Felhasználó név: Jelszó:
Belépve maradok
Hirdetés:
1 hete
#1064
feketeinci 12
reply to joleszem's post #1063
Szia!
Csak gratulálni tudok a kitartásodhoz, 2 hónap alatt -6kg nagyon szép eredmény :) Hajrá, csak így tovább :)

Nagyon jó dolog hasznos szokások gyűjtése, teljesen normális hogy komfortosítani akarod az étrendedet amit hosszú távra tervezel. Ha fiatal vagy könnyebb az étrendváltás, én már közel 2 éve lógok itt és már mindjárt 58 leszek.
Nagyon fura volt az elején hogy sok-sok olyan kajáról beszéltek a többiek, amiről én, a vidéki lány még csak nem is hallottam. Például a bulgur, a hajdina, és még tudnám sorolni. A környezetemben nem gondolom hogy sokan fogyasztanák a zabpelyhet, ez itt nem divat, a zabkorpát pedig be sem tudom szerezni csak a szomszéd városban, vagy ha neten megrendelem.
De nagyon sok dologgal vagyok így, nem probléma. Sok új dolgot kell megismernem, mert a "hagyományos" vidéki étrend sajna egyáltalán nem úgy néz ki, mint azok a kaják, amik most egészségesnek számítanak.

Szóval én először ezekkel kezdtem, mert más helyen élek és más korosztály vagyok. Azért az első évben lement 35kg rólam is, mert itt a fórumon nagyon sokat dumáltunk, rengeteg tanácsot kaptam, és mint utóbb kiderült, jó tanácsokat.
Az előretervezés és a számolás alap, bár már van tapasztalatom arról is, hogy mi van ha nem számolok? Vajon 1 év elég ahhoz hogy megtanuljak enni? Fél évig nem kezdtem el visszaszedni a kilókat, de utána elkezdtek lopakodni.
Most bekeményítettem.

Hatalmas energiát fektettem az új ételek felfedezésébe, új receptek kipróbálásába. A családomnak is próbáltam átadni párat közülük, de csak néztek rám mint borjú az újkapura....anyu mivel akarsz etetni bennünket? Még a zabos süti sem kellett nekik :(

Később körbejártam az étrendkiegészítők kérdését, mit érdemes, mit nem, de még sok van amit ki sem próbáltam.

Rengeteget olvastam azokról az étrendekről, amiket a többiek hoztak nap mint nap.
Olvastam a felszívódás gyorsaságáról, és ennek fontosságát az étrendben.

De szerintem ezek nem trükkök :)
Ez egy folyamat, amit végigjárunk, és ha sikeresek vagyunk miénk a győzelem a kilóink felett, ha pedig nem sikerül, kínlódhatunk tovább a rosszabbnál rosszabb diétákkal, amiket bárhol olvashatunk.

Szerintem jó itt lenni, jó hogy megkérdezhetünk másokat, és jó hogy kaphatunk tanácsokat másoktól akiknek már sikerült.

1 hete
#1063
joleszem
Sziasztok!

Kb 2 hónapja van egy dietetikus által elkészített étrendem, amit igyekszem betartani. Az eredmény eddig -6 kg. A legnehezebb az egészben, hogy minden nap élethelyezettől függően a megfelelő ételeket a megfelelő időpontokban egyem.

Ehhez gyűjtöttem pár hasznos szokást, amikkel igyekszem a dolgokat automatizálni, hogy kevesebb erőbefektetéssel is menjen, mert ez így hosszú távon nagyon fárasztó lesz. Ezeket megosztom itt, hátha Nektek is hasnzos lesz. Érdekelne, hogy Ti milyen trükköket használtok?

Az enyéim:

Kitalálom ma, hogy mit eszem holnap: próbálom megtervezni a másnapjaimat, éhesen mindig könnyű bűnbe esni :)
Számolom a kalóriákat (ezen az oldalon, nagyon hasznos)
Felvállalom a diétámat mások előtt: elmondtam pár családtagnak és barátnak, így ha letérek az útról, kívülről is jönnek a kérdések. Sokszor egyébként a saját környezetem tart vissza
Automatikus emlékeztetők: beállítottam naptár emlékeztetőket a telefonomban minden nap az adott napszakban, hogy hány szénhidrátot/kalóriát kellene egyek. Ha valakit érdekel, írjon és megosztom
Próbálok türelmes lenni magammal szemben: ez a legnehezebb :)))

3 hete
#1062
seprose 5
reply to szafi30's post #1061
szia!
nincs olyan, hogy "célzott" zsírégetés, vagy fogsz, és akkor mindenhonnan, vagy nem.
nem tudom, hogy a hulahopp karika mire jó, lehet, hogy izmosítja mondjuk a derekadat, de a pocak ettől nem tűnik el, max. több lesz a zsír alatt az izom.
csakis a megfelelő étkezés (kalóriadeficit) fogyasztja a zsírt, minden testrészről.

3 hete
#1061
szafi30
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata a hulahopp karikázás hatásairól. Nekem van egy kb. 1 kg.-os karikám aminek masszírozó golyók vannak a test felőli belső oldalában, ami elvileg célzottan égeti a zsírt a problémás területekről. Próbált-e már valaki ilyet? Ha igen, milyen eredményeket ért el? mennyi idő alatt?

3 hónapja
#1060
NagyN733
Az én módszerem:
-Az étkezést ma már ciklusként fogom fel. Egy főétkezési ciklus nem az étel elfogyasztásával ér véget, hanem a gyomor teljes kiürülésével, ezért addig várok a főétkezések után a következő étkezéssel, amíg nem csak megéhezem, és korog a gyomrom, de az éhség kezdjen alábbhagyni és akkor eszem. Időben ez nálam két főétkezés között többnyire 6 óra időtartamot jelent.
-Kávét, répacukrot, kakaót, péksütiket és általában az édeset nem kívánom, kivéve a csokoládét és a kólát, de ezeket főétkezésekkor mértékkel eszem.
-Igyekszem kerülni a nassolást, ha mégis, úgy nagyon keveset, csak az ízéért, többnyire apróra porciózható csoki és csak alkalomszerűen. Kerülöm az olyan nassokat amik etetik magukat, chips, sós mogyoró stb.
-Az étkezések idejét szerintem egyénre kell szabni, nem muszáj ragaszkodni a konvenciókhoz.
Reggel én nem vagyok éhes majdnem délig, ezért reggel csak két pohár vízzel nyitok. Majd a napi terheléstől függően tízóraival vagy csak az ebéddel kezdem a napi étkezést, reggelit tehát legtöbbször kihagyom, csak akkor iktatok be könnyű reggelit, ha várhatóan délutánig nem lenne lehetőség étkezésre.
-Vezetem az étkezési naplót a kalóriabázison, igyekszem mindent grammra mérni.
Ha pl. ritkán vendégségben nem tudom mérni az ételt, akkor is mértékkel eszem, és saccolható adagokat, olyan ételekből, melyek általában ismert kalóriájúak. Pl. rizs köretből elég jól meg lehet saccolni 30 dekát ha valaki többször mérte, és a sült húst is.
-Általában BMR-nek megfelelően eszem és ebből sportolok le esténként gyaloglással.
-A napi sport fontos, futópadon gyaloglok tévénézés közben 60-150 perc között, 5,4 km sebességgel, 5% emelkedőn, 500-1100 kcal között, kedvtől és fáradtságtól függően. Ha több nap után elfáradok, beiktatok egy pihenőnapot, amikor BMR+2-300 kcalt eszem és nem sportolok.
-Szerintem nem csak a jojó effektus, de maga az elhízás is azért következik be, mert hajlamosak vagyunk egyoldalúan étkezni, nem figyelni a vitamonokra és mikroelemekre, ezért a szervezet az egyoldalú táplálékból többet kíván, hogy ebből biztosítsa a megfelelő mennyiségű mikroelemeket.
Ezért szerintem a jojó effektus elkerülését nagyban segíti, ha különös gondot fordítunk a változatos étkezésre és a mikroelemek és vitaminok megfelelő mennyiségének pótlására. Napi első pohár vizemben az adagolásnak megfelelő 20 bérescsepp extrával kezdem a napot, melyet leöblítek egy második pohár vízzel. Este, sport előtt napi Biotech usa One-A-Days komplett multivitaminomat beveszem http://www.biotechusa.hu/sites/biotechusa/documents/biotechusa_product/sf/one-a-day_eng.jpg , és veszek még be 6000NE mennyiségű D vitamint és 500 mg C vitamint, naponta.
Eddig nálam működik a módszer stabil folyamatos fogyást mutatok, heti 0,8-1,2 kg módon, és nem jönnek rám éhségrohamok.

4 hónapja
#1059
neonlicht 9
14 táplálkozási tipp a zsírvesztésért!

Mindenki életében adódnak olyan alkalmak, amikor a lehető legjobb formában szeretne lenni. Lehet a cél egy verseny, egy nyaralás, vagy egy speciális alkalom, amikor le akarjuk nyűgözni a környezetünket. Ha valóban elhatároztuk, hogy elérjük ezt a formát és le akarjuk adni a rajtunk lévő felesleget, akkor étrendünk megfelelő irányú manipulációja a kulcstényező! Íme 14 tipp, ami hozzásegíthet a minél nagyobb ütemű zsírvesztéshez!

1. A kalóriabevitel a kiindulópont!

Számos trükköt bevethetsz annak érdekében, hogy zsírt veszíts, a fő és megkerülhetetlen szabály azonban minden esetben a kalória vagy energia deficit elérése, hogy a szervezetet zsír égetésére ösztönözzük. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát, így elsősorban szénhidrátot és zsírt kell bevinnünk, mint amennyit felhasználunk.

2. A kalóriadeficitet heti átlagban tervezd!

Az általános felfogás szerint a kalória deficit eléréshez a nap folyamán több kalóriát kell elégetnünk, mint amennyit felhasználunk. Ez így ebben a formában nem igaz! Egy hét átlagában kell deficitet produkálnunk. Legyen egy pár napod enyhe megszorítással, amit egy pár erősebben deficites nap követ, majd néhány napig egyél annyit, amennyit a diéta előtt.

3. A fehérjeigény emelkedik a diétás időszakban!

Amikor csökkentjük az étrendünk szénhidrát és zsír tartalmát a szervezetünk elkezd aminosavakat is felhasználni az energiatermelés céljára. Az emelt fehérjebevitel segít megelőzni az izomveszteséget, ami egy kalóriamegszorított diéta mellett fenyeget!

4. Az agresszív diétázás sehová nem vezet!

Ha a kalória megszorítás drasztikus a szervezet anyagcseréje, azaz a kalóriaégetés üteme lelassul. Az enyhe napi 200-400 kalóriás deficit (vagy heti 1,400-2,800), lehetővé teszi a súlyvesztést anélkül, hogy a szervezet takarékra vegye a zsírégetés kemencéjét.

5. A fehérjék szerepe!

A három makrotápanyag közül (fehérje, szénhidrát, zsír) a fehérjék tárolódnak a legkisebb eséllyel zsiradékként. A nagyobb mennyiségű szénhidrát és zsírbevitel elkerülhetetlenül zsírraktározáshoz vezet. A fehérjék esetén ennek a lehetősége korlátozottabb. Ez nem azt jelenti, hogy tonnányi fehérjét vihetsz be, csupán azt, hogy az emelt fehérjebevitel, némi plusz csirkemellből, pulykából vagy halból úgy segítheti az éhségérzet csökkentését, hogy nem fenyeget a zsírraktározás veszélye.

6. A heti „visszatöltés" segíti az izomtömeg megőrzését és a zsírvesztést!

Bár a szénhidrát és zsírmegszorítás a zsírvesztés elkerülhetetlen feltétele, a hosszú odőn keresztüli szénhidrátmegvonás (több mint 7 nap) lemeríti a szervezet glikogén raktárait. A kimerült glikogén raktárak fokozzák az izomvesztés esélyét, miközben akadályozzák azt, hogy a teremben valóban intenzív munkát tudj végezni. A szénhidrát bevitel heti egy alkalommal 100-200 grammal történő megemelése elegendő lehet a raktárak kielégítő szintre töltéséhez, így az izomvesztés megakadályozására és az anyagcsere sebességének fenntartására.

7. A termogenikus hatóanyagok felpörgetik az anyagcsere sebességét!

Szinefrin, evodiamin, kapszaicin, koffein és az egyéb termogenikus hatóanyagok fokozzák a központi idegrendszer aktivitását, ami növeli a szervezet alapanyagcseréjének sebességét és így a kalóriaégetés ütemét. A termogenikus hatóanyagok emellett segítenek megelőzni a hosszú diétázás mellett elkerülhetetlen anyagcsere lassulást!

8. A szélsőségeknek is megvan a helye!

Néha szükség van a szélsőségekre. 10-12 naponta egy extrém alacsony szénhidrátos nap beiktatása, napi 50-80 gramm szénhidráttal jó ötlet lehet a zsírégetés felturbózására.

9. Néha szakítsd meg!

Hosszú időn keresztül folytatva minden diétás rendszer elveszti a hatékonyságát. Ha elérsz arra a pontra, amikor valóban nem történik semmi, akkor néhány napig hagyj fel a diétával. Emelj a szénhidrátbeviteleden és egyél egy kis finomságot itt-ott, majd térj vissza a diétás rendszerhez. Ez a rövid megszakítás újra maximális fordulatszámra kapcsolja a pajzsmirigy hormontermelését, ami a hosszú diétáknál elkerülhetetlenül fellép.

10. Építs a rostokra!

Hasonlítsunk össze két diétás rendszert, hogy lásd a különbséget. Az egyik rostszegény szénhidrátforrásokat tartalmaz, mint a puffasztott rizs, fehér rizs, fehér kenyér, burgonya. Míg a másik lassabban felszívódó, rostdús forrásokat, mint a zabpehely, barnarizs, teljes kiőrlésű kenyér, bab. Az utóbbi forgatókönyv nagyobb zsírvesztést fog eredményezni! Miért? Mert a nagyobb inzulin elválasztás gátolja a zsírvesztést. A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, ami pedig csökkenti az inzulin elválasztást.

11. Glutamin és BCAA!

A glutamin segíti a BCAA készletek megőrzését, melyek a legnagyobb mennyiségben használódnak el a kalória megszorítás mellett. A glutamin emellett fokozza a szervezet alapanyagcseréjének sebességét is. Fogyassz 5 gramm BCAA-t edzés előtt és edzés után, valamint 5 gramm glutamint reggel és lefekvés előtt.

12. Az alacsony vércukorszint fokozza a zsírvesztés!

Ha edzés előtt kerüljük a túlzott szénhidrátbevitelt, akkor fokozhatjuk fő zsírégető hormonunk a norepinefrin edzés indukálta elválasztását. Az edzés előtti étkezésed így lehetőleg valamilyen könnyen emészthető fehérjére épüljön, mint a tejsavó fehérje, korlátozott mennyiségű szénhidráttal (kevesebb, mint 20 gramm), mely kizárólag valamilyen lassú felszívódású forrásból származzon, mint a zabpehely, vagy épp teljes kiörlésű kenyér.

13. A hal a diétázók legjobb barátja!

A halak többsége szinte zsírmentes miközben tömve van elsőrangú fehérjével. A halak húsának zsírtartalma ráadásul olyan zsírsavakból áll, melyek fokozzák a szervezet zsírbontását. A nagyobb halfogyasztás, tehát nagyobb arányú zsírvesztéshez vezet!

14. Lefekvés előtt semmi szénhidrát!

A növekedési hormontermelés maximalizálása egy kiemelt pont. A növekedési hormon segíti az izomzat megőrzését, miközben fokozza a zsírbontást és zsírégetést. A szervezet növekedési hormontermelése az elalvást követő 90. percben tetőzik, ám az emelkedett vércukorszint csökkenti annak elválasztását. Kerüld a szénhidrátokat a lefekvést megelőző egy-két étkezés során!

Chris Aceto

5 hónapja
#1058
swenja
reply to Melindalia's post #1050
Kedves Melindalia!

Érdeklődni szeretnék,hogy sikerült-e a projektmunka és lezárult-e,vagy lehet rá még jelentkezni?

Szia :Bernadett

5 hónapja
#1057
neonlicht 9
Erre nem tér ki. Az időszakos böjt hívei úgy gondolják, hogy minél később okozunk magunknak inzulincsúcsot (márpedig okozunk, mert előbb-utóbb eszünk valamit, és a mélypontról nemcsak a gyorsfelszívódású ch, hanem szinte bármi ami nem tiszta zsír, kiváltja), annál tovább dolgozhat a glukagon és elvileg a zsírbontás folyamata jobban érvényesülhet. Igazság szerint ez sincs jobban bizonyítva, mint ennek az ellenkezője, hogy sok kicsi étkezés fokozza az anyagcserét.
Ismert vizsgálatok szerint viszont bárhogy osztod el a napi csökkentett kalóriát, hosszútávon ugyanaz a fogyás lesz az eredmény.

5 hónapja
#1056
Lousha 369
reply to devia's post #1055
Gyakorlatilag ugyanazt ették, csak más időpontokban. A különbség magyarázatára az lenne a gyanúm, hogy az este ch-t evők előbb és jobban elálmosodtak, így többet és mélyebben aludtak, ami nem hátrány a fogyásnál. Legalábbis én egy nagy adag ch után mindig álmos leszek, ők meg a teljes napi adagot egyszere ették meg este. Ettől függetlenül az, hogy SOKKAL többet fogytak, tényleg fura, minimális különbségre számítanék bármelyik irányba.

5 hónapja
#1055
devia 58
reply to feketeinci's post #1054
Én is úgy értelmeztem, csak furcsállom.

5 hónapja
#1054
feketeinci 12
reply to devia's post #1053
Akik este ették meg.

5 hónapja
#1053
devia 58
reply to neonlicht's post #1051

"Ezért is érdesek azok a kutatások, ahol az alanyok a teljes napra tervezett szénhidrát mennyiséget este ették meg, szemben azzal a csoporttal, amelyikaz elsővel megegyező étkezést folytatott, de a szénhidrátot napközben ette meg. Az előbb csoport sokkal többet fogyott zsírból. ( Mindkét csoportban kalória megvonás alapon történt a fogyás…)"

Most kik fogytak többet?

5 hónapja
#1052
NyZsuzsa 22
reply to neonlicht's post #1051
Tetszik, lelkesítő, ünnepek utáni újrakezdést támogató a cikk. Köszi!

5 hónapja
#1051
8 hónapja
#1050
Melindalia 4
Kedves Fórumozók!

Ötödéves pszichológushallgató vagyok egészségpszichológia szakirányon és egy kis kutatást végzek azzal kapcsolatban - ami egy projektmunkámhoz szükséges -, hogy fogyni vágyóként szívesen bekapcsolódnátok-e olyan programba, amelynek keretein belül hetente másfél órát jógázni járhatnátok (tegyük fel, hogy ingyen), relaxációs technikákat sajátíthatnátok el, többet megtudhatnátok az egészséges táplálkozásról és általában véve a saját testetekről.

Jelenleg az a célom, hogy megismerjem az igényeiteket és ennek megfelelően alakíthassak ki egy programot az egyik egyetemi órámra. A válaszaitokat előre is köszönöm, nagyon nagy segítséget jelent! :)

8 hónapja
#1049
Lousha 369
Az 5d4r persze 5543 akart lenni.

8 hónapja
#1048
Lousha 369
reply to Albacomp's post #1047
Ha nem vagy jócskán 100 kiló felett, akkor ez az ütem túl gyors. Ne hagyd ki a Kötetlen cseveges 5d4r és 5544-es hozzaszolasait, hosszú távon meghalalja magát az okosan fogyas.

8 hónapja
#1047
Albacomp
Sziasztok!

Hétvégén nagy családi szüli- és névnapozások voltak nálunk. A vacsorát ügyesen sikerült megoldani, köretnek salátát ettem ami natúrjoghurtos öntettel lett nyelhető. A gond a rengeteg sütivel volt. A módszerem úgy nézett ki, hogy minden fajtából ettem 1 szeletet (ez összesen 4 szelet sütit jelent) azonban ha ennél többet ettem volna, minden megkívánt süti helyett benyomtam egy pohár vizet. Az ízét nem pótolta, de a gondolatom legalább egy kis időre elterelte. Nálam ezzel van a legnagyobb baj. Ha nincs előttem nem kívánom, magamnak nem is veszek ilyeneket, de ha megkínálnak vele akkor nehezen állom meg.
Egyébként 1 hónapja vagyok veletek és most már 4.6 kg-al vagyok kevesebb! :)

10 hónapja
#1046
bmati 25
reply to Gabinenje's post #1042
Szia!
Maximum kevésbé leszel éhes, de ezen kívül semmi többre. Ha szedsz B6-ot, akkor kb. ott vagy, ahol a part szakad.
Változást az étrendtől és a mozgástól kell várni. :)

10 hónapja
#1045
bmati 25
reply to Gabinenje's post #1041
Szia!
Könnyű fizikai munka.

10 hónapja
#1044
BartaAnett
Vegán étrend ;)

10 hónapja
#1043
Gonoszka1
reply to Gabinenje's post #1041
Szia! Ez mindenképpen fizikai munka, így inkább a fizikai munkát állítsad be! A kötetlen csevegés topikban javaslom elolvasni az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat mielőtt a keretedet beállítanád! Sok sikert!

10 hónapja
#1042
Gabinenje
reply to bakony1984's post #1040
Én is ezt kezdtem el szedni pár napja. Még nem érzek tőle semmi változást. Mire számítsak??? Te mit tapasztaltál tőle????

10 hónapja
#1041
Gabinenje
Hello!
Egy kis segítségre lenne stzükségem... A beállításokban az életmódnál nemtom melyiket válasszam. Egy kiskocsmában dolgozom pultosként 3 illetve 5 napot hetente napi 13 órában. Ez átlagosnak vagy könnyű fizikai munkának számít?????

10 hónapja
#1040
bakony1984
reply to feketeinci's post #1030
Ma megyek a króm tablettáért. Igaz hogy nem Bio króm Dia hanem a Vitaking gyártótól származik. A bio boltos ismerősöm ajánlotta. Megpróbálom hátha.....:)

10 hónapja
#1039
bakony1984
Köszi mindenkinek! Majd beszámolok!

10 hónapja
#1038
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #1037
Sok sikert!

10 hónapja
#1037
bakony1984
Már be is állítottam! :) Kíváncsi leszek az eredményekre. :)

10 hónapja
#1036
bakony1984
Jó reggelt! igen, számoltam az elpárolgással és a hozzáadott vízzel. :) Köszönöm a segítségeteket, megpróbálom akkor az 1800 kalóriával. Kitartó leszek!!

10 hónapja
#1035
feketeinci 12
reply to bakony1984's post #1031
Amikor kiszámolod a kalóriatartalmat számolsz az elpárolgással? Vagy a hozzáadott vízzel?

Úgy tudom 1 hete számolsz újra, tehát az első héten ha nem "gyarapodtál" az is eredmény. Ahogy Lousha írta, első héten sokunknak inkább felugrott 1-2 kg, mint lement volna 10 dkg.
Szerintem jó lesz az, ha leeszed a BMR-ed.

10 hónapja
#1034
Lousha 369
reply to bakony1984's post #1033
Tökéletes. Csak ne állandónak állítsd be, hanem addig módosítgasd a heti fogyás mértékét, amíg ez jön ki jelenlegi keretnek.

Nemtom' mennyi ideje ettél kevesebbet, minél tovább, annál tovább fog tartani, amíg magához tér a szervezeted, ergo ne lepődj meg, ha akár 2-3 hétig nem történik semmi pozitív változás. Tarts ki, menni fog! :)

10 hónapja
#1033
bakony1984
reply to Lousha's post #1032
Igen, nőből vagyok. :)Akkor ha 1800kcal- t eszem az nem lesz kevés?

10 hónapja
#1032
Lousha 369
reply to bakony1984's post #1031
Túl keveset eszel, ennyi a trükk. 1734 a BMR-ed és 1500-at eszel. (Feltételeztem, hogy nő vagy, ha tévedtem, akkor 1990.) Ettől lelassul az anyagcsere, leáll a fogyás, makacsul ragaszkodik a szervezet minden tartalékhoz.

10 hónapja
#1031
bakony1984
reply to feketeinci's post #1030
Szia! Lehet Hogy türelmetlen vagyok. :) 30 éves vagyok és 96,5kg. 160cm magas és ülő munkát végzek. 1500 kcal-t eszem egy nap.Mozgásról nem sokat tudok leírni,kertészkedés, fűnyírás...... stb. Általában 3 liter vizet iszom meg,majdnem minden nap főzök,és kiszámolom a kalória tartalmát. Kicsit elkeseredtem de remélem rájövünk a hibára. ;)

10 hónapja
#1030
feketeinci 12
reply to bakony1984's post #1027
Szia!
Türelmetlen vagy.
Nem lehet hogy legutóbb is ezért hagytad abba a számolást?
A beállításod remélhetőleg jó, de szívesen leellenőriznénk, ha írnál kort, nemet súlyt és életmódot.
Az életviteled az enyémhez hasonló azt tudom mert egy hete beszéltünk erről, de többet nem, pedig kíváncsi voltam hogy hat majd rád a BioKrómDia.
Ha jó a beállításod, és számolod a kalóriákat, és mocorogsz is, menni kell annak.

De megy az anélkül is, a gond több féle is lehet, de ennyi infóból sajnos ezt tényleg nem lehet megmondani. Írj egy kicsit többet magadról, mennyi kalóriát eszel, mennyit iszol, az elfogyasztott ételeket Te viszed fel, vagy a Bázis receptjeiből választasz?

10 hónapja
#1029
Lousha 369
reply to bakony1984's post #1027
Ennyi infóból senki nem tudja megmondani, ezer oka lehet. Ha ez az első heted, örülj, hogy bármennyit fogytál, sokan 1-2 kiló hízással indultunk.
Győződj meg róla, hogy mindent jól csinálsz, olvasd el a Kötetlen csevegésben az 5544 és 5543 számú hozzászólást, és ha maradt kérdés, gyere vissza :)

10 hónapja
#1028
Bojtika
reply to bakony1984's post #1027
Nem biztos, hogy rosszul csinálsz valamit, a fogyás nem gépi egyformasággal történik.

Lehet, hogy a kánikula is befolyásolja az anyagcserét, mert énrám két kiló szaladt fel, ismerősök is panaszkodnak hasonlóra.

10 hónapja
#1027
bakony1984
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet az, hogy egy hét alatt 10dkg-ot fogytam? Valamit nem jól csinálok?

10 hónapja
#1026
sinnesro 8
reply to feketeinci's post #1012
"A gének hibája nem múlik el, azt nem tudom megváltoztatni, azzal csak együtt lehet élni. Márpedig én változtatni akarok, mégpedig magamat, hogy uralkodni tudjak a saját testemen, az étkezési szokásaimon.

Ezért nem tetszik. Nem vagyok génhibás, és én döntöm el, hogy van falási rohamom egy cukros üdítő láttán, vagy nincs."


Ez nem génhiba, évmilliók alatt alakult ki, hogy tartalékolni kell! Aki nem tartakékolt, nem szaporodott. Nem múlik el pár évtized.század alatt. Az más dolog, hogy ma már az is túlél, aki nem tartalékol, sőt. :-))
Nem hangzik tudományosnak a genetika? :) Jó, tudom, így kissé leegyszerűsítve valóban nem az.
Rengeteg túlsúlyos család van, ahol biztosan sokat is esznek, de olyan is, ahol szintn sokat esznek, mégis soványak, vagy normálisak. És még mindenféle variáció
Senki nem akarja (itt) a genetikára fogni a túlsúlyát, de jó, ha tisztában vaygunk azzal, nem működünk egyfprmán, van, akinek iszonyat nehéz fogyni, van, akinek nem, és van, aki meg sem hízik (így ide sem jut:-)).

10 hónapja
#1025
feketeinci 12
https://www.youtube.com/watch?v=_txkt9aMS8I

Neki ez volt a módszere.
124 kg-ról sétával kezdett, -57kg...4 éve, és most Fegyencezik.

10 hónapja
#1023
Bojtika
reply to devia's post #1022
Én keveslem azt a 35 g zsírt. Szerintem meg kell lennie 40-50 grammnak.
35 g zsír mellett nekem szorulásom lesz.

10 hónapja
#1022
devia 58
reply to feketeinci's post #1021
Köszönöm szépen.

1600 kalóriás diétákat nézegettem, 160 körüli a szénhidrát, 160 (!!) a fehérje, 35 a zsír.
Nem sok a fehérje? Bár én le tudnám enni!

10 hónapja
#1021
feketeinci 12
reply to devia's post #1020
Találtam valamit...lehet ez az új blogja?

http://www.lifetilt.hu/

Itt láttam 2015-ös bejegyzést is. Nem mondom hogy minden szavával egyetértek, azt sem hogy kifogástalan a stílusa. Ő sem tökéletes.
Van étrend is...nézelődj.

10 hónapja
#1020
devia 58
reply to feketeinci's post #1019
Ne haragudjatok, nem voltam egyértelmű a folytatás kérését illetően.

http://lifetilt.blog.hu/2012/10/24/dietarol_es_kaloriaszamlalasrol_kezdoknek_i
ez a cikk így fejeződik be:

"FOLYT. KÖV!

A cikk második felében az egyes ételcsoportokat fogom kivesézni: mit ajánlott és mit nem; mennyit és mikor?"

Szerettem volna erről is olvasni, de nem tudtam rátalálni.

10 hónapja
#1019
feketeinci 12
reply to devia's post #1015
Az érdekel, hogy hol olvastam ezt a cikkben? A közepénél, ahol egy képen hatalmas farmerben áll egy vékony csaj, és alatta kezdődik: Na és ha nekem ötvenezer kcal jött ki?
Ide is másolom, hogy könnyebb legyen:
"Tájékozottabbaknak már gondolom feltűnt a dologban a logikai bukfenc. A fenti számítás remekül működik kb. 25-30% testzsírig, de afölött már nagyon durván torzulnak az értékek. Azért, mert valaki 20 évesen 110 kg, még nem lesz az alapanyagcsere igénye 2100 kcal. A napi összenergia felhasználása meg pláne nem lesz 3500..."

A folytatását akarod olvasni? Úgy gondolom ennek nem nagyon van jelenleg folytatása. Elolvashatod a kezdetet, hogy a srác miért kezdett ebbe bele...milyen csalódások érték...bár ennek semmi köze a fogyáshoz. Egy vállalkozás, a LifeT!lt, ha jól olvastam Slim nevű programokat csinál.
Érdekes az a néhány betegség amire kivizsgáltatja (gondolom magánklinikán) a jelentkezőit, mert bizony vannak betegségek amik akadályai a fogyásnak (újabban azt olvastam már a fogamzással is foglalkozik). 50 felettieknek is szervez tanfolyamot....és riportot készít azokkal, akiknek sikerült fogyni, és a program vége óta eltelt legalább fél év.
Nem lehet régi dolog, és nekem vállalkozásnak tűnik, szerintem nem is olcsó a részvétel. A KalóriaBázist azért pozitívan megemlíti, lehet itt van közöttünk :)

Bencének hívják a srácot, még azt is olvastam hogy étrend kiegészítő forgalmazásával akarta folytatni ezt a vállalkozást, de nem jött össze, leírta miért nem. Az elköszönését is olvastam, megköszönte név szerint mindenkinek aki segítette eddig, és nem tudom van-e folytatás.

10 hónapja
#1018
Bojtika
Inci, éppen a teáltalad linkelt cikkre kérdezi! (998 vagy hogy).

10 hónapja
#1017
feketeinci 12
reply to devia's post #1013
Nem értem minek a folytatását szeretnéd olvasni.
Bojtika bemásolta az egészet (1006 hsz), erre reagáltam.

10 hónapja
#1016
Bojtika
reply to devia's post #1015
Jaj, hát tényleg.

Kértem már, hogy ha egy mód van rá, jobban látható is lehetne a hivatkozás... :D

10 hónapja
#1015
devia 58
reply to Bojtika's post #1014
Bojtika! nem a Te cikkedre írtam !:), hanem az Inciére !

A 108.magazin hírleveleket én is kapom, pont ma olvastam.

10 hónapja
#1014
Bojtika
reply to devia's post #1013
Az egész cikket bemásoltam.
Én hírlevélben kaptam, ezt az oldalt:
http://108.hu/108-hu-magazin/magazin-52?utm_source=17654-108%20magazin&utm_campaign=178112-108_207&utm_medium=12891-email&utm_content=108_207%2052%20magazin

Az aláírásként hivatkozott oldal is létezik, egy vegán jógás blogja, eddig nem ismertem. Konkrétan ezt a cikket nem találtam meg, de nem nagyon keresgéltem.

10 hónapja
#1013
devia 58
reply to feketeinci's post #998
Nekem sem egyértelmű némelyik rész. A folytatását hogy lehet elolvasni?

10 hónapja
#1012
feketeinci 12
reply to Bojtika's post #1008
Ez nem először fordul elő velünk :)

Nekem ez a cikk akkor sem tetszik. A genetika persze hogy létezik az elhízás problémakörében is, mint ahogy léteznek ugyanebben a körben a neurológiai problémák (bár ez nem mélylélektan csak egyszerű biológia), létezik szegénységi étkezés (vagy inkább nem étkezés), és létezik gyenge akarat is, ami ezt a bizonyos addikciót (függőséget) ki tudja küszöbölni, vannak gyógyszermellékhatások, amik szintén elhízáshoz vezetnek....meg biztos van még pár dolog ami hirtelen nem jut eszembe.
A fogyózó, mélyen BMR alatt eszegető társaink nagyszerűen tudják befolyásolni a tudatukat, nem éhesek 900 kcal-tól sem....bezzeg előtte....nem tudtak ellenállni a chipses zacskónak?

A második bekezdés, miszerint nem teljesen az én hibám ha túlsúlyos vagyok, mert a túlélési ösztöneimet erőteljes genetikai erők irányítják és a testem ezért úgy működik hogy több tucat molekulát termel aminek a hatására többet eszem --- ez nekem nem hangzik túl tudományos magyarázatnak a hízásra

A negyedik bekezdésben, ahol mindenért a genetikát teszi felelőssé, ami túl mélyen van ahhoz hogy ne vegyek róla tudomást....nálam ez verte ki a biztosítékot.
Ha a genetika miatt vagyok túlsúlyos, akkor valószínűleg tudok róla, mert látom a családomat, akitől örököltem (persze ha nem extrém eset vagyok, akit örökbe fogadtak).
Vajon milyen lehet az arány a túlsúlyosok között az előbb felsorolt lehetőségek közül? Mindenki örökölte?
Az alkohol dologgal sem értek egyet, az szerintem nagyon sok féle módon működhet, nálam felesleges kalóriát jelent amitől hízok (bár a hangulatomat javítja), a sarki Gyuri sem eszik többet tőle, pedig rendesen alkoholista és 40 kg vaságyastul.

Ahányan - annyifélék vagyunk. A kolleganőm 10 éves fia egy étkezésre megeszik fél kg kenyeret vajjal (zöldséget a világ minden kincséért nem venne a szájába) és jó ha van 20 kg.
De nekem ne mondják azt, hogy a hiba a génjeimben van, meg az ösztöneimben.
A gének hibája nem múlik el, azt nem tudom megváltoztatni, azzal csak együtt lehet élni. Márpedig én változtatni akarok, mégpedig magamat, hogy uralkodni tudjak a saját testemen, az étkezési szokásaimon.

Ezért nem tetszik. Nem vagyok génhibás, és én döntöm el, hogy van falási rohamom egy cukros üdítő láttán, vagy nincs.
Bocs....kicsit hosszú lett.

11 hónapja
#1011
Gonoszka1
reply to sinnesro's post #1010
Teljesen egyetértek, hogy genetika! Hiszen ha csak azt nézzük, hogy van hízásra hajlamos ember, és van olyan aki korlátlanul ehet, és nem hízik. És az biztos, hogy genetikailag működik ez!

11 hónapja
#1010
sinnesro 8
Dehogynem genetika, ki mennyire hasznosítja ugyanazt a mennyiséget, hová és milyen sorrendben raktározza el, stb. Ezt nem lehet tagadni. Ráfogni mindent persze ugyanúgy nem lehet, de nagyon erősen befolyásol!

11 hónapja
#1009
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #1006
Szerintem sok igazság van a cikkben, persze van amivel nem értek egyet. A ttkg/5Kcal mennyiség pedig szerintem nagyon kevés!

11 hónapja
#1008
Bojtika
Inci, mintha nem ugyanazt olvasnád, mint én! :D

Ami az alkoholt illeti, nem csak fölös kalória, hanem az ember irgalmatlanul be is zabál, ha iszik, mert szeretné közömbösíteni a hatást. És akkor a kontroll is elvész, eszed, ami előtted van.
A feldolgozott élelmiszerek, de még a kenyér is, igenis addikciót okoznak.

Az 5 Kcal/ttkg szerintem el van írva, van pár apróbb hiba is a szövegben.
A megjelentető újság egy blogra hivatkozik, de ott nem találtam meg ezt a cikket. persze lehet, hogy nem kerestem elég alaposan, mert a stílus egyezik.

Az aláírásban levő oldal létezik, sőt nagyon is jó, meg lehet keresni a többi bejegyzést is.

11 hónapja
#1007
feketeinci 12
reply to Bojtika's post #1006
Nagyon sok dologban nem értek egyet a cikkel.
Csak néhány dolog, ami szerintem égbekiáltó.....
Nem a génjeinkben van a hízás....ne akarjuk már ezzel nyugtatni magunkat.
Nem csak a feldolgozott élelmiszerektől hízunk....én sosem szerettem a chipset meg a cukros üdítőket és mégis......hát igen :(
Hogy az alkohol fogyasztás miatt nem érzem a fölös kalóriákat? Micsoda butaság! Kalóriát viszek be vele és kész.
Testsúlykilogramonként 5 kalória? ,,,,Ajajaj.....

Nem is írogatom tovább. Ez csak azért tűnik jónak, mert azzal foglalkozik amivel mi, de szerintem nagy butaságok vannak benne az általános okosságok mellett pár idegen szóval megtűzdelve hogy tudományosnak tűnjön.

11 hónapja
#1006
Bojtika
Remek cikket kaptam ma egy hírlevélben:

A túlsúly nem a sok evéstől lesz

Az emberi test úgy van tervezve, hogy hízzon, és mindenáron megtartsa a súlyát. Ezen múlik a túlélésünk. Amíg nem ismerjük el ezt a tudományos tényt, sohasem leszünk sikeresek az egészséges testsúly elérésében
és fenntartásában.

Az orvosok és a fogyasztók is egyaránt azt hiszik, hogy a túlzott evés és a falánkság a járványszerűen terjedő elhízás oka. A tudomány azonban mást mond: nem teljesen a te hibád, ha túlsúlyos vagy.
Túlélési ösztöneinket erőteljes genetikai erők irányítják. A testünk súlyellenőrző rendszere úgy működik, hogy több tucatnyi olyan molekulát termeljen, amelyek hatására többet eszünk és hízunk, amennyiben erre lehetőségünk van, és nem fordítva. Sok-sok nemzedéken keresztül az ételhiány, és nem az ételbőség volt jellemző. Az evési szokásainkat irányító géneket és molekulákat ezek az idők alakították ki.
A fogyás egyik legfontosabb alapelve az, hogy sohase éheztesd magad. A kérdés az, hogy eleget eszel-e a megfelelő kalóriákból, és nem az, hogy mennyi kalóriát eszel. Meg kell tudnod, hogy minimálisan mennyit kell enned ahhoz, hogy
a szervezeted ne kerüljön éhező üzemmódba.

A legtöbb diéta buktatója
Ami miatt a legtöbb diéta fordítva sül el, az, hogy az emberek túlzottan korlátozzák magukat. Ez azt jelenti, hogy az elfogyasztott kalóriamennyiséget az alapanyagcsere-szintjük alá viszik. Ez az az energiamennyiség, amire szükséged van a napi anyagcsere-folyamatokhoz. Az átlagember számára ez testsúly-kilogrammonként öt kalória. Ennyi energiát használsz fel, ha egész nap nem csinálsz semmit. Legtöbbünk számára ez irreálisan kevés.
Ha ennél kevesebbet eszel (ahogy a legtöbb diéta megköveteli), a tested azonnal veszélyt jelez, és aktiválja a biztonsági rendszert, amely az anyagcsere lassításával véd meg az éhezéstől. Ennek következtében a tested éhező üzemmódba
kerül, és éhségjeleket küld. Ezért elkezdesz enni és enni, és elkerülhetetlenül véget vetsz a diétának – ez a klasszikus jojó-effektus.

Csak gondolj bele, hogy mi történik, ha kihagyod a reggelit, ebéd helyett dolgozol, és végül este hazaérsz: mindent megeszel, amit látsz. Ezután úgy érzed, hogy tele vagy, rosszul leszel és bűntudatod lesz, megbánod, hogy egyáltalán kinyitottad a hűtőt. Miért is akarnád betegre zabálni magadat? A legtöbben értelmes lények vagyunk, és tudjuk, hogy nem szabad túl sokat enni. csináltuk már, megbántuk, és megfogadtuk, hogy többet nem fogjuk. Mégis, időről időre megismétlődnek ugyanazok a hibák.
Gyenge az akaratunk, erkölcsileg korruptak és önpusztítók vagyunk? Terápiára kellene járnunk?
A válasz: egyik sem. A válasz a genetikai kódunkban van.
Túl mélyen van ahhoz, hogy ne vegyünk róla tudomást.
Arra vagyunk tervezve, hogy hízzunk, és a testünk nem nagyon szereti, ha nem adjuk meg neki a szükséges kalóriát.
Mindannyian ismerünk olyan túlsúlyos embereket, akik ezt mondják: „Igazából nem eszem sokat, mégsem tudok fogyni.” Nem is hazudnak. A legtöbb ember hízik a diéta után. Minden diéta során izmot veszítenek. A diétájuk általában megbukik, és amikor megbukott, akkor zsírt híznak vissza. Ha több diétával is megbuktál
már, akkor a tested már többször keresztülment ezen a folyamaton. Röviden: a diéta hízlal. El kell vonatkoztatnod a diéta-mentalitástól. Amire törekszel, az egy táplálkozási rendszer, és nem diéta.

Az akaraterő problémája
Na és mi történt a jó öreg akaraterővel? Mindenki tudja, hogy az elhízás-járvány személyes felelősség kérdése. Az embereknek kontrolláltabbnak kell lenniük. El kell kerülniük a túl sok evést, és csökkenteniük kell a cukrozott üdítők és feldolgozott ételek fogyasztását. Nincsenek jó vagy rossz ételek, mindenből mértékkel kell enni. Így van?
Ez elméletben jól hangzik, egy dolgot kivéve: a legújabb tudományos felfedezések bebizonyították, hogy a feldolgozott, cukorral, zsírral és sóval felturbózott ételek
– vagyis azok az ételek, amelyek gyárban készülnek és nem a természetben teremnek – biológiailag addiktívak.
Volt egy chips reklám, azzal a jelmondattal, hogy „Fogadjunk, hogy nem tudsz csak egyet enni!” Fogadjunk, hogy nem tudsz elképzelni hasonló reklámot a brokkolinak, vagy az almának? Senki sem nassolja őket. Igen, könnyű elképzelni egy hegynyi chipset, egy zsák kekszet vagy egy vödör fagyit, amely villámgyorsan eltűnik. A brokkoli nem addiktív, de a chips, a sütik, a fagyi és a cukros üdítők ugyanolyan addiktívak tudnak lenni, mint bármelyik drog.
Miért tudnak olyan nehezen lefogyni az elhízott emberek a társadalmi megbélyeg-zés; az olyan egészségügyi következmények, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegségek, ízületi gyulladások, vagy akár a rák; és a fogyásra irányuló erőteljes vágyuk ellenére?
Nem azért, mert kövérek akarnak lenni. Hanem azért, mert az esetek túlnyomó többségében bizonyos ételfajták – a cukorral, zsírral és sóval dúsított feldolgozott
ételek, melyek az élelmiszeripar által titkosított eljárásokkal készülnek – függőséget okoznak. Biológiailag arra vagyunk tervezve, hogy sóvárogjunk ezek után az ételek után, és annyit együnk belőlük, amennyit csak lehetséges.

Tíz stratégia a túlevés elkerülésére és a fogyásra

Szerencsére számos jótanács létezik, ami segíthet az étkezésünk normalizálásában, aminek hatására nem fogsz sem túl sokat, sem túl keveset enni. Hála Istennek, egyikhez sem kell számolni a kalóriákat (sőt, semmit nem kell számolni!).
Ezek a stratégiák már sokaknak segítettek a súlyfölösleg leadásában és távol tartásában, valamint a metabolikus szindróma kialakulásának elkerülésében.


1. Zárd ki az étrendedből a feldolgozott ételeket,
és egyél valódi, teljes értékű ételeket.
Az egyetlen és legfontosabb dolog ahhoz, hogy fogyj és elkerüld a túlzott evést, a teljes értékű ételek minél nagyobb mértékű bevezetése az étrendedbe. Mostantól
kezdve állj át a következő ételekre a fogyáshoz: zöldségek, gyümölcsök, teljes gabonák, hüvelyesek, olajos és egyéb magvak, olívaolaj.

2. Reggelizz! Ha kihagyod a reggelit, az azt jelenti, hogy éhezel, és napközben a kelleténél többet eszel, hogy úgy érezd, jóllaktál. Az egészség és a súlycsökkentés
optimalizálása érdekében reggelizned kell, hogy egyenletesen el tudd osztani az étkezéseket a nap folyamán, és hogy ne egyél legalább két órával lefekvés előtt. Egy friss tanulmány majdnem 3000 embert vizsgált, akik átlagban 35 kilót fogytak, és hat évig megtartották a súlyukat. Majdnem mind rendszeresen reggelizett. Csupán négy
százalékuk nem reggelizett és tudta megőrizni a súlyát emellett.

3. Egyél figyelmesen! Ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk megfelelően működjön, az idegrendszerünknek relaxált állapotban kell lennie. Ha evés közben stresszelünk,
akkor meg fogunk hízni, egyrészt azért, mert nem tudjuk megfelelően megemészteni az ételeket, másrészt a stresszhormonok lelassítják az anyagcserét és elősegítik a
zsír, különösen a hasi zsír lerakódását. Arra is hajlamosak vagyunk, hogy túl sokat együnk, amikor gyorsan eszünk, mert a gyomornak húsz percre van szüksége, hogy jelezze az agynak, hogy tele van.

4. Csökkentsd vagy zárd ki az alkoholfogyasztást!
Az alkohol kizárásával sok fölös kalóriától szabadulsz meg, és képes leszel megérezni a valódi étvágyadat, ami meggátolja a túlzott evést.

5. Ismerd fel a trigger-ételeket! Egyeseket egy kis doboz kóla is elindíthat a
túlzott evést és annak minden negatív következményét magába foglaló lefelé ívelő spirálon. Nem csak a feldolgozott, cukrozott ételek és italok lehetnek triggerek. Még az egészséges ételek is könnyen egészségtelenné válhatnak, ha nassoljuk őket. Egy marék mandula egészséges, de ha megeszed a fél dobozt, az már egészségtelen.

6. Vezess naplót! A naplózás kiváló módszer a belső motivációink felismeréséhez és az esztelen evés és cselekvés ciklusának megtöréséhez, hogy tudatos legyél
önmagadról. Gyakran azért eszünk túl sokat, mert valami eszik bennünket. Étellel tömjük magunkat, hogy kizárjuk az érzéseinket. Étellel blokkoljuk az érzéseket, de a szavakkal blokkolhatjuk az ételt. Leírhatod az érzéseidet, hogy jobban meg tudd őket emészteni, és így nem fognak öntudatlan döntéseket vagy túlevést eredményezni. A szavak és önvizsgálat diétája gyakran vezet súlyvesztéshez, mert könnyebben megemészted az életedet és az ételedet.

7. Aludj eleget! Minden este nyolc óra minőségi, megszakítatlan alvásra van szükséged. Rá fogsz jönni, hogy kevésbé vagy hajlamos az étel utáni sóvárgásra, és
a zsírháztartásért felelős hormonjaid is harmonizálódnak. Egy tanulmány szerint még a részleges alváshiány is elősegítette az inzulinrezisztenciát, ami az elhízás és a
kettes típusú diabétesz előfutára.
8. Kontrolláld a stresszt! A legtöbben nem vesszük észre a krónikus stressz hatását, mellyel nap mint nap együtt élünk: munkaköri elvárások, a feszültség a partnerkapcsolatban, az alváshiány, a túl sok feladat és a túl kevés idő, hogy megcsináljuk. Biztos vagyok benne, hogy a lista sok embernél még sokkal hosszabb. A krónikus stressz hatására többet eszünk, nem is beszélve arról, hogy a
rossz ételekből eszünk többet, ami végül elhízáshoz vezet. Tanulj meg aktívan relaxálni a meditáció, jóga, mély légzés vagy bármilyen más technika segítségével, ami elősegíti a stressz csökkentését.

9. Eddz helyesen! Nem tudsz annyit edzeni, hogy semlegesítsd a helytelen étrend hatásait, de ha megfelelően edzel, az elősegítheti a fogyást, fenntartja a testsúlyt,
és szabályozza az étvágyadat, hogy ne egyél túl sokat. Ideális esetben minden nap legalább harminc percet kellene sétálnod. Szerezz egy lépésszámlálót, hogy követni
tudd a mennyiséget. Használd minden nap, és tűzz ki 10 ezer lépést magadnak. A súlyos elhízás és metabolikus szindróma visszafordításához gyakran még keményebb és rendszeres edzésre van szükség. Fuss, biciklizz, táncolj,
játssz sportjátékokat, ugrálj a trambulinon, csinálj bármit, ami örömet okoz.

10. Ésszel használd az étrendkiegészítőket!
A túlsúly és a diabétesz sok esetben paradox módon a tápanyaghiány következtében lép fel. Azt mondják, hogy a cukorbetegség az éhezés a bőség közepette. A cukor
nem tud belépni a sejtekbe. Az anyagcseréd lelassul, a sejtek pedig nem jól összeszokott csapatként kommunikálnak.
A megfelelő tápanyagok bevitele alapvető lehet ahhoz, hogy újra egyensúlyba kerülj és megszabadulj az alapproblémától – az inzulin-rezisztenciától.

Gauranga
hotashtanga.com


11 hónapja
#1005
feketeinci 12
reply to Lousha's post #1003
Valamekkora testzsír % felett azért én meggondolnám ezt....mondjuk 40 felett.
Persze ha ez csökken, akkor egyre inkább közelíteni kell a BMR-hez.

Az én véleményem ez.
Még megpróbálok ennek is utánaolvasni, hátha van valami okosság valahol.

11 hónapja
#1004
Klaadiaa
reply to Lousha's post #1003
Természetesen nem vagyunk egyformák (még jó :D), mindenki a saját belátása szerint dönt.
A kisebb felbontású célbeállítást nem magyaráztam jól. A cikk az 20-30kg vagy afölötti túlsúly esetére vonatkozik. Vegyünk egy 130kg-os embert aki 80 akar lenni. A cikk alapján be kéne neki állítani egy 80kg ember BMR-ét, hogy fogyni tudjon. Na ezt tartom én is ésszerütlennek, okokból kifolyólag, amiket te is említettél.
Viszont, ha ez az ember beállítja a BMR-ét elöször mondjuk 110kg-ra akkor már jelentösen csökken a bevitt kalória az eredetihez képest, de még mindig meg tud enni 2300 kalóriát naponta. Mikor eléri a 110kg-ot, beállítja a kalóriakeretét mondjuk 95kg-os BMR-re, ami kb 2100 napi kalóriabevitelt jelent.
Ezzel a módszerrel tulajdonképpen csak meg van fordítva az eddigi teknika.

11 hónapja
#1003
Lousha 369
reply to Klaadiaa's post #1002
Ezért mondtam, hogy a nagyobb keret az ideális. Igen, sokan eszünk 1500 körül, és még 6 hónapos távokban is elég nehéz tud lenni, hogy tartsuk, nemhogy ennél sokkal hosszabb ideig.

Ismétlem, én ezzel a cikkel nagyon nem értek egyet, de te meg te vagy, saját tested, saját döntésed. Ha beválik, hajrá.
Szerintem ahogy a fizikát nem lehet meg... khm... szexuálisan inzultálni, úgy a biológiát sem. A 90 kilós BMR a 90 kilós emberé, nem a 112 kilósé. A szervezet megköveteli, amire szüksége van, és meg fogja szerezni így vagy úgy.

A kisebb bontásokban beállított céllal nincs semmi baj, bár ha az itt tanácsolt módszert követed, akkor semmi különbséget nem okoz, ugyanannyi lesz a kereted, csak esetleg motiváló lehet, hogy elérsz egy-egy "mérföldkövet".

11 hónapja
#1002
Klaadiaa
reply to Lousha's post #1001
Nagyon sokan vagyunk itt akiknek a napi kalóriakerete 1500 körül mozog és bizony nem egyszerü változatosan leenni. Ide már nem fér bele a pizza, kivéve, ha nem salátát eszel a nap hátralevö részében. Persze egy-egy kilengés nem fogja elrontani a diétát.
Szerintem ezt a módszert úgy is lehetne alkalmazni, hogy aki ennyire túlsúlyos, az kissebb bontásokban állítson célt magának.
Pl: a barátom 112 kg és 90 szeretne lenni. Ahelyett, hogy a BMR-t az ö súlyához állítanám, beállítom a kívánt súlyra.
90 kilós BMR-rel még mindig belefér némi pizza meg hamburger esteleg egy kis süti.

11 hónapja
#1001
Lousha 369
reply to feketeinci's post #998
Részemről (bármi tudományos háttér nélkül) nem értek egyet.
100+ kilós terhet szó szerint cipelni kell, de le van terhelve a szervezet még fekvés közben is, rengeteg szövetet kell vérrel ellátni stb. Kell az a minimum kalória.
Plusz ha leeszi a BMR-t, abból tuti nem lesz baj, bőven fogyni fog, de biztos nem veszélyezteti az egészségét, kevesebbel meg esetleg igen. Meg is szokja, hogy súlyához képest ennyit meg ennyit lehet enni, könnyebb lesz később.
Aztán ha túl gyors a fogyás, akkor jön a lógó bőr, amit ha már egyszer lelógósodott, max. plasztika tüntet el, amire nem mindenkinek van pénze, és képzeljük el, mennyire lelkesítő, ha hosszas, fegyelmezett diéta után úgy néznénk ki, mint egy shar pei, mennyire esnénk depresszióba? Még ha van is pénz műtétre, akarunk egy műtétet, ami elkerülhető lett volna?
És végül: még 20-30 kiló leadása is baromi időigényes. 130-é rettentő időigényes. Ha valaki nem betegség miatt hízott, akkor 100+-ra úgy hizlalta magát, hogy hosszú ideig sokat és nem minőségi tápanyagot evett, ehhez van szokva, erről hiszi az agya, hogy szereti. Megemberelheti magát, lehet fegyelmezett, de meddig? Évekről beszélünk, ami alatt elvárjuk valakitől, aki 3-4000 kalóriákhoz van szokva, hogy 1500-at egyen. Mindig, minden nap. Ha megengedett egy még mindig elég nagy keret (ami még mindig nagyon is eredményes), sokkal nagyobb mozgástere van, belefér, hogy kéthetente egyszer egyen egy fél pizzát, itt-ott egy sütit, ami előbb-vagy utóbb nagyon fog neki hiányozni. 1500 kalóriába zöldsaláta fér grillcsirkével, aminek hamar elmúlik a varázsa, és jön a kívánósság, és esetleg romba dől az egész terv, mert volt egy rossz nap, aztán akkor már mindegy alapon még egy...

11 hónapja
#1000
Klaadiaa
reply to feketeinci's post #998
Ez a cikk alapjaiban változtatja meg az itt tanácsoltakat.
Mivel 3 hónap alatt 2,4 kiló fogyást sikerült elérnem (ami nem olyan rossz, de egy hét alatt visszajönne, ha egy kicsit nem figyelek oda), a barátom pedig egy dekát sem fogyott az Ö 2360-as napi kalóriaszinjével, így valószínü, hogy a cikkben leírtakat fogom követni.
Köszi, hogy megosztottad ezt a cikket, feketeinci

11 hónapja
#999
sinnesro 8
reply to feketeinci's post #998
Az eap-os (edzésmester) Ildikó is azt szokta mondani, hogy ne etessük a hájat.

11 hónapja
#998
feketeinci 12
Az Információ oldalunk böngészgetésekor találtam ezt az oldalt:

http://lifetilt.blog.hu/2012/10/24/dietarol_es_kaloriaszamlalasrol_kezdoknek_i

Jól értem hogy azt írja a közepe felé, hogy a túlsúlyosok ne vigyék be a jelenlegi súlyuk MBR-ét?
Elgondolkodtam ezen....

Nem akarok senkinek rossz tanácsot adni....de pl.Klaudia éppen rossz tanácsot kapott azzal, hogy egye le a 2120 Kcal-t a paramétereivel.
Lehet elég lenne neki az 1500, amit eddig evett?

11 hónapja
#997
bakony1984
reply to feketeinci's post #996
Az alvással nincs gondom. Lehet hogy megpróbálkozom vele, hátha segít. Köszönöm a válaszodat. Nagyon tetszik a módszered, én is be tudom illeszteni az életembe.

11 hónapja
#996
feketeinci 12
reply to bakony1984's post #995
Nem tapasztaltam semmit.
Első héten fáradhatatlan voltam, ez később elmúlt.
Nem írtam le még azt, hogy megfogadva Jancsóréka tanácsát, mindig kialszom, kipihenem magam! Ez is nagyon fontos lehet :)

11 hónapja
#995
bakony1984
reply to feketeinci's post #993
Szia! Azt szeretném kérdezni hogy nem tapasztaltál valami mellékhatást a Bio-Króm Dia tablettától? Gondolkodom hogy én is próbálok még a számolás mellé valamit szedni. Most próbálok ismét belevágni a számolásba, mert egy ideje abbahagytam és hát hogy is mondjam, eléggé elkeserítő az amit a mérleg mutat. Válaszodat köszönöm

11 hónapja
#994
Lousha 369
reply to feketeinci's post #993
Mondjuk a topik címét inkább hagyjuk, ezen a fórumon kb. teljesen feleslegesen van címe a topikoknak :) Mivel moderálás nem nagyon történik, semmiféle fegyelem nincs, mindenről van szó mindenhol...

Mindenesetre a módszered teljesen jól hangzik, és gratula az eddig elért sikerekhez!
A módszered felettébb hasonló ahhoz, ahogy én elsőre leadtam a leadni valókat. Sok sikert a folytatáshoz is!

11 hónapja
#993
feketeinci 12
Zsírégetésről beszélünk, és a topik címe Neked mi a módszered?
Leírom, hogy nekem mi volt a módszerem, hátha valakinek belepasszol az életvitelébe.
Tavaly augusztusban kezdtem kevesebbet enni, 105 kg súllyal, októberben keveredtem ide, azóta számolom a kalóriákat. Ma reggel 75,3-at mutat a mérlegem, ezek a számok.
A testzsír %-om februárban 43% volt, mostanában nem mértem, de majd megnézem újra.
A mozgás, amit végeztem először egyenlő volt a "0"-val, de a számolgatással szépen mentek le a kilók. Persze karácsonyi húsvéti meg családi kilengések előfordultak, de el is múltak.
A kertemben mozgok, úgy érzem az a zsírégető tartományba visz, hét közben csak napi 1-2 óra fér bele, de hét végén van amikor 10 órát is tudok dolgozgatni, és szeretem csinálni. Néha előveszem a szőnyegemet is, de nagyon elkeserít, hogy pl. a gyertyát még mindig nem tudom megcsinálni.:(
Kora tavasszal megbeszéltük Bmatival, hogy ne vigyem fel kerti munkának ezeket a ledolgozott órákat, mert az nagyon elviheti a keretemet, dobjak rá napi kb 500 kcal-t, és csak azt egyem le. Bevált a dolog, hét végén amikor belehúzok, azt kívánja is a szervezetem. Többet nem.
Étrendkiegészítő is volt ezalatt a 10 hónap alatt. A D vitamint folyamatosan nyomom, 2x vettem Bio-Króm-Diát, az 4 hónap a 10-ből, szinte éreztem tőle ahogy ég el a ch, jó érzés volt. De nem akarom folyamatosan szedni, Bojtikával megbeszéltük, hogy kipróbálom a multivitamint. Most a Centrum Silverét szedem, nem érzem hogy égne a ch, de ad energiát, az biztos.
Mindezt úgy csináltam végig, hogy nem kellett családnak főznöm, nem volt körülöttem senki aki azt mondta volna, hogy most ezt hagyd abba, "hagyd a dagadt ruhát másra, engem vigyél fel a padlásra"....így azért lényegesen könnyebb volt.
Született ugyan ezidő alatt 2 unokám is, de az ugye szabadon választott program.
A jövő pedig ha terveim szerint alakul olyan lesz, hogy őszig folytatom ezt a módszert, lemegy ami lemegy, majd a lányommal (aki pillanatnyilag még szoptat) és a vejemmel jobban "összehangolunk", és elkezdem mozgatni az izomcsoportokat. Ettől a módszertől (és a genetikától) a felső testemen azért még rendesen vannak zsírpárnák, ezt a télen konditeremben szeretném alakítani (abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elég komoly "családi" terem áll rendelkezésemre). Ők is számolják majd a kalóriákat, mert egyelőre csak irigykedve figyelik az átalakulásomat.

11 hónapja
#992
Klaadiaa
Szerintem a kalkulátor helyesen számol. Véleményem szerint, logikus, hogy egy kissebb tömegü embernek több energiára van szüksége, hogy feltornázza a pulzusszámát a kívánt értékre, mig egy 10 kilóval súlyosabb egyén ugyanazt az értéket hamarabb éri el. Ezért számol ugyanarra a pulzusszámra több kalóriát a kissebb súlyú embernek.
Viszont, ez nem jelenti azt, hogy ugyanazzal a mozgással a kövérebb egyén nem éget el több kalóriát.
Pl: 50kilós nö 100 métert fut, hogy elérje a kívánt pulzusszámot, míg a 60 kilósnak elég 70métert futnia. Tehát a vékonyabb 100 métert futott, míg a súlyosabb csak 70-et. A kalóriaégetés ugyanannyi a kettönél, csak a súlyosabb kevesebbet futott. Ha mindkettö 100 métert fut, akkor már logikus, hogy a súlyosabb egyén több kalóriát égetett el.

11 hónapja
#991
Lousha 369
reply to feketeinci's post #990
Nekem egyelőre nagyon is fontos, mert jelenleg még fogyásban vagyok, nem súlytartásban. Az egész Bázis a számokra alapul. Nem is vágyom különösebben extra izmokra, nálam a mozgás csakis arról szól, hogy hatékonyabbá tegyem a fogyást, növeljem a különbséget a bevitt és felhasznált kalória között.
Jelenleg működik is a dolog, tűnnek el a párnák, ahogy kell.

Nem is igazán hiszek benne, hogy sportolástól izomleépülés lehetséges lenne. Hogy látványos izomzatot ésszel lehet építeni, az biztos. De mivel ugyanaz az edzés egyre könnyebben megy, elég valószínűnek érezem, hogy bármilyen módszerrel épül izom, ha rendszeres a tevékenység.

A pulzustartományokkal is vannak problémáim, ugyanis én nagyon nem erőltetem halálra magam, alapvetően fitt vagyok, mondhatni könnyedén végzem az "edzéseimet". Ehhez képest az ajánlott szuper zsírégető 60-70%-os tartományt kb. egy perc után érem el, fizikailag képtelen lennék ebben a tartományban maradni. Ahhoz kb. andalgós sétát kéne végeznem. Ha csinálok is valamit, akkor igen hamar a 90%-ot karcolja a pulzusom, de ettől még nem akarok ott helyben meghalni, nincs másnap izomlázam, nem merülök ki 45 perc-1 óra alatt úgy, hogy utána használhatatlan legyek. Szóval nekem ezek annyira nem meggyőző dolgok.

A számok ellenben azért lényegesek számomra, mert ugyan legtöbbször nem eszem le a plusz kalóriákat, főleg nem teljesen, de ha túleszem magam akármilyen okból, akkor azért jó tudni, hogy mennyit is kéne ahhoz taposni, hogy ennek ne legyen következménye :)
Plusz hosszú távon gondolkodom. Ha elérem a normál súlyomat, nem szeretnék minimálkalóriás étrenden élni a következő 60 évben, szóval hasznos lenne tudni, hogy közelítő pontossággal mennyi az annyi x ideig y pulzussal végzett sporttal. Akkor a súlytartáshoz ehetnék is normális adagokat, meg azért a mozgást is megtartanám, ami ugye egészséges, és a kettővel szépen be tudnám lőni, mennyi kell ahhoz, hogy akkora maradjak, amekkora lenni szeretnék.

11 hónapja
#990
feketeinci 12
reply to Lousha's post #989
Pulzus és kalóriafelhasználás közötti összefüggést keresed. Én az optimális pulzust a zsírégetéshez.
Szerintem a kettő között az a különbség, hogy te számokat szeretnél látni, hogy mennyi kalóriát éget el a szervezet valamilyen mozgásnál.....de ez figyelmen kívül hagyja azt, hogy a mozgás milyen pulzusszámmal jár, és ezáltal figyelmen kívül hagyja azt is, hogy miből éget majd el....izomból, vagy zsírból.
Pedig ez nagyon nem mindegy!
Engem az elfogyott kalóriák száma nem érdekel, de fontosnak tartom hogy az a zsírégető tartományban történjen.

11 hónapja
#989
Lousha 369
reply to feketeinci's post #988
Ez az ideális pulzustartományt adja meg, tulajdonképpen kiszámolja a max. pulzusodat, és ahhoz képest megmondja, hogy van az a 70 vagy hány százalékos tartomány, ahol állítólag a leghatékonyabb a zsírégetés.
Na de hogy mennyi kalóriát égetsz el, az súlytól is függ. A kalkulátor, amit én használok
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/heart-rate-based-calorie-burn-calculator.aspx
konkrétan arra kérdez rá a számításhoz, hogy mi a nemed, korod, súlyod, meddig tartott a tevékenység és mennyi volt az átlagos pulzusod közben. Ha ezt még tovább akarod finomítani, akkor kérdezi a magasságodat is.
Na most ez így elég korrektül is hangzik, ennyi adatból már hihető, hogy egy elég pontos számot fog kiköpni. Igen ám, de ha ugyanolyan pulzusszámhoz meg mindenhez beírsz nagyobb testsúlyt, akkor kevesebb kalóriát számol, ami viszont nagyon nem hangzik hihetően.
Korábban már keresgéltem valami használható leírást egyébként a pulzus és a kalóriafelhasználás közti összefüggésekről, de eddig nem nagyon találtam.

11 hónapja
#988
feketeinci 12
reply to Lousha's post #987
Én azt olvastam a pulzusszám és a zsírégetés összefüggésében, hogy az a kortól és a nemtől függ.
http://www.novagyok.hu/kalkulatorok/pulzusszam_tartomany

Itt szó sincs súlyról....bár lehetne, mert éppen ezen gondolkodol.
Itt is csak erről van szó:
http://www.kalóriaguru.hu/zsiregetes/zsiregetes-gyorsan-es-hatekonyan-pulzustartomany-tablazat.php

11 hónapja
#987
Lousha 369
reply to feketeinci's post #986
De én nem a cikkről beszélek :) Hanem arról, hogy a bázis úgy számol, hogy minél tobb kiló vagy, annál több kalóriát egetsz el ugynazzal a sporttal, az online kalkulátor meg, ahol a kaloriaegetest szoktam pulzus alapján kiszamolni, kevesebb kilóra ír több kaloriat.

11 hónapja
#986
feketeinci 12
reply to Lousha's post #985
Továbbra is állítom, hogy nincs köze a zsírégetéshez a cikknek. A hővisszatartáshoz van köze, nagyobb tömeg könnyebben tart vissza több hőt.

11 hónapja
#985
Lousha 369
En arra tudok gondolni, hogy talan akinek kisebb a sulya, konnyebben megy feljebb a pulzusa? Mert ugye a Bazis suly alapjan szamol nekem kevesebbet, ha kisebb a sulyom, a kalkulator, ahol szamolgatok, oda meg a pulzust irom be. Na most en csak probakent beirtam ugyanazt az atlagpulzust ugyanannyi idore 60 kiloval meg 50 kiloval is, es az utobbi tobb elegetett kaloria volt.
Hiaba, ez sem hangzik olyan logikusan, mert azt gondolnam, hogy amig az ember 20-30 kilo pluszt cipel, addig hamarabb megszalad a pulzusa a megeroltetestol...

11 hónapja
#984
feketeinci 12
reply to Bojtika's post #981
Mint a sült hús. Minél vastagabb, annál nehezebben hűlik, több hőt tud visszatartani....és mivel termel is mert élőlény, gazdaságosabb a hőtermelése ha kövér.
Ennek szerintem semmi köze a kalóriaégetéshez.
Leadja a hőt, mert ott hideg van, de az a jó neki, ha minél kevesebbet ad le, úgy kevesebb élelemmel is beéri.
Vagy nem így van? :)

11 hónapja
#983
Lousha 369
reply to Bojtika's post #981
Hát, lehet, fene tudja :) Mindenesetre hosszú távon jó lenne tudni, melyik a helyes, mert nem kéne atverni magam.

11 hónapja
#982
Lousha 369
reply to Bojtika's post #981
Hát, lehet, fene tudja :) Mindenesetre hosszú távon jó lenne tudni, melyik a helyes, mert nem kéne atverni magam.

11 hónapja
#981
Bojtika
reply to Lousha's post #979
Ez a pingvinekkel kapcsolatos dolog lehet, és vesszek meg, ha értem!
Itt egy cikk, a lényeg az alulról a második bekezdés.

A hőleadás meg a kalóriaégetés jóformán. Azaz látok párhuzamot, de akkor sem értem. :D

http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/az-allen-szabaly


11 hónapja
#980
bella83
reply to Afroka's post #974
Szia.
Pontosan ugyan erre jutottam én is 1 hete csinálom és azt gondolom ennyit ettem eddig is akkor MIÉRT vagyok még ekkora? De sebaj most érzem azt hogy csinálom és nem is fogom abbahagyni. Ami viszont nekem teljesen váratlan hogy nincs olyan hullám ami szokott hogy -jaj kaját de azonnal -szépen elvagyok egész nap. Kitartást neked,és mindenkinek aki most vág bele. :)

11 hónapja
#979
Lousha 369
reply to Afroka's post #978
Aha, nekem arra is 195-ot ir 45 percre.

Ez a sulykulonbseg egyebkent egy erdekes dolog. Amennyire tudom, a bazis ugy szamol, hogy minel tobb kilo vagy, annal tobb kaloriat egetsz ugyanazzal a mozgassal, ami jozan paraszti esszel logikus is. Ellenben az online kalkulator amit hasznalok, forditva szamol, minel kisebb vagy, annal tobb kaloria ugyanaz a mozgas. Nem igazan ertem, hogy ez milyen univerzumban mukodne igy...

11 hónapja
#978
Afroka
reply to Lousha's post #977
Bocsi, hogy megtévesztettelek, nem direkt volt, szóval gerinctornáról van szó :) Olyan van a listában. Gondolom nekem a nagy súly miatt ír több kcal égetést ugyanazon időre.

11 hónapja
#977
Lousha 369
reply to Afroka's post #976
En gyogytornat nem latok a listaban, de pl. a kozepes tornara nekem 45 percre 190 kaloriat ir, ami kb. realisan is hangzik.

A kilenges nem feltetlenul oriasi problema, ha nem rendszeres. Ha mondjuk minden heten van ilyen osszejovetel, akkor nem art kidolgozni valami taktikat, keveset enni aznap, valtogatni egy kis pohar alkoholt nagy pohar vizzel stb.
En be szoktam irni az ilyet is, barmannyire buntudatkelto, es masnap megprobalok az aznapi tulszaladassal kevesebbet enni masnap. Nyilvan ha 5-600 plusz kaloriarol beszelunk, akkor nincs mit tenni, elvegre ennyivel kevesebbet nem ehetek, de akkor meg mindig ott van egy kis extra torna vagy ilyesmi, kiegyenliteni a dolgokat.

11 hónapja
#976
Afroka
reply to Lousha's post #975
Hát, igazából fogalmam nincs, hogy mennyit lehet gyógytornával fogyni. Kb. háromnegyed órát szoktam egy nap. Csak itt a bázison láttam, hogy kb 400kcal-t ír ennyi gyógytornára, de persze tudom, hogy ez nem szentírás. :) Nem szoktam egyébként leenni azt a pluszt. Legalábbis szándékosan biztos nem :) A bulin, összeröffenéseken összeszedett kalóriákkal inkább nem foglalkozom, mert akkor aztán lenne bűntudat. :) De alapvetően a hétköznapokban próbálok odafigyelni.

11 hónapja
#975
Lousha 369
reply to Afroka's post #974
Kicsit többet állíts be. Hihetetlennek hangzik, hogy TÖBBET kell enni a fogyashoz, de tenyleg... Jelenleg épp csak a BMR-t eszed, közel vagy az ehezeshez. Dobj rá meg 100 kalóriát. Kevesebbet fog írni a heti fogyashoz, de tényleg fogyni fogsz, nem csak elmeletben.

A gyógytorna jobbára nem egy intenzív mozgás, 400 kalóriát soknak érzek rá, hacsak nem 2-3 óra minden nap. Azt semmiképp ne edd le teljesen. Sőt, ha amúgy ülsz egész nap, én lehet, hogy be sem írnám egyaltalan.

Ha megtorpant a fogyás, azt én annak a számlájára írnám, hogy kevesli a szervezeted, amit eszel. Kicsit több kalória, és próbáld tényleg leenni, lehetőleg a tapanyagaranyokat is tartva.

11 hónapja
#974
Afroka
Sziasztok Kedves Fórumtársak!

Hát, én ismét ott vagyok ahol a part szakad, valószínűleg nem sikerült túl egészséges életet élnem megint az elmúlt hónapokban, plusz ülő munkát végzek, ami ténylegesen napi 8 óra ülés.
Úgyhogy ismételten beállítottam új célt, meg minden, és naponta írogatni fogom itt, hogy mit eszek, mert hiszitek vagy sem, ha írom, fogyok, amikor meg nem, mert éppen (őszinte leszek, mert sajnos gyarló az ember) letojom, akkor semmi.
Szóval most ülő életmódot állítottam be a célnál. Úgy kalkulált, hogy a BMR-em 2334 kcal. Mivel úgy tudom, hogy ezt el is kell fogyasztani (ami egyébként nem mindig valósul meg, szóval nem is értem, hogy miért nem fogyok), beállítottam ezt a kalória keretet, és beállítottam a célsúlyt, így 2300 kcal napi bevitellel elméletileg heti 0,46 kg fogyást számol nekem. A gyógytornámat továbbra is csinálom, ami a rendszer szerint kb. napi 400 kcal égetést jelent, szóval ezzel talán picit azért gyorsítani lehet a dolgot.
Ez így jó lesz ugye? Nem mindig eszem le a napi 2300 kcal-t, de igyekszem figyelni, hogy akörül legyek.
Viszont komolyan nem értem, hogy akkor mi lehet, hogy most egyszerűen nem akar elindulni a fogyás normálisan.
Lehet, hogy tényleg csak ennyi lenne a titka, hogy pszichésen tejesen erre koncentrálni? :)
Látom, hogy sokatoknak nagy sikerei vannak, de én valahol mégis elveszek, most már másodszor :)
Hízni szerencsére nem híztam az induláshoz képest, de nem is fogytam, szóval valamit biztos, hogy nem jól csinálok...

11 hónapja
#973
Bojtika
reply to lorantferenc's post #972
Kedves Lórántferenc! Köszönöm, hogy időt és fáradságot szántál a visszajelzésre. Jól esik, ha megtudhatjuk, hogy a tanácsainkat megfogadva, sikert ért el a kérdező.

Örülök a szép eredményednek, és annak,hogy ennyire bele tudtad illeszteni az "újfajta", az ésszerű étkezést a mindennapjaidba.
Én sem vagyok mai csibe, úgy tapasztaltam, hogy - kellő tapintattal szólva - a 40 éves kor felett óhatatlanul bekövetkező életkori izomcsökkenést úgy lehet ellensúlyozni, ha valóban rendszeresen, heti több alkalommal edzünk.
(Én elhanyagoltam kicsit, és érzem is a kis fizikai hanyatlást.)
További sikereket, egészséget, jó közérzetet, és kitartást kívánok!

11 hónapja
#972
lorantferenc
Kedves Bojtika! Tájékoztatni szeretnélek, hogy május 17-ike óta 5 kg fogyást értem el. Mint irtam nem tudok éhezni, mára ez már nem kérdés. Még mindig nem éhezem. Az evésnél már az a gondom, hogy úgy szervezzem meg az ételeket, hogy a fehérje, szénhidrát, és zsír arányokat be tudjam tartani, pedig nem vagyok éhes. Mindennap tornászom, és gyalogolok.A fogyásokat mint már említettem akkor fogadom el ha legalább 3-4 napon át legalább az értéket tudom tartani. Nagyon szépen köszönöm, hogy öreg koromra megtanulhattam, hogy mi az amire oda kell figyelni. Ezt a kalóriabázis használatával tanulhattam meg. Köszönöm a fejlesztést is, nagyon hasznos és nagyon nagy segítség. Köszönöm és további szép napokat kívánok.

11 hónapja
#971
Bojtika
reply to Hexics's post #970
Lehet, hogy nem jók a beállításaid, mert 2 hét alatt három kiló fogyás nagyon gyors.

11 hónapja
#970
Hexics
reply to fulcsi84's post #961
Szia, én is megtorpantam, az első 2 hétben lement 3 kg és most 7 napja semmi, sőt 10 dkg visszajött :(, pedig én is 3x tornázok. Neked történt változás azóta? Én arra gondoltam, hogy kevés a víz amit megiszok. Csak 1,2 l tudok kényelmesen meginni. Az elején többet ittam, de nagyon kellett figyelnem és annyira nem is esett jól.

11 hónapja
#969
feketeinci 12
reply to benceburik's post #968
Úgy tudom, hogy először le kell dobni a hájat, és közben felépíteni a hasizmokat szépen sorban, de szerintem az már testépítés.
Talán azért nem látod itt, mert ez nem testépítő oldal.
Itt a hájat tudod ledobni.

(Látnád az én hasamat :))

11 hónapja
#968
benceburik
Hogy tudok látványos kockahasat teremteni mert sehogy se látom?

11 hónapja
#967
hagidora
reply to Gonoszka1's post #966
Köszönöm nektek és nagyon igyekszem! :)

11 hónapja
#966
Gonoszka1
reply to hagidora's post #964
Szia! Gratulálok a sikereidhez! Heti fogyásnak 0,5 kg-nál nem is kell, és szabad több! Sok kitartást kívánok, és sok sikert a további kilók leadásához is!

11 hónapja
#965
citromtorta 70
reply to hagidora's post #964
Szia! Gratulálok! Ügyes vagy és különösen értékelendő hogy nem adtad fel a nehézségek és megtorpanás ellenére sem! Valóban sok múlik az tápanyag-összetevőkön és a rendszerességen, nem véletlenül mondják mindenhol, hogy az életmódváltás eredményezi igazán a hosszú távú megoldást.

11 hónapja
#964
hagidora
Sziasztok! Rém boldog vagyok, mert azt hiszem, megtaláltam a fogyás legjobb módszerét itt :)) Tavaly augusztusban kezdtem, de valahogy mindig éhes voltam estére, aztán kicsit elfogyott a lelkesedés, pedig már akkor is működött, de nehezen bírtam. Most májustól viszont lassan, de biztosan előbújik a hájréteg alól a habtestem :))
Biztos nem találtam fel a spanyolviaszt, de a napi kalóriakeret öt étkezésre való felosztásával, és az 5 étkezés során a tápanyag-összetétel alakításával elértem, hogy elegendő az étel, nem vagyok éhes, fogyok, és emellett még mozogni is jól esik, bár azt nem viszem túlzásba, csak mértékkel mozgok, de azt is rendszeresen. Ha több lenne a sport, nyilván gyorsabb lenne a fogyás is, de ezzel a heti fixen fél kiló mínusszal velem madarat lehet fogatni!

11 hónapja
#963
Bojtika
reply to fulcsi84's post #961
Ha egy autó 7 liter benzint fogyaszt száz km-en, akkor nem fog 3 literrel elmenni.

Ha a szervezeted 1600 Kcal-t éget el egy nap, akkor... NEM FOG KEVESEBBEL működni!

A biológia az biológia, nem enged az egyéni ötleteknek.

11 hónapja
#962
Lousha 369
reply to fulcsi84's post #961
Egyel rendesen :)
Ha jol ertelmezem, az 1680 az alapjarati kaloriad. Akkor gondolom a BMR valahol 1300-1400 korul van. Egyel annyit minimum, de inkabb 100 kaloriaval a BMR felett, es noveld a felhasznalt es bevitt kaloria kozti kulonbseget inkabb sporttal, mozgassal. Ha sportolsz, az etkezesek alatt azt is fel tudod vinni, mondjuk ezzel tegyuk fel elhasznalsz plusz 400 kaloriat egy nap, valamennyit meg ebbol is egyel le, de ne a teljes 400 kaloriat, igy gyorsabban es hatekonyabban fogsz fogyni.

11 hónapja
#961
fulcsi84
Sziasztok!Èn 3 hete kezdtem.heti 1kg ment eddig le,de mar 5 napja n
em fogytam semmit.1680 amit eléget a szervezetem.;.Ezt csökkentettem le napi 1000-1250re.Mozgok is heti 3x.Mit tegyek?

11 hónapja
#960
Gonoszka1
reply to Kitty1027's post #959
A koplalásos módszernek több baja is van! Az egyik fő-fő baj, a jojo effektus ami bekövetkezik a koplalás után. A másik, hogy egy idő után az ember ráveti magát az ételre, és mindent megeszik ami ehető. A harmadik, hogy nincs benne elég tápanyag, így a tested nem kapja meg a kellő anyagokat ami a normális működéséhez kellene. A negyedik, hogy az anyagcseréd lelassul, így egy idő után nem fogysz, sőt még hízhatsz is. Szóvel jó pár érv szól a koplalás ellen! Az az igazság egyébként, hogy az első időben mindenki gyorsabban fogy (normális esetben), mert ilyenkor a víz, a salakanyag távozik a testből. Persze van valamennyi tényleges fogyás is, de a nagyrésze a vesztett kilóknak nem a hájból megy le!

11 hónapja
#959
Kitty1027 45
reply to sinnesro's post #958
Az egyik kollégám Norbitól hozatja az ételt. Reggeli-ebéd-vacsi-uzsi mindent.
Az első hónapba fogyott 4 kg-t és megállt a fogyásba.
Ahogy nézem, hogy miket eszik én sem hiszek benne. Nem látom az elegendő fehérjét és ránézésre (nem számoltam utána) kalóriába is nagyon gyenge, ami valószínűleg az üzlet része. Hiszen, ha visszatér az ember a házi kosztra azonnal hízni fog és azt fogja gondolni, hogy neki bizony a Norbi kajáját kell ennie.
Ami feltűnő, hogy az étlapon nincs feltüntetve a kalória a teljes étrendeknél és a tápérték sem.
Az meg, hogy az első hónapba 4 kg a fogyás az véleményem szerint a vízhajtó étrendben rejlik hiszen ha kihajtja a felesleges vizet és némi valós fogyás is van úgy elképzelhető, és alátámasztja, hogy miért áll meg a fogyás 1 hónap után.

11 hónapja
#958
sinnesro 8
reply to eri31's post #957
Norbi, hmmm. Nem étkezési szakember. Én neki max. mozgásügyileg hinnék, de sajnálom, számomra teljesen hiteltelen ember.
Heti 0,5 - 1 kiló mínusz. Ha jól számolom, az havi 4. Már a címe átverés. Persze, ha valakinek 50 kiló plusza van, az első hónap alatt lemehet ennyi, mert víz, ilyesmi. De nem normális ennyi egy hónap alatt egyébként.

11 hónapja
#957
eri31
Én jelenleg Norbi -10 kg fogyás 1 hónap alatt könyve alapján étkezem nyilván nem fog ennyi lemenni nem is akarom mert nem szeretnék lógó hasat két császáros szülésem volt eddig és jövőre szeretnék még egy picit ezért is vágtam bele a fogyásba ebben a könyvben normális főtt kaják vannak csak kiiktattam a cukrot lisztet rizst krumplit 1 hónapra de teljes kiőrlésű kenyeret sütök magamnak abból eszek éhezni nem tunnék próbáltam több lett a súlyom mint volt :(

1 évé
#956
Bojtika
megtaláltam Szabó Sigfrid oldalát. Azt kell mondanom, még csak nem is jó a stílusa.
Ráadásul félinformációkat közöl, csak azokat tudja félrevezetni, akik nem járatosak a biológiában.
Például azt állítja, az ital azért egyedülálló, mert tartalmaz hosszúláncú peptideket, azaz fehérjéket. Namármost a fehérje meg a peptid messze nem ugyanaz.
Ezt a Wikipédiából másolom:

"A peptidek (a görög πεπτίδια, „kis emészthető” szóból) meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavakból felépülő rövid polimerek. A két aminosavmaradék között amidkötés vagy más néven peptidkötés alakul ki. A peptid fogalmát elsőként Emil Fischer használta 1902-ben[1].
A fehérjék polipeptid molekulák (vagy több polipeptid alegységből felépülő szerkezetek). A peptidek és fehérjék között az a különbség, hogy a peptidek rövidek, míg a polipeptidek/fehérjék hosszúak. Ezek meghatározására számos különböző konvenció létezik, melyek mindegyikének megvannak a maga nüanszai.

Megjegyzések az elnevezésekről
• A polipeptid aminosavakból álló egyetlen lineáris lánc.
• A fehérjék egy vagy több, körülbelül 50 aminosavnál hosszabb polipeptidből állnak.
• Az oligopeptid vagy (egyszerűen csak) peptid 30-50 aminosavnál nem hosszabb polipeptid.
• A neuropeptid olyan peptid, amely az idegszövetekben fejti ki hatását.
• A peptid hormon olyan peptid, amelynek hormonhatása van."

A többi badarságot rossz még olvasni is.
És miből is áll?
Összetevők: tejfehérjés oldat, almasav, c-vitamin, tartósítószerek: (kálium-szorbát), grapefruitmag-kivonat ..

Szóval tejsavó valószínűleg, ráadásul tartósított.

Ez a szöveg pedig már kimeríti a gondatlan veszélyeztetés fogalmát:

"Amikor a sejtközötti állományból a káros anyagok távoznak, bejutnak a májba, ezáltal kényszerítik a májat egy ÓRIÁSI mennyiségű epetermelésre. Ha az epehólyag tele van, a folyamat leáll. Ahhoz, hogy ez a folyamat ne álljon le, kötelező minden étkezésnél zsírt (kacsa, liba, sertés) vagy zsíros termékeket fogyasztani, mint a szalonnafélék (kolbász, hurka, kenőmájas, disznósajt). A növényi olajokat szigorúan mellőzni kell, és az olajos magvakat is! Csak az állati zsiradék biztosítja a faterpapilla hosszantartó nyitvatartását. "


Faterpapilla nincs, Vater-papilla létezik, lényegében egy apró záróizom, amely a közös epevezeték és a patkóbél találkozásánál szabályozza az epe adagolását a vékonybélbe. Nem kell folyamatosan nyitva lennie. (Keress rá bátran!) Mint ahogyan az sem ésszerű, de nem is lehetséges, hogy az epehólyag folyton telített állapotban legyen.Egy adag regenor ital 6 ezer Ft-ba kerül.

Ha mi nem ingyen beszélnénk, jobban elhinnéd, hogy egészségesen kell táplálkozni és eleget mozogni?

1 évé
#955
Bojtika
Bucika, szokd meg, hogy gy a zöldség, a saláta és a főzelék is szénhidrát, nemcsak a cukor. (Csak a jobbik fajta, kivéve a salátákat, mert az szinte csak víz.)

Ha valami jól van megírva, attól még nem biztos, hogy igaz. :D

Nem szólva arról, hogy van, akinek a kolbász és társai nem csinál kedvet. :D Nemcsak én vagyok ilyen. Pedig nem vagyok vega.

Itt sok mindenről hallottunk már, és lelkiismeretesen utánaolvastunk. Ha keresgél az ember, akkor meg lehet tapasztalni, hogy a hasonló agyalmányok néhány évente újra felreppennek, és újdonságként hatnak.

1 évé
#954
sinnesro 8
reply to bucika44's post #950
baromság.

1 évé
#952
bmati 25
reply to bucika44's post #950
Igen, én is hallottam. Szintén egy újabb eszementség, amit el kell adni, persze jó pénzért; az átlagos lusta ember pedig kanyar nélkül be is veszi...
Ha jól állítod be a kereteidet, itt sincs semmi éhezés, csak itt maximum mértékkel engedjük ezeket meg, nem napi szinten ilyesmiket enni... Aki tényleg le akar fogyni zsírból és nem csak a súlyát akarja csökkenteni, annak figyelni kell nagyon sok mindenre (mit, mennyit, mikor eszik, stb.). Ha nem tudod, hogy mi a különbség a kettő között, akkor ott már baj van... :P
A méregtelenítést továbbra is hülyeségnek tartom, a fogyás pedig csak úgy jön létre, ha csökkented a bevitt energiát (az sem mindegy, hogy mennyivel, mit és mivel csökkentesz), mert ha valami nem passzol, akkor pár hét/hónap után szépen leáll a fogyás.
A mozgás pedig kötelező, ha nem akarsz puding maradni.
Én már ilyen csodaszerek nélkül is régen lefogytam!

1 évé
#951
Bojtika
Megtettük már korábban. Ennek is utánanéztünk már.
Általában igyekszünk minél több oldalról körbe-nézegetni minden hírt.
Méregtelenítésben Dr Zacher Gábor véleményét tartom elfogadásra méltónak.

Hogy a csülök kevésbé terhelné a szervezetet, mint a sárgarépa, az pedig logikátlan.
(A "szénhidrátok" pedig elég tág fogalom, nem csak a finomított dolgok azok. Engem bizony a zöldségfélékről, a gyümölcsről és a hüvelyesekről senki nem tud elriasztani.)

És én simán éhenhalnék, ha csak szalonna, kolbász, csülök kenne előttem, ez valamennyire egyéni dolog is. Azért ne felejtsük, hogy halálbüntetés is volt étrenddel... Az is hússal ment. :D

Csodaszer vagy csodaétrend pedig nincs.
Hacsak az izomlázat és a kiegyensúlyozott étrendet nem tekintjük annak. Sajnos ingyen van, holott a drága dolgoknak nagyobb a becsülete.

Gyerekkoromban rossz evőnek tituláltak. A mai napig nem tűröm el, hogy bárki megtiltson vagy előírjon nekem ételt. Legyen az bárki "csodaaguru" vagy okostóni. Ha kívánom azt az ételt, megeszem... és ha nem kívánom, akkor ott állhat előttem akármeddig is.
Éhezni sem fogok senki és semmi kedvéért.

Igaz, én csak 26 kilót fogytam, mire visszanyertem az egészségemet, másoknak nagyobb a túlsúlya. Legalább 160 g szénhidráttal naponta, és aránylag kevés csülökkel. :D

1 évé
#949
Bojtika
Bmati, én is levelezőn vagyok, de minden szombaton menni kell.
Elég messziről vonatozom-buszozom, de ebben a félévben hatalmas öröm, hogy csak szombaton kell menni, az előző félévben voltak pénteki napok is, azaz még a szállás gondja is hozzáadódott. Emiatt a legjobb órák nagy részén nem is tudtam ott lenni.

Vizsgaidőszakban pedig hétköznap is megyünk akár, és néha kérni kell egyéni időpontot, hogy értelmes időpontban haza is jussak még.
Nálam nem annyira a vonat, hanem a vasúttól a faluba jövő busz menetrendje nagyon rossz. De mindig azt mondom: ezt én választottam, én akartam, én vállaltam...
Isteni dolog, hogy itthonról tudok dolgozni, bárcsak lenne még több munkám.

1 évé
#948
EmokeBlanka 6
Köszi a beszámolókat! :) Minden elismerésem nektek! Én csak tisztelni tudom a kitartásotokat, majd erőt merítek belőle. :) Még dolgoznom kell a stratégiámon, az időmenedzselésemen meg annál inkább, meg az önkontrollon, ááá, elég macerás ez az útvonal, néha belefárad az emberlánya. De, meglesz az a szakdoga és tartani fogom a kajálós-edzős-számolgatós "hóbortjaimat" is, remélem, legalábbis nagyon szeretném. Ha nem egyéb, naponta elmantrázom az utóbbi mondatom, hátha segit :)

1 évé
#947
bmati 25
reply to EmokeBlanka's post #945
Nálam nincs családapaság, szóval így jelentősen több időm van, mint egy családosnak. Meló sincs egyelőre csak ami a ház körül van, illetve ha kell menni napszámba (az meg ugye egyik napról a másikra). Fősulin kevés tárgyam van már és nem tudok sokat felvenni, mert nincs rá pénzem, amúgy meg levelezőn vagyok (2-3 hetente kell felmenni). Az edzést mindig megoldom (akár 10-12 óra napszám mellett is, csak akkor jelentősen módosítani kell). :)
Jelenleg itthon tanulok teljesen mást, mint ami kell a fősulira (persze ez naponta változik, hogy mennyit tudok rászánni), meg mellette a fősulira készülök.
Nálam a teljes életmódváltás még nem játszik, ugyanis 6-an vagyunk és nem én főzök, illetve kevés beleszólásom van, hogy mi legyen az asztalon. Amíg nem tudok kiszakadni, addig esélytelen a normális kaja (meg ugye ott az anyagi vonzata is a dolognak). Jelenleg a fehér kenyér+kolbász/hurka/szalonna - tészta+pörkölt - töltött káposzta trióból kellene valahogy kiszakadni, mivel általában csak ezek vannak itthon... így pedig elég húzós fogyni (mondjuk már egy ideje nem tudtam, izmot meg nem akarok leépíteni), aztán vagy ezeket eszem vagy nem eszem...
A negyed éves mérésem is katasztrofális lesz kedden, erre már számolok. Sajnos már ez megy fél éve, így szépen sikerült zsírt felszedni, mert egy ideje futni sem tudtam (Achilles íngyulladásom volt). A hét elejétől legalább ez megváltozott. :)
Nálam a tanulás égeti a kalóriákat, sosem tudtam hízni. Vizsga előtti napokon enni is alig tudok, úgy kell magamba erőszakolni a kajákat (főleg előtte való nap és aznap), szóval nálam inkább lefelé megy a súly, mint felfelé.

1 évé
#946
Bojtika
Öööö... :D Némi tagadásokkal, és sok nem számolt nappal!

Igaz, én csak levelező tagozatos vagyok, felnőttek a gyerekeim, és egyedül maradtam. Igaz, a fiam itt van elvileg velem, de dolgozik most már, több műszakban. Nem sokat zavar az étkezésemben.

Az igazság az, hogy én a péksütik (sós-sajtos kiflik, stb) felé vagyok hajlamos elcsábulni. Mások más felé.
De ha viszek egy jó dobozkányi gyümölcsös-diós zabkását magammal, akkor azt bármikor tudom enni az órák közti szünetekben.
Csokit nem kell venni!!!
Én is bagoly vagyok. Itthon a gépnél sokat ülök, mert tanulok is, de dolgozom (fordítok) is. No meg beszélgetek, mint jelen ábra is mutatja. Közben vásárolok, főzök, satöbbi.
A három évvel ezelőtt vásárolt farmert épp ma találtam meg. Issteni bő! Magam elé tartottam, és a fiam csak büszkén vigyorgott, az én torkomat meg a sírás szorongatta. :D
Ha fent vagy, inkább zöldségeket rágcsálj. De néha én is a lovak közé dobom a gyeplőt, és be-tejbezabozok. Most meg még két munka közt vagyok, és kólás fröccsöt iszom. A fiam majd éjfél körül ér haza munkából, őt megvárom ébren.
Igazából azt tudom csak, hogy az étkezésem szépen átállt egészségesre, nem bírom a túl zsíros dolgokat, és már kibírom a kiflicskék nélkül is. Már csak ritkán méricskélek és számolgatok, de naponta edzek legalább egy kicsit. Különben gyön a háj. (57 éves vagyok naptárilag.) A mozgásom is egészen más még akkor is, ha sokat ülök a gép előtt. Ha kioldódik a cipőfűzőm, sutty fellendítem a lábam egy szék szélére vagy a kinti asztalra akár, és úgy kötöm be, nem kell leülnöm és nyögve, alig elérve bekötnöm...

Azt a 4 kiló pluszt még szépen le lehet edzeni. A szakdoga megéri!
Egyébként tök egyszerű a dolog, ha az emberlányának nem futja mikára. :D

1 évé
#945
EmokeBlanka 6
Ha már ilyen szépen érintettétek az egyetemes egyetemi témát :), érdeklődnék, hogy ti miként oldjátok meg, hogy tudatosan és tisztán étkezzetek, kövessétek az edzéstervetek, s tanuljatok is ezerrel, vizsgázzatok, netalán még melózzatok, család anyák/apák legyetek? Én alapvetően éjjeli bagoly vagyok, illetve az sem elhanyagolható jellemvonásom, hogy szeretem a végsőkig kitólni a határidőket, idén pedig lenne egy nagyobbacska vizsgám, plusz meló, plusz ez az "életmódváltás cécó". Csakhogy ilyen körülmények között, főleg miközben éjjel tanulok, képes vagyok hülyességeket majszolni, kevesebbet pihenni, hajnalig fennmaradni, ami akad és könnyen hozzáférhető kaját enni. Gondolom ilyen esetben azért a szervezet is jobban igényeli az energiát.
Tavalyi szakdoga védésem egyik hozadéka kb. 4 kg plusz volt (+ a milka minden lehetséges és beszerezhető termékéről tudok nyilatkozni :D), idén el szeretném kerülni ezeket, sőt tartani szeretném ezt a fejlődési folyamatot.

1 évé
#944
bmati 25
reply to Bojtika's post #942
Az jó. :)
Nekem is jól ment az első félévben 2,67-es átlaggal ösztöndíjon voltam (azért meg kell jegyeznem, hogy nálunk az évfolyamon senki sem volt 4 egész felett). :)

1 évé
#943
sinnesro 8
reply to Bojtika's post #942
Ez igen!

1 évé
#942
Bojtika
reply to sinnesro's post #941
Jól!!! Nagyon szeretem is. Az egész Egyetemmel egyetemben! :D

Az első félévi átlagom 4,5 lett. :D Lassan bele kell lendülnöm megint. Már vannak beadandók. :D

1 évé
#941
sinnesro 8
reply to Bojtika's post #940
:-)
Jól megy a suli?

1 évé
#940
Bojtika
Viszont örülhetek, hogy itt vagy, Sinnesro! :D

Mindenütt vannak érdekes felfogású emberek. Egyik egyetemi csoporttársam (az ember azt hinné, egy 36 éves nő érettebb) ha egy írást nem ért (bölcsészek vagyunk), akkor az író minimálisan pszichopata. :D
Már egyszer mondtam neki, mert elnevettem magam: hogy is van ez, vannak a hülyék, és vagy te? :D

1 évé
#939
sinnesro 8
Na például ezért nem tépem én a számat egy okoskodó beesőnek sem. Csináljon, amit akar:-)

1 évé
#938
Bofy
Látom mind magunkra vettük :D. Lehet az volt a baj, hogy nem vettük elő az intelligens, felsőfokú végzettséget meglengető hangvételt, hanem a barátságos stílust prferáltuk. Mondjuk én pl hiába vagyok értelmiségi, bőven elég a munkámban használjam...a szabadidőmben nem vagyok köteles :D Még ha így egyeseknek kevésb vagyok hiteles :D

1 évé
#937
Bojtika
Megnézheted még itt a sikersztorikat, egyikük sem számol be koplalásról. (Információ fül alatt találod.)
Én is ott vagyok a 26 kilós fogyásommal, koplalás nélkül, és jobb erőben, mint azelőtt. Az akkor 55 éves korom ellenére.
Most már betöltöttem az 57. évet, jelenleg 51 kg vagyok, és majd hülye leszek koplalni.

1 évé
#936
Bojtika
Ilyen szőrmentén sem ostobáztak le még eddig. De lehet valami baj velem, mert itt ülök és próbálok segíteni, a kérdésekre válaszolni. Ahogy itt többen is.

Nem írtuk sehol, hogy folyamatosan kellene enni. De a koplalás nem vezet tartós eredményre, ahogyan többen is írták. Legnagyobb részt saját tapasztalatuk és mások itt és máshol megosztott tapasztalatai alapján, mert bármit mond is bárki, az okos tényleg a más kárán tanul.

Én személy szerint tudok németül, Bmati angolos. Folyamatosan figyelemmel kísérjük (mindketten évek óta) a szakirodalmat, nyilván mások is, de Bmatiról konkrétan tudom. A németek az alaposságukról híresek, német oldalakon könnyebb megbízható szakvéleményt találni, de ott is elég sokat keresgélek, hogy biztosan hiteles forrásból találjak infót.

De mi a fenének szabadkozom én itt?
Felnőtt ember vagy, azt teszel, amit jónak látsz. Azt fogadod el, amit hitelesnek tartasz.
Majd kicsit keresgélj olyan oldalakon is, amik magyarul vannak, de orvosi oldalak. Lehet közérthetőt is találni.

1 évé
#935
bmati 25
reply to rokamanguszta's post #932
Csak úgy megsúgom, hogy először izomból veszít az ember és csak aztán zsírból, ugyanis az izom közel kétszer olyan sűrű, mint a zsír és a szervezet könnyebben hozzá tud férni.
Az interneten talált cikkek nagyja dezinformáció, vannak olyanok, amikben vannak féligazságok, de általában a legtöbbje azt se tudja, hogy miről ír. :/
Akkor egy kicsit belemegyek:
Böjtölés során az anyagcseréd lelassul, aminek az lesz az eredménye, hogy elkezdesz raktározni energiát. A raktározás mindig zsírban történik. Egy normális anyagcseréjű ember max. 10%-ot raktároz attól függően, hogy mennyi összkalóriát visz be naponta. Ha lelassul az anyagcseréd, ami általában azért van, mert nem eszel eleget, akkor 50-60%-a raktározódik a bevitt kalóriáknak. Ezt hívják éhező üzemmódnak vagy vésztartalékolásnak. Az anyagcsere lelassulása már napokon belül végbemehet. Szóval ha ezt elkezded, akkor 1 héten belül biztosan elkezd lassulni. Ha sokáig folytatod, akkor előbb-utóbb annyira le fog lassulni, hogy stagnálni fogsz, majd később ugyanilyen étkezések mellett hízni.
Vannak rövidebb irányított böjtölések (pl.: a Harcosok étrendje), amik szintén nem a legjobbak, mert ezekkel jóval lassabban lehet fogyni a már fent említett lassulások miatt (csak itt nem fogsz úgy belassulni, mert a rövidebb szakaszok ezt nem engedik annyira, mint egy hosszabb böjtnél). Ha előtte sokáig nem eszel, akkor mindegy, hogy mit fogsz enni, a szervezeted a szénhidrát egy részét elkezdi használni, a többit pedig raktározza zsírban, a zsírhoz hozzá sem nyúl, hanem egyből beépíti, a fehérjét pedig nagyrészt lebontja szénhidráttá és amit nem használ fel, az is megy zsírba, egy kis része pedig megy az izmoknak (de közel sem elég).
A fogyás meg fog indulni a böjt esetében is, de nagyon gyorsan meg is fog állni, ha nem csökkented a kereted. Ha csökkented, akkor még mindig fogsz fogyni, de ez egy ördögi kör, előbb-utóbb semmit sem ehetsz majd, ha továbbra is fogyni akarsz. Ekkor a fogyásod nagy része izomból fog történni, minimális vagy semmilyen zsírfogyással, később pedig zsírból több fog beépülni, mint amennyi korábban volt, mert bár csökkenni fog a súlyod, az a leadott izomtömeged miatt lesz. Előbb-utóbb pedig már nem fog tudni mit leépíteni a szervezeted és megáll a fogyás. Ennek még az is a hátulütője, hogy mihelyst kicsit többet eszel, akkor elkezd a szervezeted tartalékolni ezerrel, hogy még egy ilyen éheztetést kibírjon. Ha elkezdesz rendesen enni, akkor pedig simán előfordul, hogy a kiindulási súlyod fölé fog menni a testtömeged. Ezt hívják jojó effektnek. Az izomból fogyás további hátulütője, hogy később sokkal nehezebben fogsz fogyni, ugyanis a testeden lévő izomtömeg használja el a legtöbb energiát.
Ha még egy ilyen eszement diéta mellé elkezdesz edzeni, akkor az edzés során sérülnek az izmok, de nem lesz meg a megfelelő mennyiségű tápanyag, hogy visszaépítse ezeket, ergó még inkább elősegíted vele az izomból való fogyást. Ezt pedig a fent említett okok miatt még inkább nem kellene.
Akkor még annyit mondanék így a végére, hogy: a szervezeted le fog gyengülni az étkezési sokkok miatt (ha nem szedsz külön multivitamint, akkor esélyes, hogy belebetegszel, továbbá az inzulinodat is helyre fogja tenni, majd járhatsz a cukorgondozóba), továbbá a szellemi koncentrációd jelentősen romlani fog (szóval, ha ilyen munkát végzel, akkor sokszor fogsz hibázni úgy, hogy észre sem veszed), a fizikai teljesítőképességed is gyengülni fog, bár ez nem annyira vészes, mint a szellemi, viszont az elején tuti, hogy több rosszulléted is lesz, végül pedig a gondolataid a böjt rész 2. felében csak a kaja körül fognak forogni.
Szerintem így egyelőre ennyi elég, de ha gondolod, akkor még ettől is jobban ki tudom fejteni. :P

1 évé
#934
Bofy
Amúgy...ez kikívánkozk belőlem. Ha nem ezt a diétát nézzük, meg azt sem, hogy nálad nem szempont a jó forma, csak a mérleg. Ha családos vagy, gyerekkel/gyerekekkel, akkor nem teheted meg, hogy több mint egy napig nem eszel, mert az egy dolog, hogy levert az ember ha nem kap elég szénhidrátot, de ingerültebb is lesz. Gyerek mellett nem tehetjük meg, hogy agresszívak legyünk. Tegyük fel, hogy nincs gyerek, de van munka. Ha szellemi, ha fizikai, a koncentráláshoz szintén kell tápanyagokat bevinni. Márpedig ha az ember éhes, akkor az nem igen összehozható. Ha nem dolgozol, hanem iskolás vagy, főleg kell enni. És a szénhidrátbevitel is fontos. 36 óra kihagyás a tápanyagok bevitelében nem jó. Rengeteg diétának vannak követői, és mindenféle külföldi "kutatást" találni a javukra. Mert el akarják hitetni az emberrel, hogy jó. Pedig az valóban tudományos tény, hogy az emberi agy és a szervek számára nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiség és minőségű tápanyagellátás a nap folyamán. Most ne nézzük a fogyást...csak nézzük a mindennapi életet. Enni kell. És nem csak a szervek miatt, hanem mert a szocializált világban nem teheti meg az ember magának az idegbetegállat vagyok feelinget, mert vagy a gyerek sínyli meg, vagy a munkahelye...valami megsínyli.
De ha már mindenképp olyat keresel, ahol x időpontban azt eszel amit akarsz (mert feltételezem ott van a lúd elásva, hogy nem akarsz lemondásokkal élni), javaslom, hogy olvass utána a harcosok étrendjének. Hasonló alapokon nyugszik, de nem ennyire szigorú.

1 évé
#933
Bofy
Itt senki nem fog győzködni. És ezen a fórumon csak olyan emberek vannak, mint én. Egyszerű halandók, nem pedig kutatók. De mondom, és magasról teszek a dologra. Nem az én testem, innentől fogva nem érdekel, hogy hogyan néz ki, vagy hogyan fog kinézni. De nagy, tudományosan alátámasztott érveket ellene vagy éppen mellette senkitől ne várjál, mert csak saját tapasztalat és lexiális tudás van itt.

1 évé
#932
rokamanguszta
A tied semmi esetre sem. (Bocs) Remélem nincs harag. A legujabb kutatások szerint városi legenda az izom vesztés zsír helyett. Az interneten minden magyar nyelvű (sajnos csak madzsarul tudok ) cikket elolvastam már. (Mer hülye azért nem vagyok ) Nagyon jó dolgokat írnak róla. Mármint a váltott napi böjtről. A fogyókúrának számtalan fajtája van, embere válogatja kinek mi jön be, ki melyiket tudja a legkönnyebben tartani. Szinte mindegyikben kimondottan vagy inpliciten benne van a kalória megvonás. Amin ez az oldal sugall az az,hogy úgy vonjuk meg a kalóriát, hogy közben folyamatosan táplálkozunk. Itt van a különbség az ADF-el szemben. Utóbbi azt mondja, hogy durván vonjuk meg 36 órán keresztül a tápanyagot a szervezettől. És nem kell félni az izom leépüléstől. Az újabb kutatások fényében. Mint mondtam mindent elolvastam az interneten ami magyarul fellelhető. Legnagyobb részük sajnos ilyen bulvár szerű lapokon van mint az általad említett linkek. Ezek legnagyobb problémának azt említik, hogy nehéz betartani meg hoy éhes leszel tőle. Az élettani hatásokra igen érdekes érveket hoznak fel de ezek csak angolnyelvű könyvekben vannk részletesen kifejtve. No. Zsíros, aszodt, aránytalan, izomtalan test pedig (szerintem zsír nélkül ezért aszodt ) egyrészt a velejárója a folyamatnak másrészt nem sok izom lehetett ott addig sem. Ha kicsit provokatívnak tűnik amit, ahogy írtam ezért elnézést. Ez azért van mert provokálni akarom az ellen véleményeket. Mert ha meg győztök akkor valamit rosszul gondolok. De akkor értelmesen! És megyőzően. (És érzelmi töltés nélkül.) Puszi.

1 évé
#928
Bofy
reply to rokamanguszta's post #927
Már ne is haragudj, de szerintem Bojtika hozzászólásai igenis értelmesek voltak. Vagy Neked mi az értelmes??? "Tök jó, lehet vele fogyni sokat, csináld bátran"
Hát bakker, itt ilyet nem fogsz olvasni. Lehet vele, biztos. Az első pár hétben...az első pár hétben minden zsirmalac (én is az voltam, én is fogytam minden hülyeséggel) fogy mint a parancsolat. Kis zsírbol, baromi sok izomból. Mert a szervezet olyan, ha nem kap enni, itt pedig nem kap több mint egy napig, akkor lebontja az izmot. Mert az izom fenntartása melós, kell hozzá az energia. De ha energia nincs, lebontja az izmot, mert nincs mivel fennttartsa. Kell viszot zsír, mert az fűtőanyag, és ha abban a 12 órában zabálol, akkor raktároz, hogy legyen energia a következő 36 órára. Így aztán, a böjt végeztével lesz egy zsíros, aszodt, aránytalan, izomtalan tested. Ez a helyzet. Mi itt ezt nem támogatjuk, de mindenki azt csinál amit akar. Én is mentem a fejem után, alig ettem, hülye alakom is lett. Most meg húzom a belem magam után minden edzés alatt, hogy helyrehozzam, és jaítsak azon, amit a koplalásommal el*tam.
De most komolyan, mi neked az értelmes válasz??

1 évé
#927
rokamanguszta
Ide is leírom, csak hogy kétszer olvassátok. :D
Köszönöm a válaszokat. :) Sajnálom, hogy egy értelmes sem volt közte. :(

1 évé
#926
Bojtika
Mutatóba hozom azoknak, akik hajlandóak kicsit olvasgatni.

http://www.szamosmiklos.hu/kis-magyar-koleszterin-tortenet-esterin-on-is-bevette/

És ez még "csak" a kolszterin-vita, nagyrészt orvosok között!

1 évé
#925
Bojtika
Módszer csak egy van, mégpedig ami az élettant követi, és nem féltudományos ötleteket.
Plusz, ha az ember valaminek utána akar nézni a neten, akkor a sok találat között érdemes nem csupán az első oldalt nézni.
Találtam az említett diétáról 2009-es cikkeket, amiben Dr.Pados Gyulára (táplálkozástudományi szakorvos) hivatkoznak, miszerint nem árt még a rossz gyomrúaknak sem.
Egy 2008-beli cikkben viszont nem csak ezt az egy mondatot idézik a doktortól.

http://www.borsonline.hu/20080902_itt_az_uj_dieta_orulet_koplalj_minden_masnap

1 évé
#924
bmati 25
reply to rokamanguszta's post #921
Itt is azt mondom, hogy kukába vele...

1 évé
#923
Bofy
Amúgy nem kell mindenhol megkérdezni, mert mindenütt mi vagyunk! ELTERJEDTÜNK MINT A BUBÓ :D

1 évé
#922
Bofy
Itt is leírom :D...nem, a kérdezősbe leírtam :D

1 évé
#921
rokamanguszta
Itt is megkérdezem. :) Hallottatok már az ADF böjtről?

1 évé
#920
feketeinci 12
reply to bmati's post #919
Köszönöm, értem :)

1 évé
#919
bmati 25
reply to feketeinci's post #918
A plusz 500 kcal úgy jött ki, hogyha 8 órát végzel, akkor fizikai munka lesz belőle, ami kb. ennyi plusz kcal-t igényel, mert most nem fogsz 8 órát ülve dolgozni. :)
A kertészkedést pedig nagyon nem kéne így beírni, mert most ülő munka helyett fogsz kertészkedni és így már nem 1641 kcal jön ki, hanem ebből még ki is kell vonni pár dolgot.

1 évé
#918
feketeinci 12
reply to Bojtika's post #917
Az a +500, amit Bmati írt.
Az 1600 pedig így jött ki:
kertészkedés 1 óra = 342 kalória, ennek 60%-a x 8óra = 342x0,6x8=1641

Ez lesz az első tavasz, nyár, amit Veletek töltök....meglátjuk, gondolom másnak is lesz ilyen "gondja".Nem ugyanezekkel a számokkal, de lesz.
Gondolom a fizikai munka nem fog megártani, eddig sem ártott.
A rendszerességével is gondom van, mert ha rendszeres lenne talán beépülne az életvitelbe, de ha esik az eső, vagy más a hétvégi program ugrott a beépülés.

Türelem, és megtudjuk :)

1 évé
#917
Bojtika
Inci, nem értem!

Miért 500? Egy 1-es kimaradt az elejétől, 1500 a napi kereted, nem?

És honnan jön ki 1600 TÖBBLET kalória? A kerti munka nincs annyi!

Figyelj oda, nehogy 500 és 2100 kcal között kezdj el hintázni! Olyat nem mondanak a számok!!!

1 évé
#916
feketeinci 12
Köszönöm hogy válaszoltatok, szombatig még gondolkodom hogy is legyen.
Éppen emiatt a kettősség miatt kértem a véleményeteket.
Ha nem eszem eleget, éhezik a szervezet - ha leeszem lehet sok lesz (hiszen több mint 1600 többlet kalóriáról van szó egy napon, és a keretem jelenleg 1508/nap).

Ha 500-at eszem, elkezdek intenzívebben fogyni, de lehet jojóba fulladok, ha az1600-at hozzáeszem lehet stagnálni fogok, mert hozzászokik a szervezet a mozgáshoz, és hízókúra lesz a hétvége.
Nincs más, ki kell próbálnom, a számok nem hazudnak.
2 hónap múlva erről is beszámolok majd, bármi is lesz a döntésem.

1 évé
#915
Gonoszka1
reply to feketeinci's post #913
Szia! Szerintem a keretedet egyed le, még akkor is ha az a hétvégén megugrik a fizikai munka miatt. Hiszen akkor a kalóriafelhasználásod is több.

1 évé
#914
bmati 25
reply to feketeinci's post #913
Szia!
Hétvégén egyél többet és kész (+500 kcal elég lesz). Izomlázra pedig átmozgató edzés (nem erősítés!) kellene hétfőn vagy kedden. Aztán, ha elmúlt, akkor lehet erősíteni.

1 évé
#913
feketeinci 12
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem. Eddig nyugi volt, keretbetartás, kis tornácska és alakult a fogyás. De most megjött a jó idő, minden megváltozott.
Hét végén, szombat-vasárnap kemény napi 8 órás kerti munka (nem tudok ellenállni), ez a hobbym.
Ezzel kapcsolatosan 2 dolog történik, a kalóriakeretem 2 napra megugrik, és egész héten talpig izomlázban járok be dolgozni.
Valamiért fel is ugrott 1 kg, de ettől nem ijedek meg, volt már ilyen.(pedig nem tudtam leenni a megemelt keretemet)
Ti mit tennétek a helyemben?
Az izomláz nem zavar, legalább érzem hogy vannak, de nem tudom mit tegyek a kajálással. Csináljam úgy ahogy eddig, vagy változtassak?

1 évé
#912
Gonoszka1
reply to knoemi86's post #910
Szia! 1570-1600 kalória közé állítsad a napi keretedet. Sajnos az időpontra fogyás az nem nagyon jó, mert túl kevés napi keretet ad a rendszer, aminek az anyagcsere lelassulása a következménye. És fontos lenne, hogy heti fogyási ütemet adjál meg. Addig állítgassad, ameddig ez a keret nem jön ki. És sok-sok folyadék, mert az is segiti a fogyást!

1 évé
#911
Bojtika
Ha fix dátumot adsz meg, akkor a rendszer nem tehet mást, ahhoz számol.
Heti fél kiló fogyás a reális. Azaz 14 hét alatt ne akarj sokat leadni.

A kiló, amit elhatározol, csak elmélet. A gyakorlatban, ahogy formásodsz és izmosodsz majd, hamarosan csinosabb leszel, mint most hinnéd.

Gyerekek mellett is lehet otthon mozogni, és nem is nagyon időigényes. Nem kell egyfolytában végezni, összeadódik!
A házimunka végzésekor is lehet sportolni. Ha pl. valamihez leguggolsz, akkor ne egyet guggolj, hanem többet! Ha port törölgetsz, próbálj lendületesebben mozogni. Egy lehajlásból is lehet többet csinálni.

Vannak rövid kis videók, amik nagyon is hatékonyak.

Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/

Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php

Kezdőknek, 10 percesek) http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No

Tiffany Rothe:

Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

Kezdők sorozatai 5 napra, mindegyiket 3szor kell ismételni.
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-1-87789
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-2-43444
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-3-56665
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-4-4554
http://www.dailyhiit.com/challenge/beginner-challenge-day-5-2332


1 évé
#910
knoemi86
Köszönöm a választ akkor nekem olyan 1600cal kellene bevinnem napi szinten?? 2 gyermekem van igy nem sok idöm van az edzésre..Akkor a gép nem jól adta meg a napi calóriámat ezek szerint ..Június 15 ig szeretném a -10 kg ott. Segitenétek benne hogy állítsam akkor be hogy jó is legyen..Köszönöm

1 évé
#909
Bojtika
Ja, és akkor két napon csak hús hússal,. némi tojásfehérjével... Kész hasmars. :D

Amivel sok fontos sót is veszítünk, és ha nem sikerül megállítani, akkor a folyamat önmagát gerjesztve, csak rosszabb lesz. (A sóveszteség maga is okoz hasmenést, hányást.)
Fogyni persze lehet tőle. :D Erőt is így lehet gyorsan veszíteni.

1 évé
#908
Bojtika
reply to MBB's post #873
Sose értettem ezt

A zöldség is szénhidrát, és akkor mit eszel szénhidrát-napon?

Ráadásul pl. a száraz hüvelyeseknek, ami szigorúan véve zöldségféle ugye, jelentős fehérjetartalma is van.

Ahogy a húsokban és a felvágottakban is van némi szénhidrát.
És mi van a zsírokkal?

AZ eredeti 90 napos, ha jól tudom, egy nap keményítőt is előír. Ugató kiskomondor legyek, ha a keményítő nem szénhidrát...
A keményítőt nagyobb mennyiségben tartalmazó élelmiszerek, pl. a krumpli, szintén tartalmaznak fehérjét.

A természet okosabb, mint a diéták kiötlői.

1 évé
#907
bmati 25
reply to knoemi86's post #905
Szia!
citromtorta leírta, amit kell. Én annyival egészíteném ki, hogy a folyadékbeviteledet tartsd 3,4 liter felett.
Emellett nem ártana heti 3x 10-45 perc erősítés és heti 1-3x 30-60 perc zsírégető zónás aerob edzés.

1 évé
#906
citromtorta 70
reply to knoemi86's post #905
Szia! Nem jól. A kereted fölött 100-150-el kell lennie a napi kalóriának, ellenkező esetben egy ideig fogysz ugyan, de utána tartalék üzemmódra kapcsol a szervezet és hízni fogsz a kevesebb kalóriától is.Javaslom, hogy olvasd el a kötetlen csevegés topikban az 5543 és 5544 számú hozzászólásokat. Ebben a kettőben le van írva részletesen minden alap tudnivaló a táplálkozásról és sportról. A beállításoknál a heti fogyás mértékével addig kellene játszogatnod amíg a keretedet 1600 körülire állítja be a rendszer. A sportos napokon a sport 60-70%-át írd csak be és az azzal megnövelt keretet kell leenni.
Ha időd van, nézd meg ezt a videót, az alapokat jól elmagyarázzák, érdemes rászánni az időt:
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ
Ha valami kérdésed akad még, nyugodtan gyere és segítünk.Sok sikert!

1 évé
#905
knoemi86
Sziasztok 1 hete vagyok itt szeretném megkérdezni jól csinálom e..A súlyom 68.kg 163cm 58szeretnék lenni 3 hónap alatt a számitásom bmr 1471 lett napi cal 1285 ami általában nincs meg olyan 1100 a napi bevitelem.Köszönöm válaszaitokat .

1 évé
#904
bmati 25
reply to sanyoca's post #902
Nem jó, ha nagyon szigorú vagy, mert megöli a motivációt hosszú távon. Persze kell egy alap szigorúság, de nem kell túlzásba vinni. :)
Hallottam már cifrákat dietetikusoktól is. Most javítottam ki pár embernek a szakorvosát is, illetve az utóbbi 1 évben kb. 3-4 dietetikus meséjét.

1 évé
#903
shinita 13
reply to sanyoca's post #900
Embere válogatja. Szerintem is fontos a megfelelő szénhidrátmennyiség, ami viszont egyénileg igen változó (van, aki majdnem nullával, van, aki sokszázzal érzi jól magát - ez utóbbi lehet, hogy már nem fogyási szint, bár mozgás kérdése -, persze a különböző betegségek erősen befolyásolják az ilyesmit). Napi 5 étkezés nem kell, ez is egyéni, én már hárommal se tudok fogyni, többször pedig meg sem éhezem. Bizonyos étrendekhez tipikusan kevesebb étkezés passzol.
Kevés kőbe vésett szabály van. A helyes tápanyagbevitel persze alap.

1 évé
#902
sanyoca
reply to bmati's post #901
Igen, lehet egy kicsit túl szigorú vagyok magamhoz. Én is úgy érzem, hogy a dietetikusom egy kicsit rövid pórázon tart, de lehet amiatt, mert a cukrom össze-vissza ingadozott. Szerencsére pár napja nagyon jó értékeket mérek. Köszönöm a segítséget!

1 évé
#901
bmati 25
reply to sanyoca's post #900
Szia!
Nem fontos a napi 5 étkezés, a nélkül is lehet fogyni. :)
A szénhidrátról annyit, hogy érdemes alacsonyan tartani, de nem 130 gramm alatt és az sem mindegy, hogy milyen szénhidrát....
Sok sikert a vlogodhoz és itt is szívesen látunk gyakorlati és elméleti tanácsokkal! :)

1 évé
#900
sanyoca
Sziasztok!

Én szűk egy hete csinálom a fogyókúrát. Azt hiszem a legfontosabb, ha megfelelő szénhidrátot viszünk be. Lényeg a napi legalább 5 étkezés. A tapasztalataimról videónaplót vezetek, ha van kedved, akkor nézzed meg a lenti videóimat.

http://youtu.be/HthdGJjVYw0?list=PLoPgnzKS3vJdQRKbHK0_POh7f18IYty5r

Üdv.
Sanyoca

1 évé
#899
MBB
Én is úgy gondoltam, hogy max. heti kétszer állok mérlegre.
Már most örülök, mert annyi lett a súlyom amennyi terhességem előtt volt :) Pedig még nem rég kezdtem, de van még mit leadni. Nagy célom van, remélem sikerül majd elérnem.

1 évé
#898
shinita 13
reply to DaenerysStormborn's post #897
Amikor az első egypár kilót fogytam (számolás nélkül, azt csak sokkal később kezdtem el), nekem sem volt mérlegem, se konyhai, se személymérleg... De amióta vannak, rendszeresen használom őket.

1 évé
#897
DaenerysStormborn
Én a héten vettem mérleget, előtte évekig nem álltam rá egyáltalán ilyen kütyüre. Azóta meg naponta 3szor is ráállok, mert még új nekem és lelkes vagyok. A súlyingadozás nem zavar, számítottam rá, hogy lesz, meg én is a reggelit tartom a hivatalos adatnak, a többi inkább csak kedvtelés meg ismerkedés az új tárggyal. Nyilván majd hozzászokok, akkor gondolom elég lesz bőven hetente is.

1 évé
#896
shinita 13
reply to MBB's post #893
Én többnyire naponta egyszer, illetve amikor eszembe jut. Persze lehetne ritkábban is, de így legalább nem kell félnem (bár ez vicc, én félni? :D), hogy pont aznap mérem, amikor plusz 1-2 kilóval több vagyok valamiért (bár ez extrém ritka és táplálkozási előzménye is van) :D Bár amilyen tempóban fogyok, lehetne havonta is - vagy akár soha, igazából mindegy, ha sokat fogyok, úgyis feltűnik s igazából nekem tökmindegy, mit mutat a mérleg, nem az a fontos. De én kíváncsi vagyok és mindenfélét logolok (régen a villanyórát is naponta néztem) s itt következtetéseket is le tudok vonni. Aki stresszel a súlyingadozásokon, bár erre nincs oka, annak nem érdemes gyakran néznie :)
Nyilván wc után, kevés ruhában mérem magam (most emiatt nem vetkőzök le totál, de nem sok marad), ébredés után.

1 évé
#895
bmati 25
reply to MBB's post #893
Kitűzöl hetente egy napot, de ha a pontosságot szereted, akkor érdemes 2 vagy 3 naponta. Viszont jó ha tudod, hogy ennyi idő alatt nem mindig csökken a súlyod (főleg a vége felé lesz olyan, hogy akár két hétig egy deka sem). A méréseket reggel WC-zés után és kaja előtt végezd.

1 évé
#894
Gonoszka1
reply to MBB's post #893
Heti egy alkalom bőven elég! Az egyik, számodra szimpatikus napot kíválasztod. És persze reggel étkezés előtt, de toalett meglátogatása után, egy szál mosolyban leméred magadat. Minden héten nagyjából ugyanabban az időben. Gyakrabban azért nem tanácsos, mert van súlyingadozás, és felesleges stresszelni magunkat!

1 évé
#893
MBB
Köszönöm mindenkinek a segítséget :)

Milyen gyakran álltok mérlegre??

1 évé
#892
MBB
reply to Gonoszka1's post #885
Köszi szépen Gonoszka :)

1 évé
#891
shinita 13
reply to DaenerysStormborn's post #889
Pontosan. Hiába fér bele, ha nem laksz vele jól tartósan, s azért tápanyagok szempontjából sem kiegyensúlyozott. Olykor egy kiegyensúlyozatlan nap nem tragédia, de azért hiányérzetem lenne, ha csak sütit ennék egy nap. Ilyenkor én nem számolok és kilengek, az étkezések száma lehet kevés is (nálam tipikusan az a helyzet, nekem muszáj is a fogyás miatt, de szeretem is), attól még a kalória elszáll (bár sosem kezdtem még sütivel a napot, inkább zártam, s akkor már nincs mit tenni :)). Nincs is gyakran ilyen az életemben, ami jó s tovább akarom csökkenteni, elég nagy ívben szoktam kerülni a glutént, a fellépések és némely rokonlátogatás szokott lenni a kivétel.
Aki képes egyetlen szelet sütit enni, annál nyilván más a helyzet, de nálam az már kilengés, borítja a szénhidrátbevitelemet. Én pedig a "ha már lúd, legyen kövér" hozzáállással rendelkezem, mostanság igyekszem lenevelni magamat róla.

1 évé
#890
shinita 13
reply to sinnesro's post #888
OK, abban egyetértünk. Az ember egyébként bámulatosan sokféle étrend mellett el tud lenni akár egész életében, de az agyament diéták még kevésbé kiegyensúlyozottak... Főleg azoktól lel ki a hideg, amik gondosan kerülik a fehérjét, a zsírt s inkább gyors szénhidrátra alapoznak, az biztos jó... De a rekord az általuk ketogén diétának nevezett, a valódi ketogéntől kegyetlenül messze álló agymenés, banánnal és light margarinnal. S van, aki elolvassa és azt hiszi, hogy az a ketogén. Hogy jutottak arra a gondolatra, hogy annak nevezzék, el nem tudom képzelni.

1 évé
#889
DaenerysStormborn
Nekem az a bajom a tortával, meg a sütikkel, hogy egyrészt a fehér liszt és a cukor is a tiltólistámon van, de oké, néha bűnözni is kell, meg úgy is számolgatom a kalóriákat, aminek pont az a lényege hogy bármit ehetnék. De ha megennék egy szelet tortát, még sokkal nehezebb lenne megállnom, hogy ne egyek meg még három szeletet egyrészt, másrészt meg van benne vagy 5-600 kalória, viszont nem tart a gyomorban mert ugye gyorsan felszívódó szénhidrát, és akkor egy étkezésnyi kalóriát elvenne, ami borítaná a a napomat. De persze mindenkinek más fér bele, én kifejezetten a napi 5 étkezésre hajtok jelenleg, lehet, hogy ha kevesebb étkezésem lenne, akkor jobban beleférne.

1 évé
#888
sinnesro 8
reply to shinita's post #879
A egyoldalúan, ok nélkül korlátozósra értettem. Természetesen egy fogyni akarónak, de méginkább pl. egy cukorbetegnek kellenek ésszerű korlátok. De nem ilyen eszementek, mint a 90 napos (meg még van egy pár, de nem nevezek meg többet, mert sokan követnek itt is mendenfélét:-))

1 évé
#887
shinita 13
reply to MBB's post #884
A torta húzós, a szénhidrátot és zsírt is nagyon viszi... A mérték igen fontos... Na ez könnyű nekem: torta nem fér bele és kész :) Csak a saját édességeim.
A fehérjeproblémát ma nem érzékelem, pedig nem tudok állati fehérjét enni, mert nem nagyon van itthon s egyelőre nem is lesz. Zöldborsófőzeléket ettem kendermagropogóssal, a minimális fehérjém már meg is van mára (OK, ez elég speciálisan fehérjés étel, bár nem direkt csináltam). Szerintem a zöldborsó a barátunk, kedvesebb s ártatlanabb, mint a száraz hüvelyesek (nem mérgező nyersek, nem olyan tömény, nem puffaszt úgy - nem tudom, puffaszt-e bárkit, de az emberek néha igen érzékenyek. engem nem puffaszt semmi, hacsak a tejtermékek telítő hatása nem az) s számomra roppant finom, nagyon gyakran eszem. S a hüvelyesek lizinben sem szegények, mint nagyon sok más növény, pl. a gabonák...
Ha rendszeresen gond a zsír, megpróbálkozhatsz az emelésével, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mi a hatékony és kellemes, valamint tartható a számára... Nekem a zsírra nincs limit, csak a kalóriabevitel korlátozza, de én szénhidrátszegényen szoktam táplálkozni (úgyhogy ez a zöldborsózás kilengés :)). Nekem megéri, mások még keményebben nyomják, viszont megint mások nem bírnák... Különbözőek vagyunk. Csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül gond eltérni a tipikus arányoktól, a fő, hogy nekünk jó legyen. Természetesen vannak szabályok, a fehérjebevitelnél nem jó a túl kevés vagy a túl sok, s zsírra is szükség van (többnyire valamennyi szénhidrátra is, bár az nem eszenciális tápanyag s tipikusan nem szokott hiányunk lennie belőle, sok ételben jócskán van).

1 évé
#886
bmati 25
reply to MBB's post #884
Akkor a heti fogyást úgy állítsd, hogy a napi kereted 1910-1960 között legyen valahol. Ehhez még hozzájönnek majd a sportok, aminek az eltöltött idő kb. 70%-át kellene beírni.

1 évé
#885
Gonoszka1
reply to MBB's post #884
A zsírral általában bajban vagyunk mert túl szalad, a fehérjével meg azért vagyunk bajban, mert nagyon nehezen jön össze. A tápanyagokat ha nagyjából betartod az jó, nem kell centizni. A keretedet pedig 1850-1900 közé kellene beállítani legalább. És mondanom sem kell, hogy sok-sok folyadék! Sok sikert és névnapozást holnap!

1 évé
#884
MBB
Köszönöm a segítségeteket! Változtattam a diétámon. Inkább eszek minden nap minden félét, de odafigyelek a szénhidrát bevitelre.
Hogy miért éppen hétfő a gyümölcsnap? Azért mert hétvégén általában mindig sütök vmit, vagy pedig megyünk a szülőkhöz ahol nem akarom csak nézni a fini sütiket :D
Na de már nem így csinálom. :)
Holnap is névnapozás lesz, torta meg egyebek..... De szigorúan figyelni fogom a szénhidrát bevitelt :)

A BMR nekem 1812, úgyhogy próbálom úgy csinálni, hogy megközelítsem ezt a számot.

Ma úgy állítottam össze a napi adagomat, hogy
- fehérjéhez kellene még min. 33 g
- szénhidrátot ehetnék még max. 26 g-ot
- zsírból pedig nullán vagyok, tehát már nem fogyaszthatnék.

1 évé
#883
Gonoszka1
reply to sopronpek's post #881
Szia! Egyetértek veled! Ha lenne tuti módszer, azaz tuti kapszula a fogyásra, akkor nem lenne szerintem olyan ember, aki ne szedné, főleg, mert akkor a hízás rémképe nélkül zabálhatna, mert csak lenyeli a kapszulát, és már minden csodás! Egyébként az ember az agyával tudja, hogy nincs ilyen szer, de azért a kisördög csak szúrkálja, hogy hátha mégis. Persze aztán győz a józan ész, és nem rendeli meg a sok tízezer forintos bogyókat.

1 évé
#882
shinita 13
reply to sopronpek's post #881
Dehogy lenne mindenki karcsú... Van, aki nem akar tenni érte semmit, csak enni tovább a csokis fánkot... (Az ilyen fogyós műsorokban durva, amikor a 300 kilós már alig tud moccanni, szed egy vagon gyógyszert, sír, hogy szégyelli, hogy fürdetni kell - de simán eszi a doboz fánkokat. Értem én, hogy vannak függőségek, de még én is elveszteném a türelmemet 100 kiló fölött s nem cukron akarnék élni...)
A mell érdekes. Fogyás közben elvileg nem nőhet, optikailag persze igen, ha mellből pont nem fogy a delikvens. Így van, akinek a kosármérete csökken, van, akinek nem változik s van, akinek nő fogyás után... :D (Ami persze jobbára genetika, nem módszer s gondolom, köze nincs a látott változáshoz, ilyesmiben olyanokat hazudnak, láttam már nagyon amatőr képszerkesztést, iszonyú volt az utána kép.)

Mindenki számára tuti módszer nincs, túl különbözőek vagyunk. De ez nem baj, csak találjuk meg a sajátunkat :)

1 évé
#881
sopronpek 1
sziasztok! Megint találtam egy biztos módszert a fogyásra /több századikat/ olyan vicces, mert fogyás után a csajnak jó nagy mellei lettek. Jó hogy lehet a képeket összevissza alakítgatni, szerkeszteni. Egyébként, ha lenne biztos módszer akkor mindenki karcsú lenne és nem kellene használni a bázist sem.

1 évé
#880
bmati 25
reply to MBB's post #873
Szia!
A 90 napossal és egyéb eszement diétákkal ne foglalkozz. A makrotápanyagokra való napi bontásnak semmi értelme sincs. A kalóriakereted pedig valószínűleg túl alacsony.

1 évé
#879
shinita 13
reply to sinnesro's post #878
Nem minden erősen korlátozós diéta hülyeség, illetve mit nevezünk annak? :)
Ami nem szükséges a szervezetnek, azt simán lehet erősen korlátozni (pl. én a szénhidrátot korlátozom s egypár ételcsoportot teljesen hanyagolok). A fehérje viszont kell, ahogy némi zsír is... Nekem a szénhidrát is fontos, de nem kell belőle rengeteg s a fogyás szempontjából igen jó csökkentenem.

1 évé
#878
sinnesro 8
reply to MBB's post #873
Ne tedd. Hülyeség. Mint minden erősen korlátozós diéta.

1 évé
#877
teper
reply to MBB's post #873
Szia! Ez kb. olyan lehet, mint zablában legeltetni. Szerintem sokkal többet ér a mindennapos kiegyensúlyozott, de a mértékletesen kevesebb három makro elem bevitele mindennap, mint ez a heti puzlés barkácsolás. Mért pont hétfőn tartasz gyümölcsnapot? Mért a hét vége a zsénhidrát nap? Az első félévben biztosan eredményes lehet, attól függően mit szeretnél vele elérni, de a visszahízás szinte garantált, azért számolj ezzel is.
Ha arányosan eszed a három makrodat, és az első pár hétben kicsivel gyorsabban haladsz (1kg/hét) utána közben, új célokat állítgatsz be magadnak, és visszaveszel a tempóból, heti 0.5-0.3kg fogyira, megszokod, és a következő hat hónap alatt életed normális része lesz.

1 évé
#876
shinita 13
reply to MBB's post #873
Szerintem nagyon rossz, ha a hét 5 napján jóformán nem viszel be fehérjét... Bár nem tudom, milyen nálad a szénhidrát- illetve zöldségnap. Ha én zöldséggel laknék jól, akkor meglenne a fehérjém (max. az aminosavkomplexem nem lenne tökéletes, de ezzel nem vagyok nagyon képben, sosem eszem így), csak kicsit zavarna az ételmennyiség. Bár egyszer ki kéne próbálnom egy ilyen napot :D
Kiegyensúlyozatlannak tartom a 90 napost, ami ráadásul az egyetlen nem eszenciális makrotápanyagra alapozza a legtöbb napját...

1 évé
#875
MBB
reply to Gonoszka1's post #874
Köszi szépen :)

1 évé
#874
Gonoszka1
reply to MBB's post #873
Szia! Valaki volt már aki hasonlóan csinálta mint te, de nem emlékszem, hogy ki. Szerintem a legfontosabb, hogy jó legyen a keret, és hogy a fehérjére figyelj oda, mert az nem túl jó, ha izomból fogysz. Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Ezekben a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról, és a sportokról olvashatsz. Sok sikert!

1 évé
#873
MBB
Sziasztok! Január 5-én kezdtem a kalóriaszámolást a 90 napos diétával egybekötve. 1400-1500 kalóriát eszem. A 90 napos alapszabályát kicsit átformáztam, úgy hogy, minden hétfőn gyümölcsnapot tartok, kedd-szerda fehérje, csütörtök-péntek zöldségnap és szombat-vasárnap szénhidrátnap.

Csinálta már valaki hasonlóan?
Szerintetek eredményes lehet?

1 évé
#872
Carmi
egy új, motivációs, néha megingós, "emberből vagyok én is + minden kezdet nehéz" oldal, ahol együtt viheted véghez a céljaid az írójával:)
http://most-es-ezutan.blog.hu/

1 évé
#871
bmati 25
reply to neonlicht's post #870
Szerintem nem, de nem árt, hogy kitetted. :D

1 évé
#870
2 évé
#869
Czug01
reply to frasa's post #865
Meg lehet szokni az éhezést, ha csak vízen él az ember, 2-3 nap után elmúlik az éhségérzet. Végig lehet csinálni a 40 napos tisztítóböjtöt is. Előfordulhat, hogy lemegy a vérnyomás, és ha az ember felállna a székről, elsötétülhet néha a világ.
Tudom, mert régebben valahogy kerültem többször is ilyen helyzetbe. Volt, amikor saját hülyeségemből, máskor külső hatásra.
Ez viszont pontosan olyan dolog, aminek semmi köze a normális fogyáshoz!
Belőlem a nyomor azt hozta ki, hogy minden alkalommal, amikor ételhez jutottam, addig ettem, amíg bírtam, mert holnap nem lesz...
Ez tudat alatt is így fog működni. Ha nem akar nagyon meghízni (mint ahogy velem történt), inkább tanácsolnám, étkezzen rendesebben (naponta 4-5 étkezés, kisebb mennyiséggel), és mozogjon sokat!

2 évé
#868
ariadne777
röviden, amiben élünk ...
1.....a multikulti ételek mind mikrotápanyag csökkentettek( láthatatlan meglopás), szinte kivétel nélkül
2. ...ez általános népelhízáshoz vezet..
3.....ételkiegészítők piaca.( látványos lopás)...ami persze nem hat, mert kívülről az ember csak gondolja, feltételezi, hogy mibe is van hiány...( )
4...fogyitabletták és eszközök, piaca( látványos átverés)
( magyarul, így gazdagodnak a jónépen....)

2 évé
#867
ariadne777
reply to frasa's post #865
a bmr ed rendszeresen edd le....!!!!!!

2 évé
#866
Gonoszka1
reply to frasa's post #865
Elolvastad a két hozzászólást amit ajánlottam? Ezekben a miértek is le vannak írva. Lehet, hogy most remekül elvagy miközben éhezteted a testedet, de ez az egyenes út a jojozáshoz. Arról nem is beszélve, hogy az anyagcseréd lelassul és stagnálni fog a fogyásod, sőt még hízás is előfordulhat. És akkor hova csökkented majd a keretedet? Napi 500-600 kalóriára? Javaslom, hogy gondold át mégegyszer, hogy mekkora kalóriakeretet állítasz be!

2 évé
#865
frasa 1
Köszönöm a hsz-okat. Egyszer drasztikusan már lefogytam egy 20-ast egy balesetem után. Akkor csak zöldség, és vitaminok. A diéta, fogyókúra alatt nem éreztem jól magam. Ezeket produkáltam amiket leírtatok. Most viszont, hogy 1100-1400 között vagyok, nincs semmi bajom. Szuper minden, nincs éhségroham, bár gondosan van összeállítva az egész napi kalória bevitelem. Nem mondom hogy az első pár nap nem volt rossz, de már semmi. Olyan mintha mindig ennyit ettem volna. Igen, átgondoltam hogy talán kevés, de ez ha megáll a fogyás, vagy nem lennék jól, megemelhető. Sőt azt érzem, hogy nem is tudnék normál étkekkel 2500kcal megenni. Mind emellett ha lemennék 100-110kg köré, akkor beleviszek egy kis futást, de akkor is az elégetett kalória 50-70%-ával emelném a napi bevitelt.

2 évé
#864
Gonoszka1
reply to frasa's post #861
Szia!
Számodra nagyon kevés az 1200 kalória! A BMR-ed fölé kellene egy kevéssel állítani a keretedet. Olvassad el Neon írása mellé még a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról, a másikban a sportokról olvashatsz. És persze sok folyadék (leves, gyenge tea, víz). Ha vannak kérdéseid akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

2 évé
#863
neonlicht 9
reply to frasa's post #861
Az a jó fogyás, ami a lehető legtöbb kalória melletti súlycsökkenés.
Neked minimum kell 2500 kalória, amiben kellene lennie nagyjából 200g fehérjének.
Szerintem ha egy-egy nap ez alá mész, még nem történik tragédia. Folyamatos éhezés mellett viszont csak az a kérdés, hogy az akaratod roppan-e meg előbb, vagy az egészséged.
Fogyni 1200 kalóriával is lehet, de nem fog tetszeni az eredmény, mert a testössztetételed továbbra is zsíros marad, mindaddig, míg anorexiássá nem csoffadsz..

2 évé
#862
neonlicht 9
reply to frasa's post #861
Röviden: kizárt.
Ha visszaolvasol sok szó esik ebben a témában.

Ahelyett, hogy újrafogalmazzam, amit már rengetegszer megtettek, bemásolok egy szöveget:

Az emberi test meglepően logikusan működik, még akkor is, ha te magad logikátlan vagy és célul tűzted ki a Darwin-díjat, amit azzal szeretnél megnyerni, hogy idióta módjára fogyókúrázni kezdesz. Mielőtt megörülnél, hogy a káposztaleves kúra vagy az 1200-1400 kalóriás diéták nem érnek díjat szólok, hogy nem kell úgy örülni. Van, aki ezeket még sporttal is kombinálja és ők joggal állnak a dobogó legfelső fokára.

Konyhanyelvnél maradva van egy bevételi, egy kiadási és egy rezsi oldala a dolognak. Ha nem vagy önellátó, kérdezz meg valakit, aki az, majd elmagyarázza, hogy mi micsoda.

Bevétel, amit megeszel, megiszol. Minden olyan, ami kalóriát juttat a testedbe.

Rezsi, az élet. Ez azt a minimális mennyiségű kalóriát jelenti, ami a normális működéshez kell. Ez alatt már a szervezet nem tud optimálisan működni. Érdemes megjegyezni, hogy az agy az egyik legnagyobb energiafelhasználó. A szervezés nem egyszerű munka és igényli a szénhidrátot.

Erre jönnek még rá a kiadások, de nevezhetjük extra költségeknek is. Mondjuk mikor lemész sportolni vagy hazacipeled a szatyrokat egy extra nehéz bevásárlás után.

Ha a való életben, pont annyit keresel, mint amennyi a rezsid, akkor rábasztál. A tested esetében is ugyanez a szitu. Amint ennél több kalóriát próbálsz meg felhasználni, a tested elkezdi saját magát felemészteni. Bármennyire is állítják a női magazinok, bizonyítani még senkinek nem sikerült, hogy ez zsír felemésztését jelenté. Ellenben komoly orvosi szaklapok állítják, hogy az alultápláltság káros az egészségre. Jó, tudom, ők rohadék nyugati orvoslást tanultak és tudatlanok, mert a nagyi gyógyfüve a rákot is gyógyítja, de én akkor is velük vagyok és itt ez a mérvadó.

Nincs mit tenni, a bevételi oldalt úgy kell összeállítani, hogy a rezsi és az egyéb extra kiadási költségek fedezve legyenek.

Ha többet keresel, mint amennyi a rezsire, meg a szórakozásra elmegy, akkor tartalék marad a számládon. A számla ez esetben csöpp kis tested lesz, a maradék pedig zsírként fog megjelenni.

Ez egyfajta extra fedezetként is szolgál a testnek a túléléshez. A zsírsejtekben ugyanis nagy mennyiségben lehet kalóriát tárolni, ami a túlélés szempontjából még jól jöhet. Ez a testednek olyan, mint egy extra hitelkeret. Ami jól jön, mert igazán akkor lehet vagány dolgokat művelni, ha megvan a te pénzed és még a másét is fel tudod használni büntetlenül.

Az életben ez jó dolog, a tested viszont van annyira fifikás, hogy amennyiben érzi, hogy a bevételi oldal, folyamatos, a napi aktivitással és életvitellel megegyező, úgy ennek az extra hitelkeretnek nagy részét leépíti. Csöpp kis tested esetén, lesz a fogyás.

Egy két alkalommal, ha elmész bulizni vagy van egy céges kajálás és kicsit több kalória megy be, le van szarva, megesik. Ezzel a tested sem fog különösebben foglalkozni.

Bajosabb viszont, hogy azonnali vészjelzésként kezd reagálni a kieső bevételekre. Jön egy kis pánikroham és nehogy probléma legyen, a következő alkalommal képez egy kis tartalékot. Na nem túl nagyot csak egy picit. Ezt mondjuk még nem lesz látványos. Bár a következő kajálásnál érezni fogod, hogy kicsit többet kívánsz.

Ha ez az állapot 2-3 napig fennáll, akkor viszont elborul az agy és minden kajálásból lecsíp egy kicsit. Kapod a jelet, hogy milyen típusú ételeket kívánj és onnantól újra feltölti a zsírraktárakat.

A zsírraktár egy mókás dolog. Alap esetben nincs sok belőle. Rossz életmód következtében nagyon szép kis birodalmat lehet felépíteni és ott raktár sem marad üresen, mind fel is lesz töltve. A gond csak az, hogy amikor fogysz, akkor bár a folyamatot zsírégetésnek nevezik, valójában ez nem azt jelenti, hogy tisztítótüzet zúdítanak a raktárvárosra, csak azt, hogy mindent kipakolnak belőle. A raktár viszont megmarad és bármikor vissza is lehet tölteni.

Nem érzelmek és ígéretek alapján kell dönteni, mert az átverhet. Logika! Logika az is, hogy ha balhé van és azt mondod, hogy bocsánat, még akkor is, ha a másikak nincs igaza, akkor nagyobb eséllyel és hamarabb lesz szex, mintha be akarnád bizonyítani, hogy igazad van. Én egy logikus ember vagyok. Gondolkozz, mielőtt hülye döntést hoznál.

2 évé
#861
frasa 1
Sziasztok,

Nemrég regisztráltam ide, mert szeretnék lefogyni ismét. Abbahagytam a dohányzást 2 éve és 40kg plusz szaladt fel rám apránként...
33 éves ff vagyok, és 125kg-nál mondtam azt hogy ennyi volt. Nem vagyok alacsony, így nem látszik drasztikusan hogy szinte extrémen túlsúlyos vagyok.
10.21.-én regisztráltam és elkezdtem számolni a kalóriákat. Az oldalra bevittem a súlyomat és a Bmr 2482. Az alapjárat 3413. Mennyit kellene ennem a biztos fogyáshoz? Saját magamnak 1200 kalóriát állapítottam meg, így számolva és összehasonlítva a régi időszakkal, elég drasztikus volt eleinte. Kb 4000-et ehettem anno...
Tehát a módszerem napi 1100-1400kcal. Kenyér=0, l-karnitin 840mg/nap, cukor szinte 0, és napi 20 kerékpár vagy 10 perc intenzív torna. Ma 118-at mértem. Szerintetek ez mehet így tovább?

2 évé
#860
bmati 25
reply to jancsoreka's post #856
Kb. az a szint.
Meg lehet nézni az aerobic oktatókat is. Vannak köztük izmosabbak, ők súlyzós és/vagy saját testsúlyos erősítő edzéstől lettek olyanok.
Aki valóban izmos, az az erősítéstől lett olyan, nem az ilyen ugri-bugriktól. Ezeket pedig azért csinálják, mert sajnos erre van igény... :/
Egyébként kardió edzésnek vannak ezek kikiáltva, ami kb. megállja a helyét, csak az a baj ezekkel, hogy önmagukban csak a többlet kalóriaégetést segítik vele elő és ebből heti néhány alkalom elég, de ezek mellé erősíteni kellene és arra helyezni a hangsúlyt.

2 évé
#859
csikil4ny
reply to citromtorta's post #858
Örülök, hogy tetszik! Persze vannak akik nem fogadják ezt a módszert el, azok használják a sajátjukat, nem zavar, de ha egy embernek is segítettem azzal, hogy megosztottam már nem volt hiába.

Amíg nem jártam fogyós netes közösségekbe nem is észleltem, hogy a táplálkozás kérdése milyen vitákat szül, s mennyi érzelmet feszeget...

2 évé
#858
citromtorta 70
reply to csikil4ny's post #854
Köszönöm én is, hogy megosztottad! Szuper!!!Mindenki nézze meg!

2 évé
#857
jancsoreka 23
reply to csikil4ny's post #854
Még nem láttam, de ha lesz időm, okvetlenül megnézem.

2 évé
#856
jancsoreka 23
Hát... Péntek Enikő... Nem is tudom. Nekem nem jönnek be az edzései, valahogy elég langyosnak tűnnek - de bmati, valamitől csak izmos az a csaj! Akkor mitől? Bort prédikál és vizet iszik? :D

2 évé
#855
Bettus76
reply to csikil4ny's post #854
Köszönöm ez nagyon tetszett!

2 évé
#854
csikil4ny
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

Ismeritek? Nagyon jól összefoglalja a lényeget.

2 évé
#853
maszogep
...az még nekem is elég nagy problémám, hogy az alapjáratom most 2598, ehhez hozzájött tegnap 6,5 óra túra (25 km a Bakonyban). A túra 70%-át írtam be, így a napi kalóriaégetésem 6422 lett. Nos, ki a fene bír ennyit zabálni...??? :) 3440-ig jutottam, de ez már dőzsölés volt.

2 évé
#852
ariadne777
nem az én módszerem, ezt egy fogyókúrás műsorban láttam ..megosztom veletek....egy túlsúlyos hölgyet egy dietetikus egy orvos és egy gyógytornász " vett kézbe" és lefogyasztotta ....mérések, testzsír , cukor egészségi állapot felmérés után megnézték, hogy egy hét alatt mennyit és mit fogyaszt, miből hány kalóriát stb...kbelül a bmre két és félszeresét fogyasztotta és méghozzá eléggé egészségtelen fastfood kajákból, na meg alkohol és kóla volt rendesen, talán víz helyett is ezek mentek nála.....a szakemberek , bár mondták, hogy csak a bmr felett kéne ennie, kb 2000 kalóriát kéne fogyasztania, de mégis azt tanácsolták neki, hogy az eddigi 3600 kalória helyett először térjen át egy 3300 as étrendre kb 6 hétig, közben fokozatosan cserélje ke a kajákat hétről hétre egy egészségtelent egy egészségesre...chips helyett egy kis héjában sült burgonya , bor kóla helyett rostos majd félvíz félrostos ..aztán pizzák helyett főzelékes , bolti muffinok helyet némi otthon készített sütik éstb..de mindent csak fokozatosan, míg a szervezet meg nem szokja az új módit...és 6 hét után még 300 kallal kevesebbet..és persze mozgásból egyre többet...nem emlékszem meddig tartott a dolog de mutatták a hölgyet egy év múlva kb 28 kiló minusszal.....és nem jojózott ,a lassú tempó, gondolom, sokat tett

2 évé
#851
maszogep
reply to bmati's post #850
Értem, köszi!

2 évé
#850
bmati 25
reply to maszogep's post #849
Maradsz ülőmunkán és csak a napi 40 perc feletti biciklizést írod csak be a sporthoz, ergo sehová. Én átlagban napi 7 km-t gyalogolok és én is ülőmunkán vagyok és csak az efeletti távolságokat írom be. A napi szinten végzett dolgoknál a szervezeted csökkenti a kalóriaégetést, mert megszokja ezt a "munkát".

2 évé
#849
maszogep
reply to bmati's post #837
" A napi 20-30 perces biciklizés pedig napi tevékenységgé vált, szóval külön nem érdemes felvinni." Nekem a napi 45 perc (átlag) vált életmóddá. Mellett a munkám abszolute ülő (informatika). A bringa csak akkor marad el, ha nem bringázok, hanem túrázok (napi 20-25km, gyakran kétnapos, nagyzsákos). Gondolom a túra maradhat sport, de a bringát akkor hova tegyem be, ha nem sportolásnak? Váltsam az ülőmunkát könnyű fizikaira? Mi a javaslatod?

2 évé
#848
bmati 25
reply to Anita0624's post #847
A fegyencedzés nem kötelező, csak egy alternatíva az erősítésre, mint ahogy súlyzózni sem kötelező, illetve tornavideókat sem kötelező csinálni. Viszont erősíteni valahogyan kell. Én Péntek Enikő edzéseit továbbra sem tartom erősítésnek. :P

2 évé
#847
Anita0624
reply to Nandy27's post #838
Én is megfogadtam az itteni "tapasztalt bölcsek" tanácsait (kivéve Bmati fegyencedzését, mert arra nem tudtam rávenni magam :P), mert az elején nekem is kevesebb keret jött ki, mint a BMR-em és még azt sem ettem le mindig. Azóta átvariáltam úgy, hogy napi 1560 kalória lett a keretem, heti 3-4 alkalommal mozgok 25-40 percet (Péntek Enikő zóna és intervallum tornái illetve én is rákerestem a fitnessblenderre és néha azokat is beiktatom, attól függ, hogy milyen kedvem van épp) és tartom a heti fél kiló fogyásomat. Nekem is van egy 3 éves ovisom, akit egyedül nevelek úgy, hogy nincs segítségem napi szinten, mert a nagyszülők messze laknak (100 km) tőlünk. Én mindig este tornázom, mikor a kisfiam már alszik (ez valamikor 1/2 10-10 óra). Nem könnyű kibújni mellőle az ágyból, miután elaludt, de ha ezen túllép az ember, akkor már jó érzés. :) Szerintem se siettesd a fogyást, mert az nem szokott jól elsülni a végén. Mikor regisztráltam, én is úgy állítottam be, hogy szilveszterre lemenjen az a 6 kg, de inkább "szót fogadtam" és ezáltal bár kitolódott a dátum, de tudom, hogy tartósabb lesz és a jo-jo is elkerül. Sok sikert neked is! :)

2 évé
#846
bmati 25
reply to feketeinci's post #845
Szia!
Először is a fitnessblender.com nagyrészt ingyenesen használható. Az edzéstervek és az étkezi tervek nem ingyenesek. :P
A gyakorlatsorokat viszont ingyen nézheted meg. :)
Elvileg a nagyobb súlyúak égetnek el több kalóriát, de ők többet is esznek, szóval kb. ugyanott vannak, mint a könnyebb súlyúak, illetve nem is bírják úgy a gyakorlatokat. Egyébként pedig az égeti el a több kalóriát, akinek nagyobb az izomtömege és aki intenzívebben csinálja minél hosszabb ideig.
A kalóriaégetés értékek átlag súlyokra vannak számolva, ha jól emlékszem, akkor nőknél 60 kg, férfiaknál 75 kg, de nem vagyok benne biztos. Ha tőlük gyorsabban tudod csinálni, akkor a fentebbi érték, illetve ha valamennyire nagyobb a súlyod ezektől, akkor is. Viszont, ha nem úgy bírod, ahogy ők, akkor inkább az alsó érték felé térj el.
A legjobb, ha leméred egy Polar pulzusmérő órával és az pontos adatot ad, persze csak ha van rá kereted. :P

2 évé
#845
feketeinci 12
Ma rászántam magam a tornára végre. A tanácsokat megfogadva leterítettem a fitnessblender.com-ot....ahol rögtön ki is derült, hogy 10 dollár, és már meg is kaphatom...de....a kommentekben valaki dicsérte őket - miszerint a youtubon találta meg a legjobb tornát. Irány a youtube, és valóban nagyon sokat találtam tőlük (bár nem voltam elég óvatos, nem a könnyűvel kezdtem, de majd holnap....)
A videót nézve láttam, hogy a kalória fogyasztást is mérik közben, mégpedig 2 értéket mutatva.
Elgondolkodtam...vajon a nagyobb súlyú felhasználók használnak több kalóriát? Mert ugye nekik nagyobb súlyt kell megmozgatni.
Vagy a kisebb súlyúak? Mert ők jobban tudják a gyakorlatokat elvégezni.
Tudja valaki a választ?
Vajon melyik értékhez igazodjak?

2 évé
#844
ariadne777
reply to seniko82's post #843
Gratulálok a három lurkóhoz....bármilyen a hasad, téged már tündérré varázsoltak...azt feledtem mondani, hogy mikor behúzod a térded a hasad felé, akkor a fejedet is, úgy mintha a homlokoddal el szeretnéd érni a térdedet..aztán ismét nyújt fej fel hátra láb fel és erősen nyújt a comb feszít, a vádli feszít és a lábuj is.....nem könnyű mutatvány először jó ha három-ötöt megtudsz de gyorsan lehet vele haladni..és tényleg csak a saját matrac szükségeltetik hozzá az ágyban..nálam volt eredmény, annó, mikor kicsik voltak én is szép anyuka lettem...nálad is lesz ..másfél két hónap türelmes cicázást ..:).
minden terhesség más és másképp nyúlik a has, a kicsivel olyan hasam volt mint egy kinyúlt körte, még fogni kellett mert úgy éreztem elpottyan ....
( ha erősödik a hasizom, mindenképp szebb lesz a has, a repedéseket nem tudom, nekem annyira fehér a bőröm, ha vannak sem látszanak, van itt egy topik valahol, ahol azt taglalják, milyen krémek stb kellenek még arra

2 évé
#843
seniko82
reply to ariadne777's post #841
Szia! Ez nagyon jól hangzik, ki is próbálom, mert nekem is három szülés után maradt azért még hasam. Bár lehet, hogy három szülés után már nem lehet lányos pocit varázsolni? Ha repedt a has egy kicsit, akkor is jó ez a gyakorlat, vagy csak kisebb lesz a has, de nem lesz lányos? Üdv: Eniő

2 évé
#842
bmati 25
reply to Nandy27's post #840
Heti 1-3 alkalommal elég, annyit meg össze lehet kaparni. Napi szinten pedig nem érdemes csinálni. Alkalmanként 30-60 perc.
Az intenzív edzésekre kellene helyezni a hangsúlyt, azt pedig otthon meg tudod oldani, nem kell sehová sem menni. Egy intenzív erősítés akár 10-15 perc alatt is megvan naponta. Heti 1 pihenőnap pedig kötelező. Időben egyébként 10-45 perc lenne a jó. Ha meg tudod oldani a szobabiciklit, akkor meg tudod oldani az erősítést is! Ha nap közben nem tudod csinálni, akkor akkor csináld, amikor alszik a gyerek.
Gondolom nem olvastad el a hozzászólásaimat, mert abban le vannak írva, hogy miket érdemes.
Felsőtestre ott vannak a húzódzkodás és a fekvőtámaszok variációi, illetve a kézi súlyzós edzések. A súlyokat fél literes/literes/két literes feltöltött palackokkal is lehet szimulálni, ha nincs otthon kézi súlyzó. Egyébként, ha homokos kaviccsal töltöd fel, akkor jóval nehezebb lesz. :)
Helyi zsírégetés nincs, de ajánlatosak a lábemelések, illetve a felülések variációi. Ezeket alsótestes napokon érdemes csinálni. A lógó has visszahúzódása nagyrészt a genetikán múlik. A fentebbi gyakorlatok, a megfelelő folyadékbevitel és a testápolók javíthatnak ezen.
Sok edzést találsz itt:
www.fitnessblender.com
A strength training az erősítés, illetve az upper body a felsőtest, a lower body az alsótest, a core a törzs (az utóbbit is csináld alsótestes napokon heti min. 1-szer).
Fekvőtámasz és húzódzkodás, illetve lábemelés és guggolás progressziós edzés pedig itt:
http://fegyencnaplo.atw.hu/
A mesterhatos menüpont alatt vannak a gyakorlatok. 1. szint a legkönnyebb, 10. szint a legnehezebb. Sorozat- és ismétlésszámok szintén vannak.

2 évé
#841
ariadne777
Helló, nagyon rég volt már szülés utáni hasasság élményem, de elmondom, hogyan csináltam a hasam lányossá ismét, cicapózzal. Nagyon egyszerű, a saját ágyadban is megcsinálhatod. Négykézláb térdelve az ágyon.. kilégzésre has leeresztve, plötty, aztán belégzésre felhúzni szinte a gerincedig ..ezt ismételgetni mentől többször, ( egyre többet bírsz) és pihenésképp, láb és kar nyújtás, jobb láb bal kar és fordítva... aztán még has alá a térd és nyújtás..mindkét lábbal váltakozva...2 hónap és lányos pocid lesz :)
A hasbehúzóst bármikor megcsinálhatod, előrehajolt pozicióban, is, megfogod a térded és ha egyedül vagy, bárhol, húzogatod a hasad 10 szer 20 szor, amennyit bírsz..

2 évé
#840
Nandy27
reply to bmati's post #839
szia.hát ez a kardióedzés stb nem igazán megvalósítható...van egy majdnem két éves kislányom,mellette folyamatos szakban dolgozok...váltóba a párommal..egyedül,amihez kedvem is van meg be is tudom valahogy iktatni munka,gyerek meg házimunka mellett a mindennapjaimba,az a szobabicikli...ma összesen ha már a vacsit is számolom,akkor 1100 kalóriát tudok bevinni...többet am sem szoktam nagyon enni,max ami változás van egy hete az étrendemben,hogy elhagytam a kenyeret meg a cukrot,nasit...ruhástól,reggel mértem 67 kg...tehát javítok,mert így 11 nap alatt ment le 3 -3,5 kg...ha csak szobabiciklizni tudok,naponta 2 naponta,abból mennyi időt javasolt intenzív edzésként?felső testre mivel erősítsek?mit csináljak,hogy a pocak is formálódjon?most is lóg kicsit a szülés miatt.köszi válaszod,Andy

2 évé
#839
bmati 25
reply to Nandy27's post #838
Szia!
Kiszámoltam az adataidat. Neked a BMR-ed 1503 kcal, szóval ez alatt nagyon nem kellene enned. A heti fogyás mértéke 0,6 kg legyen könnyű fizikai munka esetén, ekkor napi 1669 kcal-t ehetsz. Ehhez még hozzájönnek a sportok (aminél az eltöltött idő kb. 70%-át írd be). Az így kapott értéket 10-20 kcal pontosan le kellene enned.
Ajánlom a heti 4 vagy 6 db osztott edzést (erősítést), amikor egyik nap felsőtestre, másik nap alsótestre dolgozol (láb+törzs), alkalmanként 10-45 perc intenzív edzés. Ezek mellet heti 1-3 kardió jellegű edzés is kellene (futás, biciklizés, úszás, kardió torna, stb.), 30-60 percet, illetve heti 1 alkalommal lehet 90 percet is, amennyiben van rá időd. Heti 1 pihenőnap kötelező.
A megemelt kalóriaérték miatt még 2-3 hétig stagnálhatsz, esetleg 1-3 kg is feljöhet, de utána beindul a tartós fogyás.
Az étkezések mellett napi min. 3,5 liter folyadékot igyál.
Sok sikert! :)

2 évé
#838
Nandy27
reply to bmati's post #837
szia.akkor az lenne a kérdésem,hogyha beviszem a napi 1000-1500 kalóriát,akkor mennyit szobabiciklizzek,h ne stagmáljon a súlyom,hanem szépen.lassan.menjen le?mondjuk hwti 1 kg mínusz.már elfogadható?ehhez napi vagy heti szinten mennyit kellene mozogmom?amúgy nem ülőmunkát végzek,könnyű fizikait..köszi a választ előre is.

2 évé
#837
bmati 25
reply to Nandy27's post #835
Szia!
Alacsony keret, szóval biztos a jojó veszélye. A napi 20-30 perces biciklizés pedig napi tevékenységgé vált, szóval külön nem érdemes felvinni. A következő napokban be fog lassulni a fogyásod és kb. 3-4 héten belül teljesen meg fog állni.
Nem tudod kompenzálni a sporttal a jojót. Sőt, ilyen kalóriamegvonás mellett még csak rontod vele a helyzetet, ugyanis először izmot fogsz leadni zsír helyett és még rosszabbul fogsz kinézni, mint a diéta kezdetén.

2 évé
#836
Gonoszka1
reply to Nandy27's post #835
Szia! Nagyon kevés a napi kalóriakereted, így a jojo effektus biztos, hogy jönni fog. Ennek elkerülésére a keretedet fel kellene emelni a BMR-ed környékére, és a sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene enni. 10 nap alatt 4 kiló az nagyon-nagyon sok! Így izomból fogysz, ami nem túl jó. Most a BMR-ed 1464, azaz legalább 1500 kalóriát kellene enned, és pluszban az előbb emlitett sportokkal ledolgozott kalóriákat. Ülőfoglalkozással számoltam. A javaslatom a kereted felemelése mindenképpen, és elolvasásra ajánlom a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyik a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról, a másik a sportokról szól. Ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

2 évé
#835
Nandy27
sziasztok!10 napja fogyózok mellette mozgok!napi kb 800 kalóriát viszek be,este 6 után nem eszek és napi 20-30 perces közepesen intenzív szobabiciklizéssel zárom a napot!eddig 4 kg fogytam a 10 nap alatt...fent állhat a veszélye a jo-jo efektusnak vagy tudom kompenzálni azzal,h napi szinten "sportolok" szobabiciklivel?köszi a választ.jah am lány vagyok,27 éves,168 cm magas...70 kg-ról indultam,most tartok 66-nál és minimum 57-60 kg a cél!köszi

2 évé
#834
Gonoszka1
reply to Sofitia's post #833
Szia! Igen Bmati nagyon szépen összefoglalva leírta a lényeget, ami megkönnyíti a dolgunkat. Így oda írányítjuk a fogyni vágyokat. Persze, ha valakinek még kérdése van, akkor szívesen segítünk. És az külön öröm, amikor valaki megfontoltan komolyan is veszi, és így állítja be a keretét. További sok sikert kivánok, és gratulálok a kezdéshez!!!

2 évé
#833
Sofitia 5
Sziasztok sikerült rendesen beállítanom a kcl bmati segítségének köszönhetően napi 1500 kcl fogyasztása mellett 10 nap alatt -1 kg . Hálásan köszönöm , mert biztos h gyötörtem volna magam kb 1200kcl-es étrenddel :) A legjobb az egészben hogy mindent eszek az édességgel , csak módjával, mivel laktózérzékeny vagyok , ezért túl sok lehetőség nincs , ami meg lenne az drága szóval így könnyebb.... már csak a folyadékbevitelen kellene javítanom . Köszönöm még egyszer a segítséget !! :)

2 évé
#832
Bojtika
reply to Okina61's post #831
Akkor ehetsz naponta 1500 kcl-t is. Nem tudom, mik az étkezési szokásaid és lehetőségeid, de rostosat kellene enned, és bármi kevéskét is, de rendszeresen tornáznod otthon, mert akkor nincs sem anyagi, sem időjárásbeli akadály.

2 évé
#831
Okina61
Bojtika! A Bmr-em 1406.Köszönöm a segítséget.

2 évé
#830
Gonoszka1
reply to Okina61's post #828
Szia! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban a 5284-es, és 5285-ös hozzászólásokat. Az egyik a helyes kalóriakeret beállításról, és a tápanyagokról szól, a másik a sportokról.

2 évé
#829
Bojtika
reply to Okina61's post #828
Mi alapján jött ki ez az érték? Mennyi a BMR-ed?

A folyadékbevitelt eleinte kicsit lehet tudatosan növelni, azaz muszáj, míg meg nem szokod.

2 évé
#828
Okina61
Sziasztok! Kösz a válaszokat! Nagyon nehéz elhinnem, hogy egyek többet és fogyni fogok.Kalóriaszámolás szerint 1400-at kell ennem. Ezt mindig betartom. Mellette rengeteget mozgok futok zumba bicikli. két és fél hónapja rendszeresen. 70-71 kg közözz mozgok nem fogyok!!!! A folyadékkal hadilábon állok, az valóban kevés amit naponta meg tudok inni.

2 évé
#827
neonlicht 9
Sasafitness mai igéje:

A súlyoktól nem kell parázni,
az 1-2 kiló nem súly,
neked is kell fehérje,
nem számít, hogy napközben sokat szaladgálsz, az nem edzés,
a boltban vett és kajakiszállítóktól vett kaja, még nem egészséges étkezés, mert 2500 forintba egy napra,
nagyüzemiben még ember nem tudott egészségeset főzni, úgy hogy azon haszon is legyen, a csomagolás és a kiszállítás is kifizetve,
a fehérje nem méreg,
a szénhidrát nem káros,
ha mozogsz változni, a súlyzózás jobban fogyaszt, mint a kardió,
ha már kardió, akkor intervall módszerrel, heti 2x20 perc, nem több, több nem kell,
ha nem eszel hízni fogsz,
ha sok vackot eszel akkor is, egyél normálisat.
Kb ennyi a nagy titok (kacsint)

2 évé
#825
bmati 25
reply to cyparissi's post #819
Szia!
Nem fog gyorsítani a fogyásodon. Ha rendben vannak az alapok az étkezéssel, akkor max. az edzésekkel tudsz még minimális gyorsítani.
Norbi update módszeréről annyit, hogy hiába csökkentett a szénhidrátbevitel, attól még nem jó, mert vagy adalékanyagokkal pótolnak hozzá vagy a zsír mennyiségét emelik nagyon magasra. Hosszabb távon szerintem nem jó a túlzott zsírfogyasztás, főleg úgy, hogy általában telített zsírokkal pótolnak, ami ráadásul majd szépen felnyomja a rossz koleszterinedet, amit hosszú távon ne kelljen részleteznem. :P
Az edzések intenzitásán növelhetsz vagy emelheted az edzésnapok számát, de első, hogy a kajálásod rendben legyen. Az utolsó kg-hoz kellene ennyi idő. A folyadékbeviteled és a rostbeviteled rendben van? Vitaminokat, illetve L-karnitin-t szedsz-e? (ezekkel lehetne minimálisan gyorsítani)
Ezt olvasd majd el, hogy minden rendben van-e:
A Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5284-es hozzászólása az étkezésről és az 5285-ös hozzászólása az edzésről.

2 évé
#826
Gonoszka1
reply to cyparissi's post #824
Várjuk, mert az ember tapasztalatokból tanul, és okul.

2 évé
#824
cyparissi
Majd megosztom a tapasztalataimat. :-)

2 évé
#823
Gonoszka1
reply to cyparissi's post #821
Azért mondtam, hogy ha gondolod, akkor mellette próbáljad csinálni a Norbi módszert. Csak azért felhívtam a figyelmedet arra, hogy azért a tápanyagokból a napi minimális meglegyen.

2 évé
#822
csikil4ny
Szerintem nem veszítesz semmit, ha meg akarod próbálni, én Norbi nélkül igyekszek délután már nem fogyasztani szénhidrátban gazdag ételeket, mert nekem így tetszik. :)

2 évé
#821
cyparissi
reply to Gonoszka1's post #820
Kalóriaszámlálás mellett gondoltam, hogy Norbi alapokkal (nem igazán a termékeivel) próbálom meg, az update kódokat veszem figyelembe, persze a kalóriabázist használnám ugyanúgy, hiszen, ha lassan is, de fogyok, és ez mindenképpen jó. :-)

2 évé
#820
Gonoszka1
reply to cyparissi's post #819
Szia! NEM! Norbi termékei szénhidrátja csökkentett értékűek. De maga a módszerrel sem fogsz többet fogyni. De ha a lelkednek jobb hogy kipróbálod, akkor csináljad. De azért az alapokról ne feledkezzél el.

2 évé
#819
cyparissi
Sziasztok! A kalóriaszámlálás mellett ki az, aki Norbi Update módszerét is követi? Eddig kalóriát számoltam, 2014. áprilisától, nagyon lassan, de csorognak le a kilók, most 5 kg mínusznál tartok. Úgy gondoltam, hogy most egy kicsit még javítok a módszeren. Mit gondoltok, gyorsabban fogok fogyni?

2 évé
#818
Gonoszka1
reply to Vacsuti's post #813
Szia! Üdvözöllek a bázison! Az fontos, hogy jól legyen a kalóriakereted állítva. És ez, ahogy Bojtika is írta, a BMR-ed. Ezt a célbeállításnál kiszámolta a rendszer Neked. De ha nem találod, akkor szívesen kiszámoljuk Neked, ha megadod a korod, magasságod és a súlyod. Mivel szültél, gondolom, hogy a nemed nő, így azt már tudom. Ennél nem szabad kevesebbet enni, mert akkor az anyagcseréd lelassul, és az nem annyira jó semmilyen szempontból. És sok-sok folyadék, lehetőleg víz, gyenge tea vagy leves formájában. Ha vannak kérdéseid, akkor gyere és kérdezzél, mert szívesen segítünk!

2 évé
#817
Bojtika
Ahogy beírod a súlyt, születési évet, satöbbi, ott látod a BMR-t kiszámítva.
Ez az alapanyagcsere kalóriaértéke. Amivel éppen csak életben vagy.

Na annál többet kell enned, és akkor fogysz majd. (Úgy 100-200 Kcal-al többet.)

2 évé
#816
Vacsuti
reply to Bojtika's post #815
Köszi!
A mit igazítsak a mihez??? Egyelőre ezek még kínai definíciók nálam ;)

2 évé
#815
Bojtika
Szia!
Ami minden alkalommal beválik, az csak kúra. Mi itt életmódot váltunk általában.
Csak kérdezz, ha bármi gondod akadna!
És a napi keretet a BMR-hez igazítsd.

2 évé
#814
Vacsuti
reply to nyimnyi's post #805
Pajzsmirigy problémákra igyál GALAJ teát, a közönséges galaj a legtutibb, én is azzal tettem rendbe a pajzsmirigy működésemet. 17 éves korom óta volt gondom vele 6 éve hibátlanul működik, évente kétszer megiszom egy "emlékeztető" kúrát belőle. Gyógyteákban jó vagyok :)

2 évé
#813
Vacsuti
Sziasztok! Én ma kezdem el itt nálatok.... Nagyon tetszik az oldal, és ahogy beleolvastam a fórumbeszélgetésekbe, úgy látom jó kis csapat ez itt :) Eddig a 90 napos diétát használtam, ha kellett, az nagyon jól működött a szülés után is anno leadtam vele 13 kilót. De azt mondják a súlymegtartáshoz ez itt a legjobb módszer :) Hát most eldöntöttem: ráállok erre. A mérlegem helyett ;) Jó ez oldal, sok segítséget kahatok amint látom Tőletek is :) Ez remek.

2 évé
#812
nyimnyi 8
Ha eleget iszom, valóban sokkal több ideig tudok koncentrálni.
Jól jön a türelmetek :D

2 évé
#811
Bojtika
:D Légy rugalmas, és fogadd el a sokak tapasztalatát. :D
Még az is lehet, hogy a helyesnek vélt étkezés hatott ki a pajzsidra...
A fejfájásnál én először a folyadékhiányra szoktam tippelni. Másodsorban az ásványi sók hiányára.

2 évé
#810
Gonoszka1
reply to nyimnyi's post #809
A fejfájás az lehet éhségtől, vagy kevés folyadéktól is. Ezekre nagyon oda kell figyelni, mert jelez a test, csak meg kell érteni. És a saját testedet Te ismered ki a legkönyebben, és a legjobban.

2 évé
#809
nyimnyi 8
Sziasztok! Megint köszönöm!
Megnéztem a 793-ast :D
Bojtika, betegségtudatom nekem sincs. De azt tudom, hogy az alulműködés egyik vezértünete az, hogy nem eszik az illető és mégis hízik. Illetve az éhségérzet is csökken. De legutóbb TSH 1.5 volt, szóval, alapvetően ezen nem rinyálok. Csak most a Bázis a fejem tetejére állított :D 20 éve hiszem, hogy helyesen táplálkozom, erre kiderül, hogy NEM ?!
A gyomrom nem szokott fájni, viszont a fejem annál többször :(

2 évé
#808
bmati 25
reply to nyimnyi's post #805
Amúgy sem érdemes, mert ilyenkor nehezebb fogyni, de nem lehetetlen. :)
A 793-as kommentben leírtam a részleteket. :P

2 évé
#807
Bojtika
Ha beállt, akkor szerintem az normálnak vehető. de nem vagyunk egyformák.
Én eléggé erőteljesen használom a tudatalattit, az érszűkületet vagy rosszul diagnosztizálták, vagy kidumáltam, még birtokos ragot se használtam ehhez soha. ÉN egészséges vagyok. :D

2 évé
#806
csikil4ny
reply to nyimnyi's post #801
S amellett, hogy nem fogsz fogyni, még más problémáid is lesznek. Én elég sokáig keveset ettem (már akkor is napi egyszer-kétszer ettem amikor híztam), s az lett az eredménye, hogy elég gyakran fáj a hasam, főleg olyankor ha kimarad egy étkezés (most napi 5x étkezek). Nagyon remélem, hogy nem szedtem össze egy jó kis gyomorfekélyt.

Ha jól be van állítva a gyógyszered, akkor nem érdemes.

2 évé
#805
nyimnyi 8
KÖSZÖNÖM a válaszokat.
Ha diagnosztizáltan alulműködik a pajzsmirigyem, de gyógyszerrel be vagyok állítva normál értékekre, akkor nem érdemes a pajzsmirigyre fogni a nemfogyásomat, ugye?

2 évé
#804
Gonoszka1
reply to nyimnyi's post #801
Akkor pedig még egyél, mert ha nem eszel eleget, akkor megáll a fogyás! És bizony az éheztetés nem jó, mert attól lelassul az anyagcseréd, és minden téren csak problémád lesz.

2 évé
#803
Bojtika
reply to nyimnyi's post #801
De látod, sokan visszajelzik, hogy ők se hitték, de fogynak/fogytak!

A szénhidrát is nagyon fontos, csak az nem mindegy, milyen típusú. A lassú felszívódásúakban van még a rostokon kívül a sok vitamin, ásványi anyag, mikroelem, és ez is számít.

Hogy mostanáig nem ettél meg 1000 kcal-t, az oké, de nincs még este. Remélem, nem tartod azt a "babonát", hogy x óra után nem eszel!

2 évé
#802
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #800
Pedig nagy a valószínűsége, hogy valamilyen rendellenesség. És a testvérkéi pedig virgoncak, mert ez a szorulás nem tartom valószínűnek, hogy valamilyen fertőzés eredménye lenne, mert akkor is inkább menne szegénynek. Arról nem is beszélve, hogy akkor nagy valószínűséggel a testvérkéi is elkapták volna.

2 évé
#801
nyimnyi 8
reply to Okina61's post #791
Szia! Hasonló cipőben járok én is. Ma például még 1000 kcal-t sem bírtam megenni és egyáltalán nem vagyok éhes. Mozogni szoktam, kajára odafigyelek - és inkább hízom, mint fogyok. Baromi nehéz elhinnem, hogy attól fogok lefogyni, hogy többet eszem. Épp 2 hete számolom a kalóriákat, összesen 60 dkg-ot fogytam. De leesik az állam attól, amire a Bázis által rájöttem: keveset eszem, kevés vagy normál szénhidráttal és extra kevés fehérjével. Zsír normál vagy sok. Évek óta próbálok egyre kevesebbet enni, egyre kevesebb szénhidráttal. Erre most azt kellene elhinnem, hogy egyek egyre többet, jóval több fehérjével. Tényleg nehéz.

2 évé
#800
Bojtika
Éppen ezért nem értem én sem. És a másik kettő meg egészséges...Fel nem fogom, mi lehet az ok.
Ha valamilyen felszívódási zavar lenne, akkor is inkább menne a hasa.

2 évé
#799
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #798
Lehet valamilyen születési rendellenesség is. De az jó, hogy a mamája megpucolgatta, mert elvileg annak is meg kellene inditania a bélműködést. Mondjuk nem nehéz elképzelni, hogy szegénykének már elege van az olajból, meg a hasonló hashajtókból. De ilyet még én sem hallottam, hogy ilyen probléma legyen. Mert -már bocsánat-, de fostosságról már hallottam, de ilyen mértékű szorulásról még sosem, és én sem találkoztam vele, pedig nekem is volt jó pár cicám.

2 évé
#798
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #797
Nem tudom, ez a cica eleve többet aludt mindig, mint a tesói. Szunyókának is hívtuk.
Most jól megnyalogatta az anyukája, de nincs még eredmény.
Számomra is hihetetlen ez a mértékű szorulás. Amit ki tudott félig nyomni szegény, kőkemény volt, még nem is láttam ilyet.
Persze lassacskán már nem bír nyelni a fecskendőből sem, és gyengül.
A tesói meg ugrabugrálnak, játszanak, hogy kell.

2 évé
#797
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #796
Nem lehet, hogy valami más baja is van? Mert általában az anyamacskák akkor nem ápolgatják a kiscicájukat, ha már nem lehet rajta segíteni, azaz már érzi a kiscicán, hogy sajnos nem lehet rajta segíteni. Mert elvileg az anyatejtől nem lehetne bedugulva, és az olaj is kellett volna normális esetben, hogy hasson. Nem lehet, hogy a belében valamilyen rendellenessége van? Egyszerűen én is tanácstalan vagyok, mert egyszerűen elképzelésem sincsen hogy mi lehet a baj!

És őszintén szólva, a mai napom nekem is minden téren katasztrófális, így jó lenne már, ha végre vége lenne!!!

2 évé
#796
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #795
Az a baj, hogy eleinte az anyjához ha odatettem, erőteljesen nyalogatta, most meg már nem.
Egy kemény "dugó" azért kijött, de azóta még semmi. Próbálom a kis hasát masszírozgatni.

2 évé
#795
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #794
Szegény pici cica! Remélem használni fog neki. Az olaj meg kellene hogy hajtsa. Nem értem, hogy miért nem akar használni! Remélem, hogy meggyógyul az az édes pici cicuska!

2 évé
#794
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #790
A legkisebbek közül a kis szürke-fehér.
Adok olajat, volt még paraffinolaj is...alul-felül adtam. Most már csak étolaj van, de erre az is jó. Éppen készülök újabb olaj-adagot adni. És kevés tojássárgájás tejet.

2 évé
#793
bmati 25
reply to Okina61's post #791
Szia!
Rosszak a beállításaid valószínűleg. A BMR-ed felett kb. 100 kcal-val kellene étkezned. A zumbát, mint edzést el lehetne felejteni, de ha szereted, akkor a futós napokon csináld. A futás önmagában nem fogyaszt. Rá kellene állni az alsótest erősítésére a futós napokon, a köztes napokon pedig a felsőtest erősítésére. Ezek legyenek intenzívek, 10-40 perc alkalmanként elég.
A mérleg azért mutatott egy kilóval többet, mert vizet szívtak fel az izmaid, mert gondolom jobban igénybe voltak véve, mint ahogy szoktak lenni.
A megfelelő vízfogyasztást is el kellene kezdeni, ami a testsúlyod 20-ada mínusz fél liter naponta minimum.
A fentebb leírt dolgokkal 2-3 héten belül újra megindul a fogyásod. Azért ennyi idő, mert valószínűleg túl keveset eszel és belassult az anyagcseréd és ennyi idő kell, míg visszaáll.

2 évé
#792
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #766
Bármit ehetsz, csak mértékkel! Ne 4 gombóc fagyit egyél, csak kettőt, és ne kérj rá tejszínhabot. Lángosból is elég egy, és csak két naponként egyél. Viszont sok folyadékot igyál, ami lehetőleg ne cukros vacak legyen! De ehetsz salátát is ha éhes vagy, és inkbb a vacsorára akarod tartogatni a kalóriáid zömét! Nyaraláskor ha van egy kis kilengés az nem nagy bűn. A lényeg hogy lehetőleg ne hízzál, vagy legalábbis ne sokat. Én megmondom Neked őszintén, hogy mindent ennék, azaz belevetném magamat a habzsi-dözsibe, esetleg egy kicsit próbálnám magamat kordába tartani (ami nem mindig sikerül).


2 évé
#791
Okina61
Sziasztok! Kérdezni szeretnék Tőletek! 2 hónapja álltam rá a kalóriaszámolásra.Heti 3 x futok 5-8 km-t ,heti 2x 1 óra zumbára járok, és nem fogytam egy dekát sem.Most jöttem meg egy 3 napos táborból ahol napi 3 kemény óra volt. A mérleg 1 kilóval többet mutat,nem hogy fogytam volna. Mit tegyek??? Van hasonló tapasztalata valakinek??? Köszi a válaszokat!

2 évé
#790
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #788
Most jövök, és halom, hogy az egyik cica beteg? Megyik? Próbálj meg olajat adni neki fecskendőből! Az elvileg beinditja a folyamatot.

2 évé
#789
bmati 25
reply to cuni760221's post #766
4 nap miatt aggódsz? Ne viccelj már...
Ehetsz bármit mértékkel. 4 nap alatt ha nagyon nagyon zabálsz, akkor sem tudsz 2 kg-nál többet felszedni, aminek a nagy részét le is dobnád pár napon belül, ha visszaállsz a bázisolásra, mert a nagyja víz lesz és salakanyag. Ez annyit tesz, hogy 1-2 héttel kitolja a célodat (amúgy meg az ilyen napok újraindíthatják az anyagcserét, ami segíthet a későbbi fogyásban). Én a helyedben nem aggódnék ilyeneken. :)

2 évé
#788
Bojtika
LPanka és Trkmz: az egyik kiscica, és fogalmam sincs, hogyan lehet ennyire szorulása, holott még csak az anyjánál eszik. A többi ugyanannál az anyánál meg jól van.
Némi kőkemény kis hurkától már megszabadult, de lehet, hogy van még odabent valami baj. Itatom fecskendőből, de most már gyengül.

2 évé
#787
Bojtika
reply to cuni760221's post #785
Ennek örülök.---mármint hogy nincs békétlenség. :D

Tényleg ne aggódj amiatt a pár nap miatt. Ne zuhanj bele tényleg az evésbe, de ott se koplalj, és a legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat. Jobbulást a kislányodnak!

2 évé
#786
LPanka
reply to Bojtika's post #783
jobbulást a kis betegnek


2 évé
#785
cuni760221
Bojtika!Nem olyan vagyok,hogy csúfolódjak!Én is fent voltam egész éjszaka,mert a 11éves lányomnak fájt a hasa stb.Próbáltam elaludni hajnal 3óra körül,de nem sikerült,mert a férjemet vittem az állomásra 4órára.De szerintem ez legyen az én gondom.A csúfolódásról meg annyit,hogy óvónő vagyok,de hidd el,hogy a gyerekektől sem tűröm a csúfolódást.
A kis jószágodnak jó egészséget kívánok,neked meg jó pihenést :)

2 évé
#784
trkmz
reply to Bojtika's post #783
Valamelyik cica vagy kutyus? Mi történt?

2 évé
#783
Bojtika
reply to cuni760221's post #779
Túl fáradt és álmos vagyok ahhoz, hogy el akarjam dönteni, csúfolódsz-e avagy nem.
Van ennél nagyobb gondom is jelenleg, sajnos. És már nem emlékszem, hány órája vagyok ébren. Úgyhogy megyek és alszom egyet, a beteg kisjószágomat pedig vagy életben találom, mire felébredek, vagy nem...

Amikor azt kérdezted, mihez nyúlnánk, bizisten először a lángos jutott az eszembe, én talán azt se hagynám ki, bár elég zsíros. Mégis hozzátartozik a strandoláshoz! :D

A halat én is szeretem, főleg ha nem zsíros.

2 évé
#782
cuni760221
Imádom a halat :) Fehérjeforrás :)

2 évé
#781
LPanka
reply to cuni760221's post #779
egyél grillezett halat zöldséggel

2 évé
#780
Bojtika
reply to trkmz's post #778
Én sem, inkább pluszban ledolgoznám majd, ha feljönne fél kiló.
Mert 4 nap azért nem hosszú idő, az alatt nem történhet nagy baj.

2 évé
#779
cuni760221
Semmi baj Bojtika,ezen ne aggódj!Köszönöm a válaszaidat.4*SZÁLLODÁBA MEGYÜNK :)

2 évé
#778
trkmz
Ez csak a saját véleményem, lehet, hogy nem mindenki ért velem egyet. De én nyaralás alatt biztos nem hagytam volna ki a borkóstolót csak azért, mert akkor nem lesz meg a heti fogyásom. Persze, emellett ettem sok gyümölcsöt, a vízfogyasztással a nagy meleg miatt nem volt gond, és nem 5 gömbös tejszínhabos csokiöntetes fagyikelyheket ettem, csak 1-2 gömböt.

2 évé
#777
Bojtika
reply to cuni760221's post #775
Próbáltam kérdezni, hogy milyen ellátásra vagy vásárlási lehetőségre számíthatsz.
Honnan tudhatnám, hogy pl. kempingben laktok vagy szállóban, boltban vásároltok-e vagy vendéglőben étkeztek?
Bocs, de jó pár órája ébren vagyok, és nagyrészt itt válaszolgatok a kérdésekre, miközben más dolgom is akad. Nem tudom mindig szóról szóra követni az eseményeket. :D

2 évé
#776
cuni760221
Köszönöm trkmz!Aranyos vagy :) Tehát minden belefér,csak mértékkel.

2 évé
#775
cuni760221
Kedves Bojtika!Olvasd el a 766 pontban leírtakat,és megtudod mit kérdeztem :) Szerintem elég érthetően kérdeztem :)

2 évé
#774
trkmz
Én is új vagyok még és 2 hete voltam ilyen helyzetben, hogy egy hétig nem tudtam számolgatni. Különösebben nem estem kétségbe, kicsit visszafogtam magam, nem ettem annyit, hogy mozdulni se tudjak utána, de nekem egyébként is viszonylag magas még a keretem. Ugyanúgy ettem fagyit, kürtős kalácsot, sőt, még borkóstolón is részt vettünk. Nekem az az élmény többet jelentett, mint az, hogy teljesítem-e a heti fél kg fogyást. A súlyomat így is tartottam azon a héten és én ezzel már bőven meg vagyok elégedve. Én a helyedben nem görcsölném túl ezt az egészet. (persze lehet, hogy csak én vagyok túlságosan könnyelmű, de ha évekig nem tettem semmit a túlsúlyom ellen, akkor szerintem már azon a nyaralós pár napon semmi nem múlik, max egy héttel később érem el a célomat...)

2 évé
#773
Bojtika
reply to cuni760221's post #772
De mire vársz pontosan választ? Hogy mihez nyúlunk, az elég pontatlan így.
Már az előbb is kérdeztem, hogy hogyan is érted a kérdést.

2 évé
#772
cuni760221
Várom a válaszokat?Eddig még tudatlan vagyok :(

2 évé
#771
Bojtika
Ezt hogy érted?
Nincs semmi előírás, csak a jól beállított napi keretet kell betartani lehetőleg. Ha éhes vagy, egyél, és ha szomjas vagy, akkor igyál.

2 évé
#770
cuni760221
Én kérdezem tőletek,mert kiváncsi vagyok a ti véleményeitekre,mivel én még nagyon új vagyok :)
Ti mihez nyúlnátok napközben?

2 évé
#769
Bojtika
Nemrégiben volt szó róla itt.
Különösebben észlelhető hatása vagy haszna nincs, de ha szereted, ihatod.

2 évé
#768
Hajny
Sziasztok!Visszatértem ide,mert itt már félig elértem a kitűzött célom.Sajnos abbahagytam,mert családi problémák jöttek közbe.Szerencsére a súlyomat tartom,de még 10kg hiányzik ahhoz,hogy azt mondhassam:MEGCSINÁLTAM! Nektek mi a véleményetek az almaecetről?Pár napja iszom,bajom nincs tőle és csak kisegítő lehetőségként használnám...A fiam 22 hónapos és még cicizik,ezért minden más bogyó kizárva!

2 évé
#767
Bojtika
Ha nem bázisolnál, miket ennél? Milyen lehetőségek vannak?

2 évé
#766
cuni760221
Olyan jól érzem magam a bőrömben.Egyre jobban szeretem ezt az oldalt.Érzem,hogy valami beindult nálam,tuti fogyni fogok :) De mindig ott motoszkál az a kérdés,hogy mi lesz 28-tól 31-ig?Siófokon leszek a családommal,mint írtam már korábban,félpanzión.Elgondolkoztam,hogy ott csak reggelizek,és vacsorázok.MI LESZ NAP KÖZBE?? :( A reggeli meg lesz oldva,mivel tele van tejtermékekkel,Este biztos lesznek saláták,sovány húsok.De napközbe mit egyek??SEGÍTSETEK!Irjatok már,hogy ti miket ennétek.Elterveztem,hogy az első naptól írom egy papírra,hogy miket eszek,és ha haza jövünk viszem be a gépbe :) Hiányozni fog a bázis :( Köszönöm ha válaszoltok :)

2 évé
#765
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #762
Ahogy az előttem szólok is mondták, érezzed jól magad, és lehetőleg ne egyed magad degeszre (még ha ez a nyaralásnál elég nehéz is). Próbálj ésszel táplálkozni, és ne hassal, és vággyal. Néha azért egy kis fagyi is belefér, de nem kell a fagyis bödönbe beleesni! Jó nyaralást!

2 évé
#764
sinnesro 8
A félpanzió reggeli-vacsora.
A vacsoránál kicsit vigyázni kell, ennyi az egész, nem három fogást végigenni, a főfogásból meg módjával.

2 évé
#763
Bojtika
Szia! A félpanziós az egy svédasztalos reggelit jelent? :D

Szerintem érezd jól magad, és kész! Meglátod, ha picit figyelsz, nem lesz semmi baj.

2 évé
#762
cuni760221
Gonoszka1!Most mi legyen???28-án megyek 4egész napra Siófokra,félpanziós ellátással.Ilyenkor mi a teendő??SEGÍTSÉGEKET VÁROK!
Köszönöm :)

2 évé
#761
Bojtika
Én ha simán fotókat töltök fel, menekülnöm kell.
Vén vagyok és eddig csak a vacsorámat osztottam meg a gyerekeimmel, tőlem idegen az ilyesminek a kezelése.

2 évé
#760
neonlicht 9
reply to Bojtika's post #758
Ezt nem is értem. Megnyithatók a file-ok mindenféle erőltetés, belépés, vagy megosztás nélkül is.

2 évé
#759
neonlicht 9
reply to Gonoszka1's post #757
Néha vacakol a szerver, most jó.

2 évé
#758
Bojtika
Én is csak google- mappákat láttam.
(Hogy én ezt hogy utálom...rám kényszerítik, ha akarom, ha nem. Mindig vigyáznom kell, nehogy akaratomon kívül megosszak pl, családi képeket másokkal.)

2 évé
#757
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #748
Én sajnos nem tudom megnyitni a linket!

2 évé
#756
neonlicht 9
reply to Bojtika's post #755
Meglehet. Mindenesetre ez 2008-as felvétel, akkor még talán kevesebb volt a "be".
Meg aztán ez kifejez valamiféle teljesítményt is, míg a "súlyára fogy" az normalizálódás inkább. Rokon még a szintén használt "beszárad" kifejezés is, ahelyett mégse mondhatják, hogy kiszárad, mert az tök más.

2 évé
#755
Bojtika
De már minden csak "be" !!!
Jó, közben haladnak az egyes szakterületek is, kellenek új fogalmak.
Csak ötlet: ahogy zsírjára sütünk valamit, fogyhat valaki a súlyára. Nemtom, csak ötlet! Súlyára fogyott.


2 évé
#754
neonlicht 9
Nincsen nyelvész vénám, de a befogyás a súlycsoportos sportokból jön, vagyis hogy valaki be(le)fogyott a súlycsoportjába. Abba kategóriába, ahol a legjobb teljesítményre képes, vagyis ahol leginkább a tulajdonképpeni önmaga. A lefogyás valami más kép, mintha a kövér lennék én, és fogynék, ezáltal kevesebb, vagy módosított változat lennék.

2 évé
#753
Bojtika
Nem értettem, hogy mibe fogyott be.
De ezek után kezd tisztulni a kép, hogy befürdött a fogyással. A berogy viszont személetes. :D

A "bepisilek" mintájára a "becigarettázok, adj már egy szálat!" még muris volt, a "beájulok" még elviselhető, de a "bealszom" már kérdezésre késztetett. Ezt a "befogyott"-at már nem kötözködésből kérdeztem, hanem valóban nem értettem.

Belátom, kicsit elmaradtam a mai beszéd-stílustól... :D

2 évé
#752
neonlicht 9
reply to Bojtika's post #751
A videoban van egy "előtte" felvétel, ahol fürdik a tengerben és meglehetős pocakos. Ahhoz képest a felvétel időpontjában igen alacsony a zsírszázaléka, szakzsargonban "romszáraz".

Van egy érdekes szóhasználat még, azt mondja az interjúalany tag, hogy nem "befogytam", hanem "berogytam" 80 kilóra. Magyarul nem jól sikerült a fogyasztás, sok izom veszett.

2 évé
#751
Bojtika
reply to neonlicht's post #748
Azmiaz, hogy be volt fogyasztva?

2 évé
#750
jancsoreka 23
reply to Bofy's post #742
Szuper!!! :)

2 évé
#749
LPanka
reply to neonlicht's post #748
köszi :)

2 évé
#748
neonlicht 9
Aki szeret olvasgatni, itt talál alap dolgokat és érdekességeket, egy testépítő srác gyűjteményében: https://drive.google.com/folderview?id=0BxJG6azxPdGpb3VGdi1UN18yNkU&usp=sharing

Ez meg 2008-as bbtv, ahol Bunny be volt fogyasztva rendesen. Középtájon beszél a fogyásról, ma már 1-2 dolgot biztos másképp mondana, de a maga idejében ezek forradalmi dolgok lehettek a magyar közönség részére, és azóta is visszaköszönnek a szavai ezer cikkben, vagy interjúban. http://body.builder.hu/bbtv.htm4?vid_id=146

2 évé
#747
bmati 25
reply to vadmacska0329's post #741
A flabélost nem mondanám edzésnek, masszírozáson kívül semmire sem jó, úgyhogy azt el kellene felejteni.
Napi szintű edzéseknek csak akkor van értelme, ha váltogatod a testrészeket, de akkor is egy héten 1 napot kötelező pihenni.
A cross tréner állóképességi/kardió edzésnek jó, erősíteni kevésbé. Kardió edzésekből pedig heti 3 bőven elég.
A talajgyakorlatok alatt nem tudom, hogy mit értesz, mert sok minden lehet. Lehet állóképességet és erőt is növelni velük.
Az edzéseknek az erő növeléséről kellene szólnia, mert anélkül nem tudsz izomtömeget növelni és formásítani az izmaidat. Ezt mondjuk fogyás mellett nem lehet megoldani, csak súlytartás és tömegnövelés mellett. Amikor formásabbnak tűnik egy izom a fogyás során az általában azért van, mert lement róla a zsír, nem pedig azért, mert nőtt a térfogata.
Szóval heti 3 nem egymást követő napon teljes testes erősítő edzés 10-45 percig, esetleg utána (valamelyik vagy minden edzésnap) min. 30 perc kardió edzés. Ha ez így sok, akkor egyik nap felsőtest, másik nap alsótest erősítése napi 10-40 perc intenzíven! Az alsótestes napokon lehet kardiózni ilyenkor, akkor is min. 30 perc.
Az étkezések mellett a folyadékbevitelre is figyelj oda! A testtömeged 20-adát mínusz fél litert kellene minimum fogyasztanod naponta.

2 évé
#746
Gonoszka1
reply to Bofy's post #742
Gratulálok! Most aratod a munkád gyümölcsét!!!

2 évé
#745
csikil4ny
reply to Bofy's post #742
Gratulálok! Csak így tovább!

2 évé
#744
Bofy
Nem vagyok én a flabélos ellen, biztos jó valamire, de biztos nem annyira, mint a marketingben :). És sok helyen méreg drága :).

2 évé
#743
vadmacska0329
Gratulálok ügyes vagy!
Nekem két hét alatt mínusz két kg és két cm csípőből. .. én nem eszem meg a napi keretet de figyelek a szénhidrátra és a zsírra hogy kevés legyen...
A flabélos - tól csak annyi csodát várok hogy esetleg segít egy kicsit a bőrömön illetve ha nem is történik tőle semmi extra akkor legalább levezetésként kapok egy kis masszázst ami jól esik edzés után. :) nálunk egyébként nem drága mert a havi korlátlan bérlet csak 5000ft... a cross tréner meg adott mert itthon van akkor használhatom amikor kedvem tartja... :)

2 évé
#742
Bofy
A flabélos szerintem hosszú távon csak annak éri meg, aki üzemelteti :)!

Had dicsekszem kicsit :). Két hete nem álltam mérlegre, kb. két hete kezdtem el nagy súlyokat használni is. Ámbár a keretet és a minőségi táplálkozást nem sikerült maradéktalanul tartanom, mégis lement 1,8 kg ez idő alatt. Hurrá hurrá!! :)....és ez most tuti nem koplalós csökkenés volt :)

2 évé
#741
vadmacska0329
Sziasztok!
Én eleinte minden nap mentem flabélos-ra hétfőtől péntekig.
Minden másnap cross tréner 30 perc és utánna néhány talaj gyakorlat.
Most már minden nap 40 perc cross tréner, talaj gyakorlat és levezetésként 10 perc flabélos. ..
Szeretném megkérdezni a véleményeteket hogy ez elég e vagy kevés és ha igen mit ajánlotok még!?
(Természetesen diéta is társult a mozgáshoz :) mert szeretnék 8-10kg fogyni!)

2 évé
#740
jancsoreka 23
reply to Gonoszka1's post #739
Az más. :) Elsőre furán hangzott. :)

2 évé
#739
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #735
Comb- és karerősítővel, amit vettem a neten keresztül. Bojtika találta.

2 évé
#738
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #737
Ez igazság szerint comb-és karerősítő. A combon nem nagyon megy, jó ha 1-2-3. A karomban viszont jól érzem tőle az izmaimat. Majd szépen lassan fog több is menni, csak izomfejlesztés kérdése.

Amit én vettem az 1290 forint volt ha jól emlékszem. A szalag az drágább volt, mert 1790 forint volt a kék.

2 évé
#737
Bojtika
Gonoszka! Ne csak azt csináld, ami úgy-ahogy megy.
Hogy szuperál az a nemtommi, ha a térdeddel nyomod össze?

Lányok, Gonoszka vett egy olcsó comberősítőt, adjunk neki nevet, mert én se tudom hogy hívni.
Ez az (és nem innen, mert itt drága)
http://www.szafarisport.hu/everlast-thigh-toner-comberosito-ps2503.html

2 évé
#736
LPanka
reply to jancsoreka's post #735
combbicepsz :D

2 évé
#735
jancsoreka 23
Comberősítést a karodon??? Azt hogy?

2 évé
#734
jancsoreka 23
reply to Bojtika's post #730
:D :D :D :D

2 évé
#733
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #731
Köszönöm Bojtika! Tényleg jó lenne egy linkgyűjtemény! Mennyivel egyszerűbb lenne ott válogatni, hogy melyiket akarom megcsinálni. És lehetne külön kategóriák, hogy szalagos, súlyzós stb. Mennyivel egyszerűbb lenne.......!!! Kipróbálom őket. A karomban eléggé érzem az izmokat, mert a comberősítést a karomon végzem. 20-ig simán megy. Utána már nagyon. de nagyon nyögve-nyelve megy.

2 évé
#732
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #730
Elpárolgásként!

2 évé
#731
Bojtika
Gonoszka! Más részére kerestem szalag-gyakorlatokat hátizomra, de eszembe jutott, hogy ez Neked és másoknak is jó lehet.
(Tényleg kellene egy linkgyűjtemény, amibe csak ellenőrzött és jóváhagyott linkek láthatóak, de valahol mindig elérhetően.)

Az elején három német nyelvű, de a videón bemutatják, szerintem érthető.

HÁTIZOMZAT

https://www.youtube.com/watch?v=NNBuq5T7QX8#
https://www.youtube.com/watch?v=gaojY4LaYeQ#
https://www.youtube.com/watch?v=XYHr6hypLFg

Magyar gerinctorna
http://www.gerincinfo.hu/category/gerincblog/gerinctorna_gyakorlatok2 évé
#730
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #728
Jajj ne is mondd, mert besavasodok. :D

"Ettem fél kiló paradicsomot, az negatív kalória, hogy vigyem fel?"

2 évé
#729
LPanka
reply to neonlicht's post #727
még mindig tartom, h kutatónak kéne mennem :D

2 évé
#728
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #727
A zöldségek azért jók, mert abból jó nagy adagot lehet enni, és mégsem egy dobos torta, mármint kalóriában. De én eddig sem gondoltam, hogyha megeszem 1 kiló salátát attól fogyni fogok, ha mellette tokaszalonnát ettem egy táblányit egy vekni fehér kenyérrel. Aki ezt hiszi, az elmesélhetné nekem, hogy miért gondolja, hoy az elfogyasztott kalória negatívba megy át, és sudárrá teszi, mert tényleg őszintén kíváncsi lennék rá!

2 évé
#727
neonlicht 9
Egy hiánypótló tanulmány. Most végre megtudtam, hogy a tokaszalonna és krémtorta mellé hiába eszek pluszban zöldséget.
Uralkodik a sötétség.
http://www.wellnesscafe.hu/dieta/2014-07/Megsem-fogyasztanak-a-gyumolcsok-es-zoldsegek/#s

2 évé
#726
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #725
Csinos izmai vannak, bár nekem ez már nagyon sok. De amit mondott, az tökéletesen igaz! Lehetne akár a bázisunk jelmondata, amit az első oldalon, nagy piros betükkel fel lehetne írni!

2 évé
#725
neonlicht 9
Ő Layne Norton, doppingmentes testépítő, sztáredző, a táplálkozástan doktora:
http://www.cutandjacked.com/sites/default/files/images/interviews_men/layne_norton/main_layne.jpg
Minap aszonta: "Minél extrémebb módszert használsz a zsírvesztéshez......annál extrémebb módon fog visszajönni. Égesd el minél lassabban, egyél minél többféle ételt, és a diétád annyi kaját (kalóriát) tartalmazzon, amennyit csak lehet. Mikor végeztél, LASSAN fokozd vissza a kaja mennyiséget. Csak nagyon kevesen teszik ezt és emiatt van az, hogy a diéták ~95%-a nem hozza a várt hosszú távú zsírvesztést."

2 évé
#724
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #723
remélem mert elég sok gyogyszert szedek

2 évé
#723
Bojtika
Ha sikerül kicsit fogynod, javulni fog a vérnyomásod.

2 évé
#722
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #720
köszönöm hogy ennyien agodtok értem nagyon jól eset
de kb. : 15 éve kínlódok AZ EPEKÖ vel csak még ujjadnál ujjab betegségeim jöttek hozzá vérnyomás rossz EKG szív infarktus trombózis és az agyam nem kap elég oszingént mert a C 1 CSIGOLYÁMMAL VAN VALAMI AMI VEZETI A OSZIGÉNT AZ AGYBA ÉS
42 ÉVES VAGYOK

2 évé
#721
csikil4ny
Az orvosok sincsenek a helyzet magaslatán, tisztelet a kivételnek!

2 évé
#720
Bojtika
Na most kérdezem én, az orvos miért nem gondoskodik arról, hogy a betege megfelelő diétás tanácsot kapjon?

Ha Timea nem botlik ide véletlenül, meddig kínlódhat még?

2 évé
#719
Bojtika
reply to timeaolah's post #717
Nagyon örülök!!! :D

2 évé
#718
Bojtika
Igyekszem segíteni! És ha kipróbálod az étrendet, azzal még fogyhatsz is. Én drukkolok!

Tudsz valamit otthon edzegetni? Sikerült kipróbálni már valamit?

2 évé
#717
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #714
már találtam is jó kajákat amit meg is fogok csinálni

2 évé
#716
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #715
köszönöm nagyon rendes vagy

2 évé
#715
Bojtika
Tehát megpróbálhatod köretnek a kuszkuszt, amit főzni se nagyon kell. Megpróbálhatod a kölest is rizs helyett.

Édességképpen édesítős kompótot, hogy ne hizlaljon.

Ehetsz főzelékeket, ami nagyon jó!

Az oldalon, amit belinkeltem, vannak étrendek, kevés kalóriával. Remélem, segít!

2 évé
#714
Bojtika
Timea, ezt a neten találtam. Mi a véleményed?

A(z) Epekő diétájában JAVASOLHATÓ élelmianyagok:

gabonafélék, kenyér, péksütemény
teljes kiőrlésű liszt, ebből készült kenyerek, péksütemények, tészták, korpával, magvakkal dúsított kenyér és péksütemények, barna rizs, durum tészta, gabonapelyhek, hajdina, köles, búza- és zabkorpa, nem cukrozott müzlik, pászka
zöldség és főzelékfélék, gombák, hüvelyesek
az egyéni tolerancia függvényében fogyaszthatók: saláták zsírszegény (pl. joghurtos, ecetes, kefíres, citromleves) öntettel, párolt, rakott, töltött zöldfőzelékek, habart és diétás rántással készült főzelékek, savanyúságok, burgonya (zsír nélkül). Általában panaszt okoznak a magas rost- és illóolaj tartalmú zöldségek, pl. káposztafélék, hagyma, zeller, gomba, uborka, paprika, babfélék - ezeket vagy teljesen el kell hagyni vagy előfőzve, pürésítve, héj nélkül fogyaszthatók)
gyümölcsök
az egyéni tolerancia függvényében fogyaszthatók: friss asztali gyümölcsök (egyes gyümölcsök héja és savtartalma panaszt okozhat), kevés cukorral készült kompót, befőtt, magvakat nem tartalmazó lekvár (max. 3 dkg/adag)
olajos magvak
gesztenye
zsiradékok
növényi olajok, csökkentett zsírtartalmú margarinok (alkalmanként 1 teáskanálnyi mennyiségben)
húsok, hús-készítmények, hal
szárnyashús bőr nélkül, sovány sertés-, marha- vagy borjúhús (pl. karaj, comb), vadhúsok, nyúl, saját levében eltett és paradicsomos halkonzervek, max. 20% zsírtartalmú felvágottak (pl. gépsonka, csemege karaj, baromfi virsli), zsírszegény (pl. párolt, főtt, grillezett, vaslapon, són, alufóliában sült) húsételek, tengeri halételek heti min. 1x
tej és tejtermékek
ha a tej nem okoz panaszt: 1,5% zsírtartalmú tej, kefír, light és natur joghurt, joghurthab, író, aludt tej, sovány és félzsíros túró, 12% zsírtartalmú tejföl, krémtúró, sovány (max. 20% zsírtartalmú) sajtok (pl. Tolnai sovány, Köményes, Óvári, mozzarella)
tojás
ha a tojás nem okoz panaszt: napi max. 1 db zsírszegényen elkészítve (pl. főtt, buggyantott)
édességek
gyümölcsös, gyümölcszselés, lekváros, túrós, joghurtos vagy pudinggal töltött piskóta, rétes, kelt tészták, főzött krémek, tejes, gyümölcsös, vizes fagylaltok, müzliszelet, Túró Rudi, korpás keksz
italok
víz, ásványvíz, tea, kávé, alacsony savtartalmú zöldség- és 100%-os gyümölcslé, vízzel, sovány tejjel készült turmix, light üdítők

Itt van, olvastad már?

http://www.50plusz.hu/praktikak/etrendek/172/1

2 évé
#713
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #711
a tejet tudom inni kis menyiségben 1 hónapba egyszer

2 évé
#712
timeaolah 4

2 évé
#711
Bojtika
Hát akkor ezekből egyél, és próbálj meg sok teát inni.
A tejtermékekkel hogy vagy?

2 évé
#710
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #707
azok igen és a krumpli is tudom enni a kelkáposzta és a karalábé karfiol kis menyiségben tudok enni

2 évé
#709
timeaolah 4
gyümölcsöket tudom enni

2 évé
#708
timeaolah 4
hát igen

2 évé
#707
Bojtika
Meg a zab.
Hát elég rémes.

De a gyümölcs mehet, és a krumpli? (Engem régen még puffasztott a krumpli, azért kérdezem.) A káposztaféléket, a k-betűseket se bírod, jól gondolom?

2 évé
#706
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #704
inkább azt írom amit nem tudok enni: paprika paradicsom retek hagyma fokhagyma bab lencse sárgaborsó talán enyi

2 évé
#705
timeaolah 4
inkább azt írom amit nem: paprika paradicsom hagyma fokhagyma retek bab lencse sárgaborsó talán enyi

2 évé
#704
Bojtika
Timea! Mivel a rostos dolgok mellőzése miatt amúgy is kevesebb szénhidrátot tudsz enni, esetleg étkezz zsírosabban, hiszen valamit mégis kell enned. Valahogy paleós jelleggel, de abból is a magvas dolgokat elhagyva.
Mi az a zöldségféle, amit meg tudsz enni?

2 évé
#703
timeaolah 4
reply to csikil4ny's post #701
köszönöm szépen de pont a magvas dolgoktól görcsöl be az epém és nagy műtét lenne azt mondták az orvosok addig nem nyúlnak hozzá amíg még gyógyszerel meg tudom oldani mert vágni kell mert olyan nagy

2 évé
#702
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #700
aki tud segitsen köszönöm nektek pedig nagyon rendesek vagytok

2 évé
#701
csikil4ny
Én fogyni fogyok mellette, de nekem is ez a bajom, mondjuk én elég sok zabkását fogyasztok... Most az útifű maghéjat akarom e célzattal kipróbálni (nem ismerem az epekőre való hatását), amint megkapom a csomagom megmondom, hogy hat-e.

2 évé
#700
Bojtika
Nagyon sajnálom, hogy így kínlódsz! Ki kellene találni egy olyan étrendet, ami Neked is megfelel. Talán van itt valaki hasonló gondokkal, aki tud segíteni!

2 évé
#699
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #698
probáltam a zabpehelyt tejel és vizel de ugy begörcsölt az epém hogy nem gyöztem a gyógyszereket be kapkodni a az olajos dolgoktól még nem volt semmi bajom itt gondolok a hasábburgonyáról ami megettem 6 szem volt

2 évé
#698
Bojtika
Ugyanakkor kérdezted a hasábkrumplit, ami epebetegeknek nem szokott jót tenni! És írod, hogy több szokott lenni a zsír mindig egy kicsivel. Inkább vízzel, zsír nélkül párolva kellene étkezned. Még a húst illetően is.

2 évé
#697
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #696
Ahogy Bojtika is írta, a legjobb ha több rostot eszel. Nézd meg Bofy Zabirodalmát, mert ott zabos receptek vannak, és nagyon finomak! És látod, saját magadnak megadtad a választ, hogy a mérleg miért nem mozdult lefelé! Még mindig 2 napi kaja kering benned! Fontos volna, hogy áttérj a rostosabb ételekre, mert akkor az emésztésed is javulna.

2 évé
#696
timeaolah 4
reply to Gonoszka1's post #693
azzal mit tudok csinálni hogy minden nap legyen székletem sajnos mindig küszködtem vele volt hogy 1 héten 1 szer volt de a joghurtokat és abármilyen magvas dolgokat nem tudom enni mert rögtön be görcsöl az epekövem

2 évé
#695
Bojtika
Lehet, nem eszel elég rostot? Ha van otthon zabpehely vagy zabkorpa, főzz tejbe egy marékkal és edd meg gyümölccsel!

2 évé
#694
timeaolah 4
reply to Gonoszka1's post #693
pontosan2 napja nem volt székletem

2 évé
#693
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #690
Ahogy Bojtika is írta, nem vagyunk gépek, és sok oka lehet annak, hogy most nem ment le! Ilyen például, hogy vizet tartott vissza a tested! Vagy nem ürült ki a salakanyag a testedből rendesen, és még a beleidben van. És az is lehet, hogy hirtelen majd hopp megugrik, és több megy le mint fél kiló. Tehát kitartás, és nem elkeseredni, mert lesz ez még jobb!

2 évé
#692
Bojtika
Nem baj, majd megy tovább! Senki nem fogy pontosan a diagram szerint.
Még az is lehet, hogy az időjárás bezavar kicsit.

2 évé
#691
timeaolah 4
reply to Bojtika's post #689
köszönöm

2 évé
#690
timeaolah 4
eddig szépen mentek le a kilok ahogy irva volt és most valahogy ez a fél kiló

2 évé
#689
Bojtika
Timea, nem vagyunk gépek. Nem fogy mindenki a számítás szerint.
Te még csak nemrégen kezdted, és sokan vannak így, hogy a kilók nehezebben indulnak el.
Ha sikerült mindent betartanod, ha a napi kalóriakeretet betartottad, és eleget mozogtál is, akkor lehet, hogy ha kilóban nem is, de centikben (derékbőség) esetleg mérhető már valami eredmény.

2 évé
#688
timeaolah 4
sziasztok megszeretném kérdezni hogy a diagramma szerint kelet volna fogynom fél kilót és az most nem ment le mi lehet az oka???

2 évé
#687
csikil4ny
reply to neonlicht's post #676
Én köszönöm szépen, el fogom olvasni!

2 évé
#686
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #685
Én jártam nagyon jó természetgyógyásznál, igaz hogy ő akupunktúrával is foglalkozott (engem úgy kezelt). De bátran mondhatom, hogy nagyon jó volt, és sokat segített (sajnos már pár éve meghalt).

2 évé
#685
jancsoreka 23
Azért nem minden marhaság, ezt be kell ismerjük. Az is van bőven, de kár lenne automatikusan ráhúzni. :)

2 évé
#684
Bojtika
Van rákterápia, ami bizony alternatív, és nagyon sokat segít a betegség folyamán.
Nem szupergyógyászatot hirdet, hanem ezzel is foglalkozik többek közt.

Másik portálon most az aflatoxinos liszt-frász oldására innen másoltam linket. Igaz, a szokott módon csak félig olvasták el, mert egyszerűbb rémüldözni, mint olvasni, pláne akár még gondolkodni is... de hát optimista vagyok.

2 évé
#683
sinnesro 8
Nem a természetgyógyászatsággal van bajom...
Ezekkel:
alternatív rákterápiákkal, tisztító kúrákkal
Ezekben aztán bőven van kóklerság.

Ám csinálja, csak ne hívja mendemondafelszámolónak:-)

2 évé
#682
Bojtika
Majd Te nem veszed figyelembe. :D

Én nem minden természetgyógyászt tartok babonás gügyének.

2 évé
#681
sinnesro 8
reply to Bojtika's post #679
Bocs, de ha amendemondákat akarja felszámolni, mit keres egy ilyen tag ott?

Köbel Wolfgang
Okleveles természetgyógyászként tevékenykedik. Országos sorozataiban -e gyebek mellett - megosztja a hallgatókkal az alternatív rákterápiákkal, tisztító kúrákkal és női hormonális problémákkal kapcsolatos újabb ismeretanyagot, és személyes tanácsadást folytat magyar nyelven.

2 évé
#680
jancsoreka 23
reply to Bojtika's post #679
Azt hiszem, ő az a Tóth Gábor, aki a Class-on Balázsékkal csütörtökönként tanácsokat oszt. Ő mondta el azt a kékzónás dolgot is, amit valahová beírtam.

2 évé
#679
Bojtika
Nem baj, hátha van, aki most látta csak.

Én hozok utánanézegetőt, szégyenszemre csak tegnap bukkantam rá! Egy szakrértői csapat alakult az élelmiszer-mendemondák vizsgálatára, hasznos!

http://ujeletmod.hu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=21

2 évé
#678
neonlicht 9
Elkerülte a figyelmem. Najóvan akkó.

2 évé
#677
Bojtika
Neked is köszi, de Tgabe már pár napja hozta, többen le is töltöttük.

2 évé
#676
neonlicht 9
Mindenkinek ERŐSEN ajánlom, aki szeretné tudni, hogy hogyan működnek fogyásban a dolgok:
http://zsiregetes.builder.hu/?utm_source=shop.builder.hu&utm_medium=fooldal&utm_campaign=shop-hir

Nem mondom, hogy minden szava szentírás, pl. a kiegészítők szerepe meglehet túl van hangsúlyozva (hiszen abból élnek), de vitatkozni sem érdemes anélkül, hogy el ne olvasnánk!

2 évé
#675
mmozsa
Sziasztok!
Találtam egy nagyon érdekes TED előadást a fogyókúrákról.
Én újévkor határoztam el, hogy nem fogyókúrázom, mert felesleges, hanem életmódot váltok, ami hosszútávon is jól tartható. Mindent eszek, de sokkal jobban odafigyelek, hogy valójában milyen szükségleteim vannak. Elkezdtem biciklizni és rollerezni. Zöldség/gyümölcsöt mindig is sokat ettem, alkoholt nem fogyasztok...
Azóta 10 kilót fogytam. (megjegyzem bőven volt miből)
Közzé teszem, lehet hogy másnak is segít.
http://www.ted.com/talks/sandra_aamodt_why_dieting_doesn_t_usually_work?language=hu


2 évé
#674
LVD
A sonkához-tojáshoz mindig nagyon sok zöldséget szoktam enni - paradicsom-uborka-paprika-zöldhagyma-retek - már be is vásároltam, a kenyeret-kalácsot pedig csökkentem, így lesz kevesebb a kalória. Sajnos szeretem a sonka zsíros részét is... a sütik nem hoznak lázba, ezért is szoktam a zsírt túllépni, a szénhidrát-limitet pedig gyakran meg sem közelítem, hát ez húsvétkor is így lesz :-)

2 évé
#673
LVD
Érdekes dolgot vettem észre (na nem most, hanem már pár éve): én vallási okból tartom a böjtöt, tehát ma szigorú nagypénteki böjt van (nem írom le részletesen, mi a katolikus böjt). Szóval ha fogyási célból tartani akarok pl. gyümölcsnapot, vagy keveseteszem-napot, minden bajom van, kopog a szemem, fáj a fejem. De ha lelki okból, akkor semmi bajom sincs, simán megy :-)
Szombaton majd csak késő délután eszem sonkát, addig még böjt van. Egy kis sütit majd csak vasárnap eszem. Attól, hogy ünnep van, nem bírok kétszer annyit enni! Mindig van leves is a menüben, amit nagyon szeretek, abból eszem többet, így mást már nem bírok majd "zabálás" szinten enni.

2 évé
#672
halene
Most tettem fel a sonkát, a kalács már kisült mellé. A diós kiflik is szépen sorakoznak, arra várnak, hogy jól meghintsem őket porcukorral...ó de gyönyörűek! :) Hogy lehet ezt átvészelni? Az én megoldásom az, hogy elviszem a dióst vendégségbe mind egy szálig, anyumnak szülinapja van, no meg húsvétozunk is ha már összejön a család...bogrács miegymás...próbálom magam visszafogni! :D Pedig holnap van az utolsó napom a bázison és elértem a célom. Tényleg elértem, fogytam 7 kilót...félek, hogy a második célom kicsit fentebbről kezdem!

2 évé
#671
Bofy
Én nem is akarom megúszni:D....sőt, már alig várom :)! Majd levezekeljük :D

2 évé
#670
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #667
Úgye ez vicc? Azt nem lehet megúszni, hacsak nem maradsz egyedül a lelakatolt hütővel!

2 évé
#669
neonlicht 9
Ez jó!
Kevés alkoholtól többet eszik az ember, mert lazul az önkontroll. Node soktól? Akkor már nem számít a kaja :)

2 évé
#668
LPanka
reply to neonlicht's post #667
iszom :D

2 évé
#667
neonlicht 9
Már igencsak lehetne mit nassolni, munkahelyen is halomban állnak a sütik, csokikák.
Otthon is lesz kacsa, miegymás. Aztán holnaptól nagymamáknál vendégség.
Egyenlőre halogatom a falatozást, hogy minél rövidebb legyen a húsvéti kajálás időszaka, amit nyilvánvalóan nem fogok megúszni.
Kinek mi a módszere a húsvét átvészelésére?

2 évé
#665
2 évé
#664
Bojtika
Persze, nem is szégyen ez! Csak mondd el, eggyel több motiváció, hogy nem éghetsz le...
Azért, ha rájössz, hol végzik a műtétet, egy telefonhívást oda is megér.

2 évé
#663
Afroka
reply to Bojtika's post #662
Köszi az infókat. Hát, el fogom mondani, hogy miért fontos, remélhetőleg oda fognak rá figyelni, hogy minden szabályos legyen.

2 évé
#662
Bojtika
Az induló testsúlyt és a BMI-t a kartonodon kell rögzítenie.
Reméljük, tudja majd, miről van szó, és megteszi!

2 évé
#661
Afroka
Azt mondák háziorvosnál is lehet, igen. Én még nem voltam, mert az a problémám a drágával, hogy a délutáni rendelés is addig tart, amíg én még dolgozom... Majd megkérdem bent, nem lenne-e jó ha reumatológus rögzítené, mert a reumatológusom viszont ott van a szomszédban, akár ebédszünetben is átmehetek. És hát reumatológiai problémáim is vannak, szóval szerintem nyugodtan kiírhatja Ő is, hogy nagyon indokolt lenne egy jó kis (nagy) fogyás.

2 évé
#660
Bojtika
Afroka, szerintem is a háziorvosnál kell rögzíteni az adatokat!

2 évé
#659
ubulne
reply to Afroka's post #658
Haziorvossal rogzitteted, ugye?
A nickedrol meg en tok masra asszocialtam :) (volt egy Afrodite nevu ismerosom, eloszor azt hittem o vagy, aztan irtad valahol a korodat, es megallapitottam, hogy nem lehetsz o, viszont kivancsi lettem, hogy belebotolhatok-e 2x ebbe a ritka nevbe... ezek szerint (egyenlore) nem :) )

2 évé
#658
Afroka
reply to ubulne's post #656
Persze, azt mondták, hogy rögzíteni kell, hogy jelenleg hány kg vagyok, és mennyi idő alatt érem el, amit stb., és hogy lehetőleg legyen egész alakos fénykép is előtte-utána.
Régen nagyon szerettem az afroamerikai dolgokat, zene, stílus, életérzés. De igazából ezt már kinőttem, csak a nicknevem ez :)

2 évé
#657
Afroka
reply to Bojtika's post #655
Hát sajnos annyit nem keresek, hogy abból műtétekre lehessen spórolni, de meg lesz az oldva :)

2 évé
#656
ubulne
reply to Afroka's post #654
En ugy tudom, hogy mindenkeppen kell orvosi "bizonyitek" de persze, az a legtutibb, ha rakerdezel.
Mas: azt megkerdezhetem csak kivancsisagbol, honnan jon a nickneved? :)

2 évé
#655
Bojtika
Azért spórolgass, hátha marad a karodon is bőr, és azt nem veszik le ingyen.
Én majdnem megijedtem ilyen miatt, de sikerült szépen visszahoznom a tricepsz- gyakorlatokkal.

2 évé
#654
Afroka
reply to ubulne's post #653
Jelenleg az OEP-nél dolgozom, úgyhogy én holnap szerintem meg is kérdezem, mi az amit meg kell tennem, hogy tutira menjünk, nehogy amikor már ott a helyzet, valami kibúvóval meg akarja úszni a TB a támogatást.

2 évé
#653
ubulne
reply to Afroka's post #652
Viszont feltetlen menj el a haziorvoshoz, es hivatalosan dokumentaltasd a jelenlegi sulyodat!! Kulonben nem fogod tudni bizonyitani a TB-nek a fogyast, ha kell!

2 évé
#652
Afroka
reply to Bojtika's post #651
Köszi. Akkor ha jól kalkulálok nekem már akkor is összejönne, ha 100-ra lemegyek.

2 évé
#651
Bojtika
http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sebeszet/69935

Egy másik:


Hasplasztika TB-re
2013-09-08

A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél (BMI) 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés.

2 évé
#650
Afroka
reply to Bojtika's post #649
Köszike! :)

2 évé
#649
Bojtika
Azt nem tudom, de tornázz és spórolj is, max nem plasztikára költöd.

Van TB-s változat is, de ahhoz orvosilag igazolni kell a fogyást, és fogyás előtt nemtudommenyi BMI az, ami indokolttá teszi. Rákeresek.

2 évé
#648
ubulne
reply to Afroka's post #647
Hat sajna nem hiszem, hogy ezt igy meg kehet josolni, nagyon sok mulik a genetikan...marhogy milyen a borod. De az biztos, hogy a legtobb esely akkor van, ha lassan fogysz.

2 évé
#647
Afroka
Köszi, értem, hát igen, nem bánnám, ha nem lenne szükség plasztikára a végén. Gondoljátok, hogy ekkora túlsúlynál, mint az enyém ezt meg lehet úszni?

2 évé
#646
Bojtika
Bocááánat, nem szoktam belekotyogni, de nekem most konkrétan boron jár az eszem.
Van még.
Ha jó voltam aznap, akkor néha elalvás előtt iszom egy fröccsöt. ☺ És azt nem számolom! :-D

Ma nagyon jó leszek, és húst is eszem, mert tegnap rééémes volt annyi port meginni. Kevertem, sékeltem, mindenhogy réééémes.

2 évé
#645
Bofy
Hja, minél kevesebb kalória, annál kevesebb bor:D

2 évé
#644
ubulne
reply to Bojtika's post #643
Koszi Bojti a forditast! :)

2 évé
#643
Bojtika
Ubulné nem magyar billentyűzettel van jelen. A borod se fogja tudni követni, de ő konkrétan a bőrödre gondolt. :-D

Amit érdemes olcsó krémekkel is kenegetni, mert normál súlyvesztésnél is csak használ a dolog. Nálam tényleg bevált a legolcsóbb, napozásra kevéssé alkalmas, alacsony faktorszámú naptej. Kicsit zsíroz is, és jól hidratál. Fürdés után remek.

2 évé
#642
ubulne
reply to Afroka's post #640
Nagy tulsulybol akar meg OK is lehet az elejen. Viszont gondolj arra, hogy minnel gyorsabban fogysz, a borod annal kevesbe fogja tudni kovetni.

2 évé
#641
Bojtika
Nem helyes.

Ettől még, ha minden jól jön össze, akkor leszaladhat a beállítottnál több is.
Mérjél centiket, az ám a gyors sikerélmény!
Szedj elő valami cuccot, amibe szeretnél beleférni...

2 évé
#640
Afroka
A heti 1kg fogyás az nagyon sok lenne? Beállítottam a 0,7 kg-t, és most így jól el is vagyok. Csak azért a havi 4kg mínusz mégiscsak jobban hangzik :)
De persze ha nem helyes, akkor nem.

2 évé
#639
bmati 25
reply to Afroka's post #636
Semennyire, ne foglalkozz vele...

2 évé
#638
Afroka
reply to ubulne's post #637
Nekem nincs ilyen problémám. Akkor örülök. Mert hát általában az ebéd adott, amit főznek itthon, az van :) Ezt kell beillesztenem a nap keretembe. Jajj, nagyon remélem, hogy ezúttal sikerülni fog... Már több motivációm is van :)

2 évé
#637
ubulne
reply to Afroka's post #636
Szereny velemenyem szerint egy fitness versenyzonek 1 hettel verseny elott baromi fontos. Meg Rubint Rekanak is, egy furdoruhas fotozas elott. Egy atlag fogyozonak/eletmodvaltonak huszadrangu kerdes. Persze egyeni elteresek lehetnek, van aki nem tud aludni ha sajtot eszik este, mas meg a szenhidrattol, de ha neked nincs ilyen eszreveteled magadon, akkor szerintem mindegy, a lenyeg, hogy a kereten belul legyel.

2 évé
#636
Afroka
Szerintetek mennyire fontos ez a mikor mit eszel kérdés? Van aki arra esküszik, hogy délelőtt lehet csak szénhidrátot, este csak fehérjét ilyesmi. Vagy elméletileg elég ha a kalóriákat nézem?
Persze nyilván nem úgy, hogy minden nap egy tábla csoki :) Csak nem mindig tehetem meg, hogy azt eszek, ami nekem megfelel, hanem "ami van".

2 évé
#635
Bojtika
Tudom.
Azt is tudom, hogy a sok "alig használt, olcsón eladó" gép legalább egy jó kis izomláz erejéig hatékony volt.
Mert azt nem mondják a reklámokban, hogy oké, napi tíz perc is elég a szép alakhoz, de ha jól dolgozol rajta, cefet egy izomlázad lesz tíz perc alatt is.
Én is azt vallom, hogy edzeni bárhol és bármivel lehet, de ha azt mondom, annyi pénzen fél évi fehérjét is vehet, azt mondja, megvesztem.

2 évé
#634
bmati 25
reply to Bojtika's post #633
Az még messzebb áll tőle. :D
Aki ezeket a gépeket akarja használni, az elsősorban a kényelem miatt akarja. Viszont itt nem a gép fogyaszt, hanem az, amit csinálnak rajta. Azokat a gyakorlatokat pedig otthon is el lehet végezni ingyen és még hasznosabb is. Ez felesleges pénzkidobás, inkább kajára költse az ember a pénzét, de ezeket a gépeket is el kellett adni valahogy...

2 évé
#633
Bojtika
Sejtem, de más adatot nem találtam, és az edzőtermi köredzés szorzója mégis 8.

2 évé
#632
bmati 25
reply to Bojtika's post #631
Ezek azért az edzőtermi gépektől nagyon messze állnak...

2 évé
#631
Bojtika
Imolácska, nem tudjuk! Nincs adat ilyenekről a neten, mert annyira eltérő lehet, hogy ki milyen intenzitással dolgozik rajta, és persze az alkat, a súly, az életkor, a magasság is beleszámít.
Edzőtermi gépes edzés átlag kalóriaégetése egy óra alatt 5,5. Ezt kell beszorozni a testsúlyoddal, és visszaszámolni, hogy hány percig csináltad.

2 évé
#630
imolacska 1
Sziasztok. Lenne ket kerdesem, hatha tud valaki segiteni. A power plate illetve a mini stepper mennyi kaloriat eget? Sokat kerestem a neten,de nem tudok eligazitani, ha kapok is egy adatot, nem tudom az hany kilora ervenyes. Ha valaki tudja,megkoszonom.

2 évé
#629
Afroka
Köszönöm szépen a segítségeteket. :) Beállítottam a 0,7 kg-os heti fogyást :)

2 évé
#628
bmati 25
reply to ubulne's post #627
Igen, nem váltott át nőre. Néha csinál ilyet a böngészőm, nagyon idegesítő tud lenni, meg a random oldalfrissítést is. :/
Szóval most jó minden: BMR 2292 kalória, fogyáshoz pedig marad a 0,7 kg-os heti fogyás, aminek a napi kerete 2382 kalória és még ehhez jón majd a sport nagyja.
A víz hidratál, az izmok és az agy nagy része is víz, továbbá a zsírégetést is segíti. A gondolkodást is segíti egy kutatás szerint. :)
Azt ne felejtsétek el, hogy a testsúly csökkenésével nem csak a napi keret, de a BMR is csökken, viszont az kisebb mértékben, mint a napi keret.

2 évé
#627
ubulne
reply to Afroka's post #625
Megneztem, tenyleg annyi! Szerintem Ati ferfi adattal szamolt...
Allits be heti 0.7 kg fogyast, akkor kapsz egy napi keretet ami 2400 kcal (atlagos aktivitassal szamolva). Ha sportolsz, mozogsz, a plusz kaloriak nagy reszet edd le nyugodtan. De az elv stimmel amit Ati irt. Ha a kereted majd eleri a BMR-ed, akkor csokkentsd a heti fogyast.

2 évé
#626
Afroka
reply to Bojtika's post #623
Tuti, hogy akadályozza a fogyást. Nekem tavaly mikor nagyon megindult, akkor rengeteget ittam. De magamba kényszerítettem a vizet gyakorlatilag. Hát most is muszáj lesz.

2 évé
#625
Afroka
Azt megkérdezhetem, hogy a BMR hogy jött ki? Mert nekem tegnap az orvoslexikonon 2200 jött ki.

2 évé
#624
Bofy
Kivéve én..napi 5 literek lecsúsznak simán, mégis itt rí a szám egy csomószor:D:D...

2 évé
#623
Bojtika
Tuddo, mi az érdekes?

Így visszagondolva, a sok tanácskérő között.

Aki elakad a fogyásban, vagy azt mondja, nem tud fogyni, mind leír hasonlót. Hogy nem iszik eleget.

2 évé
#622
Afroka
reply to ubulne's post #621
Jó :P :) Huh hát még az ivással leszek bajban, de muszáj lesz. Másfél liternél nem iszom többet magamtól, csak ha traktálom magamba, hogy márpedig kell...

2 évé
#621
ubulne
reply to Afroka's post #620
Azert probald ne csokibol bevinni a masik 1500-at :)

2 évé
#620
Afroka
reply to bmati's post #616
Tényleg 3000 kcal körül kellene ennem? Én meg sanyargattam magam az 1500-al? Azért ez jó hír :)
Köszönöm a tanácsokat :)

2 évé
#619
ubulne
reply to Afroka's post #615
Kozben Bmati szamolt neked. Akkor hajra!

2 évé
#618
Bofy
reply to Afroka's post #615
Nem kell ez miatt szégyenkezned. Én is majdnem 140 kilóka voltam a 187 centimhez. Végre még egy magas lány:D.
Amúgy mikor kezdtem, lehet, hogy én is megettem ennyit, mert nem számoltam. Dugig tömtem magam egészséges dolgokkal. Köles, zab, sovány hús, sajtok, de még a tejet is ittam mintha muszáj lett volna:D...és az első 20 számolás nélkül csúszott le :).

2 évé
#617
Bojtika
Afroka, ne szégyelld!
Itt senki még csak fent sem akad a túlsúlyodon.

2 évé
#616
bmati 25
reply to Afroka's post #615
A BMR-ed 2837 kalória, ez alatt nem kéne enni. A heti fogyást állítsd be 0,7 kg-ra (ettől többet nem nagyon érdemes), így a napi kereted 3131 kalória és ehhez még a sporttal növelt érték is hozzájön, aminek a nagyját le kéne enni. Ne aggódj, ahogy csökken majd a súlyod a kereted is úgy lesz egyre kevesebb.
Igyál min. 5 liter folyadékot naponta.
Gyógytorna kétnaponta, a köztes napokon pedig min. 40 perc gyaloglás legyen. Heti 1 pihenőnapot hagyj magadnak.
Nem kell itt szégyenkezni, ha kitartó vagy, akkor jövő szilveszterre meg is lesz a célsúlyod.
Ha van kérdésed vagy valamiben nem vagy biztos, akkor inkább írj és úgyis kapsz rá választ. :)
Sok sikert! :)

2 évé
#615
Afroka
reply to ubulne's post #612
Megírom persze...bár kicsit szégyellem....de hát ez van.... Nő, 27 éves, 180 cm, 150 kg. Irodai munkát végzek, de jövős menős, mert én vagyok mindenkinek a segítője, irattáros, postázó, adminisztrátor és minden egyben. Gyógytornázok minden másnap.
Köszi, ha megnézed :)

2 évé
#614
Bojtika
Lifenetwork, most kezdődött!!!

Fogyókúra másképpen. Nekünk való!

2 évé
#613
Gonoszka1
reply to Afroka's post #611
A BMR a kulcs adatod, mert azt minimum le kell enni, de inkább felette egy kicsivel! Tehát ahogy Ubulne kérte, az adataidat adjad meg, és abból ki lehet számítani.

2 évé
#612
ubulne
reply to Afroka's post #611
Megirod az adataidat (suly, magassag, kor, eletmod)?

2 évé
#611
Afroka
Na jó, én most totális zavarban vagyok. Valaki ért ezekhez a diétás dolgokhoz? Nem gyors fogyást akarok, de fogyást. Anno kezdtem 1500 kcallal, és baromi gyorsan visszajött az, amit leadtam, de szerintem keveset is ettem előtte. Viszont két kalkulátor kétfélét magyaráz nekem :) Eleve amit a kalóriabázis kiszámít nekem, az kevesebb, mint amennyit elvileg az életképességem érdekében kellene ennem. Szóval... mi is legyen akkor? :)

2 évé
#610
nikolett20
reply to bmati's post #605
Oké, értettem. Így csinálom.

2 évé
#609
bmati 25
reply to Afroka's post #608
Szobabiciklinél nem tudom, hogy van-e, de sima bicikliknél elvileg van holland típusú bicikli, ami annyit jelent, hogy teljesen egyenes háttal szinte függőlegesen ülsz rajta. A sima bicikliknél ez egy sima egysebességes bringa (van több sebességes is, csak az elég húzós árban), csak itt elsődleges szempont a kényelem (a kormány a nyereg felett helyezkedik el, így nem kell előre dőlni).
Szóba jöhet a konditerem is. Vannak olyan gyakorlatok, amelyeket ágyéki sérvvel is lehet végezni. Pl.: fekve nyomás, egyenes, megtámasztott gerinccel bicepszezni, tricepszezni, lábgépeket használni, húzódzkodni lehet.Viszont, ha nyaki sérv van, akkor el kell kerülni még ezeket is.
Esetleg a tánc is segíthet.
Illetve bizonyos jóga pózok is segíthetnek.
Az elsődleges edzések viszont mindenképpen a gerincgyakorlatok legyenek és ezekkel kellene erősödni, a többi már csak hab a tortán. Ha rendbe jön a sérv (vagy erősítés vagy műtét útján), akkor utána már új távlatok nyílnak meg az ember előtt.

2 évé
#608
Afroka
reply to bmati's post #606
Gondoltam már rá, hogy be kéne szerezni egy szobabiciklit. Az ülés miatt meg az előrehajolás miatt, az nem gázos a sérvnek?

2 évé
#607
Afroka
reply to Bojtika's post #604
Tudom, csak mondom, hogy a kalóriabázis, ennyit számolt nekem. 1700 kcal. Az orvoslexikon pedig 2000 kcalt.

2 évé
#606
bmati 25
reply to Afroka's post #597
Heti 0,5 kg-os fogyás elég, mert ha túl gyorsan akarsz fogyni, akkor vissza fog ütni.
Sérvre mehet a szobabicikli, úszás, gyógytorna, séta. Váltva kellene a gyógytorna felsőtest gyakorlatait az alsótestes séta/szobabicikli variációval. Egyik nap ez felsőtest, másnap alsótest, majd ugyanezt egy héten 3x és 1 nap pihenő. Felsőtest tornából elég 30 perc, viszont a séta/biciklizés min. 40 perc legyen.

2 évé
#605
bmati 25
reply to nikolett20's post #592
Én már számoltam neked. Legyen több türelmed!
Mikor állítottad be azt, amit javasoltam? Ha eltelt azóta 2-3 hét és nem történt semmi, akkor majd állítgass, addig pedig TÜRELEM!
Továbbra is BMR: 1593 kcal, 0,4 kg-os fogyás 1750 kcal. Emellett sok erősítés és heti 1-3 kardió, min. 3,5 liter folyadék naponta. Az edzéseket is le kell enni!

2 évé
#604
Bojtika
Nikolett -nek néztem meg, az ő adataival!

2 évé
#603
Afroka
reply to Bojtika's post #598
1700 kcallal viszont akkor mégtöbbet fogynék... Elvileg persze.

2 évé
#602
Afroka
Bocsi, a gépem önálló életet él, többször elküldte az üzit :)

2 évé
#600
Bojtika
reply to Afroka's post #596
Persze, én is valami jó kis újdonságra gondoltam!

2 évé
#598
Bojtika
De NEM akarsz heti 1 kg-t fogyni!!!
Mert éppen hogy NEM egészséges!

2 évé
#597
Afroka
reply to Bojtika's post #594
Megnéztem ezt a kalkulátort. Ez szerint ha heti 1kg-t akarok fogyni, akkor 2000kcalt kellene fogyasztanom. A havi 4 kg pedig elvileg pont egészséges nem?
Akkor most 1700 vagy 2000 kcal legyen? :)

2 évé
#596
Afroka
reply to Bojtika's post #595
Hallottam már róla, de csak annyit tudok, hogy Ő is próbálja konzervatív módszerekkel gyógyítani, karbantartani a sérvet. Terveben van, hogy egyszer eljussak hozzá, és akkor személyre szabottan kifundálja nekem a megoldást (de ennek még sajnos van akadálya).
De egyébként szoktam mckenzie tornázni is, amit ha jól tudom Ő is alkalmaz.
Köszi a linkeket, körülnézek azért az oldalán, hátha találok valami jó ötletet! :)

2 évé
#595
Bojtika
reply to Afroka's post #593
Afroka, ismered a Bene Máté-féle módszert?

http://www.youtube.com/user/gerincszerviz

http://porckorong.hu/

2 évé
#594
Bojtika
Orvosilexikon,hu-n a kalkulátor.

BMR-d: 1593
Heti fél kg fogyáshoz a napi kalória: 1361.

(187 g szénhidrát, 51 g fehérje, 45 g zsír. )

Azért kérdeztem, hogy mit eszel, mert ha nem eszel müzliket (bár nem írtad, melyik alkotórésze nem tetszik), és hagyományos főtt ételeket eszel, akkor nagyon kevés rostot viszel be.

2 évé
#593
Afroka
reply to Bojtika's post #590
Gerincsérvem van, és tavaly nagyon le voltam robbanva, hónapokig nem tudtam kimenni a lakásból. De most már jobban vagyok, igaz szteroidos injekcióknak köszönhetően, amik szintén nem segítik elő a fogyást... De én is hibás vagyok, maximálisan!

2 évé
#592
nikolett20
reply to Bojtika's post #582
Számolj nekem lègyszi. 162 cm magas vagyok, 82 kg, ülő munka, 30 èves. Kívàncsi leszek Neked mi jön ki. BMR meg ilyenek. :)

2 évé
#591
nikolett20
reply to Bojtika's post #586
Alapból nem vagyok műzlis. Főtt kajàkból mindent eszek, persze kiszàmolva. Edzès, tatarek ès fitnessblenderből vàlogatok.

2 évé
#590
Bojtika
Nem tudom már tavaly óta, miért is van a gyógytorna?

2 évé
#589
Afroka
Továbbra is a gyógytorna. Bár be kéne vezetni valamit. Nem tudom... A zumbát nem bírta a gerincem, sok ugye rajta a terhelés amúgy is, pedig azzal elég jól megindult a fogyásom tavaly. Sétálni elég sokat sétálok, de úgy tűnik az nem ér sokat nálam.

2 évé
#588
Bojtika
Afroka, csak nyugodtan tartsd a megajánlott kalóriákat. Majd a rendszer szépen fogja csökkenteni, ahogy megy a súlyod lefelé.

Miket edzel?

Nikolett-től is kérdezem.

2 évé
#587
Afroka
Köszönöm az ötleteket :)
Még a kalóriákkal kapcsolatban lenne kérdésem, ha már úgyis tiszta lappal indulás van :)
Nekem a célom elérésének érdekében a kalkulátor napi 1700kalóriát számolt ki.
Szerintetek az úgy indulásnak rendben van? Mert olvastam már olyat is, hogy folyamatosan kellene csökkenteni, nem egyszerre, mert akkor már nem lesz miből csökkenteni, stb. Szóval nem tudom biztosan jó lesz-e ez nekem így :)

2 évé
#586
Bojtika
reply to nikolett20's post #584
Mi nem jön be egy müzliben? Hogyan próbáltad?

Főtt ételben miket eszel?

2 évé
#585
Gonoszka1
reply to Afroka's post #579
Szia! Persze örömmel fogadunk! A szendvicset magos, rozsos, vagy sokan a maguk sütöte kenyérrel készítik. Bofy Zabirodalmában találsz receptet erre, vagy Bojtika is szokott sütni, biztosan szívesen megadja a receptet ha sütésre adod a fejedet. Én teljeskiörlésű zsemlét, vagy magos, rozsost szoktam venni, de most gondolkodom egy Bojtika-féle kukoricáson.

Fel a fejjel, biztosan sikerülni fog újra leadni a kilókat! Sok sikert, és jókedvű kitartást kívánok!!!

2 évé
#584
nikolett20
Nem szoktam műzlit enni, valahogy nem jön be. Rozsos kenyeret eszem.:) Szóval szerintetek maradjak a megállapított kcal-nél, vagy próbáljak kódolni, vagy egyek kevesebb kcalt?

2 évé
#582
Bojtika
reply to nikolett20's post #577
És mennyit és miket edzel?

Egyébként meg fog indulni, csak türelem. Mikor állítottad át erre az 1640-re?

2 évé
#581
Bojtika
Vigyél kenyeret nyugodtan. Ha lehet, akkor inkább valami finom magvasat, barnát.

Nem minden munkahelyen lehet müzlit kanalazni dobozkából.

2 évé
#580
nikolett20
Nem akarok én sütizni, eddíg se nagyon tettem. Csak az 1-es kódokra fókuszálnék, esetleg ebédnél a 2-es. 3-as kizárva. Amúgy sem eszem tésztát meg ilyeneket, max. reggelire 5dkg kenyeret, de ritkán.

2 évé
#579
Afroka
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ti mivel helyettesítitek a kenyeret? Rozs, vagy korpás cuccok, vagy? Mondjuk ha melóba szendvicset szeretnék vinni, az miből álljon?
Amúgy töredelmesen be kell valljam, ősszel elkezdtem elhanyagolni az oldalt, és Titeket. És ez nagy hiba volt. Visszahíztam, amit lefogytam :( Mert nem számoltam már a kalóriákat, csak kb. belőttem valamit, amit vagy betartottam, vagy nem, és most utólag tudom, hogy az erősítés, ami Tőletek jön... Az is hiányzott. Nem gondoltam volna, hogy ez a jojó dolog ilyen egyszerűen bekövetkezik, és hogy bele esek abba a hibába. De sikerült...
De most újult erővel nekivágok, és remélem többet nem hibázok!
És remélem, még szívesen láttok! :)

2 évé
#578
neonlicht 9
Hátha. Tulajdonképpen nem is kizárt.
Van aki rosszul tolerálja a nagyobb szénhidrátmennyiséget, azoknál bejöhet. De csak belekóstolni, meg kiegészíteni Norbi sütikkel a menüdet nincs értelme, csak beviszed a plusz zsírt és ugyanott vagy. Vagy ott se.

2 évé
#577
nikolett20
Jók a hozzászólások. Látom nem igazán nyeri el a tetszéseteket a dolog. Pont ezért dobtam fel a témát.:) A lényeg hogy mióta 1640 kcal-t eszem, nem igazán megy a dolog lefele. Amikor elkezdtem az egészet, akkor sem ettem ennyit és mégis sikerült 13kg. Már nem is tudom mióta stagnálok és emiatt próbálkozom......hátha elindulna a dolog.

2 évé
#576
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #575
Mindenesetre olyan jól megnevettettél, hogy legalább egy kilót híztam tőle!!!

2 évé
#575
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #573
Nem az arisztokráciára gondoltam! Inkább a kisebb birtokosokra, akik éppen annyira jutottak fel, hogy megfizessék a napszámot.
Mert mondjuk a szüleik a kapálásból kitaníttatták őket jegyzővé...(ahhoz elég volt egy félbehagyott jogi egyetem is).

2 évé
#574
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #572
Egyébként a tévében ha jól emlékszem volt egyszer egy Béres Alexandra, és Norbi párbaj, hogy embereket fogyasztottak hetekig. És a verseny arról szólt, hogy kinek a csoportja fogy többet! Ha jól emlékszem mind a két csoport azonos súlyt fogyott körülbelül. Persze jól meg is tornáztatták őket, tehát nem arról szólt a dolog, hogy otthon a tévé előtt melyik kóddal ellátott kaját mikor eszi, hanem arról, hogy szó szerint hülyére tornáztatták őket, és azért fogytak. Én azt vártam, hogy mikor ájulnak a csoport tagjai kollektívan el. Volt is aki feladta, mert nem bírta!

2 évé
#573
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #571
Jaj Bojtika! Olyan jól megnevettettél! Egyébként nem mindegyik gazdag volt hájas, mert mivel nekik volt pénzük, így ők tudtak egészségesebb ételeket enni, utazni (és akkor még nem repülővel utaztak hanem lóháton, esetleg kocsin). Így fittek voltak, tanultak voltak, és az biztos, hogy nem dolgozták betegre magukat a földeken!

2 évé
#572
neonlicht 9
Dzsízusz Krájsz, persze hogy hülyeség. Ha valaki is lefogyott volna ezzel 5 kilót egy héten, Norbi körbe hordozta volna, mint a véres kardot. Jobb híján nevezte paraszt diétának, no meg erre felkapják az emberek a fejüket.
0 közeli szénhidrát, minden napos sport.
Megjegyzem, mivel egy hét alatt nem híznak el a jámbor hívek a zsírtól, kis szerencsével össze is jöhetett volna, hogy valaki tényleg sokat fogy. Ha elég nagydarab. Egy 150 kilós embernek ha lemerülnek a glikogéntartalékai és kiüríti a kötött vizet, rengeteget eshet a súlya! Átmenetileg.
Szóval paraszt ez. Vakítás.

2 évé
#571
Bojtika
reply to neonlicht's post #568
Hülyeség, a paraszt sem evett annyi szalonnát.
Az a parasztember, amelyik egész nap bírt kapálni, annak nemigen volt több disznaja otthon.
A mangalica sem kimondott zsírsertés, ráadásul csak x mennyiségű szalonnája volt, amit be kellett osztani a következő vágásig. Nem volt bolti zsiradék.
A másik fajta meg a vagyonos volt, akit már nem is hívtak parasztnak, na annak a földjén kapáltak a napszámért. Az ehetett szalonnát, meg is hízott, és megütötte a guta.

2 évé
#570
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #568
Ez így van! Norbi termékei kalóriában nem kevesebb semmivel sem mint a többi hasonló termék. Viszont a szénhidrát kevesebb benne, de a zsír meg jóval több. Valamivel az elvont szénhidrátot pótolni kell!

2 évé
#569
Bojtika
reply to nikolett20's post #567
Ne viccelj már, miket szoktál enni?

2 évé
#568
neonlicht 9
A zsírral kapcsolatban Norbinak van egy elmélete, ami rengeteg pénzt hoz neki a kasszába.
Van ugye egy tény, hogy az inzulinszint befolyásolja, mennyi tápanyag jut be a sejtbe. Alacsonyabb inzulinnál kevésbé. Ebből eljutott arra a következtetésre, hogy ha az ő étrendjén élsz, akkor az inzulinszint alacsonysága miatt a zsírok abszolút 0 mértékben szívódnak fel. (Persze ezt nem ártana bizonyítani. Különben is hová lesz a zsír? Kakált már valaki szalonnát?) Ezért zsírosak az update termékek, mert a zsírtartalmát technikailag közömbösnek veszik. A zsír a barátod. Fogyaszt. Parasztdiéta heti 5kg fogyás, jó kis ígéret mi? :)

2 évé
#567
nikolett20
Kb kétszer fordult elő velem hogy hambit ettem vacsorára. Kétségbeesésemben próbálok nyúlni valamihehpz, ami átsegíthet a stagnálàson. Idegörlő a dolog.

2 évé
#566
Bojtika
Ááá elgépeltem! Az esti hamburger zsírtartalma az, ami gyanús lehet.

Nem éppen fogyis ötlet volt, de emiatt ne verd magad még külön kiadásokba.

2 évé
#565
neonlicht 9
reply to nikolett20's post #562
A kódok mögött van egy bújtatott kalóriacsökkentés (kisebb mértékben) és egy szénhidrátcsökkentésen alapuló fogyási filozófia (nagyobb mértékben), valamint saját drága termékeinek promóciója (óriási mértékben).
A low-carb módszer lehetséges, hogy megoldás neked ahhoz, hogy kizökkenj, ezt látatlanban nem tudni. Mindenesetre addig is jó sok pénzt ott hagynál, mire rájössz, hogy nem.

2 évé
#564
Bofy
Nyugodtan próbáld ki a kódokat :). Egy misét megér.

2 évé
#563
Gonoszka1
reply to nikolett20's post #558
Azért mondom, hogy ha ki akarod próbálni, akkor próbáljad! Ha Téged ez megnyugtat, akkor figyeld a kódokat. Én feleslegesnek tartom, szerintem elég a kalóriák vezetése, de a lelkibékéd miatt próbáld ki! Aztán ha bejön, akkor csinálod, ha pedig nem, akkor abbahagyod!

2 évé
#562
nikolett20
Eszem ágában se volt Norbix cuccokat venni, valahogy nincs $ kedvem hozzá. :) Csak ez a stagnálás dolog elvette a kedvemet, és megpróbálnám kimozdítani a dolgot valamivel. Szerintetek nem szzel próbálkozzam? Vagy próbálkozzam csak ne ezzel?

2 évé
#561
Bojtika
reply to nikolett20's post #558
Nem tanulmányoztam ezeket a kódokat, de esetleg a zsírtartalma cefet magas.
Nem csak a kalóriákat kell nézni, hanem a tápanyagok arányait is!

2 évé
#560
Gonoszka1
reply to Bofy's post #557
Pedig a Tescoban szokott lenni Norbi-termék. Itt, tőlem nem messzire (gyalog 3-4 percnyire) van egy Norbi üzlet. Egyszer betévedtem. hát őrületes árak vannak! Nem is mentem be soha többet!

2 évé
#559
Bofy
A zabkorpa 1es kódú! Ha megcsinálod a korpalepényszendvicset, még szendvicsezhetnél is :)

2 évé
#558
nikolett20
reply to Gonoszka1's post #554
Igazad van. Valami mégis leheg benne, mert az ismerősöm 15 kg-ot fogyott tőle. Én csak arra gondolfam, hogy az 1-es kódú kajákfa helyezném a hangsúlyt, közben persze figyelném a kcalt-t. Este lenne a lényeg, mert nekem volt olyan hogy megettem a hamburgert mert belefért a napiba, de mondjuk hogyha figyeltem volna a kódokat,tuti hogy nem eszem meg, ezgel elősegítve a hatékonyabb fogyást.

2 évé
#557
Bofy
Na igen, a nyírfacuki is f*at ha sokat eszel belőle. Ez áll a Norbicsokira is. Én egy kt kockát elmajszolnék simán, csak itt nem kapni:(

2 évé
#556
neonlicht 9
Félreértés ne essék, nem szándékos az egyes Norbi termékek hashajtó hatása. Volt egy ilyen legenda, hogy ezért "fogyaszt". Még az eritrit és szukralóz előtti időkben cukoralkoholokat használtak édesítésre, például szorbitot. Ezeket a szervezet le tudja bontani és fel is használja, csak annyi bennük a fantázia, hogy kalóriatartalmuk durván fele a cukornak. És nem kell inzulin hozzá. Nagyobb mennyiségben puffasztó és hashajtó hatású, tehát leginkább akkor, ha az illető a "büntetlen finomságok" lila bűvködében 4-5 db Update csokit magába nyomott. Ezeket a termékeket legjobb tudomásom szerint már nem forgalmazzák.

A Norbi termékekben akkor van fantázia, ha anyagilag nem állunk rosszul és változatosságra vágyunk. Továbbá azoknak hasznos, akik elhízásos cukorbetegek, vagy az azt megelőző állapotban vannak. Kalóriát nem lehet spórolni velük, ha az volna a cél.

2 évé
#555
Bojtika
reply to nikolett20's post #551
Talán sikeres, igen. :-D
Elég sokan fogytunk így, jómagam kábé 25 kilót.
És nem telik ilyen különlegességekre. Örülök, ha a betevő zabomat meg tudom venni. Kókuszzsírt vettem ugyan, de sikerült olcsón, és spórolok is vele nagyon.
Kenyérre, felvágottakra nem költök. Csokira igen ritkán.Asztali verzió    Mobil verzió
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!
Ehhez a funkcióhoz prémium előfizetés szükséges