Felhasználó név: Jelszó:
Belépve maradok
26 perce
#5446
neonlicht
reply to teper's post #5444
Más sport más erények, így van. Az arányosság, meg a szikárság más dimenzió, nincs sok értelme így összehasonlítani. A szikárság kifejezetten alacsony zsírszázalék, az arányosság meg a testrészek harmóniája.

3 órája
#5445
Gonoszka1
reply to uzateli's post #5443
Igen. ez például nagyon tetszett, mert igaznak érzem. Sokan azt gondolják, hogy 1-2-3 falat bekapása az nem számít, pedig (sajnos) dehogynem! Így a legfontosabb, hogy legalább magunkkal őszinték legyünk még akkor is, ha az az eredmény, hogy bizony bezabálunk.

11 órája
#5444
teper
reply to neonlicht's post #5438
Tornászok nem szikárak hanem arányosak, de a vízilasztisok sok esetben igen, valóban van rajtuk felesleg, de ez csak a fókaság miatt van, egyébként tök erősek. Más sport, más erények.

12 órája
#5443
uzateli
Igazán egy paleós vitában linkelte be valaki, de eltekintve ettöl, elég sok érdekes meglátás van benne, pl, hogy a fogyáshoz, kalóriahiány kell, a másik meg az, hogy akik nem fogytak a "kevesebb kalória" mellet, azok ugyanazokkal az ételekkel ellenörzött körülmények között igen, mert sokan nem is veszik észre a nassolgatást.

12 órája
#5442
trkmz
Nem tudom, hogy mi van ma, de egész nap valami csokis, krémes sütit ennék meg pizzát. :D

16 órája
#5441
Gonoszka1
reply to uzateli's post #5439
Érdekes, bár én teljesen a paleo dicséretével nem egészen értek egyet. De alapjáva véve érdemes elolvasni, és sok mindent megfogadni belőle, mert a többi dologban igaza van.

17 órája
#5440
Mindy1982
reply to uzateli's post #5439
jó kis cikk, köszi szépen! :)

17 órája
#5439
uzateli
Véletlen találtam egy igen érdekes cikket, ha van kedvetek, olvassátok ti is el:

http://peterlakatos.hu/?p=33001

23 órája
#5438
neonlicht
Ez így elég általános. Először is nem mindegy, hogy miféle erős embereket láttál. Ha strongmanokról beszélünk, ők vastagon letojják hogy néznek ki, mert az övék a legkevésbé sem esztétikai sport. A diétával sem foglalkoznak.
A torna és a vizilabda gyökeresen különböznek abban, hogy miféle alkatot fejlesztenek. A tornászok szikárak, igen erős vállakkal, a vizilabdások nagydarabok, és kissé hájasak is sok esetben. Dolgoznak 25 évet ezért, amiből max 10-et töltenek magas szintű versenyzéssel, napi két edzéssel és visszavonulásuk után pár hónappal már nagyon kevesen néznek ki jól. Nem éri meg megpróbálni eképpen testet formálni, Megjegyzem, amit rajtuk látsz, az részben a dopping műve (akárcsak az úszóknál), pedig a köztudatban ezt a súlyzózáshoz kötik.

2 napja
#5437
Filigran
Vizilabdázóknak, tornászoknak általában jó testük van :-)

2 napja
#5436
Filigran
Jó a cikk! Én hétvégén voltam egy bemutatón, ahol "erős" emberek tevékenykedtek súlyokkal ... hát mit mondjak, nem volt köztük egy szép test sem. Mind aránytalan volt.

2 napja
#5435
bmati
reply to teper's post #5433
Én is így vagyok vele. :D

2 napja
#5434
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5432
Akkor az nem túl jó. És kisebb mennyiségben, vagy ételbe elkeverve?

2 napja
#5433
teper
reply to bmati's post #5418
Nekem volt, jó cikknek tartom, többé kevésbé egyetértek vele. Szintén sajáttapasztalat, hogy fokozott figyelmet érdemes fordítani a teljes testes gyakorlatokra, de legalább a nagy izomcsoportokra! :)

2 napja
#5432
jancsoreka
A fenébe. Anyu epéje hevesen tiltakozik a kurkuma ellen. :(

3 napja
#5431
csikil4ny
reply to trkmz's post #5430
:D nálunk a puliszka van így, mindig akkor főzöm amikor épp nem kívánja (még akkor is, hogyha előtte megkérdezem, hogy jó lesz-e :) )

3 napja
#5430
trkmz
reply to csikil4ny's post #5429
Az enyém a barna rizst megeszi, viszont a kölest eddig akárhányszor ajánlottam, hogy kóstolja meg, mindig az volt a válasz, hogy most nem kívánja... :D

3 napja
#5429
csikil4ny
reply to trkmz's post #5428
:)

Sajnos nem tudtam rávenni a barna rizsre, így most főzhetek kétfelé. A köles gombóc se lett a kedvence, de azt legalább hajlandó megenni. Haladunk az egészséges táplálkozás rögös útján, csak nagyon lassan. :)

3 napja
#5428
trkmz
reply to csikil4ny's post #5423
Milyen ismerős... Amíg csak magamra főztem, sosem csináltam rizst. Egy félresikerült párolt rizs után nem is próbálkoztam többet. Párom meg örökké csak rizst enne... :D

3 napja
#5427
citromtorta
reply to bmati's post #5418
Tényleg jó!

3 napja
#5426
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5423
Pedig a tehéntúró finom sósan is és édesen is. A juhtúrót is nagyon szeretem (sajnos sokszor el is csábulok a piaci házi juhtúróra). Csak annak az a baja, hogy a zsírtartalma elég nagy.

3 napja
#5425
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5424
És a kölesből milyen finom édességeket is lehet készíteni! Bojtikával megalkottuk a köleses-túrósunkat almával és dióhabbal a tetején. Ne tud meg milyen finoooooooommmmmmm!!!!

3 napja
#5424
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5422
Azért szeretek itt olvasgatni, mert mindig van valami új, amit magamtól eszembe sem jutna kipróbálni. Például ha Ti nem ajánljátok, akkor biztos, hogy soha nem kóstolom meg a kölest. Pedig kár lett volna kihagyni:D

3 napja
#5423
csikil4ny
reply to trkmz's post #5414
Nekem is a kedvencem, most is van még egy kevés maradék, rizs van benne mivel a férjem kínainak indult, csak eltévesztette a születési helyét. :)

Érdekes, hogy nekem a túró a juhtúró, a tehéntúró viszont csak édes lehet.

3 napja
#5422
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5421
Én a Tescoba járok, így a tescost szoktam venni. én hasonlóan vélekedtem mint Te. Így nehezen is szántam rá magamat, és kellemesen csalódtam, mert nagyon finom!

3 napja
#5421
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5420
Őszintén szólva én ezelőtt sosem kóstoltam zsírszegény túrót, de mindig úgy képzeltem, hogy az valami száraz ízetlen vacak. Aztán most meg is lepődtem rendesen, a lidl-ben szoktam venni a Pilos zsírszegény túrót, és nagyon megszerettem. Finom, krémes, és igazán sokoldalú alapanyag.

3 napja
#5420
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5419
Igen, gyakorlatilag így van. Nálam a túró az alapfelszereltséghez tartozik. Így kb: 1 kiló túró mindig van itthon, és tejföl is kb:4-5-6 doboznyi. Ha ennél kevesebb van, akkor nem érzem jól magamat. És meg is eszem, tehát nem dísznek tartom itthon.

3 napja
#5419
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5417
Jól gondolom, hogy nálad a túró és a tejföl nem maradhat ki szinte semmiből? :D A langallót is mindig azzal ajánlod, az előbb olvastam a friss kenyeret ezekkel+lila hagyma (rögtön meg is kívántam) :D

3 napja
#5418
bmati
Akinek van rá ideje, az olvassa el, sok hasznos dolog van benne:
http://edzesonline.hu/cikk/6253/edzes_eletmod_es_tudomanyos_hatter_clarence_bass_nyoman

3 napja
#5417
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5416
Szerintem igen. Én ma egy kellemesen fehérjedús salátát készítettem. Zsírszegény túróval, tejföllel, sonkával, sajttal és zöldségekkel (paprika, paradicsom, kígyóuborka, saláta, újhagyma, petrezselyem). Olyan finom lett, hogy csuda!

3 napja
#5416
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5415
Közben azon gondolkoztam, hogy a májgaluskát el lehetne-e készíteni úgy, hogy zabkorpát teszek bele? Páromnak az az egyik kedvenc levese, legalább ilyen formában megeszi a zöldségeket is... :D

3 napja
#5415
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5414
A levesek általában kevés kalóriát tartalmaznak. És legalább egy ideig telítenek.

3 napja
#5414
trkmz
Az egyik kedvenc levesemet főzöm éppen, tárkonyos csirkeragulevest. Úgy gondoltam, hogy ha nem rakok bele tésztát, akkor nyugodtan ehetek belőle én is. Szépen lemértem minden hozzávalót, gondoltam, amíg fő, ezeket beírom, aztán majd a végén a vizet is. Hát, amikor megláttam, hogy milyen alacsony érték jött ki 100 g-ra még a víz nélkül is, akkor gyorsan dobtam még bele egy marék tésztát. Azt hiszem, ezentúl még gyakrabban fogom csinálni. :D

4 napja
#5413
teper
reply to Bojtika's post #5412
Tudom, hogy nem idevaló, de ide tettem: sokat ne vacakolj vele, edd ki kézzel zacsakból. Ha zabot látok nyerítek. Most komolyan, képes vagyok a zacsiból is kienni ha zabot látok. Kiskanál-nagykanál, ugyammá :)

4 napja
#5412
Bojtika
Mindjárt elrendezem... legalábbis amit lehet. :D

Már elköszönni jöttem, mindenkinek drukkolok addig is, sokat fogok gondolni a bandára!!!

:D

5 napja
#5411
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5410
De azért hiányozni fogsz! Kivel fogom kánonba mondani a dolgokat? És mindig olyan szépen kiegészítetted a dolgokat sok okossággal! És ki fog tornalinkeket bedobálni?

5 napja
#5410
Bojtika
Köszönöm, Gonoszka! Remélem, Bmati is bele tud segíteni. Biztosan megoldjátok nélkülem is.
Tudod, senki sem pótolhatatlan... :D

5 napja
#5409
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5407
Akkor gondolom most ameddig nem vagy otthon kiélheti magát a netezéssel. Te meg amikor majd hazaérsz, akkor bepótolod amit most mulasztasz. Nem biztos, hogy sok mindenről fogsz lemaradni, mert néha szinte semmi mozgás nincs a bázison. Majd meglátjuk. Amiben tudok abban segítek majd, azaz tartom a frontot.

Mégegyszer sok jó bulizást, és pihenést is kívánok!

5 napja
#5408
trkmz
reply to Bojtika's post #5405
Jó szórakozást neked! :)

5 napja
#5407
Bojtika
Van itthoni fogkefém, inkább így oldom meg, nehogy lemaradjon. A töltőt még tegnap elraktam, miután telitöltöttem a telefont. Három napig szokta szépen bírni.

Köszönöm szépen!
Hamarosan hazaér a fiam, gondolom, a gép elé kéredzkedik majd, mert egy hete nemigen volt a neten, ó borzalom! :D

5 napja
#5406
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5405
Akkor már útra készen állsz! Mindent bepakkoltál? Ilyenkor mindig végig kell gondolni, mert ami otthon marad, az bizony már hiányozni fog. A fogkefét még reggel bedobod gyorsan a cuccod tetejére. A telefontöltödet is beraktad? Ezt Apcikáméktól is mindig kérdeztem, mert ezt valahogy hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Jó utat, és jó szórakozást. Csütörtökön, vagy pénteken majd beszélünk, várjuk a jelentkezésedet, és az élménybeszámolót!

5 napja
#5405
Bojtika
Én is becsomagoltam. Nem elég a táska, vennem kellene majd egy közepes bőröndöt. A tisztasági holmit külön szatyorban kell vinnem.
Az a baj, hogy hidegebb időre is készülni kell, de esti bulira is. Itt nem jó most egy melegítőfelső, mint a Vének Tanácsa-jellegű talikon... :D

Viszek zabpelyhet és kiskanalat! :D A reggelihez biztosan akad olyan valami, amibe bele tudom majd keverni a jóóóó zabot. :D

5 napja
#5404
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5403
Jó reggelt! Kellemes hétvégét, és jó játékot az esküvőn!

5 napja
#5403
LPanka
Jóreggelt!
Esküvőre megyek vidékre, kaja bepakolva :D. Mondjuk enni már nem is maradok csak én játszom a szertartáson :).
Kellemes hétvégét! :)

6 napja
#5402
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5401
Jó megoldás! Nekem a férjemet is meg kellett etetnem, így kevés lett volna a negyed adag.

6 napja
#5401
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5400
Én csak egy negyed adagot csináltam, így nem állt fenn annak a veszélye, hogy egyszerre befalom az összeset :D Mivel úgyis csak én eszem, így uzsonnára bőven elég is volt.

6 napja
#5400
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5398
Örülök, hogy ízlett, és szerintem a citromhéj nélkül is fini volt! Viszont így van ok amiért újra el lehet készíteni! Próbáljad ki sósan is! Úgy is nagyon finom, egy jó kis sonkás-tejfölös öntettel. Én alig tudtam megállni, hogy ne egyen meg legalább a felét annak amit főztem. Előtte esetleg egy kis gyümölcsleves, és máris kész egy gyors, komplett ebéd, amit szerintem mindenki szeret!

6 napja
#5399
Gonoszka1
Gyerekek! Igaz, a héten nem jött meg a kanálmérlegem, de most kaptam értesítést, hogy átadják a futárnak, így a jövőhét valamelyik munkanapján (remélem az elején) végre megérkezik. Majd elmesélem hogy milyen, és mennyire pontos.

6 napja
#5398
trkmz
Gonoszka!
Elkészítettem ma a túrógombócodat, a tejfölbe jó sok fahéjat szórtam, igazán finom volt. Kicsit féltem tőle, mert még hagyományos túrógombócot sem készítettem soha, de nagyon csinos kis gombóckák lettek, nem főtt szét. Viszont "sajnos" meg kell ismételnem, mivel a citromhéjat kifelejtettem belőle :D

6 napja
#5397
suvimarta
ok. Szót fogadok!:-D

6 napja
#5396
Bojtika


Még én is! Levittem 1300-ra (BMR-em 1100 valami), és éhes voltam folyton. Felvittem 1400-ra, semmi bajom. :D

7 napja
#5395
LPanka
reply to suvimarta's post #5390
1300-zal én éhen halok pedig 167cm vagyok és 68kg (amúgy 63kg szoktam lenni, de akkor is éhen halnék)

7 napja
#5394
suvimarta
Olvasom azonnal!!!!:-Dköszönöm

7 napja
#5393
Bojtika
Vagyok.

Itt ebben a topikban az 5284 és az 5285 a mai olvasnivalód. :D
Ha van kérdés, szólj! :D

7 napja
#5392
suvimarta
Rendben! Köszönöm:-)

7 napja
#5391
Bojtika
Nem jó.
A BMR-ed kb 1810, azaz enned kell naponta 1950 Kcal-t.

Mindjárt írom a többit, ha nem találod meg,, bocs, beszélgetek most skype.

7 napja
#5390
suvimarta
1300...az jó lesz? 165 cm...a kiló meg 104...anyám de borzasztó ezt leírni.....-most gondolatban mentegetem magam, hogy ezért meg azért- úgy érzem már kontrollálatlanul zabálok.....

7 napja
#5389
Bojtika
Majd igyekszem, én már elég karizmos vagyok. :D

A fenekemen még én is dolgozom. :))))

Beállítottad már az alapot?

7 napja
#5388
suvimarta
Sziasztok!
Bejöhetek közétek?
Kövér vagyok.. nagyon....és le akarok fogyni....nem voltam mindig kövér, csak azzá ettem magam...leszoktam a dohányzásról-Bojtika karizmatikája volt a segítség a nehéz napokon:-D...remélem lefogyni is menni fog....

7 napja
#5386
jancsoreka
Én is szeretek itt lenni, mert nagyon jó a társaság. :)

7 napja
#5385
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5384
Én is szeretek itt lenni, mert itt egy kedves, aranyos emberek közössége alakult ki. Tudod, hogy a NoSaltyn is vagyok, de ott csak a receptek vannak, és ritkán vannak hozzászólások. És időnként a Facebook-ra is felmászom, de csak alapvetően tudok mindent csinálni. Én az unokahúgaimat és -öcséimet csak nézem, hogy pikk-pakk miket képessek csinálni a számítógéppel. És szerencsére van a keresztlányom élettársa aki segít nekem időnként gatyába rázni a gépemet, mert én a felnyomott ablakokkal sem nagyon tudok mit kezdeni. A telepítésről már nem is beszélek, mert az messze felülmúlja ez irányú képességeimet!

7 napja
#5384
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5382
Igazad van, de nekem sokat számítanak az internetes kapcsolatok is.
Szeretek itt is lenni, segíteni, beszélgetni, de más oldalakon is fent vagyok.

7 napja
#5383
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5379
Az nagyon jó, ha így sikerült már mindent a helyére tenned. És az, hogy boldog vagy, hogy van egy lányod akivel imádjátok egymást az Isten ajándéka! És Neked is ott vannak a négylábú barátaid akiket szeretsz, és akik feltétel nélkül szeretnek. És ez a legfontosabb! Van hol laknod, van a sejhajod alatt autó (mégha céges is), és van mit ennetek. Már ez magában öröm, mert ezek a legfontosabbak. Aztán ha úgy alakul akkor lehet nyaralni menni, de ez nem annyira fontos, mint az egészség, és hogy tisztességesen éljen az ember. Csak még ami fontos, hogy az ember nyitott legyen, -mert tudod- soha ne mond hogy soha!

7 napja
#5382
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5380
Bocsiiiiiiiii!!!!! Nem akartalak pár hónapot öregiteni! A tortádra majd 1 szép szál gyertya kerül.

Azért nem vagy egyedül, mert ott vannak az állatkáid, akik néha jöbb társaság mint az emberek. Ők mindig érzékenyek a szeretet gazdira, és megérzik ha baja van (legyen az lelki természetű is). És azért időnként a fiad is ott van. És szerencsre feltalálta Bell a telefont, így az ember kapcsolatban tud lenni a messzebb lakó családtagjaival is. És akkor az internetről még nem is beszéltem (mondjuk én nem vagyok ebben mérvadó).

7 napja
#5381
Bojtika
reply to jancsoreka's post #5379
Igen, és ha picit visszanézel, a JÓ akkor jön, ha belenyugodtál a kakiba és helyére raktad odabent az addig történteket.
Akkor jön mindaz, amit beengedsz. Piszokul figyelni kell, legalább az elején, mert beengedni se könnyű eleinte.

7 napja
#5380
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5378
Még neeeem! decemberben leszek 1!!! :D

Ez egyben azt is jelentette, fura volt belegondolni, hogy életemben először voltam tökegyedül. Mert családból mentem férjhez, utána ott voltak a gyerekek már, amikor elváltam. Amikor megismertem a férjemet, jött a harmadik gyerek, de mire Apja elment, ő felnőtt már, megkeni magának azt a kenyeret.

És azt kell mondjam, jó így egyedül....bár a négylábúim persze itt vannak. Ők az életem részei.

7 napja
#5379
jancsoreka
:) Tíz év alatt lényegében minden seb begyógyul, azt gondolom. Régen biztos nem tudtam volna beszélni róla, ilyen könnyedén meg pláne nem. Dehát a múlt azért múlt, mert elmúlt. :) A tapasztalat megmaradt, nyilván hegek is, de régóta jóban vagyok már magammal meg a világgal, a lányommal meg egyenesen imádjuk egymást. Ő persze azt nem tudja, milyen módon váltunk szét az apjával, csak annyit, hogy azért, mert folyton vita meg veszekedés volt - és persze, ő is ismeri az apját, szóval érti, miről beszélek. A többit fedje csak jótékony homály, nekem nem hiányzik, hogy ő mérdeződjön ilyen idióta sztorikkal. Az apja imádja (de tényleg. és azt kell mondjam, apának szinte teljesen kiváló. Az előző házasságából való 2 gyereke is kint van vele Angliában, a fiát 12 évesen vitte ki magához, mert itthon kezdett elkanászodni. Kint meg egyetemre megy idén, ha jól tudom...). Az alatt a másfél év alatt jó sok minden történt, de azt kell mondjam, talán keveseknek adatik meg ilyen fiatalon ennyi és ilyen intenzív tapasztalat - tehát a lelkem öreg, másrészt meg kiválóan megtanultam túlélni. Szerelem nem lesz többet - eleinte igyekeztem én, sőt, talán két éve volt az utolsó próbálkozásom - de rá kell jöjjek, hogy egyszerűen nem vagyok képes szerelmet érezni, anélkül meg teljesen felesleges bármibe is belekezdeni. Vannak nagyon jó barátaim, akiket nagyon szeretek, de a nagy löttyös indulat már messzire elkerül. Nem hiányzik egyébként. :)
Nna, Bojti, akkor szerinted is igenis lelki okok jócskán közrejátszanak az egészségi állapotban - hiszen te is megtapasztaltad.
Lehet, addig a jó valakinek, amíg nem tapasztal ilyet. :)
Igen, az a helyzet, hogy ha az ember egyszer rászánja magát, hogy rendet rakjon belül maga körül(vagyis küzd, mint disznó a jégen, azért, hogy az életét rendberakja - ahelyett, hogy magának is hazudna), akkor a megegészségesedés egyszerűen jön magától. Soha nem éreztem még ilyen isteni jól a bőrömben, mint manapság, be kell valljam. Soha. A Ti segítségetekkel lefogytam, találtam egy nekem nagyon tetsző sportfajtát, egészségesen eszem, van egy imádnivaló munkahelyem, egy csodás lányom... Nagyon szeretem ezt a társaságot itt, időnként úgy érzem, akár a fél világot is elvinném a vállamon. :) Furcsa egyébként, mert az ember azt hinné, csak úgy lehet boldog, ha szép nagy háza van, kocsija, évente nyaral vagy kétszer... A fenét. Én itt és most. Nincs kocsim (igaz, céges van), a házam pici és hitel van rajta, nem is kevés, és be sincs még teljesen fejezve (de van, ez tény, bár anyu nélkül ez sem jött volna össze...), nyaralni nem vágyom, moziba is ritkán megyek... Mégis, azon kapom magam időnként, hogy vigyorgok, mint pék kutyája a vajas kiflire, és hálát adok a Jóistennek, hogy boldog lehetek. :)

7 napja
#5378
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5377
Teljesen igaz, hogy az ember saját magát betegíti meg. Én ilyenkor alaposan megfázom. Persze a mai eszemmel már próbálom ezeket a dolgokat felülírni (több kevesebb sikerrel). Gyermekként Te nem tudtad úgy megfogalmazni, hogy mi a bajod, de a tested jelezte. És a szerencse a szerncsétlenségben, hogy volt egy hozzáértő orvos aki ezt észrevette, és egy Anyukád aki ezt rögtön orvosolta azzal, hogy haza szökött veletek! És így szerencsére szépen meggyógyultál.

És igen, az embernek a gyász mellett van egy letelt a szolgálat érzése is, ha beteg ember mellett élt hosszabban, és ápolta. Ilyenkor van egy mély gyász, mert az ember elvesztette a szerettét, de egyben az ember gondol arra, hogy annak aki elment annak már jobb, mert nem szenved. Illetve ő felszabadul egy nyomás alól, amit lehet addig észre sem vett. Így gyakorlatilag tényleg még csak 1 éves vagy!

7 napja
#5377
Bojtika
Egyébként...9 évesen egyre fokozódó, bordaív alatti fájdalmakkal kerültem orvoshoz. Németországban voltunk, a mostohaapámmal, a kint született két húgommal.

Nem ragozom: a gyomorfekély és a hasnyálmirigy-gyulladás közeli állapot. Kilenc évesen ezt nem tudja mindenki.

Amikor Anyu megkérdezte az orvost, mi várható, azt a választ kapta (imádnivaló idős doktorbácsi volt, fedezékből szúrta az oltásokat, hogy a gyerek ne lássa, hogy ő volt az), közölte: Asszonyom, én gyógyszert tudok írni, de ez a gyerek akkor gyógyul meg, ha hazaviszi Magyarországra.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, hazaszökött Anyu velünk, és spontán gyógyultam, azonnal.

Volt már stresszes időszakban tüdőgyulladásom, azaz ha minden bili rám borul, akkor tüdőgyuszim lesz.

Amikor egyedül maradtam, és bevallom, azt is éreztem a gyász mellett, hogy letelt a szolgálat...egyre inkább másik életre ébredek, nemhiába volt a tavalyi szülinapom a nulladik, az új életem első napja.

Ami bajom volt, az is elmúlt, egészséges vagyok! És nevet fogok változtatni, mert a mostani sose volt az enyém valahogy, mindig kényelmetlen volt.

7 napja
#5376
Bojtika
Réka.... (nincs emotikon)

Ezt a régi kedves dalt küldöm, érteni fogod a lüke szövegét. Mert imádlak, Te Talpignő.

https://www.youtube.com/watch?v=rlH7KCtzlfA

7 napja
#5375
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5373
Őszintén sajnálom, hogy ezen kellett keresztül menned. De egyben csodállak is, mert azért nem semmi egy ilyen helyzetből felépíteni újra magadat! És igen, igazad van abban, hogy hazugságra nem lehet egy életet építeni, mert a végén az ember saját maga is belekeveredik. És gondolom a lányodnak is jobb hogy ismeri az apját mindentől függetlenül, és azért a kapcsolatotok is "rendeződött". De megértem a csalódásodat, mert azt nehéz megemészteni, hogy terhesen az imádott férjed mással hetyeg miközben Te a gyermekét hordod, és ráadásul veszélyeztetett terhesen. És azért reménykedhetünk abba, hogy előbb-utóbb Rád fog találni egy igaz szerelem, hiszen még nagyon fiatal vagy, és a szerelem nincs korhoz kötve. Csak nyitottnak kell lenni, és reménykedni, hogy még leszel igazán boldog! És az nagyon fontos, hogy a cserepeidből fel tudtál állni, és ha nem is volt könnyű, de azért lelkileg is rendezted magadat. Én kívánok Neked boldog életet a lányoddal!

7 napja
#5374
pondri
Hát nem semmi amin keresztül mentél. Én is hiszek a lelki problémákból eredő betegségekben. Ha valami bajom van, mindig megnézem mik a lelki okai és a gyógyulás érdekében megpróbálok azon is változtatni.

7 napja
#5373
jancsoreka
A tenni akarók előbb-utóbb elérik a céljukat, azt hiszem. Nagyon komoly erő, elhatározás és kitartás kell hozzá, az biztos. Vagy egy piszkos nagy pofon az élettől, de akkora, hogy ha túlélted, úgy érezd, hogy a régi énedet eltemetted, meghalt - és most van egy új. Nálam volt ilyen... Évekig halálosan szerelmes voltam a lányom apjába, de folyton téptük egymást. A héja-nász kutyafüle volt hozzánk képest. Mindketten eléggé erős egyéniségek voltunk és folyton azon ment suttyomban a háború, hogy ki az erősebb - illetve ő rajtam akart uralkodni, én meg ettől idegbajt kaptam. Gusztustalan volt, közben meg imádtuk egymást. A tragédia akkor következett be, amikor terhes lettem. Egészen pontosan már a vége felé. Én nem tudtam, hogy ő utálja a terhes nőket, csak azt érzékeltem, hogy messzire elkerül, hozzám sem ér. Aztán 36 hetes terhesen elfogtam egy e-mailt, amiben egy nőismerősének engem szid és magát sajnáltatja - és a vádak még csak igazak sem voltak. Majd egy Érden töltött kutyázós hétvége után arra értem haza, hogy mindenből kettő van elmosogatva (tudni kell, hogy tisztaság- és rendmániás volt, mindig mindent elmosogatott és elpakolt maga után, ha én nem. Tehát a kettő azt jelentette, hogy ketten voltak otthon - a másik pedig nem én voltam...). Veszélyeztetett terhes voltam, befektettek 38 hetesen, majd 3 nap után kiengedtek. Addigra már igen tépettek voltak az idegeim... Hazamentem a kórházból, ő is hazaért délután és közölte velem, hogy van egy órám, hogy összecsomagoljak és eltűnjek, mert elege van ebből - és nem írja alá az apasági nyilatkozatot, csak ha vérvizsgálatot csináltatok, mert ő egyáltalán nem biztos benne, hogy az övé a gyerek. Hogy igaza volt-e? Hát persze, hogy nem, és ezt ő is tudta. Ez egy újabb csodaszép háborús módszer volt arra, hogy maga alá gyűrjön. Csakhogy ez már nem jött be. Mert amíg csak én sérültem, kevésbé érdekelt. De egy gyerekkel nem játszadozunk. Közöltem, hogy NEM lesz vérvizsgálat, mert olyan apára az én gyerekemnek nincs szüksége, aki attól függően apja a gyereknek, hogy van-e vérvizsgálat vagy nincs - és bár ő az apja, MOST menjen a picsába és vissza se jöjjön. Két hét múlva befeküdtem, majd rá pár napra császárral megszületett a lányom. Másfél évig tarott, másfél kurva évig, mire újra felépítettem magam. A szülőszobában döglöttem bele a fájdalomba. Ott haltam meg és csak azért születtem újjá, mert volt ott mellettem egy picike csecsemő, akinek szüksége volt rám. Annyira készen voltam lelkileg, annyira tönkre voltam menve, hogy életem szerelme ezt művelte, hogy amikor megkérdezte a szülészorvos, hogy megszületett a baba, meg akarom-e nézni, én azt mondtam: NEM. Két hétig nem voltam kíváncsi rá, két hétig teljesen vadidegen volt számomra, mert akárhányszor ránéztem, azt a szemétládát láttam benne, akit még mindig imádtam. És a gyerek érezte ezt. Nem vehettem fel, mert sírt, nem alhattam mellette, mert sírt - egyszerűen nem bírta elviselni a közelségemet. Lassan, nagyon lassan sikerült csak magamhoz térnem. A szó szoros értelmében egyszerűen elfelejtettem, ki voltam előtte. Nem voltam sehol, nem emlékeztem semmire - egyszerűen annyira erős volt a sokk, hogy ilyen komoly védekező mechanizmusokat vetett be az agyam saját magam ellen. Ott. Akkor. Akkor születtem újjá. Azóta bármit megcsinálok, mert azt az időszakot túléltem.
Később kiderült, a gyerek apja másfél évig járt pszichiáterhez - ő ugyanannyira tönkrement, mint én.
Egy évvel és egy nappal később közölte, hogy beperel, ha nem láthatja a lányát. Közöltem vele, hogy pont egy évvel késte le a határidőt, amíg ő bármilyen pert is indíthat.
3 éves volt a lányom, mikor a nevére vette - nem megbocsátásból és nem felebaráti szeretetből. Hanem mert képtelen voltam felépíteni a gyerek felé egy hazugság-várat a jövőre nézve. Mit mondjak neki, ha 10-12 éves lesz? Mit mondjak neki 3 évesen, amikor azt kérdezi tőlem, hogy mindenkinek van apja, csak neki nincs és hol az övé?! Nem hazudhatok, nem mondhatom, hogy meghalt - miközben 2,5 év elteltével annak is eszébe jutott, hogy mégiscsak van egy lánya...
Azóta a helyzet rendeződött, én összekapartam az 5000 darabos puzzle-ömet, időközben saját tapasztalatból rájöttem, hogy az idő mindenre gyógyír, a gyerek apjával már-már baráti a viszonyom, a lányunkat egyszerűen imádja. Annyi maradt, hogy érzelmileg megrokkantam. Egyszerűen képtelen vagyok bárkit is szerelemmel szeretni, így maradok egyedül. Dehát nem fáj, ezért nem érdekel.
Nnna. Ebben a helyzetben bőven volt időm megtapasztalni, mennyire függ össze a lelki és a testi egészség. Az első 6 hétben 18 kilót fogytam anno, és egyszerűen nem tudtam megmondani a nap végén, hogy ettem-e aznap egyáltalán. Tejem nem volt, kőkemény tüdőgyulladásom viszont igen, és még sok minden más is.
Ha nem tapasztalom meg magamon, én sem hinném el.

7 napja
#5372
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5371
És sajnos nem is mindig sikerül változtatni a dolgokon. Persze van aki nem is tesz semmit, de még a tenni akaroknál sem megy egyszerűen, és nem is mindig sikerül. Az az igazság, hogy nem egyszerű, és főleg akkor nem ha valaki több sebből vérzik!

7 napja
#5371
jancsoreka
Hááát... Én azért eléggé hiszek, lásd pl. gyomorfekély. Azt sem mindig a helicobacter okozza, sőt. Biztos, hogy a láncolat egy tagja a lelki/pszichikai állapot - és az is, hogy van még ott más is (pl. simán elhiszem, hogy a daganatra való hajlamnak genetikai összetevői is vannak). Meglepő egyébként, amikor az ember magán tapasztalja, mennyit jelent a lelki egyensúly az egészségben. Sajnos sok az olyan ember, aki láthatóan rosszul él (azt értem ez alatt, hogy pszichikailag túlterheli magát) és ahelyett, hogy változtatna, azt igyekszik bemesélni magának, hogy ő így jól érzi magát. Én is voltam ilyen, és most is ismerek ilyet. Amikor valami miatt aztán helyrebillennek a dolgok, hirtelen minden rendbejön testileg is. Az tény, hogy felér egy lelki világháborúval.

1 hete
#5370
Bojtika
Igen, tudom, nem minden a lelki ok.
Csak figyelgetem a környezetemet. Nagymama életvitele és élete szinte adta a párhuzamot a rákbetegséggel.

Persze nincs egyetlen, minden mást kizáró igazság sem.

1 hete
#5369
sinnesro
Szerintem meg mindenkiben lehet találni valamit, amit elfojt, amiről senki sem tud. Főleg akkor könnyű ráfogni akárkire, ha beteg lesz. Olyan vulgárpszichológia ez, meg ezó, könnyen dobálóznak ezzel emberek. Tőlem olyan távol áll, hogy el sem tudom mondani. Olyat is olvasni itt-ott, hogy majd egyszer eljutunk odáig, hogy nem lesz beteg ember, csak lusta, gonosz, lelkileg gyenge, stb, mert mindent a lelki bajok okoznak.
Én nagyon nem hiszek direktben a lelki baj->testi baj dologban, bár van erős kapcsolat, az biztos. Na de belehalnak rákba nagyon bizakodó, optimista emberek is.

1 hete
#5368
Gonoszka1
reply to sinnesro's post #5367
Lehet hogy csak a látszat a kiegyessúlyozottság, és belül mégis vannak elfojtott problémák, hisz amint mutatja a neve is elfojtják őket.

1 hete
#5367
sinnesro
reply to Bojtika's post #5366
Biztos ilyen is van, de az én környezetemben kiegyensúlyozott emberek is rákosak lesznek egyszercsak.

1 hete
#5366
Bojtika
Megelőzni kéne a rákot.
Régen ritkább volt.

Én a saját családomban azt tapasztaltam, hogy azok lettek rákbetegek, akiknél valami elfojtott sérelem, vagy bánat, vagy hasonló hátrányos érzelem volt hosszú időn keresztül.

1 hete
#5365
Gonoszka1
reply to bmati's post #5364
Én ezt elhiszem, csak már sok komoly helyről hallottam, és eddig semmi! Én bizom benne, hogy most tényleg sikerülni fog, mert ez nagy előre lépés lenne.

1 hete
#5364
bmati
reply to Gonoszka1's post #5363
Azért a Nature nem egy kis hazai lap, oda nem tesznek be akármit. :)

1 hete
#5363
Gonoszka1
reply to bmati's post #5362
Jó lenne, ha tényleg gyógyszerként segíteni tudna. Bár egy kicsit kételkedem, mert már elég sokszor hallottam már, hogy megtalálták a rák gyógymódját, és eddig semmi nincs.

1 hete
#5362
1 hete
#5361
Bojtika
reply to bundus's post #5360
Remek felismerés.

Ezért nem kell készételt enni.

(Nem néztem még utána, de talán jobb, ha nem tudjuk...)

1 hete
#5360
bundus
Kb. másfél hete írom, hogy mit eszem, és megfigyeltem, hogy a kalóriát egész könnyen betartom. Viszont ha eszem csak egy adag bármilyen készételt, még ha egy viszonylag egészségesnek tűnő salátáról is van szó, a zsír túlszalad. Ha magamnak megfőzök valami zsírosnak tűnőt, akkor nagyjából tudom tartani a napi limitet. Mi a jó életet tesznek ezekbe a cuccokba, hogy ennyi zsír van bennük?

1 hete
#5359
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5358
Süteményt még nem fagyasztottam. De lehet fagyasztott sütiket kapni, így gondolom lehet. Persze az összetevők is fontosak a fagyasztás szempontjából. Mert például egy krémest biztosan nem lehet lefagyasztani. Azaz le lehet fagyasztani, csak kérdés, hogy kiengedés után lesz-e gusztusunk megenni. De szerintem egy áfonyás-túrós pite fagyasztható.

1 hete
#5358
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5357
Ti fagyasztottatok már kész túrós sütit? Én most próbálkozom- rámmaradt jó sok áfonyás túrós pite és sajnáltam kidobni, így 3-4 szeletenként lefagyasztottam .Kíváncsi vagyok jó lesz-e ha előveszem.

1 hete
#5357
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5356
Elég sokáig eláll a túró, csak figyelni kell a lejárati idejét. A papírba csomagoltakat meg nem jó fagyasztani, mert az nem lesz jó valamiért. Lehet, hogy a paírcsomagolás miatt. Viszont a zacskósakat jól lehet fagyasztani.

1 hete
#5356
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5355
Nekem elég hosszan eláll a sima hűtőben is. Nejlonba teszem, ha dobozos, és jól kinyomom belőle a levegőt, úgy tekerem meg a zacskó száját.

1 hete
#5355
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5354
A tescos neylon csomagolásban is.

1 hete
#5354
Bojtika
Megvan az új billentyűzet, haza is értem vele.

A lidlis Pilos bírja a fagyasztást. :D

1 hete
#5353
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5352
Én ma vettem a Tescoba kettőt (ezek 45 dkg-osak).

1 hete
#5352
citromtorta
reply to ErzsikeX's post #5346
Lidlben és Pennyben mindig van, én épp tegnap pedig akciósan a Sparban vettem ( rögtön 4-et :)- de ott tényleg ki kell fogni mert nem mindig kapható.

1 hete
#5351
ErzsikeX
Köszönöm a segítséget utána nézetek. :)

1 hete
#5350
trkmz
reply to ErzsikeX's post #5346
Pedig én ott is láttam már. Persze lehet, hogy nem minden üzletben van, vagy nem lehet mindig kapni.

1 hete
#5349
LPanka
reply to ErzsikeX's post #5346
Aldiban és Pennyben is van.

1 hete
#5348
Bojtika
A lidliben kapható Pilos joghurt és túró, zsírszegény.

1 hete
#5347
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5346
Szia! A Tescoba biztos, hogy van, mert én leggyakrabban ott veszem. De a CBA is árul, de nem mindig (persze előfordul, hogy a Tescoba sincs). Ha jól emlékszem a CBA nem saját márkás, hanem Nádudvarit árul zsírszegényben is, ami rózsaszínű csomagolásban van. A Tesco az saját márkásat árul. A többi üzletben nem tudom, mert én ezekben szoktam előfordulni. De ha jól emlékszem, akkor talán még a Lidl is árul.

1 hete
#5346
ErzsikeX
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik üzletlánc forgalmaz sovány túrót?
A fiam az Inter Spárban dolgozik ott nincs. Ma kimentem a boltba még soha nem volt.
Nem tudom csak feltételezem, hogy esetleg tejboltban? Csak az a baj ritkán megyünk be városba.

2 hete
#5345
bmati
reply to Nightwish's post #5341
Hungarofit vagy Eurofit felmérés lesz?
Mindkettő erőnléti és állóképességi teszteket tartalmaz. Az utóbbi az előbbi bővített változata.
Hungarofiten általában ezek szoktak lenni: Cooper teszt (12 perc alatt illene 2000m-t lefutni), majd helyből távolugrás, fekvőtámasz, felülés, az utolsó gyakorlat neve nem jut eszembe így este, de a lényege, hogy a hasadon fekszel és meg kell emelned a felsőtestedet tarkóra tett kézzel, miközben a társad fogja a lábad (az emelésnek min. 10 centinek kell lennie), amúgy ez jó kis hátizomgyakorlat.
Eurofiten pedig ezeket is nézik a Hungarofit gyakorlatai mellett: testmagasság, testsúly, testtömeg-index, izom- és zsírszövetek aránya. Továbbá itt már egyensúlyi tesztek is lesznek (pl.: mérlegállás).
A skála amúgy hétfokú: az 1. az igen gyenge, a 7. az extra. A 3-as jó szint eléréséhez már nem árt heti 2-3 alkalommal amatőr szinten sportolni. :P
Amit leírtam, az nem 100%, de nekünk 2-3 éve még így volt főiskolán annyi különbséggel, hogy nem Cooper teszt volt, hanem egy 50 m-es távon kellett ingafutásokat csinálni egyre kevesebb időre (tehát mondhatni ez egy fokozó futás volt). Megjegyzem, hogy műszakis hallgató voltam/vagyok. :)

2 hete
#5344
Bojtika
Kikerestem a Cooper-teszt táblázatát.

http://www.futas.net/cikkek/futas/cooper-teszt-futas.php

2 hete
#5343
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5339
Szia Erzsike! Én nagyon szeretem a túrót, így a túrógombócot is, A zabkorpás túrógombóc nagyon finom. És a sós változatért is oda- meg vissza vagyok. Szerencsére most 1-2 napja azért jobb idő van már. Ha fáj a lábad, akkor pihentessed, és olyan gyakorlatokat csinálj ami felsőtestre vannak. Jobbulást kívánok, és remélem hamar elmúlik a fájdalmad.

2 hete
#5342
Bojtika
reply to Nightwish's post #5341
A Cooper-teszt csak egy felmérés, ki mekkora távot bír lefutni 12 perc alatt. A rendszeresen, keményen sportolók szintje 20 éves kor alatt kb 3,5 kilométer.

Miért kell ennyire kétségbeesni (pláne középiskolás korban) 12 percnyi futástól?

De nyilván kezdenek rájönni, hogy ki kéne valamit találni, éppen mert a középiskolás fiatalok zömének ez gondot okoz, és a testzsír-százalék is elég érdekes lesz...

2 hete
#5341
Nightwish
1. Valaki tudja hogy mit fognak csinálni szeptembertől az iskolában azzal a fizikai statisztikával amit be akarnak vezetni? Lesz elvileg Cooper-teszt meg testzsírmérés...

2. Miért akarnak velünk 2 km-t lefuttatni 12 perc alatt? A Cooper-tesztet csak a rendszeresen, keményen sportólók tudják megcsinálni!

2 hete
#5340
Bojtika
reply to sinnesro's post #5338
Engem az zavar inkább, hogy annyi bonyodalom árán csak utánozza a húsos vagy tejes, tojásos ételeket.

Amikor egy darabig vega voltam, egészen mást ettem, mint addig, és nem akartam pótolni a húst, hiszen éppen azt kerültem.

2 hete
#5339
ErzsikeX
Szia Gonoszka!
Igazából már jártam a Nosalty oldaladon. Jó tippeket adsz ott is, amit köszönök. Nem régen olvastam, hogy valakinek ajánlottad a zabpelyhes túró gombócot, ami a Te oldaladon jelent meg. Ha jól emlékszem a Hány kalória topikban megemlítettem én is. Viszont én nem tőled vettem. Egy véletlen folytán akadtam rá egy másik oldalon. Úgy hogy bocsika. Nem akarok a tolladdal ékeskedni. Még mindig szívesen veszem a jó tanácsaidat. Sajnos a napokban elmaradtak a sétáim. Szinte állandóan esik az eső. A másik a bal lábfejemben begyulladt az összes ín. jelenleg nem rovom a kilométereket. Remélem a bogya és a kence hatékonysága eredményt hoz. Kívánok jó egészséget, mert ha az nincs akkor semmi sincs. Üdv

2 hete
#5338
sinnesro
reply to bmati's post #5336
A szokásos ezóba oltott áltudományos és homályos blabla.

Dr Weixl-Várhegyi Lászlóra hivatkozik többek között a desztvízzel kapcsolatban, aki úgy doktor mint én (sehogy:-))

Nem értem igazán, akinek nincs semmi baja, miért zár ki egy csomó jó táplálékot az életéből. Örülne,hogy mindent ehet. Magának nehezíti az életét. Tegye, csak ne hülyítsen másokat is (ez a paleóra is igaz).
Nem bírom a túlzásokat, én is túlestem páron már hosszú életem során, jó ideje a mértékletesség a jelszavam.

2 hete
#5337
LPanka
reply to bmati's post #5336
vegán :D. ennyi infó nekem elég :D

2 hete
#5336
bmati
reply to LPanka's post #5333
Róla lenne szó:
https://www.facebook.com/StohrGreta/timeline?ref=page_internal

2 hete
#5335
LPanka
reply to sinnesro's post #5334
:)

2 hete
#5334
sinnesro
Mindegy, hogy fordítás, ha ilyeneket oszt meg a blogján:-)
Meg szerinte ami természetes, az nem hizlal:-)
De azért jó receptek vannak nála.

2 hete
#5333
LPanka
reply to sinnesro's post #5332
milyen csajt? csak mert ez egy fordítás. de persze sportoló, szóval esze sok lehet :D (mindig van kivétel mielőtt vki nekem esne)

2 hete
#5332
sinnesro
Olvasgattam még a csajt, ilyen bölcsességet is le bírt írni:

"öröklődött szociális tényezők (családi, életmódbeli szokások), "

2 hete
#5331
sinnesro
reply to bmati's post #5330
De legalább megáldott, pozitív rezgésű kaján él...:-)
3 l desztvíz, atyavilág.

2 hete
#5330
bmati
http://gretakonyhaja.postr.hu/fogyokura-avagy-a-nagy-atveres
Ekkora baromságokat is régen olvastam már... persze vékony, de szép zsíros. :P

2 hete
#5329
Bojtika
Igen, a "köret" megvan mindnél. :D

2 hete
#5328
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5327
Igen, tudom. Bár a ragadozók több növényit esznek szerintem mint a legelésző tehénke, de gyakorlatilag ők is vegyes táplálkozáson vannak.

2 hete
#5327
Bojtika
Nemcsak a ragadozók esznek növényit, a legelő állatok táplálékának a 6%-a is állati eredetű.
Mert az a tehénke ugye nem köpködi ki a rovarokat, csigákat legelés közben...

2 hete
#5326
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5325
Sokan nem is gondolják, hogy a ragadozó állatok is esznek növényi táplálékot. Pedig igen. A vadonélő ragadozók is azért eszik meg a növényevők beleit elsőként, mert abban már félig emésztet, és megrágott növények vannak. Csak utána nyúl a többi részéhez. A kutyák, macskák is "legelnek". Nekik is kell az emésztéshez. Így szívesen megeszik a gyümölcsöt, zöldséget is, persze nem csak azt, hanem a napi táplálékukba keverve, vagy mellette.

2 hete
#5325
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5324
Más bizony. :D
Én nagy ritkán megeszem a disznósajtot, ha olyan, de nem török-zúzok érte. :D

Az állatok nálam teljesen szabadon mozognak, annyit, amennyi csak jól esik. Elégetik a kalóriákat ők is. :D A szokásos kajájuk mégsem mindig ugyanaz, ha hol ez, hol az kerül még bele. Ételmaradék nálunk úgysem szokott lenni. ha pár falat marad a tányéron néha, azt a cicák boldogan megeszik, imádják a házi kosztot, úgy tapasztalom. :D Beleértve akár a zöldbabfőzeléket is. :D

2 hete
#5324
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5323
Teljesen igazad van, mert tényleg van benne egy etetgetős hajlam. És akkor boldog ha eszem. Soha nem izgatta az a borzasztó túlsúlyom sem. Én meg egyébként is nassolós vagyok, így nem kell nagy lökés, hogy ebbe beleessek. A hánytatás soha nem merült fel (szerencsére, és a hashajtás sem, bár amikor a 250 kalóriákat ettem, akkor bogumil teát ittam, hogy legyen valami, és akkor még kannákban szállították ki, mert még instant porként nem lehetet kapni).

Persze a férfiaknak egyébként is nagyobb a kalóriaigényük. Főleg ha még keményen sportolnak is. És az állatkajába gyakorlatilag a maradékok, zsírosabb részek mehetnek. Ők nem finnyáskodnak mint én. Mondjuk én a pacalt sem eszem, a körömpörköltről, disznósajtról nem is beszélve. Barátnőm mindig ezzel froclizott, hogy most eszi a finom disznósajtot, vagy körömpörköltet. És, hogy milyen finom. Persze mindenkinek más a finom, az ízlése szerint.

2 hete
#5323
Bojtika
Igen, a férjedben van egy kis etető hajlam.
Talán meg is ijed, ha láthatóan fogysz, hiszem régóta ismer a dundibb formádban.

A hánytatásnak rengeteg hátránya van, fel se merüljön! A hashajtás sem lehet megoldás.

A fiam nem kér külön ételt, sőt sokszor még húst sem. Megeszi ugyanúgy a korpás habarással is az ételt, csak én igyekszem az ő számára biztosítani a többlet kalóriát, hiszen az ő igénye nagyobb, többet éget el, mint én. Kemény küzdősportot is űz. szemmel láthatóan erősödnek az izmai. Hát mégis másként kell étkeznie, mint nekem...
A zsírosat egyikünk sem kedveli, bár nem szedjük le annyira, mint Te. A mócsingosabbat ha néha bele is főzöm az ételbe (ritka, mert sovány húst veszek és letisztogatom azért), ha megfőtt, kiveszem, és az állatkajába kerül.

2 hete
#5322
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5321
Hát én is azzal próbálkozom, hogy kevesebbet sütni, kevesebbet venni. Bár ez azért nem könnyű, mert nem egyedül eszem (most már Te is gondoskodsz a fiadról így Neked is nehezebb). Mert ha legalább kiadná az ember magából, akkor nem dagadna. De viszont az sem nagyon jó, mert az pedig a gyomrot, a nyelőcsövet teszi tropára. Ja, és akkor még azt nem mesélte, hogy férjem tegnap is egy cuki finom lángossal jött este. Most mit lehet tenni? Ha nem eszem meg halálra sértődik. Én pedig gyenge vagyok, nem akarok a lelkébe tiporni, így feladtam és megettem.

2 hete
#5321
Bojtika
Ez valami borzasztó.
Én inkább a figyelmetlen evő voltam, észre se vettem, hogy mindig rágcsálok valami sütikét... de nem okozott gondot, hogy leálljak a sütéssel.

2 hete
#5320
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5318
Sok mindenben igaza van. Igen, én tudom, hogy evészavarral is küszködöm. Az orvos csak egyszerűen bulémiának hívta, bár én mondtam neki, hogy én nem hánytatom magam (sőt írtózom a hányástól, így még betegen is megkínlódom vele). De ezek szerint ez a bulémiának egy fajtája. Most már ezt is tudom. Egy nem stimmel, hogy én nem falom az ételeket (tehát nem rövid idő alatt eszem meg azt a rengeteg ételt) , hanem szépen folyamatosan nyugiban eszem. Csak egyszerűen nem tudom abbahagyni. De most már legalább a nevét is tudom annak amit le kell, és le fogok győzni, a BED-et!

2 hete
#5319
LPanka
még csak most olvasom. ezt mindnekinek ajánlom a szélsőségek elkerülése végett :)

2 hete
#5318
LPanka
reply to Gonoszka1's post #5317
http://www.shapeshifter.hu/?p=1973

2 hete
#5317
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5316
Néha-sokszor én is vagyok így. Csak eszem, csak eszem, és még ennék, egészen addig ameddig van mit tömnöm magamba. Képzeld, ha még innék is.......

2 hete
#5316
LPanka
reply to Gonoszka1's post #5315
itt a sok tényleg sok :). annak gondolom nincs önuralma (étellel is ki lehet tágítani a gyomrot de az is meg az alkohol is sok munka- mondjuk az alkohol több év az étel azért gyorsabb munkát végez emlékeim szerint )
a reggelinél akadt ki a férfi: ettem és ettem és ettem és még mindig ettem, mikor ő csak evett. majd rám szólt, h most már hagyjam abba :D. és még ettem volna- éhség érzet miatt, nem kívánósság miatt (nyaralásnál persze nem zaboztam)

2 hete
#5315
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5314
És azzal mi van aki nem iszik alkoholt, és mégis khm... sokat képes eszegetni?

2 hete
#5314
LPanka
ha jól tudom a legtöbben nem isznak alkoholt, főleg nem rendszeresen nagy mennyiségben. de egy kis infó: kitágítja a belet. sokkal többet tudsz enni, és nem csak hogy tudsz, de kívánod is. szóval aki nem érti h miért eszik 2szer-3szor többet mint egy 90kilós férfiállat annak ez is lehet a megoldás :D
jóhír: az alkohol elhagyásdával visszaáll a rend. annak idejét még nem tudom de gondolom jó pár hónap kell, na meg a normális mennyiségű étkezés.

2 hete
#5313
Bojtika
Én így teliholdra eléggé munkaképes voltam. Befejezem és elküldtem az egyik munkámat, azt vettem észre a végső átnézéskor, hogy jóformán nem maradt benne hiba, a saját hibaátlagomhoz képest.

A fiam meg pörög mint a szélkerék, részben az én munkám miatt (inkább ébren várt a gépre) 24 órája van ébren, és most elment a boltba.

Én egy hosszabb helyett két rövidebb szakaszban aludtam. Nyilván benne volt az is, hogy intézni valóm is volt időközben, azért mégse lehet mindent a holdjárásra fogni. :D

2 hete
#5312
Akmaroldet
reply to Potik4's post #5308
Plusz jön a front is. Érzem a gyerekeimen. Még csak délelőtt van, de már totál lemerítettek...

2 hete
#5311
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5310
Sőt, én állítom, hogy még a körülmények, egészségi állapot is befolyásolja a reagálásunkat.

2 hete
#5310
Bojtika
reply to Potik4's post #5308
Ráfogni persze hogy lehet... :D

De Gonoszkának igaza van, másként hat mindenkire. Ha meg tudatosan figyeljük, akkor az is befolyásolhat... nem könnyű. :D

2 hete
#5309
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5308
Igen. Mindenki másként reagálja le, legyen az ember vagy állat.

2 hete
#5308
Potik4
Na,olvasom Bojtikától,hogy telihold van..akkor ráfogom ezt arra pici túllépésre..:D És a kutyám éjszakai nyugtalanságát is lehet erre fogni?

3 hete
#5307
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5303
Én nem is vennék fel kétrészest! Vannak olyanok, akik vagy nem látják magukat, vagy nem akarják tudomásul venni, hogy igencsak hájacskásak, és kétrészes fürdőruhát vesznek fel. Nem szép látvány ahogy a háj a fürdőruha alsó részére ráfolyik. Mert mindenkinek jó ha pancsikál, és még egészséges is, főleg ha még úszkál is, de azért ey kis önkritikája is lehetne, és inkább egyrészest venne fel, ami ápol, és eltakar!

3 hete
#5306
Akmaroldet
reply to miminati's post #5301
Legalább 10 évig nem volt rajtam fürdőruha, mikor a férjemet megismertem. Akkoriban a Balatonon dolgozott, kimentem hozzá, és mikor megláttam, hogy milyen alakú nők vesznek fel bikinit, hát, én is vettem egy egyrészest. És nem szakadt rám az ég. :)
Az idei nyaralás a gyerekek miatt már jóformán csak a strandolásról szólt, és megmondom őszintén, hogy abban a pár napban igazán jó alakú csajt talán kettőt láttam, de túlsúlyosból annál többet. És bizony, a legtöbb fiatal lány.

3 hete
#5304
Bojtika
reply to miminati's post #5301
Vigyázz a súllyal, nehogy sérülés legyen! Én is vagánykodtam, több hetes kényszerpihenő lett a vége.

3 hete
#5303
Bojtika
Bizony, igazatok is van! :D

Mostanában ráadásul olyan csinos tankiniket lehet kapni: csípőig érő fátyolvékony felső, amiben a melltartó ugyanúgy ki van dolgozva, mint egy bikinifelső.

De ha járnék strandolni, abszolút nem érdekelnének a ráncok. Tudom, hogy én megdolgoztam azért, hogy nem tölti ki háj, és idővel még 50 felett is simul még a bőr. :D

A falubeli huszonéves nőnemű népességnél sokkal de sokkal formásabb és izmosabb vagyok. Kivéve azt a néhány anorexia-gyanús, izomtalan, beesett arcú egyedet.

3 hete
#5302
Gonoszka1
reply to miminati's post #5301
Én is járok fürdőbe, és én sem vagyok a logó bőrömmel szép látvány. A combomon főként látszik, mert a hasamat a fürdőruha ápolja, és eltakarja. De ez van, és azért elmegyek pancsolni. És igazad van, általában a fiatal lányok azok akik nem túlsúlyosak (persze köztük is van kivétel). De én nekem az egy nagy dolog, hogy elmegyünk a férjemmel a fürdőbe, mert előtte vagy 28 évig nem mentem.

3 hete
#5301
miminati
El kell mondanom nektek hogy tegnap voltam strandon,és annyi de annyi nőt láttam,és az a szomorú,hogy a több száz nőből talán egyet láttam aki nem volt narancsbőrős,és bár tudom hogy nem értem célt még,de nem volt mit szégyelnem 61 kilósan 4 gyerek után 163 cm magasan és 43 évesen,és félre ne értsetek senkit nem akarok ezzel leszólni,de nekem ez akkora lökést adott,hogy teszek valamit és végig kell csinálnom,mert jól akarok kinézni majd ,és igen büszke leszek arra hogy tornázom és megéri izzadni reggelente,és megéri nem zabálni ha néha éhes is vagyok,és megéri nemet mondani egy jó meleg puha sajtos,tejfölös lángosra(legalább is az elején),mert jól akarok kinézni,igaz nem másnak hanem magamnak,de az sem mellékes ha megdicsérnek,:)szóval kiartás,és kit érdekel ha stagnál,de a centik vagy az izomzat azért ott lesz,és az látszani fog,ha kilóval már nem is lesz mérhető.és igen súlyzózom is mert kell az izom,igaz 2,5 kilóval de már látszik,igaz csak én látom de örülök neki,szóval kitartás meg lesz az eredmény és igen büszkék leszünk magunkra és ez jó érzés:))már elég lenne ha a hasamról lemenne:))

3 hete
#5300
Omame
Persze, ezt írja is, hogy kihagy olyan élelmiszereket, amelyek egyébként alacsony glikémiás indexűek, csak nem gluténmentesek. A lista nem teljes, de alapnak érdekes olvasmány.

3 hete
#5299
bmati
reply to Omame's post #5298
Azt azért érdemes megemlíteni, hogy gluténallergiás/lisztérzékeny embereknek szól ez elsősorban. :P
Amúgy jó cikk. :)

3 hete
#5298
Omame
Nem tudom, hogy bekerült-e már ide, de találtam egy érdekes és számomra legalábbis tanulságos kis írást a glikémiás indexről, gondoltam, megosztom:
http://www.mindenmentes.hu/2012/10/glutenmentes-es-glikemias-indexrol.html
Nekem a köretnek használt növénykék összehasonlítása tetszett benne.

3 hete
#5297
jancsoreka
Nincs mese, vennem kell megint túrót... :D

3 hete
#5296
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5295
Úgy is finom lehet, nagyon jó ötlet!. Én is szeretem a kaprot. A mai rakott tökbe is tettem kaprot.

3 hete
#5295
Potik4
reply to Gonoszka1's post #5294
Mindenképpen megírom.:) Közben eszembe jutott,hogy majd egyszer kaprosan is kipróbálom,mert azt is nagyon szeretjük :)

3 hete
#5294
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5293
Nagyon finom, legalább is én nagyon szeretem, és a férjemnek sem volt panasza rá. Bofy volt az ötletadó, mert az ő alap túrógombócát formálgatom. Nekem is van medvehagymám (nagy rajongója vagyok) a mélyhűtőben. De ma már sül a húsos-gombás rakott tök a sütőben, így ma nem (pedig túró is van itthon), de lehet, hogy holnap, vagy holnapután én is megcsinálom. Ez szerintem egy nagyon jól sikerült túrógombóc, mert a sonka nagyon jól megy a a medvehagymás túrógombóchoz. Majd írd meg, hogy ízlett, mert kíváncsi vagyok rá!

3 hete
#5293
Potik4
reply to Gonoszka1's post #5292
Köszi,Gonoszka! :) ja,regisztráltam a nosalty-ra.És a mai menü a medvehagymás túrógombócod lesz,úgyis van még medvehagymám a fagyasztóban,tavasszal egy rakatot szedtünk.:D És nagyon kíváncsi vagyok,hogy sikerül,a recept alapján csak jó lehet! :)

4 hete
#5292
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5291
Szia! Pompás, hogy jól sikerült a hétvégéd minden szempontból! És jó étvágyat a lilahagymához, a töpörtyűhöz, és a finom friss kenyérhez!

4 hete
#5291
Potik4
Sziasztok!Hazaértem pár napos nyaralásunkból.nem terveztem,hogy visszafogom magam,de mégis összejött.Megvolt a vízfogyasztás, a rostok,és az éttermekben is sikerült jól választanom.A tóparti kötelező lángosozás helyett én isteni hekket ettem,és még a fagyizóban is diétás volt a kedvenc étcsokis fagyim.Napi 3-4 óra séta is volt,szóval a szuper hétvége bázisilag is sikeres volt.De ma este kenyeret és némi töpörtőt fogok enni lila hagymával,ha fene fenét eszik is,mert megérdemlem.:D Üdvözlöm az új tagokat,a régieket meg főleg!

4 hete
#5290
Gonoszka1
reply to bmati's post #5289
Nem új topikra gondoltam, hanem a célbeállításnál/regisztrációnál kellene valahova feltenni. Kellene Adminnak szólni, hogy ha sikerül találni egy programozott, akkor ezt jó lenne megcsinálni, plusz a minimalizálását a kalóriakeretnek.

4 hete
#5289
bmati
reply to Gonoszka1's post #5288
Kiírtam jegyzettömbbe a topicot és a hozzászólások számát és majd beírom, hogy itt találják. Akit érdekelni fog, az úgyis visszakeresi. Új topic-ot meg ennyiért szerintem nem érdemes nyitni. :P

4 hete
#5288
Gonoszka1
reply to bmati's post #5287
Ennél rövidebben nem nagyon lehet a lényeget összefoglalni. Csak valami olyan helyre kellene tenni, ahol rögtön belebotlik mindenki, aki fogyni vágyik. Mert tudod, hogy visszaolvasgatás az nem nagyon megy.

4 hete
#5287
bmati
reply to Gonoszka1's post #5286
Kiírom azoknak, akik kérdeznek, hogy olvassák el, ebben majdnem minden benne van. Idővel lesz még ez szerkesztve. :D
Ennél rövidebben sajnos nem sikerült összefoglalnom. Ez van... :P
Észrevételeket amúgy szívesen fogadok. :)

4 hete
#5286
Gonoszka1
reply to bmati's post #5284
Csodás összefoglalása a lényegnek! Ezeket kellene a bejelentkezéshez szerkeszteni, és a rendszer olyanra kellene állítani, hogy 1200 alatt ne írjon kalóriakeretet. Szép, és jó munka, most már csak a megfelelő helyre kell beszerkeszteni!

4 hete
#5285
bmati
Észrevételek az edzéssel kapcsolatban:
Az edzéseket úgy kellene megtervezni, hogy olyan gyakorlatok szerepeljenek benne, amelyek minél több izmot mozgatnak meg. Erre azért van szükség, mert minél nagyobb az egyén izomtömege, annál hatékonyabb a zsírégetése. A nők jóval nehezebben izmosodnak (kevesebb tesztoszteront termel a szervezetük), mint a férfiak, szóval nekik is érdemes erőedzéseket végezni és nem lesznek tőlük olyan izmosak, mint xy (ahhoz durván megtervezett diéta és több évnyi intenzív edzés kell).
Zsírleadás miatti diéta esetén érdemes az erőedzésekre helyezni a hangsúlyt. Ezekkel mennyiségileg nem lehet akkora energiát elégetni az edzések alatt, mint az állóképességi (kardió) edzésekkel, de mivel intenzívebben mozgatják meg az izmokat, így jelentősebb szerepük van a zsírmobilizáció során. Az erőedzések során az izmok általában szénhidrátból nyerik az energiát (ez az ún. anaerob edzések), míg az állóképességi edzések kevésbé intenzívek, ekkor már szénhidrátból és zsírból is nyerjük az energiát (ezek az ún. aerob edzések). Érdemes megjegyezni, hogy az erőedzések során csak minimálisan nyerünk zsírból energiát, de az edzések után van egy utó-zsírégető hatás, ami az állóképességi edzéseknél max. 4 órával áll fenn, míg az erőedzéseknél ez akár 48 óra is lehet! Vannak még ún. erő-állóképességi edzések, amik a kettő között állnak valahol időben és kalóriaégetésben és ezek mellett létezik még gyorsasági erő is.
Erőedzéseket lehet végezni saját testsúllyal, ezt használva ellenállásként és lehet súlyzósan végezni, ahol a tárcsák súlya adja az ellenállást.
Az edzéseket úgy érdemes megtervezni, hogy maximális erőt és izomtömeget is növeljenek. Ezeket egyszerre nem lehet megvalósítani, ezért ketté kell bontani őket. Maximális erő növelését úgy lehet elérni, hogy a keresni kell egy megfelelően nehéz gyakorlatot saját testsúlyos edzés során vagy súlyzós edzés során akkora súlyt kell használni, hogy a maximális ismétlésszám 5 alatt maradjon.
Maximális erő növeléséhez 2-4 sorozattal dolgozunk 1-5 ismétléssel. Ha ettől több megy, akkor növelni kell az intenzitáson (súlyzós edzésnél nagyobb súllyal, saját testsúlyos edzésnél nehezebb gyakorlattal).
Izomtömeg növeléséhez olyan gyakorlatot vagy akkor súlyt kell keresni, amiből 5-15 ismétlést tudsz végrehajtani egyszerre. Ezekből is 2-5 sorozattal érdemes dolgozni 5-12 ismétléssel. Ha ennyi megy, akkor növelni kell az intenzitást.
Edzések előtt kötelező bemelegíteni. Ez általában körzésekből és egy kis kardió edzésből álljon. Érdemes még az adott gyakorlatból 1-2 kis intenzitású sorozattal kezdeni a tényleges edzés előtt. Az egész ne vegyen többet igénybe, min 15 perc. Edzések előtt soha nem nyújtunk, pláne nem hideg izmokat! Edzés közben a sorozatok között pihenőket kell tartani. Ezek 2-5 perc közötti időtartamok legyen attól függően, hogy maximális erőt vagy izomtömeget szeretnék növelni. Edzés végén néhány perc nyújtást végezzünk és érdemes ekkor is átkörözni a testrészeinket, mert ezek csökkentik a másnapi izomlázat.
Az edzés ideje 10-45 perc legyen és megfelelően intenzívnek kell lennie. Ha többet bírsz, mint 45 perc, akkor az már inkább állóképességi edzés lesz. Súlyzós edzésnél minden izomcsoportra 1-3 gyakorlatot csinálunk, ezektől több teljesen felesleges. Olyan gyakorlatot kell keresni, amik minél több izom bevonásával dolgoznak, szóval kerülendőek az izom-specifikus edzések a kezdőknél.
Ha teljes testre edzel, akkor heti 3 edzés bőven elég, ha pedig fel szeretnéd bontani a napjaidat, akkor heti 3-6 edzés. Heti 1 kötelező pihenőnap legyen, mert az idegrendszernek is fel kell lélegezni egy kicsit és te sem fogsz olyan gyorsan demotivált lenni a sok edzéstől.
A minél több izmot megdolgoztató súlyzós gyakorlatok a következők: elemelés, guggolás, nyak mögé lehúzás, fekve nyomás, vállból nyomás. Ezeket úgy csináld, hogy ne használj kötött pályás gépeket hozzá (azaz a mozgás ívét hagyd természetesnek, semmi se kényszerítse egy adott pályára a mozgást).
A minél több izmot megdolgoztató saját testsúlyos gyakorlatok a következők:
húzódzkodások, guggolások, lábemelések, fekvőtámaszok, hidak, kézenállásos fekvőtámaszok, palánkok (kezdőknek csak az első 4 gyakorlat kell).
Ha fel szeretnéd bontani a napjaidat, akkor saját testsúlyos edzés esetén úgy tedd, hogy egyik nap alsótestes erősítés, másik nap felsőtestes erősítés. Az alsótestes napokon heti 1-3 alkalommal el lehet menni kardió edzésre, de csak az erőedzés után. Itt olyan mozgásformát válassz, aminél közepesen alacsony intenzitással min. 30 percet képes vagy mozogni. Itt is figyelni kell, mert a túl sok kardió edzés biztosan izomveszteséghez vezet. Nem kötelező közvetlenül az erőedzés után csinálni a kardió edzést, több óra is eltelhet közte, de tény, hogy hasznosabb, ha közvetlenül utána csinálod. Van még egy ún. HIIT edzéstípus (magas intenzitású intervallum edzés), amit kezdőknek tilos csinálni, viszont ezek a legjobb kardió edzések, mert itt a legminimálisabb az izomveszteség, mivel az edzések 4-32 perc alatt megvannak.
Súlyzós edzések esetén úgy oszd el a napokat, hogy egy nap 2 izomcsoportnál ne dolgoztass többet, kezdőknek pedig érdemes 6-8 héten át a teljes testes programot követni egy héten 3 nem egymást követő napon. Az osztott edzésre példa: hétfő: guggolás, elemelés, szerda: fekve nyomás, vállból nyomás, péntek: lehúzás nyak mögé, kardió. Itt is érdemes heti 1-3 alkalommal edzés után kardiózni.
Nem kell feltétlenül ragaszkodni a súlyzós edzéseknél a minél több izomcsoportot megdolgoztató gyakorlatokhoz, mert később úgyis szét kellesz bontani az izomcsoportokat.

4 hete
#5284
bmati
Észrevételek az étkezésekkel kapcsolatban:
Először is meg kell állapítani az alapanyagcsere értékedet, ami a BMR (Basal Metabolic Rate). Ez egy kalóriaérték, ami arra elég, hogy a szervezeted alapfunkcióit ellássa (izmok működése, agyműködés, légzés, stb.). Ezt az kalóriamennyiséget akkor is elégeti a szervezeted, ha semmit sem csinálsz. Ez alatt nem szabad enned, mert ebben az esetben lelassul az anyagcseréd, ami azt jelenti, hogy egy ideig fogyni fogsz, majd egyre lassabban fogysz, végül megáll a fogyásod, később pedig ebből akár hízás is lehet. A BMR-től kisebb napi bevitt kalóriamennyiség esetén gyakorlatilag éhezteted a szervezeted. Ha valaki huzamosabb ideig ezen értéke alatt eszik és visszaáll az ezen érték feletti étkezésre, akkor 2-3 hétig stagnálhat és/vagy hízhat is néhány kg-ot. A BMR alatti tartós evéstől a szervezet egy idő utána besokall, mert éhezik és ekkor jöhetnek az éhségrohamok, ami során ezen érték többszörösét is meg lehet enni. Ebből szokott a jojó effektus kialakulni (egy ideig gyorsan fogy, majd stagnál, később pedig rohamosan hízik, végül pedig több lesz, mint amikor elkezdte az fogyókúrát).
Fogyni vágyók esetén érdemes úgy megválasztani a napi kalóriakeretet, hogy a BMR érték felett kb. 100 kcal-val legyen a napi keret, de ezt sem fix keretként kell beállítani, hanem addig kell állítgatni a heti fogyás mértékét, amíg ki nem jön ez az érték. Erre azért van szükség, mert míg fix keret esetén több kg fogyás után is ugyanannyi marad a napi keret, míg a heti fogyás beállításánál a súllyal együtt csökken a napi keret. A súllyal együtt amúgy a BMR is csökken, de lassabb mértékben, mint a napi keret, így egy idő után utolérheti a napi keret a BMR-t. Minden 5-10 kg leadott felesleg után érdemes újra beállítani a heti fogyás mértékét, hogy a napi keret mindig a BMR felett legyen.
A heti fogyás mértéke 0,1-0,7 kg között változhat. 1 kg feletti heti fogyás esetén már biztosan van jelentős mennyiségű izomvesztés is. Kisebb mértékű fogyás esetén kisebb az esélye, hogy izomból fogyjunk megfelelő mozgás és megfelelő folyadékbevitel mellett. Emellett a nagyobb túlsúllyal rendelkezők esetén számolni kell a bőr visszahúzódásával is, ami az előző mondatban említett két tényezőtől függ (a genetikától is, de az előbbi két dolgot tudjuk befolyásolni).
Gyakorlatilag bármit lehet enni a kalóriaszámlálás alatt, nem tilt semmit sem, csak megfelelő mértékben kell fogyasztani betartva a napi keretet. Mégis vannak bizonyos dolgok, amiket érdemes kerülni. Ilyenek az üdítőitalok, az alkoholos italok, a feldolgozott fehér cukorból és/vagy fehér lisztből készült ételek (péksütemények, fehér kenyér, bolti édességek, stb.), a tésztafélék, a porok (leves porok, üdítő porok, stb.), félkész vagy kész tartósított ételek (pizza, elősütött burgonya, stb.).
Az étkezéseknél ügyelni kell a makro- és mikro-tápanyagok bevitelére. A makro-tápanyagok körébe tartozik a fehérje, a szénhidrát és a zsír. Ezek arányát érdemes fogyókúrás beállításon hagyni. Ez az arány 20% fehérje, 50% szénhidrát, 30% zsír.
A fehérjékről annyit kell tudni, hogy nagyon fontosak a szervezet számára. Vannak lassan és gyorsan felszívódó fehérjék. Ezekből min. 1g/ttkg (1 grammot a testtömeged kg-ban mért száma alapján) mennyiséget kell elfogyasztani (a létminimum 0,8 g/ttkg, kemény edzések során sem érdemes szerintem 1,8 g/ttkg fölé menni). Fontos fehérjeforrások: halak, sovány húsok (csirke, marha, pulyka, vadhúsok), zsírszegény sajtok, sovány túrók, tojás, joghurt, kefir, tej. Ezek állati eredetű fehérjék. Növényi eredetű fehérjék a szója, a mogyoró, a borsó, a paszuly.
Az állati eredetű fehérjékből kellene inkább fogyasztani.
A szénhidrátokról annyit érdemes tudni, hogy elsődleges energiaforrása, de nélkülözhető. Ez azt jelenti, hogyha minimális szénhidrátot vinnénk be, de mellette sok zsírt és fehérjét, akkor a szervezet el tudna lenni e nélkül is. A szénhidrátokat 3 csoportba soroljuk a GI (glikémiás index) alapján: lassan, közepesen és gyorsan felszívódó szénhidrátok. Ezt az osztályozást elsősorban a cukorbetegeknek találták ki. A leggyorsabban a szőlőcukor szívódik fel (aminek 100 a száma) és ehhez van minden szénhidrát viszonyítva. Minél kisebb a száma, annál lassabban szívódik fel. Erre azért van szükség, mert a szénhidrátokat a szervezet szinte azonnal feldolgozza, de a felszívódást követően a szervezet inzulint kezd termelni. Túl nagy adagok esetén egy idő után már nem lesz képes megfelelő mennyiséget termelni (később pedig semennyit sem) és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség. A szénhidrátok közül a gyors felszívódásúak emelik meg legjobban az inzulinszintet, míg a lassú felszívódásúak alig, ezért érdemes nagyobb mennyiségű lassú felszívódású szénhidrátot fogyasztani. Ilyenek pl.: a rizs, a burgonya, a gyümölcsök és zöldségek nagyja, a teljes kiőrlésű lisztből készül pékáruk. A lassú felszívódású szénhidrátok további előnye, hogy hosszabb ideig látja el a szervezetet egyenletesen energiával (a gyors felszívódásúak maximum 45 percig, a lassú felszívódásúak akár 3-5 órán keresztül is mennyiségtől függően). A fogyás során a szénhidrát értékét célszerű minél alacsonyabbra csökkenteni, de itt is van egy létminimum, ami az agynak és az izmoknak kell (ez az érték kb. 130 g). Ezen érték felett kellene fogyasztani, de azért ne túlságosan sokat. Ajánlott szénhidrátok: burgonya, rizs, teljes kiőrlésű kenyerek, zab, köles.
A zsírokról annyit érdemes tudni, hogy nem minden zsír káros. Vannak telített és telítetlen zsírok (az utóbbiakból van egyszeresen és többszörösen telítetlen). A telített zsírok szinte azonnal beépülnek jelentősebb átalakítások nélkül és ezek a káros zsírok. A telítetlen zsírok közül a többszörösen telítetlen zsírokat szeretjük jobban, mert azoknak csak egy kis része alakul át telített zsírrá, a többit a szervezet felhasználja energiaként. Van még egy csoport, ami az utóbbi néhány évtizedben alakult ki, ezek az ún. transz-zsírok. Ezeket a hidrogenizálás hozta létre, aminek a célja, hogy margarinok szilárdak maradjanak és tovább legyenek tárolhatóak. Erre semmi szüksége nincs a szervezetnek. 2,5 gramm feletti fogyasztása naponta többszörösére emeli a szívinfarktus kockázatát. Általában a majonézben, margarinokban és az olajokban találhatóak meg (bár egyre inkább korlátozzák a mennyiségüket). A zsírsavakról annyit érdemes tudni, hogy vannak rövid, közepes és hosszú láncú zsírok. A hosszú láncú zsírokat a szervezet már nem bontogatja és egyből beépíti (ezek általában a telített zsírok), a közepes és rövid láncúakat pedig levágja és csak egy kis részükből lesz telített zsír, a többi részéből pedig energiát nyerünk ketonok formájában. A zsírbevitelnél érdemes figyelni a telített és telítetlen zsírok arányára. Ezek aránya 70%-30% legyen a telítetlen zsírok javára. A zsírok közül érdemes kerülni a napraforgó olajat és a disznózsírt. Kiváló zsírforrások: a hal, a szárnyasok zsírjai, a növényi zsírok nagyja (kókuszzsír, repceolaj, stb.). A telítetlen zsírok közül az omega 3 és omega 6, ami különösen ismert és nagyon hasznos a szervezet számára. Főzésre a kókuszzsír a legjobb választás jelenleg. Zsírokból min. 0,5 g/ttkg-ot kellene fogyasztani és lehetőleg ne menjen 1,5 g/ttkg fölé, mert az már káros (az ideális zsírbevitel 0,7-1 g/ttkg sporttól függően /állóképességi sportolóknak az 1 felé kellene húznia/).
A fentebb részletezett dolgok voltak a makro-tápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír).
Az étkezéshez hozzátartozik a megfelelő folyadékbevitel, ami a testtömeg függvényében változik. Ez az érték literben a testtömeg 20-adát jelenti minimum naponta férfiaknál, nőknél mínusz fél liter naponta.
A rostok bevitelére is érdemes figyelni. Ezek az emésztésnél játszanak nagy szerepet (segítik és gyorsítják), ezzel gyorsítják a fogyást. Jó rostforrások: köles, zab, kukorica.
A mikro-tápanyagokról is érdemes még pár szót említeni. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok.
A vitaminok közül a zsírban oldódó vitaminokat ne adagoljuk túl (ezek az A-D-E-K vitaminok), míg a vízben oldódókból az ajánlott bevitel többszörösét is lehet fogyasztani, mert a vizelettel távozik a fölös részük, emiatt nagyon nehéz túladagolni. Jelentős mennyiségű vitaminokat csak mesterségesen lehet bevinni, a növényekben és gyümölcsökben lévő vitaminok általában nem elégségesek a szervezet számára (túl kevés van bennük és a vitaminok nagyja a héjban található, amit a legtöbbször levágunk, így még kisebb bevitelhez jutunk)
Az ásványi anyagokról annyit, hogy ugyanúgy segítik a szervezetet, mint a vitaminok, de ezeket könnyebben be lehet vinni. A csapvízben is találhatóak kb. 50 mg/l oldott ásványi anyagtartalom. A részletekbe nem mennék bele, de amik az edzés során fontosabbak lehetnek a következők: kalcium (izmok működése miatt), magnézium (idegrendszer működése miatt), cink (izomrendszer működése miatt), nőknél fontos még vas (menstruáció során jelentős mennyiség ürül ki, így pótolni érdemes), magas vérnyomásosoknak pedig a nátriumot érdemes kerülni. Arra érdemes figyelni, hogy vannak egymást segítő és egymás felszívódását gátló kombinációk. Az utóbbi közé tartozik a kalcium-cink páros (a kalcium blokkolja a cink felszívódását), a kalcium-magnézium páros (a magnézium csökkenti a kalcium felszívódását). Ezekből, ha mindkettőt akarjuk szedni, akkor a két elem közötti bevétel között teljen el min. 3 óra. Felszívódást segítő kombinációk pl.: a magnézium és a b6 vitamin (az utóbbi segíti a beépülést). Ásványi anyagokból az ásványvizekben és izotóniás italokban nagyobb mennyiség található. Ezeket is nehéz túladagolni és a mennyiségüket a sport intenzitásával érdemes növelni/csökkenteni. Magas ásványi anyagtartalmú ásványvizeket érdemes fogyasztani, viszont ezekből kevés van a boltok polcain (ezek az 1500 mg/l feletti oldott ásványianyag-tartalmú vizek). A boltban általában az alacsony vagy közepes ásványianyag-tartalmú vizeket lehet kapni (az előbbi 500mg/l alatti, az utóbbi 500-1500 mg/l közötti oldott ásványianyag-tartalommal bír).

4 hete
#5283
dietasalapanyag
Sziasztok!
Diétás/reform/gluténmentes alapanyagokat, liszteket adnék el jóval a kereskedelmi ár alatt.
Feleslegessé vált raktárkészletről van szó, tehát eredeti, bontatlan, de a számomra szükségtelenné vált termékekről.

KENYÉRVARÁZS Fehér tönkölybúzaliszt TBL70 (eredeti ár 600-620 Ft)
Lejárati idő: 2014.08.31. 400 Ft - 1 kg
Lejárati idő: 2014.10.31. 500 Ft - 4x1 kg (egyben, és külön-külön is megvásárolható)

BARBARA Gluténmentes lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz (eredeti ár 1100-1200 Ft)
Lejárati idő: 2015.03.15. 3*1 kg (egyben, és külön-külön is megvásárolható)
980 Ft/ db

NATURE COOKTA Mandulaliszt 0,5 kg (eredeti ár 2200-2400 Ft)
Lejárati idő: 2015.05.15. 2*0,5 kg (egyben, és külön-külön is megvásárolható)
1900 Ft/db


NATURE COOKTA Gesztenyeliszt 0,5 kg (eredeti ár 1900-2000 Ft)
Lejárati idő: 2015.04.10. 2*0,5 kg (egyben, és külön-külön is megvásárolható)
1650 Ft/db

DIA-WELLNESS Negyedannyi-ugyanannyi stevia-eritriol édesítő 0,5 kg (eredeti ár: 2100-2200 Ft)
Lejárati idő: 2015.04.15. 1 db
1800 Ft

Budapest belvárosában személyesen átvehetőek.
e-mail: dietasalapanyagok@gmail.com

4 hete
#5282
Gonoszka1
reply to halene's post #5280
De ez a történet legalább poénos. Amikor az embert kizsebelik az viszont kevésbé az, így azon kevésbé kacagunk.

4 hete
#5281
Bojtika
Ajjaj. Igen, ezt szokni kell. még ha nem kopott is, már nem ér semmit. :D


4 hete
#5280
halene
Akkor ehhez a bankkártya ügyhöz elmondok egy vicces sztorit.
Már több évvel ezelőtt történt, hogy anyósomék felkerekedtek és nagybevásárlást intéztek valamelyik hiperben. Mikor a szépen megrakott kocsival a pénztárhoz mentek és a fizetés része jött volna a vásárlásnak bankkártyával a pénztáros kisasszony sajnálattal közölte, hogy ez a bankkártya nem jó. Anyós nem igazán értette mi nem jó a kártyán hisz úgy tudta, hogy van rajta pénz nem is olyan rég még talán fizetett is vele. Jó, de ez a kártya már lejárt. Lejárt? Tényleg! Kapott ő új bankkártyát de mivel a régit is annyira megkímélte, szép újnak tűnt, gondolta minek használja ő azt, amit nem rég küldtek, hisz ez is megteszi... :D Azóta néha előjön a történet és jót nevetünk rajta.

4 hete
#5279
Bojtika
Egy dolog a bizalom, másik dolog a táska.

A fiamat eleve úgy tanítottam, hogy ne tartson mindent egyben.
Diákigazolvány mellett a bérlet még oké, mert így használja. Neki volt kollégiumi kártyája is még, amivel az étkezést megkapta, tehát nem csak belépő volt. Plusz a bankkártya, plusz a személyi.
De személyivel még felvehet kápét a bankfiókban, bár nagyon megdrágult ennek a tarifája.

A kolikártyát elhagyta többször, de mást még nem.

Igaz, hogy én falun élek, a boltban felejtett kártyámat megőrizték (igaz, azonnal észre is vettem itthon, és telefonáltam is, tényleg a boltban hagytam-e...). Nagy tömeg itt nincs, és különösebben stressz sem. De részben emiatt is kínosan ügyelek arra, hogy ne adjanak nekem dombornyomott kártyát! Elvesztés esetén az a sima kártyának a többszörösébe kerül.
Azzal érvelnek, hogy azt tudom külföldön is használni, de nem járok külföldre.

4 hete
#5278
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5277
Így legyen az embernek bizalma az emberekben! A férjem is mindig morog, mert szerinte nem vigyázok elégé a táskámra. Pedig azért a fél szemem mindig a táskámon van. De ezek a zsebesek olyan ügyesek, hogy észre sem veszi az ember és már kiforgatták!!!

4 hete
#5277
jancsoreka
reply to Potik4's post #5274
Ajjajjaj. :( Ez nem jó. Utoljára 5 éve jártam így, amikor bementem a Pázmány jogi karára államvizsgázni és én hülye, kint hagytam a táskámat - meg voltam róla győződve, hogy ott már csak nem lopnak. Katolikus is, jogi is, hát na. Nem a fenét... Az államvizsga sem sikerült első nekifutásra, meg a pénztárcámat is megfújták, amiben benne volt minden irat és bankkártya, még a lányom TB-kártyája is. Azóta szigorúan külön tartok mindent. :) :) :) Paranoia ezerrel (bár nem mondhatnám, hogy feleslegesen, vonaton is próbáltak már meg kizsebelni, meg Pesten és Debrecenben is).

4 hete
#5276
jancsoreka
reply to Bojtika's post #5272
Megvan! :)

4 hete
#5275
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5274
A sok idegesség fogyaszt! Legalább a sok rosszban ez a jó? Én azért inkább nem veszteném el a bankkártyámat, és nem szaladgálnék fűhöz-fához, hogy valahol legalább fizetni tudjak.

4 hete
#5274
Potik4
Na,a mai nap,muszáj kiírnom magamból...lányommal orvos,várakozás,aztán bolt,sorbaállás..fizetés..ha lenne mivel,elveszett a bankkártyám,kínos magyarázkodás,kioldalgás a boltból,idegbaj,nyomozás,vasárnap teszkóban fizettem vele utoljára..rohanás..na megvan,de mégse,mert beküldték a bankba..bank,sorbaállás..nincs ott,felküldték Pestre,és különben sem adhatják ki,mert azt tilos,új kártya kell,de az majd pénzért..adhatnak ki készpénzt,ha gondolom,majdnem 2000 ft-ért..logikátlan,azaz nem is,nekik megéri,még az is,ha engem baj ér..Na,mindegy,itthon mérleg,ma van a napja,megvan a heti fél kiló,ez viszont hurrá!4:)

4 hete
#5273
Bojtika
No, a dékániban mondják éppen, felhívtam őket...hogy most postázzák a tájékoztató csomagot.
De az a NEK vagymi szám, az szerintem akkor is kell. Sőt, meg is néztem, az köll addigra. :D

4 hete
#5272
Bojtika
reply to jancsoreka's post #5270
Még ott tartok, hogy diákigazolvány kell, amihez nekem a Zokmányirodában kell NEK vagy milyen számot kérnem, 1400-ért + buszkőccsíg.
Azzal féláron (a levelezőhöz ennyi jár) már mehetek Miskolcra. Még nem tudok órarendet.

Mélt ha írsz, azt is olvasom, de megadom a számomat. A vezetékeset, mert idebe nincs térerő. És a mobilt is ha éppen úton lennék valahol.

4 hete
#5271
jancsoreka
reply to bmati's post #5269
Hát... Nem biztos, hogy menni fog. :) Tegnap mindenesetre fél hattól már aludtam, bár este még a kutyák miatt kikászálódtam az ágyból, reggel meg úgy elaludtam, mint a pinty... Bp-nap van, kellett volna indulni reggel 6 körül, én meg negyed 7-ig húztam a lóbőrt. Pedig ébresztett a telefon, csak félálomban kinyomtam, hogy soha többé ne ébresszen. :D Kicsit kezdek magamhoz térni.

4 hete
#5270
jancsoreka
reply to Bojtika's post #5268
De, felmerült... Ezért van most pihi-időszak.
Még nem, napok óta az jár pedig a fejemben, hogy meg kell kérdezzelek - ha meglenne a telószámod, már nem úsztad volna meg. :) NAGYON ÓRIÁSI GRATULA!!! Mikor vannak az előadásnapok?

4 hete
#5269
bmati
reply to jancsoreka's post #5267
Ezt a hetet pihend végig és a jövő hetet 50%-os intenzitással kezd, hétvégére meg húzhatod 70%-ra. Azutáni héten viszont 90%-nál ne adj bele többet 1-2 hétig. Nálam is vannak ilyenek, ilyenkor érdemes ciklizálni, úgy könnyebb kikerülni ezeket (könnyű,közepes,nehéz hét). :P
Most első a pihenés, az még az edzésnél is többet számít!

4 hete
#5268
Bojtika
Pihend ki magad, Réka!

A másikban írtad, hogy stagnálsz, és rengeteget edzel. Felötlött bennem, hogy nem-e hogy esetlegességibe netán túledzetted magad? :D

(Tudod már, hogy engem felvettek Miskolcra, germanisztikára, levelezőn?)

4 hete
#5267
jancsoreka
Hulla vagyok. Múlt héten és most történt egy rakás munkahelyi dolog, jók ugyan, de közben meg iszonyat mennyiségű melóval láttak el, napok óta nem alszom rendesen, úgy érzem magam, mint egy mosogatórongy lakodalom után. Vagy az időjárás, vagy a munkamennyiség - vagy mindkettő, nem tudom. Tegnap és ma egy fűszálat sem bírtam/bírok felemelni, nemhogy sportoljak... Már hétfőn is nagyon nehezemre esett. Totál KO. És még holnap sem fogok, remélem, péntekre rendbejövök. - Ezt csak azért írom, mert ez az oka, hogy nem írok mostanában. :( De jövök majd vissza (nagy öröm... :D), csak most muszáj kicsit nemtommicsinálni magammal, hogy összerakjam a darabkáimat. Aludni fogok. Azt hiszem. :)

4 hete
#5266
Bojtika
Ide másolom, amit egy másik fórumon ír az a valaki, aki fogyna, de mégse igazán...Több hozzászólásából szedegettem. Elkeserítő ugye?

"Rá se merek állni a mérlegre, mert amióta itt vannak a gyerekek sokat eszem, mindig csinálok nekik sütit, húst hússal szeretik, főztem magamnak spenótot, de sajnos nem bírom megállni, hogy csak azt egyem, nem úgy mint amikor ketten vagyunk.
Jelentem ma csak spenót levest és sült cukkinit ettem. NA DE A VACSI SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS LESZ !
Sajnos jönnek rám a kilók a mindennapi fini főzőcske miatt.
…nagyon ritka korunkbeli ember, akinek semmi egészségügyi problémája nincs, sokszor elgondolkodom,hogy nem vigyáztunk eléggé magunkra amikor fiatalok voltunk? Legjobb nem gondolkodni a miérten, csak bosszantó,hogy ha nem itt fáj akkor ott,de addig amíg vannak terveink, mert vannak! szerintem azt jelenti,hogy felül kerekedünk a bajokon, problémákon, betegségeken. Ma szó szerint úgy vonszoltam a busztól haza magam, mert Pesten sétáltam, nézelődtem egy kicsit, de arra gondoltam, szeptemberben már fájdalom nélkül járok, mert a műtöttek mindenki ezt mondja, milyen nagy élmény lesz!!"4 hete
#5265
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5263
Néha vannak ilyen napok! A víz fogyasztásnak hurrá, a zsír pedig lesz még jobb is!

4 hete
#5264
Bojtika
Nem baj, a víz már megvan!
Én a levesemmel együtt már begyűrtem a magam 2 literét, de még fogok inni.

4 hete
#5263
trkmz
Mai sikerélmény: sikerült meginnom a 4,5 l vizet :D Két hete még nagyon messze voltam tőle. Ugyanakkor a mai napon a zsírt is sikerült "szépen" túlteljesíteni... De mivel azt visszacsinálni már úgysem tudom, így inkább örülök a vízfogyasztásomnak :)

4 hete
#5262
Bojtika
reply to Potik4's post #5261
Nem, hanem erre:

http://hobbyrendeles.hu/index.php

1 hónapja
#5261
Potik4
reply to Bojtika's post #5260
A múlt héten rendeltem meg,pont ezt,már nagyon várom.A bonzobonzijevicsre gondoltál,vagy egy másik üzletre?

1 hónapja
#5260
Bojtika
Ma kaptam, az egyik kedvenc boltocskám hírlevele. Salátakedvelők figyelmébe!

http://app.mailerlite.com/h0l9l2/416503749/g7a0/3191193787

1 hónapja
#5259
Aranyos
Köszönöm a válaszokat, azért volt érdekes a mérleg, mert érzésre könnyebbnek éreztem magam.
A ruhám sem jajjgatott, szóval az biztos nem volt stabil hízás, a mellékhelységet pedig szorgalmassan felkerestem.
:D
Semmi sport a járkáláson kívül, mert a bal felkarom és a vállam még néha elhagy, szóval bottal amit és ahová.

1 hónapja
#5258
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #5256
Szia! A súlyingadozás időnként nem tölt el senkit örömmel, de sajnos van, létező dolog. És amit leírtál, az nem olyan sok (hacsak nem fél kilós szeleteket adtak a kenyérből), hogy indokolt lenne ez a hízás. Szerintem egyél normálisan tovább, és majd 1 hét múlva meglátod, hogy hogyan alakulnak a dolgok. És lehet egyébként hogy az is közrejátszik, hogy sokat mozogtál, és nem aludtad ki magadat!

1 hónapja
#5257
bmati
reply to Aranyos's post #5256
Szépen fel vagy vizesedve és felgyűltek a salakanyagok. Az, hogy mit mozogtál nagyban meghatározza a dolgokat. :)
5 nap alatt 1 kg zsírnál semmiképpen sem szedhettél fel többet (gondolom, hogy nem csináltál a súlytartó+sport értékedhez napi + 1800 kcal-os bevitelt, azaz kb. 5 ezer kalóriás napokat, mert ehhez az kellene). Szóval felszaladt pár deka zsír, a többi pedig salakanyag és víz.
Nézd meg majd 5 nap múlva a súlyod, akkor kb. mínusz 2,5 kg lesz ehhez képest. :P

1 hónapja
#5256
Aranyos
Megjöttem az 5 napból, és minden olvasót köszöntök, és minden írót 2x köszöntök :D

Jön a kérdés özön:
- azt állítják az okosok azért nem a cm, mert a fogyás izomból történik.
5 nap alatt híztam 2kg 20 dk.
Soha sem éheztem, csak ebédre fizettem, levest délben és a 2.-at 6 óra előtt ettem meg.
Amit adtak mind megettem 2-3 szelet kenyeret ettem naponta .
Kávét ittam, meg vizet, és 3/4 l tejet.
és 2x ultra loss-t ittam vízzel keverve.
Keveset ültem és keveset aludtam, korán keltem, későn feküdtem, sokat mászkáltam.

Mondjátok mire híztam azt a 2 kg 20 dk ha a centim csökkent mindenhol bő 1cm-vel

1 hónapja
#5254
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5252
Nagyon jó!!!! HA-ha-ha! És sokszor milyen igaz!!!

1 hónapja
#5253
sinnesro
reply to trkmz's post #5252
jó!
:-)))

1 hónapja
#5252
trkmz
Ismeritek? Nekem nagyon tetszik :)
"A legutóbbi kutatások alapján az a nő, aki egy kis súlyfelesleget cipel tovább él, mint az a férfi, aki ezt megemlíti. "

1 hónapja
#5251
1 hónapja
#5250
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5249
Persze volt egy alap ötlet, és arra jöttek az átalakításához az ötletek. Mindenesetre jól sikerült, finom süti lett!

1 hónapja
#5249
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5248
Így alakulnak, de mi ketten pár óra alatt letudtuk a folyamatot! :D

1 hónapja
#5248
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5247
Igen, de nekem még a felfogásom is lelassul ha a számítógépről van szó. Az a legjobb ha mindent leírok, és szájbarágosan elmagyarázzák. Különben az egész mint halottnak a csók!

Nagyon szívesen! Érdekes, ahogyan kialakult a recept. A legtöbb új recept persze így alakul ki, hogy azt még hozzátesszük, ezt elvesszük, azt másképpen tesszük bele. és így kialakulnak a finom étkek!

1 hónapja
#5247
Bojtika
Szívesen! Látod, még hogy antitalentum...Csak el kell magyarázni. :D

Köszönöm, hogy előbányásztad! :D

1 hónapja
#5246
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5245
Ami volt itthon már mindent beszedtem. Egy pár kapszula van még. Remélem, hogy pár napon belül fognak nekik hozni, mert különben kereshetek máshol.

Megtaláltam a módszereddel végre a süti kialakulását, Szénhidrát-zsír-fehérje aránya topik 1199-1215-ig. Persze közben van másról is szó. Nagyon jó ez a Ctrl+F kombináció! Most frissebb szemmel megtaláltam így. Köszönöm mégegyszer!

1 hónapja
#5245
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5244
Beszedted már a krómosat?
Én végül rájöttem (és írtam is), hogy a cukoréhségem nem attól volt, hanem magától a cukortól, de a magnéziumos mégis jobb.

Oda kell telefonálni ezek szerint.

1 hónapja
#5244
Gonoszka1
Képzeljétek, a Bosnyák téren a DM-ben nem kaptam L-carnitint! Majd pár nap múlva újra megnézem, mert pár kapszula még van itthon, de ha nem lesz, akkor valahonnan máshonnan kell beszereznem.

1 hónapja
#5243
Bojtika
Oké, ez jó felfogás.
A múltkorit megérezted másnap?

1 hónapja
#5242
Duma
Nem volt annyira vészes. Meg én úgy vagyok vele, hogy inkább kicsit magam ellen "csalok" mint magam mellé, mert így nem ér kellemetlen meglepetés. :)

1 hónapja
#5241
Bojtika
Én ugyan nem permeteztem még, de talán nem is annyira könnyű munka az.

1 hónapja
#5240
Duma
reply to Bojtika's post #5239
Köszi! :)

1 hónapja
#5239
Bojtika
Be, persze.

1 hónapja
#5238
Duma
Üdv! Szerintetek a szőlő permetezés beillik könnyű fizikai munkának itt az oldalon? Életemben most csináltam másodszor és nem tudom hova tegyem. :D Lehet nem itt kéne kérdezni, de gondoltam a kötetlen csevegésbe belefér. :)

1 hónapja
#5237
Bojtika
Az elején még próbáltam szóvá tenni a topikfegyelem szükségességét, de azt mondták, nem kell az... :D
(Igaz, ahhoz modetárorok kellenek, akik átmásolják a megfelelő helyre a hozzászólást, és szóvá is teszik. Admin-unk a békességet többre becsüli, és ebben igaza van: maga a közösség önállóan tartja fenn a demokráciát. Ettől még nem lehet semmit sem visszakeresni, de annyi baj legyen, segítünk egymásnak.)

1 hónapja
#5236
trkmz
Megnéztem a képet is, igazán jól néz ki. A receptet pedig kimásoltam magamnak, mert ebben a sok topicban nem egyszerű visszakeresni dolgokat :D

1 hónapja
#5235
Bojtika
Ügyes vagy!

Ezzel a módszerrel a szavakat cserélni is lehet, ha leírt szövegben keresünk, nem weboldalon. Ez nekem a fordításban nagyon hasznos, ha egy szó megfelelőjét másképpen akarom írni mégis. Volt már példa rá, hogy enélkül nagyon sokáig tartott volna visszanézni negyvenegynéhány oldalt.

1 hónapja
#5234
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5233
Kipróbáltam, működik, de így sem találom. Majd holnap friss szemmel. Mert már belebolondulok. Nekem két színnel dolgozik. Kékkel és sárgával.

1 hónapja
#5233
Bojtika
Szívesen.
Én is itt a Bázison tanultam ezt a módszert, de lelkesen használom azóta!
Még akármilyen irományban is működik, ha vissza akarsz keresni valamire.

1 hónapja
#5232
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5231
Köszönöm, kipróbálom!

1 hónapja
#5231
Bojtika
Amelyik szóban, ahol csak előfordul a dió mint szó vagy szótag, megtalálja és kiemeli színnel. Nekem zölddel.

1 hónapja
#5230
Bojtika
A megjelenő csíkba írod, és akkor azt keresi.

1 hónapja
#5229
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5228
Hova írom az oldalon azt pl:hogy dió? Teljes antitalentum vagyok!

1 hónapja
#5228
Bojtika
Jól eltűnt akkor.

Egy oldalra kapcsolva leütöd a Ctrl-t és az F-et.
Feljön egy csík, oda beírod, hogy pl. dió. És enter.
A csíkban a fel-le nyilak közül a lefele mutatóval lépegethetsz, a dió szótag kiemelt színnel ott lesz a monitoron.

Így visszamentem abban a topikban elég sokáig, de abban nincs.

1 hónapja
#5227
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5226
Ó, én is voltam tanfolyamon, igaz, hogy az nem ma volt már, hanem vagy 15 éve, és nem kifejezetten számítőgépes tanfolyam volt, hanem vállalkozási könyvelés, pénzügy stb, és csak kis része volt a számítógép. De a számítógépes résznél, komolyan mondom mintha kínaiul beszélt volna. Teljes analfabétizmus ezen a téren.

Végig nézegettem az összes topikot, de elbújt a recept alakítgatásunk, mert egyszerűen nem találom. Az elkészülés utáni képet azt megtaláltam, de az alakítgatás egyszerűen felszívódott, azaz eltűnt mint a kámfor. A képek a sütiről a kérdezz bátran topiknak a 7455 hsz-ban van.

1 hónapja
#5226
Bojtika
Rajtam egy tanfolyam segített. :D
Sok mindent így sem tudok, de alapszinten tudom kezelni azért.

Az excel-nél hiányoztam, na azt nem is tudom kezelni, mindenki más igen. :D

1 hónapja
#5225
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5224
Ó, én teljes antitalentum vagyok, így a keresztlányom barátja szokta nekem időnként helyrepofozni a gépet. De nagyon köszönöm a kedvességedet, és ha nagyon nem megy valami, akkor lehet, hogy visítva-sikítva megkérdezem.

1 hónapja
#5224
Bojtika
Majd át is írom lemezre, mert már annyi összegyűlt, hogy egy gépjavítás már tragédia lenne! :D

Nem nagy ügy ám... :D De ha bármi érdekel, számíthatsz rám. :D

1 hónapja
#5223
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5221
Igen, jól megvariáltuk. Azt tudom, hogy 4-5 napja terveztük meg, de hogy melyik topikban azt nem tudom. Lehet, hogy a receptesben?

1 hónapja
#5222
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5219
Én ezt is elkészítettem, csak megkentem a tetejét egy kevés sárgabaracklekvárral. Ez a süti is a NoSaltyn fent van.

Bojtika, hogy Te milyen rendes vagy, hogy így rendben elrakod a dolgokat. Én béna vagyok ahhoz, hogy mappákat nyítogassak, viszont az elkészített receptjeim a Nosaltyn megtalálhatóak, az elkészítendők pedig füzetekben leírva.

1 hónapja
#5221
Bojtika
Ahogy elnézem az eredeti receptet, jól kiforgattuk.
Azt a beszélgetést is érdemes lenne elmenteni, de nem tudom, hol van... :D

1 hónapja
#5220
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5217
Egyébknt a NoSaltynak is beküldtem Bojtika és Gonoszka köleses túrósát. Hogy mikor jelenik meg azt nem tudom, de szerintem most már 2-3 napon belül biztos.

1 hónapja
#5219
Bojtika
Elmentettem a receptjeim közé. Mindjárt hozzáírom. :D

És ebből indultunk ki, egy újságba küldte be egy olvasó tavaly. Csak kölessel még jobb!

Almás túrós
8 db alma
300 g túró
2 db tojás
30g margarin (+a tál kenéséhez, 3 a tetejére morzsoláshoz)
½ citrom reszelt héja
fahéj

Az almákat meghámozva, kimagozva szeletekre vágjuk. A felét egy margarinnal kikent tálba rakjuk.
A túrót áttörve, elkeverjük a tojásokkal, a margarinnak, a citrom héjával. Ezt a krémet a tálban levő alma-rétegre simítjuk, majd a többi alma-szeletet is rátesszük. Margarint morzsolunk még a tetejére, majd forró sütőben 20 percig sütjük. Tetejét fajhéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

1 hónapja
#5218
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5217
Bojtika hol találtad meg? Azt kifelejtettem a receptből, hogy a citromlével elkeverem a fahéjat, és azzal meglocsolom a felvágott almát, és összeforgatom. Bocsika!

1 hónapja
#5217
Bojtika
Máris!

Egy alapreceptet variáltunk tovább, és Gonoszka nem volt rest, rögtön ki is próbálta.

Hozzávalók:
25 dkg (250 g) Köles
75 dkg (750 g) ZöldFarm Biotej 3,5%
36.9 dkg (369 g) Tojás
1 darab (10 g) Egy citrom reszelt héja
17.2 dkg (172 g) Kristálycukor
49.7 dkg (497 g) Félzsíros tehéntúró
2 dkg (20 g) Bourbon vaníliás cukor
10 dkg (100 g) Porcukor
0.5 teáskanál (3 g) Őrölt fahéj
10 dkg (100 g) Mazsola
58.5 dkg (585 g) idared alma
0.8 darab (40 g) Egy citrom leve
10.7 dkg (107 g) Darált dió
-40.7 dkg (-407 g) Elpárolgás
5 dkg (50 g) Sárgabarack
30 dkg (300 g) Birsalmalekvár

A citromlével elkeverem a fahéjat, és azzal meglocsolom a felvágott almát, és összeforgatom.
A tejben megfőztem citromhéjjal, és 7 dkg cukorral a kölest. Kicsit kihűtöttem, majd két egész tojással elkevertem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítottam. Megkentem 20 dkg lekvárral. A túrót 4 db tojássárgával, a mazsolával, a vaníliás cukrokkal a porcukorral kikevertem. Rásímitottam a lekvárra. Rásorakoztattam a felszeletelt meghámozott, kimagozott almákat. Volt itthon egy db sárgabarackom, azt is eldugtam az almák közé. Megkentem 10 dkg lekvárral. Előmelegített 180 fokos sütőben kb:35 percig sütöttem. A 4 db tojásfehérjét 10 dkg kristálycukorral habbá vertem. Beleforgattam a diót. 35 perc után rákentem a tetejére a dióhabot a sütinek. Visszatoltam, és 100 fokra levettem a hőmérsékletet. Kb:15 percig szárítottam a habot. Kivettem, pihentettem egy kicsit, aztán kockára vágtam.


1 hónapja
#5216
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5215
Valamelyik topikban fel van téve, mert a hétvégén amikor elkészítettem akkor belinkeltem a hozzávalókat, és még a képet is. Lehet, hogy a kötetlenbe van.

1 hónapja
#5215
trkmz
És a köleses túrós sütiről mit lehet tudni?

1 hónapja
#5214
Bojtika
Hozom a kölesről szóló tudnivalót:

http://szivbarat.blogspot.hu/2008/07/kles-homok-bzja.html

1 hónapja
#5213
Bojtika
No akkor legközelebb alkoss vele szabadon!
Én néha veszek fagyasztott vegyes gyümölcsöt. (Akár erdei keveréket is.)
Megfőzöm a kölest kétszeres vízben, majd amikor a vizet felitta, gyorsan ráöntöm a tejet a hiányzó mennyiségben, hogy amolyan tejbepapi állagú legyen. (Nincs jó tejes edényem, így nem ég le.)
Mikor megpuhult, a fagyott gyümölcsöt azonmód belekeverem a forró kölesbe, és rögtön fogyasztható desszertté egyenlítik ki egymást.
Gyerekeknek mehet bele vaníliás cukor is. (A zenélős-kocsiról vett erdei gyümölcskeverék nagyon finom, de a ribizli magjaira számítani kell. Nem a köles ropog, hanem a mag...)
Persze bárhogyan lehet enni, mert olyan, mint a tejberizs.

1 hónapja
#5212
trkmz
Valami hasonló volt a mai ebédem, csak én külön főztem meg a kölest és a végén kevertem össze. Wokban, pici olajon pirítottam meg a hagymát, rá a csirkemell, karikára vágott sárgarépa, brokkoli. És a végén bele a megfőzött köles. A zöldségeket csak olyan roppanósra főztem, mint a kínai kajákban.

1 hónapja
#5211
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5210
Köretként is jó, vagy sütiket is lehet készíteni belőle (Bojtikával megalkottuk a köleses túrós sütinket), vagy lehet egytálétel belőle. Én ezt szeretem a legjobban. Sok zöldség (amiket szeretsz), húsi (amit szeretsz), és persze köles. És összefőzni az egészet. Persze először a hússal kell kezdeni, aztán a zöldségek puhulási sorrendbe, majd a köles, és kb:3-4 szeres víz.

1 hónapja
#5210
trkmz
Na, ha már úgyis itt ülök, elmesélem azt is, hogy néhány napja vettem kölest, mert olvastam, hogy ajánlottátok. Kicsit tartottam tőle, kuszkuszt kóstoltam pár éve és az nagyon nem jött be. Az első próbálkozás ezzel sem volt az igazi, azt hiszem, túl sok vizet raktam hozzá, de ma már egészen finom ebédet készítettem belőle. Ti milyen kajákat csináltok kölesből?

1 hónapja
#5209
trkmz
Gondolom ez macskánként is változik. Mi, emberek sem vagyunk egyformák, nem lehet mindenkinek ugyanaz jó :) Ő meg, mivel perzsa, egyébként is hajlamosabb a szembetegségekre, gyakori náluk a könnycsatorna elzáródás a kis turcsi orruk miatt.

1 hónapja
#5208
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5207
Valósznűleg igazad van, mert attól is függ, hogy mi a baja a cica szemének. Nekem a neomicin szemcsepp, és csúnyább esetben a tetrán vált be. Persze ha nem vált volna be, akkor állatorvos, de szerencsére minden esetben hatásosak voltak.

1 hónapja
#5207
trkmz
Nekünk a Tetran kenőcs nem vált be. Mikor a cicánk hozzánk került, állatorvos adta, mert az egyik szeme csúnya volt. Attól pedig csak még jobban bepirosodott, begyulladt neki. Másik helyen mondták, hogy elég csípős krém, nem minden macska viseli jól. Utána kaptunk Tobrex szemcseppet, attól szépen helyrejött a kis szeme.

1 hónapja
#5206
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5205
Szerencsére nekem a patikában általában kiadják a gyógyszert amire éppen nincs receptem. Persze ez csak akkor van ha azok vannak ott akiket ismerek.

1 hónapja
#5205
Bojtika
A tetrán kenőcs kapható szabadon is. Nálunk is aktuális.
Jó ötlet a neomicin csepp, meg is kérdezem, azt adna-e a patikus.

1 hónapja
#5204
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5203
Igen, én is mindig ellenőriztem, és mindennap megnéztem őket 1-2 alkalommal, mert a kiscicák halandósága elég nagy, hiába a jól táplált mama, és a kiscicák szemét is sokszor kezelni kell. Én mindig tartottam otthon neomicin szemcseppet, és tetrán szemkenőcsöt. Ezekkel szépen ki lehetett a szemüket kezelni gyorsan (persze orvossal írattam fel, csak nem árultam el, hogy a cicáimnak kell).

1 hónapja
#5203
Bojtika
Nálam is volt, hogy két anya közel egyszerre fialt, és együtt szoptattak.

Mindegyik cica más, és anyaként is különböznek. :D
Kissmanyi kivételével mind az én közelemben kérték a dobozt. Az ágyam végén, az ágyam alatt...a szállító box most is az ágyam végén, nyitott ajtóval. Ebben fialt Stefike, sőt rá kellett csukni, mert tojófájásokkal még nem tudta, hova menjen. Persze azóta nyitott az ajtó. :D
Kettő nála is elpusztult, így maradt a három. Még jó, hogy naponta többször is ellenőriztem, mert az egyik kis tetem az élő picik között volt, az alvó kis kupac közepén, nem tolta ki az anya.

1 hónapja
#5202
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5201
Várom a képet! Nekem volt két cicám a Kevi és a Pöttöm Panka akik egyszerre voltak vemhesek. A Pöttöm Pankának pár nappal előbb születtek meg a kiscicái, de a Kevi is bebútorozott hozzájuk, és szoptatta is őket, pedig neki még nagy volt a hasa. Aztán amikor pár nap múlva megszülettek a kiscicái, akkor is ott maradt, és két anyjuk volt a kiscicáknak. az egyik mindig rajtuk ült.

1 hónapja
#5201
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5196
Lettike tavaly két lányát szépen felnevelte, de az idén mire észrevettem, hogy hasas, másnap meg is fialt. Valami baj történt, mert nem működtek az ösztönei, talán teje nem volt. Három picije elpusztult, a negyediket majdnem kéthetes korában befogadta Kissmanyi lánya, Stefánicska-lelkecske a saját három picije mellé negyediknek. Nem felejtem el: mutattam neki a kezemben tekergő, éhesen sivalkodó picit, ő meg félig ülve szoptatta a három nagyobbját...nézte-nézte a picit, és egyszer csak megadóan elfordította a fejét... "hát tedd ide, ezen már nem múlik..."
Megvan a pici, hősiesen mászkál már ő is, fecskendőből segítek etetni. Az egyik kis hátsó talpa nem az igazi, ha megmarad, ő lesz Anyanéni (ez én vagyok) kis kedvence. Majd mutatok róla is képet.


1 hónapja
#5200
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5199
Köszönöm, és igyekszem. Igen, ő 18 évig élt velem, velünk. Nagyon okos cica volt. Még most is hiányzik, mert számomra pótolhatatlan.

1 hónapja
#5199
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5197
Szóval innen a Gonoszka név :D Már gondolkoztam rajta, hogy miért pont ezt választottad magadnak, miközben mindenkinek olyan kedvesen segítesz... :D

1 hónapja
#5198
trkmz
Az enyém sem vágyik ki, mondjuk ő azóta bent van, mióta hozzánk került piciként, ezt szokta meg, ez az ő kis birodalma. Azt viszont sosem tudjuk meg, hogy milyen anyuka vált volna belőle, mert ivartalanítva van.

1 hónapja
#5197
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5193
Aranyos! Nekem a Gonoszka volt a benti cicám, és ezt ő választotta. Amikor még kicsi volt, akkor szép lassan araszolva jött mindig beljebb, és egyszercsak azt vettem észre, hogy már van bent kosara, és bent lakik. A többi cica a műhelybe jött be, de a Gonoszka az nem vágyott ki. Vannak "szobacicák" is.

1 hónapja
#5196
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5189
Olyan édesek amikor még ilyen picik. Kicsit még pókhasúak, és kicsit bizonytalanul járnak. De már mennek felfedezni a világot. Nagyon szeretem a cicákat, kutyákat. És az nagyon jó ha a cicák jó mamák. Sajnos már hallottam olyan cicamamáról, aki nem szoptatta a kölykeit, és elhagyta őket. És látom, hogy Nálad is megvan, hogy kinek ki a mamája, nagymamája, azaz egész dinasztia van. Olyan jó Neked, hogy ilyen sok édes cicuskád van!

Remélem, hogy majd sikerül lencsevégre kapni Kissmanyi világszépségű kiscicáit is.

1 hónapja
#5195
Bojtika
Az enyémek azért egész tisztességesek. :D

1 hónapja
#5194
trkmz
Konkrétan ezt a részt még nem láttam, de nagyon igaz :D

1 hónapja
#5193
1 hónapja
#5192
trkmz
Nekem egy fehér perzsám van. Ő annyira nem mászkálhat kötetlenül, mert benti macska, nem is lenne hová kiengedni... Lakáson belül viszont ő az Úrnő, és ezt ki is használja :)

1 hónapja
#5191
Bojtika
reply to trkmz's post #5190
Igen, persze! :D
Ha talajon vagyok, egyik-másik vöröske is mindenképp oda akar jönni, rám. :D

Aki még nem annyira ismer engem, az nem tudja, hogy a komondor is vigyorogva nézi őket. :D Minden négylábú tetszése szerint jöhet-mehet ki vagy be, és ebben a melegben mind bent van.

1 hónapja
#5190
trkmz
Ezek szerint tapasztalatból mondtad, hogy a macskák már csak ilyenek :) Nagyon édesek.

1 hónapja
#5189
Bojtika
A fehér-tarka és a nagyobbik cirmoska Kissmanyi unokái. Kóbászka az anyukájuk, aki egy-szín szürke.
A három vöröske Letti cica unokái, aki vörös-tarka. Az anyuka Micike, aki szinte teljes cirmos, de az orrán látszik kis vöröses beütés.
Az apró fekete, a cirmoska és a kis zoknis szürke pedig Kissmanyi-unokák szintén, de a másik lányától, aki Stefánia. Ő gyönyörű tiszta cirmos.
A Kóbászka azért kapta a nevét, mert apró korában folyton elkóbászolt. A tesója jobb híján Stefánia lett. :D Stefánicska-lelkecske. Kiváló anya mind.

A világszép kettő Kissmanyi-gyerek egeret fogni tanult, próbálom őket lencsevégre kapni, de még nem sikerült. Ők nagyobbacskák már, de kép még nincs róluk.

1 hónapja
#5188
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5186
Jaj de aranyosak!!!!! A cirmos mamának vörös kölykei vannak? Úgy irigyellek, hogy ennyi cica között lehetsz. Hány vörös van? Három összesen? Az a szürke-cirmos, a kis fekete, és a cirmos-fehér is és a kis cirmoska is tündéri! Most összesen mennyi van? 8 kiscica? És a Kissmanyi kiscicái is köztük van? Ha igen akkor melyikek? És a cirmos mama melyik?

1 hónapja
#5187
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5185
BOJTIKA!!!!! DE CUKI!!!!! Ő melyik?

1 hónapja
#5186
1 hónapja
#5185
1 hónapja
#5184
Bojtika
reply to ErzsikeX's post #5183
Erzsike, ez a paleo étrend, ami a gabonaféléket teljesen kiiktatja az étrendből, viszont a zsírbevitelt nem korlátozza.

Én személyesen nem követem, de egyrészt van cukorbeteg ismerősöm, aki lefogyott és helyrejött a vércukor-szintje is a hatására. Másrészt még eléggé új ez az irányzat, és nincs még olyan ember, aki ezen az étrenden öregedett volna meg, azaz nem lehet még mérni a hosszú távú hatását.

1 hónapja
#5183
ErzsikeX
Sziasztok!
Látjátok Ma nem szabadultok tőlem. de mindjárt eltűnök, mert dolgom van. :D
Tegnap nézte valaki közületek a fókuszt? Egy 28 éves hölgy 120kg-ról 70kg-ra fogyott, úgy hogy mindent megevett, amit megkívánt. Mutatták, hogy szalonnás lecsót készített, de mennyi szalonnával!!! Megborzongtam. :D Mindezt kenyér nélkül ette. Na ez már nekem sok volt. :D Jár kondi terembe. Van ugri bugri. Olyan ugrálós micsodán. Sajnos én még a nevét sem tudom. :D Erre az én drága kis nagy fiam. Anyu nem próbálod ki? Hát bizony örülök, hogy megállok már a saját lábamon. :D Valójában jó lenne egy olyan mozgás, ami nekem is jó lenne, de nincs. Ezt már a gyógytornászommal is megbeszéltem. Üdv.

1 hónapja
#5182
ErzsikeX
reply to Aranyos's post #5180
Szia Aranyos!
Mivel nem régen jöttem meg a renoválásról, ismerem a masszírozás jótékony hatását. Úgy mentem el a szanatóriumba, hogy szinte fájtam mindenhol. Mikor a masszőr keze közé kerültem, ő bizony egyből megtalálta azokat a bizonyos csomókat. Aztán a derekam is tönkre van. Bizony rátapintott arra a pontra is, ami engem megint akadályozott a mozgásban. Zárójelben jegyzem meg, hogy mindkét oldalon a csípőmben protkó van. Kaptam több kezelést is. Merem állítani, hogy a 8. masszás után már nagyon könnyűnek éreztem magam, pedig az OEP által finanszírozott masszás csak húsz perc. A maszek masszőrnél ugyan pontosan nem tudom, de mintha valaki említette volna, hogy 1 óra. Az első 3 szörnyű volt, mert még jobban fájt. Nem lehet megfutamodni. Mesélte a masszőröm, hogy van un. zsírégető masszás is, mikor a testet betekerik fóliába. Így masszíroznak, de ennek a módszernek sajnos nyomai maradnak. Végül is csak azt tudom írni, amit tapasztaltam, vagy hallottam. Nem tudom hol élsz, de városon ilyen szempontból is jobbak a lehetőségek. Csak bírja a pénztárca. :D Üdv

1 hónapja
#5181
Bojtika
Ha jól esik, akkor jó.

Aranyos, nem vagyunk mi kozmetikus szakemberek!
Annyit tudok, hogy ha fürdés után átmasszírozom a bőröm zsírosabb testápolóval, az jól esik, de ezt már tapasztalhatta bárki is.

1 hónapja
#5180
Aranyos
A masszirozás milyen hatással van a testi állapotra, a bőrre?

1 hónapja
#5179
Bojtika
Nem kell megvenni.
Kibírja ám a felnőtt ember, nekem is szokott sikerülni. :D Vagy elmegyek addig a boltig, ha a városban járok, ahol magvas TK dolgokat árulnak.

Ha saját magammal nem tudok határozottan bánni, hogyan tudnék akkor mondjuk a gyerekeimmel, vagy akár a nálam nagyobb súlyú és sokkal erősebb komondorommal határozott lenni?

1 hónapja
#5178
Potik4
reply to Bojtika's post #5177
Én is jókat tudok enni rántott dolgokon kívül is..de azért néha beiktatom,mert sajnos nagyon jó tud lenni az is...:D De a mai cukkinis lecsó is nagyon finom volt,hát és a kalóriák bizony barátságosabbak :) Nekem a kenyér,zsemle,kifli,és egyéb péksütik a gyengéim..

1 hónapja
#5177
Bojtika
Én remek ételeket eszem, de nem úgy kezdődik a menü,. hogy rántott.....

1 hónapja
#5176
Potik4
Hát,köszönöm a szíves fogadtatást Nektek,jól esik nagyon! :)Érdekes ez az újrakezdés,valahol a határán billegtem már egy ideje,de olyan egyszerű volt azt mondani "na,még egy nagy nap,na,még ez a hét,na még egy jó vacsora.."és sorolhatnám..De átbillentem,és nem is értem,mi tartott a túloldalon ilyen sokáig .:)

1 hónapja
#5175
Bojtika
reply to Potik4's post #5172
Szia! Semmi baj!

Ha "átkattantál", és megengeded magadnak, hogy csinos legyél és energikus, akkor most is szívesen segítünk. :D

1 hónapja
#5174
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5172
Szia! Jó, hogy újra itt vagy. Tudom, hogy könnyű elszállni, mert nekem is sokszor sikerül, és bizony néha hosszabb időre is. De a lényeg, hogy kimerjük mondani (és ez már nagyon jó), és újra tudjuk kezdeni, vagy inkább azt modanám, hogy folytatni tudjuk. Sok sikert!!!

1 hónapja
#5173
Bofy
reply to Potik4's post #5172
:)
Valóban jól eltűntél, de semmi gáz, mert vissza tértél :). Ez az eltűnések, és teliahócipőmazegésszel időszaka. Majd csak elmúlik mindenkinél :)

1 hónapja
#5172
Potik4
Sziasztok! Hosszú kilengés után,valószínűleg előttetek újra ismeretlenül,magam előtt kicsit szégyenkezve,de újra itt vagyok,8 plusz kilóval ..:( Olyan jó látni,olvasni a régi bázisolók hozzászólásait,az újak kérdéseit,bemutatkozásait.Én nem tudok most sok jóról beszámolni,elhagytam magam,amit fejben szépen meg is magyaráztam magamnak..ahogy jöttek fel a kilók,úgy nőtt a magyarázatok száma is.Na,de most pár hete megérlelődött az elhatározás,és újból nekiláttam..Szép napot mindenkinek !:)

1 hónapja
#5171
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5170
Várom a képeket! Sajnálom, hogy elvitte Kissmanyi a két kis szépséget! Reméljük, hogy ha nagyobbak lesznek, akkor majd vissza fogja hozni őket. Csak akkor az a félő, hogy vadak lesznek, mert nem szoknak emberhez, és majd úgy kell őket megszeliditeni. Nekem a Körte cicám amikor nem otthon szült, akkor is hazahozta őket amikor már nagyobbacskák voltak, és akkor szépen szeliditgettem őket. Etettem, csalogattam őket, aztán már meg tudtam fogni őket, akkor simogattam a kis édeskéket, de még akkor is féltek. Aztán szép lassan hozzám szoktak, és már maguktól szaladtak elém. Csak hát türelemjáték.

1 hónapja
#5170
Bojtika
Jaj, megígérem, hogy holnap feltöltögetem és szerkesztgetem a képeket.
A Kissmanyi meg elköltöztette a már nagyocska két gyerekét nevelési célzattal, de nem tudom, hova. Mindenesetre messzebbre. Ő maga naponta hazajön, általában agyonázott bundával ebben az időben, gyorsan eszik és megint elrohan.
Majdnem mindegyikkel megcsinálja ezt, de most nagyon idegesít vele, mert nagyon szép az a kettő, és félek, nehogy valahol elbitorolja őket valaki. Még inkább, hogy éheznek valahol.

1 hónapja
#5169
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5168
És nem mutatod meg nekem ezeket az édes, okos, ici-pici, ordítozó tüneményeket!

1 hónapja
#5168
Bojtika
Az én cicáim pontosan tudják, már a kicsik is, hogy mikor lehet tejre számítani.
Ehhez a tejeslábas elővétele+hűtő nyitás+ főzőlap hangja (kicsit zúg) együtt kell. Akkor ott ordít mind a lábamnál. :D

1 hónapja
#5167
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5166
Azt nem probáltam, mert nem vagyunk oda a sütőtökért. De el tudom képzelni, ahogy Anyukád állva eszi a sütőtököt és a cicák ott követelőznek körülötte!

Csak az volt az érdekes, hogy már amikor elkezdtem főzni, akkor megbolondult. Egyszerűen nem lehetett vele bírni. Virnyogot, és mint a ringlispil pörgöt, és szaladgált. Olyan kis édike volt!

1 hónapja
#5166
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5165
Mert abban benne van az az édeskés-sós főzőlé is, amivel a cső megszívja magát. Ahogy rágja róla a magot, a főzőléből is kap.

Anyum cicái imádták a sütőtököt. Anyu csak állva ehette.
Állítólag azt sok cica imádja.

1 hónapja
#5165
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5164
Én még nem találkoztam olyan kutyával. Viszont a Luci szerette a szőlőt és a diót. A Gonoszka cicám imádta a főtt kukoricát. Amikor elkezdtem főzni megbolondult, és virnyogva rohangászot. És amikor megfőtt a kukorica, és ettem, beleugrott az ölembe, és a kukoricacső másik oldalát rágta veszettül. És az érdekes az volt, hogy ha leszedtem neki a csőről, akkor az nem kellett neki, csak a csővőn lévő.

1 hónapja
#5164
Bojtika
A kutyák sem egyformák. Némelyik kifejezetten kedveli az erőset. :D

1 hónapja
#5163
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5162
Én is azt szeretem ha jól meg van sülve, jól kisült belőle a csúúúúnya zsír, és jó száraz. És akkor a sok mustárba beledugom és a sok uborkával, és friss fehééééér kenyérrel megeszem. De őszintén megmondom, hogy már nem is emlékszem mikor ettem utoljára, már olyan régen ettem. Egyébként sokszor a fűszerezése annyira nem az én ízlésem, hogy volt hogy még így sem birtam megenni. Egyszer meg egy parasztasszonytól vettünk sütnivaló kolbászt, és olyan erős volt, hogy nagyon nagy bűn, de a végén kidobtuk (pedig nem volt olcsó), mert még a kutya sem ette meg. Gondolom azért, mert annyira erős volt.

1 hónapja
#5162
Bojtika
Én sütőkolbászt nem merek venni, mert néha egészen furán van fűszerezve, számomra ehetetlen.
A boltban rákérdeztem, azt mondták, az okát nem tudják, de van, aki kimondottan ezt a változatot kedveli. Kívülről nem lehet megkülönböztetni...(a lejárati időn bőven belül van, sőt frissen szállították.)

Én tormába tüntetem el az ilyesmit. :D Csak ropogós legyen a héja, akár kicsit fekete is lehet. :D

1 hónapja
#5161
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5160
Én nem szeretem a hurkát. A jó sütnivaló kolbászt, azt körübelül 2-3 évente kívánom meg egyszer. És nem dőlök a kardomba, ha netán nem kapnék. És akkor is sok-sok, azaz rengeteg mustárral (a mustár több legyen mint a kolbász), sok-sok uborkával, és legalább annyi kenyérrel, hogy a kolbász ne látszódjon!

1 hónapja
#5160
Bojtika
Én szaladni nem szaladok azért, de nem szeretek hurkát sütni. Amióta a férjem nem kéri, azóta nem is volt hurka itthon.
Egymagamnak nem sütök, nem is jutott eszembe. (Szárazra sütve szeretem, a zsírja nélkül. Lehet, hogy veszek majd, most megkívántam.)

1 hónapja
#5159
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5158
Nekem van amikor kellemes egy frissen sült illata. De vannak olyan ételek aminek a szagától kiszaladnék a világból.

1 hónapja
#5158
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5157
Ő tudja, persze.
Akkoriban még nem volt általános a légkondi, Pesten a hentesüzletek ajtaja nyáron nyitva volt. Át kellett mennem a túloldalra, annyira zavart a hús szaga.
Ugyanígy zavart a zsír szaga is.
Ha olyan helyen voltam, ahol húst főztek bármilyen módon, eléggé szenvedtem tőle. Nemhogy boldogan megegyem.

1 hónapja
#5157
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5156
A vadashúsból is csak a szószt eszi, pedig az is tele van hússal, mert úgye a főzés-sütés során a hús leve belefő, meg persze "morzsálódik" is a hús ahogy felvágva visszakerül. de ő akkor is vega. Szerintem is inkább alibi-vega, de ő tudja!

1 hónapja
#5156
Bojtika
Úgy könnyű...
Amikor én vega voltam, az indiai konyha volt az alapja, és még annyi tésztát sem ettem, mint azelőtt.
Pizza... még ilyet! Alibi-vega!!! :DDD

1 hónapja
#5155
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5154
Vegetáriánus, de azért kb:30 kiló többlete neki is van. Mert azért vegetáriánus ételekkel is szépen meg lehet hízni. Mert úgye sajtok, kenyerek, pizzák stb. De a kölest is szereti, de nem egy konyhatündér, így mindig a legegyszerűbb ételeket készíti el (tészta, rizs), néha párolt zöldség, vagy nem főz, és étteremben esznek. És az étteremben az ember el tud szállni, főleg az olasz éttermekben (és ők azt szeretik).

1 hónapja
#5154
Bojtika
Szereti a húgod a kölest? Az nagyon jó! :D


1 hónapja
#5153
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5152
A húgom erre járt, és a még langyos sütemény több mint a felét elvitte! Mikor meghallotta, hogy köleses, egyből rácsapot!

Itt szépen esik! Veri az ablakot, és fekete az ég!

1 hónapja
#5152
Bojtika
Nálunk meleg és napos idő volt, még csak most borulászik befele, és távolról dörög.

Nekem jó lenne a horvátországi karsztvidék is. :D Ott ráadásul biztos kisebb a tömeg is! :DDD

1 hónapja
#5151
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5150
Na, ez nagyon jó! Most meleg napok jönnek (a mostani zuhogó esőt ne nézzed), és kipancsolhatjátok magatokat!

1 hónapja
#5150
Bofy
Hja..Balcsi:)....aztán Horvátország :)
Ma főztem rakott cukkinit. Nem volt elpárolgás, de én azért számoltam hozzá valamennyit, 54 kcal lett a 100g :)

2 hónapja
#5149
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5147
Jó táborozást, és nyaralást!!! Legalább vízpartra mentek?

2 hónapja
#5148
Bojtika
reply to Bofy's post #5147
Igazad is van!!! Jó nyaralást! :D

2 hónapja
#5147
Bofy
Sziasztok! Megint felszívódtam, sok a meló. Lesz egy hét táboroztatásom is, úgyhogy a diétát félre fogom tenni. A tábori kajától amúgy sem kell böfögni, és reggeltől éjfélig meló lesz....fene akar a számolással foglalkozni. Aztán meg egy hét nyaralás, úgyhogy pláne nem fogok számolni:D.

2 hónapja
#5146
Aranyos
reply to Bojtika's post #5145
Tetszik :)

2 hónapja
#5145
Bojtika
Hozok egy érdekességet.
Sok évvel ezelőtt olvastam róla, de már akkor az a pár leírt gyakorlat is zseniálisnak tűnt.

https://www.youtube.com/watch?v=z-pHCvIHyUY

2 hónapja
#5144
2 hónapja
#5142
bmati
reply to LPanka's post #5140
Végighallgattam, de mond egy-két baromságot... :/
A nagyja amúgy jó. :)

2 hónapja
#5141
2 hónapja
#5140
LPanka
https://www.youtube.com/watch?v=cDdGgJVKURI

érdemes végighallgatni ezeket. számomra is volt benne újdonság

2 hónapja
#5139
bmati
Rá se szoktam, örülök, hogy kinőttem az asztmám és az allergiámat. :)

2 hónapja
#5138
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5136
Én erősen dohányoztam a húszas éveim közepéig. De akkor baj lett a szívemmel, vérnyomásommal, és sitty-sutty letettem a cigit. Kell a fenének! Csak kidobott pénz az ablakon.
A konyhán akkor mivel főztek? Kókuszzsírral, vagy olajjal? Az nagyon jó, hogy mozogsz, és többet mozogsz, mert az nagyon fontos! És a masszás is nagyon jóóóóó!!!

2 hónapja
#5137
Bojtika
reply to ErzsikeX's post #5136
Nincs ejnyebejnye! Felnőtt, tapasztalt emberke vagy. :D
Én problémamentesen leszoktam, már 3 éve, a férjemmel együtt még. Ő erősebb dohányos volt, és végül azt mondta: ha tudta volna, hogy ennyire könnyű leszokni, már régebben megtette volna. :D

De itt az evésről és a mozgásról van szó elsősorban.

2 hónapja
#5136
ErzsikeX
Sziasztok!
Sajnos nem tudom a kalória értéket. Vagy 2 szelet barna kenyeret kaptunk, vagy 1-et. Ez függött attól is, hogy volt sajt vagy nem. Ha sajt volt akkor csak 1 szelet volt a kenyér.
Megismertem egy konyhás hölgyet. Vele beszélgettünk néhányszor. Annyit tudok, hogy a zsír már nem szerepel a konyhán. Sokat kivett belőlem a kezelés is. Masszás, torna, elektromos. És még ott volt a víz is. Volt olyan, hogy 1 napon 2 fajta torna is volt. Most egy kicsit elkanászkodtam a napokban. Sajna nem tornásztam. Viszont a CD-én levő tornát ki kell egészítenem írott anyaggal. Tehát több időt fogok tölteni mozgással. Sétálni viszont voltam. Az az igazság cigizek is. Bizony jó messze el kellett menni gyalogolni, hogy rágyújthassunk. Még mielőtt lenne egy ejnye bejnye úttörő becsület szavamra kijelentem, hogy már úgy sem javulok meg. :D Sziasztok

2 hónapja
#5135
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5133
Jó reggelt! Örülök, hogy jobban vagy, és a súlyod is lejjebb ment. Azt nem tudod hogy hány kalóriára voltatok fogva?

2 hónapja
#5134
Bojtika
Aludj jól, Erzsike, és meglátod, ha már ilyen szépen megindult a dolog, leszel folyamatosan jobban is még!

2 hónapja
#5133
ErzsikeX
Sziasztok Lányok!
Eddig csak a táplálkozásról írtam. A kezeléseknek köszönhetően sokat javult az állapotom. Jelenleg nem fáj a derekam sem. Tudom, hogy sajnos nem tart örökké. Most már többször meg kell ismételni.
A testsúlyom június 12.-én 64, 7 kg. A mai napon 63,1 :D Ha továbbra is kitartó leszek, majd csak lesz valami. :D Jó éjszakát. :)

2 hónapja
#5132
Bojtika
Erzsike, én is örülök, hogy jelentkezel! :D

Lám, eddig is okosan csináltad az étkezésedet, ezt igazolja, hogy nagy újdonságot nem tanultál. :D

Én néha vacsorára eszem meleg ételt, ha éppen úgy alakul. Egy kis sűrű zöldségleves nem sok kalória, és hamar megvan az egy adagom, ha éppen megkívánom.

2 hónapja
#5131
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5130
Szia Erzsike! Örülök, hogy jelentkezel a szanatóriumból hazatérvén! Kíváncsi vagyok, hogy a súlyod csökkent-e. És hogy érzed magadat? A közérzeted jobb? És kalóriába mennyit kaptatok?

2 hónapja
#5130
ErzsikeX
Sziasztok!
Megjöttem a szaniból. Kalória szegény étrenden voltam. A súlyommal még nem vagyok tisztában. Reggelire barna kenyeret, 4 szelet bármilyen felvágottat, kevés rámát, néha 1 vékony szelet sajtot kaptunk.
Az ebéd általában krémleves párolt hús és párolt zöldség volt. ( sárgarépa, borsó, brokkoli, kelbimbó) . Néha kaptunk krumplit és rizst. Volt sóskamártás, finomfőzelék, krumpli főzelék valamilyen feltéttel. Este 4 nap kivételével meleg vacsora volt. Semmi újat nem tapasztaltam abból, amit már itthon is elkezdtem. Sőt ritkán szoktam meleg vacsorát enni. Sajnálom, de nincsenek eget verően új tippjeim. Üdv.

2 hónapja
#5129
Bojtika
De hát mit akartok, a terriert ölésre tenyésztették. :D

Imádom a fajtát egyébként, de többek közt ezért sem tartok.

2 hónapja
#5128
jancsoreka
Hát, Zizi mellé sajnos kutyán kívül semmi más nem jöhet, megöl mindent és ráadásul szemét módon, nem úgy, mint anno az agaram (egy rántás és vége) - eljátszogat velük, mint egy macska. :( Utóbbi egy hét termése: 1 szarka (igyekeztem megmenteni, de nem tudom, sikerült-e... tudom én, hogy dúvad, de ne az orrom előtt cibálja szét sok kis apró darabra...), 1 sikló (megmentettem), 1 egér. Nem tudok vele mit csinálni, ha leszáll a lila köd, nem lát, nem hall, nem reagál - kizárólag az ölendő dologra koncentrál. Ha macskát lát, képes a csatornát átúszni érte (visszafelé meg sivít, hogy anyaaaa, segíts, nem mereeeek...) és ugyanez igaz bármilyen más kisállatra is. Mondjuk van haszna is, mert a patkányokat is irtja, amik azért vadregényes tájakon, víz mellett előfordulnak időnként... Ő inkább "csibészelni" szeret, de persze a rongy is csak addig érdekli, amíg mozog, halott zsákmánnyal nem foglalkozik. :D Inkább az a fura nekem, hogy egyébként meg egy bűbájos kis jószág. Ennyire bújós hercegnőcskét még életemben nem láttam - ő minden embert szeret, a betörőnek legalább annyira örülne, mint nekem, séta közben minden emberhez odaszalad, odabújik - aki nem látta még ölni, egyszerűen nem hiszi el. :D A másik kettő meg lökött, de tőlük pl. simán lehetne macskát tartani (Pöti, a csivava-pitbull mix :D például fél mindentől, nagy hanggal nekirohan a macskának, de 50 centinél nem mer közelebb menni hozzá, csak cirkuszol. :D Henna, a mali meg csak a tollasjószágot szeretné fogvégre kapni, a macskák, siklók, gyíkok, egerek, békák egyáltalán nem érdeklik...).

2 hónapja
#5127
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5126
Fényképek a cicákról (úgy szeretném látni őket)? Volt valamelyik tv adón, Macskás hölgyek címmel (ha jól emlékszem) egy film, és az egyik asszonynak 132 cicája volt! Havi minimális költsége a cicákra 3000 dollár! Én oda, meg vissza vagyok a cicákért, kutyákért. De azért ilyen sokat nem tartanék. Nem is lehet rendesen tartani őket, akármilyen hatalmas házban is lakik.

2 hónapja
#5126
Bojtika
Nálunk most vannak apró cicák. Már a szaladgálós-marháskodós korba értek.

Odamegy a komondorhoz az a picike, és a komondor áll fel inkább, nehogy bajt csináljon véletlenül. Vagy morog, mert más ötlete nincs. (Ilyenkor elveszem onnan a cicát, és a komondort megdicsérem, hogy jelzett.)

2 hónapja
#5125
Jagszimusz
reply to jancsoreka's post #5121
Tök jó :D Sajnos Maya mellett nekem sem lehet cicám, túl erős a vadászvére. És labdaőrült annak ellenére, hogy 4 éve vak. Úgy hozza vissza a labdát nyílt terepen, hogy nem szokták észrevenni, hogy nem lát.

2 hónapja
#5124
bmati
reply to jancsoreka's post #5122
Csökkentsd a heti fogyás mértékét, akár 0,15-re is. Lehet bugos lett a rendszer. :P
Itt le tudod magad ellenőrizni, hogyha manuálisan állítod be az értékeket:
http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html


2 hónapja
#5123
Bojtika
Nekem már könnyű a súlytartással.
Én is akkor állítottam be fix keretet, amikor 900-at akart adni nekem. (A BMR-em olyan 1100 valami.)

2 hónapja
#5122
jancsoreka
Hm. Nem tudom úgy beállítani rendesen a kalóriakeretemet, hogy a bázisra bízom; csak manuálisan. Ha rábízom a bázisra, akkor teljesen idióta értékeket ír ki, holott heti 0,25 fogyást kértem, dátumot pedig nem tűztem ki - mégis, folyamatosan BMR alatti értékeket ad meg napi keretnek (1403 körül van a BMR-em, megad 1227-et, jobb esetben 1338-at).

2 hónapja
#5121
jancsoreka
Jujj, nekem is egy jagdom van, illetve jagd keverék egészen pontosan. Nem is marad életben semmi, ami kutyánál kisebb - viszont imád táncolni. :D

2 hónapja
#5120
Bojtika
Édes pofa lehetett, ahogyan amúgy terrieresen figyelt... :D

2 hónapja
#5119
Jagszimusz
Köszi :) Nekem 8 éves jagd terrier "kislányom" van.

2 hónapja
#5118
Bojtika
Az én kutyáim már azt regisztrálják, ha felveszem az edzőcipőt.
Ha hozom a kartont is (én azt használok polifoam helyett), akkor helyezkednek is, mert akkor nem mindegy, melyik hol fekszik. A monitor helye adott, mert asztali gépem van. :D
(Komondor és pumika.)

Nagyon remek, hogy rávetted magad. Holnapra eléggé "birodalmi lépegető" leszel valószínűleg. Büszke vagyok ám rád rendesen! :D

2 hónapja
#5117
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5116
Megtettem. Nehezen szántam rá magam. Úgy éreztem magam,mint Balu medve. Bár közel sem olyan intenzitással csináltam,mint a csajok a videón, mégis gyorsan kimelegedtem, recsegtem-ropogtam. Kicsit meg is húztam az oldalam. Kutyám csak lesett,hogy mit csinálok,nem nagyon tudta hova tenni :) Lelkileg jó érzés volt, hogy legyőztem az ellenállásom. Úgy érzem a következő alkalmakhoz is elő kell vennem az akaraterőmet, hogy nekikezdjek :) Laptopon simán megnyitottam az első linkedet, azt csináltam :)

2 hónapja
#5116
Bojtika
Majd ha kipróbáltad, írd meg, hogy "ízlett"!

2 hónapja
#5115
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5113
És ezt is. Köszönöm :)

2 hónapja
#5114
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5112
Ezt a linket simán megnyitottam :)

2 hónapja
#5113
Bojtika
Ez se rossz, tud ez a csaj valamit ám!

https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA

(Én annyit tudok, hogy emelned és állnod kell munka közben, ettől beáll a derekad rendesen.)

2 hónapja
#5112
Bojtika
Nekem megnyílt, kipróbáltam.
Azt írd a keresőbe akkor: Tiffany Rothe workouts.

Még egy kísérlet:

https://www.youtube.com/watch?v=lud2TlQ24jw
2 hónapja
#5111
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5108
Ez a videó nem érhető el ezen a platformon. Ezt írja ki. Több módon próbáltam: megnyitás új lapon, átmásolva you tubeon de nem sikerült. Pedig más linkeket meg tudtam nyitni. Egyébként okostelefonon vagyok itt. Különben rátapintottál a derékfájdalmamra :)

2 hónapja
#5110
Jagszimusz
reply to halene's post #5109
Azaz :) köszi

2 hónapja
#5109
halene
reply to Jagszimusz's post #5106
óóó...a mogyorós kölesgolyóóóó...de jóóó... :)
Üdv itt és sok sikert!

2 hónapja
#5108
Bojtika
No akkor amolyan rövid vidámításnak ez talán jól is fog esni, hiszen ebben a fajta munkában a derekad eléggé lemerevedik, nem?

Csak 10 perc, hátha jól is esik!

http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA

(Csak simán rákattintasz,és megnyílik.)

2 hónapja
#5107
Jagszimusz
reply to jancsoreka's post #5105
Hááááát......nem vagyok egy könnyű eset, a szó több értelmében sem :) Köszi az üdvözlést. Ti tényleg mind nagyon kedvesek vagytok. Én meg most próbálok kibújni a csigaházamból. Nem jellemző rám ez a sok kommunikáció. Eléggé elzárkóztam eddig a világtól. Furi ez most nekem.

2 hónapja
#5106
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5103
Kölesgolyót , bulátát és más bio és natúr élelmiszereket gyártunk. Kezdve az extrudálástól, a fűszerezésen át a csomagolásig. Én főleg fűszerezem, ami abból áll, hogy egy " betonkeverőnek" kinéző gépbe beleöntök két zsák ( 10 kg) kölesgolyót, forgás közben ráöntöm a különböző fűszerezésű önteteket. Amíg forog előkészítem a következő adagot. Szóval nincs leállás közben. Utána kimerem a kész cuccost, bezsákolom, raklapokra tornyozom. És ez egész mukaidőben minél többet csinálni. A különböző ízek között teljes takarítással. És minden perccel elszámoltatnak nehogy lassuljon a termelés. ( És közben cipelem a 40 kiló feleslegemet ) Ja, és két műszakban.

2 hónapja
#5105
jancsoreka
reply to Jagszimusz's post #5101
Azta. Elsőre az jutott eszembe, hogy nem biztos, hogy emellé még sportolnod is kéne, inkább az alvás lenne a lényeg...
Másodszorra meg az, hogy de hiszen a sport feltölt energiával. Harmadszorra meg az első mégis. :)
Huszadszorra meg az, hogy szia és üdv köztünk. :) :) :)

2 hónapja
#5104
Jagszimusz
reply to bmati's post #5102
Köszönöm :)

2 hónapja
#5103
Bojtika
Milyen jellegű a munkád? (Hogy okosabbat mondjak.)

2 hónapja
#5102
bmati
reply to Jagszimusz's post #5101
Szia!
Itt is szétnézhetsz:
http://www.fitnessblender.com/
Sokfajta gyakorlat van nehézségekre osztva és otthon is végezhetőek eszközök nélkül is. Tényleg nehéz megoldani az edzéseket munka fárasztó fizikai munka mellett, úgyhogy én azt javaslom, hogy heti 3-szor edz és hétvégére tervezd a hosszabb (és/vagy nehezebb) edzéseket. Én 10 órás nehéz fizikai munka után is edzettem (persze csak 60-80%-os erőbedobással a sima edzéseimhez képest).
Sok sikert hozzá! :)

2 hónapja
#5101
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5100
Nagyon jó lenne könnyebben mozognom. Nekem a torna még mumusnak számít. Eddig semmit nem csináltam. A napi 8-12 óra fizikai munka , plussz 3 óra utazás minden erőmet elveszi. Mire hazaérek alig élek. Ha tudnál valami könnyebbet, szívesen venném. Hátha...

2 hónapja
#5100
Bojtika
reply to Jagszimusz's post #5099
Tényleg az.

Új ízeket, új ételeket fedezel fel, és közben rugalmasabbá válik a mozgásod, egyre könnyebbek érzed magad...és ez még csak az eleje.

Mit fogsz edzeni? Én csak itthon szoktam, mert se pénzem, se kedvem edzőterembe buszozgatni. Kigyűjtöttem egy csomó linket otthon végezhető edzésekből, másokra is gondolva.

2 hónapja
#5099
Jagszimusz
reply to bmati's post #5097
Köszönöm :-) Izgalmasan hangzik!

2 hónapja
#5098
Jagszimusz
reply to Bojtika's post #5096
Igaz :-)

2 hónapja
#5097
bmati
reply to Jagszimusz's post #5085
Üdv köztünk! :)
Ha minden jól megy, akkor másfél év alatt végzel is, addig pedig sok változást fogsz észlelni magadon és az életmódodban is gyökeres változás fog beállni...
Ha kérdéseid vannak, írj nyugodtan és válaszolunk!
Sok sikert és kitartást! :)

2 hónapja
#5096
Bojtika
reply to Jagszimusz's post #5093
Nem, itt nem kúra folyik. Hanem életmódváltás.

Egyik kedvenc mondatom: "xy kúra nálam eddig még mindig bevált, azért akarok most is azzal fogyni. "

- Ha bevált, akkor miért híztál vissza?

:DDD

2 hónapja
#5095
Jagszimusz
Részemről a megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok egy aranyos, segítőkész és cuki társasághoz. Akiknek még igazuk is van :) Mély főhajtás. Igyekszem megbecsülni magam :)

2 hónapja
#5094
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5092
Bojtika, csak szólj, mert Te vagy a tudórunk, és a linkesünk! És én pedig igyekszem, hogy ne beszéljek túl sok idiótaságot.

2 hónapja
#5093
Jagszimusz
reply to Aranyos's post #5087
Ja, de értem én :) Nem a fogyokúrát kell elölről kezdeni ugye, hanem kitartás, türelem, kitartás, türelem............

2 hónapja
#5092
Bojtika
...és akkor én még meg se szólaltam, mert Gonoszkának mindig igaza szokott lenni.:D

2 hónapja
#5091
Gonoszka1
reply to Jagszimusz's post #5090
Nem, mert itt mindenki aranyos, segítőkész, és cuki!

2 hónapja
#5090
Jagszimusz
Gonoszka 1 és Aranyos : jó zsaru - rossz zsaru, fordított névvel? :)

2 hónapja
#5089
Jagszimusz
Hihi :-) Köszi. Első próbatétel.

2 hónapja
#5088
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #5087
Ne ijesztgessed, mert megrémül és világgá megy a hamuba sült pogácsáival!

2 hónapja
#5087
Aranyos
reply to Jagszimusz's post #5085
üdv. kitartás, türelem, aztán újra elölről :)

2 hónapja
#5086
Gonoszka1
reply to Jagszimusz's post #5085
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Sok sikert kiívánok Neked, és ha vannak kérdéseid, akkor kérdezzél, mert szívesen segítünk! Ha kitartó vagy, akkor sikerülni fog, mert ez egy életmód váltás is. És a sok folyadékról se feledkezzél el, mert az a fogyást is segíti, és ebben a melegben pedig a kiszáradás ellen is fontos!

2 hónapja
#5085
Jagszimusz
Sziasztok :) új belépő vagyok. 164 cm magas és 100 kg. 40 kg-ot szeretnék lefogyni. Heti 0,5 kg fogyást állítottam be, úgyhogy elméletileg jó sokáig itt leszek veletek :) Nagyon tetszik ez a rendszer. Jó mókának és sok tanulási lehetőségnek tűnik a táplálkozással kapcsolatban. Remélem ezzel a módszerrel sikerül ami az elmúlt 10 évben nem.

2 hónapja
#5084
Aranyos
reply to neonlicht's post #5082
Megyek Tongába, de nem tangában :)

2 hónapja
#5083
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #5082
És ez milyen igaz! Gyakorlatilag a lényeg, hogy az ember a párjának tetszik-e (meg persze az egészség). Nem minden pasi szereti a piszkafákat, és nem minden pasi szereti a húsos nőket. De így szép a világ, mert így mindenkinek van esélye megtalálni az igazit!

2 hónapja
#5082
2 hónapja
#5081
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5080
Köszi, bár még csak később lesz (24-én). Csak nálunk sosem volt úgymond divat, hogy az ünnepkor kapjuk az ajándékot. Apci mindig azon kacarászot, hogy Anyánktól már Húsvétkor megkapjuk a karácsonyi ajándékot is. És ez tényleg így van. Mert van amikor hónapokkal előre megkapjuk. Jó most kb:3 héttel kapom meg előbb, de hát most krepált be a régi turmixom, és Édesanyám azt mondta, hogy akkor névnapomra megkapom tőle.

2 hónapja
#5080
Bojtika
Én is erre gondoltam, és boldog névnapot!!! :D

2 hónapja
#5079
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5078
Főként, mert inkább megisszuk!

2 hónapja
#5078
Bojtika
Azért csak ne vagdoss hozzá semmit, jobb a békesség! :D

2 hónapja
#5077
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5076
Jó, akkor kereszteljük el.! Pezsgőt vágunk hozzá, mint a hajóhoz, és elnevezzük. Csak már hoznák! De az csak holnap délután lesz!

2 hónapja
#5076
Bojtika
Tudod, régen kiadták a mosónőnek a szennyest, aki tisztán és vasalva hozta vissza.
A mai világban a gép a mosónő, de attól még kaphat nevet... :D

Lehet akár Szédi is (angol helyesírással Sadie), mert forog, és tán szédül is...csak nem tudja mondani. :D

2 hónapja
#5075
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5073
Én mielőtt elnevezném, már lelegeltem! Szeretem a friss fűszereket. Főleg a bazsalikom, a snidling és az oregáno a nagy kedvencem, na meg a kapor, de azt nem nevelgetek itthon egy percig sem. Azt megveszem a piacon.
Ma is készítettem egy túrós-tejfölös-kapros salátát.

2 hónapja
#5074
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5072
Hát tényleg egy bolygó hűtő! Lehetett volna Bolygó hollandi is. A cicáimnak, kutyáimnak általában nem is egy nevük volt. De valahogy a tárgyakat sosem jutott eszembe elnevezni. Pedig ötletes dolog!

2 hónapja
#5073
LPanka
reply to Gonoszka1's post #5071
A bazsalikom és menta neve Bazsi és Mazsi volt, de lelegeltük :D

2 hónapja
#5072
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5071
Néha keresztnév, de a hűtőm pl. Odüsszeusz.

Messziról jött! :D Sokfele bolygott.
Nagykanizsán vált feleslegessé, onnan került hozzám. Összesen három fuvar volt, a tulaj vitte az anyósához Szigetszentmiklósra, onnan egy arra járó kedves ismerős elhurcibálta a lányomékhoz Budára.
Ők már ingyen fuvart nem tudtak, csak olcsót - háromezret fizettem. A nagyobbik nálam, a hozzá tartozó kis hűtő Anyu házában van. (Amolyan kicsike kocka, aminek már nincs mélyhűtője, az a kicsi.)

2 hónapja
#5071
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5070
Nálam a laptop, az egyszerűen laptop. A növények meg orchidea, fikusz, bazsalikom, oregáno stb. Soha nem jutott eszembe nevesíteni őket keresztnévvel.

2 hónapja
#5070
LPanka
reply to jancsoreka's post #5065
Nálam a laptopnak, a gitároknak és a cipőknek :D. Amíg volt növényem, azok is kaptak nevet :)

2 hónapja
#5069
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5068
Például Forgó-Morgó?

2 hónapja
#5068
Bojtika
Hát akkor adj nevet neki! :D

2 hónapja
#5067
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5066
A turmixom nekem is ajándék Édesanyámtól. Tudta, hogy tönkre ment a turmixgépem, és mondta, hogy akkor névnapomra (előzetesben) megkapom, csak én, csak most. De egyébként is beszereztem volna, de így ez egy kedves ajándék is.

2 hónapja
#5066
Bojtika
Nálunk az alapötlet az volt, hogy ha már nem egy gyakori beruházás, akkor érezze magát családtagnak... :D

Azaz a komolyabb dolgoknak mindnek neve van, mert még az olcsóbbját is ajándékba kapom (vagy a rávalót)...

2 hónapja
#5065
jancsoreka
Ez jó ötlet. :) Nálunk a mosógépnek és a kandallónak van neve. :)

2 hónapja
#5064
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5063
Ezen még nem gondolkodtam. Utoljára gyerekkoromban volt az első kis Fiat 500-as autónknak neve (és az nem tegnap volt már).

2 hónapja
#5063
Bojtika
Adj neki nevet, én úgy szoktam. :D
Akkor érzi, hogy megbecsülik! :D

2 hónapja
#5062
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5061
Köszönöm! Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket, és jó pár évig fog szolgálni.

2 hónapja
#5061
Bojtika
Épp néztem, jó vétel volt ebben a kategóriában, ügyes vagy! :D

2 hónapja
#5060
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5058
400 wattos. Remélem jó lesz. A régi az olyan régi, hogy még márkanév sincs rajta. Legalább 25 éves volt, ha nem régebbi. Megszolgálta a magáét!

2 hónapja
#5059
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #5052
Szerintem van még a fagyasztóban... :) Legalábbis anyu múltkor elővarázsolt egy kis csomagocskát. :) Idén nem sokat szedtem, mert lusta voltam, egyébként én is imádom. :)

2 hónapja
#5058
Bojtika
Igen, és a Philips azért egy márka mégis.
Hány wattos? (Ha már drága, legyen jó!)

2 hónapja
#5057
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5056
Én úgy voltam vele, hogy jobb ha ők viszik el, mintha a kukába dobom bele. De Te is láttad, hogy őrületes árak vannak a turmixgépeknél is. A Tescoban néztünk, de éppen nem volt nekik egy darab sem, ezért maradt a netes rendelés. Így fizetni kell kiszállítást, de arra nem akartam várni, hogy a Tescoba hoznak-e. Mert ki tudja mennyit várhattam volna.

2 hónapja
#5056
Bojtika
Az szuper. És még el is viszik. Nem kell fizetni, ez szolgáltatás, a hulladék eltakarítása az új eladás fejében kötelező, csak kevesen élnek vele.

2 hónapja
#5055
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5054
A gép 7790 jó magyar forint, és a szállítás 1900 forint. És a régit is elviszik. Remélem azért nem kell külön fizetni! Philips a márkája a turmixomnak.

2 hónapja
#5054
Bojtika
Óóó de jó! Végül is hogyé vetted?

2 hónapja
#5053
Gonoszka1
Hurrá! Szerdán hozzák az új turmixgépemet délután! Csütörtöktől végre rendesen turmixolhatok, és nem botmixerrel készítem a zöld turmixomat!

2 hónapja
#5052
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5051
Köszönöm! Medvehagymát most csak esetleg mélyhűtve kaphatsz, vagy szárítva. Nincs a mélyhűtődben medvehagyma? Mert azzal is el lehet készíteni. Persze akkor sem kapod meg most, mert az idő mire elkészül. De nagyon-nagyon fincsi,ezt bizton állítom! Persze én nagyon szeretem a medvehagymát, és a szezonjába szinte mindenbe teszek amibe csak lehet. Szó szerint százával veszem (mert még az ára sem olyan borzasztó), és salátába, tésztába, mindenbe belepakkolom.

2 hónapja
#5051
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #5050
:) Miattad. Régebben egyszer-kétszer ránéztem, de annyira nem fogott meg... Ki is néztem azt a medvehagymás túrógombócot és már sírok... :D Nekem az kell! :) Most! :)

2 hónapja
#5050
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5049
Nem akarlak én zavarba hozni, de ha miattam fogod használnia NoSaltyt, az számomra öröm, és megtisztelő!

2 hónapja
#5049
jancsoreka
Jajj, ne hozz már zavarba!!! :)

2 hónapja
#5048
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5047
Köszönöm, és számomra megtisztelő!

2 hónapja
#5047
jancsoreka
Ezek után tutira használni fogom a nosalty-t. :)

2 hónapja
#5046
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5045
Köszönöm Bojtika Neked is!!! Nagyon cukik vagytok!

2 hónapja
#5045
Bojtika
Én is gratulálok, Gonoszka! :D

Amit tegnap gyártottam, szabad felhasználásra átadom, mert én nem akarok receptelni máshol.

Volt egy zacsi lejárt szav,. habtejszín (féláron a boltból) itthon, amit nem is tartottam hűtőben, ezért nem joghurtos langallót sütöttem, sőt nem is zabosat, mert spórolok megint a korpával, de a tojással, tejjel is még pár napig... (hó vége...)
Hanem vajat vertem a tejszínből, és majdnem másfél deci író is lett. Ezt használtam.
Graham-liszttel csináltam a tévébeli sütünk, fiúk? -receptet, a mennyiségeket átszámolva.
Darált húsos pörim volt még, és nyers darált hús is még, összefőztem. Tettem hozzá vegyes zöldséget, mexikói jellegű keveréket.
Tehát az író lett 130 gramm, ehhez adtam 180 g Graham-lisztet és 7g sütőport. Só nem kell bele!
Lágy, kicsit ragacsos tészta, nyújtani nem kellett, egy kis formába belenyomkodtam úgy,. hogy tészta-pereme is legyen.
A zöldséges ragut (rövid lére főztem) ráterítettem.
Beborítottam a múltkori nudli után megmaradt pirított zsemlemorzsával,
Volt még maradék tejfölöm is, nagyon lejárat-közeli, ezt elkevertem egy tojással, és ezzel vontam be a tetejét.
40 percig sült előmelegített, 240°-os sütőben. Szép is lett meg finom is.

A múltkor elcsíptem egy nagy zacskó kiflit a boltban, egy százasért adták, mert szikkadtak voltak.
Néhányat megevett a fiam, a szárazabbakat még egy textilszatyorban kilógattam a napra. Utána ledaráltam, és meglepetésemre elég nagy halom prézli lett a 4 kifliből. Bőven használtam belőle, és még mindig van!

2 hónapja
#5044
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5043
Összeraktam, így tudtam hogy Te vagy! És köszönöm mégegyszer!

2 hónapja
#5043
LPanka
Gonoszka! Gratu itt is hét szakácsa címhez a nosaltyn. Közben jöttem rá, h ott a vezetéknevem hazsnálom, itt meg a keresztet szóval nem biztos, h összeraktad, h az én vagyok :)

2 hónapja
#5042
jancsoreka
Érdekességnek a kalória-adatokhoz: jópár élelmiszer-gyártó egy automatikus programot használ az összetevők listázásához (a Kraft Foods, a Friesland, a Storck, az Iglo és az Aviko tutira): ez együtt fut az automatizált készítéssel: listázza az gyártás közben beadagolt összetevőket, a mennyiséget és a kalóriatartalmat és a kész élelmiszeren ez jelenik meg. Az alapvető probléma a gyártók listáival lehet - mást és mást használnak az egyes összetevők tápanyagtartalmának meghatározásának, bár ezt a programfejlesztők igyekeznek összehozni egy közös infóbázis fejlesztésével, amit az összes felhasználó használhat és szerkeszthet.

2 hónapja
#5041
Bojtika
reply to jancsoreka's post #5040
Ha felhasználom, akkor egyszerűbb, mert akkor elég a nyers súly és összetevői, azért kérdeztem. Max. kevesebbet viszek be valójában, mert a mártást nem osztom el pontosan.
Neked akkor maradt a főtt/párolt/grillezett listaérték.

2 hónapja
#5040
jancsoreka
Persze, ott maradt. Kidobtam, hogy őszinte legyek... Így aztán nem is néztem rá kcal-adatot. A dilemma viszont jogos, főleg, ha te mártásokhoz használod fel. Lehet, fele víz - fele zsír arányban vinném fel. Hm? Én nem igazán szeretem, mert gusztustalannak tartom (a Jóisten talán megbocsájt, hogy ételre ilyet mondok, dehát ez az igazság), a kutyáknak meg nem akartam odaadni, mert a kutyagyomor nem komálja a túl fűszeres dolgokat, ez pedig borsos volt jócskán. :) :) :)

2 hónapja
#5039
Bojtika
És a zacsiban ott maradt, gondolom, a zsíros lé.

Te találtál erre kcal-adatot? Mert én nem igazán.

2 hónapja
#5038
jancsoreka
reply to Aranyos's post #5037
A nyers és a párolt-sült verzió összehasonlítva. 500 g volt nyersen, 400 elkészítve. Vagyis: jó sok víz volt benne...

2 hónapja
#5037
Aranyos
reply to jancsoreka's post #5036
Mihez képest?

2 hónapja
#5036
jancsoreka
Tegnap vacsorára csináltam sütőzacskóban csirkemellet. Nagyon jó lett, pedig én nem szeretem - de a sütőzacsinak hála, ez most megváltozott. Lemértem nyersen és párolva-sütve: 10 dkg a különbség!!! :(

2 hónapja
#5035
LPanka
reply to bmati's post #5032
attyaúristn!

2 hónapja
#5034
Bojtika
Hozom a linket!
A fiatalabbak nem ismerhetik, ezek tényleg vékony, olcsón kapható kis füzetek voltak, a sorozat a 80-as évek második felében jelent meg. Egymás után, apránként jöttek a füzetkék. Nekem megvan pár darab papíron, onnan ismerem.
Itt a lista, bármelyik letölthető. Azért hozom az egészet, mert natur levekről szóló is van, müzlikről is, kenyerekről is... és Tapsinak kertészkedősek is.

A sorban az utolsó éppen a csírazöldséges. Növényenként ott van a csíráztatás mikéntje, és receptek is.

http://www.ujkorklub.hu/load/eletmoddal_kapcsolatos_konyvek/konyvek/biofuzetek_sorozat_aronnak_koszonjuk/22-1-0-6109#.U6_vLUCqfvY

2 hónapja
#5033
Bojtika
reply to Aranyos's post #5031
Próbáltad már több napon át esetleg? :)))

Van egy régi, de jó kis füzetecske, letölthető.
?imdjárt linkelem, de még vár a kávém. :)

2 hónapja
#5032
2 hónapja
#5031
Aranyos
reply to Bofy's post #5030
Ebben tényleg csak a méretes csírák vannak, én eddig még a csíráztató edénnyel sem jutottam el. :(

2 hónapja
#5030
Bofy
http://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kaloriatablazat/bonduelle-babcsira-kaloria.php

Szerintem simán lehetne most ezzel is számolni :)

2 hónapja
#5029
Bojtika
Párolgás is van...Próbáld meg, ha reálisnak tűnik, hogy annyi vizet "ittak" meg, akkor mehetne, viszont akkor már nem szárazbab.
Úgy kell, mintha főzted volna, a felszívott vizet vízként, 0 kalóriával hozzáadni, nem? Receptben felvive.

2 hónapja
#5028
Aranyos
reply to Bojtika's post #5027
Arra gondoltam megmérem a babot aztán megmérem akkor amikor már a csírák kikandikálnak.
Ekkorra tetemes vizet iszik meg, tehát 2x legalább több a súlya, ezt veszem alapul a kalória számításnál, ha beírom.
Megfeleő a gondolatom?

2 hónapja
#5027
Bojtika
reply to Aranyos's post #5026
Akkor számold csak a babot magát. Nem nagy a többlet, csak egészségesebb. :D

2 hónapja
#5026
Aranyos
reply to Bojtika's post #5024
Köszönöm, kedves vagy, rég óta csinálom a csíráztatást, de soha sem jutottam el addig, hogy levágjam, mert olyan nagyra nem nőtt, így magostól eszem - az eszem hova teszem :)
Most jöttem rá, hogy milyen finom, ha épp csak kibújik a csíra a magbol Adzuki, de főleg a Mungó bab.
Gondoltam megkérdezem tőletek.
Ítt a kalória nem oly sok, hogy nagyon elszaladjon velem a ló, mint a kolbásznál, a húsnál, meg a sütinél.
Szóval köszönöm :)

2 hónapja
#5025
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5022
Jó név! Mert utána én is nyomiga leszek. Nem tudom, hogy miért nincs valami normális neve.

2 hónapja
#5024
Bojtika
A csírázáskor felszabadulnak bizonyos növényi hormonok, a csírazöldségek kalóriaértéke más, mint a magé.
A csírákat levágjuk a magról, úgy fogyasztjuk.
Nincs a neten?

Német oldalról hozom a babcsírát:

100 g-ban 41 kcal, 3,5 g fehérje, 0,3 g zsír, és 5,8 szénhidrát.

2 hónapja
#5023
Aranyos
Szeretnék infót, ha tudtok adni.
Bab tápanyag tartalam és ugyan annak a csíráztatott változata más(?) ha igen mi eredményezi ezt?

2 hónapja
#5022
Bojtika
Talán nyomigának lehetne hívni, nem tudom. :D Vagy nyomóka.
(Nálunk a távirányító már eddig is nyomiga.)

2 hónapja
#5021
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5020
Köszönöm Bojtika! Majd próbálkozom ezzel a comberősítővel, aminek a nevét nem tudjuk. A szalagra meg rá is állhatok, és úgy húzigatgatom felfelé. Egyébként a comerősítő remek karerősítő is. Borzasztóan nehéz összenyomni. Majd kiugrik a szemem!

2 hónapja
#5020
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5012
Gonoszka, a combizmot úgy erősíted a kis nemtommivel (nevet kéne adni neki), hogy ülsz, talpad a földön, és a térded közé kapod, úgy nyomogatod össze.
Ülhetsz székben, alacsonyabb sámlin, de végezheted fekve is, a térded felhúzva, talpad a talajon.
A szalagot ha be tudod akasztani egy stabil és nem éles dologba, vagy csak átveted a szék háttámláján, amin ülsz, akkor a két végét megfogod, a kezed köré is csavarod. A két öklödet a mellkasodhoz szorítod, és ültödben előre hajolgatsz. Ezzel a derekad izmait is erősíted.

2 hónapja
#5019
Aranyos
reply to Bojtika's post #5011
Köszönöm a választ :)

2 hónapja
#5018
Bofy
Na meg a férjemnek...az ugyebár nem utólagos szempont :D:D.

2 hónapja
#5017
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5016
Gyakorlatilag a lényeg, és a legfontosabb, hogy magadnak begyere. Aztán a többi kit érdekel?

2 hónapja
#5016
Bofy
Annyi, hogy a lebegődre a szalagot használjad rendszeresen :). És inni, inni, inni.
Kezdek amúgy rájönni, hogy a mérleget ki kéne reptetni az ablakon. Ráállok...de minek...tök súlyos vagyok, de ma megint bejöttem magamnak az egész alakos tükörben:D:D:D....kivéve a hasam...de a seggem...meg tudtam volna fogdosni :D:D:D:D

2 hónapja
#5015
neonlicht
reply to Gonoszka1's post #5014
Nyugika, a test regenerálja magát, ha megadod neki az esélyt. A kalóriád már rendben, kell egy kis fehérje, egy jó multivitamin, meg edzésinger. Meglesz a látszatja.

2 hónapja
#5014
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5013
Csak sajnos rájöttem, hogy izomnak nevezni az izmaimat vicc! Nem is tudom, hogy tudja megtartani a testemet, mert annyira nincsenek. Remélem nekem is jobb lesz a lebegőm, bár nem hiszem, hogy sokat fog a bőrlebernyegemen javítani, mert olyan nagy. De a remény hal meg utoljára.

2 hónapja
#5013
Bofy
Gonoszka, tök jó, hogy beszerezted ezeket a bigyókat :). Én most nagyon rákattantam az erősítő gyakorlatokra. Kell az izom...az felzabálja a csúnya gonosz zsiiiiiiiiiiiiiiiiirt (hosszú i-m még nincs:D). Mióta szinte minden nap súlyzózom a karomat is, már nem olyan vészes a lebegőm.

2 hónapja
#5012
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5009
BOJTIKA!!!! Megérkezett délután. Ki is próbáltam. A comberősítőt azt combon egyenlőre nem tudom összecsukni, viszont karerősítőnek is lehet használni. Tegnap erősítettem is vele. Hát bátran kijelenthetem, hogy semmi karizmom nincs, mert úgy érzem most reggel az izmaimat(?) hogy csuda. Már tegnap este is éreztem. A szalagot én mindig vékonyabbnak képzeltem -nem tudom miért-, és van hozzá egy fűzetke is, amiben gyakorlatok vannak. Én egyenlőre ebből is az egyszerűbb gyakorlatokkal kezdek, mert van olyan hogy a lábra is rátekerni, de azt még egyenlőre nem merem, mert félek, hogy hasra esek. Majd idővel. Így most már a karomat is erősíthetem, és a lábaimat is, amit bátran kijelenthetek, hogy rájuk is fér!!!

2 hónapja
#5011
Bojtika
Csomagot várt, comberősítőt meg latex szalagot rendelt, mára ígérték.
És most nem tudom, hogy tetszik neki! Vagy hogy megérkezett-e rendben!

2 hónapja
#5010
Aranyos
reply to Bojtika's post #5009
?

2 hónapja
#5009
Bojtika
GONOSZKAAA!!!!!

Megjött már a csomagod???

2 hónapja
#5008
Bojtika
reply to jancsoreka's post #5006
Szólok! :D

2 hónapja
#5007
jancsoreka
reply to Panniii's post #5000
Szia :) Fogadd meg Bojtika tanácsát, neked szerintem sincs másra szükséged. Nézz ki egy jó sportot, amiben örömödet leled, sportolj, amíg lélegzel (bármit), és ne egyél szemetet. :) Ennyi! És ha ez így is marad, soha nem lesz gondod. :)

2 hónapja
#5006
jancsoreka
reply to Bojtika's post #5001
Váááá, de jó! Szerintem megvan!!! Tűkön ülök, ha értesítenek, szólj rögvest ám!

2 hónapja
#5005
uzateli
reply to Bojtika's post #5004
Sok sikert!

2 hónapja
#5004
Bojtika
reply to uzateli's post #5003
Egy szakos levelező képzésen, germanisztikára, és ha csak egy mód van rá, akkor Egerbe szeretnék járni, ott is indul ilyen képzés.

2 hónapja
#5003
uzateli
reply to Bojtika's post #5001
Remélem, sikerül, amit elterveztél! Hová akarsz jelentkezni? (gondolom, már írtad régebben, csak én nem láttam)

2 hónapja
#5002
Bojtika
reply to Panniii's post #5000
Mivel még növésben vagy 17 évesen... és mivel csak a kemény edzések elhagyása miatt jött fel a túlsúly, ráadásul a BMI-d még így is az egészséges határokon belül van, inkább csak a megfelelő mozgást kellene megtalálnod, amit akár otthon is tudsz végezni. Az étkezésed az egészségesre átállítva, kicsit újra formába lendülhetsz, de diétát nem ajánlok. Nincs mire diétáznod, csak ne egyél "szemetet", meg cukrot, fehér lisztes dolgokat, és lehetőleg felvágottat sem, esetleg tiszta sonkát. Sok zöldségfélét, sovány húsokat...

Duci biztosan nem vagy, még akkor sem, ha már nem vagy az a szálkás, csupa izom táncos testű. Mindenkinek átalakul a teste, ha a sportot abbahagyja.

2 hónapja
#5001
Bojtika
reply to bmati's post #4999
A kalkulátor a konkrét szakra számolt, és a 2014-est. Persze majd kiderül még, addig még lehet izgulni.


2 hónapja
#5000
Panniii
Sziasztok! Én kb három napja használom az oldalt, és eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. 16 éves vagyok, 164 cm és 56 kg. 4 éven keresztül társastáncoltam, de kb egy éve abba kellett hagynom, így feljött +10 kilo.. Úgyhogy eldöntöttem, hogy leadom, és elérem az áhított 50 kg-ot. :) Régen mindig karcsú voltam és sokan mondták, hogy egyek, mert olyan vékony vagyok, hogy elfúj a szél. Ezért is nehéz, hogy most én lettem a duci lány.. Remélem segíteni fog az oldal.A ti tapasztalataitokból és sikereitekből sok erőt és kitartást lehet meríteni! :))

2 hónapja
#4999
bmati
reply to Bojtika's post #4993
Gratulálok! :)
A tavalyi és az azelőtti ponthatárokkal viszont óvatosan, mert szeretik évenként variálni szaktól függően... :/
Mindenesetre sok sikert! ;)

2 hónapja
#4998
Bojtika
Jó lesz!!! Szoríííítsuk! :D


2 hónapja
#4997
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4996
Lesz, mert kell hogy legyen! Majd erősen szorítunk!

2 hónapja
#4996
Bojtika
Kikalkulátoroztam a pontjaimat, az 374. A ponthatár, ahová mennék, ott 360.
Már csak hely legyen. :D

2 hónapja
#4995
Bofy
Ügyes :)

2 hónapja
#4994
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4993
Gratula, gratula, gratula........!!!! Ügyi vagy, ügyi vagy, ügyi vagy.......!!!!

2 hónapja
#4993
Bojtika
Hahóóó...

Jeles lett az emelt németem! Ma hoztam el a tanúsítványt (mert egész bizonyítványt nem adtak, az már van.)

2 hónapja
#4992
Aranyos
:)

2 hónapja
#4991
jancsoreka
Jön, úgy tesz, mintha segítséget kérne, aztán magában lehülyéz mindenkit. Sajnos nekem ehhez annyira nincs türelmem, nem vagyok egy gyógypedagógus-alkat (apám kedvenc szólása volt... átragadt: mi vagyok én, gyógypedagógus, hogy mindent háromnál többször magyarázzak?!). Kivéve a gyerekeket, mert ott nem volt igaza. Egy gyereknek igenis mindent el kell magyarázni százszor, ezerszer. Ő nem tette, én megteszem. A gyerekekkel és a kutyákkal a türelmem végtelen. :)

2 hónapja
#4990
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4989
Persze, mert jön, segítséget kér, mi leírjuk, aztán rajta múlik a dolog. De az biztos, hogy mi többet nem tehetünk.

2 hónapja
#4989
Bojtika
Ilyenkor félek egy kicsit, hogy legyint egyet és a saját feje után folytatja.
Oké, a más lánya, de mégis!

2 hónapja
#4988
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #4986
Itt Pesten hol süt, hol nem süt. De szerencsére hideg nincsen.

Válaszoltam én is, és csak bízom benne, hogy megfogadja, mert sajnos nagyon komolyan meg lehet betegedni a koplalástól.

2 hónapja
#4987
Bojtika
Itten nálunk sütik. :D

Én edzett vagyok és válaszoltam, bár nem túl finoman.
Most meg "amúgy" fogok edzeni. :D Szoktatásképpen három mérföldet, mert sokat kihagytam a vállam miatt.

Még a férjemmel kitaláltuk, hogy nem NApocska, ne érezze úgy, hogy nógatjuk. :D

Csak úgy Pocska. És sütik, sütikél. :D

2 hónapja
#4986
jancsoreka
eegen, egyre gondolunk. 2 dolog van, ami kihoz a sodromból, a setét és a rosszindulat.
süt a Napcsa??? Itt (Debrecen) nem. :(

2 hónapja
#4985
halene
Arra gondolsz amire én gondolok? "1000 kalória mellett hízok"...sötöbö. A magam véleménye meg van, de most ezt neki nem írom le. Most végeztem a 25 perc tornámmal pedig úgy volt, hogy ma semmihez sincs kedvem! De jól tettem és még a színem is jobb lett...

2 hónapja
#4984
jancsoreka
jájj, az egy egyik topicot már megint megtalálta egy nagyon okos... szívem szerinte elküldeném a fenébe a hülye kérdéseivel. de inkább nem szólok egy büdös szót sem, viszont futok három kört a szobában. :D
hihtetlen, komolyan. arra nem veszi a fáradságot, hogy végigolvasson 10-15 bejegyzést, hanem fogja magát és berak egy teljesen idióta, a bejegyzéseknek teljesen ellentmondó kérdést. most komolyan: szórakozik az ilyen?! tiszta gáz.

2 hónapja
#4983
jancsoreka
reply to LPanka's post #4981
biztos, hogy nem. de azért a gazdasági helyzet erőteljesen befolyásolja a társadalmat. és ez fordítva is igaz.

2 hónapja
#4982
Bojtika
Jaj, persze hogy nem.
Ez most úgy került szóba, hogy a jóga mindenki számára elérhető, még annak is, aki nem olyan szelíd lelkű, ahogy az ember "átlagolja" a jógázókat...

2 hónapja
#4981
LPanka
reply to jancsoreka's post #4966
szerintem nem csak manapság történnek ilyenek és nem csak nálunk

2 hónapja
#4980
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4979
És így a szülőknek még nagyobb tragédia, mert persze a szülő mindegyik gyerekét szereti, de ha egy van és az meghal, akkor mindent elveszit.

2 hónapja
#4979
Bojtika
Egy szem lánya volt a szüleinek Rózsika.

2 hónapja
#4978
Bojtika
Gondolom, a gyilkosságot eleinte nem mondták el. Nem tudom.

2 hónapja
#4977
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4976
Nem tudom, hogy tudták nekik elmagyarázni, hogy most az édesanyjukat temetik, és az apjukat meg börtönbe zárják, mert ő a gyilkos. Szörnyű!!!

2 hónapja
#4976
Bojtika
Elképzelni se tudom, mit és hogyan mondhattak nekik.
A kislány talán öt éves lehetett akkor, a fiúcska talán 7-8.
A temetésen ott voltak.

2 hónapja
#4975
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4974
A gyerekek sorsa akkor azért rendeződött, bár gondolom, hogy ez nagy lelki traumát okozott nekik. Azért nehéz lehetett feldolgozni azt, hogy az apjuk megölte az anyjukat.

2 hónapja
#4974
Bojtika
Az anyai nagyszülőkhöz, igen.
Nagyon szépen nevelték őket egyébként, a vénasszony volt túlérzékeny. A saját szomszédjához is ment balhézni, hogy éjszaka ha későn jön haza a lányuk munkából, a zuhanyzásának a zaja zavarja őt! Ahogy a szappan koppan!
Lejött hozzánk, hogy halkítsuk le a rádiót. Ahogy kimentem a csöngetésre, az előszobában nem hallottam a zenét!
Hogy valami gond van köztük, azon vettük észre (mi friss szerelmesek), hogy nem értek soha egymáshoz. Mi meg folyton egymás kezét fogtuk, vagy egymáshoz értünk.

2 hónapja
#4973
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4972
És mi lett a két kicsivel? A nagyszülőkhöz kerültek? Vagy állami gondozásba?

2 hónapja
#4972
Bojtika
reply to jancsoreka's post #4969
Több mint két hónapon át élt a lakásban még, mint az eltűnt felesége után szomorkodó, szegény, rendes ember.
Nevezzük Rózsikának: a szüleivel élt a házban, tizenéve ismertem. Pár évvel volt nálam fiatalabb, nem sokkal, mert később, amikor a férjem a házba (azaz hozzám) került, örömmel ismert rá Rózsikára, még udvarolt is neki valamikor, mert egy suliba jártak. (A lány szülei a lakást a fiatal párnak hagyták, előtte velük lakott ott.)
Megszületett a fiam, hozott neki sok aranyos babaholmit, de nem jött be megnézni, mert meg volt fázva...Úgy egy hétre rá "tűnt el".
A pasi Rózsika holttestével a csomagtartóban elfuvarozta a gyerekeket az oviba-suliba.
A négy fal közül sok nem hallatszott ki. Sajnos a házban volt egy nagyon rosszindulatú vén csaj, aki nyugdíjas rendőradminisztrátor volt, az oltogatta a rendőröket, ő volt az első számú tanú, hogy Rózsika milyen feslett egy nőszemély volt. Ha hallottátok volna azt a hangsúlyt, ahogy mondta, hogy "szoláriumba jáááárt!!!"..Rózsika ezt a vénasszonyt, alsó szomszédját, sokszor kiosztotta, az bezzeg hallatszott a lépcsőházban. :D Mert a két gyerek nem volt teljes csendben, emiatt mindig volt harc.
Tíz évet kapott a gyilkos.

2 hónapja
#4971
bmati
reply to jancsoreka's post #4961
Annyiból ügyes a fickó, hogy jól összehozta a jógát meg a calisthenics-et. Most ez divat lett (ami nem olyan nagy baj). Amint láthatod az oldal alján, ő sem kezdő sportoló. Több ezer éves gyakorlatokat így kell manapság eladni, jó marketing mindenekfelett... :D

2 hónapja
#4970
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #4969
Réka! Teljesen egyetértek veled! Az ilyen tettre nincs semmilyen ok, és kifogás! És azokat a szegény gyerekeket sajnálom! Rájuk nem gondolt az apjuk amikor meggyilkolta az édesanyjukat?

2 hónapja
#4969
jancsoreka
reply to Bojtika's post #4967
Nem kapott sokat?!?! Megáll az eszem. Pár évben mérnek egy emberéletet?! Na ezért kerülöm messzire a büntetőjogot... Sosem tudhatod, mi folyhatott a négy fal között, de erre semmi nem adhat sem indokot, sem magyarázatot, sem felmentést. Remélem, a lelkiismerete élete végéig üldözni fogja.

2 hónapja
#4968
jancsoreka
Ismeritek a runtastic-ot? Pfff... Nagyon szeretem és most ki fogok próbálni egy új dolgot. Az okostelefonomra ingyen le lehetett tölteni egy alkalmazást, és van rajta olyan, hogy "story running". Belepakolnak egy történetbe, amit le kell futnod. Átlag 37-38 percesek, van olyan, hogy kísértetjárta várban menekülsz, aztán olyan is, hogy te vagy a hős amazon és egy törzset kell megmentened erdőn át vágtázva, vagy amerikai sivatagban futsz haza, vagy Rióban nyaralsz és futni támad kedved... Nekem nagyon tetszik. :) Eleve a honlapot is nagyon szeretem, mert mindenfélét fel lehet rá rakni, ami sporttal kapcsolatos: mit sportoltál, kint vagy bent, milyen idő volt, hol futottál pl.: aszfalton, terepen, vegyesen stb., átlag pulzus, max. pulzus, térkép, időtartam - kiszámolja, egy km-t mennyi idő alatt teszel meg, az elégetett kalóriát, ilyenek. Be lehet vinni a testsúlyt, a testzsírt, csinál belőle szép grafikont.

2 hónapja
#4967
Bojtika
reply to jancsoreka's post #4966
Megviselt az eset. Semmi különös nem volt, csak elhidegültek, a két gyerek még kicsi. Hogy volt-e a nőnek valakije, nem tudom, de új munkahelyén egészen kivirult, a depis lógó haja is helyes frizura lett...
Szerettem a csajt, de a pár is helyes volt, sportoltak, talán eredetileg mindketten testnevelő tanárok? Melegítőben jártak, sporttáskákkal...(az egyikben vitte ki a pasi a házból, éjszaka a Dunába, Bajánál fogták ki...)
Nem indulatból volt, tervezhette már régen.
Nem is kapott sokat, már rég szabadult, gondolom.

2 hónapja
#4966
jancsoreka
reply to Bojtika's post #4963
Nem kicsi groteszk humor: vajon mit vétett az asszony, hogy egy jógi így bepipult?! :D Hihetetlen egyébként, mik történnek kis hazánkban manapság... :(

2 hónapja
#4965
Bojtika
Tyűűű...
Kell egy külső képtár, és onnan a link.
Általában a Képfeltöltés.hu. ahová simán betallózod a képet. Mármint aa saját szémgépedről. De lehet a Picasa is vagy a gugli képtára is. Onnan a megnyitott képre katt, és a Tulajdonságok sort, amelyik automatikusan be is jelölődik, azt bemásolni.

2 hónapja
#4964
tothf1
Szia Bojtika! Légyszi írd le nekem, hogy kell képet feltölteni! (Nem jövök rá) Köszönöm!!!

2 hónapja
#4963
Bojtika
Szegény jógi, vajh hogy lett fegyenc? A legbékésebb emberfajta elvileg...

(Picit kirázott a hideg, közelről érintett egy kivétel. A férj a feleségét ölte meg a szomszédságban, és a jógatudása révén át tudta verni a hazugságvizsgálót. a rendőrségen.)

2 hónapja
#4962
Aranyos
Az emberi "bölcsesség" határtalan

2 hónapja
#4961
jancsoreka
Behalok, mi mindenből lehet pénzt csinálni... :D :D :D Divatos névvel illeted, és már dől is a nép. :D :D :D

2 hónapja
#4960
jancsoreka
Ujjuj, elképzeltem, amint egy rab lótuszülésben lebeg a priccse fölött... :D Na csak megnézem már, miszösz ez. :)

2 hónapja
#4959
Bojtika
Jééézuska, megképzett előttem egy Gandhi-féle erőatléta, narancs színű cuccban a szögesdrót meg a rácsok mögött. °_°

2 hónapja
#4958
2 hónapja
#4957
Aranyos
Hú ha ti m ég ezt is értitek
Akkor én csecsemő korú vagyok, mert nem is értem :D

2 hónapja
#4956
Bojtika
reply to Aranyos's post #4955
Ez, kis jáccás:

http://www.playbuzz.com/gregs/can-we-guess-your-real-age

2 hónapja
#4955
Aranyos
reply to Bofy's post #4953
ez mi?

2 hónapja
#4954
jancsoreka
Én meg otthonülő vagyok, a kutya kedvenc állatom, a csoki és a vaníliafagyit sem szeretem, a rágcsákat sem, a felsorolt tv-sorozatoktól kiver a víz, fogalmam sincs, ki az a tejfelesszájú azon a képen, viszont a monoszkópot ismerem és hétvégén imádok korán kelni és ebéd után szunyálni egy bazi nagyot. Télleg vén vagyok. :D

2 hónapja
#4953
Bofy
29/29....:P

2 hónapja
#4952
Bojtika
reply to sinnesro's post #4951
Akkor mentálisan fiatalabb vagy a lányodnál? :D

2 hónapja
#4951
sinnesro
reply to LPanka's post #4941
Még tegnap megcsináltam. 34/58:-)
Lányomnak meg 47/33 :-)

2 hónapja
#4950
sinnesro
reply to LPanka's post #4941
Még tegnap megcsináltam. 34/58:-)
Lányomnak meg 47/33 :-)

2 hónapja
#4949
Gonoszka1
Nekem 42 lett, pedig már fél évszázados vagyok. És azért voltak kérdések, amik azért nem igazán fedték a valóságot, mert az igazi válaszom nem volt közte.

2 hónapja
#4948
uzateli
Nekem is 42 jött ki az 57 helyett

2 hónapja
#4947
Bojtika
reply to LPanka's post #4946
Nem tudom olvasni a fekete háttéren, ezért kijelöltem, másoltam egy Word-be, és úgy már jó volt.
(Csak tipp azoknak, akiknek szintén nem jó a fekete háttéren a fehér betű.)

2 hónapja
#4946
2 hónapja
#4945
Kiseri
:) 29/34

2 hónapja
#4944
Bojtika
Hehehe...aszongya, 42... :D (56 vagyok)

2 hónapja
#4943
jancsoreka
úúúú, meg se írom. :DAsztali verzió   Mobil verzió
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!