Felhasználó név: Jelszó:
Belépve maradok
2 napja
#5812
mokuska44
reply to bmati's post #5811
Köszönöm a segítséget, és a jótanácsokat! Az orvos csak annyit tudott mondani, hogy ez hosszú lesz ! Fájdalomcsillapítót már ma elhagytam, maradt a flektor krém. Ez az egész péntek este kezdődött, 1 hete, ma már kicsit tudom mozgatni a kezem , felemelni még nem nagyon merem, mert még érzékeny a vállam :( , és a felkarom meg a vállam még mindig nagyobb, mint a másik. Ezek után lehet számítani rá, hogy ez többször előjön, vagy ez is meg tud erősödni, mint a térd?
(Amikor elkezdtem súlyzókkal edzeni, akkor volt már hasonló, de nem ennyire kibírhatatlan , és hosszantartó fájdalom, utána kisebb súlyokra váltottam, és már örültem, hogy megerősödött a vállam. ) Mégegyszer köszi a sgítséget! :)

2 napja
#5811
bmati
reply to mokuska44's post #5808
Valószínűleg túlerőltetted és begyulladt a rotátorköpenyed. Ez hetekbe telik, mire újra rendbe jön. Óvatos átmozgató edzéseket csinálj rá kétnaponta, mert segíti a gyógyulást, de kizárólag csak saját testsúlyos edzés legyen. Pl.: dőlj rá a falra és úgy fekvőzz (minél kevésbé dőlsz rá, annál könnyebb, de ez is átmozgat, emellett jó még, ha egy függőleges rúdba kapaszkodsz és hátrafelé dőlsz (könnyített húzódzkodás, csak itt nem a testsúlyodat húzod fel és tudod szabályozni, hogy milyen szögben dőlsz hátra) úgy, hogy a rúd a lábaid között van. Lehet még óvatosan vállkörzéseket csinálni (ezt napi 2-3-szor is, de tényleg csak óvatosan) és ez megakadályozza, hogy "befagyjon" a vállad.
Fájdalomcsillapító szedésével nem fogsz sokra menni, akkor már inkább helyileg kenegesd valamilyen gyulladáscsökkentő kenőccsel, mert az többet használ.

3 napja
#5810
shinita
reply to mokuska44's post #5809
Nekem muszáj beleférnie, mivel séta nélkül nem működöm, enerváltan és megnövekedett alvásigénnyel pedig órákat vesztek... Ezzel együtt képes vagyok hanyagolni, az utóbbi időkben jobbára csak pici sétáim voltak, illetve szerdán 2 óra. De a pici is valami. Fel szoktam menni a hegytetőre, ami elég kis séta, tekintve, hogy majdnem a tetején lakom... :) Fentről elég jól rá lehet látni a tóra, még jobban, mint a házból, ősszel pedig vaddisznókat lehet nézni és szarvasbőgést hallgatni (ott van a vadaspark kerítése). De a séta unalmas terepen is jó, csak Budapest belvárosában nem szerettem. De amikor a budai zöldövezetben laktam... Ma is nosztalgiával gondolok arra az időre, amikor hazafelé kiültem egy sziklára vagy megnéztem a kökörcsineket... De egyenesen a munkahelyemre menet is gyönyörű volt a táj, főleg ősszel. Aztán a cég elköltözött a belvárosba, én pedig rövid úton felmondtam, mert nem bírtam az új helyet, zsúfolt, zajos, levegőtlen lyuk volt sok emberrel. Ez csak egy tényező volt, de elég fontos.

Tornára sajnálnék sok időt, illetve minek is hosszan, abból szeretek intenzívet csinálni. Vagy szórakoztatót, de azért nem lötyögést... Tegnap sikerülhetett, ma láb- és karizomlázam van. Pedig a súlyzós vállgyakorlatokat ki is hagytam.

3 napja
#5809
mokuska44
reply to shinita's post #5805
Én is szeretek sétálni, de ez most nem fér bele az életembe, és itt,ahol élünk nem is lenne túl érdekes. Pár éve Írországban éltünk, ott rengeteget túráztunk, napi 10-15 km-t. Gyönyörű helyeken jártunk, nagyon hiányzik! Ott nem kellett figyelni a kalóriákat, és volt egy mende-monda, hogy a friss levegőtől a helyi nemzeti parkban meggyógyul mindenki. :)

3 napja
#5808
mokuska44
reply to Bojtika's post #5806
A cardiot szeretem, talán a sok ülés miatt. De vannak napok, amikor nincs energiám cardiozni, és nem is kell mindig :) ilyenkor valami átmozgatót, könnyebbet csinálok,(tavasszal a kocogás megold mindent) Nagyon szeretem a fitnes blenderen a súlyzós edzéseket, de a vállammal újra gond van, de most előtte 3 napig súlyzót nem vettem a kezembe, de a munkám miatt " kényszertartásban " van a kezem, valószínű ez a gond. Nem tudom, mi gyulladt be, de napokig napi 4 flektort ittam, felektor,keplat tapaszt használtam, és nagyon lassan javul csak. Napokig nem tudtam aludni, mozgatni a kezem.... nem tudom , mikor merek újra normális edzéseket csinálni, addig marad valami más jellegű...

3 napja
#5807
bmati
reply to Bojtika's post #5806
Nagyon jó cikk. :)
Egyébként én is azt tartom, hogy aerob vagy kardió edzést 1-1,5 óránál hülyeség többet csinálni, kivéve, ha valami állóképességi mutatványra edzel (de akkor sem folyamatosan ennyit kell, hanem csak alkalmanként). Pl.: maratoni futás, triatlon, iron man, hosszabb teljesítménytúrák (min. 50 km), hosszabb biciklitúrák (min. 100 km), stb.
Én az utóbbi időben (kb. 2-3 hónapja) nem futottam (achilles íngyulladás miatt, de már azóta úgy tűnik helyre jött), de a napi gyaloglás még mindig 6-12 km között van és emellett semmilyen aerob vagy kardió edzést nem végzek. Az erősítés viszont megy, de azt is csak heti 3 alkalommal teljes testeset (amíg fájt a lábam, addig a guggolást csak könnyítve csináltam). Felsőtestre viszont jobban fejlődök azóta... :)
Még egy dolgot a végére. HIIT-tel nem kellene dobálózni. A HIIT edzések (amiket a youtube-on meg össze-vissza ennek neveznek) nem mindegyike tényleges HIIT edzés. Ha a pulzusodat a max. pulzusod 80%-a felé repíti, illetve a "pihenő" részeknél sem megy 65% alá és a kettő között mozog, na az az igazi HIIT edzés. Ez egy 30 évesnél 124-es alsó pulzushatár, a felső pedig 190, de 90%-os kihasználtság mellett 171. Egy pontos pulzusmérővel ezeket könnyen lehet ellenőrizni. Egy minimális HIIT edzés pedig legalább 4 perces, de ha belekezd valaki, akkor min 8 perc legyen bemelegítés és levezetés nélkül, ajánlott pedig a 16-24 perc elérése.

3 napja
#5806
Bojtika
Nekem a cardio nem a műfajom.
Pulzust mérni nem tudok, de...még mindig nem voltam tüdőgyógyásznál, illetve kardiológusnál vagy sportorvosnál, nem tudom. Nem tudok olyan iramban mozogni, hogy lihegnem kellene. Az izomzatom meg aránylag fejlődik (jön vissza), de nem lesz dinamikusabb. Mondjuk ez utóbbi nem baj, ugráltam 30-40 éve eleget. :D
Kaptam mailt, a cardióról is van szó benne, érdemes mazsolázni:

http://shop.builder.hu/7-aranyszabaly-csajoknak-az-izomtomeg-es-az-ero-novelesere-a2383?utm_source=hirlevel&utm_campaign=20141215-heti.builder.nok&utm_medium=email&utm_content=nok

4 napja
#5805
shinita
reply to mokuska44's post #5804
HIITből nagyon picit csinálok...
Nekem a 2-9 óra sokszor előfordult életemben, a gyaloglás már csak ilyen. Munkanapon 2-3 óra volt, de én többnyire 8 órában dolgoztam, csak túlórás napokon többet. Mostanság alig mozgok, de szerdánként megvan a 10 km akkor is, ha nem csinálok semmit, az énekkari próbára el kell mennem valahogy.
A párom abszolút nem edz, viszont biciklivel jár munkába, ami napi 16-17 km :) Alapvető mozgásnak megteszi az is.

A futás nekem a legnehezebb, azt nem bírom. Bár a fekvőtámasz még a futásnál is sokkal nehezebb számomra, mert azt nem tudom megcsinálni, futni pedig pár métert azért tudok, ha nagyon muszáj. A gyaloglás viszont rém könnyű, szinte félhalottan is hazajönnék 20 km-ről, ha leraknának valahol s tudnám az utat. Ilyen kis semmi alig-bakonyi éjjeli túrán képedtem el a szervezőn, aki szerint a 48 órás motoros teljesítménytúra semmi, mikor az sokkal keményebb a 10-20-30 km-es gyalogosaknál, ahol csak sétálunk egy ideig és kész (akkor speciel ez éjjel volt, esőben, eltévedtünk az erdőben s a picike túra mellé úgy 16 km-t kellett gyalogolnunk pluszban, mert gyalog mentünk a kezdő- és célhelyre... az se volt semmi, de motoron ülni 17 órát komolyabb, s az csak egy nap a 3-ból (nehezít, ha az ember lassan megy vagy otthon akar aludni, akkor is, ha ez azt jelenti, hogy sötétedés után kell átvágni az egész Bakonyon, ahol kissé rosszak az utak, bájosan kanyarognak, sok az állat és a motor világítása csapnivaló. poénos volt, sokkal gyorsabban mentünk a falvakban, mint az országúton, mert ott láttunk és üresebb is volt az út).
De kicsit eltértem. Amúgy néha sajnálom, hogy motorozni nem mozgás. Attól még fárasztó, ha nagyon, nagyon sokáig tart. Vagy ha kényelmetlen a motor vagy olyan stílusban nyomja az ember, de az rám nem igaz.

4 napja
#5804
mokuska44
reply to shinita's post #5802
Nekem 4 óra mozgás nem fér bele a napomba :( napi 10 óra ülőmunka mellé. A ráérő időmben próbálok minél hatékonyabban edzeni, ha unom, az már nem az igazi . Írtad a HIIT-et, az én besorolásomban ez a legintenzívebb edzés, a futkározósom könnyebb. :)

4 napja
#5803
mokuska44
reply to Bojtika's post #5801
Jó Neked, én semmit sem értek belőle, angol még ok, de a francia, az kicsit sem megy. :) Ma megcsináltam megállás nélkül is, tényleg nem könnyű, de tetszik. :)
Ma kipróbáltam ezt is
https://www.youtube.com/watch?v=hbynOF9dI_I
ez sokkal könnyebb, mint a futkározós, ezt már untam, mert nekem könnyű, de azért megmozgatott.
Én nem bánom, ha pár másodpercre megállok, főleg, ha 155 fölé akar menni a pulzusom :) ezeken a pihenőkön látszik a fejlődés, hogy egy idő után már nincs is szükség rájuk.

4 napja
#5802
shinita
reply to mokuska44's post #5800
A nyelvvel nem volt bajom (ugyan nem értem, de tetszik :)), de én nem futkorászok, az tuti. Gyalogolni tudok, futni 2 percig se, de ez nekem egyelőre megfelel.
Ma viszont vissza kéne térnem a rendes kerékvágásba. Ma minimum 4 óra mozgást tervezek (még 1 órát kell elhelyezni, a többi megvolt, illetve meglesz). Igaz, ebből 2,5 óra gyaloglás, de az is valami, főleg, hogy egy kis emelkedő is lesz benne. A többi Tiffany Rothe, HIIT, Tatarek, a kedvenc 20 perces vállgyakorlatom súlyzókkal s ha már nem tudok mit kitalálni, power walking, abból elég könnyű kb. bármennyit csinálnom, ha nem unom el. Az ilyen mozgolódások mindig beindítanak, ha elrontottam a dolgokat s újra stagnálásba kezd a testem :) S kell is a mozgás az embernek.

4 napja
#5801
Bojtika
Tetszeni tetszik, de a cardió nekem nem megy ilyen iramban. :D Megállni meg nem lenne szabad...

Idővel ráállna pedig a fülem, a suliban francia tagozatos voltam. Igaz, majdnem 40 éve már, hogy érettségiztem belőle... :D

4 napja
#5800
mokuska44
reply to Bojtika's post #5799
:) Én is megálltam néha, de nagyon tetszik! :) Lehet, hogy a francia nyelv is dob rajta. :) Ezen a csatornán van rengteg jó még, a cardio 2 könnyebb, másabb pl. Örülök, hogy Neked is tetszik!

4 napja
#5799
Bojtika
reply to mokuska44's post #5798
Mi tagadás, jól meg is ijesztettél vele így kora reggel! :D

Az első ellenkezés után, miszerint nem tudok már ugrálni, felemelte a fejét a bennem lakó kisördög, én erre tényleg rágyúrok.
Miért pont én ne tudjak ugrálni? :D

De az első pár perc után kiderült, hogy tényleg gyúrni kell rá. :D

5 napja
#5798
mokuska44
Sziasztok! Megtaláltam Leslie Sansone: Walk at home futkározós francia változatát.:)
Jó kis cardio, futás helyett télen, kis helyigényű, annak, aki szeret mozogni, és csak 20 perc. :)
https://www.youtube.com/watch?v=XqeCBqY13Uc

5 napja
#5797
shinita
reply to Gonoszka1's post #5796
Gyors serpenyős étel volt, ott kell zsír, különben leragad a serpenyő, de legalább több lesz a kalória. Ezzel a zsírral tudunk számolni, az nem gond :) Bár a párom nem számol, csak érdekelte, hogy ez a szinte csupa hús is oly zsíros-e. Azért nála is megjelenik a kalóriaszámolás, bár azt is én csinálom. Ugyanis nem mindegy, hogy mennyi kalóriányi ételt visz munkába, a jóllakásban neki is nagy szerepe van a kalóriának (azt hiszem, ez így normális, de pár fogyókúrázó elég furán viselkedik ebből a szempontból, sőt egyes ketogénezők is). Ha 600 kalóriányit visz, akkor kopogó szemmel teker haza s esélytelen, hogy bemenjen mondjuk egy boltba hazafelé. Nem árt elkerülni az ilyesmit.
Ugyanígy jó tudni, hogy az a pár csokis kókuszgolyó, ami számára egy kellemes desszertnek látszódhat, 1000 kalória és 8 deka zsír, így jobb, ha NEM eszi meg a viszonylag zsíros ebédje (sültkrumpli és rántotta) után mindet (direkt szóltam neki, de 2 órán belül azért betermelte az egészet. néha elhűlök attól, amiket a vonalaira vigyázás közben csinál. miközben saját bevallása szerint nem bírja az igen zsíros ételeket. de ez nem vonatkozik az édességekre. bocs, ha írtam már ezt)... Vannak trükkös ételek, amiket könnyű megenni, majd jön a megbánás.
Velem is volt már, hogy este kiszámoltam, éhes vagyok-e még :D S ez elég komoly, mert ha nem is érzem magam annak, de túl kevés a kalória, akkor később meg fogok éhezni, lehet, hogy éjfél után, de meg fogok... S éhesen nem tudok keveset enni. Később nem lesz ilyen gondom, de kb. 1600 kalóriával egy kicsit figyelnem kell.
Plusz érdekes is néha tudni, miben miből mennyi van :) Még ma is érnek meglepetések.

5 napja
#5796
Gonoszka1
reply to shinita's post #5795
Ha teljesen zsírtalan tarját eszik, azaz a nagy zsírszegényebb részét, akkor nyílván igazad van, és kevesebb kalóriát tartalmaz. Én ilyenkor sertéscombbal számolok (de azt tudni kell, hogy én totálisan leszedem a zsírt és a hártyákat). Ha zsírban süti, akkor vesz fel zsírt, de a húst zsír nélkül is meg lehet sütni, és akkor nem szív magába zsíradékot.

Azt hiszem, hogy csüngőhasú malacnak hívják azt a kedvtelésből tartott malacot (a férjemnek nagyon tetszik). Én is azt hallottam, hogy a disznó okos állat, és tényleg olyan lesz mint a kutya, persze ha foglalkoznak vele. Én nem tudom elképzelni, hogy megöljek egy csirkét, egyszerűen képtelen lennék rá (persze aztán ha az életem múlna rajta, akkor kérdés, hogy mit tennék, de most elképzelhetetlen számomra).

5 napja
#5795
shinita
A párom mai kérdése, hogy a tarja tényleg olyan zsíros hús? A kalóriabázis adatbázisában kb. annyi zsír van benne, mint fehérje. Ez nyilván igaz némelyik tarjára, de bizonyosan óriási szórás van e téren is, hisz az egyik állat zsírosabb, mint a másik. Egy tarja, amin alig van háj, mennyire zsíros? Az a tiszta húsnak látszó rész mennyi zsírt tartalmazhat, nem tudjátok véletlenül? Ízes, lágy, kell, hogy legyen abban is rendesen, nem? Akkor is, ha nem látszik. Vagy hogy van ez?
Ráadásul sütéskor zsírt vesz fel, ez a párom tapasztalata (az én tarjám nem jut el idáig, megeszem nyersen. Házi, füstölt és lágy, jó cucc).

5 napja
#5794
shinita
reply to Gonoszka1's post #5789
A disznó okos és játékos állat, nagyon meg lehet szeretni, én így tudom... Van is apró fajtája, amit direkt házi kedvencként tartanak. Nagyon kedvelem őket s tetszik a kinézetük is, habár a normál rózsaaszín házidisznó felnőttként annyira nem, a vaddisznók sokkal csinosabbak vagy érdekesebbek tudnak lenni. Sokat rajzoltam őket. A csíkos vadmalacok pedig tünemények.

Én 50 méteres körzetben sem voltam hajlandó tartózkodni csirkevágáskor... Ha nekem kellett volna csinálni, lekötöztem volna a csirkét s fogtam volna egy fejszét, hogy gyors legyen a dolog, a nyiszatolás iszonyú. (Aztán nyilván eldobtam volna a fejszét és traumatikusan vega lettem volna évekre.)

Ha tényleg az életem múlna rajta, szerintem tudnék ölni gyengébb állatot. De nem élvezném, az tuti. S mivel az öléssel alig jutnék kalóriához, míg diót zsákszámra szedhetek s az kalóriadús... Fehérjének pedig ott a tojás... Nem lenne olyan óriási motiváció, csak speciális körülmények között.

5 napja
#5793
Bojtika
Hát ugye? :D


5 napja
#5792
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5791
Én sem tudnám levágni az állatot amit nevelek. Még akkor sem, ha csirkéről van szó. Elélnék én túrós-tejfölös tésztán. Nem ragaszkodom és annyira a húshoz, hogy ezért lemészároljak egy állatot.

5 napja
#5791
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5789
Akiről írtam, alig várja, hogy levághassa! Ő be is vallja, hogy ragadozó.
De ha nekem ölnöm kellene a húsért, nem okozna gondot a növényevés. :D Hadd éljen az a jószág. :D

5 napja
#5790
Gonoszka1
reply to shinita's post #5786
Gyere csak és írogassál! Szeretem olvasni amiket írsz!

5 napja
#5789
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5787
A székelykáposzta elvileg más mint a töltött káposzta. Én nem töltöm levelekbe a tölteléket, és mindig teljesen lezsírtalanított sertéscombot darálok le (soha nem veszek darált húst, mert akkor én már tutira nem ennék belőle). Édesanyámék sem töltögették soha a gombócokat. És nem is rántjuk be, de bevallom, hogy alaposan meglocsolom tejföllel (mert én vagyok a tejfölök réme).

Nem csodálom, hogy nem vágja le a csirkéit, mert én is képtelen lennék rá. A férjem még vagy 20-25 éve azt mondta amikor az egyik barátnőmnek volt egy olyan ötlete, hogy vegyünk egy malacot, és nálunk hízlaljuk fel, majd vágjuk le, -idézem- "szó sem lehet róla, mert a végén a malac végelgyengülésben halna meg". Persze, mert nem engedtem volna szegényt lemészárolni, hiszen megszerettem volna, és állítólag a disznó olyan lesz mint egy kutya, ha törödnek vele.

5 napja
#5788
Bojtika
reply to shinita's post #5786
Shinita, én örülök, ha kommunikatív vagy. Bár én jóval egyszerűbb lélek vagyok (és szénhidrátbubus), biztosan akad, aki jó tippeket vadászik le az ötleteidből. :D Úgyhogy csak írj nyugodtan! :D
A zöldséglevesek, bár nálam az ecet teljesen kizárt dolog, valóban ilyenek, ahogy írod. Én, mivel szénhidrátozom, rengetegféleképpen készítem el, mikor mi jut éppen eszembe, de a fagyasztott keverékből is mindig más eloszlásban zuttyan ki az anyag... És bizony tényleg van, hogy csak azért eszem meg, mert tudom, hogy ez és ez meg ez van benne, máskor meg egy hasonló egyszer csak elfogyott, jééé... :D

5 napja
#5787
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5784
:Dmessze nem vagy ragadozó, Gonoszka! :D Ismerek olyat, aki falura költözött, és boldogan tart baromfit, egyebet, de a kezét dörzsölgetve csak úgy nézi, hogy milyen finomat esznek majd belőle. Ugyanakkor nemcsak a saját fogyasztói érdekében tartja minden állatát a lehető legjobb körülmények között, hanem mert tényleg szereti őket, de ezt mégis a vágás időpontja tetőzi méltóképpen.:D

Én sem szerettem a zsíros húst soha, de annyira már nem tisztogatom le, mint ahogyan Te. (Régen bizony kivágtam a legkisebb eret, hártyát is róla.)
A töltött káposzta egyszer darált pulykahúsból nagyon finom lett, pedig az nem zsíros állat. Mondta is a férjem, hogy ezentúl abból csináljuk. Történetesen nem készült azóta töltött káposzta, mert ő szerette csak. (Én ugyan biztosan nem töltögetem magamnak. És nincs az az étel, hogy én belemancsoljak kézzel a húsba. Még a látvány se megy, azaz a kesztyű vagy a keverőkanál sem megoldás.) Most komolyan, egy székelykáposzta nem ugyanaz??? :D

6 napja
#5786
shinita
Hajajj... Kicsit kifogytam a receptötletekből (nekem ugyan nem kellenek, jóllakom kb. bármivel, de a páromnak is kéne valami, amit én is megeszek és munkába is tud vinni s nem zsírban sütött, mert azt túlzásba vittem mostanság s már unom), a változatosság amúgyis gyönyörködtet, úgyhogy egyik kedvenc tevékenységemként recepteket néztem :) Bizonyos preferenciák esetén nehéz. Tudjátok, milyen nehéz jó ketogén nyersvegán ételeket találni? :D Oké, december van s elvileg már párszor feladtam a ketogént idénre, de azért az ember igyekszik... A nyersvegán ételek pedig elég alapvetőek nálam, hasznosak, finomak s szeretem nyersen enni zöldségeim nagy részét. De a nyersvegán blogok jobbára akkor is szénhidrátbombákat tartalmaznak. Édességekre pedig ne is gondoljak, természetesen... Pedig lehetne, a nyersvegán édességek tömények, nem kell belőlük sok. Ez persze nem menti a zabpelyheseket, node amúgysem szeretem a zabot (egy éve van egy kiló zabpehely a szekrényben, de egyikünk sem eszi sosem. most egy jónak mondott almás sütire akarom elhasználni, pedig nem szeretem a hőkezelt gyümölcsöket sem, de néha belefér).

Azért találtam pár érdekes ötletet :) Ideje bővítenem a repertoáromat.
Ami levesek terén a legrosszabb. Gyakorlatilag van zöldségleves és kész... 2 speciális alfajjal, ami a káposztaleves és a céklaleves, de leginkább vegyes zöldséglevest eszünk. Mikor felejtettem el a kókusztejes cukkinilevest, nem tudom, pedig az finom. A hagymaleves is ott van, ha nem érdekel a szénhidrátbevitelem... Az is csak akkor jut eszembe, ha megfázom, de mivel sosem fázom meg...
Néha árt az ember gasztrováltozatosságának az életmódváltás. Sok új étel jön be, de mások elfelejtődnek. Van egy enyhén lencsés céklalevesem is, ami elég érdekes. Jelentősebb száraz hüvelyest tartalmazó ételeket már nem ehetünk. A párom nem bírja, nekem túl szénhidrátosak és nem is kívánom őket. Nagyon, nagyon ritkán unom meg a sima vegyes zöldséglevest, az a helyzet, de a múltkori valamiért nem sikerült (nem én főztem, bár ez mindegy). A párom konyhamalac, én pedig szinte bármit meg tudok enni, ha elég sok ecetet teszek bele (na jó, a levesbe zsírtej is kell :D), így elfogy, de azért csüggesztő a dolog. A káposztalevesek is képesek az "ecettel ehető" és a "fantasztikus, idenekemafélbográccsal" szint között bármit felmutatni, miközben a receptjük közel azonos. Nem tudom, miért van ez. Más ételeink nem csinálják ezt, inkább csak a zöldséglevesek.

Kommunikatív hangulatban vagyok, így beírtam ide. Pedig már kezd megjelenni bennem az elhatározás, hogy megmentem az oldalt állandó jelenlétemtől, magamat pedig a függőségtől s csak akkor írok be, ha rekordsúlyt mérek. De a kivitelezése kicsit drasztikusnak tűnik. Amúgy napok után újra mértem magam, természetesen betett nekem a tegnapi nap, de holnapra lemegy, főleg a mai 1400 kcal után. Azt hittem, szolidabb leszek, de nem olyan könnyű az. Nem baj, elégedett vagyok ezzel is :) A fehérje nem volt gond, még rá tudtam nézni a tarjára :)

6 napja
#5785
jancsoreka
Az a baj a halakkal, hogy nem szeretem az ízüket. És tengeri herkentyűknek sem. Marad a csirke... :S Meg nagyon ritkán a malasz (évente kb. 2x). Van egy aldis tésztába forgatott halfilé, azt megeszem, de ne túl gyakran kelljen azt sem. Tartok tőle, ha jegesmedve lennék, éhenHALnék. :D

6 napja
#5784
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5783
Tudom, hogy mindenevők vagyunk, de itt arra céloztam, hogy mi, akik a húst megeszik, azaz nem vegetáriánusok vagyunk. Én szívesen eszem a csirkemellet, a halakból is rendszeresen eszem (jó a pontyot én sem eszem), a sertés és marhahúsból is a teljesen lezsírtalanított sovány részeket szeretem (nálunk a töltött káposzta is sovány sertéshúsból készül).

6 napja
#5783
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5769
Gonoszka! Az ember nem ragadozó, hanem mindenevő. (Nincs tépőfogunk, és a zápfogaink gumósak.)

A ragadozó állatok is sok növényi dolgot esznek, mert a zsákmány-állat általában nem egy másik ragadozó, hanem rágcsáló vagy növényevő. Azaz a "saláta" benne van, hogy a lehető legfinomabban írjam körül. :D

Én ennék halat gyakrabban, azaz rászánnám a pénzt a minőségre, de itt a környékemen nincs "halas" bolt. (Élő halat nem is tudom, talán egy pesti hentesnél láttam utoljára. Nem mintha tudnám, hogyan pucoljam meg, anno egyszer megnyúztam.)
Meséltem már, itt van egyfajta fagyasztott, majd ha az kifogy, rendelnek mást.
Mivel a csuda se akar ugyanolyan halat enni két-három naponta, ezért lassan fogy. Emiatt legközelebb még kevesebbet rendelnek.

Néha van pontyszelet, de a fiam retteg a szálkáktól. Majd ha egyszer úgy alakul, bevásárolok valami szálkamentesből legalább két-három félét, a mélyhűtőben eláll egy darabig.
A fagyót még mindig nem akarózik használni. Túl nagy. Lehet, egy picike és modern (áramtakarékos) kellene nekem inkább.

A hal nem annyira hagyományos karácsonyi étel, hiszen régen a vizek mellett élők amúgy is gyakran ettek halat, ahol pedig nem volt víz a közelben, ott ma sem szeretik a halat. A hűtő feltalálása és elterjedése előtt a falusi-paraszti konyhára nem került hal, hacsak ki nem fogták maguknak. A városi háztartások és a gazdagabbak tudtak hozatni halat, ha azt akartak enni.

1 hete
#5782
teper
kaja: ha nem kútya, akkó csíke, nekem lényeg hogy ne szemezzen velem :)

1 hete
#5781
shinita
reply to citromtorta's post #5779
Nem kellene. Ha az ember másból beviszi, amit kell, akkor nem. Amúgy valóban hasznos tud lenni, télen pl. a D-vitamin miatt... Az omega3 kapcsán is szokták emlegetni, de ilyenekkel már tényleg nem tudok foglalkozni.
Ha húst eszem, az nálam többnyire hal, de ez nem kicsiny részt kényszerből van így, nem jutok jóféle házihoz, s a hal ízénél közel sem annyira számít, hogy hogyan élt, mint a disznónál, legalábbis az én ízlelőbimbóim szerint, plusz a halakhoz jóval szerényebb érzelmi kapocs fűz... Alapvetően pár zsírosabb disznóhúsfajta és a lazac az, ami érdekel, a többi hús teljesen hidegen hagy, bár ettem már jó szarvast, polipot s határozottan érdekel a harcsa. De semmiképpen ne legyenek gyakran.

A hal szerintem is drága s mivel kis lágy, olyan hamar bemegy, alig veszem észre, hogy ettem, pont mint a termesztett gombánál (jobb erdei azért elég ízes ahhoz, hogy tartósabban hasson). A lazac speciális, abból kicsi is élmény :)
Igazából hús legyen a talpán, ami finomabb legyen számomra mondjuk egy kis sült karfiolnál... Az fantasztikus. Igaz, egy jóféle hallal még jobb ;)

1 hete
#5780
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5779
A halászlevet én nem eszem (nem szeretem), de egyébként eszünk halat elég rendszeresen. Heti-két heti rendszerességgel. És persze ilyenkor, az ünnep egyik fő fogása a hal valamilyen formában elkészítve.

1 hete
#5779
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5778
Így van. Az átlag magyar ember karácsonykor eszi hagyományosan a halat+ néha nyáron halászlét bográcsban. A hobbi-horgász családokban és az egészséges életmódra odafigyelőknél még megyeget, de sajnos ennyi....Sokkal többet kellene halat fogyasztani.

1 hete
#5778
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5777
Pedig a hal nagyon egészséges, és többet kellene itthon is enni belőle. De nekünk csak folyóink vannak, és pár tó, sajnos tenger nincs, mert azt elvették tőlünk.

1 hete
#5777
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5775
Szinetén nem saját okosságból: Japánban pl több száz kiló/fő az évi halfogyasztási átlag- nálunk évi 3,5 kg/ fő/év!!!Persze nekik könnyű, körbe vannak véve természetes vizekkel...Összehasonlításként azonban: a szomszédos Ausztriában- akinek szintén nincs saját tengerük-: évi 17 kg / fő / év az átlagfogyasztás.Ennyit számít, hogy ott van miből megvenni...

1 hete
#5776
citromtorta
Sajnos igen.....:((((

1 hete
#5775
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5774
Harcsa és lazac nem gyakran kerül az asztalra, a húzós ára miatt. Gyakrabban inkább tengeri halakat, tonhalat eszünk. Az a baj, hogy a halak is nagyon drágák.

1 hete
#5774
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5772
Ha hozzászólhatok a halak témához ( a férjem doktori fokozatban halgenetikus) a folyami harcsa a legzsírosabb hús a halfajták között. Persze hozzá kell tenni hogy a "jó fajta" zsírok közé tartozik bármilyen hal húsa. A legjobb a hazai halak közül a süllő- ami nem véletlenül a legdrágább is, illetve a lazac és egyéb nem nagyüzemi tartás alatt tartott vadvízí és tengeri halak.

1 hete
#5773
shinita
reply to Gonoszka1's post #5772
A zsírban tocsogást szerintem a legtöbben nem szeretik, én is csak annyit használok, amennyit igényel, felvesz az étel. Na ez egyes esetekben elég sok, pl. a rántott padlizsán mindig elég jó zsírfelvételben. Inkább gyerekkoromban, rokonoknál volt zsírban tocsogás, amivel addig nincs nagy bajom, amíg adnak hozzá valamit, ami felveszi (pl. főtt krumpli, amit lelkesen törtem bele) és plusz még savanyúságot vagy zöldséget is, sokat.
A harcsát sajnos nem ismerem, csak pástétomban ettem eddig, de ki akarom próbálni, mert zsíros hal, így van esélye nálam. A lazac nagy kedvencem, az kifejezetten zsíros, még az extra zsírban sütést sem igényli.

Majonézt sosem eszem, otthon nem volt divat s amikor nemrég kipróbáltam a paleo álmajonézt, az se jött be.. De ha nincs benne tojás és zsiradék, akkor mi az? Mustáros tejföl? Az jó dolog, nálunk mindig az volt a franciasalátán, rokonoknál pedig majonéz. Ez utóbbi nekem annyira nem jött be. A páromén kívül soha nem ízlett egyik verzió sem, de ő sem csinál sosem, mert nem tudnánk mihez enni.

1 hete
#5772
Gonoszka1
reply to shinita's post #5770
Nekem a zsírral is sok bajom van, pedig én nem eszem a zsíros, és zsírban tocsogó ételeket (egyszerűen nem szeretem). Még a majonézt is hamisat készítek (tojás és olaj nélkül), már egészen fiatal korom óta, mert nekem a majonéz is zsíros. A sovány húsokat szeretem, és a halakból a harcsát, lazacot és a tonhalat. Még 1-2 féle tengeri szálkamentes halat megeszek, de a tavi halakat nem eszem meg (nekem pocsolya íze van).

1 hete
#5771
shinita
De a vegáknak sem olyan nehéz ám, ott vannak a hüvelyesek és a gabonákban is van fehérje. Sajt, túró... Én nem támogatom a szóját, de van, aki azt is eszik.
A vega paleo ketogénezőknek nehéz, ha épp nincs tojásuk (bár nem feltétlenül igaz ez sem, ízlés és elszántság dolga is ez. vehetnek vegán fehérjeport is). Ilyenkor örülök, hogy én nem vagyok ilyen extrém csoportba tartozó, csak közel állok hozzá.

1 hete
#5770
shinita
reply to Gonoszka1's post #5769
Nos, én igazán nem bírok sok húst enni, havi egyszer bőven sok nekem, de akkor fél kiló hús zöldségekkel együtt (s persze nagyon zsíros húsból, sok zsírban sütve, ami azért dob a kalórián) egyetlen étkezés... Simán menne több is. Igaz, ez hal, ami olyan kis semmiség, sonkát nem így eszem :) De csirkecombból (nem az alsó-felső, csak az egyik) sem sok mondjuk 8 db (ha jól van fűszerezve s rokon adja, mert alapból nem eszem meg a csirkét)... Ez pedig elég sok fehérje.

De a kevés hús is segít, nem abból kell jönnie az összes fehérjének, az ember eszik mást is, tojást, tejterméket, zöldséget, olajos magvat...
Nekem 10 deka hús megmentené a napjaimat, csak olyan kis müncürkét mi a csudának egyek (azontúl, hogy nem bírok gyakran húst enni, nem is akarok és nem is jutok jóféle házihoz vagy vadhoz)? Fél fogamra se lenne elég s mire elkezdeném élvezni az esetleges ízét, vége lenne a falatnak. Nem mondom, ha jóféle házi sonka, tarja, kolbász lenne, akkor azért megízesítené a rántottámat :) Plusz van egy harcsapástétom, ami egész jó és kényelmes.
De ha a főétel hús és köret, ahhoz azért mennyiség kell.

1 hete
#5769
Gonoszka1
reply to shinita's post #5768
Igen, mert a húsból nem tudsz olyan rengeteget enni. Persze, mi ragadozók több fehérjét viszünk be, és azt könnyebben, mint a növényeken élők, de még így is kihívás.

1 hete
#5768
shinita
Másoknak is nehéz a fehérje? De hát húst esztek, úgy olyan könnyű... (Én is eszem húst, ha nagyon muszáj, de ez 1 napon tud részlegesen segíteni a 30-31-ből. Sajtot is eszem, de keveset és még sokkal kevesebbet szeretnék.)
Nekem a tojáshiány a kihívás, amikor szinte csak növényből jön a fehérjém, extra alacsony szénhidrátlimittel s nem is sok evéssel. Elvileg az se nehéz, de ha nem a kalória megy föl, akkor nem eléggé ízlik az étel. S ez utóbbi nekem még mindig szempont.

1 hete
#5767
Gonoszka1
reply to Soci's post #5766
Igen, a fehérjét a legnehezebb teljesíteni. Bezzeg a zsírt......!

1 hete
#5766
Soci
reply to Gonoszka1's post #5765
Sajnos a fehérjét nehéz leennem, ezért teszek, amibe tudok.

2 hete
#5765
Gonoszka1
reply to Soci's post #5764
A zöldségeket hús nélkül is elkészítheted fasírtnak. Persze, akkor a fehérjetartalom lényegesen kevesebb.

2 hete
#5764
Soci
reply to Gonoszka1's post #5750
Csak a fasirt témához szólnék: amióta (itt) zabkedvelő lettem, a fasirtba is teszek: kb fél kiló oulykahús, fél kiló bármilyen vagy vegyes zöldség (répa, Zöldbab, stb.), kb 10-12 dkg zabpehyel, 2-3 tojás, fűszerek, és sütőpapíron sütve, nem zsíros, feherjedús, laktató, vihető, fagyasztható, imádom :))

2 hete
#5763
shinita
reply to Zsuzsi05's post #5762
Úgy főleg szép az akármilyen tempójú fogyás, hogy még gyógyszer is nehezít...
Az, hogy mennyi alatt ment fel a plusz kiló, engem nem zavar abban, hogy normális tempóban akarjak fogyni. Jól is néznék ki, ha évtizedekbe telne a dolog, mint a súlyfelesleg felszedése... :D

Hm, 66.2 kg és nőtt a keretem. Miért nő, ha a súlyom csökken? Újraszámolja, hogy mennyi kell a célhoz? Mert úgy van benne logika. De igazából ez nekem mindegy.
Inkább az hatna meg, ha a derékbőségem csinálna valamit, de egyszer majd az is eljön. kb. 18 kilóval ezelőtt icipicit volt csak több, na ezért kell végigcsinálnom az egész fogyást mindenképp (de amúgyis miért állnék meg, ha magamhoz mérten csinos is lehetek?), távolról sem fogyok arányosan.

2 hete
#5762
Zsuzsi05
reply to shinita's post #5761
Hát azt hiszem lehet azért nem vallottam be az elején, mert még magam előtt is szégyeltem. Soha nem voltam ilyen kövér. Persze a szülés alatt több volt a súllyom kicsivel,de hát az más állapot.
Én ennek a lassú tempónak is örülök,hisz nem egyik napról a másikra szalad felt rám az a plusz kilok sokasága.
Meg lehet sajnos azért is megy lassan(szerintem),mert állandó gyógyszerem van,és az rendesen bezevar a szervezetemben.PL:teherbe sem bírtam esni amig használtam,csak utánna mikor a dokinéni megengedte,hogy addig szüneteljek..Hála Istennek sikerült a babó hamar!:)
De ez sem veszi kedvem a kilók elleni harchoz,annál makacsabb vagyok ám én!
Inkább még beleadok egy kicsikével többet és jobban akarom!

Kitartást kivánok a továbbiakban,és csak óvatjával bűnözgetni.:)
Bár én azt vallom,hogy néha megengedheti az ember magának,hisz egyszer élünk.:)

2 hete
#5761
shinita
reply to Zsuzsi05's post #5758
Ezt a logika velem ellentétes :). Én bizonytalanság esetén inkább többet mondanék, annál nagyobb a változás :D OK, ez a valóságon semmit nem változtat. Hasonlóan elég fura nekem, ha valaki fiatalabbnak mondja magát. Nem az a dicső, ha az ember jól néz ki és mondjuk 70-80 éves? :D Na, ez a távlati célom, bár leginkább egészséges, fitt, aktív és boldog akarok lenni, a kinézet sokadlagos. Persze felesleget nem akarok többé. Az érdekes lesz, egész életemben volt valamennyi.
Az 56 kiló számomra is jól hangzik, persze majd ránézésre döntöm el, hogy mikor állok meg (s még a testem is beleszól, hogy mit hajlandó tartani). De aztán súlyt akarok felszedni, csak izomban. No majd meglátjuk.

A sporttal kompenzálást remekül csinálod. Az én kilengéseim legfőbb jellemzője, hogy autóval mászkálunk ideoda, a közeli nagyvárosban felkeressünk a boltokat és bevásárolunk s rokonlátogatunk. Elképesztően sok időt képes elvenni az ilyesmi, tipikusan elmegy vele a nap, pedig csak a szükségeseket vesszük (a ház elég durva fogyasztó, amíg nem készül el nagyjából). Mozgás a fasorban se. Úgyhogy ezeket célszerű minimalizálni és az összes többi napon jól viselkedni :) 2 hetente egy ilyet nem nehéz kompenzálnom.

Valóban nem gyors a tempó, de ha rendületlenül folytatódik, amíg kell és közben egész jól érzed magad, akkor szerintem rendben van. Én nagyon elégedett voltam a heti 30 dekámmal annak idején, igazán jókat és elég sokat ettem mellé. Akik keményen önsanyargatnak, azokat nem csodálom, amikor idegesek, hogy egy hete nem fogynak, pedig ők annyira küzdenek... De ha van egy tartható életmód, s nem a strand vagy szalagavató előtt 2 héttel jön rá az ember, hogy felszedett 10 kilót, akkor jobban ráér. Az is nagy dolog, ha véleményem szerint egészségesebben eszem s érezhetően jobban érzem magam, akár fogyok az adott időszakban, akár nem.
Az eleve lassú fogyásra állított célgörbémet azért szeretném beérni, picit el vagyok maradva tőle, de még behozható ;)

Ajajj, megint elragadott a frazeológiám...

2 hete
#5760
Zsuzsi05
Igen májusi. Amikor elkeztem akkor hirtelen nálam is elindult, első hónapban 2 kiló is lement,de mostanra már csak szépen lassan.
Én úgymod nem aggódok a lassú tempó miatt,mert ha hónapi átlagra bontom,akkor az 1 kg-havonta hoztam. Persze a valóságban ingadozó a fogyási ütemem,de lefele irányul a görbe és így okés a dolog. A beálításaim szerintem jók,a BMR-t leeszem,és a fehérje meglétére is nagyon ügyelek.
A sportbéli teljesítményemben meg már a legmerészebb álmaim teljesülnek.:D(rendes fekvőt tudok nyomni,stb..)
Neked is köszönöm Teper!:))

2 hete
#5759
teper
reply to Zsuzsi05's post #5754
Ja, hogy Te már májusi induló vagy? A tyúklépés is haladás, bár nem túl gyors. Már nem emlékszem vagy tán sose mondtad, hogy igazából mik vannak neked beállítva? Mert lehetséges, és sajnos elő is fordul, hogy valamilyen átmeneti beállításod úgy marad. Elfelejtetted, úgy maradt és ezek változatai. Azért nézd át a beállításaidat, lehet, hogy csak ez a hiba, és akár fénysebességgel is, azaz 30-50dkg/hét is haladhatnál. Ahogy közeledsz a célsúlyodhoz, azért ez egyre lassabb lesz, de csak türelem, szerintem jól csinálod és mellé a mozgást is. Gratulálok! :)

2 hete
#5758
Zsuzsi05
reply to shinita's post #5757
Köszönöm!:)
69,5 kg-ról indultam májusban. Bár én mindenkinek csak 68kg vallok be,hogy annyi voltam...kicsit szépítem a dolgot. :D
Szülés után lefogytam 62 kg-ra. majd szépen lassan szoptatás után kúsztak felfele a kilók.
Nekem is volt stagnálós időszakom,egyszerüen 64kg-ról alig mozdult vagy csak ingázott fel le.
Bár akkor sem csüggettem,hisz magamon meg éreztem a változást.
Most nemrég elindult lefelé,nagyon,de nagyon lassan,a lehető legnagyobb örömömre.:)
Néha vannak csaló napok nálam is,de akkor próbálok a sportal kompenzálni.
Reméllem,ez a lassú de biztos haladás,meg sem áll legalább,58kg-ig, esetleg álomsullyként 56kg-ig.:D

2 hete
#5757
shinita
reply to Zsuzsi05's post #5754
Gratulálok! :) Nem tudom, a Te fogyási múltad milyen, én bő egy év stagnálás után kezdtem el fogyni, amikor rájöttem, hogyan tudok kalóriadeficit mellett jóllakni. Nekem se megy gyorsan, mert mindig közbejön valami, de azért láthatóan van eredmény :) A napokban voltam 66.5, ami egy dolog, de most már soha, semmiképp nem megyek 68 fölé, ereszdelahajam napok után sem. A maxok nálam mindig megbízhatóbbak voltak. Persze a legjobb, ha az ember mindennap normálisan eszik, akkor nálam nagyon szép sima súlygörbe van, nem is értem, miért nem hullámzik. Bár a mérlegem nem pontos, ha sokszor ráállok, akkor azért egy idő után egyetért saját magával. A párommal különleges kapcsolatban van, ha ő áll rá reggel, akkor mindig 65 kilót mutat. Na ez a következő célsúlyom... :D
Attól még 1-2 kilót szinte semminek tekintek, amiben nem lehet megbízni. De valami visszajelzés nem árt, én pedig kíváncsi fajta vagyok.

Eredetileg többet írtam, de inkább nem fárasztok mindenkit a személyes dolgaimmal oly hosszan :)

2 hete
#5756
Zsuzsi05
reply to Gonoszka1's post #5755
Köszönöm szépen Gonoszka!:)

2 hete
#5755
Gonoszka1
reply to Zsuzsi05's post #5754
Gratulálok! Sok sikert és kitartást kívánok, és szépen, lassan eléred a célod!

2 hete
#5754
Zsuzsi05
Örömmel jelentkezem,hogy nagyon-nagyon lassan,már-már tyúklépéssel,de megy lefele a súllyom.:D
Jelentem ma reggelre elértem a 61.3-ed kilogrammot.:)) Reméllem ez azt is jelenti,hogy nem fenyeget a jojo,hisz mikrogrammonként fogyok.:D
Hasonló sikereket kívánok mindenkinek,és további szép napot!:)

2 hete
#5753
citromtorta
reply to shinita's post #5752
Jó ötletnek tűnik ez a magvakkal felturbózás...A zellerért annyira én sem vagyok oda, majdnemhogy csak a húslevesbe dobálom -bár néha-néha készítek Waldorf salátát, ami valami isteni!!! - az alma lágyítja a zeller erős ízét.De jó, hogy emlegetjük, holnap össze is dobok egy adagot vacsira:))

2 hete
#5752
shinita
reply to citromtorta's post #5749
Hmmm... Túrót nem eszem, de extra fehérjével megpróbálhatom (totut is csináltam néha, de fárasztó és egy kis szinte semmit kap az ember :D venni pedig nem fogok). A zöldborsót igen kedvelem s még sosem csináltam belőle fasírtot, pedig már találkoztam a dologgal. Speciel jelenleg kilengést jelentene, ha nem picit eszem belőle, mert túl szénhidrátos, de majd eljön az ő ideje :) Ha nem felejtem el, ki fogom próbálni.
Én ma paszternák- és zellerfasírtot készítettem, előbbit a páromnak, bár egy aprót én is ettem. Nekem jobban ízlik a zeller (ami jó, mert a paszternák roppantul szénhidrátos és kapni se lehet), pedig átkozottul nagy zellerutáló voltam, zavart az erős íze, az én ételeimbe azt nem volt szabad tenni... De ebben az ételben kellően megszelidül s kiderült, nincs bajom az ízével, csak ne legyen nagyon erős.
Az enyémben csak tojás van és persze olajos magvak és maglisztek, de ezek lazán változtathatók. Sütőben zsiradék nélkül nem tudom, milyen, serpenyőben finom, de igen lelkesen szedi fel a zsírt. Ami nekünk jó, mert jól akarunk lakni vele. (Igazából tervezem, hogy kicsi zsírt teszek bele és sütőben sütöm az ilyesmit, de mindig elfelejtem, pedig kényelmesebb is lenne úgy.)

De a zöldségek amúgyis nagyon kellemesek fasírtként. A nyersvegán fasírtjaimnak még az ízesítése is fasírtos (a fentieké nem, csak só van bennük, így olykor inkább lelepényezem őket, bár az alakjuk nekem inkább fasírtos), miközben nem durván zsírosak és szerintem igen ízletesek. Igaz, dió nélkül valószínűleg kevésbé tetszenének, de nem kell bele rengeteg s személy szerint csak pár fűszeres golyócskát eszek meg alkalmanként :)

2 hete
#5751
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5750
Köszönöm a további jó ötleteket, ki fogom próbálni:)

2 hete
#5750
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5749
Szia! Szerintem zabkorpával is jó lenne, és gombócokban kicsit alá olajozva is el lehetne készíteni. Én eddig gomba, tök, és cukkini fasírtokat gyártottam.

2 hete
#5749
citromtorta
Sziasztok! Megosztanék egy- legalábbis számomra- szenzációs receptet a nyitott, kísérletezni vágyóknak. Tegnap az egyik ismerősömnél ettem zöldborsó-fasirtot. Nagyon finom volt, de mivel én amúgy is híres vagyok a "lájtosító" módszereimről,ma átreformáltam kissé-és bízvást közkinccsé merem tenni:)
Eredeti recept: 25 dkg zöldborsó sós vízben megfőzve majd átpasszírozva. Ehhez hozzákeverni 25 dkg túrót, 2 tojást, vegetát, sót, borsot és lisztet. Összekeverés után kanállal forró olajba kanállal szaggatva mindkét oldalát kisütni.
Én így reformáltam át: liszt helyett zabpehelylisztet tettem bele ( szerintem zabpehellyel is működik), vegeta helyett vega-mixet és olajban sütés helyett az egészet sütőpapírral kibélelt jénai tetőbe simítottam. Közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütöttem. Néhány perc állás után kifordítottam,utána torta szerűen szeletelhető. A kalóriaérték kiszámításokban nem vagyok otthon, úgyhogy aki kipróbálja és bejön neki, nyugodtan tegye fel.( csak arra kérem, hogy írja meg milyen éven tette fel, mert úgy érzem én is gyakran fogom készíteni.:)

1 hónapja
#5748
ariadne777
reply to teper's post #5747
nevesíteni kellene...amire te rájöttél, még nem biztos, hogy más i rájött...

1 hónapja
#5747
teper
Úgy vettem észre, hogy ha valamit felviszek, és azt beajánlom a közösbe, de rájövök, hogy ez bizony rossz, akkor azt törölhetem is, és még a közösből is. Valahogy így kellene minden kajánál, sportnál, receptnél eljárni. Sajnos sokan úgy hagyják.

1 hónapja
#5746
neonlicht
Érdekes az eleje, ahol az elhízott emberek (sportolók) múltjából hoznak fel képeket, és többnyire fantasztikusan néztek ki. Aki jól néz ki, az azt hiheti, hogy ő nincs veszélyben, de az idő, az életmód és az élelmiszeripar csúnyán megteszi a hatását....
http://www.youtube.com/watch?v=6OzJaZFocUU

2 hónapja
#5745
AnnaKrisztina
reply to LPanka's post #5740
a dokufilm angolul van csak, remélem azért így is hasznos, The Men Who Made Us Thin a címe és több része is van (youtube-n meg lehet nézni). nekem mondjuk bejöttek ezek a reality műsorok is, mint pl a zugevők v. véznák kontra dagik, egy csomó emberi gyengeségre rámutat ami nekem is van.

2 hónapja
#5744
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5743
Gondolom, hogy el van havazva. Mondta, hogy csak ritkán fog jönni, mert megy az egyetemre, otthon tanul, és ott van a fia és az állatok akiket el kell látni. De azért jöhetne legalább szólni, hogy jól van, mert most már tényleg nagyon régen nem volt, és már én is gondoltam rá, hogy mi lehet vele!

2 hónapja
#5743
jancsoreka
Bojtikáról mit tudunk? Tanul? Nagyon el van tűnve. :(

2 hónapja
#5742
jancsoreka
reply to ariadne777's post #5738
Megnéztem, ez nagyon tetszik. Az a fazon tök jó fej, aki szótlanul mellészegődött. :) :) :)

2 hónapja
#5741
jancsoreka
A bedőlésen szerintem mindenki átesik, vagy majdnem mindenki. :) Biztos nekem is voltak régen ilyen dolgaim, szinte tuti, csak a fene emlékszik már rá. :)
A csokit én is szeretem, de érdekes módon én is majdnem teljesen leszoktam róla. Régen nagyon sokat meg tudtam enni belőle, manapság már nagyon ritkán kívánom meg és kevés is elég. Nem tudtam rájönni, mitől ment el a kívánásom, de tény, hogy nem kívánom és kész. Lehet, hogy a titok nyitja a makrotápanyagok arányában is leledzik...
A vékony nőkről nekem mindig a betegség jut eszembe. Hogy valami nem stimmel. Ezért nem tetszenek. Az egészséges nőket és férfiakat viszont jó nézni, de az nekem nem a vékonysággal ad párhuzamot. :)

2 hónapja
#5740
LPanka
reply to AnnaKrisztina's post #5725
engem érdekel. megadnád a címét?

2 hónapja
#5739
AnnaKrisztina
reply to Agikavics's post #5734
Csatlakozom itt hozzád. a sportot/mozgás nagyon fontos, és nem csak a ledolgozott kalóriák miatt, abszolút jobban érzi magát az ember ha az elején túljut a kényelmetlen időszakon. kifejezettem keresem én is most már a nehezebben teljesíthető videókat, és nagyon élvezetes, hogy mennyit lehet fejlődni. de vannak olyan napok amikor a jóga/nyújtás/ellazítás a cél, és ebben is egyre jobban érzem magam. sajnos a csokoládéról lemondani nem tudok, de lényegesen tudtam csökkenteni a mennyiséget, régebben esténként lecsúszott egy-egy kocka. most egyszerűen nem hiányzik, és meggyőződésem, hogy ez is a kb napi edzések miatt. nehezen kezdtem pedig hozzá, mert a suliban nem szerettem soha a tornaórát, nem voltam valami jó csapattag meg ügyes ezért elég rossz érzés volt h kb utoljára választottak mindig csapatokba. dehát az már rég volt :)

2 hónapja
#5738
ariadne777
a nők azt gondolják, hogy csak a véknyak a tetszetősek, de valójában a sovány nők inkább csak egymásnak tetszenek...ime( a videó az érdekes, a többi blabla)

http://www.nlcafe.hu/szexesmas/20141104/ferfiak-beszolas-bibok-bea/

2 hónapja
#5737
AnnaKrisztina
reply to jancsoreka's post #5728
Mondjuk én hagytam magam összezavarni mindenféle "diéta módszerekkel", amik csak bonyolították az életemet, vagy csak éheztem hősiesen és teljesen feleslegesen, mert tényleg ahogy visszaálltam a régi étrendre visszajött minden kg plusz egy kis bónusz. Gondolom az utóbbi egy kis emlékeztető, hogy meg ne próbáljam ezt még egyszer (elnézést a hívőitől, de a 90 napos diéta nekem a legrosszabb volt, amit csak tehettem, na mindegy), én most nagyon boldog vagyok, hogy ide találtam és tényleg tudtam életmódot váltani, az érdekel nagyon, hogy hosszú távon is sikerüljön tartani amit elérek. A diéta szót többet nem is használom, minden kúra csak addig sikeres, amíg tart.

2 hónapja
#5736
jancsoreka
Ági, a sport ugyanazokat a boldogsághormonokat nyújtja, mint a csoki. így nem nehéz függésbe kerülni, csak sokan nem hiszik el. :) :) :)

2 hónapja
#5735
cendybell
reply to Agikavics's post #5734
köszönöm szépen :)

2 hónapja
#5734
Agikavics
Kedves Cendybell!
NE UTÁLD, HANEM SZERESD ÖNMAGAD! Türelem és kitartás… türelem… kitartás. Én idén áprilisban kezdtem el az „életmódváltást”. Szerintem a legcélravezetőbb az, hogy ne egy teljesítendő vizsgaként tekints a fogyásra, hanem egy hosszú távú célként fogalmazd meg önmagadban. Szeretnél egészséges lenni, szeretnél minél több időt a párod és a gyermekeid és majd remélhetőleg az unokáid mellett tölteni. Szeretnél vonzó, kívánatos nő, fitt feleség, anyuka, nagymama, dédnagymama lenni stb… Ne egy három hónapos – gyorsan letudni, és minden jó lesz – projektként tekints az egészre. Régebben én is itt rontottam el. Apró kicsi változtatásokkal, hosszú távon nagyon nagy eredményeket lehet elérni, úgy, hogy nemcsak magaddal, hanem a körülötted élőkkel is jót teszel. Én a fiatalabb éveimben magas, vékony, optimista, kiegyensúlyozott, csinos nő voltam. Aztán az élet hozott ezt, azt. Inkább azt. De ez most nem is lényeges. Én az első hónapban elhagytam a készen vett kenyeret, péksüteményt, búzalisztet, ilyesmiket. Mivel húsz évig ültem a fenekemen – szó szerint – óvatosan nekikezdtem Leslie Sansone Walk videóinak. Majd eltelt egy hónap, beindult a fogyás, beindultak az energiaraktárak. Én soha életemben nem gondoltam volna, hogy a szervezetem kívánni fogja a mozgást. Ez egy kicsit meg is ijesztett az elején, hogy valamitől függésbe kerülök. De inkább ettől, mint a csokoládétól. Alig vártam, hogy hazaérjek és nekiláthassak. Aztán szép folyamatosan elhagytam a zsírban/olajban sütést, felváltottam párolással és sütőzacskóval. Tésztát, rizst, burgonyát hetente max. 1x fogyasztok. Sovány húsokat, halakat, zöldségeket, tejtermékeket próbálj beiktatni a menübe. Szerintem nagyon finoman el lehet készíteni őket – pl. a férfiembereknek akár valamilyen súlyosabb körettel (ha ez otthon az elvárás). Tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt, túrókészítményeket kezdtem fogyasztani. A magyaros ételeket is meg lehet reformálni. Írom ezt azért neked, mert én is nagyon édes szájú voltam. Ma már, ha édességre gondolok, valami zabpehellyel dúsított gyümölcsös dolog és nem a vajkrémes jó nagy tortaszelet jut eszembe. És egy év sem telt el. Beleférek újra a 38-as ruháimba, lenyomok 2x45 perces Jillian Michaels DVD-t egymás után és nem szenvedek. Nem érzem úgy, hogy koplalnék és lemondanék bármiről. NE AKARJ MINDENT EGYSZERRE! Ez lebegjen szerintem a szemed előtt. Minden hónapban vezess be valami nem feltűnő újítást és egy év múlva csodálkozni fogsz;-) Sok sikert kívánok neked és minden kalóriaszámlálónak!

2 hónapja
#5733
cendybell
reply to jancsoreka's post #5732
oké köszi :)

2 hónapja
#5732
jancsoreka
reply to cendybell's post #5731
Vannak itt megátalkodott zab-fanok. :) Keresd Bofy Zabirodalmát (blog), Gonoszka és Bojti is sok hasznos tanáccsal tud ellátni zab-fronton. Én fehérjeporos ivójoghurtba szoktam pakolni egy kis kölesgolyóval együtt, ütős és jó arányú reggeli lesz belőle. :)

2 hónapja
#5731
cendybell
reply to jancsoreka's post #5727
Nagyon szépen köszönöm az infót veszek zabpelyhet amúgy még soha nem kóstoltam de itt lessz az ideje :D

2 hónapja
#5730
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5729
Nem csodálom! Ezt elég érdekes lenne megcsinálni!

2 hónapja
#5729
jancsoreka
Hehe. A Bázis most produkálta a legjobb adatot. Beírtam az aktuális súlyomat, erre kiírta, hogy a napi kalóriakeretem -901 kcal... :D Jót röhögtem. :D

2 hónapja
#5728
jancsoreka
reply to ariadne777's post #5726
Én is csak vigyorgok rajtuk... Perszeee, bogyó meg gyomorlabda (meg féregpete meg mittudoménmi...), aztán zabálj nyugodtan tovább. Höhö. Szó sem lehet róla. :D

2 hónapja
#5727
jancsoreka
Halló, engem például eléggé érdekelne. :)
Cendybell, drága, ne utáld magad!!! A diétás kaják nem feltétlenül drágák ám, csak túrni kell és kajtatni utánuk. :) Az Aldiban (és szerintem a Lidl-ben is) lehet kapni 199 forintért pl. zabpelyhet, ami itt jó sokunk szerint remek diétás étel (fél kilós csomag, ha jól emlékszem). Ha nem vagy tejérzékeny, akkor javasolnám pl. a 0,1%-os Riska tejet, szerintem teljesen tejízű - itt figyelj oda, az Aldiban 169-ért vesztegetik literjét (a legolcsóbb, mondván, már nem is tej), a Tesco-ban viszont 199 (jó drága, mondván, a sok hülye diétázó meg reformkajás úgyis megveszi... Meg hát. Csak nem ott... :D). Ha van kertetek, jövő tavasszal vegyél egy tő jázminpakócát, manapság trendi nevén steviát, 500-600 forint körül van egy tő, sok rajta a levél. :) De azt akár cserépben is nevelgetheted. :)
Teljesen igaza van Gonoszkának, vigyázz a kalóriakeretedre! Nagyon sokan ott buknak el, hogy elkezdenek éhezni és nem értik, miért nem fogynak... Türelem kell hozzá és kitartás, de hidd el, meghozza az eredményt! Nagyon szorítunk! :)

2 hónapja
#5726
ariadne777
reply to AnnaKrisztina's post #5725
Szia, hát engem már nehezen tudnának rábeszélni a csodaszerekre :))....a hagyományos magyar , nagymamám féle konyhában hiszek

2 hónapja
#5725
AnnaKrisztina
Sziasztok, most láttam egy jó kis dokumentumfilmet az iparról ami a fogyókúrákra, diétákra épült. rengeteg tanulsága van, itt pár sorban csak annyit, hogy mi, akik itt összejöttünk egy közös ügyünk mentén, többet tudunk segíteni magunkon és egymáson, mint az összes csodaszer és csodamódszer. Érdemes megnézni egyébként, angolul van úh nem tudom valakit érdekel-e így.

2 hónapja
#5724
cendybell
reply to Gonoszka1's post #5723
rendben :D

2 hónapja
#5723
Gonoszka1
reply to cendybell's post #5722
Gyere, és beszélj róla, meghallgatunk, és segítünk amiben tudunk! De a kötetlen csevegés topikban feltétlenül olvassad el a két hozzászólást, mert az sem jó, ha a keretedet nagyon alacsonyra állítod! Nagyon sokszor az éhezés, azaz az alacsonyra állított kalóriakeret a fogyókúra kudarcának az oka!

2 hónapja
#5722
cendybell
reply to Gonoszka1's post #5721
Köszönöm a bíztatásra most nagy szükségem van most már megpróbálom annyiszor mondtam már de most már tényleg elegem van a súlyomból ha valami gondom támad akkor majd úgy is írok mert sokkal könnyebben fog menni ha valakivel beszélek róla :)

2 hónapja
#5721
Gonoszka1
reply to cendybell's post #5719
Szia! Azt először is felejtsed el, hogy utálod önmagadat! Az tilos! Azért kell lefogyni, mert szereted magadat, és szeretnél egészséges, és csinos lenni, és persze a kislányodat is felnevelni! Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról olvashatsz, a másikban a sportokról. És finomakat kell, és lehet enni, csak okosan kell főzni-sütni. A krumplit, a húst ne olajban süssed, hanem sütőben vagy sütőzacsiban. Így még a rántott hús is mehet és a sült krumpli is, mert nem szívja magát tele zsíradékkal. És javaslom Bofynk Zabirodalmát, ahol mennyei finomságú zabos ételekkel találkozhatsz, és így még a pizza, a langalló, a túrógombóc is mehet! Tehát kapjad össze magadat, és finom ételekkel hajrá a fogyásért! És ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk!

2 hónapja
#5720
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #5718
Akkor feltétlenül tartsad be az orvos tanácsait, mert az fontos lenne, hogy minden rendben menjen. A Normaflort most nem szedheted? Mert azért nem lenne rossz, ha nem menne a hasad, mert így minden vitamin stb kijön. És folyadékot is sokkal többet kell fogyasztani, hogy nehogy kiszáradj! Jobbulást, gyógyulást kívánok!

2 hónapja
#5719
cendybell
Sziasztok!
Tavaly regisztráltattam magam erre az oldalra akkor voltam 82kg majd 2 hónapig csináltam a diétát és a tornát és abba hagytam egyszerűen a sütiknek nem tudok ellenállni,a családom szereti ha jó ételeket főzők és sajnos megkívánom és én is megeszem,diétás ételekre nem nagyon tellik,szeretek enni nem tagadom és azért tartok már 94kg-nál :( :( valaki üssön agyon !!! Kis lányom születése után nagyon elszaladt velem a ló,szeretnék újból a férjemnek tetszeni,6 éve ezelőtt még csak 58 kg voltam,úgy érzem már sohasem leszek annyi :( utálom magam

2 hónapja
#5718
Aranyos
reply to Gonoszka1's post #5706
Palacsintát sütök és lencsét, babot, sárgaborsót főzök.
Palacsintám receptje, mert tejet és yoghurtot nem szabad a varratszedésig.1 hét.
4-6 hónap a csontosodás.
Szóval 3 mérce teljes kiörlésű búzaliszt, egy mérce zabpehely liszt, egy mérce zabkorpa, egy mérce fehérje por, egy mérce búzasikér, egy mokkáskanál só, 2 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor, 1/2 dl olaj és VÍZZEL kikeverni.Sűrűbb mint a placsinta tészta kb. tejföl sűrűségű./a mérce lehet evőkanálnyi is, de a 2 tojás az marad.
Ezt meg tudom enni kenyeret morzsákra szedve vagy levesbe áztatva.
Most a mérce 0,5 dl volt.
Szépen megy a hasam az "Augmentum DUO"-tól,(ezt szedni kell) a Normaflore múltkor rendbetette.
Most minden titkom megosztottam.

2 hónapja
#5717
Gonoszka1
reply to Katicza's post #5716
A képet csak Bofynk rakhatja fel, ha akarja. Az ő képét más nem teheti fel.

2 hónapja
#5716
Katicza
reply to Gonoszka1's post #5715
Kéé-pet! KÉÉPET!!! :D

2 hónapja
#5715
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5711
Nagyon, és az arca is olyan bájos! Csak az a baj, hogy nem látja saját magát, és nem hiszi el, hogy nem kell már annyit fogynia, mert zörögni fognak a csontjai.

2 hónapja
#5714
jancsoreka
Bofy, nem tennéd meg, hogy megosztod itt azt a képet? :) Léccciiii... Így jó sokan nem értik, miért akadtunk ki Gonoszkával ezen a 25 kilós bulin. Hát én teljesen kész vagyok, bevallom. Csak pillogok itt. :) :) :)

2 hónapja
#5713
jancsoreka
reply to Bofy's post #5693
Huhh, most megkönnyebbültem... :) Csak halkan mondom: Schwarzi versenysúlya 140 kiló körül volt és ölég messze állt a kövértől. :D Az izom nehezebb, mint a zsír, szóval tényleg ne kösd magad a mérleghez és lécci hagyj fel a 25 kilós fogyási terveiddel, mert így egyszerűen gyönyörű vagy! :)

2 hónapja
#5712
jancsoreka
reply to Bofy's post #5689
Mennyiiiii?! Nem vagy te ép a fejecskédben, drágaságom. :D :D :D :D Nehogy lefogyj ennyit, basszus, egy aszottbőrű csontváz lennél! Eszedbe ne jusson!!!

2 hónapja
#5711
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #5688
Ugyehogyugye milyen szép a csajszi?!?! :) :) :)

2 hónapja
#5710
Gonoszka1
reply to vicus74's post #5709
Szívesen! És ha valamilyen kérdésed van, akkor gyere, mert szívesen segítünk!

2 hónapja
#5709
vicus74
reply to Gonoszka1's post #5708
Köszönöm szépen, bele is olvastam, de elég hosszú, igy lementettem pdf-ben (igy munkaidö alatt is tudom suttyomban olvasgatni) :D
Mindenesetre a kalóriakeretemet átállitottam ahogy javasoltad...
Úgy érzem eddig mindig igy futottam bele a csöbe. Próbáltam minél lejjebb tolni a napi kalóriaszintet és a vége 6-8 hét után totális katasztrófa :(
De majd most!!!! :)
Köszi :)

2 hónapja
#5708
Gonoszka1
reply to vicus74's post #5707
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Sok sikert, és ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról olvashatsz, a másikban a sportokról.

2 hónapja
#5707
vicus74
Sziasztok!!!
Üdvözlök mindenkit, én ma találtam / regisztráltam az oldalra...
Ahogy látom, szép számmal vannak itt jófej emberek :D
Szupi :))))

2 hónapja
#5706
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #5705
Akkor most már csak a gyógyulgatás van hátra. Jegelgessed, és inkább pépes ételeket kellene gondolom fogyasztani, hogy gyógyulni tudjon. Jobbulást kívánok!

2 hónapja
#5705
Aranyos
reply to Gonoszka1's post #5700
Túl vagyok rajta, most jegelem a fejemet, ja nem a fejem de az arcocskámat :D

2 hónapja
#5704
Gonoszka1
reply to boni1982's post #5703
Szívesen!

2 hónapja
#5703
boni1982
reply to Gonoszka1's post #5702
Szia! Köszönöm a segítségedet!

2 hónapja
#5702
Gonoszka1
reply to boni1982's post #5701
Szia! Üdvözöllek! Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról szól, a másik a sportokról. Sok sikert!

2 hónapja
#5701
boni1982
Sziasztok! Nagyon örülők,hogy megtaláltam ezt az oldalt,32-éves 4--gyermekes anyuka vagyok ,másfél év alatt sikerült 25 kilót lefogynom de még szeretnék 6 kilót fogyni és ez már nagyon nehéz! Bízom benne ,hogy a kalória számolással sikerülni fog 1380- állítottam a napi keretem .Szép napot kívánok mindenkinek!

2 hónapja
#5700
Gonoszka1
reply to Aranyos's post #5699
Szorítunk, és várjuk a jelentkezésedet! Jobbulást kívánok!

2 hónapja
#5699
Aranyos
Ígértem írok, nem vesztem el, csak a felső baloldali fogak helyére 8-án 3 implantum került.
Evés, ivás, jajjgatás.
Szépen gyógyult, ezért újabb fogászati műtét.
Szent Király u. ajánlom nekem muszály oda járni 16 éves koromtól mert alergiás vagyok de nagyon az érzéstelenítőkre.
Ajánlom nektek, de előtte kérdezzetek, mert új seprő söpör :D
Ma a baloldalon egy foghíjj helyére teszik be a 4. implantot.

Súlyom ma reggel 92.4 kg. szóval szépne tartottam.
Holnap jelentkezem addig szórítsatok :D

2 hónapja
#5698
bmati
reply to Katicza's post #5697
Ha túl keveset eszel, akkor igen. Azt nem árt tudnod, hogyha ez lemegy, akkor utána hetek kellenek, mire újra rendbe tudod hozni, szóval mindenképpen érdemes figyelni a kajálásokat, ha kell, akkor tervezd meg előző nap este és úgy pakolj be kaját egész napra.Időt pedig KELL keríteni az evésre és az ivásra is, mert ha nem teszed, akkor jelentősen romlik a fizikai és szellemi teljesítőképességed.

2 hónapja
#5697
Katicza
Mostanában sok olyan nap volt, amikor se az étkezésemmel, se a mozgásommal nem tudtam törődni. (reggel fél hétkor indulás, egész nap bent a nagy faluban, aztán este 8-10 körül érkezés, az adott napi órarendtől függően. Most szünetelek.) Ami furcsa, hogy így is fogytam (ilyenkor általában romlik az étvágyam, meg idő sincs leülni enni). Kicsit félek, hogy most akkor a szervezetem gőzerővel raktározni fog? :S

2 hónapja
#5696
natura27
Imádom olvasgatni a fórumot. Sokat lehet tanulni tőletek! TÖK JÓ FEJEK VAGYTOK! Köszönöm! :)

2 hónapja
#5695
Bofy
köszi köszi köszi :)

2 hónapja
#5694
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5693
Ez jó döntés, mert a mérleg nem mindig mutatja meg azt, hogy igazából hogyan nézünk ki. Én tudod, hogy kívánom, hogy elérjed álmaid alakját (direkt nem súlyt írok)!

2 hónapja
#5693
Bofy
Majd kiderül :). Én már nem kötöm magam annyira a mérlegre, mintsem a látványra :)

2 hónapja
#5692
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5691
Én már nem látom, hogy túl sok zsír lenne rajtad! És a sok edzés miatt szépen formálódsz. És ha szép izmokat raksz magadra, akkor a 80 is kevés lesz. Mert tudod, hogy egy izmos, és egy izomtalan ember ugyan akkora súllyal ég és föld!

2 hónapja
#5691
Bofy
nem tudom, már rég nem voltam annyi :D...de ha 25 lemenne, akkor lennék 75 kiló :). Az meg állítólag nekem az ideális. De ha sikerül kiizmosodjak kicsit, egye fene a 80al is meg leszek elégedve :D...de mondjuk nem is a súlyom érdekel, inkább az, hogy a zsírom leszedjem magamról. :)

2 hónapja
#5690
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5689
Ez az igazság! És már mondtam, hogy Neked 20-25 kiló sok lenne. Zörögnének a csontjaid!

2 hónapja
#5689
Bofy
Köszönöm :)
Mondjuk azért még vissza van 20-25 kiló. De majd apránként sikerül. Remélem :D

2 hónapja
#5688
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5687
Köszi, megkaptam, írtam! Egyszerűen bámulatosan szép vagy, és kedves. És az arcod is kedves! Büszke lehetsz magadra, hogy ilyen csinosra "dolgoztad" magadat!

2 hónapja
#5687
Bofy
Megjöttem, láb nap volt, meghaltam. Köszönöm Nektek, holnap leszek 30 :( ;).
Én sem számoltam hónapokig. Nem volt hozzá idegem. De rájöttem, h kell a fejlődéshez :).
Undika, átküldöm mailen.

2 hónapja
#5686
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #5685
Fúúú, nagyon király ám!!! :)

2 hónapja
#5685
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5677
Szia Bofy! Most olvastam a többiek hozzászólásaiban, hogy a szülinapod van! Isten éltessen sokáig! Én nem láttam a képeidet, esetleg meg lehet nézni valahol?

2 hónapja
#5684
Potik4
reply to Bofy's post #5672
Szia,Bofy!
De jó,hogy jelentkeztél! Én 2 hónap óta először néztem be ide,miután rá mertem állni a mérlegre.2 hónapja nem mérek,nem tornázok,semmi...de nem híztam ,és ennek örülök.Újra nekilátok én is,egyelőre csak a méricskének.
Szóval,Téged meg isten éltessen!Láttam tortás képedet,nagyon jól nézel ki, szép vagy!

2 hónapja
#5683
jancsoreka
Hm... Mostanában lusta vagyok kalóriát számolni. Remélem, elmúlik. :) Zabálni nem zabálok, kábé tudom, hogy a szokásos ételeim mit tartalmaznak, szóval fejben nagyjából megy, de valahogy mostanában nincs kedvem minden étkezést bevinni. Pedig még csak nem is macerás. :/

2 hónapja
#5682
jancsoreka
Te Bofy, azt súgják a pillangók, hogy szülinapos vagy mostanság... :D
Azt meg a saját két szememmel láttam, hogy milyen marha jól nézel ki! :) Amindenit. :)
Én sem eszem mindent, mert a liszt, kenyér, péksüti, tészta kvartett nagyon kifog az ember szépülési tervein... :D

2 hónapja
#5681
Gonoszka1
reply to natura27's post #5680
Szívesen, és ha van még kérdésed, akkor szívesen segítünk!

2 hónapja
#5680
natura27
Köszönöm Bofy és Gonoszka, még tanulófélben vagyok... :) jobb most, mint soha
... :)

2 hónapja
#5679
Gonoszka1
reply to natura27's post #5676
Szia! Bofynak igaza van! Nem szabad ilyen keveset enni, mert a testednek ez kevés! És minden nap nem kell mérni magadat, és főleg nem beírni, mert ha gyorsabban fogysz, akkor a rendszer emeli a keretedet. Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés 5543-as, és 5544-es hozzászólásait. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról, a másikban a sportokról olvashatsz. Sok sikert!

2 hónapja
#5678
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5677
Megjöttem! Remélem találsz egy új, és jó munkát. Jó neki, hogy mamázik, papázik, mert gondolom, hogy így hamarabb megszokta, hogy nem vagy egész nap vele. És gondolom közben szépen nő, és a nagyszülők kényeztetik.

2 hónapja
#5677
Bofy
Gonoszka:
A melóm megvan, még 3 hónap, és kereshetek másikat :)! Gyerkőc jól van, sokat mamázik, papázik :)

Natura:
ezzel a foghíjjas kerettel megeszed az izomzatod, azért megy olyan gyorsan. De a zsír az ott marad, mert a zsír a szervezetnek kevesebb energiájába kerül, mint az izom. És mivel a kaja kevés neki, ezért leépíti az izmodat, így kevesebb meló fenntartani neki. Aztán ha egyszer rohamot kapsz, és jól bezabálsz, elpakolja neked zsírba, hogy legyen a következő megpróbáltatásaira. Az adataidat én nem tudom, meg nem is papolok a BMR-ről, mert azt én sem tartom, de ha az alapjárat kalóriádból levonsz 500at, és annyit megeszel, azzal bajt nem csinálsz, és akkor szépen lemegy a zsír, nem pedig az izom. Szerintem nem szép az a nő, aki tök vékony, mégis csupa zsír, és semmi formája. De kinek mi :)

szerk: sok volt a neki, de ki nem javítom:D

2 hónapja
#5676
natura27
Sziasztok, az lenne a kérdésem, illetve észrevételem, hogy többet fogytam, mint "kellett volna", habár megeszem a megengedett mennyiséget. A napi kalóriakeretem ez miatt emelkedik? Naponta kb 20-40 kalóriával. A múlt hét óta figyelem, és pár nap alatt 150-et nőtt. Semmit nem állítgattam. Nem értem napi szinten: 943-982-1022-1064-1107. Ez 5 nap volt...Tudom, az eleje elég alacsony volt, de simán bírom. Miért emelkedik a napi kalóriakeretem??? És miért fogyok többet, ha betartok mindent?

2 hónapja
#5675
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5674
Ó, még használom, és nem valószínű, hogy abba fogom tudni hagyni, mert abban a pillanatban ha megpróbálunk a leállással katasztrófa lesz. Ügyes vagy, és azért ezeket az ételeket is el lehet változatosan, és finoman készíteni. Ha elfelejtetted a zabos fincsi kajcsikat, akkor lapozd fel a Zabirodalmadat. A langallót, pizzát, olyan feltéttel csinálod amivel akarod, így megunhatatlan. És a csiga is lehet sokféle. A barnarizst pedig sok zöldséggel elkészíteni, mert úgy valami mennyei finom. És mellette lehet csirke, pulyka. Most elmegyünk, aztán majd jövök. De tényleg jelentkezzél időnként. És mi van a munkahelyeden, és a munkahelyeddel?

2 hónapja
#5674
Bofy
Osztott edzést csinálok, úgyhogy minden izomcsoportnak van egy hete regenerálódni. Viszont mikor csinálom, akkor rendesen :). Úgyhogy az izomláz az normális :)
Én nem mondom, hogy változatosan eszem a zabot, de eszem, mert jó. Natúr joghurtban (nem zsírszegény, mert olyanabn nem találtam laktózmenteset :/) elkeverem a 20g zabkorpát, bele a proteinport meg az étkezési zselatint, aztán had szóljon. Ebéd csirkemell barna rizzsel, edzés előtt az uzsi zabpelyhes proteines natúr joghurt meg BCAA, vacsi meg natúr joghurt proteinnel :D. Vitaminokat eszem, meg ugye a BCAA, hogy ne épüljön az izom. Na meg az ebédhez próbálok valami zöldséget is nyomatni, a miheztartás végett.
És a szteroidokkal leállt már a dokid, vagy még nyomatja lelkesen?

2 hónapja
#5673
Gonoszka1
reply to Bofy's post #5672
Szia, elveszett kislány! Már többször gondoltam Rád, hogy mi lehet veled! Örülök, hogy jól vagy, és azért tartod a súlyod is. Itt minden olyan mint volt. Én nem nagyon tudok az utóbbi időben fogyni, azaz mindig túlzabálom magamat. Azért tornázni tornázom, és pancsolni is járunk. Az izmaidra azért vigyázz, hogy nagyon ne erőltessed túl, mert akár hosszú folyamat is lehet a gyógyulás, ha nagyon meggyötröd őket. A zabocskát én is szeretem. Azóta már a zab pizzádat is elkészítettem többször (kisebb módosítással). Teljesen rákattantam, mert nagyon finom. Sok sikert kívánok a folytatáshoz, és azért időnként jelentkezzél, hogy mi van veled, és a gyerkőcöddel!

2 hónapja
#5672
Bofy
Sziasztok!
Jelentem, élek még. Két hete elkezdtem "gyúrni", heti négyszer megyek le. Idővel lehet majd ötször, de egyenlőre 4 nap alatt sikerül minden izmom halálba kergetni. Sokáig nem számolgattam, fel is jött 5 kiló. Annak a javát vissza fogytam már, és bár az étrendem továbbra is szigorú, holnaptól megint elkezdek pontosan méricskélni, viszont szigorúan testépítőtiszta alapanyagokból. Zab, barna rizs, csirkemell, natúrjoghurt, proteinpor zöldségek :D....most ne haragudjatok meg, de nekem nem jött be ez a mindent lehet enni, csak tartsuk a keretet dolog, mert én hajlamos vagyok akkor elbukni. Csak a szigor ami nálam jó. semmi liszt, semmi tészta :).Számolni csak azért kezdek el, mert lehet kicsit alul ettem. Nem éreztem éhséget, de azért elég nagy súlyokkal dolgozok, és biztos ami biztos számolok inkább :D.
Itt mindenki jól van, és fogy mint a karikacsapás?

2 hónapja
#5671
citromtorta
Sziasztok "zabos" lányok és fiúk!:) Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy mától vasárnapig a Lidl-ben 30%-al olcsóbb a zabpehely. ( 139 Ft/kg ) Mivel úgy látom,hogy - hála Gonoszkának és Bojtikának - rajtam kívül is sokan beépítettétek az étrendetekbe, talán jó info ha valakit érdekel. Érdemes betárazni pár kilót.:) Szép estét mindenkinek!

2 hónapja
#5670
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5665
Most, hogy a felismerésig eljutottál, hogy ez nem túl jó így, innen már szerintem menni fog, -ahogy Bmati is írta-, hogy itt egy kis mozgás, ott egy kis mozgás, hazafelé egy kis séta stb. És a kétféle kajálást egy kicsit közelebb hozni egymáshoz, és azért jó lenne főzés közben méricskézni. Ne hagyd, hogy a nyáron elért sikered köddé váljon, mert kár lenne érte! Sok sikert, és kitartást!

2 hónapja
#5669
bmati
reply to trkmz's post #5668
Én 10 órás napszámok mellett is edzettem (ami azért fárasztó, de nálunk csak 1 szünet volt benne, ami 20 perc és legtöbbször a kaját se tudtad befejezni ennyi idő alatt). Ekkor 6-kor el kellett indulnom és este 6-ra értem haza. Így az edzésintenzitást kellett lecsökkenteni kb. a felére. Utána meg még kisebb ház körüli munkák itthon 1-2 órában. Így csorogtak lefelé a kilók, ha akartam, ha nem. 3 hét alatt majdnem 3 kg. Napi 5 ezer kalóriát kellett volna ennem csak a súlytartáshoz, napi 3 étkezéssel meg ezt nehéz összehozni (pláne, hogy az egyik étkezés kötött).
Amúgy meg annyi a lényeg, hogy egyik nap csak alsótestes, másik nap csak felsőtestes gyakorlatokat csinálj.

2 hónapja
#5668
trkmz
reply to bmati's post #5667
Azt nem tudom, hogy mi számít sok munkának, fizikai munkát nem nagyon végzek, bár a napi 6-7 órám megtartása is több, mint amennyit nyári szünet alatt csináltam. Inkább időben sok, reggel korán kelni, 6-kor indul a buszom, és délután 3-4 körül érek haza, de van olyan nap is, hogy csak fél 7-kor... Ilyenkor kezdődnek az itthoni dolgok, este javítás, készülés másnapra. Ezek fizikailag nem fárasztóak, nem hiszem, hogy a piros tollal pipálgatás sok kalóriát égetne :D
Ezt a napi 4 sorozatot meg fogom próbálni, ezen kívül amikor hazaérek, még mielőtt bármihez kezdenék, igyekszem megcsinálni legalább egy 10 perces videót. Már nem sok kell ahhoz, hogy 2 számjegyű legyen a súlyom, próbálom ezzel motiválni magam.

2 hónapja
#5667
bmati
reply to trkmz's post #5665
Heti 3x elég lehet egy 15 perces intenzív edzés vacsora előtt. Az nem olyan sok idő, annyit össze lehet kaparni. Vagy ha ez nem megy, akkor két dolog között csinálj egy-egy sorozatokat adott gyakorlatokból. Pl.: reggel reggeli előtt lenyomsz 20 guggolást, hazaérsz, lenyomsz még 20-at, takarítás után még 20-at, fürdés előtt is még 20-at. Így összeadódik az aznapi, 4 sorozat pedig elég szokott lenni. Másnap mondjuk ezt el lehet játszani térdelős fekvőtámasszal.
Kajáról meg annyit, hogy ha nehezedre esik kétfelé főzni, akkor csak egyfelé főzz. A párod egyen egészségesebben, te meg egy kicsit egészségtelenebbül, így mindketten jól járhattok. Ha pedig sokat dolgozol, akkor úgyis megnövekszik a kalóriaigényed, emiatt némi "szemét" kaja is beférhet.

2 hónapja
#5666
Bojtika
reply to trkmz's post #5665
Hasonlóan vagyok, amióta a fiam itthon van, sőt amióta dolgozik. Mert neki kel a masszív kaja.
Én is ülök a gép előtt sokat, a tanulás miatt is.
Átgondoltan kell főznöm, de tény, hogy amikor a fiam dolgozni van, és a becsomagolt kaját eszi, addig én ehetném a leveskémet...de nem azt eszem. Mert én is lecsúsztam, és már most kezd visszajönni hájacska, kilócska...

Muszáj megfogni még most.

2 hónapja
#5665
trkmz
Kicsit el vagyok most keseredve. Mióta dolgozni járok, nagyon elhanyagoltam a számolgatást is meg a mozgást is. Délután, mikor hazaérek, nincs már kedvem méregetni főzés közben, pláne nem kétfélét csinálni, hogy a páromnak is legyen kajája meg nekem is. A mozgást meg hetek óta hanyagolom, mire mindennel végzek, sokszor azt veszem észre, hogy már este 10 óra van és aludni kellene... Tudom, hogy erről én tehetek és nekem kell megoldani... Azért is elszomorít a helyzet, mert nyáron olyan jól belejöttem és volt is eredménye... :(

2 hónapja
#5664
Bojtika
reply to sinnesro's post #5662
Persze hogy nincs ingyen, de rengeteg dolgot el lehet hozni. Nem napi vásárlásra gondolok, hanem tartalékolásra: 10-20 kiló liszt, cukor, stb. Lehet még hozzácsapni ezt-azt, ami pár napra elegendő, mert a kocsi elbírja.
Annak éri meg igazán, aki a Tesco közelében levő ipari terület valamelyik gyárában dolgozik, és amúgy is kocsival jár. Ők tudnak spórolni, mert elcsípik az akciós dolgokat.
Ha én beutazom a tescoba és veszek mondjuk sajtot, akciósan 1000-ért (az itteni 1600 helyett), akkor ha két kilót veszek, az útiköltségemmel együtt az több, mint 3 ezer Ft, ennyiért megveszem a két kilót az itteni boltban is. Azaz nekem a drágábbra jobban telik ezek szerint. Fura, de így van.
Ha lenne utazási kedvezményem, akkor másképpen nézne ki, de a városi helyi járatokra úgy tudom, nem is érvényesek a kedvezmények. Itt a Tesco-járat sok helyen megáll, és nem ingyenes.


2 hónapja
#5663
Gonoszka1
reply to sinnesro's post #5662
Persze, kocsival is pénzbe kerül. De ha azt nézzük, akkor ha gyalog megyünk az is pénzbe kerül, mert kopik a cipőnk talpa, és a ruhánk is használódik. Egyszerűen fel kell mérni, hogy megéri-e vagy sem.

2 hónapja
#5662
sinnesro
reply to Gonoszka1's post #5655
Ez igaz, de azért kocsival sincs ingyen az út.

2 hónapja
#5661
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5660
Akkor most egy éhes szájjal több, de azért valahogy megoldod, és ez a lényeg. Majd péntektől kap a pocakod zabocskát, meg kölesgolyót. A krumpli egyébként elég diétás. Lehet, hogy kenyér helyett akkor inkább azt kellene enni. Nem csodálom, hogy részletekben nem akartál fizetni, mert az nyomasztó, hogy van tartozás, még akkor is úgymond legálisan tartozol.
Gondolom, hogy látványos a változás, mert a sok sport meghozta gyümölcsét. És nem csak látványban, hanem az erőnléted is javult. Ez szuper jó! Remélem ha a ruhát átalakítgattad, akkor kapunk fotót a ruhában.
Angol nyelven biztos, hogy lenne felhasználója a bázisnak. Csak azt teljesen külön kellene kezelni, mert a fórumon nem mehetne két nyelven a csevegés. És ha ingyenes lenne, akkor ahhoz előtte kellene anyagiakban valahonnan támogatást szerezni, mert egyenlőre még a magyar nyelvűt is nehéz eltartani. És ahhoz már programozó is komoly kellene, aki ellátja mind a két bázist. Vagy esetleg lehetne az angol nyelvűt fizetőssé tenni (nem nagy összegre gondolok), és akkor talán eltartaná magát, és ha sok lenne a felhasználó, akkor talán még a magyar nyelvűt is.

2 hónapja
#5660
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #5659
:) Pannának mindig van, anyunak is, a kutyáknak is - max nekem nem jut vagy az öcsémnek (mert most éppen hazaköltözött a drága :) ). De mi jól bírjuk. Persze, meg májkrémes kenyér, meg azért pl. köles még van itthon (csak időm nincs főzni, de majd megoldom valahogy délután, habár még kocsit kell ganéznom és lemosatni meg megtankolni, mert holnap le kell adjam, és persze még tanulni kell a lánnyal és elvinni Hennát sétálni este) és akad némi fehérjepor is, meg zsír meg némi házilekvár. :) Messze az éhhalál, csak a kényes gyomrom fog most egy kicsit kiakadni, mert ugye nincs zabpehely, meg kölesgolyó, meg puffasztott rizs meg joghurt-hegyek - van helyette kenyér. Azt meg nem szívesen veszi be. Dehát ez legyen a legnagyobb bajom, azt hiszem. De közüzemi számlával tartozni a legcsúfabb dolog, gondolkodtam rajta, hogy talán részletfizetést kellene kérjek, de borsódzik tőle a hátam, hogy tartozzak. Tartoztam eleget, nagyon szar. Majd jövő héten veszek egy lottót, de pont elég a skandináv is, nem vagyok nagyigényű. :D :D .D
Szerencsére valóban izmosodom, viszonylag látványos, érzésben meg abszolút nyerő. :) Azt vettem észre, hogy az alakváltozás mellett az erőm is nőtt, egy csomó minden könnyebbnek tűnik, mint régen. Például gond nélkül felbírom a 20 kilós táposzsákot vagy nem tűnik fel, amikor a kútnál megtöltöm a 10 literes kannát, hogy egy kézzel kell sokáig tartanom - ez például régebben rémálom volt, majd leszakadt a kezem, fájt a csuklóm. Most ez sincs. A bordó ruhát majd két hét múlva, szabi alatt igyekszem hordhatóvá tenni. A legtöbbet a karom alakult, erőre is, kinézetre is. Már meg tudok csinálni több szabályos fekvőtámaszt is, régebben egy sem ment. A bordó ruha ujja meg tavaly nem akart feljönni, most meg lötyög. :)
Az a kár, hogy a Bázis nem lehet angol is. Szerintem világsiker lenne. Javasolnám a kitalálójának és az üzemeltetőjének. Iszonyat forgalmat tudna generálni angol nyelven, másfél millió felhasználója egészen biztosan lenne.

2 hónapja
#5659
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5658
Akkor viszont szépen alakulsz. Mert ha kifogytál belőle az azt jelenti, hogy izmosodsz, és a hájacskák apadnak. Ez a sok rosszban legalább jó. Szerencsére péntek már nincs olyan messze. Addig pedig valami olcsóbb étellel ki kell húzni. Paprikás krumpli, tojásleves, stb. Lányodat meg kell azért etetni, mert még növésben van. Az viszont nagyon jó ha nem tartozik az ember lánya, mert az adósság az olyan, hogy ha egyszer lesz, akkor soha nem ér az ember a végére, mert mindig jönnek a csekkek, és nem éri utol magát sajnos az ember, hacsak rá nem szakad az OTP, vagy nem lesz telitalálata a lottón.

2 hónapja
#5658
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #5654
:) Már nem fogyok. Megállt 63 körül, de úgy látszik, ez kevés a ruhához... Enni mostanában tényleg nem sokat, egyszerűen azért, mert nem futja. :D Túlságosan nem keserít el, pénteken fizu, viszont múlt hónapban be kellett fizessek egy áram elszámoló számlát, ami 6jegyű volt... Így nekem enni már nem fussa, de legalább nem tartozom az eonnak. :)

2 hónapja
#5657
Gonoszka1
reply to sinnesro's post #5656
Nincs ingyen, de akkor tartós élelmiszereket olcsóbban be lehet szerezni, akár több hónapra is. És úgy már megéri.

2 hónapja
#5656
sinnesro
reply to Gonoszka1's post #5655
Ez igaz, de azért kocsival sincs ingyen az út.

2 hónapja
#5655
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5652
Igen, így akkor éri meg, ha nagy bevásárlást tudtok csinálni, de az kocsi nélkül elég nehéz, mert akkor már súlya is van a vásárolt árunak. Akkor viszont ha olyasmit akarsz venni, ami közelben nem kapható, akkor viszont le kell nyelni ezt az utazási költséget.

2 hónapja
#5654
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5653
Én emlékszem! Gratulálok! A ruhát könnyebb kisebbre venni, mint toldani! Bocs, de ez az igazság! És hogy sikerült így a fogyásba belelendülnöd? Nem eszel csak dolgozol?

2 hónapja
#5653
jancsoreka
Szeptember végén volt egy éve, hogy megtaláltam ezt az oldalt. :) Emlékeztek arra a bordó estélyire, amibe bele akartam fogyni? Nna, most épp kifogytam belőle. :S

2 hónapja
#5652
Bojtika
Ma a fiam elment a városba, a teszkóba.
Nincs külön tesco-járat, azaz fizetős a busz.

Oda és vissza összesen 1120 Ft volt az út! Igencsak akciósan kellene vásárolnunk,és cipelnünk, hogy megérje!

2 hónapja
#5651
Bojtika
Volt zavar, de már oké.

2 hónapja
#5650
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5649
És a nők sem akartak férfinak kinézni, és fordítva. Először a nőt simán pasinak néztem, még szerencse, hogy ott volt a jel, hogy nő.

A bázis nem nagyon akar működni nekem. Nálatok működik?

2 hónapja
#5649
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5647
Nagyobb a tolerancia, és a nyilvánosság is elérhetőbb.

Igaz, még 20 éve sem voltak olyan technikák,hogy egy nő ennyire szálkás legyen.

2 hónapja
#5648
teper
Ennek igazából az előtte és az utána lenne a helye. Kattintás előtt még azt hittem, hogy valóban klassz V8-as verdák lesznek benne. Erre szakállas osztrák táncosnők és matador hajlamú dívák :/

2 hónapja
#5647
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5646
Megfordult a világ?

2 hónapja
#5646
3 hónapja
#5645
szmagdi
reply to Gonoszka1's post #5644
Köszönöm!

Akkor megyek olvasok, és tanulok! :)

3 hónapja
#5644
Gonoszka1
reply to szmagdi's post #5643
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Első körben javaslom elolvasni a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Ezekben Bmati összefoglalta a helyes kalóriakeret beállítását, a tápanyagokat, és a sportokat. Ha vannak kérdéseid, vagy csak beszélgetni szeretnél, akkor gyere, mert szívesen segítünk, vagy beszélgetünk! Sok sikert!

3 hónapja
#5643
szmagdi
Sziasztok!

Mai nappal elkezdem ezt a fogyókúra dolgot. Nagyon jó benneteket olvasgatni, főleg akik már a vége felé járnak. :) Gondoltam bejelentkezem, hogy elkezdtem, mert így nagyobb az odafigyelés. Mert titokban könnyebb elbukni.
Remélem a nehéz időszakokban segít, ha lehet veletek beszélgetni itt. :)

3 hónapja
#5642
Bojtika
Jobb híján ide hozom, most találtam a neten, és érdekesnek találom.

Az a pillanat, amikor túlléped a saját határaidat: fantasztikus.
Amikor fáj, de mégis továbbmész.
Amikor elérted a kényelmetlenség szélső határát, de nem hagyod abba.
Amikor tovább futsz, pedig már nehéz.
Amikor megcsinálsz még 10 felülést.
Amikor leírod azt a mondatot, amit korábban nem mertél volna.
Amikor mindenkinek megmutatod, milyen is vagy valójában.
Akkor, amikor megteszed, talán nincs fanfár hozzá, de belül dalolsz, mert hatalmasat tettél magadért: túlléptél a saját árnyékodon, bebizonyítottad magadnak, hogy többre vagy képes, mint valaha gondoltad.
Ez az a pillanat, ami megmutatja neked, mekkora a lehetőségeid tárháza, mennyi mindent hagytál még kiaknázatlanul, mennyi mindent nem tettél még meg és mennyi új lehetőség vár rád.
Ne érd be kevesebbel!

Az élet olyan, mint a póker: vagy megemeled a segged és csinálsz valamit, vagy eldobod magadtól az összes lehetőséget.

Érdekel egy titkos célkitűzési módszer?
Az első két eleme átlagos, de a harmadik nagyon okos - és amitől eldobod az agyad, az a zseniális negyedik lesz, amit még sosem tanított Neked senki...
Egyáltalán nem állítom, hogy az eddig megszokott módszerek használhatatlanok. Az álomnapló és a célkitűzésfal, vizualizáció igenis tud működni, de egy valami hiányzik ezekből a módszerekből...
Ez a módszer tényleg felnőtteknek való, nem pedig álmodozóknak.

Ha már régóta jársz tréningekre, vásárolsz tananyagokat, hallgatsz a CD-ket és semmi, akkor ez biztosan használni fog.

Hadd osszam meg Veled, mert ha úgy használod, ahogy mutatom, akkor Nálad is áttörést fog hozni.

Az első két lépés kiszámítható. A harmadik okos. A negyedik zseniális!

1) Írd le, most hol tartasz. Hogy néz ki az életed. Mid van. Hogy töltöd a napjaidat. Fogj egy A4-es lapot és írd tele a jelenlegi életeddel.

Eddig ez még nem új, igaz?

2) Jöhet a második A4-es: milyen jövőt képzelsz el? Írd le.

Eddig sima ügy, igaz?

Akkor jöhet az első csavar…

A legtöbb célkitűző módszer most azt tanítaná: "Írd le, ehhez mi szükséges!"

Hát, nem.
Hanem:

3) A harmadik A4-esre írd össze:
Mik azok az új képességek, új tudás, amit ehhez a jövőhöz meg kell szerezned?

Nagyobb céget akarsz? Akkor ahhoz meg kell tanulni szervezetet fejleszteni, embereket menedzselni. Felvenni.

Érted?

Fogyni akarsz? Akkor tanulni kell táplálkozásról, mozgásról, anyagcseréről - amire időt és pénzt kell szánnod, különben sosem lesz eredmény.

De az igazi zseniális tanács most jön!

4) Vegyük elő a negyedik A4-est, és írjuk le:
Mi az, amit FEL KELL ADNI a célok érdekében!

Tessék, adok egy percet, hogy ez beivódjon.

Érted?

Érted, mi benne a különleges?

Mondok egy példát.

Ahhoz, hogy az üzletben sikeresek legyünk, elérjük a céljainkat, bizony sokmindent fel kell írni arra a negyedik papírra.

Kezdéskor fel kell írni, hogy pár hónapig nem a család a legfontosabb. Nem a barátok a legfontosabbak. Feláldozzuk a tévénézést, a mozit, a bulizást. A kényelmet, hogy hazaérsz és lepihensz - mert hazaérsz és nekiállsz tanulni, megvalósítani. Feláldozunk a félretett pénzt, ami tegnap még nyaralásra ment volna - de holnap ehelyett odaadod a Google-nek vagy a Facebook-nak, látogatókért cserébe a honlapodra. Még az alvásból is feláldozunk 1-2 órát, hogy amikor a család elaludt, jöhet a tanulás, az első vevők megszerzéséhez szükséges reklámszövegek megírása, stb.

És amitől zseniális a módszer:

TUDATOSÍTOD magadban, hogy mit áldozol fel.

> A módszer NÉLKÜL ha jön a kísértés, hogy elmenj bulizni, hogy ledőlj a tévé elé megnézni egy teljes sorozatot, akkor NEM FOGOD FELISMERNI! Illetve jutalomként, csábításként kategorizálod. És akkor azt fogod mondani: "Vazz, megérdemlek egy kis lazítást!"

> A módszerrel viszont, ha jön a kísértés, akkor azonnal fel fogod azt ismerni: "Hé, ez az a dolog a 4. papírlapról!" És akkor azt mondod: "EZ PONT AZ, amit tudatosan most egy ideig (vagy örökre) feladok azért, hogy elérjem a célomat!"

Érted a módszer zsenialitását?"
Te mit fogsz feláldozni azért, hogy a következő célodat elérd? Írd le!

És tudatosítsd magadban, különben MINDIG vissza fogsz rándulni a régi szekérvágásba. És az tudod, hová vezet, igaz? Ha megkérdeznéd az igazán sikeres embereket, hogy ők mit áldoztak be, akkor elhiheted, hogy egy szépséges listát fognak Neked elsorolni..
Akkor mire vársz?


3 hónapja
#5641
Gonoszka1
reply to mandivakond's post #5640
Persze, hogy sikerülni fog! Csak kitartás, és mozgás, és persze megfelelő evészet. De ha az elhatározás megvan, akkor arccal a cél felé, és hajrá, mert sikerülnie kell, és sikerülni is fog!

3 hónapja
#5640
mandivakond
Szia Gonoszka. Köszi a jótanácsot, de most már nem vagyok idöhöz kötve. Most már szépen, ütemesen szeretnék fogyni, sok sporttal. Ismét járok konditerembe, és sikerülni fog ez is...(remélem) :-)

3 hónapja
#5639
Gonoszka1
reply to mandivakond's post #5638
Szia! Persze, hogy emlékszem! Sok sikert a további fogyáshoz! De azt ne felejtsed el, hogy nem időpontra kell fogyni, hanem okosan, azaz a keretedet a BMR fölé kell egy kicsit állítani!

3 hónapja
#5638
mandivakond
Sziasztok. Remélem még emlékeztek rám. Jan 1-vel kezdtem a fogyózást és a lányom esküvöjére sikerült leadnom 43 kg-t. Most ismét itt vagyok és szeretném tovább folytatni. Karácsonyig jo lenne még 12 kg-tól megszabadulni és akkor egy álom válik valóra. Ugyhogy mostantól ismét itt leszek,
és teljes erövel dolgozom az ügyön :-)

3 hónapja
#5637
Gonoszka1
Itt is van egy érdekesség, hogy mennyire cukrozva van minden!
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/15-megdobbentoen-cukros-etel/

3 hónapja
#5636
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5635
Csend van, és mindenki aléltan alszik, vagy nem tudom, mert alig jön valaki a fórumra! Vagy pedig kihasználva az utolsó meleg-napos időt a természetben andalog (ez a jobbik eset)!

3 hónapja
#5635
Bojtika
Nagyon remélem, hogy csak pihentek a hétvégén, és nem betegen hevertek!


3 hónapja
#5634
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5633
Úgy lesz!:))

3 hónapja
#5633
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5632
Szívesen, és azért -ha időd engedi- néha látogassál el hozzánk, hogy beszámoljál, hogy mi van veled, és hogy megy a súlytartás, vagy egyszerűen csak csevegni.

3 hónapja
#5632
citromtorta
Köszönöm:) Egyébként mindig velem maradtok, mert Gonoszka -a túrós langallód és bmati - a sokat emlegetett örök érvényű 2 hozzászólásod átmásolva a dokumentumaim között lapul elmentve- hogy nem kelljen keresgélnem folyton.:)

3 hónapja
#5631
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5629
Szia! Gratulálok! Persze emlékszem rád, és nagyon örülök, hogy sikerült leadnod az áhított kilókat! A visszaállást pedig fokozatosan, ahogy Bmati javasolta. Sok sikert a súlytartáshoz is!

3 hónapja
#5630
bmati
reply to citromtorta's post #5629
Szia!
Először is gratulálok. :)
Igen, fokozatosan kellene megemelni a napi beviteledet a heti fogyás mértékének csökkentésével, míg végül 0 kg/hét nem lesz. Én azt mondanám, hogy kb. 2 hét múlva legyen ez az érték a súlytartó, addig 2-3 naponta csökkentsd a heti fogyást.
További sok sikert! :)

3 hónapja
#5629
citromtorta
Sziasztok! Csak az örömömet szeretném megosztani veletek! Lehet emlékeztek rám, kb 6 hete sokat kérdezgettem a bázis használatával kapcsolatban. Csupán az utóbbi hónapokban észrevétlenül felkúszott 3-4 kilótól szerettem volna megszabadulni a bázis és a ti segítségetekkel. Örömmel jelentem, hogy SIKERÜLT!!!!:))) 56.5-ről indultam és már egy hete stabilan áll 53,3 kg-nál
( 163 cm ). Végre újra úgy állnak rajtam a ruháim, ahogy szeretem.Ha még 1 kilócska lemegy akkor az már csak bónusz. A kevés súly leadása tényleg művészet és sokkal rafináltabban és tudatosabban ( no meg türelmesebben) kell hozzáállni, mert nehezebb beindítani és kivárni az eredményt.Sokat sakkozgattam a tápanyagösszetétel-beállításokkal is, igyekeztem még többet és még változatosabban sportolni.Szóval kitartás azoknak, akik az utolsó kilóktól akarnak megszabadulni- meg lehet csinálni! Hűséges maradok a Bázishoz, mert nagyon jó kontroll, hogy ne szaladjon el a kalória újra észrevétlenül. Még egy kérdés: ha a súlymegtartás a további célom, hogy állítsam be a kalóriakeretet? Gondolom fokozatosan kellene visszaállni az alapjárat kalóriára...????
Köszönöm az eddigi segítségeiteket . Szép napot mindenkinek!

3 hónapja
#5628
Bojtika
reply to jucus86's post #5625
Nagyon szívesen segítünk, csak kérdezz bármikor!

3 hónapja
#5627
bmati
reply to jucus86's post #5625
Szia!
Gonoszka1 leírta, amiket le kell írni. :)
Én még annyit teszek hozzá, hogy ne kapkodj és legyen meg a kitartásod. Ezt a túlsúlyt (30 kg-ot, ha 60 kg a célsúlyod), akkor egy év alatt kényelmesen le lehet adni. Nagyrészt az étkezéseken fog múlni, de később egyre jelentősebb lesz a mozgásaid minősége és mennyisége, ez fogja meghatározni a fogyásod közben/után az alakodat (a csontozatodon kívül). Az ilyen mértékű (lassú) fogyással elkerülhető a lógó bőr szindróma, amit még a fent említett két dolgon kívül a megfelelő folyadékmennyiséggel lehet orvosolni, illetve megfelelő krémekkel, de nagyrészt a genetikán fog múlni.
Sok sikert! :)

3 hónapja
#5626
Gonoszka1
reply to jucus86's post #5625
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Szívesen segítünk! Először olvassad el a kötetlen csevegés 5543-as és a 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításról és a tápanyagokról, a másikban a sportokról olvashatsz. Sok sikert kívánok, és ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk!

3 hónapja
#5625
jucus86
Sziasztok! Először vagyok itt és azt hiszem eljött az a pont amikor is változtatni akarok az életemen. 90 kg vagyok ma mértem magam úristen sosem gondoltam volna:( 28 éves vagyok egy kislány édesanyja és 165 cm magas, nagyon sok a kilóm. Azt hiszem hétfőtől teljesen új életet kezdek remélem segítetek majd!!! Minden tanácsot szívesen fogadok akik mikor kezdték mire figyeljek és stb.

3 hónapja
#5624
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5622
Akkor szépen formásodsz!

3 hónapja
#5623
Bojtika
reply to Hadnagy's post #5622
Persze hogy feldob!

A combot elég nehéz mindig ugyanott mérni, de csak 1-2 centis tévedés lehet. Szerintem gyakorlatilag is kisebb a combod, nem csak elméletileg! :)))

3 hónapja
#5622
Hadnagy
Azért kérdezem amúgy, mert elméletileg 8 cm-el kisebb a combom. Nagyon feldobott a dolog :)

3 hónapja
#5621
Bojtika
Általában igen, ez a tapasztalat. :D

Ezért írjuk, hogy nem kell annyira bánkódni a kilók lassúbb leadási tempója miatt, a sikert nem a mérleg mutatja, hanem a cél-ruhák. :D Formásodunk, feszesedünk is közben, ha sikerül a mozgást is beiktatni. Még a pár percekből összerakosgatott idő is számít, ha nem megy egyszerre több!

3 hónapja
#5620
Hadnagy
Sziasztok! Lehetséges, hogy centiben hamarabb megmutatkozik a fogyás, mint kilóban?

3 hónapja
#5619
Gonoszka1
reply to benguzde's post #5617
Szia! Ha olvasgatsz bennünket, akkor tudod hogyan kell beállítani helyesen a kalóriakeretedet. Így állítottad be? A mérlegelés egyébként elég egy héten egyszer, és úgy ahogy Bmati is rta. Sok sikert!

3 hónapja
#5618
bmati
reply to benguzde's post #5617
Szia!
Heti 1-2 mérés reggel (fix napokon), evés előtt, de WC-zés után. Így tudod pontosan mérni hosszú távon a súlyodat.
Ha hetek óta áll a mérleg, akkor bizony rosszak a beállításaid (valószínűleg túl alacsony keret). Olvasd el ezeket:
A Kötetlen beszélgetés bármiről/Kötetlen csevegés topic 5543-es hozzászólása az étkezésről, 5544-ös hozzászólása az edzésről szól.

3 hónapja
#5617
benguzde
Üdvözöllek benneteket kalóriás társak!!Pár hónapja vagyok már itt, de még eddig csendben voltam. Most viszont ordítok:::)) Mérlegelés... Szinte hetek óta áll a mérleg.. A tizedik kiló mínusznál áll és áll. Péntek a mérleg napom. Alig vártam a tegnapi napot, de bizony 2 kg-val töbet mutatott a szemét. Így hát ma soron kívül újráztam. Több mint kettővel kevesebbet mutatott ma reggel, mint tegnap. Mégis jó, hogy ráálltam, így jobb lesz a hétvégém. De nóóóüórmális ez??Hogy méredzkedtek?? Lehet, hogy eltévedtem, s van mérlegelési topik is??

3 hónapja
#5616
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5615
Egészségedre. Az a kevéske bacon nem nagyon dobta meg a kalóriát. De a túróstészta az nagyon finom! Én zab pizzát gyártok újabban.

3 hónapja
#5615
trkmz
A mai vacsi túróstészta volt, szigorúan tönkölytésztából, sovány túróval és tejföllel... Ehhez az elhatározáshoz egészen addig sikerült is tartanom magam, míg el nem kezdtem sütni a párom adagjára a finom, füstölt húsos szalonnát. Olyannyira húsos volt, hogy még egy kanálnyi kacsazsírt is raknom kellett alá, hogy legyen min megsülnie. Amikor megéreztem az illatát, teljesen elgyengültem. Így végül az én tányéromon is landolt belőle 6-8 pici kocka, és isteni finom volt :D

3 hónapja
#5614
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5613
Nagyon szívesen bármikor, csak kérdezzél ha valamiben bizonytalan vagy.

3 hónapja
#5613
Hadnagy
Köszönöm a segítséget. Megpróbálom másnapra megtervezni az étkezésem, hogy estére leegyem az egészet.
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, sok segítséget nyújt!

3 hónapja
#5612
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5609
Igen, a keretet nagyjából pontosan le kell enni! 1000 kalória nagyon sok! Pár 10 kalória ide vagy oda nem számít, de ha nem eszed le a keretedet, na akkor kezd el éhezni a tested. Próbáljad előre eltervezni az étkezésedet, és akkor nagyjából tudod tartani, és ha véletlenül nem azt, vagy nem annyit eszel pontosan, akkor javítani tudod.

3 hónapja
#5611
bmati
reply to Hadnagy's post #5609
Én még annyit hozzátennék, hogy mivel 50 kg felesleged van, így a folyadékbeviteledet is fokozatosan meg kellene emelni napi min. 4,5 literre. A kereteden akár még picit emelhetsz is. Ha marad így, akkor arra figyelj, hogy egy idő után a napi kereted a BMR-edet utol fogja érni és ennek stagnálás a vége, de ezt ki tudod kerülni, ha ellenőrzöd havonta a súlyodat és mindig 100-150 kcal-val állítod a BMR-ed fölé a heti fogyás mértékét (tehát folyamatosan lassítod a heti fogyást). A napi kereted felett/alatt próbálj meg enni max. 50 kcal-val. Ha mozogsz mellé valamit, akkor annak csak kb. a 70%-át írd be (az időnek) és azt is le kell enni pluszban.
A bőrről annyit, hogy az edzéseken, a lassú fogyáson (max. 0,7 kg hetente), a megfelelő folyadékfogyasztáson és a krémeken kívül mást nem nagyon tehetsz, de nagyja így is a genetikán múlik.
Sok sikert! :)

3 hónapja
#5610
Hadnagy
Meg ha minden igaz, indul Zumba itt, ahol lakok, úgyhogy oda elkezdek járni. Ártani nem árt :)

3 hónapja
#5609
Hadnagy
Igen, erre már gondoltam, holnap megyek is a háziorvosomhoz, és megbeszélem vele.
Az egész keretemet le kell ennem mindig? Nap közbe felét se sikerült megennem. Most vacsoráztam, de maradt így is majdnem 1000 Kcal. Szívesen leeszem, az nem lenne gond :D

3 hónapja
#5608
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5607
Nagyon jó, mert akkor most már jól van a kereted beálltva. Most már remélhetőleg beindul a fogyás.

Nem csodálom, hogy nem szedegetsz semmit be feleslegesen. A rendes tempójú fogyás, a torna, a kenegetés és a sok víz fogyasztása, remélhetőleg be fog válni, és nem fog a bőröd nagyon megereszkedni. De azért biztos ami biztos alapon (ha nem vagy olyan műtét ellenes mint én), akkor az orvossal írassad le a tényt ahogy Bojtika is mondta, hogyha esetleg arra kerülne a sor, akkor legyenek a tények rögzítve.

3 hónapja
#5607
Hadnagy
Először nem értettem, mire gondolsz a BMR-el kapcsolatban, de most rájöttem, és át is állítottam. A BMR 1996, a keretem 2074.
Inkább maradok akkor a kenegetésnél, nem szívesen szedek be semmit, ha nem muszáj.

3 hónapja
#5606
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5604
És a kereted a BMR-ed fölé van állítva? Mert az egy dolog, hogy Te nem vagy éhes. Attól a tested még éhezhet! A bőröd pedig hogy mennyire fog lógni az sok mindentől függ. Függ attól, hogy mennyit sportolsz, hogy milyen a genetikád, és természetesen, a fogyás ütemétől is. De a bőrtápláló krémekkel érdemes kenegetni, mert ez mint a nevéből is kiderül táplálja a bőrt. És persze függ a folyadékfogyasztásodtól is, mert a sok folyadék hidratálja a bőrt is.

3 hónapja
#5605
Bojtika
Nekem már a hájpocakom is lógott. De csak 26 kg volt a feleslegem, ennyit még elviselt a bőröm nagyjából.
A kollagént nem tudom, de hidratáló krémekkel lehet masszírozni, markolászó mozdulatokkal. idővel visszanyeri a rugalmasságát a kinyúlt bőr, de ez valamivel lassabban zajlik, mint maga a fogyás.

A zab bevezetése a beltartalma miatt is fontos:

http://www.tesztplussz.hu/okokozmetika

3 hónapja
#5604
Hadnagy
Eszek rendesen, odafigyelek, hogy ne egyek túl keveset. Már kezdenek elmúlni az éhségrohamok. Biztos azért, mert átváltottam teljeskiörlésű kenyérre, de abból nem sokat eszek, meg több zöldséget, gyümölcsöt eszek.
Nagyon félek a bőr lógásától. Törvényszerű, hogy nagy súlyvesztésnél lógni fog? Reménykedek benne, hogy hátha nem fog annyira. Mindenesetre elmegyek a háziorvosomhoz, beíratom a súlyomat, meg beszélek vele is a műtétről, meg esetleg tud-e adni tanácsot, hogy valamennyire megóvjam a bőröm.
Egy másik fórumon olvastam, hogy jót tesz a kollagén tabletta+1000 mg c vitamin, meg kollagénkrém. Esetleg valaki használja?

3 hónapja
#5603
Bojtika
reply to Orchidea70's post #5602
A Tatarek még többet fog használni. A 6. sz. videóban el is magyarázza, hogy miért nem érdemes csak a derekadat erősíteni... (7.videó, 4 perc 40 másodpercnél)
Ezek 10 perces videók, de nem tudok egyenként linket küldeni róluk.
3 hónapja
#5602
Orchidea70
reply to Bojtika's post #5600
Igen, sajnos ezzel én is tisztában vagyok, hogy csak diétával nem megy le a felesleg :(
Nagyon köszi a linkeket, legtöbbször az a bajom, hogy fantáziátlan vagyok, nem tudom, hogyan és mit tornázzak, viszont ezek a "riszálós" gyakorlatok épp nekem valók, a derekamon és a hasamon van inkább a felesleg, úszógumi formájában :) és ezek tényleg nem vesznek el sok időt! Még ma elkezdem Tiffany-t szép sorban :)

3 hónapja
#5601
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5597
Azért azt megkérdezném, hogy a kereted a BMR-ed fölé van állítva egy kevéssel? Mert az is lehet oka, hogy nem mozdul a súlyod ha keveset eszel. Milyen ütemet adtál meg a fogyásodnak? A heti 0,5 kiló a reális. Bmati összefoglalóját olvastad a kötetlen csevegésben a helyesen beállított kalóriakeretről, a tápanyagokról, és a sportokról (5543, 5544 hozzászólások)?

3 hónapja
#5600
Bojtika
reply to Orchidea70's post #5593
Orchidea, ez az 5 kg csak úgy fog lemenni, ha keményebb edzéseket végzel, mint az a kis hulahopp.

Ha csak tíz perced van, akkor is lehet a hét 5 napján hatékony edzést végezni! És ha 20 percet tudsz rászánni, akkor pláne.
A legtöbbet a pár utolsó kilóval küzd a többség, Te eleve csak annyit szeretnél leadni. Oda kell tenni magad ezért, ez nem fog menni komfort-zónán belül. :D
A napokban többször is bemásoltam ezt a kis alap-csomagot, válogathatsz:

Sansone 1 mérföld https://www.youtube.com/watch?v=df2gn6-w0dE
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)
Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

3 hónapja
#5599
Bojtika
reply to Hadnagy's post #5594
Ahogy olvasom, a tested most szokik az új életmódhoz. csak kitartás és türelem!

A túlsúlyod nem kevés, ennyinél a bőr sajnos megnyúlik. Talán érdemes lenne műtéten gondolkodni előre, mert ha ezt sikerül leadnod, TB-re is elvégzik.
A lógó bőr egészségi problémát is okozhat, bepállik és gombásodhat a redő alatti terület.
Ennek előfeltétele, hogy az orvos a kartonodra rávezesse a jelenlegi testsúlyodat.

3 hónapja
#5598
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5597
Ne is essél kétségbe, mert el fog majd indulni lefelé. Ha esetleg mégsem indulna meg pár héten belül, akkor viszont egy kivizsgálás nem ártana, és itt előszeretettel gondolok leginkább a THS-re. De egyenlőre még ne gondoljunk rosszra, hanem sok kitartást kívánok!

3 hónapja
#5597
Hadnagy
1770 a napi megengedett Kcal bevitelem. Kb. 1 hete vagyok itt, azóta számolom. Összesen 2 hete fogyókúrázok. Ez az első ilyen, hogy ennyire elhatároztam, hogy le akarok fogyni, és úgy állok hozzá, hogy le is fogok. Ez alatt a két hét alatt megszűnt az a vágy, hogy éjjel egyek. Sajnos erre hajlamos voltam, de kezdek úrrá lenni rajta. Evés helyett inkább a neten olvasgatok sikersztorikat, előtte-utáni képeket, a bőrrel kapcsolatban, hogy hogyan tudom megóvni, hogy ne lógjon annyira majd.
Ivásra odafigyelek, legalább 2 L-t megiszok, ha nem többet.
Próbálok türelmes lenni, és egyenlőre nem vagyok kétségbe esve, hogy nem megy lefelé a kiló, mert tudom, hogy ez nem megy gyorsan, és hogy tartós is legyen, ahhoz az kell, hogy lassan, fokozatosan menjenek lefelé.

3 hónapja
#5596
Gonoszka1
reply to Hadnagy's post #5594
Türelemmel kell lenni, és nem szabad mindennap mérlegre állni (mert az csak stresszel a súlyingás miatt). Mióta csinálod, és a kereted hogy van beállítva? És mennyi folyadékot iszol meg naponta?

3 hónapja
#5595
Orchidea70
reply to Hadnagy's post #5594
Hát igen, nekem is mániám minden reggel a mérlegre állni, pedig megfogadtam, hogy csakis és kizárólag hétvégén mérem magam, de nem tudom megállni, hogy nem álljak rá :) Ne add fel, előbb-utóbb megindulnak azok a fránya kilók :) De azért én is kíváncsi lennék rá, hogy kinél mennyi idő után indult be úgy igazán a fogyás.

3 hónapja
#5594
Hadnagy
Köszi! :) Én ettől egy "kicsit" többtől szeretnék megszabadulni, úgy kb. 50 kg, és egyenlőre nem mozdul. 1-2 kiló ingadozás van. Ha az egyik nap kevesebb 1 kilóval, másnap visszaáll. Lehet, hogy a mérlegre álldogálásról kellene leszokni. De nem adom fel, szóval ez nem tántorít el. Kiváncsi vagyok, más is járt-e már így.

3 hónapja
#5593
Orchidea70
Szia! Én 5 kg-ot szeretnék leadni, 08.02-án indultam 59 kg-val. Az elején 2 hét alatt lement 1,5 kg torna nélkül, viszont a BMR alatt voltam 200-al. Amikor megtudtam a hozzászólásokból, hogy a BMR fölé kell menni legalább 100-al, átállítottam a napi keretemet, és 2 hét alatt visszahíztam ami addig lement. Kb. 1,5 hét alatt állt vissza az anyagcserém, és szép lassan el kezdett csordogálni lefelé a felesleg, 10-20 dkg-onként. Tornázni csak nemrég kezdtem el otthon, de ritkán, 2-3 naponta van időm rá. Hulahopp, gumiszalag. Reggel és délután 30 perc gyors tempós gyaloglás munkahelyre. Most sajna stagnálok, mert az a 0,5 kg, ami lement, visszajött, de lehet, hogy ez csak vízvisszatartás, mert a hétvégén nem vittem túlzásba a folyadékfogyasztást. üdv, és sok sikert!

3 hónapja
#5592
Hadnagy
Nektek mikor indult meg a fogyás kalória figyeléssel, és egy kis tornával együtt?

3 hónapja
#5591
Bojtika
Kicsit szétnézek a városban is, ha bent járok. Hátha kapható.

3 hónapja
#5590
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5589
Szerintem az lenne a legjobb, mármint az email, és akkor megtudnád, hogy egyáltalán most kapható-e náluk.

3 hónapja
#5589
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5588
Majd meg kell újra találnom a nevét.
De mailben tudok képet is küldeni végül is... :D

3 hónapja
#5588
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5587
Én sem találom, így én is erre gondoltam, hogy nincs nekik. Olyan olcsó volt, hogy szerintem az egész készlet elfogyott. De tudod rövid az agyam, és már nem emlékszem a nevére, de azt tudom, hogy nem is egy helyen találtál ilyet, csak ott egy kicsit drágább volt. Persze spórolásból nem mindegy, hogy hányszor fizet az ember szállítási költséget, így teljesen megértem, hogy egyszerre akarod megrendelni. Arra gondoltam, hogy telefonon nem tudod őket felhívni? Vagy emailt írni nekik. Biztos, hogy válaszolnának, mert én is emailen keresztül beszéltem velük.

3 hónapja
#5587
Bojtika
Lehet, hogy most éppen nincs! A szalagokat én is láttam. Együtt lenne jó megvenni, spórolásiból! :D

3 hónapja
#5586
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5585
Az enyém nem ilyen volt! Szabadon volt a dob.

Pedig innen rendeltem, és Te találtad még meg anno! A szalagok itt vannak, azokat már megtaláltam.
http://www.sportsarok.hu/index.php?id=42

3 hónapja
#5585
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5583
Olyan bő gumiszerű belsővel. A perem alatt kezdődik, és majdnem a dobig belóg.
A mosás után alá is szoktam egy törlővel nyúlni és végig törlöm, hogy ne fülledjen be az ott maradt kis nedvesség.
A dob pedig még egy műanyag keretbe van fogva, ami elég szorosan illeszkedik köréje.

3 hónapja
#5584
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5582
Nem találom náluk...
Képet találok, no de nem baj, most még van mászkálni valóm is, majd szétnézek. Hátha egy közeli boltban is kapok.


3 hónapja
#5583
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5581
Mivel van körülbélelve? Nekem ha jól emlékszem akkor német gépem volt, de az nem volt körülbélelve.

3 hónapja
#5582
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5578
Ha minden igaz, akkor sportsarok@t-online.hu. Gondolom ez az email címük, de a sportsarok gondolom a nevük.

3 hónapja
#5581
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5579
Ennek a dobja úgy körül van bélelve, hogy ami csak úgy lepottyan, az nem esik a dob mellé. Ha esetleg mégsem veszem észre, akkor le tud passzírozódni, de előbb-utóbb lejut az aljára, és akkor kivesszük azon az alsó fedélen keresztül. Az már igaz, azt nem mindig sikerül kiszednem.
Az Energomatnál tényleg kellett vigyázni, nekem ez előtt olyan volt.

3 hónapja
#5580
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5578
Mindjárt megpróbálom megkeresni!

3 hónapja
#5579
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5575
Én is drukkolok a mosógépednek. Régen nekem is felültöltős volt, de azt azért nem szerettem, mert sokszor a dob mellé esett zokni. És akkor mindig halásztgattam. Így aztán amikor az szó szerint elemeire szétesett, akkor már elöltöltőset vettünk.

3 hónapja
#5578
Bojtika
A mailedben ki tudod keresni...

Beírod, hogy szállítás, és így megtalálja. Olyan sok mindent nem szállítottak neked talán mostanában... Ha nem fáradság...

3 hónapja
#5577
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5576
Igen használom, de leginkább karerősítésre. Érzem is a karomban az izmaimat.

Jó kérdés! Te találtad azt az oldalt. Gondolkodom, de egyenlőre nem jut az eszembe, mert már régen volt. De tényleg nagyon olcsó volt, mert még 2000 forint sem volt. Jó szállítási költség volt rajta, de így sem volt drága.

3 hónapja
#5576
Bojtika
Gonoszka! Azt a kis tornaeszközt, a kéz- és comb erősítőt szoktad használni?

Honnan is rendelted? Már nem tudom, pedig én is rendelnék a közeljövőben, szalaggal együtt. Tudom, ott jó volt az ára.

3 hónapja
#5575
Bojtika
Én drukkolok a Fagoromnak, hogy sokáig bírja. Nem olyan firlefáncosan okos, de szépen mos! Nincs kijelzője, csak három kis lámpája. Azaz nem tudom, éppen hol tart a mosásban és mennyi van még vissza, de rá is érek megvárni. :D

Ráadásul ajándékba kaptam a húgoméktól. Ő választotta ki, nyilván sok szempont alapján, és csak az volt a kérdés, hogy felül- vagy elöltöltőset szeretnék-e. Én a felültöltőset szeretem, mert nem kell hajolgatnom a ruhákkal. :D

3 hónapja
#5574
Gonoszka1
reply to teper's post #5573
Eddig nem csalódtam ebben a márkában (hála a Jóistennek), de ha arra fog kerülni a sor, akkor persze, hogy körbenézelődéssel kezdek. Mondjuk most nem hiányozna egy nagyobb kiadás, így remélem, hogy még kihúzza egy darabig (főleg, hogy most javítattuk).

3 hónapja
#5573
teper
reply to Gonoszka1's post #5571
Szerintem is ez az általános jó döntés, hogy inkább legyen drágább, de megbízhatóbb. Igazából mára már a márkahűség sem jelent sokat, érdemes alaposan körülnézni másik gyártónál is, hogy ugyanazokkal a funkciókkal mennyiért megy a móka? Ha nem vagy képben és vásárlás előtt nem szánsz elég időtt az alapos körbenézdegélésre, akkor lehet rosszul döntesz. Ez van sajnos, alaposan körbe kell nézni :)

3 hónapja
#5572
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5570
Teljesen igazad van. Régen még a bútorokat is hosszú távra készítették. Ma abból is bútolapból készült, és hamar tönkremenő darabokat készítenek. Szerintem a neten lehet, hogy találnál olyan gépet amit már ki akarnak dobni, de esetleg a panel még jó benne. Érdemes lenne esetleg körbe nézni. Gondolom a gyártó már ha egyáltalán még a piacon van, már nem gyárt ilyen alkatrészt. De esetleg meg lehetne kérdezni. A múltkor Anyu eltörte az egyik nagyon régi konyhai kisgépén az egyik alkatrészét, és képzeld el, hogy kapott hozzá. Pedig ő sem reménykedett benne. De sosem tudni, látod még vannak csodák!

3 hónapja
#5571
Gonoszka1
reply to teper's post #5568
Á, nehogy azt gondold, hogy ilyen hosszú időre tervezik a használatot. Nekem egy eladó mondta egyszer, hogy ezeket a gépeket kb:5 évre tervezik. Az ajtón a gumival is az a baj, hogy azt mondta a szerelő, hogy olyan sokba kerülne a javítás, hogy ezért már majdnem kapok egy újat. És ahhoz még garancia is van 12 hónap, plusz az alkatrész ellátás azt hiszem 8 év. De én tudom, hogy sokat dolgoztatom szerencsétlent, így kész csoda, hogy eddig bírta. Van aki heti 1-2 alkalommal mos, én viszont napi 1-2 alkalommal mosok. Ha már így számoljuk, akkor szegény tényleg sokat szolgált. Én szeretem ezt a márkát, így a hűtőből is ilyet vettem eddig. És sajnos ha az alkatrész nem is lenne olyan nagyon drága, a munkadíjra a bőrt is lenyúzzák. És mivel ezek már nem olyan egyszerű gépek, így nem is merem nem a márkaszervízt hívni. És persze érthető a multi szempontja is, de azért itt a zsebünkről is szól a dolog, így azért választok inkább egy jobb minőségű terméket, mert az kifizetődőbb mint ha egy rossz minőségű, és persze állandóan javítandó gépet vennék.

3 hónapja
#5570
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5567
A régieket még javításra tervezték, a 2 éves Fagor-omba még nem mertem belenézni. :D
De panelt biztosan nem tudok venni alkatrészboltban.

3 hónapja
#5569
Bojtika
reply to teper's post #5568
Én, a hűséges szívű, sajnos a biciklimmel kapcsolatban is ezzel szembesültem. Azoknál legfeljebb 5 év az idő...
Régen a nagypapi bringája öröklődött, most meg amennyiért nagyjavítanák, plusz vigyem-hozzam buszon...annyiért már veszek másikat, felújítva, de garanciával.

Bár lehet, hogy csupa szeretetből mégis megcsináltatom, még nem döntöttem.

3 hónapja
#5568
teper
Ezekkel a cuccokkal már az a baj, hogy eleve legfeljebb 10 évre tervezik. A hetedik érzékük az lehet, hogy számolják az üzemórákat, és ha itt az idő bizony tönkremennek. Lehetőleg olyan alkatrészek hibásodnak meg, aminek a csereköltségét figyelembe véve, jobban jársz egy új masinával. Igaz ezeknek az alkatrészeknek az árképzését is így alakítják ki, hogy tökre ne érje meg. Sajnos egyre kevesebb az olyan gyártó akiknek vannak olyan tervezéseik, amiket hosszú ideig lehet javítás vagy csere nélkül használni. Bár valahol megértem a multikat is, a másik szempontot is.

3 hónapja
#5567
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5566
Én sajnos szerelésben kétbalkezes vagyok, és a férjem sem nagyon ért már ezekhez a mosógépekhez. Már 7-8 éves a gépem, és lassan majd a lelkét is kileheli (a szerelő ezzel vigasztalt, mert az ajtón a gumi már erősen keményedik). De ez már egy hatodik érzék mosógép, így nem olyan egyszerű a szerelése sem. Az az igazság, hogy sokat mosok, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden nap, sőt van, hogy kétszer is. Én ragaszkodom is a whirlpool gépekhez, mert ezek nagyon birják a gyűrődést. Ügyes vagy, hogy ki tudod cserélni az alkatrészeket. Én ebben nem vagyok jó.

3 hónapja
#5566
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5565
Egyébként létezik a neten mosógépszerelő táv-tanácsadói módszerrel, de ahhoz kell valaki, aki képes a hibás alkatrész cseréjére.
Nálam egy jó és már többször szerelt mosógép ment tönkre teljesen, mert egyetlen egy kondenzátor kellett volna bele. A mai eszemmel megveszem valahol útközben egy boltban, ha a városban járok. A szerelőt nem érdekelte,el volt foglalva a családi ügyeivel.
Szintén indító kondenzátor kell abba a muzeális, de remek konstrukciójú osztrák mosógépbe, amit inkább kerülgetek, de nem teszem ki, nehogy tönkremenjen. Ha majd kitör a nyári szünet (a következő), akkor előszedjük, szépen letisztogatom, kicserélem azt a kondit (legfeljebb 1-2 ezres), és megnézzük, hogyan mos a lelkem.
Megszereztem a gépkönyvét is, az összes alkatrész benne van, megnevezve és lerajzolva.

3 hónapja
#5565
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5564
Na de ennyi? Ha a havi jövedelmemet nézem, akkor majdnem a felét elvitte!

3 hónapja
#5564
Bojtika
Igen, annak a díja, hogy tudta, hol a hiba.

3 hónapja
#5563
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5562
Akkor tudod, hogy az milyen. Engem régen néha a habverőm rázott meg, de hogy miért nem tudom. Már másik van, mert az tönkre ment már.

Igen, ebben igazad van hogy ingyen nem kívánhatod, de remélhetőleg baráti áron megcsinálja. Sajnos előbb-utóbb minden elromlik. Ilyen az élet. Én a mosógépemmel kínlódtam, és ne tud meg, hogy a 20 perces munkáért mennyit kért egy pumpa cseréért. Azt hittem, hogy megáll az eszem, és elkezd hátrafelé integetni! 19500 forintot fizettem, és maga az anyag kb:8000 forint volt. A többi pedig a 20 perces munkának a díja.

3 hónapja
#5562
Bojtika
Vigyázok, vágott már a falhoz 220. :D Nem itt!

Szigetelés nélkül nincsen semmi. De a sütőrácsot mégsem lehet betekerni.

Eleve elavultak a falban levő vezetékek, sőt különfélék vannak összetoldva. Ha már belefog egy szakember, akkor jó pár helyre rakatok konnektort meg kapcsolókat, mert eredetileg csak az ajtó mellett van mindkettő, mindegyik helyiségben.
Megkeresem, akire rá merem bízni, de tőle sem kívánhatom ingyen.

3 hónapja
#5561
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5558
Bojtika lelkem, azért vigyázzál, mert nem szeretném ha megcsapna a 220! És ez a nedves idő sem tesz jót a szigetelés nélküli vezetékeknek. Azt a távolábbi havert mielőbb be kéne fogni villanyszerelésre, mert sajnos a villannyal nagyon kell vigyázni. A férjem nagyon sok mindent meg tud csinálni (a szerelésekben ügyes), de a villanyhoz és gázhoz nem engedem nyúlni (nálunk mindkettő van), mert az veszélyes.

3 hónapja
#5560
Bojtika
reply to szepcica3's post #5559
Szia! örülök, hogy előre kérdezel! Igen, 1500-1550 kcal jó lehet, de ha emellett több napon át éhes lennél, akkor még lehet emelni. Néha 100 kcal is számít. Éhezni nem szabad!!!

Hozom az "alapkészletet", hátha megtetszik valamelyik! A Tiffany-s rövidke edzések is nagyon hatékonyak, főleg derékra!

Sansone 1 mérföld https://www.youtube.com/watch?v=df2gn6-w0dE
2 mérföld http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
Fitness Blenders http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/
(A zöld gomb, Search Workouts az edzés-kereső.)
Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

3 hónapja
#5559
szepcica3
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,még kezdő vagyok a kalóriaszámolás terén és nem szeretném ha rosszul értelmezném a dolgokat. :) 163 cm vagyok és 56 kiló. Ha a BMR értékem 1400 körül van, akkor tehát napi kb. 1500 kalóriát kell bevinnem? Legalábbis ezt adta ki a gép.Az eredményesebb fogyás érdekében szeretnék edzeni, vagy mozogni valamilyen módon. Igazából nincs nagy problémám a súlyommal, csak a pocakomról szeretném eltünteti a felesleget. Esetleg tudnátok ajánlani edzés formákat, amik nektek beváltak?
Előre is köszi a válaszokat. :)

3 hónapja
#5558
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5557
Talán akad egy (távolabbi) haver...
Szerencsére gázom nincs. A villannyal meg inkább fölösen vigyázok.
Ma kint nedves az idő, és a tálalólapát műanyag nyelén át megbizsergette a kezem a sütő rácsa, ahogy hozzáértem. Húztam is ki rögtön a kikapcsolás után. Inkább újra bedugtam, miután megfordítottam a kenyereket.
Én csináltam a kötést, tudom, mi hol hogyan jön.

Köszönöm szépen, annyira örülök a javulásnak, hogy nagyon is vigyázok inkább!

3 hónapja
#5557
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5556
Örülök, hogy jobban vagy, és valami használt. De azért még vigyázzál magadra, hogy nehogy visszaessél.

De szerintem van köze a térerőhöz (bár tudod a számítógép nem az erősségem). És ma már telefon és tévé nélkül nem nagyon lehet meglenni. És a net is eléggé fontos a mai világban. De ezek szerint előbb-utóbb akkor kell valamilyen számítógép ha külön fog költözni. Reméljük lesz annyi munka, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak.

A villanyvezetékeket azért meg kellene csináltatni, mert azért az nagyon veszélyes. Főleg ha még a vezeték is szét van már égve. Biztos nem lenne olcsó, de a villannyal és a gázzal nagyon kell vigyázni.

3 hónapja
#5556
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5555
Jobban vagyok, vagy az aszpirin használt, vagy a pihenés, de szerintem mindkettő.

Nem értek hozzá, a wifi nincs térerőhöz kötve?
Nem lenne rossz, de egyelőre Anyukám házát szeretnénk télen fűteni legalább a fagymentességig, hogy ne romoljon tovább az állaga.
Oda majd jó tévé is kell és előfizetéses csomag. Anélkül a fiam nem marad ott, azt mondta. :D Ott muszáj a vezetékes telefon, mert ott sincs térerő. Ha ide akar szólni a gyerek, ne legyen akadálya, idővel oda költözik majd terveink szerint. (Felújított, régi tévénk van itt, majd átviszi.)

Majd fogok tájékozódni, mit és hogyan érdemes venni.
A mi házunkban -le se merem írni-, de földelés sincsen. Azt a pár vezetéket át kellene húzni, én azt se bánom, ha a falon kívül vezetik. A villanyóra utáni első dobozra kötött dugaljról megy minden, hosszabbítókkal és elosztókkal, mert a falban levő vezeték szétégett egy helyen.

3 hónapja
#5555
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5553
Most Ti is átmeneti időszakban vagytok, mert Te is és a fiad is újba kezdett. De majd szinte észrevétlenül helyre fog rázódni minden. Arra nem gondoltatok, hogy esetleg ha lesz egy is pénz, akkor akár egy használt laptopot vegyetek? És akkor mind a ketten tudnátok akár egyszerre is netezni, és a laptopnak van egy olyan előnye, hogy a wifivel nincs helyhez kötve, így akár még az ágyban is lehet használni.

Jobban vagy? A végén vettél be valamit?

3 hónapja
#5554
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5552
Biztos, hogy rövid időn belül ki fog alakulni, hogy mi a legjobb, csak bele kell rázódni. És akkor már minden rendben lesz, csak ezt az átmeneti időszakot kell átvészelni amig kialakítod a napi/heti rendet.

3 hónapja
#5553
Bojtika
Nálam az okoz zavart, hogy a fiam három műszakban kezdett dolgozni, és ha itthon van, kéri a gépet. Ez viszont erősen befolyásolja az edzéseimet is.
Legalábbis a reggeles hét ezt mutatta.
A jövő héten éjszakás lesz, hát nem tudom, hogyan alakul majd. Nem szeretnék a virrasztásba átváltani, mert az egyetemi órák miatt időnként hajnalban kell kelnem.

3 hónapja
#5552
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5551
A kaját meglepően jól sikerült eddig megoldanom. A reggeli zabkásámat előre elkészítem, ezen kívül viszek még magammal egy almát vagy banánt, arra elég egy szünet, hogy megegyem. Szintén este elkészítek egy szendvicset is, valamilyen tk zsömléből vagy kifliből, sovány sajttal, csirkemellel, zöldséggel, ezt ebédszünetben megeszem. 3 körül pedig, mikor hazaérek, akkor ebédelek főtt kaját. Jövő héten már lesz hosszú napom, akkor viszek főtt ebédet, esetleg bedobok még egy natúr joghurtot is. Eddig még nem okoz nehézséget, hogy nem ebédelek a suliban.
A mozgással kapcsolatban is változtatni akarok, nyáron hétvégére időzítettem a pihenőnapomat, de most pont hétvégén lesz több időm, így ez átkerül hétközben arra a napra, amikor késő délután érek haza.

3 hónapja
#5551
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5550
Igen, az elhatározás ha már megvan az nagyon jó, csak a kivitelezéshez kell időnként hátsón billenteni magunkat. Ezt a két hetet pedig leírod kilengéses-pihenésnek, amikor nem a kajával lengtél ki, hanem a tornával. De bizony nehéz visszaszokni a kerékvágásba, de az ember kénytelen (ha tetszik, ha nem).

3 hónapja
#5550
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5549
Igen, tudom. Ezt a két hetet elkönyvelem úgy, hogy ez volt a visszaszokás a korai keléshez, délutánonként inkább egy fél óra szundikálást választottam. De jövő héttől igyekszem esténként időben lefeküdni, a délutáni pihenést pedig felváltja majd a torna. Az elhatározás már megvan, csak kivitelezni kell :D

3 hónapja
#5549
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5548
Pompázatos! Akkor hajrá előre! Úgy látszik azért a munka és a lépcsőzés is elégette a kalóriákat. És most hogy szépen lefele ment a mérleg nyelve, akkor lelkesen belevetheted magad a tornátásba is (mert azért az más mozgás ám mint a munka és a lépcsőn rohangászás).

3 hónapja
#5548
trkmz
Félve álltam ma reggel a mérlegre, mert már egy hete nem tornáztam semmit, de úgy látszik, hogy a napi többször lépcsőmászás és a munka is meghozza az eredményét, mert a legutóbbi méréshez képest (9 napja) kereken 1 kg ment le. Ez pedig most újra meghozta a kedvem a tornázáshoz is :)

3 hónapja
#5547
teper
reply to devilk's post #5512
Van benne valami. Most próbáltam járólapon és parkettán. Többször több helyen mértem és konstans eltérés volt mindig, a járólapos 10dkg-al mindig kevesebb lett, így ezt fogadtam el valós eredménynek. Ugyanakkor ezt elkönyveltem egy újabb paranormális jelenségnek. Nem, nem :) szerintem a parkettás mérésnél ennyit eredményezhet a fa puhasága a kőhöz képest, kicsit rúgózhat és benyomódhat, de azért kipróbálom egy félig felfújt gumimatracon is :)

3 hónapja
#5546
bmati
reply to Gonoszka1's post #5545
Igen. :D

3 hónapja
#5545
Gonoszka1
Köszi Bmati, hogy előre hoztad! Én ilyen kunsztokat nem tudok, mert a számítógép nem az erősségem. Akkor most ezt a két számot kell megjegyezni, hogy 5543 és 5544!

3 hónapja
#5544
bmati
Észrevételek az edzéssel kapcsolatban:
Az edzéseket úgy kellene megtervezni, hogy olyan gyakorlatok szerepeljenek benne, amelyek minél több izmot mozgatnak meg. Erre azért van szükség, mert minél nagyobb az egyén izomtömege, annál hatékonyabb a zsírégetése. A nők jóval nehezebben izmosodnak (kevesebb tesztoszteront termel a szervezetük), mint a férfiak, szóval nekik is érdemes erőedzéseket végezni és nem lesznek tőlük olyan izmosak, mint xy (ahhoz durván megtervezett diéta és több évnyi intenzív edzés kell).
Zsírleadás miatti diéta esetén érdemes az erőedzésekre helyezni a hangsúlyt. Ezekkel mennyiségileg nem lehet akkora energiát elégetni az edzések alatt, mint az állóképességi (kardió) edzésekkel, de mivel intenzívebben mozgatják meg az izmokat, így jelentősebb szerepük van a zsírmobilizáció során. Az erőedzések során az izmok általában szénhidrátból nyerik az energiát (ez az ún. anaerob edzések), míg az állóképességi edzések kevésbé intenzívek, ekkor már szénhidrátból és zsírból is nyerjük az energiát (ezek az ún. aerob edzések). Érdemes megjegyezni, hogy az erőedzések során csak minimálisan nyerünk zsírból energiát, de az edzések után van egy utó-zsírégető hatás, ami az állóképességi edzéseknél max. 4 órával áll fenn, míg az erőedzéseknél ez akár 48 óra is lehet! Vannak még ún. erő-állóképességi edzések, amik a kettő között állnak valahol időben és kalóriaégetésben és ezek mellett létezik még gyorsasági erő is.
Erőedzéseket lehet végezni saját testsúllyal, ezt használva ellenállásként és lehet súlyzósan végezni, ahol a tárcsák súlya adja az ellenállást.
Az edzéseket úgy érdemes megtervezni, hogy maximális erőt és izomtömeget is növeljenek. Ezeket egyszerre nem lehet megvalósítani, ezért ketté kell bontani őket. Maximális erő növelését úgy lehet elérni, hogy a keresni kell egy megfelelően nehéz gyakorlatot saját testsúlyos edzés során vagy súlyzós edzés során akkora súlyt kell használni, hogy a maximális ismétlésszám 5 alatt maradjon.
Maximális erő növeléséhez 2-4 sorozattal dolgozunk 1-5 ismétléssel. Ha ettől több megy, akkor növelni kell az intenzitáson (súlyzós edzésnél nagyobb súllyal, saját testsúlyos edzésnél nehezebb gyakorlattal).
Izomtömeg növeléséhez olyan gyakorlatot vagy akkor súlyt kell keresni, amiből 5-15 ismétlést tudsz végrehajtani egyszerre. Ezekből is 2-5 sorozattal érdemes dolgozni 5-12 ismétléssel. Ha ennyi megy, akkor növelni kell az intenzitást.
Edzések előtt kötelező bemelegíteni. Ez általában körzésekből és egy kis kardió edzésből álljon. Érdemes még az adott gyakorlatból 1-2 kis intenzitású sorozattal kezdeni a tényleges edzés előtt. Az egész ne vegyen többet igénybe, min 15 perc. Edzések előtt soha nem nyújtunk, pláne nem hideg izmokat! Edzés közben a sorozatok között pihenőket kell tartani. Ezek 2-5 perc közötti időtartamok legyen attól függően, hogy maximális erőt vagy izomtömeget szeretnék növelni. Edzés végén néhány perc nyújtást végezzünk és érdemes ekkor is átkörözni a testrészeinket, mert ezek csökkentik a másnapi izomlázat.
Az edzés ideje 10-45 perc legyen és megfelelően intenzívnek kell lennie. Ha többet bírsz, mint 45 perc, akkor az már inkább állóképességi edzés lesz. Súlyzós edzésnél minden izomcsoportra 1-3 gyakorlatot csinálunk, ezektől több teljesen felesleges. Olyan gyakorlatot kell keresni, amik minél több izom bevonásával dolgoznak, szóval kerülendőek az izom-specifikus edzések a kezdőknél.
Ha teljes testre edzel, akkor heti 3 edzés bőven elég, ha pedig fel szeretnéd bontani a napjaidat, akkor heti 3-6 edzés. Heti 1 kötelező pihenőnap legyen, mert az idegrendszernek is fel kell lélegezni egy kicsit és te sem fogsz olyan gyorsan demotivált lenni a sok edzéstől.
A minél több izmot megdolgoztató súlyzós gyakorlatok a következők: elemelés, guggolás, nyak mögé lehúzás, fekve nyomás, vállból nyomás. Ezeket úgy csináld, hogy ne használj kötött pályás gépeket hozzá (azaz a mozgás ívét hagyd természetesnek, semmi se kényszerítse egy adott pályára a mozgást).
A minél több izmot megdolgoztató saját testsúlyos gyakorlatok a következők:
húzódzkodások, guggolások, lábemelések, fekvőtámaszok, hidak, kézenállásos fekvőtámaszok, palánkok (kezdőknek csak az első 4 gyakorlat kell).
Ha fel szeretnéd bontani a napjaidat, akkor saját testsúlyos edzés esetén úgy tedd, hogy egyik nap alsótestes erősítés, másik nap felsőtestes erősítés. Az alsótestes napokon heti 1-3 alkalommal el lehet menni kardió edzésre, de csak az erőedzés után. Itt olyan mozgásformát válassz, aminél közepesen alacsony intenzitással min. 30 percet képes vagy mozogni. Itt is figyelni kell, mert a túl sok kardió edzés biztosan izomveszteséghez vezet. Nem kötelező közvetlenül az erőedzés után csinálni a kardió edzést, több óra is eltelhet közte, de tény, hogy hasznosabb, ha közvetlenül utána csinálod. Van még egy ún. HIIT edzéstípus (magas intenzitású intervallum edzés), amit kezdőknek tilos csinálni, viszont ezek a legjobb kardió edzések, mert itt a legminimálisabb az izomveszteség, mivel az edzések 4-32 perc alatt megvannak.
Súlyzós edzések esetén úgy oszd el a napokat, hogy egy nap 2 izomcsoportnál ne dolgoztass többet, kezdőknek pedig érdemes 6-8 héten át a teljes testes programot követni egy héten 3 nem egymást követő napon. Az osztott edzésre példa: hétfő: guggolás, elemelés, szerda: fekve nyomás, vállból nyomás, péntek: lehúzás nyak mögé, kardió. Itt is érdemes heti 1-3 alkalommal edzés után kardiózni.
Nem kell feltétlenül ragaszkodni a súlyzós edzéseknél a minél több izomcsoportot megdolgoztató gyakorlatokhoz, mert később úgyis szét kellesz bontani az izomcsoportokat.

Edzések felosztásáról:
Sokfajta sport létezik és az edzéseket is fel lehet osztani többfajtaképpen. Ez most egy pulzusszám szerinti felosztás lesz: 2 nagy csoportja a sima aerob zóna (a pulzusod a maximális pulzusod 80%-a alatt marad), illetve az anaerob edzések (a pulzusod a maximális pulzusod 80% felett van). Az aerob zónán belül még fel van osztva néhány alszintre úgy, mint: egészségvédelmi zóna 50-60% között, zsírégető zóna 60-70% között, maximális aerob zóna 70-80%. Kezdőknek az egészségvédelmi zónát szokták ajánlani. Könnyed, hosszabban is vállalható terhelést jelent, a javuló teljesítőképesség megalapozásának szolgálatában. Zsírégetésre a legalkalmasabb az aerob edzésen belül a zsírégető zónás edzés, mert ilyenkor égeti a szervezet a legjobban a zsírt (kellő idő után). A maximális aerob zónában lévő edzés már nem csak az állóképességhez, hanem kis szinten az erőhöz is hozzájárul. Az anaerob edzések pedig erőnövelésre valóak, mert csak kevés ideig tudunk ebben a zónában dolgozni. Ilyenkor 80-90% között mozog a pulzus. Van még egy maximális anaerob zóna is 90-100%-nál amit csak a profi sportolók alkalmaznak orvosi felügyelet mellett, mert veszélyes.
Ha intenzitás szerint akarom felosztani, akkor vannak állandó és változó intenzitású edzések. Az állandón belül is van több fajta: alacsony- (60%-os maximális pulzus alatt), közepes- (60-80%), magas intenzitású (80% feletti) edzések. A változó intenzitásúnál pedig az előbbieket variálják. Az állandó intenzitású edzésekkel az a baj, hogy a szervezet gyorsan alkalmazkodik hozzá. Ha a szervezeted alkalmazkodik az edzéshez, akkor egyre kevesebb energiát fog felhasználni a mozgásod során, így lassabb lesz a fogyás. Ilyenkor szokták emelni az időket, hogy többet égessen a szervezeted, de egy idő után már nagyon megnövekedhet az edzéssel töltött idő (akár 4-6 óra is lehet). Ha sokat edzel egy izomcsoportra, akkor egy idő után az izomzat is csökkenni kezd és csak annyi marad, amennyi az adott sporthoz kellesz. Aki sokat dolgozik vagy gyereke van, annak biztos nem lesz több órája edzeni. A változó intenzitású edzéseket (intervallum edzések) azért fejlesztették ki, hogy gyorsabban végezzenek az edzésekkel, ez változatosabb, mint az állandó intenzitású. Mivel a pulzusszám folyamatosan változik (az anaerob és az aerob zóna között ugrál), így lehetővé teszi, hogy a zsír hatékonyabban égjen (még a zsírégető zónás aerob edzéstől is) és emellett megtartja az izomzatot is. Az állandó intenzitású edzésekkel ellentétben az intervallumos edzések utózsírégető hatással bírnak, ami annyit tesz, hogy nem csak az edzés alatt égeti a kalóriákat a szervezet, hanem jóval az edzés után is. Eltérő vélemények vannak ezzel kapcsolatban, de a legtöbben azt mondják, hogy 6-48 órán keresztül is lehet utózsírégető hatás az edzés hosszától és az anaerob zónák hosszától függ. Mivel a legtöbb ember nem pulzusmérővel szaladgál, ezért inkább időben vagy távolságban szokták mérni az anaerob és az aerob zónákat. Tehát: pl.: futásnál 100m-es sprint majd 100m-es lassú kocogás váltakozva minél többször vagy 30 mp sprint 90 mp kocogás váltakozva minél többször. Az intervallumos edzések azoknak ajánlottak, akik már kellően hosszú ideig tudnak aerob zónában edzeni. Ez min. 20 perc futásnál, min. 40 perc biciklizésnél.
Ha gépekkel edzel (futópad, szobabicikli, stb.) azokba szokott beépítve lenni pulzusmérő. Ott tudod eldönteni, hogy mennyire keményen kell magad hajtanod. A pulzusokat ki fogja neked tölteni egy oldal, ahhoz viszont tudnod kellesz a nyugalmi pulzusodat, amit úgy tudsz lemérni, hogy egy nyugodt alvás után (amikor nem órára kelsz és kialudtad magad /van ilyen?!/) fekve 1 perc alatt mennyit ver a szíved. A bal csuklódnál a hüvelykujjad alatt érdemes mérni vagy a nyaki ütőeren. Én az előbbin mértem. Mérd meg 3-4 napot folyamatosan, aztán átlagold őket. Írd be majd a lentebbi linkhez a koroddal együtt és mehet az edzés:
http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=celpulzus_karvonen.html
Ha nem akarsz a pulzusos edzéssel szórakozni, akkor pedig ott az időbeli és a távbeli felosztás (attól függően melyiket tudod mérni). Én az időbelire szoktam hagyatkozni, mert a másodpercek még mindig pontosabbak, mint a méterek). :D
Ha nem egy edzést nézünk, hanem mondjuk heti 3 edzést, akkor több fajtaképpen lehet felosztani az edzéseket: lehet úgy csinálni, hogy mindhárom napon állandó intenzitással edzel vagy mindhárom napon intervallumozol, variálhatod a kettőt is. Ezek mellett feloszthatod még úgy is az állandóakat, hogy 1. edzésnapon közepes edzés, 2. edzésnapon nehéz edzés, 3. edzésnapon könnyű edzés (ezt hívják ciklizálásnak). Ha viszont tényleg a leghatékonyabban akarsz edzeni, akkor a 3 edzésnapból min. 2 legyen intervallumos. Edzésen belül is lehet variálni. Én pl.: legutóbb úgy futottam, hogy 2km közepesen lassú tempóban , majd 1 km magas intenzitású intervallum (100m sprint-100m kocogás), 2km közepesen lassú tempóban. Ehhez is idő kell, de ha minél gyorsabban akarsz végezni, akkor csak intervallum (viszont előtte rendesen be kell melegíteni gimnasztikával). Persze ott is lehet variálni, hogy egyik nap mondjuk 30mp sprint 90 mp lassú 8x, következő alkalommal 20mp sprint 40mp lassú 10x, azutáni alkalomnál mondjuk 30mp sprint 30mp lassú 8x. A lényeg, hogy ne egy intenzitással csináld végig az edzést és minél többet legyen változtatva az intenzitás. A magas intenzitású részt úgy tedd be, hogy elég ideig tudjad közel maximális erőbedobással csinálni, az alacsony intenzitásút pedig úgy, hogy valamennyire tudd magad kipihenni, hogy a következő magas intenzitású rész menjen.
Ha pedig majd le akarod mérni a teljesítményedet, akkor ott a jó öreg Cooper-teszt, melynek lényege, hogy 12 perc alatt mennyit tudsz futni (vagy nálad gondolom biciklizni), kéthavonta csinálj meg egy ilyet és látni fogod a fejlődésedet az előző edzésekhez képest. Amúgy érdemes edzésnaplót is vezetni, már online is lehet, pl itt:
http://edzesonline.hu/
Én már egy jó ideje vezetem itt, meg egy füzetbe is írom, illetve Wordben is.
Így folyamatosan nyomon tudod követni a fejlődésedet. Negyed évente szoktam testzsírszázalékot is mérni (7 pontos méréssel, amit te itt találsz: http://body.builder.hu/prg_hetpont.htm4?sex=1), érdemes még heti 1-szer a súlyod is beleírni. Körméreteket is vezetni (ami kell a fogyásnál, mell-derék-csípő), azokat hetente írom, de pl.: kar-comb-váll-nyak,stb. azokat negyedévente.
Ha izomlázad van edzés után, akkor másnap arra a testrészre ne edz keményen (átmozgató jellegű dolgokat lehet csinálni). Pl.: ha izomlázad van lábra, akkor fél óra séta vagy lábemelés, guggolás gyertyaállásban, stb.
Hetente legyen 1 kötelező pihenőnapod, de ha kettőt csinálsz, az sem baj. Az intervallum edzések után másnap még úgyis égeted a zsírt. :)
Ha sokat edzel, meg fogsz szomjazni (nem is kicsit), ilyenkor ne lepődj meg, ha plusz 1-2 liter víz lemegy. Hosszabb biciklizések/futások után érdemes ásványvizet vagy izotóniás italt inni, hogy visszapótold az ásványi sókat is. A bennük lévő kalcium jót tesz a csontoknak, a magnézium pedig az idegrendszert frissíti fel, illetve megakadályozza az izomgörcsöket (kellő mennyiségben), jó tesz az inaknak és ízületeknek is, viszont a kalcium csökkenti a magnézium felszívódását. Ha tablettaként veszed be, akkor a kalcium és a magnézium bevétele között min. 3 óra teljen el.

3 hónapja
#5543
bmati
Észrevételek az étkezésekkel kapcsolatban:
Először is meg kell állapítani az alapanyagcsere értékedet, ami a BMR (Basal Metabolic Rate). Ez egy kalóriaérték, ami arra elég, hogy a szervezeted alapfunkcióit ellássa (izmok működése, agyműködés, légzés, stb.). Ezt az kalóriamennyiséget akkor is elégeti a szervezeted, ha semmit sem csinálsz. Ez alatt nem szabad enned, mert ebben az esetben lelassul az anyagcseréd, ami azt jelenti, hogy egy ideig fogyni fogsz, majd egyre lassabban fogysz, végül megáll a fogyásod, később pedig ebből akár hízás is lehet. A BMR-től kisebb napi bevitt kalóriamennyiség esetén gyakorlatilag éhezteted a szervezeted. Ha valaki huzamosabb ideig ezen értéke alatt eszik és visszaáll az ezen érték feletti étkezésre, akkor 2-3 hétig stagnálhat és/vagy hízhat is néhány kg-ot. A BMR alatti tartós evéstől a szervezet egy idő utána besokall, mert éhezik és ekkor jöhetnek az éhségrohamok, ami során ezen érték többszörösét is meg lehet enni. Ebből szokott a jojó effektus kialakulni (egy ideig gyorsan fogy, majd stagnál, később pedig rohamosan hízik, végül pedig több lesz, mint amikor elkezdte az fogyókúrát).
Fogyni vágyók esetén érdemes úgy megválasztani a napi kalóriakeretet, hogy a BMR érték felett kb. 100 kcal-val legyen a napi keret, de ezt sem fix keretként kell beállítani, hanem addig kell állítgatni a heti fogyás mértékét, amíg ki nem jön ez az érték. Erre azért van szükség, mert míg fix keret esetén több kg fogyás után is ugyanannyi marad a napi keret, míg a heti fogyás beállításánál a súllyal együtt csökken a napi keret. A súllyal együtt amúgy a BMR is csökken, de lassabb mértékben, mint a napi keret, így egy idő után utolérheti a napi keret a BMR-t. Minden 5-10 kg leadott felesleg után érdemes újra beállítani a heti fogyás mértékét, hogy a napi keret mindig a BMR felett legyen.
A heti fogyás mértéke 0,1-0,7 kg között változhat. 1 kg feletti heti fogyás esetén már biztosan van jelentős mennyiségű izomvesztés is. Kisebb mértékű fogyás esetén kisebb az esélye, hogy izomból fogyjunk megfelelő mozgás és megfelelő folyadékbevitel mellett. Emellett a nagyobb túlsúllyal rendelkezők esetén számolni kell a bőr visszahúzódásával is, ami az előző mondatban említett két tényezőtől függ (a genetikától is, de az előbbi két dolgot tudjuk befolyásolni).
Gyakorlatilag bármit lehet enni a kalóriaszámlálás alatt, nem tilt semmit sem, csak megfelelő mértékben kell fogyasztani betartva a napi keretet. Mégis vannak bizonyos dolgok, amiket érdemes kerülni. Ilyenek az üdítőitalok, az alkoholos italok, a feldolgozott fehér cukorból és/vagy fehér lisztből készült ételek (péksütemények, fehér kenyér, bolti édességek, stb.), a tésztafélék, a porok (leves porok, üdítő porok, stb.), félkész vagy kész tartósított ételek (pizza, elősütött burgonya, stb.).
Az étkezéseknél ügyelni kell a makro- és mikro-tápanyagok bevitelére. A makro-tápanyagok körébe tartozik a fehérje, a szénhidrát és a zsír. Ezek arányát érdemes fogyókúrás beállításon hagyni. Ez az arány 20% fehérje, 50% szénhidrát, 30% zsír.
A fehérjékről annyit kell tudni, hogy nagyon fontosak a szervezet számára. Vannak lassan és gyorsan felszívódó fehérjék. Ezekből min. 1g/ttkg (1 grammot a testtömeged kg-ban mért száma alapján) mennyiséget kell elfogyasztani (a létminimum 0,8 g/ttkg, kemény edzések során sem érdemes szerintem 1,8 g/ttkg fölé menni). Fontos fehérjeforrások: halak, sovány húsok (csirke, marha, pulyka, vadhúsok), zsírszegény sajtok, sovány túrók, tojás, joghurt, kefir, tej. Ezek állati eredetű fehérjék. Növényi eredetű fehérjék a szója, a mogyoró, a borsó, a paszuly.
Az állati eredetű fehérjékből kellene inkább fogyasztani.
A szénhidrátokról annyit érdemes tudni, hogy elsődleges energiaforrása, de nélkülözhető. Ez azt jelenti, hogyha minimális szénhidrátot vinnénk be, de mellette sok zsírt és fehérjét, akkor a szervezet el tudna lenni e nélkül is. A szénhidrátokat 3 csoportba soroljuk a GI (glikémiás index) alapján: lassan, közepesen és gyorsan felszívódó szénhidrátok. Ezt az osztályozást elsősorban a cukorbetegeknek találták ki. A leggyorsabban a szőlőcukor szívódik fel (aminek 100 a száma) és ehhez van minden szénhidrát viszonyítva. Minél kisebb a száma, annál lassabban szívódik fel. Erre azért van szükség, mert a szénhidrátokat a szervezet szinte azonnal feldolgozza, de a felszívódást követően a szervezet inzulint kezd termelni. Túl nagy adagok esetén egy idő után már nem lesz képes megfelelő mennyiséget termelni (később pedig semennyit sem) és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség. A szénhidrátok közül a gyors felszívódásúak emelik meg legjobban az inzulinszintet, míg a lassú felszívódásúak alig, ezért érdemes nagyobb mennyiségű lassú felszívódású szénhidrátot fogyasztani. Ilyenek pl.: a rizs, a burgonya, a gyümölcsök és zöldségek nagyja, a teljes kiőrlésű lisztből készül pékáruk. A lassú felszívódású szénhidrátok további előnye, hogy hosszabb ideig látja el a szervezetet egyenletesen energiával (a gyors felszívódásúak maximum 45 percig, a lassú felszívódásúak akár 3-5 órán keresztül is mennyiségtől függően). A fogyás során a szénhidrát értékét célszerű minél alacsonyabbra csökkenteni, de itt is van egy létminimum, ami az agynak és az izmoknak kell (ez az érték kb. 130 g). Ezen érték felett kellene fogyasztani, de azért ne túlságosan sokat. Ajánlott szénhidrátok: burgonya, rizs, teljes kiőrlésű kenyerek, zab, köles.
A zsírokról annyit érdemes tudni, hogy nem minden zsír káros. Vannak telített és telítetlen zsírok (az utóbbiakból van egyszeresen és többszörösen telítetlen). A telített zsírok szinte azonnal beépülnek jelentősebb átalakítások nélkül és ezek a káros zsírok. A telítetlen zsírok közül a többszörösen telítetlen zsírokat szeretjük jobban, mert azoknak csak egy kis része alakul át telített zsírrá, a többit a szervezet felhasználja energiaként. Van még egy csoport, ami az utóbbi néhány évtizedben alakult ki, ezek az ún. transz-zsírok. Ezeket a hidrogenizálás hozta létre, aminek a célja, hogy margarinok szilárdak maradjanak és tovább legyenek tárolhatóak. Erre semmi szüksége nincs a szervezetnek. 2,5 gramm feletti fogyasztása naponta többszörösére emeli a szívinfarktus kockázatát. Általában a majonézben, margarinokban és az olajokban találhatóak meg (bár egyre inkább korlátozzák a mennyiségüket). A zsírsavakról annyit érdemes tudni, hogy vannak rövid, közepes és hosszú láncú zsírok. A hosszú láncú zsírokat a szervezet már nem bontogatja és egyből beépíti (ezek általában a telített zsírok), a közepes és rövid láncúakat pedig levágja és csak egy kis részükből lesz telített zsír, a többi részéből pedig energiát nyerünk ketonok formájában. A zsírbevitelnél érdemes figyelni a telített és telítetlen zsírok arányára. Ezek aránya 70%-30% legyen a telítetlen zsírok javára. A zsírok közül érdemes kerülni a napraforgó olajat és a disznózsírt. Kiváló zsírforrások: a hal, a szárnyasok zsírjai, a növényi zsírok nagyja (kókuszzsír, repceolaj, stb.). A telítetlen zsírok közül az omega 3 és omega 6, ami különösen ismert és nagyon hasznos a szervezet számára. Főzésre a kókuszzsír a legjobb választás jelenleg. Zsírokból min. 0,5 g/ttkg-ot kellene fogyasztani és lehetőleg ne menjen 1,5 g/ttkg fölé, mert az már káros (az ideális zsírbevitel 0,7-1 g/ttkg sporttól függően /állóképességi sportolóknak az 1 felé kellene húznia/).
A fentebb részletezett dolgok voltak a makro-tápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír).
Az étkezéshez hozzátartozik a megfelelő folyadékbevitel, ami a testtömeg függvényében változik. Ez az érték literben a testtömeg 20-adát jelenti minimum naponta férfiaknál, nőknél mínusz fél liter naponta.
A rostok bevitelére is érdemes figyelni. Ezek az emésztésnél játszanak nagy szerepet (segítik és gyorsítják), ezzel gyorsítják a fogyást. Jó rostforrások: köles, zab, kukorica.
A mikro-tápanyagokról is érdemes még pár szót említeni. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok.
A vitaminok közül a zsírban oldódó vitaminokat ne adagoljuk túl (ezek az A-D-E-K vitaminok), míg a vízben oldódókból az ajánlott bevitel többszörösét is lehet fogyasztani, mert a vizelettel távozik a fölös részük, emiatt nagyon nehéz túladagolni. Jelentős mennyiségű vitaminokat csak mesterségesen lehet bevinni, a növényekben és gyümölcsökben lévő vitaminok általában nem elégségesek a szervezet számára (túl kevés van bennük és a vitaminok nagyja a héjban található, amit a legtöbbször levágunk, így még kisebb bevitelhez jutunk)
Az ásványi anyagokról annyit, hogy ugyanúgy segítik a szervezetet, mint a vitaminok, de ezeket könnyebben be lehet vinni. A csapvízben is találhatóak kb. 50 mg/l oldott ásványi anyagtartalom. A részletekbe nem mennék bele, de amik az edzés során fontosabbak lehetnek a következők: kalcium (izmok működése miatt), magnézium (idegrendszer működése miatt), cink (izomrendszer működése miatt), nőknél fontos még vas (menstruáció során jelentős mennyiség ürül ki, így pótolni érdemes), magas vérnyomásosoknak pedig a nátriumot érdemes kerülni. Arra érdemes figyelni, hogy vannak egymást segítő és egymás felszívódását gátló kombinációk. Az utóbbi közé tartozik a kalcium-cink páros (a kalcium blokkolja a cink felszívódását), a kalcium-magnézium páros (a magnézium csökkenti a kalcium felszívódását). Ezekből, ha mindkettőt akarjuk szedni, akkor a két elem közötti bevétel között teljen el min. 3 óra. Felszívódást segítő kombinációk pl.: a magnézium és a b6 vitamin (az utóbbi segíti a beépülést). Ásványi anyagokból az ásványvizekben és izotóniás italokban nagyobb mennyiség található. Ezeket is nehéz túladagolni és a mennyiségüket a sport intenzitásával érdemes növelni/csökkenteni. Magas ásványi anyagtartalmú ásványvizeket érdemes fogyasztani, viszont ezekből kevés van a boltok polcain (ezek az 1500 mg/l feletti oldott ásványianyag-tartalmú vizek). A boltban általában az alacsony vagy közepes ásványianyag-tartalmú vizeket lehet kapni (az előbbi 500mg/l alatti, az utóbbi 500-1500 mg/l közötti oldott ásványianyag-tartalommal bír).

3 hónapja
#5542
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5541
Nagyon szívesen, és remélem a fiadnak is ízleni fog ha elkészíted. Azt mondtad, hogy cukkinit időnként lehet kapni nálatok, és ezért gondoltam, hogy hátha érdekel.

A sajtból az a jó sajt persze általában amelyik drágább. Én ezt mindig termelőtől veszem ha rántani akarom, egyébként meg a füredi trappistát, mert annak elég baráti a kalóriája, és őszintén megmondom, hogy nekem nagyon ízlik.

3 hónapja
#5541
Bojtika
Megnyílt, és köszönöm szépen, feltétlenül kipróbálom a cukkinit is alkalomadtán!

3 hónapja
#5540
Bojtika
Köszönöm, megérkezett!

A rántani való sajtban se tudom igazán, mi van... :D

De majd megoldjuk.

Most vacak az idő, de el kell mennem boltba. tegnap a fiam vásárolt, de kicsit ügyetlenül. Ma időre készen kell lennem az ebédjével, mert ahogy a munkából hazaért, csak enni lesz ideje és fordul vissza az edzésre.

3 hónapja
#5539
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5537
Elküldöm!

3 hónapja
#5538
ErzsikeX
Bojtika! Én sem bízom a boltban vásárolt fél kész ételekben. Eszembe se jut, hogy vegyek. Nem tudni mi van benne. Csak a magam által készített ételeket esszük. :)

3 hónapja
#5537
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5535
Köszönöm szépen, inkább majd megkeresem. (Vagy elküldöd mailben.)

Nem tudok olcsó trappistát venni, a bolti rántani való sajtokban meg nem bízom, hogy az tényleg sajt.
De egyszer rászánom magam, a panírozottban se tudjuk, mi van!!!

3 hónapja
#5536
ErzsikeX
Sziasztok!
Minden rántott dolgot sütőben sütök, kivéve a gombát, annak egyébként is alacsony a kalória tartalma. Trappista sajtot még nem sütöttem sütőben, Nekem általában az van itthon, meg ementáli. Már a neten láttam, hogy vannak kimondott rántani való sajtok is. Kerestem is az üzletben, de nem volt. A rántott húst meg az egyéb rántani való dogokat úgy csinálom, hogy a rost serpenyőmet bekenem vékonyan olajjal. Először a húsra spriccelek egy keveset, majd a másik felére is. Irány a sütő. Az egyéb rántott dolgokat is így csinálom. Bevallom jobban is ízlik. A krumplit meg felteszem főni. Természetesen hasábokra vágva. Mivel gyorsan főlő, a forrástól számítva 10 percig főzöm. Kiszedem a vízből, és a teflon serpenyőben kevés olajon megpirítom. Ez ugyanaz, mint a fiúké, mégis egy kicsit más. :D. Gonoszka megkérdezném. A sütőben sütött rántott sajtnak mennyi a kalória értéke? Ha ismét rákívánok megcsinálnám. A sima rántott sajtot úgy csináltam, hogy először tojásba, lisztbe megint tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Nem tudom ez mennyire igaz a sütőben sütöttre.
A másik fő táplálékom a melegszendvics. Csináltam már gombapástétomot. Egyenlőre fagy. Most olyat eszem, hogy 2 vékony szelet fehér kenyeret megkenek vékonyan rámával. A fehér kenyerek 1 szeletnek felelnek meg, mert fél kilós kenyeret veszünk. A rámára 12%-os tejfölt kenek, arra paradicsomot teszek, majd egy kevés reszelt sajttal megszórom. Irány a sütő. Isteni. :D

3 hónapja
#5535
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5534
Bojtika! Pedig nagyon egyszerű, és sütőben sütve még nem fogy annyi olaj sem, és nagyon finom. Mindent egyébként úgy kell csinálni mint a zsíradékban sütöttnél, azaz a tojásba, zsemlemorzsába duplán forgatni. Sütőpapírt kikenni olajjal, rá a sajtok, aztán a tetejüket is megkenni, és mehet az előmelegített sütőbe 20-25 percre. Én termelőtől szoktam venni a piacon a rántani való trappista sajtot. Ha szeretnéd, akkor belinkelem Neked is a receptet hogy megnézzed, csak tudod, hogy a NoSalty hisztis, így most nem teszem fel, csak ha érdekel.

3 hónapja
#5534
Bojtika
reply to ErzsikeX's post #5532
Erzsike, ez remek! Ügyesen csinálod, igazad is van.

A hasábburgonya azért lehet, ha sütőben sütöd, de ha a "fiúknak" hagyományosan kisütöd, magadnak meg főzöl kevés krumplit, úgy is jó.

Nem tudom már, melyik topikban, de Gonoszka írt a sütőben süthető kirántott dolgokról. Húst én is sütöttem már úgy, az bevált!
De azt hiszem, a fagyasztva vett rántott sajt nem süthető úgy, én éppen azt sütöttem a fiamnak holnapi ebédre, hagyományosan olajban. Elviszi a munkahelyre, mert az ottani mikróban meg fogja tudni melegíteni. Egy darabot megettem a 8-ból, nagyon is szeretem, de régen ettem már. Én magam nem merek sajtot panírozni, ez a fagyasztott meg ki tudja milyen sajtból van... ritkán veszek.

3 hónapja
#5533
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5532
Szia! Biztos, hogy szépen alakulsz ha már az orvos is észrevette a fogyásod. Gratulálok a 6 kiló minuszhoz! Teljesen igazad van, a fogyás nem lóverseny, és a gyors fogyásnál a veszély is ott van a jojozásra.

3 hónapja
#5532
ErzsikeX
Sziasztok!
Olvasgatlak Benneteket, hogy ki milyen nyers anyagokat használ a főzésnél.
Bevallom őszintén, hogy a Párom és a fiam miatt nem változtattam a főzési és az étkezési szokásaimon sem. Annyit, hogy hasábburgonyát rántott sajtot és sütiket nem eszem. Ha az utóbbira rákívánok akkor is csak egy kis szeletkét fogyasztok.
Egyszer fanyalodtam rá a sajtra és a krumplira, de délben és nem este. Per pillanat úgy látom, hogy ritkán lehet enni. Egyébként a rántott dolgokat lájtosan készítem el magamnak. A krumplit is. Mióta itt vagyok több, mint 6 kg-val könnyebb lettem. Fittnesz terem nincs. Torna meg gyógytorna. Most már folyamatosan végzem a házi munkát. Igyekszem nem túl lépni a kalória keretemet. Nem régen voltam orvosnál. Meg is jegyezte, hogy miért fogytam le. Mire én: Szándékosan csinálom. Mindent elmeséltem neki. Azt mondta, hogy fel fogja hívni a betegei figyelmét. Tehát szemlátomást vékonyodom. :D Mindezt éhezés nélkül. Főzéshez étolajat használok ugyan úgy ahogy mindig is tettem. Bevallom nem vagyok híve a gyors fogyásnak. A tervezett súlyomat a következő év márciusára tettem. Üdv.

3 hónapja
#5531
Bojtika
Nem eszem semmi szín alatt hizlalt májat.

Nézd meg jól, ez a zsírmáj. Ha nem vágnák le, belepusztulna.

Ha azt nézed egyébként, egy vacakabb felvágott is kerül 1500-ba vidáman!
Majd megkukkolom, itt hogyéadják a kacsamadarat. :D

3 hónapja
#5530
trkmz
reply to Bojtika's post #5529
Nem akarok hülyeséget mondani, de legutóbb 2 szép darab kacsacombot 1500-2000 Ft között láttam. Ha azt nézem, hogy ez nálunk egy vacsorára lenne elég, akkor eléggé drága.
Kacsazsíros finom friss kenyér, paradicsommal vagy almával... Vagy egy kis kacsatepertő! Na meg persze a kacsamáj is nagy kedvenc :D

3 hónapja
#5529
Bojtika
Alkatrészenként azért olcsóbb, nem?

Én még nem sütöttem kacsát, olyan fura az a comb a hentesnél. Pedig a kacsazsír nagyon jó, semleges íze van.

Én sütöttem úgy sertéshúst, hogy egy nagyon szép darab húst éles és hegyes késsel egyetlen nagy szeletre vágtam, a hús külső szélétől indulva, csigavonalban befelé haladva. Csak a szelet vastagságát figyeltem közben, hogy egyenletes legyen, nem nehéz, ha tényleg éles a kés.
Elterítettem rajta fűszeresen előre picikét megpárolt vöröskáposztát, majd feltekertem mint a bejglit. Pár helyen összetűztem, és be a sütőbe.
Mivel ez már régen volt, nem emlékszem a részletekre, de lehet, megsütöm újra, de már sütőzacskóban.
Bár igazán éles késem nincs. Lehet, megkérem a hentest...

3 hónapja
#5528
trkmz
reply to Bojtika's post #5527
Én nagyon szeretem a savanyú káposztát mindenféle formában. Nem is drága, és a kalória értéke is egészen barátságos. Azt hiszem, hogy a hűvösebb időben gyakran fog az asztalunkra kerülni. Amit régóta szeretnék kipróbálni, az a pataki tálban, savanyú káposzta ágyon sült kacsacomb. Csak hát a kacsa nem olcsó mulatság...

3 hónapja
#5527
Bojtika
reply to trkmz's post #5526
Azért simán lehet grízből is, hiszen (főleg, ha nem gyakran készül) annyi gríz még elfér az emberben. :D

No csakugyan, a fiam vajon hogy áll a székelykáposztával? Nem tudom, de szerintem ő sem.
Nem tudom, mit főzzek holnap, ráadásul pénzt is várunk (már nagyon), el kell menni majd vásárolni.
Csütörtökön a munka után hazaér, jóformán fordul is vissza, kemény edzése lesz, és csak éjfél körül fog hazaérni, mert ilyenek a buszjáratok. Ki kellene találni valamit, mert a munkahelyen nincs még ebédje.

3 hónapja
#5526
trkmz
reply to Bojtika's post #5525
Na, azt szerintem még nem is készítettem neki. Azt sem tudom, hogy szereti-e. Ma székelykáposzta volt a menü, mondjuk ezen nem sokat változtattam, csak szép sovány husiból készült és 10%-os tejföllel. Na meg a zsiradékot is minimálisra csökkentettem.

3 hónapja
#5525
Bojtika
Legközelebb a grízgaluska is lehet kicsit sötétebb...:D

De az én fiam sem vette észre, hogy rántás helyett zabkorpás habarás van az ételben.

Sőt, puding-szerű nasit is lehet a jóóó zabkorpából készíteni.

3 hónapja
#5524
trkmz
reply to Bojtika's post #5523
Nem csak hogy nem szúrta ki, de én előre szóltam is neki, hogy ez most nem olyan, mint máskor és ha nem ízlik, akkor majd csinálok neki mást. És még így is megkérdezte, hogy most milyen változást kellett volna észrevennie :D

3 hónapja
#5523
Bojtika
Hurráááá, ha a ház ura nem szúrta ki, akkor ez is kiállta a próbát. :D

3 hónapja
#5522
trkmz
Jelentem, egész jól sikerült. Kicsit pótolnom kellett ugyan zsemlemorzsával, mert nem lett elég a zabkorpa, ami itthon volt. Először csak magában kóstoltam, féltem is tőle, hogy a páromnak nem fog tetszeni, mert nem volt annyira intenzív a májas íz, de végül a levesben észre sem vette, hogy valami változás lenne. :)

3 hónapja
#5521
trkmz
Most jött el az ideje, hogy kipróbáljam a májgaluska levest zabkorpával. Remélem, hogy jó lesz, ha a túrógombócban működik, akkor ennek is sikerülnie kell. Majd beszámolok a végeredményről :D

4 hónapja
#5520
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5519
Igen, mert a túlsúlyoddal Neked az volt a "normális". És amikor a fogyással ezek a dolgok újra már könnyebben mennek, akkor ébred rá az ember, hogy jééééé, nekem ez is megy.

4 hónapja
#5519
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5518
Az volt a legfurcsább az egészben, hogy először fel sem tűnt, mert ez így természetes. Aztán belegondoltam, hogy vajon mennyi ilyen "apróság" lehet még az életemben, amihez alkalmazkodtam, megszoktam, pedig nem kellene úgy lennie, mert nem az a normális...

4 hónapja
#5518
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5517
Ez nagyon szép eredmény, mert igenis a Te esetedben ez egy nagy haladás, hogy már nem volt megerőltető felmenni a második emeletre. És a kilók is szépen apadnak, nem kell elégedetlenkedni, mert majd mire észbe kapsz, addigra már mindenki észre fogja venni, hogy karcsúbb vagy, mert fogytál. És Te is észre fogod venni, csak mindenki a saját fogyását veszi észre a legkésőbb.

4 hónapja
#5517
trkmz
Mai sikerélményem: A suliban már harmadszor mentem föl a második emeletre, mire feltűnt, hogy kapok levegőt, nem lihegek, mint két és fél hónapja... Ha a kilók nem is szaladnak lefelé, ezeknek az itthoni tornáknak máris van valami eredménye. Tudom, hogy ez másoknak természetes, nem tizenöt emeletet másztam meg, de nekem már ez is valami :)

4 hónapja
#5516
Gonoszka1
reply to bmati's post #5515
Szép hosszú lett most már! valahogyan ki kellene ezt a két hozzászólást másolni valami olyan helyre ahol nem kellene keresgélni, mert már jó sokat kell visszatekerni. Valami olyan helyre, ahol az ide látogató, regisztráló beleszalad mindenképpen. Valamilyen ötlete valakinek?

4 hónapja
#5515
bmati
Bővítettem az edzésekről szóló hozzászólásomat az aerob és anaerob edzésekkel, akit érdekel, az olvassa el (hátha valamit kifelejtettem, mert előfordul). :/

4 hónapja
#5514
Bojtika
reply to Aranyos's post #5511
Itt van velük a fiam! :D Ez alatt a 4 nap alatt sem volt gond.

4 hónapja
#5513
teper
reply to devilk's post #5512
Mondjuk elég fontos, hogy lehetőleg ne is billegjen, legyen stabil, ha már négy lába van, akkor mind a négy legyen lent, a kizárólag kemény valamin. Legyen versenyben a Beurer is, az sem rossz, de nálam többször jött ki jobbnak az Omron vagy csak nem olvastam el mindent. Ha Omronos leszel tudok pár tanáccsal szolgálni a méréssel kapcsolatban :)

4 hónapja
#5512
devilk
reply to teper's post #5510
Köszi a tippet! :)

Nem szívatlak. :D Mértem magam padlón, csempén és más eredményt hozott ki úgy, hogy nem billegett. :P

4 hónapja
#5511
Aranyos
reply to Bojtika's post #5380
Mi lesz a 4 lábúiddal?

4 hónapja
#5510
teper
reply to devilk's post #5506
Te most szívatsz minket...? Kemény felületen érdemes mérni :)

4 hónapja
#5509
teper
reply to devilk's post #5493
Annak idején alaposan kürülnéztem, és olvasgattam. Az OMRON BF511-el biztosan nem fogsz mellé, elég pontos. Sokkal drágább cuccok hasonló eredménnyel mérnek.

4 hónapja
#5508
trkmz
reply to Bojtika's post #5505
Én a fürdőszobaszekrény alatt tárolom, pont befér alá. És olyan nagy csempék vannak, hogy szépen rá tudom állítani egyre, így stabilan áll. Gondolom aznap reggel még kómás voltam, nem figyeltem, hogy pontosan helyezzem el, így sikerült rosszul mérni.

4 hónapja
#5506
devilk
reply to Bojtika's post #5500
Tuti!
Ma azon gondolkoztam, hogy szétverem és kidobom az udvarra... Csempén, padlószőnyegen, parkettán érdemes mérni?

4 hónapja
#5505
Bojtika
reply to trkmz's post #5503
Én előhúzom az ágyam alól (mert nem szabad élére állítani, tudjátok ugye?), és addig húzgálom és billegtetem, amíg fixen nem áll.

4 hónapja
#5504
Bojtika
reply to citromtorta's post #5501
Látod? Sokan hiszik azt, hogy "könnyű"... és "kis tiszta hús"...
Ezért is szoktuk megkérdezni a nagy zsírarányról panaszkodókat, hogy mit szokott enni általában.
Az a baj, hogy olyan "mintaétrend"-et ír le, amiről tudja, hogy jó lesz. Mert ha naponta úgy étkezne, akkor nem lenne gondja a zsírral...vagy ha tényleg pár napot őszintén írna le, akkor tudnánk tanácsot adni. De virslit még csak egyetlen megátalkodott tag írt, sőt ragaszkodott is hozzá. :D Emlékezetes maradt a szóhasználata. :D

4 hónapja
#5503
trkmz
reply to Bojtika's post #5500
Egyik reggel meglepően alacsony számot láttam, rögtön gyanús is lett. Aztán láttam, hogy a mérleglába pont a két csempe közötti résben van... :(

4 hónapja
#5502
trkmz
reply to Bojtika's post #5499
A negyedik sodorja a tésztát, az ötödik tekeri a fára... :D
Köszönöm, ne fáradj a recepttel, elkértem már a néniktől. Viszont sosem csináltam meg, mert sajnos lakásban nincs lehetőség arra, hogy faszénen süssem. És egyébként is jobb nekem, ha távol tartom magam tőle, így nincs kísértés :D

4 hónapja
#5501
citromtorta
reply to Bojtika's post #5494
Akkor mindent bele Bojti! Jó sok elfoglaltságod lesz akkor a jövőben. Azért reméljük sokszor itt leszel velünk!!!

Leírom az egyik mai meglepődésemet. Ritkán eszek virslit-talán havonta-kéthavonta 1X, mióta használom a bázist még nem is kívánkoztam rá-ma reggelig. Amikor beírtam, a zsírkeretemet lenullázta egész napra.....azt hittem rosszul látok ....a fene gondolta hogy ilyen rengeteg zsír van benne:((((-pedig ráadásul a minőségi változatát vettem amiben a leírás szerint hús is találtatik.... Rögtön nem is ettem meg csak a felét a tervezettnél...még jó hogy előre megnéztem...:)

4 hónapja
#5500
Bojtika
reply to devilk's post #5498
És tuti nem billeg semmilyen irányba, és vízszintesen áll?

4 hónapja
#5499
Bojtika
reply to trkmz's post #5497
Van torockói könyvecském, receptek is vannak benne... :D Faszénen kellene sütni, társasággal: az egyik forgatja, a másik legyezi a parazsat, a harmadik olvasztott vajjal kenegeti a kürtőst.
A többiek meg tanácsokat osztogatnak.

Kiírjam a receptet? :D

4 hónapja
#5498
devilk
Köszönöm! Nem kell nekem semmi cicó, de az vicc, hogy a mostani mérlegem 3 különböző súlyt mutat (de nem ám pár dkg eltéréssel)!!!

4 hónapja
#5497
trkmz
Én nagyon szeretem a kürtős kalácsot. Viszont csak az igazi erdélyit. Nem arra gondolok, ahol a fabódé oldalára ez van kiírva, hanem amit erdélyi nénik sütnek nálunk a nyári táborban, igazi parázson. A tésztán finoman roppan a karamellizálódott cukor, majdnem olyan, mint a dobostorta teteje :D A többit én sem szeretem.

4 hónapja
#5496
Bojtika
reply to bmati's post #5495
Bmati, én sem azért vettem olcsó "okosat", mert hittem benne, hanem, mert már a sima súlykijelzős digimérleg jóformán nehezebben kapható. :D
A normálisabb mechanikus és az olcsó digitális közel egy árban van.

4 hónapja
#5495
bmati
reply to devilk's post #5493
Az ilyen testzsírszázalék-mérős mérlegekre nem feltétlenül érdemes beruházni (esetleg ha van rá kereted), mert eléggé pontatlanok és otthon is le tudod mérni, hogy mekkora a testzsírod (ha nagyon pontosan akarod mérni, akkor arra kell egy 7 pontos mérés, de ahhoz már 1 ember kell segítségnek).
Márkában nem tudok segíteni, de szerintem annyira nagy különbségek nincsenek közöttük. Amire érdemes figyelni még az az, hogy meddig terhelhető, 0,1 kg-os (100g) pontosságú legyen és 4 ponton mérjen, illetve, hogy milyen elem kell bele és az van-e a környéken. :P

4 hónapja
#5494
Bojtika
reply to citromtorta's post #5491
Germanisztika szakos vagyok, ME BTK. Levelező tagozat.

Ami azt jelenti, hogy legalább péntek estémet ott töltöm, de a nappalis kollégisták meg olyankor mennek majd haza. Keveset fogok találkozni a most megismert társasággal.
Hogy milyen tárgyakat vehetek fel egyáltalán, az elektronikus rendszerben majd a jövő héten fog megjelenni. Most rajtlázban ég mindenki. :D (A nappalisoknak külön fontos, hogy ki-ki minél hamarabb lecsapjon a jó tárgyakra, mert szűk a létszám-keret. A levelezőn kicsit lazább.)

Teper! Még a yuko-győzelem is győzelem.... :D (én se rajongok a kürtősért, magamnak sütni macerás, megvenni drága az íz-értékhez képest.)

Devlik: tapasztalat szerint a több memóriás, ilyenolyan profi és 30 ezernél kezdődő mérlegek az egyik kategória.
A 6-7 ezer pénzért kaphatóak nem tudnak többet, mint a 3 ezresek. Nézegess az árgép-en, vagy csapj le egy teszkósra.
Az enyém egy BEEZ, 3 ezer volt futárköltséggel együtt. (Nincs a közelemben teszkó.)

4 hónapja
#5493
devilk
Sziasztok!

A digitális személymérlegem kezdi megadni magát. Milyet és hol érdemes venni, ami pontos és jó? :D

Üdv

4 hónapja
#5492
teper
reply to Bojtika's post #5489
Szia Bojti! Jelentem legyőztem a kürtős kalácsot, de talán éppenhogy félvazari lehetett a javamra, nem az én műfajom :)

4 hónapja
#5491
citromtorta
reply to Bojtika's post #5489
Bocsi hogy belekotyogok. Megkérdezhetem, hogy milyen szakra fogsz járni? Elnézést, ha már írtad csak lemaradtam.....

4 hónapja
#5490
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5489
Azt már tudod, hogy milyen tárgyakat akarsz felvenni?

4 hónapja
#5489
Bojtika
Pénteken épp odaérek délelőtt, és délutánig vannak órák.
Szombaton reggel kezdődik, kora délutánig tart, de részleteket még most nem lehet tudni, majd jövő hó 5.-étől kezdődően lehet a tantárgyakat is felvenni.

4 hónapja
#5488
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5487
Akkor sűrűn fogsz menni. És gondolom ilyenkor egész nap vannak órák.

4 hónapja
#5487
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5486
Igen, szerintem az ágyneműt rábízom a kislányra, csukja a szekrényébe. Az nem nagy csomag, nem szeretném a helyét sem foglalni. Bár hivatalosan, a szállást kérőnek adnak ágyneműt is, majd kiderül, ez hogyan megy.
Az órarend függvénye, hogy mikor kell menni, én úgy számítom, hogy minden hétvégén.

4 hónapja
#5486
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5485
És akkor ott hagysz magadnak gondolom ágyneműt meg ilyen dolgokat, vagy ezeket mindig cipelned kell magaddal? És milyen időnként kell majd bemenni? És persze, hogy nem mindegy ki alszik az ember ágyába!

4 hónapja
#5485
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5483
Igen, ide fogok járni!
Volt étel, de az igénybevételhez képest kevés. És ha begyűjtött is az ember belőle tartalékot, azt nem volt idő megenni. a nap végére meg már buli volt meg ivás.
A szobában azért volt tartalék, a kis "futós lányomnak" is.
A fiam lesz a pesztra, és a kollégiumban aludhatok ilyenkor. A pótlányom kollégista lesz. Megbeszéltük, ha ő hazamegy a hétvégére, az ő ágyába kérem magam, végtére is neki sem mindegy, ki alszik az ágyacskájában. :D Majd megtudjuk ennek a lehetőségét.
(Sok kollégiumot kiadnak szálláshelynek egyébként.)

4 hónapja
#5484
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5482
Beköltözöl a szállóba, vagy csak azokra a napokra amikor órákra mész? És mi lesz az állatkáiddal? A fiad lesz a kutya-cica pesztra?

4 hónapja
#5483
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5481
Gratulálok! Akkor csak buli volt, de enni nem etettek? A legjobb fogyókúra, mert nincs kisértés!

Szép a környezet. Ide fogsz járni?

4 hónapja
#5482
Bojtika
Még a jövő héten látom majd az egyetemi rendszerben, mi lesz az órarend.
Egyelőre annyit tudok, hogy péntek és szombat reggeltől lesznek óráim, és kedvezményes szállásom lesz a koliban.
Kell vennem miskolci diákbérletet is, meg fogja érni. Ez is még a diákigazolvány függvénye, ami már folyamatban van.
Rövid az idő a hivatalos papír kézhez vétele és a beiratkozás között, elég túlterhelt az egyetemi rendszer.

4 hónapja
#5481
Bojtika
Most mértem, a derekam két centit "hagyott" a gólyatáborban.

https://www.facebook.com/me.megazin/photos/pcb.669925786456111/669916349790388/?type=1&theater

4 hónapja
#5480
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5479
Miskolcon még sosem jártam. Én Debrecenbe jártam, így azt a város valamennyire ismerem (már amennyire emlékszem ilyen hosszú idő után). De a fényképet akkor az jó ha otthon meg tudjátok oldani. És legközelebb akkor mikor mész?

4 hónapja
#5479
Bojtika
Igen, és szóltam előre, hogy a beiratkozási tájékoztatón nem leszek ott. Oda kellene fényképet vinni, és az érettségi bizonyítványt eredetiben, de majd viszem később.
Maga a beiratkozás eleve elektronikusan zajlik.
Képet tudunk itthon is csinálni a fiam segítségével, de ha valódi igazolványkép kellene, azt alkalomadtán biztosan meg lehet oldani az Egyetemvárosban is, ami külön miskolci városrész a sok épülettel, a sportpályákkal. a Ligettel...

4 hónapja
#5478
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5477
Akkor tényleg jó nagy társaság volt. Persze nehezen jegyzi meg az ember a neveket első hallásra (sajnos én is így vagyok ezzel), és aztán mindig egy kicsit kínos, hogy az ember nem tudja a nevét amikor meg akar szólítani valakit.

Persze, mert Te is kedves és barátságos vagy, és az ember azt kapja legtöbb esetben vissza mint amit ad.

Akkor lesz tennivalód bőven. Fényképet tudsz valahol a közelben készíttetni, vagy hogy tudod megoldani? Neten keresztül intézed a beíratkozást?

4 hónapja
#5477
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5471
Sok névből csak a keresztnevet tudom. Igyekeztem minél többekkel legalább pár szót váltani.
Egészen végig a kedvességet, a barátságot éreztem magam körül.

Még hazafelé a vonaton is volt egyetemi társaság, sok szép régi diáknótát sikerült legalább részben megtanulnom. Szerencsére a neten is fent van néhány, és majd megveszem a daloskönyvet is.
Most pihenek még, de a jövő héttől már figyelnem kell a beiratkozási tennivalókra. Tantárgyakat kell felvenni, regisztrálni...
Kell készíteni fényképet is.
Hogy összesen hányan lehettünk, nem is tudom, mi a Bölcsészkar egyik "család"-jában voltunk gólyák 11-en. De négy család volt, és a többi kar gólyái (bányász, gépész, kohász, egészségügyi, jogász)...

4 hónapja
#5476
Orchidea70
reply to Gonoszka1's post #5474
Igen

4 hónapja
#5474
Gonoszka1
reply to Orchidea70's post #5473
Törölhetem?

4 hónapja
#5471
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5468
Igen, nem csodálom ha napi 2 óra alvások után kimerült vagy. Hányan voltatok összesen? Mindenkivel összebarátkoztál, vagy csak a szobatársaddal? Az sem csoda, hogy a fiatalok mellett nem mertél nagyon jelentkezni a versenyre. Azért még ha nem is sportolnak, az életkoruk mindenképpen előny.

4 hónapja
#5470
Mindy1982
reply to Bojtika's post #5457
De jó! Gratulálok! Meg is nézem a sikersztorikat :)

4 hónapja
#5468
Bojtika
Egész nap foglalkoztattak minket, és utána végre lehetett bulizni, a vége az volt, hogy úgy két órát aludtunk körülbelül naponta.
Volt egy sportnap, mert gyönyörű felszereltségű az Egyetem, de ahol lányoknak kellett részt venni, ott leginkább ugyanaz az egy-két lány indult minden versenyen.
Én igyekeztem, a Darts-ra jelentkeztem egy fiúval vegyes párosban, de egyikünk sem volt nagyon gyakorlott, hamar kiestünk. :D
Más számokra nem mertem jelentkezni.

4 hónapja
#5467
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5466
A fiatalok többsége azért nem túlsúlyos, jó persze vannak kivételek. De a dohányzás az inkább sikk, és aztán pedig nem tudnak leállni. Akárcsak a piával. A lányok zöme pedig vigyáz arra, hogy ne legyen túlsúlyos, de arra már nem fordit figyelmet, hogy izmos is legyen. Inkább a mai divatsportokat űzik.

El tudom képzelni a szobatársad megdöbbenését. De a kellemes csalódás mindig jó dolog.

Én soha nem voltam éjszakai életet élő, még leánykoromban sem.. Így nagyon rosszul viselem ha rossz az éjszakám, mert én nappal nem tudok aludni.

4 hónapja
#5466
Bojtika
Próbálom majd felvenni a fonalat, de még nem győzök aludni! :D

Nem semmi volt a fiatalokkal 4 napon át lépést tartani, de nagyjából sikerült.

A szobatársam (kollégiumban voltunk elszállásolva) egy kötözködő öregcsajt várt vastag kosztümben, ehelyett engem látott, ahogy éppen kipakolgatok a bőröndömből, mindketten kb egy magasak és egyforma súlyban vagyunk. Most már tudom, hogy irtózatosan megdöbbent, és megkönnyebbült, az utolsó nap mondta csak el. Nagyon megszerettem, okos és sportoló kislány.

Egyébként azt láttam, hogy az egyetemre bekerült fiatalok általában nem vagy csak kicsit túlsúlyosak. A lányokon látszik a sport hiánya, de a srácok izmosak, viszont szinte mind dohányzik.

4 hónapja
#5465
Gonoszka1
reply to kiralylany812's post #5464
Szia! A tápanyagokat is próbáljad betartani nagyjából, tudom nem könnyű, de az is segít, hogy miből mennyit kellene enni, és a testednek is ezekre az arányokra van szüksége. Sok sikert! Neked is szép napot!

4 hónapja
#5464
kiralylany812
Sziasztok.
Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat.Meg is fogadtam őket.A BMR-em 1647 és ÉN 1708-ra állítottam a kalória keretemet.Valóban nehezebben fogok fogyni de inkább nehezebben mint aztán a duplája vissza jöjjön.És még mindig nem értem az orvost???Ugyanis csináltam már a kcal számolgatást és 1100 kcal ettem napi szinten 1 hónapon keresztül.Mellette tornáztam és még így is csak 2-3 kiló ment le.És ezt mondtam is neki.
Na mindegy is.Az a lényeg hogy jó tanácsokat kaptam és azért igyekszem oda figyelni arra hogy mit is eszem.
Még egyszer köszi.
Legyen mindenkinek nagyon szép napja.

4 hónapja
#5463
teper
reply to julius7's post #5461
Sokat ne parázzál rajta, néha előfordul. Holnap már ne törődj a mával vagyis aznap a tegnappal, edd le szépen a keredeted, de ne többet. Erre a BMR-re kicsit rá kellene mozogni napi minimum 300-tól bármennyi Kcal-t, de óvatosan ezzel is, mert majd le is kell enned! :)

4 hónapja
#5462
Gonoszka1
reply to julius7's post #5461
Ha a BMR-ed 1535, akkor a kereted miért 1453 kalória csak? A helyes beállítás 1600 kalória környékén lenne! Így éhezik a tested, és ráadásul a sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene pluszban enni. A kötetlen csevegés topikban elolvastad az 5284-es, és 5285-ös hozzászólásokat? Az egyik a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról, a másik a sportokról szól. Egyébként a mai túlevést a holnapi koplalás nem egyenlíti ki, hanem csak még rosszabb lesz a helyzet, mert kiéhezteted a testedet, és zabarohamok fognak rád törni.

4 hónapja
#5461
julius7
S.O.S. Nem tudom de ennyire még nem léptem túl a keretemet, 740kcal-val.ettem többet.Holnap nem eszem,igaz mindig így ébredek,de már kora reggel majd éhen pusztulok,nagyon nem megy ez nekem! BMR-1535Kcal,ehetek 1453kcal-t,eleinte egész jól ment,de ezen a héten szinte mindig túl ettem magam.160cm-hez most 86kg vagyok,88-rol kezdtem a cal.számolni.

4 hónapja
#5460
teper
reply to neonlicht's post #5446
Amikor azt olvasom, hogy szikár, előbb jut eszembe egy hosszútávfutó, utána róla az, hogy alacsony test zsírszázalékkal rendelkezik, utána az nem, hogy pl. lehetne tornász is, és az sem, hogy milyen arányos. Pedig lehetséges mindkettőnek azonos a test zsírszázaléka, önmagukhoz képest. Egyébként igazad van, tök értelmetlen így összehasonlítani :)

4 hónapja
#5459
teper
reply to kiralylany812's post #5448
Ha úgy ítéled meg, hogy valóban sok felesleg van rajtad, akkor az elején haladhatsz 1kg/hét-el is, így kicsit gyorsíthatsz a folyamaton. Azért csak ne legyél türelmetlen! Fontos lenne, hogy ne éhezzél, de ezt a napi mozgással kompenzáld. Ha adott napon szépen mozogtál szépen ehetsz is, viszont elég keskeny az a terület ahol szabadságod van, mert pl. napról-napra akár 2-5db zsíros kekszecskével simán irányt téveszthetsz. Mérésfüggően (hetente mérd magad) figyelgesd a BMR-ed, hogy az étkezéssel bevitt plusz és a mozgással felette maradj, szerintem ez 150Kcal. Lesznek olyan hetek, amikor látszólag nem történik semmi, de semmi csüggedés, kitartás! Pedig történik, csak idő és elszánás szükséges hozzá :)

4 hónapja
#5458
bmati
reply to kiralylany812's post #5448
Szia!
A doki utasításaival lemenne kb. 8-10 kg az első hónapban, ami jó és szép, de utána úgy belassítanád az anyagcseréd, hogy 1300-as keret mellett szépen híznál és nem ennyi jönne vissza, hanem valószínűleg több.
Én a helyedben maradnék a BMR feletti evésnél, ami ugyan lassú, de biztos. Emellett iktass be heti 3 teljes testes erősítős edzésnapot (10-45 perc/alkalom), a köztes napokon pedig menj el sétálni 30-60 percre.
Az endokrinológus pedig nem dietetikus (bár azok se mindig mondanak jókat, de ők azért arányában jobban értenek hozzá, mert ez a szakterületük). A doki azt szeretné, hogy minél gyorsabban lefogyjál.

4 hónapja
#5457
Bojtika
reply to Mindy1982's post #5455
Dehogynem illik, de az Információk/Sikersztorik-ban ott az én történetem is.

76 kiló voltam, ehhez 150 centi.(É a kezdetnél 54 éves.)
A BMR-em 1200 alatt van, de ha nem 1400 Kcal a napi keretem, akkor éhes vagyok. Már tartom a súlyom úgy nyár eleje óta.

4 hónapja
#5456
Gonoszka1
reply to kiralylany812's post #5453
Sajnos sok orvos ebben a témában (sincs) a helyzet magaslatán. Neked kell eldöntened (más nem dönthet helyetted). Gondolj bele, hogy az 1100 kalóriás étrenddel sem fogytál már. Így rajtad áll, hogy kinek hiszel.

4 hónapja
#5455
Mindy1982
reply to Bojtika's post #5454
Gratulálok! Nagyon szuper! Bojtika, azt megkérdezhetem, hogy hány kg-ról indultál, vagy ilyet nem illik? :)

4 hónapja
#5454
Bojtika
reply to kiralylany812's post #5453
Én 26 kilót úgy két év alatt adtam le, de már pár hónap elteltével jóval formásabb lettem.

Te döntöd el, kinek hiszel, de az orvos valószínűleg mindenkinek ugyanezt mondja,mi meg számolunk.

4 hónapja
#5453
kiralylany812
Hát a túlsúlyért nem nagyon kellet dolgozni azok csak úgy fel kúsztak.Sajnos.
Hanem most már csak azt nem tudom hogy rátok hallgassak e vagy a dokira??????És igazából amit írtál nekem azzal neki is tisztában kellene lennie.Miért ajánlotta akkor ő ezt?????
Köszönöm a sok bíztatást és a sok tanácsot.Aranyos vagy.

4 hónapja
#5452
Gonoszka1
reply to kiralylany812's post #5451
Gondolj bele, hogy a túlsúlyért is meg kellett dolgozni, azaz hosszabb időn keresztül ettél többet mint amit a tested feldolgozott. Így a fogyás sem megy (sajnos) egyik pillanatra a másikra. Ne fogyásként állj a dologhoz, hanem életmódváltásként, és akkor már sokkal könnyebb, és nem egy kényszer, hogy ez egy kúra. Persze az is jó lenne, ha az étkezésedbe bevinnél jó tápértékekkel biró alapanyagot. Például a kölest, bulgurt, zabot stb. A zab nagyon finom, és még édességnek is elkészíthető, akárcsak a köles. A zabból készült finomságok között körül tudsz nézni Bofynk Zabirodalmába. A kölesből Bojtikával megalkottunk egy almás-túrós süteményt dióhabbal a tetején, lekvárral megkenve. Tehát fel a fejjel, és szépen, kreatívan állj hozzá, és állítsál be egy jó kalóriakeretet. De a mozgásról ne feledkezzél meg, és szépen kezdj el mozogni, például kezdetben egy kis sétával. És sok folyadék!

4 hónapja
#5451
kiralylany812
Na most rá próbáltam.Be állítottam heti fogyással de ezzel meg az a baj hogy nagyon hosszú ideig fog tartani míg le megy a sulyom.Kb 2 évet írt.Ez nagyon sokk idő.
Jaj annyira szar ez így.

4 hónapja
#5450
kiralylany812
Értem.
Csak most azt nem tudom hogy akkor mit csináljak a doki utasításával????
6 hétig kellene 1200 kcalt ennem.De akkor ezek szerint nagyobb kárt csinálok mint hasznot????
És egyébként valóban éhes vagyok. :)

4 hónapja
#5449
Gonoszka1
reply to kiralylany812's post #5448
Szia! Én nem a Bmati vagyok ugyan, de igen a BMR-ed fölött kellene enned kicsivel. Amikor 1100 kalóriát ettél akkor is azért állt meg a fogyásod, mert az éheztetett tested már minden morzsához ragaszkodott. Heti fogyási ütem megadásával állítsad be a keretedet 1700-1750 kalória környékére. És sok-sok folyadék, mert az segíti a fogyást, és a méreganyagok kiürülését. És valamilyen mozgást valóban be kellene iktatni, és az azzal ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene még pluszban enni a helyesen beállított kalóriakeret mellé.

4 hónapja
#5448
kiralylany812
Kedves bmati!!!!!!!
Olvastam az 5284-es bejegyzésed.Ezzel kapcsolatban szeretnélek zavarni és informálódni.
Nekem nagyon sokat kellene fogynom.A 2 fiam után sikerült fogynom a Norbi ubdate módszerrel 20 kilót.A kislányommal való terhességem alatt megint csak fel szedtem úgy 25.A kislányom mára 19 hónapos.A születését követően rá álltam megint a Norbi módszerre de hiába nem sikerült le adnom semmit.Aztán vettem pirulát mert ajánlották (igaz soha nem szedtem semmit) de ez sem vezetett eredményhez.Aztán jött a kalória számolgatás.1100 kcal vittem be naponta de 3 kiló után nem fogytam semmit.Egyébként sem eszem fehér kenyeret,nagyon kevés lisztes dolgot,évek óta édesítővel eszem mindent.Most viszont egészségügyi problémáim adódtak és el kellet mennem orvoshoz.Endocrinológusnál jártam.a labor eredményeim rendben vannak így a pajzsmirigyem is még sem tudok fogyni.Most azt mondta az orvos hogy vigyem le a napi kcal keretemet 1200-ra és találjak ki valami mozgást.Viszont a te bejegyzésedben azt olvastam hogy a BMR szint alá nem érdemes menni ami nekem 1679.83.
Az lenne a kérdésem hogy akkor hogy is csináljam azt hogy le tudjam adni a felesleges kilókat?????Hogy akkor most nekem ez az 1200 kcal jó vagy nem????
Nagyon várom a válaszod.
Köszönöm.

4 hónapja
#5447
Filigran
Bocsi, én csak a saját szubjektív véleményét írtam le, nem kinyilatkoztattam :-).

4 hónapja
#5446
neonlicht
reply to teper's post #5444
Más sport más erények, így van. Az arányosság, meg a szikárság más dimenzió, nincs sok értelme így összehasonlítani. A szikárság kifejezetten alacsony zsírszázalék, az arányosság meg a testrészek harmóniája.

4 hónapja
#5445
Gonoszka1
reply to uzateli's post #5443
Igen. ez például nagyon tetszett, mert igaznak érzem. Sokan azt gondolják, hogy 1-2-3 falat bekapása az nem számít, pedig (sajnos) dehogynem! Így a legfontosabb, hogy legalább magunkkal őszinték legyünk még akkor is, ha az az eredmény, hogy bizony bezabálunk.

4 hónapja
#5444
teper
reply to neonlicht's post #5438
Tornászok nem szikárak hanem arányosak, de a vízilasztisok sok esetben igen, valóban van rajtuk felesleg, de ez csak a fókaság miatt van, egyébként tök erősek. Más sport, más erények.

4 hónapja
#5443
uzateli
Igazán egy paleós vitában linkelte be valaki, de eltekintve ettöl, elég sok érdekes meglátás van benne, pl, hogy a fogyáshoz, kalóriahiány kell, a másik meg az, hogy akik nem fogytak a "kevesebb kalória" mellet, azok ugyanazokkal az ételekkel ellenörzött körülmények között igen, mert sokan nem is veszik észre a nassolgatást.

4 hónapja
#5442
trkmz
Nem tudom, hogy mi van ma, de egész nap valami csokis, krémes sütit ennék meg pizzát. :D

4 hónapja
#5441
Gonoszka1
reply to uzateli's post #5439
Érdekes, bár én teljesen a paleo dicséretével nem egészen értek egyet. De alapjáva véve érdemes elolvasni, és sok mindent megfogadni belőle, mert a többi dologban igaza van.

4 hónapja
#5440
Mindy1982
reply to uzateli's post #5439
jó kis cikk, köszi szépen! :)

4 hónapja
#5439
uzateli
Véletlen találtam egy igen érdekes cikket, ha van kedvetek, olvassátok ti is el:

http://peterlakatos.hu/?p=33001

4 hónapja
#5438
neonlicht
Ez így elég általános. Először is nem mindegy, hogy miféle erős embereket láttál. Ha strongmanokról beszélünk, ők vastagon letojják hogy néznek ki, mert az övék a legkevésbé sem esztétikai sport. A diétával sem foglalkoznak.
A torna és a vizilabda gyökeresen különböznek abban, hogy miféle alkatot fejlesztenek. A tornászok szikárak, igen erős vállakkal, a vizilabdások nagydarabok, és kissé hájasak is sok esetben. Dolgoznak 25 évet ezért, amiből max 10-et töltenek magas szintű versenyzéssel, napi két edzéssel és visszavonulásuk után pár hónappal már nagyon kevesen néznek ki jól. Nem éri meg megpróbálni eképpen testet formálni, Megjegyzem, amit rajtuk látsz, az részben a dopping műve (akárcsak az úszóknál), pedig a köztudatban ezt a súlyzózáshoz kötik.

4 hónapja
#5437
Filigran
Vizilabdázóknak, tornászoknak általában jó testük van :-)

4 hónapja
#5436
Filigran
Jó a cikk! Én hétvégén voltam egy bemutatón, ahol "erős" emberek tevékenykedtek súlyokkal ... hát mit mondjak, nem volt köztük egy szép test sem. Mind aránytalan volt.

4 hónapja
#5435
bmati
reply to teper's post #5433
Én is így vagyok vele. :D

4 hónapja
#5434
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5432
Akkor az nem túl jó. És kisebb mennyiségben, vagy ételbe elkeverve?

4 hónapja
#5433
teper
reply to bmati's post #5418
Nekem volt, jó cikknek tartom, többé kevésbé egyetértek vele. Szintén sajáttapasztalat, hogy fokozott figyelmet érdemes fordítani a teljes testes gyakorlatokra, de legalább a nagy izomcsoportokra! :)

4 hónapja
#5432
jancsoreka
A fenébe. Anyu epéje hevesen tiltakozik a kurkuma ellen. :(

4 hónapja
#5431
csikil4ny
reply to trkmz's post #5430
:D nálunk a puliszka van így, mindig akkor főzöm amikor épp nem kívánja (még akkor is, hogyha előtte megkérdezem, hogy jó lesz-e :) )

4 hónapja
#5430
trkmz
reply to csikil4ny's post #5429
Az enyém a barna rizst megeszi, viszont a kölest eddig akárhányszor ajánlottam, hogy kóstolja meg, mindig az volt a válasz, hogy most nem kívánja... :D

4 hónapja
#5429
csikil4ny
reply to trkmz's post #5428
:)

Sajnos nem tudtam rávenni a barna rizsre, így most főzhetek kétfelé. A köles gombóc se lett a kedvence, de azt legalább hajlandó megenni. Haladunk az egészséges táplálkozás rögös útján, csak nagyon lassan. :)

4 hónapja
#5428
trkmz
reply to csikil4ny's post #5423
Milyen ismerős... Amíg csak magamra főztem, sosem csináltam rizst. Egy félresikerült párolt rizs után nem is próbálkoztam többet. Párom meg örökké csak rizst enne... :D

4 hónapja
#5427
citromtorta
reply to bmati's post #5418
Tényleg jó!

4 hónapja
#5426
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5423
Pedig a tehéntúró finom sósan is és édesen is. A juhtúrót is nagyon szeretem (sajnos sokszor el is csábulok a piaci házi juhtúróra). Csak annak az a baja, hogy a zsírtartalma elég nagy.

4 hónapja
#5425
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5424
És a kölesből milyen finom édességeket is lehet készíteni! Bojtikával megalkottuk a köleses-túrósunkat almával és dióhabbal a tetején. Ne tud meg milyen finoooooooommmmmmm!!!!

4 hónapja
#5424
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5422
Azért szeretek itt olvasgatni, mert mindig van valami új, amit magamtól eszembe sem jutna kipróbálni. Például ha Ti nem ajánljátok, akkor biztos, hogy soha nem kóstolom meg a kölest. Pedig kár lett volna kihagyni:D

4 hónapja
#5423
csikil4ny
reply to trkmz's post #5414
Nekem is a kedvencem, most is van még egy kevés maradék, rizs van benne mivel a férjem kínainak indult, csak eltévesztette a születési helyét. :)

Érdekes, hogy nekem a túró a juhtúró, a tehéntúró viszont csak édes lehet.

4 hónapja
#5422
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5421
Én a Tescoba járok, így a tescost szoktam venni. én hasonlóan vélekedtem mint Te. Így nehezen is szántam rá magamat, és kellemesen csalódtam, mert nagyon finom!

4 hónapja
#5421
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5420
Őszintén szólva én ezelőtt sosem kóstoltam zsírszegény túrót, de mindig úgy képzeltem, hogy az valami száraz ízetlen vacak. Aztán most meg is lepődtem rendesen, a lidl-ben szoktam venni a Pilos zsírszegény túrót, és nagyon megszerettem. Finom, krémes, és igazán sokoldalú alapanyag.

4 hónapja
#5420
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5419
Igen, gyakorlatilag így van. Nálam a túró az alapfelszereltséghez tartozik. Így kb: 1 kiló túró mindig van itthon, és tejföl is kb:4-5-6 doboznyi. Ha ennél kevesebb van, akkor nem érzem jól magamat. És meg is eszem, tehát nem dísznek tartom itthon.

4 hónapja
#5419
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5417
Jól gondolom, hogy nálad a túró és a tejföl nem maradhat ki szinte semmiből? :D A langallót is mindig azzal ajánlod, az előbb olvastam a friss kenyeret ezekkel+lila hagyma (rögtön meg is kívántam) :D

4 hónapja
#5418
bmati
Akinek van rá ideje, az olvassa el, sok hasznos dolog van benne:
http://edzesonline.hu/cikk/6253/edzes_eletmod_es_tudomanyos_hatter_clarence_bass_nyoman

4 hónapja
#5417
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5416
Szerintem igen. Én ma egy kellemesen fehérjedús salátát készítettem. Zsírszegény túróval, tejföllel, sonkával, sajttal és zöldségekkel (paprika, paradicsom, kígyóuborka, saláta, újhagyma, petrezselyem). Olyan finom lett, hogy csuda!

4 hónapja
#5416
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5415
Közben azon gondolkoztam, hogy a májgaluskát el lehetne-e készíteni úgy, hogy zabkorpát teszek bele? Páromnak az az egyik kedvenc levese, legalább ilyen formában megeszi a zöldségeket is... :D

4 hónapja
#5415
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5414
A levesek általában kevés kalóriát tartalmaznak. És legalább egy ideig telítenek.

4 hónapja
#5414
trkmz
Az egyik kedvenc levesemet főzöm éppen, tárkonyos csirkeragulevest. Úgy gondoltam, hogy ha nem rakok bele tésztát, akkor nyugodtan ehetek belőle én is. Szépen lemértem minden hozzávalót, gondoltam, amíg fő, ezeket beírom, aztán majd a végén a vizet is. Hát, amikor megláttam, hogy milyen alacsony érték jött ki 100 g-ra még a víz nélkül is, akkor gyorsan dobtam még bele egy marék tésztát. Azt hiszem, ezentúl még gyakrabban fogom csinálni. :D

4 hónapja
#5413
teper
reply to Bojtika's post #5412
Tudom, hogy nem idevaló, de ide tettem: sokat ne vacakolj vele, edd ki kézzel zacsakból. Ha zabot látok nyerítek. Most komolyan, képes vagyok a zacsiból is kienni ha zabot látok. Kiskanál-nagykanál, ugyammá :)

4 hónapja
#5412
Bojtika
Mindjárt elrendezem... legalábbis amit lehet. :D

Már elköszönni jöttem, mindenkinek drukkolok addig is, sokat fogok gondolni a bandára!!!

:D

4 hónapja
#5411
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5410
De azért hiányozni fogsz! Kivel fogom kánonba mondani a dolgokat? És mindig olyan szépen kiegészítetted a dolgokat sok okossággal! És ki fog tornalinkeket bedobálni?

4 hónapja
#5410
Bojtika
Köszönöm, Gonoszka! Remélem, Bmati is bele tud segíteni. Biztosan megoldjátok nélkülem is.
Tudod, senki sem pótolhatatlan... :D

4 hónapja
#5409
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5407
Akkor gondolom most ameddig nem vagy otthon kiélheti magát a netezéssel. Te meg amikor majd hazaérsz, akkor bepótolod amit most mulasztasz. Nem biztos, hogy sok mindenről fogsz lemaradni, mert néha szinte semmi mozgás nincs a bázison. Majd meglátjuk. Amiben tudok abban segítek majd, azaz tartom a frontot.

Mégegyszer sok jó bulizást, és pihenést is kívánok!

4 hónapja
#5408
trkmz
reply to Bojtika's post #5405
Jó szórakozást neked! :)

4 hónapja
#5407
Bojtika
Van itthoni fogkefém, inkább így oldom meg, nehogy lemaradjon. A töltőt még tegnap elraktam, miután telitöltöttem a telefont. Három napig szokta szépen bírni.

Köszönöm szépen!
Hamarosan hazaér a fiam, gondolom, a gép elé kéredzkedik majd, mert egy hete nemigen volt a neten, ó borzalom! :D

4 hónapja
#5406
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5405
Akkor már útra készen állsz! Mindent bepakkoltál? Ilyenkor mindig végig kell gondolni, mert ami otthon marad, az bizony már hiányozni fog. A fogkefét még reggel bedobod gyorsan a cuccod tetejére. A telefontöltödet is beraktad? Ezt Apcikáméktól is mindig kérdeztem, mert ezt valahogy hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Jó utat, és jó szórakozást. Csütörtökön, vagy pénteken majd beszélünk, várjuk a jelentkezésedet, és az élménybeszámolót!

4 hónapja
#5405
Bojtika
Én is becsomagoltam. Nem elég a táska, vennem kellene majd egy közepes bőröndöt. A tisztasági holmit külön szatyorban kell vinnem.
Az a baj, hogy hidegebb időre is készülni kell, de esti bulira is. Itt nem jó most egy melegítőfelső, mint a Vének Tanácsa-jellegű talikon... :D

Viszek zabpelyhet és kiskanalat! :D A reggelihez biztosan akad olyan valami, amibe bele tudom majd keverni a jóóóó zabot. :D

4 hónapja
#5404
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5403
Jó reggelt! Kellemes hétvégét, és jó játékot az esküvőn!

4 hónapja
#5403
LPanka
Jóreggelt!
Esküvőre megyek vidékre, kaja bepakolva :D. Mondjuk enni már nem is maradok csak én játszom a szertartáson :).
Kellemes hétvégét! :)

4 hónapja
#5402
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5401
Jó megoldás! Nekem a férjemet is meg kellett etetnem, így kevés lett volna a negyed adag.

4 hónapja
#5401
trkmz
reply to Gonoszka1's post #5400
Én csak egy negyed adagot csináltam, így nem állt fenn annak a veszélye, hogy egyszerre befalom az összeset :D Mivel úgyis csak én eszem, így uzsonnára bőven elég is volt.

4 hónapja
#5400
Gonoszka1
reply to trkmz's post #5398
Örülök, hogy ízlett, és szerintem a citromhéj nélkül is fini volt! Viszont így van ok amiért újra el lehet készíteni! Próbáljad ki sósan is! Úgy is nagyon finom, egy jó kis sonkás-tejfölös öntettel. Én alig tudtam megállni, hogy ne egyen meg legalább a felét annak amit főztem. Előtte esetleg egy kis gyümölcsleves, és máris kész egy gyors, komplett ebéd, amit szerintem mindenki szeret!

4 hónapja
#5399
Gonoszka1
Gyerekek! Igaz, a héten nem jött meg a kanálmérlegem, de most kaptam értesítést, hogy átadják a futárnak, így a jövőhét valamelyik munkanapján (remélem az elején) végre megérkezik. Majd elmesélem hogy milyen, és mennyire pontos.

4 hónapja
#5398
trkmz
Gonoszka!
Elkészítettem ma a túrógombócodat, a tejfölbe jó sok fahéjat szórtam, igazán finom volt. Kicsit féltem tőle, mert még hagyományos túrógombócot sem készítettem soha, de nagyon csinos kis gombóckák lettek, nem főtt szét. Viszont "sajnos" meg kell ismételnem, mivel a citromhéjat kifelejtettem belőle :D

4 hónapja
#5397
suvimarta
ok. Szót fogadok!:-D

4 hónapja
#5396
Bojtika


Még én is! Levittem 1300-ra (BMR-em 1100 valami), és éhes voltam folyton. Felvittem 1400-ra, semmi bajom. :D

4 hónapja
#5395
LPanka
reply to suvimarta's post #5390
1300-zal én éhen halok pedig 167cm vagyok és 68kg (amúgy 63kg szoktam lenni, de akkor is éhen halnék)

4 hónapja
#5394
suvimarta
Olvasom azonnal!!!!:-Dköszönöm

4 hónapja
#5393
Bojtika
Vagyok.

Itt ebben a topikban az 5284 és az 5285 a mai olvasnivalód. :D
Ha van kérdés, szólj! :D

4 hónapja
#5392
suvimarta
Rendben! Köszönöm:-)

4 hónapja
#5391
Bojtika
Nem jó.
A BMR-ed kb 1810, azaz enned kell naponta 1950 Kcal-t.

Mindjárt írom a többit, ha nem találod meg,, bocs, beszélgetek most skype.

4 hónapja
#5390
suvimarta
1300...az jó lesz? 165 cm...a kiló meg 104...anyám de borzasztó ezt leírni.....-most gondolatban mentegetem magam, hogy ezért meg azért- úgy érzem már kontrollálatlanul zabálok.....

4 hónapja
#5389
Bojtika
Majd igyekszem, én már elég karizmos vagyok. :D

A fenekemen még én is dolgozom. :))))

Beállítottad már az alapot?

4 hónapja
#5388
suvimarta
Sziasztok!
Bejöhetek közétek?
Kövér vagyok.. nagyon....és le akarok fogyni....nem voltam mindig kövér, csak azzá ettem magam...leszoktam a dohányzásról-Bojtika karizmatikája volt a segítség a nehéz napokon:-D...remélem lefogyni is menni fog....

4 hónapja
#5386
jancsoreka
Én is szeretek itt lenni, mert nagyon jó a társaság. :)

4 hónapja
#5385
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5384
Én is szeretek itt lenni, mert itt egy kedves, aranyos emberek közössége alakult ki. Tudod, hogy a NoSaltyn is vagyok, de ott csak a receptek vannak, és ritkán vannak hozzászólások. És időnként a Facebook-ra is felmászom, de csak alapvetően tudok mindent csinálni. Én az unokahúgaimat és -öcséimet csak nézem, hogy pikk-pakk miket képessek csinálni a számítógéppel. És szerencsére van a keresztlányom élettársa aki segít nekem időnként gatyába rázni a gépemet, mert én a felnyomott ablakokkal sem nagyon tudok mit kezdeni. A telepítésről már nem is beszélek, mert az messze felülmúlja ez irányú képességeimet!

4 hónapja
#5384
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5382
Igazad van, de nekem sokat számítanak az internetes kapcsolatok is.
Szeretek itt is lenni, segíteni, beszélgetni, de más oldalakon is fent vagyok.

4 hónapja
#5383
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5379
Az nagyon jó, ha így sikerült már mindent a helyére tenned. És az, hogy boldog vagy, hogy van egy lányod akivel imádjátok egymást az Isten ajándéka! És Neked is ott vannak a négylábú barátaid akiket szeretsz, és akik feltétel nélkül szeretnek. És ez a legfontosabb! Van hol laknod, van a sejhajod alatt autó (mégha céges is), és van mit ennetek. Már ez magában öröm, mert ezek a legfontosabbak. Aztán ha úgy alakul akkor lehet nyaralni menni, de ez nem annyira fontos, mint az egészség, és hogy tisztességesen éljen az ember. Csak még ami fontos, hogy az ember nyitott legyen, -mert tudod- soha ne mond hogy soha!

4 hónapja
#5382
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5380
Bocsiiiiiiiii!!!!! Nem akartalak pár hónapot öregiteni! A tortádra majd 1 szép szál gyertya kerül.

Azért nem vagy egyedül, mert ott vannak az állatkáid, akik néha jöbb társaság mint az emberek. Ők mindig érzékenyek a szeretet gazdira, és megérzik ha baja van (legyen az lelki természetű is). És azért időnként a fiad is ott van. És szerencsre feltalálta Bell a telefont, így az ember kapcsolatban tud lenni a messzebb lakó családtagjaival is. És akkor az internetről még nem is beszéltem (mondjuk én nem vagyok ebben mérvadó).

4 hónapja
#5381
Bojtika
reply to jancsoreka's post #5379
Igen, és ha picit visszanézel, a JÓ akkor jön, ha belenyugodtál a kakiba és helyére raktad odabent az addig történteket.
Akkor jön mindaz, amit beengedsz. Piszokul figyelni kell, legalább az elején, mert beengedni se könnyű eleinte.

4 hónapja
#5380
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5378
Még neeeem! decemberben leszek 1!!! :D

Ez egyben azt is jelentette, fura volt belegondolni, hogy életemben először voltam tökegyedül. Mert családból mentem férjhez, utána ott voltak a gyerekek már, amikor elváltam. Amikor megismertem a férjemet, jött a harmadik gyerek, de mire Apja elment, ő felnőtt már, megkeni magának azt a kenyeret.

És azt kell mondjam, jó így egyedül....bár a négylábúim persze itt vannak. Ők az életem részei.

4 hónapja
#5379
jancsoreka
:) Tíz év alatt lényegében minden seb begyógyul, azt gondolom. Régen biztos nem tudtam volna beszélni róla, ilyen könnyedén meg pláne nem. Dehát a múlt azért múlt, mert elmúlt. :) A tapasztalat megmaradt, nyilván hegek is, de régóta jóban vagyok már magammal meg a világgal, a lányommal meg egyenesen imádjuk egymást. Ő persze azt nem tudja, milyen módon váltunk szét az apjával, csak annyit, hogy azért, mert folyton vita meg veszekedés volt - és persze, ő is ismeri az apját, szóval érti, miről beszélek. A többit fedje csak jótékony homály, nekem nem hiányzik, hogy ő mérdeződjön ilyen idióta sztorikkal. Az apja imádja (de tényleg. és azt kell mondjam, apának szinte teljesen kiváló. Az előző házasságából való 2 gyereke is kint van vele Angliában, a fiát 12 évesen vitte ki magához, mert itthon kezdett elkanászodni. Kint meg egyetemre megy idén, ha jól tudom...). Az alatt a másfél év alatt jó sok minden történt, de azt kell mondjam, talán keveseknek adatik meg ilyen fiatalon ennyi és ilyen intenzív tapasztalat - tehát a lelkem öreg, másrészt meg kiválóan megtanultam túlélni. Szerelem nem lesz többet - eleinte igyekeztem én, sőt, talán két éve volt az utolsó próbálkozásom - de rá kell jöjjek, hogy egyszerűen nem vagyok képes szerelmet érezni, anélkül meg teljesen felesleges bármibe is belekezdeni. Vannak nagyon jó barátaim, akiket nagyon szeretek, de a nagy löttyös indulat már messzire elkerül. Nem hiányzik egyébként. :)
Nna, Bojti, akkor szerinted is igenis lelki okok jócskán közrejátszanak az egészségi állapotban - hiszen te is megtapasztaltad.
Lehet, addig a jó valakinek, amíg nem tapasztal ilyet. :)
Igen, az a helyzet, hogy ha az ember egyszer rászánja magát, hogy rendet rakjon belül maga körül(vagyis küzd, mint disznó a jégen, azért, hogy az életét rendberakja - ahelyett, hogy magának is hazudna), akkor a megegészségesedés egyszerűen jön magától. Soha nem éreztem még ilyen isteni jól a bőrömben, mint manapság, be kell valljam. Soha. A Ti segítségetekkel lefogytam, találtam egy nekem nagyon tetsző sportfajtát, egészségesen eszem, van egy imádnivaló munkahelyem, egy csodás lányom... Nagyon szeretem ezt a társaságot itt, időnként úgy érzem, akár a fél világot is elvinném a vállamon. :) Furcsa egyébként, mert az ember azt hinné, csak úgy lehet boldog, ha szép nagy háza van, kocsija, évente nyaral vagy kétszer... A fenét. Én itt és most. Nincs kocsim (igaz, céges van), a házam pici és hitel van rajta, nem is kevés, és be sincs még teljesen fejezve (de van, ez tény, bár anyu nélkül ez sem jött volna össze...), nyaralni nem vágyom, moziba is ritkán megyek... Mégis, azon kapom magam időnként, hogy vigyorgok, mint pék kutyája a vajas kiflire, és hálát adok a Jóistennek, hogy boldog lehetek. :)

4 hónapja
#5378
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5377
Teljesen igaz, hogy az ember saját magát betegíti meg. Én ilyenkor alaposan megfázom. Persze a mai eszemmel már próbálom ezeket a dolgokat felülírni (több kevesebb sikerrel). Gyermekként Te nem tudtad úgy megfogalmazni, hogy mi a bajod, de a tested jelezte. És a szerencse a szerncsétlenségben, hogy volt egy hozzáértő orvos aki ezt észrevette, és egy Anyukád aki ezt rögtön orvosolta azzal, hogy haza szökött veletek! És így szerencsére szépen meggyógyultál.

És igen, az embernek a gyász mellett van egy letelt a szolgálat érzése is, ha beteg ember mellett élt hosszabban, és ápolta. Ilyenkor van egy mély gyász, mert az ember elvesztette a szerettét, de egyben az ember gondol arra, hogy annak aki elment annak már jobb, mert nem szenved. Illetve ő felszabadul egy nyomás alól, amit lehet addig észre sem vett. Így gyakorlatilag tényleg még csak 1 éves vagy!

4 hónapja
#5377
Bojtika
Egyébként...9 évesen egyre fokozódó, bordaív alatti fájdalmakkal kerültem orvoshoz. Németországban voltunk, a mostohaapámmal, a kint született két húgommal.

Nem ragozom: a gyomorfekély és a hasnyálmirigy-gyulladás közeli állapot. Kilenc évesen ezt nem tudja mindenki.

Amikor Anyu megkérdezte az orvost, mi várható, azt a választ kapta (imádnivaló idős doktorbácsi volt, fedezékből szúrta az oltásokat, hogy a gyerek ne lássa, hogy ő volt az), közölte: Asszonyom, én gyógyszert tudok írni, de ez a gyerek akkor gyógyul meg, ha hazaviszi Magyarországra.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, hazaszökött Anyu velünk, és spontán gyógyultam, azonnal.

Volt már stresszes időszakban tüdőgyulladásom, azaz ha minden bili rám borul, akkor tüdőgyuszim lesz.

Amikor egyedül maradtam, és bevallom, azt is éreztem a gyász mellett, hogy letelt a szolgálat...egyre inkább másik életre ébredek, nemhiába volt a tavalyi szülinapom a nulladik, az új életem első napja.

Ami bajom volt, az is elmúlt, egészséges vagyok! És nevet fogok változtatni, mert a mostani sose volt az enyém valahogy, mindig kényelmetlen volt.

4 hónapja
#5376
Bojtika
Réka.... (nincs emotikon)

Ezt a régi kedves dalt küldöm, érteni fogod a lüke szövegét. Mert imádlak, Te Talpignő.

https://www.youtube.com/watch?v=rlH7KCtzlfA

4 hónapja
#5375
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5373
Őszintén sajnálom, hogy ezen kellett keresztül menned. De egyben csodállak is, mert azért nem semmi egy ilyen helyzetből felépíteni újra magadat! És igen, igazad van abban, hogy hazugságra nem lehet egy életet építeni, mert a végén az ember saját maga is belekeveredik. És gondolom a lányodnak is jobb hogy ismeri az apját mindentől függetlenül, és azért a kapcsolatotok is "rendeződött". De megértem a csalódásodat, mert azt nehéz megemészteni, hogy terhesen az imádott férjed mással hetyeg miközben Te a gyermekét hordod, és ráadásul veszélyeztetett terhesen. És azért reménykedhetünk abba, hogy előbb-utóbb Rád fog találni egy igaz szerelem, hiszen még nagyon fiatal vagy, és a szerelem nincs korhoz kötve. Csak nyitottnak kell lenni, és reménykedni, hogy még leszel igazán boldog! És az nagyon fontos, hogy a cserepeidből fel tudtál állni, és ha nem is volt könnyű, de azért lelkileg is rendezted magadat. Én kívánok Neked boldog életet a lányoddal!

4 hónapja
#5374
pondri
Hát nem semmi amin keresztül mentél. Én is hiszek a lelki problémákból eredő betegségekben. Ha valami bajom van, mindig megnézem mik a lelki okai és a gyógyulás érdekében megpróbálok azon is változtatni.

4 hónapja
#5373
jancsoreka
A tenni akarók előbb-utóbb elérik a céljukat, azt hiszem. Nagyon komoly erő, elhatározás és kitartás kell hozzá, az biztos. Vagy egy piszkos nagy pofon az élettől, de akkora, hogy ha túlélted, úgy érezd, hogy a régi énedet eltemetted, meghalt - és most van egy új. Nálam volt ilyen... Évekig halálosan szerelmes voltam a lányom apjába, de folyton téptük egymást. A héja-nász kutyafüle volt hozzánk képest. Mindketten eléggé erős egyéniségek voltunk és folyton azon ment suttyomban a háború, hogy ki az erősebb - illetve ő rajtam akart uralkodni, én meg ettől idegbajt kaptam. Gusztustalan volt, közben meg imádtuk egymást. A tragédia akkor következett be, amikor terhes lettem. Egészen pontosan már a vége felé. Én nem tudtam, hogy ő utálja a terhes nőket, csak azt érzékeltem, hogy messzire elkerül, hozzám sem ér. Aztán 36 hetes terhesen elfogtam egy e-mailt, amiben egy nőismerősének engem szid és magát sajnáltatja - és a vádak még csak igazak sem voltak. Majd egy Érden töltött kutyázós hétvége után arra értem haza, hogy mindenből kettő van elmosogatva (tudni kell, hogy tisztaság- és rendmániás volt, mindig mindent elmosogatott és elpakolt maga után, ha én nem. Tehát a kettő azt jelentette, hogy ketten voltak otthon - a másik pedig nem én voltam...). Veszélyeztetett terhes voltam, befektettek 38 hetesen, majd 3 nap után kiengedtek. Addigra már igen tépettek voltak az idegeim... Hazamentem a kórházból, ő is hazaért délután és közölte velem, hogy van egy órám, hogy összecsomagoljak és eltűnjek, mert elege van ebből - és nem írja alá az apasági nyilatkozatot, csak ha vérvizsgálatot csináltatok, mert ő egyáltalán nem biztos benne, hogy az övé a gyerek. Hogy igaza volt-e? Hát persze, hogy nem, és ezt ő is tudta. Ez egy újabb csodaszép háborús módszer volt arra, hogy maga alá gyűrjön. Csakhogy ez már nem jött be. Mert amíg csak én sérültem, kevésbé érdekelt. De egy gyerekkel nem játszadozunk. Közöltem, hogy NEM lesz vérvizsgálat, mert olyan apára az én gyerekemnek nincs szüksége, aki attól függően apja a gyereknek, hogy van-e vérvizsgálat vagy nincs - és bár ő az apja, MOST menjen a picsába és vissza se jöjjön. Két hét múlva befeküdtem, majd rá pár napra császárral megszületett a lányom. Másfél évig tarott, másfél kurva évig, mire újra felépítettem magam. A szülőszobában döglöttem bele a fájdalomba. Ott haltam meg és csak azért születtem újjá, mert volt ott mellettem egy picike csecsemő, akinek szüksége volt rám. Annyira készen voltam lelkileg, annyira tönkre voltam menve, hogy életem szerelme ezt művelte, hogy amikor megkérdezte a szülészorvos, hogy megszületett a baba, meg akarom-e nézni, én azt mondtam: NEM. Két hétig nem voltam kíváncsi rá, két hétig teljesen vadidegen volt számomra, mert akárhányszor ránéztem, azt a szemétládát láttam benne, akit még mindig imádtam. És a gyerek érezte ezt. Nem vehettem fel, mert sírt, nem alhattam mellette, mert sírt - egyszerűen nem bírta elviselni a közelségemet. Lassan, nagyon lassan sikerült csak magamhoz térnem. A szó szoros értelmében egyszerűen elfelejtettem, ki voltam előtte. Nem voltam sehol, nem emlékeztem semmire - egyszerűen annyira erős volt a sokk, hogy ilyen komoly védekező mechanizmusokat vetett be az agyam saját magam ellen. Ott. Akkor. Akkor születtem újjá. Azóta bármit megcsinálok, mert azt az időszakot túléltem.
Később kiderült, a gyerek apja másfél évig járt pszichiáterhez - ő ugyanannyira tönkrement, mint én.
Egy évvel és egy nappal később közölte, hogy beperel, ha nem láthatja a lányát. Közöltem vele, hogy pont egy évvel késte le a határidőt, amíg ő bármilyen pert is indíthat.
3 éves volt a lányom, mikor a nevére vette - nem megbocsátásból és nem felebaráti szeretetből. Hanem mert képtelen voltam felépíteni a gyerek felé egy hazugság-várat a jövőre nézve. Mit mondjak neki, ha 10-12 éves lesz? Mit mondjak neki 3 évesen, amikor azt kérdezi tőlem, hogy mindenkinek van apja, csak neki nincs és hol az övé?! Nem hazudhatok, nem mondhatom, hogy meghalt - miközben 2,5 év elteltével annak is eszébe jutott, hogy mégiscsak van egy lánya...
Azóta a helyzet rendeződött, én összekapartam az 5000 darabos puzzle-ömet, időközben saját tapasztalatból rájöttem, hogy az idő mindenre gyógyír, a gyerek apjával már-már baráti a viszonyom, a lányunkat egyszerűen imádja. Annyi maradt, hogy érzelmileg megrokkantam. Egyszerűen képtelen vagyok bárkit is szerelemmel szeretni, így maradok egyedül. Dehát nem fáj, ezért nem érdekel.
Nnna. Ebben a helyzetben bőven volt időm megtapasztalni, mennyire függ össze a lelki és a testi egészség. Az első 6 hétben 18 kilót fogytam anno, és egyszerűen nem tudtam megmondani a nap végén, hogy ettem-e aznap egyáltalán. Tejem nem volt, kőkemény tüdőgyulladásom viszont igen, és még sok minden más is.
Ha nem tapasztalom meg magamon, én sem hinném el.

4 hónapja
#5372
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #5371
És sajnos nem is mindig sikerül változtatni a dolgokon. Persze van aki nem is tesz semmit, de még a tenni akaroknál sem megy egyszerűen, és nem is mindig sikerül. Az az igazság, hogy nem egyszerű, és főleg akkor nem ha valaki több sebből vérzik!

4 hónapja
#5371
jancsoreka
Hááát... Én azért eléggé hiszek, lásd pl. gyomorfekély. Azt sem mindig a helicobacter okozza, sőt. Biztos, hogy a láncolat egy tagja a lelki/pszichikai állapot - és az is, hogy van még ott más is (pl. simán elhiszem, hogy a daganatra való hajlamnak genetikai összetevői is vannak). Meglepő egyébként, amikor az ember magán tapasztalja, mennyit jelent a lelki egyensúly az egészségben. Sajnos sok az olyan ember, aki láthatóan rosszul él (azt értem ez alatt, hogy pszichikailag túlterheli magát) és ahelyett, hogy változtatna, azt igyekszik bemesélni magának, hogy ő így jól érzi magát. Én is voltam ilyen, és most is ismerek ilyet. Amikor valami miatt aztán helyrebillennek a dolgok, hirtelen minden rendbejön testileg is. Az tény, hogy felér egy lelki világháborúval.

4 hónapja
#5370
Bojtika
Igen, tudom, nem minden a lelki ok.
Csak figyelgetem a környezetemet. Nagymama életvitele és élete szinte adta a párhuzamot a rákbetegséggel.

Persze nincs egyetlen, minden mást kizáró igazság sem.

4 hónapja
#5369
sinnesro
Szerintem meg mindenkiben lehet találni valamit, amit elfojt, amiről senki sem tud. Főleg akkor könnyű ráfogni akárkire, ha beteg lesz. Olyan vulgárpszichológia ez, meg ezó, könnyen dobálóznak ezzel emberek. Tőlem olyan távol áll, hogy el sem tudom mondani. Olyat is olvasni itt-ott, hogy majd egyszer eljutunk odáig, hogy nem lesz beteg ember, csak lusta, gonosz, lelkileg gyenge, stb, mert mindent a lelki bajok okoznak.
Én nagyon nem hiszek direktben a lelki baj->testi baj dologban, bár van erős kapcsolat, az biztos. Na de belehalnak rákba nagyon bizakodó, optimista emberek is.

4 hónapja
#5368
Gonoszka1
reply to sinnesro's post #5367
Lehet hogy csak a látszat a kiegyessúlyozottság, és belül mégis vannak elfojtott problémák, hisz amint mutatja a neve is elfojtják őket.

4 hónapja
#5367
sinnesro
reply to Bojtika's post #5366
Biztos ilyen is van, de az én környezetemben kiegyensúlyozott emberek is rákosak lesznek egyszercsak.

4 hónapja
#5366
Bojtika
Megelőzni kéne a rákot.
Régen ritkább volt.

Én a saját családomban azt tapasztaltam, hogy azok lettek rákbetegek, akiknél valami elfojtott sérelem, vagy bánat, vagy hasonló hátrányos érzelem volt hosszú időn keresztül.

4 hónapja
#5365
Gonoszka1
reply to bmati's post #5364
Én ezt elhiszem, csak már sok komoly helyről hallottam, és eddig semmi! Én bizom benne, hogy most tényleg sikerülni fog, mert ez nagy előre lépés lenne.

4 hónapja
#5364
bmati
reply to Gonoszka1's post #5363
Azért a Nature nem egy kis hazai lap, oda nem tesznek be akármit. :)

4 hónapja
#5363
Gonoszka1
reply to bmati's post #5362
Jó lenne, ha tényleg gyógyszerként segíteni tudna. Bár egy kicsit kételkedem, mert már elég sokszor hallottam már, hogy megtalálták a rák gyógymódját, és eddig semmi nincs.

4 hónapja
#5362
4 hónapja
#5361
Bojtika
reply to bundus's post #5360
Remek felismerés.

Ezért nem kell készételt enni.

(Nem néztem még utána, de talán jobb, ha nem tudjuk...)

4 hónapja
#5360
bundus
Kb. másfél hete írom, hogy mit eszem, és megfigyeltem, hogy a kalóriát egész könnyen betartom. Viszont ha eszem csak egy adag bármilyen készételt, még ha egy viszonylag egészségesnek tűnő salátáról is van szó, a zsír túlszalad. Ha magamnak megfőzök valami zsírosnak tűnőt, akkor nagyjából tudom tartani a napi limitet. Mi a jó életet tesznek ezekbe a cuccokba, hogy ennyi zsír van bennük?

4 hónapja
#5359
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5358
Süteményt még nem fagyasztottam. De lehet fagyasztott sütiket kapni, így gondolom lehet. Persze az összetevők is fontosak a fagyasztás szempontjából. Mert például egy krémest biztosan nem lehet lefagyasztani. Azaz le lehet fagyasztani, csak kérdés, hogy kiengedés után lesz-e gusztusunk megenni. De szerintem egy áfonyás-túrós pite fagyasztható.

4 hónapja
#5358
citromtorta
reply to Gonoszka1's post #5357
Ti fagyasztottatok már kész túrós sütit? Én most próbálkozom- rámmaradt jó sok áfonyás túrós pite és sajnáltam kidobni, így 3-4 szeletenként lefagyasztottam .Kíváncsi vagyok jó lesz-e ha előveszem.

4 hónapja
#5357
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5356
Elég sokáig eláll a túró, csak figyelni kell a lejárati idejét. A papírba csomagoltakat meg nem jó fagyasztani, mert az nem lesz jó valamiért. Lehet, hogy a paírcsomagolás miatt. Viszont a zacskósakat jól lehet fagyasztani.

4 hónapja
#5356
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5355
Nekem elég hosszan eláll a sima hűtőben is. Nejlonba teszem, ha dobozos, és jól kinyomom belőle a levegőt, úgy tekerem meg a zacskó száját.

4 hónapja
#5355
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5354
A tescos neylon csomagolásban is.

4 hónapja
#5354
Bojtika
Megvan az új billentyűzet, haza is értem vele.

A lidlis Pilos bírja a fagyasztást. :D

4 hónapja
#5353
Gonoszka1
reply to citromtorta's post #5352
Én ma vettem a Tescoba kettőt (ezek 45 dkg-osak).

4 hónapja
#5352
citromtorta
reply to ErzsikeX's post #5346
Lidlben és Pennyben mindig van, én épp tegnap pedig akciósan a Sparban vettem ( rögtön 4-et :)- de ott tényleg ki kell fogni mert nem mindig kapható.

4 hónapja
#5351
ErzsikeX
Köszönöm a segítséget utána nézetek. :)

4 hónapja
#5350
trkmz
reply to ErzsikeX's post #5346
Pedig én ott is láttam már. Persze lehet, hogy nem minden üzletben van, vagy nem lehet mindig kapni.

4 hónapja
#5349
LPanka
reply to ErzsikeX's post #5346
Aldiban és Pennyben is van.

4 hónapja
#5348
Bojtika
A lidliben kapható Pilos joghurt és túró, zsírszegény.

4 hónapja
#5347
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5346
Szia! A Tescoba biztos, hogy van, mert én leggyakrabban ott veszem. De a CBA is árul, de nem mindig (persze előfordul, hogy a Tescoba sincs). Ha jól emlékszem a CBA nem saját márkás, hanem Nádudvarit árul zsírszegényben is, ami rózsaszínű csomagolásban van. A Tesco az saját márkásat árul. A többi üzletben nem tudom, mert én ezekben szoktam előfordulni. De ha jól emlékszem, akkor talán még a Lidl is árul.

4 hónapja
#5346
ErzsikeX
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik üzletlánc forgalmaz sovány túrót?
A fiam az Inter Spárban dolgozik ott nincs. Ma kimentem a boltba még soha nem volt.
Nem tudom csak feltételezem, hogy esetleg tejboltban? Csak az a baj ritkán megyünk be városba.

4 hónapja
#5345
bmati
reply to Nightwish's post #5341
Hungarofit vagy Eurofit felmérés lesz?
Mindkettő erőnléti és állóképességi teszteket tartalmaz. Az utóbbi az előbbi bővített változata.
Hungarofiten általában ezek szoktak lenni: Cooper teszt (12 perc alatt illene 2000m-t lefutni), majd helyből távolugrás, fekvőtámasz, felülés, az utolsó gyakorlat neve nem jut eszembe így este, de a lényege, hogy a hasadon fekszel és meg kell emelned a felsőtestedet tarkóra tett kézzel, miközben a társad fogja a lábad (az emelésnek min. 10 centinek kell lennie), amúgy ez jó kis hátizomgyakorlat.
Eurofiten pedig ezeket is nézik a Hungarofit gyakorlatai mellett: testmagasság, testsúly, testtömeg-index, izom- és zsírszövetek aránya. Továbbá itt már egyensúlyi tesztek is lesznek (pl.: mérlegállás).
A skála amúgy hétfokú: az 1. az igen gyenge, a 7. az extra. A 3-as jó szint eléréséhez már nem árt heti 2-3 alkalommal amatőr szinten sportolni. :P
Amit leírtam, az nem 100%, de nekünk 2-3 éve még így volt főiskolán annyi különbséggel, hogy nem Cooper teszt volt, hanem egy 50 m-es távon kellett ingafutásokat csinálni egyre kevesebb időre (tehát mondhatni ez egy fokozó futás volt). Megjegyzem, hogy műszakis hallgató voltam/vagyok. :)

4 hónapja
#5344
Bojtika
Kikerestem a Cooper-teszt táblázatát.

http://www.futas.net/cikkek/futas/cooper-teszt-futas.php

4 hónapja
#5343
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #5339
Szia Erzsike! Én nagyon szeretem a túrót, így a túrógombócot is, A zabkorpás túrógombóc nagyon finom. És a sós változatért is oda- meg vissza vagyok. Szerencsére most 1-2 napja azért jobb idő van már. Ha fáj a lábad, akkor pihentessed, és olyan gyakorlatokat csinálj ami felsőtestre vannak. Jobbulást kívánok, és remélem hamar elmúlik a fájdalmad.

4 hónapja
#5342
Bojtika
reply to Nightwish's post #5341
A Cooper-teszt csak egy felmérés, ki mekkora távot bír lefutni 12 perc alatt. A rendszeresen, keményen sportolók szintje 20 éves kor alatt kb 3,5 kilométer.

Miért kell ennyire kétségbeesni (pláne középiskolás korban) 12 percnyi futástól?

De nyilván kezdenek rájönni, hogy ki kéne valamit találni, éppen mert a középiskolás fiatalok zömének ez gondot okoz, és a testzsír-százalék is elég érdekes lesz...

4 hónapja
#5341
Nightwish
1. Valaki tudja hogy mit fognak csinálni szeptembertől az iskolában azzal a fizikai statisztikával amit be akarnak vezetni? Lesz elvileg Cooper-teszt meg testzsírmérés...

2. Miért akarnak velünk 2 km-t lefuttatni 12 perc alatt? A Cooper-tesztet csak a rendszeresen, keményen sportólók tudják megcsinálni!

4 hónapja
#5340
Bojtika
reply to sinnesro's post #5338
Engem az zavar inkább, hogy annyi bonyodalom árán csak utánozza a húsos vagy tejes, tojásos ételeket.

Amikor egy darabig vega voltam, egészen mást ettem, mint addig, és nem akartam pótolni a húst, hiszen éppen azt kerültem.

4 hónapja
#5339
ErzsikeX
Szia Gonoszka!
Igazából már jártam a Nosalty oldaladon. Jó tippeket adsz ott is, amit köszönök. Nem régen olvastam, hogy valakinek ajánlottad a zabpelyhes túró gombócot, ami a Te oldaladon jelent meg. Ha jól emlékszem a Hány kalória topikban megemlítettem én is. Viszont én nem tőled vettem. Egy véletlen folytán akadtam rá egy másik oldalon. Úgy hogy bocsika. Nem akarok a tolladdal ékeskedni. Még mindig szívesen veszem a jó tanácsaidat. Sajnos a napokban elmaradtak a sétáim. Szinte állandóan esik az eső. A másik a bal lábfejemben begyulladt az összes ín. jelenleg nem rovom a kilométereket. Remélem a bogya és a kence hatékonysága eredményt hoz. Kívánok jó egészséget, mert ha az nincs akkor semmi sincs. Üdv

4 hónapja
#5338
sinnesro
reply to bmati's post #5336
A szokásos ezóba oltott áltudományos és homályos blabla.

Dr Weixl-Várhegyi Lászlóra hivatkozik többek között a desztvízzel kapcsolatban, aki úgy doktor mint én (sehogy:-))

Nem értem igazán, akinek nincs semmi baja, miért zár ki egy csomó jó táplálékot az életéből. Örülne,hogy mindent ehet. Magának nehezíti az életét. Tegye, csak ne hülyítsen másokat is (ez a paleóra is igaz).
Nem bírom a túlzásokat, én is túlestem páron már hosszú életem során, jó ideje a mértékletesség a jelszavam.

4 hónapja
#5337
LPanka
reply to bmati's post #5336
vegán :D. ennyi infó nekem elég :D

4 hónapja
#5336
bmati
reply to LPanka's post #5333
Róla lenne szó:
https://www.facebook.com/StohrGreta/timeline?ref=page_internal

4 hónapja
#5335
LPanka
reply to sinnesro's post #5334
:)

4 hónapja
#5334
sinnesro
Mindegy, hogy fordítás, ha ilyeneket oszt meg a blogján:-)
Meg szerinte ami természetes, az nem hizlal:-)
De azért jó receptek vannak nála.

4 hónapja
#5333
LPanka
reply to sinnesro's post #5332
milyen csajt? csak mert ez egy fordítás. de persze sportoló, szóval esze sok lehet :D (mindig van kivétel mielőtt vki nekem esne)

4 hónapja
#5332
sinnesro
Olvasgattam még a csajt, ilyen bölcsességet is le bírt írni:

"öröklődött szociális tényezők (családi, életmódbeli szokások), "

4 hónapja
#5331
sinnesro
reply to bmati's post #5330
De legalább megáldott, pozitív rezgésű kaján él...:-)
3 l desztvíz, atyavilág.

4 hónapja
#5330
bmati
http://gretakonyhaja.postr.hu/fogyokura-avagy-a-nagy-atveres
Ekkora baromságokat is régen olvastam már... persze vékony, de szép zsíros. :P

4 hónapja
#5329
Bojtika
Igen, a "köret" megvan mindnél. :D

4 hónapja
#5328
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5327
Igen, tudom. Bár a ragadozók több növényit esznek szerintem mint a legelésző tehénke, de gyakorlatilag ők is vegyes táplálkozáson vannak.

4 hónapja
#5327
Bojtika
Nemcsak a ragadozók esznek növényit, a legelő állatok táplálékának a 6%-a is állati eredetű.
Mert az a tehénke ugye nem köpködi ki a rovarokat, csigákat legelés közben...

4 hónapja
#5326
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5325
Sokan nem is gondolják, hogy a ragadozó állatok is esznek növényi táplálékot. Pedig igen. A vadonélő ragadozók is azért eszik meg a növényevők beleit elsőként, mert abban már félig emésztet, és megrágott növények vannak. Csak utána nyúl a többi részéhez. A kutyák, macskák is "legelnek". Nekik is kell az emésztéshez. Így szívesen megeszik a gyümölcsöt, zöldséget is, persze nem csak azt, hanem a napi táplálékukba keverve, vagy mellette.

4 hónapja
#5325
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #5324
Más bizony. :D
Én nagy ritkán megeszem a disznósajtot, ha olyan, de nem török-zúzok érte. :D

Az állatok nálam teljesen szabadon mozognak, annyit, amennyi csak jól esik. Elégetik a kalóriákat ők is. :D A szokásos kajájuk mégsem mindig ugyanaz, ha hol ez, hol az kerül még bele. Ételmaradék nálunk úgysem szokott lenni. ha pár falat marad a tányéron néha, azt a cicák boldogan megeszik, imádják a házi kosztot, úgy tapasztalom. :D Beleértve akár a zöldbabfőzeléket is. :D

4 hónapja
#5324
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5323
Teljesen igazad van, mert tényleg van benne egy etetgetős hajlam. És akkor boldog ha eszem. Soha nem izgatta az a borzasztó túlsúlyom sem. Én meg egyébként is nassolós vagyok, így nem kell nagy lökés, hogy ebbe beleessek. A hánytatás soha nem merült fel (szerencsére, és a hashajtás sem, bár amikor a 250 kalóriákat ettem, akkor bogumil teát ittam, hogy legyen valami, és akkor még kannákban szállították ki, mert még instant porként nem lehetet kapni).

Persze a férfiaknak egyébként is nagyobb a kalóriaigényük. Főleg ha még keményen sportolnak is. És az állatkajába gyakorlatilag a maradékok, zsírosabb részek mehetnek. Ők nem finnyáskodnak mint én. Mondjuk én a pacalt sem eszem, a körömpörköltről, disznósajtról nem is beszélve. Barátnőm mindig ezzel froclizott, hogy most eszi a finom disznósajtot, vagy körömpörköltet. És, hogy milyen finom. Persze mindenkinek más a finom, az ízlése szerint.

4 hónapja
#5323
Bojtika
Igen, a férjedben van egy kis etető hajlam.
Talán meg is ijed, ha láthatóan fogysz, hiszem régóta ismer a dundibb formádban.

A hánytatásnak rengeteg hátránya van, fel se merüljön! A hashajtás sem lehet megoldás.

A fiam nem kér külön ételt, sőt sokszor még húst sem. Megeszi ugyanúgy a korpás habarással is az ételt, csak én igyekszem az ő számára biztosítani a többlet kalóriát, hiszen az ő igénye nagyobb, többet éget el, mint én. Kemény küzdősportot is űz. szemmel láthatóan erősödnek az izmai. Hát mégis másként kell étkeznie, mint nekem...
A zsírosat egyikünk sem kedveli, bár nem szedjük le annyira, mint Te. A mócsingosabbat ha néha bele is főzöm az ételbe (ritka, mert sovány húst veszek és letisztogatom azért), ha megfőtt, kiveszem, és az állatkajába kerül.

4 hónapja
#5322
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5321
Hát én is azzal próbálkozom, hogy kevesebbet sütni, kevesebbet venni. Bár ez azért nem könnyű, mert nem egyedül eszem (most már Te is gondoskodsz a fiadról így Neked is nehezebb). Mert ha legalább kiadná az ember magából, akkor nem dagadna. De viszont az sem nagyon jó, mert az pedig a gyomrot, a nyelőcsövet teszi tropára. Ja, és akkor még azt nem mesélte, hogy férjem tegnap is egy cuki finom lángossal jött este. Most mit lehet tenni? Ha nem eszem meg halálra sértődik. Én pedig gyenge vagyok, nem akarok a lelkébe tiporni, így feladtam és megettem.

4 hónapja
#5321
Bojtika
Ez valami borzasztó.
Én inkább a figyelmetlen evő voltam, észre se vettem, hogy mindig rágcsálok valami sütikét... de nem okozott gondot, hogy leálljak a sütéssel.

4 hónapja
#5320
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5318
Sok mindenben igaza van. Igen, én tudom, hogy evészavarral is küszködöm. Az orvos csak egyszerűen bulémiának hívta, bár én mondtam neki, hogy én nem hánytatom magam (sőt írtózom a hányástól, így még betegen is megkínlódom vele). De ezek szerint ez a bulémiának egy fajtája. Most már ezt is tudom. Egy nem stimmel, hogy én nem falom az ételeket (tehát nem rövid idő alatt eszem meg azt a rengeteg ételt) , hanem szépen folyamatosan nyugiban eszem. Csak egyszerűen nem tudom abbahagyni. De most már legalább a nevét is tudom annak amit le kell, és le fogok győzni, a BED-et!

4 hónapja
#5319
LPanka
még csak most olvasom. ezt mindnekinek ajánlom a szélsőségek elkerülése végett :)

4 hónapja
#5318
LPanka
reply to Gonoszka1's post #5317
http://www.shapeshifter.hu/?p=1973

4 hónapja
#5317
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5316
Néha-sokszor én is vagyok így. Csak eszem, csak eszem, és még ennék, egészen addig ameddig van mit tömnöm magamba. Képzeld, ha még innék is.......

4 hónapja
#5316
LPanka
reply to Gonoszka1's post #5315
itt a sok tényleg sok :). annak gondolom nincs önuralma (étellel is ki lehet tágítani a gyomrot de az is meg az alkohol is sok munka- mondjuk az alkohol több év az étel azért gyorsabb munkát végez emlékeim szerint )
a reggelinél akadt ki a férfi: ettem és ettem és ettem és még mindig ettem, mikor ő csak evett. majd rám szólt, h most már hagyjam abba :D. és még ettem volna- éhség érzet miatt, nem kívánósság miatt (nyaralásnál persze nem zaboztam)

4 hónapja
#5315
Gonoszka1
reply to LPanka's post #5314
És azzal mi van aki nem iszik alkoholt, és mégis khm... sokat képes eszegetni?

4 hónapja
#5314
LPanka
ha jól tudom a legtöbben nem isznak alkoholt, főleg nem rendszeresen nagy mennyiségben. de egy kis infó: kitágítja a belet. sokkal többet tudsz enni, és nem csak hogy tudsz, de kívánod is. szóval aki nem érti h miért eszik 2szer-3szor többet mint egy 90kilós férfiállat annak ez is lehet a megoldás :D
jóhír: az alkohol elhagyásdával visszaáll a rend. annak idejét még nem tudom de gondolom jó pár hónap kell, na meg a normális mennyiségű étkezés.

4 hónapja
#5313
Bojtika
Én így teliholdra eléggé munkaképes voltam. Befejezem és elküldtem az egyik munkámat, azt vettem észre a végső átnézéskor, hogy jóformán nem maradt benne hiba, a saját hibaátlagomhoz képest.

A fiam meg pörög mint a szélkerék, részben az én munkám miatt (inkább ébren várt a gépre) 24 órája van ébren, és most elment a boltba.

Én egy hosszabb helyett két rövidebb szakaszban aludtam. Nyilván benne volt az is, hogy intézni valóm is volt időközben, azért mégse lehet mindent a holdjárásra fogni. :D

4 hónapja
#5312
Akmaroldet
reply to Potik4's post #5308
Plusz jön a front is. Érzem a gyerekeimen. Még csak délelőtt van, de már totál lemerítettek...

4 hónapja
#5311
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5310
Sőt, én állítom, hogy még a körülmények, egészségi állapot is befolyásolja a reagálásunkat.

4 hónapja
#5310
Bojtika
reply to Potik4's post #5308
Ráfogni persze hogy lehet... :D

De Gonoszkának igaza van, másként hat mindenkire. Ha meg tudatosan figyeljük, akkor az is befolyásolhat... nem könnyű. :D

4 hónapja
#5309
Gonoszka1
reply to Potik4's post #5308
Igen. Mindenki másként reagálja le, legyen az ember vagy állat.

4 hónapja
#5308
Potik4
Na,olvasom Bojtikától,hogy telihold van..akkor ráfogom ezt arra pici túllépésre..:D És a kutyám éjszakai nyugtalanságát is lehet erre fogni?

4 hónapja
#5307
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #5303
Én nem is vennék fel kétrészest! Vannak olyanok, akik vagy nem látják magukat, vagy nem akarják tudomásul venni, hogy igencsak hájacskásak, és kétrészes fürdőruhát vesznek fel. Nem szép látvány ahogy a háj a fürdőruha alsó részére ráfolyik. Mert mindenkinek jó ha pancsikál, és még egészséges is, főleg ha még úszkál is, de azért ey kis önkritikája is lehetne, és inkább egyrészest venne fel, ami ápol, és eltakar!Asztali verzió   Mobil verzió
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!