Felhasználó név: Jelszó:
Belépve maradok
1 órája
#5225
bmati
reply to sanyoca's post #5223
Az Ez volnék én topicban már írtam neked, hogy mit csinálsz rosszul...

2 órája
#5224
teper
reply to sanyoca's post #5223
Szerintem ez jobb helyen lett volna, csak 1x, a „Stagnál a fogyás?"-ban.

3 órája
#5223
sanyoca
Az első -10kg már majdnem megvan, két hét kellett hozzá, na meg napi 3km gyaloglás.
Ha megnéznéd a fogyókúrás vlogomat, akkor kattints a lenti linkre.

http://blog.sanyoca.hu/tag/fogyokuras-vlog/

Mindenkinek sok erőt kívánok a fogyókúrához! :)

2 napja
#5222
shinita
reply to eszkiesz's post #5218
Azért nem vagyunk egyformák. Én a fogyásom alatt sem számolok mindig, utána pedig végképp nem fogok, viszont ha épp nem csábulok el vagy nem történik valami "rendkívüli" s nem itthon eszem a szokásos ételeimet, akkor pár hét számolás és a nekem megfelelő kalóriakeret betartása után (amivel jól összeállított étrend mellett nem vagyok éhes) hajlamos vagyok ráállni erre a szintre és az éhségem ehhez igadozik. Ha számolok, ilyen beállt korszakokban utólag, este szoktam s hasonló érték jön ki szinte mindennap, automatikusan. Megszokom a jól megválasztott kalóriakeretem. Gondolom, mások is vannak így.
A megtartás nekem valószínűleg nem lesz gond, stagnálásban nagyon jó vagyok. A párom egy időben nem volt az, de ha feljött pár kiló, egy ideig kicsit szigorúbban evett és lement (könnyen hízott, könnyen fogyott). Nem feltétlenül kell számolni hozzá, persze bizonyára sokaknak sokkal könnyebb úgy.
A fegyelmezett étkezésben még egyetértek, bár nekem fogyás alatt is csak korlátozottan megy :P Viszont elég drasztikusan életmódot váltottam s azt nagyjából betartom s többnyire csak azon belül lengedezek ki. Ha most visszatérnék a régi táplálkozásomra, nem tudom, mi történne, de azt nem fogom megtenni, nem is esne jól. S ma már elég jól tudom, hogyan figyeljek oda, hogy ne szálljanak el a kalóriák, viszont jóllakott legyek egész nap és megkapjam a szükséges élvezetet az evésből. Nekem a kalóriaszámlálás a régi táplálkozással nem jöhetett össze, viszont az új életmódnál is igen informatív volt, miben kb. mennyi kalória és makrotápanyag található, mennyivel fogyok és hogyan kell ennem, hogy ne legyek éhes bizonyos mennyiségű kalória elfogyasztása után, mert bár én elég kalória alapon vagyok éhes, azért nem teljesen mindegy, milyen ételt eszem... A töményekből néha bámulatosan sok be tud menni, ha azzal akarok jóllakni, na ezeknél extra jó a kalóriaszámolás és ha nem számolok, akkor a számolás alatt szerzett tapasztalatok (plusz egy éhes társ, aki feleszi az étel zömét, főleg, ha süti. én kiélvezem a kísérletezést és az étel egy kis részét, ő pedig elintézi a többit és mindketten jól járunk).

A páromnál is alkalmazzuk a számolást, vigyázni kell, hogy 800-1200 kalóriás ételt vigyen reggelinek (ebédelni 3 körül tud), mert különben nem fogja bírni a munkát.
Amikor ketogénezni kezdtem, akkor elengedhetetlen volt a számolás, de akkor is szeretek odafigyelni a makrotápanyagokra (főleg a fehérjére), amikor szinte csak növényt tudok enni egy ideig. Egy idő után a számolás akár elhagyható a tipikus napokon.

2 napja
#5221
bakony1984
reply to eszkiesz's post #5218
Szia! Én is ugyanígy jártam. Tudod mi a poén? Az hogy másodjára nehezebb nekiállni. Te hogy vagy ezzel?

2 napja
#5220
bmati
reply to eszkiesz's post #5218
Szia!
Ezért kell életmódváltásnak történnie és nem fogyókúrának lennie. :)

2 napja
#5219
Gonoszka1
reply to eszkiesz's post #5218
Szia! Igen, a kontroll nagyon fontos, mert a helyes kerettel való fogyás csak a jojo-tól ment meg, de a túl evéstől sajnos nem. És ha az ember nem számol, akkor sajnos hajlamos alul kalkulálni a kalóriákat. Sok sikert az új célhoz!

2 napja
#5218
eszkiesz
Sziasztok!
2012 őszétől 2013 tavaszáig kb. fél év alatt 13 kilót fogytam a Kalóriabázis, Leslie Sanson és Norbi ducitréning segítségével. Meg voltam elégedve, és hálásan elköszöntem az itteni társaságtól, és azt hittem, hogy mindez már így is marad. De nem!
Ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne hagyja abba a kalóriaszámlálást akkor sem, ha már úgy érzi, elérte a célját. A további kontroll is nagyon fontos! És a fegyelmezett étkezés ugyanúgy fontos. Mert én hogy jártam? Szép lassan visszajött mind a tizenhárom kiló, sőt, egy kilóval még meg is fejeltem. Most tehát újra beállítottam a célt, és kezdem elölről az egészet.

3 napja
#5217
NyZsuzsa
reply to bmati's post #5216
Nagyon köszönöm, az erősítést már beiktattam az itt tanultak alapján, az ősrégi Bíró Icának (Testszépítés 1) a második felét csinálom, súlyzós és saját testes gyakorlatok, már 20 évvel ezelőtt is bevált és teljesíthető. Kb. 40 perc ez a része és mindent megdolgoztat (Ebből látható, hogy nem a Z generáció tagja vagyok :-), de annál lelkesebb). Ezt hetente háromszor csinálom. Reggel Tibeti 5 gyakorlat, de az a rugalmasság és a csakra-áramlás céljából, ezek a gyakorlatok is saját testsúlyos munkák tulajdonképpen.

3 napja
#5216
bmati
reply to NyZsuzsa's post #5215
Szia!
Szerintem maradjon ülőn. A napi nordicot pedig kétnaponta csinálnám kisebb intenzitással (a max. pulzusom 60-70%-án) és úgy már elszámolhatod (persze az eltöltött időnek csak kb. a 70%-át írnám be, mert csal a rendszer), a köztes napokon pedig heti 2 felsőtest és heti 1 alsótest erősítés lenne (felső-alsó-felső bontásban) alkalmanként 10-45 percet. Így jobban jársz, mert fogyni és formásodni is jobban fogsz.
A folyadékbeviteledet tartsd 3,5 liter felett naponta.

3 napja
#5215
NyZsuzsa
reply to bmati's post #5169
Sziasztok! 2013-ban 10 kg-ot fogytam a Bázissal, 78-ról 68-ra (172 cm magasság). Most újrakezdő vagyok, Karácsonyra jókat főztem, sütöttem, sok rokont látogattunk... Eredmény: 73 kg. Amivel örök gondom volt, az az, hogy ha minden nap nordicozok 5 km-t 50 perc alatt, akkor azt javasoljátok, hogy ne írjam be, mert rendszeres. A problémám a tevékenység beállításával van, mert irodai ülő szellemi munkát végzek. A kérdésem az, hogy a tevékenységet a rendszeres gyaloglást figyelembe véve állíthatom átlagos aktivitásra ilyenkor, vagy így is maradjon az ülő, mert a gyaloglás nem tesz ki annyit, amennyi az átlagos aktivitású foglalkozással teljesített mozgás ?

3 napja
#5214
EmokeBlanka
reply to bmati's post #5210
Köszi :)

3 napja
#5213
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #5212
Szia! Akkor az első forduló sikeres volt! Csak így tovább! A saláták csodás ételek, csak jól kell őket elkészíteni. Finom alacsony kalóriás önteteket lehet készíteni hamis majonézből, zsírszegény túróval, tejföllel, joghurttal, tonhallal, sonkával, tojással stb. Csak enged el a fantáziádat, és meg fogod a salátákat szeretni! És, még ráadásul hamar össze is lehet dobni, nem kell azt is főzni, sőt akár a jól elkészített salátához még feltét sem kell!

3 napja
#5212
bakony1984
Sziasztok! A tegnapi napot sikerrel zártam, 40 kcal maradt meg a napi keretemből. Este is sikerült úgy válogatnom hogy nem is voltam éhes, pedig 6 után megettem a vacsorámat. Remélem megmarad az akaraterőm és kitartó leszek.
Fehér lisztes dolgokat és az édességet megpróbálom kiiktatni, a köretet felcseréltem zöldségekre. Új projekt, hogy megszerettessem magammal a salátákat.:) Remélem sikerül, nagy előrelépés lenne.

4 napja
#5211
Hevih1
Köszi a válaszokat,akkor türelemre intem magam.

4 napja
#5210
bmati
reply to EmokeBlanka's post #5209
Szia!
Ha megfelelő a kereted és a már leírt dolgokon kívül nyilván bőrfeszesítő krémek, illetve testápolók jöhetnek szóba (ez eléggé bőrfüggő, jobban nem mennék bele a témába, mert neked kell kitapasztalni, hogy mi lesz a jó). :)
Ezeken felül pedig a genetikán múlik.

4 napja
#5209
EmokeBlanka
Sziasztok! Bőrfeszesités végett - a türelem, erősitő edzés, sok folyadék mellett - van-e olyan kenhető kence, amit próbáltatok és a maga nemében hatásos is, picit is rásegit a folyamatra? Vagy bármilyen más kuruzslás, mágia? :) Eléggé lelkesedés csökkentő hatással van ez a bőr téma nálam.

4 napja
#5208
bmati
reply to iza72's post #5204
Szia!
Túl keveset eszel! A sport is gyenge, heti 3-szor kellene minimum erősíteni alkalmanként 10-45 percet intenzíven, mellette heti 1-3 aerob edzés közepesen alacsony intenzitással (lehetőleg a zsírégető zónában) 30-60 percet alkalmanként. A folyadékbeviteled is gyanítom, hogy kevés, naponta min. 3 liter folyadékot kellene innod.
A heti fogyás mértékét úgy add meg, hogy a napi kereted a BMR értéked felett legyen 100-150 kcal-val.
Erősítéshez pipáld be a strength training-et:
http://www.fitnessblender.com/videos?time_min=&time_max=&cal_min=&cal_max=

4 napja
#5207
bmati
reply to Hevih1's post #5201
Szia!
Ha eddig keveset ettél, akkor a következő 2-3 hétben 1-4 kg is felmászhat, de utána meg fog indulni a fogyás.

4 napja
#5206
bmati
reply to Fanni13's post #5200
Azon mérheted magad. :)
Ha feszes akarsz lenni, akkor erősítés ezerrel, alkalmanként 10-45 perc (heti 3-6 alkalommal). Mellette meg 1-3 aerob edzés, 30-60 perc/alkalom.
Erősítéshez pipáld be a strength training-et:
http://www.fitnessblender.com/videos?time_min=&time_max=&cal_min=&cal_max=

4 napja
#5205
Gonoszka1
reply to iza72's post #5204
Szia! Először is legyél türelmes, mert pár kiló leadása mindig hosszabb, mert kicsi a túlsúly. A másik, hogy mennyi a BMR-ed? Az alatt nem szabad enni, hanem egy kevéssel afölé kellene a keretedet állítani! Olyan pedig sajnos nincs, hogy hasról akarsz lefogyni. A zsír fordított sorrendbe megy le, mint annak idején fel. Tehát kitartás, türelem, és jó keret! Tornában ha jön Bmati, skkor majd segít, mert ahhoz ő ért. Sok sikert!

4 napja
#5204
iza72
szia!! nem tudom mit csináljak 2 hete fogyózom ,tornázom( rubint Rékára 40 percet , heti kb 2 nap),kb 1300 bevitellel étkezem de még csak 1kg sem ment le rólam... én 5kg szeretnék lefogyni mert 167cm vagyok és 65kg de 60kg szeretnék lenni... nem érzem igy jó magam!!a hasam nagy szinte undorodom magamtól.... kérlek segítsétek mit csinálok rosszul!!!

4 napja
#5203
citromtorta
reply to Hevih1's post #5201
Szia! Persze hogy átmeneti-ez várható is ha valaki keret alatt eszik és felemeli. Amúgy sem szabad néhány nap alatt messzemenő következtetéseket levonni. Kitartás! Ne hagyd abba.......3-4 hét után már sikerélményed lesz!

4 napja
#5202
shinita
reply to Hevih1's post #5201
Egy kiló semmit nem jelent, még egyenletes kalóriabevitel mellett sem, a testsúly is ingadozik, de mivel változtattál, főleg nem meglepő és senki meg nem tudja mondani, hogy konkrétan mit jelent és mi lesz a jövőben. De ha nem ettél rengeteget, akkor tuti, hogy nem tudtál egy kiló zsírt felszedni, ez egyszerű tény.
Kitartás, hosszútávon látható a fogyás eredménye, napok alatt bármi megtörténhet, nekem volt már 3 nap alatt +2 és -2 kiló is, pedig alapból elég stabil a testsúlyom. Ez normális.
Ha megfelelően táplálkozol s mozogsz is, akkor elég nehéz elképzelni, hogy ne legyen meg az eredménye. Az ilyen apró ingadozások ne zavarjanak :)

4 napja
#5201
Hevih1
Sziasztok! Hát felemeltem a napi keretemet 1700-ra és még hozzátettem 50-et...sajna több mint egy kg vissza is jött.Ez átmeneti állapot,ugye?Myugtassatok meg.Kicsit elszomorodtam.

4 napja
#5200
Fanni13
reply to bmati's post #5199
Köszönöm a válaszodat :) Az az igazság, hogy járok flabelosra xD Nem igazán azért, mert úgy gondolom, hogy tényleg fogyasztana, pláne nem hiszem, hogy izmosít, csupán azért mert vérbőséget tényleg okoz és jobban is érzem magam utána, na meg jó a társaság is :) Szóval azon a gépen van testzsír% mérő, ott is meg kell fogni két kézzel a gépet, és a megfelelő adatok alapján kimutatja, bár nem tudom mennyire megbízható. Azért holnap megnézetem azzal és írok, mit adott meg. Gondolom ettől is függ a sport milyensége és intenzitása, ha feszes akarok lenni, nem pedig puding :D
Köszönöm szépen a segítséget!

4 napja
#5199
bmati
reply to Fanni13's post #5197
A gépes mérés, amit gyógyszertárakban, illetve kórházakban helyeznek el az jó és valamivel pontosabb is, mint az otthon mért, persze csak akkor, ha fognod is kell valamit közben. Ha lehetőséged van rá, akkor azt javaslom. :)
Viszont, ami a szobamérlegbe van beépítve, azt nagyon nem, mert köszönőviszonyban sincs az eredeti testzsírszázalékoddal.

4 napja
#5198
bmati
reply to bakony1984's post #5194
Szia!
Maradhat 1750 kcal is, csak arra figyelj, hogy kb. 7-10 kg leadása után vészesen közel leszel a BMR-edhez, mert a napi kereted gyorsabban fog csökkenni a BMR-edtől és ezért emelni kellesz a kereteden. Plusz azért mondanám inkább az 1822 kcal-t, mert ha kevesebb, mint 50 kcal-val mész a BMR-ed fölé, akkor is vészesen közel vagy a hibahatárhoz, mert bárhogy is próbálod számolni az étkezéseknél a kalóriákat, teljesen pontosan akkor sem fogod tudni és emiatt is meg lehet rekedni a fogyásban. Én az 1822 kcal-ra szavaznék inkább. :P

4 napja
#5197
Fanni13
reply to bmati's post #5193
Szia! Köszönöm szépen a segítséged :) Igen az igaz, hogy a súlyommal nem lenne problémám, ha a súlyt az izom tenné ki, nem pedig a háj :D Viszont szerintem ahhoz fogynom kellene, hogy egy szép nőies izomzat kirajzolódjon. Szerintem májusig megpróbálok lassan fogyni (azért pont májusig mert addig járok még a munkám mellett esti nyelvtanfolyamra), aztán több időm lesz rendesen erősíteni, meg aerob edzéseket végezni. Addig marad a jóga, mert lesz tőle egy kis állóképességem (ami most igen kicsi) és segít is elengedni a stresszt :)
Egyébként Bmati a gépes testzsírszázalék mérés nem jó? Mert őszintén szólva én próbáltam már ilyen tolómérővel, az anyukám segítségével mérni a testzsíromat, de nem igazán sikerült. Nem tudom, hogy az adott pontokon mennyit kell "belecsípni" :D

4 napja
#5196
bakony1984
reply to Gonoszka1's post #5195
Oké, köszi. 1755 kcal-ra tudtam beállítani.

4 napja
#5195
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #5194
Szia! Ha már 1750 köré beállítod az jó. Csak az a lényag, hogy a keretedet le kellene enni nagyjából pontosan. Teljesen pontosan 1750-re nem tudod szerintem beállítani, mert heti fogyási mértéket kellene megadni (mert akkor a fogyásoddal a rendszer csökkenti a keretedet). Azért is írtam, hogy kb:1750-re állítsad. A lényeg, hogy ez alá ne menjél. Sok sikert!

4 napja
#5194
bakony1984
Sziasztok! Most akkor mennyi legyen a napi keret? 1750 kcal vagy 1822 kcal? Köszi

5 napja
#5193
bmati
reply to Fanni13's post #5186
Szia!
A tervezett fogyás annyira jön ki, de nem kell sietni. Sportolj mellé és akkor szebb lesz a végeredmény, így lehet nem is akarsz majd addig lefogyni (nagyon remélem, mert teljesen felesleges annyira lemenni). Neked egyébként, ha izmosodnál kicsit, akkor a 168 cm-edhez csontozatodtól függően 62-65 kg elég lenne. Szerintem a külalakoddal vagy elégedetlen, amin némi izom változtatna. Mérj testzsírszázalékot és az határozza meg inkább a végeredményt, mint a súlyod.
7 pontos testzsír mérés itt:
http://www.tesztoszteron.hu/testkompozicio_no7.php
Eredményekről itt:
http://www.tesztoszteron.hu/taplalkozas_elmelet_kalkulatorok_testkomp.php

5 napja
#5192
bmati
reply to bakony1984's post #5182
Szia!
BMR: 1685 kcal, így a heti fogyás mértéke 0,45 kg, a sport nélküli napi kereted pedig 1822 kcal. A folyadékbeviteled tartsd 4,5 liter felett naponta.

5 napja
#5191
bmati
reply to feketeinci's post #5181
Eléggé lebutítva szépen elmondta a lényeget, persze több számadat vagy képlet jobb lett volna. :)
Egyébként semmi újat nem mondott, amiket én is fújok. Illetve a sport részére még rá sem tért. :D

5 napja
#5190
Fanni13
Jajj de jó! Köszönöm szépen a válaszaitokat! Most nagyon megnyugodtam, ráadásul -hülye hasonlat- de úgy érzem magam mint aki fizetésemelést kapott, már csak a tudattól jobb kedvem van, hogy többet ehetek egy nap egy almával. :)

5 napja
#5189
citromtorta
reply to feketeinci's post #5181
Igen, ezt a videót már valaki közkinccsé tette- valóban nagyon hasznos és a "mi" kalóriabázis oldalunkkal pedig teljesen összecseng a lényege és mondanivalója. Héder Évának van egy honlapja is-lefogynideokosan.hu.Éppen a napokban egy könyvet és dvd-is is ki fog adni.

5 napja
#5188
feketeinci
reply to Fanni13's post #5186
Szerintem neked is az a problémád, mint nekem, hogy rástresszelünk.
Nem kell 1 év 10 kilóhoz, látom a többieknél..például 13 hónap alatt -38 kg ment le egyik társunkról.
Éppen meg akartam kérdezni hogy csinálta, amikor utánagondoltam.
3 hónapja regeltem ide, rettenetesen lusta vagyok, mindig csak holnap tornázom.
Karácsonykor stagnáltam egy egész hónapot ugyanazon a súlyon (persze híztam is 2 kilót)...és most láss csodát, hiányzik 6 kiló a kezdősúlyomból.
Megjegyzem előtte én is más diétát csináltam, és nagyon féltem a jojótól, mert persze mélyen BMR alatt ettem (én marha azt hittem kemény vagyok).
A heti fogyásom 0,31-re van állítva....ezt keveslem, de úgy tűnik ez valóban nem szentírás, ez egy irányvonal....és utána jön az egyén.

5 napja
#5187
Gonoszka1
reply to Fanni13's post #5186
Szia! Ez csak a tervezett fogyási ütem. Ennél lehet gyorsabb is és lassabb is. Ne fogyókúrának fogjad fel, hanem az életmódod változásának. És ha jól végzed az edzéseket akkor nagyon szépen tudsz alakulni, és centikben változni. Bmati biztos segít majd a tornával kapcsolatban ha jön. Tehát kitartás és türelem, és sikerülni fog!!! Sok sikert!

5 napja
#5186
Fanni13
Sziasztok! Én is szeretnék segítséget kérni tőletek. Tavaly januárban már számoltam a kalóriákat és sportoltam is, áprilisra kb lefogytam 9kg-t, de mindezt 1200kcal napi keret mellett. Aztán a stresszes munkahelyemnek köszönhetően, abbahagytam a számolást,szinte csak dolgoztam és aludtam, hiába halmoztam a péksütiket, nem híztam egy dekát se. Végül nem bírtam tovább, ott hagytam a munkahelyem és ennek köszönhetően vissza is jött rám 5kg. Most 168cm-hez 65 kg vagyok, szeretnék 54-56 kgra lefogyni, természetesen zsírból. Január 1től 1500-as napi kcal-t vittem be, plusz a sport, de mivel megnéztem a lenti videót és sokat gondolkoztam rajta, hogy biztos nem véletlenül ajánljátok a BMR feletti 100-150 kcal-os napi kalóriabevitelt, így a heti fogyással addig sakkoztam, hogy 1605 kcal jött ki egy napra, sport nélkül. Ez rendben is van, de így dátumnak 2016. márciusát! kaptam, mire ugyanannyit fogynék, mint tavaly 4 hónap alatt :( Szerintetek tényleg csak addigra sikerülhet? Vagy azért szervezettől függően változhat ez a dátum? Tény, hogy nem akarok visszatérni a mértéktelen zabálásra, mert az nyilván jojohoz vezet, de abban reménykedtem,hogy 9kg leadása nem több mint 1 év...
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

5 napja
#5184
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #5182
Szia! 1685 a BMR-ed. Így a keretedet kb:1750 kalóriára állítsad be. Heti fogyási ütemet adjál meg, és akkora heti fogyási mértéket állítsál be, hogy ez a keret jöjjön ki. A sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át pluszban kellene még leenni. Az a legjobb, ha eleve annyit írsz be a mit sportoltálba, így nem kell számolgatni, hogy még mennyi a leehető rész. A főoldalon a tápanyagcsíkok alatt a beállításra kattintva, állítsad fogyókúrásra a tápanyagokat. Sok sikert, és továbbra is szívesen segítünk!

5 napja
#5183
Fanni13
reply to feketeinci's post #5181
Húhh köszönöm szépen,hogy megosztottad ezt a videót! Most éppen erre volt szükségem, mert harmadik hete számolom a kalóriákat, de azt hiszem emelhetek kicsit a keretemen,hogy legalább 100 kcal-val a BMR-em fölé kerüljek, és így lehet nem leszek majd annyira változékony hangulatban :)
Akinek van egy szabad órája az tényleg nézze meg ezt a videót :)

5 napja
#5182
bakony1984
reply to bmati's post #5177
Sziasztok! nem: nő, kor 30év, magasság 160cm, súly 92,6kg, ülő életmód. Köszönöm szépen előre is a segítséget!

5 napja
#5181
feketeinci
reply to AnnaKrisztina's post #5172
Megnéztem.....nagyon ledöbbentem.

https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

Nézzétek meg ti is. Majdnem egy óra, de nagyon érdekes.
Ha ez után valaki a BMR alá állítja a szintjét...háááát....arra nincs is szó. Az nem normális.
Meg is nyugodtam, már tudom mi a gond nálam, hogy mennek ugyan a kilók lefelé, de lassan és küzdelemmel. Nem vagyok megnyugodva a fogyásom felől, nem bízom annak tartósságában, és ráadásul ebéd és vacsora között bűnözésnek érzek még gyümölcsöt is enni.
Most jön az újratervezés.

BMR + 100-150 kalória rendben, nyugi van, és odafigyelni a 2-4 óránkénti evésre.


5 napja
#5180
feketeinci
reply to AnnaKrisztina's post #5172
Megnéztem.....nagyon ledöbbentem.

https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

Nézzétek meg ti is. Majdnem egy óra, de nagyon érdekes.
Ha ez után valaki a BMR alá állítja a szintjét...háááát....arra nincs is szó. Az nem normális.
Meg is nyugodtam, már tudom mi a gond nálam, hogy mennek ugyan a kilók lefelé, de lassan és küzdelemmel. Nem vagyok megnyugodva a fogyásom felől, nem bízom annak tartósságában, és ráadásul ebéd és vacsora között bűnözésnek érzek még gyümölcsöt is enni.
Most jön az újratervezés.

BMR + 100-150 kalória rendben, nyugi van, és odafigyelni a 2-4 óránkénti evésre.


5 napja
#5179
teper
reply to sanyoca's post #5173
Szia! Tényleg elég jól megy a dolog, de főleg zöldségből kellene bevinned a számodra értékesnek tartott szénhidrátot. Igazából valóban jó hír, hogy a cukorral kezdesz rendbejönni! Másfél hét alapján azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket, ez legyen mondjuk minimum egy év, akkor talán igen.

5 napja
#5178
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #5176
Persze, hogy segítünk! Azokat az adatokat amiket Bmati felsorolt megadod, akkor kiszámoljuk.

5 napja
#5177
bmati
reply to bakony1984's post #5176
Szia!
Ezek az adatok kellenek: nem, kor, magasság, súly, aktivitás. Ha ezeket megadod, akkor ki tudjuk számolni, ami kell neked (BMR, heti fogyás mértéke, napi keret).

5 napja
#5176
bakony1984
reply to Gonoszka1's post #5175
Köszönöm szépen. Holnap a mérlegelés után bejelentkeznék egy BMR számításra. Segítenétek?
Bár tegnap ráálltam a mérlegre, 92.6kg-ot mutatott. Ezzel is lehetne számolni,nem??

5 napja
#5175
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #5174
Szia! Sok sikert! A lényeg, hogy legyen fejben eldöntve, és legyen egy jó keret (BMR-ed felett kevéssel)! A többi aztán menni fog!

5 napja
#5174
bakony1984
Sziasztok! Elég sok kihagyás után, arra jutottam visszatérek hozzátok. Eléggé elhagytam magam, aminek az eredménye a kilók visszaszedése lett. Történtek a tavalyi évben sajnálatos dolgok amik miatt se időm se energiám nem volt sem a mozgáshoz sem a számoláshoz. DE! Ráakadtam Sanyoca vlogjára, megnéztem videókat és az egész oldalt és arra jutottam, hogy nekem is menni fog újra!! Holnap reggel mérlegelés és elkezdem.

6 napja
#5173
sanyoca
Sikerélmény: Az első hét után normalizálódott a vércukrom. Erről csináltam is egy videót: http://blog.sanyoca.hu/vercukorszint/
Ha a többi fogyókúrás videóm is érdekel: http://blog.sanyoca.hu/tag/fogyokuras-vlog/

7 napja
#5172
AnnaKrisztina
reply to zsazsalin's post #5163
Szia, a 90 napos diétát végigcsináltam, rövid távon nyilván fogytam - biztos te is pozitív tapasztalatokat hallasz és azért fogsz bele. Neked is ajánlom megnézni Héder Éva - Fogyás visszahízás nélkül. Karcsú test egy életen át videót. szerintem ne feccölj a 90 naposba több energiát, nem éri meg a kínlódást. Ha szeretnél biztonságosan megszabadulni a túlsúlytól, ez egy remek hely. Nekem hosszú évekig okozott gondot hogy akár 5 kg-al kevesebbet mutasson a mérleg. Most tartok -15kgnál 8 hónap alatt, most a célom ennek megtartása és igazából nem éreztem soha, hogy drasztikusan megvontam volna valamit magamtól. Hajrá. sok sikert!

1 hete
#5171
Gonoszka1
reply to zsazsalin's post #5163
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Szerintem a 90 naposat hagyjad, mert ha megnézed, ezt nem lehet rendesen csinálni. Mert olyan nincs, hogy csak fehérjét eszel, vagy csak keményítőt stb. Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról, és a sportokról olvashatsz. Sok sikert, és ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk!

1 hete
#5170
Gonoszka1
reply to Hevih1's post #5168
Igen, a keretet nagyjából pontosan kellene leenni. És igen, a sportoknak csak a 60-70%-át kell beírni, és azzal megemelt keretet (a rendszer automatikusan emeli) kellene leenni.

1 hete
#5169
bmati
reply to Hevih1's post #5168
Igen, azt is le kellene enni. Amit minden nap csinálsz, azt ne számold el (már ha minden nap ugyanannyit csinálsz). Ha kicsit többet, akkor a különbözetet el lehet. Pl.: napi 5 km-t gyalogolsz, de ma 8-at kellett, akkor a 3 km-nek megfelelő időt el lehet számolni (persze itt még szorozni kell 0,7-tel a 70% miatt).

1 hete
#5168
Hevih1
reply to bmati's post #5167
Rendben akkor holnap dőzs van. :) Egy kérdésem van még,a sport...a mai kiértékelésnél az van,hogy 1066-tal többet használtam el...,de még maradt 106 felhasználhatóm.Azt is még egyem le mind?Igazából attól félek,nem is használ el a sportom annyit,amennyit beírok,jól ovastam,hogy csak 70 %-át kellene beírni? Meg mondjuk egy 10 perces gyors gyaloglással ne is számoljak? Több lett,mint egy...
Köszönöm előre is a választ.

1 hete
#5167
bmati
reply to Hevih1's post #5164
Kapásból is megemelheted, csak akkor kb. 1 kg-ot elszámolhatsz, ami valószínűleg következő héten le is megy. Ha apránként emeled, akkor addig stagnálni fogsz és csak majd később indul meg a fogyás. Mindkét módszerrel kb. ugyanoda fogsz jutni, szóval akár most is megemelheted BMR fölé 100-150 kcal-val.

1 hete
#5166
bmati
reply to zsazsalin's post #5163
Szia!
Felejtsd el a 90 naposat, csak a baj lesz vele.
A heti fogyásodat úgy add meg, hogy a napi kereted a BMR értéked felett legyen 100-150 kcal-val. A folyadékbeviteledet pedig emeled meg napi min. 4 literre.
Sportolni is kellene: heti min. 3 erősítő edzés és heti 1-3 aerob edzés. Előbbi 10-45 perc/alkalom intenzíven, utóbbi 30-60 perc/alkalom közepesen alacsony intenzitással.

1 hete
#5165
bmati
reply to sanyoca's post #5162
Szia!
Az első héten sok mindentől megszabadul a szervezet, úgyhogy nem feltétlenül sok. Viszont nagy a gyanúm, hogy alacsonyra van beállítva a kereted. A BMR-ed fölé 100-150 kcal-val lőtted be a napi keretedet a heti fogyás mértékének megadásával? Mert ha nem, akkor minél gyorsabban változtass, különben hosszú távon rosszul fogsz járni.
A napi 6 km séta napi tevékenység, szóval nem kellene felvinni külön a sporthoz. Ha kétnaponta csinálod, akkor már fel lehet.
Javaslom az alábbi mondást: Lassan járj, tovább érsz!
Szóval ne akarj gyorsan fogyni, mert gond lesz.
A folyadékbeviteledet pedig emeld fel napi 5 liter fölé.

1 hete
#5164
Hevih1
Köszönöm a biztató szavakat. Igyekszem nem feladni. Vagyis nem adom fel,igen is meg tudom csinàlni :).Hàt vagy 500-zal a BMR alatt voltam,mert heti egy kilót àllítottam be,de reggel màr éreztem,hogy ez nagyon kevés és kezdek feszült lenni,nagyon éhes voltam és ezen a reggeli sem sokat segìtett,úgyhogy àtàllìtottam egy szàzassal és még négy napig viszem fel 100-asàval,mìg nem érem el a jòt.Remélem ìgy jò lesz,nem akartam hirtelen egy nagy löketet adni.Elolvasom az ajànlàst és majd jelentkezem.

1 hete
#5163
zsazsalin
Sziasztok! Most csatlakoztam hozzàtok! Elkezdtem a 90 napos diétàt. Remélem lesz kitartàsom.Holnap lesz a 4.-ik napom a gyümölcsnap.Sajnos sokat híztam.80 kg vagyok. 62 kg szeretnék lenni.Ez minden vàgyam.Szeretném ha segítenétek nekem ötletekkel.Köszönöm,hogy itt lehetek!

1 hete
#5162
sanyoca
Sziasztok!
Nekem egy hét alatt 4.9kg ment le, ez elég sok, bár volt miből leadnom,135kg-ról indultam. :) Naponta 6km-t gyaloglóm, lehet emiatt ilyen intenzív a fogyásom. Ha esetleg valaki youtube-on követné a videó naplómat, kattintson a lenti linkre.
http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=sanyoca79

1 hete
#5161
Gonoszka1
reply to Hevih1's post #5158
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Sikerülni fog, csak az agyadat erre állítsad át, és arra, hogy ez nem lóverseny! Azaz egy jó keretet kell beállítani, azaz a BMR felett egy kevéssel. Első lépésként olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt részletesen olvashatsz a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról és a sportról. Ha elolvastad, és vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! És gyere,mert itt megkapod a támogatást, csak fontos, hogy NE ADD FEL!!!

1 hete
#5160
Fanni13
reply to Hevih1's post #5158
Szia! Ne aggódj, hogyha a bmr-ed körül eszel - ahogy a bmati ajánlja- mozogsz és elég folyadékot iszol, akkor szépen fogsz fogyni. Előfordulhat, hogy egy ideig stagnálni fogsz, mert ugye nem vagyunk gépek, így a fogyás sem lehet lineárisan csökkenő, de ha kitartó leszel és átlendíted magad egy stagnáló időszakon, akkor nem csak vékonyabb leszel, de a közérzeted és a magabiztosságod is javulni fog. A lényeg, hogy ki kell tartani és bebizonyítani magadnak és a családodnak, hogy igenis erős vagy és amit elterveztél azt nem fogod feladni! Szóval tartsd be a keretet, figyelj az arányokra, ne várd, hogy az évek alatt felszedett kilók pár nap vagy hét alatt eltűnnek, hanem legyél türelmes és minden egyes jól teljesített nappal ismerd be magadnak, hogy ma is meg tudtad csinálni! :)
Sok sikert kívánok és ha tanács vagy biztatás kell, nyugodtan írj, mert itt sokan fognak segíteni! :)

1 hete
#5159
bmati
reply to Hevih1's post #5158
Szia!
A heti fogyás mértékét úgy állítsd be, hogy a BMR értékedtől kb. 100-150 kcal legyen több a napi kereted. Ha ez alatt akarsz fogyni, akkor jojó lesz.

1 hete
#5158
Hevih1
Sziasztok! Sikerült 10 év és 3 terhesség alatt kb 40 kg-ot magamra varázsolnom.Tudom, az én hibám..Sok év jojózás, nagyon sok próbálkozás után hétfőtől lelkiismeretesen számol a kalóriákat.Úgy érzem ez az utolsó lehetőségem,mert ha valami oknál fogva ez sem sikerül,nem bírom tovább,feladom. De tudom,hogy ez sikerül... :) Sajnos,itthon már nem kapok biztatást,így nagyon hiányzik.Az itteni sikersztorikból merítek erőt...Pár tanácsot,ha kaphatnék,azt megköszönném.Lenne egy kérdésem: 4 nap alatt 2 kg-val vagyok kevesebb,aminek nagyon-nagyon örülök (január ezzel együtt -5 kg,de ezek duplán szoktak visszajönni),csak félek, hogy kis idő után ez megáll és nem megy le tovább ( ekkor szoktam feladni).Jó ez így?

1 hete
#5157
sanyoca
Sziasztok!

Én szűk egy hete csinálom a fogyókúrát. A tapasztalataimról videónaplót vezetek, ha van kedved, akkor nézzed meg a blogomat.

http://blog.sanyoca.hu/tag/fogyokuras-vlog/

Üdv.
Sanyoca

3 hete
#5156
Carmi
egy új, motivációs, néha megingós, "emberből vagyok én is + minden kezdet nehéz" oldal, ahol együtt viheted véghez a céljaid az írójával:)
http://most-es-ezutan.blog.hu/

3 hete
#5155
AnnaKrisztina
Sziasztok, aki idegenkedik a súlyzós vagy saját testsúlyt használó kondicionáló tornáktól ne tegye :) teljes 2 évig kardióval próbáltam a súlycélomat elérni - nem túl nagy sikerrel. az állóképességem fejlődött, a hájam maradt. 7 hónap alatt sokkal többet értem el az olyan edzésformával amit itt javasol bmati. Most az ünnepek alatt volt több időm a hosszabb edzésekre is, de nagyon beváltak nekem a több részre osztott mini edzések napközben. Az én félelmem az volt, hogy az ilyen edzések növelik majd az izmokat és optikailag pont azt a hatást érem el, amit nem akarok: szélesebb leszek. Kár, hogy ezt sokáig így hittem, mert ez butaság. a kargyakorlatokkal amiket sokszor csinálok szép nőies felsőkarom lett, a lábaim is szépen "megnyúltak". a kardiót nem hagytam abba, de más a hangsúly és most már 14 kg-al kevesebb súllyal jobban is esik, ruganyosabb is vagyok.

3 hete
#5154
bmati
reply to marynagy's post #5152
Szia!
Olyan gyakorlatokat kell keresni, amiket otthon is tudsz csinálni, minél kevesebb eszköz kell hozzá, minél intenzívebb (de azért ne túlságosan), illetve minél több izmodat megdolgoztatod vele.
Én ezeket a gyakorlatokat szoktam javasolni otthonra: fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, lábemelés kezdőknek progresszíven, mint alapgyakorlatok (később még ezekhez jön a híd, illetve a döntött fekvőtámaszok). Ezek mindegyike saját testsúlyos és csak egy húzódzkodó rúd kell hozzá (ami lehet faág, gerenda, stb.). Az alapgyakorlatok mellett lehet kiegészítő gyakorlatokat csinálni: vádliemelés, kitörés, felülés, tolódzkodás (ha van hol), stb. Továbbá ezeknek van millió egy variációja, ami másként dolgoztat meg, a klasszikus gyakorlatokon kívül vannak jóval könnyebbek és jóval nehezebbek is. Pl.: ott van a fegyencedzés, ahol vannak nagyon jól felépített gyakorlatok, amiket lehet edzésen belül is ötvözni. Ezeket akár ki is lehet egészíteni egykezes súlyzókkal. Ha nincs otthon súlyzó, akkor két fél literest vagy literes palackot felengedsz vízzel és úgy csinálod a gyakorlatokat. Ha azok könnyűek, akkor másfél literest vagy két literest (ha meg tudod fogni), ha nem, akkor pedig homokos kaviccsal töltsd fel őket. Ha azzal is könnyű, akkor lehet elmenni egykezes súlyzót venni (egyébként ha van miből, akkor érdemes már a legelején is azzal kezdeni és ezek közül is a szétszerelhetőset ajánlom, aminél egy egykezesre 20 kg-ot is fel lehet tenni összesen) és ez még nem is annyira drága.
A gyaloglást úgy végezd, hogy 108-126 között maradjon a pulzusod és minél egyenletesebben. Ha nem megy fel addig gyaloglás közben, akkor kezdj el kocogni, de csak megfelelő cipőben, ha magasabb, akkor pedig vegyél vissza a tempón. 30-60 perc legyen alkalmanként. Ezt még a napi gyaloglásokon felül csináld heti 2-3 alkalommal. A napi gyaloglásod az a napi tevékenységben benne van, így már kevesebb kalóriát égetsz el közben, mert megszokta a szervezeted.
Nagyon jó erősítő gyakorlatokat találsz itt:
www.fitnessblender.com
A search workoutnál pipáld be a strength training-et, a full body-t, a no equipment, illetve a dumpbellt és kidob egy rakás videót, amik közül lehet mazsolázni, hogy mit szeretnél csinálni.
A fegyencedzés gyakorlatait pedig itt találod a mesterhatos menüpont alatt (neked csak az első négy kell):
http://fegyencnaplo.atw.hu/
A szinteknél pedig az 1. szint a legkönnyebb, a 10. szint a legnehezebb és minden szinten ott vannak az ismétlésszámok és sorozatok is.

3 hete
#5153
shinita
Az engem is érdekel, hogy teljes testes edzésre mi a jó... A kedvenc tornáim és gyakorlataim kicsit sem olyanok (kivéve a bemelegítéseket, amik speciel nekem tornák, némelyik után én már nem csinálok mást, mert elég hosszú és átmozgató). Eddig abból indultam ki, hogy ha valamire rá tudom venni magam, az jobb, mint a semmi, de most ezt is komolyabban akarom csinálni :) De persze élvezetesen.

3 hete
#5152
marynagy
Szia. Rendben. Mindent lejegyzetelek amit irtal. Regen jartam GYM-be ott meg tudtam oldani konnyen az egesz testes edzest. Itthon hogyan csinaljam szerinted? A gyaloglas nekem mindennap kell mert stressz levezeto es pihenteto szamomra. Ez mindennap 5 kilometer/50perc. A vizre raszoktatom magam. Es megprobalom leenni a napi keretemet. Koszonom a tamogatast es a jo tanacsokat.

3 hete
#5151
bmati
reply to marynagy's post #5150
Szia!
40 körül lassul be másodjára az anyagcseréd. A folyadékbeviteleddel és a mozgásoddal lesz a gond (megszokta a szervezed), mert a 2 liter nagyon kevés. Néhány hét alatt fel tudod tornázni, csináld úgy, hogy néhány naponta 2-3 decivel többet iszol és előbb-utóbb meglesz. A kajákhoz annyit, hogy zsír is kell a szervezetnek, nem kell tőle félni, legyen meg abból is az 57 gramm naponta. Fehérjéből valahol 110 és 130g között kellene enned. A magas fehérjebevitel mellett viszont kötelező több folyadékot inni, különben hosszú távon árt a veséknek. Szénhidrátból pedig valahol 130-200 gramm között. Ha marad felesleges kalóriád, akkor azt főleg zsírból (illetve fehérjéből fedezd). A zsír ugyanis kell az ízületek olajozásához, illetve a zsírban oldódó vitaminoknak és hosszabban lát el energiával, mint a szénhidrát.
Ezek mellé azért heti 3 teljes testes erősítő edzést betehetsz nem egymást követő napokon, illetve lehet heti 2-3 alkalommal sétálgatni is a köztes napokon. Az erősítések 20-45 percesek legyenek, a séta 30-60 perces alkalmanként.

3 hete
#5150
marynagy
Sziaztok. Koszonom az erdeklodest. A BMR-em 1484. Keves a folyadekbevitelem szeritem nincs meg a napi 2 liter. Gyerekkorom ota van igy. Amiota itt elek(UK) 5 eve kuszott fel ez a 17 kilo. 60Kg voltam nagyon sokaig tartottam azt a sulyt. Semmivel sem esszem maskent vagy tobbet. Tudom mar a kor es a genek is befolyasoljak ezt. Dolgozom, takaritok minden reggel kemeny 3 ora szaladgalas, focipalya nagysagu terulet porszivozasa intenziven heti ketszer ezen kivul mas munkafolyamatok is, lepcsozes semmi lift. Tehat a mozgasban nem szenvedek hianyt. Kenyeret csak reggelre fogysztok, keves koret, keves zsir mar nem birja ugy a gyomrom, hus mindenfajta, sok gyumolcs, zoldseg. Probalunk normalisan enni. Mi a normalis mi? Ja es kistanyerozunk. Monspart fel kistanyerozas. Viszont este vacsora 6 korul, eszunk fott kajat. Az itteni szokasnak megfeleloen, eggyutt a csaladdal. Nem 6 fogasos, probalok csirket, halat, salatat. Varom a velemenyeteket. Koszonom neketk.

3 hete
#5149
Gonoszka1
reply to marynagy's post #5147
Szia! És mennyi a BMR-ed?

4 hete
#5148
bmati
reply to marynagy's post #5147
Szia!
A napi keretedet 10-20 kcal pontosan leeszed? A napi folyadékbeviteled megvan 3,5 liter naponta? A tápanyagarányok rendben vannak (20% fehérje, 50% szénhidrát, 30% zsír)? Elég rostot fogyasztasz naponta? Nem tudom, hogy dolgozol-e és ha igen, akkor mit, de ülő munka mellett még 70-80 kcal-val alámehetsz a mostani keretednek, de csak akkor ha le is eszed. Általában az étkezéssel szokott gond lenni. Ha minden rendben, akkor a mozgás hiánya vagy a nem megfelelő és mennyiségű mozgás lehet a ludas. :P

4 hete
#5147
marynagy
Sziasztok. Szeretnek segitseget kerni. 40 eves 164cm es 77 kg no vagyok. Szeretnek fogyni. Beallitottam a napi kaloriabevitelemet 1700kcal-ra 3 honapja, de semmi valtozas. Par napja elkezdtem gyors gyalogolni amit megszakitasokkal de csinalok remelem ettol beindul a fogyasom. Tavaly nyarra sikerult szepen atformalodnom ezzel a modszerrel de most ne akar sikeruni. Mi lehet a baj? Kerlek segitsetek! Koszonom.

4 hete
#5146
bmati
reply to maszogep's post #5138
Rám is feljött másfél hét alatt 4 kg, amiből kb. 3 kg fog távozni a következő 1 hétben. :P

4 hete
#5145
marcipan74
reply to Gonoszka1's post #5144
Köszönöm a biztatást.

4 hete
#5144
Gonoszka1
reply to marcipan74's post #5143
Szia! Boldog új évet kívánok, és biztos, hogy sikerülni fog leadni amit az ünnepek alatt felszedtél, és szépen a stagnálos 65 kilót is le fogod tudni győzni! Gratulálok az eddigi szép fogyásodhoz, és a továbbiakban is sok sikert kívánok!

4 hete
#5143
marcipan74
Sziasztok! Boldog Új Évet mindenkinek!
Nem vagyok új a bázison, csak eddig nem írtam a fórumra, de sokat olvastalak benneteket, sok tapasztalattal lettem gazdagabb.Jó volt látni más hogyan küzd a kilókkal, hogy nektek is vannak kilengéseitek.
Én tavaly február óta fogytam 6 hónap alatt 18 kg-ot. 1200 kcal-t állítottam be, és augusztusig sikeresen tartottam is. Tartottam tovább is, de a 65 alá nem akaródzott menni.Igaz, nyár végén kezdtem el sportolni, centikben talán karcsúsodtam de kilóban nem.
Most megfogadom Gonoszka tanácsát, és nem eszek a BMR-em alatt. A cél a 60 kg, tehát a 7 kg-ot ugyanúgy 6 hónap alatt fogom leadni, mint a 18-at.(Közben karácsonykor feljött 2kg).Kíváncsi leszek egy hét alatt leadom-e azt a fránya 25 dkg-ot?
Mindenkinek sok sikert a további fogyózásban. Új év, új lendület!

4 hete
#5142
shinita
Decemberben egy kilót fogytam, no igen, bulikban elég szegény hónap volt ez is, de kilengés azért akadt jócskán :D Párszor igencsak túlettem magam, főleg szénhidráttal, mozgás szinte, majd ténylegesen semmi (betegen meg se próbáltam), ennek tükrében teljesen jó az 1 kiló fogyás...
Újévi elhatározások azok vannak. De hétfőig azért még kicsit lazábbra veszem a figurát...
Többet akarok mozogni, természetesen, többnyire hozzávetőlegesen betartani a keretemet (mivel nagyon könnyű megcsinálni az én étrendemmel, nem nézném jó szemmel, ha nem sikerülne, persze 1-1 kivételes nap akadhat, nem vagyok gép), sosem elszállni a szénhidráttal, nagyjából elhagyni a kávét és a cukrot... S több zöldségeit is akarok (s fogok is) enni, mint mostanában ;) Ami nehezíti a szénhidrátos céljaimat, de nem baj.

4 hete
#5141
Polcsi
reply to Gonoszka1's post #5140
Nagyon köszönöm!:-) már olvasom is!

4 hete
#5140
Gonoszka1
reply to Polcsi's post #5139
Szia! Boldog új évet neked is, és egyben üdvözöllek közöttünk! Elsőre javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyik a helyes kalóriakeret és a tápanyagokról, a másik a sportokról szól. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

4 hete
#5139
Polcsi
Sziasztok!:) Mindenkinek Boldog új évet kívánok!
Szeretnék csatlakozni Hozzátok, hogy legyen olyan közösség(em) ahol lehet tapasztalatot megosztani, örülni, segítséget kérni vagy adni..:)
Milyen meglepő fogyni "jöttem ide":-)
Két év alatt lement 25 kiló rólam (nagyon lassan), tavaly fél évig stagnáltam, ami sajnos kedvemet szegte, majd másik fél évben visszajött 5 kiló. Nagy súlyról indultam, és van még mit leadnom. Szeretnék tovább fogyni, és most érzem, hogy újra fejben is elköteleződtem e mellett. Viszont azt is tudom, hogy "társakkal" most könnyebb lesz!

4 hete
#5138
maszogep
reply to AVP's post #5135
Maximálisan egyetértek, fő a pozitív hozzáállás :) December hónap során sikerült 108,8 kilóról 111,7 kilóra fogynom :D Felkészültem rá, nem is nagyon számolgattam ebben a hónapban a kalóriákat, mert minden nap elszállt volna úgyis. Most januárban folytatom ott, ahol december elején abbahagytam, oszt jónapot.

4 hete
#5137
neonlicht
reply to AVP's post #5135
Hehe. Sebaj, fogadkozzunk! :)

4 hete
#5136
Gonoszka1
reply to AVP's post #5135
Az enyém is kb így néz ki. De semmi baj, mert itt az új év, az új fogadalmak, és azok betartásának ideje! Sok sikert!!!!!!!!!!!

4 hete
#5135
AVP
Azt hiszem, ez a legalkalmasabb topik, h. megosszam az év végi tapasztalatomat, ami kísértetiesen hasonlít a tavaly év végi tapasztalatomra... :D
Nem estem kétségbe, hisz innen szép felállni és folytatni. Így is lesz. És be kell vallanom, h. néhány nap bűnözés igazán jóleső volt. Hogy is mondja a reklám? "Mert megérdemlem." :D


http://kepfeltoltes.hu/150101/Innen_sz_p_nyerni..._www.kepfeltoltes.hu_.jpg

1 hónapja
#5134
teper
reply to fredi98's post #5128
Szia! Első blikkre azt mondom, hogy ehhez a testsúlyhoz ezzel a magassággal egyáltalán nem tűnik gáznak a dolog, egyelőre ezen ne agyalj. Lehet, hogy kicsit túl vagy hajtva, illetve sokat filózol a jó vagyok vagy nem vagyok jó kérdéskörön. Szerintem egyelőre ne gatyázz, idén már egyél meg mindent amit eléd raknak, de ésszel. Szerintem arra érdemes figyelni, legalábbis nekem az jött be, hogy elsőre dugig zabálom magam, de utána várok egy fél órát a további kajálással, és ha úgy érzem, hogy lemenne és van hova, akkor lezúzom a soron következő dolgokat is. Ezek rendszerint a következők: ilyen-olyan sütik, rágcsák, krémes vickek-vackok vagy néha előferdül, hogy csak a társaság miatt lennék kényszerevő. De ha alaposabban átgondolom, és csak annyit eszek, mint amennyi szükséges, közben kivárom a félórámat, és legfeljebb ennél még egy kicsivel többet tolok be, akkor jól érzem magam :)

1 hónapja
#5133
Gonoszka1
reply to fredi98's post #5128
Szia! Szerintem a magasságodhoz már jó a súlyod. Stressz helyzetben lehet menstuációs zavar, de azért nem árt orvoshoz fordulni, mert lehet mástól is, sőt még a diétától is, mert fejlődésben vagy még. Sajnos a fogyózok többségénél vannak zabálos időszakok. Ezt fejben kell helyre takni, és célt kitűzni. Szerintem most egy ideig ne fogyózzál, hanem súlytartásra törekedjél, mert lehet, hogy a táplálkozásod miatt valamilyen hiány lépett fel. Egyél sok rostos ételt (pl:zab), zöldséget, gyümölcsöt és sovány húsokat. Tehát én azt javaslom, hgy ne stresszelj azon, hogy most sokat eszel és ezért hízni fogsz, hanem súlytartásra törekedj, mozogjál sokat (az még a keretedet is megemeli), hogy az eddigi szép eredményedet meg tudjad tartani! Sok sikert!

1 hónapja
#5132
shinita
reply to fredi98's post #5128
A többiek már írtak jókat, én csak azt tudom mondani, hogy megértelek, van ilyen idióta evés, amikor nem is esik jól, de csinálod... Lehet, hogy a stressz utóhatása vagy visz a "lendület", a túlevés rossz szokása vagy pont hogy lement a stressz és a lazítás a fejedben ilyen evést jelent (nálam most ez van. remekül pihenek, ilyen rég volt, de egész nap eszem mindenfélét. nem izgatom rajta magam, de most már véget vetek neki, megvan rá a módszerem ;))...? Akárhogyan is, az nem jó, ha már rosszul esik a sok evés... Nem tudom, korábban hogyan ettél, ha túl keveset vagy hiányosan, akkor könnyen előfordulhat ilyen kontrolltalanabb időszak, de persze lehet, hogy tényleg csak stresszevés volt, ami nem szűnt meg azonnal a nagy stressz megszűnésekor. Igazából ezt Neked kell látnod, illetve a megoldással is Te tudsz próbálkozni. Sokfélék vagyunk. Nekem ilyenkor a szénhidrátot kell nagyon levinnem (a zsír nálam mindig magas), az azonnal megoldja a táplálkozási problémáimat. De hogy Számodra mi a jó, azt nem tudhatom.
A megfelelő kalóriabevitelt is Te tudod kitapasztalni, kiszámolni nem lehet pár adatból, csak nagyon hozzávetőlegesen. Az étrend is sokat számít, persze. Régen mindig a keretem fölött 400-zal ettem, különben a falat kapartam volna az éhségtől s akár rosszul is lettem volna. Nem is fogytam, de az ételeim összetételén s az étkezésem gyakoriságán, idején kellett változtatnom (nem is olyan sokat), nem pedig elviselni a kínzóan kevés kalóriát. Alapvetően abban hiszek, hogy mindenkihez tartozik legalább egy jó módszer, amivel élvezetesen és egészségesen tud fogyni, csak egyes esetekben ez nagyon különbözik a legtipikusabb módszertől és időbe telik, míg megtalálja az ember. Van, aki bír aszkéta lenni egy ideig s lenyom egy önsanyargató, de fogyást okozó korszakot, van, akinél ez nem opció... Az ilyennek valamin változtatni kell.

Az egy nap, ameddig bírtad, mit s mennyit ettél? Nem vetted túl szigorúra a figurát?

S látom, Te is hajlamos vagy az "ennek a napnak már annyi, ha lúd, legyen kövér" hozzáállásra. Nos, ez nem jó. Egyszer-egyszer belefér, de veszélyes. Gondolom, különösen annál fordul ez elő, aki komoly megszorításokat vezetett be s ilyenkor be akarja pótolni, amit máskor kihagy... Számunkra fontos ételeket nem célszerű kihagyni, ha ilyenek vagyunk.

1 hónapja
#5131
shinita
reply to hajnika1984's post #5127
Némi változtatással (vagy anélkül) biztos ízleni fog, ha szereted az almás sütiket :)
Ahogy én eddig készítettem:
2 nagy tojás, 30 dkg reszelt alma (vegyes fajta, főleg ízes s édes, de savanykás is akadt közte), 2-2 dkg mandula, dió és kókuszreszelék, mind darálva (csak mandulával és dióval is jó, de így édesebb és olcsóbb. így is rohamléptekkel fogy nálunk a mandula), s 1 dkg vaníliás eritritet is tettem bele (a vaníliarudak az eritrites üvegemben vannak :)). No ez volt az alap, de jót tett neki pár deka somlekvár (egyszer már meg kellett enni, de nem hiszem, hogy valaha még lekvárvásárlásra vetemednék) s pár deka mazsola... Nagyon szeretjük a mazsolát. Bizonyára van, aki édesebben szereti, a fenti nekem is határeset volt a mazsola nélkül. Ja, mútkor kapott egy kis mézes fűszert is, de nem különösebben igényli, nagyon finom volt anélkül is. Azért az almáról eléggé eszembe jut a fahéj, az nyilván nem árt neki.

1 hónapja
#5130
bmati
reply to fredi98's post #5128
Szia!
A szénhidrátot nem csökkentetted le drasztikusan (150 gramm alá), illetve fehérjét is ettél eleget? Szénhidrátból lassú felszívódásúakat fogyasztottál nagyobbrészt? Ha ezek megvannak, akkor mozgáshiányra, emellett pedig mikrotápanyag-hiányra tippelnék. Vitaminokat, ásványi anyagokat viszel be eleget? Napi vízfogyasztásod megvan (min. 3 liter naponta)?
Most már lesz időd mozogni is, így azzal is kompenzálhatsz. Egy jó séta naponta, futás, úszás kétnaponta, otthoni torna, stb. naponta/kétnaponta jelentős mennyiségű kalóriát képes elégetni.
Nem vagyok nő, de szerintem fogyásnál a menstruáció előtti és közbeni időszak be tud kavarni rendesen. Ezt olvastad már?
http://www.szimpatika.hu/cikkek/3283/tanacsok_a_menstruacio_elotti_hetre/

1 hónapja
#5129
Vik78
reply to fredi98's post #5128
Szia fredi98!
Az első és talán legfontosabb dolog,hogy ne hallgass másokra,főleg olyanokra ne akik rosszat akarnak vagy írigységből vagy mert csak poénnak veszik.Elég idős vagy ahoz,hogy leszűrd,ki az aki jót akar neked és ki az aki nem.Hozzáteszem az ember már csak ilyen,írígy,gonosz,gyarló mindent a maga javára akar fordítani,tisztelet a kivételnek.Itt azért vagyunk,hogy egymást segítsük,támogassuk akár étkezésről,mozgásról vagy csak egy leki fröccsről van szó.
Lehet,hogy közhely de elsősorban fejben dől el,hogy mit eszel és mennyit hisz a szervezetnek nincs többre szüksége mint amennyit kidobott neked gép.Sajnos nekem is vannak rossz időszakaim és régen mindig a kajával,piával folytottam el,igaz a megoldást nem hozta meg de akkor boldog voltam,most már meggondolom többször mielőtt erre vinne az utam és amikor nem folytom ebbe a problémáimat,idegességemet megdicsérem magamat :) persze néha néha belefér de ez csak egy nap és nem hetekig tart.
Sajnos a mensiddel kapcsolatban én nem tudok hozzá szólni de rajtam kívűl biztos lesznek akik válaszolnak esetleg jó ötletekkel látnak el a leírtakkal kapcsolatban.
Én úgy gondolom a fiatalságod miatt főleg fejben,mentálisan kell helyre raknod magadat és akkor ezek a gondok ha nem is szűnnek meg teljesen de minimálisra csökkennek.
Fel a fejjel és előre nézzél,meg oldódik a problémád.

1 hónapja
#5128
fredi98
Sziasztok, üdvözletem mindenkinek!
Egy kicsit hosszabb üzenetet fogok most írni, de remélem azért valaki végigolvassa, mert szeretném, ha valakitől segítséget kaphatnék/kaphatnánk.
A kalóriaszámolásba nagyjából féléve vágtam bele. Mindig is küzdöttem egy "kis" túlsúllyal, nagyon sokat is piszkáltak emiatt az iskolában, meg úgy általában megjegyzéseket tettek rá ezzel kapcsolatban, ezért természetesen attól a pillanattól kezdve, hogy felfogtam ezeket a sértéseket, megpróbáltam tenni ellene. Nagyon sok betarthatatlan diéta után (mert nem igazán voltam képes soha éheztetni magam vagy ilyesmi) egyik ismerősöm ajánlotta ezt az oldalt, és azóta sikerült 15 kilótól megszabadulnom. A nyáron, meg amíg nem kezdődött el a hideg időszak elég könnyen is ment az egész. Nyáron ugye sokat mozogtam, meg jóval több programom volt, mint most. Sőt, ugye szeptembertől megkezdődött az iskola és tudni kell rólam, hogy maximalista vagyok, így mindent tökéletesen akartam megtanulni, hogy a lehető legjobb legyen a bizonyítványom. Sokszor stresszelek is emiatt, szorongok is. Nagyjából két hete kezdődött nálam a probléma, amikor is vasárnap volt, és hát nagyon ízletes kaják tömege tárult elém, ettem is mindegyikből rendesen. Beírtam a dolgokat szépen a bázisba, és láttam, hogy ma már semmiképp nem jövök ki jól, így ettem, ami csak belémfért, gondoltam, egy nap után nem dől össze a világ. Ekkor 1775 kcal volt a keretem. Az iskola elérkezett a leghúzósabb időszakához, és anyukám is látta, hogy kezdek teljesen kikészülni, ezért azt mondta, hogy emeljek még a keretemen. Beállítottam 1800-ra, majd pár nap múlva 1950-re, mert ez a súlytartásomhoz elég kcal. Aztán múlt héten ismét egymás hegyén-hátán álltak a témazárók, és hagytam az egészet a fenébe, nem írtam, de annyit ettem, hogy rosszul voltam a sok kajától. Pénteken ugye lezárult a húzós része az iskolának, gondoltam, innentől kezdve nem lesz probléma...De hát rosszul gondoltam. Egy napig bírtam, ma már ismét túlettem magam, rengeteget ettem. Nem voltam éhes, egyszerűen csak a feszültség miatt ettem ismét, pedig egyáltalán nincs már rá okom, minden stressztényező úgymond megszűnt körülöttem. Tudom, hogy nem tudjátok így látatlanból megoldani a helyzetem, de ti egy olyan összetartó csapat vagytok, jól esne egy pár biztató szó, vagy jótanács.

Ami még egy kicsit nyugtalanító, hogy nagyjából másfél hónapja nincs menstruációm, azelőtt ilyenre nem volt példa. Egyébként 17 éves leszek nemsokára. 159 cm és 59 kg vagyok.

Előre is köszönöm, hogy időt szántok rám.

1 hónapja
#5127
hajnika1984
reply to shinita's post #5126
Szia! szívesen fogadom a receptet,kiprobálnám...hátha. :) nálunk is lesz hagyományos süti, de azért szeretnék valami mást is :) eddig 18 kilótól sikerült megszabadulnom, nem szeretném ha ünnepek alatt visszajönne :)

1 hónapja
#5126
shinita
reply to hajnika1984's post #5124
Ilyen feltételekkel nálam csak a kevert almás süti szerepel, amiben ugyan van hőkezelet gyümölcs, amit pedig igyekszem kerülni, de nagyon könnyű kis étel (ennek megfelelően könnyű belőle sokat enni, nekem célszerűbb durván töményekből enni egy keveset :)), csupa alma, némi tojással s esetemben mandulával, dióval, kókusszal. Cukrot nem teszek bele, az alma édes. Egy nagyon picit talán nem eléggé, de úgyis mazsolásan szeretem :D Na abból egy kis muffin 55 kcal. Legközelebb vajat is kap, mert legyen már benne valami, de anélkül is ehető, csak túl könnyű ;) Legutóbb egy kis mézesfűszerkeverék is volt benne. Leírhatom a receptet, ha kell, nagyon egyszerű s nyilván változtatható is a liszt szerepét betöltő valami, a lényegen olyan sokat nem változtat (bár a dió és a mandula íze határozottan illik hozzá).
Mivel az alma a mákhoz is jól megy, azzal is lehet készíteni, de én csak enyhén almás nagyon mákosat sütöttem eddig.

Mézes fronton nem tudok mit csinálni, pedig Isten látja lelkemet, próbáltam. Az igazi jó mézes szénhidrátbomba és kész :) A mákos-diós cuccok pedig tömények, azokat tipikusan nyers verzióban szeretem. Nem is bírok belőlük sokat enni :)
Holnap viszont sósakat fogok sütni, az is kell.

1 hónapja
#5125
Gonoszka1
reply to hajnika1984's post #5124
Szia! Én hagyományos süteményeket csinálok (a család nem szereti a szénhidrát csökkentett lisztet és az édesítőt). A bejglik már nemsokára sütésre kerülnek, már a tesibe sorakoznak. Szerintem nincs semmi baj ha a karácsonyi menü része egy hagyományos sütemény, csak esetleg arra figyelj, hogy mértékkel egyél belőle. Ha nem sikerül, akkor pedig kilengős napnak kell felfogni.

1 hónapja
#5124
hajnika1984
Sziasztok! Karácsonyra szeretnék valami kevés kcal-os finom süteményt készíteni, amit azért a család többi tagja is hajlandó lenne elfogysztani.esetleg valakinek van valami bevált.tudom a net tele van vele, de némelyik nagyon bizarrnak tűnik. :)

1 hónapja
#5123
Gonoszka1
reply to Bosorka's post #5122
Szia! Szerintem ameddig szoptatsz addig ne fogyózzál, mert az a tej mennyiségét és minőségét rontja (ahogy tapasztaltad is). Ha már a baba nem szopik akkor lehet beállítani rendesen a keretedet, mert szoptatás alatt több energia kell, hogy a tested jó minőségű tejet tudjon előállítani a csöpségnek. Én azt javaslom, hogy arra figyelj inkább, hogy jó minőségű, és egészséges ételeket egyél (sovány húsok, zöldségek, gyümölcsök, és rostban gazdag köretet válasszál ami köles, bulgur stb. És persze a zabpehely, zabkorpa is nagyon jó, akár reggelire is). Bofynk blogjában a Zabirodalomban sok finom zabos étel reeptjét megtalálhatod, és zabkorpával még túrógombócot is lehet készíteni. Sok sikert!

1 hónapja
#5122
Bosorka
Sziasztok!
Többszörös újrakezdő vagyok. 3. gyerekem 9 hónapos, párszor nekivágtam, hogy akkor hajrá kalóriaszámlálás, de a 3. napon nagyon lecsökkent a tejmennyiségem, ezért nagy zaba lett a vége. Most állt be a tejem annyira, hogy elég a fiamnak. Szeretném ha segítenétek kiszámolni mennyi kalóriát kéne bevinnem. 33 éves vagyok 164 cm és 71,3 kg. Hiába mutatja a gép, hogy az ideális súlyom x, nekem a 62 a tökéletes, de már 67-el is boldog leszek. Már 8 kg-ot fogytam, hullámokban, de úgy érzem túl gyorsan, nem szeretném ha felborulna az anyagcserém. 1486 a BMR-em. Nagyon sokat szoptatok még, szinte ez a fiam fő étele. Úgy gondolom ez simán meglehet 500 kcal. Hordozóban is sokat cipelem magammal, ez is napi 2-3 óra tuti megvan, de van, hogy 6-8 is. 11 kg-os. Mennyi lehet az a kcal mennyiség, amivel szépen le tudok fogyni?
Előre is köszi a segítséget :)

1 hónapja
#5121
bmati
reply to zsuzsamercedes's post #5117
A zsírfogyasztás (ha a megfelelő zsírokat viszed be) nagyon jó hatással van az erek állapotára, de nagyon rossz hatással is lehet, ha nem a megfelelő zsírokat viszed be.
A zsírokról és a koleszterinről, illetve a májra gyakorolt hatásokról itt találsz bővebb információt:
http://taplalkozas.bioenergetikus.hu/zsir.php
Azt azért nem árt tudnod, hogy párhuzamosan a zsír- és a szénhidrátbevitelt nem szabad magasan tartani. Fogyásnál az egyiket mindenképpen csökkenteni kell (a legtöbb embernél a szénhidrát csökkentése már fogyást eredményez). Persze a csökkentésnek a szénhidrát és a zsír esetében is van egy ésszerű határa, ami alá nem érdemes menni. Zsírnál a nagyon minimális bevitel 0,5 g/ttkg, de ajánlott 0,7-1g/ttkg között maradni, szénhidrátnál pedig érdemes 130 gramm felett.

1 hónapja
#5120
shinita
reply to ERa847's post #5118
Sokszor olvastam már a lenmagolajról :) Én nem fogok venni, mert sokkal egyszerűbb s olcsóbb magát a lent ennem, de attól még jó lehet :). Az én zsírfogyasztásommal olcsó zsírforrás kell, a kókuszzsír még belefér, az ár/kalória aránya elég kellemes. Napi szinten használom, elég minimális íze van, amúgy többnyire dícsérik, könnyen emészthető. Néha vajat használok, mert az finom, kávéban botmixerrel felhabosodik :) Kár, hogy ipari állattartás eredménye, ismeretlen körülményekkel, ez azért fájó pont :( Annyi legeltetett marha van a környéken, örülnék, ha bizonyosan tőlük származót tudnék szerezni.

1 hónapja
#5119
shinita
reply to zsuzsamercedes's post #5117
Mivel én csak így tudok étkezni és jobban is érzem magam így, nem fogok változtatni rajta, viszont orvosfóbiám van, így nem vizsgáltatom ki magam, legföljebb ha nagyon kíváncsi leszek :) Változtatni úgysem tudok, így nagy teteje nincs a dolognak. Így is túl sok szénhidrátot eszem, nem esik jól ennyi sem.
Aggódni nem fogok, az tuti. Elég sok ember van, aki zsírdúsan táplálkozik s elvan, cikkeket is nyilván írnak a zsírdús táplálkozás egészségességéről (ami önmagában mit sem jelent, minden csoport a saját étrendjét dicsőíti és támasztja alá akár ugyanazokkal a kísérletekkel)... S ahogy a viccbeli parasztember, aki inkább dohányzik és megvakul, mert a látásnál jobb neki a dohányzás, én sem fogom feladni az élvezetes táplálkozást és jó közérzetet valamiért, amiről amúgysem tudom, hogy jobb-e az egészségemnek, de hogy úgy nem akarok élni, az tuti.
Persze apró változtatásokat eszközölhetek, de még a nagyokba sem fért bele a zsírcsökkentés. Nem is látok benne logikát.
A koleszterinre az étrendem elvileg direkt jó hatással van, de egészséges működésnél amúgysem az ételektől függ ez, amennyire tudom. A zsírok körül van kavarc (legalábbis sose merültem bele nagyon), nem mindegy, milyen zsírt fogyaszt az ember. Én megteszem, amit tudok, ennél jobb zsírokat nem tudok enni.
Az étrendem több pontját képesek támadni különböző csoportok (zsuzsamercedes, nem Rád írom, hogy támadsz, Te igazán nem, de az is előfordult már velem. egyszer egy vegán nagyon kiakadt, hogy tipikusan havi egyszer dögöt eszem, viszont az élet forrását és az energia alapját, a gabonákat nem fogyasztom... általánosságban szeretem a vegánokat, de a bigottjaik elég humorosak tudnak lenni, ha az ember megfelelő szempontból tekinti őket)), de már eljutottam arra a szintre, hogy széttárom a kezem, s közlöm, hogy van ez, vagy az éhhalál, én ennél már nem tudok többet tenni... Nincs tökéletes megoldás, valamibe mindig beleköt valaki. Nekem elég, ha a testem-lelkem jól érzi magát, épp elég nehéz ezt is elérni.

Hogyan ellenőrizteti az ember a koleszterinszintjét s ilyeneket (a vitaminszintem is érdekelne, igazából az jobban)? Lehetőleg ügyintézés vagy mik nélkül, azokat akkor is kerülöm, ha az nekem anyagilag rossz. Nincsenek valami rendezvényeken sátrak, ahol mérnek ezt-azt, nemcsak vérnyomást? A vérnyomásomat tudom, alacsony (nem túlságosan, de az, bármilyen állapotomban) és privát vérnyomásmérőn mindig hibaüzenetet kapok :)
Egyszer a vércsoportom is érdekelne, ahhoz sem tudom, hogy mi kell.

Egyszer úgy 8 éve voltam egy alaposabb orvosi vizsgálaton, mert a munkahely mindenkit elküldött oda, akkor csupa jót mondtak. Akkor is kb. annyi zsírt ettem, mint most, csak egy csomó szénhidráttal együtt.
Mondom, érdekelnének az eredmények, csak macerás lehet eljutni odáig, s puszta érdeklődésből abba nem biztos, hogy belemegyek.

1 hónapja
#5118
ERa847
reply to zsuzsamercedes's post #5117
Kedves zsuzsamercedes! Én is sokat olvasgatom a fórum hozzászólásokat, nem csak itt más oldalakon is. Amit írtál shinitanak a zsírfogyasztásról a koleszterin szintről teljesen egyetértek veled. Nem árt időnként ellenőriztetni. Például nekem is a koleszterinem a felső határon van, még nem léptem át, de oda kell figyelnem. Olvastam más fogyókúrás oldalakon, hogy nagyon sokan a kókusz olajat vagy zsírt használják. Biztos jó lehet én még nem próbáltam. Viszont eddig a kenyeremet vékonyan margarinnal kentem be (bevallom ezt a kalóriatáblázatba fel se vittem, mert minimális) , de most vettem lenmagolajat, állítólag nagyon jó a fogyókúrásoknak, E - vitaminban, omega - 3 zsírsavakban, béta-karotinban is igen gazdag. Napi 2 kávéskanálnyit javasolnak. Vagyis ezzel kenem meg a kenyeremet és a salátákhoz is remek. Gondoltam megosztom ezt is veletek, hátha jó ötletnek tartjátok ti is. :)

1 hónapja
#5117
zsuzsamercedes
reply to shinita's post #5116
A zsírfogyasztással kapcsolatban: miközben olvasgatlak benneteket, azért óhatatlanul is felmerül a (semmiképp sem személyes!!) kérdés: milyen hatással van a zsírfogyasztás az erek belső állapotára (ie: hogy áll a koleszterinszint, pl.), és milyen állapotban van a máj? Eléggé nagy kavart tud okozni a zsírfogyasztás, éren belüli plakkokhoz, illetve máj-megnagyobbodáshoz vezethet, ezért nem ördögtől való, ha időről időre egy orvosi vizsgálat támasztja alá, hogy az étrendben a zsírfogyasztás oké, és nem kavar be...
Határozottan szeretném jelezni, hogy nem vagyok ellene semminek, aminek segítségével megtalálható az egyensúly és jó közérzethez, fogyáshoz vezet, nem kritizálok és semmiképp sem bántó a szándékom - csak felmerült bennem a kérdés...

2 hónapja
#5116
shinita
reply to ERa847's post #5115
Nekem a zöldséggel jön messze a legtöbb zsír ;) Azzal szeretem (vagy nyersen), illetve valamivel fel kell dobni a zöldségételek kalóriatartalmát, elég durva lenne, ha főznék egy órát és éhes maradnék. No igen, száraz hüvelyeseket nem eszünk.
A zsír szerintem az egyik legjobb dolog, amit ehetek fogyási céllal, nincs inzulinválasza, tartósan laktat, finom... Örülök neki, hogy jól bírom s ki is használom. Sok zsír nélkül képtelen lennék a kalóriadeficitet elérésére. Úgyhogy én nem látom értelmét a kerülésének, attól csak a szénhidrát menne föl, éhes lennék és nem érezném jól magam. Szénhidráttal fogyni sokkal nehezebb, nekem nem is menne. Persze ez nagyon emberfüggő! A párom pl. nagyon igényli a szénhidrátot, de a zsírt is.

2 hónapja
#5115
ERa847
reply to Gonoszka1's post #5112
Gonoszka és shinita köszönöm a válaszokat, kíváncsi voltam, hogy ezt Ti hogy élitek meg. Borzasztó nehéz a megadott zsírtartalom betartása. Abszolút zsírszegény ételeket eszem. Ahogy írtad Gonoszka csirke, hal....., de ott vannak a tejtermékek ..... csak zöldséget folyton enni nem lehet. :)

2 hónapja
#5114
shinita
reply to AnnaKrisztina's post #5113
Szerintem is fontos a főbb izomcsoportok edzése, nem akarom elhanyagolni egyiket sem, más kérdés, hogy ezt még nem ültettem át a gyakorlatba. Vannak kézisúlyzóim is, ugyan csak 8 kilóig, de nekem egyelőre az elég. Szerintem bármilyen és bármennyi mozgás jó, leszámítva azokat, amik túlságosan megterhelik az ízületeket vagy valamit. Mostanság apró HIIT edzéseket próbálok nyomni, de elunom azokat is. Eddig a teljesítménytúrát és a power walkingot bírtam a legjobban, gyalogolni eléggé természetes számomra.
A testfelépítésemmel semmi bajom, elég nekem, ha a nagyobb hájpacniktól megszabadulok, s felszedek egy kis izmot. Sosem voltam szép, nem annyira vagyok a külsőmre rákattanva, inkább fitt és egészséges akarok lenni, valamelyes erővel.

2 hónapja
#5113
AnnaKrisztina
reply to shinita's post #5110
Szia, szerintem az fontosabb, hogy az egészségedért mennyit teszel, és ezért legyél büszke magadra. A testfelépítésünkön nem tudunk teljesen változtatni, nem lehet mindenki szép homokóra alkatú, mindig lesz egy kis dudor, de nem ez a fontos, hanem hogy érezd jól magad a bőrödben. A sportok közül az izmokat erősítő típusokat próbáld még ki. Nem biztos h jó tanács, de mivel nekem működött, megosztom. A nap folyamán én többször végzek mini edzéseket. nap elején 5-10 perc, amíg a kollégák ebédelnek 5-10 perc. Kifejezetten karra, derékra, lábra. Azt vettem észre a végeredményben ezek a pici edzések nagyon számítanak, szépen formálódom. Az étkezés a legfontosabb, de a sport nagyon jótékony a léleknek is,

2 hónapja
#5112
Gonoszka1
reply to ERa847's post #5109
A felvágottak zömmel zsírosak. A húsokból is inkább a zsírszegényet kellene enni (csirkemell, pulykamell, vagy esetleg a zsírszegény karaj vagy marhahús). A halak is jók, bár a legtöbb zsíros, de az legalább jó zsírokkal van tele. A fehérjénél az a jó, ha teljesítve van, a szénhidrátnál is normál esetben a 130-160g közötti tartomány legalább kell.

2 hónapja
#5111
shinita
reply to ERa847's post #5107
Én egyáltalán nem veszem komolyan, igaz, nálam nincs olyan, hogy túl sok zsír, amíg a kalóriakeret nagyjából rendben van...
Azt vettem észre, hogy tökmindegy, hol áll a zsír és a szénhidrát, úgyis fogyok, csak rendes kalóriadeficitem legyen. Inkább az egészségem miatt tartok be limiteket, főleg a fehérjére vonatkozólag, az azért kell.
Ha megnézed, miben van zsír s mennyi, akkor meg lehet oldani, kérdés, érdemes-e ;) Ha nagyon be akarod tartani a limitet és már nem fér zsír, inkább tojásfehérjét egyél. Abban s a zöldségek és gyümölcsök zömében nem nagyon van zsír... Én nem tudnám kihagyni, mert nekem nem kisrészt a zsírtól finom az étel, s a sok szénhidrát lenyom, valamit pedig, ugye, enni kell, fehérjén nem lehet élni. De még nekem is vannak egész zsírszegény ételeim, olyan esti evésekre, amikor még kell pár falat, de kalóriában már semmiképp, esetleg éhes nem vagyok, de enni valamiért mégis kell egy picit.

2 hónapja
#5110
shinita
reply to ercsalina's post #5106
Igen, az a helyzet, hogy így leírva nekem is fura volt, hisz halad a dolog, mi a bajom... Csak tudod, rengeteget stagnálok. Ott volt több, mint egy egész év, amikor nem ment le semmi, utána is lazán elteltek hetek stagnálva, pedig igyekeztem... S a 15 kiló szépen hangzik, de a hasamon szinte semmi sem látszik a fogyásból, pedig eleve az volt a legfeltűnőbb... Szeretnék már egy rendes derékbőséget, bár meg kell hagyni, bálna azért nem vagyok 66-67 kilósan :D De nagyon dudorodik a hasam s az a helyzet, hogy már unom, csinos akarok lenni :) Viszont egy ideje rendesen megy a fogyás, pedig elég lazán csinálom, így bizakodó vagyok.
Igen, tudom, nem kifogás, csak valahogy így alakul. Annyira könnyű lenni mozogni egy csomót, de valahogy kihúzom magam alóla. De enerváltan tényleg extra nehéz. Pár napja szép idő van, a nap is sokat süt, most már fürgébb vagyok, bár a mozgás most sem elég...
A strandon speciel a vizet élvezem, a külsőm egyáltalán nem izgat, de természetesen jobb lesz csinosabban grasszálni a cirka 6 ember között, aki az itteni tó igen helyes, hegyekkel övezett szabadstrandjára jár :D
Még nem tudom, lógni fog-e a bőröm kicsit is, mert még nem fogytam annyit, hogy látsszon ilyesmi. De remélem, rendben leszek.

2 hónapja
#5109
ERa847
reply to Gonoszka1's post #5108
Gonoszka, gondolom fogyókúrásra van állítva, mert a zsírnak 54 g-nak kellene lennie nálam. Valahol olvastam, hogy normális esetben 2000 kalóriánál 64-72 g. (így emlékszem) Azért kérdeztem erre rá, mert napi szinten beírok egy levest, felvágottat vagy húst.... és hipp-hopp már túl is szaladtam a megadott értéken. A kalóriaértéke viszont kedvező. A szénhidrát általában rendben van, legtöbb esetben kicsit kevesebb és a fehérje se éri el a vonal végét. A kalóriakeretemet általában leeszem a tornával együtt is.

2 hónapja
#5108
Gonoszka1
reply to ERa847's post #5107
Szia! A tojás zsíros, főleg a sárgája. Egyébként a legtöbbünknél a zsír a mumus, mert felszalad nagyon hamar. A fehérje pedig nehezen teljesül. De ne izgasd magadat ezen, mert azért nem tragédia ha kicsit túl szalad. A tápanyagok fogyókúrásra vannak állítva neked? A lényeg, hogy nagyjából teljesüljenek a tápanyagok, és a kalóriakeretet nagyjából pontosan leegyed.

2 hónapja
#5107
ERa847
Sziasztok ! Most csak azért írok, mert mindjárt idegbajt kapok. :) Érdekelne, hogy ez nálatok hogy van? Mióta használom a kalóriabázist, a tápanyag javaslatnál, még soha nem sikerült a zsírt betartanom. Mindenben van zsír. :))) Gondoltam kiszúrok vele, vacsorára csak két főtt tojás, kefir és egy vékony szelet jókenyér-rozskenyér. Hát nem megint több lett 11 g-al. :) A többi , a szénhidrát, fehérje az rendben van. Mennyire kell ezt komolyan venni szerintetek? Már azon gondolkodom, hogy lekapcsolom, hogy ne is lássam. :)

2 hónapja
#5106
ercsalina
reply to shinita's post #5105
Ne viccelj,tök ügyes vagy!!!:) Hisz 15 kg lement és még mindig fogysz!!Bárcsak már én is itt tartanék,de ami késik az nem múlik!!!:)Igen úgy nehéz,ha a párod melletted eszi a jó falatokat akkor könnyen elcsábul az ember!!!:P Naaaa a mozgás...... az nálam is mumus!!!Dolgozni is autóval járok,sőt a wc-re is!!!!:):) Na jó az utóbbi poén volt,de imádok vezetni és ritkán járok gyalog!!!!1-2 hónapja jártam heti 4-szer futni,jártam zumbára és mostanában jártam kangoo-ra!!!Régebben tornáztam néha a Norbira is!!Karira kapunk egy edző gépet,tök ugyanaz mint az Oto Chili csak más a neve!!!Már nagyon várom,mert azzal keményen elfogok kezdeni edzeni,nyárra muszáj jó formában lenni!!:)Nem mintha idén nem strandoltam volna,de mégis jobban érzi az ember magát,ha olyan az alakja amilyent szeretne!!:) És nem szabad elkeseredned,mert az hogy sétálsz az is mozgásnak számít!!:)Hát igen ilyenkor az ember nem nagyon mozdul ki télen,inkább jobb bent a meleg szobában!!:)De sajnos ebbe bele kell törödni,hogy egy darabig nem lesz még igazi napsütés,hisz most ennek van itt az ideje!!Viszont nem szabad mindig kifogást sem keresni,hogy mért vagyunk lusták!!:):)


2 hónapja
#5105
shinita
reply to ercsalina's post #5104
Nálam ez lassan megy :)
Nem tudom, mennyiről indultam, ugyanis az első hónapokban nem volt mérlegem, szerintem 82-84 lehettem 163 centihez, én 84-nek veszem, ez a legmagasabb érték, amit mérleg mutatott, valahány hónappal az egész életmódváltás előtt. Az első 3/4 évben nem számoltam kalóriát, csak nagyon ritkán, kíváncsiságból. Az odafigyelés és a majdnem paleo nem ért semmit, erős szénhidrátcsökkentéssel ment le kb. 15 kiló (jóllakásig eszem, ami ebben az időszakban napi 2000 kalória volt. Ha véletlenül kevesebbet ettem, akkor nem is voltam jól.) 69 kilósan csatlakoztam ehhez az oldalhoz s akkor kezdtem stagnálni (a 2000 kalória nem változott, mivel éhes voltam alatta.) Egy év hullámzás következett, sosem látott szigorúság és ereszdelahajam váltakozásával (elég mindegy volt, mit csinálok, nagyon jól tudtam 69 kiló körül stagnálni) 66.5 és 71 kg között, ez utóbbiról indultam pár hónapja. Durván levittem a szénhidrátot, amitől kissé komplikálódott az életem, de a kalóriabevitelem automatikusan maradt 2000, ennek megfelelően nem is fogytam, a pici kezdeti vízvesztést leszámítva. De miután belejöttem, sikerült lemennem 1600-1700-ra éhségérzet nélkül, azóta fogyok, legalábbis ha nem lengek ki túl sokat. Amikor 2000 az átlagom egy időszakban, akkor súlyt tartok, de némi odafigyeléssel jó esetben alámegyek ennek kilengésekkel együtt is. Nem egyszerű, vannak veszélyes ételek, s a párommal együtt étkezés is nehezít olykor. 1600 kalória necces, sok napon és a már említett veszélyes ételek esetén ennyi egy étkezésre sok, kettőre kevés. Ha nem figyelek, hogy beiktassam a térfogatos, kalóriaszegényebb, de ahhoz képest laktató ételeimet, akkor könnyen összejön 2000 kalória 2 étkezésre, miközben nem is vagyok különösebben éhes.
Tudom, hogy többet kéne mozognom, azon igyekszem mióta, de nem sikerül.

Nézzük a grafikont... 3,5 hónap alatt 4,6 kilót fogytam (ebből nem olyan sok a víz, a legelső gyors kiló benne sincs), kalóriaátlagot sajna nem tudok mondani, 1900-ra tippelek. Ha nagyon figyelek, sokkal jobb átlagot tudok hozni, a december már sokkal jobb, bár a napokban rontom. Október végén pont annyi voltam, mint augusztus végén... Azóta 1,5 hónap alatt -2.8 kg. Poénos lenne begyorsítani, de nem tudom magam rávenni. Így is meglepően jól megy, főleg, hogy leginkább az a mozgásom, hogy heti egyszer elmegyek a faluba énekkarba, valamint a konyhába is lépcső vezet. Sosem voltam sportos, de régen legalább megvolt a heti 60-70 km tempós sétám... Amikor már nem az Alföldön laktam, akkor szintkülönbséggel.
Ne lennék ennyire enervált, amióta nem süt a nap :( Az akaraterőm pedig inaktívvá vált az utóbbi években, pedig volt nekem olyan. De nem akarok átmenni pszichiátriai témákra.

2 hónapja
#5104
ercsalina
reply to shinita's post #5097
Igen szerintem is kevés az 1000 kalória,bár nem éreztem,hogy jobban éhes lennék emiatt vagy bármi!!Hanem mindig ezt próbáltam betartani!!!:) Viszont olvastam az egyik topikban,hogy mi a helyes,így átállítottam a kalóriát picit feljebb!!:) Hát nem tudnék minden jó falatról lemondani az tuti,de legalább már nem viszem túlzásba mint régen!!Meg most már van amit fejből tudok,hogy mi mennyi kalória és a boltban is már tudatosan nézem,hogy mit tartalmaz!!Neked mennyit sikerült már leadnod a súlyodból és mennyi idő alatt??Már ha nem titok!!:)

2 hónapja
#5103
teper
reply to Heribet's post #5098
Szia! Csak ötletként és jó tanácsnak azt mondanám, hogy délelőtt csak a gyümölccsel óvatosan, mert a gyors cukor az nem feltétlenül lenne szükséges, sőt igazán rossz dolognak tartom. Sokan azzal áltatják magukat, hogy a gyümölcsből bármikor bármennyi mehet. Szerintem nem. Jó dolog a gyümölcs, ha jó időben okosan esszük, de a csak gyümölcs nem jó döntés, és a csak délelőtt ezeket se okos döntés, nemhogy ezeknek az aszalványai, mert ugyan igyekeznek ezeknek a kénnel való tartósításukat kerülni, de az olajjal se sokkal jobb a helyzet. Az alma azért lenne jó gondolat, mert majd érzel egy hamis kajás késztetést, hogy valamit enni kellene, de ha ezt azt érzést legyűröd 3-4 napig, utána sokkal jobb lesz. Esetleg próbáld ki, hogy csak zöld (nekem sokkal jobban bejön) vagy csak piros legyen az alma. Ez utóbbiban sokkal kevesebb a savtartalom, hátha jobban bejön. Szerintem az is hülyeség, hogy reggeliz mint egy király, és egyél este mint egy koldus. Na most döntsd el mi lenne a helyes. Úgy tudod majd eldönteni, hogy kipróbálod :)

2 hónapja
#5102
Heribet
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Mindenképp írok majd, és nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! :)

2 hónapja
#5101
citromtorta
reply to Heribet's post #5098
Szia! Mindenképpen olvasd el amiket Gonoszka ajánlott! A legalapvetőbb, hogy jól legyen beállítva a kereted.Azt javasolnám, hogy a "délelőtt 2 alma"étkezést hagyd el, attól csak éhes leszel és feladod hamar a küzdelmet.Ha van időd, olvasgass itt a fórumban, sok okos és hasznos dologgal leszel gazdagabb.Nem fogyókúrának kell felfogni aminek egyszer csak vége lesz, hanem életmódváltásnak.Szerencsés kicserélni bizonyos megszokott magas kalóriatartalmú ételeket egészségesre ( pl fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű, köretekre figyelni-beiktatni bulgurt, kölest, hajdinát,felvágottak, virsli helyett valódi sonkát,húst , elhagyni a cukros üdítőket, finomított cukrot...stb)Egyél sok rostot, igyál sok vizet, egészséges teát!Visszatérve a reggelire: köztes étkezésekre megfelelőnek gondolom a gyümölcsöt, de reggelire mindenképpen valami tartalmasabb ételt vigyél be.Fontos, hogy a nap energiadúsabban induljon no meg az ember esze sem a kaján jár akkor megállás nélkül.:) Nagyon nem butaság az a népi mondás, hogy " reggelizz mint egy király, ebédelj mint egy polgár és vacsorázz mint egy koldus"!Ha bármi kérdésed van, nyugodtan gyere, sokan vagyunk itt akik szívesen segítünk és megosztjuk a tapasztalatainkat.Kitartást és hajrá!

2 hónapja
#5100
Gonoszka1
reply to ercsalina's post #5096
Szia! Örülök, hogy átállítod a keretedet, mert az alacsony keret mellett az anyadcseréd lelassulna, és az az egyenes út a jojozáshoz. Sok sikert, és várjuk a sikereid beszámolóját!

2 hónapja
#5099
Gonoszka1
reply to Heribet's post #5098
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról, a másikban a sportokról olvashatsz. Szerintem alacsony a kereted. Elég folyadékot fogyasztasz? Ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

2 hónapja
#5098
Heribet
Sziasztok! Vasárnap regisztráltam az oldalra, és hétfő óta következetesen betartom az előírt kcal mennyiséget. Délelőtt csak gyümölcsöt fogyasztok, reggelire, tízóraira 1-1 almát. 40 kg feleslegem van. Ma reggel ráálltam a mérlegre, és 1 kilóval többet mért, mint az első napon. Szerintetek, mit csinálok rosszul?? 1500 kcalt viszek be... fogyni illene, nem hízni. :(

2 hónapja
#5097
shinita
reply to ercsalina's post #5095
1000 kalória brutálisan kevés, na így nem szabad. Igazából ellenőrizhetné is az oldal ezt, elég egyszerű. Nem mindenki tudja, hogy nem ajánlatos koplalni...

Az életmódváltást pedig úgy kell csinálni, hogy ne mondj le a jó falatokról ;) Én elég keményen hedonista vagyok, főleg ételek terén, ehhez képest elég sok táplálékcsoportot kizártam mára, nem beszélve a durva szénhidrátlimitemről... De ez nem gond, mert ami alapvetően fontos, az megmaradt, mind tápanyag, mind élvezet terén. Ha pedig szeretek valamit, ami kilóg (nem sok ilyen akad), attól még az olykor, illetve kis mennyiségben beférhet, de inkább átalakítom a saját alapanyagaimhoz, meglepően sikeres tud lenni az ilyesmi.
Ha pedig valami elvágná az élvezetes táplálkozásom esélyét (hiába ennék jókat, ha valami azért erősen hiányozna), akkor azt a lépést hanyagolom.
Az lehet csak nagy baj, ha valaki olyan ételeket szeret, amik károsak a testének. Na ilyen esetben célszerű átnevelni az ízlelőbimbókat és a szokásokat. Az evési szokások elég alaposan meg tudnak változni, elég könnyen, nálam és a páromnál legalábbis ez volt, amikor pl. egyik napról a másikra elhagytuk a glutént s egy csomó mást is.
Az édességek kérdése nekem is gyönge pontom, szerencsére a fogyásban nem gátolnak, sőt többnyire segítenek a szénhidrátbevitelem alacsonyan tartásában. Persze ehhez saját, szénhidrátszegény édességek kellenek, amik tápanyag szempontjából is normálisak, így normális ételként funkcionálnak az étkezésemben. De amúgyis mennyiség kérdése a dolog. Egy csomó édességem van, amiből egy pici is kielégítő számomra :).

2 hónapja
#5096
ercsalina
reply to Gonoszka1's post #5089
Szia!!Elolvastam amit tanácsoltál és nagyon érdekes dolgokat olvastam!!!Szerintem az lehet a baj nálam,hogy a BMR-nél jóval alacsonyabb a megadott keretem!!Most átfogom állítani az egészet!!!:)
Kivi leszek,hogy beválik e!!!Köszönöm a segítséget!!:)Majd még írok,addig is kitartást mindenkinek!!:))))

2 hónapja
#5095
ercsalina
Sziasztok!!!:) De aranyosak vagytok,köszönöm a válaszokat és a tippeket is!!!:)Hát beállítottam a testsúlyt amit szeretnék elérni és napi kalóriát adtam meg,ami nálam 1000!!Így február végére számolta ki a rendszer elvileg -10 kg!!Folyadékot már csak mentes ásv. vizet iszok napi 1liter kb ami nálam már soknak mondható,mert sajnos nagyon keveset iszom!!!:( Ja és persze eddig coláztam,nehezen jöttem le róla,de muszáj volt!!A másik rossz szokásom az édesség!!!:)Azt is próbálom hanyagolni!!Egy időben jártam minden nap futni és heti szinten jártam kangoo-ra!!!Ez a lelkesedésem most alább hagyott és nem nagyon mozgok sajna!!Shinita teljesen így van ahogy mondod az első napokban lement 2.5kg és utána kezdett beállni a mostanira!!Tök örültem meg minden,de gondoltam,hogy ez nem reális!!Ahogy már írtam is a keretem 1000kcal , súlyom jelenleg 68.8kg!! 70kg voltam!!165cm magas vagyok!!Talán ez a legnehezebb az egészben,hogy tudni kell életmódot váltani,akkor meg ugye le kell mondani pár jó falatról!!:) :P Olyan jó annak aki már túl van ezen,de minden fejben dől el és nem fogom feladni akkor sem!!!:)

2 hónapja
#5094
csikil4ny
reply to ercsalina's post #5088
Lehetőleg fogd fel életmódváltásnak, akkor nem tudod abbahagyni, mert nincs mit abbahagyni. Az étkezéseidet pedig úgy alakítsd, hogy hosszútávon betartható legyen s nem lesz baj. (Nézd meg így sokkal könnyebb, mint várni a "végét').

2 hónapja
#5093
Gonoszka1
reply to vityke's post #5091
Szia! Semmi baj! Ez sokunknál előfordul, de nem azon kell ilyenkor keseregni, hogy mi lett volna ha, hanem előre nézve folytatni a megkezdett célt. Néha vannak mélypontok, de abból ki kell rángatni magunkat (hiszen ezt más nem teheti meg helyettünk). Sok sikert kívánok neked a folytatáshoz, és persze kitartást!

2 hónapja
#5092
shinita
reply to vityke's post #5091
Erre szoktam mondani, hogy jobb későn, mint még később :D A gondolat ismerős, pedig én abba se hagytam semmit, csak a kisebb súlyommal már nem fogytam ugyanúgy, viszont a jóllakáshoz annyi kellett, mint tizenkilókkal korábban. Van, aki simán eléri az álomsúlyát, s van, akinek módszert kell váltania az utolsó valahány kilónál. Mindenesetre a bő másfél évvel ezelőtti kezdés óta tudom, én már nem adom fel... Önfegyelmem kb. nincs, de makacsságom annál inkább. Max. néha lassan vagy sehogy sem haladok. De most újra lendületbe jöttem s ezen egy karácsony sem változtat, a gyomrom ünnepekkor is ugyanakkora :)

2 hónapja
#5091
vityke
Sziasztok!

Hajj, az a bizonyos kattanas, azt hiszem nekem sem art...olyan jo olvasni titeket, eröt adtok (az ujrakezdeshez) Meg 15 kilo hatra van...mert visszaszedtem 2-t :(
Es ilyenkor latom, hogy "miert hagytam abba??? Ha azota is csinalnam, lehet mar meglenne a -10kg"...söt, biztos... Tudom nem keseregni kell, hanem belevagni es...kitartani...
Mindenkinek kitartast kivanok a karacsonyhoz!

2 hónapja
#5090
shinita
reply to ercsalina's post #5088
Nemrég kezdted s fogytál is (bár nem tudhatjuk, miből, a fogyás eleje pedig trükkös tud lenni), én ennyire nem lennék türelmetlen. Lehet, hogy nem gyorsan, de folyamatosan fogysz, csak úgy jött ki a testsúly hullámzása, hogy az utóbbi napokban stagnálásnak látszik (nekem sokszor van úgy, hogy kellemes kalóriadeficittel 2 nap alatt -1 kg, aztán természetesen stagnál vagy hullámzik, mert ez nem reális. a fogyás nem jelenik meg pontosan a testsúlyban, az simán változik egy kilót egyik napról a másikra, egyeseknél akár többet is). De több infó kellene, mennyi a kereted, súlyod, hátha látunk valami hibát.
No igen, a kalóriakeret változik a súlycsökkenéssel, mert a kisebb test jó eséllyel kevesebb energiát igényel, persze ebbe az izomtömeg is beleszól, gondolom, az oldal azt tételezi fel, hogy az nagyjából marad (tipikusan minimális csökkenés történik, ha jól csinálja az ember). Hogy hogyan kezeled ezt, ez rajtad múlik. Én éhesen sosem hagyom magam, bármennyi a keret, de újabban nem olyan nagy kihívás betartanom azt (nincs túl alacsonyra állítva) :) Mozogni is lehet, hogy nőjön a napi keret. Visszaállítani nem kell, de ha zavar, hogy túl alacsony, akkor beállíthatsz egy szerényebb fogyási célt.

2 hónapja
#5089
Gonoszka1
reply to ercsalina's post #5088
Szia! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról, a másik a sportokról szól. Lehet, hogy túl alacsony a kereted? Mennyi folyadékot fogyasztasz? Ha ezek nem jók, akkor a stagnálás bekövetkezhet. A cél beállításnál heti fogyási mértéket adtál meg? Mert ha igen, akkor a rendszer a fogyásoddal csökkenti a keretedet. Ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

2 hónapja
#5088
ercsalina
Sziasztok!!:) November 23-n kezdtem el ismét a kalóriabázist használni,régebben már használtam és akkor lement 4 kg csak nem csináltam tovább sajnos!!:( Most még csak 1.20 kg ment le és azóta nem akar!! Szerintetek máris stagnál a fogyás??? És mit lehet tenni,hogy ismét beinduljon??? Múltkor is ott rontottam el,hogy mikor stagnált akkor hagytam abba!!! És amit még szeretnék kérdezni,hogy ahogy fogyunk úgy változik a megengedett kalória ugye és ilyenkor vissza kell állítani az eredetire???
segítségeteket előre is köszönöm!!!!:)

2 hónapja
#5087
bmati
reply to valika66's post #5085
Szia!
Ha nem zsírból akarsz visszaszedni, akkor töltsd ki az itteni adatokat és heti 0,2-0,3 kg-os hízásra állj át fokozatosan. A 10 kg-hoz sok idő kellesz, míg visszajön, de legalább a nagyja izomban lesz, ha sportolsz mellette. Heti 1 óra sport egy kicsit kevés. Ezt is érdemes lenne heti 3 felé szétosztani: 2 órán belül végeznél vele, mert teljes testes edzést lenne érdemes csinálnod heti 3-szor, nem egymást követő napokon, alkalmanként max. 40 percet kellene erősíteni.
Itt tudod kiszámolni a szükséges dolgokat:
http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html

2 hónapja
#5086
Gonoszka1
reply to valika66's post #5085
Gratulálok a lányodnak! Te a cél beállításnál 0 kg fogyást adjál meg, és a sportokkal ledolgozott kalóriákat is egyed le pluszban. Ha szeretnél egy kicsit hízni, akkor nem baj, ha a keretednél többet eszel, mert akkor szépen majd hízni fogsz. Viszont a sportot ne hagyd abba, mert a plusz kilók inkább izomba mint zsírba menjenek rád.

2 hónapja
#5085
valika66
a lányommal vágtam bele a kaloria számlálásba. végül is én fogyni nem akartam, csak tartani a sulyom.viszont még is fogytam. azt hiszem a baj abban volt, hogy abban az időszakban rengeteget sportoltam.a kérdésem kb mennyi kaloriát kellene ennem hogy fokozatossan kb 55 kg legyek.takarito vagyok ,most nem sportolok vagyis csak heti 1 órat.48 éves vagyok 48kg és158cm.tudom,hogy ez nem rossz,de az indulásnál58kg voltam.a lányom is leadott majdnem 20kg. további sok sikert a fogyni akaroknak és az oldalnak .

2 hónapja
#5084
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5083
Biztos, hogy el fogod érni, csak kitartás, és egy kis sport!

2 hónapja
#5083
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #5082
Köszönöm! Már alig várom, hogy az 59-es számot meglássam, szerintem ott lesz az a bizonyos "csúcsforma".

2 hónapja
#5082
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5081
Örülök neki, és sok sikert és kitartást kívánok!

2 hónapja
#5081
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #5080
Már nincs gond, két napja tiszta vagyok, már éhen sem akarok halni és még sportolni is kezdtem! Lelkesedek! :)

2 hónapja
#5080
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5079
Remélem sikerül kikecmeregni a mélypontról, de ha már elindultál felfelé, akkor már sikerülni fog! Csak kitartás, és bízzál magadban!

2 hónapja
#5079
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #5077
igen, nézték: rendben. Inzulinrezisztencia lehet vagy csak az agyammal van baj?

A lényeg amire büszke vagyok: ma újra tornáztam (Tiffany riszálás és comb 10 percese, nem sok, de sajnos a sok kimaradt időt érzem). A mélypontról már felfelé vezet az út, köszönöm a biztatásotokat!

2 hónapja
#5078
bmati
reply to csikil4ny's post #5072
Ajánlom akkor a lépcsőfutást... akár csak 1 fél emeleten le-fel kifulladásig. :P

2 hónapja
#5077
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5076
És a pajzsmirigyedet is nézték?

2 hónapja
#5076
csikil4ny
reply to AnnaKrisztina's post #5075
Valami gond van, eddig ment minden mint a karikacsapás, de a fehér lisztet és a cukrot kerülnöm kell mint a patás ördögöt, ha véletlenül egy picit is félreeszek, éhségrohamaim vannak. Lehet, hogy a szervezetem már átállt s így reagál most már, vagy az is lehet, hogy mégis csak baj van a cukrommal? (voltam nemrég vérvételen, az eredményeim jók)

2 hónapja
#5075
AnnaKrisztina
reply to csikil4ny's post #5072
Szia, ez a szörnyű szürkeség is lehet az oka, hogy nem érzed most annyira jól magad, nem? próbáld meg magad jutalmazni valami mással mint valami finomsággal. egy jó kis habfürdő :) most magamból indulok ki, de ilyen napsütés mentes időben én hajlamos vagyok édességevésre, át kellett váltanom az agyam hogy ne az étel legyen a jutalom.

2 hónapja
#5074
AnnaKrisztina
reply to Bojtika's post #5061
Köszi Bojtika és Bmati a zsírminuszolós tippeket, nem mindenre figyeltem tényleg eddig eléggé. a zab nekem is alapétel lett, és megpróbálok mindenhez enni párolt v nyers zöldséget.

2 hónapja
#5073
maszogep
reply to csikil4ny's post #5072
...melyik volt a kedvenc? (Hátha meg lehet azt találni.)

2 hónapja
#5072
csikil4ny
Igen, a faaprítás jó dolog, kár hogy panelben lakok, amilyen hangulatban vagyok egy teljes téli adag jól jönne most. Erre meg a kedvenc tornám is eltűnt az internetről. :(

Ma megpróbálom a fogyós étrendemet betartani, hátha nagyon nagy akarattal nem falom fel éjjel a hűtő tartalmát. (Végül is nekem "csak" heti 0,25 kg van beállítva)

2 hónapja
#5071
bmati
reply to csikil4ny's post #5065
Időlegesen emelj a kereteden (akár súlytartóig is) és majd ha nyugodtabb leszel, akkor folytatod. A stressz egyébként elég szépen zabálja a kalóriákat, szóval ha a napi aktivitáson nem állítgatsz és súlytartó állsz át időlegesen, akkor még lehet így is fogsz fogyni. :P
Nálam a stressz levezetése az edzésekben nyilvánul meg. Ilyenkor HIIT futás szokott lenni, illetve ha nem futok, akkor olyan torna és még a faaprítás jött be. :)

2 hónapja
#5069
natura27
Két hét türelem, és a mérlegemben történt elem csere után kiderült, hogy 86-ról lefogytam 120-ra. Muhaha... Közben egy számmal kisebb farmert kell vennem. :D Tudom-tudom, nem mérünk gyakran... :D

2 hónapja
#5068
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5065
Én sajnos újra, és újra átesem ezen. Én nem találtam még ki a gyógymódot, csak annyit, hogy találni kell egy olyan célt ami miatt újra megtörténik a "kattanás". Nem könnyű túllendülni rajta, de biztos sikerülni fog! Sok sikert!

2 hónapja
#5067
csikil4ny
reply to maszogep's post #5066
Köszönöm, a gond az, hogy még napközben lefoglalom magam, este viszont megenném a hűtőt is mindenestől, ha mégis nagy nehezen eljutok az ágyig éjjel arra ébredek, hogy már fáj a hasam, szédülök az éhségtől, a keretem jól van beállítva, le is eszem, eddig tökéletesen működött a diétám, nem változtattam semmin, csak lelkileg vagyok padlón.

2 hónapja
#5066
maszogep
reply to csikil4ny's post #5065
Nyugodj le! Az megnyugtat! :)

Viccet félretéve: találj valami elfoglaltságot magadnak, ami nem a hűtő közelében van. Valami új hobbi, séta, kirándulgatás, bringázás, bármi. Nálam úgy megy, hogy ha itthon ülök (itthon dolgozom, rendszertelenül), akkor állandóan ott motoszkál a fejemben, hogy kéne nassolni ezt vagy azt. Ha épp nincs meló, akkor elmegyek tekerni, ami jó, mert mozgok is, és még jobb, hogy az erdőben nincs a közelben hűtő. Ráadásul ha alaposan leizzadok, akkor a legnagyobb nyugalommal betolok menet közben egy Marsot vagy egy kis kólát, és akkor a nasi is megvan, meg a mozgás is megtörtént.

2 hónapja
#5065
csikil4ny
Volt már úgy, hogy sehogy se akart menni a fogyózás, vagy életmódváltás, vagy bárminek is nevezzük? Hogyan lendültetek túl ezen a mélyponton?

Egyszerűen nem megy, össze-vissza eszek, folyton éhes vagyok (mindez a stressztől van), fogalmam sincs hogyan tovább, egy biztos: nem akarok visszahízni!

2 hónapja
#5064
marcsi1968
reply to Gonoszka1's post #5063
Köszi :)

2 hónapja
#5063
Gonoszka1
reply to marcsi1968's post #5062
Kb:7700 kalória.

2 hónapja
#5062
marcsi1968
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az étkezési naplóban mennyi az a mínusz kalóriamennyiség, ami kb. 1 kg súlycsökkenést eredményez?
Korábban már olvastam valahol hozzászólásokban, de nem találom.

2 hónapja
#5061
Bojtika
reply to AnnaKrisztina's post #5056
Ételt kiválóan lehet sűríteni zabkorpával (kevés hideg folyadékkal elkeverni, majd az étel levével, és ezután a kiegyenlítés után beleönteni), és azért írok folyadékot, mert a zsírszegény joghurt (Lidl, Pilos) is folyadéknak vehető, ha az étel olyan, amit régen jól megzuttyantottál tejföllel.
Lehet tejföl benne, de csak kicsike.
Jó még a kukoricalisztes habarás is.

Levesbetét lehet zabpehely is, vagy bulgur.

Hús onnan van, hogy a sima csirkemellet főzzük meg ragunak, vag ycsirkecombokat sütőzacskóban sütünk, simán csak sóval és fűszerekkel,semmi más nem kell bele. Meg fogsz lepődni, mennyi zsíros lé sül ki belőle. Azt felhasználhatod mártásnak (kicsit sűrítve is), és még mindig nem tettél hozzá zsírt.
A sültet hidegen eheted kenyérrel, ha kívánod. Vagy belekockázhatod főzelékbe.

Zabot szoktál enni? :D (Zabpehely, alap eledelem...)

2 hónapja
#5060
bmati
reply to AnnaKrisztina's post #5056
Szia!
Ki kell húzni a felvágottakat, a disznóhúst, a virslit, a kolbászt, a szalonnát, a tejfölt, a margarint, a vajat, a rántást, a salátákat, az olajmennyiséget csökkenteni kell, a zsíros magvakból és a halból is lehet visszavenni (nem elhagyni!), illetve a tojássárgájából, a sajtokból, krumpliból, szójából, mazsolából, kukoricából, aszalt gyümölcsökből is vissza lehet venni. Most így ennyi jutott eszembe. :P
Ettől függetlenül remélem, hogy a diétás beállításokat követed a makrotápanyagoknál. :)

2 hónapja
#5059
Gonoszka1
reply to natura27's post #5058
Gratulálok! Csak így tovább, és el fogod érni a célodat! További sok sikert és kitartást kívánok!

2 hónapja
#5058
natura27
Tényleg működik! Azzal, hogy látom, hogy mi mennyi kalória, és gondolkodom, hogy vajon mit készülök megenni, e-miatt néha visszaveszek a lendületemből. Csak ezzel igenis le lehet fogyni!!! 5 kiló mínusz. Szép lassan... Annyira jó!!! :D

2 hónapja
#5057
Mart
reply to AnnaKrisztina's post #5056
Szia! Én is mindig túlléptem a zsírt az elején. Elhagytam a felvágottakat, kevesebb tojást eszem, és a főzésnél nagyon jól tudok spórolni a zsíradékkal. Alig használok. Nekem a fehérje volt mindig kevés, de szép lassan rájöttem, hogy mit egyek, hogy jól menjenek a csíkok.

2 hónapja
#5056
AnnaKrisztina
Sziasztok! amivel még mindig kűzdök, az a tápanyagoknál a zsír fogyasztás, na azt sokszor meghaladom. szerencsére a tornázás által ezek minimális túlfutások, de nem szeretem amikor a nap végén nincsen mindenhol mosolygós fej. ahhoz képest ahogy indultam óriásit javítottam a szokásaimon - de még mindig nem elég jó. valakinek volt hasonló gondja? alapvetően nyílván már átálltam a zsírszegény tejtermékekre, sovány húsokra, párolt zöldségekre, nincs ötletem mivel lehetne tökéletesíteni. ha nektek van, osszátok meg kérlek

3 hónapja
#5055
bmati
reply to Southwarth's post #5054
Nem egészen. Raktározni fogod a nagy részét, de ugyanúgy el is fogod égetni, mert az edzés után történik a zsírégetés (és ilyenkor nem csak zsírt, hanem szénhidrátot is égetsz). Ha keményen edzel (intenzív súlyzós vagy saját testsúlyos edzés), akkor az a zsírégetés 24-48 órán keresztül is fennállhat.

3 hónapja
#5054
Southwarth
reply to Bojtika's post #5053
Nem igazán világos mire gondoltál. Gyümölcs általában csak fehérje mellett megy, az pedig rendszerint sovány túró (50-100g, "Meggle"). Reggeli zabpehelyhez illetve edzés után megy Iso Whey Zero, de ez épp most fogyott el. Következőnek a 100% Whey Protein Professional-t próbálom ki.

Tudtommal a fruktóz nem hasznosul, hanem úgy ahogy van megy a "raktárba", vagy nem? :) Tehát ha egyáltalán fogyasztjuk, akkor leginkább csak reggelire vagy délelőtt.

3 hónapja
#5053
Bojtika
Az még nem baj, de mi a fehérjéd ilyenkor?

3 hónapja
#5052
Southwarth
Tudom, hogy edzések után gyors felszívódású fehérje-szénhidrát szükséges, csak azt nem, hogy probléma-e, ha ez fruktóz (főleg, hogy már délelőttönként is van, alma formájában).

3 hónapja
#5051
neonlicht
reply to Southwarth's post #5050
Szia,
nem mindegy, milyen az edzésed. Ha erősítő jellegű, akkor utána a szénhidrátbevitel nem hiba, még este sem.

3 hónapja
#5050
Southwarth
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne az esti étkezéssel kapcsolatban; ha este edzek (kb. 20-21 óra körül, 30-45 percet), majd utolsó és utolsó előtti étkezésnek gyümölcs megy túróval... nos, az szerintetek mennyire fatális hiba?
250-300g almával tízóraira nem túl sok gyümölcs ez már egy napra?

Egyébként a délelőtti alma (3-4g fahéjjal) állandó, most pedig 115g banán volt (közvetlen edzés után a fele, a másik fele közvetlen lefekvés előtt lesz 100g túróval, 3g fahéjjal és mandula aromával turmixolva).

3 hónapja
#5049
teper
Így van, a séta napi szinten, 1-1.5 órás, mindenféleképpen jó lenne. Ha teheted, hetente 1-3 alkalommal, laza és kötetlen stílusban (pl. akár kutya), vedd számításba az úszást is. Fontos, hogy a felső testeddel, ezáltal főleg a karjaiddal is mozogj valamicskét. A célpulzusod 1-1 percre elérheti a maximum pulzusod 70%-át, de utána lazáz kétszer ennyi időt, vagyis 3-4 percet a "nyugalmi" pulzusodon.

3 hónapja
#5048
ariadne777
reply to Bojtika's post #5046
Na ja, az exotikum mindig vonzó, .főleg ha apokrif irodalommal árulják ..nemde? ..A "Tibetbe tévedt angolokról"....., csak jön mosolyogni..a szjupermenekre nem hat a malárialáz bezzeg...
A hölgy a bemutatón, majdnem olyan csinos mint én.......ööööö.....leszek :))))

3 hónapja
#5047
ariadne777
reply to Omame's post #5045
:)...köszönöm, úgy néz ki a mai "sportom" a gyalogos bevásárlásban és a kézi-presszó felpumpálásában fog kimerülni. :).....azért még próbálkozom valami tornával is, ha nem is ma kezdenék neki, de kacsintgató szintben vagyok vele.Egyelőre a háztartás is fárasztó Csiga lassan haladok egy szoba takarításával is. A kertet majdcsak megcsinálja valaki . A séta az jó, minden szívesnek azt ajánlják minden szinten.

3 hónapja
#5046
Bojtika
reply to ariadne777's post #5044
Tetszetős. :D

Érdekes nagyon, nem jóga, de mégis emlékeztet rá.
Megkaptam a könyvet is ajándékba, ami ezeknek a gyakorlatoknak a kerettörténtete.
Ugyanakkor gyanús lett, annál is inkább, mert emlékeztetett a Kék hold völgye c. könyvecskére, ami romantikus kis történet a tibeti kolostorokba tévedt angolokról.

Nézem a könyvet: angolból IS és németből IS fordították.
Keresgéltem,mi ennek az oka. Kiderült, hogy ilyen szerző nem létezik, a könyv több könyvkiadó csalása! Ha csökkent a forgalmuk, és éppen divatja van újra az ezoterikus és/vagy testedzős dolgoknak, újra piacra dobják. Ez már úgy 100 éve megy. :D Szerzői jogdíjat ugye nem kell fizetni... :D

Végezheted, mert veszélytelen, és nyilván jobb, mint a semmi.

3 hónapja
#5045
Omame
reply to ariadne777's post #5039
Fogyni lehet csak evés módosítással és csak tornával is, a mérték a kérdés.
De mind az étrend módosításnak, mind a torna bevezetésnek vannak nagyon fontos és hasznos élettani hatásai, amelyek túlmutatnak a fogyáson. Egészségesebb leszel tőle.

Nagyon sok elmélet kering az emberek között, hogy mit és hogyan kell csinálni, vannak olyanok, amik izolálják a tápanyagokat, vannak, amelyek kizárják stb. Vannak, akik ezt tartják veszélyesnek, mások azt. Nehéz eligazodni.

Az itt levők többsége (ha nem rosszul értelmeztem) azon a nézeten van, hogy a bevitelnél nagyobb legyen a felhasználás. Valamint, hogy érdemes ezt az arányt az élelmezés és a torna kombinációjával elérni. Az étkezésnél sem mindegy, hogy mondjuk csokival tölti-e valaki ki a kalóriáit, vagy mással. Elsősorban a lassan felszívódó és ezért sokáig ható, rostgazdag élelmeket szoktuk ajánlani, sok zöldséggel és különösen tornázás esetén a fehérje arányokra figyelni.

A mozgás terén, a te döntésed, hogy mit teszel. De ha műtötték a szívedet, biztos adtak támpontot arra, hogy mit és hogyan csinálj a rehabilitáció időpontjában, mire figyelj, mit mozog és mi tilos. Anyósomnak konkrétan volt rehabilitációja a szívműtét után gyógytornásszal, meg minden. Persze nem minden szívműtét azonos, tudom. De figyelj arra, hogy mit javasolnak azok, akik műtöttek. Esetleg kérdezd meg őket, hogy milyen programot ajánlanak. Az sem kizárt, hogy monitorozni kell téged. Ez tényleg műtét függő. De szerintem nem lenne jó túlerőltetned magad (ez laikus feltételezés részemről).

Azt szeretném még hozzá tenni, hogy azoknak, akik nagyon túlsúlyosak a sima séta is sport. Amikor 50 kiló zsírt cipelsz magadon (mint én tettem), akkor bizony 1-2 óra séta igenis sport. Nem azonos 1 óra futással, de attól még sport és a térdeid is jobban viselik. Segít növelni az anyagcsere sebességét és az izmaid tömegét is valamennyire, így a napi kalória igényét a testednek megemeli. Nem csak fogyási hatása van, a kedélyállapotodon, a tüdő kapacitásodon, az állóképességeden is meglátszik, ha mozogsz. Nem kell feltétlen tornának lennie az elején. Idővel persze az is hasznos.

3 hónapja
#5044
ariadne777
reply to Bojtika's post #5043
képzeld, találtam valami lelkemnek tetszetőset, te mit szólsz ehhez?

https://www.youtube.com/watch?v=KgjZiasrSnw

3 hónapja
#5043
Bojtika
A keresőt használd, mert rengeteg fokozat és sokféle edzés van. Azért mondtam az elején.

A címlapon levő edzések véletlenszerűen kerülnek oda az 1000 feletti videóból.
Nyisd meg a keresőt (zöld gomb), állítsd a fokozatot az 1-re vagy a 2 -re.

Idemásolom a segítséget, de kicsit hosszú:

Segítség a Fitness Blender-hez
Az 1000 feletti edzésből csak a Search Workouts, a kereső segítségével lehet értelmesen válogatni.
Ha találsz olyat, ami a megadott kritériumoknak megfelel, még mindig nem biztos, hogy Neked is jó. Pl. én nem tudok olyat végezni, amiben ugrálások vannak.
Az angol szavakat én kiszótáraztam, de a nagyját meg tudom adni.
Ha a kereső zöld gombra kattintasz (Search workouts), akkor megjelenik egy felület, amin a lehetőségeket látod, és a kívántakat bepipálod a kis fehér négyzetben mellette.
Keyword: ide nem muszáj írni, de ha mondjuk guggolás nélkül szeretnél, akkor No squat-ot írsz oda. Ha ugrálást nem akarsz, akkor No jump.
Difficulty a nehézségi fokozat beállítása. Nekem a 3-as bőven elég, de lehet nézni 2-est is.
Body Focus: az edzeni kívánt testtájék. Upper body a felsőtest, Core a törzs. Lower Body az alsó testfél, és Total Body az egész test.

Középen én az időbeállítást nem szoktam használni, de beállíthatod a kívánt időtartamot.
Alatta az edzés jellege választható ki, többféle is akár.
A Toning amolyan karbantartó. átmozgató. A Strenght Training keményebb, a Low Impact szelídebb kicsit. A Barre a korlát mellett végzendő gyakorlatok pl, lábra. A többit megismered a nevéről.

Jobb szélen a kalóriaégetést nem szoktam meghatározni, alatta az eszközök listája van. Dumbbell a súlyzó. Stationary Bike a szobabicikli, Mat a szőnyeg, No Equipment az eszköz nélküli így hirtelen. (Sandbag a homokzsák, és Kettlebell is van sok mással együtt.)

Ha találtál néhányat, érdemes feliratkozni náluk, mert akkor a kiválasztott gyakorlatokat nem kell újra és újra megkeresni, hanem a Favorite Workouts-ba el lehet menteni. Csak e-mailcímet kérnek, időnként hírlevelet küldenek majd.


3 hónapja
#5042
ariadne777
reply to Bojtika's post #5041
hát ez már elég nehéznek tűnik, nincs kedvem így fulladozni, mint a hölgyike. azért kösz ..na majd meglátom..

3 hónapja
#5041
Bojtika
reply to ariadne777's post #5039
No keresztbe írtunk, Neked akkor a Fitness Blender kell, mert abból tudsz válogatni.

Tudod használni a keresőjüket? Kicsi angol kell hozzá, én szótáraztam.

http://www.fitnessblender.com/v/full-length-workouts/

3 hónapja
#5040
Bojtika
reply to ariadne777's post #5038
Ha edzetlen vagy, avagy a túlsúlyod nagyobb még egyelőre, akkor van másféle is.

Nekem sem sikerült elsőre a Tatarek! De próbálgattam mindenféle gyakorlatot otthon, és ha csak 5 perc sikerült, akkor annyi...de igyekeztem naponta többször azt az 5 percet megcsinálni.

3 hónapja
#5039
ariadne777
reply to Bojtika's post #5037
köszike, nem félek, régebb a kertet is felástam, csak most szívműtét után vagyok, eddig csak sétálgatni mentem hajlongás fullaszt ...szóval most ez van

3 hónapja
#5038
ariadne777
reply to Gonoszka1's post #5036
Köszi, megnéztem egy Tatareket , egyelőre csak néztem :)...ebből talán bírnék is 10 percet..ki fogom próbálni, a mérföldesből is bírtam egy mérföldnyit kb 14 perc volt..

3 hónapja
#5037
Bojtika
reply to ariadne777's post #5035
Többféle megfogalmazás lehetséges, de miért rettegsz ennyire a mozgástól?

Edzeni nem az olimpiai kerettel kell.

Lehet nem edzeni, de tényleg aggyal ellátott zselé akarsz lenni?
Az ember nem erre van tervezve, a fizikai teherbírásra is szükség van az egészséghez. Nézd csak meg, akik valami miatt mozgásképtelenek...egyikük sem öregszik meg, mert a mozgás hiánya miatt sok olyan betegség éri őket, mintha el lennének hízva.

A fizikai mozgás lenne a természetes állapot, nem a mozgás elkerülése. Otthon is lehet hatékonyan edzeni, ingyen letölthető dolgokkal.

Tatarek http://www.tatarekrezso.hu/videok.php
Kezdőknek, 10 percesek) http://www.youtube.com/playlist?list=PLXVo3BKLZz7taeIeb7D5Ukub2jwx-c5No
Tiffany
Tiffany RISZÁLÓS 10’ http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA
Tiffany riszálós hasra 6’ http://www.youtube.com/watch?v=UWmy2LaKf1o
Tiffany szuper risza 10’ http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
Tiffany kis súlyzós 4’ http://www.youtube.com/watch?v=_DYF0sLpFbQ
Tiffany comb 10’ http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk
Tiffany balettos 10’ http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9dVkXpI
Tiffany hegymászós 10’ http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74
Tiffany törülközős https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA
Tiffany „sodrófás” https://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM
Tiffany boksz https://www.youtube.com/watch?v=w4LJBzczpQQ

3 hónapja
#5036
Gonoszka1
reply to ariadne777's post #5035
Fogyni persze, hogy fogyhatsz! Csak az izmaidnak és a bőrödnek nem mindegy. Nem muszáj valami nagy edzést csinálni, de napi 10-15 perc azért nem ártana! Bojtika által feltett Tatarek edzések között találsz 10 perces edzéseket.

3 hónapja
#5035
ariadne777
Attól, hogy nem edzek, még fogyhatok, ugye? Ti mit mondtok, muszáj edzeni?

3 hónapja
#5034
bmati
reply to Omame's post #5033
A kevert fehérjéből a kg-os 3200 ft volt akcióban (amúgy 4 ezer körül). :)
Nem vertek át, a fél kg-os körüli adagok csak egy kicsit drágábbak, úgyhogy lehet, hogy akcióban volt.
A professzionális fehérjékből 400 gramm is 10 ezer felett van, de az már a profi sportolók szintje. :P

3 hónapja
#5033
Omame
Tejsavó fehérje koncentrátum volt 500g, 2800 forintért.
Bár én még nem használtam el az egészet, hisz csak edzés napokon van rá szükségem.
Lehet, hogy simán átvertek, de amit alternatívaként felsoroltak, azok mind 7000 felett voltak és az nem fedtek egy teljes havi adagot. Az egyik termék, nevére sem emlékszem már, határozottan megdöbbentett a maga havi 32000 forintos árával. Ezek után maradtam a 3000 alatti tételnél.

3 hónapja
#5032
bmati
reply to Omame's post #5030
Mekkora kiszerelés? Ezt csak azért kérdezem, mert az 1 kg-os kevert szokott egy árban lenni a 400 grammos tejsavóval. Egyébként a tejsavó is lehet kevert, illetve az sem mindegy, hogy izolátum vagy koncentrátum. Illetve az sem mindegy, hogy állati és növényi fehérje van keverve vagy izolátum+koncentrátum, bár általában az előbbit értik kevert alatt. A koncentrátum kg-ja kb. 7 ezertől indul, míg az izolátumé 10-től.

3 hónapja
#5031
bmati
reply to bakony1984's post #5029
A program csak matek alapján számol. Eddig túl kevés kcal-t ettél, azért akar nagyobb keretet állítani neked. Ha beállítottad, akkor 2-3 hét, mire ténylegesen elkezdesz fogyni.

3 hónapja
#5030
Omame
reply to bmati's post #5026
Én pont azért vettem sima tejsavót, mert olcsóbb volt. Ezzel most megleptél.
Köszönöm a válaszokat.

3 hónapja
#5029
bakony1984
reply to bmati's post #4967
Szia! Nem értem rá jelentkezni, sok a dolog. Lesz mit olvasgatom. Beállítottam az 1796kcal-t napi kalória keretnek. Remélem sikerülni fog,hogy elinduljon a fogyás. Köszi a segítséget. Mennyi idő után indulnak meg a kilók lefelé?
45dkg fogyás írtál hetente, de amikor Beállítottam az általad javasolt kcal-t, viszont a gép 19 dkg fogyás írt / hét. Ez csak matematika, nem?

3 hónapja
#5027
bmati
reply to csikil4ny's post #5024
Karácsonykor és szilveszterkor érdemes lazábbra venni a dolgokat.
Bojtika írta régebben, hogy olvasta valahol, hogy az emberek nem karácsony és szilveszter között híznak el, hanem szilveszter és karácsony között. :)
Nálam is felszalad max. 2kg ilyenkor, de 2 héten belül le is megy kényelmesen (mert nem tényleges hízás).

3 hónapja
#5026
bmati
reply to Omame's post #5022
Nem rosszabb, hanem jobb. A kevertet azért szoktam ajánlani, mert olcsóbb. Azok lassabban szívódnak fel (tehát nap közben is érdemes lehet inni, nem csak edzés után), a tejsavót pedig edzés után érdemes inni a gyors felszívódása miatt.

3 hónapja
#5025
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5024
Karácsonykor nem is lehet számolgatni komolyan, mert azért az olyan ünnep, hogy esetleg csak vigyázni lehet, de azért nem lehet akkor nem enni. És persze Anyukád szülinapján is belefér egy szeletke torta, főleg ha még bele is fér a keretedbe, vagy csak kicsit több. És az pedig jó, ha van kedved mozogni, mert az is növeli a keretedet.

3 hónapja
#5024
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #5021
Veszni nem hagyom, csak volt egy hullámvölgyem, úgy tűnik, hogy öt hét elteltével belerázódtam az új életembe: ismét van energiám mozogni. Továbbra sem sütök sütiket, úgy is majd novemberben lesz anyum szülinapja, akkor engedélyezek magamnak egy szelet tortát, majd az igazi kihívás Karácsony lesz.

3 hónapja
#5023
Gonoszka1
reply to Omame's post #5022
Én sima tejsavót vettem, és Bojtika sem ízesített port használ. Egyszerűen belekevered valamibe, mert semmi különös íze nincsen.

3 hónapja
#5022
Omame
Visszaolvasva felmerült bennem egy kérdés (mivel én ezt a megoldást választottam, de nem értek hozzá, hát rákérdezek). Mi van a sima tejsavó porral? Az ugyan nem tartalmaz semmi mást, de elég könnyen tudom variálni. A napi adag fehérjémet meg tonhal nélkül nem tudom hozni, annyi pénzem meg nincs, hogy tengeri herkentyűkkel töltsem ki a napjaimat.

Tehát ha nem professzionális kevert porokat vesz az ember, hanem egy sima tejsavót, az mennyiben rosszabb?

3 hónapja
#5021
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #5020
Ügyes vagy! Akkor lassan visszatalálsz a nyári énedhez! Ez csodás, mert tényleg kár lenne veszni hagyni amit elértél!

3 hónapja
#5020
csikil4ny
Túlléptem a régi önmagamon: a tegnap szülinapi ebéden voltam és nem bűnöztem. Nahát, soha nem gondoltam volna, hogy eljutok erre a szintre amikor ott van előttem a sok kaja és még csak nem is kívánom, volt húsi és savanyúság, én azt ettem amíg a többiek átrágták magukat a három fogásos ebéden.

3 hónapja
#5019
teper
reply to bmati's post #5018
Szerintem az edzéseddel nincs baj, de glutaminnal még sokkal jobb lenne :)

3 hónapja
#5018
bmati
reply to teper's post #5017
Ha jobban engedné az anyagi keretem, akkor én is beruháznék pár dologra, illetve valószínűleg többet is tudnék edzeni. :)

3 hónapja
#5017
teper
reply to bmati's post #5016
Azt gondolom, hogy itt vannak újrakezdők, és újra-újra kezdők is, ilyen-olyan, valamilyen sport tapasztalatokkal. Sőt vannak egészen fiatalok is, akik elégé keményen akarnak sportolni, csak valamiért nem mondják el nekik, vagy valamiért nem olvasnak utána. Egyébként megvan a probléma oka, ha nem az 5002-re írsz, valószínűleg soha nem írom, amit írtam. De egy jó kiegészítőről való lebeszélést nem hagyhattam szó nélkül :)

3 hónapja
#5016
bmati
reply to teper's post #5015
Én nem mondom, hogy rossz dolgok ezek. :)
Csak azt mondom, hogy kezdőknek felesleges pénzkiadás. Egy havi adag kb. 3 ezertől indul a BCAA-nak, a glutaminnak meg kb. 4 ezertől.

3 hónapja
#5015
teper
reply to bmati's post #5014
Persze, a kajálás hozza az eredmény 70%-át, ez így van. Gondolom az rendben van. Igazából aminósavakról dumálunk. Természetesen egy tejsavó tartalmazza a könnyen bevihetőeket és az esszenciálisakat is, ezért egy normálisan szűrt és gyártott tejsavóban mindegyik megtalálható. Ezért lenne fontos, állati eredetű fehérjével pótolni a szükséges napi fehérje hiányt. Így nem kell feltétlenül bevinni külön BCAA-t és glutamint, de lehet, és az nem rossz. A glutamin azért másra is hasznos, érdemes lenne utánanézni, csak ajánlani tudom.

3 hónapja
#5014
bmati
reply to teper's post #5013
Igazából, ha nincs rendben a kajálás, akkor ugyan mindegy, hogy szeded-e az utóbbi kettőt. Ezeknek inkább a profi sportolóknál van értelme. Itt nagyon kevesen edzenek nagyon intenzíven, a kisebb edzéseknél pedig nincs olyan nagy szerepe. BCAA egyébként van a fehérjeporokban is. A glutamin pedig akkor érdemes, ha tényleg sokat edz valaki, de itt szerintem kevés olyan ember van, akit túledzettség fenyegetne...

3 hónapja
#5013
teper
reply to bmati's post #5012
Általános jó tanács volt pluszban mindkét kiegészítőre a lehetőségek szerint, a tejsavó mellett. Diétában pláne fontos lenne az izomzatmegtartás szempontjából, nem felesleges, főleg ha valaki túl gyorsan fogy. Gyártótól függetlenül, igazából a tejsavón lenne a hangsúly. A #5002 szerint úgy értettem, hogy bejön a szer, de a tanácsolt szójásról az gondolom, hogy ha a büdzsé engedi, akkor azt semmi esetre sem cserélném le növényi fehérjére. Azért kerül annyiba, mert körülbelül fele annyira hasznos. Igazából az lenne a helyes sorrend, hogy válassz egy jó tejsavót, ha van rá keret, ha teheted válassz mellé még BCAA-t és glutamint is. Ez utóbbi kettő között alig-alig tudnék különbséget tenni a fontossági sorrendben.

3 hónapja
#5012
bmati
reply to teper's post #5011
Kezdőknek BCAA-t külön felesleges szedni.
A Nitro Pure Whey Gold-dal csak annyi baj van, hogy nem elég egy hónapra és 7900 ft. Értem én, hogy van mellette ez az, amitől jobb, de majdnem minden terméknél van jobb, csak pénz kérdése az egész. Ha nem fér bele neki anyagilag, akkor teljesen mindegy, hogy mennyivel jobb. :P

3 hónapja
#5011
teper
A Nitro Pure Whey Gold az egy jó tejsavó. Nem cserélném le egyik szójás kevert cuccra se. Egyébként igen, úgy kell, igen, hogy edzés után lenne a legfontosabb tolni egy adaggal. Ha több kiegészítésre lenne szükség, akkor napközben arányosan valahol elhelyezni, akár egy kis étkezést is helyettesíthet. Ha van rá keret, akkor 6gr BCAA-t napközben arányosan, 4gr-ot edzés után, talán hölgyeknek inkább tabletta, mint por, mert az íze az elég pocsék... Szintén edzés után, anyagi kerettől függően, 5-10gr glutamin nem lenne rossz. A glutamintól nem kell megijedni, mert látszólag pár kiló visszamászik, de valójában zsírban nem. Ez csak víz, amivel szépen feltölti az izomrostokat. Diéta alatt, edzés után nagyon jótékony a hatása. Glutamin amúgy sem ártana, csupa jó tulajdonsága van. Immunrendszer erősítő, kevesebb alvással is beéri az ember, kitolja a fáradtsági küszöböt, stb.

3 hónapja
#5010
bmati
reply to Soci's post #5007
Ez gyakorlatilag 4 tojás értéke. :P
Ha csak a tojást nézem, akkor árban egy hónapra (ha napi szinten eszed), akkor 5400 forintra jön ki (450ft/10 tojással nézve).
Csirkemellből 150 gramm is ugyanennyit tartalmaz (ha napi szinten eszed), akkor 1400 ft/kg-os ár mellett havi 6300 ft-ba jön ki.
A fehérjeporok ettől jobb minőségűek és gyorsabban hasznosítja a szervezet, szóval összességében megéri a befektetést. Egyszerre nagyobb kiadást jelent, de ha napi szinten megveszed a fentebb említett dolgokat, akkor sem jössz ki sokkal olcsóbban és a fehérjeport gyakorlatilag bekevered vízzel és kész, szóval az elkészítésével sem kell bajlódni (már akinek ez szempont), mint mondjuk a tojás esetében. Pl.: ott van most a Biotech Protein Power akcióban (3790-ért), ami mondjuk tej- és szójafehérje L-glutaminnal és BCAA-kal, de ha nem vagy allergiás rá, akkor jó választás is lehet, de itt egy adag "csak" 20 gramm fehérjét tartalmaz (egyébként 33 adagos).
Ezek az értékek csak napi egyszeri fehérjebevitelre igazak.

3 hónapja
#5009
Bojtika
Nagy újdonság a számomra, hogy bevezették a csomagautomatát, webes szállítást is lehet kérni. A telefonszámra SMS-kódot küldenek, ennek begépelésével az automata kiadja a csomagot.
Nem kell nyitvatartási időhöz igazodni.
Keressetek rá a neten, minden tudnivaló jól elérhető.

Én most fogok egy csomagot feladni, a budapesti címzett majd átveszi munka után, a közeli automatából, szuper!

(Feladás is lehetséges, ha valakinek a közelében van ilyen. Lista szintén van a neten.)

3 hónapja
#5008
Bojtika
reply to Krisztina1971's post #5005
Attól függ, hol laksz, ha beírod a keresőbe a nevét, akkor rátalálhatsz arra a boltra, ahol személyesen is meg tudod venni. Ez mindegyikre vonatkozik.

3 hónapja
#5007
Soci
reply to Krisztina1971's post #5003
Nem elég egy hónapra, mert egy adag 28 g kábé. Viszont húsból es másból képtelen vagyok annyit enni, hogy meglegyen a fehérje.

3 hónapja
#5006
teper
Sajnos sok jót nem mondanak róla, bár saját tapasztalatom nincs a termékkel kapcsolatban. Az is tény, hogy egy növényi fehérje sose lesz olyan értékű, mint egy tejsavó por, illetve ha felhasználási területüket hasonlítom össze (sütés,főzés, egyéb variálhatóság), akkor is bőven alul marad a szójás cucc. Szerintem inkább érdemes akár egy alacsonyabb minőségű Whey proteint választani mint egy még csak részben is kevert növényit. Érdemes körülnézni a MyProtein, Peak oldalán is, illetve a BioTech, Scitec termékek is előfordulnak akciósan. Elsőre, kipróbálásra inkább érdemes csak az egy adagos tejsavós cuccokat (25-30gr) végigpróbálni, mint sok ezret „bukni” bármelyiken, mert valamiért éppen nem jött be. Illetve egyszer végigszámolgattam, hogy egy jobb tejsavó gyakorlatilag szerintem csirkemell árban van. Táplálék kiegészítők/ #1025

3 hónapja
#5005
Krisztina1971
reply to Bojtika's post #5004
S ezt hol klehet beszerezni, ha nem neten szeretném rendelni?

3 hónapja
#5004
Bojtika
reply to Krisztina1971's post #5001
Van olcsóbb por, én mindig azt készülök megvenni.

A Scitec keverék (azaz szóját is tartalmazó) pora:

Scitec MPM (Mixed Protein Matrix) 1000 g, 3.390 Ft. (A Scitec rögzített árakkal dolgozik, mindenütt ennyi.)

Ha jól tudom, egy adag fehérjepor átlag 15 gramm körül van, de ezt is érdemes mérni, mert csalóka az a kanál.
Sárga-fekete utántöltő zacsiban van, ha jól látom.

3 hónapja
#5003
Krisztina1971
S meddig elég ez a kiszerelés? 1 hónap?

3 hónapja
#5002
Soci
reply to Krisztina1971's post #5001
Mivel nekem Biotech üzlet van a közelben, ezért náluk veszem: biotech nitro pure gold. A meggy-joghurt ízű szerintem még finom is, nagyon sok ízt kipróbáltam, de ennél maradok. A 450 gr-ős kiszerelés 4000 ft alatt van. Egy adagot iszom délelőtt nasinak, egyet meg edzés után. Nem tudom, hogy igy szakszerű-e, de nekem bevált .

3 hónapja
#5001
Krisztina1971
Azzal tisztában vagyok, hogy mely termékek tartalmaznak több fehérjét. Bab, túró, sajt, dió stb szerepelt a napi menüben,s így sem érte el a keretet, viszont a kalória keretemet szinte már túlléptem, ahogy számolgattam.
Fehérjeporra én is gondoltam, de úgy hallottam igen drága.
Havi 5-6000 ft-ot nem igazán szeretnék csak arra költeni.
Nem tudom itt meg szabad-e írni a márkát??!!
Kedves Soci, Te melyiket fogyasztod? Van olcsóbb por is?

3 hónapja
#5000
Gonoszka1
reply to Krisztina1971's post #4998
Sovány húsok, sovány sajt és túró, de ha ezekkel sem megy, akkor fehérjeporral lehet pótolni.

3 hónapja
#4999
Soci
reply to Krisztina1971's post #4998
Nekem csak fehérjeporral sikerül, illetve még azzal sem mindig, de legalább közelítőleg...

3 hónapja
#4998
Krisztina1971
Sziasztok!
Nekem az a gondom, hogy nagyon nehéz a napi fehérje keretet betartani, pontosabban kimeríteni.
Akárhogy kalkulálok, számolok...ahhoz, hogy sikerüljön, a napi kalória keretem túllépésével érném el csupán.
Ötletek?:-)

3 hónapja
#4997
Anita0624
Sejtettem, hogy ezt írjátok. :) Köszi. Tegnap végül is úgy oldódott meg a dolog, hogy nagy nehezen 98%-ban leettem, de nem sportoltam, ugyanis elaludtam a gyerekkel. Sajnos a zabos dolgokat egyáltalán nem tudom megenni. :( Így megpróbálok máshogy (több gyümölcs pl.) emelni a kalóriát. Vagy legközelebb hagyom a joghurtot és normális tejföllel habarom be a kajámat. :)

4 hónapja
#4996
Gonoszka1
reply to Anita0624's post #4993
A probléma az, hogy ha nem eszed le a keretedet, akkor a tested vészjelző üzemmódba kapcsol, lelassítja az anyagcseréd, a fogyásod lelassul, majd stagnál, és ha hosszan folytatod, akkor akár hízás is lehet belőle. Bojtikának igaza van, a főzelék mellé mehet hús (az legalább fehérje), a felvágottat pedig sült húsra, vagy jó minőségű felvágottra kellene cserélni, pl:tarja, főtt sonka, vagy zabos reggelire, pl: zabpehelyre, vagy zabkorpából készült ételre. Esetleg nézzél körül Bofynk Zabirodalmában, ott finom zabos receptek vannak!

4 hónapja
#4995
Bojtika
reply to Anita0624's post #4993
Az agyad azt a parancsot kapta régebben, hogy nem szabad éhséget jeleznie. Ne erőltesd magad, de egyél másképpen.

Nekem a normális reggeli egy jó adag vízben vagy tejben felfőzött zabpehely, gyümölccsel, tejtermékkel. Felvágottfélét évek óta nem eszem. Ha van lehetőséged, nézz utána: még a pulykamell sonkában sincs 50% hús. A többi segédanyag. Ha már húst eszel reggelire, inkább natur sonkát vagy más tiszta húst egyél.

A zabkása eleve 400 kalória is lehet. :D És máris meg van alapozva a napod, ráadásul jó darabig nem vagy éhes.

A főzelékhez nyugodtan ehetsz valami sütőzacskóban (külön zsiradék nélkül) sült húsfélét, eleve az is jobb akár hidegen, mint a felvágott.

4 hónapja
#4994
Anita0624
Bocsánat, elírtam. 847 kalóriát ettem eddig és 698 kalória van még vissza. De az is sok.

4 hónapja
#4993
Anita0624
Van egy problémám. Azt hiszem gondom lesz azzal, hogy az 1550 kalóriát leegyem. Normálisan reggeliztem (teljes kiőrlésű kenyér, vajkrém, pulykamell sonka, paprika, tejeskávé), tízóraira is ettem körtét, ebédeltem (joghurttal habart krumpli főzeléket), sőt még narancs levet is ittam (nem szoktam nagyon mást inni, mint 1 kávét, zöld teát, esetleg gyógyteát, ezeket mind cukor nélkül és mentes vizet) és még egy kicsi Sport szelet is lecsúszott és még van vissza mára 847 kalória. És akkor még nem számoltam a mozgással járó kalóriákat. :( Tanács? Nem éhezem, vacsorázni is fogok, de nem ennyit...Annak meg nem látom értelmét, hogy akkor is egyek, ha nem vagyok éhes...:(

4 hónapja
#4992
Anita0624
reply to bmati's post #4989
Huh, hát köszi. :) Nem mondom, hogy minden szavát értettem, de le a kalappal. :)

4 hónapja
#4991
Bojtika
reply to Katicza's post #4990
Sajnálom, hogy "elromlott" a térded.
Tudom, hogy nem kis ügy. (A férjem volt "térdes". )

4 hónapja
#4990
Katicza
Jut eszembe: nem tudom, mit gondoltok róla, de ha nekem "bekattan" a térdem, akkor némi nyújtás jót szokott neki tenni. Hosszú távon persze orvosi segítséget igényel az ügy, de rövid távon a különböző nyújtogatások kicsit csökkenteni szokták a fájdalmat.

4 hónapja
#4989
bmati
reply to Anita0624's post #4971
Tavaly május végén kezdtem el itt számolni. Előtte 94 kg voltam, mire a bázisra értem, addigra már csak 87 kg. Szeptember végére elértem a célsúlyomat a 78 kg-ot. 94 kg-osan kb. 24%-os testzsírral rendelkeztem (ez még akkor nem volt lemérve), 78 kg-osan 13,15%-ra ment le. Egyébként 186 cm vagyok és 26 éves férfi.
Itt van egy összehasonlítás tavaly március végén mért (1. negyedéves) és a szeptember végén mért (3. negyedéves) mérés között:
- derék: 85,3 cm ---> 78,8 cm (optimális: 83,7 cm)
- mell: 100,2 cm ---> 97 cm
- comb: 58,5 cm ---> 56,5 cm
- kar: 33,1 cm ---> 29,6 cm
- váll: 123,2 cm ---> 117,2 cm (optimális: 135,4 cm)
- Adonisz index: 1,444 ---> 1,487 (optimális: 1,618)
- nyak: 43,1 cm ---> 40,1 cm
- zsírmentes testtömeg: 70 kg
- leadható zsírmennyiség: 3 kg
- becsült testzsír-százalék:
1. módszer: 19,44% ---> 16,61%
2. módszer (YMCA): 13,35% ---> 9,44 %
3. módszer (amerikai haditengerészet): 11,27% ---> 11%
4. módszer (3 pontos mérés): 17% ---> 13,15%
5. módszer (7 pontos mérés): 19,71%
2012. augusztusa óta fegyencedzést végzek, 2013. június vége óta futok.
Fegyencedzésből jelenleg itt tartok:
- fekvőtámasz: 7. szint
- húzódzkodás: 5. szint
- lábemelés: 9. szint
- guggolás: 9. szint
- híd: 3. szint
- kézenállásban végzett fekvőtámasz: 2. szint
- vádliemelés: 3. szint
- függeszkedés: 2. szint
- ujjakon végzett fekvőtámasz: 6. szint
Ezekből a rendes edzésekkel tartok itt, több gyakorlatból is végre tudok hajtani a 10. szintből néhány ismétlést.
Futásnál a legjobb idők:
- 5 km: 27:49
- 10 km: 58:58
- Félmaraton (21,1 km): 1:50:38
- 30 km: 2:52:08
- Maraton (42,2 km): függőben
Kajálásnál elég sok diétát ismerek, gyakorlatban csak keveset próbáltam, továbbra is a kalóriaszámlálást tartom a legtisztábbnak (amúgy minden diéta erre épül, akár tagadják, akár nem). Több ezer (ha nem több tízezer) oldalt olvasgattam diétákkal és edzésmódszerekkel kapcsolatban. :)
A fegyencet heti 2 edzéssel kezdtem (így utólag heti 3-mal kellett volna). A futást is hetente 3x végeztem még intervallumos edzésként (futás-séta), majd amikor elértem, hogy 5 km-t le tudtam egyben futni, akkor már nem intervallumoztam (kivéve ha az volt az edzéstervben).
Emellett csináltam HIIT edzéseket is (tabata, peter coe, gibala, timmons). Ezeket futás helyett végeztem, ha rossz idő volt. Egy ideig egyébként kiegészítésként kísérletezgettem vele, de előbb-utóbb sérülés lett a vége (futás és fegyenc mellett már nem fért bele, mert mindig túledzettem magam vagy a térdem kezdett el rakoncátlankodni).
Jelenlegi célom lefutni a maratont, majd tovább erősíteni és izomtömeget növelni, mellette pedig futásnál javítani az 5 és 10 km-es időmön. :)
Később majd, ha lehetőségem is lesz rá (mind helyileg, mind anyagilag) és kellően megerősödtem, akkor crossfitt-ezni szeretnék hobbi szinten, de jelenleg egyik feltételt sem tudtam teljesíteni.
Jó hosszúra sikeredett, remélem nem fáradtál el benne. :P

4 hónapja
#4988
Gonoszka1
reply to Katicza's post #4986
Örülök, hogy Neked rendeződnek a dolgaid, és elkezdtél fogyni. És bizony a koplalás csak nagyon indokolt esetben jó, egyébként inkább a mozgás!

4 hónapja
#4987
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4985
Kurkuma kenőccsel kentem be, és richtofit sport krémmel. Nem tudom, hogy hogyan fogok tornázni holnap, mert a mai kisérlet is siralmas volt.

4 hónapja
#4986
Katicza
Szerintem, ha egyébként figyeltek az étkezésetekre, mozgásotokra, akkor nem fog az egész felborulni néhány nap betegség miatt. Kitartás, mindenkinek szurkolok! :)
Hogy jó hírt is mondjak: ha lassan is, de úgy tűnik, fogyni kezdtem. De ami ennél fontosabb: rendeződni látszik az (egyébként évek óta borzalmas) emésztésem. Azt hiszem, hogy a mozgás tényleg jobb ötlet, mint a koplalás... :D

4 hónapja
#4985
Bojtika
Köszönöm mindenkinek.

Legalább kiderült, hogy éppen "a bolygók állása" ilyen, hogy minden marhaság megtörténik.

Mindenkinek jobb passzt kívánok holnapra, Gonoszka, Neked pedig valami csoda borogatást a térdedre... (nincs ötletem)...
Talán körömvirág kenőcs.

4 hónapja
#4984
sinnesro
reply to Bojtika's post #4977
Sajnálom! Aludd ki magad holnapra!

4 hónapja
#4983
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4981
Sajnos van ilyen. Lehet, hogy most ilyen a bolygók állása? Én sem tudok rendesen tornázni, mert úgy fáj a térdem, és úgy be van dagadva (eddig még sohasem volt bedagadva, még akkor sem ha fájt), hogy nem tudom rendesen behajlítani. Tegnap voltunk a fürdőbe, és le volt zárva a kinti hidegebb víz, és úgy látszik ez a nagyon meleg víz nagyon nem tett jót. Egyenlőre még azt sem tudom, hogy holnap hogy fogok a lépcsőn lemenni, aztán meg feljönni. És a poén az egészben, hogy még meg is fáztam, így fáj a torkom is, és megnőtt a zsebkendő használatom is. és akkor még emellett az egyéb dolgok. De legyünk bízakodok, mert azt mondják, hogy semmi sem tart örökké. Talán ennek is vége lesz....! Csak azt nem tudom, hogy hogyan fogok tornázni, mert reggel is egy katasztrófa volt a fájdalmaim miatt.

4 hónapja
#4982
bmati
reply to Bojtika's post #4979
Én tegnap kezdtem el megint edzeni. Ami eddig semmi sem volt, most 3 hét kihagyás után izomlázam van tőle (amúgy meg ettől kicsit kevesebbel szoktam bemelegíteni).
Pénteken megpróbálok futni, már nagyjából rendben van a lábam. :)
Ma hagyd ki a mozgást, majd holnap mozogsz, amikor jobban leszel. Ha holnap is rossz napod lesz (reméljük nem így lesz), akkor viszont próbálj meg valami könnyedebbet mozogni, hátha megjön a kedved.
A fegyencet én Wordben vezetem és mindig egy hétre előre meg van tervezve az edzés, amúgy én is nehezen tartom fejbe (mert már egy ideje nem csak a 4 alapgyakorlatot csinálom). :)
Az alakjukkal sokan elégedetlenek szoktak lenni fogyás után is, ezért javaslom az erősítéseket. Akkor lehet még a célsúlyukig sem kell lefogyni, mert meglesz a megfelelő alak. Aki pedig nem elégedett olyankor az alakjával az pedig jóval az optimális súlya alá fogy. :/

4 hónapja
#4981
Bojtika
Valahogy muszáj lesz.

Erős vagyok én... Bátor és erős. Csak most kaki minden...

4 hónapja
#4980
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4979
Én meg még össze-vissza eszem ráadásnak. Valahogy csak kikecmergünk belőle!

4 hónapja
#4979
Bojtika
Úgy minden nyomasztó dolog összejött.

Ettem egy tál tejbezabot almával, a zab állítólag feldob... (hogy lesz ebből ma mozgás? Ez is nyomaszt...)

4 hónapja
#4978
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4977
Miért, mi történt? Én sem vagyok a csillagokban!

4 hónapja
#4977
Bojtika
Nagyon rossz napom van ma.

4 hónapja
#4976
Bojtika
Én hülye vagyok hozzá, nem tudom megjegyezni. Miből mennyit, és hogyan...ááá...lusta vagyok én ehhez, a cédulát elkeverem, a monitorra írjam nagy betűkkel?
A jövő héten meg írhatom át.

A guggolást kipróbáltam, de hogy ugyanezt egy héten vagy nem tudom mennyi időn át... közben a húzódzkodás nem megy semennyire, a fekvőtámasz megint más fokozaton... nem vagyok én erre hangolódva.

4 hónapja
#4975
sinnesro
reply to Bojtika's post #4974
Igen, tudom:-)
De az is tetszik, és el is kezdtem, az én térdem is ócska.

4 hónapja
#4974
Bojtika
reply to sinnesro's post #4973
Látod, mind mások vagyunk. :-)

Használok én is súlyzót, de a Blender-ekkel, ők is helyettem számolnak. :D

De a Fegyencben nem használatos a súlyzó. Az saját testsúlyos, épp ez a lényege.

4 hónapja
#4973
sinnesro
reply to Bojtika's post #4970
Nekem nagyon bejön. Imádom a súlyzókat is, az 58 évemhez:-)

Május vége óta 9 kiló mínusz:-) Lassan megy le, de kitartóan.

4 hónapja
#4972
Bojtika
Oké, az Információ menüpont alatt sok sikersztorit találtok. :D

4 hónapja
#4971
Anita0624
Gonoszka, Bmati, Bojtika! Biztos vhol leírtátok, hogy mióta csináljátok ezzel a módszerrel a fogyókúrát, mennyit fogytatok és hogy mit és mennyit mozogtatok, csak nincs időm átbogarászni az összes fórumot. Megtennétek, hogy nagyon röviden megosszátok ezt velem, velünk, kezdőkkel? Nekem úgy is jó, ha hozzászóláshoz navigáltok, ahol ezt megtettétek. Köszi szépen előre is. :)

4 hónapja
#4970
Bojtika
Egy szóval sem mondom, hogy nem jó a fegyenc, de egyre biztosabb, hogy nem fogom csinálni. Nekem nem fekszik, ez inkább pasis.
Egy 30 feletti nőnek, Bmati, nem biztos, hogy hasonlóak az ambíciói, mint egy huszonéves fiatalembernek. :D Idősebbnek meg pláne, aki eleve csak annyira akar edzeni, amivel kicsit formásodik, és nem tör különösebb alkati babérokra.

Persze ha megtetszik bárkinek, én csak drukkolok, mert láthatóan szép sikereket lehet vele elérni.

Én jobban kedvelem a végig követhető videókat, ahol nem nekem kell még számolgatni sem. :D


4 hónapja
#4969
Anita0624
reply to bmati's post #4968
Köszi szépen, átállítottam heti fogyásra. :) A fegyencedzést pedig megfontolom. ;)

4 hónapja
#4968
bmati
reply to Anita0624's post #4956
A kereted jó lesz úgy (1550-1600 kcal), csak arra ügyelj, hogy heti fogyásként add meg, mert akkor a csökkenő súllyal változik a kereted is. A sportnak meg csak kb. a 70%-át írd be és az így kapott keretet kellene 10-20 kcal pontosan leenni.
A fegyencedzéshez annyit, hogy az elején kell kezdeni. Az első 3-4 hónapban én sem tudtam leguggolni úgy, hogy teljesen lent maradjon a talpam és a térdem is fájt még (a térdfájásomat teremben sikerült összeszedni). Akkor 135 kg-mal hagytam abba a guggolásokat (csak a teremben szinte mindenki csak félig guggol le, mint utólag megtudtam és emiatt volt a gond). Valamivel több, mint 2 éve űzöm a fegyencet, jelenleg már több ismétlést is tudok végezni az egylábas guggolásból és nem fáj a térdem! A futás ugyanígy volt, a fájós térdem miatt még a séta is kínszenvedés volt időnként. A fegyenc elkezdése után egy évvel kezdtem el futni (ez augusztusban volt 1 éve), azóta már teljesítettem több 10 km-es távot, félmaratont, 30 km-t, jelenleg pedig egy maratonra fogok felkészülni. A fegyencedzésben pedig nem az a lényeg, hogy meg tudd csinálni a mesterhatos minden gyakorlatát, hanem maga a fejlődés. Én lehet, hogy soha nem fogok kézen állva egykezes fekvőket nyomni, de nem érdekes, mert ahogy próbálkozom a lépésekkel egyre erősebb leszek és egyszer lehet, hogy mégis össze fog jönni, de ha nem, akkor sem csinálok belőle problémát. Közben nagyon sokat lehet erősödni, fejlődik a koordinációs képességed, ügyesebb leszel. Az első 3 lépés egyébként terápiás jellegű gyakorlat, én azokra kb. 4 hónapot szántam. Kb. ennyi idő volt, mire teljesen rendbe jött a térdem. :P
Én a helyedben megpróbálnám. ;)
Ezért is mondom, hogy az első lépésekkel kell kezdeni és ha azok már jól mennek, akkor később sem lesz nagy gond.
Ha két éve valaki azt mondja nekem, hogy több ismétléssel fogok gerendán húzódzkodni, akkor kiröhögöm, de most mégis tudok több sorozatban is. :)

4 hónapja
#4967
bmati
reply to bakony1984's post #4943
Szia!
Ezekkel az adatokkal BMR: 1666 kcal. Heti fogyás mértéke ülő munka esetén 0,45 kg hetente, ekkor napi 1796 kcal-t ehetsz. Ehhez még hozzájön a sport, aminek csak kb. a 70%-át írd be. A keretet pedig 10-20 kcal pontosan érdemes leenni.
Igyál sok folyadékot, neked min. 4 litert kellene fogyasztanod naponta.

4 hónapja
#4966
Gonoszka1
reply to Anita0624's post #4965
Igen, mert amit Neked kell nézned a csík, azaz a kereted. A többi csak azért van ott, hogy lássad, hogy a rendszer miből számol. Örülök, ha azért sikerült elmondanom úgy, hogy megértsd, mert néha kicsit nyakatekerten mondom el amit szeretnék.

4 hónapja
#4965
Anita0624
reply to Gonoszka1's post #4964
Köszi, most már értem. :) Kicsit belezavarodtam abba, hogy többet egyek alapból is és még ha sportolok is...stb...de most már világos...:)

4 hónapja
#4964
Gonoszka1
reply to Anita0624's post #4963
Ezért írtam, hogy ahhoz viszonyítja, de a keretedet veszi alapul. Mert az alapjárat plusz a ledolgozott kalóriákat használod fel energiában. Ez jön le abból amennyit megeszel. De a rendszer ettől függetlenül figyelembe veszi az általad megadott keretet, hiszen ahhoz is hozzáadja a sporttal ledolgozott kalóriákat. Az energia különbség az összes energiaszükséglet és a megevett kalória különbsége. Nem tudom érted-e amit mondok, mert lehet egy kicsit kitekerem.

4 hónapja
#4963
Anita0624
reply to Gonoszka1's post #4962
Akkor nálam vmi nagyon nem stimmel. :( Bocs, hogy itt értetlenkedek. Megnéztem a tegnapomat. 1628 kcal ettem meg, és nem mozogtam semmit. A nap kiértékelésén ott volt, hogy 125,72 kcal égettem el (ez kerekítve az alapjárat 1754 és a megevett 1628 különbsége) és ez tök jó, bár lehet jobb is és ezzel az ütemmel hetente, havonta, félév múlva mennyit fogok fogyni.

4 hónapja
#4962
Gonoszka1
reply to Anita0624's post #4961
Nem, mert a rendszer a keretedet veszi figyelemben. Az csak gyakorlatilag tájékoztató jelleggel van ott, mivel ahhoz viszonyítja a megevett mennyiséget.

4 hónapja
#4961
Anita0624
reply to Bojtika's post #4959
Nincs mit! Igen ám, de ezt akkor is levonja, ha nem sportolok semmit. Így, ha nem eszem többet a napi keretnél, és levonja az alapjárat kcal-t, mindig mínuszban leszek és megdicsér a rendszer. :)

4 hónapja
#4959
Bojtika
Ááá köszönöm! :D

Ez nem feltétlenül veendő figyelembe, a BMR fölötti szám pontosabb. A rendszer csak matematikailag számol, és képes nagyon kevés kalóriát is megadni, ha az illető mondjuk azt rögzíti, hogy két hónap alatt akar negyven kilót fogyni.

4 hónapja
#4958
Anita0624
reply to Bojtika's post #4957
"Alapjárat kcal égetésed napi 1754 kcal. Ez azt jelenti, hogy ennyi energiát égetsz el összesen a szokásos napi életviteled által (munka, iskola, stb). Sporttevékenységed ebbe nem számít bele, azt külön tarthatod nyilván a főoldalon, a "Mit sportoltál?" ablakban."

4 hónapja
#4957
Bojtika
Lehet a napi kereted 1600 Kcal. Nem tudom, mi a manó ez az alapjárat, a napi keretet kell megenni.
Ha sportolsz, akkor azt a kalóriamennyiséget, amit a rendszer pluszban ad a sportért, a 60-70%-ában le kell enni.

Valaki magyarázza meg nekem ezt az alapjáratot, mert már a harmadik kezdő találta meg.

A BMR az alapanyagcsere, a napi keret az, ami a BMR-nél 150-200-zal több. Én itt tartok. Ez a logikus. (hadd ne vacakolgassak a saját beállításomnál, hogy megnézzem...)

4 hónapja
#4956
Anita0624
Sziasztok! Na akkor átállítottam a dolgokat, és most így néz ki: BMR: 1461, Napi keret: 1550, Alapjárat kcal: 1754. Tehát, ha jól értettelek titeket, akkor ha nem mozgok aznap, akkor egyek 1550 kalóriát, ha mozgok, akkor kb. 150-200 kalóriával többet. Kb. annyit, mint az alapjáratom? Így viszont majdnem 3 hónappal kitolódott a dátum, amire azt a 4 kg-ot leadni terveztem. :( No, de fő a türelem és a kitartás. :)
Elolvastam a javasolt két hozzászólást. Hát őszinte leszek, párszor még át kell rágnom magam. :) Nekem, mint kezdőnek és laikusnak pöttyet tömör volt első olvasásra. :) Bmati! Megnéztem a fegyencedzéses honlapot és az nagyon durva. Nem hiszem, hogy én azt bírnám, de a térdem tuti nem. :( Köszi az eddigi tanácsokat és szívesen veszem a továbbiakat is. :)

4 hónapja
#4955
bakony1984
reply to Bojtika's post #4954
Oké, köszönöm.

4 hónapja
#4954
Bojtika
No, így jó lesz.

Majd, ha beszámolnál a közérzetedről és a haladásodról, szívesen olvassuk.

Ha pedig kérdésed van, akkor is írj bátran, segítünk. :D

4 hónapja
#4953
bakony1984
reply to Bojtika's post #4951
Köszönöm szépen. Akkor csak minden másnap bicikli, a többi napon ezekből válogatok.

4 hónapja
#4952
4 hónapja
#4951
Bojtika
Nem, ne mindennap! :D Mert akkor csak a napi aktivitás része, és nem sport.
Minden másnap! É s a köztes napokra mindjárt küldök rövid tornákat.

4 hónapja
#4950
bakony1984
OKé, akkor 1800 körül eszem 1 nap és mindent mérek. kezdetnek azt hiszem biciklizni fogok minden nap egy kicsit többet.

4 hónapja
#4949
Bojtika
Kell a szervezetnek némi átállási idő.
Az adagok csökkentése nem elég, lehetőleg mindent mérni kell, különben könnyen becsapódhatsz.
Lehet, hogy masszívabb köretet kellene enned, mint a saláta. Kell a változatos zöldségféle, a csökkentett zsír. Azaz a három fő tápanyag mennyiségének is meg kell lennie, hogy ne keletkezzen hiányod.

A heti fogyás mértéke inkább csak tájékoztató adat, a centik például hamarabb megindulnak lefelé sokszor, mint a kilók. És ahogy elkezdesz majd mozogni, rendszeresen beiktatsz legalább 10-20 perceket naponta, szépen fogsz feszesedni is a lassú, de biztos fogyás mellett. Általában fél kiló a heti fogyási átlag, a rendszer csak matek alapon számol.

4 hónapja
#4948
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #4947
És számoltad a kalóriákat? Mert lehet, hogy többet ettél mint gondoltad. A sok folyadék az kell, mert az a méreganyagokat segíti kiüríteni. Egyébként súlyingadozás van, így a heti egy alkalommal elég mérni magunkat, és ezt reggel, ébredés után, és toalett után kell megejteni. Egyébként kenyeret lehet enni, csak lehetőleg magos, rozsos kenyeret. Köretet is lehet, azaz krumplit, kölest, bulgurt, hajdinát, időnként rizst, és tésztát is. A tésztából lehetőleg durum vagy gluténmentes legyen. És a zabpehely, zabkorpa is remek. A zabkorpából remek ételeket lehet készíteni. Nézzél körül Bofynk Zabirodalmában. Ott finomságos recepteket taláhatsz. Én a pizzát, és a langallót ajánlom melegen, bármilyen Neked tetsző feltéttel.

4 hónapja
#4947
bakony1984
Akkor a heti 40dkg fogyás nem lesz meg csak kb 20dkg hetente.
Már kb egy hete mindenből eszem, csak kevesebbet mint szoktam, nem eszem annyi kenyeret és köreteket salátával helyetttesítem, vizet is iszom kb 2-2,5 litert. Azt vetttem észre hogy mióta kevesebbet eszem kb 70dkg-al vagyok több. Ez normális?

4 hónapja
#4946
Gonoszka1
reply to bakony1984's post #4945
Szia! Üdvözöllek én is! Igen, úgy jó lesz a keret, és tornával ledolgozottakat kell még pluszban 60-70%-ban leenni.

4 hónapja
#4945
bakony1984
Jaj, nem! A BMR 1676 !:) Elnéztem, bocsi.
Tehát az 1676 hoz kell 150kcal-t hozzáadni és annyit egyek egy nap + torna. Igy már oké?

Akkor kb 1800 kcal-t ehetek egy nap, ha jól saccolom.

4 hónapja
#4944
Bojtika
A BMR mennyi?
Függetlenül a beígért fogyástól, a BMR az alap-szükséglet. Annál 150-200 Kcal-al többet kellene beállítani napi keretnek, és azt tartani.
A sport kalóriaértékét pedig 60-70%-ban "leenni". Tehát az plusz evést jelent.

4 hónapja
#4943
bakony1984
Igen, talán sikerült is. Alapjárat kcal 2012 , heti 40dkg fogyással a kcal amit megehetek 1572. 10 kg-ot szeretnék fogyni. Jelenleg 90,5 kg vagyok, 160cm és 30 éves. Jó így?

4 hónapja
#4942
Bojtika
reply to bakony1984's post #4941
Jó reggelt, szép napot!

beállítottad már (az adataiddal kitöltve) a fogyásodat?

4 hónapja
#4941
bakony1984
Sziasztok!
Új vagyok, most ismerkedem az oldallal. Hozzátok hasonlóan én is fogyni szeretnék, és ahogy olvasom a hozzászólásokat nektek elég jól megy. Bíztatjátok egymást ami elég nagy erőt ad a folytatáshoz. Tudnátok nekem is segíteni? Hogyan induljak el?

4 hónapja
#4940
ariadne777
reply to bmati's post #4937
:) csak azé kérdeztem mert ez teljesen kínai nekem, életemben nem sportoltam, de mindig megkérdezték, hogy mit sportolok, mert aránylag erősnek vállasnak és izmosnak nézek ki, én meg csak mosolyogtam, mert ha lehetett, még az iskolai sportórákat is kibekkeltem, ....olyan kinnak éreztem, azt ami másnak kész élvezet volt. Később derült ki, hogy szívfejlődési rendellenességgel éltem végig( PSD) ami egy időzített bomba, ahogy a doki jellemezte műtét előtt....most már inkább magam szeretnék erősödni és könnyebb lenni a szívemnek, a szépségekre mondjuk a vénuszindexre :) nem hajtok

4 hónapja
#4939
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4938
THX :)

4 hónapja
#4938
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4936
Gratulálok, hogy tartottad, és hajrá az újabb -5 kiló felé!

4 hónapja
#4937
bmati
reply to ariadne777's post #4935
Erősítéssel lehet legjobban izmot formálni. Kis mértékben a kardió jellegű edzések is formálják. A HIIT edzések pedig valahol a kettő között. Izomformálásra a legjobbak az olyan gyakorlatok, amikből 4 sorozatnál 5-12 között tudod tartani az ismétlésszámot (ha ettől több megy, akkor már nehezíteni kell). Az 5 alatti ismétlésszám maximális erő növelésére való, de ott kevésbé lehet az izmokat formálni. Ezek az ismétlésszámok azokra a gyakorlatokra igaz, ahol maximum ennyi ismétlést tudsz elvégezni.

4 hónapja
#4936
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4916
Csak dolgoztam sajnos.-5 kg os suly vesztés tartom hál istennek:)
Nekiállok mos még egy - 5 kilónak :)

4 hónapja
#4935
ariadne777
reply to bmati's post #4934
az erősítés, az izomformálás is egyben?

4 hónapja
#4934
bmati
reply to ariadne777's post #4933
Csak erősítést keres, a te ajánlatod pedig szintén kardió jellegű mozgás. :P

4 hónapja
#4933
ariadne777
reply to Anita0624's post #4931
Ezek a mérföldes stepaerobikok ott vannak a youtuebon és ki sem kell lépni hozzájuk, elég ha ablakot nyitsz és két négyzetméternyi hely a szobában https://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs

4 hónapja
#4932
bmati
reply to Anita0624's post #4931
Én évek óta itthon erősítek. A teremre szánt pénzt pedig érdemes kajába forgatni, plusz ugye nálam a terem is messze van. :P
Saját testsúlyos erősítő edzéseket kellene végezni. Ki kell fogni választani pár gyakorlatot, amik a tested minél több izmát bevonják a munkába és ezeket tudni kell progresszívvé tenné (így fokozatosan fejlesztheted magad). Ott vannak pl.: a fegyencedzés gyakorlatai, amiket itt megtalálsz a mesterhatos menüpont alatt:
http://fegyencnaplo.atw.hu/
Itt 4 alapgyakorlatra van szükséged az elején: fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, lábemelés. Az első kettő felsőtest edzésére, az utóbbi kettő pedig alsótest erősítésére szolgál. Érdemes egyébként elölről kezdeni.
Ezek mellett természetesen heti 3x lehet zóna edzéseket végezni kardió jellegű edzésként (főleg a tabata zónát ajánlom), de nem egymás követő napokon.
Az erősítő edzéseket úgy csináld, hogy 10-45 percesek legyenek.
Ha nem tetszik a saját testsúlyos edzés, akkor érdemes venni két egykezes súlyzót, amire szerelhető súlytárcsás és mondjuk elkezdeni a 2,5 kg-ossal és ha mondjuk már megy 4x15 ismétlés egy adott gyakorlatból, akkor több súlyt teszel rá. Ez felsőtest edzésénél megoldható, viszont az alsótestet guggolással, lábemeléssel és vádliemelésekkel érdemes erősíteni.
Ezekről egyébként írtam a Kötetlen csevegésben topic 5544-es hozzászólásában.

4 hónapja
#4931
Anita0624
reply to bmati's post #4930
Akkor mit tanácsolsz? Én ugyanis nem tudok eljárni edzőterembe.

4 hónapja
#4930
bmati
reply to Anita0624's post #4928
Csak hogy tudd. Péntek Enikő videói elsősorban kardió edzések (ami csak kis mértékben erősít /állóképesség növelése/), az, hogy néha a kézbe veszel egy-két súlyzót, attól még nem lesz erősítés (erősítése alatt a maximális erő növelését értem). Az erősítés ott kezdődik, amikor hosszú időn át folyamatosan növeled az intenzitást (ez min. hónapokat jelent). Ezt a külső ellenállás növelésével éred el (súly vagy gyakorlat nehezítése), ami általában ezen videókban nem valósul meg.
A bokasúlyokat pedig hülyeségnek tartom, csak feleslegesen terheled/nyújtod vele az ízületeket.

4 hónapja
#4929
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4922
Télen is minden nap sétáltunk és most is fogunk - mondjuk most a napiban is kiviszik, sőt -20 felett mindig kint aludt nappal. :) Nem is volt soha beteg, amíg be nem került a közösségbe. Most ő is nagy adag C vitamint kap, kíváncsi vagyok, hogy most meddig tart a napiba járás. (először 3 napot volt, aztán meghült, utána 7 napot és hatot itthon sajnos antibiotikummal, most még csak két napja jár).

4 hónapja
#4928
Anita0624
Köszi a tanácsokat! Megfogadom őket. Az jó hír, hogy többet ehetek, mert eddig lelkifurdalásom volt, ha meghaladtam a megadott értéket. :) bmati: Péntek Enikő zóna edzései erősítő edzések és egy részét 1,5 kg-os bokasúllyal végzem. A többi valóban kardió. Lassan vége a melónak, megyek a Prücsökért az oviba, majd a játszótérre, de este átrágom magam azon a két hozzászóláson. :)

4 hónapja
#4927
Gonoszka1
reply to Anita0624's post #4925
Legalább 1550 körülre állítsad, mert a BMR alatt lassul az anyagcsere. És a sportokat a napi kereteden felül kellene leenni. És a pihenő napon pedig csak a napi keretedet.

4 hónapja
#4926
bmati
reply to Anita0624's post #4925
Az 1550-1600-at edd le. Ne egyél BMR alatt!
A mozgáshoz annyit, hogy az összes felsorolt mozgásod kardió jellegű edzés. Erősíteni kellene, ha valami normálisabb alakot is szeretnél elérni. A heti 5 erősítésnek kellene dominálni és mehetne mellé heti 2-3 aerob edzés.

4 hónapja
#4925
Anita0624
reply to Gonoszka1's post #4924
Köszönöm! Nem olvastam még el, most megkerestem és csak belepillantottam, de elég hosszú és most dolgozom, de este átrágom magam rajta. A BMR-em 1461 kalória és a napi ajánlott keret - az előbb rosszul írtam - 1424 kalória. Akkor inkább "egyem le" az 1461-et, ha sportolok is? És a pihenő napjaimon 1424-et? Bár nem sok a különbség a kettő között.

4 hónapja
#4924
Gonoszka1
reply to Anita0624's post #4923
Szia! Üdvözöllek közöttünk! A kötetlen csevegés topikban elolvastad az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat? Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról van szó, a másikban a sportokról. Az nagyon fontos, hogy a kereted jól legyen beállítva, hogy az anyagcseréd ne lassuljon le. A sportokkal ledolgozok kalóriák 60-70%-át még pluszban kellene leenni. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert!

4 hónapja
#4923
Anita0624
Sziasztok! Egy hete regisztráltam és használom az oldalt. :) Azóta rendszeresen olvasgatom a fórumokat itt, és nagyon motiválóak számomra.
Rövid történetem: 2010. októberében 67 kg-mal lettem állapotos, és 2011. júniusában 87 kg-mal mentem szülni. Nem nagyon figyeltem az étkezésre, mivel a 9 hónapból 5-öt szinte végighánytam, így azt ettem, ami bennem maradt, ami az utolsó hónapban sok-sok fagyi volt. :) A szülés utáni első 6 hétben lement 10 kg (ebből 5 a szüléssel és 5 a víz volt). 1 éves volt a kisfiam, mikor elváltunk (akkor leadtam 4 kg-ot) és én hazaköltöztem a szüleimhez fél évre, ami a kilóimnak nem tett jót (nagymamám a szüleimmel él és kiválóan süt, főz...:))..Igaz, annyira rosszat sem, mert hízni nem híztam. Stagnáltam.
Kétévesen kisfiam bölcsibe került, én meg vissza a melóba. Rettenetesen zavart, hogy még mindig ott van az a fránya 6 kg ahhoz, hogy a terhesség előtti súlyomat elérjem. Sokáig nem csináltam semmit, néha figyeltem a kajára, néha mozogtam, de semmi tudatosság. Aztán 2014. januárjában elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább. Első lépésként április elejéig eljártam heti egyszer (ebédidőben) egy nyirokmasszázsos, testekercseléses, méregtelenítő kezelésre. De mellette otthon is mozogtam (nem tudok eljárni sehova, mivel nem tudom lepasszolni senkinek a kisfiamat), mikor a gyermekem aludt. 4 hónap alatt ugyan csak 2 kg ment le (71 kg), de centiben sokkal nagyobb volt a változás. És jöttek a pozitív visszajelzések a környezetemből, ami nagyon motivált, és simogatták lelkemet :). Tavasszal-nyáron kisebb-nagyobb bűnözésekkel, de figyeltem az étkezésemre és mozogtam. Aztán sajnos térdsérülésem lett augusztusban, így kimaradt 1 hónap mozgás. Szépen lassan újra kellett kezdenem.
Amúgy Péntek Enikő DVD-ire tornázom illetve a youtubon található egyéb videókra, hogy ne legyen olyan unalmas. :) Pénteken mértem magam 69,3 kg vagyok és rettentő boldog, hogy lassan 4 év óta először vagyok 6-ossal kezdődő. :)
Rájöttem, hogy csakis az étkezésemmel lehet gond (sajnos édesszájú vagyok), mert sokkal többet mozgok mint 1,5 éve. Nagyon bízom ebben a módszerben. 1441 napi kalóriát hozott ki a gép nekem, heti 0,3 kg-os fogyást állítottam be magamnak. A cél az év végére, jövő év elejére 65 kg, de nem bánom, ha pár kilóval kevesebb lesz később. :) Heti 5 x mozgok, amiből 2x1 órát, a többi 30 perces általában. Felváltva a kardiót, intervallumot és zóna edzéseket. A mozgásos résznél csak a tényleges tornát írom be, azt, hogy mindenhová gyalog járok nem, mert hosszú évek óta ez van, és már hozzászokott a szervezetem. Fogyást nem remélhetek tőle. :) Remélem, hogy karácsonykor én is írhatok a Sikertörténetek fórumba. :) Köszönöm, hogy elolvastok!

4 hónapja
#4922
Bojtika
Nálatok biztosan más a kinti klíma is.

A szemközti szomszédék a két gyerekre nyáron is fűtöttek este, és télen is nagyon meleg volt náluk mindig.
Amikor előbb a kislány, később a fiúcska is nagyobb lett, kívánkoztak a szabadba, egy-egy séta során is megfáztak, sokat betegeskedtek.
Télen előfordul nálam, hogy spórolni kell a tüzelővel, de van meleg holmi, van forró tea, meleg étel.
Viszont nyáron is zoknit hordok, mert idebent a házban a padlóról akkor is hűvös van, és érzékenyebb lettem a felfázásra. :D

4 hónapja
#4921
csikil4ny
Én borzasztóan fázós vagyok, a meleget jól bírom, de 22 fok alatt .... brrrr... éjjel 20 fok van a lakásban, próbáltuk a 19-et s a kicsi megfázott

4 hónapja
#4920
Bojtika
Nálam télen sosincs meleg a lakásban. Télen hideg van, általában 18 fok még akkor is, ha éppen véletlenül bőven van tüzelő, Igaz, kicsi gyerek sincs már a családban.
És nem vagyunk betegek, még járvány idején sem.
Nyáron sem hűtjük a lakást, nem is lenne mivel. Azaz az évszakok váltakozásához alkalmazkodunk, talán ez is számít.

4 hónapja
#4919
csikil4ny
Az utóbbi időkben a terhességemen kívül minden télen folyton meg voltam hülve, ezt a lelkiek nem igazolják. Azelőtt meg szinte soha nem voltam beteg. Az immunrendszerem alaposan leépült, most rajta vagyok az ügyön, kíváncsian várom a telet. :)

4 hónapja
#4918
Bojtika
Az immunrendszert befolyásolják ám a lelkiek is.
Nem lehetett egyszerű a napközbeni elválás a kicsikédtől. Lehet, hogy ez (is) magyarázat.

4 hónapja
#4917
csikil4ny
reply to bmati's post #4897
Az nem jó, én is mindenfélét elkaptam mostanában, de amióta C vitamint és Mega Daily One-t szedek már egyet (a lányomtól) nem kaptam el, bizakodó vagyok.... Még a -10 ok, de aztán jönnek a -30-ak, akkor már nem futnék kint. :)

4 hónapja
#4916
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4913
Igen, elfogyott (hála az Istennek)! Akkor szép helyeken dolgoztál. Legalább a fürdési lehetőségeket kihasználtad, vagy csak munka voltí? Hogy áll a fogyásod?

4 hónapja
#4915
bmati
reply to gyurika7's post #4906
Szia!
Nem fogsz tudni, mert akkor is szénhidrátból fogod nyerni az energiát. Próbáld meg valahol 130-200 között tartani a CH-t és kicsit több fehérjét fogyasztani (1,5-2 g/ttkg-ot), így valamennyire elkerülhető az izomvesztés. Viszont jobb, ha tudod, hogy a kalóriadeficites állapot izomveszteséggel jár, csak a magasabb fehérjével és megfelelő mozgással javítható. Igyál sok folyadékot, a napi minimumod felett 1 literrel és kerüld a kardió edzést, viszont az aerob edzések, illetve a HIIT edzések mehetnek. Aerob edzés alatt az alacsonyan vagy közepesen alacsony intenzitású edzéseket értem, ahol a pulzusod nem éri el a max. pulzusod 70%-át. Ezekből heti 3 elég, mert a sok és/vagy hosszú aerob edzés is bontja az izmokat. HIIT-ből elég 20 perc is, közepesen alacsony intenzitású aerob edzésből pedig 30-60 perc alkalmanként.
Ha kevesebb szénhidrátot eszel, csak akkor fog fehérjéhez és zsírhoz nyúlni a szervezet, ezért kell egy kicsit több fehérje. Zsírból pedig nem árt, ha megvan a napi 0,7 g/ttkg az ízületek és porcok védelme miatt.
Az edzéseidet próbáld meg erősítésre alapozni. Az edzésterven max. annyit változtathatsz, ha eddig nem úgy edzettél, hogy az ismétlésszámokat közepesen tartod (5-12 között) és 2-4 sorozat izomcsoportonként 2-3 gyakorlattal. Ennél több felesleges. Egyébként ugyanúgy kellene edzeni tömegelési szakaszban is. Az erősítő edzésekből mehet heti 4-5, alkalmanként pedig ne edz 45-50 perctől többet.

4 hónapja
#4914
Bojtika
reply to Tapsi82's post #4912
Köszönöm, jól vagyok! Elkezdődött az egyetem, a levelező tagozat is elég sok utazást jelent. :D

4 hónapja
#4913
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4902
Doliztam sokat :) Bükfürdön és Sárváron voltam :) Veled mizu ?? elfogyott a Megy ? :))

4 hónapja
#4912
Tapsi82
reply to Bojtika's post #4900
szia Sok melóm volt mostanában nem nagyon voltam otthon .Hogy vagy ?

4 hónapja
#4911
Bojtika
Ha szálkásodni akarsz, nem fogyni, és ha az edzésed ekkora igénybevétel, akkor majd Bmati fog tudni segíteni.

Nem árt némi élettani ismeret és tapasztalat, mert a neten mindent lehet olvasni, és mindennek az ellenkezőjét is.

Bár azt hiszem, van némi zavar még mindig a fogalmakban.
A BMR-ed 1800 kcal? Ez az alapanyagcsere.
A napi kalóriakereted pedig a 2100. Legalábbis ezt hámozom ki abból, amit írsz.

4 hónapja
#4910
gyurika7
reply to Bojtika's post #4907
Szóval, az alapanyagcserém 1800, és 2100 amit elégetek naponta az alapvető feladataim ellátásával. 136 g fehérje, 240 g ch és kb 35-40g zsírt fogyasztanék naponta, heti 4 edzésem van , ez kb 1900 kalória körül van... Sok rostot, lenmag olajat és vegyes táplálkozást követek. Csak olvastam egy olyan dologról ha van rajtam pár kiló akkor lekell vinni a ch-t 1g ttskg ig, de olyat is olvastam hogy nemkell mert lehet magasan tartani :D Nekem a célom hogy leszálkásodjak szépen lassan ameddig csak lehet :)

4 hónapja
#4909
gyurika7
reply to Bojtika's post #4907
Szóval, az alapanyagcserém 1800, és 2100 amit elégetek naponta az alapvető feladataim ellátásával. 136 g fehérje, 240 g ch és kb 35-40g zsírt fogyasztanék naponta, heti 4 edzésem van , ez kb 1900 kalória körül van... Sok rostot, lenmag olajat és vegyes táplálkozást követek. Csak olvastam egy olyan dologról ha van rajtam pár kiló akkor lekell vinni a ch-t 1g ttskg ig, de olyat is olvastam hogy nemkell mert lehet magasan tartani :D Nekem a célom hogy leszálkásodjak szépen lassan ameddig csak lehet :)

4 hónapja
#4908
Ildida
reply to Gonoszka1's post #4903
Köszi, nem még nem olvastam, de most megkeresem ..

4 hónapja
#4907
Bojtika
De nem kell az alapanyagcserénél kevesebbet enni. Sőt, nem szabad.

A CH-d még számomra is magasnak tűnik, pedig én nagy szénhidrátos vagyok. Mi ennek az oka, és miből szeded össze?

Kellő edzéssel és fehérjebevitellel bármikor lehet fogyni, de szerintem ha ekkora a CH-d, akkor valószínűleg kevés fehérjét eszel. A zsír mennyi?

És fontos, hogy mit és hogyan edzel.

4 hónapja
#4906
gyurika7
2100 ugye amit minden nap elégetek, és ha mondjuk 1900 at eszem és magas a ch-m 270g , akkor tudok zsírból fogyni ? mert ugye így van 300 kcal minusz

4 hónapja
#4905
Bojtika
reply to gyurika7's post #4904
Mit értesz kalória deficit alatt, és mit értesz a magasan tartott CH-n?

4 hónapja
#4904
gyurika7
Sziasztok, ugye ha kalória deficitben vagyok és magasan tartom a ch-t attól még tudok zsírból fogyni az izomzatom megtartásával?

4 hónapja
#4903
Gonoszka1
reply to Ildida's post #4901
Szia! Üdvözöllek! Gratulálok, hogy ilyen szépen alakulnak a dolgok! A kötetlen csevegés topikban elolvastad az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat? Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról van szó, a másikban a sportokról! Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! További sikereket kívánok!

4 hónapja
#4902
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4899
Hello! Úgy eltűntél, mint szürke szamár a ködben! Hol jártál, hogy nem jöttél?

4 hónapja
#4901
Ildida
Sziasztok én elèg új vagyok... Egy hónapja kezdtem el a kalóriaszámlálást és a mozgást, nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, szépen lassan olvadnak a kilók ... a futàs meg egyre jobban megy ...én vagyok a legjobban meglepődve, hogy ilyen egyszerü:-) reméljük igy is marad...mindenkinek kellemes estét

4 hónapja
#4900
Bojtika
Szia Tapsi! Hát hol voltál?
Mi újság, hogy vagy?

4 hónapja
#4899
Tapsi82
Hello

4 hónapja
#4898
teper
Nekem voltak még téli mezítlábas futásaim is, az is klassz dolog. De azért ezt nem várjuk Tőled. Viszont egyébként tényleg jó amikor ropog a hó :)

4 hónapja
#4897
bmati
reply to csikil4ny's post #4888
A kinti kocogásokat pedig most kezdd el szokni. Én is hó vége felé kezdek majd el újra futni (már 3 hete nem futottam izomgyulladás miatt). :/
Ami azt illeti 3 hete nem edzettem semmit, de holnaptól újra nyomom. 3 vírusos cuccon vagyok túl az elmúlt 3 hétben, gyakorlatilag egyikből a másikba estem, de most már oké vagyok, csak a lábam még nem a régi. Nem voltam ennyit beteg az elmúlt 2 évben, mint most... :/
Télen pedig nagyon jó kint futni, mínusz 10-ben is kellemesek az edzések és nagyon jó a hó ropogása a talpad alatt. :)

4 hónapja
#4896
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4894
Várjuk a beszámolódat! Nektek is szép estét!

4 hónapja
#4895
teper
reply to csikil4ny's post #4894
Szívesen! :)

4 hónapja
#4894
csikil4ny
Muszáj volt, mert mindenféle vírust hazahordtam, gyakorlatilag a suli kezdéstől egyfolytában beteg voltam. Most már átvészeltem betegség nélkül a lányom vírusos megbetegedését, úgyhogy bizakodó vagyok.

Köszönöm megfogadom a tanácsod: C vitamin elfelezve, D vitaminnal feltuningolva. Holnap jövök és elmondom, hogy milyen volt futni. :) Szép estét mindenkinek! Köszönöm a lelkesítést!

4 hónapja
#4893
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4891
Akkor rendben van! Csak ne hanyagold el a vezetését az étkezésnek, és jó tornázást, futást!

4 hónapja
#4892
teper
reply to csikil4ny's post #4891
Ez így nem tűnik rossznak, de azt az 1000 C-t próbáld elfelezni és ne egyszerre toljad le, hanem reggel 500 és este 500, és szerintem hasznos lenne ha utánaküldenél (egyben, mert zsírban oldódik) 2000 D-t is. Én drukkolok neked! :)

4 hónapja
#4891
csikil4ny
reply to teper's post #4889
Néhány kocogás azért nem fog megártani, s ha még visszakapom az itthoni tornához az energiám tőle... Soha jobban, mindenféle vitamint beszereztem, ami új, hogy 1000mg-os C vitamint szedek két hete, gondolom ez a fáradság az új rutin kialakításáig tart - mondjuk már kissé sokkalom - már egy hónapja kezdtem újra dolgozni.

Gonoszka, szerintem nincs gond a kajálással, ma már mértem is, csak a szervezetem is vissza kell álljon a régi kerékvágásba - gyakorlatilag 4 napig nem maradt bennem semmi, utána meg persze, hogy nem maradt az a súly meg.... Nem kajálok félre, időt betartok, csak .... na mindegy, mostantól ismét a pályán. :D

4 hónapja
#4890
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4888
Tessék is összeszedni magadat! Nem szabad így elengeni az elért sikereidet! Nagyon helyes, vigyed magaddal a futós cuccot, és írány a pálya! De azért remélem teljesen megyógyultál, mert ha még nem vagy teljesen jól, akkor még azért ne erőltesd meg magadat, mert akkor visszaeshetsz. Akkor csak sétálj egyet. A kajálást, meg vezetni kell szépen, mert tudod, hogy sokszor többet eszünk mint gondolnánk. Ma mi szülinapoztunk, eddig még egész jó vagyok, de készítettem, egy olyan gesztenyés tekercset, aminek 100 grammja 408 kalória! Meg sem mertem kóstolni, pedig mindenki ott ájuldozott, hogy milyen finom. Én csak a szőlős krémesből mertem enni, annak fele ekkora kb a kalóriája. Ezt csak azért írtam, hogy sokszor becsapnak a kaják, mert nem látszik hogy milyen kalóriadús.

4 hónapja
#4889
teper
reply to csikil4ny's post #4888
Szerintem se hagyd magad. Csak keményen! Minimum tartsd meg azt, amit már elértél. Ha nem edzel pár hétig az se gáz, de a kereted az fontos lenne. Vitaminbevitellel jól állsz? Ha hölgy létedre valóban futni szeretsz, tudsz, bár nálam az alap az, hogy nők ne fussanak, de akár még mínusz 30-ban is lehetséges ez.

4 hónapja
#4888
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #4887
Ahogy megkezdődött a suli elfáradtam, de szó szerint amikor hazaérek olyan fáradt vagyok, hogy még a napi teendőimet is immel-ámmal végzem, így a torna .... khm... elmaradt. Aztán jött egy vírus két nap alatt lement két kiló, örültem a végén neki, de megtartani nem tudtam - nem is kellett volna akarni - na most vagyok ott, hogy a második jön felfelé. Ma eldöntöttem, hogy holnap viszek futós cuccot s hazafelé elmegyek a pályára - amíg nem lesz -30 fok - hátha új lendületet kapnék.

A kajálásom eddig rendben volt, remélem ezután is rendbe tudom szedni....

4 hónapja
#4887
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4883
Csikilány, mi történt veled? Olyan szépen alakultak a dolgok. Még gyermekeddel is együtt roptátok a tornát! Túl sok a feladatod? Erre akkor is időt kellene szakítani, mert ne engedjed, hogy amit eddig elértél elszálljon mint a füst!

4 hónapja
#4886
teper
reply to csikil4ny's post #4885
Ide nem lehet csúnyábban írni :)

4 hónapja
#4885
csikil4ny
reply to teper's post #4884
teper sajnos ennyi nem elég, valami jó nagy fenéken billentés kellene.... (vagy egy agyátültetés...)

4 hónapja
#4884
teper
reply to csikil4ny's post #4883
ejnye :/

4 hónapja
#4883
csikil4ny
Sziasztok! Létezek én is, de valahogy elveszítettem önmagam. :( Már nem tornázom, még a bázist se vezetem, néha észbe kapok s akkor beírogatok x mennyiségű kalóriát :(

4 hónapja
#4882
Gonoszka1
reply to majdike's post #4881
Milyen adatok tűntek el konkrétan?

4 hónapja
#4881
majdike
Eltuntek az adataim. majdike@gmail.com Falvassyne MajdikEdit

4 hónapja
#4880
Gonoszka1
reply to pataj13's post #4879
Szívesen! Sok sikert!

4 hónapja
#4879
pataj13
Koszi mindenkinek, megprobalom, amit ajanlottatok!

4 hónapja
#4877
Bojtika
Ha a fogyási ütemet is beállítja az ember, akkor beleszaladhat abba a hibába, hogy heti fél kilónál többet állít be. (Pedig nagy átlagban úgyis annyit fog fogyni, nem többet.) A fogyás ütemének nem kellene állíthatónak lennie, mert úgyis inkább csak tájékoztató adat.

Ugyanis ehhez a BMR feletti beállítás nem feltétlenül passzol.
Ez nem a kezdők hibája, a rendszer finomodott sokat a kezdet óta, és ezen kellene talán korrigálni a programban.

Aki elkeseredik, hogy túl picike a fogyás, amit a rendszer "ígér", annak azt tudom mondani, hogy ha ésszerűen étkezik és elkezd mellette okosan mozogni is, akkor akármit mutasson is a mérleg, a megjelenése összeszedettebb lesz, a teste feszesebb, azaz centikben és közérzetben sokkal hamarabb változik már a kinézete!

4 hónapja
#4876
Gonoszka1
reply to pataj13's post #4875
Duplán küldted el a hozzászólásodat, az elsőre válaszoltam.

4 hónapja
#4875
pataj13
reply to Bojtika's post #4871
Ertem, hogy mit irsz es koszi a valaszt.

Valamit azert nem ertek. Itt az oldalon beallitottam a magassagom, sulyom, korom, nememet es azt, hogy 2 es fel honap alatt 6 kg-ot szeretnek fogyni. A program adta meg nekem az ertekek, a program szamolta ki a napi keretemet. Emellett a tapanyagbevitelem minden nap megfelelo. Legtobbszor mindharom tapanyagot (feherje, szenhidrat, zsir) megfeleloen teljesitem. Emellett az oldalon olvastam azt, hogy kb 1000 kaloria alatti energiabevitel valt ki ehezesi reakciot a testbol.
A te ajanlasodat ha kovetem, akkor megeszek napi kb 2200 kaloriat. Alapjaraton egetek 2500 kaloriat plusz sporttal kb 250-et naponta. Ennek a 60 szazalekat egyem meg, azaz meg 150-et, osszesen 2350-et naponta. Azaz a napi merlegem -400 kaloria lesz. Ez elegendo a fogyashoz?

4 hónapja
#4874
Gonoszka1
reply to pataj13's post #4873
Elvileg az ideális az 500 kalória minusz. Állítsad a keretedet 2100 kalóriára (heti fogyási ütemmel), és akkor megfelelő lesz az ütem, és még mindig a BMR-ed felett leszel. Persze ez a túlsúlytól is függ, mert akinek csak 1-2 kilót kell leadni, annak nem lesz meg az 500 kalória minusz.

4 hónapja
#4873
pataj13
reply to Bojtika's post #4871
Ertem, hogy mit irsz es koszi a valaszt.

Valamit azert nem ertek. Itt az oldalon beallitottam a magassagom, sulyom, korom, nememet es azt, hogy 2 es fel honap alatt 6 kg-ot szeretnek fogyni. A program adta meg nekem az ertekek, a program szamolta ki a napi keretemet. Emellett a tapanyagbevitelem minden nap megfelelo. Legtobbszor mindharom tapanyagot (feherje, szenhidrat, zsir) megfeleloen teljesitem. Emellett az oldalon olvastam azt, hogy kb 1000 kaloria alatti energiabevitel valt ki ehezesi reakciot a testbol.
A te ajanlasodat ha kovetem, akkor megeszek napi kb 2200 kaloriat. Alapjaraton egetek 2500 kaloriat plusz sporttal kb 250-et naponta. Ennek a 60 szazalekat egyem meg, azaz meg 150-et, osszesen 2350-et naponta. Azaz a napi merlegem -400 kaloria lesz. Ez elegendo a fogyashoz?

4 hónapja
#4872
Gonoszka1
reply to pataj13's post #4868
Bojtikának igaza van, mint mindig! Keveset eszel, és az anyagcseréd lelassult. Így most a kevesebbtől is stagnálsz, vagy hízol. Éhezik a tested, és minden morzsa megy tartalékba. A keretedet le kellene enni, és pluszban a sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át. Javaslom, hogy állítsad magasabbra a keretedet! Sok sikert!

4 hónapja
#4871
Bojtika
A keret azért keret, mert azt KÖTELEZŐ megenni. Ha néha picit kevesebb valami miatt, az még nem baj, de átlagban legyen meg.
Nem úgy fogysz, ha az alatt eszel. A rendszer elég pontos. Nem kell még külön matekoznod mellette.

4 hónapja
#4870
Bojtika
No már meg is van a hiba.

A BMR feletti kalóriakeretet kell beállítani, a heti fogyás beállítása nélkül.
De fura, hogy a BMR nem egész szám.

No az alap az, hogy a BMR felett úgy 150-200 Kcal-t kell beállítani keretként.
A sportolással elégetett kalóriákat 60-70%-ban "le kell enni".

Jelenleg a szervezeted nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, ezért ragaszkodik minden kis morzsához. Még az elején vagy, azért van a hintázás.

Nem azt mondom, hogy TE éhezel, hanem a tested. Az agy trükkös jószág, annak be lehet beszélni, hogy nam vagy éhes...de a tápanyagmennyiségre ettől függetlenül szüksége van a testnek a működéshez.

A BMR az alapanyagcsere értéke (csak fekszel és élsz), ha afelett eszel 200 kalóriát, az még mindig kevés, de már nem gyengülsz el tőle, és a fogyás is megindul majd.

4 hónapja
#4869
Cucuki
Estére szerintem simán ingadozhat ennyit a súlyod, nagyobb túlsúlynál meg pláne.
Igazából nem is kéne minden nap mérned magad, de nem mondhatok semmit, mert én is csinálom. :) Egy héten belül a következőket mértem reggel: 57,7 ; 58,5; 59. Ez mondjuk valószínű a menstruációm miatt ugrott meg.

4 hónapja
#4868
pataj13
BMR: 2080.08
Alapjarat kcal egetes: 2500
Napi keret: 1775

Kb 1800-1900 kaloriat eszek meg naponta, de minden nap mozgok is valamit, igy 700-800 kaloriaval kevesebbet eszek meg a nullahoz kepest. Pontosan nem emlekszem, de kb 0.6 kg fogyast allitottam be magamnak hetente.

4 hónapja
#4867
Bojtika
reply to pataj13's post #4866
Úgy sejtem, a beállítással nem stimmel valami.

Mennyi a BMR-ed, és mekkora keretet állítottál be?

4 hónapja
#4866
pataj13
Sziasztok. Lehet felvetette mar mas is ezt a kerdest, de sajnos nincs idom vegigolvasni az osszes hozzaszolast. Kb 3 hete csinalgatom a kaloriaszamlalast, szimpatikus modszernek tunik. Eddig minden nap sikerult betartanom a maximalisan megengedett (es a kivant fogyasom mertekehez) beallitott kaloriamennyiseget, sot 100-200 kaloriat majd minden nap meg pluszban bent hagyok.
A sulyom szepen csokken a kb elore eltervezett mertekben 3-4 napig, azutan egy nagy ugras es a kovetkezo nap nehezebb vagyok. Ez mar 3X megtortent a 3 het alatt. Peldaul szerdan mertem magamat 92.9 kg csutortokon este (en este merem magamat, tudom nem ez az ajanlott, de igy alakult) pedig 94.4 ugy, hogy a csutortok az egyik legjobban teljesitett napom volt a 3 het alatt. Szerda este meg azt irta, hogy 2.1kg-ot fogytal, csutortokon mar, hogy 0.6-ot. Elegge lehangolo. Van erre valami magyarazat? Elore is koszi, sziasztok

4 hónapja
#4865
Gonoszka1
reply to Fonixmadar's post #4864
Most ez alatt a topik alatt van, hogy mozgásformák extrém túlsúly esetén...- De ha elmondod, a kérdésedet, akkor segítünk, mert sokan vagyunk extrém túlsúllyal.

4 hónapja
#4864
Fonixmadar
Esetleg tudod a címét? Mert nem mindegy, mi a kiindulás.

4 hónapja
#4863
Gonoszka1
reply to Fonixmadar's post #4862
Szia! Vagyunk extrém túlsúllyal, és van is ilyen topik, de csak elvilegben van ilyen topik, mert sajnos nem a topik fegyelmünkről vagyunk híressek. De ha kérdéseid vannak, akkor szívesen segítünk!

4 hónapja
#4862
Fonixmadar
Sziasztok! Van itt olyan beszélgetés, ahol extrém túlsúlyról indultak vannak? Köszi.

4 hónapja
#4860
Gonoszka1
reply to Bazsuzska's post #4859
Szívesen! Minden mozgás jobb a semminél. Tehát ha teheted sétálj, vagy Bojtika által feltett tornákból időnként egy-egy rövid 10 percest nem ártana megcsinálni. Sok sikert!

4 hónapja
#4859
Bazsuzska
Köszönöm Gonoszka1 a választ! Sajnos a mozgás nem feltétlenül fér bele a napirendembe olyan rendszerességgel, hogy az valamit számítson is. De legalább az étkezéssel szeretnék pár kilótól megszabadulni. De most egy kicsit elkeseredtem, megpróbálok kitartani.
Köszi még egyszer: Zs

4 hónapja
#4858
Orchidea70
reply to Bojtika's post #4855
Egyik kedvencem Bellától :) nekem is sokszor segítettek már a dalai.

4 hónapja
#4857
kathy55
Köszönöm nektek! Nagyon aranyosak vagytok! Jólesik! :) Köszönöm! :)

4 hónapja
#4856
Gonoszka1
reply to kathy55's post #4854
Hajrá! És mi szoritunk Neked, és ha segítség kell, vagy csak beszélgetni vágysz akkor itt vagyunk!

4 hónapja
#4855
Bojtika
reply to kathy55's post #4854
Hallgasd szeretettel. Figyelj a szövegre... :D

https://www.youtube.com/watch?v=SZvq1hVBFYY

Nekem sokat segített ez a dal. Gyakran hallgattam.

4 hónapja
#4854
kathy55
Köszönöm a biztatást! Én is a csak azért is megmutatom típus vagyok, de olyan sok rossz dolog jött össze mostanában körülöttem, és ezért voltam elkeseredve! De kialudtam magam, és ma másképp látom a dolgokat. Új elérhető célokat tűztem ki magamnak, ami szerintem megcsinálható. Csak meg kell előre terveznem mindent, mert másképp nem fog menni! Köszönöm hogy itt lehetek veletek! Nagyon szép napot kívánok mindenkinek! :)

4 hónapja
#4853
Bojtika
reply to kathy55's post #4848
Kathy, én két éve számolok.
Most kihagytam néhány hetet, de érzem is, hogy hiányzik az a kontroll. Éppen most edzettem egy kicsit, kis átmozgatást, és 15 perces gumiszalagosat. Jól is esett nagyon!

4 hónapja
#4852
Hadnagy
kathy, ez nagyon szép eredmény, amit eddig elértél. Szerintem inkább ösztönöznie kellene az, hogy azt mondják " úgy sem sikerül". Legalábbis engem felbőszít, és már csak azért is!!! Mutasd meg, hogy erős vagy. Már nincs messze a célod. Ha már ennyit sikerült leadnod, akkor tényleg kár lenne feladnod. Hajrá, és egyél magnéziumot :)

4 hónapja
#4851
bmati
reply to kathy55's post #4846
Én akkor is edzek, ha nincs kedvem hozzá. Utána nagyon mérges leszel magadra, ha abbahagyod, mert nagyon sok időt el lehet így vesztegetni és az energia nagy része is kárba megy. Én aerob edzéssel szoktam tisztítani az agyam (nálam is vannak ilyenek, engem a futás kapcsol le) vagy egy jó HIIT edzés, de azt neked nem lehet. Csinálj valami intenzív edzést, amikor tényleg elfáradsz, de ne legyen tőle izomlázad.
Egyébként a túledzés is okozhat motivációvesztést. Ha sokat és keményen edzettél az elmúlt napokban, akkor 2-3 napig hanyagold a mozgást és utána megint kezd el. Akkor már másképpen fogsz hozzáállni.
A kedvtelenség további oka lehet magnézium-hiány is.

4 hónapja
#4849
Gonoszka1
reply to kathy55's post #4848
És tessék szépen számolgatni, és írni, mert az egy kontroll is! És gratulálok a 8 kiló fogyáshoz, és látod ebből is, hogy megy ez, csak NEM FELADNI!!!

4 hónapja
#4848
kathy55
reply to Gonoszka1's post #4847
Nem akarom feladni, mert lassan két hónapja csinálom, 8kg le is ment. Soha nem sikerült ilyen sok ideig csinálnom egy két nap után feladtam. 104kg-val kezdtem, most 96 vagyok. Kicsit belefáradtam a számolgatásba is. :'( köszönöm a bíztató szavakat! Megpróbálom összeszedni magam!

4 hónapja
#4847
Gonoszka1
reply to kathy55's post #4846
Szia! Aki kinevet, az buta! Persze nem tudom, hogy hány kiló vagy, és mennyit fogytál, de ha kitűztél egy célt, akkor a környezetednek inkább bátoritania kellene. A mélypont az sokszor előfordul másoknál is, de ilyenkor nem szabad feladni! Gondolj arra, hogy magadért csinálod, és az a lényeg, hogy Neked jó legyen, hogy Te érezzed jól magadat. A motivációd pedig az legyen, hogy magadnak felelj meg, és hogy jól érezzed magadat a bőrödbe! Ha nagyon mélyponton vagy, akkor engedj meg magadnak egy kis kényeztetést, legyen az egy kis csoki, vagy egy kellemesen illatos forró fürdő, vagy egy jó pohár bor. De feladni nem szabad! És mutasd meg a kételkedőknek, hogy igenis megcsinálod!!!!!!

4 hónapja
#4846
kathy55
Sziasztok! Ti is voltatok úgy, hogy nem bírjátok tovább és legszívesebben feladtátok volna? Én most a mélyponton vagyok, és lelkileg is padlón! Nincs már motivációm se, és minenki kinevet körülöttem azt mondják úgy sem sikerül, ahelyett, hogy bíztatnának! :'(

4 hónapja
#4845
Bojtika
reply to Krisztina1971's post #4844
Tartsd a keretet, figyelj a tápanyag-arányokra, és mozogj rendszeresen! :D

Látod...tudjuk, miről beszélünk... :D

4 hónapja
#4844
Krisztina1971
Hát ez érdekes!! Napi 1400 körüli kalóriával 2 nap alatt lement az a 1,5 kg.Heti 0,4 kg fogyás van beállítva....
Köszönöm bmati-nak az ajánlott edzést! Megnéztem, jónak tűnik, de már lassan hízókúráznom kell!!:-) Most már tartanom kellene az 52 kg-ot, nem szabadna túllépnem a napi kalória keretemet!!
Szép napot mindenkinek!!

4 hónapja
#4843
Gonoszka1
reply to Bazsuzska's post #4842
Szia! Igen, minimum 1400 kalóriát kellene beállítanod. És sok folyadék, és mozgás! Sok sikert! Még javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról olvashatsz, a másikban a sportokról.

4 hónapja
#4842
Bazsuzska
Sziasztok! Nem rég csatlakoztam az oldalhoz és egy kis segítséget szeretnék kérni a célom eléréséhez. 32 éves vagyok és 156 centimmel 59 kg a súlyom. Márciusra szeretnék 52 kg-ra lefogyni. A kalkulátor szerint a BMR az esetemben 1367.85 de a cél eléréséért a napi kalóriakeretem 1214. Ha jól értettem az egyik fórumban olvasottakat a tartós fogyáshoz nekem érdemes lenne 1400 kcal-ra beállítanom a napi keretet? Ezt jól értettem? Ebben szeretném a tanácsotokat, segítségeteket kérni. Zs

4 hónapja
#4841
Bojtika
:) köszi....

Sok linket gyűjtöttem, van másféle is, ha érdekel! Sőt a Fitness Blenderhez is írtam kezelési útmutatót, ha szükséges. Abban muszáj a keresőt használni, mert 1000-nél több edzésük van már.

4 hónapja
#4840
bmati
reply to Krisztina1971's post #4831
A kajára és a folyadékfogyasztásra kellene most különösen odafigyelni.
Én a helyedben nem aggódnék. Intenzív edzések mellett ez egy hónapon belül lemegy. :)
Én heti 1-3 HIIT edzést ajánlok alsótestes napokra, ha hozzá vagy szokva az aerobichoz. Emellett vagy saját testsúlyos vagy súlyzós erősítés. Ezt próbáld ki HIIT-nek:
http://www.youtube.com/watch?v=pJyoBO08t0E
Az alsótestes napokon mehet guggolás, lábemelés, kitörés. A felsőtestes napokon húzódzkodás, fekvőtámasz.
Ha nem akarsz kardióként HIIT-ezni, akkor biciklizés vagy futás marad. A lényeg, hogyha HIIT-ezel, akkor abból 20-30 perc elég, ha pedig egyenletes mozgás, akkor abból min. 30 perc, de max. 90 perc közepesen intenzíven (a max. pulzusod 60-70%-a között).
Sok sikert! :)

4 hónapja
#4839
Krisztina1971
Megtaláltam!:-) Le a kalappal!!

4 hónapja
#4838
Bojtika
Öröm volt, mert hamar elindult lefelé.Úgy másfél év volt, nézd meg az Információ-ban a sok sikersztori közt.
Most pici visszajött, mert ellustultam, nekem is gyúrni kell megint. :D

4 hónapja
#4837
Krisztina1971
26 kg!! Nem semmi, grácia!

Ehhez kell akaraterő, kitartás! Mennyi idő alatt sikerült? Én meg jövök itt a másfél kilommal:-)

4 hónapja
#4836
Bojtika
Nem, dehogy vagyok! De olyan jókat találtam a neten, míg lement az a 26 kiló...

És Bmati meg sokat olvas, sokat tapasztalt.

4 hónapja
#4835
Krisztina1971
Köszönöm e részletes leírást!
Netán személyi edző vagy?:-)

4 hónapja
#4834
Bojtika
Én azt ajánlom, hogy válassz ki többet, amiket váltogatva végzel majd. Amúgy is érdemes felváltva dolgoztatni az izmokat.
BMATI edzésterve:
Ha bírod a heti 6 edzést, akkor azt ajánlom, hogy így nézzen ki: hétfő-szerda-péntek felsőtest nap, kedd-csütörtök-szombat alsótest nap.
Hétfőn délelőtt mehet egy fitnessblenderes erősítő felsőtest torna. Kedden délelőtt mehet egy alsótestes átmozgató torna, délután pedig szobabicikli vagy sansone. Szerdán megint felsőtest edzése, de inkább csak mozgasd át, mint erősíts. Csütörtökön alsótest erősítő edzése blenderen. Pénteken felsőtest erősítő torna. Szombaton alsótest átmozgató torna délelőtt, délután pedig az amit kedden nem végeztél (sansone vagy bicikli). Vasárnap kötelező pihenő.
Az erősítő edzések intenzívek és 15-30 percesek legyenek, az átmozgató edzésekből elég 10-20 perc, de azok közepesen intenzíven. A délután kardio-jellegű edzésekből pedig 30-60 perc legyen közepesen intenzíven egyenletes tempóban (sansone vagy bicikli).

4 hónapja
#4833
Krisztina1971
Oké
Te milyen jellegű edzést ajánlasz? Végigcsinálom a keményebb 50 perces súlyzóst dvd-t (ami szinte minden izmot megmozgat), viszont futás, ugri-bugri nem igazán megy:-(

4 hónapja
#4832
Bojtika
reply to Krisztina1971's post #4830
Az ütem csak matematika.

Ha találsz jó edzést, akkor meglesz hamar, és akkor az egyre jobb erőnlét legyen a cél. :D

4 hónapja
#4831
Krisztina1971
Hozzá kell még fűznöm..ez nem az utolsó 1-2 kg.
Én összesen 1-2 kilótól szeretnék megszabadulni!

4 hónapja
#4830
Krisztina1971
Sok-sok éve rendszeresen tornázom...heti 3-4 alkalommal.. Minden alkalommal más jellegű.. Sima aerobic, súlyzós edzés..
Most az a gondom..ha úgy állítom be a napi kalóriakeretemet, hogy 100-al több legyen , mint a BMR, akkor sajnos heti 0,15 kg fogyás várható. Ez iszonyú kevés, s elképesztő lassú ütem:-(

4 hónapja
#4829
Gonoszka1
reply to Krisztina1971's post #4827
Szívesen! Azt azért el kell mondanom, hogy az utolsó 1-2 kiló a legnehezebb fogyás szempontjából. Bojtikának igaza van, ha ilyen kevéstől akarsz megszabadulni, akkor leginkább tornázni kellene, és persze nem árt az odafigyelés az étkezésre.

4 hónapja
#4828
Bojtika
reply to Krisztina1971's post #4827
Másfél kilónál inkább a jó edzés a célszerű...persze érdemes egészségesen táplálkozni mindenképpen.

4 hónapja
#4827
Krisztina1971
Köszönöm!
Már értem!!
Az igazság az, 1-1,5 kilotól szeretnék csupán megszabadulni , minél gyorsabban!!:-)
Viszont türelmesnek kell lennem!! Tudom!!!

4 hónapja
#4826
Gonoszka1
reply to Krisztina1971's post #4825
Szia! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-as, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyik a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról szól, a másik a sportokról. A rendszer a Te adataid alapján számol, de a keretet a BMR-ed alá nem szabad állítani. A fogyás sajnos nem megy egyik napról a másikra, és a sietésnek jojo a vége. Ha vannak kérdéseid szívesen segtünk!

4 hónapja
#4825
Krisztina1971
Sziasztok!

A rendszer szerint a napi kalóriakeretem 960 az áhított heti 0,5 kg fogyáshoz.
Viszont az ajánlott min. napi kalóriakeret 1000-1200 kalória .
Akkor ez alá ne menjek?

4 hónapja
#4824
teper
reply to kathy79's post #4823
Az appokat már nem is mertem ajánlgatni, mert anélkül is működik a dolog, de jól tetted, hogy így tettél. A zöld teától felfelé már csak az élettani hatásuk is sokkal jobb, mint a kávénak. Részemről nem kávézok már vagy 7 éve, valószínűleg már nem is fogok, nem is kívánom. Az illata az nagyon jó, de csak ennyi, és néha rácsodálkozok, hogy már milyen cuccok vannak erre kitalálva. Teázzál, de a legrosszabb az a zöld legyen :)

4 hónapja
#4823
kathy79
Köszi a tanácsot! :-D Igyekszem minél többet mozogni ha itthon vagyok,torna szobabicikli stb. Zöldteát az elejétől iszom, de csak reggel, sokkal jobb a hatása mint a kávénak, nem vagyok olyan fáradékony mint régen. A sok wcre járkálástól nem félek sajna 10éve küszködök vele. Kétszer annyi víz kijön mint amennyit megiszok. Ma megy az ivás, töltöttem le egy alkalmazást a telefonra ami figyelmeztet az ivásra. 40 percenként megszólal! Ajánlom azoknak akiknek ugyanez a gondjuk.

4 hónapja
#4822
teper
reply to kathy79's post #4820
Esetleg sportolj azokon a napokon, amikor nem „nyúznak szét" bent a munkahelyeden, így arányos lenne az eloszlás. Talán. Nem voltam mindig nagy víz fogyasztó, ez csak7-8 éve van így. Ahogy Gonoszka1 is írta, nekem is annak idején az volt a trükköm, hogy kis citrom a vízbe, úgy jobban itatta magát. Illetve nagyon nagy fogyasztója voltam a gyenge zöld, fehér és oolong teáknak mindenféle ízesítés nélkül, de maximum délután 3-ig, mert legalább úgy pörget, mint a kávé. Ha ezekre a teákra állnál rá érdemes előtte alaposan kimókolni magad, hogyan is készítjük ezeket, mert nem úgy, mint a hagyományos fekete teákat! Nagyon el lehet szúrni az ízűket és nem fog ízleni. Nálam is nagyon bejöttek főleg a zöldségek és kevesebb gyümölcs levei préselve. Aztán odatettem magam elé a palackot, és kényszerítettem magam, hogy délelőtt a másfél liternek el kell fogynia. De ez a kényszerítős állapot 2 legfeljebb 3 hétig tartott és valószínűleg hozzászoktattam a szervezetemet, mára már automatikusan megy dolog. Sokan félnek az állandó WC-re rohangálástól. Az első időben ez valóban így van, de szerintem pár hét múlva ez is helyreáll, ehhez is hozzászokik a szervezet. A napi folyadékfogyasztásba szerintem nem számít bele a kávé és tej sem, de egy jó leves már igen. Szerintem ha picit erőlteted ezt a vízivást mennie kell. A lényeg benne, hogy rendszeresen minden nap így tegyél :)

4 hónapja
#4821
Gonoszka1
reply to kathy79's post #4820
Én zöld turmix, tea, citromos víz formájában iszom, mert a sima vízért én sem lelkesedem.

4 hónapja
#4820
kathy79
Sajna niincs egyikből sem több,fele fele az arány. Csinálom ahogy eddig, hiszen már így is többet elértem mint a terv. Sokat segítetek, és még csak nem is kell éheznem mégis fogyok. Viszont az ivással én is hadilábon állok! Jó lenne valami jó ötlet mivel vegyem rá magam, hogy többet igyak nem nagyon szeretem a vizet. Nagyon szép napot mindenkinek! :-)

4 hónapja
#4819
teper
reply to kathy79's post #4815
Igen, de azt szeretnénk, ha okosan tartanál ki. Szerintem sokat ne gatyázz ezzel a kérdéssel, állítsd be azt, amelyikből több van egy héten. Egyáltalán nem biztos, hogy becsapod magad, és tényleg a minimum 2 hetes átlag a fontos. Legyen mindig kéznél víz, ez nagyon fontos, napi 3-5 liter között simán mehet :)

4 hónapja
#4818
kathy79
Köszi a tippeket,majd kiokoskodom, hogy jó legyen! :-)

4 hónapja
#4817
bmati
reply to kathy79's post #4815
Állítsd be magad ülőéletmódra és amikor munka van, akkor írd be a sportokhoz annak az időnek kb. a 70%-át.
Én is így számolom el, amikor egyik napról a másikra szólnak, hogy 10 órás napszám lesz (gyümölcsszedések) és csak 1 napos.

4 hónapja
#4816
Gonoszka1
reply to kathy79's post #4815
Szia! Üdvözöllek! Azt állítsad be, hogy milyen az életmódod. Ha fizikai munkát, akkor azt. Az ember egyébként nem egyformán aktív, mert a munkanapok sem egyformák, és az otthoni tevékenységeket sem egyforma aktívitással végezzük, és nem mindig ugyanazt. De az élet az olyan, hogy ha meghatározod az életmódodat (azaz nagyjából jól állítod be az életed intenzítását), akkor a napok folyamán ezek kiegyenlítődnek. Tehát ezt nem kell ilyen sarkosan venni, mert nem is tudod, hacsak a nap 24 órájában nem kötsz magadra egy olyan műszert ami méri a kalóriaégetésedet. A lényeg az, hogy a BMR-ed fölé állítsad be a napi kalóriakeretedet, és a sportokkal ledolgozott kalóriák 60-70%-át pluszban egyed le. Így a tested (szerveid) megkapja a minimális energiát ami kell neki a jó működéshez. És sok folyadék, mert az kell a hidratáláshoz, és a méreganyagok kiürítéséhez. Sok sikert, és várjuk az előtte-utána képeket!

4 hónapja
#4815
kathy79
De igen ez gyors, ettől lassaban akarok fogyni. De gondolom a 7 kilónak a fele víz volt ezért ugrott me az első két hétben négy kiló,azóta lelassult. Nem a célomat gondoltam,hogy beírjam minden nap hanem a napi aktivitást,mármint hogy az alap kalória égetést is én írhassam be,így ha nem minden napom egyforma akkor is jól tudjam kiszámolni mennyit vihetek be. Mert ha dolgozom elég aktív fizikai munkanapi kb 1000 kcal minusz de ha itthon vagyok akkor nincs ez az aktivitás. És sajna elég össze-vissza a beosztás. Én meg a munkahelyi aktivitást jelöltem be amikor célt állítottam be. Ami azokra a napokra jó amikor dolgozom, de nem jó a szabadnapokon. Eleve becsapom magam,hogy jól csináltam aznap,közben nem is égettem alapjáraton annyit mint amit kiír. De nem baj, azért megoldom, és kitartok. Remélem én nekem is sikerül felrakni elötte utána képet! Nagyon szép napot mindenkinek! B-)

4 hónapja
#4814
teper
reply to kathy79's post #4813
Így sajnos nem tudod. Annak sem sok értelmét látnám, hogy 2-3 naponta új célokat állítgassál be, a napi aktivítás miatt. Ennél lényegesebb a 3-4 hetes átlag. Bár ha már az átlagnál tartunk, nem haladsz túl gyorsan? :)

4 hónapja
#4813
kathy79
Sziasztok! Én aug.25-én csatlakoztam az oldalhoz. Nagyon sokmindent elolvastam és sok új dolgot megtapasztaltam. Nagy segítségemre van az oldal, és jó, hogy mindent feljegyezhetek. A problémám az alapjárat kalória. Ugye be kellet írni milyen munkát végzek. Be is jelöltem, szépen mindent kiszámoltam minden napra. Aztán rájöttem,bár lehet tévedek,hogy nem jó ez így! Ugyanis nem minden nap végzem ezt az aktivitásu munkát. Jó lenne ha ezt lehetne minden nap változtatni. Egyébként kudarc nem ért, mert 7 kilóval vagyok kevesebb, ami már több mint a tervezett. :-D Nagy erőt adott az oldal, és mindenki aki itt van és megosztja tapasztalatait, sikereit! Köszönöm mindenkinek!

4 hónapja
#4812
Gonoszka1
reply to mariamaria's post #4811
Szia! Üdvözöllek a bázison! Olvassad el a kötetlen csevegés topikban az 5543-a, és 5544-es hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításáról és a tápanyagokról olvashatsz, a másikban a sportokról. Ha vannak kérdéseid, akkor szívesen segítünk! Sok sikert és kitartát!

4 hónapja
#4811
mariamaria
sziasztok! tegnap talaltam ra az oldalra, megtetszett es ugy erzem most ujult erovel vagok bele ismet a dietazasba, kb 10 kg-ot szeretnek fogyni...csak kitartasi problemaim vannak...na de remelem sikerul :)

4 hónapja
#4810
teper
reply to bailamo's post #4809
Majd én is, de az ezzel kapcsolatos tapasztalat csak másfél hónapon belül várható :)

4 hónapja
#4809
bailamo
reply to teper's post #4807
Hajrá, :) kíváncsian figyelem mi lesz a tapasztalatod!

4 hónapja
#4808
bailamo
reply to Gonoszka1's post #4806
Köszönöm, megfogadom a tanácsodat! :)

4 hónapja
#4807
teper
Szia! Ez a zabos ötletem csak az én 2 hetes kerülőutam lesz, pusztán kíváncsiságból, mert tapasztalati úton éppen „ő” jött ki hunyónak és gyanús lett a cucc. Könnyen elképzelhető, borul az egész elképzelésem :)
A 60-70%-os leevéssel nem értek egyet. Azt nem tudom, hogy honnan ered, de sokkal inkább lehetségesnek tartom, hogy egyszerű mérési pontatlanság lehetett/lehet ennek az oka. Ha elkezdek edzeni pl. a 10 perces bemelegítésnek csak a felétől számolom az időt, (tehát mínusz 5 perc). Itt még nem pörögnek a kalóriák. A „munka szakaszban” sem hagyom magam eltéríteni semerre se, az edzés intenzív folyamatos, nem dumálok, nem lazsálok, de a végét, a lazítást nyújtást beleszámolom, mert itt 5 perc alatt simán elmehet 50-60 kalória. Nekem így jött ki a 100%-os leevés, viszont azt pontosan ettem le és nem többet. Ha igaz lenne mindenkinél a 60-70%-os konstans eltérés, szerintem már rég átszámolták volna az egészet, mert sokkal egyszerűbb lenne a felhasználói életünk :)

4 hónapja
#4806
Gonoszka1
reply to bailamo's post #4805
Szia! Ha a sportok 60-70%-át leeszed, akkor pont jól csinálod. De nem szabad nem leenni, mert akkor a BMR-ed alá mész!

4 hónapja
#4805
bailamo
Sziasztok! Én is gondolkodtam, hogy a negatív kcal ételeket felvigyem-e vagy sem. És arra jutottam, hogy az csak azért negatív mert a test dolgozik vele rendesen. DE a többivel is, nem? Vagyis (bár nem tudom jó e a gondolatom) ez az égetési/feldolgozási energia a BMR-ben valahol benne van, nem? Vagyis ha az ilyen ételeket nem vinnénk fel... valahol magunkat csapnánk be... gondolom. =)
Meg akkor minden étel kcal tartalmából le kéne vonni, hogy a test mit dolgozik a felszívásával... Ez meg már olyan bonyi...
Én mindent beírok, az a tuti. Egyedül a sportokkal van gondom, félek hogy nem égetek annyit mint ami ott le van írva ;-)

4 hónapja
#4804
teper
reply to bmati's post #4803
Ok, köszönöm a választ! Bár most éppen az ellenkezőjét találtam ki magamnak, hogy a zabot nem viszem fel, aztán majd meglátom :)

4 hónapja
#4803
bmati
reply to teper's post #4795
Nem csak a zabbal megy a móka ilyen téren, hanem sok étellel. Fel kell vinni mindegyiket, amit elfogyasztottál. Ott van pl.: a dinnye, ami elég gyorsan átmegy az emberen vagy a főtt kukorica, aminek a nagyja átmegy rajtad vagy a kávé, stb.
A rostok, a megfelelő zsír- és folyadékbevitel mellett szépen áthaladnak a szervezeteden és csak egy részük szívódik fel.

4 hónapja
#4802
Gonoszka1
reply to Nimrith's post #4800
Van ilyen! Egészségedre! Ma kilengtél, majd holnaptól újra összekapirgálod magadat, és folytatod! Hajrá!

4 hónapja
#4801
teper
reply to Nimrith's post #4800
Részemről mozgással, nagyon más ötletem nincs. Az alulevés az nagyon nem jó, azt szerintem ne tedd :)

4 hónapja
#4800
Nimrith
Sziasztok! Érdekelne, hogy a túlzott kalóriabevitelt ki hogy szokta korrigálni. Mèg a telóm kijelzője is csokis. :D

4 hónapja
#4799
teper
reply to Bojtika's post #4798
Persze, hogy nem, de azért sokkal jobban figyelek majd rá, tényleg kíváncsi vagyok :)

4 hónapja
#4798
Bojtika
Lehetséges, de mégsem lehet azt mondani, hogy egyél amennyi zabot akarsz, és fogyni fogsz!

Én már hozzá is szoktam a zabhoz, de az emésztésem a zabolással vált normálissá, és könnyűnek érzem magam. Ez simán lehet a rost hatása is, de biztos, hogy a sok más összetevő is belejátszik, szerintem jó anyag az a zab mindenképpen.

Zabbal elég energikus vagyok, meg hasonlók, de jelenleg a vitaminom hiánya padlóra tesz. Az edzésem elég változatos, mert csapongok...én mem vagyok jó alany a megfigyelésre.

Ha végképpen nincs zab, bedugulok, de ugyanúgy bedugulok a zabbal is, ha túl kevés (40 g alatti) a zsírbevitelem. Nekem mindkettő kell.

4 hónapja
#4797
teper
Jó, ok elmondom mért kanyarodtam ide. Volt majdnem 3 hét amikor csak így toporogtam, és változtattam a csíkjaimon, viszont nagyjából akkor kezdtem el újra zabolni is. Meg indult lefele a cucc, de annyira, hogy több lett a mínusz mint amit korábban tartottam. Szóval sok lett, és nem értettem mért. Csak éppen a zabolást nem vettem számításba. Kiszámolgattam, hogy ez napi szinten cca. annyi mínusz Kcal-t eredményez, mint a sajnálatos módon éppen akkoriban elkezdett zabolásom energia értéke. Így elkezdtem bogarászni a zab után (már sokadszor) és találtam olyan utalásokat, hogy ha leakarom egyszerűsíteni a dolgot, akkor önsemlegesítőnek tekinthető energia bevitel szempontjából. Még mielőtt: azok az edzések nem változtak amikkel korábban heti szinten szépen tartottam a megfelelő irányt és ütemet. Persze ha nem erősítik meg, az lesz, hogy magamon próbálom ki 2-3 hetes intervallumban, és sokkal jobban figyelek rá :)

4 hónapja
#4796
Bojtika
A paradicsom meg állítólag negatív kalória.

Be kell írni, mert analitikus pontossággal nem tudjuk követni a folyamatokat. Ahhoz laborban kellene élnünk, ami megint az elzártság miatt adna más értékeket...

Nem úszod meg, a szénhidrát az szénhidrát. De tény, hogy (ezt a beltartalma is magyarázhatja) , hogy jobban eltelít, mint 100 g kenyér, és értékesebb is élettanilag. Igaz, a kenyérrel nem reszelünk almát, azaz amihez esszük, az is nehezebb étellé teszi.
A kelt dolgok (kenyér, sütemények egy része) , én úgy tapasztalom, még odabent is puffasztanak egy darabig.

4 hónapja
#4795
teper
Bojtika, köszönöm a választ! Ugyan nem feltétlenül a közvetlen és látható eredményre gondoltam, ezért közelítettem meg Kcal felől a dolgot. A 300Kcal zabpehely olyan 75-80gr lehet, ennél többet én se fogyasztok naponta, legfeljebb 100-at. Azért lett volna érdekes a dolog, mert ha igaz (állítólag a zabnak olyan a rostszerkezete, illetve az általad is említett egyéb összetevői, hogy szinte ugyanannyi Kcal-t „éget” mint amennyi ő maga tartalmaz…), akkor nem kellene beírni a napi keretbe. Ezért kutakodok a helyes válasz felől :)

4 hónapja
#4794
Bojtika
Teper, én még sosem mértem meg a végtermék súlyát.
Van a zabpehelynél magasabb rosttartalmú étel is.

Mindig számolok a kalóriaértékével, bár 300 grammot még én sem eszem meg belőle. Nemhogy egyszerre, de két nap alatt sem.

(Nemcsak a rost miatt esszük, hanem a súlyban nem mérhető összetevői kedvéért is.)

4 hónapja
#4793
teper
Zabpelyhes kérdésem az lenne: valakinek már sikerült bizonyítani magán azt a tételt, hogy egy adag zabpehely elfogyasztása, ez legyen mondjuk 300Kcal értékben, az ugyanannyi kalóriát pucol ki a szervezetből (pl. salakanyagokat) a magas rosttartalma miatt? Tehát ettünk is meg nem is, jól lakottnak érezzük magunkat viszont nem szükséges a kalória értékével számolni? Ilyeneket lehet olvasni, de ez mennyire igaz?

4 hónapja
#4792
jucus8
reply to Mangalica87's post #4777
Sziasztok! Én csak itt csendesen olvasgatlak benneteket!:)

Szóval a colával kapcsolatban én is éreztem ilyet! Amikor csináltam a Dukán diétát, amiben javasolták, h néha, ha nagyon kívánják az édeset, egy kis zéró kóla megengedett! - Én is nagyon éhes lettem tőle, többet nem is vettem!

4 hónapja
#4791
sinnesro
reply to Hadnagy's post #4784
Ebben sem hiszek feltétlenül.
Eritrit, vagy pici cukor, de nem azért nem használok mást, mert félek tőle, hanem a mellékíz miatt.

5 hónapja
#4790
Bojtika
Az édesítős túró ellenpéldája a cukros túró lehetne, és a túró azért mégis túró... azaz nem az édes íz dominál benne.
Ellentétben a zserbóval, ami semmi másról nem szól, csak az édesről... :D Némi fanyarsággal, ami csak kiemeli az édeset, hmmmmm...... :D

5 hónapja
#4789
neonlicht
reply to Bojtika's post #4783
Lehetséges, hogy van ilyen, de a hatás nem teljesen ugyanaz, mert nem csak az édes ízről van itt szó. Ha édesítős túrót eszem, nem tör rám az édesség-zabálhatnék. Ellenben, ha megeszek egy zserbót, napokra vége minden diétának :)

5 hónapja
#4788
Filigran
Oda ment, köszi! :-D

5 hónapja
#4787
Bojtika
Kedves egészségedre! :D

5 hónapja
#4786
Filigran
Nekem tegnap sikerült megenni egy fél tepsi sütit a nap folyamán. Szigorúan cukorral :-)

5 hónapja
#4785
Bojtika
Ami engem illet, inkább cukrot használok, de lehetőleg minimálisat.

5 hónapja
#4784
Hadnagy
Mesterséges édesítőszerek elég egészségtelenek. Remélem olyanokat nem használtok :)

5 hónapja
#4783
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4778
Igazolja, amit a tévében hallottam, és azóta mondogatom, mert logikusnak tűnt elsőre is.
Az édesítős sütik sem szoktatnak le az édes iránti vágyról. És bezütizési roham lehet a következmény.

5 hónapja
#4782
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4780
Teljesen igaz, mert ha eszem, akkor képtelen vagyok leállni róla. És az édesre vágyom, tehát magára az ízre.

5 hónapja
#4781
Gonoszka1
reply to Mangalica87's post #4779
Igazad van! Különben is az egész tiszta műanyag. Természetes anyag nem sok van benne. Én inkább maradok a citromos vízemnél buborékos vagy mentes formában.

5 hónapja
#4780
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4778
Igazolja, amit a tévében hallottam, és azóta mondogatom, mert logikusnak tűnt elsőre is.
Az édesítős sütik sem szoktatnak le az édes iránti vágyról. És bezütizési roham lehet a következmény.

5 hónapja
#4779
Mangalica87
Igen, szerintem is. Annyira émelyítően édes, és a cukron kívül annyi mindent beletesznek, nemcsoda ha az agyunkat teljesen megzavarja :)) úgyhogy többet nem veszek az tuti

5 hónapja
#4778
Gonoszka1
reply to Mangalica87's post #4777
Szia! Én arra gondolok, hogy az édes íz hozza ezt elő. Valamennyi kevéske kalória van ezekbe is (1 dl-be 2-3 kalória körül). Így kalóriában tényleg nem vészes, de az édes íz előhozza a "zabálhatnékot".

5 hónapja
#4777
Mangalica87
Sziasztok! Meg szeretném osztani veletek a mai tapasztalatomat. Elöljáróban annyit, hogy 1-2 éve napi rendszerességgel ittam kólát, imádtam. Ugye a simát, nem light, nem zero. Aztán az egészségem miatt lemondtam róla, de ma valami oknál fogva borzasztóan megkívántam :)
Viszont cukormenteset vettem, Coca Cola Zero-t. Nagyon jól esett, viszont érdekes dolgot tapasztaltam. Reggeli után ittam, a reggelim pedig hosszú hónapok óta mindig ugyanaz, tehát tudom szinte percre pontosan, hogy mikor éhezek meg utána. Ma viszont a reggeli után egy órával már korgott a gyomrom, ugye kb.fél liter cukormentes kóla után.. Olvastam már róla, hogy az édesítőszerek nemhogy fogyasztanak, inkább csak éhséget generálnak.. nagyon meglepődtem, de csak a kólára tudok gondolni, hogy amiatt lettem rögtön éhes. Tapasztalt már valaki hasonlót?

5 hónapja
#4776
teper
Azt számolgattam, hogy 06.26-tól, -akkor volt az első "Káposztasaláta" bátortalan beírásom- mostanáig, heti fél kiló mínusz beállítással, ebben volt két olyan hét amikor egy deka se moccant, volt egy hét szabi amikor nem edzettem, de a keretemet tartottam, az oldal tökéletesen hozta a várt eredményeket! Köszönet érte! :)

5 hónapja
#4775
Bojtika
reply to teper's post #4774
Igen... és lehet ám határidő előttre is időzíteni, nem pont utsó napra... és akkor nyugodtan lehet javítgatni. :D

5 hónapja
#4774
teper
Ezzel én is így vagyok, hogy néha nem győzöm. Szerintem addig jó :)

5 hónapja
#4773
Bojtika
Néha röstellem, hogy sokat verek mellé, de egy fura 6-8 ujjas technikával gépelek. :D

Igaz, ha fáradt vagyok, többet hibázom, és a sok javítás miatt nem haladok azután. Így a rövid kommentekben azért még elfér, és legalább gyakorolok. :D

5 hónapja
#4772
teper
reply to Bojtika's post #4771
De ez így tök jó.

5 hónapja
#4771
Bojtika
Jobban gépelni ettől még nem tudok, de könnyebb. :D
Sokat gépelek, ha van melóm.

5 hónapja
#4770
teper
reply to Bojtika's post #4769
Jaja, tiszta copacs, megértem, most ez van. Haladunk a korral :)
Sokkal jobban gondolom leírni azt amit megtapasztaltál vagy amiről csak azt gondolod, hogy lehet érdemes lenne egy mókára.

5 hónapja
#4769
Bojtika
reply to teper's post #4768
Jaj, jó bizony. :D

Még emlékszem az írógépre...volt olyan irat, amiben nem volt szabad javítani, és ha a végén elütöttél valamit, írhattad újra az egészet...

5 hónapja
#4768
teper
reply to Bojtika's post #4767
Nem, de értettem ám. Velem ez naponta 10x-20x előferdül, hogy vissza deletézek. Az tök jó, hogy van ilyen funkció. Nem? :)

5 hónapja
#4767
Bojtika
Velem néha előfordul, hogy leírom (hogy kint legyen belőlem), és törlöm. :D

Adsz egy mail-címet? (majd törlöd innen)


5 hónapja
#4766
teper
reply to Bojtika's post #4765
Persze, így gondoltam én is. Csak így reagálsz dolgokra. Én se akartam vezetni az ujjaimat, csak így leírták amit le. Ja én is, a türelem bajnoka :)

5 hónapja
#4765
Bojtika
reply to teper's post #4764
Most ültem a géphez, ilyenkor jobban figyelek. :D
És még friss vagyok. És türelmes.

5 hónapja
#4764
teper
reply to Bojtika's post #4763
Bojti: le a kalappal. az külön klassz, hogy gyors vagy :)

5 hónapja
#4763
Bojtika
reply to teper's post #4761
Nem lőttél túl, és néha rém sajnálom, hogy nincs lehetőség privátra. A Máriának írt kommentemből tudsz következtetni.

5 hónapja
#4762
Bojtika
reply to maria1984's post #4758
Maria1984, már jó pár hónapja itt vagy közöttünk, és néha írsz kérdéseket, amelyekből arra következtetek, hogy eszed amit szoktál, és valami óriási trükkben reménykedsz.

A normál, szokásos, de zsírszegényebb táplálkozást folytatjuk itt a legtöbben, emlékeim szerint Neked személyesen is többem többször írtunk már konkrét étkezési javaslatokat.

Ha most már végre megpróbálod, annak nagyon örülnék! Sokkal egyszerűbb, arról nem is beszélve, hogy hatékonyabb a fogyás szempontjából egy-egy jóízű főzelék, valami sovány hússal feltétnek, ha úgy szereted.
A zsírszegény elkészítés kedvéért valóban nem rántani, hanem lehetőleg zabkorpával vagy teljes kiőrlésű liszttel, esetleg kukoricaliszttel ajánlatos habarni, és egy kevés tejföl is mehet bele, ha a főzelék olyan jellegű.
Én néha füstölt szalonna-darabkát felolvasztok, és annak a zsírját és pörcét is használom, de az a darabka szalonna nagyon kicsi ilyenkor, csak néhány gramm. A jó füstölt ízt viszont megadja így is.

5 hónapja
#4761
teper
reply to Bojtika's post #4760
Néha bekattanok amikor hülyéket kérdeznek, sajnálom. Próbálom lassabban adagolni a cuccot. A sok zölddel ellőttem magam? Nem hiszem.
Örülök, hogy okés vagy! :)

5 hónapja
#4760
Bojtika
reply to teper's post #4753
Persze.

És köszönöm kérdésed, jobban. :D

5 hónapja
#4759
teper
reply to maria1984's post #4758
Főzelékhez zöldséget még nem hallottam, de nincs kizárva aki szereti halmozni a jó dolgokat. Bármikor megeheted bármelyiket. Bármikor amikor kívánod, lehetőleg csak habarva. A mostani álláspont szerint leginkább a kókuszszír a menő, bár nekem bejött a pálma zsír is. Mindkettőben az a jó, hogy nincs szaga.
Szerintem érdemes koncentrálnod a zöldekre, és mozogj sokat :)

5 hónapja
#4758
maria1984
reply to teper's post #4757
Nagyon szeretem a főzeléket, akár ebédre is. Bármilyen zöldséggel megeszem. Úgy értettem,hogy akár ebédre és vacsorára is megehetem? A másik kérdés: étolaj, kókuszzsír, pálmazsír vagy inkább semmi ilyesmi?

5 hónapja
#4757
teper
reply to maria1984's post #4756
Szerintem se létkérdés, de majd érzed. A húsokat ebben a sorrendben jól írtad és, a hal, de ha más nincs sokkal jobb egy disznó karaj mint a semmi. A főzelékek az egyik kedvenc témám. Ezt csak az én olvasatomban tudom megmondani, hogy mikor menjen Neked mivel. Nálam napközben kizárt, csak este edzés után, ha olyan fajta lehetőleg csak habarva, de legyen persze rajta hús, bőven. Mikor és hogy érted ezt a főzelékes témát?

Tej és joghurt: mert szerintem egy csomó olyan dolog van bennük amire egész nap azt hisszük, hogy tök jó, közben nem kell belénk: zsír, tejcukor, szénhidrát és hozzá még emészthetetlen is. Legalábbis nekem biztosan :)

5 hónapja
#4756
maria1984
Oké, végülis a tízórai annyira nem is fontos.A húsok közül csirke,pulyka disznó? Hát a savanyúsáok ecetesek. Mi a helyzet a főzelékekkel illetve azokkal a kajákkal amiket mi magyarok eszünk? Lehet csak köret nélkül? A joghurtot és a tejet miért hagynád ki?

5 hónapja
#4755
teper
reply to maria1984's post #4754
Szerintem jó. Bár részemről a joghurtot kihagynám, ja és a tejet, és ha a házi savanyú nem ecetes és nem cukros az külön jó lenne. Bár igazából 8 éves korom óta a tízórai fogalmával nem vagyok tisztában, az mért is szükséges? Megválaszolom magamnak: Sokan attól félnek, hogy összeesik a testük ha nem kajálnak és eltűnik. Jó, ok. Az első bemondásra ezt nem kell elhinni, bogarásszál sokat a guglin, és próbáld kiszűrni belőle a jó és értelmes dolgokat :)

5 hónapja
#4754
maria1984
reply to teper's post #4752
Reggelire gondoltam zabkását, vagy natúr joghurtba zabpelyhet. Tízóraira tejeskávé vagy gyümölcs. A fehér lisztes dolgokat és a tésztákát hanyagolnám, inkább zöldségeket ennék köretként, illetve házi savanyúságot. Szerinted ez jó indulásnak?

5 hónapja
#4753
teper
reply to Bojtika's post #4750
Nekem nem macerás, éppen hogy nagyon egyszerű. Tudod, hogy mindenki máshogy h@lye :)

Jobban vagy?

5 hónapja
#4752
teper
reply to maria1984's post #4749
El nem tudlak igazítani, mert ez egyéni, hogy ki miben hisz, legfeljebb azt tudom elmondani ahogy nekem bejön évek óta. Nekem úgy passzol, ha hagyom alacsonyan az inzulinszintemet 16-18 órát, vagyis nem vagy csak minimálisat és akkor is csak alacsony GI cuccokat fogyasztok. (Ebből az időből jó esetben a felét amúgy is az ágyban töltöm, tehát nem egy nagy dolog.) Ezt követően is óvatosan kezdek, lehetőleg zöldséggel, magokkal, nekem momentán a dió a kedvencem. Később rámegyek pl. a zabpehelyre, tiszta fehérjére és később az edzésre, azt követően ismét tiszta fehérje, ismét némi zöldség és esetleg gyümölcs, utána étkezésileg hagyom elszabadulni a poklot, amíg kívánom a kaját, néha szünetet is tartok köztük. Viszont képes vagyok revideálni az álláspontomat, de ahhoz elég nyomós és jó indok kell. Régebben ott hasaltam el, hogy… vagyis azzal a 250-350Kcal-al. Nekem többek között ezért óriási dolog a KB és, hogy ki lehet puzlézni a dolgokat :)
Megjegyzem, hogy a „Tapasztalatok” topsziba ezt nem azért írtam, mert így kellene bárkinek is csinálnia.

5 hónapja
#4751
Gonoszka1
reply to klaudia0407's post #4748
Szia! Valószínűleg azért van most magasabb kereted, mert gyorsabban fogytál a tervezetnél. Ha zavar a magasabb keret, akkor állítsál be új célt , de arra figyelj, hogy a kereted a BMR-ed felett legyen kicsivel. Az adataid nem vesznek el új cél beállítás esetén sem. Az eszközökben az étkezési naplóban és a grafikonban be tudod állítani, hogy mikortól mutassa.

5 hónapja
#4750
Bojtika
reply to teper's post #4747
Hát ha van energiád ennyit szöszölni az étkezéssel, akkor tedd. :D

5 hónapja
#4749
maria1984
reply to teper's post #4747
Segítenél eligazodni közöttük? A lényeg hogy alacsonyat fogyasszunk?

5 hónapja
#4748
klaudia0407
Sziasztok!
kb 3 hetes felhasználó vagyok és lenne most egy nagy kérdésem :) Már sikeresen fogytam 6 kg-t és most hogy kevesebb kiló vagyok, kevesebb kalóriát égetek el az oldal szerint, mégis több kalória bevitelt engedélyez és még így is fogyást jelez. Ez normális? Előre is köszönöm a válaszokat :)

5 hónapja
#4747
teper
reply to maria1984's post #4746
Szia! Szerintem érdemes figyelembe venni. Nálam pl. olyan a kaja sorrendje, hogy ha csak tehetem, akkor az egészen alacsony GI-től haladok a magasabb GI-el rendelkező élelmiszerek felé. Egészen edzésig csak alacsony GI és alacsony II (Inzulin Index) táplálékot fogyasztok, utána jöhetnek a magasabb indexű dolgok. Ezen belül talán még fontosabbnak tartom, hogy milyen a GI-je és az ehhez kapcsolódó II-je adott élelmiszernek. Van pár olyan kaja aminek viszonylag alacsony a GI-je de kiugróan magas az II-je, ezeket ha csak lehetséges érdemes kerülni :)

5 hónapja
#4746
maria1984
Sziasztok. Régen írtam már, meg is lett az eredménye, híztam. A mai reggelen újra eldöntötfem,hogy megcsinálom a hőn áhított 75 kg-ot. Az lenne a kérdésem hogy a glikémiás indexről kinek mi a véleménye? Most ismerkedem vele, nem írnak butaságokat.

5 hónapja
#4745
Gonoszka1
reply to ERa847's post #4744
Kellemes zsírégetést!!!

5 hónapja
#4744
ERa847
Köszönöm a türelmeteket és a tanácsokat, megyek dolgozni égetek még egy kis zsírt. :))))
Sziasztok

5 hónapja
#4743
Gonoszka1
reply to ERa847's post #4742
Én tökfasírtot eszem rizzsel, és megöntözöm egy kis petrezselymes 10%-os tejföllel.

5 hónapja
#4742
ERa847
Ma 1300 kalóriánál tartok, reggeli, ebéd. Ebédre zöldborsófőzeléket ettem és halat. Ettem még egy balaton szeletet is és őszibarackot. Viszont nem tornáztam, azt majd délután. Vacsorára még ki kell találnom valamit, hogy mit egyek.

5 hónapja
#4741
Bojtika
Látod-látod?

És azt mondod, nem bírsz megenni 1200 Kcal-t? Hát a zabpelyhes müzli tényleg nem egy cukrászsüti, de megszereted, és egészségesebb!

Örülök, hogy ilyen nyitott vagy! :D

5 hónapja
#4740
ERa847
Tisztára stresszbe vagyok, függője lettem a kalóriatáblázatnak. Napi szabadidő tevékenység, itt olvasgatom a topikokat. :)))) Gondoltam azért ezt elmondom. Tényleg jó lenne jól csinálni.

5 hónapja
#4739
ERa847
Okés, akkor átállítom még többre a keretemet, 1600-ra , és nem törődök az idővel és a dekákkal. Összeszámoltam kb. mennyi kalória volt az amitől híztam. Egy erősebb napon volt az 2600 kalória is.
1600 kalória csak kevesebb.... :))))

5 hónapja
#4738
bmati
reply to Szilviaoo's post #4733
Szia!
Nem, nem fogadtad meg a tanácsunkat úgy látom, mert nem eszed le a kereted! Az első 2-3 hétben 1-3 kg is feljöhet, míg újra normális lesz az anyagcseréd, de utána fogyni fogsz.
Gondolom, hogy csak pár napja álltál át a normális keretre. Az emberi tudatlanság és hülyeség miatt ne a rendszert okold, mert az adatokat mindenkinek magának kell megadni. Messze menő következtetést pedig 1 hónap alatt ne vonj le!
A keretet pedig le kell enni, akár rosszabb minőségű tápanyagokból is.
Olvas át még egyszer normálisan a Kötetlen csevegés topicban lévő hozzászólásokat (5284-es hozzászólása az étkezésről és az 5285-ös hozzászólása az edzésről szól).

5 hónapja
#4737
bmati
reply to ERa847's post #4735
Alacsony a keret. Ne legyél lusta elolvasni, amiket leírtam már a Kötetlen csevegés topicban (5284-es hozzászólása az étkezésről és az 5285-ös hozzászólása az edzésről szól).
Gyakorlatilag belassítottad az anyagcserédet és ha megemeled a keretedet, akkor hízni is fogsz, mert tartalékol a szervezeted, ugyanis már régen éhező üzemmódban vagy. Így lehet szépen feljojózni magad. :P
Ha megemeled a kereted a normális szintre, ami nálad 1600 kcal plusz a sport, akkor 2-3 hét alatt feljön rád 1-3 kg és utána kezdesz el rendesen fogyni. Amennyiben pedig tovább folytatod a BMR alatti evést, akkor annak az lesz a vége, hogy mindig alacsonyabb és alacsonyabb keret kellesz és nem fogod tudni egy idő után tartani, mert besokallsz. Ekkor elkezdesz zabálni és több súly fog rád feljönni, mint addig, ergó több leszel, mint amennyivel elkezdted a fogyókúrádat.
Enni kell! Ha a kalória megvan, akkor az elején szinte mindegy, hogy miből. Idővel pedig nem árt jól beállítani a tápanyagokat, amiket szintén leírtam.

5 hónapja
#4736
Gonoszka1
reply to ERa847's post #4735
Szia! A választ saját magadnak megadtad. Az nem jó, hogy nem a BMR-ed fölé teszed a keretedet. Nem az a lényeg, hogy dátum szerint mikorra fogysz le, hanem a cél az, hogy mindezt egészségesen, és a jojozást majd elkerülve tudjad megtenni. Ha ez heti 20 deka, akkor heti 20 deka. És egyébként sem fogy az ember mindig gépszerűen, azaz lesz amikor ennél több megy le, és lesz amikor kevesebb. Mindenesetre jó Neked, hogy 1200 kalóriát alig tudsz megenni, mert én bizony ha nagyon nekimennék a kajának akkor sajnos együltő helyemben is közel ennyit képes lennék megenni. A keret azért van, mert annyit bizony meg kell enni. Erre állítsad be magadat, és akkor menni fog!

5 hónapja
#4735
ERa847
Sziasztok! Nálam se jó még mindig a beállítás.
Heti 0,5 kiló fogyásnál a BMR: 1440, Alapjárat: 1729, napi keret 1179
Ha a BMR fölé megyek ahogy javasoltátok, 1500 kalória, akkor heti 20 dkg és a kitűzött nap 2016. 06.03. Na az borzasztó messze van, annál azért gyorsabban szeretném.
Közben meg az 1200 kalóriát alig tudom leenni, mert nem is vagyok éhes.
Kérlek segítsetek, mit nem csinálok még mindig jól?
Köszönöm.

5 hónapja
#4734
Gonoszka1
reply to Szilviaoo's post #4733
Szia! Ha eddig koplaltattad a testedet, akkor az első pár hétben sajnos a hízás törvényszerű szinte. Enged meg a testednek, hogy a koplalásból magadhoz térjen az anyagcseréd, és legyél türelemmel. Aztán majd szépen elkezd majd a súlyod lefelé menni. Csak türelem, és kitartás!

5 hónapja
#4733
Szilviaoo
Sziasztok!
Hát nekem ez a kalóriaszámlálás nagyon nem jött be, megfogadtam a tanácsokat,de folyamatosan hízok,több vagyok mint előtte, ráadásul nehezemre is esik leenni a napi keretet (mai keret 1574). Amikor kevesebbet ettem legalább tartottam a súlyomat!

5 hónapja
#4732
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4731
Én gyakorlatilag mindent tejföllel eszem. Jó a legtöbb sütit nem azzal eszem, de gyakorlatilag kevés olyan ételt tudok mondani (erőteljesen kell gondolkodnom hozzá), amit nem eszem meg tejföllel. Ez az achilles-sarkam a túróval karöltve.

5 hónapja
#4731
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4728
Tudom! :D

Én ételekbe használok tejfölt, és még a 16%-os sem az a finoman krémes állag. Persze a gyártón is múlik, én itt csak azt a pár félét tudom venni.

5 hónapja
#4730
sinnesro
tejfölben nem főzök, nem tesz jót neki. A tejet nem szeretem, zabot csakis vízben főzök nagyon rövid ideig (mikróban egy perc alatt kész van), mert abban duzzad meg sokszorosára. Utána teszek hozzá akármit, legyne az túró, gyümölcsjoghurt, akármi. Fehérjepor is akár.

5 hónapja
#4729
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4727
Tejet nem szoktam inni, viszont a túróért, tejfölért, élek-halok. Ha nincs itthon több doboznyi, akkor komolyan mondom, hogy rosszul érzem magam. Tonnaszámra vásárolom ezeket a dolgokat (és el is tűntetem, azaz felfalom).

5 hónapja
#4728
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4725
Én a 10%-os kunságit szeretem, így azt veszem. Én rengeteg tejfölt eszem meg (ez a nagy igazság), így 20%-os esetében még több zsírt vinnék be. És én nem találom jobbnak a 20%-os tejfölt sem az én kis 10%-os tejfölömnél (tudod ízlések......).

5 hónapja
#4727
Bojtika
Visszakerestem, szerintem Gonoszka (és más is, aki nem bírja a tejet) inkább kevés vízben főzze fel, és úgy keverje túróval, ízesítővel.

5 hónapja
#4726
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4723
Én már csináltam ilyesmit. A tejföl elég sok vizet tartalmaz, így a melegítés során folyékony lesz, és 1-2 perc alatt kicsit lehet benne főzni a pelyhet. De lehet esetleg egy pici vizet is hozzátenni (mondjuk én nem tennék).

5 hónapja
#4725
Bojtika
A zabnak csak rövid rottyantás kell, de nem tudom, Gonoszka arra értette-e.
Én tejben forralnám fel a zabot, utána már jobb keverni a tejföllel, vagy csak a túróval. (Nem kedvelem a sovány tejfölt, ha veszek, akkor a jó 20%-osat, de azzal csínján kell bánni.)

5 hónapja
#4724
Filigran
reply to Bojtika's post #4723
De ha csak összerottyantom, akkor megpuhul benne a zab? A tejfölt meg "sokáig" nem jó főzni.

5 hónapja
#4723
Bojtika
Hát összerottyantod, gondolom. De én is most hallom először.

5 hónapja
#4722
Filigran
reply to Gonoszka1's post #4721
Én ezt a tejfölben való főzést elképzelni sem tudom, de lehet, hogy az én képzelőerőmmel van baj :-)

5 hónapja
#4721
Gonoszka1
reply to Filigran's post #4720
Én mondjuk eleve tejfölben főzném pár percig, és utána túró, só, esetleg kapor, vagy akármilyen zöldfűszer. A lilahagyma sem lenne rossz bele, és egy kis pirított bacon (aki szereti), vagy sült sonka.

5 hónapja
#4720
Filigran
reply to Gonoszka1's post #4711
Úgy még nem próbáltam, én alapból édesszájú vagyok. De mondjuk kis vízben megfőzni és utána elkeverni tejföllel, túróval .. bele egy kis kapor vagy aprított (lila)hagyma :-), biztos jó lehet úgy is.

5 hónapja
#4719
Bojtika
reply to ERa847's post #4716
Ha jól sikerül összeszedned a kaját, mindhárom fő tápanyagot, akkor nem leszel éhes.

Ha meg éhes vagy, akkor egyél! Kis túlzással, bármit.
A szénhidrát is fontos, én a 150 centimmel (49-50 kg) naponta 193 grammot eszem a keret szerint.Asztali verzió   Mobil verzió
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!