Felhasználó név: Jelszó:
Belépve maradok
21 órája
#4332
csikil4ny
reply to Gonoszka1's post #4331
Most még van időm, ráugrok a mérlegre mert jólesik, aztán amikor rohanásban leszek nem fogok. :)

22 órája
#4331
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4330
Akár mitől! A ciklustól, olyasmit ettél ami jobban köti a vizet, de még az időjárás változástól is. Ezért mondom mindig, hogy nem kell naponta mérni, mert felesleges stressz, mert súlyingadozások vannak.

22 órája
#4330
csikil4ny
Képzeljétek, szombatról vasárnapra megemelkedett a súlyom csaknem egy kilóval, azt hittem frászt kapok, a keretem szépen tartottam, semmi bűnözés, délután hús és zöldség. A tegnap meg estére olyan éhes lettem, hogy lecsúszott még egy szelet tökös kenyérke - még mindig kereten belül - s mára visszaállt a súlyom a régire. Tehát csakis víz lehetett, de mitől tart vissza ennyi vizet a szervezet? (a hat hónap alatt soha nem tapasztaltam ilyent).

22 órája
#4328
maria1984
reply to Potik4's post #4327
Aha. Heti 23 dkg-ra vagyok beállítva. Most néztem, a beállításoknál átírtam 85,5-ről 85 -re a kg-ot, és módosította a napi kcal-t 1695kcal-ra. Heti 23dkg-os fogyás mellett.

22 órája
#4327
Potik4
reply to maria1984's post #4325
Ezt már én megtapasztaltam.Megkérdeztem,és itt azt válaszolták,ha túl gyors a fogyás,akkor a rendszer automatikusan megemeli picit a keretet.

22 órája
#4326
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4325
Szép jó reggelt! Akkor ez egy jó nap kezdete! Hurrá! 4 kalória az nem jelent semmit, és valószínűleg egy kicsit gyorsabban ment le ez a fél kiló, mint ami a rendszerben előre tervezett volt. De 4 kalória azért nem jelent igazából semmit, mert a napi kalóriakeretedet úgysem tudod hajszálpontosan 1700 kalóriára belőni. Így mindig van pluszban, minuszban pár kalória.

22 órája
#4325
maria1984
Sziasztok! Ma ráálltam a mérlegre és fél kilóval vagyok kevesebb. Becsületesen betartok mindent, figyelek a tápanyagok arányára is. 1700 kcal-t ettem idáig, most beírtam a főoldalra, hogy 85 kg, és a rendszer megváltoztatta 1704 kcal-t írt ki, hogy ennyit ehetek. Hogy van ez? Ha fogytam valamennyit többet kell ennem, ahhoz hogy még fogyjak?

3 napja
#4324
maria1984
reply to Bojtika's post #4323
Általában a levest meg szoktam enni. Kicsi dobozokat szereztem be, azokba nem tudnak teljes adagot rakni. A második ha olyan, azt nem eszem meg, helyette viszek valamit.

3 napja
#4323
Bojtika
Végül is elég gyorsan készen lehet valami húsféle, hozzá párolt zöldségköret, és dobozban elviszed.
Vagy ebédre eszel egy tartalmasabb zabkását, és otthon vacsorára meleget.

3 napja
#4322
maria1984
reply to Bojtika's post #4321
Majd valahogy kiváltom az ilyen kajákat. Ha én csinálom és azt eszem ebédre, nem vagyok éhes már két órakor.

3 napja
#4321
Bojtika
Ismerős, én is híztam munkahelyen.
Ott a szendvics volt vastagon majonézes, és csak ilyen volt az automatában.
Az ebéd választható volt, de sokféle panírozott dolog...:D

3 napja
#4320
maria1984
reply to Bojtika's post #4319
Elég nehéz olyan kajákkal kitölteni, hogy a végére jó legyen. A legnagyobb gond a munkahelyi ebéd. Tiszta liszt meg keményítő, besamel mártás meg ilyenek. Sok rakott zöldség van, de vastagon leöntve ezzel a mártással.

3 napja
#4319
Bojtika
Ha picit túlléped, akkor nem baj. És ha picit nem éred el, az sem. :D

Hosszú távon kiegyenlítődik, de próbáld minél pontosabban megenni. :D

3 napja
#4318
maria1984
reply to Bojtika's post #4317
Próbálom változatosan kitölteni. Mi van akkor ha a zsír és a szénhidrát mennyiségét túllépem?

3 napja
#4317
Bojtika
Igen, mert tényleg nem sok. A női kalóriaszükségletet általában 2000 Kcal felettinek szokták számítani.

3 napja
#4316
maria1984
Olyan soknak tűnik az 1700 kcal, amit meg kell ennem, de lehet hogy csak nekem tűnik annak.

3 napja
#4315
maria1984
Oké.

3 napja
#4314
Bojtika
Csak a hiányzó 147 Kcal erejéig nem lényeges! :D
És inkább fehérjéből legyen a legtöbb mégis, ha összesen egy kicsi hiány van.

3 napja
#4313
maria1984
Ettem egy kis zsírszegény túrót gyümölccsel. A mai napomat csak papírra írtam, nem volt időm pötyögni. Majd holnap. Ha a fehérje oké akkor a többi miért nem lényeges?

3 napja
#4312
Bojtika
Miből van hiány ezen belül?
Ha a fehérje rendben van, akkor a másik kettő nem annyira fontos.

3 napja
#4311
maria1984
Sziasztok! Jelentdm túl vagyok az első napomon. Ez azért fontos mert nem csábultam el. Tornáztam is, a 60%-ot kiszámlotam, hozzáadtam a napi kerethez. Viszonylag pupra ettem magamat és még maradt 147 kcal. Az lenne a kérdés hogy mindenképpen le kell enni?

3 napja
#4310
Gonoszka1
reply to vaperova's post #4309
Várjuk a jelentkezésedet!

3 napja
#4309
vaperova
reply to Gonoszka1's post #4308
Köszönöm a gyors segítséget, remélem nálam is működni fog, és nem kell 70 kg-ról indítanom a fogyást!:)
Majd jelentkezem! Üdv.

3 napja
#4308
Gonoszka1
reply to vaperova's post #4306
Először az anyagcserédnek helyre kell állnia, így 3-4 hét körülbelül. Lehet, hogy 1-2 kiló is felszalad az elején, de ha az anyagcseréd helyreáll, akkor majd le fog menni. Sok sikert, kitartást, és türelmet kívánok!

3 napja
#4307
bmati
reply to vaperova's post #4306
Igen, kb. annyi. :)
Sok sikert!

3 napja
#4306
vaperova
reply to bmati's post #4305
Na jó, bízom bennetek!;)
Azt mondjátok, ez kell a fogyás beindításához, ám legyen, szívesen eszem magam bucira!:)
Mennyi idő múlva számíthatok így fogyásra? 3 hét kb.?

3 napja
#4305
bmati
reply to vaperova's post #4304
Szénhidrátból 130 g kell naponta a szervezet normál működéséhez, szóval ennyit meg kellene minden nap enni...
A kalóriaérték nem sok. Azért nem fogytál ilyen kevés kalóriakeret mellett, mert már régen éhező üzemmódba kapcsolt a szervezeted és lelassította az anyagcserédet, a gyógyszer pedig még pluszban rátett. Ilyenkor még hízni is hízhatsz egy idő után és minél tovább tartod így a szervezetedet, annál valószínűbb, hogy jojózni fogsz. Hidd el, ha megemeled a keretedet, akkor 2-3 hét alatt 1-2 kg felszökik, de utána lassan, de biztosan meg fog indulni a fogyásod.
Ha tudod, hogy mit szabad csinálnod, akkor nem mondok semmit a gyakorlatokról. Súlyzós vagy szabad testsúlyos edzést végezz heti 3-szor, nem egymást követő napokon erősítő jelleggel. Olyan gépeken edz, amik specifikusan edzik az izmokat és nem kell felemelned hozzá a súlyt. Amúgy a McKenzie torna az jó lesz, amellett nem kellesz mással foglalkoznod, ha azt fogod csinálni (erősítés terén), alacsony intenzitású aerob edzést viszont érdemes lenne csinálnod. Amúgy, ha fekvőtámaszt bírsz, akkor húzódzkodni is bírnod kellene elvileg, bár nem tudom, hogy most mennyire lenne szabad terhelned azt a részt (vannak könnyített variációi is a húzódzkodásnak). Mindenesetre a gerinctorna gyakorlatainak nagyja a gerinc melletti és a hátizmokat erősíti. Guggolni és lábemelést fekve tudsz végezni óvatosan? Csak, hogy az alsótestedet is karban tartsd.
A gerinctornának (ha erősítés jellegű), akkor nem kellene minden nap végezni, csak minden másnap. A gerinctornás napokon amúgy erősíthetnél felsőtestre konditeremben vagy otthon. A köztes napokon pedig mehetne az alsótest erősítése guggolással, lábemeléssel és ezekhez mondjuk némi könnyű aerob edzés (mondjuk 30 perc séta, azt ugye lehet neked?).
Amúgy, ha a gyakorlatokat nem is tudod végezni ezek közül, akkor is emeld meg a napi keretedet, mert 70%-ban azon múlik a fogyásod. A hatékonyság miatt azért érdemes lenne egy kicsit hozzányúlni az edzésekhez is.
A házipatika oldala pedig nem rossz, emiatt egy kicsit meglepett. :/
A bodybuilder oldala is elég jó, de nekik azért kissé mások szoktak lenni a célok és elsősorban a férfi olvasókhoz szólnak (azért van különbség fogyás és izomépítés szempontjából is a két nem között). :P

4 napja
#4304
vaperova
reply to bmati's post #4303
Köszönöm a gyors reagálást!

L4-L5 kiszakadt porckorong sérvvel műtöttek 2 hónapja.McKenzie tornára elő vagyok jegyezve(2 hó múlva kezdek).
Amit leírtál kalória az nekem nagyon sok ,évek óta nem eszem meg annyit...
A pajzsmirigy betegségem miatt jelenleg 1100-1300 Kcal körül fogyasztok.A ch-t már sokkal alacsonyabbra vettem,100-120 g körül van naponta,az is gyümölcsökből zöldségfélékből.
Az endokrin orvos a methotirin mellé még majd most fog hormonpótlót adni(még nem tudom mit kapok),de már előre félek...Ez elvileg egy olyan betegség,aminek a nagyon gyors fogyás(havi 15-20 kg)az elsődleges tünete...Amikor megkérdeztem a dokit,hogy akkor én miért nem tudok fogyni,szigorú diéta és heti 6×edzés mellett,azt a választ kaptam,hogy :nem tudja,elvileg fogynom kéne,de biztos én vagyok a kivétel...azért a gyógyszert szedjem be,bár lehet,hogy kicsit lassulni fog az anyagcserém...
Köszi..doki
A napi rost adagom simán megvan,ha csak azt veszem,hogy a reggelit 30 g zabkorpával +50 g natúr joghurttal+10 g fehérjepor keverékével kezdem, és a nap folyamán gyümi és saláta bőven hozza az előírtak fölöttit is.Emellett ha szükséges utifű maghéjat is szedek,alkalomszerűen.
Azt tudom,hogy nincs helyi zsírégetés,mert versenyszerűen sportoltam(szertorna-felemás korlát 10 évig),de azt azért elvártam volna a testemtől,hogy cm-ben reagáljon...de alig-alig tette.Egyébként innen okosítottam magam:
http://body.builder.hu/
Itt tanultam meg rendesen súlyzós edzéseket csinálni is...szóval az is megvolt,de most a derekam miatt nem tudok semmilyen emelős edzést bevállalni.Jelenleg a szobabiciklim is pihen,mert még nem szabad használnom.
A fitball-on én mindent csináltam és most is szoktam,mert mindennap a 2×10 perc gerinctorna egy része fitballos.Mellette plank(70 mp) és 2×12 fekvőtámasz 1×12 női fekvőtámasz.Ennyi,ami mostanában kevés fájdalom mellett megy.
Egyébként 5 évvel ezelőtt még simán leadtam 12 kg-ot 3 hónapos (1200 Kcal-ás, heti 1 gyümölcsnapos)kalóriaszámlálós diétával...ma ez már csak álom,mert ugyanezzel a módszerrel nem történt semmi...
Szívesen megmutatnám az étkezési naplómat az elmúlt kb.1 1/2 évről.Olyan hihetetlen számomra,hogy szinte minden napom végén kalória mínuszban voltam és még mindig ugyanott tartok,mint ahogy kezdtem anno.:(
Talán most sikerülhet...?
A dietetikus A Házipatika oldalról válaszolt.

4 napja
#4303
bmati
reply to vaperova's post #4301
Szia!
Túl keveset eszel. A BMR-ed 1377 kcal. Heti 0,35 kg-os fogyásnál ehetsz napi 1509 kcalt. Szóval ennyit meg is kellene enned minden nap.
Mivel össze-vissza próbálgattál mindent és úgy látom rendszerint nem ettél eleget, ezért sikeresen belassítottad az anyagcserédet. Emeld meg a fenti számra a napi keretedet és ezt edd is le (10-20 kcal pontosan). Ehhez majd még hozzájön a sport, aminek a kb. 70%-át kellene felvinni (az időnek) és ezt is le kellene enni.
A cukros dolgokat nem feltétlenül érdemes lecserélni természetes édesítőszerre (persze attól is függ, hogy mennyit fogyasztasz belőle). A napi 3 liter folyadéknak minimum meg kellene lennie. Szénhidrátból min. 130 grammot egyél meg, ha szükséges, akkor tartsd 150 alatt (ezt csak te tudod, hogy neked mennyi az elég belőle). Az emelt kereted miatt lehet, hogy fel fog szökni 1-2 kg vagy stagnálni fogsz 2-3 hétig, de ez teljesen normális, mert az anyagcserédnek vissza kell állni a normálisra. A rostfogyasztásod egyébként rendben van?
Az edzésről annyit, hogy nincs helyi zsírégetés, szóval hiába oda edzel, nem fog lemenni. Próbálj meg olyan gyakorlatokat végezni, amik a tested minél több izmát minél intenzívebben megdolgoztatják. A mozgásod sajnos nagyon állóképesség központú, azaz kevésbé dolgoztatja meg az izmokat, inkább a keringésre koncentrál. Ez hiba, mert fogyásnál elsősorban erőt kellene növelni, hogy nagyobb izomtömeged legyen, ezáltal még hatékonyabb legyen a zsírégetés. Ki kellene próbálni a súlyzós gyakorlatokat vagy a saját testsúlyos edzést. A pilates jó nyújtó gyakorlatoknak az edzések végén, a kardiót heti 1-2 alkalomnál többet nem kellene végezni. Fittball-on pedig nem tudom, hogy mit csinálsz, de azon akár erősíteni is lehet. A gerinctornát viszont heti 3-szor kellene végezni.
Milyen porckorong problémád van és hol? Ezt azért kérdezem, mert ennek függvényében mernék csak gyakorlatok írni. Ennek alapján egy edzéstervet is össze tudok állítani.
Szólok előre, hogy én nem vagyok sem dietetikus, se személyi edző, de elég sokat olvasok/olvastam a témában és jómagam már lefogytam, úgyhogy van némi tapasztalatom. Mindenesetre elég gyatra egy dietetikus/személyi edző lehet az illető, ha nem tud segíteni a témában. :/

4 napja
#4302
Gonoszka1
reply to vaperova's post #4301
Szia! Abban teljesen igaza van a dietetikusnak, hogy az életkor előrehaladtával csökken a kalóriaigénye a szervezetnek. A BMR is ezért változik az életkorral, ezért is kell a BMR-et alapul venni. Az 1200 kalória az szerintem nagyon kevés volt, és ezért is jött mindig újra, és újra vissza a leadott kilók. Én megmondom őszintén, hogy csodálom, hogy csak ennyi jött vissza, mert az éheztetés miatt a test jojozásba kezd a diéta végén. És a tornával ledolgozott kalóriák 60-70%-át is a BMR-en kivül le kellett volna enni. Sajnos az orvosok, és ezen belül a dietetikusok sincsenek sokszor a helyzet magaslatán, és nem veszik észre ha valaki éhezteti magát. Én mindenképpen azt javaslom (ahogy mindenki másnak is javasolunk), hogy a BMR-ed környékén kellene enni (egy picit felette), és a sporttal ledolgozott kalóriák 60-70%-át még pluszban! Sok sikert kívánok, és ha vannak kérdéseid, akkor kérdezzél, és segítünk. Mozgásban Bojtika, Bmati a profi, ha jönnek majd biztos tudnak Neked otthon végezhető tornalinkeket adni.

4 napja
#4301
vaperova
Sziasztok!
Megosztanám veletek egyik múlt évi levelezésemet egy dietetikussal...


Üdvözlöm!
39 éves,162 cm magas nő vagyok és 64 kg(nem vagyok elhízott,de fogyni szeretnék).Fiatal korom óta rendszeresen sportolok.A problémám 1 éve kezdődött.
Régebben gond nélkül tudtam fogyni kalóriaszámolással,sporttal, de ez sajnos mostanában nem sikerül.Nagyjából 1 éve szoktam le a dohányzásról,és az azóta rám rakódott feleslegtől csak átmenetileg tudok megszabadulni.Mint írtam rendszeresen tornázom,heti 3-4 alkalommal 40-60 percet(200-700 kcal elégetéssel),Rendszerint cardio,pilates,gerinctorna és fitball edzéseket csinálok,állapotomtól függően(porckorong probléma).Természetesen formálódom az edzésektől,de sajnos nem tudok fogyni,pedig a számomra megfelelő súly 56-58 kg között lenne v.hol.Az elmúlt 1 évben próbálkoztam napi 1200 Kcal diétával,ciklikus ketogén diétával,napi 5× evéssel,felező diétával.Életmódot váltottam,cukor helyett term.édesítőt,fehér kenyér helyett teljes kiörlésűt fogyasztok.Diétanaplót vezetek,a bevitt és elégetett kalóriákról.Mindennek a kalória tartalmát már szinte fejből tudom és oda is figyelek,hogy ne lépjem túl az 1300 kalóriát.Ha mégis úgy adódik,akkor azt rendszerint plussz mozgással ledolgozom.
Nincs időm és kedvem különféle főzőcskézős bonyolult diétákhoz,már a ketogén diéta is eléggé megviselt,,és nem tudom... mit kéne tennem?Már többet nem tudok és nem is akarok mozogni,és amit csinálok az is változatos,hogy ne szokja meg a szervezetem és mégsem sikerül leadnom azt a 6-8 kg-ot.Napi 2-3 liter folyadékot iszom,minden nap fogyasztok gyümölcsöt,zölségfélét,joghurtot(saját készítésű gyümölcsös).Napi szinten a szénhidrát bevitelem nem haladja meg a 150 grammot, a zsírbevitelem is a megadott érték körül van,igaz fehérjéből nem mindig tudom bevinni a megfelelő mennyiséget.
Az összes fogyókúrás kritériumot betartom és valahogy nem tudok mégsem megszabadulni a feleslegemtől,ami nagyrészt alhason ,comb belsőrészén,csípőn van,pedig legtöbbet ezekre edzem.
Mit rontok el?Tudna tanácsot adni?
Erre jött is válasz:
Farkasdi Edina, dietetikus, personal trainer válasza fogyókúra témában

Kedves Kérdező!
Valóban én sem tudok "csodaszert" ajánlani, mindent leírt, amit én is tanácsolnék.
Sajnos a nőknek az életkor előrehaladtával (egy bizonyos kor felett) évente kb. 2 %-kal nő a testzsír%-uk ugyanolyan életvitel mellett. Tehát a súly megtartásáért is folyamatosan tenni kell, vagy kevesebbet enni, vagy többet mozogni. Tudom nem lesz népszerű amit írok, de valószínű hogy 10 év múlva örülne ennek a súlynak is.
Talán az edzés minőségén lehetne változtatni, én inkább kardio edzést javaslom rendszeresen, pulzuskontrollal.


Szóval most itt tartok:
Fél éve kiderült,hogy túlműködik a pajzsmirigyem(elvileg ettől fogynom kéne,de mégsem),amire anyagcsere lassító hatással rendelkező gyógyszert kaptam(methotirin).
2 hónapja volt egy gerincműtétem(kiszakadt porckorong)kicsit csökkent a mozgásterem.
Akkor most azt szeretném megtudni,hogy hogyan tovább szerintetek...?

4 napja
#4300
Gonoszka1
reply to trkmz's post #4299
Nagyon szívesen, és örülünk amikor megfogadjátok a tanácsot, és így is fogytok, tehát sikerélményetek van, és még kellemesebb is mert nincs éhezés! Köszönjük hogy ezt elmondtad, hátha a kétkedők is így már elhiszik!

4 napja
#4299
trkmz
Be kell vallanom, hogy amikor azt mondtátok, hogy emeljem fel a keretemet, kételkedtem benne, hogy ilyen sok kalória mellett fogyni fogok. Az 1300 mellett is csak csiga lassan mentek lefelé a dekák... Most viszont be kell látnom, igazatok volt. A kertem a BMR felett van, az sem okoz gondot, hogy leegyem és mégis fogytam ebben a 2 hétben. És még csak azt sem mondhatom, hogy lassabban menne, mint előtte. És még élvezem is, hogy újdonságokat próbálhatok ki, közben viszont néha belefér egy gömb fagyi is. Köszönöm, hogy segítetek :)

4 napja
#4298
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4295
Persze, csak ne görcsölj rá! Lazán, és természetesen kezeljed. És ha a célodat elérted, akkor szépen lassan kell feljebb emelni a súlytartó kalóriakeretedre. Sok sikert és kitartást, fog ez menni!!!

4 napja
#4296
Bojtika
reply to maria1984's post #4294
Mária, ezekkel a beállításokkal, és miután beláttad, hogy fáradság nélkül azért nem megy...
Simán, szépen sikerülni fog, meglátod!

4 napja
#4295
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4293
Elvileg ezekkel, az adatokkal, persze ha betartom akkor szépen mennek lefele a kilók,ugye?

4 napja
#4294
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4293
Elvileg ezekkel, az adatokkal, persze ha betartom akkor szépen mennek lefele a kilók,ugye?

4 napja
#4293
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4291
Ha több kalóriát viszel be mint amit felhasználsz, akkor jön vissza. De ha nem lassul le az anyagcseréd, akkor nem jön a jojo, és csak akkor hízol ha tényleg többet eszel mint a ledolgozott kalóriáid. Magyarul, akkor sem lehet több ezer kalóriával dözsölni ha már lefogytunk.

4 napja
#4292
csikil4ny
reply to maria1984's post #4291
Ha átváltasz zabálásra akkor visszajön s még jön hozzá a többi, aki nem életmódváltásnak fogja fel az még visszajön néhányszor fogyni!

4 napja
#4291
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4289
Hát én az elmúlt idószakban szépen megettem a finom falatokat. Sokszor túlzásba is estem. Tegnap aztán a gatyán észrevettem,hogy szorít,aztán mérlegeltem. Akkor jött a sokk: + 5 kg.
Ez a módszdr, mármint hogy heti kb 25dkg- os fogyással amit leadunk nem jön visszs ( persze vigyázni kell) mennyire igaz?

4 napja
#4290
bmati
reply to maria1984's post #4288
Arra azért figyelj, hogy minden nap más izomcsoportokat dolgoztass meg és variáld a videókat (szóval ne mindig ugyanazokat a gyakorlatsorokat csináld). Havonta érdemes cserélgetni őket.

5 napja
#4289
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4288
Így van, a mozgás 60-70%-a pluszban a kereten kivül. Sajnos én is mindig visszaeső vagyok. És ha írod ilyenkor is, akkor rájösz arra, hogy a napi kereted akár 2-3-szorosát is képes az ember megenni. Persze ez attól is függ, hogy miből. Mert főzelékből, salátából ha lightos az öntet akkor nehéz. De sütikből, nasikból, tartalmasabb ételekből bizony egy alkalommal is akár 1000 kalória felett be lehet termelni. Sokszor nehéz nemet mondani a finom falatokra. De legalább a mozgást kell csinálni, mert akkor az egy kicsit kompenzál, és azért elgondolkodtató, hogy tornázunk, és aztán az egészet vagy akár a többszörösét valamiféle zsíros, vagy szénhidrátdús kajával befaljuk?!

5 napja
#4288
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4287
Biciklizés közben végiggondolva szerintem sokkal többet ettem, mint amennyi a keretem lett volna. Főleg este voltak zabálások. Remélem vissza tudok állni. Akkor 1700 kcal naponta és mozgás.


5 napja
#4287
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4286
Hajrá! Sok sikert, és kitartást!!!

5 napja
#4286
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4285
Oké, remélem így lesz.:-) Eldöntöttem, kitartó leszek. Tornázni is fogok. A leadott 13 kilóból, 5 már visszajött. Én is tettem érte hogy így lett. De nekiugrok újból.

5 napja
#4285
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4284
Az attól függ, hogy menny ideig ettél alatta, és mennyivel ettél kevesebbet. De 1-2-3 hét alatt az anyagcserének rendeződnie kell, és akkor be kellene indulnia a fogyásnak.

5 napja
#4284
maria1984
OKé, beállítottam a fogyókúrásat. Remélem jó lesz. Elképzelhető, hogy ha BMR alatt ettem, akkor először híni fogok és ha átáll a szervezetem, akkor megindul a fogyás???

5 napja
#4283
csikil4ny
reply to Bojtika's post #4280
Én el nem rontom a levest vele, ma egy késhegynyi ment a csirkeragú levesembe, ez még épphogy elment, de ha több akkor önthetem ki, egyszerűen nem megy le. Egyszer megpróbáltam egy kávéscsészében vízzel, legalább hamar túljutottam rajta, de másodszorra már akkor öklendeztem amikor elkészítettem, nem bírtam meginni. Pedig amikor minden nap ettem hatásos volt, lehet, hogy placebó, de ha hat akkor hat. :)

5 napja
#4282
Gonoszka1
Szerinte első körben a fogyáskúrás tápanyag arányokat kellene beállítani, és aztán ha nem jó, akkor már a tapasztalatával esetleg lehet modósítani.

5 napja
#4281
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4276
Köszi, szépen. A barátőm is "fertőzött" lett. 1700 helyett 1696-ot tudunk beállítani, heti 24dkg-os fogyással. Az jó?? Mik legyenek a tápanyag arányok?

Az 1600kcal-nál is kellenének az arányok. Köszi

5 napja
#4280
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4277
Egy zöldséglevesben simán eltűnik ennyi.
Melyik a rosszabb: a kurkuma íze, vagy az ízületi fájdalom?

5 napja
#4279
csikil4ny
Te nagyon elszánt vagy, nekem az a bajom, hogy ki nem állhatom az ízét. Már arra is gondoltam, hogy veszek olyan pici gyógyszeres mütyürt és azt töltöm meg, így gyorsan eltűnik. :)

5 napja
#4278
Gonoszka1
reply to csikil4ny's post #4277
Én kb:1 kávéskanálnyit iszom meg.

5 napja
#4277
csikil4ny
Vajon mennyi kurkumát érdemes naponta bevinni, hogy tényleg hatásos legyen?

5 napja
#4276
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4275
Az 1541-nél minimum 1600 kalória, az 1633 kalóriánál minimum 1700 kalória. És plusz a tornákkal ledolgozott kalóriák 60-70%-a!

5 napja
#4275
maria1984
Sziasztok! 1541-es BMR értéknél mennyi az a kalória mennyiség amit meg kéne enni? 1633-as BMR értéknél is ugyanaz a kérdés. Köszi

5 napja
#4274
csikil4ny
reply to Zsuzsi05's post #4273
Azzal én is így vagyok, félek, hogy a kicsi beleébred, mondjuk egyelőre jó a 4-es is, azt is egy hete kezdtem újításképpen.

5 napja
#4273
Zsuzsi05
reply to Bojtika's post #4272
Már szemeztem én is az 5 mérföldes walkal csak nekem az túl hosszúnak tűnt ugy időben. Maradok a jól bevált pörgős 4-esnél.

5 napja
#4272
Bojtika
Mit találtam, haha:

https://www.youtube.com/watch?v=3yVsJ0tzbXU&list=PLlcWebstyEjrz53MLuuOsPyRqBy0288iT&index=8

Még egy:

https://www.youtube.com/watch?v=blPpPs6H08U&list=PLlcWebstyEjrz53MLuuOsPyRqBy0288iT&index=25

És a jobboldali listában többféleképpen találtam még walk-okat, és megvan az 5 mérföldes is.

5 napja
#4271
csikil4ny
reply to maria1984's post #4257
A leghatásosabb ha szépen minden nap ide beírod, hogy mit tornáztál, egy hét múlva ha egy nap nem írod be lelkiismeret furdalásod lesz (saját tapasztalat :) )

Ma Tatarek 1-es és Tiffany riszálás volt. :)

5 napja
#4270
talmon
Köszi, hogy velem örültök!

5 napja
#4269
Bojtika
reply to talmon's post #4267
Mi meg egymás örömének is örülünk, így Neked is szeretettel gratulálok! :D

5 napja
#4268
Gonoszka1
reply to talmon's post #4267
Gratulálok a sikeredhez! És örülünk ha megosztod velünk a sikeredet, mert együtt örülünk Veled, és minket is sarkall, hogy folytassuk.

5 napja
#4267
talmon
Remélem nem haragszik meg senki, ha megosztom veletek az örömömet. Egy hete kezdtem el a kalória számlálgatást,néhány kg-tól szeretnék megszabadulni, ami már elég régóta zavar. Készítettem magamról egy hete egy bikinis fotót, és ma megint...nagyon boldog vagyok! Tipikus homokóra alkat vagyok, és nagyon zavart a csípőmön lévő zsírpárna, de már egy hét alatt jól észrevehetően kisebb lett, és abszolút nem sanyargatom magam! Örülök, hogy van ez az oldal!

6 napja
#4266
LPanka
reply to bmati's post #4265
köszi

6 napja
#4265
bmati
reply to LPanka's post #4264
Az utolsó étkezés azért szükséges, mert éjszaka a szervezeted alvás közben jobban tud emészteni, ugyanis ilyenkor a többi alapfunkciód lelassul (gondolkodás, légzés, keringés, stb.), tehát jobban tud csak erre koncentrálni. Mivel általában hosszú időt alszunk (min. 4 órát), így érdemes lassú felszívódású szénhidrátokat és fehérjéket fogyasztani vacsorára. Ekkor az izmok is regenerálódnak (ha megfelelő edzésingert kapnak előtte) és ilyenkor hatékonyabban tudják beépíteni a regenerálódáshoz szükséges összetevőket.
Az utolsó nagy étkezés is után is lehet még egy keveset enni, de min. 30 perccel lefekvés előtt (mert ugye lefekvés előtt min. 2 órával ehetünk nagyobb mennyiséget, ha aludni is akarunk).

6 napja
#4264
LPanka
reply to bmati's post #4262
miért az utolsó étkezés legyen nagy?

6 napja
#4263
Bojtika
Nálam is, és jó, hogy írod, mert azt hittem, ez az én bolondériáim egyike. :D

6 napja
#4262
bmati
reply to maria1984's post #4254
Ha mozogsz, akkor annak is min. 60%-át le kéne enni, de igazából az a lenne a legjobb, ha majdnem az egészet leennéd.
Reggelire ehetsz többet, ha tudsz. Én általában 15 dkg kenyérrel kezdek meg felvágottakkal (ha szerencsém van, akkor gépsonka), margarint csak a suliba vitt szendvicsek közé teszek (az is kb. ekkora adag). :)
Vacsorára marad a nagy étkezés, meg az ebéd változó, mert van amikor úgy érek haza, hogy éppen csak bekapok valamit, hogy 1-2 óra múlva tudjak edzeni (edzéstől és kajától függően).
Az étkezéseknél arra ügyelj, hogy a legnagyobb jelentőségű étkezések az edzés utáni és a lefekvés előtti étkezések (nálam általában 1 a kettő). :P

6 napja
#4261
Bojtika
Ha nem Tatarek, akkor legalább riszálj egyet.
http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA

Néha engem is elfog a tespedés, de tudom, hogy az én koromban és állapotomban már pár napi lustaság is érezhető visszaesést okoz.
Tatarek ráadásul elég jókedvű is. Azért az ő edzéseit is meg lehet kicsit unni, ilyenkor blender-ezek.
Vagy Sansone... :D

6 napja
#4260
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4258
Igaz. Ezt fogom tenni.

6 napja
#4259
sinnesro
reply to Gonoszka1's post #4258
Ez nagyon igaz! Tegnap már majdnem sutba dobhattam az egész napomat, de este fél kilenckor megráztam magam, és tornáztam. Hogy ez milyen drog! :-)

6 napja
#4258
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4257
Fel kell állni, bekapcsolni a tornát, és elkezdeni! Ez az egyetlen módszer. Nekem is néha van, hogy nincs kedvem hozzá, de akkor kirúgdalom magamat. Aztán pedig örülök, hogy kirúgdaltam magamat. Testileg is jobban van az ember ha megcsinálja a maga mozgását.

6 napja
#4257
maria1984
reply to Bojtika's post #4255
Tatarekezni szoktam, bár mostanában nagyon nem csináltam semmit. Képtelen vagyok kizökkenteni magam a tunyulásból. Nektek van rá módszeretek?

6 napja
#4256
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4254
Igen, le kell enni bizony ám!!!

6 napja
#4255
Bojtika
Bizony az elég baj, főleg ha erősebb edzést végzel.

6 napja
#4254
maria1984
reply to bmati's post #4243
Általában reggelire 5 dkg körüli kenyeret eszem pulyka vagy csirkemellel + zöldség. Aztán ebédre a munkhelyi kajának kb a felét. Du. tejeskávé. Estére marad nekem is több kalória.
Azt szerettem volna kérdezni(lehet hogy már kérdeztem) hogy ha nem tornázom akkor elég az 1660kcal, ami ki van számolva ugye? Nem kell többet enni. DE! Ha tornázom és nem eszem le a 60%-70%-ot az baj??

6 napja
#4253
Bojtika
Én pénteken, holnapután tudok a városba menni, de veszek port.
Azt a kilósat 3 ezer valamennyiért, most megveszem.
Sokkal egyszerűbb abból nyelni egy adagot, mint belenyugodni, hogy kevés a fehérje.

6 napja
#4252
sinnesro
Nálam megy a csirkemell, túró, de fehérjeturmixot is nyomok néha esténként.
Most csokis sciteces whey protein professional van, kicsit édes, de elmegy. Már sokfélét próbáltam.

6 napja
#4251
neonlicht
reply to bmati's post #4249
Jó még a fehérjepor arra is, hogy egy rossz összetételű kaján kozmetikázzunk vele, de célszerűbb a kaját rendezni, igazad van. Lányom például most a porral segít a helyzetén. Törökországban dolgozik, ahol kap kaját, zöldségileg nem is rosszat, de közel vegát. A szállásán nincs hűtő, úgyhogy nem tudja másképp felvinni a fehérjebevitelt.

6 napja
#4250
Bojtika
Én hálistennek a fiammal, másodmagammal vagyok, és azért még sikerül aránylag a felvágottakat elkerülni. (Bár a buflákja nem eszi a hideg sültet, de megeszi melegítve, feltétnek.)
Ha nincs mit tennie a kenyérre, megeszi a sima margarinosat, de ő még el is éget bármit. Vékony alkat, de a régi bringázás jó kerek vádlikat csinált neki, most a küzdősportja még a heti egy edzéssel is hihetetlenül formálja.

6 napja
#4249
bmati
reply to neonlicht's post #4248
Ha lenne 7 ezer forintom, akkor két hónapra vennék belőle 200 tojást (napi 3 és fél jönne ki belőle).
A fehérjeporoknak csak akkor látom értelmét, ha már van valamilyen alap fehérjebeviteled és arra lehet építkezni. Nálam a szalámik nem mondhatóak jó alapnak. :P

6 napja
#4248
neonlicht
reply to bmati's post #4246
Visszaszedni mindig könnyebb, ami megvolt. Ez hál isten nem csak a hájra, az izomra is igaz. Maratonra tényleg kár volna izmokat cipelni.
Egy két kilós valamirevaló natur fehérjepor olyan 7ezer ft. Napi 30g belőle, és két havi adag. Talán ezt kellene megcélozni valahogy, a nagy futás után, biztos számítana valamit.

6 napja
#4247
neonlicht
Én is egyre jobban szeretem a csirke+rizst, már ha friss. Melegítve vacak.
A zabkása is egyre jobb, pedig ha emlékszel, elég lentről indult nálam.

6 napja
#4246
bmati
reply to neonlicht's post #4244
Most is felhasználom, csak tudod ennek az a hátránya, hogy jóval lassabb a fejlődésem, mint amire képes lennék. Pl.: a húzódzkodással már közel 2 hónapja nem fejlődtem (most kiegészítőzök is mellé, mert gyenge még a hátam, meg a karom és meglátjuk mi lesz belőle). Ez azért hosszú távon idegesítő, de ne hogy azt hidd, hogy fel fogom adni, csak azért bosszantó...
A genetikám is korlátoz, aztán amikor már a kontrollálható dolgok is, azért az már kezd bosszantó lenni. Mondjuk úgy vagyok vele, hogy idén még elstagnálkodhatok vagy lassabban fejlődhetek, mert tavasz végére be van tervezve egy maraton (erre is majd szeptemberben kezdem a felkészülést), de utána már teljesen rá akarok menni az izomépítésre. Jelenleg a futások úgy vannak megcsinálva, hogy 30-60 perc közöttiek max. heti 3 alkalom, hogy most még ne akadályozza annyira az izomépítést. Úgyhogy most egy kis izmot még fel kéne szedni, mert a maratonra való készülésnél le fog menni 2-3 kg a súlyomból, aminek a nagyja izom lesz. Utána meg azt vissza kellesz szedni. :P
Én simán meg tudnám enni bármikor a húst, a halak nagyját is, gyakorlatilag nem sok olyan fehérjedús dolog van, amit nem tudok megenni. :)
Még rajtam kívül itt vagyunk 5-en, aztán nem lehet az, hogy én különcködöm itt a kajákkal, hanem egységes kaja.

6 napja
#4245
Bojtika
reply to neonlicht's post #4242
Ha van itthon csirkemell, akkor még elég könnyű, de ha mennyiségnél fogva a hús dominál az ételben, több napon át, azt csak nagy önfegyelemmel tudom megenni.
"Bizonyára" alapon nem változtatok, de egy csomag fagyasztott vegyes zöldségből sem szedek egyformán. Ma a karfiolt ettem ki belőle. :D
Ha ízlik, akkor megeszem, ilyen a reggeli zabkásám, ami szinte ugyanolyan mindig, de hónapok óta egyre csak jobban szeretem. (Nincs benne húsnemű, még tojás sem.)

6 napja
#4244
neonlicht
reply to bmati's post #4239
Ez egy korlát valóban, de remélem nem hagyod elveszni a lelkesedést, mert egyébként nagy dolog, amit eddig is megcsináltál! A korlátozott lehetőségeket jól felhasználni, az egy nem eléggé megbecsült, óriási tudás!

6 napja
#4243
bmati
reply to maria1984's post #4240
Reggel általában nem bírok sokat enni, de szénhidrátdúsan kezdem a napot, mert ha nem, akkor rosszul vagyok. Ebédre szoktam többet enni, de nálam a vacsora dominál, mert általában délután/este felé edzek.
Amikor még fogytam úgy csináltam, hogy előre csak úgy írtam, hogy mikor kiszedtem a kaját, megnéztem, hogy mennyi kalória van benne. Ha kicsit több, akkor levettem belőle, ha engedte, akkor kicsit többet. Igyekeztem egy kicsit több kalóriát hagyni a nap végére.

6 napja
#4242
neonlicht
reply to Bojtika's post #4237
Na, az a harmadik, amire nem rezonálok, ha valaki nem szereti a húst. Irodalmi élményekből tudom, hogy van ilyen is. Mint ahogy Küklopsz, vagy Medúza és egyéb furcsa, emberre hajazó lények. :)

A pénz az fontos szempont, nem vitás. Kicsit zavar is, hogy most itten virtuálisan én képviselem a pénzes réteget, ami a való életben marhára nem igaz. Nehéz úgy összehozni a fehérjét, ha nem tudok pulykamellet venni, csak mondjuk csirkefejet... Nem is azt mondom, hogy ez mindenkinek alapból könnyű ügy!
Csak az a része nem talál nálam megértésre, amikor valaki 3 napig túrót, vagy bélszínt vacsorázik, harmadszorra is ízlik neki, de aztán másnap mégis céklát reszel magának, mert bizonyára unná már a túrót. A változatosság igénye rossz kifogásnak.

Naponta az a fél kiló csirkemell tipikusan megvan, az már magában olyan 120g fehérje. Reggelre zabkása, rá ez az olcsó szójás fehérje, az 40g. Edzésnapon (mint ma) a turmixomban van 45g. Este nyolc körül túró, az 35g.
Ezeken felül van még, ami a csirke mellé kerül a tányérra, illetve egy komplett, változó vacsora.

6 napja
#4241
Bojtika
Én sehogy. Azt eszem, amire éppen kedvem van, és ahogy éppen sikerül. A vacsora az, amivel kicsit variálni kell néha, de olyankor már nem szoktam éhes lenni.
De itthon vagyok, nálam a reggeli se mindig esik délelőttre.

6 napja
#4240
maria1984
reply to bmati's post #4232
Hogyan osztjátok el azt,hogy mennyi kcal- esztek reggelire, tízóraira stb.?

6 napja
#4239
bmati
reply to neonlicht's post #4236
Fehér kenyér, tészták, rizs, krumpli, felvágottak, néha egy kis pörkölt befigyel, heti 1-2 alkalommal. Gyakorlatilag semmi fehérje nem áll rendelkezésre, így azért nehéz összeszedni. A zömét felvágottból szedem össze így is.
Húzza is az agyam rendesen ez, mert akkor sokkal jobban fejlődnék, ha tudnék rendesen kajálni, de a zseton erősen korlátoz. Így is fejlődök csak baromi lassan... :/

6 napja
#4238
Bojtika
Neon, mit ettél ma, hogy ennyi fehérjéd van?

6 napja
#4237
Bojtika
Mert én pl, nem kedvelem a húst, azért.

A túrót a fiam nem kedveli annyira, de én sem annyira, mint Gonoszka. Ráadásul itt a faluban nem kapok zsírszegény tejterméket semmit.
Pulykát is elég ritkán tudok venni, a csirkét pedig mi tagadás, meg lehet unni egy idő után. Ha tojást eszem, azzal annyi zsír jön be, mint fehérje.
A dobostortás variáció se könnyű, ha annyira nekikeserednék, mert most pl úgy lesz készpénzem, hogy az állatkajásnak utalok többet, mint a vásárolt cucc, és ideadja kápéban. Ez azért fontos, mert ha ebben a melegben el akarnék menni a falu túlvégire a cukrászdába, akkor ott csak kápéban tudok fizetni.
Emiatt nem tudok hetek óta egy nyüves sört meginni a kocsmában se!

Ha nem korlátozna az ATM hiánya, bizisten jobb lenne a hangulatom. De röhej, hogy most éppen annyi kápé nincs itthon, hogy bebuszozzak a legközelebbi ATM-hez a szomszéd faluba. Ott még lenne dobostorta is, sör is.

6 napja
#4236
neonlicht
Nem látom, miért olyan nehéz azt a fehérjét összehozni. Nekem ma 300g volt, pedig nem erőltettem. Ez a dolog, hogy némely ételt megun valaki, szintén ködös nekem. Velem még nem fordult elő, hogy bármilyen ételt meguntam volna, egész életemben. Ha meg is történne, akkor is felmerül a kérdés, hogy most azért eszem meg a túrót, mert szükséges a szervezetemnek, vagy pedig azért mert élvezkedni akarok? Ha az utóbbi a fontos, akkor megyek, oszt eszek dobostortát.

6 napja
#4235
Gonoszka1
reply to bmati's post #4234
Fehérjét én simán összehozom a zsírszegény túrómmal. Ha rajtam múlna napi 1 kiló túrót tudnék lenyomni, és mindehez minimum 0,5 kiló zsírszegény tejfölt. De próbálom magamat kordába tartani több-kevesebb sikerrel. A túrót még eddig nem sikerült megunnom. Pedig erősen próbálkozom. Hetente kb:1,5 kilót tolok be, időnként ennél többet. Nekem a szénhidrát szokott inkább alacsonyabban maradni, de a zsírral is vannak gondjaim, mert az pedig mindig, vagy majdnem mindig túlszalad (a piszok!).

6 napja
#4234
bmati
reply to Gonoszka1's post #4233
Jó, de nagyon nem mindegy, hogy mivel tömöd. :D
A fehérjét nagyon nehéz összehozni (120 grammot kellene, de általában 80 körül szokott lenni). :/
A tömegeléshez meg az kell meg sok szénhidrát (min. 350 gramm naponta) és ezek még a nem edzős napokon. A hétfői adagomnak így kellene kinéznie:
194 g fehérje ,484 g szénhidrát, 129 g zsír (ez így 3872 kcal). Ahhoz képest ennyi jött össze: 89 g fehérje, 407 g szénhidrát, 106 g zsír (3008 kcal 5 étkezéssel).

6 napja
#4233
Gonoszka1
reply to bmati's post #4232
Tudod Bmati, én simán meg tudnám enni azt a 4000 kalóriát! Úgy kell visszafogni magamat, hogy ne egyek. Imádok enni, és nekem sosem volt kényszer. Kivétel, az óvodai cukrozott nyers reszelt sárgarépa, amit képtelen voltam megenni. Erre azt mondták, hogy addig nem engednek haza, amedig nem eszem meg, pedig Apcikám már ott volt értem. Erre teletömtem a számat azzal a szörnyűséggel, kiengedtek, én meg rohantam a mellékhelységbe, és kiköptem az egészet. Mit ne mondjak, nem egy jó emlék, ha még mindig emlékszem rá, pedig vagy 45 éve volt!

6 napja
#4232
bmati
reply to maria1984's post #4231
Egyél meg minden nap egy marék diót vagy mogyorót (az utóbbiból ne a feldolgozott boltit).
Akkor én mit mondjak a napi 3600 kalóriámra (napi min. 4-szer eszek). :)

6 napja
#4231
maria1984
reply to Bojtika's post #4224
Nagyon nehéz az 1660-at is leennem. Estére mindíg 600 körüli kcal marad. Valahogy nemtudom jól elosztani.Nekte hogyan sikeül?

6 napja
#4230
Aranyos
reply to Bojtika's post #4228
Még jó, hogy nem legényke :)

6 napja
#4229
Tapsi82
reply to Bojtika's post #4228
nembaj majd ledolgozom :)))

6 napja
#4228
Bojtika
De ez zsíros.... zsírban sütött lepényke.

6 napja
#4227
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4226
igen . én kipróbálom :)

6 napja
#4226
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4225
Jól néz ki! Még sosem sütöttem.

6 napja
#4225
7 napja
#4224
Bojtika
reply to maria1984's post #4221
Jobb lenne még valamivel több kalória. Úgy 1700-1750.

Plusz még annak egy része, amit az edzéssel elégettél.

7 napja
#4223
Gonoszka1
reply to Kaktuszos's post #4214
Szia újra itt! És a BMR-ed környékén eszel???

7 napja
#4222
Gonoszka1
reply to neonlicht's post #4220
Most a jojozás lényegét szépen szabatosan megfogalmaztad!

7 napja
#4221
maria1984
reply to Bojtika's post #4219
Oké, foyltatom. 1613 a BMR 1660kcal-t eszem+ torna. Jó így?

7 napja
#4220
neonlicht
reply to maria1984's post #4218
Röviden az történik, hogy a szervezet csökkenti azon szövetek mennyiségét, amelyek a legnagyobb energiafogyasztók. A szerveid és az izomzatod sorvad. Végül a csontokon lötyögni fog a bőr és alatta némi hét lakat őrzött biztonsági zsírtartalék. Gyengeség jön és fáradékonyság. Aztán pszichés problémák.
Ha még mindig kitart az illető, leáll a nemi ciklus, hullani kezd a haj, meg ilyen cukiságok.
A kalóriaigény lecsökken, és képes leszel 800 kalóriától is hízni. Amikor pedig megtörsz és feladod, akkor hirtelen felugrik rád minden, amit lefogytál, sőt több, ráadásul rosszabb összetételben.
Ezért a türelmes fogyás a jó. Mindenekelőtt pedig a jó edzés, ami nagyobb kalóriafogyasztást enged, és "tanítja" a szervezetet arra, hogy a bevitt tápanyagokat ne a raktárba, hanem az izomzatba küldje.

7 napja
#4219
Bojtika
Azért emlékezz rá, azért kellett átállítanod, mert stagnált a súlyod.
Pár kiló visszajön, mert a szervezet kicsit tartalékol most, hogy már van miből. Szoktuk is mondani előre, hogy a koplaltatás után vissza fog jönni pár kiló.
Csak kitartás, és csináld tovább az ezdéseket,

7 napja
#4218
maria1984
Mi történik akkor ha a BMR alatt eszünk jó sokáig? Csak mert nem értem, amikor elkezdtem ezt az egészet, szerintem tuti hogy a BMR alatt ettem. Leadtam 13 kg-ot. Most már 5kg visszaszedtem, és egy kicsit kétségbe vagyok esve.

7 napja
#4217
Bojtika
Ezt sose értem, számomra főzni gyorsabb, mint rendelni.
(Egy pizzás van a falu központjában, hamburgert is csinál, de tudodki gyalogol be érte, ha éhes vagyok!)

7 napja
#4216
Kaktuszos
Jöttek a vizsgák és nem figyeltem a dolgokra, hol ettem, hol nem, de jórészt csak szemét kajákat. Nem volt idő főzni stb

7 napja
#4215
Bojtika
Szia! Min csúsztál el a múltkor?

Persze, normális. Folyadékot, ezt-azt veszítesz.

7 napja
#4214
Kaktuszos
Hali mindenki! Újrakezdtem, az első próbálkozás teljes kudarc lett. 2 nap után normális 0,5kg csökkenés? Gondolom csak azért van mert kevesebbet eszek.

1 hete
#4213
Bojtika
Ez a Nagyi titka nagyon jó.
A normál használatra meg a Vitamill általános lisztet veszem, búzacsírával. Ha kevés a kenyérliszt, azzal ki lehet pótolni.
Nem is fehér, olyan sárgás egy kicsit.

Jók a lidlis kenyérlisztkeverékek, a szotyis külön élmény. Ahhoz csak víz kell. Viszont ragacsos a tésztája, én a nokedliszaggató spatulájával verem egy darabig, ahogy a fánktésztát szokás, olyan csapkodó mozdulattal a tészta alá nyúlok vele, felrántom, megint le...Mire kisül, az is tökéletes.

1 hete
#4212
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4211
Nem normális, hanem kenyérliszt kell!

1 hete
#4211
Tapsi82
akkor veszek a Tacskóban normális lisztet.:)

1 hete
#4210
Bojtika
Ha van sikér, akkor tegyél hozzá.
A fiúk is hangsúlyozták, hogy kenyérlisztből készül.
Régebben próbáltam a sima finomlisztből én is, de nem sikerült. Véletlenül szóba elegyedtem pékekkel, azt mondták, nem csoda. :D

1 hete
#4209
Tapsi82
köszönöm szépen . én is igy szoktam de valahogy nem jó. bár kenyér lisztel nem próbáltam csak B 55 lisztel lehet ez a baj.

1 hete
#4208
Bojtika
560 gramm liszt (Nagyi titka búzakenyérlisztből szoktam)
3 dl langyos víz, ebben feloldok 5 g szárított élesztőt. Ezt mondták a tévében, de a múltkor egy kocka élesztő felével sokkal szebb lett a kenyér. No a langyos víz stimmel, a kimért lisztből is szoktam belekeverni egy keveset.
Egy kis edénybe teszek szintén a kimért lisztből egy keveset, ebbe kimérek 15 gramm étolajat (vagy jó zsírt), és 10 gramm sót, elkeverem. (Az élesztőnek nem tesz jót, ha közvetlenül belekerül a só.)
Amikor kezd eleven lenni az élesztős víz (10-20 perc), ráöntöm a lisztre, és kezdem gyúrni. ha már kezd összeállni, akkor teszem bele a sós keveréket.
A tálban dagasztom, kell úgy 15-20 perc. Elég hamar összeáll egyébként, de jól ki kell dolgozni, hogy a belenyomott ujjad után már rugalmasan kisimuljon, ha nem is nyomtalanul.
Ekkor ugyanabban a tálban liszttel megszórom, ruhával letakarom, és békén hagyom huzatmentes helyen. Egy óra.
Ezután pár mozdulattal átformázom, a két kezem közt a levegőben hurkává nyújtom, ezt 3x összehajtom és teszem a kis szögletes formába.
Bevagdosom a tetejét, megszórom liszttel, letakarom, még egy óra kelés.

Közben előszedem a kis sütőmet, amikor már csak 20 perc van vissza a kelésből, "begyújtom" 250 fokra.
A kelés lejárata előtt pár perccel tiszta kis fémdobozba forró vizet öntök, a sütőbe teszem.
Ha letelt az idő, a kenyérkét berakom a sütőbe, alulra. 30 perc alatt megsül.
Félidőben megspriccelem a tetejét hideg vízzel, én még meg is fordítom a tepsivel, mert a sütőm hátulja jobban süt.

Amikor lejárt az idő, kiveszem, és gyorsan még egyszer átvizezem a tetejét (ecsettel szoktam, a pékek ruhával), ettől lesz fényes.
Úgy hűtöm, hogy kifordítom a formából, és a rácson hagyom, amit egy mély tepsire rakok, hadd járja a levegő.

1 hete
#4207
ErzsikeX
Sziasztok!
Nem sütök kenyeret. Minden héten 2-szer hoznak igazi kovászolt kenyeret. Bevallom azt eszem, de most már igyekszem nem túl lépni a keretet. :D Mérni mérni és mérni. Most már ez a jelszavam. :D Mióta itthon vagyok még nem csináltam rakott krumplit. Nálunk itthon is a kolbász mindig a fiúké. :D Balfon volt rakott krumpli, viszont nagy nevetés is, mert mielőtt neki láttam volna az evésnek, odaadtam az összes kolbászt az asztaltársaság egyetlen férfi tagjának. :D Azzal szekáltak, hogy ez ám az abszolút fogyás, ugyanis aki diétás étket kért azt átirányították a kis étterembe. Úgy hogy mi nem is láttuk milyen a normál étrend. Ők meg nem látták, hogy mi mit eszünk. :D

1 hete
#4206
Tapsi82
reply to Bojtika's post #4205
igen igen

1 hete
#4205
Bojtika
reply to Tapsi82's post #4201
Folyamatosan házilag sütök!

A tévében látott "sütünk, fiúk?" recept sikerült nekem is először. Azóta is azt sütöm. Sütőben, mert kenyérgépem nincsen!
Írjam?

1 hete
#4204
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4203
köszi:)

1 hete
#4203
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4202
Jó munkát a bányában! Remélem aranyat fejtesz!

1 hete
#4202
Tapsi82
Elmentem a bányába majd délután leszek :)

1 hete
#4201
Tapsi82
reply to Bojtika's post #4200
szia . Egész jól ,neked ? Sütöttél már házi kenyeret ? mert én már próbálkoztam vele csak nem jön valahogy össze.Most csinálok 1 kis kovászt hozzá :) Hátha jobb lesz :)

1 hete
#4200
Bojtika
Szia Tapsi, jól telt a napod?

1 hete
#4199
Tapsi82
Sziasztok :)

2 hete
#4198
talmon
Vittem fel saját receptet, mielőtt elmentem látom az kalória és tápanyag adatokat, elmentés után azonban nincsenek meg, a kalóriánál O lesz. Mit csinálok rosszul?

2 hete
#4197
Bojtika
A múltkor fordult elő először, mert a tészta kalóriaértékét rosszul számoltam. (Saját ételem volt.)

2 hete
#4196
maria1984
Nálatok olyan nem szokott lenni,hogy lehettétek a kalória mennyiséget és a vonalak pirosak?

2 hete
#4195
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4194
Csak ha érdekel valamelyik akkor írd ki, mert ki fogom törölni.

2 hete
#4194
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4192
Meg tudtam nyitni az összes receptet amit küldtél,vagyis amit belinkeltél.Úgyhogy még fent vannak.

2 hete
#4193
maria1984
reply to Bojtika's post #4191
Igen, így fogom csinálni.

2 hete
#4192
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4190
Lehetőleg most nézzed meg, és ha tetszik, akkor írd ki, mert Adminnak nem akarok gondot okozni, mert ügyvédileg fenyegették meg!

2 hete
#4191
Bojtika
reply to maria1984's post #4186
Mária, a szalonnában sok a kalória, de egy kisebb darabot használhatsz belőle az ételbe is.
Egy bélyeg méretű szeletke is jó ízt ad az ételnek, ha apró kockákra vágva kiolvasztod.

2 hete
#4190
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4187
Oké,ha látom, szólok. Egy pár napra el vagyok látva ötletekkel. Köszi.

2 hete
#4189
Bojtika
reply to maria1984's post #4186
Mária, a szalonnában sok a kalória, de egy kisebb daraboz használhatsz belőle az ételbe is.
Egy bélyeg méretű szeletke is jó ízt ad az ételnek, ha apró kockákra vágva kiolvasztod.

2 hete
#4187
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4186
Én a tésztából gluténmenteset szoktam venni (a Herbaházban veszem, nem olcsó, de isteni finom), vagy durum tésztát. Egy spenótos tésztát is összedobhatsz. Spenót, ricotta vagy/és krémsajt, mozzarella vagy /és parmezán. Esetleg főtt tojás ha rétegezni akarod és sütőben megsütni, és egy kis tejföl. Vagy egyszerűen spenótfőzelék főtt tojással, esetleg főtt krumplival. Vagy saláta. Lehet spenótleveleket is beletenni.

2 hete
#4186
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4184
Spenót, mindenképpen. :) Nagyon köszönöm. Van itthoni füstölt szalonnám, de abban elég sok a kcal,nem? Tésztából milyet érdemes venni? Úgy értem hogy durum vagy valami más? Fehér lisztest semmi képpen.

2 hete
#4185
Bojtika
Valamilyen főzelék, jó 20%-os tejföl is mehet bele, de csak kevés. Abban elkevert zabkorpával sűrítve, egyéb zsiradék nélkül.

2 hete
#4184
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4183
Igen, ha nem tornázol, akkor nincsenek bónusz kalóriák!

Sütőben sült rántotthús, petrezselymes krumplival, vagy sütőben sült krumplival? Székelykáposzta? Jó sok káposztával, és lehet csirkével is készíteni, és ne szalonnát, hanem sovány füstölt húst tegyél hozzá. Sült hús párolt vegyes zöldségekkel? Gyümölcslevesek? Egy finom húsleves? Esetleg valamilyen halacska? Egy spenótos-lazacos tészta? Vagy túróstészta?
Mihez lenne egyáltalán kedved???

2 hete
#4183
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4182
Igen- igen. Nagyon. Jó lenne. Szeretném kitölteni a keretemet normális kajákkal. Ha nem tornázom akkor csak a kiszámolt keretet kell lenni,Ugye?

2 hete
#4182
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4181
Húsos-zöldséges köles. Zöldség tetszőleges, az ízlésedhez igazítva. Húsi csirke- vagy pulykamell. Vagy rakott krumpli! Sok tojással, sok tejföllel, kevés krumplival. Jaj de szeretem! A keresztlányom most mondta, hogy holnap rakott krumplit fog készíteni. Mondjuk ő tesz bele kolbászt, de javasoltam neki, hogy kolbász helyett füstölt sonkát vagy tarját is tehet bele. Én nem szeretem hússal, de egyébként nagyon szeretem, biztos azért mert Édesanyám gyermekkorunkban így készítette. Ha főzelékre vágysz akkor zöldbabfőzelék? Esetleg zöldborsó vagy krumplifőzelék? Hozzá egybensült fasírt, azt nem kell bő olajban sütni. Ha gondolod vannak még ötleteim! Vagy langalló zabból!!!

2 hete
#4181
maria1984
Kifogytam a kaja ötletekből. Javasolnátok valamit? Ti miket esztek? 1650 kcal- t eszek egy nap. Mostanában nehezen tudom érdemleges kajákkal kitölteni. Nagy volt a kísértés mérleg ügyben,de nehéz napjaim lesznek, úgyhogy nem álltam rá.

2 hete
#4180
csikil4ny
reply to Katka77's post #4175
:) Én is így voltam, aztán most már megelégszek a kettővel is, egyszer úgy is lefogy rólam minden zsír és már ott lesz az izom :)

2 hete
#4179
bmati
reply to Katka77's post #4175
A tested ennyit bír el. :P
Én is szeretnék már egykezes fekvőtámaszokat csinálni holnapra, de tudom, hogy még pár év edzés kellesz, mire odajutok. :D

2 hete
#4178
Katka77
Remélem :) Télen már jó lenne felvenni a terhesség előtt vásárolt ruhákat! :) Köszönöm még egyszer a tanácsokat!

2 hete
#4177
Bojtika
reply to Katka77's post #4175
A megfelelő táplálkozás plusz az edzés mellett a közérzeted és a formásodás hamarabb meglátszik majd, mint ahogy gondolnád. :D

2 hete
#4176
Gonoszka1
reply to Katka77's post #4175
Ez így van! És az sem mindegy, hogy az anyagcseréd sem lassul le. És jó tornával szépen tudsz formásodni is nemcsak fogyni!

2 hete
#4175
Katka77
Köszönöm szépen a választ! Talán túl sokat akartam egyszerre. Átállítva "csak" havi 2 kg-t fogyok.. Szerettem volna min. 3 kg-t. De végül is 5 hó alatt 10 kg se olyan rossz :)

2 hete
#4174
Gonoszka1
reply to Katka77's post #4171
Ha a BMR-ed 1500 körüli, akkor akörül kellene enned, és a sport 60.-70%-át még pluszban. Különben anyagcsere lassulás, lassuló fogyás, stagnálás lép fel, majd jön a jojo.

2 hete
#4173
bmati
reply to Katka77's post #4171
Nem, mert vannak nem edzős napok is és akkor is BMR felett kell enni. Az alap napi kalóriád legyen a BMR felett és még a sport ehhez jöjjön hozzá. Szóval, ha a BMR-ed 1500 körül van, akkor úgy állítsd be a heti fogyásod mértékét, hogy 1600 körülre jöjjön ki és erre még rájön a sport (aminek csak a 70%-át írd be, de azt is le kellene enni).

2 hete
#4172
Omame
Alapvetően a BMR az a szükséglet, amely a tested létfenntartásához kell.
Ha alatta eszel, akkor csökkenni fog a testsúlyod, de nagy árat fizetsz érte. (yoyo, bőrszövetek megereszkedése, más betegségek megalapozása, izom:zsír szövet arány rossz irányú változása).

Ha 1300-t eszel és abból még letornászol 400-t, akkor effektíve 900 kalória a napi beviteled. A tested hamarosan pánik üzemmódba lép egy lassuló anyagcserével.

2 hete
#4171
Katka77
Ha 1500 körüli a BMR-em, és a napi keretem 1300 kcal és naponta kb. 400 kcal-t égetek tornával az nem jó? Csak azért kérdezem, mert látom az előző hozzászólásokból, hogy a BMR körüli napi bevitelt javasoljátok. Én még ezt az 1300-at is nehezen hozom össze, pedig eszem.

2 hete
#4170
Omame
reply to mariaschmidt's post #4169
Én naponta kétszer mérem magam :) Immár 9 hónapja. Egyáltalán nem zavar, hogy ezt teszem, viszont nem vonok le messzemenő következtetéseket a súly alakulásából. Olyan módszert válassz, ami illik hozzád, hiszen neked kell vele együtt élned.

Sőt, nemsokára nyaralás, és bár súlykorlát van a bőröndön (ennyit a súlyzók szállításáról), a mérleget tuti berakom! Mindenkinek megvan a saját rögeszméje.

2 hete
#4169
mariaschmidt
reply to Omame's post #4154
Hát azt gondoltam, hogy nem zsír, mivel nem nagyon látványos a fogyás. Nem olyan egyszerű dolog ám az étkezési átállás..., de ezt ti is biztosan jól tudjátok. Mostanra legalább elértem, hogy nem vagyok rosszul, mint az első héten. Megfogadtam a tanácsotokat, zabpelyhet, natúr joghurtot, müzlit, meg miegymást eszem délelőtt, ami tényleg segít leküzdeni az éhséget. Köszönöm a segítségeteket még 1X az indulásnál, meg most is. Akkor megnyugodtam, várok hogyan megy lefelé a súly. (Én tényleg fel-le ugrálok a mérlegre állandóan. Most még nem bírnám ki 1 hétig, hogy ne csekkoljam legalább azt, hogy nem hízok. Biztos ez is elmúlik majd...) Még 1X köszönöm :)

2 hete
#4168
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4167
Le eszem, csak ma valahogy nem jött össze

2 hete
#4167
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4166
Ezt nem csinálod jól! Naponta rendesen étkezni, és nem este aztán bezabálni, és a kalóriakeretedet még akkor sem eszed le rendesen!!!

2 hete
#4166
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4165
az lesz remélem :)nemsokára olyat kajálok mert ma 2 szendvicsen kívül csak az ideget ettem:)

2 hete
#4165
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4164
Akkor holnapra próbáld összeszedni magadat, mert gondolom annak nem örülnek, ha nem megy a meló! Vége a nyaralásnak, jönnek a szürke hétköznapok!

2 hete
#4164
Tapsi82
semmi nem jött össze semmit nem csináltunk meg normálisan.igen ott.

2 hete
#4163
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4161
Mit rontottatok el? A munkahelyen?

2 hete
#4162
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4160
20 dkg, az már egy kis sütibe kellemes. Ami nálunk volt, az pedig már áradat volt! És sajnos a fán is maradt elég sok, ami a nagy melegben megrohadt, megkukacosodott. De az az igazság, hogy leszedni sem könnyű. Egy ilyen nagy fáról komoly munka a gyümölcs leszedése. A férjem mindig kék-zöld, és tiszta horzsolás volt.

2 hete
#4161
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4159
az jó ha elfogyott:) ma nem sikerült semmit megcsinálnunk csak el rontotunk mindent

2 hete
#4160
Bojtika
Jaj, én nem is számoltam be: nálunk végül a picike fán (kimagozva) 204 gramm volt a meggyhozam, egy kis sütikébe belesütve meg is ettük. :D

2 hete
#4159
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4158
Hála az Istennek, már nincsen! Lekvár, szörp, süti, leves, és az összes rokon és ismerős térdig járt benne! A meggyborból még maradt, vagy megittátok az egészet? És mi történt, hogy katasztrófa volt a napod?

2 hete
#4158
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4157
igen ki:) A mai napom tiszta katasztrófa volt. Mi jót csináltál ma ? mi lett a meggyel ??

2 hete
#4157
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4155
Szia! Jól eltűntél! Kinyaraltad magadat?

2 hete
#4156
Bojtika
Szia Tapsi! Na milyen volt?

2 hete
#4155
Tapsi82
Sziasztok .:)

2 hete
#4154
Omame
Két és fél hét alatt több mint 6 kilót fogyni nagyon nem egészséges. Sajnos ebből sok nem zsír, hanem minden más, pl. folyadék, izom stb.
Tudom, hogy nagyon ösztönző azt látni, hogy ilyen gyorsan megy lefele a mérleg nyelve, de ennek ára van, mégpedig az, hogy amint többet kezdesz el enni, azonnal felugrik az érték, és nem annyira, mint korábban felugrott volna.

Most azt kommunikálod a testeddel, hogy éhínség van, így a szervezeted, ahogy az minden állatnál történik, takarékra teszi magát és minden egyes nyersanyagmorzsát felhasznál. Lelassul az anyagcseréd, ami később rengeteg problémát okoz. Szerintem az anyagcserét felgyorsítani az egyik legnehezebb dolog. Legalábbis nekem az.

Amikor pedig eléred a célod, a tested még mindig pánik üzemmódban fog teperni, gyűjtögetve és zsírrá alakítva, amit csak lehet. Erre kap egy adag tápanyagot és az azonnal megjelenik párnák formájában rajtad.

Persze vannak szerencsés alkatú egyének, akiknél nem teljesen így működik, de az átlagnál igen. Ez a yoyo.

Ami pedig a napi ingadozást illeti, egy napon belül bővel ingadozhatsz kilókat is, hiszen nem mindegy, hogy a ciklus mely részén vagy nőként, hogy sokat ittál-e, vagy izzadtál-e, hogy más okból visszatartja-e a tested a vizet stb. Ráadásul a legtöbb mérlegnek, ami kereskedelmi forgalomban van, van 1-2%-os mérési hibahatára. Mondhatni a belefér kategória.

Általános tanács, amit itt kapni fogsz az az, hogy
- igyál eleget
- egyél BMR felett
- figyelj a tápanyag eloszlásra
- egyél kellő mennyiségű rostot
Ha ehhez tartod magad, akkor lassabb, de stabilabb, biztosabb és hosszan fenntartható fogyást kapsz.

Nem fogyózni kell, hanem életmódot váltani, vagy a fogyás is csak kúra időre marad meg.

2 hete
#4153
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #4152
Nem! És hetente csak egyszer mérjed magadat, mert felesleges stresszelni magadat, főleg napi többszöri méricskézéssel. Este egyébként is általában többet mutat a mérleg. Az egyik napot nevezzed ki mérőnapnak, és lehetőleg mindig ugyanabban az időben, étkezés előtt, de wc után, egy szál mosolyban libbenj a mérlegre. És akkor kapsz egy reális fogyási képet.

2 hete
#4152
mariaschmidt
Köszönöm nektek. Beállítom, viszont azt figyeltem meg, hogy ha 1500 körül eszem, akkor nem fogyok. 17 napja fogyókúrázom 82 kg-ról indultam, ma reggel 75,4 - et mutatott a mérleg. Este mindig 76-77 kg közötti a súlyom. Van, hogy kereken 77, már 3-4 napja. Most akkor nem kellene, hogy visszavegyek a kajából?

2 hete
#4151
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #4149
Sokat nem tévedtem! Így 1511 a BMR-ed. A beállításban heti fogyási mértékkel 1600 kalória körüli keretet kellene kihozni. A heti fogyási mérték azért kell, mert azzal a rendszer a fogyásoddal csökkenti a keretedet.

2 hete
#4150
bmati
reply to mariaschmidt's post #4147
BMR: 1511 kcal
Heti 0,4 kg-os fogyásnál napi 1638 kcal-t ehetsz. Szerintem ettől jobban nem kellene megszorítani.
A napi min. 3,3 liter folyadék legyen meg.

2 hete
#4149
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #4148
37 éves vagyok.
Köszike

2 hete
#4148
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #4147
Szia! Még a korod kellene hozzá!

Ha 35 éves vagy, akkor 1520 a BMR-ed.

2 hete
#4147
mariaschmidt
Sziasztok,
Segítenétek abban, hogy ha 167 cm vagyok, most már 76 kg :)))))) , akkor mennyi lehet a BMR-em, és a napi kcal keretem, mert nem igazán tudom beállítani.
Előre is köszönöm!

2 hete
#4146
Gonoszka1
reply to Katka77's post #4144
Próbálj citromot csavarni a vízbe, esetleg egy kis édesítővel limonádénak. Lehet, hogy ha ízesitve van, akkor jobban csúszik. És a citrom még zsíroldó is!

2 hete
#4145
bmati
reply to Katka77's post #4144
Csináld azt.
Néhány naponta csak 1-2 decivel igyál többet és előbb-utóbb össze fog az jönni. :)

2 hete
#4144
Katka77
reply to Gonoszka1's post #4142
Köszönöm Gonoszka, azt hiszem betartom a heti egy mérlegelést.
Már csak a vízfogyasztással vannak gondjaim. Nagyon nehezen csúszik le a 2 liter, néha össze se jön. Valahogy nem kívánom, úgy kell leerőszakolni. De már vásároltam magamnak egy külön kancsót, és meghagytam a családnak, hogy abból csak én iszom. :) A saját ásványvizemből mindig töltöttek maguknak. Ha pedig eldugtam, akkor magam is megfeledkeztem az ivásról :)

2 hete
#4143
Katka77
reply to bmati's post #4141
Köszönöm a választ. :)
Erre gondoltam én is. Először kicsit sokkoló volt látni a plussz tömeget. :)))

2 hete
#4142
Gonoszka1
reply to Katka77's post #4140
Katka! Heti egy alkalommal is elég mérni magadat, mert vannak súlyingadozások. Ilyen a menstruáció előtti vízvisszatartás, de ha az étel még nem emésztődött meg rendesen, és még a beleidben kószál, akkor is pár dekával többet mutat. Javaslom, hogy nézzél ki egy számodra szimpatikus napot, és reggeli előtt, de már a wc után, remélhetőleg mindig azonos időben egy szál mosolyban állj a mérlegre. És így kapod meg a legkorrektebb súlyváltozásodat.

2 hete
#4141
bmati
reply to Katka77's post #4140
Igen, menstruáció alatt vizet tartasz vissza. Ha lecsengett, akkor pár nap múlva hirtelen le fog dobódni a súlyod.
A méréshez annyit, hogy kétnaponta vagy heti 1-2 alkalommal érdemes mérni magad és csakis reggel, felkelés után kb. 30 perccel, miután WC-n voltál és még nem ettél semmit sem.

2 hete
#4140
Katka77
Azt tapasztaltam, hogy hirtelen reggelre 70 dkg-al több lettem. Nem léptem túl a keretet, sőt, többet is mozogtam, mint szoktam. Arra gyanakszom, hogy a szervezet menstruáció alatti/előtti vízvisszatartásáról lehet csak szó. Van ebben valakinek tapasztalata?

2 hete
#4139
Bojtika
reply to talmon's post #4138
Tornázás, közepes.
De megnézheted az aerobik egyik fokozatát is. (k-val van a rendszerben!)

Ez a főoldala, a kék fejlécben a Free workouts-ra katt, zseni ez a nő.
http://www.tiffanyrotheworkouts.com/

2 hete
#4138
talmon
reply to Bojtika's post #4128
Ez jóóóóó! Hogy számolsz rá kalóriát? (én mindegyiket meg tudom nyitni)

2 hete
#4137
bmati
reply to kkittien's post #4127
Amit korábban leírtak, azzal én is egyet értek. Gyakorlatilag kiéheztetted a szervezetedet és nagyrészt izomból fogytál le. :P
180 cm-hez még vékony csontozattal is nagyon kevés a 60 kg (vékony csontozattal is min. 70-nek kellene lenned). Javaslom, hogy kezdj el erősítő tornázni súlytartás vagy enyhe tömegnövelés (heti 0,05-0,1 kg "hízás") mellett, így kisebb az esélye, hogy zsír jöjjön fel és sokkal formásabb leszel. Ha izmot szedsz fel, akkor már nem fog érdekelni a súlyod, ugyanis kb. ilyen vékony leszel, mint most, csak sokkal formásabb és kb. 6-8 kg-val nehezebb, de ez nem fog látszani, ugyanis az izom kétszer olyan sűrű, mint a zsír!
Az edzésekhez annyit, hogy a futás, biciklizés és társait (kardió edzések) vissza kell venni max. heti 3-ra! Az edzéseknek az erő- és az izomtömeg növeléséről kell szólni, ugyanis az utóbbi fogja adni a formádat (a csontozatodon kívül). Heti min. 3 teljes testes edzés kellene 20-45 perc/alkalom, vagy heti 5-6 edzés felső- és alsótest napokat váltogatva, alkalmanként 10-40 perc. El lehet menni konditerembe erősíteni vagy erősödhetsz otthon saját testsúlyos edzésekkel. Arra kell ügyelni, hogy olyan gyakorlatokat végezz, ami a test minél több izmát megdolgoztatja, 2-4 sorozattal dolgozz 5-12 ismétlés között. Ha kicsi az ellenállás, akkor növelj súlyt vagy keress nehezebb gyakorlatot. Ha a saját testsúlyos edzés mellett döntesz, akkor abból is tudok küldeni fokozatosan nehezedő gyakorlatokat (jómagam is azt végzek).
A tápanyagelosztásnál arra figyelj, hogy 1/ttkg (1,2-1,5 az optimális edzésektől függően) fehérje meglegyen, min. 130 g szénhidrát, de azért ne legyen nagyon sok, zsírból pedig min. 0,7 g/ttkg (az 1 már jónak számít). Beállításoknál a fogyókúrás egy jó alapbeállítás, azzal kb. ezt be lehet tartani.
Még a végére annyit, hogy a folyadékbeviteledre figyelj oda, neked min. 2,8 liter folyadékot kellene fogyasztanod naponta (edzésnapokon és nagy melegben akár 5 liter körül is lehet). Nagy melegben edzés után ne felejtsd el pótolni az ásványi sókat (pl.: ásványvízzel).
Sok sikert! :)

2 hete
#4136
Bojtika
reply to maria1984's post #4135
Majd belejössz. :D

2 hete
#4135
maria1984
Oké, köszönöm. Nem egyszerű összehozni...!

2 hete
#4134
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4133
Nem baj! Legfeljebb ha este nagyon éhes vagy, akkor még belefér egy kis alma.

2 hete
#4133
maria1984
Ha marad kb 70kcal amit már nemtudok megenni az nagy baj? A vonalaim mind mosolyognak. Pontosan 54 kcal maradt.

2 hete
#4132
Bojtika
reply to kkittien's post #4130
Egyél több kisebb adagban.
Továbbá közöld a tudatalattiddal, hogy jóízűen eszel. Így jelenidőben.
Nem azt kellene ismételgetned, hogy nem bírsz többet enni...ezzel éppen azt erősítgeted!
A szónak nagy a hatalma.

2 hete
#4131
Gonoszka1
reply to kkittien's post #4130
Akkor olyan ételeket kell kombinálni, hogy a kereted meglegyen (krumpli, tészta, rizs, mártások stb). És mindez lehetőleg a tápanyagok helyes arányával. Azt senki sem állítja, hogy ez könnyű, de ez van.

2 hete
#4130
kkittien
reply to Gonoszka1's post #4129
Hiába nem akarok kevesebbet enni, ha egyszer nem bírok többet... ha már nem vagyok éhes, nem tudom magamba tömni..

2 hete
#4129
Gonoszka1
reply to kkittien's post #4127
Megadtad a választ saját magadnak! Ez az amit naponta többször elmondunk, sírva-riva-könyörögve, hogy ne egyen senkisem kevesebbet a BMR-jénél. Mert akkor a test elkezd tartalékolni, és mindent amit megeszel, azt fejvesztve tartalékba tesz. Köszönöm, hogy most írtál, mert Szilvit most győzködöm órák óta, de még mindig van benne ellenállás. Talán a Te példádon okul. Tehát A BMR-edet kalóriakeretként be kell állítani (inkább egy kicsit felette), és a tornával ledolgozott kalóriák 60-70%-át is le kellene enni. A sport fontos, és kell is az egészséghez, formálódáshoz, de az evést sem szabad elhanyagolni. A tápanyagokra figyelve egyed le a keretedet, és akkor az anyagcseréd szépen vissza fog állni a normális működésre.

2 hete
#4128
Bojtika
Neked is ajánlom a riszálást.
(Mindegyik egyszerűnek látszó hasonló mozgásnál fontos, hogy feszes tartással: behúzott hassal, behúzott popsival végezzük. Én a tegnapi 10 perc riszát és 10 perc Tatareket érzem az oldalamban!

http://www.youtube.com/watch?v=LhPGXkSqoJA

vagy
https://www.youtube.com/watch?v=g48uajRAxGo

(Nektek melyik nyílik meg? )

2 hete
#4127
kkittien
Elsőre még működött a módszer, ott egy nagyon alacsony napi keretet írt elő a terv (900 kcal körüli) és sikerült is lefogynom 65 kg-ról 59-re egy hónap alatt. Mivel a célom 60 kg volt (elég magas vagyok, 180 cm), kicsit hagytam magam hízni, ugyanis túl kevés volt szerintem az az 59, 61-62-n meg is álltam,, ez tartott fél évig, azonban a nyaralás során, ahol sok olajos ételt kényszerültem enni meghíztam 65,5 kilóra. Beállítottam egy tervet június 30-án, hogy július 30-ra 62 szeretnék lenni, így egy 1300-as, elég könnyen teljesíthető keretet kaptam, melyet sokszor nem is tudtam bevinni, megálltam 1000-1100 környékén, mert egyszerűen nem tudtam többet enni. Nekiálltam futni, biciklizni, guggolásokat végezni (mert a legnagyobb baj a combjaimmal van) napjában többször, és imádom is, de egyre többet mutat csak a mérleg, már 66,3 kg-t mutatott. Mit csinálok rosszul? keveset eszem, jó a fehérje-ch-zsír arányom is, mozgok sokat...nem értem mi lehet!

2 hete
#4126
Gonoszka1
reply to kszilvi10's post #4124
Az utolsókon az ideállis súlyodtól való távolságot értem. Te 50-52 kiló szeretnél lenni. Ha mondjuk 75, vagy 105 kiló lennél, na akkor lennél az elején 1,5 kiló fogyás után. Az ha 2,5-4,5 kiló választ el az ideállis súlytól, azt mi az utolsó kilóknak nevezzük, mert azok ténylegesen az utolsó kilók!

2 hete
#4125
kszilvi10
reply to Bojtika's post #4123
Futni nem tudok, nem engedi a bokám, Rubint Réka, biciklizés, sokfélét mozgok nagyon, meg is érzem másnap a lépcsőzést..:D

2 hete
#4124
kszilvi10
reply to Gonoszka1's post #4122
Most kezdtem, nem az utolsóknál vagyok, hanem az elsőknél, 56-ról indultam, most olyan 54,5 körül vagyok :)

2 hete
#4123
Bojtika
Én is javaslom az edzést kicsit megnyomni! :D

Mit szoktál? Hátha tudok újat mutatni. :D

2 hete
#4122
Gonoszka1
reply to kszilvi10's post #4121
Akkor még emeljed meg azzal a 250 kalóriával. Nagyon az utolsó kilóknál vagy, így a heti 0,5 kiló fogyás sok. Nem tud annyi lemenni, mert ezek a legmakacsabbak. Így ne is stresszelj rá, hanem mozogj, és a keretedet felemelés után egyed le.

2 hete
#4121
kszilvi10
reply to Gonoszka1's post #4120
Még így is majdnem kétszázzal alatta van..egyebként 55 kiló vagyok és 50 körül szeretnék lenni (alacsony vagyok), szóval lehet emiatt, az se baj, ha 52, csak picit át kéne alakulni..:D

2 hete
#4120
Gonoszka1
reply to kszilvi10's post #4119
És így most a BMR-ed környékén van a kereted???

2 hete
#4119
kszilvi10
reply to Gonoszka1's post #4117
Levittem már fél kilóra :) Még egyszer köszönöm a tanácsokat!

2 hete
#4118
Bojtika
reply to kszilvi10's post #4116
Jobban jársz (én is szerettem ám a nutellát), ha veszel kimért mogyorót, és pár szemet elrágcsálsz időnként. Kell az a jóféle zsír is, amit tartalmaz.
Persze ilyen "leveskét" bárhogyan variálhatsz! (valami szín és állag azért mégis kell, ha nem is rajongsz a zöldségekért.)

2 hete
#4117
Gonoszka1
reply to kszilvi10's post #4114
Mi csak segíteni szeretnénk, és nem az a lényeg, hogy mennyi a heti fogyásod, hanem az a lényeg, hogy a BMR-ed megegyed, mert az egészséges működéshez annyi a minimum! És ha nem eszed meg a szervezeted megsinyli, fáradt leszel, és nem fogsz tudni koncentrálni a munkahelyeden sem. A munkahelyedre pedig vihetsz magaddal egészséges, hidegen fogyasztható ételeket (pl:saláta, saját magad által készített müzli, szendvics stb), és akkor munka közben is be tudod kapni. Mert az se jó, ha egésznap nem eszel, aztán este bepotólod. És egyébként nagy a különbség a heti 0,71, és 0,5 kiló fogyás között, mert a végén már a célsúlynál már az öröm, amikor heti 0,1 kiló, azaz 10 dkg lemegy. És ha nem jól állítod be a keretedet, akkor egy idő után nemcsak lelassul, hanem stagnálni fog a fogyásod, és rosszabb esetben hízni fogsz, még attól a nagyon-nagyon kevés kalóriától is!

2 hete
#4116
kszilvi10
reply to Bojtika's post #4115
Így elég sokáig elég a 100 g, 2 deci tejhez kb 1 gramm kell :) Tegnap zabpelyhet reggeliztem, imádom! Nutelláról nehéz kicsit lemondanom, régebben sose néztem, hogy miben mennyi kalória van, megnéztem, hogy egy üvegben mennyi van, azt hittem hanyattdobom magam és volt mikor gond nélkül megettem az egy üveggel, ahogy leültem..:D

Sajnos nem szeretem a gombát, meg a zöldségek közül is elég kevés olyan van, amit megeszek, vagy ha meg is eszem annyira nem ízlik..de köszönöm! Kipróbálom majd gomba nélkül :D

2 hete
#4115
Bojtika
Dehogy veszem el a kedved! De a konjac árából elég sok zabpelyhet tudnál venni, ami nagyon egészséges, laktat is., és jobban hasonlít ételhez, mint ez a vízbepempőd... azt akarom éppen mondani, hogy jóízűen étkezve is lehet fogyni.
És egészségedre a csokit, kell néha! :D

Csak példa: tegnap kevés -10 gramm- zsíron (éppen kacsazsír, saját olvasztás) hagymát pároltam, majd 10-10 deka gombát és vegyes zöldséget dobtam rá. Kevés vízzel felöntöttem. Amikor megfőtt, behabartam: fél deci sovány (0,1 % zsíros pilos) joghurt, egy kanál -6 gramm- kukoricaliszt.
Belekevertem két kimaradt tojásfehérjét.
Dugig jóllaktam!

2 hete
#4114
kszilvi10
Tejben szoktam elkeverni egy pici lisztet, mert ezt nem kell hőkezelni, mint a másikat, olyan lesz, mint a tejbegríz és néha ezt vacsorázom..természetesen főzelékbe, meg bármilyen kajába én se ezt teszem, hülye nem vagyok ennyi pénzért..:D Nem koplaltam, csak általában akkora hajtás volt a munkahelyemen, hogy eszembe se jutott enni, vagy meló közben megettem egy szendvicset, meg pár csokit, ami itt volt mellettem, aztán este 6 után pótoltam be háromszorosan, mikor hazaértem, mióta odafigyelek fogytam másfél kilót, plusz a mindennapos mozgás, de ne akard már teljesen elvenni a kedvemet légyszíves. :) Megértettem, hogy kevés a kalória, emelek rajta, máshogy állítom akkor be. Semmit nem hitetek el az agyammal, tegnap megkívántam egy csokit, meg is ettem, annyival többet mozogtam este, nehogy azt hidd, hogy koplalok, mint egy anorexiás..a testem számára lehet az, ahogy mondod, de én nem úgy fogom fel, de mivel azt mondtátok, hogy kevés, emeltem rajta. Egyébként azt írtad, hogy fél kilónál többet ne állítsak be, a számolás alapján heti 0.71, szóval ez se sokkal több, de levittem 0,5-re. Köszönöm a segítséget!

2 hete
#4113
Gonoszka1
reply to kszilvi10's post #4111
Ha a főoldalon baloldalon a súlyod négyzetébe a mai súlyodhoz beírod az aktuális súlyodat, és persze mented, akkor az mindenhova felvezeti a súlyváltozást. Ha ezt nem tette meg, akkor valamit nem jól csináltál (esetleg nem mentetted el).

2 hete
#4112
Bojtika
reply to kszilvi10's post #4109
nem vagyok meggyőződve a konjac hasznáról.
Egyrészt eleve meg lehet tanulni a kevesebb lisztes dolog fogyasztását. A konjac is egyféle liszt. de ha összesen nem eszem meg naponta 2 deka lisztet sem, akkor miért vegyek drágát?
Hogy 0 kalóriás lenne, azt sem hiszem el, mert a rosttartalma lassú felszívódású, de szénhidrát.
Sch. N. nem az én asztalom.

Szóval eddig is koplaltál, de nem fogytál... Mi a kérdés ezek után?

(Ahogy éppen tegnap is beszélgettünk róla, az agy fura jószág. El tudod vele hitetni, hogy a napi 900 Kcal elég, de a testedre kellene figyelni, mert az nem befolyásolható ilyen simán.) A 900 Kcal -vagy bármennyi a BMR alatt- igenis koplalás, a test számára. Ugyanis a BMR (Basic Metabolic Rate) az adataid alapján számított alapanyagcsere kalóriaértéke. A minimális szükségleted.

2 hete
#4111
kszilvi10
Sokat iszom, próbálom erőltetni :) de akkor emelek rajta, bár én csak 5 kilót szeretnék fogyni, meg inkább izmosodni, ezért csinálom egyszerre a kettőt, köszönöm a tanácsokat! Még egy kérdésem lenne, a főoldalon, hogy számolja az összes fogyásomat? Mert tudom, hogy többet fogytam, mint amit odaír, kb fél kilóval..vagy azt a fél kilót "mozgónak" veszi és nem számolja bele?

2 hete
#4110
Gonoszka1
reply to kszilvi10's post #4109
Az a lényeg, hogy céldátumot nem tanácsos beállítani. A keretedet a BMR-ed környékére kellene beállítani, és mindezt heti fogyási ütemmel, mert akkor a rendszer a fogyásoddal a keretedet is csökkenti. A kevés kalóriabevitel lelassítja az anyagcserét, ami lassuló, majd stagnáló súlycsökkenést eredményez. És ha nem hízol, akkor még szerencséd van. A BMR kalóriaértéke ahhoz kell, hogy a tested működni tudjon, és ne betegedjél meg. És fontos a sok folyadék, mert az segíti a méreganyagok ürülését, és emellett kell, hogy ne száradjál ki, és a fogyáshoz is hasznos.

2 hete
#4109
kszilvi10
Nem magyarázom be magamnak, előtte se ettem többet egy nap, csak másokat, meg inkább este későn és napközben semmit..sok csokit, kenyér, tészta stb, ezeket elhagytam, Norbizok, konjact lisztezek, zabkását eszem, nagyon laktató mindkettő, ebéddel sosem vigyázok, hogy ne legyen benne olaj meg stb. amit megkívánok, azt főzök, de ha ez ennyire nem jó, akkor átállítom.

2 hete
#4108
Bojtika
Naaa....
Ne állíts be heti fél kiló fogyásnál többet.
Ne állíts be határidőt, mert a heti fogyás ésszerűbb.
Ne magyarázd be magadnak, hogy pont Te vagy az egyetlen, akire nem vonatkozik az élettan.
Ha picikét visszaolvasol, látod,hogy lassan másból sem állunk,mint azt magyarázzuk, hogy az élettan alól nincs kivétel.

2 hete
#4107
kszilvi10
Nekem is ez a "problémám". 1387 a BMR és én úgy állítottam be, hogy mikorra akarom elérni a kívánt súlyt, nem heti fogyással és így 955 kcal-t ehetek egy nap a számolás szerint, de szépen be tudom osztani, egyáltalán nem vagyok éhes, minden este mozgok, attól még sokszor hányingerem is lesz, szóval egyáltalán nem kívánom a kaját már olyankor. Napközben eszek édességet is kb. mindig, de csak Norbi félét :) Akkor ez a 955 nagyon kevés? Egy hete csinálom, az első napon voltam talán éhes, de akkor bután csináltam, barna kenyérrel indítottam reggel és már az felnyomta a kalóriát, ezt azóta elhagytam és semmi gond nincs egész nap, hozzászoktam már, több kaját nagyon nem is kívánnék.

2 hete
#4106
Bojtika
Igen, mindenképpen a BMR fölé 200-zal kb.

2 hete
#4105
talmon
reply to Bojtika's post #4104
Akkor azt javaslod, hogy emeljem meg a napi keretet?

2 hete
#4104
Bojtika
Igen, előfordulhat, mert kis butuska matematikus rendszerünk van. :D Ki kell trükközni beállítással.

2 hete
#4103
talmon
reply to Bojtika's post #4098
Nekem a napi keretemet 100kalóriával kevesebbnek számolta ki a rendszer, mint a BMR-em!!??

2 hete
#4102
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4101
A folyadék segíti a fogyást, a méreganyagok kiürülését, és persze megóv attól, hogy a kevesebb kalóriától kiszáradjon a tested.

2 hete
#4101
maria1984
Oké, köszönöm szépen. Azt szeretném kérdezni, hogy a több folyadékbeviteltől is függ a fogyás megindulása? (lehet hogy buta a kerdés)

2 hete
#4100
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4099
Tekintsed kilengős napnak, és ma rendesen egyed le a mai kalóriakeretedet.

2 hete
#4099
maria1984
Tegnap túlléptem a kalóriát 504 kalóriával. Az lenne a kérdésem, hogy egyek ma annyival kevesebbet amennyivel tegnap túlléptem vagy tekintsem a tegnapi napot kilengős napnak. Nem is tornáztam tegnap.:(

2 hete
#4098
Bojtika
Mivel a BMR csupán az alapanyagcsere számított értéke, és a keret alapesetben annál csak valamicskével több, normál aktivitás mellett marad deficit bőven.
Érdemes ésszerű mértékben rendszeres mozgást is elkezdeni.
Az értékek pedig akkor tarthatóak könnyen és éhségérzet nélkül, ha pár megszokott élelmiszert leváltasz jobbra... :D Nem drágábbra, hanem a szervezet számára jobbra gondolok.

2 hete
#4097
talmon
Én csak néhány napja kezdtem el az oldalt használni. Néhány kg-tól kellene megszabadulnom (4), az derült ki, hogy kevesebbet ettem, tehát le van lassulva az anyagcserém (gondolom) Most azon kattog az agyam, hogy nem fogok-e hízni, ha megeszem az előírt kalóriát? Kinek milyen tapasztalata van?

2 hete
#4096
kisgubec
reply to Bojtika's post #4095
Köszi az infót!

2 hete
#4095
Bojtika
Nem az egészet. Csak úgy a 60-70%-át. De a lényeg az, hogy igen, le kell enni.

2 hete
#4094
kisgubec
Sziasztok! Nekem ott van némi fehér folt, hogy mi van akkor, hogyha tornával égetem a zsírt, és emelkedik a bevihető kalória. Akkor azt a mennyiséget mindenképp le kell enni?

2 hete
#4093
csikil4ny
Köszi, a tegnap ez lett belőle, éhes voltam este s leettem szépen a keretem. Az utóbbi kettő számomra kilőve, egyik se nyerő. Mondjuk mifelénk nem tart soká a nyár, így nem vagyok veszélyben. :)

2 hete
#4092
bmati
reply to csikil4ny's post #4091
Egyél többet este, amikor már nincs meleg.
Próbáld meg tartani a keretet. Ha nem voltam éhes, akkor ittam tejet vagy gyümölcslevet vagy kólát, aminél az utóbbi kettő nagyon cukros és szénhidrát-dús, de így tartható volt a napi keret. :P

2 hete
#4091
csikil4ny
Megint nem eszek eleget, ettől a melegtől nem bírok enni. Ilyenkor mi van, erőltessem akkor is ha nem kell?

2 hete
#4090
Bojtika
Ja, ha tapasztalat, az más. :D

2 hete
#4089
Bofy
Bojti, én azok közé tartozom, akik nem ehetnek akármikor szénhidrátot. Van manó, és velem él:D:D. De félre a viccet, ezt én magamon kitapasztaltam.

2 hete
#4088
Bojtika
Bofy, délután is lehet szénhidrátot enni.

Nincs odabent egy manó, aki az órát nézi és kárörvend!

2 hete
#4087
Bofy
Javarészt ülőmelóm van, fizikailag nem megterhelő. Mivel időm nincsen egy órát tornázgatni..azaz időm lenne, de ha itthon vagyok, lehetőségem nincsen...szóval ezért csinálok inkább nagyobb súlyokkal 3-4x 12-es gyakorlatokat mindenhová. Fél óra alatt megvan, és mégis kellően lefárasztom magam.
Csak ez a kaja ne lenne. Az már leesett, hogy a 40 kiló fogyásból a java izom volt:D....tökéletesen elkoplalgattam még úgy is, hogy este ettem szénhidrátot. De most, hogy emeltem a kereten, délután már nem szerencsés a szénhidrát, viszont minden mástól éhes maradok. Nem telit el eléggé. Lehet, hogy mindig délután fogok erősteni, és akkor előtte be tudok zabozni:D:D

2 hete
#4086
bmati
reply to Bofy's post #4085
Nem feltétlenül szükséges minden nap erősíteni. Az sem mindegy, hogy csinálod az erősítéseket. :P
A pihenőnapot pedig nem kéne végigmelózni, szóval inkább máshová pakold a pihenőnapot. :)

2 hete
#4085
Bofy
reply to bmati's post #4083
Jóvan na :P
A kitörés még mindig nem az erősségem:D. De ami késik, nem múlik.
Minden nap erősítek, egy pihenőnapot kivéve. Az meg sosem fix, olyankor van,ha sokáig melózok koránttól.

2 hete
#4084
2 hete
#4083
bmati
reply to Bofy's post #4081
Ezt fújjuk már neked neon-nal egy ideje. :D
A jó kinézetű izmokért erősíteni kell. :)
Most már érzed a két erősítés közötti különbséget? A spinracing még mindig inkább kardió, mint erősítés. Abból elég heti 2. A harmadik helyén pedig csinálj lábedzést (guggolások, kitörések, vádliemelést, helyből ugrás, stb.).

2 hete
#4082
Tapsi82
Helloooooo :) Megyünk a Tandra ? :))))

2 hete
#4081
Bofy
Halihó:)! Ezek a nagy(obb) súyzós edzések nagyon bejönnek nekem :). Már sokkal feszesebb a lengőkarom is, meg a sejhajom is...és a hasam is. Most 11kg a súly, (5,5-5,5), és szereztem egy fitt lasztit is. A heti 3 spinracinget leredukáltam 2re. Nagyon megcsoffasztotta a popókát :D
Kaja még mindig kaotikus. Mármint az esti menün még mindig nehezen jutok dűlőre. Nem igen találok olyat, ami laktat is, de nem hemzseg a szénhidráttól.

2 hete
#4080
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4079
Oké,köszi. A fehérje, zsír szénhidtát arányok maradhatnak? Nem kell változtatnom,ugye?

2 hete
#4079
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4078
Jó, de ha 1700-ig felmész az sem probléma.

2 hete
#4078
maria1984
Sziasztok. 84.2 kg vagyok, a 84,7 kg helyett. A BMR 1616. Így 1650 kcal-t állítottam be napinak. Jó így?

3 hete
#4077
bmati
reply to md2012's post #4075
Szia!
Ha ezt tényleg másfél hónap alatt csináltad, akkor ez nagyon nem jó lesz hosszú távon. Az ilyen gyorsan leadok minél nagyobb súlyt után szokott jönni a jojó...
A nagyon nagy bevacsorálás és a berúgás után pedig majd jön a fekete leves, mivel gondolom, hogy végig éheztetted magad az utóbbi időszakban. Kíváncsi leszek mikor fog elfogyni a lelkesedésed, mert ilyen iramban 1-2 hónapon belül beáll a stagnálás és majd elkezdesz hízni és teljesen mindegy, hogy mennyit fogsz enni.
A helyedben nagyon gyorsan változtatnék a napi keretemen, különben csúnya vége lesz...
Ennél a 17 kg-nál a fogyásod kb. 4-6 kg-ja víz volt és salakanyag, 8-10 kg izom és a maradék néhány kg a zsír.
A gyors fogyásod további hátránya, hogy a bőröd nem fog majd visszahúzódni megfelelően és lógni fog, ezek mellé még genetikádtól függően megjelenhet a bőrrepedések/bőrcsíkok is, amik ha kijönnek, akkor szinte lehetetlen eltüntetni őket...

3 hete
#4076
Gonoszka1
reply to md2012's post #4075
Szia! Gratulálok ehhez a nagyon szép eredményhez! 17 kiló az nagyon szép eredmény, és egy kicsit gyors is, mert másfél hónap alatt fogytad ezt le. Szerintem egy kicsit lassíts, mert az álomsúly elérése után, ha elkezdesz normálisa enni, akkor a jojo fog sajnos sok plusz kilóhoz juttatni. A BMR-ed környékén kellene enni, és a mozgások 60-70%-át is le kellene enni. Sok sikert, és tudod, lassan járj, tovább érsz!

3 hete
#4075
md2012
Szevasztok,
Már egyszer írtam ide, ez most akkor a második tudósítás.
Május 17-én kezdtem 112 kilóval, a ma reggeli testsúlyom 95 kg.
Ez az oldal nagyon sokat segített, köszönet a létrehozóinak.
A rövid távú tervem az, hogy elérem a 90 kilót és azt egy nagyon-nagy bevacsorálással plusz egy közepes berúgással fogom megünnepelni.
És azután újra felveszem a fonalat.

A sorstársaknak üzenem: csak keményen !
:)

3 hete
#4074
Zsuzsi05
reply to Éva 1971's post #4073
Szia! Köszönjük szépen a jó tanácsot. Sajnos ezzel szerintem mindennyian találkozunk..:(
Én még magamon olyan sok plusz kg-t nem vettem észre, csak sajna a stagnálós időszakot hozza elő neklem. Ilyenkor nem mozdul a mérleg lefele,pedig mindent ugyan ugy csinálok. De ha elmultak a rossz napok, újra elkezd lefele kúszni. :D

3 hete
#4073
Éva 1971
Sziasztok!
Nő fogyni vágyok figyelmébe ajánlom azt a tapasztalatomat, ami miatt az előző
KalóriaBázis-os kúrámat feladtam!
Betartva minden kalória előírást egyszer csak felszaladt rám 2 kiló, ami kedvem szegte, és feladtam.
Aztán szerencsére újra elkezdtem, és már 4 kilót leadtam.
Közben utána néztem a dolgoknak és tudtam meg, hogy a menstruációs ciklus miatt volt a 2 kg plusz, ami természetes és nem zsír, hanem víz.
Tehát ne adjátok fel, ha többet mutat a mérleg, ha betartjátok a napi ajánlott kalóriát, sikerülni fog!

3 hete
#4072
csikil4ny
reply to Katka77's post #4057
szia, MagneB6 :)

Ha a kereted jól van beállítva fogyni fogysz továbbra is, csak nyugi! :)

3 hete
#4071
Bojtika
Most már kezded belátni, hogy hiába mondogattad, hogy nem bírsz többet enni...
Jobb későn, mint soha, örülök, hogy Nálad is célba érnek a tanácsaink. Tényleg időszerű már a sikerélmény Nálad is! :D

3 hete
#4070
maria1984
reply to bmati's post #4069
84,7 kg vagyok pontosan a 81,5kg-ról. Nálam az ebéd ami dominál, az uzsonna annyira nem (csak tejeskávé) a vacsora szintén fontos, de nem annyira mint az ebéd.

3 hete
#4069
bmati
reply to maria1984's post #4068
Ha hosszabb ideig a BMR szinted alatt ettél vagy annak közelében, akkor akár 2-3 hétig is eltarthat, mire visszaáll a normál anyagcseréd. Ha rövidebb ideig, akkor néhány napon belül. A mérleget most érdemes elfelejteni, mert a visszaállási időszakban stagnálni vagy egyenese hízni fogsz néhány kilót. Persze hosszú távon ezek szépen le fognak.
Edzés után és lefekvés előtti utolsó evésnél érdemes fehérjedúsabban enni, mert akkor jobban hasznosulnak. A szénhidrátokat érdemesebb reggelre/délelőttre időzíteni (persze este is kell fogyasztani), de persze ez egyénfüggő is. Én pl.: mindig szénhidrát-dúsan indítom a napomat, anélkül el sem tudok indulni itthonról és ha nem eszem úgy, akkor egész délelőtt rosszul vagyok. Mondjuk nálam a vacsora a nap legnagyobb étkezése (utána nekem még van egy étkezés). :P
A tápanyagfelosztás akkor lehet majdnem jó, ha 80 kg vagy. Ez esetben a zsírt nyugodtan feltornázhatod 60-70 grammra, ennek megfelelően viszont csökkentsd a szénhidrátbeviteled 150-160 grammra, illetve a fehérjét 90-95 grammra úgy, hogy a napi kereted jó legyen.

3 hete
#4068
maria1984
reply to bmati's post #4062
Oké, 1670-re állítottam. Nekem olyan soknak tűnik, de tuti hogy igazad lesz. Mennyi idő kell ahhoz hogy beinduljon a fogyás? Nem mérem magam minden nap, csak kb kéthetente. Jó lenne ha már sikerélményem is lenne.
Az lenne még a kérdésem, hogy uzsonnára és vacsorára olyan dolgokat egyek szerinted amiben nem sok szénhidrát van?
A tápanyag felosztás így jó: fehérje 100g, szénhidrát 174g, zsír 50g??

3 hete
#4067
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4060
Szerintem egyed azt amit főztél, csak a kereteden belül.

3 hete
#4066
bmati
reply to maria1984's post #4064
A 4062-est igen.

3 hete
#4065
maria1984
Ettől az egésztől már nemsokára idegsokkot fogok kapni.

3 hete
#4064
maria1984
reply to bmati's post #4062
Ezt a választ nekem szántad?

3 hete
#4063
bmati
reply to Katka77's post #4057
Lehet, hogy keveset eszel/iszol. Az idegesség lehet magnézium vagy vas hiányától is, illetve a túledzés jele is lehet, ha sokat sportolsz.

3 hete
#4062
bmati
reply to maria1984's post #4052
Nem. Úgy állítgasd a heti fogyásod mértékét, hogy a napi kereted 1670-1715 között legyen valahol (szóval olyan 0,25 kg/hét körülire).

3 hete
#4061
mariaschmidt
Sziasztok, segítségre lenne szükségem. A rendszer a minden napi dátumot adja meg "célom kezdetének". Ez hogy lehet?????

3 hete
#4060
maria1984
reply to Gonoszka1's post #4059
De mindíg húst sem lehet enni, nem? Általában du. főzök. Ha azt enném amit főzök, persze ha belefér a keretembe? Sok főzeléket, húst, párolt dogot csinálok. Néha meg csak gyümölcsöt kívánok este, vagyis ezt a joghurtos cuccot jó hidegen.

3 hete
#4059
Gonoszka1
reply to maria1984's post #4056
Este a hús, a túró zöldséggel nagyon jó vacsora. A gyümölcsöt inkább délelőtt, és kora délután egyed, -azaz két szóval- ne este.

3 hete
#4058
Gonoszka1
reply to Katka77's post #4057
Szia! Először is nem javasolt a napi méricskézés. Bőven elég hetente egyszer. És mennyi a napi kalóriakereted? Mert az, hogy ideges vagy és hogy stagnálsz, az nagyon arra enged következtetni, hogy éhezteted a testedet! A BMR alatt nem szabad enni, mert az ahhoz kell, hogy életben maradj. A gyermekednek (és a családtagjaidnak sem) jó, ha ideges vagy és kiabálsz.

3 hete
#4057
Katka77
Sziasztok!
Májusban volt 1 éve, hogy szültem. Szülés után elborzadva láttam, hogy 86 kg vagyok, ezt szépen tartottam is jó pár hónapig. Május elején elhatároztam, hogy fogyni kell. Azóta fogytam majdnem 6 kg-t. Most 80,4 kg vagyok, de pár napja stagnál.
2 napja olyan ideges tudok lenni. Ma már kiabáltam is , hogy rám senki sincs tekintettel. Nálatok is van ilyen, hogy kibuktok?

3 hete
#4056
maria1984
reply to csikil4ny's post #4055
Akkor a mostani szerint fogok enni, ami 1625kcal/nap. Du. általában tejeskávét iszom, este pedig natúr joghurtot gyümölccsel. Vagy váltsak húsra és zöldségre ahogy javasoltad??

3 hete
#4055
csikil4ny
Igen.

3 hete
#4054
maria1984
reply to csikil4ny's post #4053
Azért mert kevesebbet ettem, a 40dkg többlet ennek tudható be??

3 hete
#4053
csikil4ny
Ha most állítottad be akkor ez teljesen normális, mivel eddig kevesebbet ettél, annyit tudsz segíteni a dolgon ha délután folyamán zöldséget és húst fogyasztasz, a többi mehet délelőtt. A szervezetnek hozzá kell szokni a több kajához.

3 hete
#4052
maria1984
Segítség! Híztam 40dkg-ot a múlt hét óta. Átállítottam a beállításoknál a súlyt, és így 1615 a BMR. Heti 0,29kg-os fogyással 1620kcal-t ehetek. Jó ez így??

3 hete
#4051
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4049
Jó evést-ivást, mulatozást, csak ha ittál, akkor ne menj a Balatonba!

3 hete
#4050
Gonoszka1
reply to Backup's post #4045
Tündéri! Az én cicuskám is imádta a kukoricát. Én nagyon ritkán főzök (én nem szeretem), de amikor főztem, akkor a cicuskám már a főzéskor az illatától meg volt bolondulva! Ugyanígy rágta a kukoricát mint ez a cica.

3 hete
#4049
Tapsi82
Én elköszönök mindenkitő mert hétvégén nem leszek. Mindenkinek kellemes ,mozgalmas ,élménydús hétvégét kívánok.:)

3 hete
#4048
Tapsi82
reply to Omame's post #4044
Szia semmi extra nincs benne csak veszel 1 kukorica konzervet és beleöntöd babbal együtt :) De most receptet nem találok hirtelen neked .

3 hete
#4047
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #4046
Szép munka! Csak így tovább! :D

3 hete
#4046
mariaschmidt
Jelentem 1. torna... igaz, csak 15 perc, de megvolt. :)

3 hete
#4045
Backup
Azért vigyázzatok a kukoricával, mert majd így jártok:
Evés közben így beszélni... http://sfglobe.com/?id=1205&src=share_fb_new_1205

3 hete
#4044
Omame
reply to Tapsi82's post #4030
Milyen az? Én nagyon szeretem a kukoricát, és most ez a babos pöri és kukorica bogrács nagyon megmozgatod. Leírnád részletesen?

3 hete
#4043
Tapsi82
Ollé vigyázok majd ha fagy :PPP

3 hete
#4042
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #4041
Komoly dolog volt az, kérem...:D Vigyázok is a gyümölcsborokkal azóta.

Baráti társaságban voltam, nem volt baj belőle. :D

3 hete
#4041
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #4039
Az ügyes, hogy van olyan emléked, hogy nincs emléked!

3 hete
#4040
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4038
Minden évben ugyanugy csinálom, és eddig nem volt panasz a szörpökre. Azért óvatosan álljatok fejre!

3 hete
#4039
Bojtika
Veszélyes portéka a meggybor. Van egy olyan emlékem, hogy nincs emlékem...

Majd kialusszátok, egészségetekre! :D

3 hete
#4038
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4037
Hát szerintem az lesz, estére hogy fejre állunk :) Akkor a szőrpike tuti jó lett ha igy szeretik Gratula neked :)

3 hete
#4037
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4036
A lekvárt inkább sütéshez használom, a szörpöt pedig a férjem issza kegyetlen tempóban. De már idén ez a harmadik, vagy negyedik féle (?) szörp amit készítettem. A borral azért csak óvatosan, hogy nehogy fejre álljatok!

3 hete
#4036
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4035
Szerintem igen de holnap leérek jobban fog fogyni:) Jó lett a lekvár ???

3 hete
#4035
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4033
Szörp, lekvár, sütemények. És persze a családom, keresztlányom, és ismerőseink is nyakig jártak benne. A kukacos vége meg a fán maradt. A meggyborod fogy?

3 hete
#4034
Bojtika
reply to Ledina1976's post #4024
Ügyes vagy! Én is így szoktam.
Vagy ha nem tudom elkerülni, akkor aznap kilengős napot tartok és nem számolok.


3 hete
#4033
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4032
Uhh hát én ma nem csináltam semmit ma melóhelyen, be vagyok zsongva a hétvége miatt.szabin szerintem 3rom hét múlva leszek. Mi lett a sok meggyel ???

3 hete
#4032
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4031
Csak a szokásosat. Semmi extra. Neked hogy telt a napod? Sok munka volt? Vagy szabin vagy?

3 hete
#4031
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4029
Mi jót csináltál ma ??:)

3 hete
#4030
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4029
Vaddisznó pörkölt tejfölösen meg tarhonya :)hétvégén meg tuti babos pőri meg kukorica bográcsban :)

3 hete
#4029
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4025
De már nem sok van belőle, és amennyit eddig ettél, az egy kismacskának is kevés! Vagy most jön a pacalpörkölt fehérkenyérrel?

Mit főztök a bográcsban?

3 hete
#4028
Tapsi82
reply to Ledina1976's post #4022
gg

3 hete
#4027
Tapsi82
-b :)

3 hete
#4026
Tapsi82
reply to Bojtika's post #4019
én a hétvégi Bográcsra készülök bBlcsira :)

3 hete
#4025
Tapsi82
reply to Gonoszka1's post #4021
szia még nincs vége a napnak :)

3 hete
#4024
Ledina1976
Köszönöm:) Igyekszem és mindig egyre könnyebb betartani hogy odafigyeljek magamra.Mellékhatás csak annyi hogy meg se veszek olyan ételt amin nincs rajta hogy mennyi kalóriát tartalmaz :)

3 hete
#4023
Gonoszka1
reply to Ledina1976's post #4022
Szia! Gratulálok, és csak így tovább!!!

3 hete
#4022
Ledina1976
Sziasztok.
Én még csak kezdő vagyok 30 napja csinálom de azt már megtapasztaltam hogy valóban akkor fogyok ha leeszem az előírt kalóriát pedig néha én is el voltam kevesebbel:) Most járok 3 kiló minusznál :)))

3 hete
#4021
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #4020
Tapsi hova tűntél? Nem gondolod, hogy ez nagyon-nagyon kevés?????? Ne éheztessed a tested, mert a végén megjön a böjtje, és az nem kellemes ám!!!!

3 hete
#4020
Tapsi82
reply to maria1984's post #4016
Hónapos retek 6 db
52 kcal
3 darab (225 g)
Paradicsom
129 kcal
1 adag (181 g)
Káposzta leves
188 kcal
1 tányér (400 g)
Húsleves tésztával
231 kcal eszt ettem ma :)

3 hete
#4019
Bojtika
Szia Tapsi! :D Hogy telt a napod?

Én tésztát gyúrtam, most meg a kenyér keleget már. :D
A fiam edzésre ment, éhesen jön haza.

3 hete
#4018
Tapsi82
Hello :))

3 hete
#4017
bmati
reply to neonlicht's post #4000
Igen, ez tényleg nagyon jó. :)
A szelént azt nem tudtam, de tény, hogy a kalcium pár dologban bekavar... :/

3 hete
#4016
maria1984
reply to Bojtika's post #4012
Na,akkor holnap nekiugrok. :) Mindenképpen megeszem, azzal nincs gond,bár ha minden napom így telik a munkahelyen akkor van gáz, mert a reggelimet sem tudtam megenni, úgyhogy ma még kb 1000 kcal-t ehetek. Nem hiszem hogy leeszem mindet, mert nem fér belém. Paprikás krumplit fogok enni, meg egy kis joghurtot csümölccsel.

3 hete
#4015
maria1984
reply to Bojtika's post #4012
Na,akkor holnap nekiugrok. :) Mindenképpen megeszem, azzal nincs gond,bár ha minden napom így telik a munkahelyen akkor van gáz, mert a reggelimet sem tudtam megenni, úgyhogy ma még kb 1000 kcal-t ehetek. Nem hiszem hogy leeszem mindet, mert nem fér belém. Paprikás krumplit fogok enni, meg egy kis joghurtot csümölccsel.

3 hete
#4014
maria1984
reply to Bojtika's post #4012
Na,akkor holnap nekiugrok. :) Mindenképpen megeszem, azzal nincs gond,bár ha minden napom így telik a munkahelyen akkor van gáz, mert a reggelimet sem tudtam megenni, úgyhogy ma még kb 1000 kcal-t ehetek. Nem hiszem hogy leeszem mindet, mert nem fér belém. Paprikás krumplit fogok enni, meg egy kis joghurtot csümölccsel.

3 hete
#4013
Bojtika
reply to maria1984's post #4010
Megeheted, mert a beállítás azért van.
Ha fehérjéből eszel többet a keretnél, akkor inkább a zsír rovására tedd.

3 hete
#4012
Bojtika
Igen, többször is.
Nem annyira vészes, mert lazítások is vannak beleépítve. Igen kellemes! :D

3 hete
#4011
maria1984
Erdeklődnék hogy valaki megcsinálta már Tatarek 1 órás tornáját? Holnap szeretnék megpróbálkozni vele, mert ma kimarad a torna egyéb elfoglaltságok miatt. Egész test napra jó lenne.

3 hete
#4010
maria1984
reply to jancsoreka's post #4007
A szénhidrát nagy részét is megeszem, de soha nem az egészet.

3 hete
#4009
Bojtika
reply to csikil4ny's post #4008
Többen is vagyunk...és több fej többet tud. :D

3 hete
#4008
csikil4ny
reply to jancsoreka's post #3997
Én a dietetikusomtól veszem át, sajnos már meggondoltam magam, de szégyellem visszamondani, ingyen-bérmentve sokat segített. Épp ezen gondolkodtam az előbb, hogy Ti meg még többet!

3 hete
#4007
jancsoreka
reply to maria1984's post #4005
A túl kevés szénhidrát, főleg a sok fehérjével kombinálva, fáradtságot, bágyadtságot okoz. Hiába kiáltják ki a szénhidrátot a főgonosznak, a test üzemanyaga akkor is ez. Ha nincs elég, elfárad a szervezet. Napi 135 g-nak minimum meg kell lenni, de ez az abszolút minimum, csak maga az agy naponta 135-150 g-ot "fogyaszt el" (fruktózt tud felhasználni). Csak a felesleg alakul át zsírrá.

3 hete
#4006
Bojtika
De akkor így nem jó.
A szénhidrátnak is végig kell futnia. A zsír az, ami inkább kevesebb lehet, főleg, ha a fehérje több.

3 hete
#4005
maria1984
Figyelem, a szénhidrátom általában alul marad a többivel szemben. A fehérje a egtöbb mindíg.

3 hete
#4004
jancsoreka
reply to maria1984's post #4003
Ne csak a kalóriákat figyeld, hanem a csíkokat és a kördiagramot is. Nem mindegy, melyik tápanyagból mennyit viszel be.

3 hete
#4003
maria1984
reply to neonlicht's post #4002
Megrpóbálok odafigyelni az evésre, inkább fehérjét próbálok enni, de reggelire eszem kenyeret, kb 5 dkg-ot, felvágottal és zöldséggel, vagy zabkását csinálok. Ebédet megeszem amit a munkahelyen főznek, (a tésztákat, édességeket mellőzve). Du. tornázom, az uzsonnám általában tejeskávé, a vacsorám pedig gyümölcs nyakon öntve natúr joghurttal, vagy egy kis fagyi. Persze hogy beleférjek a keretbe.

3 hete
#4002
neonlicht
reply to maria1984's post #3989
Nem.
Ha amúgy is fogyásban vagy, ezek a termékek jelenthetnek 2-5%-ot. Ha nem fogysz, nem jelentenek semmit.
A CLA egyébként jó dolog, esszenciális zsírsav, eleinte csodaszernek hitték, de az újabb vizsgálatok szerint átütő hatása ennek sincs.
A szűztea meg egy kis élénkítő, egy kis antioxidáns.
Ha kizárjuk azokat a fatális dolgokat, hogy gyártás közben valami káros adalék került a kapszulába, akkor végül is jó dolog, nem osztom Radar paráját.
Sajnos azonban ettől hiába várod a csodát.

3 hete
#4001
radar
reply to maria1984's post #3989
Ne egyél ilyen vackokat, nem jó semmire csak tönkre teszed a szervezeted vele!

3 hete
#4000
neonlicht
reply to bmati's post #3993
A magnézium+b6+cink nagyon jó!
A szelén is rosszul hasznosul kalcium mellett, hiába teszik a multivitaminba.

3 hete
#3999
jancsoreka
reply to maria1984's post #3989
Nyugi. :) Kicsi étrendi változtatás, és lehet, hogy seperc alatt beindul. :)

3 hete
#3998
jancsoreka
reply to bmati's post #3993
Ezeket ismerem. Tényleg, nem tudjátok, a magnesium sandoz pezsgőtabletta mennyire jó? Ugyanolyan a csomagolása, mint a calcium sandoz-é, csak nem kék, hanem zöld.

3 hete
#3997
jancsoreka
reply to maria1984's post #3989
Én kipróbáltam, hamar abba is hagytam, mert nem tudtam 10 méternél messzebb menni a wc-től... Iszonyúan meghajtott, kétlem, hogy túl egészséges lenne. :(

3 hete
#3996
Bojtika
reply to maria1984's post #3994
Akkor nem értem, lehet hogy Nálad valahogy lassan megy a fogyás.
Centikben van eredmény?

3 hete
#3995
Bojtika
reply to bmati's post #3993
Én nem költök külön-külön bogyókra.
Az L.-karnitinem magnéziumtartalmú, és a tápanyagokban (zab, köles, stb) is akad magnézium. :D No meg még sok más, de én minden héten eszem lencsét vagy sárgaborsót, vagy babot is. A zab mindennapos, a köles vagy hajdina ritkább, de rendszeres.
http://magnosolv.hu/elelmiszereink_magneziumtartalma

Már csak éppen ezek miatt a sakkozások miatt sem, no meg tanultuk biológiából a rossz dézsa elvét...azaz a szükséges anyagokból a legkevesebb mennyiségben meglevő arányában hasznosul a többi. Mint amikor egy rossz dézsát akarunk vízzel tölteni, de csak annyi víz fér bele, ameddig a törött donga ér.

A kalciumot csak-csak összeszedem, legalábbis a csontritkulási leletem nem változik már évek óta.

A multivitaminom elintézi a többit, sok ásványt is tartalmaz.

3 hete
#3994
maria1984
reply to Bojtika's post #3992
Nem,a tornát viszont nem mindíg eszem le.

3 hete
#3993
bmati
reply to jancsoreka's post #3987
Jó, ha tudjátok, hogy vannak kerülendő kombinációk az ásványi anyagoknál. Ilyen például a kalcium-magnézium, illetve a kalcium-cink. Az előbbinél a magnézium miatt a kalcium nehezebben szívódik fel (egy részét blokkolja), úgyhogy azokat külön érdemes szedni és min. 3 óra teljen el a kettő között. A kalcium blokkolja a cink felszívódását. B6+magnézium jó kombináció, mert segíti a B6 a magnézium felszívódását. A kalcium felszívódását a D-vitamin segíti. Van még pár ilyen kombináció, de ezek a fontosabbak. :)

3 hete
#3992
Bojtika
reply to maria1984's post #3989
Nem eszel mégis kevesebbet annál, mint amit ajánlottunk?

3 hete
#3991
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3990
köszönöm..

3 hete
#3990
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3988
Én itteni tanácsra a fitness-sportboltban kapható Scitec Mega daily one-t szedem. Két havi adag 2200 Ft körül van, tényleg elég belőle napi 1.

3 hete
#3989
maria1984
Sziasztok.Tegnap pakolgattam a szekrényben és találam egy doboz super cla szűztea kapszulát. Az lenne a kérdésem, hogy lendítene valamit a fogyásomon? Torna és megfelelő táplálkozás mellett persze.Nem igazán akar megindulni.:(

3 hete
#3988
mariaschmidt
reply to jancsoreka's post #3987
Ahogy olvasom ezeket..én pont fordítva, vagyis inkább nem is így csináltam. Reggelire ettem egy joghurtot, ami nagyon kevés és estére is keveset ettem, gondolom ezért nem bírom a délelőttöket. Ha ebédelek, akkor már du. jobb. Köszönöm a tanácsokat. Vitaminból a supradyn, meg ilyenek az nem jó?

3 hete
#3987
jancsoreka
Javaslom, hogy vacsorára fehérjét inkább. Mint ahogy Gonoszka is írta: sovány túró, kefír, joghurt, tejföl, hal, sovány hús (a sütőzacskó őrült jó ám és fillérekbe kerül, csak vigyázz a fűszerezéssel, mert totálisan magába zárja az aromákat - ergo kicsit kevesebb fűszer kell. Igaz, ez saját tapasztalat, nem tudom, ezzel ki hogy van). Salátaöntet-recept, egy barátomtól tanultam: 1 kis doboz joghurt, 1 kis doboz kefír vagy zsírszegény tejföl + 1 csomag kapros-joghurtos por + fél csomag tzatziki por. Ez bármilyen salátafélét felturbóz és alacsony a kalória- és zsírtartalma. :) Már rég kidurransz, mint a duda, amikor még mindig alig vittél be kalóriát. :)
Hú, vitamin... Hát... Vagy Neon, vagy LPanka írt itt valami nagyon extra vitamint, az lehet szerintem a legjobb. Én külön bogyókban szedek C-t, D-t, B-komplexet, meg még mellé magnéziumot, kalciumot, cinket, gingko-t, guaranát, L-karnitint... Ez így 5 bogyó, mert kombináltak, anyám mindig röhög, hogy úgy csinálok, mint egy beteg öregasszony, tepegetem a kis tablettácskáimat... :D Bár mostanában nem röhög, mert valami csoda folytán ő is rákapott a szerekre ( :D ) és láss csodát, sokkal jobban érzi magát. Tegnap mondta is. :)

3 hete
#3986
mariaschmidt
Köszönöm

3 hete
#3985
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3984
Igen. Sütőzacsiban sült húst. Nem muszáj mindig csirkének lennie, csak a lényeg hogy sovány hús legyen. Ehetsz zsírszegény túrót, joghurtot, és a zsírszegény tejföl is jó. Mellé paprika, uborka, paradicsom stb. A kenyér pedig magos, rozsos legyen és ne fehér.

3 hete
#3984
mariaschmidt
reply to jancsoreka's post #3980
Nagyon drágák vagytok, akkor a délelőttöt tudom, mit egyek....de este, mit egyek a párizsi, virsli helyett. Sült csirkét, húst, vagy mit? És ajánlotok még vitamint is?
(Remélem egyszer eljutok oda, hogy már nem kell ennyit kérdeznem.)

3 hete
#3983
mariaschmidt
reply to jancsoreka's post #3980
Köszönöm Nektek, próbálok aszerint változtatni amit mondtatok. Még egy kérdés: 10 nap alatt 4,5 kg fogyás az normális? Nem túl gyors?

3 hete
#3982
Bojtika
Mivel nálam se kicsi gyerek, se munkahely nincs, ezért ráérek enni, amikor éhes vagyok.
Az rossz, amikor időre muszáj enni, mert máskor nem lehet.

3 hete
#3981
csikil4ny
Hozzászokik a korai reggelihez az ember, már ha akar. Én se tudtam elképzelni se, most meg kávé előtt eszek valamit, aztán jön a kihagyhatatlan kávém. :)

Az ember folyton formálja az étkezési szokásait, én pl. tízóraira egy joghurtot szoktam enni, de rájöttem valamit mellé kell tegyek, mert ugyan egykor már ebédelek, de a szemeim kopognak.

3 hete
#3980
jancsoreka
Szerintem... :)
Szerintem reggel-délelőtt kicsit több szénhidrátot kellene bevinni, hogy az energiaszinted emelkedjen, és estére fokozatosan csökkenteni úgy, hogy a fehérjét emeled.
Azt javasolnám, hogy a tejbe vagy joghurtba kevert zabpehely mellé tegyél még valami mást is, pl. puffasztott kölesgolyót vagy extrudált tönkölybúzát, 3 marékkal nagyjából. Az olyan 15-20 g körül van, mindkettő tartalmaz fehérjét is, de többségében inkább szénhidrátot (most látom csak, hogy Bojtika is ilyesmit javasolt... :) ). Amit még imádok, az a puffasztott barnarizs (zacskós kiszerelésben nagyobb Tesco-kban kapható), az is lehet egy plusz adalék. :)
Sajnos a munkahelyi ebéd keresztbetesz rendesen, dehát nem lehet mit tenni...
Reggel egyébként én is ugyanígy vagyok: csak kávé, és kicsit később tudok csak reggelizni (vagy inkább tízórai).
Szerintem az abonettet és a párizsit hanyagold (csakúgy, mint az előttem szólók szerint). A hideg csirkesült kiváló ötlet, de lehet sovány túró, alacsony zsírtartalmú tejföl, kefír, ilyesmi, vagy hal (akár konzerv is, az aldiban pl. lehet kapni tonhalat olaj nélkül - száraz egy kissé, de finom és fel lehet javítani). Általában a párizsi, virsli és társaik nagyon silány kaják, ami azért lényeges, mert úgy viszel be egy rakás üres kalóriát, hogy közben éhes maradsz. Nem tudom, mikor szoktál lefeküdni, de ha nem 8-9 körül, akkor szerintem a kora esti vacsora tiszta kínzás... :) Lényegében elalvás előtt 2 órával nem kéne enni - én biztos belehalnék, ha este 6 után nem ehetek, de 10 óra előtt nem is fekszem le (általában éjfél körül...). Ami nekem nagyon bevált és javasolnám az abonett helyett, az a puffasztott rizsszelet (elég jó a fehérjetartalma) vagy az abonetthez hasonló, de annál tápanyagban gazdagabb holmik - itt szintén az aldit emlegetem (én ott szeretek vásárolni...), van rozsos kétszersültjük vagy mi a fenéjük (inkább macesznek hívnám), jó a tápanyagtartalma is és eléggé telít is.
A vitaminok és ásványi anyagok pótlása valóban nagyon lényeges. Magnézium, B-komplex, D, ez+az... Sokan tudnak jókat javasolni. :)

3 hete
#3979
Bojtika
Értem. Én már 3 éve nem dohányzom, de az éhgyomorra kávé még mindig megvan (én üresen, keserűen).
Úgy két-két és fél órára rá eszem először, csakhogy én nem járok munkába, és itthon könnyebb.
Ne párizsizz, abban nem sok jó van. Inkább legyen hideg csirkesült a hűtőben.

Ja, és a délelőtti müzlit megdobhatod még a munkahelyen is egy marék mazsolával, dióval, hasonlóval. Még egészségesebbé teszi, és élénkít is, mert sok finomságot tartalmaznak a magvak.

3 hete
#3978
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3976
Elég egyoldalúan eszem....reggelre a cappuccino a cigi mellé van és az a baj, hogy soha nem reggeliztem eddig. Most muszáj beiktatnom 1 evést 9 óra körül, mert különben nem bírom. Ekkor eszem zabpelyhet terjben, vagy natúr jogurttal. Ebédre valami lightosan választok a mhelyi étteremben (főzelék, csirkemell, stb.), uzsonnára du. 3 órakor eszem kefirt, vagy joghurtot...és estére vacsorára 6-7 órakor a 2 db abonettet, 2 szelet párizsival + 1 paradicsom. (már 1 hete ezt eszem vacsira, kezdem nagyun megunni.) Na és az a baj, hogy délelőtt nincs sok erőm, vagyis megcsinálok én mindent, de nem érzem túl jól magam. Szedek majd akkor vitamint is.

3 hete
#3977
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3976
A salátában az a jó, hogy az mennyiség, és finom is. Viszont reggelire kipróbálhatná a frissen csavart gyümölcslevet, ha úgy viszonyul a gyümölcsökhöz mint én, és a zöld turmixot! Nekem a zöld turmix kifejezetten jót tesz közérzetileg is, és még vitaminokat is lapátolok magamba!

3 hete
#3976
Bojtika
A cézár salátát nem ismerem, én nem eszem salátákat. De általában kevesebb bennük a rost, mint sokan gondolják. Ha viszont eszel zabot, egyebet, akkor nincs ezzel baj.
Hiányolom még a gyümölcsöt.

Mivel eleve kisebb mennyiségeket eszünk, Neked is hasznos lenne egy jó vitaminkészítmény.

3 hete
#3975
Bojtika
Azért nem érzed jól magad, mert pl. a cappuccinonak tápértéke (tápanyagtartalma) nem sok van. A csirkemell csíkok jó, de a párizsi nem igazán minőségi étel. Az abonett helyett (hacsak nem külön ok miatt eszed) jobb lenne valami teljes kiőrlésű kenyérféle.

Összességében, azt hiszem, a fehérjebevitel hiányos kicsit. Reggelire ehetnél valami tömörebbet is, mint amilyen a cappuccinod. (Mármint a napi első étkezésre gondolok, időponttól függetlenül. Én ébredés után nem tudok azonnal enni, de mások másképpen működnek.)

3 hete
#3974
mariaschmidt
Ja és most látom, hogy ebédnél csirkemell csíkokat is ettem, az kimaradt.

3 hete
#3973
mariaschmidt
Sziasztok, Kérlek segítsetek nekem.
Nem igazán sikerül összeraknom a napi kcal fogyasztásom. Múlt héten kezdtem hétfőn a fogyókúrát, szerdán regisztráltam erre az oldalra, azóta számolom.

Múlt hét szerdától a napi fogyasztásom: 1570, 1149, 1356, 1569, 1174, 1299, 1374 kcal. 10 napja este 82 kg voltam, ma reggel 77-78 kb között. Ez jó, de mégsem jó, mert nem érzem valami jól magam, főleg reggelenként. Tudom, hogy azt mondtátok egyek 1500-at, de mivel egyem le, ha estig nem jön össze, máskor meg túllépem.

A tegnapi napom pl.:
40 kcal 1 dl (100 g) Capuccino
40 kcal 1 dl (100 g) Capuccino Reggeli: 80 kcal
90 kcal 1 adag (150 g) SPAR natúr joghurt
116 kcal 30 g Zabpehely Tízórai: 206 kcal
188 kcal 1 tányér (400 g) Újházi tyúkhúsleves tésztával94 kcal
3 evőkanál (36 g) Cézár salátaöntet
288 kcal 1 adag (250 g) Cézár saláta Ebéd: 569 kcal
355 kcal 1 adag (256 g) Gyümölcsös zabsütik alapja
40 kcal 1 dl (100 g) Capuccino Uzsonna: 395 kcal
32 kcal 2 szelet (10 g) Abonett kenyér57 kcal
2 szelet (26 g) Párizsi17 kcal
1 darab (75 g) Paradicsom24 kcal
1 darab (50 g) Sárgabarack Vacsora: 131 kcal


3 hete
#3971
Bojtika
óóóó szia Tapsi!

A fiam volt a gépnél egy darabig, nem láttalak. Szép estét, jó éjszakát!

3 hete
#3970
Tapsi82
Hello :)

3 hete
#3969
mariaschmidt
reply to Omame's post #3963
Köszönöm, értem.

3 hete
#3968
maria1984
reply to csikil4ny's post #3967
Házi sütemény, az egyik nénitől kaptuk. 4 db-ot ettem belőle. Defejeztem ezzel a sütizéssel egy jó időre a nassolást. Nassolni csak natúr joghurtba kevert gyümölcsel fogok.

3 hete
#3967
csikil4ny
reply to maria1984's post #3965
Nem, ha már süti és még nem is az egészségesebb fajta akkor jobb így korán túlesni rajta. :) Pl. amikor valami ünnep van akkor én ebéd helyett szoktam megenni egy szelet tortát (kb. havonta egyszer előfordul), s ettől még ugyanúgy fogyok mint máskor, amikor nincs sütizés.

3 hete
#3966
zsu80
reply to maria1984's post #3965
Szerintem néha belefér ilyen. Ha kapunk pl. vasárnap sütit, én másnap azt szoktam reggelizni (na nem franciakrémest, hanem tésztás jellegűeket), még mindig jobb, mintha megeszem a napi kajám és még amellé a sütit :D!

3 hete
#3965
maria1984
Sziasztok! Ma reggel sütivel kezdtem. (Boldogság hormon) Akkor már romba döntöttem a mai napomat??

3 hete
#3964
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3962
IGEN! Készíts magadnak valami diétás nasit (nézzél körül Bofynk Zabirodalmában), és szépen uzsonnára, tizóraira, el lehet fogyasztani.

3 hete
#3963
Omame
reply to mariaschmidt's post #3956
BMR= alapanyagcsere.

Az az energia mennyiség, ami ahhoz kell, hogy létezz akkor is, ha semmit sem csinálsz, ha mondjuk átalszod a napot. Mire kell itt gondolni? sejtfenntartás, légzés, szívverés, vérkeringés, agyműködés.

Ha nem eszed le, akkor a tested elvonja az energiákat a fenti alapvető, létfontosságú műveletektől. Ilyenkor a tested pánik üzemmódba lép, mert muszáj neki. Mindenkinél más és más, hogy ez pontosan mit jelent. Sokaknál ilyenkor az izmot kezdi el lebontani a szervezet, lelassul az anyagcsere, hogy minél több tápanyagot fel tudjon szívni a test, elkezd raktározni, hiszen szűkös idők jönnek.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit is akarsz? Lefogyni minél hamarabb vagy egy élhető, egészséges életmódot kialakítani, amit 10 év múltán is aktívan, szenvedés nélkül fenn tudsz tartani. A másodiknál is lefogysz, csak lassabban.

3 hete
#3962
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3961
De ha van olyan nap, hogy nem kell...akkor is leegyem?

3 hete
#3961
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3959
A rendszer matematikai alapon számol.
Ha megadtad a heti fogyást, akkor azt mondja, hogy nem éred el.

Mi lenne, ha kipróbálnád és nem koplalnál tovább? :D

3 hete
#3960
Bojtika
Itt is olvashattad, szinte mindenkinek magyarázzuk, hol többen,. hol kevesebben...:D

Bezzeg amikor egy régebbi tag megírja a Sikeresen lefogytam topikban, hogy megállt a fogyása, utána hallgatott ránk és ennyit meg ennyit fogyott, azt nem olvassa senki vissza....
Szinte mindenki ezt írja, hogy "de én elvagyok x kalóriával"...csakhogy ezt nem a teste sugallja, hanem a környezete meg a reklámok meg az esztelen kúrákról olvasott marhaságok hatása. Az élettan viszont marad változatlan, és vannak törvényei, amik alól nincs kivétel. :D

3 hete
#3959
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3958
Erre olvastam valahol, hogy ha túl keveset eszel nem fogysz, mert a szervezet raktároz?
Viszont ha 1500-at eszem, akkor a rendszer azt jósolja nem fogok fogyni????

3 hete
#3958
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3956
Nem a bánatnak eszel, hanem a testednek. Az 1100 nem elég.
A gyomrodat nagyban befolyásolja az agy, meg a tudatalatti, azt nem kérdezzük.

Nem az a lényeg, hogy minél kevesebbet egyél, mert adott tápanyagra szüksége van a testednek a megfelelő működéshez. Rekordokat se döntögetünk, nem az az ügyes, aki kevesebbet evett, mint tegnap.
Enni kell, és jóízűen. A cigány lova is lám, megjárta szegény, bár nem szabad akaratából. :D

3 hete
#3957
Bojtika
Igen, azaz beviszel minden szükséges tápanyagot, de "luxus" kalóriákat nem.
A BMR-t kevéssel meghaladó keret elég drámai a szervezet számára. Az ugyanis az alapanyagcsere, azaz épp csak a szükséges minimum.
Ebből fedezni kell a szükségleteket, mert még zsírból is be kell vinni naponta valamicskét. A szénhidrát az elsődleges energiaforrás, a fehérje meg az izomépítés miatt kell. :D Nagyjából. :D

3 hete
#3956
mariaschmidt
Ja... és mi van ha nem minden nap ugyanannyit eszem? Olvastam egy másik topikban, hogy le kell enni, de nem értem miért. Úgy gondolom, ha egy nap elég az 1100, akkor mi a bánatnak egyek többet? Nem az a lényeg, hogy minél kevesebbel ellegyek?

3 hete
#3955
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3954
Tehát ha jól értem fontos, hogy minden nap ugyanannyi kalóriát egyek le. Ha ugyanannyit eszek le minden nap akkor áll be a szervezetem és a fogyás? (Az arányokra figyelek a csíkon, amit jobb oldalt mutat a főoldalon.)

3 hete
#3954
Bojtika
Szia! Nem jó a heti fél kiló. Úgy kell beállítani, hogy a BMR körüli legyen a napi kalóriaérték.

És igen, elég fontos lenne minél jobban eltalálni a napi keretet, sőt lehetőleg a tápanyagok megfelelő arányát is.
Csokiból hamar megvan az az 1550 Kcal, és mégsem mész vele semmire...

3 hete
#3953
bmati
reply to mariaschmidt's post #3952
Ha a BMR-ed 1550, akkor egyél 1600-1650-et! Minden nap lehetőleg ugyanannyit. Könnyebb úgy beállítani, mintha egyik nap többet, másik nap kevesebbet eszel, továbbá gyorsabb is...
Ha ennyire lekorlátoz a program, akkor csökkents a heti fogyáson és addig állítsd be, míg meg nem lesz az 1600-1650 kcal/nap. A fix időpontra fogyást pedig felejtsd el.
Ha sportolsz még valami, akkor még ezen felül azt is leeheted.

3 hete
#3952
mariaschmidt
Sziasztok,
Segítetek nekem? Beállítottam mindent ahogy mondtátok... ülő életmód, 0.5 kg heti fogyás, stb. a rendszer nekem 1355 kcal enged naponta. Namármost, próbálok e körül enni. Az fontos, hogy minden nap ugyanannyit egyek? Úgy értem egyik nap 1100-at ettem, másnap 1500-at, ma megint 1100-at, vagy pedig fontos lenne minden nap hasonló keretet megenni és attól nem eltérni? (BMR-em 1550)

3 hete
#3951
Omame
Azt használom, mivel inkább az elején fóliázok, minthogy végig gazoljak. Ezért is hallottam meg, hogy mit is csinál a jószág. Ez a másik előnye a fóliának. Ráadásul alatta tudom elvezetni a csepegtetőt, szóval az iniciális szíváson kívül nagyon szeretem. Csak sajnos a levelek megsínylették a dolgot.

3 hete
#3950
Bojtika
Addig fekete fóliás talajtakarást lehet használni, bár nem tökéletes védelem. :D

3 hete
#3949
Omame
Persze tudom. Csak vicceltem, legalábbis próbáltam. Nekem magaságyások vannak tervben... immár 5 éve. Nagyon szép tervek. Talán majd 10 év múlva meg is csinálom őket :)

3 hete
#3948
Gonoszka1
reply to Omame's post #3947
Szerintem Tapsi a növényedre gondolt, és nem szegény kutyuskára. Egyébként sajnos ez a jelölgetés a vérükben van. Mi mindig elkerítettük a kiskertet, hogy a kutyák nem tudjanak oda bemenni. Pontosan ezek miatt a dolgok miatt, arról nem is beszélve, hogy előszeretettel kikaparták, és letarolták a növényeket. Fű sem sok termett ahol jártak.

3 hete
#3947
Omame
Ha más nem, ágyelő :P Mármint a kutyából :D Bár szerintem meg tudja lágyítani a szívem.

3 hete
#3946
Tapsi82
reply to Omame's post #3945
:D remélem csak lesz belőle valami azért :)

3 hete
#3945
Omame
reply to Tapsi82's post #3944
Nekem egy adag paradicsomom hirtelen nagyon elkezdett száradni, pedig mindenféle egzotikus magokat használtam és eddig csodásan nőtt és burjánzott, most meg hirtelen kóró kezdett lenni. Szomszéd ijedezett is, hogy beteg és átterjed.

Háááát, kiderült, mi volt a gond. A kutya úgy gondolta, hogy a paradicsom karója tökéletes jelzőpózna neki! :'(((((

Hatékony volt. Most már csak a pózna van ott.

3 hete
#3944
Tapsi82
reply to mariaschmidt's post #3943
Uborkából ki kell tapasztalni melyik fajta jó a talajhoz.Én már 2xer szedtem le belőle.Paradicsom csak most fog beindulni :)

3 hete
#3943
mariaschmidt
reply to csikil4ny's post #3940
Sziasztok,
Én idén ültettem először paradicsomot cserépbe. Már van rajta 2 szem. (És nőnek :) )
Ültettem még paprikát, paradicsomot, uborkát, babot virágládába. Az ubi nem jött be, még most virágzik, a paprika csak zöld...ugyanakkora, mint amikor megvettem a palántát, a bab az már fut. Jópofa dolog ültetgetni, habár 1 szolid falatnál több nem hiszem hogy terem ilyen körülmények között. / De nem is ez a lényeg nekünk.

3 hete
#3942
Tapsi82
Jó reggelt mindenkinek .

3 hete
#3941
Omame
reply to Tapsi82's post #3928
Nagyon szeretem, de nem merem, amíg a legkisebb még iylen minden bogyót a szájba típus. Még régebbről kinőtt a kertben, mert véletlen benn maradt egy-egy, de félek is tőle rendesen. Majd figyelnem kell, hogy a virágokat időben levágjam és kiírtsam róluk. Amióta a gyerekek szájából szedtem ki tiszafát és sárga akácot is, nagyon parás vagyok mérgező növények kapcsán. Pedig régebben volt pasztinák és krumpli is sok. Kísérleteztem mindenféle színes variánssal is, mint lila, kék és piros krumplik. Most várok picit.

De szépen nő a tied :)

3 hete
#3940
csikil4ny
:) ok, majd várni fogom.

Én is már 3 éve ültetem a csípős paprikát a teraszra, csak nem jutottam el a palánta vételig, pedig ki akarom próbálni, meg néhány zöld fűszerrel is megpróbálkoznék, na de ezeket most már csak jövőre. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs egy talpalatnyi kertecském itt a közelben, falun van, de sajnos csak begyűjteni van időnk elszaladni. Hál' Istennek a szüleim mindig gondolnak ránk!

3 hete
#3939
Tapsi82
reply to csikil4ny's post #3938
én is kíváncsi leszek rá. Megírom lefényképezem lemérem :)

3 hete
#3938
csikil4ny
Tényleg írd majd meg mi lett belőle, mert roppant érdekes.

3 hete
#3937
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #3936
Kívánom, hogy bejöjjön a számításod!

4 hete
#3936
Tapsi82
Igen.4 tojás méretű szem van benne elültetve . Kíváncsi leszek mi lesz belőle . Ha 4-5 kg lesz akkor már elégedett leszek :) Kis terülten is lehet praktikusan termelni:) https://www.youtube.com/watch?v=OHaTL-LBeWo

4 hete
#3935
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #3934
És így zsákban terem?

4 hete
#3934
Tapsi82
Zsákos burgonyám Balatonon :)

4 hete
#3933
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3932
Szegénykék! Még jó, hoy már kifele jönnek a betegségből! Az, hogy járni sem tudtok tőlük ez jó jel. Mert ha már hancúroznak és szaladgálnak az azt mutatja, hogy egészségesek. Várom a cicuska fotókat!

4 hete
#3932
Bojtika
Volt némi betegség az egyik kis csapatnál. Ott végül három vöröske még kifele lábal.
Igazad van, ha felébrednek, fotózok! Ha rajcsúroznak, járni alig tudunk tőlük. :D

4 hete
#3931
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #3930
Pedig a paradicsomot megismerem, és én nem annak néztem. Aztán persze ez nem jelent semmit. A növénytan nem az erősségem. Inkább az állatkákat szeretem! Apropó hogy vannak a cica-micák, Fényképek nem készültek még?

4 hete
#3930
Bojtika
Szia Tapsi! :D

Paradicsomra tippelek, de miért van becsomagolva?

4 hete
#3929
Gonoszka1
reply to Tapsi82's post #3928
Helo! Ez milyen növény? Mert fénykép után meg nem mondom (mondjuk nem vagyok egy botanikus).

4 hete
#3928
4 hete
#3927
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3920
Köszönöm, nagyon jólesik, hogy így segítetek. Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

4 hete
#3926
mariaschmidt
reply to neonlicht's post #3925
:)

4 hete
#3925
neonlicht
reply to Omame's post #3923
Ha az a kalória és edzésmennyiség, amit teljesíteni szoktál, jó eredményt hoz, látod, hogy jófelé alakulsz, akkor azt kell csinálni. Ki a fenét érdekelnek akkor már a beállítások? Az ahhoz kell, hogy az elején ne vetődjünk árnyékra.

4 hete
#3924
bmati
reply to Omame's post #3923
Akkor át kell állítani az aktivitást. :D
A pulzusmérős óra pedig általában pontosabban számol, mint itt a program, de persze a pulzusmérős óra is csak akkor pontos, ha ekg és statisztikai adatok alapján számol.
Ki mondta, hogy állóképességet kell növelni? Erőt kell növelni, ha izmot akarsz felszedni. Maximális erőt növelni pedig csak rövid edzésekkel lehet., illetve ez az izomépítésre is igaz. Ezekből pedig heti 3-4 elég szokott lenni. :)

4 hete
#3923
Omame
reply to bmati's post #3918
Ez az aktivitás dolog olyan, amin már egy jó ideje vacillálok.
Én napi 5-6 nap mozgok (biciklivel hordom hegyről másik hegyre a picit bölcsibe, ez kb napi 20 km, ezzel meg is van 5 nap, és egy nap extra. Tudom, hogy jobb lenne változatosabb mozgás, de nekem egy ilyen bicikli túra után nem nagyon fér bele az állóképességembe más).

Nem tudom, hogy mi a jobb, ha az aktivitásomon állítok, vagy ha maradok a pulzusmérő óra által adott kalória értéken, amelynek leeszem a 70%-t. Vélemény?

4 hete
#3922
bmati
reply to mariaschmidt's post #3921
Ha heti 1-szer végzed, akkor írd be, mert ez is számít. :P
Nekem is vannak időszakos mezőgazdasági munkák, amiket nem csinálok minden nap, ezért külön be szoktam írni. Eléggé meg tudják dobni a napi keretet. :)

4 hete
#3921
mariaschmidt
reply to bmati's post #3918
Dehogy csinálom minden nap. Minden héten 1X, de azért ez elég húzós, mire a 3 szintem végigmegyek. Mondtam is ma, hogy megyek edzek a porszívóval... :) Viccet félre téve ezeket én nem írom be sehova, mert eddig is csináltam, nem tartom különösebben különleges tevékenységnek.

4 hete
#3920
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3919
Sose félj! :D

Ha bármi kérdésed vagy gondod van, gyere bátran.

4 hete
#3919
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #3917
Tényleg köszönöm a sok tanácsot....igyekszem rátok hallgatni. Ti már túl vagytok az induláson. Egyenlőre még ott tartok, hogy naponta többször ugrálok a mérlegre.... az eszem tudja, hogy nem ez a lényeg, na de a lélek.... Az ember amikor nekiindul ilyen nagy dolognak akkor türelmetlen. Elképzeli milyen szeretne lenni és már a holnap is túl későn van, hogy teljesüljön. Még soha nem csináltam ilyet, de tényleg nagyon elszánt vagyok.

4 hete
#3918
bmati
reply to mariaschmidt's post #3912
Ha minden nap csinálod, akkor emeli a napi keretedet, de akkor az aktivitáson kell állítani, viszont sportként nem lehet felvinni.
Amúgy pedig a munka az munka, a sport pedig sport... :)
Van egy-két hasonlóság, de több különbség van köztük.
Heti 3x30 percet pedig rá lehet szánni, ha nagyon akarsz. :P
Az edzéseknek pedig megvan az az előnye, hogyha jól csinálod, akkor a házimunkával is hamarabb fogsz tudni végezni és nem leszel olyan fáradt tőle, így máris időt nyersz vele. :)

4 hete
#3917
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3910
A fogyás gyakorlatilag rögtön beindul ha csökkented a kalóriabeviteledet. Mérni magadat egy héten egyszer bőven elég (nem kell még külön stresszelni magunkat a súlyingadozással). Kiválasztasz egy számodra szimpatikus napot, és reggeli előtt, egy szál mosolyban, lehetőleg a wc meglátogatása után megméred magadat. Az első héten már kell, hogy a súlyod kevesebb legyen. Főleg az első héten, mert akkor a salakanyagok, és a víz is távozik.

4 hete
#3916
Omame
reply to mariaschmidt's post #3912
Szerintem számít. A pulzusmérőm szerint is számít (igen, marhaság, de pont erre voltam kíváncsi, hogy mit is jelent ez, és jelent bizony néhány száz kalóriát). A normál házimunka szintje benne van a napi keretedbe (ez a BMR feletti rész), de ha székre mászva törlöd a lámpákat és a víz meg a földön van és te le-fel lépkedsz, az nem fog kevesebb kalóriát égetni mint egy adott időnyi sztep aerobic, szerintem. Persze csak óvatosan kell hozzáadni a beírt értékekhez, csak akkor, ha valami nagyon extrém dolog van. De szerintem nagyon sokat segítenek a hagyományos házimunka közbeni kis extrák (a krumplis zsákot nem csak behozom a garázsból a konyhába, hanem ha már kézben van, megemelem párszor, ha már bepakolom a szennyest a mosógépbe, akkor néhány gugolás is belefér, hisz úgyis azt teszem stb.)

Ha a fogyáson nem is segít, az állóképességen biztosan. Bár lehet, hogy egy bizyonos állóképesség felett már mindegy, de sajnos ott én még nem tartok :(

4 hete
#3915
csikil4ny
reply to mariaschmidt's post #3907
Ne izgasd magad amikor úgy fogod érezni, hogy akarsz sportolni fogsz is, aztán már nem lesz megállás! Eljön az az idő, s úgy ahogy írtad: magadtól ráérzel mikor, más bármit mondhat.

A fogyás beindulása egyéni, de már egy hét után kell érezd, hogy valami változik.

4 hete
#3913
mariaschmidt
Nekem nem az a bajom, hogy lusta vagyok és nem mozgok, mert szerintem nálam többet ember nem rohangál, hanem a sport.... és szerintem a kettő nem ugyanaz.

4 hete
#3912
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3909
Ácsi! A lendületes portörlés és otthoni szaladgálás nem számít bele. Abból nekem nincs hiányom. 3 emeleten rohangálok mindig, meg kint is ha kint játszanak a gyerekek. Most ha hazamegyek a takarításom intenzív székről fel-székról le ugrálással (valahogy el kell érni a szekrény tetejét is), porszívózással, teregetéssel együtt...kb.5 óra hossza.... este 10-re végzek is. :D

4 hete
#3911
Andi14
reply to Bojtika's post #3906
Szalámiból is meg virsliből is olyant veszek, aminek a legnagyobb a hústartalma,és szójamentes.Ikerlányaim vannak, és a minőségit veszem meg nekik.Mi is azt esszük.Igaz baromi drága, de olyan sokszor nem esszük.Reggelire ha pl rántottát csinálok nekik, akkor én is azt eszem.Persze egy kis olívát használok hozzá.Ez már egy kicsit megdobja a zsírkeretet.Nyilván őket nem akarom diétáztatni sem, meg néha időm sincs külön főzni magamnak.Velük eszem.A párom egy másik történet, neki szintén külön kell sok mindent főznöm, mert nem ehet mindent....
Néha úgy érzem, hogy a konyha fogságába esem.
Még azt akartam múltkor írni, a mostani témához is vág, hogy ugye én sem sportolok külön.De ettől függetlenül napi szinten 2x 1,5órára kimegyünk a gyerekekkel sétálni, játszótérre, akárhova.Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy egész nap a fotelban ülök, csak ez a napi rutin része, és nem külön mozgás.Nem magyarázkodásként írom! :)

4 hete
#3910
mariaschmidt
reply to zsu80's post #3908
Köszönöm a biztatást. Előbb kicsit fogyok...aztán meglátjuk.
Tudom, hogy minden ember más, de a fogyás mikor indul be...2-3 hét után?

4 hete
#3909
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3907
Nem feltéltenül időrabló dolog.
Pl. itt ülök, és sokszor dolgozom is a gép előtt. Ha a szemem akarom pihentetni (már leszoktam a cigiről), akkor sokszor nem csak úgy máshová ülök egy időre, hanem mondjuk riszálok egyet. Az egyik kedvenc rövid edzésem, van vagy 10 perc...:D
Felfrissülök tőle.
Amikor elkezdtem, még alig bírtam mozogni, akkor pl, amikor Anyu csacsogott a telefonban hosszasan, én közben láblengetéseket végeztem, vagy pár guggolást. :D Vagy csak a portörölgetést végeztem lendületesebb mozgással, zenére, mély levegőkkel. :D
Egy idő után már remek érzés volt, hogy a leépült izomzatom elkezdett visszajönni.

4 hete
#3908
zsu80
reply to mariaschmidt's post #3907
Ez egy ördögi kör. Minél inkább ellustulsz annál inkább nem lesz erőd, hogy elkezdj mozogni valamit. Egyszer kell eljutni odáig, hogy már élvezd a mozgást és hiányozzon ha nem csinálod, onnantól már megy a dolog. (De utána is vigyázni kell, mert ha kiesel a ritmusból, elég egy hetes betegség vagy ha sok a munka - és máris újra benne vagy az ördögi körben... ) Szerintem kezdetnek napi 20-30 perc otthoni átmozgatás már nagyon jó - és ennyi időt talán tudsz szakítani.

4 hete
#3907
mariaschmidt
reply to csikil4ny's post #3898
Gyerekkoromba nem volt bajom a tesivel...jártam különtornára, de középiskolában már volt. Nem volt rossz jegyem soha belőle, megcsináltam amt kellett, de egyszerűen nem érdekelt a téma. (Nem voltam kövér soha, csak a szülés után lettem az.) Nálam az a baj, hogy mivel soha nem volt életformám, így nem hiányzik, nem is tudom milyen, csak azt látom, hogy idő kell rá, amiből a legkevesebb van 1 nap.

4 hete
#3906
Bojtika
Andi, a virslit nincs értelme megenni.
Hacsak nem a drágább fajta, de azon a pénzen már vehetsz színhúst is.
A sonka még oké, én is veszek néha, de nem sonkaszalámit, mert abból még a drágább is csak 56% hús.

Akkor a főzési technika a ludas?
Szoktál zsiradék nélküli ételt készíteni? Vagy olyat, amiben csak a tejföl vagy a tojás zsírja van?

4 hete
#3905
Andi14
reply to Bojtika's post #3902
Megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs mi nyomja meg igazán!Nap végén azt látom, hogy már megint túlléptem a keretet belőle.Felvágottat nem igazán eszek. Néha virslit, vagy sonkát.De amúgy nem.Néha azt eszem amit a családnak főzök, de azokat az ételeket is próbálom minél kevesebb zsiradékkal készíteni.

4 hete
#3904
zsu80
reply to Bojtika's post #3901
Jó, hogy időben változtattál, mielőtt komolyabb bajok lettek volna.
Nálunk elég kajaközpontú a család, férjemmel próbálunk viszonylag egészségesen enni, de pl. most vasárnap is szülinapozás lesz anyósoméknál, rántott kaják, 3-4 féle sütemény... Ha nekem van névnapom/szülinapom, akkor kapok (nem túlzok) kb. 2 kilónyi desszertet. Hiába célozgatok, vagy mondom nyíltan, hogy ne. A nagy kedvenceket megeszem, a többit beküldöm férjemmel a munkahelyére, hízzon tőle inkább a csoportja :D.

4 hete
#3903
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3896
:)

4 hete
#3902
Bojtika
reply to Andi14's post #3900
Andika, mit eszel, amitől sok a zsírod?
(Ezt nem értem, magyarázza már meg valaki. Felvágottakat eszel? )

4 hete
#3901
Bojtika
reply to zsu80's post #3899
Én 150 cm-sen voltam 74-75 kiló. (Mire előkerült a mérleg, addigra már lement valamicske.)
Annyira nem volt extrém, hogy bő cuccokkal lehetett leplezni, és amikor a háziorvost (még az előzőt) kérdeztem, hogy nem kéne-e fogynom, csak végigmért és közölte, hogy nem.
Annyira megszokott, hogy 40 fölött "asszonyosan telt" egy nő, pláne vidéken. Pedig ez akkor volt indokolt, amikor a háziasszonyi lét komoly fizikumot követelt. Nem etetünk nagy darab állatokat, nem emelgetjük a 6-8 kilós edényeket, nem hordunk be fát a tűzhelyre, nem gyalogolunk kilométereket, hogy utána kapálással teljen a fél napunk.
A teltség manapság már csak zsír, de a felfogás maradt, tehát a kutya nem szólt rám, hogy gömböcke vagyok.
Fájt a térdem, azaz alig bírtam leguggolni, lehajolni meg a vérnyomim nem engedett. És ezt szépen a korommal magyaráztam.
Én is "csak" édességeket ettem, tepsiszám sütöttem, és 30 deka cukrot nem tartottam soknak benne.
Most semmim nem fáj, a vérnyomi rendben...

4 hete
#3900
Andi14
Bojtika, elsődlegesen Téged kérdezlek, mert az alacsony zsírbevitel Tudora vagy! :) De többiek, ha tudtok segítsetek légyszi! Ugye már említettem, hogy hadilábon állok a zsír csökkentésével.Na, tegnap ráakadtam egy alacsony zsírtartalmú 2 hetes diétás menüsorra.Igaz, hogy kb 1000 kcal a kerete, de ha ezt kiegészíteném még természetesen zsírmentes dolgokkal, akkor az akár működhet? Vagy azért a zsírbevitelnél is figyelni kell valamire? Annyi a lényeg, hogy jócskán faragna belőle, és szimpatikusnak tűnik az étrend is!

4 hete
#3899
zsu80
reply to Bojtika's post #3895
Nincs extrém túlsúlya vagy ilyesmi, csak pl. rosszak a térdei, és nem mindegy, hány kg súly terheli az ízületeket! És nagyon sok édességet eszik :(.
Én egyébként nem fogyás miatt kalóriabázisozok, inkább azért hogy legyen egy kis kontroll kaja és mozgás téren egyaránt. Sajnos imádok enni. Imádom a zödségeket is, meg a reformkajákat is, nem is ezzel van a gond. De pl. az édességet, tésztaféléket stb.

4 hete
#3898
csikil4ny
reply to mariaschmidt's post #3875
Én mindig csak a saját példámat hozom, végülis az a hiteles: amikor valaki azt mondta, hogy sport egyáltalán hidegen hagyott, sőt amikor egy másik oldalon azt javasolták - akkor már sport nélkül - -10 kg-nál jártam, hogy ideje lenne itthon edzeni hevesen tiltakoztam, most meg két hónap mozgás után, ha kimarad egy edzés már nem kapom a helyem. (Roppant élvezem, hogy olvadnak le a centik és formálódok.) Csak valami olyat kell keresni ami tetszik neked, itt tudnak mindenfélét javasolni amiből válogathatsz.

(Az iskolai torna órákról csak annyit, hogy mindig a testnevelés jegyem húzta le az átlagom.)

4 hete
#3897
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3896
:)

4 hete
#3896
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3894
Rendben! Biztosan így is lesz majd. :D
Már az elég, hogy nem zárkózol el mereven.
Ha úgy érzed, majd szólsz! :D

4 hete
#3895
Bojtika
reply to zsu80's post #3893
Nálam nagy előny volt, hogy én sporttal nőttem fel.
De ugyanúgy szépen dédelgettem a túlsúlyomat és gyártottam a kifogásokat.

Engem a két gyerekem ijesztett meg, és észbe kaptam.
Hogy ha így folytatom, a huszonéves fiamnak kell lemosnia engem, mert nem érem el a hátamat, mert nem bírok rendesen mozogni? (Komolyan, ekkor már a WC-n nehézkes volt rendbetenni magam!)

Olvastam valahol, hogy a gyerekek megállapították: ha Anyu megbetegszik, nem foguk tudni itthon ápolni, mert nem bírjuk erővel, hogy akár csak megfordítsuk az ágyban.

Másik vonzata. az idő előtt mozgásképtelenné vált (vagy emésztési bajok miatt ápolásra szoruló, beleértve a cukorbeteg lábszárfekélyest is) ember tönkreteszi a gyerekeit, mert vagy otthon marad vele az egyik a munkából, vagy a gatyájukat kifizetik gondozásra.

Ha Anyukád nem ijedős is esetleg, azért rosszat biztosan nem akar Neked!

4 hete
#3894
mariaschmidt
reply to Bojtika's post #3891
Köszönöm, biztosan szükségem lesz a segítségetekre még... amikor odaérek, hogy azt is elhatározom sportolok. De amint Te is írtad amíg nincs meg a saját magad elhatározása, addig úgyis makacs az ember. Először a fogyási elhatározásom mellett kell kitartanom; (15-20 kg kell fogynom) aztán ha beindul akkor úgy gondolom úgyis akar alakítani a testén az ember és akkor már kedve is több van hozzá. :)

4 hete
#3893
zsu80
reply to Bojtika's post #3891
Bojtika, már régebb óta olvasom a fórumot, csak nem szoktam bele írni, és mindig tetszettek a hozzászólásaid, étkezés és sport témában egyaránt. Hogy igenis lehet 50+-osan, akár otthon mozogni, csak akarni kell, és nem a kifogásokat gyártani. Bár az én anyukám is így állna hozzá...

4 hete
#3892
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #3888
Értem és köszönöm!

4 hete
#3891
Bojtika
reply to mariaschmidt's post #3881
Értékelem az őszinteséged. Előttem tökéletesen tiszta, hogy valóban fogalmad sem lehet a sportról, mert már így nevelődtél az iskolában is. Sajnos éppen példa vagy arra, amiről dühöngeni szoktam. És nem tehetsz róla.

De mivel okos emberke vagy, ahogy látom, és elolvasod a tanácsainkat, engedd meg, hogy picit segítsek.
Először is, a sport nem kötődik teremhez, egyáltalán helyszínhez sem, sőt eszközhöz sem.
Az én meglátásom szerint a sport körülbelül az a belső kényszer, hogy valamit végig elvégezz, és ugyanazt legközelebb még jobban igyekezz elvégezni.
A testi oldala pedig az, hogy az ember élvezi az izmai erejét, és/vagy a saját ügyességét, teljesítőképességét, de végül ez is a lelki oldalra vezethető vissza, a saját határaink feszegetésére.
Látom, fiatal vagy, és ha jól vettem ki a soraidból, akkor gyermeked is van.
A fiatalság sok mindent áthidal, de jó ezt a fizikai állapotot megőrizni. Senki nem akarhat a gyermekei terhére lenni, az ápolásukra szorulni esetleg aránylag fiatalon, az 50-es, 60-as éveiben. A sport segíthet ebben, mert jobban megőrzöd a mozgékonyságod még akkor is, ha az életmódváltás étkezési oldalát a lehető legtökéletesebben sikerül művelned.
Lehetne olyan rövidke, pár perces edzésed is, amelyet jó kedvvel végzel, és mégis formában tart. De nem erőltetem, csak ajánlom, és ha úgy döntesz, mutatok linket, ami alapján 5-10 percet rászánhatsz egy nap... :D

4 hete
#3890
zsu80
reply to bmati's post #3889
Ma tökéletes idő van hozzá, lehet hogy kimerészkedek :)! Egész jó futó helyek vannak amúgy a közelben, a lépcsőháztól 10 m-re indul egy bicikliút kifelé a városból, jó hosszan. Meg van egy tó is kavicsos parttal. Úgyhogy ez se lehet kifogás. Bicajozni szoktam egyébként, azt nagyon szeretek. Nyaranta körbebringázzuk a Balatont is már jópár éve, na nem egy nap alatt, hanem 3, imádom :)

4 hete
#3889
bmati
reply to zsu80's post #3884
Én azért is kezdtem futni, hogy növeljem a VO2max-omat, amit már valamennyire sikerült, így most vagyok az átlagos kategória alján... :P
6 hetes program, amivel a 6. hét végére 5 km-t egyben le kellene tudni futni:
http://edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem
Én ezzel kezdtem csak nekem 8 hét volt, mert én hülye futócipő nélkül kezdtem terepen. Terepen nehezebb futni, viszont egészségesebb, ezért érdemes ott csinálni. :)
Ha a fentebbit keménynek találod, akkor van még egy 12 hetesem:
http://www.futas.net/cikkek/edzestervek/edzesterv_altalanos_5_km_futas.pdf
Viszont van fél éves is, de szerintem azzal nem érdemes foglalkozni, mert az nagyon óvatos (ha valami gond volt a lábaddal és öreg vagy és mindezekhez nagyon gyenge is, akkor érdemes azt elővenni). :P
Az utóbbival sebességet is lehet majd növelni, de ha le bírsz futni majd 5 km-t egyben, akkor utána érdemes váltani a 10 km-es 12 hetes edzéstervre. :)

4 hete
#3888
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3886
Nem, mert a BMR az a szám, ami azt a kalóriát mutatja, ami a létezéshez kell.

4 hete
#3887
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3885
Nagyon szívesen, és ha meggondolod magadat a mozgás terén, akkor Bojtikának egész gyűjteménye van otthon végezhető tornákból, és szívesen tesz fel Neked linkeket!

4 hete
#3886
mariaschmidt
Még egy kérdés: ez az 1500 kalória nem csak a súlymegtartásra kell?

4 hete
#3885
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #3882
Én megértelek, biztosan jó dolog, de én most még abban az állapotban vagyok, hogy majd egyszer. De akkor ezt Te is tudod milyen. Amíg az ember önmaga nem határoz, addig hiába mondják neki.
Másik: köszönöm a segítségeteket, átállítottam mindent amit mondtatok.

4 hete
#3884
zsu80
reply to bmati's post #3883
Hát igen, plusz a tüdőnek is egész más a szabadban való futás. Régebben próbálkoztam, de valahogy nekem pont szabadban volt nehezebb haladni. Az edzéstervet megköszönném, de nagyon-nagyon kezdőről induló kellene :D!

4 hete
#3883
bmati
reply to zsu80's post #3880
Ilyen jó időben felejtsd el a futógépet. A futógépen jóval könnyebb a futás, mint a természetben, plusz a térdeket, illetve az izmokat is jobban irritálja, mert mindig ugyanazt a részt terheli. Emellett a pszichikailag is jobb, ha látod, hogy haladsz. :)
Én töltés tetején futottam akkor, most meg mindjárt megyek átfutok pár falun a bicikliúton (10 km van betervezve most, de lehet kicsit több lesz).
Edzéstervvel tudok szolgálni, ha szeretnél futni rendesen...
Amúgy köszi! :)

4 hete
#3882
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3881
Te tudod! Erre senkit nem lehet kényszeriteni. Én sem a nagyon megeröltető tornákat csinálom, de ahhoz képest hogy majd 40 évig nem csináltam semmi tornát, és most már hosszú évek óta csinálom, és őszintén megmondom, hogy hiányozna, mert kell a testnek.

4 hete
#3881
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #3879
Értem én és jól is csináljátok, de tudom magamról, hogy úgysem fogok nekiállni sprotolni...ezért voltam őszinte.

4 hete
#3880
zsu80
reply to bmati's post #3878
bmati, le a kalappal, 30 km.... A futással én is hadilábon állok, most elhatároztam, hogy megpróbálom fejleszteni. Futógépen először 2 percenként váltogatom a futást és a gyaloglást, utoljára 10 kört csináltam ebből. Aztán remélem, fokozatosan tudom csökkenteni a köztes gyalogló szakaszokat.

4 hete
#3879
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3876
Időpontot nem túl jó megadni. Ahogy írtam, és Bmati is írta heti fogyási ütemet adjál meg, és úgy hogy az 1500 kalória naponta meglegyen keretnek. És az is jó mozgás, ha otthon tornázol. Én sem járok el futni (nem is tudnék), és kondiba sem. De itthon hajnalban rászánom az időt.

4 hete
#3878
bmati
reply to mariaschmidt's post #3876
Állítsd át heti fogyásra és felejtsd el az időpontot. Heti 0,5 kg bőven elég szokott lenni, de lehet, hogy még neked az is sok.
Mozgáshoz annyit, hogyha minden nap csinálod, akkor ne írd be.
A sporthoz pedig vannak nagyon jó otthoni tornák, amiket lehet végezni erősítés vagy akár kardió edzés céljából. Én is itthon edzek (2 éve nem voltam teremben), mellette futok (csak kint és télen is). Az elmédben dől el, hogy kezdesz-e sportolni (engem egy műtét ébresztett rá, hogy gyenge vagyok, azóta edzek, mint egy gép :) ), mindenesetre ez egy eszköz arra, hogy elérd a célod (ami ugye az, hogy lefogyjál). Meg lehet szeretni és ha csinálod, akkor néhány héten/hónapon belül megszereted. Én utáltam futni, tavaly kezdtem el április végén, múlt héten pedig már 30 km-t futottam séta és megállás nélkül, pedig nekem ez csak kiegészítő edzés! Annyit megsúgok még, hogy az utolsó 10 kg-nál különösen nagy szerepe van a sportnak és az étkezésnek (ide a folyadékfogyasztás is beletartozik). Az utolsó kilóknál a heti fogyás akár 0,1-0,2 kg is lehet hetente!

4 hete
#3877
mariaschmidt
Oké értem, köszönöm nektek a kezdeti segítséget.

4 hete
#3876
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #3874
Félre értesz, időpontot adtam meg, hogy mikorra és mennyi legyek. 0,75 heti fogyással számol a rendszer.

4 hete
#3875
mariaschmidt
reply to Gonoszka1's post #3870
Sport: soha nem csináltam, (ne fikázzatok) kimaradt az életemből. Mondhatnám, hogy nincs rá időm, ami igaz is, de mint tudjuk kifogásokat könnyű keresni. A sporton én azt értem, amikor elmész futni, vagy konditermbe és edzzel. Az hogy mondjuk szaladgálsz a gyerek után, vagy egy nap 50X járod meg az emeletet mire összepakolsz otthon az inkább mozgás ami nem számít bele.

4 hete
#3874
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3872
Mert a rendszernek az adatokat Te adod meg, és azzal számol. De mi nem vagyunk gépek, így nekünk kell tudnunk, és meghatároznunk, hogy mennyi legyen a keretünk. Természetesen ésszerű határok között, és nem úgy, hogy heti 1-2 kiló fogyást állítunk be (mert volt olyan aki így állította be).

4 hete
#3873
bmati
reply to mariaschmidt's post #3872
Túl nagy heti fogyást vagy időpontra való fogyást adtál meg. Állítsd át heti fogyásra úgy, hogy a napi kereted 1550-1600 közé kerüljön.

4 hete
#3872
mariaschmidt
reply to zsu80's post #3869
oké, akkor azt mondjátok 1500 körül, rendben megfogadom...jobban tudjátok, régóta csináljátok. De még azt nem értem, hogy akkor a rendszer miért számol 1024-et és e fölött egy kicsivel meg már azt írja nem fogok fogyni. ?????

4 hete
#3871
Gonoszka1
reply to zsu80's post #3869
Nem hogy nem szabad, de egyenesen tilos!!!

4 hete
#3870
Gonoszka1
reply to jancsoreka's post #3867
Szerintem ezt általában azonos értelemmel szokták itt használni. Ezért kérdeztem meg, hogy ennek van-e valamilyen oka.

4 hete
#3869
zsu80
reply to jancsoreka's post #3860
Szerintem is nagyon kevés. Nekem rémlik valami olyan, hogy 1200 kalória alá nem nagyon szabadna menni, senkinek.

4 hete
#3868
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3863
Miért nem sportolsz? Van valamilyen oka ennek, ha nem zavar hogy megkérdezem?

4 hete
#3867
jancsoreka
reply to Gonoszka1's post #3866
Nem mozog. :(

Illetve nem sportol. Nem tudom, a kettő között van-e különbség.

4 hete
#3866
Gonoszka1
reply to mariaschmidt's post #3856
Nagyon kevese eszel! A BMR-ed körül kellene lennie a napi kalóriakeretednek. És heti fogyási ütemmel állítsad be, mert akkor a fogyásoddal csökken a kalóriakereted is. És sok folyadék, és a mozgás 60-70%-át is le kellene enni!

4 hete
#3865
bmati
reply to mariaschmidt's post #3856
Nagyon kicsik a számok. Emelj a kereteden! A napi keretedet a BMR értéked fölé kb. 50-100 kcal-val érdemes belőni. Ha nem tudod mi az, akkor szívesen kiszámolom neked, viszont ahhoz kellene pár adat: magasság, testsúly, kor, napi aktivitás.

4 hete
#3864
jancsoreka
reply to mariaschmidt's post #3862
Nnya, akkor a kalóriakereted is 1500, vagy bmati szerint pl. 100-zal fölötte. Nem csodálom, hogy éhes voltál. :)

4 hete
#3863
mariaschmidt
Ja és nem sportolok, tehát ez kilőve, mint lehetséges rákajálási indok.

4 hete
#3862
mariaschmidt
reply to jancsoreka's post #3860
Hát nem is annak tervezem, de a BMR-em 1500 (rendszeridő szerint) :D

4 hete
#3861
bmati
reply to TGabe's post #3829
Az ásványvíz jó dolog. :)
Persze itt sem mindegy, hogy milyet iszol és mennyit...
Az ásványvizekben több oldott ásványi anyag van, mint a legtöbb csapvízben (attól függően, hogy ki hol él és ott hogyan nyerik ki, illetve tisztítják a vizet). Az ásványi sókból, ha sokat fogyasztunk, akkor bizonyos dolgok kialakulhatnak (epekő, vesekő, hugykő stb.). Persze ez is csak akkor igaz, ha az illető tényleg sokat fogyaszt belőle és nem mozog szinte semmit sem, illetve hajlamos rá. Az intenzív edzéseknél, illetve kemény fizikai munkánál a verejtékezés során nagy mennyiségű ásványi sót veszítünk, amit viszont valahonnan pótolni kell (ásványvizek, izotóniás italok, stb.). Amilyen ásványvizeket lehet kapni itthon a boltok nagyjában, azok kis (500 mg/l oldott ásványi anyagtartalom alatti vizek) vagy közepes mértékben tartalmaznak ásványi sókat (500-1500 mg/l). Az ivóvízben is min. 50 mg/l oldott ásványi anyag van.
Ásványvízfogyasztásnál az alábbiakra érdemes figyelni:
- vesekőképződésre hajlamos embernél kerülendő a magas kalcium és magnézium tartalmú ásványvíz
- magas vérnyomásosoknak a nátriumra érdemes odafigyelni (minél kevesebb legyen)
- gyomorsavasoknak, illetve refluxosoknak a szénsavmentes ásványvíz lesz a jó választás
- csontritkulásosoknak pedig a magas kalcium tartalmú ásványvizek.
A másik dolog, hogy egy egészséges embernek is 8-10 liter magas ásványianyag-tartalmú vizet kellene meginnia, hogy elérje a napi ajánlott beviteli mennyiséget.
Kimerítő munka, illetve kemény edzés előtt/közben/után különösen ajánlott a fogyasztásuk! Persze izotóniás italt is lehet ilyenkor fogyasztani. :)

4 hete
#3860
jancsoreka
reply to mariaschmidt's post #3856
Uhh, nem a fenét!!! Nem csodálom, hogy szenvedsz. Nézd meg a BMR-ed és minimum azt állítsd be - ha mozogsz, annak a kalóriának is a 70%-át tessék leenni! Nem éhezőverseny ez, basszus... :)

4 hete
#3859
mariaschmidt
reply to jancsoreka's post #3857
Szia, Na pont ez a baj, hogy még nem tudom mit egyek ahhoz, hogy éhes se legyek, de a kalóriát se lépjem túl, na és persze fogyjak. :D

4 hete
#3858
jancsoreka
reply to csikil4ny's post #3845
Jaaaa, kérem, hát akinek jó, annak jó, nincs mese. :)

4 hete
#3857
jancsoreka
reply to mariaschmidt's post #3839
Welcome! :) Nagyon nem mindegy, milyen ételek fogyasztásával viszed be az előírt kalóriát. Sok étel van, ami viszonylag kevés kalóriával is kiválóan telít, ilyen például a zab - és még sorolhatnám. :)

4 hete
#3856
mariaschmidt
Nem olyan alacsony a napi keretem 1024, de 1. nap 1500-at ettem, 2. nap 1100-at, ma pedig most vagyok ebéd után és már 820-at mutat a rendszer.

4 hete
#3855
zsu80
reply to mariaschmidt's post #3852
Túl alacsony napi keretet nem érdemes beállítani, az hosszú távon úgysem tartható. Inkább fokozatosan...

4 hete
#3854
zsu80
reply to mariaschmidt's post #3852
Túl alacsony napi keretet nem érdemes beállítani, az hosszú távon úgysem tartható. Inkább fokozatosan...

4 hete
#3853
csikil4ny
reply to mariaschmidt's post #3851
Nem kellene rosszul érezned magad, ha csak nem eszel túl keveset. Hány kalóriát kell elosztani?


4 hete
#3852
mariaschmidt
Egyelőre most nem érzem magam túl fényesen, de gondolom Ti is gyengék voltatok az elején.

4 hete
#3851
mariaschmidt
reply to csikil4ny's post #3848
Köszönöm én is így gondolom. Most még azzal is bajom van, hogy egyáltalán mit ehetek. Még nem nagyon látom át mi férne bele ezekbe az időn kívüli evésekbe.

4 hete
#3850
zsu80
reply to csikil4ny's post #3844
Igazad van, a többször keveset biztos, hogy jó dolog. Nekem a korai reggeli fix, amint kinyitom a szemem első a reggeli :), aztán munkában otthonról vitt meleg ebéd, este hideg vacsora. Közte is van azért alma, joghurt, ilyesmi. Mivel korán ebédelek, a legnehezebb az, hogy hazaérve ne tépjem fel azonnal a hűtő ajtaját :)

4 hete
#3849
mariaschmidt
reply to csikil4ny's post #3844
Szia, de gondolom ehhez is hozzá kellett szokni a szervezetednek, hogy beálljon mikor jön az evés. Vagy nem?

4 hete
#3848
csikil4ny
reply to mariaschmidt's post #3846
Neked is javaslom: napi ötször étkezz, így nem éhezel meg feleslegesen, illetve amikor igen, akkor már ehetsz is valami egészséges kaját. Egész jól el lehet osztani, változó, hogy ki mennyi idő alatt szokja meg, nekem viszonylag hamar ment.

4 hete
#3847
zsu80
reply to mariaschmidt's post #3843
Úgy egy éve fedeztem fel az oldalt, de a felírogatást mindig elkezdtem, aztán pár napra elfeledkeztem róla, megint elkezdtem, szóval eddig olyan kampányszerűen csináltam. Pedig kell a szembesítés :)!

4 hete
#3846
mariaschmidt
Legfőképpen a teljes életmódváltással van még bajom, de nagyon elszánt vagyok. Én soha nem reggeliztem. Ébredés után capuccino+cigi, délben ebéd, este későn vacsi. Persze az esti evés a legnyugisabb; szépen, lassan lehet sokat enni...közben beszélgetni. Aztán vizsga, zh időszakokban az éjjeli nem alvást is ki kell valahogy bírni; az ember kompenzálja a fáradtságát evéssel. Ez megy is, csak sajnos a kilók is jönnek. Na ilyen után vágtam bele a héten. Reggelire muszáj ennem, mert nem bírom nélküle. De ezektől a minimál kalóriás ételektől már 1 múlva újra ennék. Amióta itt nézem az értékeket arra is rájöttem, hogy egy kis ezzel-azzal mennyi felesleges kalóriát lehet bevinni úgy, hogy közben azt gondoltam én nem is ettem. Meghát gondolom a gyomornak is szűkülni kell.

4 hete
#3845
csikil4ny
reply to jancsoreka's post #3840
Kicsit helyesbítlek: itt van az a bizonyos ott! Én Csíkszeredán (-ban) élek. :)

4 hete
#3844
csikil4ny
reply to zsu80's post #3842
Nem lenne egyszerűbb napi 5-re bontani az étkezést? Én amióta így teszek a megfelelő időben éhezem meg, s már kapom is az "adagomat", ezt csak ajánlani tudom.

4 hete
#3843
mariaschmidt
reply to zsu80's post #3842
Mióta csinálod?

4 hete
#3842
zsu80
reply to mariaschmidt's post #3839
Szia!

Szerintem is sokat segít az oldal, a "csak egy kis ez, csak egy kis az" rejtett kalóriák ellen! Nekem is az a bajom, hogy folyton ennék. Igaz korán reggelizem, fél 7 körül, de 11-kor már sokszor melegítem az ebédemet... Ma még ügyes voltam, még ebéd előtt vagyok :)

4 hete
#3841
zsu80
reply to mariaschmidt's post #3839
Szia!

Szerintem is sokat segít az oldal, a "csak egy kis ez, csak egy kis az" rejtett kalóriák ellen! Nekem is az a bajom, hogy folyton ennék. Igaz korán reggelizem, fél 7 körül, de 11-kor már sokszor melegítem az ebédemet... Ma még ügyes voltam, még ebéd előtt vagyok :)

4 hete
#3840
jancsoreka
reply to csikil4ny's post #3834
Irigyellek... Többek között ezért is tetszik Románia keleti és székely része. Ott is ez van. Folyik a víz kőből. Ez van mondjuk Anglia néhány részén is, csak ott a fűből jön és ott legelésznek a juhok, szóval azt valszeg nem szívesen kóstolnám meg. :D

4 hete
#3839
mariaschmidt
Sziasztok!
Új vagyok a kalóriabázison.... most hétfőn kezdtem a fogyókúrámat, szerdán találtam rá az oldalra azóta számolok is; nagyon jónak tartom. Sokat segít abban, hogy tudjam mit eszek, de most még baromi nehéz tartani... betartom, de úgy érzem éhen halok. :D
Olvasgattalak Titeket, gondolom mindenkinek nehéz, főleg a kezdet.4 hete
#3838
zsu80
Köszi :)! Költözés miatt hónapokig nem volt saját konyhám, jövő héten készül el, már alig várom, hogy ehessem a megszokott kajáimat. Próbálok ésszerű keretek között egészségesen főzni.

4 hete
#3837
Gonoszka1
reply to TGabe's post #3829
Mi régen is egyfélét ittunk (Margitszigetit), és most is a Szentkirályit. Hol buborékost, hol mentest, mikor melyiket kívánjuk.

4 hete
#3836
Gonoszka1
reply to zsu80's post #3830
Szia! Jó, hogy újra itt vagy! Sok sikert és kitartást kívánok!

4 hete
#3835
zsu80
Ismerős, a vízforralót hetente ecetezem, de akkorra már egybefüggő fehér réteget képez benne a vízkő :)


4 hete
#3834
csikil4ny
Én ilyenkor az ásványvíznél a buborékosra gondolok, az tényleg nem oltja a szomjamat és fel is puffadok tőle. Az ásvány (forrás)vizeknél azt mondják, hogy időnként érdemes cserélgetni, hogy ne ugyanazt a mennyiséget, összetételt fogyassza mindig az ember. Én egy ásványvíz lelőhelyen élek, tehát nem kérdés, hogy mit iszok, eddig soha semmi bajom nem volt tőle, mi több, itt a környéken mindenki ásványvizet fogyaszt és nem hallottam olyan esetet, hogy bárki megbetegedett volna tőle (leszámítva amit az ember nem bír: az egyiktől én pl. hasmenést kapok). Mielőtt nem palackozták a vizet és még vezetékes víz sem volt a helyiek a kutak vizét fogyasztották, mifelénk csaknem mindegyik kút ásványvizes, s több száz éve lakott a terület. :)

4 hete
#3833
jancsoreka
Hát nem tudom, egy pet-palackból mi oldódhat ki, de hogy nem akar felbomlani, az fix. :D Nálunk is jó a csapvíz, Debrecen-Szoboszló környékén elég komoly minőségű. Meg kemény, mint a gyémánt. :( Viszont például Pesten egy-két kerületben, ha megnyitod a csapot, orrbavág a klórszag.

4 hete
#3832
zsu80
reply to jancsoreka's post #3831
A túl magas ásványianyag-tartalomra szokták mondani, hogy érdemes váltogatni a különböző ásványvizeket. A PET palackból állítólag kioldódhatnak nagy melegben ártalmas anyagok. És hát ki tudja, hol raktározták az üveget, mire eljut a mi hűtőnkbe.

Én főleg csapvizet iszom, nálunk szerencére jó minőségű, finom. Néha enyhe ásványvízzel iszom felesben, főleg nyáron.

4 hete
#3831
jancsoreka
reply to TGabe's post #3829
Hm. Az igazság valahol középen lehet, de úgy középen, hogy a lúgos víztől bazi messze. :D Az valószínűleg igaz lehet, hogy a túl magas ásványianyag-tartalom nem annyira egészséges, de a többi humbug. Szerintem. Nem láttam még embert ásványvíztől megbetegedni, de lehet, még csak nem éltem elég ideig. Majd talán 100 év múlva. A klóros csapvíz vajon jobb?! :)

4 hete
#3830
zsu80
Sziasztok!

Már jó ideje használom az oldalt, hosszabb-rövidebb kihagyásokkal, de most elhatároztam, hogy újrakezdem. Nagyon hasznos szembesülni leírva azzal, hogy mit eszünk egy-egy nap....
Mostanában kicsit ellustultam, és az egészséges étkezésre sem figyeltem oda. A kettő sajnos együtt szokott járni. De majd mostantól :-)!


4 hete
#3829
TGabe
Sziasztok !

Nektek mi a véleményetek arról, hogy nem szabad ásványvizet inni, mert ártalmas?
A minap hallottam ezt. Persze meg van a saját véleményem, de kíváncsi vagyok arra, hogy ti erről mit gondoltok. Jah és ehelyett ajánlgatják inkább a lúgos vizet.

4 hete
#3828
Tapsi82
Szép jó reggelt mindenkinek.Asztali verzió   Mobil verzió
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!