Felhasználó név: Jelszó:
Belépve maradok
Hirdetés:
2 napja
#1517
cendybell
köszönöm :)

2 napja
#1516
Bojtika
Így: 1600 g főtt tésztának a kalóriája 5x 388 kcal, azaz 1940 kcal.
és a jó öreg aránypárral:
1600 : 1940 = 100 : x

Ebből 1940 x 100 osztva 1600, azaz 121, 5 kcal lesz 100 g főtt tésztád.
A saját adagodat mérd le, amit a tányérodra raksz.

A szósznál az eredeti vízmennyiséget add meg, és mínuszban az elpárolgást, azaz a kész szósz súlyát kivonva kapott különbséget. Annyi párolgott el. :D

2 napja
#1515
Gonoszka1
reply to cendybell's post #1514
Szia! Nem! Az 1,1 liter az víz, tehát a receptedbe is úgy kell felvinni, hogy 50 dkg (500 gramm) száraztészta, és 1,1 liter víz. Persze ha tettél zsíradékot esetleg rá, akkor az még pluszban jön hozzá. A víz hozzáadás az mindig kalória csökkentés, az elpárolgás az mindig kalória emelés. Ha a tésztát még sütöd is, akkor a receptbe a további hozzávalókat is fel kell vinni, és a végeredményt lemérni, és a nyersanyagok súlyának (víz is!) és a végeredmény súlyának a különbsége az elpárolgás, amit viszont negatív előjellel kell a receptbe felvinni.

2 napja
#1514
cendybell
sziasztok lenne egy kérdésem a családnak spagettit készítek,megnéztem hogy 100g száraz spagetti tésztának 388kcal-ja van ez eddig oké de az 500 g száraz tésztát amikor megfőztem 1600g lett belőle,na és akkor most mivel megduzzad a víztől a tészta,ezt hogy lehet kiszámolni? Ilyenkor több a kalóriája is ? Vagy ugyan annyi? válaszotokat előre is köszönöm :)

4 napja
#1513
Gonoszka1
reply to daniferi's post #1511
A sütésnél, főzésnél egyaránt van elpárolgás. Így nem valószínű, hogy elnézted. Még a krumpli is veszit a súlyából ha megfőzöd.

4 napja
#1512
Bojtika
Zsír nem sok van a csirkemellben.
Víz van benne. Az "sül ki" a zsiradékban (sütőzacskóban).
Sütőzacskóban sütve a csirkét, meglepő a víz mennyisége, pedig valamit még azon át is párolog, hiszen nem hermetikusan zárt a sütőzacskó. (Sőt ki is kell lyuggatni.)
Általában lehúzom a csirke bőrét, azon kívül nem sok zsír van benne.

Én a nyers súlyt veszem alapul, ugyanígy darabolom/fagyasztom a csirkemellet, ha egyedül vagyok. :D Ha egymagamnak készítek el valamit, nem vacakolok az elpárolgással. Aznap megeszem az egészet úgyis. (Az is egy program, hogy kitalálom, mit főzzek, no meg úgy spontán jobban is esik.)

4 napja
#1511
daniferi
Egy kis érdekességre bukkantam véletlenül. Vettem csirkemellet, feldolgoztam (szeletelés, darabolás, épp ami kijött), elosztottam kis adagokra, lemértem őket, s felcímkézve irány a fagyasztó. Eddig általában ez alapján mentem, főzés/sütés után szemre osztottam ketté, ha nem egyszerre ettem meg. Most viszont úgy adódott, hogy szeletek voltak, szemre nehezebb lenne, ezért gondoltam lemérem főzés után: a nyersen 324 g főzés után 226 g lett. Én nézhettem el valamit vagy tényleg ennyit elveszíthet? Csirkecomb sütésénél még értem, a zsír könnyen kisül, főleg a nagyobb hőfok miatt is, de ez mégis csak csirkemell volt. Illetve ha tényleg elveszít ennyit a tömegéből, akkor viszont az adatbázisban nem jó, hogy ugyanannyi a kcal-tartalma a nyersnek is és a főttnek is.

4 napja
#1510
Zsozi
reply to Gonoszka1's post #1509
Rendben köszönöm:)

4 napja
#1509
Gonoszka1
reply to Zsozi's post #1508
Szívesen! Ha a salátát nem sütöd meg, akkor a végén nem kell lemérni, csak azokat az ételeket amiket beleteszel. Hiszen ugyanazt a számot kell megkapnod mint a nyersanyagok súlya összesen. Ha van még kérdésed, akkor kérdezzél csak bátran, és igyekszünk segiteni!

4 napja
#1508
Zsozi
reply to Gonoszka1's post #1507
Füzetem van. Én úgy csináltam hogy amit beletettem lemértem és feljegyeztem majd a végén a kész salátát is lemértem. Akkor az általad írt funkcióval megyek tovább:)
Köszönöm szépen!:)

4 napja
#1507
Gonoszka1
reply to Zsozi's post #1506
Szia! A főoldalon a mit ettél ma sor felett van, hogy új recept felvitele. Arra kattintva tudod felvinni a receptedet. Felviszed a hozzávalókat, saláta esetében ennyi elég is, mert gondolom vizet nem teszel hozzá, és nem is főzöd meg. Persze az öntet hozzávalóit is lemérve fel kell vinni. Ha viszont főzöl vagy sütsz valamit, akkor ott a vizet is fel kell vinni (tészta, rizs), és ott úgy tudod hogy mennyi a víz, hogy az elkészültből kivonod a nyers pl. tésztát, és a különbséget vízként kell felvinni. Ha főzöl valamit, vagy sütsz, és teszel hozzá vizet, akkor itt is fel kell tüntetni a vizet, majd az elkészült ételt is le kell mérni, és a nyersanyagokból kivonva az elkészült étel súlyát megkapod az elpárolgást. Az elpárolgást negatív előjellel kell felvinni, mert az kalória emelő tétel (a víz az kalória csökkentő). Ha valami még nem világos, akkor próbálom azt a részt jobban elmondani. Ne ijedjél meg egyébként, mert egyáltalán nem bonyolult, csak elmondani nem könnyű. De ha belejösz, akkor már minden pillanatok alatt fog menni. Javaslom egy füzet rendszeresítését amibe felírod az ételek hozzávalóit, és a végén a készétel súlyát, és akkor már gyerekjáték a recept felvitele. Csak fontos, hogy mindent pontosan mérjél le.

4 napja
#1506
Zsozi
Sziasztok!
tudnátok adni valami képletet vagy infot vagy bármit arról hogy tudnám kiszámolni az általam elkészített ételek kcal tartalmát, mostanság kísérletezek különböző salátákat magam részére:) Pl tudom miből mennyit tettem bele, pl: uborka, paprika, mozzarella, stb, lemérem a hozzávalókat, kcal értékkel stb. na és hogyan tovább?:)

4 napja
#1505
Gonoszka1
reply to livike29's post #1504
Szia! Milyen segitségre van szükséged? Ha tudod a kalóriatartalmát és a tápanyagtartalmát, akkor a főoldalon a mit ettél sor felett az új étel felviletében teheted meg.

4 napja
#1504
livike29
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Kínai gyorsétteremben a chilis csirke kalória értékére, esetleg az étel felvitelére kérnék szépen segítséget.
Segítségeteket és előre is köszönöm,
Üdv: Lívi

1 hete
#1503
magdi62
köszönöm ,,,szia,,üdv, Magdi ,,

1 hete
#1502
Gonoszka1
reply to magdi62's post #1500
Szia! Akkor is a teljes levest kell számolni, mert a zöldségek, a húsok, a zsiradék, esetleg a rántás mind benne vannak. Így nyugodtan eheted az egész levest, mert gyakorlatilag csak annyi, hogy így nem rágsz.

1 hete
#1501
Bojtika
De miért nem eszed meg az egész levest? Koplalni nem szabad, és kiegyensúlyozottan kell étkezni.
Valami zsír marad talán az üres lében, de ne foglalkozz ezzel. Ha nem szereted, ne edd a levét sem. Ha pedig kedvedre való, akkor fogyaszd egészséggel!

1 hete
#1500
magdi62
Sziasztok,,én már kb ,4hete vagyok itt ,,nekem nagyon tetszik minden ,,és olvasok jó kérdéseket és a választ is ,de még nem találtam egy kérdést se ,arról hogy ha valaki a levest csak a levét fogyassza semmi nincs benne a kész levesből ,azt hogy kell számolni kalóriába ,,mer én csak folyadékként eszem ,,de a napközi konyhájáról hozom ,,ott van egy kalória meg adva de a leves teljes tartalmáról ,,én itt mindég meg akadok ,,tud valaki ebben segíteni ??????????

2 hete
#1499
Gonoszka1
reply to neemethaniko's post #1498
Szia! Minden nyersanyagot lemérsz, felviszel (vizet is pl: a levesnél, pörköltnél stb.), majd a végeredményt leméred. A nyersanyag összsúlyból ki kell vonni az elkészült étel súlyát, és a kettő különbözete az elpárolgás. Ezt a receptfelvitelében NEGATÍV előjellel kell felvinni, mert ez kalóriát emelő tétel. A tészta, rizs, köles stb főzésénél is a nyersanyagot is és az elkészült ételt is le kell mérni. Itt a különbséget vízként kell felvinni, és ez kalóriát csökkentő tétel. Az olajban sült ételeknél a visszamaradt olajat is le kell mérni, és annyival kevesebb olajat kell eleve kiinduló súlynak felvinni (de én inkább a sütőben való sütést javaslom). Ha valami még nem tiszta, akkor kérdezzél, és megpróbálom a homályos részleteket jobban elmondani.

2 hete
#1498
neemethaniko
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha már volt hasonló kérdés - ebben az esetben nyugodtan írjátok meg, melyik hsz-ben találom a választ, de sajnos nincs időm visszaolvasni mindent - szóval jól számolom-e a kalóriákat, ha az összetevőkben lévőket összeadom, a végén az elkészült kaja súlyát lemérem, és leosztom mondjuk 1g-ra, és abból számolom ki a kalóriatartalmat?
az oldalon van két prézlis karfiol-adat is, aminek a kalóriatartalma a fenti módszerrel lényegesen több, mint amit a gép ad, de akkor lehet, hogy én nem számolok jól.
előre is köszi a válaszokat! a.

2 hete
#1497
Bojtika
Szívesen! :D

2 hete
#1496
Elizabeth07
reply to Bojtika's post #1495
Köszönöm!

2 hete
#1495
Bojtika
A számításnál semmit. A kókuszolaj /zsír energiatartalma ugyanannyi, csak élettanilag kedvezőbb, és kevesebb is kell belőle, a tapasztalatok szerint.

2 hete
#1494
Elizabeth07
Úgy látom, hogy az oldal minden ételhez automatikusan étolajat használ, mint egyetlen opciót. Én viszont kókuszolajat használok. Befolyásol ez bármit is a számításnál? Köszönöm!

2 hete
#1493
Gonoszka1
reply to mezessuti's post #1492
Szívesen!

2 hete
#1492
mezessuti
reply to Gonoszka1's post #1491
Köszönöm szépen!

2 hete
#1491
Gonoszka1
reply to mezessuti's post #1490
Beleírod az egész mennyiséget, és amikor eszed, akkor a csontok súlyát a megevett mennyiségből kivonod, és a csontokkal csökkentett súlyt írod be. A vizet és az elpárolgást ne felejtsed ki a receptedből.

2 hete
#1490
mezessuti
Körömpörköltet szeretnék főzni, 1,5 kg setéslábból, de nem tudom eldönteni hogy a receptek szerint a csont bele van számolva, vagy nem. Ha nincs, hogyan vonom le?Ezzel csökken a kalória értéke, vagy nem?

3 hete
#1489
Gonoszka1
reply to Andihobi's post #1488
Szia! A kókuszzsír előnyösebb mint az olívaolaj, de csak a hidegen sajtolt a jó, azaz a szűz. Én szerintem az étkezések előtti zsíradék fogysztása fölösleges zsírbevitel. Az ételeinkkel éppen elég sok zsíradékot viszünk be. Ha a "jó" kókuszzsírral főzöl-sütsz, akkor az éppen elég.

3 hete
#1488
Andihobi
Sziasztok! Mi a véleményetek a kókusz zsirról egészségesebb mint az oliva?
Ezt egy olyan oldalon találtam ami a kókusz zsirt irja előnyösebbnek SŐT!!!
Bemásolok ide egy kis részletet kiváncsi vagyok tapasztalatokra ,véleményekre ezzel kapcsolatban.
Húsz perccel étkezések előtt bevéve a kókuszolaj jelentősen csökkenti az étvágyat és gyorsabb telítettségi érzést kölcsönöz. Az alábbi irányelvek megmutatják, hogy mennyi olajat kell fogyasztanunk minden étkezés előtt: 40-60 kg között egy evőkanállal ajánlott étkezések előtt és maximum 3 evőkanállal fogyasztható egy nap. 60-80 kg közt 1,5 evőkanál kókuszolaj minden étkezés előtt, így összesen 4,5 evőkanál naponta. 80 kg fölött 2 evőkanál kókuszolaj ajánlott minden étkezés előtt, vagyis összesen 6 evőkanál naponta. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, aki próbálta már, vagy épp csak ki fogja próbálni a kókuszolajat fogyás céljából…kérjük írja meg az eredményt!3 hete
#1487
Andihobi
reply to Bontonton's post #1483
Szia! Csak gratulálni szeretnék neked! Nagyon kitartó vagy és ügyes!
Segitséged szeretném kérni abban,hogy milyen az értékes szénhidrát és zsir?
Olyan zsirok ami pl a mogyoróban van?
Letudnál irni nekem pár étel nevet amiben megtalálható?
Előre is köszönöm
Sok sikert jó egészséget a továbbiakban is.
Szeretettel Andrea

3 hete
#1486
citromtorta
reply to janosizsuzsa76's post #1485
Természetesen héj nélkül-amit megeszel.

3 hete
#1485
janosizsuzsa76
Sziasztok!
Ha pl. banánt eszek, ott héjastól vagy anélkül kell számolni a grammokat?

4 hete
#1484
feketeinci
reply to Bontonton's post #1483
Ilyesmit én is megfigyeltem. Ha 150 fölé viszem a szénhidrátot napokon keresztül, stagnálok, pedig a zsír kereten belül van.

De a zsírt szerintem nem csak bevitelben kell mérni. Bár minden eddig használt zsírt lecseréltem "jó" zsírokra, az a 43%-os testzsírtartalom nagyon félelmetes.
Most elkezdtem többet mozogni a fegyencnaplóval, és nagyon várom a következő mérés eredményét....remélem csökkenni fog a % is :)

4 hete
#1483
Bontonton
reply to mezesneni's post #1477
A zsír nem ( annyira) lényeges a fogyás szempontjából. A hangsúly a szénhidráton van! Abból lesz háj.
A zsír "legfeljebb" az ereknél okoz gondot, ezért nem mindegy, hogy milyen zsírról van szó ( telített, telítetlen,többszörösen telítetlen). A halakban lévő zsír "jó zsír", ami ráadásul rengeteg, nagyon fontos fehérjével párosul, ezért ne aggódj, ha néha egy-egy halétel miatt túlléped a kereted! Azok értékes zsírok, amikre szükséged van. ( Persze, nem úgy, hogy megeszel 5 karéj disznózsíros kenyeret, és egy makréla konzervet! :-))
A szénhidrátra figyelj, azt vidd minél lejjebb! És amit beviszel, az értékes legyen, ne fehér kenyér, vagy kalács, fánk, chips, stb...
Én tavaly június óta használom az oldalt. Azóta nem ettem "rossz" szénhidrátot, soha nem léptem át a szénhidrát keretet, a zsír keretet átlag hetente 1-2 alkalommal minimálisan túllépem. Az életmódomon annyit változtattam, hogy időjárás függően heti 2-3 alakalommal egy órát erős tempóban sétálok.
Eddig kb. 30 kilót fogytam!
Hidd el, ez egy remek oldal, és néhány hét alatt rá lehet "kattanni" a tudatos táplálkozásra! :-)


4 hete
#1482
Bofy
reply to mezesneni's post #1481
Már mindegy, edd meg :)! De inkább a délelőtti órákban :)

4 hete
#1481
mezesneni
reply to Bofy's post #1478
Köszönöm, ismèt csapdába estem, nem gondoltam volna, hogy a makrèla ennyire zsíros! Így jártam, ès nem is volt olcsó :(

4 hete
#1480
mezesneni
reply to Gonoszka1's post #1479
Remèlem jól állítottam be, 1850-re van állítva+ a mozgással elègetett kalória 60%-át hozzáeszem. Igyekeztem alaposan átolvasni a beállításokhoz ajánlott 5543, ill. 5544 számú hozzászólásokat! A zsírt mèg napi 2-3 grammal túllèpem, de majd ez is jó lesz idővel :) Mindenkinek további sok sikert!!!

4 hete
#1479
Gonoszka1
reply to mezesneni's post #1477
Szia! Szerintem ha a keretedbe belefér, akkor nyugodtan megeheted, mert a hal jó zsírokat tartalmaz. Egyébként a zsírokkal a legtöbben túllépünk időnként, de ilyenkor a szénhidrát általában kevesebb. A kérdésem még, hogy jól van-e beállítva a kereted? A BMR-ed fölött eszel? Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5543-as és 5544-es hozzászólásokat. Itt a helyes kalóriakeret beállításáról, a tápanyagokról, és a sportokról olvashatsz. Ha vannak még kérdéseid, akkor szívesen segitünk! Sok sikert!

4 hete
#1478
Bofy
délelőtt megeheted, bár a makréla elég zsíros hal, és igazából diéta idején nem igen tanácsolják a fogyasztását. De ha már megvetted :). Arra figyelj, hogy a nap többi részében ne haladja meg a zsírfogyasztásodat, vagy ha mégis, akkor kicsit kevesebb szénhidrátot fogyasszál :)

4 hete
#1477
mezesneni
Sziasztok! Még új vagyok a csoportban, hétfőn lesz egy hete, hogy használom a kalóriabázist. Most szembesülök a valósággal, sok mindenen meglepődtem, miben mennyi zsír van pld.! Lenne egy kérdésem: tegnap a piacon vettem 1 db gyönyörű füstölt makréla halat, olyan natúr egész hal, ami szép aranybarnára van füstölve, nincs olajban, se pácban. Tegnap nem mertem megenni vacsorára, mert ami adatot találtam hozzá, az meglepően sok zsírt tartalmazott, nem fért bele a napi keretbe. már Feltételezem, hogy az az adat, olajos füstölt makrélára vonatkozik, mert nehezen tudom elképzelni, hogy 100 gr natúr füstölt makréla 10 g zsírt tartalmazzon. Tudna nekem ebben valaki segíteni? köszönöm :)

4 hete
#1476
Bontonton
reply to feketeinci's post #1475
Köszi a választ!

4 hete
#1475
feketeinci
reply to Bontonton's post #1474
Szia
igen a nyersre vonatkozik

4 hete
#1474
Bontonton
Sziasztok! Biztos volt már itt kérdés, de nem olvastam végig a topikot. Bocsánat az esetleges ismétlésért!
Szóval a kérdésem: pld. a durum tészták csomagolásán található adat a nyers termékre vonatkozik? mert a tapasztalataim szerint kb. a duplájára "dagadnak" a tészták főzés közben, és nem mindegy, hogy a nyersből, vagy az elkészültből számoljak az adott értékekkel.

4 hete
#1473
Gonoszka1
reply to szaxi79's post #1472
Szia! Szerintem leméred nyersen, aztán leméred sütve. A kettő közötti az elpárolgás. Ha sült ki belőle zsír, akkor azt egy szalvétával felitatod (szalvétát előtte leméred), majd leméred, és a zsírt is negatív előjellel kivonod.

4 hete
#1472
szaxi79
Sziasztok!!A sült lecsókolbász hogy számoljuk ki???Tudtok segíteni??

4 hete
#1471
Tigergirl88
Igen, viszont nem annyival zsírosabb, mint ha leszedem róla... És azért nem mindegy hogy 10dkg-ban 30g zsír van, vagy csak 20 :)

4 hete
#1470
Gonoszka1
reply to Tigergirl88's post #1469
Szia! Szerintem akkor is csülöknek számold, mert a csülöknek a húsa is zsírosabb. És pár kalória ide-vagy oda benne van a pakliban.

4 hete
#1469
Tigergirl88
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy a főtt füstölt csülköt hogyan számoljam, ha teljesen leszedtem róla minden zsírt?

1 hónapja
#1467
czzsani
reply to czzsani's post #1442
Köszönöm! :-) Bocsánat a kései válaszért.

1 hónapja
#1466
Gonoszka1
reply to Kiya66's post #1465
Szívesen!

1 hónapja
#1465
Kiya66
reply to Gonoszka1's post #1461
Köszönöm szépen, teljesen érthető.

1 hónapja
#1464
Gonoszka1
reply to Seafalcon's post #1463
A rendszer a megadott adataid alapján kiszámolja. Neked csak azt kell felvinned, hogy mit sportoltál.

1 hónapja
#1463
Seafalcon
Látom, van lehetőség sport/testmozgás felvitelére is. Hogyan tudom kiszámítani az "elfogyasztott" kalóriát?

1 hónapja
#1462
Seafalcon
reply to Gonoszka1's post #1459
Köszönöm!
Akkor jól csináltam!
Klassz ez az oldal!

1 hónapja
#1461
Gonoszka1
reply to Kiya66's post #1460
Szia! Odáig jó, hogy nyersen lemérsz mindent. De a legvégén a kész ételt is le kell mérni, és a különbséget elpárolgás néven mínusz előjellel kell a receptbe felvinni. Az elpárolgás az kalórianövelő tényező. Ha viszont tésztát, rizst stb-t főzöl, ott a megfőtt tésztát, rizst stb-t is le kell mérni, és a különbözetet vízként kell felinni. Ha a rizst, tésztát stb-t még rakott ételként meg is sütöd, akkor ugyanaz vonatkozik a továbbiakban rá, hogy a végén is le kell mérni, és elpárolgást negatív előjellel fel kell vinni. Itt természetesen a rizs, tészta, stb által felszívott víz is a nyersanyaghoz tartozik. Remélem elég érthető voltam, ha nem akkor kérdezzél, és próbálom érthetőbben ami nem világos.

1 hónapja
#1460
Kiya66
Sziasztok!
Nem tudom mennyire jó megoldás, de én így csinálom.
Minden hozzávalót nyersen mérek le és annak a kalóriatartalmát adom össze.
Amikor kész az étel, kiadagolom a használatos tálkába, tányérba, attól függ, milyen jellegű.
Ha tehát 6 adag lesz belőle, akkor simán elosztom 6 felé a tömegét és a kalóriatartalmát az ételnek.
Ha jól gondolkodom, akkor az a lényeg, hogy az összkalóriát hány adagra bontom, így megkapom az egyszerre elfogyasztott ételadag kalóriaértékét.
Jól gondoltam? :-)

1 hónapja
#1459
Gonoszka1
reply to Seafalcon's post #1458
A száraz súlyt vegyed alapul. A megfőzött ételnél pedig (ha csak magadnak készíted, akkor ez nem lényeges) a felszívott víz súlya is érdekes, és a főzés végén az elpárolgás.

1 hónapja
#1458
Seafalcon
Hogyan kell számolnom a szójagranulátummal és a -kockával?
Egy adagra vettem 40 grammot, ezt beáztattam vízbe. Amikor főzök akkor a 4 dekával, vagy a felvett vízzel mért súlyát számoljam?
Köszönöm!

1 hónapja
#1457
Gonoszka1
reply to incifincis's post #1456
Szívesen!

1 hónapja
#1456
incifincis
Igen! Köszi, bár próbáltam rákeresni...(rosszul) és nem találtam! :))
Ejha...úgy látom érdemes volt kicsit rátornászni! :o}

1 hónapja
#1455
Gonoszka1
reply to incifincis's post #1454
Szia! http://kaloriabazis.hu/etel/lidl_fitt_szilvasparna_kcal/361233_0 gondolom erre gondoltál.

1 hónapja
#1454
incifincis
Sziasztok! LILDL-ben vásárolt szilváspárna, fitt, hány kcal lehet?
Köszi :)

1 hónapja
#1452
Gonoszka1
reply to eszeveszett's post #1451
Szia! Igen, azaz nyers állapotban kell lemérni, mert a sütés közben lesz elpárolgás.

1 hónapja
#1451
eszeveszett
Sziasztok! Egy gzyorsfagyasztott pulykamell érmét ha sütőben sütök meg, olaj hozzáadása nélkül, akkor csak simán lemérem miután elkészült, és a csomagoláson lévő adatokat irom be? :) Köszönöm!

2 hónapja
#1450
Gonoszka1
reply to heni33's post #1449
Akkor az valószínűleg hízott libamáj.

2 hónapja
#1449
heni33
reply to Gonoszka1's post #1448
koszonom a gyors valaszt .itt a nyersre irja

2 hónapja
#1448
Gonoszka1
reply to heni33's post #1447
És az itteni adat nem a sült libamájra vonatkozik? Mert ha sült, akkor biztosan jó, mert az elpárolgás elég jelentős. A másik pedig, hogy nem mindegy, hogy pecsenye libamáj, vagy hízott libamáj. A hízott, az biztos, hogy inkább a 467 kalórás, a pecsenye a 203 kalóriás.

2 hónapja
#1447
heni33
valaki megmondana hogy hany kaloriat tartalmaz 100 g libamaj valojaban?itt 467 mas oldalon viszont 203.ez nagyon nem mindegy

2 hónapja
#1446
Gonoszka1
reply to gyurmakinga's post #1445
A recept felvitelbe a főoldalon fel tudod vinni. Én innen nem tudom, hogy mennyi rizst, mennyi tejet használtál hozzá, és hogy gyümölcsöt, tettél-e bele, vagy meszórtad-e a tetejét.

2 hónapja
#1445
gyurmakinga
Hany kaloriát tartalmaz 400g tejberizs,ha édesítõszerrel készítettem el?

2 hónapja
#1444
sinnesro
reply to Bojtika's post #1440
Másik fórumon butácska nő jött a tiroli holdszakértővel, és nem értette, miért röhögtem rajta:-)

2 hónapja
#1443
Lousha
reply to czzsani's post #1442
A főoldalon van egy grafikon, ha rákattintasz, mutat belőle egy részletesebb nézeted. Ott a grafikon felett ki van írva, hogy "célod kezdete".

2 hónapja
#1442
czzsani
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül ,hogy hol lehet azt megnézni, hogy mikor állítottam be az új célt? Köszönöm válaszotokat!
czzsani :-)

2 hónapja
#1441
jdolli
Sziasztok!
Valaki esetleg meg tudja nekem mondani a Norbi update buci kalóriatartalmát és további jellemzőit? Nem találom a neten.

2 hónapja
#1440
Bojtika
:D

Másik portálon szinte megköveztek (szerintem csak a távolságon és a személyes ismeretlenségen múlott)...
Utánanéztem az öt tibeti rítusnak. :D Csodás bölcsészettudományi élmény volt, ugyanis nem létezik sem valós szerzője, sem eredeti kiadása, amit fordítanának. Egy svájci könyvkiadó gyengélkedése volt a kiváltója, és azóta is a könyvkiadók lovagolják meg, ha kicsit rosszabbul megy a bót. :D
Hát persze én lettem a gyanakvó, aki betegesen kötekedik a neten, mert megkeseredett és egyébként sem talál más elfoglaltságot, mert mindenki utálja a környezetében.
Amikor pedig mondtam, hogy mivel nem valós az egész, hát a 21 ismétlésszámmal ne gyötörjék magukat, legalábbis a körben forgással ne, mert még bajuk lesz. Erre kijelentették, hogy nekik igenis használ, és igenis rítus.
Beszélhettem én, hogy akármilyen gimnasztika kiváltja ugyanezt a hatást, ha naponta ismétlik, és hetente 1-gyel emelik az ismétlésszámot... :D

Hát... ostobaság ellen nincs orvosság. :D De mikre nem képes a vak hit...

2 hónapja
#1439
sinnesro
reply to Bojtika's post #1438
Bojtika, annyiszor meglájkolnálak! :-))

2 hónapja
#1438
Bojtika
Divat, ami időnként felüti a fejét.
Ha szereted, ihatod, nem árt.

Vannak újabb tapasztalataim arról, hogy mire képes a vak hit, de az élettanra többet adok.

Létezik egyetlen egy zsírégető csodaszer, de nem kerül semmibe, és bárki beszerezheti.
Izomláz néven ismerik a legtöbben. :D

2 hónapja
#1437
dukita
Sziasztok! Hallottam hogy az almaecet is nagyon jó segítő a fogyásban, gyorsítja az anyagcserét, zsírégető, más izületi bántalmakra is jó. Van-e valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata?

2 hónapja
#1436
Gonoszka1
reply to hena86's post #1435
Szívesen! Kalóriában még nem is olyan borzalmas. 300 kalória, így gondolom reggelid nem volt, azaz ez volt a reggelid. Neked is szép napot, és sok sikert kívánok!

2 hónapja
#1435
hena86
reply to Gonoszka1's post #1434
Köszi,akkor megettem ma 75 g kristálycukrot... wow! További szép napot! :D

2 hónapja
#1434
Gonoszka1
reply to hena86's post #1433
Szia! Ez jó kérdés. Akkor viszont cukornak vigyed fel. Úgy kb jó lesz.

2 hónapja
#1433
hena86
reply to Gonoszka1's post #1432
Szia! Kb. 3 dl vízben volt feloldva egy zacsi por, amire azt mondta a kishölgy, hogy 75 g cukornak felel meg (maga a por). Mintha cukor szirupot ittam volna...
most olvastam utána: glükózt itattak velem.
De vicc ez az egész: a webbetegen olvastam, hogy előtte 3 napig min.150g-os szénhidrátbevitel szükséges, és mensi alatt nem is csinálhatják, nekem meg az 1-5 napos hormonsorral kombinálták össze (4. nap). Az elmúlt 2 napban pedig nem volt meg a 150 g szénhidrátom.
Akkor most kinek van igaza?

2 hónapja
#1432
Gonoszka1
reply to hena86's post #1431
Szia! Mennyi volt benne a cukor? Összesen volt 75 gramm? Mert akkor csak a felét írjad be, mert ha folyékony akkor szerintem a fele víz.

2 hónapja
#1431
hena86
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ma voltam reggel terheléses cukormérésen. Megkérdeztem a csajszit, 75 g cukornak megfelelő geil löttyöt itattak velem. Azt csak simán kristálycukorként írom be a napi listába, vagy esetleg máshogy? Mert pl. más a kristálycukor és a nyírfacukor Kcal értéke is. Előre is köszönöm a választ! :D

2 hónapja
#1430
tovas
Köszönöm!

2 hónapja
#1429
Gonoszka1
reply to tovas's post #1428
Szia! Ha főtt tojást akarsz enni, akkor leméred a megpucolt tojást és kész. Minden étel héj, csont, és mag nélkül értendő. Azaz mindig azt kell lemérni amit megeszel, vagy pl: a meggynél kivonod a magot, vagy a csirkecombnál a csontot ha megetted a húst.

2 hónapja
#1428
tovas
Sziasztok!
Segítsetek kérlek.
Tojást szeretnék enni, de legtöbb helyen azt olvasom, hogy igazából a nyers (héj nélküli) állapotra vannak megállapítva a 100g-os adatok. Én jó nagy házitojásokat szoktam kapni és semmi esélyem megmérni héj nélkül, ha pl. főtt tojást szeretnék enni. Ezek héjjal, nyersen mérve 70-75 grammosak.
Van bárhol fellelhető adat arról, hogy héjjal-nyersen mért súly esetében kb. hány százalékot vonhatok le (mint héj súlya)?
Remélem érthető a problémám :)
Köszönöm!

2 hónapja
#1427
valaczkaihajnalka
köszönöm úgy lesz!

2 hónapja
#1426
Gonoszka1
reply to valaczkaihajnalka's post #1425
Szia! Nem találtam erre adatot. Ha a csomagoláson nincsen rajta, akkor egy hasonló terméket írjál be helyette.

2 hónapja
#1425
valaczkaihajnalka
Sziasztok! Meg tudná nekem mondani valaki a Kinga formázott pulykasonkának a tápértékét energia értékét? Köszönöm!

2 hónapja
#1424
Gonoszka1
reply to erzsebet67's post #1423
A főoldalon a mit ettél ma sor fölött van, hogy új recept felvitele, és új étel felvitele. Ezt az új étel felvitelébe tudod felvinni.

2 hónapja
#1423
erzsebet67
Tud nekem valaki abban segíteni hogy update főételt rendelek a teletáltól azt hogy tudom rögzíteni? Köszönöm.

2 hónapja
#1422
Gonoszka1
reply to ivitt98's post #1421
Mindenből csak azt kell mérni amit megeszel! Tehát héj, mag és csont nélkül.

2 hónapja
#1421
ivitt98
Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni, hogy a mandarinnak a súlyát héjastól vagy anélkül kell beírni? :)

2 hónapja
#1420
szgabi78
Köszönöm a válaszokat! Már értem! :)

2 hónapja
#1419
Gonoszka1
reply to szgabi78's post #1417
Csak azt amennyit magába szipkázott! De mondom, hogyha csak magadnak főzted, akkor egyszerűen csak a száraz tésztát beírod és kész. Ha viszont egy nagy adag tésztát főzöl, akkor száraz tésztának a súlya, majd főzve újra mérni, és a különbség a víz. Persze ha teszel bele zsíradékot, akkor még azt is be kell írni. Nem bonyolult, majd belejösz mint kiskutya az ugatásba. Addig pedig ha segítség kell, akkor itt vagyunk!

2 hónapja
#1418
shinita
reply to szgabi78's post #1417
Azt hiszem, főtt tésztánál nem ad extra infót, hogy mennyiben főzted s mennyi párolgott el, írhatod a különbséget, magát az ételt tekintve úgyis ez fontos.
Más ételeknél előfordulhat, hogy informatívabb, ha szét van bontva, így a recept olvasója tudja, hogy mennyi vizet célszerű hozzáönteni... Ott van pl. a palacsinta vagy a magropogósaim. Nagyon fontos a vízmennyiség, de annak jelentős része elpárolog közben.

2 hónapja
#1417
szgabi78
Jujuj! :) Az összes vizet kell beírnom, amennyiben főztem, vagy csak a különbséget? :) Ez ha letisztul, akkor sima ügy lesz! Köszönöm a választ!

2 hónapja
#1416
Gonoszka1
reply to szgabi78's post #1415
Szia! Ha csak te eszed, akkor szárazon az 50 grammot írjad be. A víz kalóriacsökkentő, mivel 0 kalória, tehát a receptben fel kell a vízet tüntetni!

2 hónapja
#1415
szgabi78
Sziasztok! Segítséget kérnék. Minden érthető, de egy valamiben elakadtam: teljes kiőrlésű tönköly tészta szárazon 50 gr, miután megfőztem 146 gr. Az elpárolgást értem, de ennél akkor most mit kell beírnom? Itt elvesztettem a fonalat. Köszönöm a választ!

3 hónapja
#1414
sinnesro
Ráadásul ilyen sunyi módon önreklámozni...

3 hónapja
#1413
teper
reply to Carmi's post #1412
Szia Carmi! Szerintem egyszer bőven elég lett volna „ideszemetelni”, pl. a „Hibák az oldal működésében”-be, mert azt mindenki látja.

3 hónapja
#1412
Carmi
egy új, motivációs, néha megingós, "emberből vagyok én is + minden kezdet nehéz" oldal, ahol együtt viheted véghez a céljaid az írójával:)
http://most-es-ezutan.blog.hu/

3 hónapja
#1411
szasszi
Sziasztok! A Coopban vettem ma szénhidrát csökkentett kenyeret, de nem találok rá sehol összetevőket, vagy kalória-, szénhidráttartalmat. Azt hittem neten tudok tájékozódni róla, de nincs róla semmi. Azt írták rá, hogy 40%kal kevesebb szénhidrát van benne és a külsején szezámmag meg lenmag van. Tudtok róla esetleg valamit?

4 hónapja
#1410
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1409
köszi

4 hónapja
#1409
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1408
Szívesen! Elpárolgás lesz a sütésnél, így úgy számolj, hogy kalkulálj kb annyi elpárolgást mint anikor hús sütsz.

4 hónapja
#1408
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1392
köszönöm válaszod csak az a baj hogy nem én sütötem
a hurkát igy nem tudtam menyit lehet meg enni

4 hónapja
#1407
shinita
reply to Ed86's post #1400
Attól függ, hogy a napod hogyan alakul... Csak mert naponta eszel 10 deka szotyit, még tempósan is fogyhatsz, ez a többi ételedtől s más tényezőktől függ.

4 hónapja
#1406
Gonoszka1
reply to szasszi's post #1405
Kicsit kevésnek érzem, de persze, ha nincs agyonsütve akkor azért lehetséges.

4 hónapja
#1405
szasszi
Köszi a segítséget a grillcsirkével kapcsolatban. Végül lemértem és csak 10% a vízveszteség. Ez reális? Többre számítottam :)

4 hónapja
#1404
Gonoszka1
reply to Ed86's post #1403
Olyan nincs, hogy ideális. Jól esett, megetted. Ennyi. Gondolom, hogy héj nélküli volt, kb:10 dkg. Akkor ha a bázisban helyesen van felrakva, akkor 295 kalóriát ettél meg.

4 hónapja
#1403
Ed86
mennyi az ideális kb?

4 hónapja
#1402
Ed86
200 grammos tescos szotyi felét ettem kb.

4 hónapja
#1401
Gonoszka1
reply to Ed86's post #1400
Szia! Attól függ, hogy mennyit eszel belőle. Egyébként megtalálhatod a kalóriaértékét ha beírod a mit ettél má-ba. Természetesen ez az adat héj nélkül értendő.

4 hónapja
#1400
Ed86
Sziasztok! A szotyi nagyon hízlal mert mostanában elég rendesen rászoktam?

4 hónapja
#1399
feketeinci
reply to szasszi's post #1397
Ha pedig nem te sütöd írd be hogy csirkemell, vagy csirkecomb...és lesz grill is. Én mindig onnan választom ki, gyakran eszek, mert kényelmes készen megvenni hetente 2x, és csak valami köretet kell hozzá készíteni, vagy valami főzeléket.
Abban nem vagyok biztos, hogy a bázisban egybe van írva, vagy külön?
csirkecomb vagy csirke comb?

4 hónapja
#1398
Gonoszka1
reply to szasszi's post #1397
Szia! Te készíted vagy veszed? Ha Te készíted, akkor leméred előtte-utána és kész. Ha nem saját gyártmány, akkor valami hasonlót kell keresni, és hát igen, nem lesz pontos a kalóriaértéke.

4 hónapja
#1397
szasszi
Sziasztok! Grillcsirkét szeretnék vacsizni, de nem találok olyan kalóriaértéket, ami nem tartalmaz hozzáadott olajat és figyelembe veszi a párolgást is! Valaki tudja, hogy mennyi kalória van benne? (mellét szoktam enni, esetleg combját és bőr nélkül)

4 hónapja
#1396
Gonoszka1
reply to Nandy27's post #1395
Valamennyi van, de elhanyagolható. A nescaféban található kalória viszont általában fel van tüntetve a csomagoláson.

4 hónapja
#1395
Nandy27
reply to Gonoszka1's post #1394
köszi :) igazából azt hittem,h a sima kávéban is van valamennyi kalória...

4 hónapja
#1394
Gonoszka1
reply to Nandy27's post #1393
Szia! Szerintem nyugodtan tekintheted 0 kalóriának, mert olyan minimális kalóriát tartalmaz, hogy a fogyókúrád nem ezen fog múlni.

4 hónapja
#1393
Nandy27
sziasztok!meg tudná nekem valaki mondani,vagy ki tudná nekem valaki számolni,hogy a sima,kotyogós kávéfőzős kávé 3 szem édesítőtablettácskával hány kalóriát tartalmaz?folyamat csak olyat találok fent,h "kávé tejjel,édesítővel" stb stb...olyan nincs fent,ami a sima kávét,tej nélkül jelezné,édesítőszerrel...köszönöm

4 hónapja
#1392
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1391
A bázison van fent hurka. Amikor sütöd, akkor leméred sütés előtt, majd sütés után, és a receptfelvitelbe felviszed a hurka súlyát sütés előtt, majd negatív előjellel az elpárolgást, és megkapod a hurka sütés utáni súlyát és kalóriatartalmát.

4 hónapja
#1391
timeaolah
sült hurkát fogok enni holnap az hány kaloria?

4 hónapja
#1390
timicu
reply to Soci's post #1385
Igen sajnos valóban nagyon zsíros, de nem tudtam ellen állni :-) Viszont épp a kcal és zsír tartalma miatt foglalkoztat ennyire, főleg hogy elég nagy csont van benne.

4 hónapja
#1389
timicu
reply to Gonoszka1's post #1383
Szia! Tudom, hogy az lett volna a legegyszerűbb,de elromlott a mérleg :( De ahogy elnéztem kb a fele csont és csirkeszárnynál is ugyan ezt írják.

4 hónapja
#1388
Gonoszka1
reply to gombas10's post #1387
Szívesen! Neked is kellemes hétvégét!

4 hónapja
#1387
gombas10
Köszi Gonoszka1 a gyors és pontos választ! Kellemes hétvégét Neked!

4 hónapja
#1386
Gonoszka1
reply to gombas10's post #1384
Szia! Igen, a recepteket a fazékra kattintva tudod megnézni. Sajnos külön receptgyűjtemény nincsen.

4 hónapja
#1385
Soci
reply to timicu's post #1382
Én a pulykanyaknál találkoztam ezzel a dilemmával. Szerintem ne nagyon foglalkozz vele, vonj le néhány dekát. Nem a csonttal van a gond, hanem hogy a szárny sajnos nagyon zsíros (de olyan finom:))

4 hónapja
#1384
gombas10
Sziasztok! Az étel recepteket gyűjteményben meg lehet tekinteni valahol, vagy csak egyesével a kukta jel mellett?

4 hónapja
#1383
Gonoszka1
reply to timicu's post #1382
Szia! Le kellett volna mérni a csont súlyát. Így elég nehéz megmondani, de az biztos, hogy jó pár deka lehet.

4 hónapja
#1382
timicu
Sziasztok! Tud valaki segíteni, hogy ha egy pulykaszárny csonttal 250 g akkor csont nélkül kb mennyi lehet?

4 hónapja
#1381
Keri01
reply to feketeinci's post #1380
Nagyon köszönöm! :)

4 hónapja
#1380
feketeinci
Szia!
http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html
Eszerint ha jól számolom 9 g fehérje 36 kcal és 24,3 ch 97,2 kcal

4 hónapja
#1379
Keri01
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy 9g fehérje és 24,3 szénhidrát hány kalória?

4 hónapja
#1378
Gonoszka1
reply to Hope08's post #1377
Belejönnél, és pár pillanat az egész! Rádobod a konyhamérlegre és levonod. Nagyon sokan csináljuk ezt, és nem egy ördöngösség!

4 hónapja
#1377
Hope08
Áá értem :D inkább nem főzök, még a csontokat is méregessem kaja után..

4 hónapja
#1376
Gonoszka1
reply to Hope08's post #1375
Szia! Mindent lemérsz nyersen, még a vízet is. Ha olyan húst készítesz ami csontos, akkor a csonttal együtt méred le. Ha elkészítetted az ételt, akkor az elkészült ételt leméred, és a nyersanyag összsúlyból kivonod az elkészült étel súlyát. Ezt a receptben fel kell számolni elpárolgás néven, és minuszos előjellel kell felvinni. Amikor eszel, akkor leméred amit kiszedsz magadnak, és ha van benne csont, akkor azt az evés után leméred, és a kiszedett étel súlyából levonod, és azt viszed fel a mit ettél mába. A gyümölcsök, zöldségek nem ehető részeinek eltávolítása után kell lemérni a nyersanyagot, és azt kell a receptbe felvinni. A vizet pedig víz néven kell felvinni (pl:tészta, rizs, leves, főzelék stb. készítésnél), mert az kalória csökkentő tétel, míg az elpárolgás kalória növelő.

4 hónapja
#1375
Hope08
Sziasztok! Ugye lemérni a sütni, főzni valót nyersen kell. Emellett.. a csontos dolgok, pl csirkeszárny, és társai csonttal együtt mérendők? Vagy a csont nem számít bele a tömegbe? Akkor hogy méred le nyersen?

5 hónapja
#1374
Gonoszka1
reply to Lureann's post #1373
Szívesen, remélem tudtam segíteni.

5 hónapja
#1373
Lureann
reply to Gonoszka1's post #1372
Köszönöm!

5 hónapja
#1372
Gonoszka1
reply to Lureann's post #1371
Szia! Ha jól látom, akkor ez egy leveles tészta. Egy olyan ételt válasszál ki, amelyik leveles tésztás, és esetleg bacon-ös, vagy sonkás.

5 hónapja
#1371
Lureann
Sziasztok!
Remélem tud valaki nekem segíteni. Tescoban vettem egy húskrémes táskát (http://bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010799167#97eee0b0-6114-4744-b819-e784e56915a1) de nem találok sehol kalória adatot róla, szerintetek mi állhat hozzá a legközelebb vagy miként számoljam el?
Előre is nagyon köszi a segítséget!
Orsi

5 hónapja
#1370
Gonoszka1
reply to Eraszvet's post #1369
Szia! A velőnek van kalóriája. http://kaloriabazis.hu/etel/marha_velo_nyers_kcal/1927_606 Az benne van a adatbáziban. a csontnak szinte semmi kalóriája nincs, vagy csak minimális. Így ha velős csontod van, akkor a főzés után mérd le a velőt, és egy kicsit többel számolj az elpárolgás miatt, és úgy már ki tudod számolni a levesed kalóriatartalmát.

5 hónapja
#1369
Eraszvet
Sziasztok!

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a marha velős csontnak mennyi a kcal értéke??? Sehol nem találom...szeretnék levest készíteni belőle, de nincs a "nyers hozzávalók" között! Köszönöm! ;)


5 hónapja
#1368
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1367
Jól csináltad, csak furcsa volt, hogy ilyen kevés a mennyiség.

5 hónapja
#1367
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1366
2 kicsi szeletet

5 hónapja
#1366
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1365
Jól! Egy szeletet készítettél? Benne van minden, az elpárolgás is.

5 hónapja
#1365
timeaolah
rántott csirkemell jol csináltam

5 hónapja
#1364
timeaolah
2 g (112 g)
Csirkemell (nyers)
26 kcal
15 g (15 g)
Tojás
8 kcal
3 g (3 g)
lenmagliszt Nature Cookta
26 kcal
7 g (7 g)
Melvit secret aprószemű zabpehely
194 kcal
22 g (22 g)
Napraforgó étolaj
0 kcal
-77 g (-77 g) elpárolgás

5 hónapja
#1363
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1362
Szívesen!

5 hónapja
#1362
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1361
köszönöm

5 hónapja
#1361
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1360
Igen, a vizet is hozzá kell számolni, vagy ha nem írod be külön, akkor kevesebb az elpárolgás.

5 hónapja
#1360
timeaolah
megszeretném kérdezni igy jol csináltam a csirkemáj pörköltet hogy 2 dl vizel felengedtem és azt is hozzá kell számolni


5 hónapja
#1358
Gonoszka1
reply to andey's post #1357
Ha nem keversz bele, akkor nem lesz jó. Mindig keverni szokták bele fehér lisztet is.

5 hónapja
#1357
andey
muszaj kevernem bele feher lisztet?miert?csak tiszta rozslisztbol nem lesz jo?

5 hónapja
#1356
Bojtika
reply to andey's post #1355
Sokféle diéta van.

A kalóriaértéke hasonló minden gabonának, de a beltartalom más.
Ha kenyeret sütsz, rozslisztből, keverned kell búzaliszttel.
Viszont még így is egészségesebb lesz, mint a finomított fehér búzalisztből készült kenyér.

Ha most mérges is vagy, annyit legalább megtanultál, hogy jobb előre tájékozódni, ha lehet.

5 hónapja
#1355
andey
kaptam rozslisztet valakitol,es orultem hogy na sutok belole kenyeret es ehetek belole,egy egy kicsit,mert abba voltam hogy ez dietas,de beirtam es szinte ugyanannyi a kaloriaerteke a rozslisztnek mint a feher lisztnek,errol ennyit

5 hónapja
#1354
Gonoszka1
reply to zsebeanna's post #1352
És persze attól is függ, hogy mennyi vajat, és milyen tejet teszel a krumplihoz!

5 hónapja
#1353
Bojtika
A krumplipürét többféleképpen lehet készíteni, és az egyes rizsfajták is más-más mennyiségű vizet szívnak fel.

De a krumpli, ha jól emlékszem, eleve fele annyi kalória, mint a kenyér, viszont sok jó kálium van benne. :D

5 hónapja
#1352
zsebeanna
Igaz, hogy a krumplipürében kevesebb kcal van, mint a főtt rizsben? Számomra olyan hihetetlen... eddig azt hittem, a rizs a legkevésbé hízlaló köret.

5 hónapja
#1351
Bojtika
Ne főzd fel külön, de meleg ételbe belekeverheted.

A zabkorpa ad kis pudingos állagot, de teheted tejbezabba is. Vagy tejbekölesbe.

Gyümölccsel is jó persze, bármelyik változat.

5 hónapja
#1350
Soci
Fehérjeporról kérdeznék: szerintetek, ha fel főzőm egy kis étkezési kemenyitovel , akkor egyrészt kap-e egy kicsit pudingos állagot, másrészt ( lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek) a fehérje tartalmat nem károsítja a hő?
Gondoltam, lehetne rátenni pl. Gyümölcsöt, es akkor jo lenne desszertnek.

Nekem a fehérje mennyiség nem megy por nélkül, főleg úgy, hogy a zsír ne legyen sok...

6 hónapja
#1349
teper
reply to Soci's post #1347
Gonoszka1 jól írja, szerintem is az arányos "merítések" számítanak és úgy érdemes lemérni, viszont ha valamit nem eszek meg belőle azt az előző mért adatból kivonom, pl. csont, porc, bőr stb.

6 hónapja
#1348
Gonoszka1
reply to Soci's post #1347
Nagyjából arányosan vegyél a levesből, és akkor egyszerűen csak mérjed le és kész. Én a tésztát külön szoktam főzni, így azt én külön mérem le, de ha benne van a levesben, akkor úgyis benne van a kalóriája is, így akkor sincs nagy gond.

6 hónapja
#1347
Soci
Segítsetek légyszives, libanyakból főzök húslevest. Azt értem, hogy a teljes mennyiség kaloria tartalmát hogyan számolom ki, de utána egy adagét hogyan? Hiszen lesz a tányérban hús is (ráadásul csonttal együtt, ugye), meg zöldségek, meg tészta, meg lé.
Vagy amikor kész, akkor külön mérjék le mindent: hús, zöldség, lé?
Vagy ezzel most lazán ne foglalkozzak? Egy tányér nem, oszt nem szoroz? Hajlok arra, hogy erre nem kellene rágörcsölni...

6 hónapja
#1346
Gonoszka1
reply to Esbeta's post #1345
Szívesen!

6 hónapja
#1345
Esbeta
Nagyon köszönöm az érthető magyarázatot Gonoszka1! :-)

6 hónapja
#1344
Gonoszka1
reply to Esbeta's post #1343
Leméred a száraztésztát, megfőzöd, majd leméred a megfőtt tésztát is. A recept felvitelbe felviszed a nyers tésztát, és a főtt tészta és a nyers tészta közötti különbséget vízként viszed fel. A sót konyhasóként találod, és természetesen ha esetleg zsíradékkal készíted a tésztát, akkor azt is fel kell a receptbe vinni. És akkor már csak azt kell lemérned amit a tányérodba teszel, hogy megegyed. Ha csak magadnak főzöd a tésztát (azaz egy adagot), akkor elég csak a mit ettél má-ba felvinni nyersen, és nem kell számolgatni receptként. A rendszer pedig minden egyebet kiszámol önmagától.

6 hónapja
#1343
Esbeta
Szia mindenkinek! Kérlek segítsetek, hogy a főtt durum tésztának hogyan számolom ki a valós kalória, szénhidrát, fehérje, és zsír tartalmát? Biztosan írtátok már máskor is, de nem találom. Ugyanez a kérdés rízsre is fennáll. Köszönöm előre is!

6 hónapja
#1342
Gonoszka1
reply to Omoni's post #1340
Szívesen!

6 hónapja
#1341
teper
Én is így szoktam számolni, már ha számolom :)

Bár ha jobban belegondolok ez így nem lehet igaz, hiszen van ott olyan dolog amit kidobsz, de szerintem elhanyagolható. Ha elég száraz a maradvány, akkor majdnem tök mindegy lehet..., illetve ha a maradékot még kivonod az lehet a pontos.

6 hónapja
#1340
Omoni
reply to Gonoszka1's post #1339
köszi

6 hónapja
#1339
Gonoszka1
reply to Omoni's post #1338
Szia! Én annyinak számolom amennyi maga a zöldség, hiszen gyakorlatilag a rost is belekerül. A grapefruit, a narancs, a citrom esetében gyakorlatilag csak a hártya marad. A sárgarépából és az almából sem sokkal több. Szerintem a rendes gyümölcs-kalóriával számolj.

6 hónapja
#1338
Omoni
Sziasztok!
Szerintetek hogy számoljam a facsrt leveket?
pl 20 dkg sárgarépa gyümölcscentrifugával kifacsarva hány kalória?
alma? cékla? stb

6 hónapja
#1337
Bojtika
reply to pheidra's post #1336
A rizs felszív legalább kétszeres vizet. Azaz változik (csökken) a kalóriaértéke, mire megfő, mert a kétharmada víz lesz, ami 0 kalória.

De ha megfőzted, és mind csak Te etted meg (vagy eszed meg még a nap folyamán), akkor végül is a szárazon mért rizs kalóriáját viszed be.
Ugyanígy a csirke, ha csak Te eszed, akkor elég a nyers súlya, nem kell vacakolni vele.

6 hónapja
#1336
pheidra
reply to Gonoszka1's post #1334
köszönöm szépen Neked is a választ, általában mindig új receptet viszek fel mindent beírva, lemérve amit belerakok, és utána mérem le, hogy mennyit eszem meg belőle valójában.
elfelejtettem a rizst és a csirkét főve lemérni. a kalória értéke a rizsnek ugyanannyi, csak nem volt mindegy, hogy mennyit ettem meg belőle

6 hónapja
#1334
Gonoszka1
reply to pheidra's post #1330
Szia! Ha már nem mérted le, akkor használjad a főtt rizs kalóriaértékét. A rizs egyébként kb: 2,5-3-szorosa lesz a főzéstől. A pirított csirkemellet pedig sült csirkének írjad be (a csirke kb:25%-a biztos, hogy elpárolog). Sajnos, ha elmúlasztod a méricskézést, akkor csak saccolt értéket kapsz, mert még ugyanolyan termékek sem egyforma mennyiségű vízet szívnak fel. De ha a 125 gramm főtt rizst egyedül etted meg, akkor egyszerűen írjad be nyersen az egészet, mert akkor nem lényeges, hogy mennyi vizet szívott fel. Ha nincs az adatbázisban, akkor a főoldalon az új étel felvitelébe be tudod vinni.

6 hónapja
#1333
pheidra
reply to Bojtika's post #1331
az elpárolgás utáni súly különbséget akartam kiszámolni nem tudtam hány gramm lesz az egy zacsi gyors rizs, de már megtaláltam(kb 330g lesz a kalória érték is ugyanannyi tehát, valószínüleg jó az adat), köszönöm a választ!

6 hónapja
#1331
Bojtika
reply to pheidra's post #1330
A rizsnél megtalálod a listában a nyers súlyt, azt is beírhatod.
A csirkemellnél a nyerset ha beírod, akkor az is nagyjából jó lesz, mert sok víz nem párolog el belőle.

6 hónapja
#1330
pheidra
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem amit biztosan százszor megkérdeztek már de nem találom a topikokban. 125 gramm, azaz egy tasak gyors rizs megfőve hány gramm? Ugyanez a kérdés a nyers és pirított csirkemell esetében is. Elfelejtettem lemérni és most bajban vagyok. :) köszi a választ!

6 hónapja
#1329
mamoca53
Gonoszka1 köszönöm a választ. Időközben átszámoltam más anyagoknál a kcal-t és így rájöttem a jó értékre. :) :) :)

6 hónapja
#1328
Gonoszka1
reply to mamoca53's post #1327
Az első kb a jó, azaz 0,23884....az átváltó szám a KJ és a Kcal között.

6 hónapja
#1327
mamoca53
1 KJ hány kacal 0,239005736 vagy 4.18400

6 hónapja
#1326
Bojtika
Héja nélkül mérjed, hacsak nem eszed meg a héjat is. Azt kell lemérni és beírni, amit megeszel. Abból van kalória. Amit kidobsz, az nem táplál.

Mértékkel eszegetve egészséges, csak a napi zsír-keretbe férjen bele lehetőleg.

6 hónapja
#1325
kittus84
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy a tökmagot hogyan kell számolni? Az adatbázis szerint 100g 623kcal. Ehhez jó, ha lemérem a tökmagot héjával együtt? Vagy a nélkül kell számolni?

Egyébként szerintetek egészséges, ha naponta 20g-ot megeszek belőle (héjával együtt mérve)?

Köszi!

7 hónapja
#1324
Bojtika
reply to Sindaturiel's post #1323
Neked is szép napot, és csak kérdezz bátran!

7 hónapja
#1323
Sindaturiel
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Aranyosak vagytok. :) Még biztosan lesznek kérdéseim. De látom, h nagyon jó kis csapat verbuválódott itt össze, így lesz majd segítségem.

Szép napot mindenkinek!

7 hónapja
#1322
Bojtika
reply to timeaolah's post #1316
Timeaolah!

Még a fazekat is le kellene mérni.

Ha van digitális személymérleged, akkor az a megoldás, hogy ráállsz a kész fazék levessel a kezedben, utána leteszed a levest, és ráállsz a mérlegre megint.
Az én konyhamérlegem is csak 3 kg-ig mér, én így szoktam megoldani.
Ne csak az elpárolgást vond ki belőle, de az üres fazék súlyát is.

7 hónapja
#1321
Gonoszka1
reply to Sindaturiel's post #1320
Szia! Bizony, a fogyókúra alaptartozéka a lehetőleg digitális mérleg. 2-3 ezer forintért már elég jókat lehet kapni. Még a főzésnél is mindent le kell mérni, majd a végén az elpárolgást, vagy a vizet is fel kell vinni a receptbe. Az elpárolgás az természetesen a kalóriát emelő tétel, így minuszos előjellel kell a receptben feltüntetni (pl: hús, sütőben sült ételek, sütemények stb). A víz pedig kalóriát csökkentő tétel (pl: tészták, köles, rizs stb).

Javaslom elolvasásra a kötetlen csevegés topikban az 5284-es, és 5285-ös hozzászólásokat. Az egyikben a helyes kalóriakeret beállításról és a tápanyagokról van szó, a másikban a sportokról. Ha vannak kérdéseid még, akkor nagyon szívesen segítünk!

7 hónapja
#1320
Sindaturiel
Sziasztok! Nagyon új vagyok még. Pár napja reggeltem be. Hülye kérdésem van, de csak megkérdezem. :) Reggelente én sokszor vacsira is kaukázusi kefírt, ill gyümölcsös (Tesco 1000 g) -os műzlit eszem. Nem tudom, hogy mérjem le ezek napi elfogyasztását. Valamint pl a vajkrémnek. Szemre ugyan annyit szoktam fogyasztani ezekből, de jobb lenne lemért, pontos adat. Ti mindig lemértek mindent?
Köszi a választ!

7 hónapja
#1319
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1318
Szívesen! Remélem így sikerülni fog.

7 hónapja
#1318
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1317
köszönöm

7 hónapja
#1317
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1316
Én is sokszor nem tudom megmérni egyben (pl: sütemény, tepsiben sült ételek). Ilyenkor több rézletben mérem meg. A kis füzetembe ilyenkor amiben a hozzávalók is vannak, szépen akár 3-4 tételben lemérem, összeadom, és így megkapom a végsúlyát az ételnek. És akkor már be tudod írni az elpárolgást.

7 hónapja
#1316
timeaolah

18 g (18 g)
Napraforgó étolaj
425 kcal
525 g (525 g)
Zöldborsó (nyers)
120 kcal
300 g (300 g)
Sárgarépa (nyers)
49 kcal
163 g (163 g)
Petrezselyem gyökér
42 kcal
107 g (107 g)
Karalábé
35 kcal
122 g (122 g)
Zellergumó
3 kcal
20 g (20 g)
Zeller zöldje
111 kcal
1 evőkanál (12 g)
Zsír (általános)
177 kcal
2 darab (104 g)
Tojás
313 kcal
6 evőkanál (90 g)
Búzadara
22 kcal
20 g (20 g)
Delikát ételízesítő
0 kcal
18 g (18 g)
Konyhasó
13 kcal
5 g (5 g)
Fekete bors
0 kcal
4.3 liter (4,300 g)
Csapvíz
kérdésem lenne borsólevest főzök grízgaluskával annak is van gondolom elpárolgás de nekem csak kicsi digitális mérlegem van egy egész fazékkal nem tudom rátenni hogy meg mérjem amikor kész akkor mennyi párolgást írjak kb ra?

7 hónapja
#1315
LPanka
reply to timeaolah's post #1313
a tökmaglisztet se próbáld :D

amúgy én úgy csinálom, h mondjuk ha vmihez liszt kell, mint a palacsinta, a fele megy vagy tönkölyből v zablistből a másik fele liszt meg szójaizolátumra cserélem. és meg is van oldva. nincs undi íze meg állaga a dolgoknak és jó a beltartam is.

7 hónapja
#1314
Bojtika
Timea, ezen nem tudsz szénhidrátot spórolni. Még a sima fehér liszttel is lehet főzni, ha keveset használunk belőle. A fehér lisztet, a tésztát kell lehetőleg csökkenteni, de ételt sűríteni lehet zabkorpával is. vagy akár a zabpelyhet ha ledarálod, a zabliszttel is.


7 hónapja
#1313
timeaolah
reply to LPanka's post #1312
mert legkevesebb a szénhidrát tartalma

7 hónapja
#1312
LPanka
reply to timeaolah's post #1310
Szia!

én kóstoltam (ritkán járok már errefele azért nem reagáltam)
Nekem nem ízlik. A textúra is furcs (kenyéret sütöttem belőle). Amúgy a lenmagpehely is hasonló csak olcsóbb, én inkább azt használnám ha ragaszkodsz hozzá.

Miért esne erre a választásod?

7 hónapja
#1311
Bojtika
Úgy látom, lenmaglisztet nem használ olyan, aki itt fórumozni szokott.
Én sem, azaz sajnos nem tudok segíteni.

7 hónapja
#1310
timeaolah
sziasztok szeretném kérdezni hogy valaki kóstolta e a lenmaglisztet tapasztalat???

7 hónapja
#1309
Gonoszka1
reply to saldoarcher's post #1308
Szia! A kérdésedet inkább a sport topikban kellene feltenni, mert nem tudom, hogy itt észreveszik-e a kérdésedet az ehhez értők.

7 hónapja
#1308
saldoarcher
Helló! Arról szeretnék érdeklődni, hogy a futopadon való futás nyilván kevesebb kaloriát éget mint a szabadban való futás. De ez sajnos nincs regisztrálva a sportok közt (mint például a szobakerékpár, rendes kerékpár) esetleg számoljam fele annyi időnek? Vagy esetleg meg tudná valaki mondani, írni, hogy kb mennyi kalória égetésnek felel meg egy óra futopad. Természetesen km/h függvényében.

7 hónapja
#1307
Gonoszka1
reply to erzsi1944's post #1306
Az, hogy a kókuszolaj is bizony zsíradék, és közel 900 kalóriát tartalmaz 100 gramm. De egészségesebb mint más zsíradék.

7 hónapja
#1306
erzsi1944
Én magamnak elég sok mindent kókuszolajjal készítek, van ahol azt olvasom, hogy a kókuszolaj fogyaszt és a kalória mennyisége csak tizedrésze a megszokott olajnak.. A dobozon is és itt is viszont 800-900 kalória között mozog az érték. Mi az igazság?

7 hónapja
#1305
7 hónapja
#1304
Orchidea70
reply to Szta's post #1303
Szívesen :)

7 hónapja
#1303
Szta
reply to Orchidea70's post #1302
Köszönöm szépen. :)

7 hónapja
#1302
Orchidea70
reply to Szta's post #1301
Szia, én találtam egy ilyet, itt 100 gr-ra le van bonta, hogy miből mennyi van benne és ez cukor nélküli lekvár. http://www.hajokonyha.hu/szatmari_szilvalekvar

7 hónapja
#1301
Szta
Sziasztok!

Szeretnék enni lekvárt, vettem hozzáadott cukor nélküli szilvalekvárt, de nem találom az ételek között, és neten sem az adatait. Tudnátok segíteni, hogy kb. hány kalória lehet?

7 hónapja
#1300
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1299
Szívesen!

7 hónapja
#1299
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1298
köszönöm

7 hónapja
#1298
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1297
Akkor negatív előjellel vigyed fel a nyers és az elkészült közötti súlykúlönbséget. Ha minden igaz, akkor az -80 gramm.

7 hónapja
#1297
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1296
az olajat felvitem de párolgást azt nem

7 hónapja
#1296
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1295
Azért kérdeztem, hogy az olajat is felvitted-e, mert ha nem, akkor azt pótlolag még be kellene írni, és akkor az elpárolgás 100 gramm. Ha az olajat már felvitted, és úgy van 80 grammnyi különbség, akkor elpárolgásként a 80 grammot kell felvinni. De tudod, hogy az elpárolgást negatív előjellel kell felvinni, mert az kalória emelő tétel!

7 hónapja
#1295
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1294
és akkor kell irnom párolgást?

7 hónapja
#1294
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1293
Akkor 20 gramm olajat is bevittél a hozzávalók közé?

7 hónapja
#1293
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1292
olajba sütöttem 300 g öntöttem bele és amit visszamaradt 280 g

7 hónapja
#1292
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1291
A különbözet az elpárolgás. De mennyi olajat használtál el hozzá? Mert a receptben azt is fel kell tüntetni, és bizony ha olajban sütötted, akkor elég szépen szipkázott fel olajat. Tehát a hozzávalókhoz még az olajat is be kell írni, és utána kell a különbözetet kívonni elpárolgásként. És ha az olajat is felviszed, akkor még nagyobb lesz a különbözet.

7 hónapja
#1291
timeaolah
fasírtot készíttetem 300 g volt kipogácsázva amikor ki sütöttem 220 g lett azt most elpárolgás vagy olaj felszívódásként kell beírni vagy hogyan???


7 hónapja
#1290
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1288
köszönöm erre voltam kiváncsi

7 hónapja
#1289
Bojtika
Mindhárom tápanyaggal nem lehet sakkozni. ha ma a zsírt túllépted, akkor a szénhidrát kevesebb lesz (mert a halban a fehérje is elég sok).

Nincs maximum érték semmiben, de az az arány a jó, ami a beállításban szerepel. Ha valamelyikből rendszeresen túlléped a napi keretet, akkor egy másikból meg túl kevés lesz. Felborul a jó arány, és ha egy gyakran megtörténik, az nem egészséges. Kicsit lehet variálni a beállításokon, de nem olyan nagyon sokat, mert a minimális mennyiséget mindhárom fő tápanyagból meg kell enni.

7 hónapja
#1288
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1287
Azt, hogy Neked mennyi a maximum szénhidrát amennyi a fogyásodhoz kell, azt a tápanyagcsíkoknál tudod megnézni. Ott kiírja Neked grammban. A szénhidrát minimum viszont 130-160 gramm. Ennyi kell az idegrendszernek és az agynak.

7 hónapja
#1287
timeaolah
még egy kérdés lehet hogy butaságnak hangzik de mennyi a maszimum szénhidrát ami még megengedett?

7 hónapja
#1286
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1285
köszi
a fehérje az nekem mindig elegendö

7 hónapja
#1285
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1283
Az azért még elmegy. Holnap figyeljed, hogy ne lépjed túl. A legtöbbünknél a zsír túllépése a mumus, és hogy a fehérje meg elég legyen. Ezen ne keseregj, mert a hal legalább jó zsírokat tartalmaz!

7 hónapja
#1283
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1282
elég sokkal léptem tul 20 grammal

7 hónapja
#1282
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1281
Semmi sem hízlal, ha a kereten belül esszük. A halak zöme zsíros, de viszont "jó" zsírt tartalmaznak, és a szervezetnek szüksége van rá. A tápanyagcsíkok hogyan állnak, a zsírt esetleg túllépted? Ha kevéssel lépted csak túl, akkor nincs nagy tragédia!

7 hónapja
#1281
timeaolah
ponty szeletet ettem de nagyon sok a zsir tartalma de a azt irják hogy a hal zsir az nem hizlal most akkor?

7 hónapja
#1280
Bojtika
Az Új Recept-be kell felvinni, hozzávalóról hozzávalóra.
Beírod a felhasznált víz mennyiségét is, majd a kész (kisült) kenyeret lemérve, a súlykülönbséget Elpárolgás-ként, mínusz előjellel.
Az elsőre bonyolult, d belejössz. És csak egyszer kell, a továbbiakban már a saját kenyeredként szerepel. (El ne felejts megkülönböztető nevet adni neki! Mondjuk Dgloria rozsosa...

7 hónapja
#1279
dgloria
Üdv! A saját készítésű kenyér kalóriaértékét hogyan lehet kiszámolni? Én teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítek zsömlét, ezt hogy kalkuláljam? Köszi!

7 hónapja
#1278
timeaolah
reply to Bojtika's post #1277
köszönöm

7 hónapja
#1277
Bojtika
reply to timeaolah's post #1276
Igazán szívesen.
Ezt a receptet meg fogod találni máskor is a saját receptedként. Ha kicsi eltérés van a súlyokban, akkor azt tudod szerkeszteni, nem kell majd mindig újra beírni.

7 hónapja
#1276
timeaolah
reply to Bojtika's post #1275
köszönöm válaszodat

7 hónapja
#1275
Bojtika
Csak víznek, mert a nokedliből nem párolog, az vizet szív fel, ahogy Gonoszka is írta.

7 hónapja
#1274
timeaolah
reply to Bojtika's post #1273
és azt elpárolgásnak irjam vagy csak viznek

7 hónapja
#1273
Bojtika
Ez összesen 681 g.

Akkor felviszed a hozzávalókat a receptbe, és beírsz még annyi vizet, hogy 681 g legyen a végén a súly.
Ebből az összesből megettél 204 g-ot, így már korrekt lesz.

7 hónapja
#1272
timeaolah
reply to Bojtika's post #1271
177g maradt én meg ettem 204 g ebédre meg a férjem 300 g ott

7 hónapja
#1271
Bojtika
Ha még maradt, akkor mérj le egy akkora adagot, mint amit megettetek. És így számold ki, mennyi lehetett összesen.

7 hónapja
#1270
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1268
köszönöm

7 hónapja
#1269
timeaolah
reply to Potik4's post #1267
már ettünk belöle igy nem tudom lemérni
az ösz menyiséget

7 hónapja
#1268
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1266
Akkor az új recept felvitelébe a főoldalon fel tudod vinni receptként. Felviszed a lisztet, a tojást, a konyhasót, a vizet. És megkapod a kalóriaértéket. Ha a végső súlya nagyobb a nokedlinek, akkor azt is vízként vigyed még fel.

7 hónapja
#1267
Potik4
reply to timeaolah's post #1266
A nyers tésztát ,azaz annak összetevőit mérd le,add össze,aztán a főttet is,ami több lesz,mert vizet fel.A különbözetet írd be a receptbe ,mint víz.

7 hónapja
#1266
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1265
lemértem a lisztet 140 g
tojás 156 g

7 hónapja
#1265
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1264
Nem mérted le a súlyát a lisztnek, tojásnak? A nokedlinek nincs elpárolgása, az inkább vizet szív magába. Receptnek vigyed fel, és akkor kiderül. Méricskézés nélkül elég nehéz megmondani, mert nem tudom, hogy neked hány deka fér a kanaladba. Legrosszabb esetben az adatbázisból írjál be egy nokedli adatot.

7 hónapja
#1264
timeaolah
segitséget szeretnék kérni : nokedli készitetem : hozávalok : 12 kanél liszt általános 3 tojás .2 dl viz só
3 liter vizbe odateszem fönni és élpárolgás 655 g ennek mennyi a kcal?

7 hónapja
#1263
Gonoszka1
reply to mvera's post #1262
Van ilyen. Szerintem, ha ennyivel viszed fel, akkor nem tévedsz sokat. Csak az jó lenne ha le tudnád mérni, mert akár 2-3 dkg eltérés is lehet (tapasztalat).

7 hónapja
#1262
mvera
reply to Gonoszka1's post #1261
köszi a választ!ritkán eszek péksüteményt, de most annyira megkívántam...: ))

7 hónapja
#1261
Gonoszka1
reply to mvera's post #1258
Szerintem 100 grammban 300-320 kalória lehet. Persze le kellene mérni, bár elvileg 1 db 65 gramm. Szerintem belefér 2 db ebédre.

7 hónapja
#1260
Gonoszka1
reply to Potik4's post #1259
Azt nem tartom valószínűnek. Túl kevés lenne a kalóriája. És az elpárolgás sincsen benne. Én a receptjeimnél éppen ezért mindig feltüntetem az elpárolgással kiszámolt kalóriatartalmat.

7 hónapja
#1259
Potik4
reply to mvera's post #1258
A no salty-n egy recept alapján 100g/169 kcal.Mérd meg,a tied mekkora,aztán ez is lehet egy nagyjából érték,de persze biztosan nem pontos.

7 hónapja
#1258
mvera
szerintetek hány kalória egy Aranycipóban vásárolt spenótos táska? kettő ilyet megehetek ebédre?

8 hónapja
#1257
csera70
reply to sinnesro's post #1256
Igazad van, a korral kapcsolatban is, meg a kaja tekintetésben is! Érdekességképp írtam..... :)
A korról még annyit, hogy anyukám 53 éves, apukám 62 éves volt amikor meghaltak, én akkor 21 és 21,5 (ekkor vártam első gyermekemet) és bizony, akkor öregeknek tűntek, meg másképp is éltek, mint mi most. A férjem áprilisban töltötte az 51. évét és nem tűnik annyinak :)....szóval nézőszög!

8 hónapja
#1256
sinnesro
reply to csera70's post #1255
Ahogy senki nem is bántódott meg. Ahogy megy az idő, egyre jobban kitolja az ember az öregség határát.
Ahogy 21 évesen írtam egy pasiról a naplómban: Már nem túl fiatal, 30 éves:-))))

Na és attól az egyszeri pizzás izétől sem történik semmi, csak ne legyen rendszeres.

8 hónapja
#1255
csera70
reply to sinnesro's post #1252
Senkit nem akartam megbántani a kora miatt, sőt minden tiszteletem a Tiétek! Ha elérem én is valószínűleg így fogom gondolni!
Persze tudom mik a lassan felszívódó szénhidrátok, csak macerásabb azt fogyasztani és egyszerűen megkívántam azt a vacak Pizzás rudat :D

8 hónapja
#1254
csera70
reply to Bojtika's post #1251
Köszönöm a Te válaszodat is! Természetesen nem vettem véres támadásnak, azért írtam a mosoly jelet! A fornettis pizzás rúd, "régi" nagy kedvencem és a kislányom reggelijének vásárlásakor megláttam, hogy akciós, gondoltam "A fenébe reggel 8-kor egy ilyen belefér?" Hát nem és mint sinnesro írja, nem vagyunk egyformák. Persze biztosan más tényező is közbejátszik, csak most nem tudom mással magyarázni. Mivel siettem dolgozni, nem volt időm semmit se főzni. Nekem legnagyobb gondot a rohanás jelenti, általában hétköznap nem főzök, se magamnak, se a családnak....lehet nem szép, de ez van.
Én bűnözésnek hívom, de nem élem meg fejvesztésnek a "nassolást"! És mindegy, hogy egy szelet tortáról, vagy pizzás rúdról van szó.

Gratulálok a Te eredményedhez is és az aktivitásodhoz is! Remélem még sokáig leszel egészséges és örömet okoz a mozgás!

Szívesen veszek minden véleményt, tanácsot, nem veszem bántásnak....de lehet csak később látom be, hogy igazatok volt :D!
Most ez így működik nekem, így érzem jól magam.

8 hónapja
#1253
Bojtika
reply to sinnesro's post #1252
Én a legutóbbi szülinapomon jöttem rá, hogy az a nulladik szülinap az új, a visszakapott életemben.
Amit egészségesen, fiatalon, de sok tapasztalattal kezdek, gyereknevelés felelősségét is letudva már, szabadon... :D

8 hónapja
#1252
sinnesro
reply to csera70's post #1250
Én meg úgy gondoltam, mindig fiatal maradok, és még most is így gondolom :-)
Ami a ch-t illeti, mármint a választandó fajtáját, Bojtikával egyetértek, természetesen.

8 hónapja
#1251
Bojtika
reply to csera70's post #1246
"Több sebből vérzik" a hozzászólásod. :D

Nem támadunk, csak próbálunk meggyőzni. :D

Bűnözés meg bűntudat az étkezésben hadd ne legyen már, a kilengésnél komolyabb kategóriákat hagyjuk a rendőrségre meg a gyóntatófülkére. :D

A szénhidrát alatt a fornetti meg a pizzás jutna utoljára az eszembe, pláne reggelire. Én arra gondoltam, hogy zab, köles, bulgur, rizs, hajdina...rahedli zöldségből köret vagy egytálétel... úgy a nap folyamán. Akár vacsorára is. Ki hogy kívánja.

Az sem stimmel, hogy egy-egy étel azonnali hízást okozna.

Én az éjszaka rosszul aludtam, hajnalban felkeltem és megettem egy lekváros kenyeret cukros tejeskávéval. Ezután már jól el tudtam aludni. Ahogy felébredtem, benyomom a gépet, látom, mit írtál. Kíváncsian álltam a mérlegre...és a több napi átlaghoz képest 40 dekával kevesebbet mutatott.

Aranyos vagy... :D Én most 56 éves vagyok, a két évvel ezelőtt kezdett fogyásom is 54 évesen kezdődött... és remekül vagyok, izmok épülnek-szépülnek. :D
Igaz, sportoltam, de az elmúlt 25 év nem volt már aktív, a túlsúly meg az elmúlt 15 év alatt némi hintázás után 26 kg lett végül, és alig bírtam menni is. De ez nálam nem elfogadható állapot volt tehát tettem róla.

Utólag: 150 cm vagyok (155 voltam), a csúcs súlyom 76 kg, most a 49-50 -et tartom.

A vérnyomi bogyót én is elhagytam, de már akkor szedtem az L-karnitint, egy kapszulát reggel. Jól támogatja a szív munkáját.

8 hónapja
#1250
csera70
reply to sinnesro's post #1249
Köszönöm szépen! És gratulálok! Azért is jó, hogy leírtad a történetedet, mert erőt ad...... valahogy úgy gondoltam 50-55 után, már örül az ember, ha menni tud :D (na jó, ez azért túlzás, de érted?)
Én ha "megérem" a 20-át, akkor 44 leszek. Gyerek koromban iszonyatos sovány....majd házasság gyerekek (3) és csúcs időmben 71 kg voltam, 152 cm-es magassághoz!!!!! A férjem szerint nekem jól áll a husi, tehát nehéz fogyóznom, mert senki nem támogat. Kb. 4-5 éve fogytam 11 kg Norbival :), majd visszajött 7, 2012 őszén megint összeszedtem az erőm akkor lementem 59-re, majd fogalmam sincs mi történt tél vége, tavasz körnékén, most (június közepe) megint 67-68 kg. között mozogtam :(. A kevés CH-val eddig -4-nél tartok, olyan 55 kg körülre szeretnék lemenni. Egészség úgy ahogy rendeben, szedtem vérnyomáscsökkentőt, de májusban abbahagytam, azóta semmi különös.
Remélem most sikerül :D!

8 hónapja
#1249
sinnesro
reply to csera70's post #1248
:-)))

58 éves vagyok, 172 magas, erős alkatú (akkor is, ha nincs túlsúlyom:-)) Ülőmunka.
2 éve az edzésmesterrel fogytam 94-ről 76-ra, ami már jó is lenne.
Aztán másfél éve súlyos csípőízületi gyulladásom lett, mozgásképtelenséggel pár hétig. Egyébként is kopott. Visszajött 84-ig. Most küzdök újra, és felemeltem a kalóriakeretet 1500-ra, így sikerült 80-ra lemenni (célom 73). Zsírégető tornák itthon, most inkább erősítés már.És ma voltam megint kocogni, ami ilyen előélettel nagy szó:-) Régen vagy 15-20 éve szerettem. Csak azóta volt ülőideggyulladásom is 7 éve, szintén iszonyatos fájdalmakkal és egyhetes mozdulatlansággal.
Hát így valahogy:-)) Mozgás az élet, én ezt már sokszorosan megtapasztaltam. Három unokám van, de nem csak miattuk kell formában lennem:-)

Te is mesélsz?

8 hónapja
#1248
csera70
reply to sinnesro's post #1247
Köszi a választ! És mennyi idő alatt, mennyit és mennyiből fogytál? Mozgás? Életkor?
Bocs, csak ami nem bizalmas, de így teljes a kép :)

8 hónapja
#1247
sinnesro
reply to csera70's post #1246
Biztos, hogy különbözőek vagyunk. Van, akinek jó a több ch, van, akinek nem.
Én 150 körül szoktam ch-t enni, van, amikor jóval kevesebb, van, amikor 180-ig felmegy (ez ritkábban, ha gyümölcsöt eszem többet kicsit).
Én inkább fehérjét eszem, és a zsír is simán lehet nekem 55 körül (maximum).
És a rántottát én is szeretem kenyér nélkül is:-))

8 hónapja
#1246
csera70
Megfigyeltem egy érdekességet! Ugye többen támadtok a kevés Ch miatt :) , tegnap bűnöztem, reggelire megettem egy Fornettis Pizzás csavart rúddal. Konkrétan ennyi volt a reggelim, 445 kCal és 43 g CH. Egyébként az egész napi kalóriám, 1336 kCal volt. Ma reggelre visszahíztam 0,5 kg-ot, pedig este még 1 óra tornát is lenyomtam. :( Az én véleményem, nekem nem jó a CH! És akkor kíváncsi vagyok a tietekre? :)

8 hónapja
#1245
Bojtika
Oké, van ilyen alkat, de a hányinger-közeli állapot nem érne nekem annyit, hogy kenyér nélkül egyek rántottát. :D

8 hónapja
#1244
csera70
Természetesen eszem zöldséget és gyümölcsöt is, sőt még este edzés után jól esik egy kis görögdinnye.
Nem vagyok idegesebb, mint előtte :)

8 hónapja
#1243
csera70
Bocs nem akartam 2-szer elküldeni, csak frissítettem :)

8 hónapja
#1242
csera70
reply to Bojtika's post #1236
Á nem kínzás ez, nagyon meg lehet szokni! Nekem így megy a fogyás, hogy 100-120 g között tartom a szénhidrátot. Először ketogén diétát akartam, amiben 30 g alatt kell tartani a CH-t, de ezt én sem tudtam kivitelezni.
Persze biztosan megunom ezt is, de ha már -10 kg-nál tartok, lehet kicsit lazítani :)

8 hónapja
#1241
Gonoszka1
reply to csera70's post #1239
30 g ch alatt nem tudom, hogyan tudnak élni, vagy egyáltalán betartani. Arról nem is beszélve, hogy agyilag, és idegileg milyen állapotban vannak. Vagy rájuk mondják, hogy kötélből vannak az idegeik?

8 hónapja
#1240
Bojtika
Ne viccelj, én most is majdnem 200 g CH-t eszem. (193-at.)
És a -26 kg-t tartom már egy ideje. Úgy, hogy bármit megeszem, eszembe nem jutna rántotta kenyér nélkül.

Nem a kenyértől hízunk, hanem attól, amit ráteszünk.
Simán sütök rántottát bélyegnyi, apróra kockázott szalonnán, ami 3-4 gramm...és megeszem egy fél szelet magvas kenyérrel.

A szénhidrát kell az agy és az idegrendszer működéséhez. A túlzott csökkentés értelmetlen, ráadásul nem is tartható, vissza is üt.
Gyümölcsöt, zöldséget is kell enni, és az is CH-hangsúlyos.

8 hónapja
#1239
csera70
reply to Bojtika's post #1236
Á nem kínzás ez, nagyon meg lehet szokni! Nekem így megy a fogyás, hogy 100-120 g között tartom a szénhidrátot. Először ketogén diétát akartam, amiben 30 g alatt kell tartani a CH-t, de ezt én sem tudtam kivitelezni.
Persze biztosan megunom ezt is, de ha már -10 kg-nál tartok, lehet kicsit lazítani :)

8 hónapja
#1238
Gonoszka1
reply to csera70's post #1235
Én biztos, hogy többnek számolnám, mert szerintem az ahogy írtam is a kérdésedre a válaszban az nem tiszta zsír. Mondjuk ez nem annyira nagy mennyiség, így kalóriában sem olyan hatalmas a különbség. De az viszont tény, hogy jobb lenne nem evőkanállal mérni, hanem mérlegen, mert evőkanál, és evőkanál között nagy különbségek vannak! Nekem csak 3 különféle méretű evőkanalam van, és az egyik kétszer akkora mint a másik. Így én nem evőkanalazom, hanem mérek, mert az a tuti.

8 hónapja
#1237
csera70
reply to Bojtika's post #1229
Szóval, az előzőekben leírtakon túl, vettünk a múltkorában 1 csomag (2*125g) Karát kockázott bacon-t a Penny-ben. Ezt nagyon szereti a család túrós csuszához. A másik fele a hűtőben volt, amiből tegnap este megsütöttem a felét, úgy azért egy maréknyi az egész, tehát nem sok, tettem hozzá 3 karika csípős paprikát (szeretem mert rendben tartja az emésztésem :D) és erre ütöttem 1 tojást. Pont jóllaktam vele, egy fél paradicsom kíséretében. Ha most nem fogyasztom el, akkor már csak a macskáknak maradt volna :)!

8 hónapja
#1236
Bojtika
Oké, azt szerintem korrektül számoltad, de miért nem eszel hozzá kenyeret?

Bocs a a sok kérdés miatt, a többség nem szokta így kínozni magát. :D

8 hónapja
#1235
csera70
reply to Gonoszka1's post #1228
A víz az már elpárolgott, tényleg zsírjára sütöttem és azért kockázott bacon-t, 1. mert ez volt reggel a hűtőben, 2. finom az íze. Egyébként elég sok húst tartalmaz. A zsírt pedig azért öntöm ki alóla, mert nem eszek hozzá kenyeret és olyan zsírosan nem tudom megenni, hányingerem lesz tőle. Most a kérdés a pontos kalória tartalomra vonatkozott volna.

8 hónapja
#1234
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #1233
Most viszont a nagy szupermarketekben gyakorlatilag majdnem minden kapható. A szardella finom a spenótos-halas pizzán is. Én szoktam rátenni.

8 hónapja
#1233
Bojtika
Jó régen járt nálunk többször egy olasz ember, az akkori albérlőnk ismerőse volt. Bologna környékéről származott. Egyszer kitaláltuk, hogy főz nekünk igazi bolognait. Nem emlékszem a sok összetevőre, de arra igen, hogy szaladgáltunk eleget a vásárlással, mert ez talán 69-70-ben történt, és akkor még olivaolaj se volt kapható, csak kifejezett csemegeboltokban talán.
No de amire határozottan emlékszem, hogy felkockázott szardella kellett volna bele, és volt is, mert az egyik fajta halkonzervet egészen hasonlónak találta a Gianni. :D

8 hónapja
#1232
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #1230
Szia! Bojtikának igaza van. Mindent le kellett volna mérni. A tésztát azt főzés után is, mert az vizet vesz fel, amit vízként kell a receptbe felvinni. És a végén is lemérni az egészet, és a nyersanyagok súlyából az elkészült étel súlyát kivonva megkapjuk az elpárolgást. Az elpárolgást negatív előjellel kell a receptbe felvinni. Ha ezt nem tetted meg, akkor amit megeszel mérjed le, és szerintem bolognaiként vidd fel, mert az húsos, bár abban is vannak zöldségek, de az közelebb lehet hozzá mint a milánói, mert az gombás. Jó étvágyat!!!

8 hónapja
#1231
Bojtika
Az összes hozzávalót kell ilyenkor felvinni, vízzel és utána az elpárolgással együtt. És azt az adagot méred le belőle, amit megeszel.
Tehát az elkészült kész ételt is le kellett volna mérned, de a kiszedett adagot is mindenképpen.
Milánói vagy bolognai vagy ilyen néven biztos van az adatbázisban, ehhez a műfajhoz nem értek, mert nem főzök, és másutt sem eszem ilyet. A fűszerek nem nagy eltérés.

8 hónapja
#1230
ErzsikeX
Sziasztok!
Felvittem egy húsos spagetti receptet. Tökéletes lett. Viszont nem tudom kiszámolni az 1 adag mennyiséget. Ugyan is amit most megcsináltam 2 napig esszük 3-an.
Az az igazság nem nagy adag, mert 25 dkg Budget spagettiből és 30 dkg darált húsból csináltam. Persze még paradicsom püré, fűszerek. Ha megtaláljátok az adatbázisban megköszönném, ha segítenétek. Tényleges recept szerint dolgoztam, de már benne van a kobakomban. :) Jó étvágyat kívánok mindenkinek az ebédhez. :)

8 hónapja
#1229
Bojtika
A húsos szalonnában van némi fehérje is a felsoroltakon kívül. Ennyiben stimmelhet a dolog.

Viszont én azt nem értem, hogy mi a hóhérnak kell ennyi zsiradékon sütni a rántottát. Megsül az 20 gramm szalonnán is, és nem kell lecsurgatni semmit, ugyanakkor simán vállalható mennyiség.

8 hónapja
#1228
Gonoszka1
reply to csera70's post #1227
Az nem csak zsíradék, hanem víz, és miegyéb. És nem értem, hogy miért sütöttél bacont, ha aztán a zsiradékot kidobod? Akkor miért nem sonkát, vagy parizert teszel a rántottádba? És nem tartom valószínúnek, hogy csak 54 kalória legyen!

8 hónapja
#1227
csera70
Sziasztok!

Szerintetek ez reális? Karát kockázott bacon-t sütöttem 63 g-ot (paprikával, tojással-a kérdés szempontjából lényegtelen), majd a serpenyőt félreborítva, kicsorgattam kb. 2 evőkanál zsírt. A bacon kalóriatartalmának 276 kCal-át írnak a csomagoláson, ebből kivonom a 2 evőkanál zsír, 223 kCal-át és így 54 kCal marad!!! Ez nem nagyon kevés?

8 hónapja
#1226
nmum
Igazad van, köszi! Rajtam kívül senki nem eszi...

8 hónapja
#1225
Bojtika
Könyveld el sima pörinek és kedves egészségetekre! :D

8 hónapja
#1224
nmum
Egyébként kis koromban, mikor anyukám levágta a kakast, ment a harc azért az egyert. Jól emlékeztem,fincsi.

8 hónapja
#1223
nmum
Kaptunk egy adag kész pörit, egy ismerős étterméből.

8 hónapja
#1222
Bojtika
Nem gyakori étel, én sem ettem még. El se tudom képzelni, hány kakas után lehet főzhető mennyiséghez jutni. :D

8 hónapja
#1221
Gonoszka1
reply to nmum's post #1220
Én még sosem ettem ilyesmit (bevallom nem is vágyom rá), de ha a nyersnek lehet tudni a kalóriaértékét, akkor nagyjából be lehet lőni a készétel kalóriaértékét.

8 hónapja
#1220
nmum
Köszi,valahol volt egy ilyen : 500-750 kcal. Veszek egy közepet.

8 hónapja
#1219
Bojtika
Kerestük már, tavaly talán, de nem találtunk adatot.

8 hónapja
#1218
nmum
Nem sikerült rábukkannom a kakshere pörkölt kalória értékére. Tudna valaki használható információt nyújtani?

8 hónapja
#1217
Bojtika
reply to EgiBegi's post #1216
Ne haragudj, de azt semmiképpen nem fogom elfogadni tényként, hogy a gyomorsavam pH-ját az uborka erjesztett leve megváltoztatja, és ezen keresztül a véremben bármi kémhatás-eltolódás történne. Bárhol tanultad is.

Tudom, hogy extrém esetben eltolódhat a szervezet pH-egyensúlya, de az egészségi felvilágosítást nem ott kellene kezdeni, hogy daginéni leül és kilistázza, mi az, amivel majd ő lúgosítani fog, amellett hogy "a zsír adja meg az étel ízét" és "ez a mi korunkban már így van" életmódot folytatja.
Én azt az eretnek nézetet vallom, hogy a reflux legfőbb oka a stressz mellett a túlsúly, és még az allergiás esetek zöme is pszichés alapú.
Az is borzasztó, hogy a sok információt a köznép nagy része azért nem tudja szelektálni, mert annak idején a biológiát nem megfelelően tanították neki, plusz az iskolarendszer gondosan gyilkolgatta az önálló gondolkodást.
(Tüsszents vagy kettőt-hármat valahol, és tuti rámondja valaki, hogy ez már az allergia.) De kikeresek egy tipikus hozzászólást egy másik portálról, ami elkeserítő, mert tudom, hogy nem lehet meggyőzni arról, hogy válthatna...

8 hónapja
#1215
ErzsikeX
reply to Bojtika's post #1214
Köszi. :)

8 hónapja
#1214
Bojtika
Erzsike, nem értem, az alvást miért akarod mindenáron felvinni.
Az ébrenlétet se visszük fel külön.

A torna és a séta kimaradt, de pihentél, most biztosan erre volt inkább szükséged.

8 hónapja
#1213
ErzsikeX
Sziasztok!
Megint segítséget szeretnék kérni. Sajnos délután aludtam 3 órát. Nem tudom hogyan vigyem fel. Lényegében kalória égetésnek alig lehet nevezni, mert ha mással foglalkozom biztos, hogy többet égetek el. Elmaradt a torna és a séta is. :( Már próbáltam mínusz előjellel. nem tudom melyik a helyes.
A kovászos uborkához szeretnék hozzászólni. Nálam is van eltéve. Viszont a levét nem szeretem. :) Hála Istennek nem magas a kalória tartalma, ha csak az uborkát esszük

8 hónapja
#1212
sinnesro
reply to Bojtika's post #1211
Én most befogtam a számat, de kösz:-)

8 hónapja
#1211
Bojtika
reply to EgiBegi's post #1209
Oké, igya, aki szereti, de NEM LÚGOSÍT.
Ez a savasodás-lúgosítás elmélet élettanilag marhaság.

8 hónapja
#1210
Gonoszka1
reply to EgiBegi's post #1209
Nem is lehetne nagyon más, hiszen egy ételből valók Ez kicsit olyan mint a pörkölt és a szaftja. Azaz a levében érlelődik, így nem is lehet igazán szétválasztani kalóriában sem. Én a savanyúkáposzta levét is megiszom. Az biztos, hogy szorulás ellen is jó, mert utána lehet szaladgálni.

8 hónapja
#1208
Gonoszka1
reply to adelerita's post #1207
Ha a bázisban nincs benne így, akkor egy hasonló kalács adatait vegyed alapul. De mindig, mindent mérni kell!!!!

8 hónapja
#1207
adelerita
a Lidl-ben kapható mini kalács darabja mennyi kcal-t tartalmaz?

8 hónapja
#1206
nyimnyi
Csak sütve mértem. De végül kiegyeztem szűk 400 kalóriával 10 dekánként.

8 hónapja
#1205
Gonoszka1
reply to nyimnyi's post #1204
Le kellene mérni nyersen, majd sütve, és annak arányában.

8 hónapja
#1204
nyimnyi
Sziasztok! Ha sparban vásárolt füszerezett császárszalonnát sütöttem ki, azt mennyivel érdemes számolni? Csak a sovány részből ettem, bőr és háj nélkül.

8 hónapja
#1203
Gonoszka1
reply to EgiBegi's post #1200
Én a kovászos uborka kalóriájával számolom, mert annyi kalória biztos, hogy van benne. Az uborka is erősen enged levet, a kapor is belemorzsálodik, a kenyérből is kiáznak a kiáznivalók. Szerintem kovászos uborkaként számoljad.

8 hónapja
#1202
Bojtika
Itt a recept:
http://www.paleorszag.hu/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=1251&Itemid=114

Csak megjegyzem, hogy nem a paleosok találták ki, régi paraszti recept a sós uborka. Én nem tudom, pontosan, mert idegen tőlem a műfaj. Savanyúságot nem szoktam enni, nagy ritkán a céklát kivéve, de azt sem húshoz. Ugyanis húst alig eszem, mert nem kívánom. Ha mégis, akkor sem savanyúsággal.

8 hónapja
#1201
Bojtika
Miért kell pont ebből sokat innod? Vagy csak szereted?
A tejsav azért már nem cukor, de akkor már a kenyér minősége és súlya se mindegy, nem kell ezt annyira komolyan venni.
Az eredeti cukor inkább a keményítő talán, mert kovászolni lehet krumplival is, sőt megerjed a lé önmagában is, megfelelő módon készítve.

8 hónapja
#1199
Bojtika
Hát a manó, aki kiméricskéli. :D

A sav, még ha tejsav is, alig valami. A kenyeret kiszűrőd belőle. Zsír tuti nincs benne. Hát akkor meg jóformán mindegy. :D

8 hónapja
#1197
Bojtika
Szia! Nem hiszem, hogy lenne különösebb kalóriaértéke.

8 hónapja
#1196
EgiBegi
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a kovászos uborka levében mennyi kalória, stb. van? Kerestem a neten, de sehol semmi.

Köszi a válaszokat, EgiBegi

8 hónapja
#1195
Sofitia
Köszönöm a válaszokat :)

8 hónapja
#1194
Bojtika
Az elpárolgást meg mínusz előjellel kell feltüntetni.
Ha csak egymagadra főzöl és eszel, akkor elég a száraz rizs mennyisége.

8 hónapja
#1193
Gonoszka1
reply to Sofitia's post #1192
IGEN! Leméred a nyers rizst, majd megfőzöd, majd leméred a kész rizst, és a kettő különbözete a víz. Így kell receptként felvinni (főoldal, új recept felvitele).

8 hónapja
#1192
Sofitia
Sziasztok, lehet hülye kérdés, de érdekelne ..... ha pl rizst főzők akkor bele kell számolnom a hozzáadott vizet is ? csak mert akkor változik az érték is ...köszönöm

8 hónapja
#1191
csera70
reply to Gonoszka1's post #1190
köszönöm

8 hónapja
#1190
Gonoszka1
reply to csera70's post #1189
Ha nem találod, akkor nincs. Válasszál ki egy olyan sonkát amelyik a legjobban hasonlít hozzá, és azt vigyed fel.

8 hónapja
#1189
csera70
Nem tudjátok a Sváb sonka fent van-e az adatbázisban, vagy hogy hány kalória, fehérje....?

8 hónapja
#1188
Gonoszka1
reply to Hajny's post #1187
Nem kell leszokni róla, csak magos, rozsos kenyeret válasszál.

8 hónapja
#1187
Hajny
Köszönöm!Az a gond,hogy én az a típus vagyok aki mindenhez kenyeret eszik.Hát majd leszokom róla.....

8 hónapja
#1186
cuni760221
Én,már évek óta nem eszek kenyeret!Az abonettet szeretem,abból is a kukoricásat :)

8 hónapja
#1185
Potik4
reply to Hajny's post #1184
A fehér listzből készült kenyéren kívül én minden kenyeret megeszem,de leginkább rozskenyeret,és csak módjával,általában naponta egyszer,mert a kalória tartalma nem kevés ezeknek sem.Személy szerint én nagyon szeretem az abonettet,15kcal/darab,és egy-egy uzsonnára,tízóraira mondjuk kőrözöttel,bármiivel nagyon finom.

8 hónapja
#1184
Hajny
Sziasztok!Ti milyen kenyeret,zsömlét vagy pékárút esztek?Én vettem fitness kenyeret és amikor felvittem az adatokat,akkor néztem,hogy elég magasak az értékek.Ti mit javasoltok?

8 hónapja
#1183
Bojtika
Azon a 2-3 kalórián semmi nem múlik. :D
Én tej nélkül iszom, fel se viszem.

Ma mondjuk én is ittam tejeskávét, még kis cukrot is tettem, na így már felvittem persze.

8 hónapja
#1182
Hajny
Köszönöm,akkor ezentúl csak a tejcsit számolom!Huh,én pedig írtam mindig hűségesen........

8 hónapja
#1181
Gonoszka1
reply to Cseresznyesreka's post #1180
Szia! Attól függ, hogy milyen az öntet, mennyi az öntet, és eleve milyen súlyú a saláta. Én cézár salátát már többféle formában láttam, így az összetevőit is vegyed figyelembe!

8 hónapja
#1180
Cseresznyesreka
Sziasztok! Szerintetek lehet, hogy a pizza hut-os cézár saláta 360 kcal? Csak külföldi oldalon találtam adatot, ott ennyit írnak.

8 hónapja
#1179
Bojtika
Én a kávémat nem szoktam számolni.
Neszkávét iszom, szintén üresen, állítólag 2-3 kalória, szemben a főzött kávéval, ami 0...

8 hónapja
#1178
Hajny
Sziasztok! Ha kávét iszom tejjel cukor és édesítőszer nélkül az hány kalória?Csak azért kérdem,mert nem akarom becsapni magam és az adatbázisban többféle érték szerepel.

8 hónapja
#1177
nyimnyi
:D :D Ez túl egyszerű így, azért nem juthatott az eszembe! Köszönöm a segítséget!

8 hónapja
#1176
Gonoszka1
reply to nyimnyi's post #1175
Szia! Csak amit megeszel, azt kell számolni. Tehát a 370 grammos csöről leeszed a kukoricát, leméred a lerágott csövet, kivonod a 370 grammból, és azt a mennyiséget írod be!

8 hónapja
#1175
nyimnyi
Sziasztok! Ti a csöves főtt kukoricát hogyan, mennyinek számoljátok? Én most eszem egy 370 g-os csövet. Lehetetlen, hogy az majd' 500 kcal legyen! szerintetek?

8 hónapja
#1174
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1173
Neked is sok sikert, és kitartást!!!

8 hónapja
#1173
cuni760221
Köszönöm szépen a válaszokat!Kitartást kívánok mindenkinek :)

8 hónapja
#1172
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1171
Fogadjunk, hogy nem fogsz hízni! Le kell enni a megfelelő mennyiségű kalóriát, mert különben éhezteted a testedet! Viszont mindent mérni kell pontosan amit megeszel. Még a pici, kóstoló falatokat is. És a főzés-sütés közben ne feledkezzünk meg az elpárolgásról, ami a kalóriaértéket megemeli, és a tészta, rizs, köles stb főzésénél pedig ne feledkezzünk meg a vizet hozzáadni. A nyersanyagokat gondosan mindig le kell mérni, majd az elkészült remekművet is. És a kettő különbözete vagy az elpárolgás vagy a víz. Értelemszerűen az elpárolgást negatív előjellel kell a receptben felfüntetni. Nem olyan bonyolult, pár nap alatt szépen bele lehet jönni!

8 hónapja
#1171
cuni760221
Micsoda????Már annyit ettem ma,és még a fele hátra van :( Nem bírok én ennyit enni!Még az ellipszisen 1órát hajtok+has+guggolás+lábemelés..........és még azt is pótolni?Hízni fogok,nem fogyni :)

8 hónapja
#1170
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1169
Köszi! Igen, így jó! És a tornával ledolgozott kalóriák 60-70%-át is pluszban le kell enni!

8 hónapja
#1169
cuni760221
A folyadék az meg van napi 2-2,5l víz.Beállítottam:Heti fogyással így tudtam beállítani:0,60 napi keret:1591 Ez így?Ha nem,nyugodtan írj :) Nem is vagy te gonoszka :) :) :) ;)

8 hónapja
#1168
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1167
A heti 1 kiló sok! A keretednek 1500-1550 között kellene lennie minimum! Az 1151 kalória eleve nagyon kevés! Ha ilyen keveset eszel, akkor lelassul az anyagcseréd, ezért lelassul a fogyásod, majd stagnálni fogsz, és rosszabb esetben még hízás is bekövetkezhet. A javaslatom ismételten az, hogy 1500-1550 kalória körül, heti fogyási mérték megadásával állítsad be. És fontos lenne a sok folyadék, mert az segíti a fogyást, és a méreganyagok kiürülését.

8 hónapja
#1167
cuni760221
Olyan rendes vagy,hogy segítel :) Ezeket nem is tudtam :( Napi keretre állítottam beami heti 1kg és így 1151 a keretem.Szerinted?

8 hónapja
#1166
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1165
Ha a BMR-ed 1452, akkor a keretedet 1500-1550 közé próbáld meg beállítani.

8 hónapja
#1165
cuni760221
BMR-1452.07 EZ NAGYON SOK,NEM?

8 hónapja
#1164
Gonoszka1
reply to miluca's post #1161
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Külön nincsenek receptek, de ha valamit beírsz (pl:csirke), akkor kiad egy nagy csomó csirkéből készült ételt. Aminek a végén fazék van az a recept. Ha a fazékra kattintasz, akkor megnyílik a recept.

8 hónapja
#1163
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1162
Igen. Kb:100 kalóriával legyen a napi kereted nagyobb a BMR-ednél.

8 hónapja
#1162
cuni760221
reply to Gonoszka1's post #1160
Köszönöm a választ!Tehát,a BMR-kevesebb legyen mint a kalória?

8 hónapja
#1161
miluca
Sziasztok!Még uj tag vagyok.Segitsetek már nekem, recepteket lehet valahol találni.Köszönöm a választ!

8 hónapja
#1160
Gonoszka1
reply to cuni760221's post #1158
Szia! Üdvözöllek a bázisunkon! A napi kalóriakereted beállításánál figyelj arra, hogy a napi kalóriakereted a BMR-ed felett legyen egy kicsivel, mert különben anyagcsere lassulás következik be! Ha vannak kérdéseid, akkor gyere és kérdezzél, mert szívesen segítünk!

8 hónapja
#1159
Backup
Szia, menj rá az Eszközök fülre, a legördülő menüben a Cél beállítása opcióra kattints. Ott töltsd ki a rád jellemző adatokat, a Számítás gombra kattintva a gép kiszámolja neked. A lap alján található Mentés gombbal tudod elmenteni a beállításaid, amit bármikor megtekinthetsz. Ajánlom, hogy olvasgass végig minden menüpontot, sok információ van, végigvezet, és alaposan elmagyaráz mindent.

8 hónapja
#1158
cuni760221
Sziasztok!Még új vagyok,kérdezni szeretnék.Azt,hol tudom megnézni,hogy 1 egész nap hány kalóriára van szükségem???

8 hónapja
#1157
Gonoszka1
reply to smetterling's post #1156
Egy mákos kifli van a bázis ételei között. Szerintem sokkal kevesebb kalória nem hiszem, hogy lenne benne. Szénhidrát az lehet, hogy kevesebb, de nem tudom megmondani, hogy mennyivel. Ahol vetted ott nem tudják megmondani? A legrosszabb esetben ezzel a kalóriával vigyed fel. Ezt találtam, ebből esetleg ha ilyen volt nagyjából ki tudod számolni. Ha többször veszel, akkor receptnek érdemes felvinni, http://updatereceptek.eu/update1-makos-guba-vanilia-pudinggal-olvasztott-etcsokoladeval/

8 hónapja
#1156
smetterling
hány gramm ch és kaloria van 1 db update mákos kifliben ami 10 dkg

9 hónapja
#1155
Gonoszka1
reply to accelera's post #1153
De az is oda van írva, hogy az a 84 kalória 25 grammos adagra vonatkozik. Mindig mindent mérni kell, lehetőleg külön-külön, és úgy felvinni. Mert nem biztos, hogy Te is annyi lekvárt, vagy vajat kensz a kenyérre, és lehet, hogy a kenyered súlya is más. És ráadásul sajnos sok hibás étel is van a bázisba (ezek tisztitása folyik). Mindig meg kell nézni, hogyha adagra van megadva egy mennyiség, akkor az mekkora adagra van írva.

9 hónapja
#1154
Bojtika
Nem értem, ha lemérted, akkor miért nem a súlyt írtad be.

Sokfajta kenyér van, a szelet megjelölést inkább olyankor használjuk, ha valami miatt (nem otthon vagyunk) nem tudjuk lemérni.

9 hónapja
#1153
accelera
Az a szelet, amit ettem, 50 g volt. (Barna, magvas kenyér.) De itt, az adatbázisban azt választottam, hogy "1 szelet". Arra írta ki a 84-et.

9 hónapja
#1152
Bojtika
reply to accelera's post #1150
Az alma se egyforma.
Persze a kenyér se. Mérni kell.
Az én házi kenyerem tömörebb, nehezebb. Egy falatnyi (amit a kutyának török le a szeletből) néha 15 gramm is megvan, az egész szelet pedig 45-60 gramm között, mikor hogy sikerül. Azért tényleg nem mindegy, ha már számolásba fogtunk!

9 hónapja
#1151
Gonoszka1
reply to accelera's post #1150
Az nem tudom mekkora szelet kenyér, de én arra tippelek, hogy az nem egy egész szelet. Az alma pedig lehetséges, mert az almából többféle van, többféle kalóriaértékkel.

Megnéztem, és 336 kalória a vajas-lekváros kenyér 100 grammja! A 84 kalória, az 25 grammra vonatkozik, tehát én azt mondanám inkább, hogy egy falatra, és nem egy szeletre!

9 hónapja
#1150
accelera
Sziasztok!
Kérdés: Ez tényleg igaz, hogy míg egy vajas-lekváros kenyérből 1 szelet 84 kcal, addig egy közepes alma 94??? Ez hogy lehet? :P Ezt adja ki, mikor beírom, hogy mit ettem.

9 hónapja
#1149
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1148
köszi

9 hónapja
#1148
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1147
De a hús benne főtt meg. Így a zsír, a húscafatok benne vannak. Szerintem simán csülkös bablevesnek írjad.

9 hónapja
#1147
timeaolah
kérdezném hogy csülkös bab levest szeretnék enni de már hús nincs benne akkor hogyan mérjem??????????????

9 hónapja
#1146
tunderbari
Nagyon köszönöm:)

9 hónapja
#1144
Gonoszka1
reply to tunderbari's post #1143
Akkor most már tudod használni! Nagyon szívesen! Ha vannak még kérdéseid, akkor gyere, mert szívesen segítünk!

9 hónapja
#1143
tunderbari
reply to Gonoszka1's post #1142
Köszönöm a gyors választ. nem is gondoltam,h ilyen is van.

9 hónapja
#1142
Gonoszka1
reply to tunderbari's post #1141
Ha csirkecomb bőr nélkül-t beütöd a mit ettél mába, akkor feljön, hogy 125 kalória 100 gramm. De a recept felvitelbe kéne először felvinni (Főoldal, mit ettél ma felett). Beírni, hogy csirkecomb bőr nélkül x dkg, elpárolgás -x dkg, só, és egyéb fűszerek is persze. és akkor megkapod a kalóriaértékét az ételnek. És utána amikor eszel, akkor azt is le kell mérni, és akkor beírod azt a nevet amit adtál az ételednek (például :Sült csirkecomb bőr nélkül) a mit ettél mába. Ekkor a Te receptjeid jönnek fel előre zöld körben. Kiválasztod, rákattintasz, és beírod a mennyiséget amit megettél. Ha pedig javítani akarod a receptet, mert mondjuk két hét múlva is ilyen ételt készítesz, akkor a mit ettél mába beírod, de nem a sorra kattintasz rá, hanem a sor végén levő fazékra. Akkor megnyílik a recepted, és a hozzávalók sorára kattintva javíthatod a mennyiséget. Így nem kell gyakorlatilag ugyanazt a receptet sokszor felvinni (kimélve a rendszer terhelhetőségét).

9 hónapja
#1141
tunderbari
Értem amit írtál viszont nem mértem le a csontot. Megmértem nyersen kb 13 0 gramm volt darabja majd sütés után kb 75 gramm. Három combot ettem meg ebédre bőr nélkül tudnál valami kb kcl értéket mondani? ...vagy ne vicceskedjek?:))

9 hónapja
#1140
tunderbari
Szia milyen érdekes valahogy éreztem,h Te fogsz írni:)

9 hónapja
#1139
Gonoszka1
reply to tunderbari's post #1138
Szia! Minden ételnél az a lényeg, és azt kell számolni amit megeszel. A bőr zsírosabb mint a hús, így ha a bőrt leszeded, akkor bőr nélküli kalóriával kell számolni. Viszont a sütés előtt pontosan le kell mérni a húst, majd sütés után megint. A kettő különbözete az elpárolgás, amit a receptbe negatív előjellel kell felvinni, hiszen ez emeli az étel kalóriaértékét. És akkor amikor megvan a kalóriaértéked, akkor vagy előre, kiveszed a csontot, és úgy méred le amit megeszel, vagy leméred, megeszed, leméred a csontot, kivonod, és a kettő különbözetét viszed fel a mit ettél.be. Remélem elég érthetően írtam le. Nem bonyolult, csak elmagyarázni kicsit hosszadalmas.

9 hónapja
#1138
tunderbari
Sziasztok! nem olyan régen csatlakoztam hozzátok. Nagyon sok érdekes dolog van,szinte falom az olvasni valókat ezen az oldalon:) Viszont a kalóriaszámlálással bajban vagyok.Tudna valaki segíteni? Szóval vettem 90 dkg csirkecombot (8 db). Tehát darabja 10-13 dkg volt nyersen.Sütőben kisütöttem sütés után kb 70-80 gramm volt darabja.Természetesen a bőrét levettem és azt szeretném tudni ez kb hány kcl lehet?Annyi félét olvastam,h csont nélkül meg bőr nélkül kell számolni már teljesen belezavarodtam. Előre is köszönöm a segítséget.

9 hónapja
#1137
erikabba
Köszi szépen.

9 hónapja
#1136
Gonoszka1
reply to erikabba's post #1135
NEM! A csont, a mag, a héj nem tartozik az ételhez, mivel nem eszed meg!

9 hónapja
#1135
erikabba
Sziasztok :) Engem az érdekelne, hogy például a banánt hélyastol mérjem-e. Köszönöm a választ előre is.

9 hónapja
#1134
Gonoszka1
reply to tunderbari's post #1132
Szia! Milyen kifliben van? Vajas? Akkor írd be, hogy vajas kifli, írd be, hogy virsli, gondolom van rajta sajt, akkor azt is, és ha még van rajta valami, akkor azt is. Saccold meg, hogy mi hány deka lehet benne.

9 hónapja
#1133
Bojtika
Kérdezd meg a csigapéket, mert még az se mindegy, milyen virsli van benne. :D

Mi a csudának eszel ilyeneket? Semmi egészséges nincs benne. Még fehérje is alig.

9 hónapja
#1132
tunderbari
Sziasztok! Tudja valaki,h a csigapékségben árult virslis kifli hány kalória lehet? előre is köszönöm!:)

9 hónapja
#1131
Bojtika
Akkor jó!

9 hónapja
#1130
timeaolah
reply to timeaolah's post #1127
most újból megcsináltam és már nem 0 hoz ki köszi a segítséget

9 hónapja
#1128
timeaolah
most ujjból megcsináltam és most már nem 0 hozz ki

9 hónapja
#1127
timeaolah
reply to Bojtika's post #1126
igen

9 hónapja
#1126
Bojtika
És a 100 grammot írtad be?

9 hónapja
#1125
timeaolah
ezért csodálkoztam de én vitem fel ahogy a csomagoláson van irva

9 hónapja
#1124
Bojtika
reply to Gonoszka1's post #1121
A kalória mindenképpen helytelen, a megadott tápanyagokból számítva.

Timea: olyan értéket használj, amiben nincs 0 érték, mert nemcsak a kalóriát vezetjük itt, hanem a tápanyagokat is.

9 hónapja
#1123
timeaolah
reply to Bojtika's post #1120
kö9szönöm hogy belemélyedtetek a kérdésembe de még mindig nem tudom hogy használhatom e hogy mindegyik tápérték 0

9 hónapja
#1122
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1121
köszönöm hogy belemélyetetek a kérdésemre de még mindig nem tudom hogy használhatom e vagy nem

9 hónapja
#1121
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #1120
És gondolod, hogy ha a kalóriaérték nem helyes, azaz a tápanyagokkal nem stimmel, akkor biztos, hogy a kalória a helytelen adat, és a tápanyagok a tutira jók?

9 hónapja
#1120
Bojtika
Nem értek a programozáshoz, de ez egy elég egyszerű művelet, három szorzás végösszegének az egyeztetése. Helyesbítése a meglevőnek a kiszámolt adattal, azaz végösszeggel.
Talán lehetne úgy beépíteni szűrőként, hogy ha valaki használja az adott ételt, akkor ez a szűrés végigfusson. Mondom: csak feltételezem,hogy ez így megoldható.

A továbbiakban ezt a szűrőt be lehetne tenni az Új ételek opcióba is.

9 hónapja
#1119
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #1118
Mert nekem is az az érzésem, hogy programozó ezt nem fogja tudni könnyedén elkészíteni, mert elég bonyolult lenne ez az ellenőrzés. És akkor az adatbázisban szereplő iszonytató mennyiségű ételt, receptet még nem is említettem. Nem is tudom, hogy mikor lesz rendbe rakva, mert nagyon nagy munka. Én mindennap csinálgatom egy kicsit, és próbálom leellenőrizni az adatokat is. Ha valami új ételt használok, akkor rögtön javítom, vagy okéztatom. De ezek szerint a csomagoláson lévő adatoknak is meg kell kérdőjelezni a helyességét.

9 hónapja
#1118
Bojtika
Nem tudom, hogy ezt programozói szinten át lehetne-e futtatni.
A sajtot, ha ettem, én is ez alapján számoltam a napi adagba, a csuda vigye el. Ha Timea nem szól, fel se tűnik. Neki akartam mutatni, hogy nem olyan sok az az eltérés a napi kalóriában.

9 hónapja
#1117
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #1115
És azt hogyan gondolod megvalósítani? Mert sok olyan étel van ami 0 kalóriával, vagy 0-ás tápanyagokat tartalmaz. És olyanok is vannak, amire az ember ránéz, és látja hogy ez tutira nem jó. És ezeket valaki felvitte, és párszor gondolom használja/használta is.

9 hónapja
#1116
Bojtika
Egyébként régen az egy szem forgalomban levő Kalóriatáblázat-ban is volt hibás érték, én azt akkor átjavítva használtam.

9 hónapja
#1115
Bojtika
Nem tudom igazából, mert rengeteg sajtféle van.

Régi megfigyelésem, hogy némelyik gyár elég lazán bánik a kalóriával. Gondolom, átveszik valahonnan a kalóriaértéket, mert akinek ez a dolga, az nem ért hozzá.
Ha új élelmiszert veszek, képes vagyok kiszámolni, vagy még a boltban fejben közelítőleg kiszámolom.
És csak remélni lehet, hogy a beltartalmi értékek valósak. Viszont a legtöbb sajtfélében eléggé hasonlóak.

Másból, mint a három makróból nem lehet kalória benne.
Kéne egy kalória-ellenőrzéses szűrő az új ételek felvitelekor legalább.

9 hónapja
#1114
Gonoszka1
reply to Bojtika's post #1113
És akkkor szerinted mit lehetne csinálni? Ezeket az adatokat adták meg "hivatalosan". De ha ez így nem jó, akkor mi a csuda legyen? Mert én tanácstalan vagyok!

9 hónapja
#1113
Bojtika
Kiszámoltam pár dolgot.
Mivel már benne voltam, ellenőriztem a kalóriaértéket is.
Nagy eltérés van a Sissy sajt gyári adatai és a valós kalóriaérték között. És alighanem (a hasonló érték miatt) egy csomó sajtféleség hibásan szerepel a Bázisban!

A Sissy trappista a Bázis szerint 336 Kcal, 24 g feh., 2 g zsír, 26 g CH.
Ha beszorzom (a fehérje 4,2 Kcal/g, a zsír 9,3 és a CH 4,1) és összeadom, akkor kijön 226 Kcal!

Timea sajtja 23 g feh., 2 g zsír, 26 g CH, ami beszorozva és összeadva 212,5 Kcal.
A gyári adat szerin pedig 330 Kcal.

9 hónapja
#1112
timeaolah
reply to timeaolah's post #1111
mert nem ugyanazok az értékek vannak mindegyikbe

9 hónapja
#1111
timeaolah
értem de én ezt eszem nem a sima sissy trapista sajtot

9 hónapja
#1110
Bojtika
De minek viszel fel újat, ha a listában ott van? Csak terheled a tárhelyet feleslegesen.
Én nem tudom megnézni a Te saját ételeidet, sem senki másét sem.

9 hónapja
#1109
timeaolah
reply to Bojtika's post #1107
az új étel felvételébe felvittem így hogy sissy trappista zsíros félkemény sajt timi így néz már meg hogy neked is 0 hozz ki mindenre

9 hónapja
#1108
timeaolah
reply to Bojtika's post #1107
oda beirtam és nekem 0 hozz ki neked menyit

9 hónapja
#1107
Bojtika
Szia Timea!
Ha az ételhez beírod, hogy sissy, akkor előjön egy lista, benne van a trapista sajt a megfelelő értékekkel! Megnéztem.

9 hónapja
#1106
timeaolah
sziasztok segítségeteket kérem vettem a pennybe sissy trappista sajt zsíros félkemény sajtot és az létezik hogy nem hozz ki zsír fehérje és szénhidrátot mindegyik 0
az adatok energia tartalom 330 kcal
fehérje 23g
szénhidrát 1g
zsír 26 g

9 hónapja
#1105
Bojtika
Finom is az! Én már befaltam a libazsírt apránként. Főztem is vele.
Nálunk nem kapható folyamatosan libaháj.

9 hónapja
#1104
Aranyos
libazsíros kenyér paradicsommal, ma ezzel ajándékoztam meg a pocimat

9 hónapja
#1103
Bigini
Sziasztok!A ,,Durafood Puffasztott Rizses Kukoricás szelet",ami a Pennyben kapható,íztől függetlenül mindegyiken számomra fura kcal van felvezetve:100g -ban 211kcal,1 adagban=12.5g-ban 50kcal...nos ez nekem sehogy sem stimmel.Vélemenyem szerint a 12.5g ilyen termekhez(a tobbi fajtat figyelembe vevve) realis az 50kcal,akkor a 100g taperteke van hibasan felvezetve?Erdekelne a velemenyetek,illetve erre figyeljetek a felvezetesnel mert valahol ez hibas az adatbazisban es egy szeletre 25 kcal korul ir pontosan nem emlekszem

9 hónapja
#1102
Sronee
Köszönöm! :)

9 hónapja
#1101
Gonoszka1
reply to Sronee's post #1100
Nagyjából meg kell nézni, hogy mekkora (milyen súlyú) a virsli, a majonéz. Felviszed a receptként, hogy kifli 7 dkg, virsli 6 dkg, majonéz 0,8 dkg, sajt 0,2 dkg. Ez persze csak egy példa, mert nem láttam a szendvicsedet, de körülbelül ezek lehetnek az adatok. És ezentúl már csak mindig le kell mérned, és felvinned a mit ettél mába. De mérni mindig kell, mert az előre csomagolt szendvicsek sem egyforma súlyúak.

9 hónapja
#1100
Sronee
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha valaki már tapasztaltabb nálam ez ügyben. A kérdés: nagyjából hány kalória lehet egy 14 dkg-os kifli, aminek a belsejében van egy virsli és majonéz, a tetején meg egy nagyon minimális reszelt sajt (tényleg kb 3 szem:)? A neve majonézes-sajtos virslis kifli, előre csomagolt, nálunk az egyik pékség gyártja és szállítja a boltokba. De sajnos semmi hasonlót nem találtam. :(

9 hónapja
#1099
Maslov
reply to Gonoszka1's post #1097
Köszönöm szépen, akkor amennyire finom annyira "gázos" egy 4 X es szorzóval számolva. :((
Igaz szinte mindentre, ami finom, az iszony. :)))))

9 hónapja
#1098
nagyonnagymama
reply to Gonoszka1's post #1095
Koszi!
Akkor lehet atlagolni fogom es felviszem sajat receptkent,hogy mindig tudjam:)

9 hónapja
#1097
Gonoszka1
reply to Maslov's post #1096
Szia! Ez gyakorlatilag egy szárított hús, gondolom fűszerekkel. Így az a kérdés, hogy mennyi a hús vízvesztesége. Szerintem legalább 3-4-szer lesz több a kalóriája mint a nyers húsnak, mert a sütésnél is sok a vízvesztés, és az még bőven nem csipsz. Én azt javaslom, hogy 3-4-szeres kalóriával vigyed be a megevett mennyiséget.

9 hónapja
#1096
Maslov
Sziasztok!
Egy jó pár honlapot végig kutattam, de eredménytelenül. Tudja esetleg valaki, hogy a csirkéből készült töpörtyű mennyi kalória lehet. Még soha sem ettem ilyet, de ma megkínáltak a munkahelyemen és nagyon finom volt, olyan mint egy "cipsz".

9 hónapja
#1095
Gonoszka1
reply to nagyonnagymama's post #1094
Ez egy jó kérdés, mert gyakorlatilag a kalóriatartalom függ a víztartalomtól, és az függ a sütési időtől, és sűtési hőfoktól. Így ezt elég nehéz meghatározni, hogy a kiflid súlya mikor annyi, amennyi a beállított 100 gramm kalóriaértékenek megfelelő.

9 hónapja
#1094
nagyonnagymama
Sziasztok!
Arra lennek kivancsi,hogy a kiflim amikor friss 67-68g. Masnap,harmadnap,mar csak 54-55g-ot nyom.Ez eleg komoly kulonbseg.Mivel nem veszek mindennap frisset,igy a szikkadtat is eszegetem,no persze nem minden aldott nap. Gondolom ,mindig a frissnek a sulyat kell figyelembe vennem.

9 hónapja
#1093
Aranyos
reply to ErzsikeX's post #1092
Vár-lak

10 hónapja
#1092
ErzsikeX
reply to speyster's post #1090
Szia!
Szeretettel köszöntelek. :)
Én sem régen kezdtem. Minden reggel iszom elhízás elleni teát. A Herbária terméke. Gyógyszertárban vettem, de a kúrát csak 4 hétig lehet tartani. Nekem is 8 kg kellene leadni. Kedden szaniba megyek 2 vagy 3 hétre. Ott hagyatkozom a dietetikusra. A tapasztalatimat megosztom Veletek, ha megjöttem. :)

10 hónapja
#1091
Bojtika
Szia! Üdv a Bázison!

Ha bármi gondod akadna, csak szólj. És előre kérlek, ne állíts be a BMR-nél kevesebb kalóriát napi keretnek!

10 hónapja
#1090
speyster
Sziasztok! Én ma regisztráltam erre az oldalra és nagyon tetszik. 8 kilótól szeretnék megszabadulni. További sok sikert mindenkinek. :)

10 hónapja
#1089
Gonoszka1
reply to ErzsikeX's post #1088
Szia! Én ritkán főzök csak magamra. Én mindig mindent mérek, és mindig mindent számolok. Az elpárolgást is gondosan kiszámolom. A saccolás az akkor szokott bekövetkezni, ha nem én főzök (mert nem itthon eszünk).

10 hónapja
#1088
ErzsikeX
reply to Gonoszka1's post #1067
Szia Gonoszka!
Ha csak magamnak készítek kajcsit rendben is van. Ma nem főztem külön. Maradt a gondolom formán. Ugye ismerős. :)

10 hónapja
#1087
timeaolah
reply to Bojtika's post #1085
köszönöm

10 hónapja
#1086
timeaolah
reply to Gonoszka1's post #1084
köszönöm én is arra gondoltam

10 hónapja
#1085
Bojtika
Timea, ezért nem érdemes zsiradékban sütni semmit. Ha néha-néha megkívánod, az nem baj, de ha fogyni akarsz és tartósan, akkor ilyeneket nem szabad rendszeresen enni. Ezt is jelenti az életmódváltás a többi között.

10 hónapja
#1084
Gonoszka1
reply to timeaolah's post #1083
Az attól függ, hogy milyen a fritőzöd. Az olajat méricskézni kellene. Van olyan fritőz ami egy adagoló kanálnyi olajjal megsüti a krumplit, de van olyan amelyik bő olajjal működik. Ha bő olajjal sütöd, akkor a mcdonalds-i sült krumplit vegyed alapul.

10 hónapja
#1083
timeaolah
meg szeretném kérdezni vetem a pennybe sült krumplit meg is találtam a listába de fritőzbe akarom megsütni akkor hogyan írjam be???????

10 hónapja
#1082
Bojtika
Én a merőkanalamról tudom, hogy 75 ml.
De ez kevésbé fontos, mert nem mindegy, hogy mit szedek vele. Például sűrű zöldségragut, benne sok húskockával, vagy híg rántottlevest.

10 hónapja
#1081
Kiseri
reply to Carvi's post #1080
Az enyéimbe 3 deci fér el kényelmesen.
A nagyimnak van békebeli, amibe jó fél litert is bele lehet szedni. :)

10 hónapja
#1080
Carvi
Sziasztok, lehet hogy elkerülte a figyelmemet, de azt szeretném megkérdezni, hogy egy átlagos mély tányér (leveshez, főzelékhez) az hány gramm űrtartalmú?
Köszönöm :)

10 hónapja
#1079
timeaolah
reply to Bojtika's post #1077
ettem belőle reggelre

10 hónapja
#1078
timeaolah
reply to Bojtika's post #1077
köszönöm

10 hónapja
#1077
Bojtika
A főtt császárból már nem sok zsír sül ki, de benne marad elég sok. Persze amúgy is a zsírjával együtt eszi meg az ember.

Bármiből ehetsz, ebből is, de ne sokat. Próbáld úgy, hogy még beleférjen a napi keretbe.

A tojásban is elég sok a zsír. Abból sem érdemes többet enni egy-kettőnél.

10 hónapja
#1076
timeaolah
sziasztok megszeretném kérdezni vettem a családomnak füstölt fött császárszalonnát meg akarom sütni tojással zsiradék nélkül mert úgy is sül ki belőle
abból lehet ennem

10 hónapja
#1075
Bojtika
reply to nagyonnagymama's post #1074
Jól döntöttél, és segítünk, ha szólsz, bármikor. :D
A mozgáskorlátozottságod is változhat valamennyit, ahogy könnyebb leszel!

Én 2 éve, akkor 54 évesen kezdtem fogyni, mert a kollégista fiam aggódva hagyott itt, miután egyedül maradtam.

10 hónapja
#1074
nagyonnagymama
Koszonom kedves szavaitokat.
Ugy hiszem,most 63 evesen,sulyos mozgaskorlatozottan,sikerulni fog,hiszen nem a tukrom dontott,hanem az agyam:) Pontosabban a janyom,mikor is szomoruan konstatalta,hogyha fekvobetegge valnek,akkor mozditani sem tudnanak. No ez bizony nagyon is igaz!!!

10 hónapja
#1073
szabea
reply to Bojtika's post #1072
Szavadon fogunk!!D:)

10 hónapja
#1072
Bojtika
Huhh, majd felveszem megint, és a fiam csinál képet.
Utolsó lendülettel még sikerült, hogy ne legyen szoros a szoknyaderék. :D

10 hónapja
#1071
szabea
reply to Bojtika's post #1070
Köszi,Bojtika és gratulálok a vizsgádhoz! Szuper csaj vagy! Fénykép nincs az új érettségiző ruhádban? Biztosan sokunkat motiválna!

10 hónapja
#1070
Bojtika
Mehet, persze.
Van, aki szerint elég csak leforrázva állni hagyni. Én főzni is szoktam kicsit.

Én a leginkább a hajdinát szeretem a gombához, de a bulgur se kutya.

Annyival forrázd le, hogy jól ellepje, kis sóval együtt.
Utána felteheted főzni, a végén a felesleges vizet le lehet önteni róla. Kissé megduzzadnak a szemek, nem történik más. :D

10 hónapja
#1069
szabea
Bojtika, segíts!
Tegnap vettem bulgurt, hogyan készítsem el? Olvastam, hogy Te használod, csak most nem találom, hol írtál erről.Gombapaprikáshoz köretként mehet? Előre is köszi!

10 hónapja
#1068
Bojtika
Nagyonnagymama, ez elég ijesztően hangzik talán, de nagyon szívesen segítünk!

10 hónapja
#1067
Gonoszka1
reply to nagyonnagymama's post #1066
Szia! Minden élelmiszer hámozva, magozva, csontozva számolandó. A főtt ételeknél a nyers alapanyagokat le kell mérni (a vízet is!), és a végén az elkészült ételt is (ha ez egyben nem megvalósítható akkor részletekben, majd a részeket össze kell adni), és a nyersanyagokból ki kell vonni a készétel súlyát. A különbözet az elpárolgás, amit a receptben negatív előjellel kell beírni. Sok sikert és kitartást kívánok, és akkor megjön az eredmény is!

10 hónapja
#1066
nagyonnagymama
Szervusztok!
2 hete kezdtem a fogyi programomat extrem tulsulyom miatt.
Orommel tapasztaltam,hogy remekul mukodik.
A kerdesem az lenne,hogy egy-egy etel alapanyag kaloria erteke ,tisztitas(hamozas) elotti vagy utani allapotra vonatkozik.
Elore is koszi!

10 hónapja
#1065
Bojtika
Szia! nem tudom, az milyen adag. Mindig más mennyiséget használok.
Ha sietsz, a zabpelyhet kevés vízben főzd fel egy pillanatra, elkeverheted joghurttal vagy amivel szereted, ami lehűti. Gyümölcsöt tegyél hozzá, akár aszaltat is lehet.
Ha tejben akarod főzni, akkor is elég csak egy pillanatra felforralni, de akkor nem tudod azonnal enni.

Igen, a vércukorszintet több szempontból is érdemes alacsony szinten tartani lehetőleg.

10 hónapja
#1064
rozsabogar
Sziaztok! A tapasztaltabbaktól kérdezném, a Bonfy féle tejbezabi, hány karória- és konkrétan az az adag?
Reggelire szeretném enni, mert nincs túl sok időm rá, esetleg tudtok mást is ajánlani?
És szerintetek mennyire fontos az, hogy ne ugráljon nagyokat a vércukor szint, és egésznap megpróbáljuk alacsonyan tartani, ez tényleg segíti a fogyást? Köszönöm.

10 hónapja
#1063
Bojtika

Én olyan 10 éve ettem jégkrémet, most nem kívánom. :D

A ml és a gramm még a tejnél is különböző, az étolajnál még nagyobb az eltérés, 20 ml étolaj csak 15 gramm.
Tehát azt vedd alapul, amit lemértél, mert lehet, hogy a listában sem pontosan szerepel.
Egy átlagos tojás súlya sem feltétlenül 54 gramm, ahogy az itteni listában áll, én a tojást is mindig lemérem.

10 hónapja
#1062
Detto78
Üdv! Itt a fagyi,jégkrém szezon! Sok jégkrémen a tömeg ml-ben és gr-ban is meg van adva,de a tápérték nincs feltűntetve. Így az általános jégkrémet választom a listából,de nem tudom eldönteni, hogy pl. a Tibi jégkémnél a 75ml-t vagy a 48gr-ot vegyem alapnak, mert ugye más a Kcal érték.Valaki tudna segíteni? Köszi

10 hónapja
#1061
Bojtika
Én ezt az ételt nem ismerem, de ha a neten keresgélsz, a sima sajtos-paradicsomos pizza értéke is jó.
Pizza King sincs mindenütt. Azt se tudom, mi az egy szelet súlya.

10 hónapja
#1060
hamika21
Üdv érdekelne hogy a pizza King expresszben kapható szelet pizzaban kB mennyi kalória lehet?

Mondjuk a sima sajtos paradicsomos

10 hónapja
#1059
Bojtika
reply to hornyakz's post #1057
A lángosban kevesebb a szénhidrát, több a zsír. És nulla a vitamin jóformán.
De ha megkívánod, ne tagadd meg magadtól. Aznap több gyümölcsöt eszel, és kész. :D .

10 hónapja
#1058
Gonoszka1
reply to hornyakz's post #1057
Az attól is függ, hogy milyen súlyúak! A lángos ha nagyobb, akkor már több a kalóriája. A kiflik sem egyformák, és az sem mindegy, hogy milyen a tésztája. Van 4,4 dkg-os kifli, és van majdnem 10 dkg-os is. Magyarul minden nézőpont kérdése!

10 hónapja
#1057
hornyakz
Ma reggelire gondoltam eszek egy lángost de nem vitt rá a lélek ezért vettem két kiflit meg egy almát. Hát dobtam egy hátast mikor megnéztem a kalóriaértéket 2 kifli+1 alma =1 zsíros lángossal ???????????????? hogy lehet ez ??????

11 hónapja
#1056
Bojtika
..nem akarnám növelni a zavart, de sütiknél is, mint ahogy minden főtt ételnél, a végén az elkészült (kisült) étel súlyát le kell mérni, és az elpárolgást mínusz előjellel felvinni hozzávalóként, különben torzul a kalóriaérték.

11 hónapja
#1055
ubulne
reply to shizune's post #1054
Gondolom az osszkalora vegig nott, ahogy hozzaadtad a hozzavaokat, nem? Valoszinu elobb vitted fel a kaloriadusabb hozzavalokat, majd a kisebb kaloriatartalmuakat, ezert valtozott igy a 100 g-ra vetitett ertek.

11 hónapja
#1054
shizune
Sziasztok!
Bocsi, most ideírom a kérdésem, mert nincs jobb ötletem. Bocsi előre, ha le van valahol írva, de nem találtam sehol.
Szóval vittem fel egy süti receptet, az oldal folyamatosan kiírta, hogy hány kcal található 100 grammban. Viszont észrevettem, hogy ez folyamatosan változott, és a végső kcal érték kevesebb lett, mint amit közben is számolt. (volt olyan, hogy 433/100g de a végső 294/100g lett) Ez hogyan lehetséges? Valamit elrontottam?

11 hónapja
#1053
Gonoszka1
reply to Boscoka's post #1052
Ha beütöd a mit ettél mába, akkor feljönnek választási lehetőségek! Onnan válaszd ki a Neked megfelelőt. A vadas is nem mindegy, hogy mekkora adag volt, és ettél-e hozzá zsemlegombócot vagy tésztát? Ezekre a választ csak Te tudod, és az adatbázisban vannak a választásodhoz lehetőségek!

11 hónapja
#1052
Boscoka
Sziasztok! Nagyjából hány kalória egy 2 dl-es kakaó, egy adag vadas, és egy banánturmix (0,5l)? köszi :)

11 hónapja
#1051
kattica07
reply to Gonoszka1's post #1050
Köszönöm!!! Ez lesz a megoldás. Igen, megmérem evés előtt. Így már pontos lesz. Köszi! :)

12 hónapja
#1050
Gonoszka1
reply to kattica07's post #1049
A főoldalon az új recept felvitelébe kellene a receptet felvinni. Ott az elpárolgást negatív előjellel kell beírni (-300), és akkor ki fog jönni az 1209 gramm. (1509-300=1209). És 1 adagra 100 grammot írjál be, akkor fog jól számolni. De gondolom amit megeszel azt leméred, és akkor amikor a mit ettél mába felviszed, akkor beírod a megevett sütid súlyát!

12 hónapja
#1049
kattica07
Sziasztok! Próbáltam keresni, de nem találtam a kérdésemre a választ sehol. Ha mégis le van írva valahol, csak irányítsatok oda. Köszönöm. :)
Szóval, sütöttem egy tepsi meggyes piskótát. A hozzávalókat beírva, nyersen 1509 gramm volt. Miután megsült, az egész sütit megmértem, végül 1209 g lett. Ha beírom a recepthez, hogy 1 adag 1209 gramm, akkor ez helyes? Ha megeszek 25 grammot, akkor a rendszer jól fogja kiszámolni a bevitt adatokból a kalóriát? Ugyanis nem találtam olyan lehetőséget, hogy összesen mennyi lett a súlya sütés után. Előre is köszönöm a választ! :)

12 hónapja
#1048
Agica1964
Sziasztok!
Valaki meg tudná írni hogy a kötözött füstölt főtt lapocka mennyi kcal, ch, zsír?
Köszönöm Ja ha tudja valaki igazán felvihetné a táblázatba Köszike

12 hónapja
#1047
shizune
Okés, köszi :)

12 hónapja
#1046
bkata90
reply to shizune's post #1045
Mérd le a tésztát és vidd fel főtt tésztaként és mérd le a levest is azt pedig húslevesként. Van olyan, hogy tészta nélkül.

12 hónapja
#1045
shizune
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy én gyakran eszem húslevest, de az nálam úgy néz ki, hogy csak a levét fogyasztom, max 2 evőkanál levestésztával. Az oldalon fel vannak tüntetve különböző levesek más-más kalória tartalommal, de nem hiszem, hogy bármelyik is így számolná. Mit tudok tenni? Számoljak a megadott adatokkal?
Köszi előre is :)

1 évé
#1044
Petra94
Rendben. Köszönöm szépen a választ és megfogadom a tanácsot! :)

1 évé
#1043
Bojtika
Figyu...Attól, ha egy napon jóízűen beszalonnázol, akár kolbásszal együtt is, még nem fog megállni a fogyásod.
Nyugodtan sütögessetek, és érezd magad felhőtlenül jól! Kell néha egy kilengős nap is, amikor nem foglalkozol a számolással.

1 évé
#1042
Petra94
Sziasztok. A szüleimmel szalonnát készülünk sütni. Eddig elég sok lement és nem akarom, hogy elkezdjek stagnálni és biztosra szeretnék menni, ezért kérdezlek titeket :) Házi készítésű füstölt parasztkolbászt (max. 50 g) tűznék a nyársra meg szalonnát és ezek zsírjával csorgatnám meg a fehér kenyeret (egyébként mindig korpásat eszek). Szoktam mellé még alufóliába tekert hagymát lökni a parázsra, mert annak sosem tudok ellenállni és már 2,5 hónapja nem ettem :D A szalonnát nem szoktam megenni. Meg ugye paradicsom, paprika, de az megtalálható a az oldalon. Ez körülbelül hány kalória lehet? :D

1 évé
#1041
Bojtika
Persze hogy edd meg! :-D

Én sem vacakolok ha kifejezetten ráéhezem valamire. :-D

1 évé
#1040
Bofy
nem,nem írták rá :). Olvasni még tudok ám:P
Az összetevők rajta vannak, és igen, ízfokozós. Tök rég nem ettem virslit, megkívántam, hát megeszem :)

1 évé
#1039
Bojtika
Nem azééé, de a sausage az kolbászt jelent. Úgyhogy ráírták, csak nemmagyarul.

Attól még elég nemjó. Ha finom, akkor ízfokozós.

1 évé
#1038
Bofy
Én orsinak:D...mondjuk még nem ettem meg, kettőt beterveztem. Ezzel meglesz a kellő zsírom mára:). Ez a virsli nagyon finom, de a gyereknek pl nem merek adni belőle:D:D

1 évé
#1037
neonlicht
Ebbe már belefutottam én is. Magunkra vessünk, ha olyasmit eszünk, amire azt se merik ráírni, hogy virsli. Dárdás baromfivirslinek számítottam.

1 évé
#1036
Bofy
Halihó!
Valaki tud infót a Lidliben kapható sausage chicken néven futó virsli adatairól? Persze, hogy a csomagolásán nincsen feltüntetve...még a Lengyel gyártónál sem találtam semmit :(

1 évé
#1035
neonlicht
Olyasmi lehet, ha nem volt nagyon cukros.

1 évé
#1034
papaiagota
Sziasztok! Vettem ma reggel a pékségben egy rozsos szilvalekváros péksütit (olyan, mint a lekváros háromszög alakú péksüti), csak rozsos. Kb 10 dkg.
Szerintetek mennyi kalória lehet benne? Ilyesmit nem találok ezen az oldalon. Kb 270 kcal???

1 évé
#1033
Bojtika
Nem hinném, hogy elárulják a receptúrát, az szinte gyártási titok náluk. Bár nyilván nem azon a pár deka cukron vagy akármin múlik.

1 évé
#1032
Bofy
a dobozoson rajta volt...igaz, hogy az ubijukon, hogy édesítős. Talán a dobozos csalamádén rajta lesz a kalória:)

1 évé
#1031
halene
félek, hogy ő csak árulja de legyen szerencséd :)

1 évé
#1030
Bofy
hja, lehet, hogy rányomulok egy 20-30 körüli értékre, és ma kifaggatom a csalamádés macát, hátha tud valami érdemleges infót adni.

1 évé
#1029
halene
Talán az arany középút...az itthon eltett csalamádémat 100g/15kcal- val számolom így van fenn a rendszerben.

1 évé
#1028
Bofy
Kukk!
Vajh a vecsési vegyes savanyúságban mennyi lehet a kcal? Nem igen van fent sehun. A kérdés, hogy ők mennyi cukrot tehetnek bele. Itt van fent több is, 15-majdnem 40 kalóriáig bezárólag. Vajh melyiket használjam?:D

1 évé
#1027
Bojtika
reply to Kiseri's post #1025
Ha jól tudom, a füstölés növeli pár betegség kockázatát.
A németeknél ettem olyan sózott vagy milyen húst, amiről azt hittem, füstölt, és nem az volt!
A kolbászban azért megeszik, de listában nincs más füstölt hús.

1 évé
#1026
Bofy
Én a rizses füstölthurkát nem találom sehol. Pedig van itthon nagyon finom, mangalicás:)....

1 évé
#1025
Kiseri
reply to Bojtika's post #1024
Köszi!
Sajnálhatják ott nyugaton... :)

1 évé
#1024
Bojtika
Mert a neten sem találni!!! Most próbáltam!

Füstölt húsokat tőlünk nyugatabbra nemigen esznek.

Jó lesz a füstölt sonka, annak a füstöletlen adatai hasonlítanak a nyers oldalasra a leginkább.

1 évé
#1023
Kiseri
reply to Bojtika's post #1022
Amik főtt-füstöltek, biztos nem jók, mert a főzéssel egy csomó folyadékot "beletesznek". A füstölésnél meg éppen hogy elveszíti a nedvességet. Egyenlőre füstölt sonkát (zsírosat) írtam helyette. Nem hiszem, hogy sok különbség lehet, de érdekes, hogy egy ilyen hétköznapi alapanyag nincs sehol.

1 évé
#1022
Bojtika
Még keresek valamit, de szerintem a füstölt tarja értéke jó lehet. Csak a csontok súlyát ne felejtsd el kivonni a hús súlyából!

1 évé
#1021
Kiseri
Sziasztok!
Sehol sem találom a füstölt oldalas kalóriatartalmát!
Valaki esetleg tudja?

1 évé
#1020
TDalma
Köszönöm a segítséget!

1 évé
#1019
neonlicht
reply to TDalma's post #1017
Norbi nem ad meg kalóriát. Azzal szokta hárítani az efféle kérdéseket, hogy az ő ételeiben a szénhidrát van visszafogva fehérje többletért cserébe. Mivel a ch és fehérje kalória tartalma hasonló, az update ételek annyi kalóriát tartalmaznak, mintha nem lennnének update-k.
Csendben jegyzem meg, hogy gyakran a zsír is több bennük, lásd pékáruk.

1 évé
#1018
Gonoszka1
reply to TDalma's post #1017
Sajnos ezt szerintem mi nem fogjuk tudni Neked megmondani. De ha Norbi ebéd volt, akkor nem volt a csomagoláson feltüntetve a kalóriaértéke, és egyebek? Legrosszabb esetben nagyjából marad beírva, hiszen Te tudod, hogy egy-egy darab sajt mekkora volt, és a saláta is mekkora adag volt.

1 évé
#1017
TDalma
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert sajnos ezt nem találtam a táblázatban: "Extra vegyes sajttál (camembert, mozzarella és diós rántott sajt), light tojásos franciasaláta" Ez egy Norbi Update-s ebéd volt.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ez hány kalória lehetett? Mert csak nagyjából tudtam összeválogatni...
Előre is köszi!

1 évé
#1016
Bojtika
reply to neonlicht's post #1014
Ki mit eszik, olyat lehel...
:-D

1 évé
#1015
Bofy
Te kezdted a árpával riogatott pékárúddal! Te vagy a hibááás :D:D

1 évé
#1014
neonlicht
Asszem egy leheletnyit kezdünk eltérni a közösség azon szerepétől, hogy erőforrás legyen a fogyásban :D

1 évé
#1013
Gonoszka1
Én egyszer utaztam Szegedre orvoshoz! Sokat nem is láttam a városból!

1 évé
#1012
bkata90
Szegeden tudok egy éttermet, ahol életem legfinomabb pizzáját ettem :D :D

1 évé
#1011
bkata90
Ha meglesz az órád, akkor futva esszük. :D :D

1 évé
#1010
Bofy
Szeged is jó opció. Úgyis szét vagyunk szórva, ott meg kisebb a forgalom, mint Pesten:D. Fel sem vezetnék oda..nem szeretem :D

1 évé
#1009
bkata90
Úúúúúúúh tényleg a virlis cucc, meg a szezámmagos kalács, na meg a baconös papucs :DD Najó hagyjuk is. :D
Bojtika, az a baj abból nem lehet felet megenni :D

1 évé
#1008
Bojtika
Kata meg én elég közel lakunk, sőt a dógozója még közelebb van.

Persze a csapatért elmennék messzebbre is.

1 évé
#1007
Bofy
Csinálunk egy fórumtalit a tavasszal, az ország legnagyobb albán pékségében ?:D:D:D

1 évé
#1006
Bojtika
reply to bkata90's post #1004
Megbeszélhetünk egy randit, és felezünk...

Vagy nagyon bezabálunk.Asztali verzió   Mobil verzió
Ez a funkció regisztrációhoz kötött!