Cél beállítása 3 lépésben

1. Optimális testsúly kiszámítása

Nem:
Születési év:
Magasság:
Számítás
Optimális testsúly:
Optimális tartomány:

Optimális testsúlyod xx kg. Vedd figyelembe, hogy előírt ideális testsúly ma már nem létezik, a szakemberek szerint fontosabb a jó közérzet.
Ezért helyesebb azt mondanunk, hogy bármilyen kg és kg közé eső testsúly megfelelõ számodra. Viszont ez is csak irányadó információ. Lentebb, célod beállításánál tetszőleges súlyt állíthatsz be. (Megjegyzés: sportolók, testépítők esetében ezek a számok nem mérvadók.)

A következő lépésben kiszámolhatod szervezeted napi kalóriaszükségletét!


2. Szervezeted kalóriaszükséglete

Jelenlegi testsúly:
Életmód      :
Számítás
BMI    :
BMR    :
Alapjárat kcal    :

Szervezeted alapvető működése által napi xx kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked).
Alapjárat kcal égetésed napi xx kcal. Ez azt jelenti, hogy ennyi energiát égetsz el összesen a szokásos napi életviteled által (munka, iskola, stb). Sporttevékenységed ebbe nem számít bele, azt külön tarthatod nyilván a főoldalon, a "Mit sportoltál?" ablakban.

Utolsó lépésben beállíthatod célodat!


3. Cél beállítása

Célod kezdete:
Kitűzött célod dátuma:
A fogyási dátumod egy múltbeli dátumra van beállítva, ezért nem működnek az oldal funkciói megfelelően. Állíts be új célt!
Cél testsúly (kg):
Módszer    :
Mikorra szeretnél lefogyni?
Heti hány kg-ot szeretnél fogyni?
Hány kcal legyen a Napi kereted?
Számítás
Kitűzött dátum:
Tervezett heti fogyás    :
Napi kereted    :
Napi keret fixálás:

Fogyási terved szerint xx napig, heti xx kg-os ütemben, xx kg testsúlyt szeretnél elérni. Ennek megvalósításához napi xx kalória bevitelt javaslunk (ez a Napi kereted, mely a főoldalon fog megjelenni és minden felvitt étkezés illetve testmozgás után változik és mutatja a még aznap elfogyasztható kalóriamennyiséget).


FONTOS! OLVASD EL :
Milyen Napi keretet állítsak be, hogy sikeres legyen a diéta?     


Már volt cél beállítva! Ha új célt állítasz be a régi terv törlődik (minden más megmarad: ételeid, súlyadatok). Ha az új célbeállítás után a grafikon menüben a "mettől" értéket visszaállítod az eredeti kezdődátumra, látni fogod az előző súlyadatokat is. Biztos, hogy új célt állítasz be?
ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2