KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Laci: 42 kg fogyás 12 hónap alatt

Laci vagyok, 34 éves, már 8-ik osztályos koromban volt egy kis pocakom, de nem különösebben foglalkoztatott a dolog, amikor érettségiztem kb. 95 kg-os voltam, aztán egyetem alatt, hírtelen ugrottak meg a kilóim, és a mérleg nyelve szépen felemelkedett 105kg fölé, majd jött a 110 és így tovább. Sajnos a hasamon a bőr pár helyen be is repedt, szép striáim alakultak ki, egy ideig még nem foglalkoztatott a dolog, mind addig míg el nem értem a 130kg-ot, sőt meg is haladtam azt, és egy újabb repedés jelent meg a bőrömön, ekkor határoztam el, hogy valamit tenni kell. 
Nagy lendülettel 2016 augusztusában határoztam el, hogy le kellene fogynom, úgy éreztem most már az egészségem rovására megy a túlsúly, így elkezdtem megvonni a kenyeret és a vacsorát, és próbáltam a lehető legkevesebbet enni, annak érdekében, hogy le tudjam adni a kilókat. Nagy megdöbbenésemre szépen és aránylag gyorsan kezdett csökkeni a súlyom. Ez így ment egészen októberig, amikor megismerkedtem a kalóriabázissal, és ott állítottam be a célomat, kb. heti 0,5kg-os fogyással sikerült tovább fogynom.
A környezetem eleinte bizakodva fogadta a fogyásomat, majd kóros jelenséget vizionáltak, hogy biztos az okozza a súlyvesztésemet. Szó ami szó, tényleg elég furcsán néztem ki, miután lement az első 20kg. Megbirkóztam az emberek véleményével, és túltettem magam rajta, és tovább folytattam kitartóan a kalóriaszámolást, és még a szobabiciklit is elővettem, és azon is naponta több mint 200kcal-t elégettem a napi 2000kcal bevitel mellett. Ezzel az ütemmel szinte napra pontosan elértem az első célomat, ami az volt hogy születésnapomra pont 100kg-os legyek. Ekkor megint jött a barátok szörnyülködése, hogy nagyon ügyes, de most már legyen elég. Ekkor már kevesen voltak akik motiváltak, de én elhatároztam hogy mire az év kitelik, lemegyek 90kg-ra. Közben vásároltam egy 10kg-os súlyt, és elkezdtem fekvőtámasz és hasizom gyakorlatokat is végezni, ami azóta rendszeressé vált, szinte nincs az a nap amikor ne azzal kezdeném a napot. 
Most már szinte másfél éve használom a kalóriabázist, és természetesen vannak kisebb nagyobb bűnözések, de összességében a súlyomat nagyon jól tudom kontrollálni. Jelenleg 91,8kg vagyok, ez az 1,8kg fél év alatt jött rám, de meg kell jegyeznem, hogy a derékbőségem nem nőtt, s közben a kalória bevitel is felment 2400kcal-ra. Ha ezt a súlyt és a napi kb. 25-30 perc testmozgást megtudom tartani akkor elégedett leszek a teljesítményemmel.
Természetesen a kalóriaszámolás arra vezetett rá, hogy azokat az ételeket keressem, amelyek nem tartalmaznak sok kalóriát, és sokat lehet enni belőle. Eleinte nem figyeltem a makró tápanyagokra, de most arra mindig vigyázok, hogy a napi fehérjebevitelem meglegyen, még akkor is, ha ezzel túllépem a kalóriakeretemet. 
Mindezek mellett, szedtem pár vitamint, kalciumot, magnéziumot, D vitamint, valamint A és E vitaminokat azért hogy a bőröm alakuljon az új testemhez, és aránylag sikerült is ezt elérnem, noha jól látszik a bőrömön a valamikori megterhelés. 
Mindenek felett, sikerült rávezetnem magam a tudatos táplálkozásra, és egy év után már a haverok is megszokták és el fogadtak ilyen „különös” embernek, aki ha sörözni készül annyival kevesebbet ebédel, hogy a napi kalóriaszintet ne haladja meg, viccesen úgy is szoktak megszólítani, hogy egy sör még bele fér-e a napi keretedbe? :) 
Ami a közérzetemet illeti, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, nincs fejfájásom, és a vérnyomásom is teljesen a normális értékeket mutatja, míg korábban többször túl magas volt az érték. Két, sőt 3XL-es ruháimat mind le kellett cseréljem, a fogyás alatt kétszer is, jelenleg az M-es méretű ruhákat viselek. 
ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2