Válasz adamzso
#12 számú posztjára
Amíg nincs benne elpárolgás, addig valahol mindegy is. Ez a hiba legalább kicsit kompenzál. De leginkább is nem kéne ilyen recepteket használni, hanem mindenki felviszi a saját verzióját, ahogy ő főzi, amiből ő főzi, pontos mennyiségekkel, pontos elpárolgással, és akkor tényleg tudjuk is, hogy mennyit eszünk.
Sziasztok, szerintem ez nem jól van kiszámolva. A 4 dl víz az 400 g, tehát az összmennyiség nem 1198 g, hanem 1594 g, tehát 100 g tápértéke csak 87,8 kcal.
Válasz feketeinci
#10 számú posztjára
Szerintem annyira nem gáz, mert gondolom, hogy nem egy nagy lábossal ettél belőle! 30 kalória 100 grammnál még elmegy, főleg, ha csak 30-40 dkg-ot eszel belőle. Persze azért nem árt figyelembe venni a nap további étkezésénél. És a zsír -ahogy írod- kell az ízületeknek, és a zsírban oldódó vitaminoknak!
Igazad van, kipróbáltam hasonló hozzávalókkal, és ugyanilyen kolbásszal, 115 kcal jött ki 100 g-ra.
És megnéztem házi száraz kolbásszal is, mert az enyém nem friss volt, a piacon vettem. Úgy már 143kcal 100 g-ja...na ez a gáz :(
Már mindegy, lecsúszott, ma ápoltam a zsírral az izületeimet :)
Válasz feketeinci
#8 számú posztjára
Valószínűleg ezt akkor tette fel a bázis amikor ilyeneket csinált a rendszer. Biztos nem vette észre. De elpárolgás nincs benne, és annyi kb el is párolog.
Kolbásza válogatja.
Én azt nem értem hogy lett az a 4 dl víz 4g?
A kalóriája mindegy, de az nem hogy mennyire hígítja az ételt.
Ha túl sokat eszel belöle, akkor igen!
Olyan étel nincs, ami "hízlal", kizárólag attól függ, hogy mennyit eszel belöle, és mennyit használsz fel belöle.
Ha a kolbászból nem jön ki semmi zsiradék, akkor is max. 1 evökanál olajat használnék. az böven elég a hagymának.
Válasz Meritre
#2 számú posztjára
Tökéletesen jó az amit mondasz, én is így készítem mindig. Kolbász vastagaljú teflon nagyserpenyőbe, passzos fedőt rá, majd ha a zsírját kidobta a kolbász, rá a hagyma, fedő vissza, (Gőzök, aromák bezárva) Majd fedő le, és mehet bele, kis provance, kakukkfű, bors, "smaragd" só.
Aztán a többi, inkább kislángon fedő alatt párolva, mint szétfőzve:) ISTENI:) Külön zsiradékot én sem használok hozzá.
Igazad is van, de több kolbászból nem lehet értelmes mennyiségű zsiradékot kicsiholni...:D .
Mondjuk én kicsit másképp csinálnám: először lepirítanám a kolbászt, kinyerve belőle a zsírt. Azon dinsztelném a hagymát, és így 424 kal étolaj már ki is vehető az egyenletből. Elvégre fogyókúrázunk. :)
100 g -125,45 kcal és nem 91,15 kcal