Ha majd újra kezdek futni, megmondom!!! :-)
Még nem merek nekiindulni, hiszen gyalogolnom is nehéz. De muszáj újra futnom, el sem tudom képzelni, hogy ne fussak!
Azért ne írjuk le a tésztát teljesen. :) Csütörtökön ~1000kcal tészta volt az ebédem ;)
Egy 1000-2000kcal-ás futás után szinte kötelező gyakorlat a tészta! A pizza pedig, ha saját készítésű, remekül beilleszthető az aznapi étrendbe. A hozatottban meg akkora lehet a kcal szórás, hogy még tippelni sem mernék.
Sok sikért mindenkinek ;)
Látod, a tésztákkal hasonlítunk, de én nem vagyok nagy húsevő.
Inkább a sajtokat szeretném nagyobb választékban látni a helyi boltokban.
Válasz Bojtika
#12 számú posztjára
Nem vagy egyedül, ne búsulj :-)) Én sem vagyok oda a pizzáért. Meg a tésztaételekért sem egyáltalán.
Nekem a husika a mindenem, mindenféle formában :-)
Azt hiszem, én vagyok az egyetlen a bolygón, aki nem szereti a pizzát.
Második körben semmit nem, ami olasz.
Az oregánónak különben van tisztességes neve: Szurokfű!
Mondjuk Szegeddel annyira nincs semmi bajom, hogy készülök odautazni. Csupán a város kedvéért, persze sörözéssel egybekötve.
Válasz kaloriabazis
#10 számú posztjára
De! Egy szegedi pizzériában csinálják. Aki nem bírja vékony tésztás pizzát, annak tuti nem jön be.Mondjuk én nem szeretem a vastag tésztás, feltétben úszó pizzát. Amúgy tök jó, mert bőven elég, úgy hogy a szélét meg sem eszem. Ha normál tésztásnál is ugyan ez a helyzet, de mégis sokkal többet eszek. Mennyi múlik a tálaláson...kevesebbel is u.a a hatást éred el a lényeg, hogy a vizuális élmény milyen. tök érdekes.
(#10)
kaloriabazis
8
178
8 éve
Válasz nyunya1
#9 számú posztjára
A 430as azért remélem nem 32 cm-es volt. Az pehelysúly!
Vékony tésztás (tipikus olasz) 4 sajtos 430 g
(#8)
kaloriabazis
8
178
8 éve
Válasz nyunya1
#7 számú posztjára
Pizzát általában azért rendelni szokta a többség.
Ami kalória és tápanyagadatok bent vannak azok stimmelnek, itt egyedül a súly ami igazán nagy eltérést mutat egy szeletre. Azért ez itt a fő kérdés, nempedig, hogy milyen recept alapján készül.
A pizzán már én is gondolkodtam. A legpontosabban akkor lehet kiszámolni, ha megsütöd. Van egy tök gyors receptem amit akár "diétásan" is meg lehet sütni. Még nem számoltam ki, mert még nem sütöttem, de lehet, hogy érdekes lehet. Ha gondolod feltöltöm, eredetiben és Norbi liszttel. Ha már bűnözünk, így talán kisebb a lelkiismeret furdalás.:)) Egy pizzaszakács ismerősömtől próbáltam receptet begyűjteni, de úgy őrzi mindenki a sajátját, mint a PIN kódját. Állítólag az övébe sör is kell.
Én pizzériában dolgozom (öröm ilyen helyen diétázni :/ ). Kíváncsiságból méregettem a pizzákat és egy alap pizza (pl. margaritha) kb. 130g, de egy húsosabb, sok feltétes már 180-200g is lehet. Nem beszélve, hogy a csirke olajban sült, a paprikás szalámi tocsog a zsírban és a tonhal is olajos, bár legalább oliva. A mozzarella zsír tartalma, ami rajta van abban 100g-ban 35g zsír található. Szóval egy szelet pizza is kész fertő sajnos!!! :(
(#5)
kaloriabazis
8
178
8 éve
Az nem is reális elvárás, hogy a "pizzát" beírva pontosan azt dobja ki a kereső, amilyet te ettél.
Ezért keressük az átlagot.
Múltkor egy 32 cm-es pizzának (Mix-R) 1350 gramm volt a súlya!
Szóval erről beszélek. Pizzériánként külön-külön meg azért mégsem vihetjük fel az összes típusú pizzát.
ebből 198 gram volt a tészta némi paradicsom szósszal így ez nem pontos annyira
660 a vékony-tésztás pizzaforte dupla sonkás, kukoricás ...
(#2)
kaloriabazis
8
178
8 éve
Amit most rendeltem pizzát, 800 gramm volt egy egész, tehát egy szelet kerek 100 g.
Ennek alapján módosítottam az átlagos pizza súlyát, de ha vki még lemérné másik cég pizzáját is, akkor megköszönöm..
(#1)
kaloriabazis
8
178
8 éve
Sziasztok!
Kérnék mindenkit aki kapható rá, hogy a 32 cm-es pizzáknak mérjétek le a súlyát. Próbálnám a legvalósághűbb verziót megtalálni.
Kösz.