KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Tamás: 21 kg fogyás 6 hónap alatt

Tamás vagyok, 34 éves. Gyerekkoromban versenyszerűen sportoltam de sosem voltam egy vékony alkat, inkább mindig az izmosabb zömök... A rendszeres mozgás a középiskolában majd az egyetemen szépen alábbhagyott, de az elfogyasztott étel persze nem csökkent és a kilók is elkezdtek szépen gyarapodni. Az évek során több sláger diétát is kipróbáltam, és megpróbáltam csak több mozgással is fogyni de nem hozott átütő eredményeket. Aztán egyre többet olvastam kalóriaszámolásról és 2017 februárban elhatároztam, hogy kipróbálom, mert ennek működnie kell. Ekkor a súlyom 111 kg volt, és a mérleg 33%-ot mutatott testzsírnak. Eleinte beállítottam a napi kalóriát úgy hogy 2017 augusztus 31-re legyek 90 kiló, ez körülbelül 2000 és 2300 kcal közötti napi keretet engedett a napi súlytól és mozgástól függően. Ezután tovább olvasgattam és rájöttem, hogy nem vékony és puhány szeretnék lenni, hanem szálkásan izmos, ezért emiatt elkezdtem nagyon odafigyelni a makrókra is, illetve arra, hogy azokat miből viszem be. Jelenleg a heti kialakult mozgásom mellett minden nap ugyanazt a fix 2100 kcal-t eszem, 34% f. 36% sz. 30 zs. felosztásban, mivel úgy tűnik, hogy a zsírt jobban tolerálom mint a szénhidrátot. A mai súlyom 88.6 kg volt 17.3% testzsír mellett, de ezt inkább csak összehasonlításra használom. A további célom, hogy a 10% körüli testzsírt elérjem, ekkor már az összes kockának látszania kell majd a hasamon megfeszítetlen állapotban is! ;) 

Pár szót az edzésemről is ami nagyban segít a forma elérésében. Csak saját testsúlyos edzést végzek, egy húzódzkodó rúd és egy tolódzkodó az összes eszközöm. Heti 4 nap edzem kb 30-40 percet ami csak erősítés. Eleinte sokat kardióztam de most már csak heti 2-3x maximum fél óra HIIT-et. Ez néha biciklizés, futás, vagy ugrálókötelezés. Ezen kívül heti egy napon falat mászok.

A kalóriák illetve a makrók figyelésére is a kalóriabázist használom, a fenti beállításokkal. Maga a csökkentett kalóriamennyiség inkább csak az elején volt furcsa, de manapság teljesen könnyen tudom követni a beállított célokat, ami nagyban köszönhető az amúgy is reform táplálkozásunknak. A feleségem vegetáriánus, így javarészt húsmentes az én étrendem is, csak ritkán egészítem ki az ételeket hússal. Sokszor belefér egy-egy egészségesebb sütemény is, illetve fagyi, gyümölcs is. Nem rendszeresen de néha hétvégén előfordulnak csaló étkezések, illetve ha vendégségbe megyünk akkor sem figyelem a kalóriákat.

A kezdetek óta a 38-40-es nadrágjaimat 32-esre, az XL-es felsőimet/pólóimat M-esre cseréltem. Ez "sajnos" szinte az egész ruhatáram lecserélésével járt, de ez az az áldozat amit egész eddig bármikor szerettem volna meghozni.

Összességében nagyon jól érzem magam a bőrömben, már nem szégyellem magam a strandon, vagy nem félek, hogy a pulóver levételekor kibukkan a hasam a póló alól. Hétről hétre erősebb vagyok ami a látványon kívül, edzés/falmászás közben is érezhető.
ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2