Válasz lookie
#1 számú posztjára
Megnéztem a saját receptjeimet is, és összehasonlítottam a két receptet is.
Amit látok az nagyon sok eltérés, mert Te sokkal több kalóriát használtál a panírhoz mint amit ez a recept tartalmaz (pl. a lisztet belekeverte a tojásba), és olajból is sokkal kevesebbet használt...vagy kevesebbet szívott fel a panír.
Arról ne is beszéljünk, hogy ez a recept nem karajból készült, hanem combból, ami éppen ellenkező irányba viszi a kalóriákat.
Én szintén felvittem az elpárolgást ahogy Te is, de nem olajban sütöm hanem kókuszolajban, így fele annyi a felszívott olaj benne, a kókuszolaj jobban lefolyik, és jobban leitatható. A tapasztalatom az (ezen az oldalon tanultam) hogy a kókuszolaj valahogy könnyebben folyik, mintha forrón hígabb lenne mint a napraforgó olaj.
Igen, tudom hogy többszörösen telített, de mást nem főzök kókuszolajjal, ennyi pedig belefér - főleg azért mert így fele olaj marad a panírban.
Az én rántottkarajomban 246kcal van 100g-ban, és ebben már van elpárolgás számolva.
Ránéztem más "rántott" receptekre is, úgy mint Rántotthús, Rántott csirkemell....a tapasztalat az, hogy ezek a receptek már nagyon régóta itt vannak, és szerintem alapnak számítottak a Bázis életében. Minden recept ugyanaz, csak a hús változik, a panír hozzávalóinak mennyisége és az olaj marad.
Ez is igazolja hogy vigyük fel a receptjeinket, mert ahány ház annyi szokás.