Köszi a választ, közzé is tettem, hátha valakinek szimpi a receptem:) Én egy pici olajon párolom, általában enged annyi vizet, hogy ne kelljen vízzel felönteni, finomabb marad a borsó, ha a saját levében fő. Tejszínt nem is teszek bele és simán liszttel habarom.
Tetszik (0)
Mindenképpen vidd fel, nem muszáj közzétenni, csak ha akarod.
Én is most nézem elképedve, ez valami elképesztő. Két deci tejszín, két főre??? A két deci tejen kívül? negyven nyomorult deka borsóra,???
Én kevés vízben, inkább csak párolva megfőzöm, és gyakorlatilag besamellel sűrítem, ami ugye vaj vagy más zsiradék, kevés liszt, tejjel felöntve...Összesen nem biztos, hogy két deci tej kell hozzá, ezt még nem főztem, amióta számolok.
Tetszik (0)
Sziasztok! Én totál máshogy csinálom a borsófőzeléket. Vigyem fel a saját receptemet, ha pontosan tudni szeretném hány kalória?
Tetszik (0)
Ez a recept szerintem hibás. A sárgaborsó ennél több kalória jóval. kb. 3-4 szer ennyi.
Tetszik (0)
Csak észrevétel:
Én nem együtt teszek bele tejet és tejszínt, hanem vagy-vagy.
És csak vízben főzöm a borsót, a rántását engedem fel a tejjel vagy a tejszínnel.
Bármilyen ételre csak a legvégén szórjuk a petrezselyemzöldet, amikor már jóformán le is vesszük a tűzről, hogy a zöldben található C-vitamin ne vesszen el teljesen.
Tetszik (0)
A zöldborsófőzeléknél 2 dl tejszín súlya nem 200g, mert a tejnél a 2 dl tej 200g?
Tetszik (0)