Válasz Sosann
#1144 számú posztjára
De jó! Pont tegnap gondoltam, hogy leírom az én süti receptemet, ami nagyjából ugyanez, csak én már kikísérleteztem úgy, hogy szinte 0 szénhidrát van benne.
Leírom pontosan mi van benne, hátha valaki tudja hasznosítani... :)
Tudom, hogy az alapanyagok nem éppen olyanok, amit megtalálni egy átlagos háztartásban, de ezeken lehet változtatni. Viszont akkor természetesen a tápanyag tartalma is változik.
128g tojásfehérje (4db tojásból)
78g tojássárgája (4db tojásból)
35ml víz
5g szódabikarbóna
40g fehérjepor (én kókuszos-csokist, Scitec-et használtam legutóbb)
50g csökkentett zsírtartalmú lenmagliszt
20g bambuszrost liszt
30g búzasikér
édesítő ízlés szerint.
Ezt mind összekeverem. Kókuszsírral kikenek egy akkora üveg vagy kerámia edényt, ami kb. 3-4x akkora, mint amennyi az összekevert "tészta", mert a szódabikarbóna miatt nagyon feljön. Aztán berakom a mikróba maximum teljesítményre, 6 percre. KÉSZ! :)
Én ki szoktam venni melegen és ráteszem egy rácsra kihűlni, hogy ne nedvesedjen be az alja.
Aztán 4 felé szoktam vágni, így négy napra adag lesz belőle.
Fogok egy adagot, és mivel elég száraz piskóta, feldarabolom egész kis kockákra. Majd beleteszem egy edénybe, meglocsolom egy kis meggylével, de csak annyit, hogy ne tocsogjon benne. Összeforgatom, hogy mindenhova jusson belőle.
Utána keverek ki 150g joghurtot, 22g fehérjével (ez szintén Scitec-Rocky road vagy földimogyoróvaj), és ráöntöm a tetejére. Aztán megy a hűtőbe, hagyom állni pár órát, és fogyasztható. :)
Ezekkel a nyersanyagokkal 100g-ban van...
204.47kcal
fehérje: 24.36
szénhidrát: 2.21
zsír: 9.36
Ebben a joghurtos "öntet" nincs benne, csak a piskóta tápanyagtartalma.
Jó étvágyat hozzá! :)