KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Paprikás krumpli

9 éve
#13
Lousha 4
Válasz adamzso #12 számú posztjára
Amíg nincs benne elpárolgás, addig valahol mindegy is. Ez a hiba legalább kicsit kompenzál. De leginkább is nem kéne ilyen recepteket használni, hanem mindenki felviszi a saját verzióját, ahogy ő főzi, amiből ő főzi, pontos mennyiségekkel, pontos elpárolgással, és akkor tényleg tudjuk is, hogy mennyit eszünk.

9 éve
#12
adamzso 11
Sziasztok, szerintem ez nem jól van kiszámolva. A 4 dl víz az 400 g, tehát az összmennyiség nem 1198 g, hanem 1594 g, tehát 100 g tápértéke csak 87,8 kcal.

10 éve
#11
Gonoszka1 37
Válasz feketeinci #10 számú posztjára
Szerintem annyira nem gáz, mert gondolom, hogy nem egy nagy lábossal ettél belőle! 30 kalória 100 grammnál még elmegy, főleg, ha csak 30-40 dkg-ot eszel belőle. Persze azért nem árt figyelembe venni a nap további étkezésénél. És a zsír -ahogy írod- kell az ízületeknek, és a zsírban oldódó vitaminoknak!

10 éve
#10
feketeinci 9
Igazad van, kipróbáltam hasonló hozzávalókkal, és ugyanilyen kolbásszal, 115 kcal jött ki 100 g-ra.
És megnéztem házi száraz kolbásszal is, mert az enyém nem friss volt, a piacon vettem. Úgy már 143kcal 100 g-ja...na ez a gáz :(
Már mindegy, lecsúszott, ma ápoltam a zsírral az izületeimet :)

10 éve
#9
Gonoszka1 37
Válasz feketeinci #8 számú posztjára
Valószínűleg ezt akkor tette fel a bázis amikor ilyeneket csinált a rendszer. Biztos nem vette észre. De elpárolgás nincs benne, és annyi kb el is párolog.

10 éve
#8
feketeinci 9
Kolbásza válogatja.
Én azt nem értem hogy lett az a 4 dl víz 4g?
A kalóriája mindegy, de az nem hogy mennyire hígítja az ételt.

11 éve
#7
uzateli 44
Ha túl sokat eszel belöle, akkor igen!

Olyan étel nincs, ami "hízlal", kizárólag attól függ, hogy mennyit eszel belöle, és mennyit használsz fel belöle.

11 éve
#6
Arankaa22
hizlal?:(((

11 éve
#5
uzateli 44
Ha a kolbászból nem jön ki semmi zsiradék, akkor is max. 1 evökanál olajat használnék. az böven elég a hagymának.

11 éve
#4
Gombkoto
Válasz Meritre #2 számú posztjára
Tökéletesen jó az amit mondasz, én is így készítem mindig. Kolbász vastagaljú teflon nagyserpenyőbe, passzos fedőt rá, majd ha a zsírját kidobta a kolbász, rá a hagyma, fedő vissza, (Gőzök, aromák bezárva) Majd fedő le, és mehet bele, kis provance, kakukkfű, bors, "smaragd" só.
Aztán a többi, inkább kislángon fedő alatt párolva, mint szétfőzve:) ISTENI:) Külön zsiradékot én sem használok hozzá.

12 éve
#3
Bojtika 3
Igazad is van, de több kolbászból nem lehet értelmes mennyiségű zsiradékot kicsiholni...:D .

12 éve
#2
Meritre
Mondjuk én kicsit másképp csinálnám: először lepirítanám a kolbászt, kinyerve belőle a zsírt. Azon dinsztelném a hagymát, és így 424 kal étolaj már ki is vehető az egyenletből. Elvégre fogyókúrázunk. :)

12 éve
#1
darajani 6
100 g -125,45 kcal és nem 91,15 kcal

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2