Válasz tisztahiszti
#1 számú posztjára
Senki nem tudja neked megmondani.Ha nem ehetsz fehérjét, és félsz attól hogy a húslevesben van, akkor ne egyél húslevest.
Az orvosod, aki jártas ebben a témában meg tudja mondani? Biztos kérdezte már tőle más beteg is.
Ha érdekel a véleményem, akkor szerintem kb annyi fehérje lehet benne, mint a megfelelő mennyiségű vízben kifőzött húsleveskockában. A fehérje szerintem nem fő bele a vízbe csak nagyon kis mennyiségben....ahogy az a kockából is belekerül. A hús egyben marad, a felesleges fehérje leginkább habként kicsapódik és leszedjük róla.
De húsa válogatja, hiszen a kocsonyában is van kollagén amitől az megalszik. A növényi zselatintól is megköthet a kocsonya, bár abban tuti nincs egy gramm fehérje sem, mint pl. az agar-agar-ban. Csinálok (még sosem tettem) húsleveskockából fél liter levest ahogy a használati utasítás írja, teszek bele egy mokkáskanál agar-agart, és kész a kocsonya kollagén és fehérje nélkül.
De főzhetek kockából levet, amibe beleteszem a zöldségeket, és tudom mennyi fehérje van benne.
Ne egyél olyan kaját, amit az egészséged nem enged, de senki nem fogja megmondani neked hogy a tyúkhúsleves egy tányérnyi adagjában mennyi a fehérje ha nincs benne hús.
Megkérdezhetem hogy felviszed-e amit eszel? Mert nem látom a számlálódon hogy számolnád akár a fehérjét is. Először vidd fel amit eszel, és nézd meg hogy abban mennyi volt a fehérje, a zöldségektől is érhet meglepetés, nem csak a húslevestől.