KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Csirkeszárny (nyers)

1 éve
#2
drisztina 1673
Válasz kotlarattila #1 számú posztjára
A tápértékadatok általában arra vonatkoznak, amit megeszünk, tehát mag, csont (banán, dió)héj nélkül, ettől eltérően akkor korrekt az adat, ha jelzik az eltérést (pl. mogyoró, szotyi héjas vagy hántolt, vagy a húsoknál bőrrel vagy bőr nélkül). A szárnyat nem szoktuk bőr nélkül enni ezért az bőrrel, csont nélkül értendő (hacsak külön nem jelöli), a mellnél, combnál (halnál) is lehet "bőr nélkül" jelölés vagy a "filé" kifejezés használata.

A "nyers" jelölés általában azt jelenti, hogy feldolgozatlan, eredeti állapot, tehát nem pácolt, rántott, főtt, szárított, tartósított stb. mert nem mindegy, hogy pl. a hal, a bab, a borsó, a gomba, a fűszerek vagy a gyümölcsök frissek azaz nyersek vagy feldolgozottak, szárítottak.

1 éve
#1
kotlarattila 5
Sziasztok! A "nyers" megnevezés azt is jelenti, hogy ilyenkor a csontot is beleszámítjuk? Mert 632 gramm nyers csirkeszárny 1403 kalória, viszont ha levonom a megmaradt csontokat, már csak 460 gramm elfogyasztott tiszta hús marad, ami 1000 kalória körül van, viszont nem tudom, hogy levonhatom-e a nyers adataiból, mert azért nem mindegy az a 400 kalória különbség. Köszi!

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2