Sziasztok! Lehet hogy hülye kérdés, de késztermékeknél nem tudom mi a helyzet. Ha csontos húst sütök akkor nyilván csak a csonton kívüli rész tömegét írom be, arra van megadva az adatbázisban a kalóriatartalom. No de adott ez a 500 g-os gyárilag panírozott, csontos csirkeszárny. Ebből mondjuk 100 g csont (ez csak tipp), amit általában nem eszünk meg, én legalábbis nem :) A csomagoláson megadott kalóriaérték 202kcal/100g. Ezt úgy kell értelmezni akkor, hogy összesen kb 1000kcal a teljes csomag energiatartalma, akármennyi is a csont belőle (mert mondjuk kiszámolták hogy az ehető részé lapvetően magasabb, csak ott van a 0 kcalnak tekinthető 100 g-nyi csont, ami csökkenti az átlag lakóriatartalmat), vagy csak a csonton kívüli mondjuk 400 g-ra kell számolni a kalóriatartalmat?
Köszi!