KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Natúr szelet

8 éve
#14
310583 436
Válasz feketeinci #13 számú posztjára
Porkolt is megy zsiradek nelkul - hagymat forro teflonba, lesozod, lefodod, alacsony hofokon sajat leveben parolodik; hust ugyanugy, sozod, fodod, sajat leveben dinsztelodik

8 éve
#13
feketeinci 9
Válasz chokie #11 számú posztjára
Én befűszerezem a husit, egy darabka sütőpapírt ketté hajtok, és abban teszem fel - se víz, se olaj nem kell alá, nem is szárad ki, fedő sem kell.

8 éve
#12
chokie
Még egy javaslatom az igazán hardcore diétázóknak: Olvassátok el Dr. Tarján Róbert, Dr. Lindner Károly - Tápanyagtáblázat című könyvét, alapmű és 9 kiadást már megért. Szó van benne a húsok fehérjetartalmáról, kalória értékeiről. A jó irányelv a könyv szerint a következő:
100 g csirkehús, átlagosan 74,6 g vizet, 21,5 g fehérjét, 2,5 g zsírt és 0,4 g szénhidrátot tartalmaz. Kalóriaértéke ekkor 110 kcal és 460 kJ. Ezzel érdemes számolni, a kieresztett víz mennyiségét is érdemes mérni, mennyivel csökkent a hús súlya (sütési módszerektől is függ!)

8 éve
#11
chokie
Javaslatom diétázóknak: A csirkemellet olaj nélkül is ki lehet sütni serpenyőben, mert maga a hús is tartalmaz zsírt. Be kell kenni a kedvenc fűszereddel, fel kell melegíteni a serpenyőt egy kicsit, belehelyezni a husikat és egy pici vizet kell tenni alá. Lefeded és teflonos serpenyőben nem fog leégni, megsül a saját levében. Aki figyel az egészséges zsírokra, és nem finomított napraforgóolajat használ, vagy kókuszolajat, az sem sokkal jobb, az a kellő zsírt a husira utólag tudja hozzáadni extra szűz lenmag vagy olívaolaj formában.

9 éve
#10
lanyig
Benne van a bőr vagy külön kell hozzáadni?

9 éve
#9
achu 14
Hát én úgy vettem észre, hogy a csirkemell nagyjából 30% vizet veszít sütés alatt. Én azt csinálom, hogy a sült csirkemellet, amit mindig alufóliában sütök ki, lemérem mielőtt megenném, és a kapott értéket megszorzom 1,3 -al. Az így kapott értéket viszem fel a kaloriabazisba, mint nyers csirkemellet.

10 éve
#8
Gonoszka1 37
Válasz törölt felhasználó #6 számú posztjára
Sajnos sokat változhatnak, mert ezeknél a recepteknél nincs elpárolgás számolva, és a csirkének pedig kifejezetten sok az elpárolgása! Javaslatom, hogy hallgassál Loushára, és készítsd el saját receptként, mert akkor az biztos, hogy helyes kalóriatartalommal fogod felvinni!

10 éve
#7
Lousha 4
Válasz törölt felhasználó #6 számú posztjára
Ennek amugy sincs sok koze semmihez, kb. tippelt adat. Ha rendesen szamolni akarod a kaloriakat, ne hasznalj ilyen adatokat, merd le a nyers alapanyagaidat, vidd fel receptkent, vidd fel az elparolgas merteket, es akkor tenyleg tudod, mennyi az annyi.

11 éve
#5
Gonoszka1 37
Válasz Bita #4 számú posztjára
A natúr szelet általában nem csirkéből készül. De ha nem mérted és számoltad ki magadnak, akkor legrosszabb esetben ezt is felviheted a megevett csirkecombodnak. (Egyébként a bázisban van sült csirkecomb.)

11 éve
#4
Bita
ez ok az olaj nélkül sütött csirke felsőcombra, bőre nélkül?

12 éve
#3
Gonoszka1 37
Válasz Jonespapa #2 számú posztjára
A natúr szeletnél csak a húst számoljuk, a csontot nem. Így számolunk minden csontos húsnál (csirke, pulyka, kacsa, karaj stb). A csontot nem esszük meg, legfeljebb ha van kutyuskánk, akkor a kutya.

12 éve
#2
Jonespapa
Ebből mennyi a hús és a csont?

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2