KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Sült lazac

11 éve
#15
Bojtika 3
Igen, én nem vagyok az a nagy húsevő. :-D

11 éve
#14
humarka
Jaj el is felejtettem,hogy Te nem hússal viszed be a fehérje jelentős részét ! :D
Én szeretem a húsokat is ,de egyre több( giz-gazt :D) is becsempészek azn étrendembe !
Most éppen a köles van soron főleg a Te "reklámozásod"alapján :))))
Remélem az is akkora sláger lesz nálam mint a zab.....

11 éve
#13
Bojtika 3
Humarka, a fiammal tegnap megbeszéltük, hogy nem jön ezen a hétvégén sem haza.

Egyedül vagyok, a napi étel kitalálása külön program. És elég változatos.
Most véletlenül maradt tegnapról kelkáposztafőzelék. Néha előfordul ilyesmi, de tegnap üresen ettem, ma kis husit teszek hozzá.
Fagyasztóm van, de kettőnkre-hármunkra sem használtam. A kis mélyhűtő rendszerint eléggé tele van, a zöldségkeverékkel, egy-két csomag valamivel (most éppen bab), az adagokra vágott husival, a halfilével.
Mikor mire van kedvem, a hűtővel szemközti polcon van köles hajdina, bulgur, a zabok, a fűszerek...:-D

11 éve
#12
humarka
A sütőpapíros zsírozázzal nincs semmi gond.:))Ha rántott húst csinálok sütőben,akkor olajjal megspiccelem a sütőpapírt,meg a rárakott húsokat is , és ennyi az olaj,amivel gazdálkodhatnak a húsok,vagy halak,osszák be!..:)))
Én viszont általában több napra főzök.
Te minden nap frisset főzöl Bojtika?
Én fél csomag tengeti halat simán megsütök egyszerre néha még egy egészet is....(főleg,ha jönnek a fiamék és besegítenek egy kicsit az evésben..)Aztán ami megmarad,azt eszegetem 2-3 napig ebédre,vacsorára más-más körettel.De ha mégis ráunok valami miatt akkor sütve lefagyasztom,és ha nincs időm,kedvem főzni,akkor csak kiveszek 2 szeletet és melegítem.

11 éve
#11
Bojtika 3
Ez nagyon jó ötlet, de én rendszerint csak egy darab halat sütök. Arra meg nagy a sütő... :-D

Kevés kókuszzsíron is megsül az a darab hal, a zöldséget a serpenyőben maradt minimális akármin párolom.
De ki fogom próbálni a sütőpapíros változatot serpenyőben.
Sőt...mi van akkor, ha a sütőpapírt zsírozom kicsit?

11 éve
#10
humarka
Válasz Bojtika #2 számú posztjára
Sziasztok!
Most láttam a Tv-ben egy nagyon jó praktikát a pár csepp olajos halsütésre(Zsófitól).
Én eddig is sütőben,vagy serpenyőben nagyon kevés olajon sütöttem halakat,de ez még egyszerűbb és jobbnak is tűnik.Ő lazacot sötött ,de én azt egyszer ettem életemben ,akkor sem igazán ízlett.....így maradok a tengeri halnál,vagy ami éppen van.
Szóval dupla réteg sütőpapírra rakott csíkokra vágott zöldségeket,ki mit szeret....
Arra fektette a befűszerezett lazacot :)) ki ,hogy szereti a fűszerezést (én a tengeri halat fokhagymás,sós tejben szoktam pácolni egy éjszakára.Ha sietek,akkor csak megforgatni benne.
Meglocsolta pár csepp oliva olajjal,és nagyon szorosan begyűrögette ,lezárta a sütőpapírt.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, forró sütőben, 10-12 perc alatt megsütötte.(míg a sütőpapír széle elszíneződött)
Ennél egyszerűbbet,finomabbat( és nekünk valóbbat ..)el sem tudok képzelni.
Most nincs itthon halam,de amint veszek,már is ki fogom próbálni.
Jó étvágyat hozzá!

11 éve
#9
Gonoszka1 37
Válasz Bojtika #8 számú posztjára
Csak kár, hogy ezt nem lehet jó ropogosra megsütni, és megenni!

11 éve
#8
Bojtika 3
Nézd csak:
Közelebb is van keszeg!!!

http://hu.wikipedia.org/wiki/Keszeg_%28telep%C3%BCl%C3%A9s%29

:-D

11 éve
#7
Gonoszka1 37
Válasz Bojtika #6 számú posztjára
Én a halászlevet sosem szerettem, így ez a veszály nem fenyeget! A tengeri halakból én is dziktam enni, de van bennem mindig egy olyan kérdés, hogy tengeri, tengeri, de mégis milyen tengeri? Mert azt nem szokták ráírni.
Akkor Te sem tegnap voltál a Balcsin! Pedig milyen finom ott a jó balatoni sült keszeg!!!

11 éve
#6
Bojtika 3
Én egyszer megcsömörlöttem egy zsíros halászlétől, azóta a pontyot nem merem...
Jó nekem az a tengeri halfilé, nem is ismerem a többi halat nagyon.
A Balatonon??? Húúú...valamikor úgy talán 45 éve?

11 éve
#5
Gonoszka1 37
Válasz Bojtika #4 számú posztjára
Én sem lazacot eszem mindennap, és ha ritkán veszünk, akkor sem egy kilót! A férjem inkább a busát, pontyot szokta enni (én nem szeretem), de abból nyersen egy alkalomra kb:30-40 dekát és azt be is termeli. Én a tonhalat, lazacot szeretem, meg a sült keszeget, de azt már ezer éve nem ettem, mert nyaralni 20 éve voltam utoljára a Balatonon.

11 éve
#4
Bojtika 3
Hihihi...majd ha lesz egy kiló lazacom, kipróbálom.

Egyelőre nem fenyeget ez a veszély.

11 éve
#3
Gonoszka1 37
Válasz Bojtika #2 számú posztjára
Szerintem sütőben, és én biztos nem tennék alá ennyi olajat. Szerintem 30 grammal is elég lenne kikenni a tepsit! Egyébként a férjem simán megeszik 30-40 dkg halat! Inkáb az a baj, hogy nincs elpárolgás számolva, és a halban sok a víz. Tehát az a 30 dkg inkább csak 20 dkg elkészülve!

11 éve
#2
Bojtika 3
Az még hagyján, de hogy a csudába süti meg két evőkanál olajon azt a kiló lazacot?

11 éve
#1
Dragonfly 83
30 dkg-os adag??? Súlyemelőknek vagy hízókúrázóknak??? :))))

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2