Válasz Bojtika
#2 számú posztjára
Sziasztok!
Most láttam a Tv-ben egy nagyon jó praktikát a pár csepp olajos halsütésre(Zsófitól).
Én eddig is sütőben,vagy serpenyőben nagyon kevés olajon sütöttem halakat,de ez még egyszerűbb és jobbnak is tűnik.Ő lazacot sötött ,de én azt egyszer ettem életemben ,akkor sem igazán ízlett.....így maradok a tengeri halnál,vagy ami éppen van.
Szóval dupla réteg sütőpapírra rakott csíkokra vágott zöldségeket,ki mit szeret....
Arra fektette a befűszerezett lazacot :)) ki ,hogy szereti a fűszerezést (én a tengeri halat fokhagymás,sós tejben szoktam pácolni egy éjszakára.Ha sietek,akkor csak megforgatni benne.
Meglocsolta pár csepp oliva olajjal,és nagyon szorosan begyűrögette ,lezárta a sütőpapírt.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, forró sütőben, 10-12 perc alatt megsütötte.(míg a sütőpapír széle elszíneződött)
Ennél egyszerűbbet,finomabbat( és nekünk valóbbat ..)el sem tudok képzelni.
Most nincs itthon halam,de amint veszek,már is ki fogom próbálni.
Jó étvágyat hozzá!