És kérdés, hogy ki mit tart közepes méretűnek! És az elpárolgásról nem is beszélve! Sajnos sokan a darabsúlyon vannak kiakadva, pedig eleve nem is szabadna darabra felvinni semmit! Már ezügyben rojtosra beszéltem a szám (de úgy látszik hiába!)!
Mindig kell mérni, azaz elején és végén is. Az olajat úgy tudod a legjobban meghatározni, hogy leméred az elején is és a végén is az olajat, mert akkor kiderül, hogy mekkora az a mennyiség amit felszívott a rántott ételed. És akkor már könnyű kiszámolni az elpárolgást.
Sajnos nem túlzás, amikor először lemértem én sem hittem a szememnek. Aztán arra is oda kell figyelni a sütött cuccoknál, hogy sok víz elpárolog belőle, tehát sűrűsödik az anyag, tehát nő a kalóriaértéke. Érdemes a végén is lemérni, hogy ki lehessen számolni mennyi víz megy ki belőle.