KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Csirkemell (nyers)

2 éve
#9
szertepillanto
Mi a ref szám. Mihez viszonyítok????? 100g termékre vonatkoznak az adatok???

8 éve
#7
SZENTESIm
téves adat nem 1százalék hanem 3 a zsirtartalm

8 éve
#6
310583 436
Válasz Amusing #5 számú posztjára
Igen, annyi.100g nyers csirkemellet a fenti adatokkal ha megsutsz, abbol lesz 70 g SULT csirkemell ( peldaul) de ugyanannyi marad minden ertek tehat a 70 g -nak lesz 112 kaloriaja,24.7-0.5-1 makroi. tehat 100 g sult csirkemell korantsem 122 kaloria

8 éve
#5
Amusing
anyám, ennyi agysebészt

szerinted a fehérje kifő belőle? Vagy a ch???? ha így lenne lehetne zabálni pacalt is, csak tovább kell főzni?
az víz kimegy azt annyi

9 éve
#4
Lousha 4
Válasz harzoltanq #3 számú posztjára
Olyan ertelemben nem valtoznak, hogy abban a mondjuk 150 grammos csirkemellben ugyanugy 168 kaloria, 37.05 g feherje, 0.75 g ch es 1.5 g zsir lesz, ha megsul. De a 100 grammra vetitett adatai nagyon is valtoznak, hiszen mostanra a mell mondjuk 110 gramm. Azaz mig nyers allapotaban 100 grammjaban volt a fent is lathato 112 kaloria, 24.7 g feherje, 0.5 g ch es 1 g zsir, mostanra 100 grammjaban mar van 152.7 kaloria, 33.6 g feherje, 0.6 g ch es 1.3 g zsir.
Ez addig teljesen mindegy, amig lemersz egy darab nyers mellett, megsutod es ott helyben megeszed az egeszet. De amint egy egesz csaladra, vagy egy hetre elore fozol, mar baromi fontos, mert ha egy elkeszult, sok osszetevos etelbol mersz magadnak, a nyers osszetevok alapjan mar nem tudod, mennyi kaloriat eszel, csak ha szamolsz az elparolgassal.

9 éve
#3
harzoltanq
Halkan megjegyzem: elkészítés során kizárólag vizet veszít. A tápanyagok nem változnak.

10 éve
#2
Gonoszka1 37
Válasz unpeter #1 számú posztjára
Ezt azért nem értem, már hogy miért írod ezt, mert itt a nyers csirkemell kalóriája van, és nem sült, vagy grillezetté. Egyébként iazad van, mert a tápos csirkemell, még többet is veszít mint 25% vízet!

10 éve
#1
unpeter
A főzés/sütés során a húsok jelentős mennyiségű vizet veszítenek. Ezért szerintem a 100 grammra vetített makrotápanyagok mennyisége megváltozik. Saját tapasztalatom szerint például a kontakt grillel sült csirkemell súlyának 20-25 százalékát elveszíti. Ha csak 15% vízvesztést feltételezünk főzésnél, a makrotápanyagok aránya már akkor is 29/0,6/1,2, ami plusz 5 gramm protein 100 grammonként.

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2