Felháborodva jöttem megmondani a tutit, de látom 9 éve is megmondták, és 9 év alatt nem sikerült még mindig javítani ezt az alap fogyókúrás ételt, ami 1.5x alábecsli a bevitt kalóriamennyiséget... Szép. Amúgy nekem úgy, hogy nem szárítom ki a húst, kb 180 kCal/100g-ra adódik.
Ebben az esetben iazad van, de elárulom neked, hogy sajnos a legtöbb recept nem helyes, mert az elpárolgást vagy a vizet nem tartalmazza! Ezért javaslom mindig, hogy mindig és mindenki a saját ételét vigye fel receptként, és mérjen, mérjen, mérjen!!!
A főzés/sütés során a húsok jelentős mennyiségű vizet veszítenek. Ezért szerintem a 100 grammra vetített makrotápanyagok mennyisége megváltozik. Saját tapasztalatom szerint például a kontakt grillel sült csirkemell súlyának 20-25 százalékát elveszíti, 20 százalékkal számolva a makrotápanyagok aránya már 30,9/0,6/1,2, ami plusz 7 gramm protein 100 grammonként.