Ha nem sütőben sütöm, akkor érdemes úgy mérni, hogy a fel nem használt étolaj súlyát kivonom a kezdő olaj-súlyból. A többit beitta a panír.
Hozom a linket pár élelmiszer víztartalmáról. Nyilván nem párolog el az összes víz, de mindig azt hozom példának: ha csirkecombokat párolok serpenyőben, a dugig tele állapot után hamarosan a húsdarabok már kényelmesen elférnek. Tulajdonképpen elképesztő, hogy a húsok közel 60%-a víz, pedig ezt a szervezetünkről szoktuk tudni még akkor is ha ott nem kizárólag a húsunkat értjük. (Igaz, az élő szervezet víztartalma nagyobb értékben is van megadva...)
A francba....pedig szoktam sütni mellet...bár hagyományosan külön a lisztet....de ez mit sem változtat azon, hogy az elpárolgás miatt nem vettem észre a kalóriaváltozást :(
Simán beválasztottam....jobban kell figyelni :)
Az alsó és a feső combnak is ugyanaz a kalóriája, így igen! Csinálhatsz csak felső, csak alsó, vagy zászlósakat. Mindnek ugyanaz a kalóriája. A receptnek egy baja van, hogy elpárolgást nem tartalmaz, és bizony a kalóriaemelő tétel! Legjobb lenne, ha az általad készült ételt felvinnéd receptnek, és az elpárolgást is figelembe vennéd negatív előjellel a receptbe!