Válasz feketeinci
#4 számú posztjára
Azért is csinálták, mert táplálóbb, de főleg azért, mert akárhonnan nézzük, egy kanál zsírtól minden finomabb... A falusi konyha nem használt százhétféle fűszert, ilyen-olyan egzotikus alapanyagokat, egyszerű és bevált fortélyok voltak, mint pl. zsír zsírral. A nagyi palacsintája is attól volt olyan puha, hogy a tésztában is, meg alatta a serpenyőben is volt egy tehervagonnyi zsír.
És valóban, kb. minden grízgaluska recept, amit találsz, azt fogja mondani, hogy bele egy kanál zsír, vaj, olaj, akármi.
Ettől még mivel diétázunk, ezek elhagyhatók, csökkenthetők.
Ami a konkrét receptet illeti, lehet helyes azért, mert egyrészt lehet, hogy olaj nélkül párolta össze az egészet. Ha a gomba és a csirke egyszerre ment az edénybe, akkor előbbi enged annyi levet pillanatok alatt, hogy az elég legyen. Az elpárolgás meg azért nem katasztrófa, mert úgy látom, összesen két adagot készített, így az ő számára stimmelni fog a kalória. Mint nyilvános recept már aggályosabb, mert ha ebből valaki csinál egy tripla adagot, aztán leméri, amit kiszed, ott azért már nagyobb eltérés lesz.