KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Kovászos uborka

6 éve
#5
drisztina 1673
Válasz ZolAnd #4 számú posztjára
Mindannak ellenére, hogy én kenyérrel, sóval, kaporral és fokhagymával készítem a „jó” kovászos uborkát, van, aki kenyér helyett burgonyával kovászol... és biztos vagyok benne, hogy számára az a „jó” és "összehasonlíthatatlan" kovászos uborka...
Nem azzal van a baj, hogy te hogyan csinálod, de könyörgöm, miért kell „kijelenteni”, hogy milyen a „jó” kovászos uborka?
Szerintem a hozzászólásodban lemaradt az az apró szócska, hogy "szerintem".

6 éve
#4
ZolAnd 17
Arról nem is beszélve, hogy a "jó" kovászoshoz még kell pár darab tormagyökér és fekete szemes bors is. Nem rossz így sem, de a két íz összehasonlíthatatlan. Az evésre szánt uborkát bevágjuk, a szendvicsbe valót meg nem.
Kéretik javítani a kalória tartalmát. Nem több mint 11 kcal/100 g!

6 éve
#3
serteperte74 3
Válasz Xadornix #1 számú posztjára
A szénhidrát nem lebomlik, hanem tejsavvá alakul,ami valamelyest kioldódik a lébe is, tehát ha a a llevét is fogyasztjuk, az energiatartalom alig változik (tejsav: 3,6kcal/g, szénhidrát: 4,1kcal/g), a kapor energiatartalmát hozzáadni tényleg felesleges.

9 éve
#2
bellakati 1
Jó lenne az adatok helyesbítése!
Mennyit szénhidrátot veszít az ubi?
bellakati

9 éve
#1
Xadornix
1, a kapor szénhidrát, kalória stb. tartalma nem mászik át az uborkába
2, az erjesztés során az uborka szénhidráttartalmának jelentős része lebomlik

Így aztán a végeredmény tápérték adatai messze állnak a valóságtól...

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2