KalóriaBázis
Vezesd a fogyásod!
Magyar
Belépés
Belépve maradok

Főoldal / Fórum / Beszélgetés az ételekről / Főtt bab

8 éve
#2
Xadornix
Válasz lilcsirke #1 számú posztjára
Ipari körülmények között (mint konzervgyár) elég jól lehet befolyásolni, hogy az eljárás (mint főzés) során mennyi vizet veszítsen, vagy vegyen fel egy étel. Gondolom a gyártónak egyes esetekben az éri meg, ha kevesebb babot és több vizet ad el.

Másrészt a bab keményítőtartalmának egy része a konzerv levében van, a tápanyagot és kalóriát viszont töltőtömegre szokás megadni, ami csak a lecsepegtetés után maradó rész. Ha a levét is beleteszed, rejtély, abban mennyi anyag van a vízen kívül, ezt nem szokás publikálni. Aki magának főzi, az viszont nem számolja külön, hiszen többnyire annyi vizet használ, hogy ne kelljen leönteni.

8 éve
#1
lilcsirke 10
A főtt babban miért több a kcal, mint a konzerv babban?

ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2