Válasz Gonoszka1
#70 számú posztjára
A kurkumát zöldséglevesbe teszem :)
A friss zöldfűszerek mindig vonzottak, s most már, hogy ház és autó is van, hoztam cserépben, némelyik kint, némelyik bent lakozik... A mohafodrozatú metélőpetrezselymem múlt télen kihalt, most nevelek magról újat, de nagyon lassan nő... A mentámmal nem is tudom, mi van. A menta az a növény, amiről azt olvastam, hogy ne eresszük el a kertben, mert kiirthatatlanul elburjánzik. Nos, nálam elpusztultak a cserépben, de a virágládában kihajtott a tövéről, megfér a kakukkfű mellett (ami szuper illatú szárítva is, de nem baj, a friss bájosabb. más kérdés, hogy még sosem szedtem belőle, csak gyönyörködtem benne, most már elég van ahhoz, hogy használjam is)... Egy másik ládában oregánó és bazsalikom van, de az is túl kevés az intenzív használathoz...
Gyömbér salátába? Milyenbe? Ilyet még sosem kóstoltam. Múltkor végső kétségbeesésemben megpácoltam a gyömbérnövény maradékát (azért vettük, mert csírázott és nevelgetni akartuk. levágtuk a csírás részeket, fejlődött is, de jött a hideg és behoztuk, de a szobában már elpusztult). Szörpöket én is láttam, de iszonyatos mennyiségű cukorral és én azt nagyon nagy ívben kerülöm.
Chilim van még, éretlenül mélylila, éretten piros :D Nagyon szórakoztató, az is inkább szobadísz, mint fűszernövény, de persze majd megesszük a terméseit. Hónapokig érlelgeti őket, szobadísz funkcióban ez direkt előnyös. No, neki eszébe sincs kihalni, jól érzi magát a szobában is.
Gyömbéres sütit kéne sütnöm, ropogósat... Az finom.