Válasz törölt felhasználó
#112 számú posztjára
Én is a disznót szeretem, de azért ne hidd, hogy egyesek nem tudnak simán összehozni 80% zsírt marhahúsból. Erősen zsíros az, ha megfelelő részeket választ az ember s még hozzá lehet dobni egyéb zsiradékot.
Plusz sokan nem szeretik a disznóban levő sok többszörösen telítetlen zsírt s az omega6:omega3 arányt.
Ez engem annyira nem mozgat, csak mondom. Érdekes, mennyire máshogyan állnak a dolgokhoz különféle csoportok, még ha mind egészségtudatos is.
Itt Magyarországon messze disznót a legkönnyebb venni rendes helyen (sima bolti húst nem eszem, elvek, íz, talán egy picit egészség is, de azt annyira nem érinti a tapasztalatok szerint, főleg ha a normál étrendről megy át az ember egy jobbra, igaz, így nem is lehet összehasonlítani a dolgokat), de azért marhatartás is van rendesen, jövő héten megyek egy farmra némi húsért, sajnos a zsíros fecnik már elfogytak, pedig az bizonyára igen hasznos lenni. Nem baj, termelői disznózsírt könnyű szerezni, én pedig nem vagyok szívbajos vele kapcsolatban, elég sokat teszek az egészségemért, egyelőre legyen elég, úgysem tudok mit csinálni, ha csak ez van (és a kókuszzsír, de az se olcsóbb, csak ízetlen és webshopból kell rendelni jó áron. persze bizonyos ételekhez nem jó a disznózsír, de amit én eszem, ahhoz szinte mindig igen).
Én jó kis disznósajtot vettem múltkor, sajna nem éri meg sűrűn, ha az embernek pénzgondjai vannak, mivel azonnal szétkaptuk, míg pl. egy darab tarján elélek hetekig, feldobja a rántottáimat. De már évek óta nem ettem disznósajtot, pedig milyen jó, persze csak a rendes magyar módon, sok pirospaprikával és gazdagon. Olvastam, hogy nemcsak fejhús mehet bele, hanem jó sok egyéb is. De szerintem csak a fej is igen jó, hús azon is van s csuda tudja, a külön-külön kevésbé érdekes részek összerakva, bepaprikázva, jól megfokhagymázva valami csodálatosak.
Én mostanában több sajtot eszem, így jár az, aki kihagyja a növényeket és napi 40g zsíros húst tud megengedni magának :D Nehéz jó húst szereznem, no, szóval most hetek óta várakozom.
A sajt sajna ipari, de ez van, nem eszem belőle valami sokat. Érlelt Goudám is van most, mesés. A szervezetem pedig nem panaszkodik, úgyhogy nem aggódom az egészségem miatt sem. Az elveim pedig értsék meg, amíg nem szerzek több pénzt, bár a házi sajtok nem tudnak helyettesíteni minden boltit, egyszerűen nincs akkora választék. Főleg keményebb sajtot nehéz szerezni, márpedig én szinte csak olyat eszem. De valamirevaló mennyiségű hússal azért könnyebb lesz a szinte teljesen növénymentes étkezés, a sajt veszteni fog a fontosságából. Plusz húsra alapozva, úgy tűnik, nem kell foglalkozni kb. semmivel, nem kell kiegészítőket szedni, ez szimpatikus. Én csak a magnéziumra figyelek, mert arra nekem kell, különben jönnek az izomgörcsök, a ketós ajánlásokhoz képest durván alacsony sóbevitelem és a teljesen ismeretlen káliumbevitelem nem izgat, azok nem okoznak semmilyen problémát. No persze, nekem a tojásaim bekavarnak, sosem fogok elsősorban húson élni (évtizedek óta majdnem minden napom vega volt, hetekkel ezelőttig s én ekkora ugrásokat nem csinálok), de majd kialakul.