Felhasználó név:
Jelszó:
Belépve maradok
Hirdetés:
9 hónapja
#1451
(#1451) nyimnyi
Válasz shinita #1450 számú posztjára
Kedves vagy. Azt hiszem, nálam csak bizonytalanság van :) Január elsején 61,6 kg voltam, most 61,4 kg. Folyamatosan növekvő mozgás és csökkenő, beállított kalória mellett. 47 éves nő vagyok. Már nem tudom mire fogni, hogy miért nem tudok lefogyni. Azzal vigasztalom magam, hogy a korábbi nadrágjaim még mindig jók rám. Esetleg még kihajíthatom a mérleget az ablakon :) :)

9 hónapja
#1450
(#1450) shinita 1
Válasz nyimnyi #1449 számú posztjára
15 nap rövid idő. Simán előfordul, hogy a súly nem változik, csak zsírvesztés van, ha ilyen rövidke az idő. Egyszer teljesen bizonyosan deficitben ettem minden egyes nap és 11 napon át nem változott a súlyom semmit (a személymérlegek se valami pontosak, persze, de mindig ugyanannyit mutatott), majd hirtelen csökkent. Ez elég tipikus, sokaknak hosszabb stagnálás is van.
A másik, hogy az ember sokszor nem tudhatja, hogy akár hozzávetőlegesen mekkora a kalóriaigénye. Kiszámolni ugye eleve nem lehet, kitapasztalni igen, de bármi megváltozhat, a test hozzászokik az új aktivitási szinthez, nem is mozgunk ugyanannyit naponta, anyagcsereváltozások, miegymás. A bevitelt még úgy-ahogy tudjuk számolni (már aki, nekem jelentősebb mennyiségű húsnál gondok vannak, hiszen fogalmam sem lehet a pontos zsírtartalomról, párszáz kcal tévedés simán összejöhet. ha napi szinten sok zsíros húst ennék, valószínűleg nem számolnék, mert nem szeretem a macerát, ha nem adja meg az információt, amiért csinálom), de az energiaigény változó. Nekem nem annyira, stabil anyagcserém van, ahogy tapasztalom, az aktivitásom pedig hasonló... De azért van bizonytalanság.

9 hónapja
#1449
(#1449) nyimnyi
Válasz shinita #1448 számú posztjára
Azt hiszem, nekem a "műhús" semmilyen eljárással sem tudna szimpatikus lenni :) Ha csak nem az éhhalál szélén állok. Én sosem voltam vega, de semmi más sem, konkrét diétát követni sosem tudtam. A Bázis segített tudatosabbá válni a makróimat illetően és igyekszem elfogadhatóra korrigálni, de ennél nagyobb sikert nemigen tudok elkönyvelni magamnak. Most épp kicsit el vagyok kettyenve: ráálltam reggel a mérlegre, bár nem akartam ebben a hónapban. 15 napja tökéletesen betartott makrók mellett, kétnaponkénti mozgással (20 perc intervall+20perc erősítés+15perc nyújtás), napi 2-3 liter vízzel fogytam nulla dekát. Tegnap érkezett meg a legfrissebb vérképem tökéletes TSH-val (pajzsmirigyes vagyok), szóval arra se lehet fogni. Egyáltalán nem értem. Persze, a mozgás jól esik és tök egészségesnek érzem magam, úgyhogy azért folytatom az odafigyelést. Bocs a panaszáradatért...

9 hónapja
#1448
(#1448) shinita 1
Válasz nyimnyi #1447 számú posztjára
A vega műhúsok még távolról sem emlékeztetnek húsra, ebben eléggé biztos vagyok, a húst nem lehet emulálni. Illetve azért lombikban már tenyésztgetnek ilyesmit, majd ha az egyszer elterjedtebb lesz s még élek, akkor azt kipróbálom. De a vegán műcuccok általában rosszak, s persze kicsit sem hasonlítanak arra, amit emulálni próbálnak.
Sok vega viszont szívesen enne hihető műhúst, mert szereti az ízt, állagot és praktikus is lenne, csak a hússal van baja az állatok tartása miatt. Vagy érzékeny valamire benne.
Én nagyon szerettem a húst vegaként, csak nem ettem. Mondjuk nem próbáltam pótolni borzalmas ízű vackokkal :D (Nem értem, a növények többnyire roppant finomak, hogyan képesek elrontani őket? Rejtély. Ma már biztos vannak jobbak, mint régen, amikor egyszer, sok év vegaság után kipróbáltam egyet.)
Annyira könnyű rengeteg fehérjét enni tisztességes növényekből s végülis ott van a glutén vagy a szója is, nem igazán jók (bár a szója engem szórakoztat néha, érdekes cucc), de ehetők és kellő fűszerezéssel működhetnek. Persze mások vagyunk, mindkettővel lehetnek problémák és én sem ettem őket vegaként sem, csak alkalmilag. De nekem ott volt a rengeteg értékes, komplett állati fehérje. Meg egy halom növényi is.

Sokféle hús van, lehet váltogatni őket. Szinte mind sovány az én szemszögemből, legalábbis az állat valamely része biztosan az. Valamicske zsír eleve kell, bár ha valaki abban hisz, hopgy a húsban levő nem jó... Nos, annak még mindig ott van a rengeteg nagyon sovány hús. Én pl. szoktam nyulat enni, falun lehet találni házakat, ahol tartanak nyulakat. A tonhal nekem drága és nem igazán ehető, de egy kis mirelit halfilével már tudok mit kezdeni. Most finom heringkonzervekkel játszadoztam, de vagy zsírral, vagy cukros szósszal van tele, ami persze beleférhet az ember napjába (már a rátapadt olaj, mert a mellérakott 6 dkg az problémás, még a macskákkal sem tudom gyorsan feletetni, úgyhogy az olajosról gyorsan leszoktam. ételt nem dobok ki, még a rossz növényi olajat sem... paradicsomos heringet szoktam venni, az elég jó), de nem erre akarom elszórni a makróimat, ha lehet.
A csicseriborsó nekem jól hangzik annak, aki nem zsírra, hanem szénhidrátra alapoz. Kell a kalória, no persze ha sok kis étkezés van összességében kevés kalóriával, akkor valami soványka hal jobban beférhet, mint a csicseriborsós, viszont ez utóbbi simán laktathat tartósabban... Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, kitapasztalnia. Főleg hogy a hüvelyeseket sokan gabonával eszik, ami azért húzza a szénhidrátot, ha mennyiségben van, minél szárazabb, annál jobban. Ez engem anno meglepett a páromnál, a hüvelyes nekem mindig is köret volt (vagy inkább maga az étel, minden nélkül).

9 hónapja
#1447
(#1447) nyimnyi
Válasz HUNited #1446 számú posztjára
Ebben, sajnos, igazad lehet. Bár mondjuk vega húst nemigen ennék meg. (Eleve, ha vega lennék, miért akarnék húsra emlékeztetőt enni?)

9 hónapja
#1446
(#1446) HUNited 83
Válasz sinnesro #1444 számú posztjára
Semmivel sem mű-bb mint a csirkemell, tudva hogy hogy tartják őket :) (eszek csirkemellet, ne értsetek félre, arra célzok, hogy amit boltban veszel, az ezt az analógiát követve - feldolgozott/kezelt nagyipari körülmények között - mind mű).

Mú az állítólagos vega hús ami most kezd divat lenni.

9 hónapja
#1445
(#1445) nyimnyi
Válasz egyszervolt #1443 számú posztjára
Köszi a tippeket. Igen, a zsírszegény túró már megvan. Krémszerűen és szemcsésen is megvolt. Tonhalat vadásztam sós lében, de most épp nem találtam. A skyr joghurt jó ötlet, hétvégén kipróbálom, köszi. A csicseriborsót én is nagyon szeretem (pláne bulgurral keverve, fűszeresen), de az sok szénhidrát sok kalóriával. Valóban azért ódzkodom a fehérjeportól, mert nagyon műnek érzem. Tudom, hogy sok nem "belénk valót" megetet velünk az élelmiszeripar, de jellemzően nem is eszem mást, csak a főztömet.

9 hónapja
#1444
(#1444) sinnesro 313
Válasz egyszervolt #1443 számú posztjára
Én is szoktam ilyeneket ebédelni, de inkább vörösbabbal.
A fehérjepor miért mű? Feldolgozott, az igaz, de teljesen természetes alapanyagokból van.

9 hónapja
#1443
(#1443) egyszervolt 783 2
Válasz nyimnyi #1442 számú posztjára
Még néhány tipp, ami segít a fehérje bevitelében, ha változatosságra vágynál: szemcsés túró (van light verzió is), a Lidl-ben kapható skyr joghurt (mondjuk ebben van némi cukor, de így is 80kcal a 150g-os doboz, 13 g fehérjével). Tonhalból lehet kapni olyat ami sós lében van, árban sem húzósabb mint az olajosok. Ebédre ha nincs kedvem/időm főzni tonhalas csicseriborsós salátát szoktam enni, kifejezetten makro- és kalóriabarát. Viszont tényleg nem kell tartani a fehérjeportól, sokáig én is tartózkodtam tőle de eléggé megkönnyíti a mindennapokat, meg számomra az ízesítettek a diétát is; persze elhiszem hogy valaki ódzkodik tőle mert "mű", de nem gondolom hogy bármivel is rosszabb dolgokat tartalmazna mint sok más, gyakran fogyasztott erősen feldolgozott élelmiszer, amit viszont vígan esznek a legtöbben, sőt.

9 hónapja
#1442
(#1442) nyimnyi
Válasz HUNited #1441 számú posztjára
Köszi. Azóta rájöttem, hogy napi 20 dkg csirkemell már fedezi a napi fehérje igényemet (a szokásos kajáimat hozzáadva). Ez most viselhető számomra. Zsírszegény túróval és konzerv tonhallal váltogatom, olykor 20 dkg sertés combbal vagy csirkemell sonkával. Ennyit le tudok gyűrni, és cserében megúszom a fehérjeporokat.

9 hónapja
#1441
(#1441) HUNited 83
Fehérjeporból olyat keress, ami nagy mennyiségben (80% felett) és lehetőleg több féle fehérjét is tartalmaz (fehérjéből is sok féle van, mind másra jó). Személyes kedvencem a MyProtein Total Blend, ami akció idején 2,5 és 5 kilós zsákban vásárolva nem drágább, mint a gyengébb minőségűek. Most például a myphu kóddal a 2,5 kilós kiszerelés 11.335 Ft (4.500 ft/kg, nagyobb kiszerelésben még olcsóbb, és ez tényleg prémium termék, jó ízzel, vanilia, eper, csoki - a csoki nekem nem jön be de van olyan a családban aki azt szereti).

https://www.myprotein.hu/sports-nutrition/total-protein-blend/10529951.html
Íztől függően 79-83% fehérje, 7 féle komplex (minden van benne ami fehérje téma).

10 hónapja
#1440
(#1440) nyimnyi
Válasz sinnesro #1439 számú posztjára
Igen, az olajat nem szoktam megenni a halról. De kalóriában jobb a paradicsomos hal, most azt próbáltam. A fehérjeporral egyelőre még gondolatban sem tudtam megbarátkozni. De...lehet, hogy alaposan utánaolvasok, ha még egyszer le kell gyűrnöm egy adag túrót :)

10 hónapja
#1439
(#1439) sinnesro 313
Válasz nyimnyi #1438 számú posztjára
Ne riadj vissza a poroktól, jók azok, csak tényleg megfelelőt kell venni, nem hiszem, hogy a Lidlben profit árulnának.
Lehet venni natúr lében levő halat is, vagy le lehet önteni az olajat róla.

10 hónapja
#1438
(#1438) nyimnyi
Válasz sinnesro #1437 számú posztjára
Szia! Köszi, hogy válaszoltál :) Azóta már megrágtam magamban a kérdést és úgy döntöttem, hogy megpróbálok olykor zsírszegény túróból gyümölcsös túrót gyártani. Próbálom a csirkemell sonkát is, de nagyon nehezen megy le a torkomon. Olajos halak is eszembe jutottak, de visszatart az ára meg az olaj, amiben úszik. Most így ezt leírva eléggé finnyásnak tűnök :)

10 hónapja
#1437
(#1437) sinnesro 313
Válasz nyimnyi #1436 számú posztjára
Ahhoz tudni kéne az összetételét. Én részemről sokkal inkább szakboltból (neten is) szerezném be ezeket.
Nekem a myproteines, sztíviával édesítettek jöttek be, jó az összetétel, nem émelyítően édes.

10 hónapja
#1436
(#1436) nyimnyi
Sziasztok! Mi a véleményetek a Lidl-ben kapható fehérjeporról? És úgy egyáltalán a fehérjeporokról? Nem szeretem se a húst, se a túrót - így nagyon nehéz megtartani a fehérjemakrót. (Odafigyelés nélkül zsírt eszem szénhidráttal.)

10 hónapja
#1434
(#1434) Kishamiska
Sokan most lehet utálni fognak de hízni szeretnék :D és mivel lisztérzékeny vagyok ez elég nehéz. tanácsokat szeretnék kérni :D miket hogyan mihez kezdjek sokmindent kiprobáltam 2 ev alatt de meg egy gramm sem futott fel rám :(

2 éve
#1433
(#1433) OverweightPork 57
Válasz Pars #1431 számú posztjára
Igen, fura a fórum működése. Arra tippelek amiatt teszi a válaszaimat NÉHA, tehát csak néha és nem mindig a kérdés alá, mert úgy érzi a szerencsétlen mintha időben korábban érkezett volna, mint a kérdés. És azért érzi így, mert én az USA-ból írok, itt meg a magyarhoz képest van kb 6 óra időeltolódás. És ezt (az időzónát) egyszerűen nem veszi figyelembe a primitív fórummotor. Írtam is amúgy még korábbasn a tulajnak hogy minek kínlódik egy saját fórummotor fejlesztgetésével, egyszerűen telepíteni kéne egy ingyenes SMF fórumrendszert és kész! (Még értek is hozzá, ha nem akar vele foglalkozni vállalnám hogy leszek a fórum adminja és ügyelek rá). De nem akarja, mert ennek az volna az ára hogy külön kell regisztrálni a fórumra is, és belépni oda, s ennek kikerülése nagyon macerás lenne, extra fejlesztéseket igényel, amit nem akar bevállalni. Hát, ez az ő döntése, a magánvéleményem az hogy nem lenne egy tragédia ha külön kéne belépni a fórumra. Az SMF egy ingyenes és full-extra-de-luxe többszintes fórumrendszer, minden elképzelhető igénnyel, csodálatos minőségjavulást tenne elérhetővé itt fórumtéren! Esetleg ha ti is így gondoljátok mint én, írhatnátok neki ti is hogy tegye már fel azt, nem baj ha külön kell belépni hozzá. Igaz az e fórumba írt eddigi postok nem lennének átmentve oda, de sebaj, e fórumot beállítja „csak olvasható”-ra, így a múlt emléke megmarad, új postok meg íródnának az új fórumba... De csak ötleteltem.

2 éve
#1431
(#1431) Pars
Válasz OverweightPork #1429 számú posztjára
Fura, hogy a válaszodat a fórum a kérdés elé teszi. Kösz, így értem, hogy mire föl kell ez a sok féle olaj. A dolog igazából egyszerű, ami működik, azt kell csinálni. Ha azt figyeli az ember, hogy ki milyen elméletet hoz fel, vagy milyen példákra hivatkozik, akkor úgy jár, mint az apa, a fiú és a szamár.

2 éve
#1432
(#1432) OverweightPork 57
Válasz shinita #1430 számú posztjára
Hehe, szó sincs sült karfiolról. A karfiolt én egyszerűen megfőzőm sós vízben, és úgy eszem.

2 éve
#1430
(#1430) shinita 1
Válasz OverweightPork #1429 számú posztjára
Az extra kalória okozza a hízást... Nem a zsír, nem a szénhidrát, a fölös kalória. Ketogén diétával is tömegelnek s persze a zsírban hízás sem kizárt, a fölös kalóriák már csak ilyenek. Sokan durva deficitben is jóllaknak ketóban, nekem általában kizárt a fogyás, ha nem mozgok, egyesek pedig túleszik magukat ketóban és úgy érzik, éheznek. Bár az ritka, de van, akit a szénhidrát laktat remekül. Engem a zsír pl. elég rosszul, de a szénhidrátnál jobban, bár attól függ...

Úgy 8 éve vagyok szénhidrátszegény étrenden, de mindig rengeteg édességet ettem, édesítőszerrel és anélkül is s kétlem, hogy ez sokat fog változni. Nem szeretem a durva függést, nálam vannak határok, de azért legalább a napi csokim megvan :D S kérdés, mit nevezünk édességnek...? A csoki nekem az, de abba nem kell édesítés. Nagyon sok ketós valóban kerüli az édesítőket, egyeseknek direkt rossz is (sokaktól hallottam már, hogy akadályozta a fogyást, érdekes módon), másoknak inzulinválaszt ad vagy egyszerűen még nagyobb édesvágyat indukál... De sokunknak teljesen jó a megfelelő édesítőszerek használata. Én kifejezetten utálom a cukrot, az íze sem tetszik, eszembe sincs enni hozzáadott módon, elég baj az, hogy a gyümölcsökben, egyes zöldségekben sok van :D Úgyhogy engem nem visz vissza a cukorhoz az édesítő, sem az eritrit, sem a xilit, sem a gyümölcsökben levő cukor. Viszont édesség nélkül tuti hamar beindulna a rebellis énem, még ha nyilván nincs is rá fizikai szükségem. Amúgyis rém hasznosak az édességeim, nekem nem a zsírbevitelhez kell, mint sok kezdőnek, hanem a fehérjebevitelhez, ha épp nem vágyom sok tojásra nem édesség formájában... Úgyhogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de persze nagyon hasznos, ha valaki eleve el tudja hagyni az édességet, kenyérféléket s egyebeket s nem kell extra alapanyagokkal és receptekkel bonyolítania az életét. Olykor a család is ott van, nyilván az ő édességevésüknek semmi közének nem kéne lennie a mienkhez, de azért egy édességimádónál, aki nem használ különösebb önfegyelmet a fogyáshoz, ez nem olyan egyszerű. Plusz a szokás nagy úr, főleg azok, amiket szeretünk s nem tartunk nagyon problémásnak. Mert pl. a cukorevést egészségtelennek láttam és simán elhagytam egyik napról a másikra, nagyon könnyű volt s csak nyertem vele. Édesítő nélkül nehezebb lett volna, az biztos.

Valakiknek jelenthet egy pici extra pluszt a kevés szénhidrát, úgy értem, ugyanannyi kalóriánál fogyhatnak egy parányit gyorsabban, de mivel a zsírból fogyásunk a kalóriadeficiten múlik (ha az izom marad), nyilván ügyelni kell a kalóriabevitelre ketóban is. Rengetegen tapasztalták már, hogy nem fogynak ketóban, mivel nem esznek elég keveset hozzá.

Karfiollal nagyon könnyű túl sok szénhidrátot bevinni, ha szereti az ember :D A legtöbbeknek biztonságos, de nekem kvázi kerülnöm kellett a sült karfiolt a ketóm elején, még 40 grammos határral is. Ez érdekes módon extrém ritka, ahogy olvastam az emberek tapasztalatát (rengetegen írták, hogy 20 grammba rengeteg zöldség fér... szerintem meg brutál kevés, alig valami, a nekem minimálisan szükségesnél kevesebb), de gondolom, az igazi zöldségimádók ritkán kötelezik el magukat a ketogén diéta mellett...

2 éve
#1428
(#1428) Pars
Válasz OverweightPork #1427 számú posztjára
Érdekes ez a sok olaj. Esetleg a szénhidrát-megszorítás miatt zsírokból viszed be az energiát? Rendben van, hogy az esszenciális zsírsavakra szükség van, de mi a koncepciód?

2 éve
#1429
(#1429) OverweightPork 57
Válasz Pars #1428 számú posztjára
Természetesen ketogén diétát követek! Az a „koncepcióm”, ha úgy vesszük. 56 napja kezdtem, és máris lementem 91 kilóról 74.3 kilóra, azaz kétségtelenül hatékony a módszer. A szénhidrátmennyiségem majdnem nulla, azaz, eleinte 10 grammban maximáltam, most már egy ideje 25 gramm van beállítva limitnek, de ez csak elméleti maximum mert továbbra is nagyon ritka hogy túllépném a 10 grammot. Szóval, szénhidrátot én akkor eszem amikor az benne van valami ételben amúgyis és nem lehet elkerülni; gondolok itt olyasmire hogy a tojásban van egy minimális mennyiségű szénhidrát például, meg ilyesmi.
Eleinte éhes se voltam a ketogén diéta mellett még úgy se hogy ritkán ettem többet mint 1200 kcal per nap, sőt akadtak napok amikor 1000 alatt voltam; emlékszem az egyik nap csak 600 kcal volt amit megettem de akkor se voltam éhes. Észrevettem azonban, ahogy mennek le rólam a kilók ez változik, mintha a szervezetem észlelné hogy csökken a tartaléka: egy ideje már 2000 kcal fogyasztást is nehéz tartanom, van amikor megeszem majdnem 2500-at is, sőt volt egy fizikailag és idegileg rendkívül megterhelő nap amikor már nem is számoltam mennyit ettem de biztos 4000 fölött volt. De még akkor is fogytam...
Szóval még így is fogyom, szépen. A titok tehát az hogy LOWCARB! Nem a zsír kövérít el, hanem a szénhidrát. Ezt persze nem én találtam ki, de egyetértek azokkal akik ezt mondják, mert tapasztalom a szénhidrátmegvonás jótékony hatásait.
Nekem ez könnyen megy, mert sose voltam nagyon édesszájú, inkább csak az a szokatlan hogy a kenyérről le kellett mondanom, meg a gyümölcsökről. De MEGÉRI!
Másrészt viszont rajongok a jó fincsi sajtokért, de az szerencsére simán belefér a ketogén diétába. Mielőtt megkérdeznéd: még a diétára áttérés előtt évek óta már cukor nélkül iszom a kávét is, teát is, és mesterséges édesítőszereket se használok hozzá. Szóval most csak annyi változott hogy a kávéból elhagytam a tejet is.
Általában véve az a véleményem ha valaki lowcarb étrendre áll át, tegye DRASZTIKUSAN: azaz ne igyekezzék pótolni az édes ízt valami mesterséges kutyulékkal! Egyrészt, éhessé az inzulin tesz bennünket ami a bevitt szénhidrát miatt kezd termelődni, de kimutatták hogy némelyekben maga az édes íz is pavlovi reflexként inzulintermelést indukál, tehát akkor is termelődik bennük ha igazából nem is ettek szénhidrátot csak édes ízt éreznek. Másrészt, ha nem szokik le a diétázó az édes ízről, idővel nem fogja kielégítőnek tartani a pótlékokat, és elcsábul az „igazi” cukorra vagy fruktózra stb.
Nekem kihívást nem is a csokik meg cukrok elhagyása jelent, mondom, azokért sose voltam nagyon oda, hanem a GYÜMÖLCSÖK... De majd ha elérem a vágyott 74 kilós súlyt, átállok paleo életmódra, abba már beleférnek a gyümölcsök is. Már nincs sok hátra mondom, ma reggel már 74. 3 kiló voltam/vagyok... De az a paleo is nekem egy elég drasztikusan szénhidrátcsökkentett változat lesz. Arra gondolok, a gyümölcsök visszajönnek ugyan, de még azok se minden nap, és a gyümölcsökön kívül semmi más szénhidrát. (Na oké, még a zöldségek némelyike is mint például karfiol, brokkoli... de azokban sincs lényeges mennyiségű szénhidrát).
Semmi bajom sincs a sok zsírfogyasztástól. Sőt a csirkemell például csak úgy megy le a torkomon ha evőkanálszámra eszem mellé a vajat...
A makróimat úgy állítottam be tehát, hogy 10 gramm szénhidrát (ez volt eleinte, pár napja már 25 gramm, de mondom csak elméletileg mert ritka most is hogy a 10 grammot túllépném), ami meg a fehérjét illeti, oda a napi keretem 25 százaléka van maximum engedélyezve, de ez rugalmas nálam, mert csak arra ügyelek hogy legalább a 15 százalék meglegyen. Ez könnyen összejön. Tehát fehérje 15 és 25 százalék közt. Ami meg marad, na az mindig a zsír! Zsír alatt értem a mindenféle olajokat is. De az olajok közül ki van tiltva nálam a napraforgóolaj mert abban túl sok az Omega6, és olvastam hogy a szójaolaj se jó bár már nem emlékszem mi miatt. Szóval a szójatermékek is nálam tiltva vannak, kivéve ha netán valami vitaminkiegészítőben van valami mikroszkopikus mennyiségű szója-akármi, na amiatt nem aggódom mert az a pár tabletta nem számít semmit.
Általában véve tehát bár ketogén diétát követek, de ezen belül is igyekszem figyelembe venni Szendi Gábor javaslatait, aki a paleo életmód igencsak híres és autentikus népszerűsítője Magyarországon (bár én az USA-ban élek most, de még így is megrendeltem Szendi jó egy tucat könyvét). Bár emellett az eredeti angol szakirodalomból tájékozódom elsősorban, ami a ketogén diétát illeti, már amiatt is mert Szendi mégis főleg a paleo-val foglalkozik. Ami oké, mondom én is paleóra akarok átállni a 70 kiló elérése után, de MOST amíg fogyózom a ketogént követem. De amennyire lehet igyekszem már most is ügyelni a paleo szabályaira. Nem nehéz összehozni a kettőt mert a legtöbb szénhidrát a paleóban is tiltva van azért (például a kenyér meg a finomított cukrok), szóval szerintem eszmeileg a paleo is közel áll a lowcarb étrendhez, de akadnak dolgok amikre a ketó nem helyez hangsúlyt a paleo viszont igen, na ha úgy vesszük ezekkel még „megszigorítottam” a ketogén diétámat.

Ja és még annyit, a napi „ajánlott” vitaminmennyiség legalább háromszorosát szedem be mindig.


2 éve
#1427
(#1427) OverweightPork 57
Na ezt a topikot is összeszemetelem... Tehát, én a következőket használom:

1. Omega3 kapszulák. Az Ebay-ről veszem. kb 10 dolcsiért van 200 darab. De nem olyat veszek amiben vegyesen van Omega6 és Omega3 is mert aki olyat gyárt az a cég egy barom, nem ért hozzá, csak olvasott valamit róla hogy kell az Omega6 is... és persze hogy kell, épp csak abból amúgyis fogyasztunk rengeteget akkor is ha nem akarjuk! Szóval tiszta Omega3 az amit veszek. Állítólag a címkéje szerint valami Alaszkánál a mélytengerben fogott halakból van...

2. Szedek naponta "Keto Core" multivitamin kapszulákat is. Szintén az Ebayről.

3. Szedek D vitamint is, meg K vitamint is. (szintén Ebayről...)

5. Emellett szedek külön 3 fajta MCT olajat is, valamint hidegen sajtolt extraszűz Olívaolajat (bár bevallom, nem szeretem, nem bírom az ízét, de most már késő bánat, megvettem előbb nem tudtam hogy nem szeretem, most már addig szedem amíg el nem fogy és kész). Szedek kókuszolajat is (bár ez olyan sűrű hogy gyakorlatilag zsír), valamint iszom naponta nem is kevés Avokádóolajat.

Végeredményben a napi 2000 kcal limitem jó egyharmada összejön már kora reggel, kizárólag ezekből az olajokból...

2 éve
#1426
(#1426) HUNited 83
Válasz immark #1425 számú posztjára
Az eritritet nem kell beleszámolni a szénhidrátba, mivel nem képes az emberi szervezet megemészten, tehát ahogy be, úgy ki, csak közben édes íze van. Ezért is 0 kalóriás.

2 éve
#1425
(#1425) immark 2
Mit gondoltok az eritriről? Teába és limonádéba raknám csak, nem bírom így meginni :( az enyém dobozán az van hogy 100-ból 98g szénhidrât, ebből az összes poliol. Ezt bele kell szâ olni itt a napi CH-ba vagy ez mi? Köszönöm

2 éve
#1424
(#1424) Bojtika 3
Válasz 1holattminusz10kilo #1414 számú posztjára
Illett volna hozzátenned, hogy az ajánlott 2 kapszula 30 mg koffeint tartalmaz. Nem mindenkinek használ, pláne edzés előtt, az általad ajánlott 3 kapszulában levő 45 mg koffein.

2 éve
#1423
(#1423) Bojtika 3
Válasz feketeinci #1417 számú posztjára
Egyrészt igazad van, de másrészt pl. nekem, aki alapvetően pici termet vagyok, néha jól jön, ha van itthon "por".
Az aktuális éppen csokis, és ha a jó zabot kakaós effekttel kívánnám, azért mégis jobb a fehérjepor bele, mint a kakaó + a cukor. Mert a kakaó még csak hagyján...

Mostanában kezdem jobban enni a húst, mármint a régebbi gusztusomhoz képest. Lassabban is fogy a porom.

No meg, ugye, a növényi fehérje is fehérje, és szüksége is van rájuk a szervezetnek állítólag.

2 éve
#1422
(#1422) Bojtika 3
Válasz 1holattminusz10kilo #1414 számú posztjára
Az L-karnitin hasznos, de nem izzasztószer.
Plusz a szervezet által fel nem használt felesleg a vizelettel távozik. Azaz drágát pisilsz tőle.

2 éve
#1421
(#1421) Bojtika 3
Válasz 1holattminusz10kilo #1415 számú posztjára
Hánykor keljek? (Ha már mindent tudsz...)

2 éve
#1420
(#1420) HUNited 83
Válasz feketeinci #1419 számú posztjára
Kalkulátor: itt a főoldalon beírom hogy sült csirkemell. A különféle mű kifejezések (adag, tál, csésze, darab) nem hoznak lázba, csak meglepődtem hogy egy húsból ekkora az alapértelmezett adag. Bár mondjuk az almánál is teljesen mást ír a rendszer egy darabra, mint a mérlegem :) Természetesen mindent mérlegelek, grammra számolok.

Ha a BMR-nél a kor/súly/magasság/munkavégzés alapján meghatározott kalória mennyiségre gondolsz, azt messze én sem eszem le. A mai napom a leg-kiegyensúlyozottabb eddig (zsír és fehérje is felette alatta ahogy kell, de csak kicsit), és 1877 kcal. Az előírt ezen az oldalon 2429 kcal (amit nem értek, mert máshol 3207 kcal a szinten tartás, 2673 az alapanyagcsere, de mivel itt kevesebb - ergó szigorúbb -, ezért nem zavar). A legnehezebb a számomra egyébként a zsír: mi értelme az életnek sertés szalonna, lángolt vagy szárazkolbász nélkül? :) A kenyér kell a kutyának, de a husikámat nem adom ;)

Húsnak egyébként az általad írt 130 gramm az nekem is nagyjából stimmel. Igaz hogy nem csirkét, hanem sertés combot ettem, de a 110-140 gram közötti mennyiség egy kis friss, öntet nélküli salátával bőségesen elég volt ebédre. Feltételezem ugyan ez csirkével is elegendő. Ezért ijedtem meg az ennél 2-3x nagyobb "adag"-nak.

Amit az extrém súlyról mondtál: azért hál Istennek a 200 messze van. vasárnap 141,4 voltam. A csirkemell mennyiség amit itt írtam, úgy jön ki hogy a napi fehérje MINIMUMOM (a rendszer szerint) elosztottam az itt az oldalon elérhető kalkulátor (mit ettél) "Sült csirkemell" ételének 100grammra vetített fehérje értékét, azaz 24-et. 121/24= 5,04, azaz 504 gramm. Tudom hogy a fehérjét túl lehet teljesíteni, de azért a megadott minimumot (121 gramm) illik megenni, nem?

A GI számokat leg-részletesebben a www.kalóriaguru.hu oldalon láttam (így, ékezettel), de GL nincs. Én is amióta ismerem ezt a kifejezést (kb. 1 napja) ezt az oldalt találtam, ahol mindkét érték szerepel: http://paleo.dieta-abc.hu/hogyan-legyel-paleo/tapanyagtablazat/

A prézlis dolgot azért nem értem, mert ha sütőben sütöm, és csak vékonyan megkenem egy pici olajjal (egy szeletre jut vagy 10 milliliter), és amúgy teljes kiőrlésű lisztet használok, szeletenként szintén néhány gramm, akkor az mitől olyan vészes. Mindenesetre rendeltem néhány lisztfajtát, majd próbálkozok vele. Vagy bemérgesedek, és nem rántva csinálom, hanem sörös bundában :D

Kókuszolaj nagyon jó dolog, csak sajnos egyéb szempont miatt nem használjuk (olvass utána az ökológiai hatásainak), a VCO minősített finomítatlan organikus kókuszolaj meg erre a célra kb. megfizethetetlen (4 ezer körül van egy liter). Bőrápolásra használjuk egyébként, mondhatni hogy az illatától jól lakik az ember :) (vagy éppen megéhezik, lelki állapot függő).

A kíváncsiságom még nem ismered... Szóval ha a többieket nem zavarja, én örülök a beszélgetésnek, érdekel a mondandód, hiszen tapasztaltabb vagy nálam, ha jól értem te már elérted azt, amire én még csak vágyom.

2 éve
#1419
(#1419) feketeinci 9
Válasz HUNited #1418 számú posztjára
Ha fél kg, akkor akkora a keret, nincs mese.
Nagyon nem mindegy hogy sült vagy nyers az a 300g csirkemell (fogalmam sincs milyen kalkulátorról van szó), de az "adag" szóval ne nagyon barátkozz össze.
El kell valahol kezdeni, és nem fog az első naptól csodásan menni a makrók betartása.
Elkezdted, gyűjtöd a tapasztalatokat, már teszel valamit magadért.

Nálam a reggeliben volt (van) 100g sonka (96%-os) és az ebéd és vacsora tartalmaz csirkét, az én egyszeri "adagom" 130g sülve, és kész is a fehérje.

Van további tapasztalatom is, az extrém súlyú emberekkel kapcsolatban, ahol már nem annyira "kell" leenni azt a BMR-t ahhoz hogy lemenjenek a kilók, az egyik társunkat "láttam" fogyni társként több mint 70kg-ot adott le 9 hónap alatt. Nem ette le a BMR-t ami 3000kcal felett volt induláskor, a súlya pedig 200kg felett.
Ezzel azt akarom mondani, hogy bár nem ismerlek, de van egy olyan sejtésem hogy nem kellene akkora keretet leenned, ahol több mint fél kg csirkemell fedezi a 20% fehérjét (persze ha ez nyers adag, és a csirke 40%-ot veszít süléskor, akkor ennyit én is megettem).
Ott van még az a tény is, hogy a fehérjét simán túlteljesítheted ha akarod, károdra nem válik....lehet ezért fél kg?

A javaslatom a rántott csirke evésével kapcsolatosan nem túl kedvező. Én is imádom, de csak sátoros ünnepeken fér bele, amikor hajnaltól estig fizikai munkát végzek....ilyenkor úgy gondolom megérdemlem.
Egyszer számolgattunk, hogy mennyi is ennek a kalóriája a felszívott olaj miatt, de a prézli GI-je miatt nem aggódtunk.
Mértünk ráragadt prézlit, olajban lepotyogott prézlit, elfogyott olajat....sütöttük sütőben, zacskóban....szóval sokat foglalkoztunk a rántott hússal, mert nagyon szeretjük, de nem fér bele rendszeresen a keretbe.
Vannak ilyen kaják...ott van pl. a bundás kenyér....évek óta nem ettem :( ...pedig imádom....

Lehet ám finom a sütőpapírban sült fűszeres csirkemell is frissen párolt zöldségekkel, csak rá kell jönni hogy mennyivel egészségesebb.
Ha már a GI-nél tartunk, érdekelne melyik az az oldal, ahol a GI-t pontosabban tudják számolni, mert foglalkozom én is ezzel amióta az életem egy cukorbeteg mellé sodort. Sütiket is készítek, mert az is az élet része, és nagyon figyelem a GI-t, a bejgli is teljeskiőrlésű volt...milyen is lehetne más?
Ugyanakkor figyelem a GL-t is, mert nagyon szeretjük ám a görögdinnyét is, ami pl. GI szempontjából felejtős gyümölcs, de GL szempontból nincs benne semmi kivetni való.

Csak még egy szó a prézliről....egyiket sem használom, nálam a Guthaus Paniermehl-je a nyerő mert nem "ég bele" az olajba, "nem fut" el tőle az olaj, és nem habzik.
Ráadásul galád módon ha már rántott hús, akkor kókuszolaj....igen, tudom hogy 100%-ban többszörösen telített, ebből a szempontból a legrosszabb zsiradék, de csak ez a kaja készül így, és a szervezetnek szüksége van telítetlen, egyszeresen és többszörösen telített zsírokra is.
Jó módszer lehet a ritka rántott húsos kilengésekre az is, ha előtte-utáni napon kevesebb kalóriát eszel, hiszen ez a 24 órás intervallum nincs kőbe vésve, mi van ha 72 órában számolunk?

(bocs, megint többet beszélek mint amennyire kíváncsi vagy)

2 éve
#1418
(#1418) HUNited 83
Válasz feketeinci #1417 számú posztjára
Szia, és a fehérje beviteled mekkora része volt csirkemell? Nekem több mint fél kilót kéne ennem naponta hogy elérjem a keretem (igen, tudom hogy másban is van fehérje). Ez azért ijesztőnek tűnik. Mondjuk a "kalkulátorban" a sült csirkemellre 300g az adag.

Illetve milyen javaslatod van, ha én a pipimellet rántva szeretem? GI "életmód" szempontjából ha mondjuk a prézli valami egészséges liszt (pl. teljes kiőrlésű) és a morzsa ööö nem tudom miből (házi száraz teljes kiőrlésű kenyérből?) van, akkor az mehet?

2 éve
#1417
(#1417) feketeinci 9
Válasz HUNited #1416 számú posztjára
Szia!
Ajánlani mindenki tud :)........persze ha ismer ilyen készítményeket. Körülnézel a neten, és meglátod mi az ami elérhető, mire van szükséged, mennyit költesz rá ezek ismeretében......

Ha fogyni szeretnél minek kellenek a fehérjekészítmények? értem én hogy könnyebb tartani a keretet, de hogy fogod így megtanulni a helyes étkezési arányokat?
Szerintem sokkal jobb lenne ha az elején, amíg eléred azt a 100kg-os határt, nem porokkal érnéd el a fehérje mennyiséget, hanem megtapasztalnád hogy mit is kell enni naponta ahhoz, hogy ez meglegyen!

(35kg-ot adtam le fehérjepor nélkül, de láttam ennél sokkal nagyobb fogyást is csirkehússal)

2 éve
#1416
(#1416) HUNited 83
Sziasztok, a fehérje értékek könnyebb betartása miatt ajánlották nekem, hogy ilyen fehérjeporokat egyek (Scitec Nutrion). Ezek mind ilyen csillagászati összegbe kerülnek (üszkve 6.000/kg, kb. 180 Ft/adag), vagy létezik élhetőbb változat is, ami úgy nagyjából jó?

Illetve ezek mennyire egészségesek az esetemben? Azért ezek a termékek testépítőknek készülnek, én meg fogyni szeretnék (egyenlőre, aztán ha elérem a 100 kilót...)

A zsírral nincs gondom (nehezen, de kb be tudom tartani, meg őszinte leszek, nem is félek tőle annyira), a szénhidrát egyenlőre játszi könnyedséggel megy.

2 éve
#1415
(#1415) 1holattminusz10kilo
De amúgy nem ezektől a csodaszerektől kell várni a csodát!Csak egyél napi 3-4szer normális kajákat ami a leglényegesebb hogy mindig ugyan akkor egyél 8kor 12kor 17kor
+igyál napi 3liter ásványvízet

ha 1hónapig ugyan abban az időpontokban eszel garantálom hogy lefogysz 1hónap alatt 5 kilót!!Szenvedés nélkül Szíveseeen

2 éve
#1414
(#1414) 1holattminusz10kilo
De az mire jó hogy izzadtok ??Izzadással csak vízet vesztesz L-karnitin igazából csak arra jó ha például kövő hét végén mész lakodalomba akkro vízet vesztesz vele +két hétig kevesebbet iszol akkor lagzira vízvesztés miatt fogsz tudni fogyni 2-3 kilót.
L-karnitin az a legnagyobb átverés ha fogyást szeretnétek elősegíteni akkor +30-40%ot hozzá tudsz tenni Biotech Thermo Elite kapszulával bedobsz edzés előtt hármat kb 1hét után telitődik a szervezeted és pörögni fogsz mit állat Szíveseeen

2 éve
#1413
(#1413) Bojtika 3
Válasz Petya75 #1412 számú posztjára
A felesleges L-karnitin a vizelettel távozik.

2 éve
#1412
(#1412) Petya75 8
Fehérje MHN protein . Van benne BCAA meg glutamin is,napi 2x legalább +csirkemell,túró ,zöldség . gymstore.hu
L-claritin 100.000 mg shop buildernél lehet venni 500 ml-est . Edzés előtt fél órával 30 ml kell

2 éve
#1411
(#1411) tarja
Válasz KornelkaxP #1407 számú posztjára
Köszönöm szépen a válaszodat!

3 éve
#1409
(#1409) KornelkaxP
#1390:
Látom már 5 hónapja kérdezted, de én is ugyan ebben a helyzetben vagyok/voltam.
Kb 3-4 hónapja figyelek oda az étrendemre és edzek ismét heti 3-4-5 alkalommal, ahogy időm engedi.
Amit tanácsolnék, hogy ne egyből az étrendkiegészítőkhöz nyúlj, előbb tedd rendbe az étrended és a napireded. Legyen meg előre, mikor mész terembe, és mit edzesz. Mikor ejted meg az étkezéseid. Azokat készítsd el előre, ne rendelj. Én vagyok hogy éjfélkor fejezem be a főzést, másnap reggel pedig indulhatok munkába. :(
Nekem egy napom így néz ki:
7:00 reggeli : 80g túró, fél összevágott almával
12:00 ebéd: változó, húsnak általába csirkét eszek, mellé kevéske rizs, és zöldség.
17:00 uzsi: 3-4 szelet pufirizs, sajtkrémmel. (light sajtkrém)
19:00 irány edzeni
21:00 fehérje

Ezzel az étrenddel/napirenddel indult be újra a fogyásom, volt, hogy délelőttre betettem még egy szénhidrátos étkezést, illetve délután már nem fogyasztottam szénhidrátot, de az nem segített, így edzés előttre beraktam egy szénhidrátos kaját, hogy jobban menjen az edzés (jobban is megy).
Étrendkiegészítők: fehérje, BCAA, Glutamin, multivitamin,B vitamin, C vitamin, illetve edzés előtt 2mg L-carnitine.
Fehérjét este, BCAA-ból 1 kapszulát reggel, valamint edzés közbe vízbe keverve por formájában, glutamin szintén edzés közbe vizbe keverve, és 1 tabletta edzés után, vitaminokat pedig reggeli után szedem.

Így 3-4 hónap alatt 12 kilótól szabadultam meg, persze volt, hogy közbe jött néhány csaló nap, de ezeket próbálom leszorítani, és akkor is kerülni a szénhidrátot.

3 éve
#1408
(#1408) KornelkaxP
#1403 :
Igen, a protein segíthet. Az izomzatot nem a genetika alakítja, hanem az edzés és a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás. Persze, a genetikának is van köze hozzá, van, aki könnyebben marad "száraz" egész évben, másnak extra diétát kell ehhez végezni.
Van akinek 1 óra szobabicikli beégeti a zsírt, van akinek 2-3 óra aerob/kardió kell.

10 km futáshoz azt javaslom, hogy szedj magnéziumot, futás előtt 30 perccel vegyél be 1000mg L-carnitinet, és jobban fog menni. Fehérjét pedig lehetőleg egyből utána fogyassz.
3 éve
#1407
(#1407) KornelkaxP
#1406:

1: A BioTech super fat burnere elég jó választás lehet, tudja támogatni a fogyást. Viszont persze diéta mellett, ami gondolom tiszta :) Ha időd engedi iktass be napi 1 hosszabb kardiót, mondjuk reggel üres gyomorra, és térj át a súlyzós edzésekre.

2: Én csak negatív véleményeket hallottam, bár igaz, hogy ők csodát vártak tőle. Én soha nem vennék Turbó Diétát, egy szigorú diéta sokkal több eredményt hozhat.

3 éve
#1406
(#1406) tarja
Két kérdésem van azokhoz, akik használtak már valamilyen táplálékkiegészítőt.
Minimális fölösleg maradt már csak rajtam, célegyenesben vagyok, ez az utolsó 4-5 kg azonban sehogy sem akar lemenni. A diéta, mozgás és életmód mind rendben vannak, most már inkább szálkásításról volna szó. Szeretném leadni a maradékot is, viszont mivel nagy túlsúlyról már szó sincs, arra jutottam, hogy megtámogatom a dolgot valamilyen táplálékkiegészítővel. És itt jönnek a kérdések.

1. Lehetőleg nem étkezéshelyettesítőt szeretnék, hanem olyat, ami hatékonyabbá teszi a diéta és a mozgás eredményezte fogyást. A BioTech USA Super Fat Burner elég szimpatikus, próbálta valaki? Tényleg jó? Vagy mit javasoltok? (Étrendet, sportot ne, ezek megvannak.)

2. Turbó Diéta. Sok véleményt olvastam róla, kérdeztem ismerősöket is, és nem győztek meg. Vannak pozitív vélemények is, de azt is mondják, hogy nem mulasztja el az éhséget. Erről van valakinek tapasztalata?

3 éve
#1405
(#1405) lorinc02
Valaki használta már a Peak fogyást segítő tablettáit? Használnak?
Diéta és mozgás mellett gondoltam hátha segít jobb hatásfokot elérni.

3 éve
#1404
(#1404) Bojtika 3
Válasz istvan81. #1403 számú posztjára
Az izomzat részben genetika, részben az edzés alakítja. A protein abban segít, hogy az edzésmunka könnyebben menjen.
Önmagában nem fúj fel rajtad izomzatot.

3 éve
#1403
(#1403) istvan81.
Sziasztok. Rendszeresen futok (10km), sajáttestsúlyos edzést végzek. Vettem protein powert. Ha elkezdem szedni, szerintetek lesz vmi látványa ennyi mozgástól?

3 éve
#1402
(#1402) Bojtika 3
Válasz schumy #1400 számú posztjára
Csak olyan kicsit állott csoki.

Eddig a Scitec Four-Star csokis volt a legjobb, de most Biotech-boltba sétáltam be.

3 éve
#1400
(#1400) schumy 2
Válasz Bojtika #1399 számú posztjára
Mennyire borzalmas az íze?

3 éve
#1399
(#1399) Bojtika 3
Szolgálati közlemény:

A biotech-boltban vettem ma fehérjét.
Csokis, kilós, 4 ezer. keverék fehérje, de nekem megfelel.
https://shop.biotechusa.hu/products/protein-power-1000-g

3 éve
#1398
(#1398) Bojtika 3
Válasz 1holattminusz10kilo #1397 számú posztjára
Nicsak, ki is mondja meg itt a tutit?

Legalább áruld el, az itt szorulás ellen közismert cuccot miért tartod csodaszernek?
Lehet, neked új, de itt a Bázison eddig is használta, aki akarta.

3 éve
#1397
(#1397) 1holattminusz10kilo
Válasz Bojtika #1396 számú posztjára
vegyél útimagfűhéjat natúra boltban lehet kapni!!
tuti lefogysz!!nem kell megköszönni :))

3 éve
#1396
(#1396) Bojtika 3
Válasz Fantasia #1395 számú posztjára
Én se mindig nézek rá, nagyon jó a Scitec.
Ha nem jön össze sok rendelni való, akkor, ha a városban járok, bemegyek a kis sportboltba és megveszem azt a vitamint pl. Egy darab valamit nemigen érdemes rendelni.


3 éve
#1395
(#1395) Fantasia 2 192
Válasz Bojtika #1394 számú posztjára
Köszi a tippet, ennek én is utánanézek. Már jó ideje nem hasonlítom a Sciteces cuccok árát, mert én nagyon kedvezményesen veszem őket, és úgy eddig még semmi nem verte, de tény, hogy évek óta nem is ellenőriztem.

3 éve
#1394
(#1394) Bojtika 3
Válasz Fantasia #1393 számú posztjára
Köszönöm. Már összeírtam a hatóanyag/ár összevetést.
Eddig a DM-es volt a legjobb, de most a BioCo a legolcsóbb, 66 Ft/gramm-al, és 60 db 500 mg-os kapszula, azaz jó az adagolása.

500 mg-nál többet csak erősebb fizikai igénybevétel mellett szoktam bevenni. Nem azért szedem, hogy drágát pisiljek. ☺

Van egy újabban kapható is, ami nagyon olcsó gramm/Ft-ot tekintve, de por, azaz nehezebb adagolni, és a 15 deka így is 7000 Ft belőle.

A Scitec karnitinje drága. A 60 db 500 mg-.os kapszula a Scitec-nél 3700, a BioCo-nál 2000 Ft.

3 éve
#1393
(#1393) Fantasia 2 192
Válasz Bojtika #1390 számú posztjára
Én a Scitec L-Carnitin kapszuláját használom edzések előtt, érezhető a hatása, és nincs mellette más tudtommal, de ennek a Scitec honlapján pontosan utána tudsz nézni.

3 éve
#1392
(#1392) Bojtika 3

3 éve
#1391
(#1391) 1holattminusz10kilo
Reggel utimagfűmagot kell inni utána
táplálék kiegészítő gyanánt igyatok L-karintin 110.000 MG-t feketedoboz piros írással én ezt futás előtt iszom töményen ( 2-3korty) rendeljetek keserűdinnye kapszulát egyet dobjatok be kaja közben elveszi az éhséget.
De amúgy ne várjatok ezektől csodát egyik sem ér semmit
Nem értem amúgy szerintem az egész fogyás tök egyszerű meglátásom szerint kell hozzá max 10-20%önkontroll

3 éve
#1390
(#1390) Bojtika 3
No én meg gondolkodóba estem.
Kellemetlenül érzem magam a bőrömben. Már vettem biciklit is, amihez újra és boldogan hozzászoknék.
Jobban telik kiegészítőkre is. Viszont rengeteg a munkám, ami ülésre kényszerít. Ugyanakkor, tapasztalom, a fokozott szellemi igénybevétel szénhidrátéhséget okoz.
Tehát előjöttek megint az érszűkületre emlékeztető problémáim, egyértelműen le kell adnom azt a pár visszajött kilót. Lehetőleg rövid, de lényegre törő edzések segítségével.

Régebben szedtem az L-karnitint, a Dm-ben kapható változatot, ami magnéziummal volt kiegészítve, hogy a szívem jobban bírja a mozgást amellett, hogy kevés húst eszem.
Viszont megváltoztatták az összetételét, így már gyakorlatilag egybeépítették a "magnebéhat" -tal, ami az orvos által is elismerten hizlaló hatású. Tehát leálltam vele.

Muszáj lesz keresnem egy másik L-karnitint, mert azt veszem észre, hogy hamar kifulladok. Lihegek-szuszogok, ugyanakkor a pulzusom ezt nem indokolja.


3 éve
#1389
(#1389) Csoki18 6
Nyilván nálam sokkal jobban képben vagytok az ilyesmivel, de hátha erről még nem olvastatok és egyetértetek a cikkel.
Fehérje bevitelről szól:
https://shop.builder.hu/a-magikus-szam-1-62-a4717?utm_source=newsletter&utm_campaign=20180326-heti.builder&utm_medium=email&utm_content=vstr+aktv

3 éve
#1388
(#1388) Bojtika 3
Én inkább azt olvasom ki ebből, hogy ha az ember elkezdi szedni valamely kiegészítőt, az annyit ér, amennyi felszívódik belőle, és hogy minden anyag valamilyen kölcsönhatásban áll a másikkal.


3 éve
#1387
(#1387) Hilduci28
:-)) valamiből megkell éljenek. ..

3 éve
#1386
(#1386) 310583 424
Válasz Bojtika #1385 számú posztjára
Erdekes, viszont ujra megerositi azt a hitemet, hogy meg nagyon sok minden titok az emberi szervezet mukodeserol meg a kutatok elott is.Vagyis kitanulmanyoznak bizonyos dolgokat, par ev mulva az ellenkezojet. Az viszont egeszen biztos, ( legalabbis szent meggyozodesem szerint, masnak lehet mas velemenye) hogy minden gyogyszeripari termek felig mereg, lehet, hogy valamire hasznal, de kozben masfele ugyanannyit - ha nem tobbet- art. Igy en semi tablettat nem szedek es nem szedtem soha a 64 evem alatt. Hogy van-e valami betegsegem? Nincs, mert nem megyek orvoshoz. Struccpolitika.

3 éve
#1385
(#1385) Bojtika 3
Ezt találtam ma a neten. Szerintem érdemes elolvasni.

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-csontritkulas.html

3 éve
#1384
(#1384) Bojtika 3
Válasz 310583 #1382 számú posztjára
Akkor érdemes, mert valószínűleg Biotech termékről van szó.

3 éve
#1383
(#1383) petkes
Válasz Bojtika #1381 számú posztjára
köszi a tippet, sikerült elmenteni de sajnos megnyitás után nem szerkeszthető az info, pont erre utaltam a legelején is....

3 éve
#1382
(#1382) 310583 424
Válasz Bojtika #1381 számú posztjára
Nem pont igy van, mert tudtommal az asvanyi anyagokat, vitaminokat, stb (mikro-osszetevoket) valamint telitett zsirt, rostot, stb egyelore cask az USDA-rol lehet betolteni, felirni nem lehet.Remeljuk idovel lesz fejlesztes erre is Vagy cask en nem talaltam meg ra?

3 éve
#1381
(#1381) Bojtika 3
Válasz petkes #1380 számú posztjára
Szerintem ha felvitted, az egy tablettának válaszd talán a "szem" jelzést, vagy amelyik szimpatikus.
Elmented.
Utána megnyitod, és akkor feljön a lista a részletes összetevők számára. Ott tudod szerkeszteni, azaz ezeket felvinni.

3 éve
#1380
(#1380) petkes
az uj étel felvitele az nem jó erre, mert nem lehet beírni az összetevőket (vitaminok, ásványi anyagok, stb) tablettánként......esetleg tudja valaki hogy azt hol kell bevinni?

3 éve
#1379
(#1379) 310583 424
Válasz petkes #1377 számú posztjára
a Mit ettel sor vegen a 3 pont alatt bujik meg a lehetoseg, hogy uj etelt vagy uj receptet vigyel fel

3 éve
#1378
(#1378) Bojtika 3
Válasz petkes #1377 számú posztjára
Milyen info gomb? :D

Új étel.

3 éve
#1377
(#1377) petkes
Ez remek hír lenne, márcsak azt kell kiderítenem hogyan....az info gomb után megjelenő táblázat nem engedi a beírást.....

3 éve
#1376
(#1376) Bojtika 3
Válasz petkes #1375 számú posztjára
Amennyire én tudom, felviheted.

3 éve
#1375
(#1375) petkes
Sziasztok,

a Biotech Usa Multivitamin for women szerepel a rendszerben de a férfi nem :(
Esetleg lehet tudni, hogy az értékek mikor kerülnek fel az adatbázisba mindkettő esetében?
Válaszotokat előre is köszönöm...

3 éve
#1374
(#1374) FrauBubus 51
Mindenkinek köszi a választ.
Zöld teát fogyasztok néha, természetesen cukor nélkül (a konkrétan cukros teáról lejöttem mikor belekezdtem a kalóriaszámolásba ;-) ), fehérjeport néha edzés után ill. ha nagyon nem fér bele semmilyen más édesség - az meg úgyis kicsit nasi ízű.
A csodaszerekben nem hiszek én sem, bár fel-fel merül néha ugye a króm, L-karnitin, fogyis teák...azt hiszem ezek csak a valóban betartott, kalóriadeficites étkezést tudják segíteni, támogatni, legfőképp anyagcsere vonalon.

3 éve
#1373
(#1373) Bojtika 3
Válasz Lenard11 #1372 számú posztjára
Aki kevésbé húsevő, mint én is, hiába figyel a fehérjebevitelre.
Én az erőltetés legkisebb gyanújától is messze menekülök, a húst pedig nem kívánom. Erőltetés lenne... Inkább a por.

3 éve
#1372
(#1372) Lenard11
Válasz FrauBubus #1369 számú posztjára
Én nem szedtem semmit és 26 kg-ot adtam le.Még fehérjeport se.
Bár igazából hasznos lehet,ha elcsúszunk a fehérje bevitellel ,de erre érdemes figyelni.
Igazából ,hogy mennyi fehérjére van szükségünk arról el lehetne vitázni.

Nekem az a véleményem 20% testzsír felett értelmetlen és sejtésem szerint azalatt is bármilyen magát zsírégetőnek hirdető terméket szedni.

Ha már valaki szedni akar valamit,akkor 20-30g/nap olajos mag (tökmag,napraforgómag,mandula,diót) elfogyasztását ajánlanám csakis sózatlan,pörköletlen formában.Ezt lehet kiegészíteni Omega 3-al,de ennek semmi köze a fogyáshoz csak egyszerűen nagyon sok jót mondanak róla.
Amit még nagyon ajánlok a zöld tea!Kb 5000+ tanulmányt csináltak erről a csodáról és minden pozitív hatáshoz csak elég napi 1dl-et elfogyasztani belőle :)
Bizonyítottan elősegíti a fogyást persze csak cukrozatlan formában!
Emellett rengeteg egyéb pozitiv hatása van és ahhoz képest az ára elenyésző.Én reggeli,ebéd után iszok egy-két bögre teával.Imádom,főleg zsíros ételek után nagyon jó,mert megköti a kajában lévő zsírokat.

Bár vannak negatív hatásai,akinek nincs hozzá szokva a gyomra annak hasmenést okozhat.Főleg,akkor,ha a fogyókúrás cikkeket elolvasva valaki több litert megiszik belőle egy nap, annak meg lesz a hatása:D
Koffein tartalma miatt arra érzékenyek nem igazán fogyaszthatják.
Egyeseknél gyomorsavat okoz.
Sajnos sárgítja a fogakat,ennek ellenére védi is egyben a fogakat.
Elsőre egyeseknek az íze furcsa lehet,főleg a cukros tea löttyök után,de egy rövid idő értékelni fogod.

Én úgy értékelem a pozitív hatásai olyan nagyok,hogy érdemes megpróbálkozni vele és napi szinten fogyasztani ezt a csodát :)

Fokozatosan lehet bevezetni mondjuk egy kiadósabb étkezés után meginni 1 dl és folyamatosan emelni az adagot és figyelni hogyan reagálsz rá.

3 éve
#1371
(#1371) ErrOrka 4
Válasz FrauBubus #1369 számú posztjára
Véleményem szerint igazi segítséget a fogyásban nem ad általánosságban. Ezek a tápkiegek kb a 18-20% testzsírnál kezdenek el igazán dolgozni, amikor már kajával és edzéssel is valódi meló lefogyni. A fehérje szükséges és nincsenek benne "adalék" anyagok. Ha lennének, akkor kivétel nélkül minden élversenyzőnk bukna a dopping teszteken.

3 éve
#1370
(#1370) Optilikusz 28 17
Válasz FrauBubus #1369 számú posztjára
Egy marék fenyőmag edzés előtt. :-)

3 éve
#1369
(#1369) FrauBubus 51
Ki mit szed mint fogyást segítő vagy edzéseket hatékonyabbá tevő tápkieg.? Tapasztalatok, vélemény? Pénzkidobás vagy valóban megéri? Én hébe-hóba L-karnitinezek, inkább csak edzések előtt, és néha fehérjepor, hogy értelmesebb formában vigyek be "nasi" kalóriát (néha jó vmi édes ízűt fogyasztani edzés után). Multivitamint szedek még, meg időszakosan C-vitamint is.

3 éve
#1367
(#1367) Bojtika 3
Ha már itt tartunk:

A magyar VitaDay sorozatot eddig csak az olcsó, lapos kiszerelésben ismertem. Most kaptam ajándékba a multivitamin és az 1000 mg-os C-vitamin rágótablettáikat,mindkettő 60 db-os tégelyben. Jónak érzem a hatását.

Kaptam még egy kiegészítőt, magnázium, kalcium, D3 vitamin, Altapharma filmtabletta, ez is jó összetétel.
Azóta is vigyorgok, hogy tablettában eszem a bejglit - a dió D3, a mák kalciumforrás. :)))
(Nem szeretem a bejglit, irdatlanul megcsömörlöttem tőle gyerekkoromban.)

3 éve
#1366
(#1366) Bojtika 3
Válasz fairload88 #1364 számú posztjára
Általában a babona az, ami a legszívósabban tartja magát a fejekben.
Az alap proteinporok fehérjéje nem is sokkal drágább, mint a megfelelő mennyiségű hús.

Mert pl. a csirkemell filéből 4 kg kellene, hogy egy kg protein összejöjjön belőle.
A marhabélszínből még több. Lehet számolni, de ne felejtsük el hozzászámolni az elkészítéséhez használt energiát sem.

A fehérjepor ott van, nem igényel időráfordítást és köretet sem.

Húsok fehérjetartalma:
https://shop.builder.hu/kaloriatablazat-husok-a3268

3 éve
#1364
(#1364) fairload88
Válasz törölt felhasználó #1357 számú posztjára
Édes jó istenem... Ilyenkor elgondolkozol azon amit írsz, akár csak egy kicsit is?! Nyilván belerakják "titokban" azokat a csúnya szteroidokat. Mások nagy nehezen, illegálisan, sokkal drágábban megveszik a növekedési hormont és tesztoszteron származékokat, de nekünk ajándékba adják a fehérje mellé... Elkeserítő, hogy még mindig itt tartunk.

4 éve
#1363
(#1363) flashgordon 1 33
Én ezt a Power System Proteint próbálom most. 50gr fehérje. De 300kalória összesen.

4 éve
#1362
(#1362) Bojtika 3
Válasz sinnesro #1361 számú posztjára
Még most sem próbáltam ki, de legközelebb már azt veszek. A véletlenül talált táblázat szerint ez az egyik cég, amelyik majdnem annyi fehérjét rak a dobozba, amennyit ráír.4 éve
#1361
(#1361) sinnesro 313
Válasz Bojtika #1359 számú posztjára
Én igen. :-)

4 éve
#1360
(#1360) sinnesro 313
Válasz törölt felhasználó #1357 számú posztjára
De nálunk viszont tiltják (szerintem). Szóval továbbra sem hiszem.
Részemről Scitecet ittam régebben, most áttértem a Myproteinra, sztíviával édesített, és egyáltalán nem émelyítő, mint a többi. Kedvencem a banános meg a csokis.

4 éve
#1359
(#1359) Bojtika 3
Válasz Csoki18 #1358 számú posztjára
Senki nem állította, hogy szereti...

4 éve
#1358
(#1358) Csoki18 6
Nekem egyszerűen ihatatlan - ehetetlen volt mind, valahol a gipszkása és a liszt feloldva víben közt van mindegyik. Esetleg a tojás alapúakat kóstolta valaki, azok is ilyenek?
Van ez az Egg Pro, viszont sajnos ebből nincs "kóstoló mennyiség". 6-8000Ft-ot meg nem szívesen dobnék ki.

4 éve
#1356
(#1356) sinnesro 313
Ez a titkos szteroid valami városi legenda lehet.

4 éve
#1355
(#1355) Bojtika 3
Válasz törölt felhasználó #1354 számú posztjára
Ismétlem: nem hiszem, hogy a kis olcsók lennének "felturbózva". Inkább a tényleg speciálisak talán, amelyek gyanúsan drágák is.

https://shop.builder.hu/tapkiegek-szteroidszeru-hatassal-ne-ulj-fel-az-atveresnek-a1123

Addig sem hiszem el, mert ez senkinek nem lenne érdeke.

Inkább elhiszem, hogy a húsokkal megesszük mindannak a sok gyorsítónak egy részét, amitől az illető "húsdonor" állat időnek előtte nagy és erős lett.

4 éve
#1353
(#1353) Bojtika 3
Vannak a levesporok, bár nem ajánlanám minden napra, mert azért mégis levespor (elég sok ízesítő, tartósító, aroma, stb. benne)

A proteinszeletek finomak, de ami nem CH-s, az már tényleg drága.

Szintén a scitec fourstart iszom, vízzel. Most narancsos-maracujás, de legközelebb vaníliásat veszek, azt a zabkásába is bele tudom tenni.
Szója nincs benne tényleg, és én is kellemes hatását érzem.

4 éve
#1352
(#1352) Csoki18 6
Ízlések és pofonok, nekem a szeletek ízlenek, de azokban kevés a fehérje, a porokból, meg pudingokból bármit csinálok kóstolok, édesítem stb, szinte csak a gipszkása ízt érzem.
A Biotec-ből még a szeletnek is kicsit vakolat íze van.
Egyéb alternatívát valaki ismer, esetleg a vegánoknak készültek jobbak?

4 éve
#1351
(#1351) jancsoreka 4 33
Válasz Fantasia #1349 számú posztjára
Én is vízpárti vagyok. Nekem a joghurtos-túrós vagy miszösz jött be a legjobban - a kék. :D Egyébként a Biotech rizsfehérjéje sem rossz, az csokis-fahéjas. Eddig nálam a Scitec a legjobb. Szerintem érdemes lenne egyébként nem csak port nézni, hanem szeletet vagy smoothiet is - bár ez utóbbi veszett drága.

4 éve
#1350
(#1350) ad3l3
Válasz Fantasia #1349 számú posztjára
Köszi a tippet! Ezt ki fogom próbálni!

4 éve
#1349
(#1349) Fantasia 2 192
Válasz ad3l3 #1348 számú posztjára
Szia!
Én a Scitec Fourstar proteinjét iszom. 4 féle forrásból tartalmaz fehérjét, szója nincs köztük tudtommal. Sokféle íz van belőle, a sima vaníliás egészen egészen semleges. A többi féléhez képest, amiket próbáltam, ez a legkevésbé gejl, és mások szerint is a nem túl édes fehérjék közé tartozik. Egy adagja 3 dl 1,5%-os tejjel 33 g fehérjét és 14 g CH-t tartalmaz, de ha nem tejjel iszod, hanem vízzel (én is így iszom, mert így nekem sokkal jobban ízlik), akkor 24 g fehérje és 2 g CH van csak benne. Kifejezetten ajánlották az esti edzések utánra, és itt a lényeg az esti időponton van, mert vannak benne segítő emésztő enzimek is a jó felszívódásért, ezért nem baj, ha egy-két órával utána már aludni mész. Nekem is rengetegszer kiváltja a vacsorát, ha későn érek haza az edzésből.

4 éve
#1348
(#1348) ad3l3
Sziasztok! Meg vagyok lőve kicsit...1650 kcal, 160g szénhidrát diétán vagyok. Most tartok a 41. napon, eddig 6 kiló ment le. A problémám a következő: egyszerűen nem tudom bevinni a szükséges fehérje mennyiséget. Napi kb. 50g sikerül, de ezzel még 30g-al alatta vagyok annak amennyi kéne. Nem szeretnék "meglöttyedni" nem szeretnék veszíteni az izomzatomból. A húsfogyasztással nem állok hadilábon, de szükségem van jó minőségű fehérje pótlásra. Szójafehérjét nem szeretnék és fontos lenne hogy jó ízű legyen (nem akarom kínlódva inni), ezért shakeben gondolkozom. Tudtok olyat ami finom, és egy adagja max 40g szénhidrátot tartalmaz tejjel készítve, hogy kiválthassam vele a vacsorámat?

4 éve
#1347
(#1347) Bojtika 3
Válasz feketeinci #1346 számú posztjára
Az idézett oldal nem feltétlenül hiteles forrás. Webáruházat üzemeltet, nyilván olyan cikkeket hoznak nyilvánosságra,amelyek reklámértékűek.
Ennek kapcsán keresgéltem német oldalakon, mert a német nyelvtudásommal biztosan értem a szöveget, angolul egyelőre még nem tudok annyira.

Nem találtam utalást a glutén-vészharangra. Találtam érdekességeket arról, hogy a keményítőben találhatóak olyan kapcsolódások, amelyekkel esetleg magyarázható a pékáruk iránti függőség, de ez más téma. (A cikkben pontos hivatkozás található az amerikai tanulmányra.)

itt egy elfogulatlan (nem eladásérdekelt) cikk a gluténérzékenységről.

http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/tenyek-es-tevhitek-a-glutenrol

4 éve
#1346
(#1346) feketeinci 9
Válasz fairload88 #1345 számú posztjára
Nézem-nézem hogy mi a baj ezzel....már látom hogy nyelvbotlás.

Aztán elgondolkodtam azon, hogy mi is az a glutén....látom kiírva a boltokban hogy gluténmentes ez-az, gondoltam ez is valami olyasmi mint a tejérzékenység, ami egyre gyakrabban vesznek észre magukon emberek.
Sosem foglalkoztam vele, én nem vagyok rá érzékeny, biztos tudnék róla.

De most utána néztem í(na jó...nem nagyon, csak egy kicsit), és jól elcsodálkoztam. Még hogy a keresztezés által változnak a fehérjék..."agresszív fehérje"
Itt olvastam:
http://www.vitalzone.hu/mi-a-gluten.html

De találtam újabb cikkeket is, akit érdekel majd utána olvas.

4 éve
#1345
(#1345) fairload88
Válasz Bojtika #1338 számú posztjára
Glukose- und laktosefrei= Glükóz (cukor) és laktózmentes

4 éve
#1344
(#1344) Bojtika 3
Ahogy Gödöllőre emlékszem, meg lehet találni ott egy boltot. A Kossuth utcai cím gondolom, a városközpont.

4 éve
#1343
(#1343) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1342 számú posztjára
Köszi.

4 éve
#1342
(#1342) Bojtika 3
Nekem működik. Két cím van Gödöllőn:

KOSSUTH LAJOS UTCA 13, Gödöllő, Kossuth Lajos utca. 13
2100 GÖDÖLLŐ
Telefon: 28/545-165

BOSSÁNYI KRISZTINA U. 2., Gödöllő, Bossányi Krisztina u. 2.
2100 GÖDÖLLŐ
Telefon: 28/411-418

4 éve
#1341
(#1341) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1340 számú posztjára
Nem müködik az oldal, de nem baj. Legközelebb nekem Gödöllő lesz.

4 éve
#1340
(#1340) Bojtika 3
Remélem, minden a legjobban sikerül. Egyébként a Dm boltokról van egy lista is, megpróbálom előkeresni.

Nézd csak: beírod az irányítószámot és a helységet...

http://www.dm-drogeriemarkt.hu/hu_homepage/667104/filialfinder.html?view=asMarketfinder

4 éve
#1339
(#1339) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1338 számú posztjára
Ez nagyon jó hir. Hétfői program DM keresés ! Patika visszaváltás !

4 éve
#1338
(#1338) Bojtika 3
Válasz vajkzsuzsa #1337 számú posztjára
A dobozát most külön megnéztem. A német feliratra magyar címkét ragasztottak az összetevőknél, de a doboz egyik oldalán ott van németül: Glukose- und laktosefrei. Azaz glutén- és laktózmentes.

4 éve
#1337
(#1337) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1336 számú posztjára
Ezt kiirom és megyek a DM-be. Ezt remélem visszaveszik. A leirásában nincs benne a gépen, de a nő a dobozt nézte, és ugy mondta, hogy nincs benne laktóz. Hazajöttem, és saját kuksival megnéztem, és a dobozon külön ráragasztott papiron rajta van a tej, szója, mogyoró allergia. Persze csak "tartalmazhat", de nekem az elég. Voltam már rosszul a Férjem tejes kávéjának a kanalától. Lángostól, édeskétől Ceres kenyértől stb.

4 éve
#1336
(#1336) Bojtika 3
Hol látod benne a laktózt?

Drágállom, ráadásul nem kell ennyi L-karnitin. A felesleg a vizelettel kiválasztódik. Nem kell ilyen drágát pisilni.

A Dm-es 400 mg kapszulánként, plusz a 150 mg magnézium és újabban a B-vitamin a felszívódásához. és 60 db, de most nem tudom, miből lehet arra következtetni, hogy laktózt tartalmaz.

4 éve
#1335
(#1335) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1334 számú posztjára
Herb-ioticum. 1500 mg. Ez jó? Mindjárt felrobbanok. Neked behoztam, hogy le tudjam irni. Hát tartalmaz tejet !!! Éreztem, ahogy a patikus nézte, hogy sumákol. Nem volt szemüveg nálam. Visszaviszem hétfőn. 3000 ft.

4 éve
#1334
(#1334) Bojtika 3
Válasz vajkzsuzsa #1333 számú posztjára
Melyik fajtát vetted meg? Hány mg egy kapszula?

A vitaminokban aligha van laktóz. A Megában nincs. Viszont sok ásványi anyag van benne.

4 éve
#1333
(#1333) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1328 számú posztjára
Vettem délelőtt patikában L-karnitint. Majd a vitamint is megpróbálom még egyszer. Egyszer már vettem Ironizáló tanácsára, de fájt tőle a hasam. Én laktózos is vagyok. Remélem a karnitinben nincs laktóz. Patikus megnézte, nálam nem volt szemüveg. Reggel éhgyomorra, sok vizzel. - mondta.

4 éve
#1332
(#1332) Bojtika 3
Szia! Nem, a Mega is a "súlyzós bolt"-ban van, az én esetemben a dm-hez közel.
Elvileg meg tudod rendelni a shop builder-ben, de akkor ott a szállítási költség.

Tényleg, Lousha nincs mostanában, nem tudom, hova lett. Jancsóréka viszont a facén megvan.
Az a kis szeles diáklány is, mi is volt a neve...aki dermarollerezett. Összeszedte a pénzt és teljes plasztikát csináltatott, nem tudom, most éppen hol tart.

itt a Mega, a Scitec terméke:

https://shop.builder.hu/multivitaminok-sportolok-reszere/scitec-nutrition-mega-daily-one-plus-60-kap-p9737?gclid=CNHPw-7O1tQCFQs6Gwod_3MLIg

4 éve
#1331
(#1331) devia
Válasz Bojtika #1330 számú posztjára
Köszi Bojtika!
A Mega Daily Plus is DM-ben kapható? Mert azt régebben kerestem pár helyen, aztán feladtam, nem ismerték...
Nem tudod mi van Lousha-val? Mostanában nem írkál... jó volt olvasni :)

4 éve
#1330
(#1330) Bojtika 3
Válasz vajkzsuzsa #1329 számú posztjára
Már nem tudom, kinek ajánlottam és kinek nem! Te is szedheted, én a DM-ben veszem. B-vitamin is van benne újabban a magnézium mellett.

Most éppen (szintén dm-es) multivitaminom van, A-Z depot a neve. Hamarosan veszek fehérjét és Mega Daily Plus vitamint, az eddig a legjobb, ár-hatóanyagtartalom arányban is.

4 éve
#1329
(#1329) vajkzsuzsa 1666
Válasz Bojtika #1328 számú posztjára
Most láttam az L-karnitin szedésedet. Nekem nem ajánlod? És a vitaminok micsodák? Pont most kérdeztem rá a stagnálós fórumon, nem kellene-e szednem valami laktózmentes cuccot.

4 éve
#1328
(#1328) Bojtika 3
Én még csak jövőre leszek 60 felett,de a magnézium benne van az L-karnitinben, amit naponta szedek,ébredéskor, a vitaminommal együtt. A kalciumot nem lihegem túl, azt beviszem tejtermékekkel. Néha veszek pezsgőtablettát is, de azt nem nagyon szeretem.

4 éve
#1327
(#1327) devia
Sziasztok !
Kálcium, magnézium valamit tudtok ajánlani? (60 felett :) )

4 éve
#1326
(#1326) teper
Válasz shinita #1325 számú posztjára
Jogos, pongyola voltam. Izomgorcsok eseteben elsosorban az asvanyi anyagok potlasara gondoltam. Ha ezeket nem potolgatjuk naponta (kvota:), akkor egyre nehezebb, egyre rosszabb az altalanos kozerzet, nemhogy meg ha sportolunk is. Egyebkent meggyozodesem, hogy ezeket a nyomelemeket, asvanyokat egy jo etrendbol kellene osszeszedni, csak sajnos ezt egyre nehezebb.

4 éve
#1325
(#1325) shinita 1
Válasz teper #1322 számú posztjára
A kvótát nem értem. Magnéziumot nem számolok, az izomgörcs pedig a magnéziumhiány miatt jelentkezik. De azt lehet szedni, ha kell. Legalább nem nagyobb bajjal jelez.
A makrómozgatásról sokat hallottam már, nem tudom, mi az alapja, ha hat... Az enyémeket igyekszem fixen tartani (no annyira görcsösen nem, a zsír főleg nem érdekel, csak a fehérje, ch, kalória - ami persze hat a zsírra is), aztán vagy sikerül, vagy nem, de általában automatikusan viszonylag fixek - amíg nem lengek ki. Ami nálam olykor törvényszerű, de ez rendben van. Ha ez jó hatású, annak csak örülhetek.
Való igaz, hogy az emberek választott makrói (ha van nekik olyan) erősen szórnak :) De ezzel nincs is baj, különbözőek vagyunk és sokféle étrend lehet jó nekünk, hiába vagyunk mind emberek.

4 éve
#1324
(#1324) teper
Válasz shinita #1317 számú posztjára
Igy van, de ez igaz minden makro mozgatasra (hintaztatasra) is. Legyen ez akar feherje, ch, zsir, ez igaz. Persze nagyon bekavarhat a gabona, de szerintem ezert vannak, az elso blikkre nem komoly, de kozben meg igen, a makrok betartasa, csak talan sokan ezekkel csusznak el.

4 éve
#1322
(#1322) teper
Válasz shinita #1320 számú posztjára
Ez igy elegge egyiranyu, mert kerdes, hogy ki miket tart jo makiknak.? Ketsegtelen, hogy jo makikkal akkor fogy az ember jol, ha azokat neha meg is mozgatja. Izomgorcsokkel kapcsolatban, szerintem az van, hogy, ha felhasznalod a napi kvotatad, mondjuk tobb heten keresztul, pl. munka, sport, akkor azt bizony potolni kell. A napi kvotas szamitassal az szokott a baj lenni, hogy keson veszi eszre az ember, es kapkodni kezd.

4 éve
#1321
(#1321) Bojtika 3
Nálunk alighanem a fiam érzékeny a lágyzselatin kapszula valamely összetevőjére, de talán a normál kapszula valamely anyagára is. mert a vitaminbogyómtól hányingere lett, az L-karnitin kapszula után meg furán érezte magát.

Halolajat szednék, nemrégiben hirdettek olcsón, csak a szállítási díj fejében, de akkor nem rendeltem. Nem tudtam rendesen utánanézni sem az adott terméknek.

És azt hiszem, futok egy kört esetleg a háziorvos megkerülésével vagy agyonütésével, még nem tudom. A bal lábammal határozottan nem stimmel valami.

Utána meglátom, kell-e valami kiegészítő egyáltalán.

4 éve
#1320
(#1320) shinita 1
Válasz teper #1318 számú posztjára
Jó makrókkal is olyan izomgörcsöket lehet összehozni, hogy ihaj...
Vagy úgy érted, megfelelő makrókkal fogy az ember, akármit eszik, így ne zárjon ki (kis túlzással) semmit? Ezzel nem tudok mit kezdeni, mivel TUDOM, hogy lefogyok szénhidrátos étrenddel kalóriadeficitben, de ez megvalósíthatatlan szabad akaratomból s kényszerrel sem esik jól. Van az úgy, hogy valaki ételcsoportokat zár ki, mert neki az nagyon jó. Csak éppen ez odafigyelést igényel s adott esetben kiegészítők is kellhetnek, hiába boldog az étrendjén. Milyen jó, hogy vannak :) Pedig én igazán az ételből akarom bevinni, amit kell, ha egy mód van rá.

4 éve
#1317
(#1317) shinita 1
Válasz teper #1316 számú posztjára
Ez világos, de ha valaki rájön, hogy pl. kerülnie kell a gabonákat, az azért be tud kavarni. S nem az a megoldás, hogy továbbra is eszi őket.
Vagy akár a szálkásításhoz kell kemény diéta, ami észrevétlenül hiányokat okoz.

4 éve
#1316
(#1316) teper
Válasz shinita #1314 számú posztjára
Szerintem itt mar mindenki elolvasta vagy 30x, hogy alapvetoen az etkezes hatarozza meg az egeszet. Most nem csak a sokat emlegetett testepites cimszo alatt ertem ezt, hanem az egesz letre. Barkinek, barmikor erdemes komolyan venni, odafigyelni a megfeleloen kiegyensulyozott vegyes taplalkozasra.

4 éve
#1315
(#1315) teper
Válasz 310583 #1313 számú posztjára
Erdelyben is mindent. Boldog, elegedett napkozis, vagyis dagadt lettem tole, nekem nem jott be, vagy tuladagoltam. Bar az elozoleg vazolt komboval majdnem feltalaltam ugyanezt :)

4 éve
#1314
(#1314) shinita 1
Válasz teper #1312 számú posztjára
ETBM, ez tetszik :D

Én sem értek a kiegészítőkhöz, inkább arra megyek rá, hogy tápanyagdúsak egyek, de újabban azért eszem ezt-azt mellé kis mennyiségben...
Ha az ember picit hozzáértő, az étrendjét megnézve rájöhet bizonyos hiányokra. Nekem a speckó étrendem szálkásításkor pl. kálcium- és magnéziumszegény (az előbbin tudok valamit segíteni, az utóbbival bajban vagyok), most zöldséget is keveset eszem, de ezen nem aggódom, nincs az az isten, hogy ez tartós legyen, nagy zöldségrajongó vagyok s változatosan eszem őket.
A magnézium sokszor előkerül sportoláskor, amúgyis igen fontos mikrotápanyag.

4 éve
#1313
(#1313) 310583 424
Válasz teper #1312 számú posztjára
Koszonom a valaszt, Bojtikanak ugyszinten. Utana fogok jarni amiket ajanlottal, remelem majd be is tudom szedni ( alltalaban tablettaktol kiuteseim lesznek es viszketek), de egy probat meger, lassam itthon (erdely0 mit kapok.Azert meg kerlek forditsd le ezt nekem: "strummas ovis kolokgola kepem lett tole"

4 éve
#1312
(#1312) teper
Válasz 310583 #1310 számú posztjára
Kiegeszitoket nem feltetlenul gyogyszertarbol erdemes vasarolni. Sokaig keresgeltem az Egyetlen Tokeletes Bogyot Mindenre, tovabbiakban ETBM, am ilyen nincs. Vagyis rossz hir, hogy a napi ETBM helyett mas technikat kell alkalmazni. Parszor azt hittem, hogy ETBM-nek a Beres cucc lesz a befuto, de ez se jott be, mert 2-3 het mulva strummas ovis kolokgola kepem lett tole. Sokat cseppentettem vagy tok felesleges volt, ki tudja.
Amire, fontossagi sorrendben esetleg erdemes lenne koncentralnod: Q10, legalabb 2 honapig, legalabb 200mg, ezt kovetoen esetleg lehet csokkenteni. Talan a vizben oldodo jobb, de azert dobjal hozza, legalabb 3gr jo halolajat, illetve napi 3x 200-250gr C vitamint. Egy-ketto (napi intenzitastol fuggoen) eros multi, ennek C vitamin tartalmat termeszetesen kalkulald bele az elozo C rutinba. Illetve, foleg most, napi legalabb 2000NE D. Ha meg csicsazni akarod, akkor mehet B komplex is, de a jelenlegi ismereteim szerint az elso harmat tartom fontosnak.

4 éve
#1311
(#1311) Bojtika 3
Válasz 310583 #1310 számú posztjára
Szia! Én 4 évvel vagyok fiatalabb.

A Bérest mindig drágállottam, nem ismerem saját tapasztalatból.
Én sportvoltban veszek Mega Daily One multivitamint (Scitec). C-vitamint a DM-ben, tégelyben árulják a legolcsóbban, 10 deka 1000 Ft alatti árban van.


4 éve
#1310
(#1310) 310583 424
egy eve es fel honapja hasznalom a bazist, megy is minden rendben ( mar mint a kilok lefele - -19 kg beleertve az utolso negy honapi + - 2-3 kilot a nyari szabadsagolasoktol). Regebb mar irtam hogy analfabeta vagyok vitaminokbol, etrendkiegeszitokbol, alltalaban mindenbol amit gyogyszertarban arulnak valamint sportbol is. Na azota elkezdtem pilateszre jarni, kulon orara nem csoporttal, ez be is jott, nagyon jol ereztem magma es szepen alakult az eronletem es a teljesitmenyem. De most kb. 2-3 hete ugy erzem,hogy elerotlenedtem, nem vagyok a legjobb formaban es kb 1 hete ovsomor is kijott rajtam, ami allitolag a legyengult imunrendszerre utal. Amugy 2 honap mulva 63 eves leszek . Vegre a kerdesem: Beres csepp+c vitamin szerintetek jo lenne, hogy ujra a regi formamat hozzam?

5 éve
#1309
(#1309) EmokeBlanka 2 3
Válasz teper #1308 számú posztjára
Értem, köszönöm nagyon szépen! :)


5 éve
#1308
(#1308) teper
Válasz EmokeBlanka #1307 számú posztjára
Szia,

Scitec esetében a piros egyértelműen jobb is. Úgy jobb (számomra biztosan), hogy ehhez adtak emésztőenzimet (Digestive Enzyme Blend-et) is, de ez nem megy a fehérjetartalom rovására, hanem a CH, jelen esetben főleg a cukor kárára tették bele. Ez mondjuk nem nagy baj. Kis mennyiségben persze bírom a kéket is, de 25-30gr felett nekem már határesett, és előfordulhatnak laktóz intolerancia problémáim, míg a pirossal már nem.

A szubjektív sorrendem szerint (csak mert ez jobban bejön) a BiotechUSA Nitro Pure Whey-t a Scitec kék és piros közé helyezném, pl. ettől soha semmilyen problémám nem volt, jó fehérjepornak tartom, bár az általad linkeltett most kissé drágának. Pontosan nem is értem ebben a Biotech logikáját... Csak, hogy bonyolítsam a dolgodat, a három fehérje közül a negyediket vásárolnám:

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-izolatumok/biotech-usa-iso-whey-zero-2-27-kg-p10247#facts

Nem mintha annyira számítana, de ebben a legkevesebb a zsír és a CH tartalom is, és ennyiért ez jó vétel. Folyamatosan akciózzák, ami szerintem nem igaz, mert ha el akarják adni a piros Scitec mellett, akkor ezt ennyiért lehet.

A pudingot nem ismerem, még jó is lehet. De ha néha nasizni lenne kedved, akkor nekem továbbra is a személyes kedvencem, bármelyik ízben, érdemes egy próbát tenni vele:

http://shop.builder.hu/feherjes-szeletek/trec-nutrition-booster-100-gr-p10445#details

Azt a kérdést már boncolgattuk, hogy szükséges-e edzést követően a szilárd kaja? Meggyőződésem, hogy igen, még akkor is, ha valami különös perverzióból éjjel 2 és 3 között edzel, tehát részemről erre a válasz az, hogy nem, illetve szintén makacs elvem van arról is, hogy estére nem tolnék gyümölcsöt sem :)

5 éve
#1307
(#1307) EmokeBlanka 2 3
Sziasztok, fehérje ügyben érdeklődnék.

Mi a különbség az izolátum és koncentrátum között? Sima mezei ember számára. Mármint jól értelmezem, szinte egy kutya? (Mert azért olvasgatni olvasgattam.) Edzés után szoktam néha iszogatni a fehérjét, ahol ugye gyors kell.

Illetve e 3 között mi a lényegi eltérés, ha van:

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/biotech-usa-nitro-pure-whey-2-2-kg-p7622#facts

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/scitec-nutrition-100-whey-protein-professional-2-35-kg-p5146

http://shop.builder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/scitec-nutrition-100-whey-protein-2-35-kg-p2670

Szintén az edzés utáni fehérje iszogatás kapcsán merült fel az ötlet (főleg ha késő esti edzésről van szó), mi lenne, ha a fehérje turmixot és a normál kaját egy ilyennel váltanám ki: http://shop.builder.hu/dietas-pudingok/scitec-nutrition-protein-pudding-400-gr-p13062#facts esetleg mellé egy kis extra szénhidrát gyümölcs formájában?

Köszönöm szépen! :)

5 éve
#1306
(#1306) Bojtika 3
Válasz Csabi76 #1303 számú posztjára
Én éppen a kevés húst evők táborát gyarapítom.
A rádióadás a Kossuth adón volt, a meghívott egy kórházi szakorvos volt.
A feminán sem szoktam "tájékozódni", ott tényleg nem érdemes. :D
Engem kicsit korlátoz a kutatások olvasgatásában, hogy eddig még nem tudok angolul. Német oldalakat viszont nemigen érdemes ide linkelni, lefordítani nincs energiám.

Zsírégető hatást sem az L-karnitinről, sem másról nem hiszek el, de ezt találtam (többek között):

http://sportorvos.hu/sporttaplalkozas/20150808/hiteles_informaciok_az_l-karnitinrol/

5 éve
#1305
(#1305) Csabi76
Válasz Soci #1304 számú posztjára
Zsírégetőnek árulják az étrend-kiegészítőket forgalmazó cégek.
Itt az ígért oldal, sajnos angol de sok kiegészítőnek utána lehet nézni, tényleg tudja-e amit írnak róla.
Kutatások összegzése ez:

http://examine.com/supplements/L-Carnitine/

Google translate:

"L-karnitin és a rokon vegyület Acetil-L-karnitin (ALCAR) olyan vegyületek képesek enyhíteni az öregedés hatásait és betegség mitokondriumok, miközben növeli a mitokondriumok potenciális éget zsírt.

ALCAR gyakran használják az agy booster, mivel képes az éberség növelése, valamint a mitokondriális kapacitását, miközben támogatja az idegsejtek.

ALCAR kimutatták, hogy nagyon hatékony enyhítésére mellékhatások az öregedés, mint a neurológiai csökkenése és a krónikus fáradtság. ALCAR pótlás is nagyon biztonságos módszer inzulinérzékenység javulásának és a véredények egészségre, különösen az emberek, finom vagy meggyengült szív egészségét. ALCAR is védik a neuronokat, javítási bizonyos kár, mint például azok, melyeket a cukorbetegség és a diabéteszes neuropátia.

Elméletileg ALCAR kiegészítés zsírégetéshez jól működik, de a vizsgálatok ALCAR elszigetelten nem mutatnak jó eredményeket. Zsírfogyás jellemzően tulajdonítható a megnövekedett aktivitás történik az emberek, a megnövekedett energia van ettől ALCAR kiegészítés."

Közvetett módon segíti a fogyást de az csak annyi mintha innál egy kávét futás előtt. Ehhez túl drága szerintem.

5 éve
#1304
(#1304) Soci
Válasz Csabi76 #1303 számú posztjára
Ha jól emlékszem, az L-carnizin inkább a keringés támogatására szolgál, nem zsírégető.

Tényleg ember legyen a talpán, aki kiigazodik a sok infó között, mikor mindent és mindennek az ellenkezőjét is állítják szakemberek.

5 éve
#1303
(#1303) Csabi76
Válasz Bojtika #1302 számú posztjára
Szia.
Az a helyzet, hogy meghallgatsz két szakértőt és különböző dolgokat mondanak.
A Sebestyén Balázs rádió műsorában volt egy "szakértő" pár hónapja. Az úgy beszélt hogyha tíz deka húst eszel meg egy kis túrót, akor hívhatod is a papot. Erősen túlzott szerintem. Nyilván nem szereti a húst és ennek megfelelően válogatta össze a kutatásokat amik igazolják.
Mindig tudományos kutatásokat szoktam olvasni, szóval nem a fenima.hu ról informálodok. Van egy jó kis oldal ahhol összegzik ezeket, majd otthonról linkelem.
Tehát igazából nincs bizonyíték rá, hogy a sok fehérje káros lenne egészséges életmód mellett. Ugyanakkor lehet hogy a 2g/tskg szükségtelen ha valaki nem sportol intenzíven vagy nincs kalória deficitben (azt hiszem 0.8 az egészségügyi alsó határ) Az is igaz, hogy 1g szénhidrát egészegyszerűen anyagilag olcsóbb mint 1g fehérje. A magam részéről 2-2.2 környékén vagyok de ebbe benne van a növényi is.
A carnitinról annyit, hogy soha egy kutatás se igazolta a zsírégető hatását de vannak egészségügyi előnyei ha valaki kevés húst eszik, különben felesleges.

5 éve
#1302
(#1302) Bojtika 3
Ez esetben az inkiminált hosszászólás ez volt:

"Éppen tegnap volt szó a rádióban a fehérjefogyasztásról. Nefrológus (vese szakorvos) mondta a napi 1 g/ttkg adagolást, és hogy ma a népesség egyre nagyobb hányada vesebeteg. Sok huszonéves fiatal szorul dialízisre, mert testépítésbe fogott és túl sok fehérjét visz be. "

Ezt hallottam a rádióban. A testépítés miatt fokozott fehérjeigényt sokan eltúlozzák, ezt vitatod? Még csak nem is az interneten volt, a rádió élő adásába hívott orvos mondta. (A nevét nem jegyeztem meg, pedig meg kellett volna.)
Néha kialakul nézeteltérés a fehérjebevitelt illetően. Rendszerint az 1-1,5 g/ttkg beállítást javasoljuk többen is. Ennyi elegendő szokott lenni, de az is tény, hogy ez itt nem a testépítők oldala. Volt egy tagunk, aki erőteljes edzésmunkát végzett, sok kiegészítőt használt, de a legutolsó hozzászólásában arról számolt be, hogy a felmerült egészségi problémáival orvoshoz fordult, aki eltiltotta a kiegészítők nagy részétől, akár az izomtömege árán is. Azóta nem jelentkezett. (A nickje LPanka, ha jól emlékszem, talán sikerül visszakeresned.)

Tudományosan nem szoktam beszélni. Maximum idézek, és lehetőleg nem bulvár hírekből. Igyekszem addig keresni, míg egy legalább orvosi oldalt nem találok.

Nem vagyok nyugdíjas. Hogy naponta és napi több órán át neteznék, az sem áll meg, mert kevés az időm. Ha jövök, több dologra reagálok, azután válasz nélkül telik az idő, de én voltam a legutóbbi hozzászóló. Ez van. (Gép előtt telik a munkanapom, és tanulok is, de ez most mellékes.)

A koromat azért írtam, a többi tényezővel együtt, mert kikaptam itt valakitől, hogy miért emlegetem folyton. Hát azért, mert ha edzéssel kapcsolatos tapasztalatot írok, akkor másképpen kell nézni az intenzitást, mint ha huszonéves lennék. Vagy ha azt írom, edzés előtt nem szoktam külön L-karnitint bevenni, azt a korommal kell egybevetni, mert elképzelhető, hogy egy fiatal és intenzíven edző embernek hasznára lesz a plusz adag.

Ha élelmiszermérnök vagy, örömmel vesszük a hozzászólásaidat, ezt többünk nevében mondhatom. Mármint ha van időd néha tanácsot adni. A Kalóriabázis eleve amatőr oldalként indult, ahogyan írtam is. Ugyanakkor nem lehetünk meg szakértők nélkül. -

Az étkezési és főzési tapasztalataim pedig léteznek. Nyilván nem tudományosak. :D Nem is állítottam ilyet.

5 éve
#1301
(#1301) fairload88
Válasz Bojtika #1300 számú posztjára
Először is nem az L-karnitin hozzászólásra reagáltam, hanem egy másikra (1279), de ez most nem is számít. A sok fehérjétől dialízisre kell járni? Ez most komoly? Maximum viccnek jó.

Mivel élelmiszermérnökként végeztem és 6 éves korom óta sportolok (ebből 12 évet versenyszerűen) van bőven tapasztalatom és szakmai hátterem is szerencsére. Nem tudtam máshogy kifejezni magam, mert elképesztő dolgokat látok itt több témánál is. Szó szerint egymást viszitek be az erdőbe az alaptalan (nem lehet máshogy írni sajnos) butaságokkal.
Szinte az összes témához tudsz hozzászólni és mindenhez "tudományosan". Bárhova nézek a te hozzászólásod van és ez azt jelenti, hogy ijesztően sok időd van.

Lehet, hogy én leszek a közellenség de ha csak 1 ember is kételkedve nézi majd ezeket már akkor megérte ide írnom. Sajnos azt látom (újabb sértés), hogy nyugdíjasok bújják az internetet és az alapján próbálnak tanácsokat adni. Tudsz linket adni? Akkor mi van? Én is tudok bármilyen marhaságot találni az interneten és ez eléggé veszélyes.
Édesapám idén 62 éves és aktívan sportol szóval ez sem kifogás nekem, hogy valaki 58 éves.

5 éve
#1300
(#1300) Bojtika 3
Válasz fairload88 #1298 számú posztjára
Szia Fairload88!
Nem tudom, mióta vagy itt, hogy még nem vetted észre: itt nem ez a hangnem az uralkodó. Ha már nem tanultál gyerekkorban udvariasságot.

Egyedül azt írtam meg, ÉN hogyan használom az L-karnitint, és NEKEM mik a tapasztalataim vele. Úgy 3 éve elég sokat beszélgettünk róla itt, a különböző topikokban. Nem is kezdtem azonnal és mások tanácsára szedni, csak miután utánanéztem. Nem írtam le sem isteni sugallatot, sem általános csodaszert, de még általános, a netről összeollózott infót sem. Csakis a saját tapasztalatomat.

Ha Neked más a véleményed, miért nem írtad meg? Itt így szoktuk. Tudod, hogy ne alaptalanul szóljunk hozzá!

Lehet, hogy butaság, amit írtam, de nem alaptalan. Egyrészt mert tudok linkeket hozni, amelyek alapján döntöttem, másrészt pedig a saját tapasztalatom is alap valamiképpen, habár nyilván nem objektív..

Annyira buta azért mégsem vagyok, mint talán gondolod, de ez végül is mindegy. (Nekem.)
És köszönöm a jókívánságot, így fogom folytatni, az előzményeket a sikersztorikban olvashatod... :D

További szép estét kívánok!

5 éve
#1298
(#1298) fairload88
Válasz Bojtika #1279 számú posztjára
Egy szóval lehet jellemezni ezt: Agymenés :D

Ennyi alaptalan butaságot amiket írsz rég olvastam. Csak így tovább :)

5 éve
#1297
(#1297) Bojtika 3
Én azzal indítom a napot, mert nálam így vált be.

Nem akarok abba a hibába esni, hogy folyton emlegetem a koromat (58), de kénytelen vagyok, mert pont a korom miatt nem edzem intenzíven. Ugyanakkor nem eszem sok húst sem (részben ez is az életkorral magyarázható), főleg vörös húsokat nem (ez pedig a korral járó jövedelemhiánnyal), amiből a szervezetem kellő mennyiségű L-karnitint tudna előállítani.

Ugyanakkor a szívműködést hatékonyan támogatja, azaz számomra érezhető mértékben.
A dm készítményét szedem, hatóanyag gramm / darab viszonylatban ez a legolcsóbb.
A 60 kapszula 1200 Ft körül van, egy kapszula 400 mg L-karnitint és 150 mg magnéziumot tartalmaz.

Erősebb edzés előtt 20 perccel be lehet venni még egyet.

A felesleg a vizelettel kiválasztódik, nem érdemes túladagolni.

5 éve
#1296
(#1296) Potik4
Válasz Soci #1295 számú posztjára
Köszönöm, kísérletezem, mert sokféle információval lehet ezzel kapcsolatban találkozni.

5 éve
#1295
(#1295) Soci
Válasz Potik4 #1294 számú posztjára
Éppen tegnap olvastam, hogy 60 kg körül 500 mg-osat javasolnak. Én 80 körül is annyit szedtem...
de nem volt mindegy, hogy mennyivel edzés előtt. Nekem a 40-45 perc vált be, gondolom, ez azért változó. És súlyzós edzés előtt feleslegesnek tartom, ne szedem, de naz csak magánvélemény. nem vagyok igazán hozzáértő.

5 éve
#1294
(#1294) Potik4
Sziasztok!
L-karnitin szedésével kapcsolatban lenne kérdésem, pontosabban annak adagolásával.
500 mg-osat vettem.Egy kiadós súlyzós vagy kardió edzés előtt mennyit érdemes szedni.Olvasgattam, keresgéltem, és 1200mg-ot is javasolnak.Gondolom, azért ez súlyfüggő is..és nem szeretném túladagolni.

5 éve
#1293
(#1293) Bojtika 3
Hozzátenném az előttem szóló korrekt válaszához, hogy a rendszeres mozgás a fogyásban is fontos, de a súlytartásban még inkább.

5 éve
#1292
(#1292) feketeinci 9
Válasz Paraera #1291 számú posztjára
Szia!
Hogy volt-e kérdés?
Erről szól az egész! Az alapjárat kalóriát egyed, és akkor elvileg nem hízol és nem fogysz.
Lefogytál 14 kg-ot BMR alatti kajálással? Csak óvatosan!

Fontos lenne elolvasni a Kötetlen csevegés topikban a 6932 és 6933-as bejegyzéseket.
Nagy és hosszú anyag, lehet csak többszörre tudod megemészteni, de csak úgy is érdemes többször nekifutni, én mindig találok benne valami újdonságot.

Az hogy nem tudsz többet enni...ne haragudj, de nem hiszem el. Magaddal el tudod hitetni, velem nem....ez ilyen dolog. Ha jó az a kaja amit eszel, akkor normális esetben éppen annyit kívánsz, amennyire szükséged van. Hát nem akkor kiegyensúlyozott a dolog?

5 éve
#1291
(#1291) Paraera 31
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már kérdés, de engem az érdekelne, hogy a kívánt testsúlyomat mennyi kcal bevitellel tudom megtartani?
77kg-ról indultam, most vagyok 63kg és még olyan 55-56kg körülre le szeretnék menni, viszont már előre rettegek, hogy ha ez meg is van, akkor utána mennyit vihetek be? Most olyan 1500kcal-ra van állítva a keretem, de 1300-nál aligha eszek többet és, ha akarnék, se tudnák, mert egyszerűen nem tudok sokat enni... Miket érdemes még bevinni meg mennyit?
Köszi előre is :)

5 éve
#1290
(#1290) 310583 424
Válasz Bojtika #1289 számú posztjára
koszi, ki fogom probalni

5 éve
#1289
(#1289) Bojtika 3
Válasz 310583 #1287 számú posztjára
A köles amolyan rizspótló, régen a hurkába is azt raktak. Ha egészen megfő, szétnyílik, mint a pattogatott kukorica, és fehér. Volt, akinek a férje nem tudta, hogy nem rizst estik.

De több vizet vesz fel, mint a rizs, több mint háromszoros vizet igényel.

Finom gyümölcsös desszert, ha a kölest kétszeres vízben félig megfőzöd, majd tejet ráöntve főzöd készre, poharakban tálalod, majd gyümölcsöt raksz a tetejére.
Én néha fagyasztott vegyes gyümölccsel csinálom, azonmód fagyottan beleteszem a poharakba, és a gyümölcs hidege hűti le a kölest, pillanatok alatt ehető.

5 éve
#1288
(#1288) Bojtika 3
Válasz 310583 #1287 számú posztjára
A köles amolyan rizspótló, régen a hurkába is azt raktak. Ha egészen megfő, szétnyílik, mint a pattogatott kukorica, és fehér. Volt, akinek a férje nem tudta, hogy nem rizst estik.

De több vizet vesz fel, mint a rizs, több mint háromszoros vizet igényel.

Finom gyümölcsös desszert, ha a kölest kétszeres vízben félig megfőzöd, majd tejet ráöntve főzöd készre, poharakban tálalod, majd gyümölcsöt raksz a tetejére.
Én néha fagyasztott vegyes gyümölccsel csinálom, azonmód fagyottan beleteszem a poharakba, és a gyümölcs hidege hűti le a kölest, pillanatok alatt ehető.

5 éve
#1287
(#1287) 310583 424
Válasz Bojtika #1285 számú posztjára
Megneztem.. huuu...te aztan egy szuper csajszi vagy! Gratula! A mutetethez meg jo szerencset, komlikacio-mentes mutetet es gyors javulast kivanok!
Amugy hajdinat, csicseriborsot is szoktam, kolest meg nem probaltam, de meg fogom, koszi

5 éve
#1286
(#1286) Bojtika 3
------örülök, hogy könyvvitelből jó vagy! Én meg németből. Hátha szükség lesz rá esetleg.

5 éve
#1285
(#1285) Bojtika 3
Válasz 310583 #1283 számú posztjára
Nagyon szimpatikus a humorod.
Nekem is írt a doktor vérnyomáscsökkentőt, de én ettől megsértődtem, mert hosszú időn át alacsony volt a vérnyomásom. Azért beruháztam egy vérnyomásmérőre. Akkor még nem tudatosult bennem a túlsúlyom.

Amikor idecsöppentem, magát a módszert már ismertem, azaz még valamikor 85 körül már kibogarásztam könyvekből, és este számolgattam zsebszámológéppel, a tápanyagtáblázat-könyy alapján, akkor vagy 3-4 kiló pluszt dolgoztam le, de sokat formáltam magamon. Na tehát hálás voltam, hogy ezt valaki gépre vitte, elmarad a macera.
Amikor 4 éve rádöbbentem egy fotóról, hogy ez a golyó tán mégsem én vagyok, előszedtem a jobbik eszemet. Megtalálod a sikersztorikban, képekkel.

Persze normális lett a vérnyomásom is, de ezt pár héten át naplóztatta az orvos, mire elhitte. De nem árultam el neki, hogy reggelente a kávé után fél órával mértem normális értéket! :D

Jól csinálod! Javaslom még a kölest és a hajdinát, mindkettő szuperköret.
Készült anno csípőröntgen, mert fájt a csípőm. Belekerült a leletbe, hogy jelentősebben meszes falú artériák látszanak.
A doki keringésjavítót írt, de gyengének éreztem magam tőle. Ahelyett elkezdtem
kölest és hajdinát gyakrabban beiktatni. Másfél év elteltével csak normális csípő látszott a röntgenen.

Tán nem árt meg ez a biobogyó, de máskor ne hagyd átverni magad. Még orvos is ír fel marhaságot, a bioboltos meg eladni akar...


Egy nem drága multivitamuint szedek valóban, azaz hónapok óta nem telik rá. Kicsit érzem a hiányát, de mostanában más bajaim miatt nem tudok se normálisan étkezni, sem edzeni. Szürkehályog-műtét előtt is állok. Talán őszre már jobb lesz.
Én reggelente bekapok egy L-karnitint, a dm-ben a legolcsóbb, magnézium is van benne. Jótékonyan támogatja a szívet. (Mostanában ezt is csak elméletben szedem, de hiányzik is kicsit.)

Többen utánanézünk egy-egy hírnek, újdonságnak, több szem többet lát. :D Ha jónak tűnik, akkor szoktuk közhírré tenni.

5 éve
#1284
(#1284) Bojtika 3
Válasz 310583 #1283 számú posztjára
Nagyon szimpatikus a humorod.
Nekem is írt a doktor vérnyomáscsökkentőt, de én ettől megsértődtem, mert hosszú időn át alacsony volt a vérnyomásom. Azért beruháztam egy vérnyomásmérőre. Akkor még nem tudatosult bennem a túlsúlyom.

Amikor idecsöppentem, magát a módszert már ismertem, azaz még valamikor 85 körül már kibogarásztam könyvekből, és este számolgattam zsebszámológéppel, a tápanyagtáblázat-könyy alapján, akkor vagy 3-4 kiló pluszt dolgoztam le, de sokat formáltam magamon. Na tehát hálás voltam, hogy ezt valaki gépre vitte, elmarad a macera.
Amikor 4 éve rádöbbentem egy fotóról, hogy ez a golyó tán mégsem én vagyok, előszedtem a jobbik eszemet. Megtalálod a sikersztorikban, képekkel.

Persze normális lett a vérnyomásom is, de ezt pár héten át naplóztatta az orvos, mire elhitte. De nem árultam el neki, hogy reggelente a kávé után fél órával mértem normális értéket! :D

Jól csinálod! Javaslom még a kölest és a hajdinát, mindkettő szuperköret.
Készült anno csípőröntgen, mert fájt a csípőm. Belekerült a leletbe, hogy jelentősebben meszes falú artériák látszanak.
A doki keringésjavítót írt, de gyengének éreztem magam tőle. Ahelyett elkezdtem
kölest és hajdinát gyakrabban beiktatni. Másfél év elteltével csak normális csípő látszott a röntgenen.

Tán nem árt meg ez a biobogyó, de máskor ne hagyd átverni magad. Még orvos is ír fel marhaságot, a bioboltos meg eladni akar...


Egy nem drága multivitamuint szedek valóban, azaz hónapok óta nem telik rá. Kicsit érzem a hiányát, de mostanában más bajaim miatt nem tudok se normálisan étkezni, sem edzeni. Szürkehályog-műtét előtt is állok. Talán őszre már jobb lesz.
Én reggelente bekapok egy L-karnitint, a dm-ben a legolcsóbb, magnézium is van benne. Jótékonyan támogatja a szívet. (Mostanában ezt is csak elméletben szedem, de hiányzik is kicsit.)

Többen utánanézünk egy-egy hírnek, újdonságnak, több szem többet lát. :D Ha jónak tűnik, akkor szoktuk közhírré tenni.

5 éve
#1283
(#1283) 310583 424
Válasz feketeinci #1282 számú posztjára
hat en ezen a teren nagyon muveletlen vagyok, halvany lila gozom sincs mik kellenek egy akarmilyen vagy az en szervezetemnek, soha eletemben nem szedtem semmit ( ill.bocs, miutan tavaly kisutottek veletlen folytan hogy magas a vernyomasom, par kerek hetig szedtem valami vernyomascsokkentot amit felirt a doki, aztan elhagytam a vakarozassal es a kiuteseimmel eggyutt. Azota meg keszulok visszamenni dokihoz, par ev mulva talan osszejon.)Igy hat itt olvasgatom amit a tapasztaltabbak irtak ( en holnap lesz 8 honapja hogy itt "lakom") es probalaok kihamozni belole valamit. A sporttal ugyanaz a helyzet ( sajnos) - semi tapasztalat, semi tudas, cask amulok miket tudnak masok! Apropo, konyvvitelbol viszont jo vagyok!!

5 éve
#1282
(#1282) feketeinci 9
Válasz 310583 #1281 számú posztjára
Egyéni hogy kell vagy nem kell, és a közérzeted mutatja meg, és az állapotod hogy hiányzik-e valami.
Abban a kb 1400kalóriába valószínűleg nem fér bele minden ásványi anyag, amit a statisztikákban felsorolnak szükségletként. De az csak statisztika, mindenkinek más a szükséglete. Ha nem vagy beteg, vagy nem érzel semmi gondot, akkor ügyesen válogatod meg azt amit eszel, és feltehetően nincs rá szükséged.
Én pl. érzem hogy kell, ezért most éppen a Centrum Silver50+-t nyomom, meg néha a D vitamint, valahogy attól jobb a közérzetem. Tavaly sokat segített a Bio-Króm-Dia, de már nem érzem hogy hiányzik, ezért nem szedem.

Beszéltünk már sokat ezekről, és tudom hogy Bojtika is szed vitamint, de az hasonlóan a Silverhez tartalmazza a szükséges ásványi anyagok x %-át, ezzel szemben az általad említett étrendkiegészítő nem tartalmazza egyértelműen a napi szükségletet, és nem lehet tudni milyen arányban mit tartalmaz. Az ár-érték aránya is elmarad az ellenőrzött multivitaminoktól. Ettől még lehet hogy éppen erre van szükséged :)

A bioboltos nem fogja azt mondani a vevőnek hogy "fogalmam sincs mire való", tuti hogy tudja!!! Valószínű hogy azt is tudja már mire keresel valamit...mert beszélgettetek arról hogy mit szeretnél....már megkérdezte amikor bementél. Így elad valami étrendkiegészítőt, amit másnak eddig nem tudott eladni - de most rosszindulatú voltam.

Rengeteg ilyen készítmény van a piacon, engem is megdöbbentett egyszer, hogy mennyire nem ellenőrzik ezeket!! Nem kell hozzá engedély, bejelentési kötelezettsége van, (úgy tudom) bejelentik hogy forgalmazni fogják és kész.
Már mehet is a piacra, patikába, bioboltba. Ha jó a marketing, ha szép a doboz szinte mindegy mi van benne, csak ne betegedjen meg tőle senki. (megint rosszindulatú és túlzó voltam?)

5 éve
#1281
(#1281) 310583 424
Válasz Bojtika #1280 számú posztjára
Alapjaban veve nem vagyok beteges (mert nem jarok orvoshoz, ha mennek biztos 66 fele nyavajat kitalalnanak a 62 evemre).De amokor nagy ritkan beteg voltam ( mar gyerekkoromtol) a tablettakat vagy nyomban kihanytam, vagy kicsattogtam es eldagadtam toluk, igy ha valami kezeles kellett, azt szuriban kaptam mindig. Erre a vitamin hulyesegre azert gondoltam, hogy mivel bioboltos, hatha nem art, es a forumon tobbszor is volt szo arrol, hogy kell valami vitamin szedni a fogyo alatt. Amugy "jol" eszek, zab, bulgur, chia, quinoa, lencse, joghurt, csirke, pulyka, meg minden ilyesmit, (az eredmeny is jo, 8 honap alatt -17 kg -BMR+100, makrok rendben ( a kilengeses napokon kivul, ami mar masfel honapja nem volt). De akkor ez nem igaz, hogy kell valami vitamin potlas?

5 éve
#1280
(#1280) Bojtika 3
Tovább nézem a green-izét, másolom:

Összetevők: Zöld keverék (zabkorpa kivonat, spirulina alga, alma pektin, búzafű, chlorella alga, árpafű, klorofill),

Namármost a zabkorpa nem zöld, kivonatolni marhaság, napi egy kanállal a kajába és megvan a rost.
A pektin se zöld, de nincs is szükség rá, az csak telíítene, de kis mennyiségben azt sem fog.
Alga meg búzafű oké, mehet- de klorofill a zöld növények színanyaga, azt miért írják külön? Hogy drágább legyen? Mert tuti nem teszik külön bele, még ha ki is vonják a klorofillt zöld növényekből.

A vitaminok itt is mesterségesek, alapanyag lehet a keverék ebben az iparágban.
Tömegnövelő is van benne, bravó! Hogy ne lehessen a kapszulák súlyából kiszámolni a hatóanyag mennyiségét.

Rajta kellene lennie a címkén az összes benne levő hatóanyag tömegének, itt az össz-tömeget adták meg és 3 kapszula hatóanyagait, a csillagozott keverékek viszont 100 mg-al szerepelnek, azaz nem tudni, mennyi van a napi adagban.
Igaz, a komolyabbak címkéi sokkal egyszerűbbek, nem olyanok, mint egy képes reklám...

Ha ennyi pénzért más színűt akarsz pisilni, egy-egy hét szünettel egy tégely beszedése (6 hét) után, akkor hajrá. Ha erősen hiszel benne, jól leszel, de megsúgom, az erős hit és elhatározás bogyó nélkül is csodákra képes.

Az összetételben felsorolt probiotikumok a joghurt gyártásának alapanyagai. Bármelyik joghurtban megtalálhatóak. Ne érvelj azzal, hogy egyikben több ilyen van, mit a másikban, csak ha utánaszámoltál! Én egyszer kóstoltam az egyik nagy nevű joghurtot, de másnap vettem egy kétszer akkora pohár magyar joghurtot, árban még így is a fele volt... ízben, krémességben azonos!

No de szabad országban élünk, némi figyelmeztetéssel az élelmiszerfelügyelet engedélyezte, szedd, ha akarod.

5 éve
#1279
(#1279) Bojtika 3
Hamika, én is sokallom a 400 ml vizet.
Ennyi zabpelyhet (de inkább kevesebbet) én egy pillanatra felforralok úgy egy bögrényi vízben, azt nem mérem. Reggel nem teszek bele fehérjét, mert az nem kell nekem minden nap.

Éppen tegnap volt szó a rádióban a fehérjefogyasztásról. Nefrológus (vese szakorvos) mondta a napi 1 g/ttkg adagolást, és hogy ma a népesség egyre nagyobb hányada vesebeteg. Sok huszonéves fiatal szorul dialízisre, mert testépítésbe fogott és túl sok fehérjét visz be.

5 éve
#1278
(#1278) Bojtika 3
Válasz 310583 #1277 számú posztjára
Nehezen tudom elképzelni, hogy a zöldség- és gyümölcskereskedelemben külön tétel lenne a vitamingyár kivonatolásához szükséges mennyiség. Mert, ugye a cég amerikai, és ha már annyi fogy belőle, hogy nálunk is forgalmazzák, akkor nyilván rengeteget állítanak elő.

Nem tudom, mit jelent, hogy nem bírod a mesterséges készítményeket. Ha az orvos felír valamit, azt sem szeded?

A green komplex hatóanyagainak listája nem zárja ki, hogy nincs benne "művitamin". De ha pl. a növényi kivonatok 100 mg-ja 10 féle zöldségből áll, akkor egy-egy fajtából csak 10 mg jut. És milyen súlyú a napi adag? Mert látom, naponta 3-at kell szedni, a 120 db-os tégelyben van-e összesen 100 mg kivonat?

Van benne minden, még figyelmeztetésből is több féle. Azt is mondta a bioboltos?

Itt néztem:

http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-health-allinone-green-multivitamin-komplex-p-223.html


5 éve
#1277
(#1277) 310583 424
Valaki ismeri az "all-in-one green multi" amerikaivitamin complex-et(pharmekal termek)? nem tudok semi "vegyi" gyogyszert szedni, vitamin sem amit mint gyogyszert gyartanak, ezt bio-boltban kaptam, megprobalnam, allitolag tiszta termeszetes anyagokbol van( gyumolcs es zoldseg kivonat)

5 éve
#1276
(#1276) teper
Válasz hamika21 #1275 számú posztjára
Kösz, kösz, de ha tudnád itt mik mennek :)

A nagyszerű Pókpelyhet mért kell langyos vízben elegyíteni (30gr-hoz nem megy a 400ml víz). Este sima csapvízzel, jól összerázod, és reggelre (rázol vele párat) kész is vagy vele, és csak betolod. Ha akarsz még ízeket észlelni, akkor kerekítve: 30gr porhoz max 300gr vizet, ami egyébként amúgy is túl fog szaladni amikor a port rárakod.

Zérót, löcarnitint, thermót, fejlődésed szempontjából totál feleslegesnek gondolom, de ha fussa, lelked rajta.

5 éve
#1275
(#1275) hamika21
Sziasztok leírnám miket használok és 1-1 mondatot róluk mire használom és hogy hat-e TELJESEN SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY.

Én bízom a Biotech termékeiben szóval minden amit használok Bioteches. Lelhet valakinek kicsit soknak tűnhet a dolog nekem ez még a belefér és nekem ezek bizonyítottak valamilyen szinten, ameddig olvadnak a kilók zsírból! addig nekem megéri.

Számomra az egyik legfontosabb és nagyon megdobta a diétám.

ISO WHEY ZERO (Tejsavó-fehérje izolátum, nagyon magas fehérje % al asszem 88% , no cukor , glutén és laktózmentes.)
Reggelire szoktam felhasználni felkelek egy órán belül.

30g fehérje
70g nagyszerű zabpehely
400ml picit langyos víz

Összerázom shakerbe hagyom állni 2 percet és kész. Minden nap ezt eszem reggelire. 361 kcal


Amiket még használok

One-A-Day:

Multivitamin, mióta szedem jobb a közérzetem nem gondolnám hogy placebo, de ha az is 2700-ft ot megér nekem 100 napra hogy jobb tőle a közérzetem. 12 fajta vitaminból van benne egy kevés több mint a semmi nyilván C-vitaminból lehet külön is venni pluszba és egyéb fontosabb vitaminokból ,de nekem ez megteszi. Napi egy reggeli előtt.

Vitamin E:

Én szedek E vitamint külön más problémákra nem a diétához kapcsolódóan és szemmel láthatóan használ arra amire vettem. Napi egy a délelőtt folyamán. 100db-os

L-Carnitine 70,000 + Chrome
Fokozza a teljesítményt kitolja a fáradság érzetet és még állítólag a könnyebben mozgásra fogja a zsírt is a szervezetben.
Előbbiekben biztos vagyok hogy igaz nekem sokat segít, az edzésben az utobbi-t nem tudom bizonyítani nyilván,de a lényeg az hogy csökken a szervezetemben a zsír viszont az izomzat meg nő. Edzés előtt félórával 10-12ml 50 edzésre elég.

Thermo Drine Pro:
egy hónapja kezdtem el szedni, Thermogenetikus zsírégető
nem váltja meg a világot nyilván nem megy normális étrend nélkül! Nem vagyok fáradt elég sok koffein van benne ha van valamennyi zsírégető hatása és én úgy veszem észre hogy van. Főleg az energia ital / kávé kiváltása miatt használom és ha még jótékony hatása is van a diétára nekem jó 90db-os napi 2 db ot szedek reggel reggeli előtt egy és ebéd előtt még egy. 5600 Ft ennyit 45 nap alatt elköltöttem energia italokra is vagy kávéra.


5 éve
#1274
(#1274) dslang80
Az egyetlen, tesztekkel bizonyított táplálékkiegészíto ami használ az a creatin. A tobbi MIND reklámfogás, felesleges pénzkidobás a so called vitaminokkal egyetemben.

5 éve
#1273
(#1273) Bojtika 3
Biztos, hogy az itthon is kapható multivitaminok között nincs ilyen?

A Swanson itthon drága, de kevésbé jó összetételű, az biztos.

5 éve
#1272
(#1272) hjozsef1
Sokat gondolkoztam az iherbes rendelésen, mert a korábbi hely (Swanson) ahonnan rendeltem elég problémás volt. Elég sokat kellett várni az árura mire megérkezett. Viszont az iherbtől jóval olcsóbb. Szerencsére mivel kitartó kereső vagyok, találtam egy másik amerikai céget (Pipingrock), aki sokkal megbízhatóbb, mint a Swanson. Jóval gyorsabb szállítási idő, átlagosan 2 hét alatt megérkezik, de volt, hogy egy hét után már megkaptam a küldeményt. A szállítási díj is jóval kevesebb, mint a Swansonnál, 90dkg-ig csak 4 USD. Ahogy itt többen írták, én is úgy szoktam a Pipingrock-tól rendelni, max. 50USD-ig és nagy eséllyel átmegy a vámon. Ha ennél nagyobb összegben rendelnék már nagyobb lenne az esélye, hogy vámkezelik. Ráadásul van egy kupon kódom, ha a BED283-at beírod a jutalom kód, promóciós kód mezőbe, akkor 40$ alatt 5$ kedvezményt kapsz, 40$ felett pedig 10$ kedvezményt. A weboldalon beállítható a magyar nyelv és a fizetendő valuta is, nem kötelező az USD, lehet EUR-al is fizetni. Szerintem egyszerű és jól átlátható, még azok számára is akik nem tudnak angolul. Itt egy közvetlen link, de bármi kérdés lenne szívesen segítek: http://www.pipingrock.com/?rwcode=BED283

Sokat keresgéltem, hogy honnan kellene olcsó és megbízható vitaminokat rendelni, de én ennél jobbat eddig még nem találtam. Teljesen biztonságos és gyors. Megrendelés után gyorsan befoglalják a kártyámról az összeget, én pedig azonnal lezárom a kártyát, de ez már a banki része. Szerencsére a bankom is jó olcsó és megbízható! Sok sikert és jó spórolást mindenkinek!

5 éve
#1271
(#1271) Davidsportedzo
Neonlicht szépen megfogalmazta a lényeget!
"Táplálék kiegészítők" ezt ne feledjük el,tehát nem helyettesítők !Az ember egyen jót,jó sokszor(minimum 4-5 étkezés naponta...Sok folyadék (verseny időszakban anno 8-10 litert ittam)
Drága a változatos minőségi étkezés,de meghálálja magát.
Nem kell félni bemenni a builder boltokba,ha éppen nem 20 kilós szőke macák vannak bent kirakatnak,hanem épp egy "megfelelő alkatú" kiszolgáló személyzet van bent biztos segíteni fog,Megfelelő lexikális illetve gyakorlati tudás nélkül viszont ne vágjunk bele az étrend farigcsálásába!Mert nagyon komoly egészségügyi problémákat tud okozni a helytelenül összeállított étrend.

Szép és jó dolog,hogy sokan hatalmas súlyoktól szabadulnak meg rövid idő alatt,türelmet kell tanulni,és óvni a meglévő értékes izomzatot.
Fogyásnál első osztályú segédeszköz erre az alacsony zsírtartalmú fehérje készítmények tömkelege,amiből valóban gazdaságosabb megvenni a jó minőséget.
Általában a szupermarketekben nem lehet a "jó" minőséghez hozzájutni,főleg nem a saját márkás termékek képében. Nem versenyezhetnek azoknak a gyártóknak a termékeikkel akik valóban csak ezeket fejlesztik.
Keressük a nagy márkákat,akik már bizonyítottak lehetőleg 4-5 évnél nagyobb múlttal rendelkezőt.
És ne feledjük el a nyomelemeket,vitaminokat,amikből megint széles választékból választhatunk és minimum olyan fontosak,mint a kalória számolgatások.
Gondoljunk el egy belsőégésű motort
Az üzemanyag a kalória
Az olaj a vitamin
A köbcenti a súlyunk
A levegő a folyadékfogyasztás.
Az elvégzett munka pedig a teljesítmény.
Optimális szinten akkor üzemel,ha mindből a megfelelő mennyiséget,és minőséget kapja meg.
Megint sokat pofázok :) Elnézést,csak tetszett az előttem hozzászóló írása,egész összefoglaló volt :)

5 éve
#1270
(#1270) neonlicht
Válasz tecma552 #1267 számú posztjára
Érdemesebb testépítő boltban fehérjét venni, tömegarányosan jóval olcsóbb.
Egyszerre jelentős kiadásnak tűnhet, de ha utánaszámolsz 1g fehérje árának, a csirkemell után mindjárt a legolcsóbb fehérjeforrás.
Edzés után tejsavó alapút érdemes fogyasztani, ami gyorsfelszívódású. Izolátumot csak akkor vegyél, ha a pénz nem számít, a koncentrátum meg fog felelni. Ugyancsak edzés után érdemes használni olyat, amiben jelentősebb (10% és fölötte) mennyiségű szénhidrát van, máskor nem. Az étkezés helyettesítésre szánt keverékek drágák, és magas ch tartalmuk miatt szerintem nem kívánatosak. Jók a designer fehérjék, amikben többféle fehérjeforrás van, kiválóan megfelelnek arra, hogy feljavítsd a napi betevő makro arányait. Ezek között van olyan is, amibe glutént nyomatnak, az kerülendő. Laktóz érzékenyeknek a beef protein jó megoldás. Hölgyeknek jó lehet a szójafehérjével kevert termékcsoport is, de az íze miatt nem népszerű. Hagyd a Rossmant a francba.

5 éve
#1269
(#1269) tzakar
Válasz tecma552 #1265 számú posztjára
Több féle fehérjepor - turmix - létezik, de két nagy csoportjuk van! Az egyik a gyors felszívódású, általában izolált fehérje, amit edzés után 20 percen belül jó ha megiszol. A másik a lassú felszívódású, amiben általában szénhidrátok is vannak, ezeket használd étkezés kiváltásához, ha nem kifejezetten fogyás a célod. Ezen kívül persze számos fehérje alapú készítmény csoport létezik, talán ami érdekes lehet fogyáshoz és edzéshez azok a komplex aminosavak, de kezdeni igazából nem ezzel kell, mert viszonylag drága lesz így az étkezésed még ha nagyon modern és célirányos is.

5 éve
#1268
(#1268) Bojtika 3
Többször volt már szó róla, talán itt egy Ctrl+F kereséssel találsz is valamit.
Lényegében drága.

Akár húsból, akár porból akarsz fehérjére szert tenni, kilója 4-5 ezer Ft körül kezdődik. A Rossmann-os fehérje 7 ezer körül jön ki kilónként, ha jól emlékszem. (Habár ha kisebb a rászánható keret, akkor megteszi.)

5 éve
#1267
(#1267) tecma552
Mi a véleményetek a rossmann-os WellMix Protein 90 fehérjeporról?

6 éve
#1266
(#1266) Bojtika 3
Válasz tecma552 #1265 számú posztjára
Bármikor ihatod.

A shake azért nem ugyanaz, mint amit általában fehérjének hívunk.
A shake-el ki lehet váltani egy étkezést. Szénhidrát is van benne, erre emiatt külön figyelni kell.
A fehérje (protein) porokban éppen alig valami kis szénhidrát van, és 90% körüli fehérje. Jobban oldódóak is léteznek, este edzés után célszerű belőle bedobni az adagot.

6 éve
#1265
(#1265) tecma552
még1 kérdés az mind1 mikor iszok turmixot? mármint ihatom késődélután/este is?

6 éve
#1264
(#1264) tecma552
Köszi! :)

6 éve
#1263
(#1263) Lousha 4
Válasz tecma552 #1262 számú posztjára
Persze.

6 éve
#1262
(#1262) tecma552
ha a fehérje szükségletem nincs meg -tehát kb 20 gramm hiányzik- lehet pótolni a fennmaradó fehérje mennyiséget fehérjeshakkel(én úgy csinálom hogy fehérje por+víz)?

6 éve
#1261
(#1261) Lousha 4
Válasz feketeinci #1259 számú posztjára
Ettől az angol óvatosság-hisztitől ki tud hullani a hajam :) Tavaly amikor a párommal meg a kollégámmal egymásnak adogattuk a náthát pár hétig, egy nap gondoltam, veszek 5-6 doboz Lemsipet, mert legyen itthon későbbre is, legyen a boltban is, meg a kis angol kölyök is hadd vigyen egyet haza. Folyton dolgozunk, örülök, ha egyszer eljutok a boltba. Aztán jött nekem is a pénztárossal a nyafogás, hogy á, ezt nem lehet ám, mert ez már halálos adag. Igen, köszi, nem is úgy terveztem, hogy Lemsip általi öngyilkosságot követek el, csak tartalékolnék. Hát azt nem lehet, csak kettőt vehetek. De ha veszek kettőt, majd visszamegyek a boltba, kifizetek újra kettőt, majd megint, akkor oké...
Hát elmennek ezek a fenébe :) Felnőtt ember vagyok, tudok olvasni, a tájékoztatón kívül a dobozon is úgy ötször van rajta, hogy mennyit szabad, innentől ha túlfogyasztom magam, magánügy.

Nem mondom, hogy az itteni értelmi színvonal mellett nem értem, miért csinálják. Ha az emberek azt nem értik meg ötödszörre sem, hogy szívjál bele valamibe, és nonstop fújnak helyette, oké, ott tényleg vannak bajok. De nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy agyonóvjuk őket. Szerintem igazán hagyhatnánk Darwint dolgozni...

6 éve
#1260
(#1260) sinnesro 313
Ennyit nem ért meg a hsz-em.
Nem hiszek csodaszerekben, ennyi. Biztosan jó, ahogy sok minden más is.
Gyógyszerekről meg egy szót sem írtam:-))

6 éve
#1259
(#1259) feketeinci 9
Válasz sinnesro #1258 számú posztjára
Hamisítják? Persze hogy hamisítják.
Nem tudom próbáltad-e, vagy nem fogod soha, mert ezt is hamisíthatják :)

Én használtam nagyon sokáig, de csak a 10+ és 25+ közötti minőséget, árban az volt számomra elfogadható (a többi méz között ugyan a legdrágább, de kb ugyanolyan árban volt). Ahol éltem a bolt polcán a mézek ár szerint voltak kitéve, alulról felfelé osztályozva ár szerint, így bukkantam rá véletlenül. Mikor levettem a polcról megszólított egy mellettem válogató vevő, és elmesélte hogy ő is minden nap bekap egy kiskanállal, és nagyon jó - gondoltam mit veszíthetek.
Nekem bevált, de ennek sok oka lehet. Lehet például az is, hogy ez az Egyesült Királyságban volt, ahol tuti hogy vannak huncutságok a kajával kapcsolatban (hol nincsenek ahol megtehetik), de nekem akkor is jó tapasztalatom volt ezzel kapcsolatban, lehet szerencsém volt, és nem a hamisított fajtát sikerült beszereznem.

Felkapták? Csak nálunk kapták fel most, mert persze, vannak divatok.
Tegnap például láttam a boltban egy szintén most felkapott dolgot.
Régóta szeretem olvasgatni a Psziché c. lapot, néha megveszem, lapozgatom, érdekes dolgokat olvasgattam benne. Tegnap a boltban több ilyen című újságot láttam, különböző kiadásokban. Nagy betűvel ráírva a lap címe, majd apró betűvel az, hogy ezeket ki adja ki. Már készít ilyet a Nők lapja és a HVG is.
Meg sem közelítik az eredeti kiadványt, ami figyelemfelkeltő kutatásokról adott híreket, leginkább bulvár jellegű álhírekkel van tele, ami szintén érdekes lehet, de nem az igazi.

Vagy például ott van a paracetamol, amit nem hamisítanak, világszerte használják. Az ilyenkor használatos gyógy-cuccok között a Neocitrán és társai tartalmazzák leginkább. Szabadon forgalmazható, annyit iszol belőle, amennyit akarsz, és nem tudom mennyire tűnt fel a használati utasításában hogy mekkora mennyiség károsítja már a májat?
Magyar ajánlások szerint 2000mg simán belefér egy napba, az angolok már akkor is rád szólnak ha mondjuk veszel egy ilyen italport, és egy köptetőt mellé, és a kettő hatóanyagában a paracetamol szint az ajánlott mennyiség beszedése esetén meghaladja az 1000mg-ot. (ezt is megtapasztaltam, mert ott nem írják fel hipp-hopp az antibiotikumot)

Egyszóval....nekem jó volt, és segített abban, hogy sokkal kevesebbszer legyek beteg. Valószínűleg nem hamisított terméket volt szerencsém megvenni.

6 éve
#1258
(#1258) sinnesro 313
Válasz feketeinci #1256 számú posztjára
Túl van becsülve, az biztos. A mézeknek van valamennyi antibakteriális hatása, de kizárt, hogy minden manukának reklámozott méz valódi legyen, valamint hogy ez egy csodaszer lenne. Felkapták, most ez megy. Biztosan nem éri meg az árát.

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/the-manuka-honey-scandal-9577344.html

6 éve
#1257
(#1257) Ilma
Válasz feketeinci #1256 számú posztjára
Megnéztem biztos jó lehet, de nagyon drága. Sajnos nekem a nyugdíjamból nem fussa rá. Én Ehináchia cseppekkel turbózom az immunrendszerem. 8 hetes kúrát szoktam ősszel csinálni, ha nem elég akkor egész télen szedem. 1 havi ára a jó minőségűből is csak 1700 Ft körül van. Évek óta használom, ha már kialakult a betegség, akkor 3 napig nagyobb adagban kell szedni és a 3 nap alatt meggyógyul az ember.

6 éve
#1256
(#1256) feketeinci 9
Nézelődésem során találtam egy oldalt, amivel kapcsolatban már régebben is írtam, és ajánlottam.
MANUKA méz, és nem humbuk, tényleg működik!
Bár ezen az oldalon csak nagy "+"-os mézek vannak, de kapható kisebb dózisú is, olcsóbban.
Ebben a náthás, göthös időkben nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki megteheti....
http://bolt.biopiac.info/kategoria/manuka_mez_termekek.html

6 éve
#1255
(#1255) jancsoreka 4 33
A fehérjeturmix hamar megromlik, azt gyorsan meg kell inni! Olyan szaga lesz, hogy űűűűűűű... Ha nem mossa ki az ember rögtön elkészítés után alaposan a shakert, már az is büdös lesz tőle (mint ahogyan hosszútávú használat után is). Az egyetlen kivétel talán a barnarizs-fehérje - annak folyamatosan gabona-szaga (és -íze... khm...) van.

6 éve
#1254
(#1254) EmokeBlanka 2 3
Válasz neonlicht #1253 számú posztjára
:) jah, helyes, puding próbája az evés, így majd holnap megválik, hogy mivé válik :)

6 éve
#1253
(#1253) neonlicht
Válasz EmokeBlanka #1252 számú posztjára
Ha mégis bebüdösödne, abból is tanul az ember :)

6 éve
#1252
(#1252) EmokeBlanka 2 3
Válasz Bojtika #1251 számú posztjára
Köszi! :) A lényeg, hogy akkor nem lesz semmi extra, ha nem követem a "shake it, drink it" elvet. :)

6 éve
#1251
(#1251) Bojtika 3
Válasz EmokeBlanka #1250 számú posztjára
Jól be fog sűrűsödni szerintem. Más baja nemigen lehet. Nem tudom, csak tippelek!

6 éve
#1250
(#1250) EmokeBlanka 2 3
Ugye egy elkésztett fehérjeturmixnak nem lesz semmi baja, ha nem akkor, hanem teszem azt, csak másnap iszom meg? :) Köszi. :)

6 éve
#1249
(#1249) Bojtika 3
A szeretéssel nincs is probléma... :D

6 éve
#1248
(#1248) Lousha 4
Válasz Bojtika #1247 számú posztjára
A felhasználók sajnos nem is fognak soha rendet tartani. Egy fórum moderátorok nélkül még éppen életképes, de jól használható soha nem lesz.
Mindenesetre ez van, sokkal jobb, mint a semmi, egyelőre ezt kell szeretni :)

6 éve
#1247
(#1247) Bojtika 3
Utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek.

A fórum indulásakor (mármint amikor igazán elkezdett pezsegni), felvetettem, sőt próbálkoztam is némi rendrakással. Nem megfelelő helyen feltett kérdésre csak jelzést írtam, hogy hol találja a választ, és oda is átmásoltam a kérdést.

De az volt a vélemény, hogy nem kell ennyire szőrszálhasogatónak lenni, ki hol kérdez, ott fogja keresni a választ is.
Az addigi kedves portálomon, ahová ma is járok még, az a lehetőség sincs meg, hogy számmal jelölt hozzászólásra válaszoljon az ember, legfeljebb idézetet lehet létrehozni, és úgy válaszolni. De vannak moderátorok, akik nemcsak átviszik a megfelelő topikba a kérdést, hanem törlik is az előző helyről, figyelmeztetéssel, hogy jobban ügyeljen az illető a topikfegyelemre. Szóval sejtettem, hogy rossz vége lesz a parttalan "demokráciának", de moderátorok azóta sincsenek, csak korrektorok.

6 éve
#1246
(#1246) Lousha 4
Válasz Bojtika #1245 számú posztjára
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Ennek ellenére én itt vagyok több mint két éve, és ez alatt kb. ötször merült fel egyáltalán a dohányzás a fórumon, akkor is főleg múlt időben pl. nálad. Nem végeztem felmérést, de nem biztos, hogy olyan nagy százalékát érinti a fórumozóknak a dohányzás. Ha már beszélünk róla, akkor már talán hasznosabb lenne úgy általában egy dohányzás abbahagyásáról szóló topik, amiben része lehetne az e-ciginek IS, de te pl. valószínű inkább az Alan Carr-módszert ajánlanád.
Én személy szerint az egyik legfontosabb, legnagyszerűbb találmánynak tartom az e-cigit a kerék feltalálása óta. Szerintem elképesztő jelentősége van és a benne rejlő lehetőségek beláthatatlanul nagyok. De ettől még nem ez az egyetlen út annak, aki le akarja tenni a cigit, nem is fog mindenkinek kivétel nélkül működni stb. Nem csodaszer. Sokaknak meg egyszerűen nem kell, mert leteszik a cigit, és onnantól le van téve, jónapot. Ennél jobb nyilván nincs is.
A lényeg a lényeg, egy topik nyitása nem az én dolgom vagy döntésem, csupán a véleményemet mondtam el az általad felvetett ötletre. Ettől még ha lesz ilyen topik, valószínű aktív hozzászóló leszek benne. Ha meg nem lesz, akkor nem tervezem erőltetni az e-cigiről beszélgetést. Főleg azért nem, mert nagyon nagy téma, aminek vannak saját, könnyen megtalálható fórumai. Azt mondod, jól összeszedtük itt a múltkor a lényeget. Valójában éppen hogy karcoltuk a felszínt, és már ez is egy igen nagy felületet "elvett" a fórum egyéb, relevánsabb témáitól.
A másik ellenérvem pedig az lenne, hogy ezen a fórumon nemhogy nulla, de negatív a topikfegyelem. Ha kinyitjuk egy topikkal az ajtót, minden topik ezzel (is) tele lesz.

6 éve
#1245
(#1245) Bojtika 3
Nem erőszakosodom, de sokan azért nem merik abbahagyni a dohányzást, mert félnek a hízástól. És akkor már jobb az e-cigi.

6 éve
#1244
(#1244) Lousha 4
Válasz Bojtika #1243 számú posztjára
Engem nem is zavarna, ha lenne ilyen topik, de a véleményem az, hogy szükségtelen.
A futócipő meg azért csak közelebb van a fogyáshoz :)

6 éve
#1243
(#1243) Bojtika 3
De annyi más között ennek is lehetne helye, hiszen a futócipőkről is esett már szó.
Jól összeszedtétek a lényeget, :D

6 éve
#1242
(#1242) Lousha 4
Válasz Bojtika #1241 számú posztjára
Az itt mondhatni véletlenszerűen merült fel, én meg válaszoltam pár kérdésre, mert miért is ne. De nem hiszem, hogy külön topik kéne itt a vépelésnek, azért ez eléggé lazán kötődik a kalóriaszámoláshoz, és akkor még finoman fogalmaztam :)
Ahogy korábban említettem, amikor valaki megjegyezte, hogy nem kéne erről itt beszélni egyáltalán: szerintem bármiről lehet itt beszélni. Miért ne? De külön topikot csinálni neki? Azt nem látom szükségesnek. Akit érdekel az e-cigi, annak akár csak magyar nyelven is végtelen lehetőségeket kínál a net, vannak kiváló gyűjteményes források, ahol minden kérdésére választ kap.

6 éve
#1241
(#1241) Bojtika 3
Nem tartanám bolondságnak erre külön topikot nyitni, az eddigieket oda átmásolni.
Az E-cigiról írottak biztosan sokaknak érdekes lehet még!

6 éve
#1240
(#1240) Fanni13
Akkor jó :) Köszönöm szépen nektek! :)

6 éve
#1239
(#1239) feketeinci 9
Válasz Fanni13 #1237 számú posztjára
Én sem szoktam.

6 éve
#1238
(#1238) Lousha 4
Válasz Fanni13 #1237 számú posztjára
Reszemrol nem, mert elenyeszo a kaloriatartalmuk. Egy Omega 3 kapszula pl. lehet vagy 9 kaloria, ennyit barmelyik masik etkezesemen is tevedhetek, nem szorakozom vele.

6 éve
#1237
(#1237) Fanni13
Sziasztok! A táplálékkiegészítőket Ti fel szoktátok vinni kcal-ként? Én jódot,krómot és omega 3-at szedek rendszeresen, de nem tudom, hogy ezek bele számítanak-e a napi kcalba, hiszen ezekből a szervezet úgysem tud zsírt elraktározni.
Bocsi, ha hülye a kérdés, de így tanul az ember :D Köszönöm a válaszokat!

6 éve
#1236
(#1236) Lousha 4
Válasz teper #1235 számú posztjára
Csak a precizitás kedvéért: porlasztófej. Az integrált a teljes szetápot jelenti, vagyis a tankot a kazánnal. De amúgy ma már szinte minden integrált, őskövület a porlasztó+belehelyezhető patron összeállítás.

Mindegyik ezüst piros gyűrűkkel jön, az az alap színe. De lehet hozzá más színt kapni. Az újdonsága abban merül ki, hogy kicsit már az RBA fej, illetve a régi egy 0,5-ös meg egy 1,2-es fejjel jött, mindkettő horizontális fűtőszál. Az újnál van egy 0,5-ös meg egy 1,5-ös, mindkettő vertikális, a 0,5-ös már szemre is egy nagy dög fűtőszál, ha belenézel a kockába, az 1,5-ös meg egy szűk, kicsi. Ez való a szájból tüdőzésre.
1,9-es szerintem nincs, de lehet, hogy csak mi nem áruljuk. Amennyire tudom, van 0,5-ös, 1,2-es, 1,5-ös és ennyi. Ez mind OCC, mert mind vattás, csak az 1,5-ös szűkített levegős kis fűtőszál.

6 éve
#1235
(#1235) teper
Válasz Lousha #1234 számú posztjára
Már megnéztem, de még vaciláltam. Ez a régebbi lehet, piros gyűrűkkel (lehet ezért ócsobb), de azt is néztem, hogy a dobozában van 0.5OCC, illetve 1.5 integrált, csak a választék miatt, illetve a későbbiekben, már a pultról szabadon elérhető, bármikor, egészen extrém ellenállású 1.2-1.9-ig bármilyen integrált. Ha jól értettem :) Ezüst, és egészen pofásnak tartom.

6 éve
#1234
(#1234) Lousha 4
Válasz teper #1233 számú posztjára
Nem hangzik rossz tervnek, szerintem itt nincs veszíteni való. Azt azért ellenőrizd, régebbi vagy újabb fajta-e az a Subtank, ha ezüst színű. Fekete és fehér csak új van, abban biztosan van 1,5-ös fej is. Az ezüstből a régi csak tüdőzős fejjel jön, ahhoz akkor külön venni kell 1,5-öt.

6 éve
#1233
(#1233) teper
Válasz Lousha #1232 számú posztjára
Kösz, kösz! Ez esetben lehetséges, hogy erre zúznék rá, mert egészen konkrétan tudom, hogy most gyorsan elérhető lenne. A level2 persze nem arra értettem, hogy mostantól bárányfelhőket akarnék rajzolni az égboltra, ez a része sokkal kevésbé izgat. Hanem, hogy kicsit, de biztosan fejlődjek ebben a témában is, azaz, még jobb ízhatás, adott esetben ne csepegjen belőle a leves, esetleg ahogy te is említetted, megbízhatóbb és stabilabb, kiszámíthatóbb minőség. Plusz, de egyelőre csak zárójelben, bár egyelőre valóban nem érzem kihívásnak, a barkácsold magad kazánkovácsolás. Egyelőre egészen biztos, hogy közép-hosszú távon ezt is az integráltakkal hajtom, azt kitudja mi lesz később.

6 éve
#1232
(#1232) Lousha 4
Válasz teper #1231 számú posztjára
Amióta van hozzá leszűkített levegős fej, azóta az egyik legjobb választás a Subtank. Az 1,5 Ohmos porlasztó egyébként gyakorlatilag egy VOCC fej nagyobb házban, még egy kis extra vattával. Kiválóan működik szájból tüdőre, és azzal a tankméret is igen kellemes. Ebben a felállásban elenyésző lenne a különbség az Aerotank és ez által nyújtott élményben.
És akkor ha már ilyened van, éppen kipróbálhatod a tüdőre szívást is, ami egyébként az én szememben még véletlenül sem next level, inkább egy hóbort, ami nem lett volna szükséges, de ha már itt van, éppen adhatsz neki egy esélyt.
Aztán amelyik jobban tetszik, ahhoz vehetsz a későbbiekben megfelelő fejet.
Az RBA fejjel meg lehet oldani, hogy leszűkített legyen a levegőzés, de macerás kicsit. Ha egyszer oda jutsz, hogy használnád, térjünk vissza rá, és akkor bővebben kikérdezem róla a páromat. Én ezt az RBA-t nem használom, nekem a leszűkített gyári fej tökéletes, nincs kedvem vacakolni ilyen esetben újraépítéssel.

6 éve
#1231
(#1231) teper
Válasz Lousha #1226 számú posztjára
Kutakodtam és bogarásztam. Mennyire lenne hasznomra a Kanger Subtank Mini, ahhoz, hogy majd a level2-re léphessek? Ami megítélésem szerint mellette szól: most tudnék szerezni egy darabot (zsír új, dobozos termék lenne) Kanger Aerotank Mega árában, a 30-as sticken ez sem lenne rossz, ha kedvem támadna mégis vacakolni az RBA-val, akkor adott lenne a pálya, állítólag a levegőnyílásokkal megvalósítható a hagyományos száj-tüdő kapcsolat is, a tank űrmérete, ahhoz képest, hogy „mini”, bőven elég lenne, a tulajdonságai miatt ezért elég rugalmasan felhasználhatónak gondolom. Jól gondolom… vagy üssem ki a fejemből? Érdemes vele foglalkozni?

6 éve
#1230
(#1230) Lousha 4
Válasz Bojtika #1228 számú posztjára
Nem is kell, nyilvan. Van egyebkent nikotinmentes is, az olyan, mint izesitett levegot szivogatni, de ha mar egyszer abbahagytad a dohanyzast ES nem is hianyzik, akkor felesleges lenne.

6 éve
#1229
(#1229) devia
Válasz teper #1225 számú posztjára
Én is azt hittem rossz helyen vagyok :))

6 éve
#1228
(#1228) Bojtika 3
Nem jut eszembe pöffenteni. .D Tényleg lejöttem. Max. megeszem azt a gyümölcsöt. :D

6 éve
#1227
(#1227) teper
Válasz Lousha #1226 számú posztjára
Köszönöm!

6 éve
#1226
(#1226) Lousha 4
Válasz teper #1225 számú posztjára
A V2 az egész sorozatot szokta jelölni, nem csak a regular méretet. Ez úgy nézett ki, hogy eredetileg volt Aerotank Mini, Regular és Mega, azaz 1,5 ml Ego akkukhoz, 2,5 ml-es 19 mm-es dolgokhoz, mint pl. Spinner akkuk vagy vPulse, mostanában iStick 20, és 4 ml-es a nagy 22 mm-es csőmodokhoz, boxmodokhoz. Ezek tök egyformák működésileg, ugyanaz a fej, ugyanaz a minden, csak annyi változik, mennyi lé fér bele. Viszont a levegőzést állító gyűrű kicsit idétlen volt, könnyen elforgott. A V2 sorozat ugyanez, csak újfajta levegőzéssel, ami megbízhatóbban ott marad, ahová állítod, és kicsit jobban is néz ki. Közben megjelent a Genitank sorozat is, ami megint ugyanez, csak olcsóbb anyagból. Az Emow meg egy felcsicsázott változat, azaz színes, csinos, de amúgy ugyanazt tudja. Mindbe jó a VOCC.
Az áraikat nem tudom otthon, de igazi pluszt egyik sem nyújt a másikhoz képest. A nagyobb tank kényelmes, nem kell annyit tölteni, de ennyi.

6 éve
#1225
(#1225) teper
Válasz Lousha #1216 számú posztjára
Szeretnék még egy kis törődést, a Kanger acélos vonalán indultam el:

Kanger Aerotank Mega vs Kanger Aerotank V2 vs Kanger Emow Mega,

merthogy valószínűleg csak ezeket tudnám beszerezni. Mi lenne a helyes jósági sorrend? V2-be és a MOW-ba is lehet ugye VOCC-ot pakolni? Bár a legelsőt a másik kettőhöz képest kicsit indokolatlanul drágának érzem. Viszont ha van olyan tulajdonsága, amiért megéri az árát, akkor valahogy majd kigazdálkodom. Véredényed?

6 éve
#1224
(#1224) teper
Válasz Bojtika #1223 számú posztjára
Bojt, szerencsére ez neked már nem aktuális, ügyesen lejöttél a szerről, én meg gyenge vagyok. De ha valamilyen gyümölcsös, kellemes illatú és aromájú mentest pöffentenél, még foglalkozhatsz a kérdéssel! :)

6 éve
#1223
(#1223) Bojtika 3
Persze, pláne a német nyelvben minden vízmelegítő kazán, még a kávéfőzőé is... :D

6 éve
#1222
(#1222) Lousha 4
Válasz Bojtika #1221 számú posztjára
Eggyel több lehetőség ezt elérni. Mindenkinek más válik be, de nem árt, ha minél többféle segítség áll rendelkezésre.

A kazán fura, de minden területnek megvan a maga szakzsargonja, ami kívülállónak elég furán tud hangzani. Pl. ha belegondolsz, egy frissen idetévedtnek alighanem az is fura, hogy BMR felett, de alapjárat alatt, figyelj a makróidra, miegymás :)

6 éve
#1221
(#1221) Bojtika 3
Értem, a kazán volt fura. :D

Én 4 éve simán abbahagytam csak, nem kellett semmi. De megértem, ha valaki ezzel könnyebben szokik le. A lényeg, hogy ne dohányozzon!

6 éve
#1220
(#1220) Lousha 4
Válasz Bojtika #1219 számú posztjára
Elektromos cigarettáról.
Egy akkumulátor, egy fűtőszál, amit felmelegít ez az akku, meg egy folyadék, amit ez a meleg fűtőszál elpárologtat, te meg belélegzed a gőzét, ami látványra és érzetre füstre emlékeztet. A folyadék propilén-glikol és növényi glicerin keveréke, hasonló oldat, mint amit füstgépekben vagy asztmainhalátorokban használnak, csak ebben az estben jobbára van benne pár százaléknyi ízesítő aroma és nikotin.
Egy alternatíva a dohányzásra, ami hasonló érzetet nyújt, viszont nem öl meg sem téged, sem a körülötted állókat.

6 éve
#1219
(#1219) Bojtika 3
Valaki árulja el, miről beszéltek... :DDD

6 éve
#1218
(#1218) teper
Nahát, mennyi minden. („… és minden mennyi…”) Köszönöm újra az eligazítást! Eltöprengek majd rajtuk, és cseppet sem kapkodóan alaposan átrágva a dolgokat választok majd valamit az általatok sorolt palettáról.

6 éve
#1217
(#1217) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1215 számú posztjára
Nem rossz a Micro Core-A sem, teljesen korrekt.

A Dani nagyon sokba kerül, de tényleg elképesztő kicsi, akkora, mint egy mecha... Nagyon szép, és bármilyen módban tökéletesen működik, műszerrel sem találsz semmiféle hibát benne. Sajna meg is kérik az árát. Egyszer majd hátha lemegy :)

6 éve
#1216
(#1216) Lousha 4
Válasz teper #1214 számú posztjára
Itt minden topik egy nagy katyvasz, szóval ezen ne aggódjunk :)

Manapság már minden tisztességes tank alsó fűtőszálas és cserélhetős. Van még pár olyan őskövület, mint az Innokin iClear hülyesége, de már inkább keresni kell azt, aminek nem alul van a kazánja.
Szvsz amennyiben hasonló, szájból tüdőre szívós kazánt keresel, és nem cloudchasing a cél, akkor a korábban említett GDC+RVC-A fej a nyerő, de ahogy mondtam, ez otthonról még nem fog menni. Egy bolt valószínű fogja árulni, de ez még a jövő zenéje. Ebben a kombóban külföldön is csak egy helyen kapható, egyébként külön vehető a tank az eredeti kazánjaival, amik szintén nem rosszak, de az RVC-A sokkal jobb, amit külön lehet itt-ott kapni.
A második helyezettnek én a Subtank Minit mondanám, ezek manapság már kétféle fejjel érkeznek, egy a tüdőzős, gőzköpködős, azt akár ki is dobhatod, ha nem érdekel ez a fajta vépelés, a másik, az 1.5 Ohm fej való a normál használatra, azzal kb. ugyanazt tudja, mint a GDC, és elvileg könnyebb belőle otthon utánpótlást szerezni. Formára nekem a GDC jobban bejön, de ez meg ízlés kérdése. Ilyen szempontból az egész Subtank készlet nagyon jó egyébként, a készülék benne kb. ugyanazt tudja, mint az iStick 30, csak ez felmegy 50-ig, és cserélhető akkus, ergo kell hozzá egy akku is. De ha már bent van, töltheted ugyanúgy USB-ről. Hasonló marokba simuló a formája is. A tank meg használható bazi gőzhöz, normál használathoz, de még egy újraépíthető fej is van benne, ha ki akarod próbálni a tekerést.
Nagyon jó még az Aerotank vagy Genitank a Kangertől, különösen az újabb fejekkel. A dobozban még DC fejek vannak, teljesen jók, később viszont tudsz venni VOCC-t, ami már egy fűtőszál, de vertikális, nagyobb, és vattás. Ezek állati jók, gyönyörű ízeket lehet velük előcsiholni. Ezekből van egész apró, Ego méret, kicsit nagyobb 2,5 ml-es meg a Mega 4 ml-rel. Az Aerotankok acélból vannak, strapabírók, a Genik krómozott rézből vannak, ott sérülhet a menet, ha sokat dobálod, nagyon rászorítod az akkura stb. Viszont olcsóbb. A Minit nem ajánlom, nagyon kicsi is, sípol is.

Egyik sem lesz drámai különbség a jelenlegi kazánodhoz képest, de kissé gazdagabb íz, kicsit nagyobb gőz és főleg egyenletesebb minőség bármelyiktől meglesz.

6 éve
#1215
(#1215) kolackiflice
Válasz Lousha #1213 számú posztjára
Ez volt az első és az utolsó készülék, amit a megjelenése pillanatában megvettem. Először csak az tűnt fel, hogy ugyanazzal a kazánnal és teljesítménnyel a saját építésű DNA30D-s modom, 2500-as akkuval sokkal tovább megy.
Aztán utólag megnéztem Busardo bácsi méricskélős-szétszerelős tesztjét, és akkor már fogtam a fejem.

Az örömteli, hogy cserélik az akkut, de hát izé, az enyémben legfeljebb már csak én fogom. :(

A Dani V2 radaron van, a TC-t leszámítva is elképesztően jó, és kompakt készülék, de az ára nálam bőven a lélektani határ felett van. :(


Teper: Én másfél éve csak RBA-kat használok, legfeljebb azokból tudnék ajánlani. A Smoknak van a GDC-nél kisebb Micro Core-A-s patronja is, de Lousha valszeg jobban ismeri, hogy az ajánlható-e.

6 éve
#1214
(#1214) teper
Köszönöm mindkettőtöknek a remek építőjellegű hozzászólásokat, számomra nagyon hasznosak! Már nem bánom a 30-ast, csak tudjátok ez a kicsinyes harácsolós emberi tényezőim egyike, hogy ha lehet nagyobbat, jobbat, akkor mért ne?
A szorzással kapcsolatos nekem sem feltétlenül jött be, úgy látszik, hogy ennél sokkal érzékenyebb a torkom, pedig az analógból napi 20 szál alatt sose voltam. Bár gondolom, hogy ez nem csak és kizárólag a nikotinmennyiségtől függő dolog lehet, hanem az egyéb felhasznált adalékok is meghatározzák azt a bizonyos TH-t. Vagyis találkoztam már olyan 12-es levessel ami elment, de volt már dolgom olyan 9-es is ami kaparás tekintetében nekem már határeset volt.
Esetleges választékbővítésnek melyik egy fajta legjobb patront ajánlanátok, hasonló űrtartalommal, hasonlóan alsó fűtéssel mint a GS Air, de ami mégis mást hozna élményben?

(Azt nézem, hogy a táplálék topikban vagyunk, végül is eléggé az.)

6 éve
#1213
(#1213) Lousha 4
A 40-es iStick valóban kevésbé jó, mint a 30-as. Nem csak te érzed kevésnek az akkut. A párom/főnököm/a bolt ügyeletes javítóembere nemrég szedett szét egyet, amiben inkontinens akku volt gyárilag, hát hoppá, ez annyira 2600mAh, hogy igazából 1850... Hát köszi, Eleaf... Szóval kisebb az akku, mint a 30-asban, ami tényleg korrekten 2200. Ezt leszámítva teljesen jó, de azért rohadjanak meg a hazudozós reklámjukkal. Amióta rájuk lett szólva, azóta az új szállítmányok elvileg tényleg 2600-zal készülnek. Majd meglátjuk.

A TC abszolút nem szükséges, és egyelőre nagyon kezdetleges is. A nikkel, amit használni kell hozzá, jóval több veszélyt hordoz, mint hasznot. Az égett vatta ízét felismered és abbahagyod a szívást, a nikkeloxidnak viszont aligha van íze, viszont nem hasznos az egészségnek. Elvileg nem oxidálódik normál használat mellett, gyakorlatilag én azért kihagynám. Ha már TC kell, akkor Dani Extreme V2, ami rohadt drága, viszont annyira pöpec, amennyire lehet. És azt rozsdamentes acéllal is használhatod. De alapvetően én majd pár év múlva néznék rá a TC-re, amikor már kiforrta magát ez a technika.

Teper, az 50-es valóban megy feljebb, de sosem fogsz 30 Wattot sem használni. Amíg GS Air és hasonló kategóriás kazánjaid vannak, 15 felett max. elégeted. 15-höz meg a 30-as korlát is bőven elég ahhoz, hogy meg se érezze a terhelést az akku. Elfut pár napig töltés nélkül, kényelmesen elfér a kezedben stb. Kiváló készülék az a 30-as. Az 50-est én csakis azért vettem, mert én e-cigin keresztül veszek levegőt, még a munkaköri leírásomban is benne van, ergo a nagyobb akku vonzó volt. Szeretem is, de nem egy szükséges dolog.
Sok-sok Watt meg csakis a felhőköpködéshez szükséges, ami szvsz egy ostoba játék, magamutogató, itt-ott még veszélyes is, és határozottan nem tesz jót a vaperek megítélésének.

Amúgy nem nekem van boltom, csak dolgozom egy boltban :) De azt már jó ideje, szóval van némi rálátásom egy nagyobb mintára, mint a saját tapasztalatom. (Plusz egy igen komoly szakértővel élek.) Csak magamból kiindulva pl. az 50-es iSticket is halálra dicsérném. Pár száz eladott példány után már kevésbé.

A kiszorzással ne bajlódj, semmi köze a korábbi cigid nikotintartalmának a lötyidéhez. NINCS egyértelmű összefüggés, nincs egyenlet, ami megmondja neked, mennyit használj. A torkod fogja megmondani.
Ha már valamihez viszonyítani akarsz, akkor az elfogyasztott cigik mennyisége sokkal többet számít, mint a nikotintartalmuk. Úgy 10 szál/napig jobbára a 6-os a jó, 10-20 körül inkább 12, 20-30-ra a 18 szokott működni, a felett a 24. De a legbiztosabb módszer, ha kipróbálsz pár erősséget, és maradsz annál, aminél nem bántja a torkodat, de érzed, hogy valami van, és nem érzel hiányt, nem vágysz cigire.
Az a helyzet, hogy a nikotin ebben a formában egészen máshogy szívódik fel, mint cigiből. (Egyesek szerint egyáltalán nem hasznosul, és csak placebózunk.) Máshogy is használod, nincs fix slukkszám, szívhatsz kettőt is, de huszonkettőt is. A cigit meg ha meggyújtod, jobbára el is szívod.
Ettől még lehet lefelé lépegetni, akinek igénye van rá, csak óvatosan és lassan. Jobb akár 24-es lötyit szívni örökké, mint akár csak megfontolni a cigire visszatérést. Le lehet menni nullára, több mint lehetséges, sokan elérik, és akkor sem fordulnak vissza a dohányzás felé. De feltétlenül érdemes lassan csinálni.

6 éve
#1212
(#1212) kolackiflice
Válasz Lousha #1210 számú posztjára
Jaj, igen, bocs, Smok. :S

Igen, a Nautilusnál azért panaszkodnak, hogy változó a porlasztók minősége. Van, hogy az 5-ös pakkból 2 szinte azonnal kuka, a harmadik meg hetekig jó.
Csak ez itthon még mindig elterjedtebb, mint a Smok GDC. :(


Szerk. Teper, a 40W-ost ne is bánd. Nekem van, de már bánom, 30-ast kellett volna vennem. Alapvetően nem rossz, pár apróbb részletben kellemesebb, mint a 30-as, de az akkuja közel sem 2600-as.
A TC-t kipróbáltam, de nekem nem adott annyi pluszt, hogy megérje a hektikus működéssel kínlódást. Valami komolyabb elektronikával lehet, hogy stabilabb, de én jól elvagyok hagyományos tekerésekkel is.

6 éve
#1211
(#1211) teper
Válasz Lousha #1208 számú posztjára
Jahogy kérem akinek egyenesen boltja van ezekből a cuccokból... Köszönöm a szakértős hozzászólásodat!
Nem nagy dolgaim vannak. Miután kigugliztam a vélhetően porckopás/csontelhalás vagy kitudja mit, csak simán alternatívát kerestem a nikotinbevitel egészségesebb formájára. Azért gondoltam, hogy talán az 50W-os jobb lenne, mert amikor beruháztam a starteremre kacérkodtam magam is az 50W-al, illetve a 40WTC-vel is, de igazából a TC-t nem éreztem fontosnak dohányos létemben. Végül az IStick 30W-nál kötöttem ki, amit igazából nem bántam meg, de valahol ott lógott a levegőben az, hogy az 50 éppen 20-al jobb lehet, mint a 30. Eddig. Most, hogy leírtad ezeket a tapasztalatokat, már a levegőben logó micsoda sincs benne, és kicsit sem bánom, hogy „csak” 30. A GS Air-t pedig azért ajánlgattam, mert nekem is abból van több darab, illetve nekem ez bejött, egyelőre nem vágyok másik után. Gondoltam, ha nekem jó, akkor más kezdőnek is jó lehet, viszont az általad említett nehezebb vagy macerásabb beszerzéssel nem találkoztam, akár kazán akár tank tekintetében sem. A lefelé haladást azért ne úgy képzeld el, hogy ez gyors tempóban történik, de a nekem 30-al kiszorzott elvi 12, soknak tűnt, és bőven elégnek tűnik zömmel a 9, de néha a 6 is. Most úgy vagyok vele, hogy ha magamtól abbahagyom a nikotinost, akkor öröm lesz, ha nem nem, búslakodni nem fogok, bár azzal tisztában vagyok, hogy a nikotinra sincs szüksége a szervezetnek, tehát ezt a nulla nikotint magamnak, mint későbbi opciót feltétlenül fenntartom. A kazános barkácsolással kapcsolatban szintén nem érzek kihívást, szerintem is bőven el lehet lenni a gyári integrált patronokkal.

6 éve
#1210
(#1210) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1209 számú posztjára
Kanger GDC nincs, az Smok. Csak a pontosság kedvéért.
A Nautilust én szintén tiltólistára tenném, kb. minden Aspire cuccal együtt. Csak a baj van vele... Képtelenek konzisztens minőségre, egy porlasztó elmegy három hétig, a következő meg fél óra után sz**. Van belőle kicsim meg nagyom is, mindkettő csak parkol a polcon, mert csak mérgelődöm velük. Az idióta dizájnjaikról nem is beszélve, hogy a kitekerhető porlasztó fogja össze a tankot, ami aztán óriási meglepetésre bizony ki is tekeredik töltéskor, és fogdoshatod a löttyös kazánt, hogy eminnen kitekerd, amoda betekerd, miközben a harmadik kezeddel tartod a tankot. Az új csodájuk, a Triton meg annyira tehetségesen van kitalálva, hogy kimosni gyakorlatilag nem lehet, de annyi baj legyen, nyilván mindenki csakis egy ízt szív... Akkuból is 4 év alatt az Aspire volt az egyetlen, ami egy hét után konkrétan szétesett a kezemben. Ehhh...
Ettől még nyilván van ennek is sok rajongója, meg van, akinek működik egy Nautilus, én a magam részéről bottal sem piszkálnám meg. De mindenkinek más jön be, van az e-cigivel is egy tanuló időszak, amikor kell kicsit költeni, ki kell próbálni ezt-azt. Előbb-utóbb meglesz a tökéletes szett. Nekem ebbe semmiképp nem kerül Aspire vagy Innokin tank, másnak kerülhet.

A nikotin egyébként még csak nem is olyan addiktív, mint hinnénk. Erről most is folynak kutatások, van, ami ki is mutatta, hogy tényleg a kávéval van kb. azonos szinten, de magán is láthatja minden tartósan e-cigiző. Ha egy rendes dohányos kifogy a cigiből, általában elég komoly tünetei vannak, és addig megy, míg cigihez nem jut. Egy vaper ha otthon hagyja a készülékét, vagy kifogy stb., bosszús lesz, és kb. ennyi. Nem fog tőle reszketni.

6 éve
#1209
(#1209) kolackiflice
Egyetértek, a nikotintól nem kell rettegni, olyan erősséget kell szívni, ami még jólesik. Érezni lehet egy idő után, hogy túl erős, akkor lehet lejjebb menni. Van akinél ez nem következik be, de inkább ezt szívja, mint a cigit.

Van valami általános tévképzet, hogy a nikotin rákot okoz, meg ilyesmi. Nem, a cigifüstben is ez a legkevésbé káros anyag. Viszont van mellette 3-400 féle egyéb vegyület, és azok közül több tucatnyi bizonyítottan rákkeltő. A nikotin nem. Az "csupán" csak függőséget okoz.

A villanycigi nem leszoktató eszköz, hanem a cigi sokkal kevésbé káros alternatívája. Ha valaki ennek segítségével kínlódás nélkül le is szokik, az csak hab a tortán.

Én már nem ismerem közelről a mai integráltakat, de sok helyen mostanában a Kanger GDC-t, Aerotank V2-t, Nautilust ajánlják kezdésnek, vagy az újabb fajta Subtank minit. Utóbbi a Subox kitben szerintem igen jó kezdőszett, két éve nem is álmodtunk még ilyenről ennyi pénzért.
A GS Airt nagyon vékony pénztárca esetén látom előkerülni, mert azért tény, hogy harmadannyiba kerül, mint egy komolyabb, rozsdamentes acél patron, és a porlasztó is olcsóbb hozzá.

Én még eGo + Helixszel kezdtem, ahhoz képest ez mind csodálatosan jó.

6 éve
#1208
(#1208) Lousha 4
Válasz teper #1207 számú posztjára
Ehhez pár dolgot még hozzátennék:

A GS Airt én nem javaslom, mert a Kanger jobb gyártó, minőségibb. Az Eleaf teljesen jó akkugyártásban, viszont tankok terén időnként mellélőnek. Valamivel könnyebb a cserélhető fűtőszálat is beszerezni egy Genitankhoz, mint egy GS Airhez. Preferencia, nyilván sok elégedett GS Air felhasználó is van, én személy szerint nem vagyok barátja.
Az 50-es iSticket pedig két okból ellenzem: egyrészt bazi nagy. A kezdők jobbára arról álmodoznak, hogy majd akkora és olyan formájú lesz az e-cigijük, mint egy cigi. Ez ugye nem fog összejönni, vagy kipróbálják és rájönnek, vagy elhiszik bemondásra, de végül csak bele kell nyugodni, hogy ennél valami nagyobbacska cucc lesz a nyerő. De még akkor is egy kezdőnek egy akkora féltégla, mint az 50-es, állati ijesztő tud lenni, és nem szívesen használja. Másrészt mint boltos tudom, hogy míg a 30-asokból inkább olyanokat javítunk/cserélünk, amiket a kedves vásárló fürdővízbe ejtett, harmadikról ledobált, lötyivel eláztatott stb., addig az 50-esek között szép számmal volt simán hibás. Az összes iStick közül az 50-es volt a leggyengébb minőség. Az enyém pl. csak annyit csinál, hogy időnként önállóan vált Volt és Watt között. Sokaké viszont önállóan nekiáll izzítani pl. zsebben, szanaszét égetve a porlasztót, mire észbe kap a tulaj. Nem kellemes. Volt olyan is, ami simán megállt, mint a szög, két nap után, volt, ami a kettőből egy döglött akkuval érkezett stb. Kezdő készletnél kínos, ha mire ráérzel az ízére, egyszer csak bedöglik. Nyilván bármi meghibásodhat, a legmenőbb holmik is, ha milliószámra készülnek, tartalmazni fognak ezerből egy hibásat. De itt kicsit nagyobb az arány.

A másik a nikotinszint. Lejjebb lehet menni, de nem, nem ez lenne a valódi cél. Neked lehet ez a cél, de az e-cigarettázás nem erre van kitalálva. Ez egy alternatívája a dohányzásnak, nem leszoktató eszköz, így nem cél lejjebb menni a nikotinnal. Ha a 12-es a kényelmes és kellemes, bátran lehet azt szívni a következő 50 évben. Kb. annyi káros hatása lesz, mint napi két kávénak.
A lefelé mendegélésnek viszont van némi kockázata. Egyrészt főleg ha már pár héttel a kezdés után erőlteted, akkor igen könnyen találhatod magad ismét cigivel a szádban. A szervezeted még erősen kívánja a nikotint, így ha egyre kevesebbet kap, jobb esetben nonstop az e-cigin lóghatsz, rosszabb esetben egyre többet gondolsz a cigire, majd "na jó, csak egyet...". Másrészt egyre kevésbé lesz kielégítő, egyre inkább csak szívod, szívod, de érzed, hogy valami még kéne, és egyszer csak megint előkerülhet a cigi.
Mi két esetben szoktuk javasolni a lefelé lépkedést: sokaknál pár hónap, esetleg egy év után elkezd túl erős, kaparós lenni az eredeti erősség. A szervezet nem kíván már annyit. Ilyenkor nyilván menjünk kicsit lejjebb. Javasoljuk továbbá annak, aki az e-cigit is le akarja tenni. De ilyenkor is azt mondjuk, hogy egy évben gondolkodjon legalább, úgy 4 hónapig az utolsó szál cigi után ne is gondoljon csökkentésre, élvezze, hogy nem cigizik. Aztán lassanként, a lehető legkisebb lépésekben le egy év alatt nulláig. Ha eközben valahol hiányérzet van, akkor álljon meg azon a szinten sokáig, ne siettesse.
Ettől még bárki hozhat olyan döntést, hogy lejjebb akar menni, de határozottan ellenzem, hogy azt kommunikáljuk a kezdők felé, hogy ez a cél, így kell csinálni.

A saját tekerés megint egy olyan dolog, amivel lehet játszani, de szvsz manapság egyszerűen szükségtelen. Egy Smok GDC RVC-A fejjel (utóbbi mondjuk jelenleg Magyarországon még nem kapható) abszolút versenyképes bármilyen RBA-val. És csak betekered, rászívogatsz, hogy nedves legyen a vatta, és jónapot, lehet szipákolni. Vagy ott a Subtank, ami már nem csak felhőköpködőknek elérhető, van hozzá leszűkített levegős fej, amivel lehet normálisan szájból tüdőre slukkolni, és csúcs íze van, kiváló gőze. Szóval a tekergetés már igazán csak akkor érdekes, ha nagyon szeretünk apró bizbaszokkal szöszölni, igazi pluszt nem ad. Felzárkózott az ipar, már egyszerűen kezelhető cuccból is van kiváló.

Minden mással teljesen egyetértek.
Amúgy neked milyen játékod van?

6 éve
#1207
(#1207) teper
Válasz jancsoreka #1168 számú posztjára
Nekem nincs olyan érzésem, hogy fontos lenne a szórakoztatás, ráadásul az örvös medvéim is szabin voltak. Az a jó, hogy nem vagyunk egyformák. Viszont örülök, hogy ismét felbukkantál, sose felejtem el az Inno Rheuma Fortét amiből még a fortétlan is bevált. Van pár keresetlen gondolatom a bagóval kapcsolatban:

Annak idején, ez lehetett úgy 6-7 éve futottam először bele az e-cigibe, ez akkoriban, a viszonylag könnyen elérhető health cigaretta volt, amire rá is izgultam, de bár ó ne tettem volna. A fő tulajdonságai, hogy kicsi az akkumulátor, kicsi a tank, gyenge a kazán stb. vagyis használhatatlan, semmire se jó kütyü, és erre elég hamar rá is jöttem. Elkönyveltem magamban, hogy ez bizony sz@.. Talán arra jó lett volna, hogy beszúrjam a fülem mögé és ezzel villogjak a városban. Ha neked is vannak ilyen emlékeid az elektromos bagóról, akkor ezt töröld ki, ez már bőven nem így van! Ha nincs ilyen élményed, akkor javaslom, hogy ezt a felesleges lépést hagyd is ki.

Nagyjából 35-36 éve spanglizok, kisebb nagyobb dózisokban és megszakításokkal (azt ne kérdezd, hogyan lehet a sporttal összeegyeztetni, ezt magam sem tudom, de ez van), viszont egy ideje érzem, hogy végül is nincs rám jó hatással. Úgy látszik, hogy azért nem teljesen nyomtalan a dolog. Ugyan még csak 50 vagyok, de úgy voltam vele, hogy ha ez így megy tovább, akkor komolyabb következménye is lehet a dolognak, és igazából szeretném a következő 100 évemet jól tölteni, és majd csak utána egészségesen meghalni. Nem olyan régen volt egy hevesebb, rosszul elsült edzésem is, amikor ügyesen rávertem magam a csípőcsontomra. Kicsivel később gugli segítségével talán első blikkre, arthrózist diagnosztizáltam magamon. (További diétával, pihentetéssel, kurkumával, később az odafigyelősebb sporttal egyelőre tünetmentes, legalábbis már nem fáj.) Ekkor azt gondoltam, hogy itt éppen elég volt, teszek még egy próbát az e-bagóval, és már az első slukknál éreztem, hogy jó lesz ez. Sajnos az analógból mindig előre táraztam, és úgy vagyok vele, mint más a „vegyes disznóval”, hogy kidobni sajnálom, így inkább elkínlódók vele, de egyre kevesebb és kevesebb megy, egyre szenvedősebb a végére járni. Kicsit tartottam tőle, hogy valami megmagyarázhatatlan dolog hiányozni fog az eredetihez képest. Most nem az analóggal járó költségekre, bűzre, több száz egzotikus kemikália égéstermékére gondolok, hanem egy megfoghatatlan bármire. De azt merem mondani, hogy semmi nem hiányzik belőle, sőt ízben feltétlenül többet nyújt. Talán az első pár napban volt olyan kényszerem, hogy a tank végét az orromba dugjam (lövésem sincs miért, talán nálam ez lett volna az orális fixáció), de már ezt is eredményesen felszámoltam, így eléggé szabályos lettem.

Gazdaságossági vonalra térve, azt kerek számokkal jellemezve: ha eddig havi szinten analógoztam 50.000HUF-ot, akkor ez most 10.000HUF-ra jön ki, úgy, hogy semmi nem hiányzik a régiből, nincs elvonási tünet, nem büdös a szám, érzem, hogy tisztulok, ráadásul még a ketyere is elég jól néz ki, azt ki merem rakni az íróasztalomra, de legalábbis nem érzek késztetést annak rejtegetésére.

Ahogy Lousha is írta, amiket ajánlott azok jók, az az akkumulátor feltétlenül jó választás lenne, sőt ha a méret és starter kit ára nem feltétlenül meghatározó, érdemes lehet megfontolásra egy IStick 50W-os, de igazából a 30W-os VV/VW (vari, vagyis szabályozható volt és watt – ez elég fontos) is bőven elég nagy teret ad a különböző patronok cseréjéhez, azokat simán meghajtja. Az I ne tévesszen meg, nem lesz kompatibilis semelyik másik I dolgoddal (telefon, porszívó, GPS stb.), de elég nagy és erős ahhoz, hogy független legyél a rápakolható tankokat illetően. Elsőre természetesen integrált tankokkal érdemes nyomulni, később, ha belejössz a szertolásba, majd meglátod, hogy van-e kedved/időd DIY-el pepecselni, bár szerintem az integráltakkal is bőven el lehet bagózni. Az akksira való tankkal kapcsolatban mégis azt mondom, hogy kezdésnek inkább legyen 2-3 darab kisebb, a gyorsabb ízváltás, mobilisabb, kompaktabb okok miatt. Nekem a napi 20-25 szál analóg után, most 4 napra elég különböző erősségű (6-9)10ml-es leves (a lé, amit bele kell tölteni és elszipákolsz), tehát pl. az Eleaf GS Air-ből két kezdődarabbal is jó választás lenne, sőt talán ezt kicsit praktikusabbnak is tartanám. Ha számolsz hozzá havi 1db kazánt, amit persze cserélni szükséges, akkor napi 2.3-2.6ml levest, így vagyok havi szinten 10dodó körül, és már az induló készlet is kevesebbe fájt, mint az egyhavi analógos móka. Természetesen tudod csökkenteni a nikotin adagot is, akár egészen 0-ra is, sőt ez lenne a valódi cél. Már nekem is csökkent, mert 12-vel kezdtem, és most 9 és 6 közöttire hígitok vagy vásárlok. Első időben 50-50%-os növényi/vegyi származékot, kész előrekevert, jobb nevű (pl. olasz) gyártótól származó cuccot érdemes próbálgatni, aztán majd eldöntöd, hogy az ízre, gőzre mennél jobban rá. Kicsit később persze, elmerengesz majd azon, hogy mint a régi időkben, itt jó lenne egy tartalék öngyújtó (akkumulátor), hogy véletlenül se keljen igazit venni.
Nagyvonalakban, röviden, ennyit szerettem volna felvázolni az e-bagóval kapcsolatban. Érdemes rajta kicsit töprengeni, feltétlenül fontold meg.

6 éve
#1206
(#1206) kolackiflice
Válasz devia #1205 számú posztjára
Ha már a lúgosítás szóba került, érdemes elolvasni a bejegyzéseket erről a témáról is ugyanazon a blogon. :)

6 éve
#1205
(#1205) devia
Válasz Bojtika #1204 számú posztjára
Ahogy fellelkesedtem egyik-másik írásból, hogy milyen jó, úgy le is engedtem, ahogy többet olvastam róla, pl. itt:
http://alimento.blog.hu/2013/12/14/buzafule_a_zold_csoda
Végülis nincs semmi bajom, talán lúgosítás jól jöhet.

Bojtika!
Kérdezted régebben, hogy érzem-e a hatását a multivitaminnak. Hát én nem érzek semmit. Ha jól vagyok, biztos nem leszek jobban:)
A fülem sistereg továbbra is, nem vészes, ha bedugom nem hallom:) Vérnyomásom nem magas, néha inkább alacsony. Gondolkodom, hogy szedjem-e még az egy szem vérnyomáscsökkentőt, a Valsacort.
6 éve
#1204
(#1204) Bojtika 3
Sose próbáltam. De a zöld turmix egyik alapanyagaként biztosan jó, ha nem is csodaszer.

6 éve
#1203
(#1203) devia
Sziasztok !
Valaki használja, fogyasztja a búzafűlevet?

6 éve
#1202
(#1202) maiandi
Köszönöm a válaszokat. :) Szerencsére már elmúlt.
Lousha, persze hogy része... :) Arra gondoltam, hogy magától a növénytől nem lehet-e.
Csak néha gondom van az egyértelmű megfogalmazással. :D
(Illetve ha egészen pontos akarok lenni: néha nincs gondom vele. ;))

6 éve
#1201
(#1201) kolackiflice
Válasz maiandi #1199 számú posztjára
Ez migrénes fejfájásnak tűnik, nekem is ilyen van néha, tipikusan fronttól, nem kajától.
Én a melegfrontra vagyok érzékeny, úgyhogy a mostanit jól tűröm. :)

6 éve
#1200
(#1200) Lousha 4
Válasz maiandi #1197 számú posztjára
Minden rost egy növény része :)
Nyilván használd kicsit a netet, guglizz rá, hogy útifű meg fejfájás, de szerintem kizárt, hogy van összefüggés.

6 éve
#1199
(#1199) maiandi
Nem. Ez nem két oldalon van, hanem határozottan elöl. Inkább a szemeimen kezdem érezni, amikor erősödik. Szerencsére nem túl gyakran van.

6 éve
#1198
(#1198) feketeinci 9
Válasz maiandi #1197 számú posztjára
A fények és a hangok és a meleg nem zavarnak olyankor?
Mert a homlok (két oldalon) fájdalma, a hányinger, a fény hő és hangérzékenység a migrén tünete is lehet, ami bármikor előjön.

6 éve
#1197
(#1197) maiandi
Értem. Gondoltam én is a szélre is például. Az útifű maghéj azért jutott eszembe, mert bizony nekem szokott táplálkozástól fájni a fejem, ilyenkor a homlokom fáj, és most is akkor jött elő, miután megittam. És bár alapvetően nem vagyok fejfájós, de előfordult már pl. fordítva is, hogy annyira fájt a fejem, hogy hányingerem lett. Tehát valami köze csak lehet a két dolognak egymáshoz... Ja, és hát ez nem csak rost, hanem egy növény része. Nem okozhat ilyesmit?

6 éve
#1195
(#1195) kolackiflice
Válasz maiandi #1193 számú posztjára
Attól biztos nem fájhat a fejed, hogy rostot eszel, inkább a hidegfront miatt.

6 éve
#1194
(#1194) Lousha 4
Válasz maiandi #1193 számú posztjára
Szvsz kizárt. Eleinte lehet szokatlan, okozhat érdekes tüneteket, de sokkal lejjebb, mint a fejed :) Tehát az első héten megeshet, hogy hasmenésed lesz tőle, esetleg tompa gyomorfájás stb., de a fejedre nem nagyon lehet hatással.

6 éve
#1193
(#1193) maiandi
Sziasztok! Vettem tegnap útifű maghéjat a Herbáriában. Tegnap is, ma is ettem (ittam) belőle, ahogy a javaslatban van, sok sok sok vízzel. Létezik, hogy attól fáj a fejem?

6 éve
#1192
(#1192) Lousha 4
Válasz feketeinci #1191 számú posztjára
Nem is nagyon erdemes hallani roluk :D

Biztos minden mogott vannak egyebkent ilyen mogottes erdekek es manipulaciok, csak itt speciel eleggel ki is utkozik, felettebb nyilvanvalo.

6 éve
#1191
(#1191) feketeinci 9
Válasz kolackiflice #1189 számú posztjára
A csudába is. Már megint kiderült hogy egy naiv vidéki lány vagyok :)

Eszembe sem jutott ez a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ......
Védelmemre szóljon, soha nem hallottam róla.

6 éve
#1190
(#1190) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1189 számú posztjára
Vilagszerte leginkabb ez a baj, hogy a dohany- es gyogyszeripar nem ohajtja elvesziteni a milliard fos vevokoret. De e mellett az sem elhanyagolhato, hogy a donteshozoknak orditoan nincs a leghalvanyabb fogalma sem az elektromos cigarettakkal kapcsolatos legalapvetobb informaciokrol sem. Keptelenek helyen kezelni a dolgot, azaz egy artalomcsokkento eszkozkent tekinteni az e-cigire, mert mivel az, nem egy leszoktato eszkoz.
Erdekes modon pl. a narkorol leszoktatos programokban ezer eve elfogadott dolog metadont hasznalni, ami maga is voltakepp egy kabitoszer. Ennel is inkabb total normalis dolog "atszoktatni" a drogosokat lancdohanyosokka. Mert felismerjuk, hogy ezek meg mindig sokkal kevesbe rombolo szokasok, mint heroint lodozni az ereinkbe. De ugyanezen logika menten haladva e-cigit hasznalni dohany helyett... Neeem, azt nem lehet. Ugyan az eddig eltelt tiz evben semmi meg csak halvanyan sem utalt ra, hogy akar a hosszutavu hasznalat barmi karosat okozna, a jozan esz meg vegkepp ez ellen szol, ha kicsit is tudod, mi van egy e-cigiben, a dohanyrol meg tudjuk, mit okoz, de akkor is, semmikeppen ne tamogassuk, mert csak.
Kicsit olyan, mint ha valaki hirtelen eloallna egy hatekony HIV-ellenszerrel, de nem engednenk forgalmazni, mert valaki, aki amugy nem HIV-pozitiv, de mar olvasott errol a vakcinarol az ujsagban, hirtelen csalankiuteses lett, szoval nyilvan baromi veszelyes.

6 éve
#1189
(#1189) kolackiflice
Válasz feketeinci #1188 számú posztjára
A dohány nyilván egyrészt a dohányiparon, és eladáson keresztül jó bolt, másrészt a dohányzással kapcsolatos betegségek gyógyítása is iszonyat jó biznisz.

Itthon ugye olyan emberek gáncsolják az elektromost, akiknek a fő életművük a szemmel látható hatékonyságú Dohányzásról Leszokást Támogató Központ, valamint a Leszokásvonal, amit ha felhívsz, akkor egy gépi hang elmagyarázza, hogy a dohányzás rooossz, ééértem?

Az emberek egészsége érdekli ezeket a legkevésbé. De ez sajnos nem csak magyar sajátosság.

6 éve
#1188
(#1188) feketeinci 9
Válasz Lousha #1187 számú posztjára
És már el is érkeztünk oda, hogy kinek a gazdasági érdekeit szolgálják ezek az állásfoglalások?
Természetesen a "Nemzet" gazdasági érdeke, mert a "Nemzeti dohányboltok" forgalmát érinthetik.
A "Nemzeti Egészségboltok" pedig még nem nyíltak meg.

Esetleg javasolhatnánk, hogy legyen ez is állami monopólium, akkor hozzájuthatnánk.
Csak a kompromisszum kedvéért mondom ezt.....nem politizálok.

Vagy ha már dohányterméknek minősítették (dohány nélkül), árulják a dohányboltokban, akkor ez is a "Nemzet" érdekét fogja szolgálni, és nem kell kavarni ha valaki be akarja szerezni.

6 éve
#1187
(#1187) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1186 számú posztjára
Ne nevezzuk torvenynek, nem az. Egy "allasfoglalas" alapjan tortenik az osszes korlatozas, ami minden alap, hozzaertes es jogi hatter nelkul lett megfogalmazva, es azota torvenykent tekintenek ra.

6 éve
#1186
(#1186) kolackiflice
Válasz feketeinci #1184 számú posztjára
Itthon azt találták ki, hogy a nikotin gyógyszernek minősül (habár nem gyógyít semmit), és bármiféle nikotinos anyag értékesítéséhez gyógyszerengedély szükséges, amit gyakorlatilag képtelenség megszerezni. Ha valaki ilyen engedély nélkül árul, az gyógyszerhamisításnak számít, és büntethető.

Magánszemélynek viszont szabad vásárolni EU-n belülről. EU-n kívülről már necces, azt jó eséllyel megfogja a vám.

A törvény életbelépése előtt volt itthon egy nagy razzia, amikor kereskedőket vegzáltak, és elkobozták az áruikat. Az egyik cég egy nagyon hosszú, és költséges per során, külföldi orvosszakértők bevonásával pert nyert az állam ellen, és az ítélet kimondta, hogy a nikotinos utántöltő nem gyógyszer. Ez a cég most a hazai bolthálózatában árul nic-es liquidet is, de mások nem mernek kockáztatni.
Vagyis egy eléggé ostoba törvény szerint gyógyszer, egy bírósági ítélet szerint viszont nem az. Csak a szokásos káosz.

Hangsúlyozom, ez csak a nikotinos utántöltő. A készülék meg készülék, ahogy Lousha is írta. Azt nyugodtan lehet venni akár Kínából is, ha tudja az ember, hogy mit csinál, és mit és honnan érdemes venni. Vagyis kezdőként inkább ne.

Érdemes a korábban már ajánlott fórumon megkérdezni, hogy milyen készülékek, illetve boltok ajánlottak az első lépésekhez. http://ecigiforum.com/
Ugyanitt számtalan sikersztori olvasható, amit a fórum felhasználóinak százai írnak. Nekem ez adta az utolsó lökést, hogy kipróbáljam a dolgot.

A cigi sikeres lerakásához eleinte mindenképp szükséges nic-es leves, aztán idővel szépen lehet csökkenteni a dózist.

6 éve
#1185
(#1185) Lousha 4
Válasz feketeinci #1184 számú posztjára
Magyarországon messze nem ez az egyetlen dolog, amit teljesen elmebeteg módon kezelnek.
Igazából nem dohányterméknek van besorolva, hanem semminek nincs besorolva, de azért kvázi vonatkoztatják rá azokat a szabályokat is, amik alá a dohánytermékek esnek (ámbár egyáltalán nem tartalmaz dohányt), meg azokat is, amik alá a gyógyszerek esnek (még ha nem is gyógyít semmit). Abszolút törvényellenes az egész hozzáállás, minden intézkedés, de hát ez ugye otthon nem akadály.
Mindez kizárólag az utántöltő folyadékokat érinti, maga a készülék ugyanis egy sima elektromos eszköz, kb. mint egy merülőforraló vagy egy elektromos fogkefe, mint eszköz nem tartalmaz nikotint, ergo semmilyen módon nem lehet belekötni. (Ettől még a vámon megfoghatják időnként teljesen jogszerűtlenül, vagy egyszerűen "elveszíthetik".) De készüléket nem is kell külföldről venni, az gond nélkül kapható otthon is, és hozzá való folyadék is beszerezhető, mert manapság egy magyar nyelvű honlap mögött álló vállalkozás bátran lehet pl. Szlovákiában.

Ettől függetlenül a felhasználó senkit nem érdekel, soha senkit nem kérdezett még meg semmilyen hatóság, milyen készüléke, milyen és mennyi utántöltője van otthon. A kereskedőket vegzálják, ok, ürügy, hatáskör és jogalap nélkül.
Civilizáltabb országokban "csak" azon dolgoznak általában, hogy elképesztő mennyiségű adókat akasszanak valahogy az egész nyakába, bár semmi nem indokolja ezt sem.

Ettől függetlenül pl. abban a kis városban, ahol én élek, az elmúlt kicsit több mint egy évben, amióta van itt boltunk, iszonyat mennyiségű e-cigis "született". 18-tól 88 évesig mindenki használja, ha végigmész a fő utcán, minden második ember kezében látsz egy készüléket. Naponta halljuk a visszajelzéseiket, szóval még ha a saját tapasztalataimat félre is teszem, csak a vásárlók alapján nekem bármilyen kormány, sajtó, akárki mondhat amit akar, ez akkor is működik, elsöprő sikerszázalékkal, ha az ég leszakad. Elképesztően fontos találmány, amit rettentő méltatlanul kezelnek.

6 éve
#1184
(#1184) feketeinci 9
Válasz Lousha #1183 számú posztjára
Mivel fogalmam sem volt mi az, megnéztem pár yotoube videót.
Sajnos ott olyan híreket hallottam, hogy ez nem túl sima ügy nálunk, mert Magyarországon dohánytermékek közé sorolják az ecigit is, a külföldről rendelt ezzel kapcsolatos csomagok már nem mindig "érkeznek" meg, sőt a forgalmazásuk a nikotin tartalom miatt már nem csak szabálysértés, hanem bűncselekmény kategória.
Ha a videók hazudnak, én is hazudok, de el tudom képzelni hogy így van.

Nem linkelem be, mert többet is láttam.

6 éve
#1183
(#1183) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1182 számú posztjára
Ez alighanem ganccsal egyutt is igy lesz, tul jo a termekcsoport ahhoz, es mara mar tul ismert is ahhoz, hogy el lehessen nyomni.

6 éve
#1182
(#1182) kolackiflice
Válasz Lousha #1181 számú posztjára
Igen, bármi lehet még addig.
Ha nem gáncsolnák, hanem segítenék a terjedését, fejlődését, 1-2 évtizeden belül radikálisan lehetne csökkenteni a dohányzók számát világszerte.

6 éve
#1181
(#1181) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1180 számú posztjára
Abba most elég keményen belekopott a Public Health England, gyakorlatilag az itteni közegészségügy egy grandiózus tanulmánnyal arról, hogy 95%-kal kevésbé káros BIZONYITOTTAN, mint a cigi, ergo nincs több "de hát nem tudunk róla eleget" szórakozás, és pluszban odaszurtak, hogy az átlagos ellenervekbol semmi nem bizonyítható, sőt az ellenkezojuk tűnik igaznak, és receptre is elérhetővé kéne őket tenni. Ezt nehéz ignoralni, szóval a TPD határidőig meg bármi lehet.

6 éve
#1180
(#1180) kolackiflice
Válasz Lousha #1179 számú posztjára
Az szép. :)
Két év alatt is óriásit fejlődött ez az egész, elég nagy gebasz lesz, ha a vízfejűek agyonverik a TPD-vel jövőre. :(

6 éve
#1179
(#1179) Lousha 4
Válasz kolackiflice #1178 számú posztjára
Nekem mar megvolt nemreg a negyedik evfordulo is, meg mindig nem erzem a vagyat visszaterni :)

6 éve
#1178
(#1178) kolackiflice
Válasz Lousha #1167 számú posztjára
Jé, más is villanyról megy itt? :)
Én napi minimum másfél dobozt szívtam vagy 15 évig, aztán két éve egyik napról a másikra sikerült elektromosra átállni, és azóta sem hiányzik.

6 éve
#1177
(#1177) devia
Fehérjeturmix a fogyás szolgálatában:

http://www.nosalty.hu/ajanlo/feherjeturmix-fogyas-szolgalataban

6 éve
#1176
(#1176) grymtnes
Köszönöm! Zsírból eszem relatíve sokat. Folyadékkal néha vannak gondok, de átlag 3 liter megvan. Kipróbálom ezt a maghéjat.

6 éve
#1175
(#1175) Gonoszka1 10
Válasz grymtnes #1172 számú posztjára
Szia! És az sem árt ha a sok folyadék mellett a zsír sincs nagyon alacsonyan tartva!

6 éve
#1174
(#1174) devia
Válasz Lousha #1173 számú posztjára
Nálam is bevált, reggel egy kávéskanálnyi, és jó még amit Bojtika ajánl mindig, a mustármag.

6 éve
#1173
(#1173) Lousha 4
Válasz grymtnes #1172 számú posztjára
A magam részéről nem tablettát ajánlanék, hanem útifűmaghéjat. Minden este egy evőkanál. Pár órával lefekvés előtt, legalább három órával gyógyszer vagy vitamin bevétele előtt-után, és legalább egy órával étkezés előtt-után. Egy kis vízben keverd el, és gyorsan idd meg, mert pillanatok alatt kocsonyává változik. Íze nincs gyakorlatilag. Ha lent van, küldj utána még vagy 3 deci vizet, és amúgy is igyál rendesen, mert csak akkor működik, ha van elég folyadék hozzá.
Naponta fogyasztva nálam mindent rendben és rendszeresen tart, csak javasolni tudom.
A fenti óvintézkedések azért kellenek, mert ha evéshez közel fogyasztod, akkor hirtelen hashajtó lesz belőle, a gyógyszerek felszívódását pedig gátolja. Ha bevetted, utána még nem szabad rögtön aludni, mert alvás közben lelassul a belek mozgása, és megállhat egy csomóban az egész valahol, eltömítve a rendszert. Ugyanezért kell a sok folyadék is.

Segít akkor is, ha nem megy a fajanszon töprengés, meg akkor is, ha túl jól megy. Rendbe teszi a dolgot, valamint könnyebbé. És a bélésedet is tisztítgatja közben, így egyrészt méregtelenít is, másrészt közvetve a fogyást is segíti kissé. A közérzeten is javít, nincs vele puffadás, túlzott gázok stb., semmi kényelmetlen.

6 éve
#1172
(#1172) grymtnes
Szasztok!

Tudnátok ajánlani valamilyen rost tablettát?
Világéletemben gondban voltam a mellékhelységben... nem érzem rosszul magam, nem fáj a hasam, de azért mégiscsak rossz, hogy háromnaponta tudok elmenni.
A keretem jó, csak szerintem a szénhidrátot túl drámain csökkentettem. Most ezt már korrigáltam, remélem, előbb-utóbb meglesz a kívánt hatás, de azért szeretnék rásegíteni valami tabival.

Előre is köszönöm a segítséget!

6 éve
#1171
(#1171) Lousha 4
Válasz jancsoreka #1170 számú posztjára
Nincs mit. Ha segítség kell, tudod, hol találsz :)

6 éve
#1170
(#1170) jancsoreka 4 33
Válasz Lousha #1169 számú posztjára
Köszi az infókat, utánajárok.

6 éve
#1169
(#1169) Lousha 4
Válasz jancsoreka #1168 számú posztjára
Ha úgy nézett ki, mint egy cigi, akkor felejtős. Ha Vaterán, piacon, hasonló helyen vetted, felejtős. Ha nem neked kellett megtölteni, hanem előre töltött volt, felejtős. Ha nem láttad benne a lötyit, hanem egy zárt patronja volt, felejtős.

Ha biztosra akarsz menni, és nem akarsz rajta sokat töprengeni, tanulni a működését, akkor pl. egy iStick 30W akkumulátorral meg egy Kanger Genitank Mega tankkal nehéz mellélőni. E-liquidet, amivel tölteni kell, különböző erősségekben lehet venni, de nem sok helyen, és az is külföldről fog jönni, hála érte a csodás magyar kormánynak. Ha kevesebb mint egy dobozt szívsz naponta, 12 mg/ml elég lesz, ha legalább 30 szál/nap, vagy erős cigit szívsz, akkor inkább 18 mg. Később ha akarod, ezt csökkentheted, de nem muszáj.
De ha ez túl nagy befektetés, a minimum egy 1100 mAh Ego típusú akku egy Evod tankkal.
A használata egyiknek sem bonyolult, de azért meg kell tanulni, ebben alkalomadtán szívesen segítek, ha igényled.

Ha inkább megismerkednél a témával mélyebben, mielőtt döntést hozol készülékről, akkor érdemes az ecigiforum.com-on a kezdőknek szóló topikban érdeklődni, majd elirányítanak, mit kell elolvasni. Hasznos továbbá az ecigitesztek.hu. Ha érdekel, mit lehet tudni az egészségügyi hátteréről, akkor ecigi.info. Hasznos olvasmány továbbá a brit kormány közegészségügyi szervezetének nemrég megjelent tanulmánya, ami végre bizonyítékokkal is alátámasztja, hogy 95%-kal kevésbé káros, mint a cigaretta.
https://www.gov.uk/government/publications/e-cigarettes-an-evidence-update
Ha inkább videókból tanulnál, akkor youtube-on Blackiex nevét keresd, volt nemrég videója arról is, mit ajánl kezdőknek 2015-ben.

6 éve
#1168
(#1168) jancsoreka 4 33
Válasz Lousha #1167 számú posztjára
Ez lesz a következő lépés. Próbáltam csak úgy magamtól. 2 hónap. Próbáltam rágóval, tapasszal. 2 hónap. Próbáltam egy fajta e-cigivel, borzasztó volt, 2 nap... Szóval eddig is igyekeztem. :) Melyiket ajánlanád?

6 éve
#1167
(#1167) Lousha 4
Válasz jancsoreka #1166 számú posztjára
Én minimum 40 szálat szívtam egy nap, de a 60 is bőven előfordult. Ennek ellenére minden átmeneti időszak nélkül álltam át elektromosra, szenvedés és hiányérzet nélkül. (Egyszer még megpróbáltam egy cigit, három slukk ment belőle, és felettébb undorító volt.) Nem akarlak feltétlenül meggyőzni és/vagy bármire kényszeríteni, nagylány vagy, tudsz dönteni. A véleményem az, hogy egy próbát nagyon megér.

6 éve
#1166
(#1166) jancsoreka 4 33
Válasz Lousha #1164 számú posztjára
Én sem akarok senkit meggyőzni, hogy ne egyen állatot, nyugi. Csak én nem eszem. Meg a családból az öcsém, szintén lelkiismereti okokból. De pl. eszem ágában sincs a lányomtól megvonni, ez tök egyéni dolog, ha neki ízlik, ha szereti, hát egye (így persze megveszem a húst, bár lényegesen kevesebbet). Ha egyszer ő is úgy dönt, hogy nem asszisztál a végeláthatatlan kínzásokhoz, akkor is ő dönt. Nem a megölésükkel van a fő bajom, hanem ami előtte történik velük. A tejtermelést meg talán hagyjuk, inkább nem mesélnék. Házi csirkét szívesen eszem, mert tudom, hogy hogyan tartották előtte (tekintve, hogy a szomszédból való, látom, Csak kevés van). Ha szeretném a tojást, azt is ennék. Sőt, ha szeretném a házi tejet, azzal sem lenne semmi bajom. De én nem szeretnék résztvenni a nagyüzemi, iszonyatos állatkínzásban, vásárlóként sem. De mondom, ez tök meggyőződésbeli dolog, túl sok mindent láttam, és nem is akarok rábeszélni senkit, mindenki úgy él, ahogy neki jól esik. Nekem így. Az alaptételem az, hogy ha már miattam ölnek állatot, olyat öljenek, amit végszükség esetén én is le tudnék vadászni. Ez a csirke. No meg... Szeretem is. :) Hónapokkal ezelőtt még bősz tejtermék-felhasználó voltam, meg húsevő, csak, mint fentebb is írtam, túl sok mindent láttam. A tápanyag-hiány miatt nem aggódom, meg lehet oldani. A fogaim meg... Hát így 40 felé már rágtam eleget. :D A cigi az valóban bűnös szenvedély, utálom is, de sajnos pont az a típus vagyok, aki iszonyat nehezen képes letenni. Azokat irigylem, akik total lazán megcsinálják. Én nem ez vagyok, szóval küzdelmes az ügy. Pedig... :S

6 éve
#1165
(#1165) devia
Én annak örülnék, ha fehérje port kellene egyek, hogy meglegyen a napi adagom:)
10 dkg bőr nélküli sült csirkecombot eszem naponta, a többi főzelék, köles reggeli, vacsora utáni nasi (joghurt, cottage) összesítése. Napi 80-110 g. , és akkor még nagyon tudnék sajtféléket enni, de az nem mindig fér a keretbe, kidekázom, amennyit ehetek.

Bojtika ! Nekem felturbózva 80-85 g a napi fehérje keretem, de már örülök, ha 100 alatt ki tudom hozni az egynapit. Ám ha 1,5 %-kal növelten jól érzed magad, az megnyugtat:)

6 éve
#1164
(#1164) Lousha 4
Válasz jancsoreka #1163 számú posztjára
Igyekszik az ember szorakoztatni :)

En a magam reszerol nem ellenzem az allat-evest. Nyilvan ki-ki egyen, amit jol esik, de en nem tudnam elkepzelni, hogy "fuevo" legyek :) Egyreszt arra vagyunk tervezve, hogy mindent egyunk, ergo szerintem akkor vagyunk egeszsegesek, ha igy teszunk. Olyan a fogazatunk, a gyomrunk, a taplalekigenyunk, hogy kell hozza az osszes termekcsoport. Masreszt szamomra az eves elvezet, es egyfele etelcsoportbol igen nehez valtozatos es finom dolgokat osszehozni, mig ha vegtelen az alapanyagok sora, akkor vegtelen a beloluk keszithato etelek sora is. Egyszeruen szeretek mindenfele allati eredetu etelt. Harmadreszt nekem ugy altalaban az alltok megolesevel, tejenek felhasznalasaval, tojasanak elvetelevel sincs etikai gondom. Igy van berendezve a vilag. A tigris sem moralizal, ha megeszi a kisgidat, ehes, az meg elerheto, hamm. Igazabol mindebbol a tejjel van a legkevesebb bajom, mivel minden tejelo allatt, kulonosen az altalunk leginkabb "hasznalt" tehen tobbet termel, mint amire szuksege van az utodnak, es akkor is tejel, ha nincs is ki elfogyassza. (Nyilvan ez nem feletetlenul emberi beavatkozas nelkul alakult igy.) Ha egy tehen nincs nonstop fejve, vagy nincs egy boci, aki "kiuritse" minden nap, begyullad a togye, szenvedni fog. Ha meg mar kint az a tej, mirt ontenem ki? Egy fokkal kevesbe oke, de nekem meg mindig boven belefer a tojaseves. A csirke is tojik akkor is, ha nincs megtermekenyitve, ergo azokkal a tojasokkal sosem tortenne semmi, minek menjen pocsekba? Az allatok konkret megolese nem egy kedves dolog, ellenben nekik sincs vele gondjuk, ha lehetoseguk van ra. Az a sajnalt pipi pl. abszolut nem hezitalt eleteben, ha ele kerult egy kukac, hogy megegye-e.
Plusz ha mar azon toprengunk, etikus-e masokat megenni, akkor miert allunk meg az allatoknal? Nem egy kutatas pedzegette, hogy a novenyek is ereznek. Az biztos, hogy azok is elolenyek. Nekik is fajhat. Na de akkor megis mit egyunk?
A kinzasuk az mar mas kerdes, de szemely szerint nem kinzok egyet sem, az ellen meg keveset tehetek, hogy mas ne tegye. Sokkal szimpatikusabb lenne, ha lenne a kozelemben egy baratsagos kis farm, ahonnan vasarolhatnek hust, tejet, tojast, (meg eppeseggel zoldseget is), ahol latom, hogy bannak az allatokkal, de jelenleg nincs.

A genmodositas es hasonlok szerintem sem oltenek hatalmas mereteket Europaban, es a az etelekre vonatkozo szabalyok es torvenyek is sokkal ovatosabbak. Es igen, valamit enni kell, valamitol meg meg kell halni :)

Ami a dohanyzast illeti, erosen javaslom, hogy probalj ki egy jo elektromos cigarettat egy megbizhato boltbol, megvaltoztathatja az eletedet. Nyilvan le is lehet szokni ezer modon, szvsz a legkellemesebb modja a dohanyzastol valo megszabadulasnak megis ez. Karos hatasa elenyeszo, az elvezeti ertek igen magas.

6 éve
#1163
(#1163) jancsoreka 4 33
Lousha, teper, tiszta élvezet volt olvasni a beszélgetéseteket. Abba ne hagyjátok!!! :)
A rukkolát spec nagyon utálom és teljesen hülye vagyok étkezés terén. Igyekszem bio, de főleg állatokatnembántva enni. Két kivétel van: a csirke és a hal, néha, pont a fehérje miatt... De próbálok házi csirkét beszerezni, amolyan halál-előtt-boldog-életűt. Nahát ez halból nem megy. Tejtermék semmilyen, egyéb hús semmilyen, tojás se nem. Láttam a szója körüli véleményeket - van pár termék, amit imádok belőle és kb. letojom, hogy állítólag mennyire mérgező. Egyrészt valamibe csak bele kell halni, másrészt meg a dohányzás mellett ez szerintem elenyésző halálokom lesz... :D Kipróbáltam a barnarizs-fehérje port is, öcsém vett, szerintem el sem viszi, nem nagyon bírja meginni (lelkiismereti okokból ő sem bánt állatot. nem is eszi). Nem csodálom... Ahogy mondani szokta: jó-jó, a meggyőződés (meg a magas fehérje-szükséglet) miatt lemegy, de nagyon borzasztó. Mondjuk fehérjének fehérje, nem szója, nem állati eredetű, tehát egy lehetőségnek jó - bár őrült drága (nyilván sok rizs kell...). Nem tudom, hogy itt a kontinensen, meg kis hazánkban mennyire jelent veszélyt az élelmiszerek műviesítése, szerintem sokkal kevésbé, mint mondjuk az USA-ban. De ez csak a saját véleményem. :)

6 éve
#1162
(#1162) Ilma
Válasz Gonoszka1 #1160 számú posztjára
Szia!

Köszönöm szépen.

6 éve
#1161
(#1161) Ilma
Válasz Bojtika #1159 számú posztjára
Kedves Bojtika!
Köszönöm szépen a tanácsokat, mert bizony a hátamra ráférne az erősítés. Megnézem a javasolt oldalakat.

6 éve
#1160
(#1160) Gonoszka1 10
Válasz Ilma #1158 számú posztjára
Szia! Üdvözöllek közöttünk! Gratulálok az eddigi fogyásodhoz, és sok sikert a további kilók leadásához!

6 éve
#1159
(#1159) Bojtika 3
Válasz Ilma #1158 számú posztjára
Kedves Ilma!

Örömmel üdvözöllek körünkben! Majdnem egy korú lévén, bátorítalak is.
Nézd meg, ha esetleg még nem ismered, Bene Máté Zoltán gyógytornász porckorongos oldalát:
http://porckorong.hu/

(Ha itt rákattintasz, megnyílik)

Hátha végezhetnél a kis lötyögéseknél többet is. Otthon végezhető, a helyben járásból kifejlesztett gyaloglást a neten Leslie Sansone-val találsz. A szobai gyaloglás kíméletesebb, mint az utcai, mert a padló mégis más, mint az útburkolat...
Ülve, kis vizes flakonokkal is tudsz súlyzós erősítéseket végezni, esetleg vehetsz gyógyboltban olcsón latex szalagot, választható erősségűt. Csak ügyesen!
Van egy kis erősítő rugó is, Sosem tudom a nevét, de ez az:

http://www.gyereksportszer.hu/spd/SSKFA01/Combformazo-SPARTAN-1108#page_artdet_tabs

Kézzel is lehet összenyomogatni, de ülve, a combokkal is. Szerintem ha úgy ülsz le a fal mellett akár egy kisszékre, akkor ezt a rugót a hátaddal is a falhoz nyomogathatod, és erősíti a törzsizmokat. Gondolom, gyógytornásszal erről lehet beszélni.

6 éve
#1158
(#1158) Ilma
Sziasztok Kedves Fórumozók!
Először is bemutatkozok 59 éves nő vagyok. Idáig csak olvasgattalak Benneteket, nagyon sokat tanultam a leírásotokból. 2 hónapja a háziorvosom 10 kiló fogyást javasolt. 90 kilóról kezdtem, ma 84 vagyok. Ma voltam nála, ráállított a mérlegre és nagyon megdicsért. Ő ajánlotta ezt az oldalt. Mondtam neki, hogy lassan akarok fogyni, mert nem szeretném ha lógna rajtam a bőr. Az általatok javasoltakat betartom, és szeretnék még többet fogyni az orvosom által előirányzott 10 kiló helyett, de csak szép lassan. Sajnos már kemény sportot nem csinálhatok, csak séta, gerinctorna, stb. 2 db porckorongsérv van a nyakamban, amitől bármikor lebénulhatok, ennek tudatában szabad tornáznom.2 gerincműtétem már volt a derekamban. Van még arthrózisom is az összes ízületemben, több kilómétert már nem tudok gyalogolni. De amit bírok azt minden nap lemozgom.
Köszönöm a jó tanácsaitokat, továbbra is olvasgatlak Benneteket. Sok sikert kívánok Mindenkinek.

6 éve
#1157
(#1157) Bojtika 3
Válasz sinnesro #1154 számú posztjára
Igen, és miért ne lehetne akár génmanipulálni? Mondjuk folyamatosan azon (is) dolgoznak a nemesítők, hogy az adott gyümölcs vagy zöldségfaja, avagy gabona rezisztens legyen minél több kórokozóra. Hogy a lehető legkevesebbet jkelljen vegyszerezni.

A Rákosi-időkben sem a biológusok akarták elveszejteni az emberiséget és a talajt szennyezni, hanem a politikusok és a gyávább téeszelnökök.
Értsd: a téesz akkor volt jó fiú, ha kiszórta, amit kaptak. Kérte ugyan, amire szüksége volt, de ha egy minisztériumi fafej azt látta, hogy valami más műtrágyából vagy vegyszerből sok maradt, akkor azt küldte ki. Ha az elnök nem tudta eltüntetni, a permetezési naplókat is meghamisítva, akkor kiszóratta jobb meggyőződése ellenére, nesze neked talajvíz...

6 éve
#1156
(#1156) Bojtika 3
Válasz teper #1155 számú posztjára
Ebben igazad is van, de annyival sajnos drágább is. A környéken egyetlen bolt jöhet szóba, és ott éppen kifogyott a készlet. Ha majd rendszeres vásárló leszek, talán lesznek előjogaim, de ez még a jövő zenéje. :D


6 éve
#1155
(#1155) teper
Persze, mindenki eltudja olvasni és utánanézni, de nem is akarok vitatkozni róla, hogy érdemes-e génkezelt ételt fogyasztani vagy sem, pláne tudatosan, ezt döntse el ki-ki maga vérmérséklete szerint. Erről elég sok szabadon kibogarászható cikk létezik pro és kontra.
Az eredeti kérdésre a véleményem továbbra is az, hogy fehérjepótlásra a tejsavót, jobbnak és előnyösebbnek tartom, mint a szójából készültet.

6 éve
#1154
(#1154) sinnesro 313
Nem állom meg, hogy meg ne jegyezzem: A GMO nem az ördög műve, nem lesz mérgező tőle semmi. A nemesítés is génmanipuláció. Csak szólok. :-)

6 éve
#1153
(#1153) Bojtika 3
Most megnéztem a poromat: nem írják a benne levő szójafehérje arányát a tejsavófehérjéhez képest. De guargumi is van benne. :D
Az eddigi gyakorlat szerint 20-25 grammot eszem (azaz iszom) meg belőle.
A kitudjamilyen állatból (általában csirke) származó húsegy adagja számomra általában 10-15 deka.Ennyit eszem meg jóízűen, és nincs is okom arra, hogy (valamiféle orvosi okra gondolok) erőltessek bármit is. Erőltettek gyerekkoromban eleget.

Ha megennék egy nap alatt 20 deka húst, és ezt naponta tenném, akkor nyilván nem vennék port.
De mostanában még húst sem vettem. NEM VOLT RÁ IGÉNY ITTHON!!! A három hete megmaradt zöldséges csirkecomb maradéka még mindig ott van a mélyhűtőben.
A fiam a munkában elvan a szendvicsében levő főtt tarjával és sajttal. Itthon főzeléket eszik, tejes müzlit, amiben csak az aszalt gyümölcsök képviselik a cukrot. A tojást nem szereti, de pár tojásos ételt igen.
Tehát... nekem kell a por, ha szójás, ha nem, mert érzem, hogy bizony kell az emelt adag fehérje "így 40 fölött". Amióta 1,5 g/ttkg -ra állítottam a fehérjearányt, fittebbnek érzem magam.

6 éve
#1152
(#1152) teper
A Bázis rengeteg mindent elbír, könnyen lehet rá hivatkozni. Bár igazából nem szoktam még így is simán bevállalom minimum „micsoda csudabogár vagy maximum „mekkora paraszt” jelzőket :) Ezeket főleg a dobozolások miatt ragasztják rám, engem meg nagyon nem izgat, pont le. Nem értik mi a csudának csinálom ezt a cuccolást a kajákkal, én meg nem értem, hogy felnőtt emberek, hogyan lehet, hogy nem látnak tovább az orruknál. Közben csak rinyálnak a rájuk rakódott szalonna miatt. A kezükbe adsz egy jól és a többi marhasághoz képest könnyen működtethető eszközt, az értelmes és egészséges diétához, és lövésük sincs, hogy mit kezdjenek vele, plusz még a minimális energia befektetést sem teszik ráadásul elementárisan lusták is hozzá, csak sírni képesek magukról. Ezen belül étkezési protokollokról beszélni a nagy többségnek totál esélytelen, csak néznek az emberre, mint az UFO-ra.

6 éve
#1151
(#1151) Lousha 4
Viszont a Bázis egyébként ebben is egy nagy segítség volt :) Amikor azt mondhattam, hogy bocsi, szigorú keretem van, és mára már nem fér bele semmi, el lehetett kerülni az udvariasságból indiai kaját kóstolgatást :)

6 éve
#1150
(#1150) Lousha 4
Válasz teper #1149 számú posztjára
Nekem a koriander erre nem megoldás, pont annyira kedvelem az ízét, mint a romlott húsét :) Ettől még mást nem beszélek le az indiai kajáról, csak nekem nem bejövős.
Nyilván mindenkinek van pár ilyen dolog, nálam a koriander és a rukkola az a két dolog, amit ha fizetnek sem eszem meg.

6 éve
#1149
(#1149) teper
Válasz Lousha #1148 számú posztjára
Éppen ezért gondoltam, hogy legalább jól elnyomja az egyebeket és nem érzed, viszont cserébe legalább jó érett a hús és puha.

6 éve
#1148
(#1148) Lousha 4
Válasz teper #1147 számú posztjára
Nekem épp a fűszerek miatt utálatos. Borzasztoan utalom a koriandert, ami nélkül viszont nem tudják elkepzelni a fozest... Minden tele van vele.
De persze a hosszasan indiaiakkal éles sem segített, ahol tok mindennapos volt, hogy megfozik a baranyhust, ami másfél hete rohadt egy nejlonzacskoban a hűtő sarkában, és utána az ebből készült curryt meg másfél hétig eszik...

6 éve
#1147
(#1147) teper
Válasz Lousha #1145 számú posztjára
Az indiai nekem bejön a fűszerek miatt. Legalább elnyomja az egyebeket. Nekem attól szövevényes néha, és a monotoniát azzal próbálom oldani, hogy a levest valahol megveszem, máshol egész jók a köretek, pl. a rizs, és a harmadik helyen pedig veszek két saurmát, de krumpli nélkül kérem, így ehelyett is egészen jó csirke mell (150g/cucc) kerül bele. A pitákat kihajítom, és így lesz egy ehető kajám.

Ja, nekem sem okoz problámát, hogy délben megveszem és este megeszem, sose agyaltam rajta mennyire lehet ez így káros :)

6 éve
#1146
(#1146) Lousha 4
Amúgy ami a veszélyesen élést illeti... Itt pl. mindenkinek a mániája, egy afféle össznépi kőkemény berögzülés, hogy a csirkét nem szabad semmilyen körülmények között újramelegíteni, mert akkor halálos méreg! A felmelegített csirke a villamosszék otthoni változata. Megmelegíted, és kész, letális dózis baktériumtenyészetet toltál az arcodba. Én meg ehhez képest halálmegvető bátorsággal megcsinálom vasárnap este az akármilyen csirkét, aztán szerdáig melegítjük. A bevándorló vakmerősége már csak ilyen.
De pl. arról is cikkeztek nemrég felháborodottan, hogy az angliai csirkehús 90%-a baktériummal fertőzött, úristen! Ne zaklasson fel senkit, hogy bármilyen húson lehet baktériumot találni, kb. ezért főzzük meg...
Aztán már azt is hallottam, hogy a rizst még annyira sem szabad megmelegíteni, mert az aztán még a csirkénél is halálosabb méreg, attól már egyenesen kétszer halsz meg.

A kérdés már csak az, hogy ezek vajon hogy főznek egy adagos kajákat? Vagy addig esznek főzés után, míg minden el nem fogy? (Mondjuk ránézésre igen...) Vagy folyton hidegen eszik a főtt kaját?
Azt már meg sem említem, hogy amúgy nekik "a csirke" az már egy étel. El nem tudják képzelni, hogy azzal az állattal bármi mást is lehet tenni azon kívül, hogy úgy ahogy van, betoljuk a sütőbe, és gyakorlatilag készítünk egy grillcsirkét...

6 éve
#1145
(#1145) Lousha 4
Válasz teper #1144 számú posztjára
Tény, úgy nehéz változatosnak lenni. Nálam ez a vasárnapokra jellemző, amikor a párom "főz", telefonnal. Errefelé viszont a rendelési lehetőségek abban foglalhatók össze, hogy indiai, amit utálok, kínai, ami törpeadagokkal operál és nem túl diétás, olasz, ami roppant drága és nem épp lenyűgöző, meg pizza, burger, kebab. Szóval minden vasárnapom csirke sish kebabot jelent, salátával, mert max. ez fér a keretbe.

6 éve
#1144
(#1144) teper
Válasz Lousha #1143 számú posztjára
Nálam ez azért alakulhatott ki, már mint a csirke telítettségi felső határa, mert viszonylag egyhangúan, néha nagyon bonyolult és szövevényes módon "menzáról" étkezek. Vagyis veszélyesen élek, minden napom kész orosz rulett, ezért elég jól ismerem a kifőzdés, éttermes, elhozós vegyestáplálkozás buktatóit.

Megnéztem: ma pl. 346g csirke ment, erre már több csirkemell nem esne jól, még akkor se ha az éppen ehető.

6 éve
#1143
(#1143) Lousha 4
Válasz teper #1142 számú posztjára
Nekem meg a fehérjepor leginkább csak áll a spájzban :) Nem tudom túlenni magam csirkével, 95%-ban az ebéd és a vacsora is. Szerepelt már lasagne- és pizzatésztaként, besamel-pótlékként, simán sütve-főzve, raguban, bármiben... Végtelen a variációs lehetőség csirkére, a legtutibb főzőalapanyag :)

Szóját én főleg azért eszem ritkán, mert az ember nincs vele jóban, így max. akkor kerül tányérra, ha hajlandó vagyok kétfélét főzni, az meg ritka. Hasonló okokból ritka vendég a hal is. De a csirke az jöhet bármikor.

6 éve
#1142
(#1142) teper
Azért engem se úgy képzeljetek el, hogy itt ülök a gép előtt és rettegek a szójától, a postástól vagy a kutyáktól. Pusztán, ha már szóba kerítettem, azt is elmondtam a terménnyel kapcsolatban, mint véleményemet, hogy nem tartom jó kajának, annak ellenére, hogy nem tudatosan, de én is fogyasztója vagyok. A csirke sokkal jobb mint a por, ez biztos, nem is kérdés, de amikor már az ember könyökén buggyannak ki a csirkemellek (ez nálam már napi 2-300g között simán előfordul) muszáj valami más, lehetőleg egy normális fehérjepótlékkal kipótolni. De tetszik nem tetszik, ez nem éppen a szója.

6 éve
#1141
(#1141) Lousha 4
Válasz Bojtika #1140 számú posztjára
Alapvetően egyetértek. Sokat hallani pl. róla, mennyire hormonkezelt, antibiotikummal tömött stb. manapság szinte minden csirke, baromi egészségtelen enni. A citromhéj tele van gombaölő lófülével, eszméletlen rákkeltő. A szóját alant tárgyaltuk. A zöldségek vegyszerrel kezeltek, nagy részük földet sosem látott, növesztőszerekkel meg mittoménmivel' tuningolják őket, pfuj. A gabonát génkezelik és/vagy agyonvegyszerezik. A bazi drága, iszonyat csúcsminőségű csokoládék olyan afrikai területekről származó kakaóbabból vannak, ahol senkit sem érdekel a környezetvédelem, tele vannak ólommal az ültetvények közelében lévő autópályák rossz minőségű üzemagyag miatt. Amúgy is minden egy alapvetően szennyezett Földön nő/él.
Na most akkor mégis mit egyek?
A jó múltkor belefektettem egy vagon pénzt egy nagyszabású rendelésbe egy bioboltból, tonnaszámra vettem ilyen speckó lisztet, olyan aranyáron mért organikus meg bio meg hiperszuper csírát, korpát, miegymást. Mire megjött a csomag, jött a körlevél a webáruháztól, hogy khm... nem kéne ám megenni ezt meg azt a kendermaglisztet, máklisztet, mittoménmit', mert időközben a NÉBIH észrevette, hogy egy szeméttelepnek sem minősíthető romhalmazban gyártják őket, amúgy kb. hulladékból. Nesze neked egészséges életmód...

Szóval akkor mi a megoldás? Ha szeretem a csirkét, bizony az életem kockáztatásával is azt fogok vacsizni. A kristálygombás limonádémhoz kell napi egy fél citrom, nem fogok azért négyszeres áron organikusat venni, hogy tíz év múlva olvassam róla a cikket, hogy pont ugyanazt a citromot csomagolták ebbe a csomagolásba is. Eszem szóját is, mert tök finom, és a többit is, ugyanezért. Ha egyszer valamelyik miatt kimúlok, legalább addig is jókat ettem :)

6 éve
#1140
(#1140) Bojtika 3
Én meg bátor vagyok.
Ha magam termelnék meg mindent, a szóját is beleértve, akkor lehet azon rettegni, mit tettek a talajjal az előző tulajdonosok...
Hát amennyire tudatos döntésemen múlik, annyira "clean"-ül eszem, a többit meg kizárom a tudatomból. Rettegtem már eleget. A fene se rontja el a saját gusztusát, no nem mintha a fehérjepor a konyhaművészet csúcsa közelében lenne.
Mivel nem fogyasztok sok (vajon mivel etetett...? ) hústerméket, rákényszerítem magam erre. Így jártam!

6 éve
#1139
(#1139) teper
Válasz kolackiflice #1136 számú posztjára
Persze, ez így van, ezt valahol itt nem is olyan régen ki is fejtettem, hogy sajnos mindenbe belekerül, ha akarjuk ha nem. Momentán én most ettől rettegek. Tudod, van mindig valami aktuális rettenet.

6 éve
#1138
(#1138) kolackiflice
Válasz teper #1137 számú posztjára
Én biztos nem nevezem butának a hozzáállásod. Jobb félni, mint megijedni. :)

6 éve
#1137
(#1137) teper
Igen, lehetséges, hogy buta hozzáálllás ez részemről, de amióta alaposan kigugliztam a szóját, az maradt meg bennem, hogy ha nem muszáj akkor nem akarom. Egyébként a kínaiak korántsem fogyasztanak belőle annyit mint ahogy azt itt mi gondoljuk.

6 éve
#1136
(#1136) kolackiflice
Válasz teper #1134 számú posztjára
Ezt tovább lehet fűzni azzal, hogy a GMO szója állati takarmánynak érkezik, és végső soron ebből lesz a tej, a savófehérjével egyetemben, valamint a mindenféle húsok.
Aki rettegni akar, bármitől retteghet.

Lousha: Aha. Hát igen, ez is egy érv lehet. Én biztos nem tudom megállapítani semmiféle fehérjeporról, hogy az mennyire tiszta, és mennyire az, aminek mondják.

6 éve
#1135
(#1135) Lousha 4
A szojaval inkabb az a baj, mint azzal a feher husu hallal, aminek a neve most nem jut eszembe: annyira nepszeru, hogy nehez jo minoseghez jutni. A legtobb, kulonosen olcson elerheto szojakeszitmeny igen rossz minosegu, szennyezett lehet stb. Szoval nem a szojaval mint anyaggal lenne baj, hanem azzal, hogy nehez "tiszta" szojat kapni.

6 éve
#1134
(#1134) teper
Válasz kolackiflice #1133 számú posztjára
Részemről eléggé tartok tőle, ezért tudatosan nem ajánlgatom senkinek se. Ismerem a cikket, olvastam, ennek ellenére sem. Viszont keressél olyan cikket is ahol pl. azt írják le, hogy milyen hatása lehet az EU-ba érkező génmanipulált szójának.

6 éve
#1133
(#1133) kolackiflice
Válasz teper #1132 számú posztjára
Az elmúlt pár órában én is utánaolvastam, de fórumok helyett orvosi szakcikkekben.
A lengeda, hogy csökkenti a tesztoszteront, egyetlen egy darab, hibás orvosi vizsgálatból származik, még 2007-ből. A 12 vizsgált alanyból egynek a tesztoszteron-szintje a normális 200%-a volt a vizsgálat kezdetekor (valamit szedett a fickó előtte), majd a vizsgálat ideje alatt (4 hét, ami során napi 56 g szójafehérjét kaptak) lecsökkent normálisra. Ezt nem vették figyelembe a számoláskor, és az eleve kis számú mintából kapott statisztikát ez nyilván elhúzta. De még ez sem volt szignifikáns, mivel az volt a következtetés, hogy a szójafehérje a tesztoszteront 4%-kal csökkenti, 19%-os hibával. Vagyis nudli, semmi, még így, hibás adatok alapján is.
Ezt aztán szokás szerint félreértelmezte, és felfújta a média.

Nem sokkal később felülvizsgálták ezt a kísérletet, és hoppá-nahát, kiderült, hogy ha az egyetlen, eleve anomális egyed adatait kiveszik, akkor nem mutatható ki semmiféle változás.
Ebből már nyilván nem születtek szenzációhajhász hírek a médiában.

A legenda viszont erősen tartja magát azóta is.

Ha a szójának tényleg lenne negatív hatása a férfiasságra, akkor Kelet-Ázsia nagy bajban lenne. Ehhez képest eléggé szaporák arrafelé a népek. :)

De nyilván, ha tartasz tőle, akkor inkább olyat szedj, amiben megbízol.

6 éve
#1132
(#1132) teper
Válasz kolackiflice #1131 számú posztjára
Most mondhatnám, hogy ha szedsz mellé tesztó fokozót, akkor jó lesz, de nem tartom annak. Egyszerűen csak nagyon sok rosszat olvastam róla. Már így elég sokat viszünk be, úgy hogy nem is tudunk róla, ezért éppen elég.

6 éve
#1131
(#1131) kolackiflice
Válasz teper #1130 számú posztjára
A szójával mi a baj, azt a városi legendát leszámítva, hogy csökkenti a tesztoszteron-szintet?

6 éve
#1130
(#1130) teper
Nem vagyunk egyformák, mert nekem edzés után kifejezetten jól esik pl. a BioTech nitrója. Nekem nagyon hiányozna ha nem tudnám lehúzni azt a 4-5 decit 40-50g szerrel. Ez, ha csak tehetem, akkor az csokis változat, de igazán mindegyik elég jó. Mindenki másik gyártó másik porát fogja ajánlani, ezért érdemes a kis kiszerelésűeket végigpróbálgatni. Nekem pl. az is fontos, hogy ne legyen benne szója, viszont amelyik hosszú felszívódású abból a szójamentes drágább. Kérdés, hogy mért szeretnéd az egyik étkezésedet porral kiváltani? Lehetséges ez, de ha a következő étkezésed nem túl távoli (2 órán belül esedékes), akkor felesleges a nyújtott felszívódásút használni. Többre mész egy klasszikus tejsavó porral és később rendesen étkezel. Ha távoli időpontra esik a következő étkezésed, vagy éjszakára szeretnéd, akkor is lehet, hogy jobban járnál túróval, cottage cheese –el, esetleg ezeknek a zsírmentes változatával. Ha csak nincs különös oka, akkor nem hiszem, hogy mozgás mellett ezek nem férnének bele a napi kalóriakeretbe.
Egyébként pedig a legdrágább fehérjeport érdemes vásárolni. Szerencsére ezen belül azért vannak a legdrágább termékekhez képest olcsóbb, de mégis optimális választások. Akciósan ki lehet fogni a minél nagyobb kiszerelésű dolgokat, amik a kiszámolóst követően a reális csirkemell árban jönnek ki. Ilyenek lehetnek a BioTech, MyProtein, Peak, Scitec az itthon ismertebb gyártók termékei, ami tejsavóból készül és szójamentes. Az izolátumok nagyon jók, és jó drágák. Most még amúgy sem érdemes, legfeljebb amikor 10%-os testzsírodból 6%ra mennél le.

6 éve
#1129
(#1129) Bojtika 3
A shake és a fehérjepor nem ugyanaz.

Az Ultra Loss egy shake. Nem rossz, azt látom. 61% fehérje és 24 g szénhidrát van benne 100 g-onként.

Az én fehérjeporom, ami nem a legjobb, de 1 kg volt 4 ezer Ft (igaz, vitaminok nincsenek benne),több fehérjét és kevesebb szénhidrátot tartalmaz. (78% fehérjét és 11% szénhidrátot.)
Külön szedem az olcsó. de jó vitamint és az L-karnitint, ezért jobban tudom a napi fehérjebevitelemet szabályozni, függetlenül a vitaminszedéstől.

Én biztosan nem akarnék étkezést kiváltani, minden nap ugyanazzal az ízű shake-el. (Persze lehet többet venni és váltogatni, ha telik rá...)

Ha az egyszerűség kedvéért egy étkezést ezzel akarsz pótolni, akkor ez a shake viszont jó.

6 éve
#1128
(#1128) kolackiflice
Válasz toccy #1127 számú posztjára
Uh, ez aztán jó drága! O.o
Különösen úgy, hogy a fehérjetartalma csak 50%.

6 éve
#1127
(#1127) toccy
Válasz julius7 #1125 számú posztjára
Én az ULTRA LOSS fehérjeport használom. Vacsora helyett iszom! Tömény eltelít. Csoki- vanilia -meggy joghurt finom. Ezek vannak 30g kiszerelésben, és így meg tudod kostolni. ezek egy adagosak. Kb: 270-320 ft

6 éve
#1126
(#1126) Gonoszka1 10
Válasz julius7 #1125 számú posztjára
Pl a joegeszseget.hu-n!

6 éve
#1125
(#1125) julius7
Milyen fehérjeport érdemes venni, mert egy étkezést szeretnék vele pótolni.Hol lehet rendelni.Köszönöm a választ.

6 éve
#1124
(#1124) Bojtika 3
Láttam, hogy a fehérjepor fent van.
Kénytelen voltam még egyszer felvinni, mert a Bázisra már a bekevert ital van felvive, én pedig por alakban mérem.

6 éve
#1123
(#1123) Bojtika 3
Pehely igen, korpát majd még találnom kell, talán rendelek.

Mindent bevettem délután és este, jobban is aludtam.

Ma még azért nem ittam kévét, hogy a vitamin felszívódhasson. Nagyon rajta vagyok, mert megijedtem. Féltem az izmaimat.
A mostani (randa) körömdivatot illetően (hosszú, egyenes, hengeres csúcsban végződik) az a frappáns hárítás, hogy nem növesztek olyan körmöt, ami az ököl-fekvőtámaszban zavarna. Hát ha a bölcsészpipik nem tudják, mi az, muszáj megmutatni tudni...nem? :D

6 éve
#1122
(#1122) Lousha 4
Válasz Bojtika #1121 számú posztjára
Jó látni, hogy végre feltöltekezhettél :) Remélem, zabkorpa meg -pehely is lett :)

6 éve
#1121
(#1121) Bojtika 3
Figyelem!

Tegnap vettem kilós fehérjét. Hosszas böngészés után rájöttem, hogy muszáj rászánni legalább az egy kilós árát, mert hosszú távon az az olcsóbb.
Biotech, akciós, pár százassal olcsóbb most. 3990 Ft, normál étkezés mellett jó darabig elég lesz.

A fogorvos javaslatára (és amúgy sem árt) utánanéztem a C-vitaminnak is. Kiderült, hogy ár-hatóanyag arányban itt is a DM-es a legjobb. A tiszta vitamin por alakban 100 grammos tégely, 699 Ft.
Ez átszámítva 100, egyenként 1000 mg-os adag.

Létezik ennél olcsóbb is, egy borászati kereskedésben, ahol lehet olcsón szódabikarbónát, citromsavat, mosószódát is rendelni, ott a legolcsóbb házhoz szállítási formában 700 Ft a szállítás, de nem akartam várni annyit sem.
(Floravita webáruház, ha valaki rendelni szeretne.)

Vettem Scitec vitamint is, abból soha többet nem veszek Biotech-eset.
És L-karnitint is vettem a DM-ben.

Friss elem is van a mérlegemben... :D

Kifogás már nem lehet! Muszáj a visszajött hájakat ledolgozni, kilóban nem is sok, csak kinézetre rémes. még a ruha alatt is.

6 éve
#1120
(#1120) devia
Válasz teper #1118 számú posztjára
megyek veszek sámlit:))

6 éve
#1119
(#1119) Bojtika 3
Jájjjj! :D

6 éve
#1118
(#1118) teper
Van könyv is a jó székletről:

http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20150318/egeszseges-kakilas-konyvreszlet/

A jó hír az, hogy nem szükséges a peremre odakuporodni és ott egyensúlyozni.

6 éve
#1117
(#1117) Lousha 4
Válasz Bojtika #1116 számú posztjára
Hát a kalóriája engem sem zargat különösebben, mert egy evőkanálnyi/nap... Rostokat amúgy sem emésztünk meg túl nagy hatékonysággal.
Főzéshez nem használom, mert úgy nehéz lenne belőni, mennyit is ettem belőle egy nap, túl sok meg megrekedhet, összecsomósodhat, illetve a gyógyszerek felszívódására sincs jó hatással, szóval nekem ez csak ilyen táplálékkiegészítő jelleggel megy.

6 éve
#1116
(#1116) Bojtika 3
Én kipróbáltam az útifű-korpát (mert a maghéj a korpa szebbik neve), de nem hatott.
Általában nem rekedek, csak most ettől a vitamintól.
Bofy szerette, mert kalóriaszegény. Persze könnyű is nagyon, egy kanálnyi nem is mérhető. (Mondjuk éppen egy kanál zabkorpa sem az.)

Rá is kerestem, az útifű latin neve Psyllium, na ettől fogva pisifűnek hívtam, direkt hogy bosszantsam Bofyt. :D


6 éve
#1115
(#1115) Lousha 4
Ez is kicsit olyan kinek mi válik be dolog. Nekem emésztés rendben tartására az útifűmaghéj hibátlan. Este hatkor megiszom vízzel egy evőkanálnyit, se íze, se semmi, annyira figyelek, hogy előtte-utána egy óráig ne egyek, mert akkor futás van, és olyan a rendszer, mint egy svájci óra. Más kifejezés híján azt mondanám, hogy a rendszerességen kívül egyfajta "tiszta" közérzetet is ad, úgy érzem, hogy aminek távoznia kell, az maradéktalanul távozik is. Mások szerint abban is sokat segít, hogy ha aranyérre hajlamos valaki, akkor (a székrekedés elkerülésével) tünetmentessé tegye. Én drágának sem érzem, mert semmi másra nem használom, borzasztó sokáig elég így egy csomag. (Bár azért megválogatom, hol veszem, mert nagyon nagy különbségek vannak árban.)
Régebben lenmagolajat ettem esténként, egy fél evőkanálnyit, azt is nagyon jól működött, de egyrészt a zsírokat azért jobban szeretem minimumon tartani, másrészt nem egy élmény olajat nyelni magában, harmadrészt az tényleg csúnya áron volt.

6 éve
#1114
(#1114) Bojtika 3
Nekem a lenmag okozott súlyos szélgörcsöket, zabot meg amúgy is eszem. Székrekedés kifejezetten egy másik multivitamin szedés óta van, az addigival nem volt ilyen tünet.

A Scitec Mega Daily One multivitaminja sok mikroelemet is tartalmaz, továbbá heszperidint, inozitolt és kolint. Összesen 25 összetevője van, érezhetően jó közérzetet ad a szedése. Én a 60 db-os kiszerelést tudom megvenni általában, ami 2 havi adag, ez 2080 Ft. A 120 db-os, azaz nagyjából 4 havi adag ára 3745 Ft, ez 35, ill. 31 Ft/nap.
Úgy látom, a Supradyn 60 szemes drazséja 20 összetevős, és 3600 Ft körül van.

Most kíváncsiságból megvettem a Biotech hasonló készítményét, de sajnos nem néztem az összetételt előre. Jóval kevesebb anyagot tartalmaz, viszont krómot igen, és a króm hatására is kíváncsi voltam. Na azóta van szorulásom, amit az esti vitamin-bevétel és a kiskanálnyi mustármag valamelyest old.
C-vitamint néha iszom külön pezsgőtablettában, de van a Scitec-ben is picike. A csipkebogyó naturan lenne jó, de nagyon szőrös a belseje, főzve vagy áztatva meg bomlik a C-vitamin.
Na de már "megeszem" ezt a vitamint. A fiamnak is adom, ő nem érez tőle problémát.

6 éve
#1113
(#1113) eralia
Székrekedés ellen a legegyszerűbb és nem kártékony a kaukázusi kefír zabpehellyel, lenmaggal keverve reggel éhgyomorra. Pár évvel ezelőtt teljesen beállította az anyagcserémet, azóta sincs ezzel problémám, előtte hosszú ideig szenvedtem. Persze azért kell a rostos táplálkozás is. Gyógyszerészek szerint a legjobb multivitamin a Supradyn, ami tényleg tartalmazza a ráírtakat, és az olcsóbbak közé tartozik. Hozzás csipkebogyós C-vitamin. Nekem az útifűmaghéj görcsöt okozott, de nem használt, és még drága is. Nem éppen az agyonreklámozott termékek a legjobbak.

6 éve
#1112
(#1112) Bojtika 3
Én szedem a vitamint, mustármaggal lassacskán rendeződik.
A vitamint ráadásul már nem éhgyomorra veszem be, hanem este.

Én az útifű-maghéjat nem találtam annyira hatásosnak, és ahhoz képest drága is. Sőt azon is begurultam, hogy egy melléktermék, mert útifűből sok egyebet is készítenek, hát a mag héját is eladják jó drágán.
Persze nekem a zabkorpa is drága (mert nem tudok a jó helyről rendelni), de az is hatásos!

A füled biztosan más miatt sistereg, a vérnyomásod rendben van?

6 éve
#1111
(#1111) devia
Szia Bojtika! Hogy vagy?

Úgy néz ki hogy "javulok" reggelire eszegetem a mustármagot, és utifűmaghéjat.
Kaptam nagyon finom sárgabarackot, ezt is hozzáettem 3-4 db-ot, megadtam a módját:)

Vitamin szedését abbahagytam, most a fülem "sistereg" vagy 3 napja . Hm???

6 éve
#1110
(#1110) teper
Azt nem értem, hogy mért kell idemásolni az Internetet. De majd ha odaér, akkor az inzulin indexes rész kifejtésére vagyok nagyon kíváncsi.

6 éve
#1109
(#1109) Bojtika 3
Csuda egy henteshez jársz!

Itt a faluban egyetlen hentes van, és csak egy-kétféle hal van nála, nagyjából a félig pucolt haltorzs meg a pangasius filé.

6 éve
#1108
(#1108) Bojtika 3
Ne haragudj, kérlek szerkeszd át azt a mondatot, hogy hol hagyjuk a hentesnél az édes vízi halakat.

Ez egyrészt nyilvános fórum és regisztráció nélkül is olvasható, másrészt én személy szerint nem szeretek trágár szavakat olvasni. Hallani se nagyon, de leírva súlyos vétség a közízlés ellen.

6 éve
#1107
(#1107) eri31
Az élettani folyamatok fenntartásához napi minimum 40g fehérjebevitel szükséges. Az optimális mennyiség napi 70-80g körül van, persze ez csak annak az embernek aki szart sem csinál egész nap. nem szabad azonban elfelejteni, hogy a minimum, és az optimális szám függ a testsúlytól is. Diétánál és sportolás mellett ez a szám magasabb kell hogy legyen. A napi 1,2 – 1,5g fehérje/ testsúlykilogramm teljesen vállalható, sőt én ennyit is javasolnék, de ez a szám simán felmehet akár 2g/tskg-ig is. napi 3g feletti fehérjebevitelt semmi sem indokol. Ti nem testépítők vagytok ne vigyétek 3 főlé, de nagyon 2 és fél fölé sem.

Beviteli forrás

protein turmix, sovány húsok, tojás, cottage-cheese, sajt, túró. Nyilván zsírszegényből mindegyik. Ezt most nem ragoznám tovább, mert erről részletesebben táblázatokban úgyis fel lesz sorolva miből mit lehet enni.

Beviteli forrás. Csirke és pulykamell hús, sonka, tojás, – sárgájával óvatosan mert nagyon sunyi- fehér húsú tengeri halak (édes vízi halakat hagyjátok ott a hentesnél a picsába) pl. lazac, tőkehal, lepényhal. nyelvhal, pisztráng, rája, tilápia, fehérjeporok, szója, bab, lencse, rizs.

6 éve
#1106
(#1106) eri31
Válasz Bojtika #1067 számú posztjára
viszont én azt olvastam hogy jobb vízben elkeverni mert úgy jobban hasznosul és gyorsabban felszívódik mint tejben

6 éve
#1105
(#1105) devia
Tényleg, látom:) köszi.

6 éve
#1104
(#1104) Bojtika 3
Válasz devia #1103 számú posztjára
Ó te, hát írtam: egészben egy kiskanálnyit lenyelni!
Vízzel, vagy más folyadékkal. Egészben!!! Rágatlanul, töretlenül!!!
Savanyúságba is egészben teszik, ételbe én kis mozsárban megtöröm.

Ha a zsír nem éri el a napi 40-50 grammot, az nem jó. Vannak ugye zsírban oldódó vitaminok is... és máshoz is kell minimális zsír.

6 éve
#1103
(#1103) devia
Bojtika!
Hogy kell enni ezt a mustármagot? ez nagyon csíp!

6 éve
#1102
(#1102) devia
Kapuccinót ittam régebben, már leszoktam róla, kávét nem iszom.
Zsírmentesen próbálok étkezni (bár a napi keret közelében vagyok), de ez kevés lehet. Napi 10 dkg csirkecomb bőr nélkül, meg ami a tejtermékekben, főzelékfélében van. Pörköltet, semmilyen zsíros húsokat mostanában nem eszem, nem is kívánom. Próbálom majd a mustármagot is, holnap veszek.

6 éve
#1101
(#1101) Bojtika 3
Nálam a főzött kávé hatott. Meg a lencsefőzelék, a tegnapi meg a mai is, mindkét alkalommal kicsit zsírosabb pörkölt volt a feltét (csirkemáj és zúza vegyesen). AZért olajat még nem akartam nyelni, és oliva sincs itthon.
Ha van mustármagod, az sem árthat. (Egészben egy kiskanálnyit lenyelni.)
A lencsébe is szoktam tenni, most is volt benne, csak megtörve, hogy ne zavarjon.

6 éve
#1100
(#1100) devia
Most nem fogom szedni pár napig, majd reagálok, bár ma már megettem a napi egy szemet.
Egyébként ettem most egy evőkanál olívaolajat is..

6 éve
#1099
(#1099) Bojtika 3
Nem tudom, mi az, ami ezt okozza, azért is kérdezem, mik a tapasztalatok.
Eddig nem volt ilyen gondom! Csak ha pár napon át túl kevés zsírt vittem be. De akkor némi zsírosabb étel hatására elmúlt, most meg nem.

A másik vitamin, a Scitec-féle tartalmaz pár dolgot, ami ebben egyáltalán nincs meg.
Sőt ebben a Biotech-ben pár vitamin egyáltalán nem szerepel. A többi is csak kisebb adagokban.

6 éve
#1098
(#1098) devia
Válasz Bojtika #1097 számú posztjára
Szia, én szedem kb 2 hete, és ugyanazzal a panasszal küzdök, mint Te, de én már régebben, már nem tudtam mire gondolni, hogy mitől lehet, talán túl sok rostos étrend hirtelen, már mindenre gondolok, próbálkozom. Míg "egészségtelenül", zsírosan étkeztem, hasmenéssel küszködtem, most meg ellenkezőleg., de lehet, hogy közrejátszik akkor még a vitamin is? Vizet iszom bőven, rostos kaja bőven, reggel vízben áztatott aszalt szilvát eszem, paradicsomlevet iszom rá, lekvárt eszem hozzá, de nem javul. Akkor leállok ezzel a BioTech One-A-day -val .
Szedem a Noacidot (savlekötő) és iszom az epehajtó teát, ezt is próbáltam egy időre elhagyni, de nem befolyásolt nagyon semmit a székrekedésemen.

6 éve
#1097
(#1097) Bojtika 3
Hahóóó!

Ki szedi a BioTech One-A-Day multivitaminját?
Akciósan vettem meg, és persze nem hasonlítottam össze a jól bevált Scitec kapszulával, csak már itthon.

Sok mindenben sokkal szegényebb, holott drágább! (Csak az akcióban volt kedvezőbb.)
És fogalmam sincs, melyik tényező okoz abszolút székrekedést nálam. De tény, hogy okoz.

Igaz, króm az van benne 10 mikrogramm, és kevésbé kívánom a szénhidrátot, de lassan már semmit nem kívánok enni.

6 éve
#1096
(#1096) Bojtika 3
No így már érteni is kezdem. :D Vitamin kell mindenkinek, a mai gyümölcsök már mások, mint a mi gyerekkorunkban is voltak (én 57).

A székrekedésre helyesen ajánlották a búzakorpát, a rostszegény étrendnek még utánanézek, mert általában amiben a hasznos anyagok vannak, azok éppen a rostos dolgok is egyúttal.
Szerintem ha eleget mozogsz (mert lassan már képes vagy rá), akkor az emésztési rész is megoldódik.
Sok mindennel nem vagyok tisztában, nem olyan régen jöttem rá, hogy a koleszterin-lerakódás, azaz érszűkület is lehet genetikusan magas érték.
A mozgáskorlátozott férjemnek nem használt, hogy még rostszegény diétát is beállítottak nála, mert -mivel nem tudott mozogni, azaz nem tudta a fontosságát- végül az érszűkület volt a halála oka, és nem a lábában, amit műtöttek, hanem a szívkoszorúérben. De ő sem tudta, én meg pláne nem, hogy a családjában "hagyomány" volt az érszűkület, ezt figyelni kellett volna az orvosoknak is a diéta beállításakor.
De a mozgás mindenképpen szükséges, és mivel jóval kevesebbet mozgunk a napi tevékenységeink során, mit akár csak a szüleink fiatal korukban, nyilván a szervezetünk, az emésztésünk, a koleszterinbontásunk még nem alkalmazkodott az ülő életmódhoz. Tehát muszáj külön edzeni!
Látom, Te Sansone-zel, nagyon helyes!

6 éve
#1095
(#1095) devia
Válasz Bojtika #1094 számú posztjára
Hát az úgy kezdődött, hogy epekő, sárgaság, kórház, epekő eltáv. Aztán diéta, rostszegény étrend... sz.rekedés..és olvastam, hogy jó a búzakorpa és a joghurt, meg melegvíz. Lényeg, hogy helyreálltak "gondjaim", és végülis megszerettem, a fél banán teljesen jól ízesíti. Ez márciusban kezdődött, gyorsan lement 5-6 kiló, aztán idetaláltam, és azóta szépen lassan, heti 15-20 dekákkal könnyebben vagyok. 160 cm, 89 kiló indulás, 60 év, most vagyok 78 kg körül. Gratulálok, hogy sikerült leadnod 25 akárhány kilót . Vitaminra visszatérve, sosem vagyok beteg, (kivéve ez az epekövesedés), táppénzen még csak szüléskor votam:).

6 éve
#1094
(#1094) Bojtika 3
Kellene, mert mezőgazdaságilag, élelmiszer-kémiailag, élettanilag egyaránt indokolt.
A Scitec-nek van egy jó multivitaminja, a krómot kivéve sok minden benne van, és csak 5-600 ft a havi adagja. (Mega Daily One kapszula.)

A búzakorpáért csodállak, nálam alig fogyott el, mert rémes az íze. A zabkorpa ráadásul íz-semleges is, és csak bevisz a szervezetbe, nem elvon belőle.

6 éve
#1093
(#1093) devia
Én nagyon ritkán szedek vitaminfélét, ősszel vettem egy doboz akármilyet, azt sem ettem még meg. Kellene????
Viszont újabban búzakorpát eszem joghurttal reggelire, hm... lehet, hogy cseréljem le zabkorpára?

6 éve
#1092
(#1092) Bojtika 3
Na ha maradunk a napi 100 mikrogrammnál, akkor ez a Scitec 200 napi adag, 1790-ért???

És a pikolinátot tartalmazza ennyiért, vagy magát a krómot? Mert nem mindegy.

Köszi, ha megnézed! Majd át lehet számolni 100 mikrogrammos napi adagokra, és úgy viszonyítani az árat. (Nem találtam adatot arra, hogy ennél többet kellene bevinni. Persze eladni szeretnének ennél többet...)

6 éve
#1091
(#1091) jancsoreka 4 33
Most ezzel a króm-dologgal felpiszkáltatok. Jövő héten bemegyek a DM-be és megnézem én is. Scitec króm-pikolinát: 100 tabletta 1790,- Ft, 200 mikrogramm. Napi egy tabletta.

6 éve
#1090
(#1090) Bojtika 3
Nahát, én is keresgéltem. :D
A Pharma-Nord ugyanannyi hatóanyagot tartalmaz, és szemtelenül drága. Ha így nézem, a Jutavit árának a négyszerese.

És keresés közben beugrott, hogy nem éreztem meggyőzve magam. Viszont lehet, hogy mégis kellene.

Van még króm a dm-es A-Z Depot Multivitamin készítményben (60 mikrogramm), és van egy külön ásványianyag-keverékük pezsgőtablettában (Multi-Mineral), abban is van króm. Csak pontos adatot nem találtam. És árat sem.
Aki esetleg útba tud ejteni dm-et, talán megnézhetné... :D

6 éve
#1089
(#1089) feketeinci 9
Válasz Bojtika #1088 számú posztjára
Ezt találtam egyelőre a legolcsóbbnak:

http://mpatika.hu/termek/jutavit-krom-100mcg-tabletta-60x/

620 forint havonta......lehet hogy van valami receptes megoldás is, erről majd meg kell kérdezni a háziorvost.....mint a D vitaminnál :)

6 éve
#1088
(#1088) Bojtika 3
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/vitamin_abc/vitamin_kisokos/krom

http://www.eufic.org/article/hu/etrendfuggo-betegsegek/rak/artid/krom-szerepe-etrendunkben/

Próbálom keresni az élelmiszerek krómtartalmát, de elég nehéz.
Viszont azt már megtaláltam, hogy a búzakorpa inkább csak az emésztésre jó, egyénként elvonja a szervezettől a vasat, meg még más anyagokat is. (A zabban van króm, de nem találom, mennyi.)

6 éve
#1087
(#1087) Ildida
Válasz feketeinci #1085 számú posztjára
Dehogy, haragszom :-)

6 éve
#1086
(#1086) Bojtika 3
Inci, én erről el is feledkeztem. Mármint a krómról, és még a multivitaminomban sincs.

Ezt írja róla Strunz doktor, aki maga is futott (azért a múlt idő, mert baleset érte, és futni már nem tud):
"Króm nélkül nem ég el a zsír. A következmény: túlsúly. A cukorbetegek vérében gyakran kevés a króm. Ráadásul a krómhiány miatt a vér elzsírosodhat, és ez elősegíti az érelmeszesedést." A vérben 0,1 - 0,2 mg/l arányban kellene lennie.

No hát keresek én is valami krómot, de olcsót. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmet!
Krómot tartalmaz a fekete tea, a paradió, a sajt, a kakaó, és a teljes kiőrlésű magvak, de szerintem egyikből sem eszünk túl sokat.

Az anti-lustamin a fizikai aktivitásra vonatkozna, mert azért az nem igaz, hogy ne lenne 20 percem tanulás közben... :D (Ilyesmit de gyakran mondok másoknak is!)

6 éve
#1085
(#1085) feketeinci 9
Válasz Ildida #1082 számú posztjára
Ne haragudj ha valamivel megbántottalak, tuti nem volt szándékos.
Nem tudom hogy mit szedtél előtte, mert erről nem beszéltünk.
Bár sajnos nem értem mi a vicces....de legyen az ha úgy gondolod.

6 éve
#1083
(#1083) Ildida
Válasz Bojtika #1080 számú posztjára
Szia Bojtika, teljesen igazad van :-) nem tudjuk meg

6 éve
#1082
(#1082) Ildida
Válasz feketeinci #1081 számú posztjára
Kedves feketeinci! Nem értem a hozzászólásodat...én nem azt irtam ,hogy 10 napja vagyok veletek...hanem a véleményemet a phamanordról, és ne haragudj, de honnan tudod, hogy én előtte mit szedtem....kicsit vicces :-)

6 éve
#1081
(#1081) feketeinci 9
Válasz Bojtika #1080 számú posztjára
Szerintem Ildida nem 10 napja van velünk, és előtte nem szedte a Bio-Slim DUO-t.
A pharmanordok szerintem is jók, és nem feltétlenül a fogyózásban segítenek, de jó kiegészítők.
Mivel a kalóriánk korlátozott szerintem szerencsés kiegészíteni a makróinkat olyan ásványi anyagokkal, amit a kevesebb kajával nem tudunk bevinni, de a szervezetnek szüksége van rá. Például az idősebb szervezet nem kap elég krómot. Beszélgettünk már erről valahol, én ennek hatására próbáltam ki, és bejött.

Te pedig most nem szedhetsz Anti-lustamint, csak vizsgák után :)

6 éve
#1080
(#1080) Bojtika