Rakott krumpli kalória tartalma: 153.12 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Rakott krumpli receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Készétel
Ennyiszer választották: 220330
Létrehozta: kalóriabázis
Utoljára módosította:
Megjegyzés:
Recept másolása

Hozzávalók:
Összesen: 1,992 gramm
3,050 kcal
1
adag
(400
gramm) tápértéke:

   kcal:
612.5

   fehérje:
21.88

   szénhidrát:
42.39

   zsír:
38.9
100 gramm tápértéke:
   kcal: 153.12
   fehérje: 5.47
   szénhidrát: 10.6
   zsír: 9.73

Elkészítés:
A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk.
A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 evőkanál sót (ettől ízletesebb lesz), és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük. A tojásokat erősen sós, hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpli alól leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk. A kolbászt meleg vízzel leöblítjük (így könnyen lehúzhatjuk a héját), azután vékonyan felkarikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajjal/margarinnal kikenünk egy lapos tűzállótálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, majd megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére göndörítjük a szalonnaszeleteket. A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc). Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal tálaljuk.


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!

7 hónapja
#3
(#3) drisztina 1503
Ez a recept nem azért rossz, mert van benne "szalonna" és virsli, hanem minimum azért, mert nincs benne elpárolgás.

7 hónapja
#2
(#2) Ati66 5
Akkor nem kell bele szalonna és virsli

6 éve
#1
(#1) zotmar
Nem stimmel a recept az összetevőkkel. Lásd virsli+, szalonna-. A szalonnának pedig van kalóriatartalma.



ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2