3 napja
#3008
(#3008) chimaera1 2 19
Válasz drisztina #3006 számú posztjára
Köszönöm szépen a választ, így tényleg működik! :) A kulcs az volt, hogy előbb fel kell vinni nullával, anélkül nem ment. köszönöm :)

7 napja
#3007
(#3007) drisztina 1559
Válasz magyaristvan #3004 számú posztjára
Szerintem a sót a "Natrium (Sodium)" rubrikába kell írni, csak át kell számolni. Ha pl.a csomagoláson 0,3g van megadva, akkor (0,3*1000)/2,5= 120mg

1 hete
#3006
(#3006) drisztina 1559
Válasz chimaera1 #3003 számú posztjára
Lehet negatív értékeket is rögzíteni. Igaz, ennek módja valamilyen fejlesztés* miatt (már nem emlékszem rá pontosan, hogy mi volt az, talán a mennyiségi rögzítés számológépszerű működése) elég nehézkes lett. Előbb fel kell vinned az ételt 0 mennyiséggel és utána tudod mínusz előjellel rögzíteni a negatív súlyt (asztalin), mobilon lehet, hogy egy lépésben is megoldható (most nem próbáltam ki).

*megpróbálom előkeresni azt a fejlesztési értesítőt

Azt hiszem, megtaláltam (link legalul):
"...Plusz mennyiség hozzáadás
Ezt egy példával szemléltetném. Megettél 150 g rizst. Majd megettél még 30 g-ot. Eddig fejben hozzáadtad és módosítottad, vagy felvitted újból. Mostantól lehetőséged van plusz-mínusz értékekkel módosítani egy ételsort. Mobilon: mennyiség módosító ablakban, írd be a 30-at a mennyiséghez, majd bökj a +/- gombra. Ha egyszer megnyomod pirosra vált a plusz. Ekkor a beírt érték hozzáadódik a régi mennyiséghez. Ha még egyszer megnyomod mínuszra vált, ekkor levonhatsz. Asztali verzióban egyszerűen a beírt mennyiségben adj meg előjelet, azaz ezt írd be "+30"...."

https://kaloriabazis.hu/blog/uj_fejlesztesek_uj_dizajn/159

2 hete
#3005
(#3005) chimaera1 2 19
Válasz drisztina #3002 számú posztjára
A kérdés nem ez volt, ha jól értettem. Hanem az, hogy a bepipált adatok ne az előző, pár nappal ezelőtti értéket mutassák számszerűen, hanem az induló adatot is. Egymás mellett is-is a kettő, vagy legalább választhatóan amelyiket látni szeretnénk. Induló / legutóbb mért. Sokkal jobban motiválna nap mint nap látni a nagy változást, mint mindig csak az előző mérés óta látható majdnem semmit. Köszönöm, ha megfontoljátok.

2 hete
#3004
(#3004) magyaristvan 34 41
A só mennyiségét hol tudom rögzíteni? Néhány ételnél láttam, hogy a Nátrium (Sodium) sorba rögzítik. Ez helyes? Azt tudom, hogy a só nátrium-klorid, de kérdés hogy itt mire gondolt a költő :).

1 hónapja
#3003
(#3003) chimaera1 2 19
Kedves Máté! Meg lehetne oldani, hogy az ételeknél szó szerint negatív értéket is rögzíteni lehessen? Amiért hasznos: sok készétel tápanyaga egy egész adagra van megadva, de megesik, hogy annak egy összetevőjét nem esszük meg. Pl : tonhal konzerv napraforgó olajban 80 gramm. Ennek adott a tápanyag összetétele. De ha ebből kicsavarom az összes olajat, akkor a fix összetételt úgy lehetne megváltoztatni, hogy alatta külön sorban rögzítenék - 18 g napraforgó olajat. Jelenleg ez nem megvalósítható. Ha a +/- gombot használnám, akkor nulla grammot ír be a Bázis, de nem írja be semmiképp, hogy mínusz 18g. Köszönöm, hogy elolvasod, és esetleg bekerül

1 hónapja
#3002
(#3002) drisztina 1559
Válasz akkornemtudom #3001 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "grafikon" menüben be kell pipálni a követni kívánt adataidat.


2 hónapja
#3001
(#3001) akkornemtudom
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy nem lehetne megoldani, hogy az induló cm-ek láthatóak maradjanak? Jó lenne látni hogy honnét indultunk cm-ben, ne csak az előző rögzítést. Úgy mint a kg-nál.
Ha megoldható akkor előre is köszi.

2 hónapja
#3000
(#3000) takeflysmile
Válasz AgaBee #2995 számú posztjára
Szia!
A "Súlyod" szekció alatt találsz egy olyan részt, ami "Napi tápanyag javaslat" névre hallgat.
Ott a beállítások közt meg tudod adni, hogy hány gramm szénhidrátot szeretnél maximum elfogyasztani (160g). Ott fogja majd mutatni neked, hogy mennyit fogyasztottál összesen, miután hozzáadtad az ételeket (illetve írja az étkezéseknél is az összesítést, pl. a Reggeli szó mellett is látod mennyi volt a reggelidben).
Arra figyelj, hogy olyan étleket válassz a listából, ahol pontosan meg van adva a tápanyag tartalom, mert ez nem minden esetben van így.
Gyakran helytelenül is szerepelhet, mert sok mindenkinek inkább csak a kalória a fontos így a tápanyag tartalom nélkul viszik be.
Szerintem, hogyha vannak ételek amiket gyakran fogyasztasz, ellenörizd elöször le azokat, és ha nem szerepelnek helyesen add hozzá magadnak helyesen.

Én is ugyanígy használom, csak egy másik fajta étrend mentén, így remélem ez segít :)

2 hónapja
#2998
(#2998) drisztina 1559
Válasz Fonixvagyok #2996 számú posztjára
...bár nem ezt kérdezted, de én nem számolnék a lépésszámlálóval, max extra túlsúly esetén.

2 hónapja
#2997
(#2997) drisztina 1559
Válasz AgaBee #2995 számú posztjára
Bármit be tudsz állítani. Az adatok kiegészítéséhez (jogosultságához) kell egy pár nap bázishasználat, utána valószínűleg már menni fog.

Ha segítségre van szükséged a kalóriabázis használatához, nyugodtan kérdezz.

2 hónapja
#2996
(#2996) Fonixvagyok 161 2
Sziasztok!

Azz lehet tudni kb, hogy az adott napi kalóriakeret hány megtett lépést jelent? Úgy értem, hogy pl az ülő életmód/munka mondjuk 4000 lépés megtételével számol, ehhez adja ki az elfogyasztható kalóriaértéket. Alapvetően ulőmunkát végzek, de van jó néhány nap, amikor bőven megvan mondjuk 12 000 lépés is, jó lenne tudni, ilyenkor mennyi "extra" mozgást írhatok be. Köszi

2 hónapja
#2995
(#2995) AgaBee 3
Sziasztok! Ügyes az app és komplex. Ma kezdtem, pár javaslat:

- Sosem diétáztam, nőgyógyász írt fel 160 g-os szénhidrátdiétát. Most számolgatom. Ezt a napi cél limitet nem tudom beállítani. :( Nekem ez a fő cél, nem a fogyás.

- Meglévő termék félig kitöltött adataiban nem tudom kiegészíteni infókkal, pl. cukor, rost stb.

Az első pont főleg nagyon nagy segítség volna az új életmód bevezetésében! <3
Köszönettel!

3 hónapja
#2994
(#2994) balintbetti 256
Sziasztok!

Először is nagyszerű az applikáció és én nagyon szeretem. Egyszerű és nagyon sokat segít egy tudatos életmód kialakításában. A funkció ami jó lenne ha a cél beállításánál lehetne módosítani és visszamenni előző beállításokra. Tehát valami ilyesmi funkcióra gondolok,hogy 'visszaállítás az előző célra' vagy valami hasonló. Én speciel elrontottam mert az eredeti cél amit beirtam nem volt pontos és szerettem volna korregálni de igy minden edddigit felülírt és most úgy látom mintha tegnap ota fogytam vola azt az X kilót. Tehát vagy az eredeti cél utólagos korrigációja lenne hasznos vagy az hogy az új célt vissza lehessen állitani az eredetire, de akár mindkettő funkció is hasznos lehetne. Bízom benne érthető a gondolatmenetem.

Köszi és még egyszer remek munkát végeztek!

Betti

3 hónapja
#2993
(#2993) Norbisan 217
Sziasztok!

Szerintem a grafikonra jó lenne másik tengely is, így lehetne két nagyon más nagyságrendű adatot egyszerre megjeleníteni. Például a kilók maradnának a baloldalon(pl nálam 83-96 ig) és a jobboldalon egy másik paraméter skàlája lenne(példàul az összesített kalória túllépés 0-30000- ig). Így nem okozna gondot hogy egy grafikonon szeretnénk vizsgálni például a kalóriatúllépést és a testsúly alakulását.

Jelenleg ha ezt a két paramétert egy grafikonra teszem akkor a testsúly kb egy vízszintes vonal a kalóriákhoz képest.

3 hónapja
#2992
(#2992) Peti44 216
Sziasztok!

Egy olyan funkció szerintem nagyon hasznos lenne, amely egy beállítható időtartamra vonatkozóan ki tudja írni, hogy egy adott ételből mennyit ettem. Előre csomagolt, nagyobb adag ételek (tipikusan pl. gabonapelyhek, tej, felvágott, sajt, stb.) esetén jelentősen meg tudná könnyíteni a nyilvántartást, hiszen konyhamérleg nélkül is tudnám, hogy hogyan állok az adott élelmiszerrel. Pl. ha elfogyott a 100 grammos csomag sajtom, akkor tudom, hogy a kibontása óta összesen 100 grammot kellett, hogy egyek belőle, és nincs szükség szeletenként lemérni mindent.

3 hónapja
#2991
(#2991) mmx233
Kedves Máté!

Gratulálok a Bázishoz! Meglepően jó, biztos sok munka volt benne.
Fejlesztési ötlet: Mit egyek?
Néztem a csíkocskákat a programban és a fehérjénén az volt kiírva, hogy legalább annyit egyek. Ehhez lenne jó ha ötleteket adna a program. Kezdhetné azokkal az ételekkel amiket szoktam enni, aztán folytathatná olyan javaslatokkal, amiket nem szoktam. Nyilván a javaslat célja, hogy a csíkocskák kedvezően mozduljanak.

Köszi

3 hónapja
#2989
(#2989) odorp 1
Sziasztok, lenne pár javaslatom:

- Jó lenne, ha jobb oldalt a tápanyagok aránya mellett kiírná a számomra elvárt mennyiségeket, hogy rögtön össze lehessen hasonlítani, melyik hogy áll. A BMI és a testzsír százaléknál pedig az ideális értékeket.
Lásd pl. napi 2000 kcal fogyasztása esetén:: https://drive.google.com/file/d/1fHguEco0gdkFw_Ykv6LAVF2F1Lgf83To/view?usp=sharing

- Jó lenne, ha a kiválasztott ételeknél is lenne piros felkiáltójel hasonlóan, mint az étel kiválasztásakor, hogy bármikor átnézve a napi fogyasztott ételeket, lehessen látni, melyiknek hiányos az adatlapja, ne kelljen újra beírni egyenként az ételeket a keresőbe ehhez.

- Jó lenne, ha az étel keresésnél lehetne szűrni a piros felkiáltójel nélküli ételekre, vagy a sorrendnél figyelembe lehetne venni. Elsősorban olyan ételeket szeretnék kiválasztani, amelyek az összes adattal rendelkeznek, mert ha sok találat van, nehéz megtalálni.

- A mobil alkalmazásnál a kalória kereted fixen látszana görgetésnél is.

- Napi keretsáv Ételenként bontva jó lenne, ha étkezési sorrendben, étkezésekként csoportosítva lenne


3 hónapja
#2988
(#2988) Lilland2
Sziasztok! Zseniális a Kalóriabázis. Annyira jó lenne viszont, ha a láthatóak lennének az adalékok, tartósítószerek, ízfokozók, mesterséges cukrok, egyéb kemikáliák is, amiket beviszünk. Erre nagyon kíváncsi lennék, és szerintem elég komoly ébresztő lenne sokmindenkinek. További sok sikert!

4 hónapja
#2987
(#2987) Krisztadratta
Kedves fejlesztők! Iphone 8-on a lap alján az impresszumban a Harris-Benedict formulára kattintva a wikipedia megfelelő oldalára jutottam, de nem tudtam visszanavigálni. ezután ha kiléptem és újra beléptem a kalóriabázis app-ra, csak a wikipedia látszott. A telefont újraindítva újraindult a kalóriabázis is :-) Gondolom rajtam kívül senki nem kattint ide, de belgyógyász vagyok és kardiológus, (már egy csomó betegemnek ajánlottam ezt az appot) és meg akartam nézni mi ez a formula. Gratulálok és köszönöm a sok munkát!

4 hónapja
#2986
(#2986) Sz.M.Erika 56 51
A sor másolásánál javasolom, hogy egyből mennyiséget is meg lehessen adni az eredeti sorral megegyező mértékegységben.

4 hónapja
#2985
(#2985) Sz.M.Erika 56 51
Én azt szeretném kérni, hogy egy pohár víz felvitele után ne ugorjon fel az oldal tetejére, hanem maradjon a vízfogyasztásnál. Kulacsból iszom, tehát alkalmanként egyszerre több pohárnyit viszek fel, de két pohár között vissza kell görgetnem.

4 hónapja
#2984
(#2984) Nyul66
Heti átlag kaloriafogyasztás kiírása kivetitve egy napra, összevetve a heti tervezett kalóriaátlaggal. Hasonlóan a testsúly hétnapos átlagához.

4 hónapja
#2983
(#2983) Gordonflash
Sziasztok!
Lehetne valahogyan a másolás funkciót optimalizálni?
Nem tudom, ki, hogy van vele, nekem általában több dolgot kell másolgatnom napi szinten, és kicsit bosszantó, hogy minden tétel után le kell okézni, hogy maradok e azon a napon, vagy az aktuálisra lépek e?
Ezt lehetne úgy, hogy alapértelmezés az, hogy marad ezen a lapon, és a másolás funkció közben kint lenne folyamatosan egy gomb, hogy ugrás az aktuális napra.
Mondjuk nekem az sem nagyon hiányozna, nyomkodnám a fenti nyilas lehetőséget, az egyszerűbb lenne!
Kicsit nekem feleslegesnek tűnik ez a minden tétel után felugró ablak.
Üdv!

5 hónapja
#2982
(#2982) drisztina 1559
Válasz Anta21 #2979 számú posztjára
Remélem, azóta sikerült beállítani a célt.

5 hónapja
#2980
(#2980) mia893 104
Sziasztok! :) Én személy szerint picit hianyolom a recept leírását (azaz elkészítését) az Adatok oldalon (mondjuk a hozzávalók alatt esetleg) :) Tudom, hogy a szerkesztésnél ott van, de olyan pici az a textarea, ha egy hosszabb leírás van, kínszenvedés görgetni:)

5 hónapja
#2979
(#2979) Anta21
Sziasztok! Visszatero hasznaloja vagyok az appnak. :) A korabban regisztralt nevvel e-mail cimmel leptem be, de nem tudom beallitani az uj celokat, hogy most hany kg vagyok mennyit akarok fogyni es meddig. Folyamatosan a 2019-es adatok jonnek be barmit csinalok. Tudnatok ebben segiteni hogy hogy lehet modositani a korabbi mentett adatokat? Koszonom szepen! :)

5 hónapja
#2978
(#2978) drisztina 1559
Válasz Flamenco699 #2975 számú posztjára
Új cél beállításakor nem vész el semmilyen adatod. Nyisd meg a grafikonod és állítsd be a "mettől" dátumot.

ui: Bocs, most látom, hogy a "terv" vonalad hiányolod

5 hónapja
#2977
(#2977) drisztina 1559
Válasz Flamenco699 #2976 számú posztjára
Az ételek/receptek ételnaplódban történő másolásakor mindent meg tudsz adni (napot, napszakot)

5 hónapja
#2976
(#2976) Flamenco699 6
Termék másolás esetén felajánlja az étkezési napszakot, de időpontot nem. Így ugyanabba a tételbe az adott napon vagy napszakban újra be kell menni. Módosítani az étkezés idejét

5 hónapja
#2975
(#2975) Flamenco699 6
Csatlakozom Szirenil javaslatához, a cél beállítást lehessen javítani, a régi dátum megtartása mellett, és ne írja felül a mai aktuális dátumra. Így elveszett a grafikonon az eredeti dátumtól induló tervezett fogyás vonal amit szeretnék visszakapni. Ha bicegősen is indult a fogyás, már tudom tartani és mindig sarkallt a sárga vonal szintje.

5 hónapja
#2974
(#2974) Szirenil
Üdv! A cél beállítást lehessen kijavítani úgy ,hogy a régi dátum megmaradjon és ne írja felül a mai aktuális dátumra.
Pl. 1 hete rosszul írtam be az aktuális kg-ot de én 1 hét múlva veszem észre és én ma mértem és fogytam... jó lenne ezt is bármikor újra állítani,hogy ne vesszen el a kezdeti dátum! :)

5 hónapja
#2973
(#2973) Szirenil
Üdv! Az étkezési naplónál a dátumtól-dátumig jó lenne ,ha lehetne magamnak állítani és menteni( jegyezze is meg), ha pl. Én az adott hétre vagyok csak kíváncsi összesítés szempontjából,hogy
Mennyi deficitem van. Korábban is felvetettem már ötletnek. :)

6 hónapja
#2972
(#2972) classyfying 9
Válasz Erzsi121 #2969 számú posztjára
Nem is kell, az csak a befizetési felülelet, ahol megadja lehetőségként a regisztrációt.
Nem kötelező regisztrálni csak egy opció.

6 hónapja
#2971
(#2971) 16tonna 7 1
Szerintem az animált bendőfeltöltő prémiumnál a kis bogyókák pont ellenkező irányba kéne mozogjanak.
A szív alatt van, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap. A gyomromba a számon át kicsit kevesebb bogyóka kerül, ez az, amit megeszek. Ez eddig jó.
De ezt követően a gyomromban lévő bogyóka kéne kiüsse a szív alatti bogyókák egy részét, a többi szív alatti bogyókát pedig a hájas nagy hasamból érkező pár darab bogyóka üti ki. Ezért fogyok le.
Most pont fordítva van, a szívtől mennek a bogyók a gyomor és a háj felé.

6 hónapja
#2970
(#2970) BanSabai 5
Piszkosul idegesítő a saját étel törlése gomb visszakérdezés nélkül törli a receptet. Nagyon könnyű véletlen megnyomni, nem is értem informatikus ilyet hogyan csinálhat. Junior fejlesztő is megtanulja, hogy ilyen UI-t nem adhat át. Ezt rakjátok rendbe kérlek egy popup igazán nem nagy munka.

7 hónapja
#2969
(#2969) Erzsi121
Bankszámlaszám?
Nem szeretnék az otp simple-re regisztrálni.

7 hónapja
#2967
(#2967) gretag 225 52
Válasz Tamara46 #2964 számú posztjára
Feltéve, hogy van recep leírása: étel kiválasztás (keresőben) rá kattintás majd katt a fent található adatok fülecske (napló fül mellett).... Lefelé görgetés es ott kell látnod a recept hozzávalók/ mennyiségét.
U. I. Én úgy látom, hogy ha a megnevezés mellett megjelenik egy kis fazék ikon akkor van recept leírás

7 hónapja
#2966
(#2966) szucs.bertalan 4
Hasznos lenne a vízfogyasztáshoz is az idő rögzítése, mert gyakran elfelejtem, hogy beírtam e a legutóbbi pohár vizet.

7 hónapja
#2965
(#2965) mrsg 290
Válasz mrsg #2943 számú posztjára
Nahát! Máris működik az átjárhatóság az étkezések között másoláskor! Ez csodás!!! Nagyon-nagyon örülök. :)
Köszönjük szépen. :)

7 hónapja
#2964
(#2964) Tamara46
Már egyszer ezt megkérdeztem, de nem találom a választ, ezért újra megkérdezem, hogy lehet megnézni az otthon főzött étek összetételét, ami megadja, miből áll össze a kalória, pl. hogy egy étel tejföllel vagy rántással készül, vagy nem.

7 hónapja
#2963
(#2963) drisztina 1559
Válasz Szekeres1976 #2957 számú posztjára
Tudtommal nem lehet.

7 hónapja
#2962
(#2962) drisztina 1559
Válasz Hulahopp #2956 számú posztjára
Az alapjárat égetése (amit a rendszer számol ki), valamint az egyéni sportok felvitele mellett lehetőség van további kalóriaégetés felvitelére, amit pl. simán kcal megadással tudsz megtenni. A "Mit sportoltál" sor végén lévő nyílra kattintva előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitele" lehetőség.

7 hónapja
#2961
(#2961) drisztina 1559
Válasz KapitanyFerenc #2953 számú posztjára
Addig, amíg ez a fejlesztés nem készül el, esetleg érdemes lehet kihasználni a jelenleg rendelkezésünkre álló lehetőségeket:
- nézd meg, hogy mi van otthon (tojás, zöldség, felvágott stb) vagy mivel tervezed a maradék kalóriákat fedezni;
- írd be a mit ettél sorba;
- a sor végén lévő "sorba rendező" ikonra* kattintva válaszd ki a keresendő étel prioritását** (lefelé vagy felfelé) és okézd le.

Ki fogja dobni a megfelelő sorrendben a találatokat, a többi már csak választás kérdése.

* A zöld pipás vonalkód és a nagyító között található egy "lefelé mutató nyíl mellett lefelé csökkenő sorrend"
** Népszerűség, kalória, fehérje, zsír, cukor, kalcium, rost stb.

7 hónapja
#2960
(#2960) Amilo 231 4
Menübe valahova beilleszteni az új ételek bevitelét (ami még nincs a listában).

7 hónapja
#2959
(#2959) BambaBambi 115
Válasz Magyarneviki #2958 számú posztjára
Szia,
Eszközök, Cél beállítása.

7 hónapja
#2958
(#2958) Magyarneviki
Sziasztok! Hol tudom fogyási célt (idő és kg) átállítani mert még a tavalyi beállításokat adja be. Köszönöm a segítségét előre is.

7 hónapja
#2957
(#2957) Szekeres1976
Sziasztok! A kalória táblázatot lehet Excelbe exportálni? Köszi, Ági

7 hónapja
#2956
(#2956) Hulahopp
Hozzá lehessen adni tevékenységként a szoptatást, mivel az is éget el kalóriát, nem is keveset.

8 hónapja
#2955
(#2955) Melcsyszalkay
Válasz mrsg #2945 számú posztjára
At lehet írni az időszakot és bevitel or is lehet választani hogy hova szeretnéd rogziteni

8 hónapja
#2954
(#2954) Melcsyszalkay
Válasz Kechoo #2950 számú posztjára
Üdv, a makrók egyénileg állítható és a tortadiagram mellett ami a %-os megoszlást mutatja kiirja a grammokat is. Szuper

8 hónapja
#2953
(#2953) KapitanyFerenc 3
Üdvözlet kedves Fejlesztő csapat!
Reggelire és ebédre nagyjából tudom mit szeretnék enni, erre mindig figyelek. Sajnos estére általában csak pár 100 kalória marad bevitelre, ebben az esetben a rendszer fel tudna ajánlani pár ételt ami még belefér a napi limitbe?

Köszönöm a válaszotok,
Üdv, Feri

8 hónapja
#2952
(#2952) sziluettaa
Válasz Nina08 #2951 számú posztjára
Szia!

Ha a "Mit sportoltál?" résznél a kis nyilacskára kattintasz, ott lesz olyan lehetőség, hogy "kcal megad" és akkor be tudod írni a pontos értéket, amit az órád mért.

8 hónapja
#2951
(#2951) Nina08
Nagyon új vagyok itt, lehet, hogy csak nem találom a lehetőségét, de: okos karkötőm által mért leadott kalóriákat valahogy be tudom én írni? Prbáltam mínusz jellel a kalóriát, de persze nem tudta értelmezni. Szóval, ha lehet simán kalóriát "enni", akkor miért nem lehet kalóriát "leadni" sportolós résznél?

8 hónapja
#2950
(#2950) Kechoo 26 53
Sziasztok!

Szerintem érdemes lenne átgondolni, újrakalkulálni a napi tápanyag javaslatnál a makrók elosztását. Az alapértelmezett "általános" beállítás szerintem a kezdőket félreviheti. (facebook csoportos tapasztalatok) Szerencsésebb lenne a "sportolói" vagy a "fogyókúrás" is alapértelmezettnek; de a legjobb lenne felülvizsgálni, hogy a %-os számolásnak van-e még létjogosultsága egyáltalán, és nem lenne-e célszerűbb inkább gramm alapú számolásra átállni. Ezt a javaslatomat elküldtem korábban e-mailben is, de választ nem kaptam.

Üdv.: Kecskés János

8 hónapja
#2949
(#2949) Szirenil
Sziasztok!
Ötlet:
Az étkezési naplón belül a dátumtól -dátumig lehessen menteni ha pl. én mindig az adott hetet akarom nézni ,hogy alakul a kalóriadeficitem.
Hiába állítom be ha vissza lépek akkor nem csak az adott hetet mutatja.
Köszönöm.

9 hónapja
#2946
(#2946) Monty2015
Kedves Üzemeltető!
Napok óta nem működik az oldal. Nem jelenik meg semmi: sem a korábban elmentett súlyom, sem a grafikon, valójában teljesen használhatatlanná vált. Nem tudok visszalapozni pl. a tegnapi napra se, mert lefagy. Ma már a mai napra sem tudok ételeket felvinni.
Kb. egy hete kezdtem el használni, kb. két hónap szünet után, korábban semmi gondom nem volt vele, most igen.
Üdvözlettel: Ildikó

9 hónapja
#2945
(#2945) mrsg 290
Válasz drisztina #2944 számú posztjára
Igen, épp ez a baj. Hogy nemcsak az ételeket menti el, hanem hozzá az időszakot is. Na mindegy, akkor marad az egésznapos adminisztrálás. Végülis az adatrögzítés is égeti a kalóriákat. Most már értem, hogy miért fogyok a tervezettnél nagyobb ütemben. :D:D:D

Az oldal egyébként csodás, köszönet a megalkotásáért!!

9 hónapja
#2944
(#2944) drisztina 1559
Válasz mrsg #2943 számú posztjára
Nem tudok egyszerűbb lehetőséget sajnos. És az sem megoldás, hogy kedvencként megjelölöd a teljes étkezést, mert ha be szeretnéd tenni a naplódba, ugyanannak az étkezésnek rakja be, mint aminek elmentetted. Most próbáltam.

9 hónapja
#2943
(#2943) mrsg 290
Szép napot!
A másolásfunkció nagyon klassz, de mi van akkor, ha a mai reggelit a vacsorához szeretném átmásolni? Vagy mondjuk a holnapi tízóraihoz. Csak úgy lehetséges ez, hogy csinálok egy másolatot a komplett étkezésről, aztán alkatrészenként áttízóraisítom? Vagy a reggelit elmentem tízóraiként, uzsonnaként stb. a kedvencekbe, és mindig a megfelelőt húzom elő a kalapból? Nincs véletlenül erre valami trükk, ami egyszerűbbé teszi az étkezések közötti átjárást? Persze nem létszükséglet, de azért jó lenne. :)
Köszönöm szépen a választ.

9 hónapja
#2942
(#2942) Sketokata
Szia!
A vacsik bevitelénél mindig elgondolkodom rajta, hogy milyen jó lenne, ha az étkezéseket össze lehetne csukni. Ebédkor már nem feltétlenül szeretném nézegetni, hogy mi volt a reggeli összes eleme. Az összegzést persze jó lenne látni, meg visszanyitni is lehessen.
Köszi,
Kata

9 hónapja
#2941
(#2941) ZuEr 803
Csatlakozva NSCSABA javaslatához, informatív lenne egy heti bevitel, égetés összesítés. grafikonnal, vagy táblázattal, mely a heti deficitet lehetne követni. Könnyebb lenne megtervezni a heti étrendet, és a hozzá tartozó mozgást is.


9 hónapja
#2940
(#2940) drisztina 1559
Válasz manfreed #2935 számú posztjára
Van lehetőség a sportnál kalóriát rögzíteni, pont úgy, mint az étkezésnél. Az üres "mit sportoltál" sor végén lévő "<" nyíl ikonra kattintva előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitel" lehetősége. Szerintem nincs korlátozva a bevihető előjel, azaz negatív értékeket is tudsz rögzíteni a sport blokkban.

Nem tudom pontosan, milyen megjegyzést szeretnél írni adott ételekhez, de ha felviszel egy ételt/receptet, olyan ételnéven/nick névvel/megjegyzéssel mentedheted el ahogy akarod, ráadásul minden ételnél/receptnél van egy megjegyzés sor. Igaz, ha ezek a megjegyzések egyéniek, csak számodra fontosak, akkor nem lenne "illdomos" ezekkel a megjegyzésekkel "teleszemetelni" az adatbázist, ilyenkor érdemesebb az ételt/receptet inkább nem ajánlani a "közösbe". Ezeket az ételek csak te fogod látni és te fogod tudni módosíthatni.

A receptjeidet tetszés szerint módosíthatod úgy, hogy vagy az adott receptet szerkeszted újra, vagy másolatot készítesz és azt módosítod, mented el új néven.

A már naplóba betett ételeket/recepteket utólag sosem módosítja a bázis, akkor sem, ha később átszerkeszted őket. Pl. ha korábban hibás volt a recept, amit használtál, azt csak úgy tudod javítani, ha 1. korrigálod a receptet, 2. adott napon újra felviszed a naplódba a jót és törlöd a korábban felvitt, hibás ételt. Erről könnyen meg tudsz győződni, vigyél fel egy ételt mára, aztán módosítsd az adatait és vidd fel újra szintén mára. Látni fogod, hogy ugyanaz az étel kétféle értékkel lesz rögzítve. A törlésnél ugyanez a helyzet, legalábbis én még nem tapasztaltam olyat, hogy törölt étel utólag törlődne a naplóból.

A sport kalóriaértékének számítását (az arra alkalmazott képletet) nem ismerem, de a sport rögzítésénél mindenkinek azt szoktuk ajánlani, hogy vagy valami "megbízhatóbb" kütyüvel mért adatokat érdemes (önbecsapás nélkül) rögzítenie vagy, ha erre nincsen módja, akkor a bázis által felkínált érték 60-70%-ával kalkulálnia*.

...talán minden felvetésedre válaszoltam :)

*akár égetésként, akár leehető kalóriaként

9 hónapja
#2939
(#2939) drisztina 1559
Válasz Ernestoast #2934 számú posztjára
Értem az oldal fejlesztésével kapcsolatos ötleted, de én alapvetően a felvetett probléma megoldásában próbálok segítséget adni, addig míg az adott ötlet fejlesztésre nem kerül. Az eredeti kérdésed ez volt:
"A kedvenc étel mennyiségének módosítására van egyszerűbb lehetőség mint kivenni a kedvencekből majd újrafelvenni?"

Továbbra is azt gondolom, hogy a kedvenc ételeket nem szükséges kivenni és újra kedvencé tenni ahhoz, hogy használd a kedvenc funkciót. Egyszerűen csak felül kell írni a kedvencként megjelölt étel által felkínált mennyiséget, és ezt kell a " megettem" gombbal rögzíteni.

9 hónapja
#2938
(#2938) drisztina 1559
Válasz laller48 #2937 számú posztjára
Van lehetőség jegyzeteket írni a napokhoz. Asztali gépnél a főoldalon, a jobb felső sarokban (a naptárral egy vonalban) van egy "jegyzetfüzet" ikon, mobilon ugyanez az ikon bal oldalon, az alma (logo) alatt található. Ezeket kétféle módon tudod visszanézni, vagy az adott napok jegyzetében (ott, ahol beírtad) vagy az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben a "dátum" és a "napok" között megjelenő "jegyzetfüzet" ikonoknál.

9 hónapja
#2937
(#2937) laller48 1
Szia! A nap kiértékeléséhez jó lenne egy megjegyzés rovat amiben tudnám rögzíteni az adott naphoz kapcsolható eseményeket. Köszönöm!

9 hónapja
#2936
(#2936) nscsaba 341
Magam már cirka 3 éve használom a kalóriabázist, nagy megelégedésemre. Versenyzéshez nekem a diéta kulcsfontosságú, ezért a program az egyik legfontosabb társam a sikerben. Biztosan mindenki tudja, hogy a fogyás nem lineárisan halad, abban napi fluktuáció rendszeresen előfordul. Maximum heti fél kg fogyás az, ami nem annyire viseli meg a szervezetet, ezért nagyszerű dolog az, hogy látható az utolsó 7 nap során rögzített testsúly átlaga. A bevitt kalóriákat időközönként sajnos valamennyivel csökkenteni kell a sikerhez (vagy az elvégzett sport, munka mennyiségét növelni), ezért én azt javasolnám, hogy írjatok már be egy algoritmust Máté, hogy az elmúlt 7 nap során rögzített napi kalóriabevitel is átlagolva és kijelezve legyen. Ez segítséget jelentene, hogy mennyi átlagos kalóriával, mennyi átlagos súlyt értünk el. Köszönettel: Nagy S. Csaba

10 hónapja
#2935
(#2935) manfreed
Sziasztok!

Felmerült bennem az oldal használata során pár kérdés, dolgok amik nem egyértelműek, és kis fejlesztéssel talán egyértelműbbé lehetne tenni a funkciókat, illetve még pár javaslat :)

Tök menő hogy lehet kalória és szénhidrát tételeket felvinni ételként. Kár viszont, hogy kalóriát nem lehet felvinni a sport szekcióhoz, pedig az esetek nagy részében az okosóra elárulja mennyi kalóriát égettem.

Javaslat:
- Lehetne egy extra mező megjegyzést írni opcionálisan az ételekhez.
- Ez a megjegyzés látszódhatna az étkezés listában.
- Lehetne (negatív) kalória szekció a sport blokkban.

Ritkán főzünk fix recept szerint, sose úgy készül egy étel ahogy korábban. Nem egyértelmű hogy hogy kell az oldalt használni ilyenkor. Ha receptként felviszem az ételt, akkor a sokadik rakottkrumpli recept egy idő után átláthatatlanná teszi a listámat. Ha nem viszem fel receptként, csak az alapanyagokat rögzítem, akkor nekem kell papíron számolgatni minden étkezéskor, nem túl kényelmes. Nem egyértelműsíti az oldal mi történik a már felvitt étkezésekkel ha egy receptet módosítok vagy törlök, pedig akár az is lehetne a megoldás, hogy egy rakott krumpli receptet alakítok folyton az aktuális főzéshez, vagy mindig törlöm a korábbit és felviszek egy újat.

Javaslatok:
- Feljöhetne egy megerősítést kérő ablak a saját étel / recept törlése gombra kattintva ami egyértelműsíti, hogy a már felvitt étkezések eltűnnek velük együtt, vagy érintetlenek maradnak.
- Hasonlóan lehetne egy sornyi információ a saját étel / recept módosításánál is, ami elárulja, hogy a módosítások tükröződnek-e a korábban felvitt étkezésekre, vagy csak az újakat fogják majd befolyásolni.

A már rögzített sportolási opciók kalória értéke nagyon furcsa. Egy óra normál sétára például sokkal kevesebb kalóriát ír az oldal mint amit az okosórám mond.
Elképzelhető az is, hogy az órám csal, de valószínűbbnek tartom, hogy az oldal nem veszi figyelembe a testsúlyomat, és csak egy általános, fix értékkel számol.

Javaslat:
- A sportolásnál rögzített kalória lehetne dinamikusan az aktuális testsúlytól függően számolva.

10 hónapja
#2934
(#2934) Ernestoast 1209
Válasz drisztina #2933 számú posztjára
Ezt értem, de a problémám az hogy:

Keresek egy ételt, amit régen kedvencbe raktam (akkor 70 grammot ettem amikor kedvencbe raktam)

Rákattintok, ekkor egyből 70 grammot jelenít meg, nekem át kell írnom 100ra

Ezt mindaddig csinálja amíg ki nem veszem kedvencből, majd újra beteszem. Az alapjáraton megjelenített érték jobb lenne ha minden újabb naplóba tevés után frissülne.

10 hónapja
#2933
(#2933) drisztina 1559
Válasz Ernestoast #2932 számú posztjára
A kedvencbe rakott ételeket mindegy, hogy hogyan mentetted el, és nem is kell kivenni a kedvencekből. A mennyiséget bármikor felülírhatod, vagy akkor amikor beteszed a naplódba, vagy akkor amikor már betetted, mert a már berögzített ételre kattintva újra megnyílik az étel panele és módosíthatóvá válik.

10 hónapja
#2932
(#2932) Ernestoast 1209
Sziasztok!
A kedvenc étel mennyiségének módosítására van egyszerűbb lehetőség mint kivenni a kedvencekből majd újrafelvenni?

pl. Ha egy kedvenc étel 70 grammra lett elmentve, de én 100on szeretném megjeleníteni amikor rákattintok. Sok ilyet akarok csinálni de lassú a folyamat.

10 hónapja
#2931
(#2931) drisztina 1559
Válasz RagoFerencne #2928 számú posztjára
Állíts be új célt "eszközök" fül, "cél beállítása" menü.

10 hónapja
#2930
(#2930) drisztina 1559
Válasz kardos1993 #2927 számú posztjára
Jelenleg nincs, hacsak nem kézzel :)

10 hónapja
#2928
(#2928) RagoFerencne
Sziasztok! Sajnos kihagytam néhány hónapot a napi beírásokban. Szeretném folytatni, de a napi kiszámolást nem tudom visszaállítani, vagy az adatokat újra bevinni. Segítsetek! Köszönöm szépen ❤️

10 hónapja
#2927
(#2927) kardos1993 4
Üdv
Új vagyok még. Érdeklődnék van lehetőség a Xiaomi Mi Band karóra adatai átvinni vagy szinkronizálni?
Válaszokat köszönöm.

10 hónapja
#2926
(#2926) Garfield73
Sziasztok! Egy háztartásban ketten fogyózunk. Összekapcsolt felhasználók vagyunk. Nagyon megkönnyítené a helyzetet, ha a felvitt érkezést át tudnám másolni a páromhoz is, ahogy a saját ételeimet pl. másnapra. Nem kellene külön-külön bepötyögni. , Nem lehetne ezt behozni? Köszönöm.

11 hónapja
#2923
(#2923) taresz2
Válasz drisztina #2922 számú posztjára
köszi, nem néztem szét eléggé
jó a többi eszköz is

11 hónapja
#2922
(#2922) drisztina 1559
Válasz taresz2 #2921 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod a kívánt időszakot kiexportálni .csv fájlba.

11 hónapja
#2921
(#2921) taresz2
sziasztok
jó lenne, ha láthatnám táblázatos formában az összes feltöltött adatomat (kalória, súly, fogyasztott étel, stb.), vagy le lehetne tölteni egyben.
köszi

11 hónapja
#2920
(#2920) GZTudne 156
Sziasztok, én örülnék neki ha az új receptfelvitelénél lehetőség lenne új étel felvitelére is, mert ha olyan alapélelmiszert próbálok a receptbe bevinni ami még nincs a listában akkor bonyolult illetve időigényes a receptfelvitelből kilépni át az ételfelvitelhez, majd ismét vissza. Továbbá az is jó lenne ha a receptfelviteli menüben is lehetne vonalkódot, hangfájlt használni. Azt gondolom így sokkal gyorsabb lenne egy új recept felvitele.

11 hónapja
#2919
(#2919) drisztina 1559
Válasz törölt felhasználó #2917 számú posztjára
Vagy a főoldalon lévő naptárban tudod előhívni az adott napi naplódat, vagy az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod a kívánt időszakot kiexportálni .csv fájlba.

11 hónapja
#2918
(#2918) Brattby 1
Sziasztok! Fejlesztéssel kapcsolatban lenne felvetésem, kérdésem. Az étel másolásánal ki lehet választani mikorra kérem másolni. Ma, holnap, adott nap... Nem lehetne kibőviteni azzal hogy a napon belül melyik étkezéshez szeretném, ha kerülne a másolt étel? Köszönöm és bocsi ha már volt ez a felvetés!

11 hónapja
#2916
(#2916) drisztina 1559
Válasz drisztina #2915 számú posztjára
Sőt, ha jól akarod használni a programot, akkor ajánlatos* időnként felülvizsgálni a célt és az ahhoz szükséges beállításokat, feltéve, ha nem a súlytartás a célod.

*kifejezetten ajánlani szoktuk minden olyan tagnak, aki rákérdez a jó célbeállításra

11 hónapja
#2915
(#2915) drisztina 1559
Válasz Grafy12 #2914 számú posztjára
Továbbra sem értem... miért kell újraindítani valamit, ami nem zárult/törlődött le?!

A tervvonalad módosul csak, minden más adatod folytatólagos (a grafikonod, az összesített fogyásod), csak beállítás kérdése.
Na jó, egy dolog lenullázódik, ott a legfelső sorban az a kis emberke, ami azt mutatja, hogy hol tartasz az aktuális célodhoz képest. Ez igaz.

11 hónapja
#2914
(#2914) Grafy12
Válasz drisztina #2913 számú posztjára
Igaz, de a lényeg nem változik, újra kell indítani az egészet ha egy munkahely váltás van, ami szerintem értelmetlen!

11 hónapja
#2913
(#2913) drisztina 1559
Válasz Grafy12 #2911 számú posztjára
Azért mert új célt állítasz be magadnak, attól még nem fognak az adataid törlődni, max. a terv vonalad fog módosulni.

11 hónapja
#2912
(#2912) Lilcsi84
Érdemes lenne Leber Barbara pirait is felvinni a listára. Ezt is és a Tománt is sokan eszik szerintem

11 hónapja
#2911
(#2911) Grafy12
Sziasztok! Én kivenném a végzett munka beállítását arról az oldalról, aholcsak úgy módosítható, hogy új célt állítok be! Egyszerűen nem életszerű, bárki bármikor válthat munkát. Én is át szerettem volna állítani, de már nem tudom, törölni a meglévő adatokat pedig demotiváló!

1 éve
#2910
(#2910) Burokraft
Nincs mit, igazán. Nekem a porciózás segít kordában tartani magam :-) A fagyasztóban ott sorakoznak feliratokkal a dobozaim. A család meg a fazékból / tepsiből garázdálkodik.

1 éve
#2909
(#2909) drisztina 1559
Válasz Burokraft #2907 számú posztjára
Ez is egy jó megoldás, mindaddig míg egy adag ételt készítesz vagy, ha mindig ugyanazt eszed. Azonban ha több adagot* vagy többedmagadnak főzöl, akkor minden esetben érdemes a felszívott víz/zsír és elpárolgással bíbelődni, ellenkező esetben nagyon elszámolod magad.

*személy szerint, ha csak egymagamnak főzök sem eszem mindig ugyanannyi adagot adott ételből, mert bár próbálok előre tervezni, egyrészt szeretek változatosan étkezni, másrészt mindig van valami maradék/mentendő vagy innen-onnan kapott/becsusszant étel, amit be "kell" illeszteni a terveimbe.

...de mindkettőnk "szokásától" eltekintve :) köszönöm "R.Magdolna"-nak adott korrekt válaszod.

1 éve
#2908
(#2908) R.Magdolna 451
Válasz Burokraft #2907 számú posztjára
Köszönöm a választ!

1 éve
#2907
(#2907) Burokraft
Válasz R.Magdolna #2906 számú posztjára
Nézz bele szerintem az "Ez hány kalória" topikba. Ott találsz példákat víz felvétele / elpárolgása kiszámítására. (Én személy szerint nem szoktam ezzel bíbelődni. Főzés előtt lemérek, összeírok mindent. Az elkészült ételt meg kiporciózom.)

1 éve
#2906
(#2906) R.Magdolna 451
Jó reggelt! Az lenne a kérdésem hogyan tudom úgy kiszámítani egy kész étel tápanyag tartalmát, hogy ha nincs benne az étel listában? Vagy ha körettel együtt van a hús? lletve, ha pl. tésztát, rizst vagy más köretet eszem, honnan tudom mennyi a súlya? Nyilván más a súly ha főzés előtt mérném és más ha főtt állapotban mérem. Előre is köszönöm a választ!

1 éve
#2905
(#2905) Koma54 7
Válasz drisztina #2904 számú posztjára
Köszönöm, beállítottam.

1 éve
#2904
(#2904) drisztina 1559
Válasz Koma54 #2903 számú posztjára
A program csak akkor nem tartja a fixre beállított kalóriádat, ha a célbeállításnál állítod be, hiszen ott több paramétert (súly, fogyási ütem, idő) kell figyelembe vegyen.

1 éve
#2903
(#2903) Koma54 7
Válasz drisztina #2902 számú posztjára
Köszönöm a választ. Igen, ezt tettem, ahogy írtam is, de a program nem tartja a beírt kalóriát, hanem - ahogy leírtam - "magától" a fix kalóriából kiszámolt dátumhoz igazítja a napi adagot. Én azt javaslom, hogy legyen olyan lehetőség is, hogy marad a fix kalória és változik a dátum, amikorra elérem a kívánt testsúlyt.

1 éve
#2902
(#2902) drisztina 1559
Válasz Koma54 #2901 számú posztjára
Ha a célodtól függetlenül szeretnél fix keretet beállítani, akkor azt a főoldali "napi kalória kereted" panelben lévő fogaskerékre kattintva tudod megtenni.

1 éve
#2901
(#2901) Koma54 7
Azt tapasztaltam, hogy ha fix napi kalóriát állítok be, akkor ahhoz kiszámolja a program, mikorra fogom a kívánt testsúlyt elérni, és a továbbiakban ehhez igazítja a napi fogyasztandót. Ha többet fogyok, akkor többet javasol és fordítva. De nekem nem fontos a végső dátum, jobb örülnék, ha tudnám tartani a fixet. Persze nem olyan nehéz betartani a fixet, de örülnék, ha a súlyváltozások alapján láthatnám, várhatóan mikorra fogom a kívánt súlyt elérni. Az ajánlásban is leírják, ne legyen nagyon alacsony a napi kalória bevitel, de ezzel a működéssel 1000 alatti ajánlás is volt. Köszönöm, ha módosítanak.

1 éve
#2900
(#2900) nagytams
Válasz drisztina #2898 számú posztjára
Köszönöm!

1 éve
#2899
(#2899) dagyka110
Szépen fogytam a tavasszal és minden oké volt, tartottam a diagramot.
De azután közbe jöttek dolgok és nem is figyeltem magamra. Amit 2 hónapon át leadtam, azt 1 hónap alatt visszaszedtem.
Beléptem az oldalra azzal, hogy ismét komolyan veszem a fogyást. Mikor beírtam a súlyértéket az oldal megzavarodott és mínusz kalóriára állított, illetve az nem lehet, ezért adott 400 kcal lehetőséget. (Nem tehettem mást újra indítottam a beállításokat.)
Az volna a kérésem, hogy lehessen folytatni az előző diagramot és fogyási beállításokat.
Mert így látni lehetne a sikereket és kudarcokat. (Pl. egy üzenet lenne, hogy "Ejnye-bejnye meghíztál, de sebaj tartsd be a régi beállításaidat (heti fogyás, napi Kcal, stb.)"
Másik gondolat az lenne, hogy menet közben lehessen váltani sebességet. Tehát a diagram több különböző meredekségű szakaszokat tartalmazna. Így lehetőség lenne gyorsítani a fogyást, ha jól megy és lassítani, ha küzdeni, szenvedni kell. Így a valódi fogyás és a tervezett fogyás vonala nem keresztezné egymást, ami az ember kedvét kicsit megtöri.

1 éve
#2898
(#2898) drisztina 1559
Válasz nagytams #2897 számú posztjára
Mivel megváltozott az USDA elérhetősége, jelenleg nem bővíthetők az adatok (a fejlesztő tud róla). Addig, amíg javításra nem kerül a "betöltési funkció", maximum kézzel tudod feltölteni a rendelkezésre álló adatokat, de ettől még (szerintem) nem fog eltűnni a piros felkiáltójel az étel neve mellől.

A 2896.kérdésedre hivatkozva fontos információ lehet még számodra, hogy ez a funkció csak az usda adatokra volt kifejlesztve, tehát más gyártók linkjeit sem a közösbe, sem egyéni adatbázisba nem lehet feltölteni vele.

1 éve
#2897
(#2897) nagytams
Válasz drisztina #2893 számú posztjára
Kedves Drisztina!
Nagyon hasznos volt az infó.
(#2896) nagytams poszt-hoz köszönöm az ötletet.
Az USDA adatbázisra vonatkoztatott kötött formát a BETÖLTÉSI funkcióra nem tudom alkalmazni.
Pl.
https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/325871/nutrients
(Megj.: Bred, white, commercially prepared.

ld. Vizes zsemle Lidl/fehér kenyér?
Köszönettel
Tamás

1 éve
#2896
(#2896) nagytams
USDA - ban nem találtam információt.
Ref.
https://www.centrum-multivitamin.hu/products/silver-50-tol-z-ig

Multivitamin centrum silver 50 + ::::
próba vitamin bevitel?
link nem adható meg.!!!
Nem terveztem közös adatbázis - ba vitelét.
Csak nálam jelenik meg?
Info: saját felhasználó NÉV!

1 éve
#2895
(#2895) drisztina 1559
Válasz Felisa93 #2894 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén van egy nagyító, ha arra rákattintasz előjön az összes saját/kedvenc ételed/recepted.

1 éve
#2894
(#2894) Felisa93 4
Lehet hogy már volt (plusz amúgy is lehet, hogy nagyon időigényes), de tök jó lenne egy oldal ahol látni lehet az összes felvitt saját receptet. Vagy a keresőben egy kulcsszó, ami kidobja őket. Tudom, hogy alapból mindig első helyen ugrik fel a saját recept/saját értékek, de karbantartani könnyebb lenne úgy, ha látni lehetne mindet egyben. Amúgy nagyon köszi az oldalért:) <3

1 éve
#2893
(#2893) drisztina 1559
Válasz zemok #2892 számú posztjára
Jelenleg is lehet a rosttartalmat figyelni. Ha beírod a keresőbe az étel nevét, a találati listában kikeresed az adott ételt. Annak a végén van egy „<” nyíl ikon, ha ráklikkelsz erre, elő fognak jönni további ikonok. Az „I”info ikonnal (kék színű) eljutsz az étel részletes információjához. Itt tudod a kiegészítő adatokat (rost, cukor, ásványok, vitaminok és a zsírok) rögzíteni. Fontos!, ha végeztél tekerj le a panel aljára és mentsd el a felvitt adatokat.

Ha számolni is szeretnéd a szénhidrát, fehérje, zsír mellett, akkor a főoldalon lévő "napi tápanyagjavaslat" panelében lévő fogaskerékre kattintva tudod kiválasztani.

1 éve
#2892
(#2892) zemok
Sziasztok!
Elöljáróban szeretném jelezni, hogy imádom a Kalóriabázist :)
Figyelembe véve, hogy a mai ember milyen kevés rostot fogyaszt és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztása a fogyásban is segítené az embereket, lehetne-e a CH, zsír, fehérje összetevők mellé rosttartalmat is feltüntetni.
A nagy nehézsége ennek az, hogy a készételek zacskóján sem mindig jelenik meg a rosttartalom, de idővel szerintem feltudnánk tölteni az adatbázist.
Megköszönve a munkátokat, baráti üdvözlettel Zemok

1 éve
#2887
(#2887) juditbogi
Sziasztok!

Én nagyon új vagyok itt, hízás céllal csatlakoztam és így kicsit zavaró, hogy ha beállítom a célt akkor minden minusz (pl - kg a heti fogyás terv).
Szerintem nagyon jó lenne, ha nem csak fogyásra és testsúlytartásra, hanem hízásra is specializálódna az oldal. Szóval célnak hízást is lehetne megválasztani.
Persze, értem én hogy többen akarnak fogyni, mint hízni, de nekem nyomasztó, hogy mindenhol a fogyás szó van (pl vezesd a fogyásod, fogyási terv), mikor én nem tudok hízni bármennyire is próbálkozom :( .

De, lehet valahol be lehet ezt állítani, csak én nem találom még vagy prémiumtagként van ilyen funkció. Akkor elnézést kérek.

Köszönöm ha elolvasta valaki.

1 éve
#2886
(#2886) Toettoeri
Előfordul, hogy a nap lezárása és a szimulátor lepörgetése után még bekap az ember valamit, mondjuk egy pohár bort. Újraindítja a szimulátort, ami ki is számolja az új eredményt, de ez az oldal tetején, a jobb fölső sarkában szereplő adatokat már nem módosítja. Ezen kellene változtatni. Köszönöm.

1 éve
#2885
(#2885) pugnator
Ha lehetne cryptoval fizetni akkor már most elofizetnék. Massal macerás

1 éve
#2884
(#2884) neo2115 56
Sziasztok, a kapcsolt felhasználó hozzáadása funkcióval kapcsolatban szeretnék egy módosítási javaslattal élni. Ha valakit bejelölök nem tudom visszavonni a bejelölést, és a jelöltnek sincs lehetősége a "Felvesz" gomb megnyomásán kívül semmire.
Lehetne egy visszavonás és/vagy elutasítás gombot fejleszteni a UI-ra?
Köszönöm!

1 éve
#2883
(#2883) Laci5000
Sziasztok, a Google fit alkalmazással lehetséges lenne összekötni az appot? Köszi!

1 éve
#2882
(#2882) Edussho 1
Még egy ötlet. Mivel vannak akiknek mérni kell a cukrot, lehetne annak is helye, hogy a mért cukorszinteket rögzíteni lehessen?
Ez főleg kezdő inzulinosoknak/cukrosoknak lenne óriási segítség.

1 éve
#2881
(#2881) Edussho 1
Válasz drisztina #2877 számú posztjára
Arra gondolok, hogy a keresés az összes fórumra keressen és szűrjön. Pont az lenne a jó, hogy egy keresés legyen az egészre, ne keljen minden fórum témát megnyitni.

1 éve
#2878
(#2878) drisztina 1559
Válasz tejbecsacsi #2875 számú posztjára
Az ötletedet értettem, az nem derült ki számomra a hozzászólásodból, hogy ismered e az ajánlott lehetőséget. Ezek szerint igen :)

1 éve
#2877
(#2877) drisztina 1559
Válasz Edussho #2876 számú posztjára
Laponként tudsz keresni a fórumon a CTRL- F billentyűkombinációval.

1 éve
#2876
(#2876) Edussho 1
Sziasztok!

A fórumnál lehetne egy kereső funkció?
Ne kelljen az adott fórumokat átolvasni, hogy megtaláljuk a választ, vagy új fórum nevet nyitni.
Könnyebb lenne megtalálni a konkrét kérdéseinkre a választ.

1 éve
#2875
(#2875) tejbecsacsi
Válasz drisztina #2872 számú posztjára
Köszönöm a választ!
A leirt opciót természetesen ismerem.
Azonban amiről én írtam, és lehet én nem fogalmaztam megfelelően, az az, amivel teljesen ki lehetne iktatni a képletből a Bázis által, a magasság súly, aktivitás alapján kalkulált elméleti kalóriaegetest (ehhez adódik ugye hozzá, amit manuálisan beviszek, mint edzést). És valóban járható út, amit a válaszban kaptam. Azonban a Bázis egy bizonyos algoritmust használ a számításhoz, míg egy pulzusszámra épülő aktivitás kalkulátor ettől összetettebb. Az ebből adódó eltérés miatt vetettem fel a napi vizfelhasználáshoz hasonló lehetőséget, mellyel be lehetne vinni adott napra amit az aktivitásmérő óra kiszámol.
Nagyon sok eszköz és nagyon sok applikacio van. De csak kevés, ami kompatibilis egymással. Én is csak egy olyan kalóriakalkulatort tudnék használni, ami össze tud dolgozni az aktivitás figyelő app-al. E miatt viszont nem szívesen szeretném lecserélni a Bázist. Ez amolyan kiskapu lett volna.
Igaz, a fent írt opció felvetne olyan kérdéseket, hogy ha csak nap végén viszem be az égetés, akkor ha csak nem napi fix értékre van beallítva a bevitel, akkor nem tudja adott napra miből számolni a dolgokat..... Ugyan erre is lenne megoldás.... De programozás szempontjából valószínűleg bonyolultabb lenne megoldani, mint azt laikusként meg tudom ítélni, és egyszerűbb a jelenlegi, kicsit ugyan matekozós lehetőség.
Így egyenlőre marad akkor ez ;)

Üdvözlettel
E.

1 éve
#2874
(#2874) Katalin1958 6
Kedves fórumozók! Azt tapasztalom, hogy sok észrevétel nem aktuális, csak a bázist használók még nem találtak meg minden funkciót. Kísérletezzetek, keresgéljetek, hiszen nem tudtok elrontani semmit! :-)

1 éve
#2872
(#2872) drisztina 1559
Válasz tejbecsacsi #2871 számú posztjára
Kalóriaégetést most is fel tudsz vinni. Az üres "mit sportoltál" mező végén van egy "<" nyíl ikon, ha arra ráklikkelsz előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitele" lehetőség. A "kcal megad" ikonnal tudod korrigálni (+/-) a napi égetést.

1 éve
#2871
(#2871) tejbecsacsi
Sziasztok!
Már rég ismerem az oldalt. Ugyan nem használom rendszeresen, mivel egy idő után az ember már rutinszerűen tudja az adagját. De időnként azért vissza-vissza térek. A mostani is egy ilyen időszak, hogy pontosan kell vezetnem az étkezéseket. Mielőtt leírom a javaslatom, megragadnám a lehetőséget, és szeretném megköszönni, hogy létrehoztátok ezt az oldalt! Remélem mielőbb egyre többen fogják ezt nem csak szavakkal és reklamaciókkal megköszönni.
Amit én javasolnék fejlesztéshez, az az, hogy legyen lehetőség napi kaloriaegetest is bevinni akár úgy, hogy egyszerűen be lehessen írni adott napra hány kalóriát égettem el. Ez az egyszerűbb. Az összetettebb verzió, ha ezt megbontva pl. Alapjárati és aktív kaloria értékben lehetne bevinni.
Egyre többen használunk aktivitásmérő órákat. A jobbak már 24 órában mérik a pulzus is elvileg pontosabb adatokat adnak mint ha csak simán a súly - magasság - stb. alapján számolnánk. Az túl nagy elvaras lenne hogy a sokféle aplikácioval kompatibilis legyen a Bázis. Az sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha nap végén be tudnám írni azt a kalóriát, amit az órám mér.
Ha láttok benne fantáziát, nagyon örülnék neki.
Köszönöm szépen!
További sok sikert!

2 éve
#2869
(#2869) Horszaga 4
új étel felvételénél hiányzik a vonalkód scan/megadása mező
kérlek adjátok hozzá, sokkal egyszerűbb scannelni az ételeket, mint pötyögni

2 éve
#2868
(#2868) Horszaga 4
mit mozogtál google fitness integráció jól jönne, mert szerencsére sok eszköz szinkronizál oda + súly adatok is szinkronizálhatóak onnan

2 éve
#2867
(#2867) Nikita2016
Sziasztok!
Lehetne egy blokk a felhasználónév mellett, ahová saját jelmondatot, vagy motivációs üzenetet írhatna ki mindenki magának, amolyan buzdítás képen. Vagy Ilyen voltam/ilyen lettem fotókat lehetne a profilomba feltenni, ami nem publikus, de motiválna.
Köszi!

2 éve
#2866
(#2866) Lzolcsi
Sziasztok, nem hiba, csak nem találtam jobb helyet a kérdésemnek: Amikor viszem fel az ételeket, van rá lehetőség, hogy lássam hogy az épp hozzáadott ételnek milyen egyéb tápanyagtartalma van? Például ha hozzáadok 1 dl tejet, akkor szeretném látni, hogy annak mennyi a kálium és nátrium tartalma. Oldalt az összesítőben látszik, de nagyon hasznos lenne külön ételenként is látni. Köszönöm!

Megtaláltam közben, elnézést! :)

2 éve
#2864
(#2864) drisztina 1559
Válasz joe #2863 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben ki tudod exportálni a kívánt időszak adatait.

2 éve
#2863
(#2863) joe 6
Valahogy letudom tölteni a felvitt súlyadatokat? Régebben tudtam ráközelíteni egy adott időszakra, azonban az már nem működik, így jobb lenne ha tudnám táblázatosan látni.

2 éve
#2862
(#2862) drisztina 1559
Válasz alberrt #2861 számú posztjára
Te is tudsz új sportot felvinni, hasonlóan, mint az új ételt. Azonban az olyan sportokat, amiknek a kalóriaégetését nehéz "pontosan" mérni vagy erősen függnek az egyéni tényezőktől (súly, kor, edzettség, intenzitás stb), azt én nem ajánlanám közösbe.

2 éve
#2861
(#2861) alberrt
Sziasztok!
Eddig a sportolásnál csak a futás,úszás,tenisz,fallabda,kerékpározás, túrázás szerepelt a listámon, de a pandémia és egy talpsérülés miatt sajnos a javát nem űzhetem. Viszont a plankelés egy új divat sport, eszköze a saját testünk. A "Mit sportoltál?" lehetőségek közé bekerülhetne esetleg?
köszi,Attila

2 éve
#2860
(#2860) drLego
Sziasztok! 1. Jó lenne, ha a zöld-ből nem pirosra váltana egyből, ha túllépem az általam választott kcal mennyiséget (zsír, szénhidrát szintén), hanem sárga csak, majd piros csak akkor, ha a napi BMR+sportot is meghaladja a bevitel. 2. A BMR túl soknak tűnik, ha annyit eszem, amennyit írtok, nem fogyok annyit, amennyit "kéne". Utánaolvastam, a Mifflin-St. Jeor képlet – a legtöbbet használt képlet a BMR számológépekben, sokkal pontosabb BMR-t adott ki, kb 400 kcal-lal kevesebbet... Örülnék, ha reálisabb lenne a felhasználásom mérése. Köszönöm, ha ezek megvalósulnak!

2 éve
#2859
(#2859) Ridita 8 2
Jó lenne a privát üzenet küldési funkció bevezetése. A fórumon van pár ember, akivel szívesen barátkoznék.

2 éve
#2858
(#2858) szel
Üdv kedves Bázis! Én új vagyok, ez a második napom, de prém-ként szívesen beírnám egy helyre a testem méreteit, esetleg fotót is töltenék fel, -akár heti/havi rendszerességgel-, és ha már érdemes lennék a dicsekedésre, akkor onnan egyenesen mehetne a Sikertörténetekbe. Köszönettel: szel
U.I.: Időközben megtaláltam a testméretek megadhatóságát, bocsánat.

2 éve
#2857
(#2857) balintdora
Nagyon jó az oldal szerintem is, de van egy-két idegesítő apróság, amin jó lenne fejleszteni:

Jó lenne, ha a kezdősúlyt azután is lehetne állítani, , hogy új cél került beállításra, előfordulhat (velem pl.előfordult), hogy a kezdő súlynál kiderült, hogy rossz adatot vittem fel, jó lenne átállítani.

Új ételt Mac-kel nem tudok felvinni, option+5 adja ki a balra mutató nyilat, de nem működik. Ezt jó lenne megoladni egyszerűen egy gombbal a keresősáv jobb oldalán, az opcióknál.

Jó lenne, ha az étkezési napló kezdő dátumát megjegyezné a rendszer, ha egyszer megváltoztatom.

Köszi

2 éve
#2856
(#2856) drisztina 1559
Válasz Felix98 #2855 számú posztjára
Szerintem, most is lehet új sportot felvinni. Az üres "mit sportoltál" sor végén van egy "<" nyíl ikon, ha azt megnyitod előjön a "kcal" és az "új sport felvitele" beviteli lehetőség. Pont úgy, mint az ételeknél. Azonban, ha fel is viszed az általad használt gépek adatait, közösbe nem érdemes ajánlani, mert ez teljes mértékben egyéni adat lesz. Az edzőtermi mozgás detto, ráadásul azt csak valamilyen pulzusmérővel tudod "megbízhatóan" mérni.

2 éve
#2855
(#2855) Felix98 15
Esetleg a sportolásnál lehetne arra lehetőség, hogy különböző edzőtermi gépek használatát és edzőtermi mozgásokat is be tudjuk vinni? :)

2 éve
#2854
(#2854) Shanalyl 905
Nem tudom, volt-e már ötlet, de nem lehetne, h lehessen beállítani, h ne mutasson szomorú arcot a zsír, ha átlépem? Nekem pl abból kell a legtöbbet ennem, szóval ha szépen teljesítem a napi tervet, akkor az app nagyon szomorú lesz. :D

2 éve
#2853
(#2853) Barbocca
Nagyon szuper az alkalmazás.
Egy javaslatom lenne, ami szerintem nagyon hasznos lenne.
A ch értéken belül lehessen jelölni hogy gyors vagy lassú ch. És az összegzésben lehessen választani hogy így is összegezzen.

2 éve
#2850
(#2850) vicuskam
Szuper oldal, köszi! Azt meg lehetne oldani, hogy receptbevitelnél az összetevők felvitele után ugorjon vissza a kurzor az ételnév mezőbe? Most miután beütjük az entert, külön meg kell fogni az egeret, hogy visszakattintsunk a mezőbe és elkezdhessünk újra gépelni. Ha meg elfelejtjük (mint én rendszeresen), akkor csak gépeljük a semmit sehova :)

2 éve
#2849
(#2849) 78csaba
Sziasztok.
A napi vízmennyiséget nem lehet napi folyadékbevitelre módosítani és az étellel bevitt folyadékot is figyelembe venni? Nehéz így követni, és minden nap állítgatni és számolni hogy mennyi levest ettem, kávét, teát ittam stb......Én előre beviszem általában a következő napot és ha a folyadéknál levonná a magas víztartalmú ételek, italok esetleg gyümölcsök átlagos víztartalmát az ajánlott mennyiségből kiderülne mennyit kell még innom mellé aznap.

2 éve
#2848
(#2848) Emeshe7826 447
Sziasztok. Egy darabig nem használtam a kalóriabázist, mert elértem a célom, de most home officeban újra aktuális lett. Korábban a sportnál volt lehetőség kcal-ban megadni az elégetett kalóriákat. Most nem látok pl. futásnál csak percet, km-t meg órát. Megszűnt ez a beviteli lehetőség, és ha igen, miért? El tudok játszani a percekkel, míg kijön az óra által számolt kcal, de nem biztos, hogy 1. tényleg annyi percet futottam 2. van időm szórakozni vele. Vagy lehet, van ilyen lehetőség, csak nem találom?

2 éve
#2847
(#2847) vadamo 1
Sziasztok! Én szívesen látnám az alapjárati kalória értékemet, anélkül is, hogy bevinnék sportolást :)
Köszi és üdv
Adam

2 éve
#2846
(#2846) Lilike01 2
Sziasztok!

Nem tudom, volt-e már kérésként, de én szívesen venném, ha az új étel felvitelekor a kalória, zsír és fehérje kitöltése mellet egyből lehessen fotót feltölteni, ill. ha már a kezünkben van a zacsó/doboz akkor az ásványi anyagokat, rostokat is be tudjuk írni. Ne csak azután, hogy kiválasztottuk az ételt és plusz információként berögzíteni, mert így sok esetben elmarad.

A Mit sportoltál? lehetőségeknél „Biciklizés – közepes/lassú/intenzív tempót” kérlek egészítsétek ki, hogy az adott tempó mennyi km/h-nak felel meg.

Köszönöm, ha gondolkodtok rajta.
Lili

2 éve
#2845
(#2845) drisztina 1559
Válasz Marko76 #2834 számú posztjára
Fontos!! kiegészítés a "konvertálás sima étellé" funkcióhoz:

"Recept konvertálása sima étellé: erre kattintva az adott recept hozzávalóvá alakul és felvehető lesz másik recepthez, azaz ilyen módon megoldható lesz a "receptben recept". A konvertálás egy visszafordíthatatlan folyamat, ezért javasolt, hogy előtte készítsetek másolatot és azt konvertáljátok át, hogy megmaradjon az eredeti szerkeszthető példány."

2 éve
#2844
(#2844) molnarcsaba71 1
- A grafikon a trendvonal nem jelenik meg, hiába pipálom be. Pedig az egy hasznos dolog lenne, hogy a tervezett fogyás mellett megjelenne a trendvonal (a beírt, napi súlyadatokból számítva) és egyből látható lenne, hogy ha így folytatja az illető a kalóriabevitelét, akkor mire számíthat.
- A színezhető, kedvencétel-táblázat beállításánál a színek nevei ne csak oda legyenek írva, hogy "piros", hanem maga a szöveg is annak megfelelő színű mezőben legyen.
- A grafikonnál hasznos lenne, ha a napi eltérés (aktuális súly - az aznapra tervezett súly) is megjelenne görbeként, így látható lenne, mennyire megy jó vagy rossz irányba az ember súlya.
- A kedvencétel-táblázatban az ételeket lehessen áthúzni vagy kurzorral átmozgatni más helyre, hogy ne csak törléssel és újrafelvétellel lehessen megváltoztatni a helyét vagy a sorrendjét az ételeknek.

2 éve
#2843
(#2843) Optilikusz 17
1. Ez a kalória szimulátor tök jó, csak jó lenne, ha a nagy has nem nőne vissza minden nap. Ha be lehetne állítani, hogy hány kilót akar az ember fogyni. Ennek alapján egyéni lenne a mérete, és egyre csak zsugorodna az a lila has. :-)

2. Jó lenne, ha a megevett étel listáján a sorokat fel lehetne cserélni. Sokszor van másolás előző napról némi változtatással, és jó lenne az egy étkezésre megevett ételeket egymás alatt látni, a kavarodás elkerülése miatt.

2 éve
#2842
(#2842) Zoliemail
Sziasztok!
A kalória táblázat nehezen tölt be az adat mennyiség miatt, legalábbis én ezt tapasztaltam. Nem lehetne esetleg abc sorrendben, külön oldalakra rakni? Áttekinthetőbb és gyorsabb lenne szerintem.
Köszönöm!
Zoli

2 éve
#2841
(#2841) Eccer
Sziasztok Kedves Fejlesztok!
Orulnek, ha recept beirasnal kilepes elott feltenne a kerdest, hogy szeretnek-e menteni. Sokszor jarok ugy, hogy mar szinte kesz a recept de veletlenul mellenyulok (foleg telon), ezzel kilepek es kezdhetek elorol beirni mindent.
Koszi!

2 éve
#2840
(#2840) Marothy Miklos
Elértem a kitűzött célt, sőt alámentem a súlynak, igaz, messze hamarabb, mint azt a rendszer kiírta, de mégis csak! Soha még ilyen jól nem sikerült egyetlen diéta sem! Jól esett volna egy kis ünneplés :) ! Valami jel legalább, hogy Hahó, megcsináltad!
köszi: Miklós

2 éve
#2839
(#2839) drisztina 1559
Válasz gola #2838 számú posztjára
Nem tudom, hogy mit értesz azon, "mindig külön beírni", de az ételeket lehet - tetszőleges napokra - másolni is.

2 éve
#2838
(#2838) gola
Sziasztok!
Szerintem jó lenne, ha be lehetne állítani bizonyos ételeket több napra. Így nem kellene mindig külön beírni. Pl. én minden nap reggel ugyanazt a fehérjét iszom és általában a reggeli is ugyanaz. Egy hétre be lehetne jelölni az szerintem teljesen jó lenne.

2 éve
#2837
(#2837) Csinitundike 1
Sziasztok!

A Mit sportoltál? lehetőségeknél javasolnám a 4 km/h gyaloglás/séta lehetőségét felvenni a választékba!
Köszönettel

2 éve
#2836
(#2836) drisztina 1559
Válasz Marko76 #2834 számú posztjára
Ha felvittél egy receptet, akkor azt nem tudtad felhasználni egy másik receptben pl.a maradékot felhasználtad egy másik ételedhez vagy kovászt készítettél, amit ilyen olyan pékáruban használtál fel. Ezeket csak akkor tudtad az új receptedbe rögzíteni, mint összetevő, ha felvitted ételként is a 100 grammra jutó adatait.
Ezzel az új fejlesztéssel, nem neked kell új ételként berögzítened, hanem a programmal tudod sima étellé konvertálni.

Bár még nem próbáltam, ez lenne az értelme/funkciója elvileg.

2 éve
#2835
(#2835) drisztina 1559
Válasz Marko76 #2830 számú posztjára
Ezt én is támogatom.

2 éve
#2834
(#2834) Marko76 10
Üdv!
Recept szerkesztésnél mit jelent a "konvertálás sima étellé"?
Köszi!

2 éve
#2833
(#2833) dudligolyo 35
Üdv.
Jó lenne összekapcsolni a Samsung Healt applikációval. Most két helyre is "kell" adminisztrálni.

2 éve
#2832
(#2832) dudligolyo 35
Üdv!
A jobb oldalon látható, hogy vitaminokból, ásványi anyagokból mennyi volt a bevitel. Itt javasonám az RDA értékeket is feltüntetni egy másik oszlopban. Akkor lehetne követni, hogy áll az ember aznap.

2 éve
#2831
(#2831) DAdee92
Sziasztok!
Én annak örülnék ha belehetne állítani tömegnövelő étrendet is. Például jól esne a szöveges kiértékelésnél, ha nem úgy fogalmazna hogy sajnos ma túlteljesítettem a napi kalória bevitelem, hanem hogy gratulálok ma is sikerült bevinned/elérned a kitűzött célodat még egy kicsit túl is teljesítetted...

2 éve
#2830
(#2830) Marko76 10
Üdv!
Saját kedvenc ételeknél lehetne egy A-Z betűsor, fárasztó a közepéig lépkedni. Nálam 33 oldal.
Köszi.

2 éve
#2829
(#2829) Grillcsirke
Tudom, hogy ingyenes felhasználó vagyok, és ajándék lónak nem nézem a fogát. De egy 17cm-es felületre tényleg egy 7 cm-es hirdetést kell endedélyezni? A hirdetésen nincsen 'x' amivel be tudnám csukni, és a képernyőnek majdnem a felét elfoglalja. Az oldal szinte használhatatlan.

2 éve
#2828
(#2828) agic
Sziasztok, hasznos lenne, ha az alapjárat kcal szükségletet is lehetne manuálisan módosítani. Ez tök jó, hogy a program automatikusan kiszámolja testsúly és aktivitási szint alapján, de ez nagyon elnagyolt. Nem mindegy pl. hogy

1.) mennyi a jelenlegi zsír-arányunk, hiszen az alacsonyabb testzsír-összetétel (izmosabb test) alapjárati kcal égetése jóval magasabb. A "tunya" testnek pedig jóval alacsonyabb lehet a kcal szükséglete.

2.) az anyagcsere be lehet lassulva, pl. pajzsmirigy-alulműködés esetén, ilyenkor a szervezet alacsonyabb energiafokozatra van kapcsolva, a szervezet jóval kevesebb kcal-ból gazdálkodik. Ha megeszünk egy normál fogyáshoz szükséges kcal mennyiséget, azt vehetjük észre hogy így is hízunk, vagy minimum stagnálunk.

Az egyéni alapjárat kcal szükségletét mindenki ki tudja tapasztani néhány hét alatt. Mi az a kcal mennyiség, amivel stagnálok és mi az amivel már fogyok, de nem túlzott mértékben (hiszen ki szeretne pl. laza-lógós bőrt a korábbi zsírpárnák helyén) :D Ezt egy programmal lehetetlen meghatározni. Ezért gondolom úgy, hogy nagyon hasznos lenne, ha manuálisan is meg lehetne adni az alapjárati kcal szükségletet.

2 éve
#2827
(#2827) palaci 40
Hi! Az időponttal van gondom nekem is. Mindig előre tervezem a következő napot. Jó megoldás lenne, ha lenne egy most eszem gomb a napszaki étkezésnél. Például ebédnél a kacsa csőrre rányomva lenne a másolás után egy most eszem gomb, amire rányomva rögzíti a lenyomás időpontját.

2 éve
#2826
(#2826) Koma 84
Üdv! Jó lenne, ha új étkezési időpont felvitelekor, beírná a jelenlegi időpontot. Mire gondolok? Csinálok magamnak mondjuk 3 egyforma szendvicset. A súlyt, és így kalóriaértéket összetevőnként beírom. Mivel nem akarom mégegyszer beírni ugyanazt, a következő étkezéshez csak átmásolgatom az összetevőket. A program sajnos az időpontokat nem változtatja,olyan mintha egyszerre enném meg a reggeli+tízórait, csak ha egyenként átírogatom azt. Nem lenne hátrány, ha új étkezés bevitelekor az aktuális időpont íródna be.

2 éve
#2825
(#2825) Czitak 4
Saját recept felvitelénél jó lenne, ha azt is meg lehetne adni, hogy az adott étel hány adag és annak alapján számolja ki a program az adagonkénti makrókat. Sok esetben nem kellene a főzés után mérni, nem kellene az elpárolgást számolni. Vannak ételek amit adagra készítünk és valójában nem számít az elpárolgás, mert pl. szimplán csak ketté vesszük.

2 éve
#2824
(#2824) Dolna1978 6
Sziasztok, ez a sötét megjelenítés ez az ember életkedvét is elveszi. Totálisan lehangoló, sem belépni, sem vezetni nincs kedvem a táblázatomat. Minden megjelenítés full fekete hátterű.

2 éve
#2823
(#2823) drisztina 1559
Válasz tothpeter84 #2822 számú posztjára
A kalória beállításánál bármit be tudsz állítani, akár az alapjáratod is. Azonban a te esetedben én nem az alapjáratod állítanám be, hanem a BMR+100kcal-t, mivel:
- az alapjáratod* - igaz ugyan, hogy ezt az értéket tekinthetjük az aktuális súlyunk súlytartó keretének, ehhez azonban fontos, hogy jól mérjük fel a napi aktivitásunkat, azaz - azt jelenti, hogy a szokásos napi életviteled (munka, iskola, takarítás, bevásárlás stb) során ennyi energiát égetsz el összesen, amibe viszont már a sporttevékenység nem számít bele,
- míg a BMR-ed* a szervezeted (agyad, tüdőd, májad stb.) alapvető működése által elégetett keretet mutatja, amit akkor is elégetsz, ha egész nap csak fekszel.

Szóval addig, míg nem javul az állapotod érdemes inkább a BMR+100kcalt beállítani vagy legalább az alapjáratod alatt enni, feltéve, ha nem akarsz hízni.

...mondom mindezt úgy, hogy nem ismerem a célod.

*természetesen mindkét érték csak megközelítő adat, amit nyugodtan el lehet fogadni, azonban folyamatos felülvizsgálatot igényel

2 éve
#2822
(#2822) tothpeter84
Üdvözlöm!

Az utóbbi napokban mozgásszervi műtét miatt szinte ágybanfekvő Beteggé váltam pár hétre. A napi mozgásom minimális szintet csak a fürdőszobába való Sétát jelenti. A kalóriaégetésem Szerintem megegyezik az alapjárat Kalória igényemmel. Jó lenne ha ezt is ki lehetne választani opcióként a kalória beállításnál!

2 éve
#2821
(#2821) SchellyP 1528 62
Fix 40 g fehérjét fogyasztok, ezért többet kell ennem szénhidrátból és zsírból.
A kiegyensúlyozott táplálkozásban sokat segítene, ha a Napi Tápanyag Javaslat ablakban nem csak számokal jenenne meg a túlevés, hanem grafikusan is ábrázolva lenne. Például a teljes pirosra váltás helyett, piros színnel újra indulna a sáv.

2 éve
#2820
(#2820) Fenchu
Válasz Fenchu #2819 számú posztjára
Megtaláltam. De a < csak akkor működik, ha üres a mező, egyébként egy x van ott. Ja és a billentyűzeten is van <.

2 éve
#2819
(#2819) Fenchu
A "<" gombbal vihetsz fel saját ételt. De hogyan? Régen használtam az oldalt, jól működött, de most nem.
Miért nem szerepel a GYIK-ben részletesen leírva, mit kell csinálni, mert a < gombot nyomkodhatom ítéletnapig, akkor sem történik semmi.

2 éve
#2818
(#2818) Dodo7771
Imádom ezt az oldalt, friss cukorbetegként óriási segítség a KalóriaBázis! Számomra nagy segítséget jelentene, hogyha egy pici sávban meg lehetne jelentetni az étkezésekhez elfogyasztható szénhidrát mennyiséget (Reggeli: xx, Tízórai:xx , Ebéd:xx, Uzsonna:xx, Vacsora:xx). Ettől függetlenül tényleg szuperek vagytok!!!

2 éve
#2817
(#2817) vajkzsuzsa 2258
Jó lenne, ha lenne az elpárolgáshoz hasonlóan böjt is a naplóban. Ritkán csinálom, de havonta egyszer biztosan. Igy vissza tudnám nézni, hogy mikor volt utoljára. Persze csak érték nélkül, emlékeztetőül. Tegnap pl. beirtam volna a vacsi helyére. :) - hogy böjt.

2 éve
#2816
(#2816) moban
Nekem sokkal jobban bejött az előző verzió, amikor a grafikonon ki lehetett jelölni az intervallumot, most össze-vissza ugrál két intervallum, nem tudom ellenőrizni az adott pontokat. Nem vagyok informatikus, csak mezei felhasználó. Ami jó, azt nem lehet békén hagyni? Olyan, mint a főzőműsorokban, amikor a szakács két szép szemét és a mellkasát mutatják a főzött ennivaló helyett, mert az operatőr mindenképpen brillírozni akar, hogy ő is ott van. Kár. Egyébként nagyon szeretem az oldalt.

2 éve
#2815
(#2815) weasels 11
Sziasztok. A statisztikáknál szeritem nagyon hasznos lenne, ha két testtömeg mérési pont között valahogy látszana, hogy az adott időszakban mennyi volt a napi kalóribevitel. Ezáltal a testtömeg és az adott időszak kalóriabevitele közötti öszefüggés grafikusan is jól látszódna, ami így nagymértékben segítené a személyreszabást.

2 éve
#2814
(#2814) VargaKitti87 3
Nem tudom, volt-e már, de én szívesen venném, ha rögzíteni lehetne időt is. Én most pl 3 óránként eszek, és jó lenne látni, hogy mondjuk reggeli 06:00; x kcal.
Köszönöm, ha gondolkodtok rajta.

2 éve
#2813
(#2813) ZuEr 803
Az ülő munka mellett a homeoffice mint kategória is érdekes lehet, ahol mozgás szinten elmarad a munkába járás energiaigénye.


2 éve
#2812
(#2812) ZuEr 803
Válasz törölt felhasználó #2807 számú posztjára
Lehet, hogy a folyadékbevitelt is "naplóvezetésnek" kellene tekinteni, és ebben az esetben a naplóvezetés nem szakad meg. Ugye a böjt nem az "étlen-szomjan"-t jelenti?

2 éve
#2811
(#2811) LovePunk91 2
Mmm vannak, akik rendszeres plazmaadók, illetve véradók. Nyilván nem sport de kalóriaégetés, utána nagyon éhes és kimerült az ember. Valahogy be kellene illeszteni egy ilyen funkciót is. Plazmaadás előtt nagyon készülök, rendesen eszek, és utána is tisztességgel. :D A napi keretet így néha túllépem. Viszont muszáj.

https://www.facebook.com/pecsplazmacentrum/photos/tudtad-hogy-a-plazmaad%C3%A1s-nem-csak-h%C5%91sies-de-kiv%C3%A1l%C3%B3an-%C3%A9geted-vele-a-kal%C3%B3ri%C3%A1kat-is/1910762345890964/

2 éve
#2810
(#2810) elzablues
Még új vagyok, de visszaolvasgatva és ismerve a saját étkezésem, egy böjt funkció azt hiszem, h tényleg jó lenne.

2 éve
#2809
(#2809) Shanalyl 905
A böjt gombot támogatom! Bár én olyankor beírok egy üres kávét, h legalább ne vesszenek el a napjaim. De jobb lenne tényleg, mert akkor legalább azt is tudnánk, h akkor böjtöltünk.

2 éve
#2808
(#2808) Luna1110
Sziasztok!
A saját receptjeimet - amiket nem ajánlok a közösbe - miért nem tudom az új recept felvitelénél hozzávalóként előhívni?
Például főzök pörköltöt, ennek felviszem a hozzávalóit saját új receptnek, a rendszer kiszámolja a kalóriaértékét. Ha ebből a pörköltből hétvégére marad mondjuk 300 g, némi vaj és mustár hozzáadásával lesz belőle pörköltkrém, akkor miért nem lehet behívni hozzávalóként az új recepthez, hogy pörkölt?

2 éve
#2806
(#2806) Luna1110
Köszönöm szépen.

2 éve
#2805
(#2805) drisztina 1559
Válasz Luna1110 #2803 számú posztjára
Ételt adott napra másolni most is lehet, ennek lépései:
-az adott étel végén lévő „nyílra” kattintva, majd a másolás (lila színű) ikont kiválasztva tudsz a kívánt napra másolni,
-ezt követően tudod (adott napon) akár a mennyiséget,akár az étkezést módosítani.

Más lehetőség (jelenleg) sajnos nincs.

2 éve
#2804
(#2804) magyaristvan 34 41
Ha rányomok a másolás gombra megjelenik egy ablak az időszak választó listával és OK gombbal. Jelenleg, ha ilyenkor entert nyomok akkor megnyílik a lista, hogy válasszak időt. Jobb lenne, ha a fókusz az OK gombon lenne, mert ha entert nyomok azonnal másolna az adott napra.

2 éve
#2803
(#2803) Luna1110
Sziasztok!

Hogyan lehet megoldani, hogy az előző nap megevett vacsorát, bele tudjam másolni a másnap ebédhez? Lehet, hogy csak én nem tudom, mert most kezdtem az oldal használatát.
Ha nincs ilyen funkció, akkor nem lehetne, hogy én adjam meg, hogy melyik étkezéshez szeretném bemásolni az adott étkezést.
Azt is észrevettem, hogy a receptek felvitelénél nincs olyan rublika, hogy a kész étel súlya. Nem lehetne ezt pótolni, hogy a rendszer automatikusan kiszámolja az elpárolgást, ne nekem kelljen számolgatni?

2 éve
#2801
(#2801) sinnesro
Válasz törölt felhasználó #2800 számú posztjára
Az Eszközök->Étkezési napló funkcióval kiteheted excelbe, és olyan átlagolást, statisztikát, számolást csinálhatsz rajta, amit csak nem szégyellsz. :-)))

2 éve
#2798
(#2798) freezsu2 1
Évek óta használom az alkalmazást, köszönet érte. Többször felmerült bennem, hogy a napi kiértékelést, mindíg este kérem. De addigra már ettem,ittam. Viszont a súlyomat (tömegemet) reggel viszem fel, gyakorlatilag éhgyomorra. Lehet, hogy akkor kellene kérnem a kiértékelést?! De akkor nem jó a "szöveg". Szerintem az előző napig bevitt kalóriákhoz, és a ma reggel mért tömeghez kellene a kiértékelés. Lehet, hogy rosszul gondolom. Köszönöm, üdv, zs

2 éve
#2797
(#2797) vajkzsuzsa 2258
Válasz coriella #2796 számú posztjára
Az ingyenes prémium reklám felett / a kaják felett / van egy MA felirat. Jobbra- balra nyilak. Ott menj el az ominózus napig, és töröld :)

2 éve
#2796
(#2796) coriella
Szeretném kitörölni a tegnapi napot (2020.07.02), mert rosszul állítottam be a célt. Nem találok rá lehetőséget, kérhetek segítséget? Köszönöm szépen.

2 éve
#2795
(#2795) vajkzsuzsa 2258
Csak
egy ötlet egy öreg rókától. Lehetne egy olyan tétel, hogy " BÖJT". Ritkán, de csinálom. Ebédtől nem eszem másnap reggelig, kb. 16 óra. Jónak érzem Bmati és Ironizáló sugallatára.
Ha ezt adott napon beirom, akkor a visszanézéskor látom, mikor volt legutóbb BÖJT, vagy esetleg aznap miért kevés a kalória. Müködhetne ugy, mint az "elpárolgás" - persze nem minusz jellel, csak " 0 " -értékkel. Csak jelzés szinten. :)

2 éve
#2794
(#2794) drisztina 1559
Válasz Agi800309 #2792 számú posztjára
Úgy emlékszem, hogy semmilyen receptet nem lehet másik receptben felhasználni, akkor sem, ha közösbe ajánlod és akkor sem, ha sajátként használod. Ahhoz, hogy ezt megtehesd nem közösbe kell ajánlani, hanem a felhasználni kívánt recepted 100 grammra vonatkozó adatait új ételként kell felvinni.

2 éve
#2793
(#2793) MViktoria
Sziasztok!

Nekem nagyon hiányzik a grafikonból a trendvonal (hiába x-elem be nem rajzolja fel) a régebbi verzióban ezt nagyon szerettem és azt is hogy az egérrel is lehetett nagyítani, nem kellett a dátummal variálni. Köszi.

2 éve
#2792
(#2792) Agi800309
Sziasztok! Azt vettem észre, hogy a nem közös adatbázisba rögzített receptek esetében, ha már egy korábbi recept alapján szeretnék egy komplex adalékot=korábbi készétel (pl. házilag készített levesbetét) hozzátenni (mert pl. előző napról maradt egy kis adag), akkor bizony az új recept felvitele menüpontnál nem lehet megtalálni a nem közös adatbázisba rögzített ételeket és emiatt muszáj olyan recepteket is a közös adatbázisba ajánlani, aminek ott semmi keresnivalója, viszont privátban szükség van rá a helyes adatok miatt. Lehetne kérni erre vonatkozó fejlesztést, illetve a kizárás elhalasztását. Nyilván az ilyen közös adatbázisba került infókat a felhasználónak törölnie kell jelenleg. Köszönöm.

2 éve
#2791
(#2791) klorinczi 442 225
Valaki már felvette a javaslatok listájára a bevásárló lista ötletet.
Mindössze 1 szavazatot kapott...

Pedig a bevásárló lista jó ötlet!

Tudjuk milyen ételeket fogyasztunk, illetve azokat fogyasztjuk, melyeket megvásároljuk.
Összefügg. Mindent egy helyen lehetne kezelni.

Ha ez prémium funkció lenne, még előfizetni is megérné, mert nincs még egy olyan alkalmazás, ahol benne van, hogy mit fogyasztok, így ebből könnyen elkészülhet a bevásárlólistám is.

2 éve
#2789
(#2789) viccmanoo 8 11
Sziasztok!

Olyat nem lehetne, hogy a nap kiértékelésénél a szövegbe bele lenne írva, hogy a felesleges (lila) hasam éppen hány kockából áll, a leadott (szürke) hasam hány kocka?

3 éve
#2788
(#2788) HUNited 83
Válasz agatity #2787 számú posztjára
Van ilyen csapat, csak nem ilyen módon működik (amúgy nem rossz az elképzelés)

Én annyit tudok neked mondani, ha a termék ami duplikáció vagy nyilvánvalóan hibás beírod hogy DELETE, akkor néha ránéznek és törlik a korrektorok.

3 éve
#2787
(#2787) agatity 337 1
Szevaszok, a külső felületre (ide: http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=133657) is beírtam:

Sok olyan étel van, amelyek kétszer, háromszor vannak felvéve. Sokszor ugyanazzal a kalóriaszámmal, esetleg az egyiknél van fotó, a másiknál nincs.
Szerintem érdemes lenne ezeket egybe vonni, de megértem, hogy nincs kapacitása a fejlesztőnek egyesével fésülgetni az adatbázist. Ellenben ha kapna ezekről egyedileg jelzést, akkor ez tudna talán működni.
Ha még erre sincs kapacitása, akkor lehetne közösségileg rendbe rakni. Mondjuk X nap alkalmazás után és prémiumos előfizetéssel rendelkezők között felállhatna egy 3-5-10 fős csapat, akik a beérkezett duplikációkat jelző bejelentéseket ellenőrzik, és döntenek. Természetesen logolva a döntéseket, és bármikor visszavonhatóvá tenni, ha kiderül, hogy rosszul döntöttek. És ez a bíráló közösség az egyik fórumtopikba folyamatosan töltené fel, hogy miket vontak össze, hogy így is kiderülhessen, ha valamit hibásan vontak össze.


Itt lehet rá szavazni: http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=133657

3 éve
#2786
(#2786) drisztina 1559
Válasz KupBa #2781 számú posztjára
Nem tudom, hogy erre, vagy hasonlóra gondoltál e, de az üres "mit ettél" sorban a nagyítóra kattintva az általad felvitt vagy kedvencnek megjelölt ételeket mutatja.

3 éve
#2785
(#2785) drisztina 1559
Válasz tundesz3 #2784 számú posztjára
Lehet a hízást is követni az oldalon, igaz nem ez a legegyszerűbb módja és talán a kiértékelés sem úgy működik, ahogy ilyenkor elvárná az ember, de attól még működik:
- úgy kell meghatározni a kalória keretet, hogy hízás legyen a vége
- vagy mínusz előjellel kell megadni a célt

3 éve
#2784
(#2784) tundesz3
Üdvözlöm!
Fejlesztési javaslatként ínám a hízás lehetőségét. Sajnos sokunknak a hízás ugyanolyan probléma (ha nem nagyobb) mint másnak a fogyás. Évek óta küszködöm 10 kg hízásért, sajnos nagyon nehezen megy. Jó lenne egy támogató alkalmazás, esetleg javaslat miből kellene többet enni... Stb.

3 éve
#2783
(#2783) drisztina 1559
Válasz Margo721103 #2782 számú posztjára
Lehet korrigálni. A recepted utolsó soraként vidd fel az "elpárolgás"-t mínusz előjelel.

3 éve
#2782
(#2782) Margo721103 1
Sziasztok!
Jó lenne, ha a saját recepteknél korrigálni lehetne az elvesztett nedvességgel. Ez sütésnél fontos lenne. Pl (mínusz)-1,5dl víz. Így a tápértékek maradnának, kicsit kisebb súlyra vonatkoztatva. A teljes adagot nyersen könnyű lemérni (és a recept is mutatja) és sütve is. Ha kiveszek belőle egy adagot, darabot más lesz a valós tápanyagtartalma.
A kész recept kalóriatartalma a nyersanyagra vonatkozik. mikor megsül, kisebb a súlya, és mérni is csak a készet tudom.

3 éve
#2781
(#2781) KupBa 106
Sziasztok!

Van egy ötletem egy "nice to have" opcióra, persze lehet, hogy már van ilyen csak én nem találtam meg az oldalon. Szeretnék látni egy listát azokról a ételekről/termékekről amiket én vittem fel az adatbázisba. Így például könnyen meg tudnám nézni, hogy melyiket hányan választották eddig, mennyire volt hasznos a hozzájárulásom.

3 éve
#2780
(#2780) egyszervolt 2
Válasz törölt felhasználó #2778 számú posztjára
Írja a célbeállításnál is, hogy ne menjen alá, illetve ha mégis a napi keret alatt van, ír figyelmeztető üzenetet, szóval ez a része rendben van.

Viszont ami kicsit problémás, hogy stagnálásnál vagy némi súlyemelkedésnél eléggé le tudja vinni a keretet, ott valóban jó lenne, ha nem ajánlana 1200 alattit. Valamelyik nap 900-as keretet kaptam (alapjáraton úgy szoktam dátumot választani, hogy 1300-1350-es keret legyen) amikor beírtam az aktuális súlyom, mert a szokásosnál magasabb volt a napi súly vízmegkötés miatt. Inkább állítottam a célon mert eléggé zavart. Tudom, megoldás lenne ilyenkor megvárni, amíg lemegy a víz és akkor beírni az új súlyt, de naponta mérem magam és szeretnék "őszinte" grafikont, ami a kilengéseket is mutatja.

3 éve
#2779
(#2779) macskamatyi
fekvotamaszt miert percben/oraban irja? Altalaban darabszam lenne logikus.

3 éve
#2776
(#2776) Muci84 13
Új recept felvételénél is jó lenne a vonalkódolvasás és hangalapú felvitel, mint opció.
Gyakran főzés közben viszem fel a receptet, megkönnyítené.

3 éve
#2775
(#2775) Para 14
HIÁNYZIK A KORÁBBAN MEGSZOKOTT"NAGYÍTÁS LEHETŐSÉGE" A GRAFIKONON! :-(

3 éve
#2774
(#2774) Zsanci9494 51
Válasz VT76 #2773 számú posztjára
Szerintem erre a legjobb ha veszel egy fitnessórát ami a pulzusod alapján mond egy elègetett kalória èrtèket.

Pontosan amúgy semmi nem fogja megmindani neked mennyi kalóriát ègetsz így el de a legvalósabb adatot egy óra adhat.

Egy kalkulátor csak egy random számot ad ki ami nem biztos, hogy jó a cèlodnak ha fèlrevezet.

3 éve
#2773
(#2773) VT76
Sziasztok! Én súlymellényben szoltam sétálni, és arra nem találok a "mit sportoltál" rovatban semmilyen információt, hogy ha bizonyos kg-al sétálok bizonyos tempóval X km-t, akkor mennyi kalóriát égetek a mozgás alatt! Max 10 kg... Meg tudnátok oldani valahogy, hogy legyen erre adat?

3 éve
#2772
(#2772) sarvaribence11 1 11
Válasz timmyke04 #2770 számú posztjára
Én úgy oldom meg hogy safariban létrehoztam rá egy asztali ikont teljesen olyan mintha app lene.

3 éve
#2771
(#2771) drisztina 1559
Válasz timmyke04 #2770 számú posztjára
http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=120945

3 éve
#2770
(#2770) timmyke04 1
Üdv. Nem találok erre vonatkozó kérdést(pedig tuti nem csak engem aggaszt), de miért nincs IOS-re is alkalmazás?

3 éve
#2769
(#2769) HUNited 83
Válasz Toma2 #2765 számú posztjára
Csak megjegyezném, hogy van erre célalkalmazás is. Hogy mást ne mondjak, a Magyar Hypertonia Társaság új applikációja a vérnyomás mellett vércukor napló funkciót is kínál.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myitsolver.sandoz

3 éve
#2768
(#2768) drisztina 1559
Válasz Toma2 #2765 számú posztjára
Esetleg vidd fel új ételként, mint pl. "vércukor" nulla tápértékkel. Így nem csak ki tudod exportálni, hanem akár naponta többször is (pl.étkezések előtt/után) tudod rögzíteni a mért adatokat.


3 éve
#2767
(#2767) Mikifogyas 1
Két nap próbálkozás után nem jöttem rá magamtól hogyan kell felvinni új ételt,pedig rutinos számítógép felhasználó vagyok. A kérdések között böngészve megtaláltam a választ. Az volt a probléma,hogy amikor beírom az ismeretlen étel nevét,vagy bármit a "mit ettél" ablakba,akkor a ˇ>ˇˇ jel azonnal X-re vált,így nem ér semmit az instrukció,mivel a jel már nem látszik. Ezt érdemes lenne egyértelműbben jelezni,de a legpraktikusabb lett volna egy külön ablak az új étel felviteléhez.

3 éve
#2766
(#2766) Erybaba 1
Anyukaként azt szeretném tanácsolni ha lenne plusz opció: várandós és szoptatási. Mert sajnos hiába kalkulálok szorgalmasan a szoptatási idő alatt picit több bevitel kell de igy fals adatok jönnek létre.

3 éve
#2765
(#2765) Toma2
Az étkezési naplóban szeretnék vércukorszinteket szerepeltetni, van erre vajon lehetőség? A cukorértékeket mérőszámként kezdtem rögzíteni, jó lenne, ha excelbe exportálva tudnám mutogatni a diabetológusnak. Köszi, toma

3 éve
#2764
(#2764) drisztina 1559
Válasz Ggeorge #2763 számú posztjára
A hízással kapcsolatban válaszoltam (2750.sz.hozzászólás) "versz0911"-nek.
A koleszterint szerintem kétféleképpen tudod jegyezni (feltéve, ha ismered az értékeidet):
- napi jegyzetként (főoldalon a jobb felső sarokban, notesz ikonnál), de ezt csak naponként tudod megnézni, vagy esetleg
- a mérőszámok panelben (főoldalon a súlyod alatt) válaszd ki az "egyéb" mérőszámot (a bal vádli és az izomtömeg között találod), ezzel még a grafikonodon is követheted a változást.

3 éve
#2763
(#2763) Ggeorge
Válasz versz0911 #2736 számú posztjára
Én is azt a funkciót keresem, ahol hízni lehet. No meg jó lenne, ha a koleszterint is lehetne jegyezni.

3 éve
#2762
(#2762) Hugomarquez 14 16
Jó lenne ha lehetne másolni ételeket a kapcsolt felhasználóktól. Ha ugyanazt eszek mint a feleségem, akkor elég ha az egyik beleírja, és a másik csak másolja.

3 éve
#2761
(#2761) dannius87 72
Sziasztok,
Étkezési naplónál jó lenne ha kicsit részletesebb adatokat kaphatnánk. Rost, cukor, telített-telítetlen zsírok is kinyerhetőek lehetnének. Köszi

3 éve
#2760
(#2760) Zsanci9494 51
Esetleg egy olyan fejlesztés jól jönne, hogyha beírom a sportot ne növelje a kalóriáimat.
Ugyanis én alapból az alapjárat kalóriámat állítottam be amivel ugye csak súlyt tartanék. Viszont sportolok mellé amit az órámon követek nyomon, hogy kb mennyi kcalt égettem el. De nem szoktam beírni a bázisba mert akkor megnöveli az ehető kalóriáimat és akkor csak annyit látnék, hogy ehetek holott nem. :D Én örülnék egy ilyen fejlesztésnek mivel az elégetett kalóriáimat csak nap végén vinném be így nem szeretnék kisebb kalóriakeretet beállítani és egész nap azt nézegetni vajon beleférek-e még stb....

3 éve
#2759
(#2759) drisztina 1559
Válasz ZsuzsiHonti #2758 számú posztjára
Válaszd ki a "100 g" helyett a "dl"-t.

3 éve
#2758
(#2758) ZsuzsiHonti 81
Szia! Kérdés, hogy tudom beállítani az új ételeknél a 100 ml-hez tartozó kcal-t ha italt akarok bevinni? köszi

3 éve
#2757
(#2757) drisztina 1559
Válasz mlakanorbi #2756 számú posztjára
Jelenleg nem tudod.

3 éve
#2756
(#2756) mlakanorbi
Sziasztok,

Össze tudom kapcsolni az alkalmazást Samsung Health-szel, hogy szinkronizálja?

3 éve
#2755
(#2755) drisztina 1559
Válasz ZsuzsiHonti #2754 számú posztjára
Készítsd el a feltölteni kívánt fotó(ka)t. Ezek után, akár asztalin, akár telefonról szeretnéd ezt megtenni, írd be a „mit ettél” sorba a feltölteni kívánt étel megnevezését. A szóban forgó étel elején lévő „fényképezőgép” ikonra kattintva megnyílik a feltöltési lehetőség. Ha elfogadtad a figyelmeztetést, két feltöltés között választhatsz:
- "ételfotó feltöltése" ide töltsd fel az étel azonosítására alkalmas fotót (legyen az termék fotó vagy az általad elkészített készétel fotója)
- "címkefotó feltöltése" ide a terméken található tápanyagadatokat érdemes feltölteni, segítve az adatok ellenőrizhetőségét mások számára
A feltöltés kiválasztását követően ki tudod keresni (telefonon a galériából, asztalin a megfelelő mappából) a feltölteni kívánt fotó(ka)t, ezeket a végleges feltöltés előtt forgathatod, mozgathatod, méretét minimálisan ugyan, de módosíthatod. Ha megfelelőnek találod a képet, akkor a „mentés” ikonnal véglegesen mentheted. Mindig az a fotó lesz az étel elején látható, amire utoljára állítottad a "képkeresőt" (ebben nem vagyok biztos, hogy érthetően fogalmaztam :))

Ha valahol elakadsz, kérlek szólj és pontosítok.

3 éve
#2754
(#2754) ZsuzsiHonti 81
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy hogy tudok feltölteni képet az ételekről?
Köszi a segítséget

3 éve
#2753
(#2753) drisztina 1559
Válasz versz0911 #2751 számú posztjára
Idővel lehet, de nem hiszem, hogy ez a közeljövőben lesz. Mivel kevés az általad említett "elvetemült", sőt sokan az öt ékezést sem tartják, így valószínűleg nem élvez prioritást.

Jelenleg 7 felé tudod csoportosítani az étkezéseidet: reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára, nasira és egyébre.

3 éve
#2752
(#2752) Szeferi
Köszöbön, hogy megjelent a glikémiás mutató.
Sajnos kevés ételnél.
Jó lenne egy kereső, mert nehéz megtalálni pl. Bajor kenyeret, ami nem a B és nem a K-nál van.
Üdv
SzF

3 éve
#2751
(#2751) versz0911 1322 52
Válasz drisztina #2750 számú posztjára
Nagyon köszönöm a korrekt válaszokat. A több étkezés hozzáadása még jó lenne. Láttok erre esélyt?

3 éve
#2750
(#2750) drisztina 1559
Válasz versz0911 #2736 számú posztjára
Úgy tudom, hogy lehet a hízást is követni az oldalon, bár abban biztos vagyok, hogy nem ez a legegyszerűbb módja és talán a kiértékelés sem úgy működik, ahogy ilyenkor elvárná az ember, de attól még működik:
- úgy kell meghatározni a kalória keretet, hogy hízás legyen a vége :)
- vagy mínusz előjellel kell megadni a célt

De miután ilyen "okosan" leírtam, már nem is vagyok benne biztos, úgyhogy megyek és gyorsan ki is próbálom ;)))

ui: kipróbáltam, elvileg a célbeállításnál engedi a fent említett verziók beállítását is. Azért írom, hogy elvileg, mert nem mentettem el (nem szerettem volna új célt menteni magamnál)

3 éve
#2749
(#2749) drisztina 1559
Válasz versz0911 #2735 számú posztjára
Tudtam, hogy volt még valami, amire válaszolni akartam neked :)

Én riasztásra a telefonom* (naptár funkció) használom. Az mindig velem van és így nem kell figyelni állandóan az órát.

*szinte mindenre, evésre, ivásra, sportra, tanulásra, egyéb feladatokra

3 éve
#2748
(#2748) drisztina 1559
Válasz versz0911 #2744 számú posztjára
Prémiumosként esetleg válassz más hátteret. Felvetésedre ("...ha elkezded színezni,a környezet színes mivoltával együtt már túl sok...") kipróbáltam ezeket, szerintem a kerékpáros egész jó. Színesnek színes, de nem érzem tarkabarkának, a gyorsgombokat meg vagy ne színezd vagy keress egy odaillő/harmonizáló színt. :)

3 éve
#2746
(#2746) drisztina 1559
Válasz FaluvegiCsaba #2727 számú posztjára
Nem tudom, pontosan mit szeretnél látni, de a kalória statokat jelenleg kétféleképpen tudod a grafikonodon megjeleníteni:
- ha a grafikonon az összesített túllépést is kijelölöd/használod. Mivel én nem használom, ezért belinkelem Pingpongvin korábbi hozzászólását ezzel a funkcióval kapcsolatban (remélem, ma is helytálló): „Az összesített túllépés a kezdő naptól az adott napig összesített eltérést mutatja az elfogyasztott és a terved szerint elfogyasztható kalóriák között. A Napi kalória keretnél kiírja, hogy "x kcal-al többet ettél ma", vagy jobb esetben "Még y kcal-t ehetsz ma". (Előbbi pozitív, utóbbi negatív túllépést ad.) Ezek a napi eltérések a tervedhez képest. Ha ezeket összeadod, akkor kapod meg az összesített túllépést, és ennek napi alakulását is megnézheted grafikon szerűen.
Példa:
Hétfőn kevesebbet ettél 100kcal-val: napi érték -100, összesített érték -100
Kedden többet ettél 50-nel: napi érték 50, összesített érték -50 (= -100+50)
Szerdán kevesebbet ettél 20-szal: napi érték -20, összesített érték -70 (= -100+50-20)
stb. Ekkor a grafikon értékei hétfőn, kedden szerdán: -100, -50, -70
Habár a mérleg és a nadrágszíj a legjobb mérce, segíthet kielemezni egy elakadásnál, hogy mennyire sikerült betartani célunkat. Figyelembe kell venni azt is, hogy csak akkor ad értelmes adatot, ha mindent bekönyvel az ember, evést is, mozgást is. A grafikont a "Célod kezdete" és az "Adott dátum"/tegnapi nap (illetve este a könyvelés befejeztével a "Mai nap" is jó) beállításokkal érdemes használni, különben a nem könyvelt napok kiértékelhetetlenné teszik az ábrát.”

- vagy esetleg használd ki a 'bázis által „új” fejlesztésként biztosított „egyéb” tételt*. Igaz, ehhez minden nap végén neked kell berögzíteni a követni kívánt napi kalória adataidat, viszont így megjelenítheted a grafikonodon is.


*a főoldalon lévő „mérőszámok” fogaskerekére kattintva pipáld be/válaszd ki az „egyéb” rubrikát

3 éve
#2745
(#2745) kaloriabazis 185
10 féle szín van, azokból használj kevesebb félét és olyat ami nem zavar. Ezen a témán reggel nagyon felhúztam magam, de külső szemmel megértem hogy érthetetlen a reakcióm. Tervezői szemmel kitartok amellett hogy az egy elkeserítő jelenség.

3 éve
#2744
(#2744) versz0911 1322 52
Válasz kaloriabazis #2740 számú posztjára
Jézus, ne vegyétek már kritikának :-) Ezek itt jobbító javaslatok és ennyi :-) Ha így marad, az is jó! Értem, h nem kell színezni ha nem muszáj. Tényleg jó ötlet, de ha elkezded színezni, akkor a környezet színes mivoltával együtt már túl sok, ezért lehetne a környezeti színekre egy egyszerűbbet bevezetni és akkor a gombok színei jobban kiugrottak volna. De csak nekem. Ha ignoráljátok engem nem zavar :-) Egy ötlet volt, ennyi :-) Relax. Egyébként én képként naponta küldöm az edzőmnek, h mit eszek. Nála tapasztaltam, h már nem látta át a képeket, zavaró volt az, h nem cs a lényeg volt színes, hanem minden. De majd megszokja, semmi gond :-)

3 éve
#2743
(#2743) kaloriabazis 185
Ez számomra annyira elkeserítő, hogy meglát valaki egy új funkciót, amin elég sokat dolgoztunk és vagy 20x átprogramoztuk, hogy a legjobb legyen... és mégis ha valaki meglátja, akkor nem az az első reakció, hogy de jó, hanem hogy hááááát, így már nem jó, túl sok a szín, túl kicsik betűk, teljes étkezések miért nincsenenek benne, stb...
Megszoktam, hogy általában A és B verzió között kell dönteni tervezéskor és x százaléknak nem fog tetszeni a döntés, de itt ezt tényleg úgy csináltuk meg hogy teljes szabadsága legyen a felhasználónak és még itt is ez van.

Nem értem miért van ez. Valamiért alapból rossz érzése van az embereknek az új iránt?
Valaki magyarázza el ezt nekem.

3 éve
#2742
(#2742) kaloriabazis 185
Válasz szakalyb #2738 számú posztjára
megnéztük, elég bonyolult a kód ennél a résznél, két nap programozás elmenne rá. Prioritás listánk szerint nem ez a legsürgősebb, így ezt egyelőre várólistára tettük.

3 éve
#2740
(#2740) kaloriabazis 185
Válasz versz0911 #2733 számú posztjára
Szia, ne haragudj, de ezt nagyon nem tudom elfogadni mint kritikát ezzel a funckcióval kapcsolatban!
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy színezd be a kedvenceket. Összeolvasztani sem muszáj! Hagyd az összeset eredetin, vagy ha a fekete szín tetszik, állítsd a gombokat feketére. Ez nem egyértelmű, hogy ez nem kötelező? Tényleg érdekel, mert nagyon sokat agyaltam, hogy rugalmas legyen és mindenkinek megfelelő, és az ilyen visszajelzés rendszerleállást okoz a fejemben. :)

A betű méret növelése nagyon kusza hatást váltana ki, hogy minden méretű gombhoz különböző méretűek a szövegek. Most nem mutatom meg képen, de biztos vagyok benne. :)

3 éve
#2739
(#2739) kaloriabazis 185
Válasz szakalyb #2738 számú posztjára
megnézzük mivel járna, logikus igény

3 éve
#2738
(#2738) szakalyb
Nem lehetne a több ételből összeállított "kedvencek"-et is gyorsgombhoz rendelni? Fix reggeli, vacsora "menü" így egy gombbal előhozható lenne a név szerinti keresés helyett.

3 éve
#2737
(#2737) versz0911 1322 52
Na befejezem mára. Jó ötlet a kedvenceknél a gomb méretének növelése. Én jól látok, de biztosan segít ez sokaknak. Viszont akkor nőjön a betű mérete is a gomb méretével együtt. Így van egy nagy gomb, apró betűvel.

3 éve
#2736
(#2736) versz0911 1322 52
Á igen, és akkor még egy :-) Szintén sportolóknál. A hízást nem lehetne lekövetni? :-) Nekem pl. időszakonként a súly növelése a cél, nem a fogyasztás. Sem célként, sem követésben nem tudja ezt az app kezelni. Vagy én nem látom :-)

3 éve
#2735
(#2735) versz0911 1322 52
Sziasztok, még egy: tök jó a fix étkezési időpont. Egy emlékeztető riasztási funkció ehhez? Csak hogy ne kelljen állandóan figyelni az órát.. Persze tudom, ez megint elég elvetemült :-) De aki ezt komolyan nyomja....

3 éve
#2734
(#2734) versz0911 1322 52
Sziasztok, második ötletem ma, ha már írok, akkor ezt is. Lehet egyedül vagyok, de bizonyos diétáknál, vagy testépítőknél van több étkezés is, mint napi 5. Kora reggeli (ébredés utáni), késő esti, és elvetemülteknél még éjszakai is :-) Ahogy lehet fix étkezési időpontokat adni, úgy lehetne beszúrni új étkezési kategóriát is?

3 éve
#2733
(#2733) versz0911 1322 52
Sziasztok. Nagyon régen használom az oldalt, napi szinten (régebben, mint amit a fejléc mutat :-).
Szeretem a színeket, egy ideig jó volt ránézni az oldalra emiatt. Most viszont már, h ennyire sok az információ, kezd zavarni a tarkabarkaság... Nem szoktam nyafogni, gyorsan alkalmazkodom mindenhez, de ez már sok. Most, h a kedvencek gombjainál színeket is megadhatsz, még inkább... A javaslatom: black edition? Aztán színezhet magának mindenki kedvenceket ahogy akar. Természetesen nem mindent, az alap színsémának meg kell lennie, de nézzétek meg hányan töltik le már a google-hoz, a msn-hez, stb. a fekete kiadást. Jobb a szemnek.

3 éve
#2732
(#2732) zedudi 1
Sokat segítene egy napi makró összetétel beállító felület naptárral pl. carb cycling diétához.
Nagyon jó lenne, ha meg lehetne adni, hogy pl egy hetes ismétléssel melyik nap milyen makró bevitelt szeretnék!

3 éve
#2731
(#2731) drisztina 1559
Válasz franciska49 #2730 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

Ne feledd, hogy a recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

3 éve
#2730
(#2730) franciska49
Üdv! Kihagyott kb 2 év után most tértem vissza a csoportba. Vinnék fel uj étel adatokat. Hogyan tudom ezt megcsinálni?Hová kell klikkelni? Köszi

3 éve
#2729
(#2729) dmp
Nagyon nem tudom hova tenni a kerékpározásnál a lassú, közepes stb. tempókat. Legalább egy -tól -ig tartomány kéne nekik, pl. <10 km/h, 10-15, 15-20 stb., akkor legalább a sík terep le lenne fedve. A testtömeget amúgy most figyelembe veszi valami számolás a mozgásoknál?

3 éve
#2728
(#2728) kzoltaan
Hello,
A tagok felviszik hogy mit ettek reggelire, tízóraira, ebédre, stb. Nagy segítség lenne egy olyan kereső, ahol ilyenek között lehetne keresni. Beírom, hogy reggelit keresek 6-800 kcal között, és adna nekem egy listát. Ebből a listából át tudok emelni magamhoz (mert 1-1ben megettem), vagy ki tudom zárni, hogy ha következőleg keresek, ne hozza fel. Lehet pár kombó a rendszerbe, szerintem hasznos lenne.

Ha a jövőre viszek fel étket, akkor legyen egy "bevásárlólista", ha az alapanyag. ha főtt kaja, legyen az a listában.... Így be tudok vásárolni hozzá....

3 éve
#2727
(#2727) FaluvegiCsaba 1066 2
A grafikonon miért nem lehet a kalória statokat megjeleníteni? :/

3 éve
#2726
(#2726) drisztina 1559
A segítségeket illetően (szerintem) mindenkinek igaza van, mert:
- igaz, hogy korábban az ételnevek fordításáért is lehetett mentőövet/pontot kapni*, ez mára megszűnt;
- a segítségeim számának jelentős része valóban az usda adatok feltöltésével jött össze**, és mivel az oldal elérhetősége megváltozott*** - addig, míg ez a probléma, javításra nem kerül – sajnos a segítségek száma így sem növelhető;
- időközben rengeteg „étel”fotót töltöttem fel (sokakkal együtt én is), de úgy tapasztaltam, hogy a képfeltöltésért nem ad a rendszer mentőövet/pontot;
- vonalkódot csak azoknál az ételeknél töltök/töltöttem fel, amiket én is használok vagy ilyen-olyan módon a kezembe kerül :))) itt minden vonalkód feltöltés után (jelenleg) – ezt most már „határozottan” állítom, hogy – 1db mentőövet/pontot ad ****

és végül, de nem utolsó sorban:
- nem tudok semmilyen feltöltési korlátról (úgyhogy hajrá! mondtam volna kb. 12 órával ezelőtt, de látom, ezzel a buzdító szöveggel már megelőztek :DDDD)

*és igen (sokakkal együtt <3) ebben is részt vettem, de csak minimális mértékben. Látva a fordításban szívesen részt vevők számát, a feladat sikerességét/pörgését, ez leginkább az alap élelmiszerek neveinek megadása, esetleg a mások által fordított ételek „leokézása” és/vagy a szerintem „gázos” ételeknél a „nincs angol megfelelője” ikon megnyomására terjedt ki.
**csakis az általam feltöltött adatokért vállalok felelősséget! ;)
***szerintem erről a fejlesztő(k) is értesült(ek) már.
****ebben korábban nem voltam biztos lsd. Tagsival váltott (gőzöm sincs, melyik) topik, (nemtom, hányas számú) hozzászólásomban, neeeem keresném elő, ha igazán érdekel, keresd meg magad!

3 éve
#2725
(#2725) feketeinci 9
Válasz HUNited #2723 számú posztjára
Nem biztos hogy nincs korlát.
Drisztina nem csak ezzel segített, sok pontot kapott az USDA feltöltésnél, és az étel nevek fordításánál.

3 éve
#2724
(#2724) dannius87 72
Az adatok betöltése továbbra sem működik, mert az usda oldal megszűnt. A betöltés nélkül még mindig nem lehet beírni a cukor - rost tartalmakat, sajnos nincs rá lehetőség pedig nagy szükség lenne rá.

3 éve
#2723
(#2723) HUNited 83
Válasz OKornel #2722 számú posztjára
Nincs korlát, van akinek sokkal több a segítségeinek a száma (pl drkrisztina 1299). Lehet olyan terméket módosítottál amit már korábban, és ezért nem megy feljebb.

3 éve
#2722
(#2722) OKornel 262
Töltöm a vonal kódokat és néha a fals helyett a ténylegest. Eddig simán fel tudtam tölteni. Készítgetem az ételek címlap képeit is ez mostanáig gond nélkül ment. Már nem megy bármilyen kapcsolaton és gyorsaságon próbálom. Segítségeim száma 99-nél van. Ezért nem megy mert 100 a korlát?

3 éve
#2721
(#2721) Kaszagyerek 85 100
Szeretem az oldalt !!
Székely vagyok,
Jó lenne ételek áránál forint
helyet választható lenne lej is
lej (román pénznem)
programozás tanulok,
szerimtem elég egyszerű lehet
bettrni,
Üdv
Sándor
Csíkszereda

3 éve
#2717
(#2717) egyszervolt 2
Válasz HUNited #2715 számú posztjára
Prémium nélkül látjuk, de rákattintva feldob egy ablakot, hogy nem használható. Vendégként átmenetileg elvileg működik egy darabig, hogy meg lehessen nézni, mire jó, de saját fiókból nem. Kicsit tényleg zavaró, hogy ott van de nem lehet vele mit kezdeni.

A célbeállítás nálam mindig a 25 kg-t írta ki az új cél napján, amíg nem volt adat, amivel számoljon. Amint a következő napokban adtam meg új súlyt, onnantól már jól számolt.

3 éve
#2716
(#2716) egyszervolt 2
Válasz palixo #2714 számú posztjára
Eszközök -> cél beállítása 2 db kattintás. Telefonról, böngészőből is a 3 párhuzamos vonalra kattintva kiadta, az alkalmazást nem ismerem, de ez nem tűnik olyan bonyolultnak.

3 éve
#2715
(#2715) HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2712 számú posztjára
Mondok neked hasznos prémium funkciót:
- reklámmentesség
- nagyobb, étkezésekre bontott napi keret sáv

Ez a két dolog önmagában megéri a prémium árát (és azért van még pár másik is).

Ez a grafikus kalóriabigyó (zabagépnek hívom) nekem sem hiányzott, de biztos van akinek segít. Nem tudom viszont ha prémium funkció, akkor hogyhogy látjátok ti is még mindig? Most megnéztem egy másik böngészőben login nélkül, és teljes értékűen használható prémium nélkül is... (gondolom valami átmeneti időszak)

A célbeállítás nekem sosem írt ki ilyet, pedig az elmúlt hetekben eléggé sokat vacakoltam vele.

3 éve
#2714
(#2714) palixo
Ha valaki új célt akar beállítani, ne kelljen keresgetni órákig, hogy hol lehet pláne ha okostelefont használ.

3 éve
#2711
(#2711) egyszervolt 2
Válasz Gabonka #2710 számú posztjára
Mér, a tápanyagoknál ha rákattintasz a fogaskerékre ki tudod választani, hogy milyen egyéb adatokat szeretnél még látni.

3 éve
#2710
(#2710) Gabonka
Sziasztok! Gondolom más is írta már, de szerintem tök jó lenne, ha egy alap vitamint is mérne a rendszer. Minimum fogyasztás, stb, alap vitaminok, ásványi anyagok: vas, c vitamin, magnézium, kálium pl.
Üdv

3 éve
#2709
(#2709) MagyarZ 71
Üdv!
Nem volna megoldható, hogy a sportolást egy külső app-ból bekérje a program? Ha van ilyen és ha engedélyezed.
Pl az Edzésonline.hu lehetőséget ad, hogy engedélyezd a Strava adatok hozzáférését és ha sportolsz és felkerül a Stravara (ami elég elterjedt és sok sportóra és eszköz támogatja), akkor már nem kell átirogatni.

3 éve
#2708
(#2708) FaluvegiCsaba 1066 2
Válasz törölt felhasználó #2702 számú posztjára
Szia,

kösz a választ. Ezt a részt megtaláltam. Most azt keresem, hogy ne a kalóriát, hanem a makrókat is állítani tudjam. Pl: Zsír 0/50 - tehát 50 a napi mennyiség. érdekes amúgy hogy ezt csak mobil böngészőn mutatja,..

3 éve
#2707
(#2707) HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2706 számú posztjára
Ha nem vagy prémium (márpedig a neved mellett nincs a jel) akkor nem fogod már sokáig látni a szimulátort (prémium funkció lesz)

3 éve
#2705
(#2705) 1651781566
Sziasztok, engem is a tervezéshez az összesítés érdekelne. Pl bevásárló listához.

3 éve
#2703
(#2703) czzsani 9
Sztem sokkal egyszerubb lenne, hogyha szepen egybol csak premium tagsagival lehetne belepni. Felesleges barmilyen ingyenes opciot meg fentartani!! Ugyanis ami megmaradt belole (en 2012ota hasznalom), elvezhetetlen, hasznalhatatlan, de gondolom ez volt a celotok! Gratula, sikerult!

3 éve
#2701
(#2701) azutolsojulcsi
Sziasztok!
Be lehetne vezetni, hogy a cél elkezdését átlehessen állítani?
Mert az igaz, hogy mondjuk december 23-án töltöttem le a programot és regisztráltam, de csak január 2-án kezdtem el használni
És alul a kiértékelésnél úgy tesz az oldal, mintha én abban az 1 hétben nem ettem volna semmit, és mindent levon.

3 éve
#2700
(#2700) drisztina 1559
Válasz FaluvegiCsaba #2699 számú posztjára
Nem tudom, Beáta mikor fogja olvasni a kérdésed:
A főoldalon a "napi tápanyag javaslat" fogaskerekére kattintva, kiválaszthatod a célodnak megfelelő arányokat/makrokat kiszámító "módszer"-t. (Az "egyéni" módszernél az általad kiszámolt arányokat tudod beállítani)

3 éve
#2699
(#2699) FaluvegiCsaba 1066 2
Lehetne mar egy olyan, hogy ha befotozzuk a vonalkodot, akkor automatikusan felismeri a szabvanyt. 220 napig 1 napot sem hagytam ki, hasznaltam ezt az oldalt. Utana ez a bosszanto dolog miatt valtottam, pedig 2 evre elore megvettem a premium tagsagot, ezzel is tamogassam a fejleszteseket.
Csinaljatok ezt meg kerlek, nem olyan bonyolult, hogy az AI felismerje.

3 éve
#2698
(#2698) drisztina 1559
Válasz Aquatika #2696 számú posztjára
A 100 gramm helyett válaszd ki a decilitert (1dl=100ml).

3 éve
#2696
(#2696) Aquatika
Érdeklődöm, hogyan tudok 100ml -t megadni új étel-ital felvitelekor? Jelenleg csak ml kiválasztására van lehetőség.
Köszönöm.

3 éve
#2695
(#2695) dagyka110
Válasz feketeinci #2694 számú posztjára
Köszi !
A tanácsaid alapján az egyes ételek átvitele más napszakra sikerült.
A komplett napszak azonban nem sikerült, de majd egyesével átviszem, azzal is fogyok.
Persze azért tökéletesebb lenne, ha ráütök a másolásra, akkor a nap felajánlása után még egy napszaki választási lehetőség jönne fel.

3 éve
#2694
(#2694) feketeinci 9
Válasz dagyka110 #2693 számú posztjára
.....bemásolja a kiflit a reggelihez, rákatt erre a kiflire, és,ki tudod választani hogy ebéd, vagy más.

3 éve
#2693
(#2693) dagyka110
Válasz feketeinci #2692 számú posztjára
Sajnos nekem nem sikerül.
Ha reggelire kiflit eszem és ebédre is azt, akkor a másolás gombra ütve kijön a mikorra és ott ma, tegnap .. stb lehetőségek vannak, amire ütve bemásolja a kiflit a reggelihez. Végeredményben a kalóriaszámlálás nem rövidül, csak nem a megfelelő helyen adminisztrálom. Ha egy egész reggelit (mondjuk 6 féle élelmiszert) egyszerre szeretnék más napszakra másolni, akkor a másolás gomb után a ma, tegnap...stb lehetőségek jönnek elő, amire a reggeli a reggelihez másolódik.

3 éve
#2692
(#2692) feketeinci 9
Válasz dagyka110 #2691 számú posztjára
A ma éppen jó erre. Utána rákattintasz a másolatra, és kiválasztod hogy reggeli ebéd vagy vacsora.

3 éve
#2691
(#2691) dagyka110
Ha reggel, délben, este ugyanazt eszem, akkor hogyan lehet másolni az adott napszakra ?
Mert jelenleg a másolás gombra ütve ma, tegnap...stb lehetőség van.

3 éve
#2690
(#2690) Czitak 4
A kalória táblázatot miért nem lehet a név alapján rendezni? Így nagyon nehéz megtalálni ha valamit keresni kell.

3 éve
#2689
(#2689) feketeinci 9
Válasz VikiPapp #2685 számú posztjára
Igen, így. Vagy elpárolgás, vagy víz, a fontos az a negatív előjel.

3 éve
#2688
(#2688) toscana54 1
Válasz drisztina #2687 számú posztjára
Sikerült! Köszönöm!

3 éve
#2687
(#2687) drisztina 1559
Válasz toscana54 #2686 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén lévő nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.


3 éve
#2686
(#2686) toscana54 1
Nem egyértelmű, hogyan lehet saját receptet bevinni. Szeretnék segítséget kérni.

3 éve
#2685
(#2685) VikiPapp 1
Válasz feketeinci #2683 számú posztjára
Még nem, köszi az ötletet. Eddig eszembe sem jutott, de megpróbálom! Te így csinálod?

3 éve
#2684
(#2684) HUNited 83
Válasz Mikklosh #2682 számú posztjára
Szerintem van ilyen funkció, megint más dolog, hogy nagyon nehéz csak úgy étkezni, hogy ez minden terméknél ki legyen töltve.

3 éve
#2683
(#2683) feketeinci 9
Válasz VikiPapp #2681 számú posztjára
Próbáltad már azt, hogy felviszel "elpárolgás"-t negatív előjellel? Mint a recept egyik összetevője.

3 éve
#2682
(#2682) Mikklosh 51
Sziasztok, 2018 augusztus óta mindennap mindent írok, fél év alatt a tervezett 10 kiló lement, azóta tartom. Jó lenne, ha az összetétel részletezésnél lehetne látni, hogy egészségügyi ajánlások szerint, a bevitt pl. vitaminok a napi szükséglet hány %-át fedezik.

3 éve
#2681
(#2681) VikiPapp 1
Kedves fejlesztők! Szerintem ezt az oldalt, már 4 hónapja használom, életem részévé vált! Szuper az is, hogy meghallgatjátok a fejlesztési ötleteket!
Én azt hiányolom, hogy az új recept felvételénél a készétel súlyát nem tudom változtatni, pedig általában nem annyira jön ki súlyra az elkészült étel (főzés - sütés után), mint nyers állapotban!
Köszönöm:Aranyos Viki

3 éve
#2680
(#2680) krdominika
Szerintem befolyásolja az alvás is az anyagcserénket.Jó lenne,ha beírhatnánk hány órát aludtunk,és ezt adatot is beszámítaná a rendszer.

3 éve
#2679
(#2679) Cola51
Üdv.: Nekem segítene, ha a másolás menüben az "adott nap" mellett, lehetne, adott napig is másolni!
pl.: Szinte minden nap iszok kávét. Jó lenne, ha nem kellene ilyen sűrűn foglalkozni vele.

3 éve
#2678
(#2678) Zsanci9494 51
Engem motivál ha látom hány napja figyelek a kalóriára mobil appon jó lenne ha egyből lehetne látni ès nem kène rákattintsak az emberkère ehhez.

Persze ez csak egy kis semmisèg de nagyon tud motiválni.

3 éve
#2677
(#2677) drisztina 1559
Válasz Vrazsity #2676 számú posztjára
Ha jók a beállításaid, akkor az időszakos vagy „furcsa jelenségekkel” járó programhibák nagy valószínűséggel a háttérben folyó fejlesztések miatt fordulnak elő.

3 éve
#2676
(#2676) Vrazsity 7
Ma nagyon nehezen működött az oldal. Túlevést mutatott, holott nem ettem annyit, amennyit lehetett volna és még mozgást is vittem fel. Többször tapasztaltam ezt a problémát. Ezzel nem lehetne valamit kezdeni???

3 éve
#2675
(#2675) Anderaa 118
Sziasztok!

Nagyon hasznos számomra az oldal, rengeteget segített a változtatásban. Nekem legjobban az vált be, amikor 3-5 napra előre elterveztem, mit akarok enni.

Ilyenkor jó lenne, ha lehetne bevásárló-listát exportálni. Tehát lenne egy terméklista és egy mennyiségi összesítés a megjelölt napok alapján. Nekem 1-7 nap közötti a praktikus, de lehet, akinek esetleg 2 hét. Ennél hosszabb aligha szükséges.

A másik, aminek örülnék,: az asztali verzióban a dátum (vagy Ma, HOLNAP) után nekem jó lenne, ha kiírná, hogy a hét melyik napja. Mondjuk talán a ma, holnap esetében kevésbé lényeges, de a dátumosoknál kényelmesebb lenne, mint lenyitogatni a dátumbevitelit. /Nekem olyan a munkabeosztásom, hogy hónapokon keresztül egyformák a keddjeim, de még csak nem is hasonlítanak a pl. szerdáimhoz, így fontos, hogy milyen napra tervezek./

3 éve
#2674
(#2674) RROBERTT 1
Szép napot!
Érdekelne az allergének, ill. allergén tartalmú ételek feltüntetése, különös tekintettel a glutén vagy laktóz összetevőkre.
Ásványi anyagok, vitaminok egyéb összetevők mellett igény szerint kijelölhetővé lehetne tenni ezen összetevőket, akár egy figyelmeztető jelzéssel is összekapcsolva?

3 éve
#2673
(#2673) ildiko1970 1
Ha visszamegyek egy másik napra, jó lenne látni, hogy van e a jegyzetbe írva :)
Igazából sajnos azt sem látom, amit a mai napra írtam

3 éve
#2672
(#2672) HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2671 számú posztjára
Szuper :)

3 éve
#2670
(#2670) HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2669 számú posztjára
Figyelj rá, hogy az órád által adott kalória az az alapjárati kalóriát tartalmazza e, és hogy mi van beállítva célodnál (munkavégzés típusa).

Ha az oldal által kalkulált kalóriát mondjuk közepes erősségű munkára adtad meg, akkor az már tartalmazza azt a kcal értéket is úgy nagyjából, amit az órád mutat.

Nem mondom, hogy rossz úton jársz, de félrevezetheted magad.

3 éve
#2669
(#2669) Zsanci9494 51
Nagy pirospont amièrt a mozgásnál lehet simán megadni az elègetett kalóriát így be tudom írni minden nap azt amit a kalóriamennyisèget amit fitnessórám ír, hogy elègettem. :D

3 éve
#2668
(#2668) Zsanci9494 51
Válasz HUNited #2667 számú posztjára
Közbe elmentettem ételként, hogy böjt 0 kalóriával ha rámegyek akkor igen számolja tovább a napokat.

3 éve
#2667
(#2667) HUNited 83
Válasz Zsanci9494 #2666 számú posztjára
Írj be 1 gramm valamit.

3 éve
#2666
(#2666) Zsanci9494 51
Én örülnék ha lenne olyan, hogy ha 24 órát böjtölök akkor ne előről kezdje számolni a napjaimat mert egy napig nem vezettem (mivel nem ettem nem volt mit beírni)

3 éve
#2665
(#2665) klorinczi 442 225
Zavar a teljes képernyős üzemmód.
Lehetne opcionálissá tenni?

3 éve
#2664
(#2664) hervayt
Nagyon fontos lenne tudni, a szénhidrát tartalomból mennyi a cukor. Lehessen ezt is megadni a már felvitt ételben, ha tudható.

3 éve
#2663
(#2663) dannius87 72
Válasz dannius87 #2660 számú posztjára
Most vettem észre, ha valamit átírunk semmilyen jelölés nincs arra vonatkozólag, hogy frissítésre került ergo kb az összes esetleg már jó adattal rendelkező ételt le kell ellenőrizzük.. Jó lenne valami betűszín vagy rubrika szín különbség arra, hogy már egyszer át lett írva. Köszi

3 éve
#2662
(#2662) HUNited 83
Nem igazán értem az embereket... Eddig az volt a bajuk hogy nem az a sorrend mint a csomagoláson, most meg az hogy nem a fehérje van elöl. Miközben ez az egyik leg lényegtelenebb tényező SVSZ az egész oldalon :$
Nekem teljes 5 másodpercig okozott ez problémát.

A nyilacskás problémát nem tudom mit jelent, nekem ha mobilon csinálom, kapásból a számbillentyűzet jön fel, sosem láttam ott nyilacskákat. Megnéztem a forráskódot, jelenleg a szóban forgó input mező típusa text és nem number, szóval feltételezem az a baj, hogy a böngészők nem teszik oda a szám mellé "maguktól" a léptető nyilacskákat? Mert azt igen egyszerű lenne módosítani, csak nem tudom megérteni hogy mi az előnye a számbeviteli mezővel szemben? Ti ahelyett hogy beírnátok hogy 12, elkezditek azokkal az apró nyilacskákkal állítgatni?

3 éve
#2661
(#2661) fogyi2016 3 1
Én is csak ismételni tudom, amit már többen írtak:

- Nagyon hiányzik az ételek felvitelénél a fel-le nyíl!

- A fehérje jobb lenne az első helyen.

Az új színekkel nekem nincs problémám, sőt kifejezetten tetszik, számomra így átláthatóbb.

3 éve
#2660
(#2660) dannius87 72
Van egy olyan hiba, hogy van aminek be tudjuk írni az "extra" adatait (rost, cukor, telített zsírsavak stb.) van ahol nem. Gondolom az lehet az oka, hogy utóbbinál nincs usa adatbázis betöltve. Az miért feltétel? Sok hazai diabetikus termék van aminek nem találom a kinti megfelelőjét

3 éve
#2659
(#2659) almasy 1356
Új étel bevitelekor jó lenne, ha a teljes szortiment mennyiségből lehetne választani. Pl: a fűszerek esetében, sokan nem grammoznak, hanem kanalaznak. Abból is van: csapott és púpozott. Senki nem főz úgy, hogy kigrammozza a sót, paprikát, borsot. Segítségként, lehetne egy táblázat, (én régen szereztem valahonnan) rajta az adott anyagok kanál,- súly viszonyával. :1 cs ek liszt= 1,5 dkg, 1 p ek liszt 2 dkg. Ez a lista, nagyon nagy segítség lenne a kezdő háziasszonyoknak! Én több, mint 40 éve vagyok háziasszony, de még mindig sokszor megnézem adagoláshoz. A nekem meglévő adatokat, kérésre be tudom másolni.

3 éve
#2657
(#2657) Pikkuenkeli
Támogatva a két előttem szólót:
- sokkal kontrasztosabb, átláthatóbb és nem utolsósorban vidámabb volt az előző, tarka (zöld-piros stb.) felület (jó ötletnek tartom az egyik korábbi, kompromisszumos javaslatot: ki-ki választhasson neki tetsző színvilágot... csak feltétlen legyen köztük a régi :) ),
- bár talán csak megszokás kérdése, de jó volt a fehérje az első helyen mint "kritikus" adat,
- nagyon, már-már idegesítően hiányzik az elfogyasztott mennyiség beírásánál a fel-le nyíl.

3 éve
#2656
(#2656) kislanykalapban
Kedves fejlesztők! Ahogyan előttem is írták, ez a lila szín nagyon bántja a szemet. Nekem személy szerint az előző design tökéletesen megfelelt, ha lenne lehetőség, én a régi verziót állítanám vissza.

3 éve
#2655
(#2655) Zsanci9494 51
Ez a kék szín még oké elmegy de amikor beírom mit ettem a lilán a szintén lila olyan halvány, hogy nem tudom mire kattintottam (reggeli,ebéd,vacsi,stb), az is zavaró, hogy a makróknál a zsír került legfelűre amikor számomra jó volt, hogy a fehérje volt ott mert az volt a legfontosabb, hogy az mennyi. Én pont azt szerettem a kalóriabázisba, hogy egyszerű nincs agyonnyomva mint a többi ilyen app nekem a régebbi verzió jobban tetszett.
(ez a képes dolog is fölösleges most, hogy néz ki, hogy valahol van kép valahol meg nincs)

3 éve
#2654
(#2654) dannius87 72
Szerintem nem rossz az új dizájn, viszont a rost beírás lehetősége hova tűnt? Nagyon hasznos info. Köszi

3 éve
#2653
(#2653) Veronczy
Borzalmasak az új színek. Bántják a szemet, rikítóak. A komplementer színek egymás mellett nyugtató hatást keltenek (piros-zöld pl), nem értem mért kellett ilyenre lecserélni.
Jó lenne több szín séma. Pl pasztel színekkel vagy a régi beállítással

3 éve
#2652
(#2652) klorinczi 442 225
Nekem túl sötét az új lila design.
Pirossal élénkebb volt.

Ötlet: a színsémát mindenki saját szája íze szerint állíthassa be: piros, lila, kék, stb.

3 éve
#2651
(#2651) SchellyP 1528 62
Az új felületről eltűntek a mennyiség módosító nyilacskák, amit napi szinten használtam.
Nagyon hiányolok egy óriás, túlméretezett csúszkát, amivel módosítani lehetne az előre beírt mennyiségeket.
Bizonyára mások is terveznek egész napos étlapot, ahol soha nem sikerül a tervezett mennyiségeket elfogyasztani.
Nagyon macerás egyenként módosítani az elképzelt összes tétel súlyát.
Kijelölöm a tervezett mennyiséget, virtuális billentyűzet felugrik, de ez nem jó, váltok numerikusra, beírom .. mellé ment, nagyon aprók a billentyűk, újra írom - elteszem a billentyűt, Enter.
.. ugyanez még sokszor...

3 éve
#2650
(#2650) cucurbit
Pont azt akartam írni, mint az előttem szóló HUNited. Nagyon zavaró a sok spam,

3 éve
#2649
(#2649) HUNited 83
Válasz kaloriabazis #2648 számú posztjára
Nem lehetne megoldani, hogy a szakértői fórumot ahova elvileg csak fizetős userek írhatnak, ne árassza el folyton a spam? Beátánál most is az elmúlt 5 napban csak spam üzenetek jelennek meg.

3 éve
#2648
(#2648) kaloriabazis 185
Válasz Gordonflash #2647 számú posztjára
helló, ez prémium funkció. ott van plusz két sor amibe menthetsz

3 éve
#2647
(#2647) Gordonflash
Sziasztok!

Nem lehetne azt megoldani, hogy a kereső sor alatt lévő előzmények ne csak egy sorban jelenjenek meg, hanem akár három, négy sort lehessen látni visszamenőlegesen?
Sokkal gyorsabban össze lehetne rakni a napi adagot, mert egy ételt több napig is szoktak egymás után enni, és átfedéssel vált át egyikről a másikra az ember, és vannak, amiket minden nap fogyaszt. A másolás sokkal lassabb és körülményesebb.

Üdv!

3 éve
#2646
(#2646) Peter80 131
Válasz HUNited #2644 számú posztjára
Szia! Igen de részletesen nem lehet kimenteni. Fehérje,székházát,zsír,víz,súly,...

3 éve
#2645
(#2645) Tom68
Szakaszos bojtoleskor figyelembe lehetne venni az étkezési ablakokat

3 éve
#2644
(#2644) HUNited 83
Válasz Peter80 #2639 számú posztjára
Ki lehet.
Eszközök > Étkezési napló > Beállítod a dátumtartományt > EXPORTÁLÁS

3 éve
#2643
(#2643) andi19750521
Válasz Agikavics #2641 számú posztjára
Szia Ági! Köszönöm szépen!

3 éve
#2642
(#2642) Agikavics
Bocsi! Nem X, hanem három pont (...), de gondolom érthető :-)

3 éve
#2641
(#2641) Agikavics
Válasz andi19750521 #2640 számú posztjára
Szia Andi! Kattints rá a rögzített sorra és lenyílik az a panel, ahol meg lehet változtatni a súlyt, adagot, vagy épp, hogy ebédre vagy vacsorára etted meg ez előre bevitt ételt. Ne a végén, ahol az X található, egyszerűen a sor közepe környékén. Üdv Ági

3 éve
#2640
(#2640) andi19750521
Sziasztok! Jó lenne ha lenne olyan opció is a beírt ételeknél, MÓDOSÍTÁS. Én szoktam előre tervezni is az étkezésem, de nem mindig eszem meg azt a mennyiséget, amit beírok. Egyszerűbb lenne ha átlehetne javítani a mennyiséget és nem kellene újból keresgélni.

3 éve
#2639
(#2639) Peter80 131
Jó lenne ha az összes adatot ki lehetne menteni xls vagy pdf be.

3 éve
#2637
(#2637) Ido111
Többeket, hajtana a fogyás eléréséhez, ha láthatnánk mások profilját! A fogyásban sikeresebbek étkezési naplói, inspirálhatnának az étkezések változatossá tételében.
Esetleg kaphatna pontot aki fogyott egy kg-t.Ha elérte a célját, más színű lehetne a profilja, "bázis mester" címet is megkaphatná! Persze ha visszahízik, eltűnne a titulus. Szuper lenne, nekem ez a meglátásom.
Örülnék egy ilyen változásnak, még ennél is többször látogatnék az oldalra! Előre is köszönöm!

3 éve
#2635
(#2635) sinnesro
Válasz husangpeti #2634 számú posztjára
Szívesen. :-)
Ha sokallod, amit megad neked, állítsd be fix kalóriakeretre. Én mindig ezt teszem, nem igazán érdekel, mit számol ki.

3 éve
#2634
(#2634) husangpeti 2
Válasz sinnesro #2632 számú posztjára
Köszi, hogy figyelmeztettél az elírásra.
Ugyanakkor a kérdésem továbbra is fennáll. Jelenleg a fogyási tervemet az alapjárat kcal-hoz képest állapítja meg az oldal, ami úgy jó 500-zal magasabb a BMR értékemnél. Sok ülőmunka és mégtöbb ülve-tanulás mellett nem érzem úgy, hogy 500 kcal-t lemozognék egy nap.

3 éve
#2633
(#2633) FarkasKa2018 7
Sziasztok,
meg lehetne oldani, hogy a felvitt / vagy rögzíteni kívánt élelmiszereknél ne csak az energia, zsír, szénhidrát , fehérje adatokat lehessen rögzíteni, hanem a:
rost, só értékeit is? Ezek már megtalálhatóak a csomagoláson.
Illetve egy választó gomb pipálásával megadhatnánk a szénhidrátból cukrok; vagy a zsirok közül a telített és telítetlen értékeket is?

Kellemes napot kívánok

3 éve
#2632
(#2632) sinnesro
Válasz husangpeti #2631 számú posztjára
A BMR nem egyenlő az alapjárattal.
A BMR az, amikor csak fekszel egész nap, az alapjáratba játszik be az életmód, ami nálad ülő, és ez valamekkora szorzóval jön ki a BMR-ből..

3 éve
#2631
(#2631) husangpeti 2
Sziasztok,

Amikor az oldal a cél beállításánál illetve a séta sporttevékenységnél azt írja ki, hogy
"Figyelem! A szokásos életmódoddal járó sétát már beleszámítottuk az Alapjárat kcal égetésedbe! Ne vidd fel duplán!", az pontosan mit jelent?
A mostani munkahelyem olyan, hogy reggel beszállok a kocsiba, kb. 200 métert sétálok egész nap (ülőmunka), majd délután hazamegyek. Ha ti ennél több mozgást számoltok egy napra BMR-nek, akkor azt azt jelenti, hogy hiába tartom a beállított célt, a valós érték sosem fog stimmelni.
Ha ez így van, akkor lehetne, hogy a BMR tényleg azt jelentse, hogy egész nap ágyban fekszel és a plafont nézed? A napi mozgást meg mindenki vigye fel maga.

3 éve
#2629
(#2629) HUNited 83
Válasz Kemi #2627 számú posztjára
A morci arc nem ír érdemi infókat, csak beszólogat.

3 éve
#2627
(#2627) Kemi
Sziasztok :) Nekem egy kérdésem lenne , a nap kiértékelésnél a kétféle fejforma mit takar? Miben lehet választani ? Milyen jelentősége van a kiértékelésnél ? Bocsi ha hülye kérdés de nem jöttem rá :D GYIK -ben meg nix . Köszi :)

3 éve
#2626
(#2626) madinorbert
Sziasztok! Kérlek a nap kiértékelését bővítsétek ki egy plussz mondattal. Ha nem tettünk be mi felhasználok elég vizet akkor írja majd hogy jól teljesítettél de nem figyeltél a viz bevitelre. Köszi!

3 éve
#2624
(#2624) feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ez a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

3 éve
#2623
(#2623) feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ezt a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

3 éve
#2622
(#2622) feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ezt a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

3 éve
#2621
(#2621) feketeinci 9
Válasz törölt felhasználó #2618 számú posztjára
Ez már csak így működik már 6 éve. Én pl. így szoktam meg, de ez nem jelenti azt hogy a fejlesztők esetleg nem fogják teljesíteni a kérésedet.
Csak hogy pontos legyen a dolog, nem csak hogy az oldal aljára kell lemenned, hanem lapozni is tudsz, ezt a topik pl. 6 oldalból áll......a kezdetektől :)

3 éve
#2620
(#2620) feketeinci 9
Válasz Quertala #2619 számú posztjára
Szia!
Az oldal célja nem az, hogy minél több recept legyen fenn, ez nem receptgyűjtemény, arra ott van a Nosalty és társai. Nem célunk elérni minél több receptet.

A cél az, hogy minél pontosabban tudjuk számolni azt a kalóriát, amit megettünk. Ennek pedig az a módszere hogy saját recepteket viszünk fel. Amit a közös receptgyűjteményben látsz, az közel sem az a mennyiség, mint amit az oldal rejt a felhasználók saját receptjeiben.

Ha felviszel egy saját receptet, nem is kell a közösbe ajánlanod, ha rózsaszín hátterű hozzávalót tartalmaz, nem is tudod. Számolnod kell az elpárolgással, a hozzáadott vízzel, ezzel nem számol a Nosalty sem, és a többi oldal sem (tisztelet a kivételnek, mert ott is vannak olyan receptek, amiket pl. Gonoszka1 töltött fel évekkel ezelőtt).

A magam részéről nem ajánlok a közösbe receptet, leginkább a hozzávalókat viszem csak fel, a neve után írom a nicknevemet hogy később lássam melyik az enyém, és melyik kapcsolt felhasználóé, vagy esetleg közös. Nem viszem fel hogy kell elkészíteni, mert minek, ha megfőztem holnap is meg tudom csinálni.

Szóval a megevett étel pontos kalóriaszámolása a cél, és nem a receptgyűjtés.

3 éve
#2619
(#2619) Quertala 28 22
Sziasztok én arra lennék kiváncsi, hogy mi lenne ha "együtt működnétek" recept kereső weboldalakkal mint például nosalty elhiszem hogy nagy meló lenne de nagyon hasznos sokkal több recept lenne elérhető. Nekem pl rögtön elmegy az életkedvem amikor rájövök, hogy bekell írnom annyi receptet nem csak lustaság miatt de nincs is mindig időm. Természetesen az egy nagyon jó dolog, hogy önállóan is találhatok ki recepteket. Remélem értitek mire gondolok.