Felhasználó név:
Jelszó:
Belépve maradok
Húsvéti sonkás rakott krumpli kalória tartalma: 183.47 kcal
Tudd meg hány kalória, fehérje, szénhidrát és zsír van a(z) Húsvéti sonkás rakott krumpli receptben, illetve a tápanyagok összetételét!
Tápanyageloszlás
Kategória: Készétel
Ennyiszer választották: 2191
Létrehozta: atipapi
Utoljára módosította: tamas.paizs
Megjegyzés:

Hozzávalók:
Összesen: 1,495 gramm
2,743 kcal
1
adag
(200
gramm) tápértéke:

   kcal:
366.93

   fehérje:
18.87

   szénhidrát:
13.65

   zsír:
25.32
100 gramm tápértéke:
   kcal: 183.47
   fehérje: 9.44
   szénhidrát: 6.83
   zsír: 12.66

Elkészítés:
A krumplit először sós vízben, héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd fél centis karikákra vágjuk.
A 4 tojással is hasonlóképpen bánunk: főzés, pucolás, karikázás.
A (maradék húsvéti) sonkát felkockázzuk, és pici olívaolajon megpirítjuk.
Az újhagymát nyersen karikázzuk.
2 tojásból és 0,5 l tejfölből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy jénai tálat kivajazunk, és sorba rakjuk a szinteket: krumpliból, sonkából, hagymából, tojásból, és újból krumpliból, tojásból... amíg el nem fogy az alapanyag. Közben minden tojással zárt szintet és a rakottas tetejét, ahová legvégül krumpli kerüljön, meglocsolunk az öntettel, sőt sózhatjuk, borsozhatjuk is őket.
Az utolsó lelocsolt krumpliréteg tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk.
Lefedjük az edényt, és mehet az előmelegített sütőbe 180 fokon, 30 percig sülni. Ekkor vegyük le az edény tetejét, és pirítsuk aranybarnára a sajtos záróréteget.
Salátával tálaljuk.


USDA betöltések:



Szólj hozzá!


Hozzászólni csak regisztráció után tudsz!



ASZTALI VERZIÓ    MOBIL VERZIÓ
Az adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.
Az oldal használatával egyidejűleg elfogadod Felhasználási Feltételeinket

Számításaink a Harris-Benedict formulán alapulnak.

Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését.
Copyright © www.kaloriabazis.hu
Ez itt a belso szoveg
Ez itt a belso szoveg2